Sziasztok! Remélem nem bánjátok, ha leírom a véleményemet úgy is, hogy nem vagyok részese a topiktagoknak, de én is a Círisbe járok.
Őszintén bevallom, én az Intézet által hangoztatott statisztikák miatt választottam a Círist, és emiatt döntöttem úgy, hogy bevállalom a többszázer forintottal magasabb összeget is, ha ezért tényleg azt kapom, hogy nagyobb eséllyel lehet babám. (Egyébként zárójelben teszem hozzá, hogy nekem is van/volt olyan érzésem az intézettel kapcsolatban, hogy nem teljeskörű a kivizsgálás, szerencsére nekem van egy olyan nőgyógyászom, (aki nem meddőségi esetekkel foglalkozik amúgy), aki elküldött engem IR vizsgálatra, laparoszkópiára, ezeket a Círisben meg sem említették, ráadásul a hormonképem is egy évvel ezelőtti, de az intézeti dokim szerint ez is jó a lombik kezdéshez
.) Szóval én tényleg az eredményesség miatt választottam a Círist, de ettől az összehasonlító táblázattól most elég rossz érzésem lett
A honlapjuk szerint az IVF et követő eredményességük 44,8 % százalék (sőt, a 35 év alattiaknál, ahová én is tartozom, 53 % ), ehhez képest az országos átlag 34 százalék csupán. Az egészségügyi minisztérium táblázata szerint, amit ha én jól hallottam, az intézetek által kötelezően átküldött adatok alapján állítottak össze, a Círisben tavaly a második félévben 51 lombikból 14 sikerült, ami ha jól néztem, gyakorlatilag a legrosszabb, vagy a második legrosszabb eredmény a tizenvalahány intézet közül.
Én leginkább erre szeretnék választ kapni, hogy mit gondol a Somody úr és a vezetőség erről az eredményről! Biztos, hogy nem csak én vagyok, aki a honlapjukon feltüntetettek és aCírisben elhangzott ígéretek alapján választotta az intézetet, és szerintem felháborító, ha tényleg ekkora eltérés (nem mindegy, hog y majdnem 60 százalékot várhatok el a pénzemért, vagy alig 25-öt
!!!!) HA tényleg megtévesztő adatokat tettek fel a honlapra, akkor az egyrészt nagyon ronda dolog, de ezen kívül súlyos következményekkel is járhat szerintem!! Ki ad erre magyarázatot???
Mi a véleményetek erről?