Új privát üzeneted érkezett!

Andi, nagyon sok boldogságot kívánok! Kép
eszter28

Sziasztok!
Én otthonról is tudok netezni, úgyhogy én mindenképpen itt leszek akkor is, amikor már nem dolgozom. (Júliustól.) Remélem, ti is!!!
Liv

Kép

Kép
liv

Helló mindenkinek!!

Csodás idő vanKép Ennek örömére holnap elmegyek és veszek magamnak ujjatlan blúzokat meg kisruhát, mert persze amit eddig hordtam, mindig felcsúszik a pocakonKép Elég érdekesen nézek ki benne.

Én is tudok netezni otthonról, augusztustól leszek otthon.

Andi: sok szeretettel gratulálok, legyetek boldogok!!

Lau
24
lau

Sziasztok csajok !Kép

GyörgyeszKép
Próbálj a számítógép előtt is félig feküdni a székben. Tehát a törzsed és a lábaid ne merőlegesek legyenek, hanem a fenekedet told picit előre, a lábadat meg tedd fel valamire. Úgy kisebb a teher a méhnyakon.

EszterKép
A C3000 a teljesen jó a cervixre. A C2000 már pici kinyílást mutat, engem ezzel összevarrtak. Lehet, hogy csak elírta a dokid, nyugodtan kérdezz rá.

AndiKép
Sok boldogságot és örömteli életet kívánok!

CsajokKép
Én ma voltam dokinál! Szépen tart a varrás, így legközelebb csak 4 hét múlva a 26. héten kell mennem (begurulnom a kórházbaKép), terheléses cukorra. Ami jobban feldobott, hogy a dokim szerint spontán is megszülhetem a bébiket, Ő nem ragaszkodik a császárhoz!KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Andi!

A profilodba tudsz feltölteni képeket. Vagy be tudsz szúrni párat a szövegmezőbe, amikor a hozzászólásodat írod. Eddig én csak ezt a kettőt használtam ki.

Györesz!
Az én dokim is mindig 2000-et ír a kiskönyvembe, de soha nem mondta, hogy ez gond lenne. Sokáig nem is tudtam, hogy ez a szám mit jelent, amíg a védőnőm fel nem homályosított. Amikor elmeséltem egy ismerősömnek (szintén kismama), aki akkoriban éppen intim tornára járt azt mondta, hogy ha ülök, figyeljek oda, hogy egyenes tartásban üljek a széken, fotelban, mert a méhnyakra ülés közben így esik a legmegfelelőbb terhelés. Ez kb. 1,5-2 hónapja volt. Azóta peckesen ülök, ha otthon vagyok és egy kicsit is fáradtnak érzem magam, ledőlök, és csodák-csodájára a legutóbbi vizsgálat alkalmával a méhnyak már 3000-es lett. Tehát nálam odafigyeléssel javult a helyzet.
A dokimban teljesen megbízom, tudom, hogy szólt volna, ha a 2000-es méhnyak veszélyforrás lehetne. Mivel nincs két egyforma női test, nem hiszem, hogy ezen tényleg érdemes lenne túl sokat morfondírozni. Ezek a számok önmagukban egy állapotot írnak le, ha gyorsan változik az állapot, akkor kell odafigyelni a kiváltó okokra, kísérő tünetekre is.

Nálad szerintem az az elgondolkodtató, hogy a rövidülés gyakori méhösszehúzódás kíséretében zajlott le, és a kettő együtt az, ami intő jel.

Ha a magnézium mellett is sűrűn érzed az összehúzódásokat, akkor szerintem is pihenned kellene, és nem számítógép mellett ücsörögni.

Bocs, ha túlságosan okoskodóra sikerült a hozzászólás, megbántani semmiképpen sem akartalak.

Eszter!

Nekünk még nincs otthon internetünk, de mire szabira megyek augusztusban, addigra lesz. Legalább is a férjem megígérte, hogy megszervezi, megcsináltatja. Mondtam neki, hogy a "Lányok a netről" nagyon hiányoznának nekem, ráadásul olyan jó mindig mindent megbeszélni - és sikerült őt meggyőznömKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nekem is van otthon netKép
fantikbaba

Sziasztok,

Én is netezek otthonról, már most, is ha nem jövök be melózni este otthonról mindenképp elolvaslak Benneteket, és ha úgy alakul még irogatok is, bár azt csak általában éjjel.

Tegnap este kismanónk megrugdosta az első "idegeneket is". Én már rég éreztem, amikor végre az apusnak is sikerült rajta kapnia a rugdosáson, és most, hogy már atlanti-óceáni hullám méretű rugdosásokat produkál, tegnap a hugomat és a nagyit is leboxolta kicsit.

Mindenesetre szófogadó gyerek lesz, mert amikor nagyon fájdalmasan belémrúg, mindig azt mondom neki, hogy: "naaaaaaa!-anyádat rugdossad!" - és szótfogad! Kép Kép Kép

Macs
maccs

Hello lányok Kép

Nekem is van otthon net, bár ha az egészségem és a meleg engedi, akkor én szülés előtt pár héttel nem jövök már csak dolgozni. Majd meglátjuk Kép

Méhnyak? Uramisten, én ilyeneket nem is nézek a kiskönyvben, de mivel napi 6-8-10 órát ülök, ezért ma este megnézem otthon. Bár a doki tuti mondta volna, ha gond lenne.
Már múltkor írtam a térdeplő székről, én már azt használom. Nagyon szuper, nem tudsz rajta görbén ülni Kép

Bibi Kép
Én azért bízom benne, hogy 32-34 héten még mozgásképes és vásárlóképes leszek, ha meg nem, akkor majd apa intézkedik Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok lanyok,
most megyek dokihoz, ha minden igaz akkor ma mar tuti biztosra meg tudja mondani a doki, hogy tenyleg kis tökös-e a draga ahogy eddig volt. Remelem minden rendben lesz.
Irjatok, hogy mindenki juliusig meg augusztusig dolgozik, en meg itt irigykedek. A nemetek ebben az egyben nagyon szigoruak. Itt nincs olyan, hogy elmesz a dokihoz es szo nelkül tappenzre vesz ha akarod, itt kerem dolgozni kell az utolso szusszig!! Szoval en szept. közepeig dolgozom, de nem tudom hogy fogom kibirni, mert stressz is nagy, nagyon meleg az irodam, egyfolytaban ülök, es en is erzem, hogy dagad a kezem labam mostanaban. De a dokinak ez csak amolyan kiserö jelenseg. Majd azert a haziorvosomat megprobalom megfüzni egy-ket hetre.
Szoval remelem minden o.k. lesz ma.
Mindenkinek jo gömbölyödest es szep veröfenyes napot kivanok!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Lányok! Most jöttem meg a védőnőtől, kiokosított c-s számok ügyében. A legjobb tényleg a C3000, ez azt jelenti, hogy a méhszáj zárt és a méhnyak 3 ujjnyi. A C2000-nél is zárt a méhszáj, de csak 2 ujjnyi a méhnyak, tehát megrövidült. A nullák sorrendben a következőket jelentik: külső méhszáj, méhcsatorna (ez nem tuti), belső méhszáj. Ha valamelyik kinyílik, akkor oda egyest írnak (vagy talán más számot is a nyitottság mértékétől függően...)
Azt mondta, nekem a C2000 nem veszélyes, de azért most elmegyek az ágyikómba...Kép
eszter28

Motiot:
Drukkolok, hogy kiderüljön, ki lakik a pocakbanKép
Otthon maradás: érdekes, amit mondasz, mert egyik ismerősöm mesélte, hogy a védőnő csodálkozott, mikor mondta, hogy a 20. héten még dolgozik. Miért ne dolgozhatna egy kismama, ameddig akar? Ezek szerint van olyan eset is, hogy csak úgy kiíratja magát táppénzre?

Én augusztustól leszek itthon, a 32. héttől, mégpedig azért, mert kisfiam 5,5 évvel ezelőtt a 36. héten született, így orvosi tanácsra otthon maradok majd.
lau

sziasztok
Motiot fogadd részvétem. Én most a 26. hét végén vagyok, de kifulladtam. Tegnap alig bírtam ülni bent a cégnél, úgy fájt a hátam. Éjszakánként nem tudok eleget aludni, nyűgös vagyok, szóval a német szigort nem bírnám.
Annak ellenére, hogy úgy terveztem még dolgozom egy darabig, úgy néz ki, hogy vége, itthon maradok. Itthon teszek-veszek, nem is tűnik fel, hogy eltelik a nap. Ülni macerás, inkább lefekszem a hátamra, vagy tornáztatom a hátam.

Szuper itthon lenni!!!

Jó az idő, remélem a gondok csökkennek, egyre közelebb vagyunk a találkozáshoz.

Amúgy tgnap lebuktattam a férjem az apafejen. nagyon édes volt a kérdése, hogy mások hol tartják a gyereket. Mintha egy cicáról beszélne, vagy kényes növényről. Édesek ezek a pasik.

Pusz mindenkinek, pihizzetek, mosolyogjatok gyakran.

zsófi
papzso

EszterKép
A második nulla az a nyakcsatorna. Akkor van nagyobb gond, ha a nyakcsatorna vagy a belső méhszáj jelzőszáma nem nulla. Szerintem addig nyugodtan lehet pihenősebb hétköznapi életet élni. Ha a keményedés sok, akkor sok fekvés kell, mert ugye az méhtevékenység, és kinyithatja a méhszájat.

MotiotKép
Én is nagyon sajnállak, hogy No-ban vasfegyelem van. Nekem ebben a melegben már az utazás nagyon fárasztó lenne, főleg, hogy ilyen rosszul alszom a pocakkal.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Képzeljétek a gyerekkori barátnőm szerzett nekem egy ikerbabkocsit ajándékba. Ausztriából van és az egyik ismerősétől kérte el nekem. A párom most megy érte és este majd már láthatom is. Annyira örülök.KépKépKép Megjött az Avent mellszívóm is.Kép
Igaz aludni egyre nehezebben tudok, de azért egész jól vagyok.
Én nem dolgozom, mert még itthon vagyok gyesen a Korinával, ő januárban volt kettő. De dolgom az így is annyi mintha munkahelyen volnék, vagy még több is.Kép
linato

Csirkesz!
Ez a kismamák sorsa. KépA mell nő, és mindenből szinte másik kell.
Nekem a bikini felsőm 3szög alakú, kicsit több lóg ki, mint szeretnék, de többségét takarja, így mázlimra nem kell újat venni, arra 2-3 alkalomra, amikor felveszem.
Én már voltam az Anitában és nem vagyok vele megelégedve. Kismama melltartót akartam venni, de az anyaga pocsék. Sajna vagy szerencsére a bőröm nem bír el sok anyagot. Így kutakodtam tovább. És szerintem a pocsék anyaghoz magas ár is társul. Szerintem kérdezz rá először telefonon, és után menj oda.
Én pamutot a Keletinél vettem triumphot, 3e-ért (D), E-st ami nem pamut volt, de normál anyagú 5-ért az Örsön, és most pamut F-nél tartok 7e-ért. Az utóbbinál már nem volt kedvem tovább járni az üzleteket, így megadtam magam, de többet nem veszek ennyiért melltartót.
Emlékeim szerint az Anitában is 5-6-ért lehet melltartót venni.
Vagy fürdő rucit szeretnél? A Keletinél tudok boltot, csak árat és méretet nem.

Lau!
Nekem is leesett az állam, amikor rádöbbentem, hogy 2 hét alatt kinőttem az E kosarat is. Én abban reménykedtem anno, hogy csak 2 (C-ről E-ig) számmal kell nagyobb melltartó. KépDe nagyot tévedtem. Remélem a mostanit nem növöm ki olyan hamar, mert akkor nézhetek szét. G kosárig tudom, hogy lehet vásárolni. De mi lesz, ha az is kicsi. Nem merek belegondolni.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm szépen a tanácsokat, próbálom mindegyiket megfogadni, mert nagyon féltem az én kicsi babámat! Eddig is feküdtem, de most ideültem, mert már kiváncsi voltam rátok! Próbálok úgy ülni ahogy mondtátok, csak így meg a fenekem fáj! (hogy nekem mennyi bajom van)
Voltam ma vérvételen: vérvétel, tej+zsemle, vérvétel. Csak azért volt rossz, mert amíg le nem zajlott ez az egész addig nem vehettem be a gyógyszeremet és egy párszor bekeményedett a hasam, de most már jobb!
Én is tudok itthonról netezni, úgyhogy mindig kiványcsian fogom olvasni, hogy kivel mi újság!

Jaj még egy kérdés: akkor előfordulhat, hogy ha a gyógyszerek hatására nem keményedek tovább akkor a 2000 újra 3000 lesz?

Nagyon meleg van kint!
Szép napot mindenkinek
Györesz 19+4

Kép
Kép
györesz

Andi!
Sok boldog évet kívánok nektek!Remélem jól sikerült a nászéjszaka és a ducipórnó is!
Éljetek sokáig nyugott,békés életet!
ÜDv.GnéKriszti
gnékriszti

LinatoKép
Ha megvan a babakocsi, és van módod rá, akkor teszel fel róla képet. Engem is érdekelne, mert ki akarunk Ausztriába menni júliusban vásárolni, és megnéznénk, hogy mi ikerbabakocsiknál a választék. OrsitKép is érdekelné, tudom.

MosziKép
Melyik bolt az a Keletinél ? Az Arzenáltól nem messze az a méterárú-fehérneműs ? Sajnos én is folyok ki a C-s kosaramból, így nem úszom meg D-s nélkül.Akkor meg inkább pamutot veszek, mert nyárra az szívja az izzadságot.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ma voltam tanácsadáson, és a dr.bá´ azt mondta, hogy egyik érték sem jelent rosszat, meg határértéken belül van! Kép Ja, és ö nem is a 0,56 MOM-mal foglalkozott, hanem a másik mennyiséggel, ami 18 IU/ml lett. A lelet szerint 16-tól 80-ig jó, de a doki azt mondta, hogy 10 alatt rossz csak! Gondolom ezek az értékhatárok laboratóriumonként máshogy vannak meghatározva!
Szóval ez egy kicsit megnyugtató volt! Meg az is, hogy láthattam a bébit az UH-n! Kép Szaporán vert a kis szivecskéje! Kép a kis talpaival meg az ég felé integetett! Kép

Melltartó: Nektek igy gyarapodik a cicitek? Igaz nekem is nött már, de még birom hordani az eddigi meltartóimat. Talán júliusban rászánom magam egy kis vásárlásra Kép ! (Végre!)

Marica
marica69

Cat!
Én a 73-as busz megállójában lévő textil, és fehérneműst ajánlom elsőre, ha E-ig vásárolsz.
Ott vettem egy 95%-os pamut Triumph (remélem jól írtam) melltartót, ami nagyon jól tart, és merevítő nélküli.
De ott készségesen segít az eladó. Ha jól emlékszem 3300 volt.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Cateye: eddig nekem is C kosaras volt, és folyok ki belőle rendesenKép
Szóval, kénytelen vagyok felpróbálni a D kosarasat, ami így első hallásra tényleg furcsának tűnikKép
Marica: a 18. héten nekem sem volt még problémáma cicifixekkel - annyira, de most már nem jó.
Nagyon örülök, hogy megnyugtatott az orvosod!!

Moszi: a 73-as Zsókavár utcai megállója?
mert holnap úgyis megyek arrafelé, lehet, hogy benézek én is.

Lau
lau

Moszi: vagy a Keletinél levő 73-as végállomás?
Bocs, az előbb lemaradt.
lau

El vagyok keseredve, a terheléses cukor nem lett jó éhgyomorra 4,4 a cukor után 2 óra mulva 8.8 lett Kép
Most megyek a dokihoz a leletért, és küld tovább diabetes belre.Sajna anyum és apum is cukros, bár ez idősebb kora cukorbetegség.
fantikbaba

Bea!
Fel a fejjel! Lehet, hogy a Te esetedben sem eszik olyan forrón a kását. Ha meg a belgyógy doki is rábólint, akkor legalább tudod, hogy diétáznod kell, és a babád továbbra is biztonságban lesz. Szerintem próbálj így hozzáállni.

Marica!
Örülök, hogy megnyugtatott a dokid. Fő a pozitív gondolkodásKép

Györesz!
Miért ne lehetne, hogy a 2000-ből 3000 lesz, de azért erre szerintem nincs garancia. Nálam tényleg így alakult. Tartsd be a dokid utasításait, fő, hogy a méhnyak zárt maradjon.

Andi!
Várom az esküvői képeketKép Remélem most a föld felett repkedsz a boldogságtólKép

Linato!
Korábban nekem is az AVENT mellszívót ajánlották. Ezt csak rendelni lehet, vagy van bolt, ahol kapható? Én kétfélét láttam az AVENT-től, de nem tudom mi a különbség. Neked már vannak szép leányzóid. Tudnál abban tanácsot adni, hogy mire kell/érdemes figyelni a mellszívó kiválasztásakor?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Fantikbaba!
Sajna elírtam a neved. Hogy hol jár a fejem ma??!!KépKép Ezer bocs. Szóval amit Bea megszólítás alatt írtam, azt valójában neked címeztem.
Ne haragudj!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Marica!
Orulolok, hogy tenyleg rendben van a baba. Remelem nem hagyod a rizikos vizsgalatot. Jo nektek, hogy lattatok az UH-n a kicsit, en mar tok reg lattam es csak juli elejen fogom. Meg az a szerencse, hogy a mocorgasat egyfolytaban erzem.

csengo 25+3
Vendég

Lau!
A Keletinél pont előtte áll meg a busz. Én abban vettem 3-ért. De láttam a vásárcsarnoknál is egy kis boltot, de ott 5-6 e-ért láttam kitéve melltartót.

Fantikbaba!
Ne aggódj. Egy ismerősöm láynánka is magas volt a cukor, sé egy hétig volt kórházban. Ahol úgy tudom beállították, és most semmi baja. De ha gondolod holnap rákérdezek.
Ne szomorodj el!, biztos nem lesz semmi baj.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Köszi lányok a vigasztalástKép
Pont anyum doktornőjéhez kell mennem (kicsi a világ)
A nődoki azt mondta hogy valószínű diétával megúszhatom, hát inzulint azt nem szeretnék .
Majd elválik.
fantikbaba

Sziasztok!

Csirkesz! Én már az össszes létező mellszívót kipróbáltam és az Avent a legjobb. Lehet kapni Drogerie Marktokban, Babaáruházakban és a Kenguruban is. De mindenhol 15500 Ft. Én a neten rendeltem 11900+950? postaköltségért. Igaz, hogy kézi, de a gépi nem mindenkinek jó. Én egyáltalán nem tudtam gépivel fejni.

Cat! Itt van néhány fotó a babkocsiról. Bébe Confort twinclub avenue a márkája.
http://babanet.hu/album/albumimages/1504/53488.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/1504/53489.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/1504/53490.jpg
linato

LinatoKép
Erre a babakocsira azt mondták a Megatoysban, hogy nem lehet, csak 6 hónapos kortól használni. Nekünk is ez design-ban jobban tetszett mint a Peg Perego Duette, de az újszülött kortól jó.

CsirkeszKép
A barátnőm is a kézi Aventre esküszik. Szerinte a gépi nem jó, mert a kézit magadnak irányítod igény szerint (pumpálod), ahogy jó, nem automatikus.

Cat

Cat
Kép
cateye

Linato Kép
Ez az én favoritom Kép de újszülött kortól tényleg nem használható, vagyis csak a hordozókat lehet rácsatlakoztatni. Én kitaláltam, hogy nekem nem kell a fekvős időszakra kocsi, mivel kint röpködni fognak a mínuszok, így hosszú sétákra nem megyünk. A lurkókat meg majd ha levegőztetni szertnénk, akkor kitesszük az erkélyre altatni.

Aventes mellszívót tervezek én is venni, azt nagyon sokan dícsérték.

Eszti Kép
A kiskönyv adatai miatt ne aggódj, a dokid úgyis ellenőrizni fogja a méhszájat, így már érvényét veszti a korábbi beírás. Az aktuális a fontos.

Orsi + 2 Kismaczkó
15+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Az az igazság, hogy eddig én nem tudtam semmit erről a 2000-es meg 3000-es számról, amíg nem írtatok róla. Nekem a kismamakönyvemben egyetlen helyen van 3000-nek látszó beírás, de az a helyzet, hogy nem tudom, ennek a számnak hol is kell lennie, egyáltalán jó helyen néztem-e.

Györgyi, vigyázz magadra!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
elvileg a hüvelyi vizsg. (cervis score) oszlopban kellene lennie.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat,Orsi!

Kipróbáltam a babakocsit, szinte teljesen vizszintesre dönthető. Jobban, mint a hordozók amiben a kocsiban szállítani fogjuk őket. Szerintem, ha nem sétálunk órákat, nyugodtan lehetnek benne. De azért majd megkérdezem, miért nem használható 6 hónapos korig. Ahogy nézem, addigra ki is növikKép
linato

Sziasztok, mindenkinek köszönöm a jókívánságokat! Majd megpróbálok képeket betenni a profilomba a mai nap folyamán, csak még mindig elég nyomott vagyok, nem tudtam még jól kipihenni magam.

Hogy a babuszról is szóljak valamit: esküvő előtti csütörtökön voltunk Debrecenben 3d uh-on. A babusz nagyon aranyos és mozgékony. Azoknak, akik aggódnak, ha nem érzik mindig a baba mozgását (mint pl. én), csak annyit tudok mondani, hogy EGYFOLYTÁBAN mozgott a drága, és ezt a saját két szememmel láttam, csak épp nem éreztem. Egyrészt a placenta is elől tapad, másrészt gondolom, nagy még neki a hely. Minden rendben van vele, 1 héttel idősebbnek titulálták a méretei szerint, és láttuk a nuniját is, úgyhogy biztosan Lili lesz!!!

Na, viszem a nagylányt suliba, majd jelentkezem.

Üdv,
Andi
25+4
Vendég

Sziasztok lanyok,
tegnap mar nem voltam gepközelben ugyhogy nem tudtam irni.
A dokinö megerösitette a dolgot es tenyleg egy kis pöcsös lakik a pocimban! Csinalt apanak egy olyan kepet, amin csak a herezacsko es a kis kuki van rajta, szoval mar biztos. Csak apa sajnalta, hogy nem tudott eljönni, mert most delelöttre volt idöpontom. Ahogy elöre megmondtam, a dokinö hülyenek nezett amiert szerettem volna, ha ket napra kiir, ugyanis itt a csütörtök ünnep es csak a szerdat meg a penteket kellett volna igazolnia, de erre azt felelte, hogy nem lat ra okot es menjek dolgozni. Szoval meg en ereztem magam rosszul, hogy egy kis pihenesre vagyom.
Lau,
bocs, ha nem irtam le egyertelmüen amit akartam, en nem arra gondoltam, hogy otthon a kismamak csak ugy kiiratjak magukat, en csak azt probaltam kifejteni, hogy sajnos ilyenkor mar neha jol jönne egy kis pihi, mint nekem is, mert szerintem minden kismamanak összejön ilyenkorra egy par panasza. Szoval en csak ugy szeretnem magam kiiratni, hogy mindig egy hetre. Szoval most juniusban is meg juliusban is egy hetre. Augusztusban sajnos teljes bedobassal dolgoznom kell mert a kolleganöm utoljara elvezi ki, hogy elmehet szabira mert meg helyettesitem. Nem tudom hogy fogom meg birni. Szoval bocs, ha felreerthetö voltam, csak azt akartam ezzel mondani, hogy neha nem artana egy kis pihi, nem azt, hogy innentöl vegig otthon akarok maradni. De itt meg ezt sem lehet!! De majd valahogy megoldom.
Ja, apa nagyon nagyon büszke volt a kisfiara, boldog boldogtalannank elujsagolta, meg olyannak is, aki azt sem tudta bi baja van. De nagyon örül. Na persze en is, de en mar tudtam szinte biztosra. Amolyan anyai ösztönböl.
Na eldugulok, mert megy tovabb a robot. Itt baromira meleg van es mar most erzem, hogy dagadnak az ujjaim.
Mindenkinek szep napot es jo pocakosodast.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok kismamik!Kép
Andi: nagyon szép nevet választottatok!
MotiotKép
Értem mit szeretnél mondani, és megértemKép Viszont tényleg van itthon olyan kismama - a környezetemben is -, aki otthon akar maradni, mert nincs kedve már dolgozni, és most nem a nyári hónapokra gondolok a meleg miatt. Van ilyen, de nem ez az elterjedt.
Jó ötlet egy-egy hetet kivenni, úgy azért jobban lehet bírni a strapát!Kép

Linato: szerintem nem fogják kinőni, biztosan nem lesznek óriás babák, és tudjátok majd használni tavaszigKép
Hogy vagytok ma ebben a szép időben?? Csodásan érzem magamKép
Itt az irodában van légkondi, szerintem ki sem fogom dugni az orromat délutánigKép

Pusz mindenkinek
Lau
24+1
lau

Lau,
jo neked, legkondi! Erröl almodni sem merek, pedig lenne ra penz, csak hat a svaboknal vagyok es nem szeretnek költeni a dolgozok egeszsege es kenyelme erdekeben. En pont az ablak mellet ülök, egesz nap idesüt a nap, van ugyan egy gyenge zsalu, de a meleg attol meg ugynolyan elviselhetetlen. A levegö all, en meg dagadok es fulladozok. De ez van. Majd szerzek magamnak legalabb egy lavort langyos vizzel, hogy a labam egy kicsit hüljön-
Otthon is ilyen meleg van?
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok! Motiot!

Én teljesen felháborítónak tartom, hogy nem ír ki a doki, ha pihire vágysz. Ez nem iskola, ahonnan nem lehet hiányozni. Igenis szükségük van a kismamiknak több pihire, és nem feltétlen kéne megvárni, hogy teljesen kipurcanj, és esetlegesen ebből valami baj adódjon. Ezt csak te érzed, és nehogy már a doki mondja meg, hogy mikor vagy olyan fáradt, hogy na jó, mostmár nagykegyesen kiír. Fúúúú én az ilyenen úgy be tudok pöccenni, hogy a doki, hogy veszi a bátorságot engem felülbírálni. Mi az, hogy nem látja indokoltnak? Ha én indokoltnak látom, akkor írjon ki, ez a dolga, hogy engem segítsen.
Bocsi, de tényleg mááán..

kata
katta

Motiot:
talán ma lesz az első igazi nyári napKép Nem is olyan rossz ötlet a lavor vízKép

Ma reggel néztem a pocimat, lányok, nekem megint nőttKépKép
Ma megyek cicifixet is nézni, mert hát ugye, a méretek változnakKép
lau

Sziasztok!

Hát, tényleg marha meleg lesz ma is Kép (mint tegnap), én nem nagyon birom! Délutánra olyan volt a bokám, mint a mozsárágyú! Szétszereltem Kép egy haszálaton kivüli forgós széket (levettem a támláját) és bedugtam az asztalom alá. Majd ezen pihentetem a lábam. Csak egy kicsit kényelmetlen igy! Fekve jobb lenne Kép otthon a hüvös szobában! Kép
Itt is van légkondi (pedig német cég!), de én rettenetesen utálom, mert nem egy új tipus, és nem lehet állitani. Jeges hideget fúj, az pedig nem hiányzik! Annál már a lavór viz is jobb! Kép

Marica
marica69

Hello Lányok!

Megnézegettem a neten az AVENT mellszívót (már csak azért is, mert úgy tűnik mindenki erre esküszik). Kétfélét találtam, de tapasztalat nélkül nem tudom, hogy melyik a jobb? Mi a különbség az "egyirányú", és nem egyirányú rendszer mellett? Mibe jobb fejni és tárolni a tejet? A steril zacsiba (mert akkor azt fagyasztani is lehet), vagy a cumisüvegbe?? Felrakom ide, amit találtam:

Kép
Avent Isis mellszívó egyirányú rendszerrel
Tartalma:
- ISIS mellszívó stimuláló masszázs párnával
- harangvédő
- eldobható tejgyűjtő zacskó tartó talp
- 20 db elősterilizált etető zacskó
- 10 db csat a zacskó lezárásához
- 40 db címke
- 3 db extra zacskó tartó
- steril újszülött cumi utazó készlet.
Az egyirányú etetőrendszerhez csak a kék színű Avent cumik használhatóak.

Kép
Avent Isis mellszívó készülék tejgyűjtő cumisüvegekkel (125 ml)
Tartalma:
- ISIS mellszívó stimuláló masszázs párnával,
- harangvédő és üvegtalp,
- 2 db 125 ml-es cumisüveg,
- 2 db újszülött cumi,
- steril cumi utazó készlet,
- 2 db tejzáró (alkalmazásával a cumisüveg a tej tárolására is alkalmas).
A díjnyertes ISIS mellszívó készülék lehetővé teszi, hogy az anyatejet közvetlenül AVENT cumisüvegbe vagy a steril tejgyűjtő zacskóba tudja lefejni és abban tárolni a hűtőben vagy a mélyhűtőben. Az ISIS mellszívó gyorsan, csendesen és finoman üríti ki a mellből a tejet, anélkül hogy zajos motorhangot hallatna.
A szívóharangban lévő puha szilikon párna öt szirom résszel rendelkezik. A pumpa működése közben, a szirmok ritmikus összehúzódással finoman masszírozzák a bimbóudvart, ezzel stimulálva a tejkiürítési reflexet teljesen természetes módon és fájdalommentesen. A szilikon membrán garantálja a tökéletesen megbízható szívást, egyenletes vákuumot képezve a tej kiürüléséhez. A szívást a fogantyún az ujjbegyek finom mozgatásával lehet szabályozni, tökéletesen alkalmazkodva az egyéni igényekhez, a mell megnyújtása nélkül. Mivel az ISIS nagyon finoman dolgozik, segít leküzdeni olyan gyakori problémákat, mint a kisebesedett mellbimbó.
Az AVENT ISIS mellszívót használhatják az AVENT üvegekkel és az egyirányú etetőrendszerrel.

Még pár kérdés: érdemes megvenni az utazótáskás változatot, vagy sem?
Kép
Avent Isis táskás mellszívó
Tartalma:
- ISIS mellszívó készlet
- "Mikrofiber" hőszigetelt válltáska, zippzáras oldaltárolóval
- 2 db 125 ml-es cumisüveg
- 2 db 260 ml-es cumisüveg
- 2 db újszülött cumi
- 2 db cumisüveg kupak
- 2 db jégakku
- "Ultra komfort" eldobható melltartóbetét.

Sokan írták már, hogy a kórházba érdemes magunkkal vinni a saját mellszívót, hogy ne kelljen várni, amíg felszabadul egy. Igen ám, de hogyan tudjuk fertőtleníteni a kórházban a saját eszközöket? De ha már a fertőtlenítésnél tartunk, az AVENT termékekhez lehet kapni sterilizálót. Ez célszerűbb, vagy a hagyományos kifőzés?

Na jó sok kérdéssel bombáztalak titeketKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, nekem még ez eszembe sem jutott. Én 8 éve kézzel fejtem, ha kellett, és volt egy nagyon olcsó, gyógyszertári mellszívóm, amit alig használtam. Most majd biztos veszek, már csak azért is, mert ősztől megint suliba járok, és ha nem leszek itthon, legyen Lilinek tejecskéje. De hogy vajon melyik a jobb, azt nem tudom. És milyen árban vannak ezek?
Kaptunk 25ezer ft-os vásárlási utalványt a Megatoys-ba. Sajnos a kiságyat is, a babakocsit is a Brendon-ban néztük ki, így a Mega-ban majd apróságokra költöm. Ez biztos kijön belőle, nem?
Vendég

Trompip!

Az árakat direkt nem raktam fel. De a termékeket megtalálod a www.kekpanda.hu weboldalon. A vásárlási utalványod elég ráKép Ennél lehetnének olcsóbbak is, de ha ennyibe kerülnek, nincs mit tenniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Mamák!
Nos, beszéltem a diabetikus doktornővel, 170 gr-os szénhidrát diétán vagyok, hétvégén minden főétkezéskor vércukor tesztet kell csinálnom (anyuknak van gépe)Jövő héten meg 2 napra be kell mennem a belgyógyászatra.
A fagyim a fagyasztóban más fogja megenni Kép
fantikbaba

Csirkesz! Ha sima mellszívót veszel, akkor is tudsz hozzá venni egyirányú rendszert, nekem még megvan a régi, mert nem nagyon használtam. Az arra jó, hogy a zacsit beleteszed és egyenesen abba fejed a tejcit. Nem tudom olcsóbb-e egyben zacsikkal, mintha külön veszed meg.
linato

Csirkesz!

Nézd meg itt: http://interstore.hu/cgi-bin/interstore.pl?page=1&uid=z1k6Iyl3H5jLgmwB&menu=03
Én innen rendeltem és olcsóbb, mint ahol te nézted. Azt hiszem Eszter írta régebben ezt az oldalt nekünk.
linato

Csirkesz!

Ha megnézed a képeket és az aláírt tartalmat, akkor láthatod, hogy maga a mellszívó rész (és ez a lényeg) mindkét esetben azonos.
A különbség annyi, hogy az egyirányú rendszernél közvetlenül a zacsiba fejed és rögtön lezárva, cimkézve mehet a fagyasztóba. Ez így egy nyilvánvalóan nagyon steril eljárás (feltéve ha a mellszívó is sterilizálva van). Ha kiolvasztod majd a tejet, akkor ehhez egyfajta cumit tudsz használni.
A másiknál cumisüvegbe fejsz. Ennél is lehet később zacsiba fagyasztani, csak az átöntéssel jár. Viszon ha a lefejt tejet nem közvetlenül a fagyasztóba teszed, hanem a hűtőbe vagy pedig elviszed valahova, akkor ez a megoldás praktikusabb, mert az üvegek lezárhatóak (és nem borulnak stb.)
Bármelyik változatot megveheted, mert (ha jól emlékszem) lehet kapni kiegészítőket. Az biztos, hogy van külön cumisüveg (az Avent cumisüvegekre lehet csatlakoztatni a fejőt) és akkor az egyirányúból máris üveges lesz. Illetve lehet kapni zacsikat, cimkéket és csatot is külön (arra nem emlékszem, hogy tejgyűjtő-zacsi talpat lehet-e külön kapni, de meg kell nézni)).

Nekem pont ez a táskás változat van, szerintem nagyon praktikus, főleg ha az ember a kórházra gondol, de nem feltétlenül érdemes megvennie annak, aki nem akar házon kívül fejni. Én azért vettem meg, mert nem volt jelentős különbség a táskás és a sima csomagos készlet ára között (persze a tartlami különbségeket hozzávéve). Most nem tudom, mi a helyzet...

Ahol én szültem, ott a nővérek beteték a kórházi sterilizálóba a fejőt, ha valaki kérte.ú
Szerintem a hidegsterilizálóval (folyadékos, pl. Chicco) sincs semmi gond, házi használatra (kórházban sem, bár erre érdemes előre rákérdezni), bár érdekes szaga lesz utána az eszközöknek.
Ha valaki anyatejet akar majd leadni, ahhoz viszont a hidegstreilizálást nem fogadja el az Anyatejgyűjtő, mindeképpen ki kell főzni, vagy sterilizálóban sterilizálni. Ilyenkor jöhet jól az Avent saját sterilizálója, egyébként szerintem felesleges.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Motiot!
Bocsánatot kértem a légkonditól Kép (mivel, hogy azt irtam róla: utálom), és bekapcsoltam!! A höségnél ez is jobb. Az én ablakaimat is egész délelött süti a nap! Kép Ez csak ösztöl tavaszik jó, ilyenkor nem annyira!!
Már én is szivesen mennék pihengetni, söt, az én doktornénim (a körzeti) mondta is, hogy szóljak, ha pihenésre van szükségem Kép, de a cégnél van egy olyan utalvány, amit csak akkor adnak negyedévente, ha nem voltál táppénzen! Kép Szóval a június még ki kell húznom, mert szükségünk van az utalványre, mégha nem is olyan nagy összeg! Utána már nem foglalkozom ilyennel, ha menni kell, hát menni kell! Kép Kép

Csirkesz! Linato!
Fejés nélkül nem lehet megoldani a dolgokat? Nagyon naiv kérdés tudom, de én mindenhol azt olvasom, hogy jól szopó csecsemö mellett nincs szükség ilyenre. Vagy ez hülyeség? Sajnos annak idején én nem tudtam szoptatni a lányom (szinte nem is volt tejem). Most szilárd elhatározásom, hogy mindent megteszek a szopizás érdekében, remélem sikerrel járunk! Kép

Marica
marica69

Motiot: van, akinek fejés nélkül is rengeteg teje van, nekem minden szoptatás után fejnem kellett.
Több tej termelődik utána, ha a mellet rendesen kiürítikKép Ill. nem gyullad be az esetlegesen bent maradt tejcsiadag.

Beszti: kész használati utasítás, amit leírtál, most nagyon jól fog jönni, mert kissé kijöttem a gyakorlatbólKép hiába, 5 év nagy idő.Kép

Lau
24+1
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?