Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mackoo, én is kérném!!!Előre is köszi!

{finta.barbara@freestart.hu}

Ed, nagyon édes Kincső!!!
Léna, mi sem voltunk még csípőszűrésen. Nem értem mi van a combráncokkal? Nagyon helyes Sára a képen!

Tünde, Kitti 3 óránként eszik? Mert Bence most, hogy kezdi 3 óránál tovább bírni + az éjszakai alvás miatt ő is kevebbet hízott. Biztos minden rendben!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, csak nem kinézted a fiadnak??? Hát jó, legyen.:-)) (Azért mondd meg Bencének, hogy a lányka túl sokat beszél.:-)) Mi hónap végén megint megyünk csípőszűrésre. Tegnap megvizsgálta a dokinéni, mindent rendben talált vele.
ezt nézd meg:
Kép

Mackoo, ha nekem is elküldenéd, akkor köszi. lantlyra@yahoo.com Bori jól van?

Tegnap kapta meg Kincső az oltást. Semmi gond nem volt vele. Egyébként 2 napja alszik napközben is, nem tudom, mi lett vele. Szépen hízik, 1 hét alatt felszedett 200 grammot, így most 6300g.

Sajnos a tanulás nehezen megy. Igazából nem tanulni kell, hanem programokat írni - papíron. Nem tudom mi lesz, olvasgatom a kész feladatokat, csak ragad rám valami. Ilyen hülyeségbe belevágni! Tünde, gratulálok a vizsgáidhoz! Kitty?

Kucus, mi is gratulálunk.

Zita, hogy érzed magad? Mikor gratulálhatunk neked is?

Jó éjt és hétvégét mindenkinek. Megyek a dolgomra és persze tanulni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Tünde!

Szerintem hívj fel egy szoptatási tanácsadót, hátha van olyan dolog, amire mi nem gondolunk, ő meg a kérdéseivel rögtön rátalál a probléma nyitjára. Szerintem egy telefont megér.

Megígérem, hogy holnap reggel csinálunk egy képet! Kivéve, ha esetleg éjjel valami érdekesség történne.

Ed!

Köszönöm az érdeklődést. Úgy szeretném azt mondani, hogy jól érzem magam. De ez nem lenne igaz. Vacakul vagyok. Fizikailag már nagyon nehéz.

Hogy mikor gratulálhattok?! Ha hétfőig nem lesz semmi, akkor valószínűleg akkor születik majd egy konkrét dátum. Ha már tudom, megírom.

Mindenkinek szép álmokat!

Zita
pzita

Na, milben már elklüldtem , de a többiek miatt bemásolom.

Tünde!

Valamiért nem tudok belépni a Babanetre, ezért itt válaszolok Neked, de majd később oda is bemásolom.

Azt tanácsolom, figyeld a baba székletét. Ugyanis ha alultáplált, akkor az nem rozsdás színű, kicsit folyós, benne alvadt tejcsomók, - hanem zöldes színű!!!!

Ha esetleg megvan neked a Kismamák nagykönyve, ennek te is utána olvashatsz benne.

Persze, nem mondom, hogy a vérvétel felesleges, így legalább megnyugszol, hogy minden rendben van. Egyébként Julcsa volt, hogy alkalmanként csak 50 gr-ot szopott!!

Most 6 hónapos, és a születési súlyát nemhogy megduplázta, hanem majd 3x annyi!!!

Úgyhogy ne aggódj, de a vizsgálatot a nyugalmad ( és ebből köv. a tejed ) védelmében okosnak tartom.

Ne aggódj!

Pusz

Renáta
jarenata

Ui. Számíthatsz rám!!!
De ezt már tudod.
jarenata

Tünde!

Valamiért nem tudok belépni a Babanetre, ezért itt válaszolok Neked, de majd később oda is bemásolom.

Azt tanácsolom, figyeld a baba székletét. Ugyanis ha alultáplált, akkor az nem rozsdás színű, kicsit folyós, benne alvadt tejcsomók, - hanem zöldes színű!!!!

Ha esetleg megvan neked a Kismamák nagykönyve, ennek te is utána olvashatsz benne.

Persze, nem mondom, hogy a vérvétel felesleges, így legalább megnyugszol, hogy minden rendben van. Egyébként Julcsa volt, hogy alkalmanként csak 50 gr-ot szopott!!

Most 6 hónapos, és a születési súlyát nemhogy megduplázta, hanem majd 3x annyi!!!

Úgyhogy ne aggódj, de a vizsgálatot a nyugalmad ( és ebből köv. a tejed ) védelmében okosnak tartom.

Ne aggódj!

Pusz

Renáta
jarenata

na, ezt sikerült megdupláznom. Bocsi mindenkitől!!!
jarenata

Sziasztok!

Csajszik, én úgy imádlak benneteket! Kép Mindenkinek nagyon köszi a sok biztatást, tanácsot, segítséget! Eléggé el voltam kenődve, de olyan jó olvasni titeket.

Most, hogy minden szopit mérek, nem sokkal lettem okosabb. Összevissza eszik, hol 80-90, hol csak 70, aztán volt egyszer 120 is. A kanalazás és a pohár egyáltalán nem jött be. 3 napig próbálkoztam, aztán feladtam. A fele mindig mellé ment, állandóan át kellett öltöztetni, én is ideges és feszült voltam. Most cumisüvegből adom neki a lefejt tejcsit. Tudom, hogy nem kéne, de már nem bírtam tovább. Most legalább nyugodt vagyok. Csütörtökön hoztunk egy digitális mérleget (csak megszabadultam a másiktól Kép ), ezzel azért könnyebb mérni, és most 2 nap alatt hízott már 10 dekát.

Barbi, Kitti étkezésében továbbra sincs rendszer. Van, hogy 2 óra, van, hogy 4 óra. Bár most, hogy elszenvedtünk egy-egy evéssel majdnem egy órát így csak hatszor eszik, a korábbi 7-8 helyett.

Ed, tündéri ez a kép! Kép Nekünk is van ilyen rugink. Ti is az Auchanban vettétek? Örülök, hogy az oltás rendben ment. A tanuláshoz pedig kitartás!

Zita, köszi az újabb ötletet, na erre még nem gondoltam. Tényleg megér egy telcsit.

Renáta, igen tudom, hogy számíthatok rád, és nagyon-nagyon köszönök minden segítséget!

Mackoo, megkaptam a táblázatot, köszike!

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tünde, jó hallani, hogy azért valahogy haladgattok.A digitálissal biztos könnyebb lesz.Kép

Mackooo, én is megkaptam, köszi, bár nálunk vmiért szét van esve.Egyáltalán nincs táblázat formája.Gondolom nem ilyennek kellene lennieKép

Ma kint voltunk az atyai birtokon(Veresegyháza),annyira élvezte Sára a levegőt, hogy gyorsan az egész napot átaludta, csak enni kelt fel.Most is alszik, kíváncsi vagyok, mikor fog éjjel ébredni.
A csípőszűrést nem viselte vmi jól, az egészet végig üvöltötte.Kiderült, hogy kötött csípője van, szerencsére ezt tornával helyre lehet hozni.
Holnap menyünk a masszázsra, már nagyon váromKép

Barbi, a commbráncokkal az a helyzet, hogy én úgy tudom, hogyha a két combocskán nem ugyanott vannak a ráncok, akkor vmi gubanc van.Ez a mi esetünkben be is jöttKép

Jaaa, és hopgy ne legyen oly egyszerű az élet, kedden mehetünk csípő uh-ra is.

Na jó, mára dugulok.
Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Tünde!
Köszönöm szépen a választ, nagyon megnyugtatott! Rossz lett volna ha nem jó tapasztalatokat hallok róla. Annyira nem szeretnék tovább keresgélni. Jó lenne megállapodni valakinél akiben lehet bízni! Kicsit valószínűleg túl aggódós vagyok....

A többieknek is köszönöm a válaszokat!!
kucus

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a 3 héttel ezelőtt írtakat, a meddig dolgozzam témában.Azért csak ilyen későn mert vizsgázgattam, dolgoztam stb.

Emőke,
Köszi a részletes felvilágosítást, igazából a munkahelyemen nem tudják, meg akarom várni a 16 hetes vizsgálatokat és csak utána szólok.
Körzeti orvosnál még soha nem jártam mivel szerencsére nem voltam komolyan beteg csak infulenza meg ilyenek azzal meg nem iratom ki magam. Szóval megkérdezem a házban az öreglányokat ők biztos tudják kihez tartozom és hol a rendelő.

Lenne még kérdésem a doki szerint a 15 hétben vagyok szerintam a 16 héten. Ő úgy számolja mikor letelt az első hét neki onnantól számít 1 hétnek. Most szombattól szombatig van a 16 hét de ő ezt 15 hétnek mondja. Most van 0 hét vagy én nem értek valamit.
kriszti29

Kriszti!

Engem is érdekelne a téma amit kérdeztél. (Meddig dolgozzam...). 11. hétben vagyok szeretnék elmenni lassan táppénzre, mert a munka nagyon fáraszt és stresszes is. Nem ér meg annyit, hogy baja legyen a babának! Légyszíves írd meg pontosan hol kaptál rá választ! Előre is köszi!

Réka
kucus

Réka!

3 héttel ezelőtt leveleztünk erről, pontosan itt.
Mint megtudtam bármikor elmehetsz a körzeti dokival kell kiiratni magad, és havonta hosszabbítani.

Ha úgy érzedd irasd ki magad, de nekem is ez az időszak volt baromi fárasztó de a 13-14 héttől elmúlt és tele vagyok energiával. Csinálom a fő állásomat napi 10 órában és utána a magán ügyfelek, munkák.
kriszti29

Sziasztok,

elég régen jelentkeztem, mert nem voltunk itthon, de azért látom, hogy nagyjából mindenkivel minden rendben van.
Nagyon édik a babákok, mindenki aranyos.

Ha valaki tud a túlholdásról, hogy kb. mikor fektetnek be, mikor indítják meg a szülést, van-e lehetőség saját felelősséggel otthon maradni stb. az legyen szíves írja le, előre is köszi.

Vigyázzatok magatokra

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Szia mindenkinek!

Kriszti, Kucus!

Táppénzre a nőgyógyásztól kell ajánlást kérni, hogy a terhesség miatt a körzeti kiírjon.

Túlhordás: én az első lányommal a 39. hét végéig dolgoztam. Persze, szerettem is. A 40. hét első napján feküdtem be, és az 5-en csasziztak.

Ytong!

Saját felelősségre otthon maradni bármikor lehet, hisz benne van: saját felelősség. Ilyenkor bármi történik veled, az orvost nem vonják felelősségre, hisz ellene cselekedtél.
Mint fent írtam, ált. a 39. hét véágén fektetnek be, de van olyan orvos, aki a kiírt dátumtól behív.

Üdv

Renáta
jarenata

Sziasztok!

Judit!

Orvostól is függ, hogy mikor fektet be, de legkésőbb a kiírt időpont után egy héttel. Viszont addig is sűrűn kell menni CTG-re, szóval egyszerűbb benn lenned, mint állnadóan bemászkálni a kórházba. Aztán utána kétnaponta OTT, és a többiben a doki dönt. Legegyszerűbb, ha megkérdezed a dokit. Sok minden függ tőle.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Judit, hogy túlhordás miatt pontosan mikor fektetnek be azt nem tudom, mert engem még mással "utaltak be", de én végül 41 hét 5 napra szültem.Ebben volt 2 próbaindítás, de ezek már a betöltött 41.hétben voltak, és végül az 5. napon indítottak, mivel ez sem járt sikerrel végül császár lett.
Ha érdekel részletesebben is, szívesen leírom mi hogy volt.Egyebként hol tartasz?

Kriszti, az én olvasatomban úgy nézett ki a dolog, hogy amit teljes egészében magam mögött tudtam hét azt számítottam betöltöttnek.Pontosabban : nekem vasárnap volt a forduló napom, tehát mondjuk egy szerdai napon azt mondtam, ha kérdezték, hogy 15. hetet betöltöttem vagy a 16. hétben vagyok.Tehát szerintem az orvosoddal ugyanarról beszéltek, csak másképp fogalmazzátok meg.Érted mire gondolok?Kép

Ma voltunk masszázson.Sára nagyon élvezte, utánna egyből be is aludt.Kiszúrt magának egy kisfiút, végig őt nézte, bármit csináltam vele le se vette róla a szemét.Már a védőnő is megjegyezte.Kép
Szerdán leszünk két hónaposak, jön is egyből a szuriKépDe azt mondta a védőnő, hogyha előtte megmaszírozom a combját akkor kevésbé fog fájni neki.Hát remélem.Egyebként ma voltunk 5 kiló 35dekákKépÉs íme egy friss kép:
Puszi mindenkinek, Léna
Kép

nuska

Szisztok!

Tünde, a kalap és a rugi is az auchanból való. Tesóm ott dolgozik és szeret turizni a ruhák között. A budaörsiben lehet a legjobban vásárolni olcsó ruhákat, de mindig a véletlenen múlik.
Vas: Én szedek külön vasat, a dokinéni most szólt, hogy kell. Ezt onnan vette észre, hogy Kincső fülcimpája halvány, majdnem fehér lett. Nézd meg, hátha okosabb leszel. Azért a 2 nap 10dkg nem semmi! Ja, ma megírtam az 1, zht a 6-ból. Talán görbül.

Kriszti, nekem a terhesség alatt még vidéken volt a körzeti orvosom, ahova nem akartam kijárni. Elhoztam a kartonom (a dokinéni javaslatára) és a lakhelyemhez legközelebb levő rendelőbe lementem és kiválasztottam egy dokit mégpedig úgy, hogy csak ennél a dokinál volt az, hogy kismamákat soron kívül fogadja. Állítólag kismamák bárkihez mehetnek (ciki lett volna a IX. kerből a XXII. kerbe járni)

Réka, kitartás, hamarosan itt a 13-14ig hét. Addig nekem is pocsék volt, utána 2 munkahelyen is sikerült dolgozni a 7.hónap végéig. engem a körzeti rögtön kiírt amikor kértem a nőgyógyász ajánlása nélkül.

befejezem, mert még sok a dolgom.
Jó éjt

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Mackoo, köszönöm szépen a táblázatot nagyon jó!!!
Nagyon rendes vagy nem lehetett semmi begépelni!

Ed, nagyon összeillenének mindegyik olyan kis húsgombóc és Bence is sokat beszél. :-)Kicsit zűrős napjaink voltak Bencét vittük magunkkal nekem ruhákat venni, szombaton esküvőn voltunk, vasárnap látogatók, ma oltás, úgyhogy teljesen megzavarodott szegény. Amikor hazahoztuk 5-6 órás távollét után úgy örült, hogy megállás nélkül másfél órát gagyogott. A szuritól pedig ma belázasodott.:-( Még soha nem adtam másnak kúpot és fogalmam se volt jól csinálom e mert ki akarta nyomni. De most úgy tűnik minden renben.

Tünde, 2 nap alatt 10d. az tényleg szép! Örülök ,hogy rendeződnek a dolgaitok!

Léna, köszi megnézem neki reggel! Szép nagy baba Sára és hogy alszik!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Mackoo!

Biztos buta vagok, de a Barbic űltal említett táblőázatot nem látom.
jarenata

Ed, Kriszti!

Köszi szépen a biztatást! Remélem tényleg jobb lesz. Talán a 12. hét után már nem fogok annyira aggódni sem, hogy esetleg vmi baj lesz...
Ti elmentetek táppénzre aztán visszamentetek még szülés előtt dolgozni, vagy végül el sem mentetek, mert jobban lettetek?

Kriszti!

Te mikorra várod a babát?

Nézegettem a képeket, gratulálok a szép babákhoz mindenkinek!!!

Sziasztok! Réka
kucus

Ed, Kriszti!

Köszi az infokat meg a biztatást, remélem igazatok lesz!

Kriszti!

Te mikorra várod/várjátok a babát?
Nézegettem a képeket, mindenkinek gratulálok a babához!

Sziasztok! Réka
kucus

Jaj az előbb azt hittem nem ment át!
Bocsánat!
R.
kucus

Sziasztok,

Léna

még csak a 27. héten, de szombaton azt mondta a szülésznő, hogy a kiírt dátum utáni 3. napon befektet a doki, a 8. napon pedig elkezdik a megindítást.De biztonság kedvéért megkérdezem a dokit, ha legközelebb megyek.
Azért mindenkinek köszi.

KépKép
KépKép
ytong

Judit, nekem úgy volt, hogy egy OTT(próbaindítás), aztán 2 napra rá a másik és arra 2 napra a végleges.
De ha még csak a 27. héten vagy, akkor hogyhogy szóba került?Vagy én maradtam le vmiről?
Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Renáta!
Küldj egy e-mail címet és elküldöm a táblázatot. Nem tettem fel ide, mert szerintem túl nagy lett volna.

Szia Judit!
Megkaptam az e-mailt, ne haragudj, hogy nem válaszoltam rá. Kicsit el vagyok havazva mostanában. Hívjál nyugodtan, amikor kedved van. Ha esetleg nem veszem fel, akkor hagyjál üzenetet, hogy tudjam, hogy te voltál, jó?

Léna!
Az mit jelent, ha a combráncok nem szimmetrikusak? Ugyanis Borinál sem azok, szóvá is tette annak idején a gyógytornász, de végülis nem mondta meg, hogy az mit jelent, jelent-e valami kórosat. Azóta persze kiderült, hogy Bori hipotón, de nem tudom, hogy ez összefügg-e a combráncokkal.

És végül mindenki:
NEm tudom, emlékeztek-e még, de valamikor télen szó volt egy fiatal dokiról, elég hosszú neve van, a Vészhelyzetes Carter dokira hasonlít, ha jól tudom, még nem szakorvos. Irtátok róla, hogy milyen kedves, mennyire komolyan veszi a hivatását és hogy úgy beszélt az egyik szülésfelkészítő előadáson, hogy érezni lehetett, hogy valóban egy csodának tartja egy baba születését.
Nem emlékeztek véletlenül a nevére?

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Mackooo, sajna nem tudok bővebben semmit erről a combránc dologról, anyútól hallottam én is.Szóval szerintem ez amolyan népi megfigyelés, és valószínűleg minden tudományos alapot nélkülöz.
Midenesetre nekünk nem stimmeltek, ki is derült, hogy kötött csípője van.De egy hónap múlva megyünk az ortopédiára kontrollra, ha eszembe jut megkérdezem a doki nénit, hogy ő mit tud erről.
A fiatal dokira én is emlékszem, velem is nagyon kedves volt, de fogalmam sincs hogy hívják.Egyszer még azt is megbeszéltük, hogy egyforma a telefonunkKép
Mindjárt itt a doki néni az első szurivalKépKépszegény Sára
Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Képzeljétek mi történt valahogy elestem vagy összeestem nem tudom hogyan történhetett a lényeg hogy totálra bedagadt a bokám, de én mint hős munkamániás bevitettem magam dolgozni (Pesten lakom és 30km re vidéken dolgozom)mert vezetni ezzel a lábbal nem tudtam,tömegközlekedés kizárva fél lábom. Fontos reggeli tárgyalás után elkezdet a dagadt bokám másik oldala lilulni. Munkatársam bevitt a helyi SZTK ba ahol röntgenezni akartak, de mondtam a dokinak hogy a 16 hetet kezdtem meg most.
Ő azt mondta na és? akkor szerez egy ólomköppenyt, mit izgulok. Felhívtam a szülész dokit, aki azt mondta igazam van ne járuljak hozzá a röntgenhez. Így saját felelősségre eljöttem, megigértem, hogy beszerzek egy szórítót ami 4 hétig napi 24 órában a lábamon viselek. Nem tudom mit csináljak majd ha nem javul az állapotom, nem forr össze magától. Volt már valaki röntgenen? Én attól tartok egy törésnél minden gipszlevételnél röntgeneznek.
kriszti29

Léna,
Nagyon szép a kicsi, értem a számítást a dokinál is voltam és vele is megbeszéltük a félreértést.

Réka,
November vége felé kéne születnie.
Én végig dolgoztam, még így repedt vagy törött bokával is. Megszerveztem magamnak a munkatársaimból a szállításomat. Ők bármire készek csak nehogy itthagyjam őket, mert jövőhétem egy nagy ellenőrzésünk lesz. Még hétvégén is behoznak dolgozni.
Azt nem értik miért nem járultam hozzá a röntgenhez, ezekután jobb ha elmondom hogy babát várok, minthogy valaki kikövetkezteti és nem tőlem tudja meg az igatgató.
kriszti29

Mackoo,
Ugye Olsavszky-Szücs Gáborra gondolsz?
(Én írtam, hogy nagyon komolyan veszi a hivatását és hogy úgy beszélt a szülésfelkészítő előadáson, hogy érezni lehetett, hogy valóban egy csodának tartja egy baba születését.Kép)

Puszi:

Vic
Victoria

Mackoo,

a combráncok azt JELEZHETIK, hogy a gyerek csípőficamos. Ha a csípőficam vizsgálaton túl van és az negatív akkor nem jelez semmit az égvilágon. Én már csak tudom, mert mögöttem áll egy csípőficamos gyerek is...

(Csak szelíden kérdem: manapság senki nem szül a S-M-ben? Mert mintha átment volna csecsemőgondozásba már hetek óta...)
alice_cs

Léna,

csak azért, mert szerintem késni fog, mert pontosan tudom a teherbeesést... Egyébkénet csak a szülésznő ilyesztett meg azzal a 3 nappal ezért érdeklődtem.

Mackoo,

jó szerintem a héten megejtem, előre is köszi, majd beszélünk.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Köszi Alíz, akkor már legalább én is tudom mi ez a "népi praktika"Kép

puszi, Léna

nuska

Mackoo!

Ha a Medvike mail jó, küldtem egy üzit.

Alice cs:

2003 júliusában a mostani kimamák hívták vissza az életbe a topikot. Talán ez az oka, hogy mi vagyunk itten.

Pusz

RENÁTA
jarenata

Renáta,
csak éppen amiatt kérdem, mert a lányom ott fog szülni Kósa dokinál, ha minden igaz, és már élesedik a helyzet, mert lassan betölti (vagy már be is töltötte (jul 8 a célidő) a 36. hetet, no meg már az arca is kicsit felpüffedt, szóval enegm spec. érdekelnének friss benyomások is,

szóval csak emiatt kérdeztem...Kép
alice_cs

Alíz!

Ha minden igaz, akkor pont ma egy hete császározták Krisztit (Cuiccolo), ha hazaengedték is már őket, gondolom még nem jutot a net-hez. Meg én is zsülnék már, de a pocaklakó egyelőre jól érzi magát odabenn. A CTG-re járva, nekem úgy tűnik nem nagyon változott semmi a két évvel ezelőtti dolgokhoz képest. Ha túl vagyunk a szülésen, akkor szívesen írok a friss élményekről.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Sziasztok!

Barbi, nekem is fura volt először kúpot adni a picinek. A lányka szerencsére nem lázasodott be oltás után, viszont sokat aludt. Ma egész nap nem voltunk itthon, egyetem, fogorvos, esti "kocsmázás". fél10re értünk haza, fürdés, evés megtörtént és már alszik is. Nagyon elfáradt. Ma az egyetem melletti parkban szopizott, utána a fűszálakkal játszott. Imádja a növényeket. Képzeld el, vörösödik. Péntek du megyünk a budaörsi auchanba.

Réka, nekem mázlim volt, mert az első 13 hét nyárra esett, amikor nem kellett dolgoznom. Szeptembertől pedig mintha kicseréltek volna.

Kriszti, sajnos nekem el kellett mennem fogröntgenre kb a 27.héten. Előtte sokat kérdezősködtem, olvasgattam, változó volt a vélemény. Végül elmentem.

Léna, hogy viselte a lányka a szurit?

Zita, tálan a ma éjszaka...

Sajnos megpenészedett a bodza. Hétvégén szedtünk, szörpöt szerettem volna készíteni. Férjem nagyon szereti. Most szólt, hogy penészes. Így jártunk. Kincső alszik, úgyhogy van most időm egy kicsit tanulni. Bár fáradt vagyok.

Jó éjt mindenkinek

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ui:
ezt nem bírtam ki, friss, esti fotó:
Kép

most már tényleg megyek.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed, lepirult az arca Kincsőnek? Meddig voltatok a napon? Mindig problémázom, hogy érje-e a nap Bencét vagy maradjon árnyékban. Amit írtál az alapján jól bírja Kincső a megpróbáltatásokat.

Zita, drukkolok, hogy meglegyen már a baba!
Nehéz lehet ebben a kánikulában.

Aliz, vagyunk itt páran akik nemrégen szültünk és azt hiszem ezek friss tapasztalatok.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ed, gyönyörű Kincső!A profilomba beteszem Kincső mintájára a törölközős képünket. Bence 7 kiló és 63cm!

Barbi
Kép
Kép
barbic

{Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ed, Barbi!

Sajnálattal jelentem, de éjszaka sem indult útnak útnak az aprónép. Nem érdekelte se front, se vihar. Végülis ő tudja, csak már fizikailag nagyon nehéz. Az előző két csemetével nem éreztem a végét ilyen nehéznek.

Gyönyörűek a babáitok!

Üdv:

Zita
pzita

Szia Mindenkinek,

Hááát újra itthon! Június 2-án megszületett Marcell :-) A 3560g és 53cm es kategóriában indulunk, ezzel olyan középsúlyú volt a most született babák között. Túl vagyunk a 2. itthon töltött napon, a szoptatás még egy kicsit kalandos, állítólag sok a tejem de vhogy. mégsem akar kijönni az egész. Pedig kézi Avent mellszívó, Medela gépi mellszívó és már az egész család kézzel is maszíroz :-((
Marci teljesen kiegyensúlyozott baba, pedig tegnap begyulladt a szeme amit kamilláznunk kellett és cseppenteni is bele. Teljesen jól tűrte mára szinte helyre is jött.
Kórházi élmények: (remélem a még szülés előtt álló kismamákat érdekli)
A 3. emeleten 2 napot a császáros őrzőben majd 5 éjszakát egy kétágyas szobában töltöttem. A szobák szerintem egész jók, egyetlen probléma a kultúrálatlan hozzátartozó sereg akik a vendég mosdó helyett a kismamák által használt wc-be totyognak utcai, piszkos cipővel. A császáros őrző 3000, a kétágyas szoba 4000 forintba került egy éjszakára. A kórház jelenleg teljesen zsúfolt, már nem tudták hova fektetni a betegeket. Komolyan, még a CTG szobában is ágyra váró kliensek dekkoltak. Majdnem minden nővér nagyon kedves volt, utálatossal viszont nem találkoztam. Akit különösen kiemelnék: Elvira a 3. emeleti csecsemőgondozó, segít a fejésben, minden kérdésre válaszol és úgy foglalkozik a babákkal mintha a pótanyukájuk lenne. MINDEGYIKKEL! Nekem nem volt szülésznőm, de valóban igaza volt az orvosomnak semmi szükség nem is volt rá. (császár) Találkoztam a "sztárnak" számító szülésznőkkel is, valóban nagyon kedvesek de a nem sztároltak közül is bárkinek befeküdnék a keze alá. Zsuszika, Borika, Évi....
Orvosok: talán ez volt a legmegdöbbentőbb tapasztalat... Annak ellenére,hogy a saját orvosom csak szüléseket levezetni jár be a Schöfibe, minden vizit alkalmával, bármilyen probléma esetén minden orvos úgy kezelt mintha a saját betege lennék. Itt is kiemelnék két nevet Mónika (sajna nem tudom a vezeték nevét), magas, szőke osztályos orvos és Garamvölgyi professzor Úr. Igen, ilyet én még nem láttam, minden nap megjelent a 11 órás vizitnél és MINDENKIHEZ volt néhány kedves szava, képben volt a betegeket illetően, ha kérdeztél kimerítően válaszolt és szerintem ez nem semmi egy igazgatótól.
A fiatal -általános orvos- Olsavszky-Szücs Gábor valóban kedves, néhány vizitnél találkoztunk. Viszont a szobatársam aki elég problémás kisterhes teljesen kiakadt Tőle. Kinek a pap....
Remélem hamarosan sikerül képet is feltenni.
Kriszti

p.s. Zita: bocsi, hogy nem kerestelek, de az első napon egész nap ingáztam a belgyógyász, CTG, UH és egyéb programok között, utánna pedig a császáros seb....

cuiccolo

Szia Kriszti!

Gratulálok neked és Marcellnek is! Kár hogy nem sikerült találkoznunk, de ezt majd még be lehet pótolni később.

Ha gépekkel nem megy a fejés, akkor még próbáld meg a Marmet-módszert. Ez az anyatej kézzel történő fejésére egy nagyon hatékony módszer. Feltalálási helye: http://www.lll.hu/leche/27h.shtml
Remélem, nálad is beválik.

Jó babázást, és minél gyorsabb fizikai regenerálódást! És várunk itt a fórumon is.

Üdv:

Zita
pzita

Kriszti,

nagyon sok boldogságot nektek, várjuk a képeket!!!

Zita,

te mikorra is vagy kiírva?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Kriszti!

Ha ilyen rendesek a kollégáid mért nem mondod el nekik az örömhírt? Én úgy terveztem, hogy ha betöltöm a 12. hetet (jövő hét!) akkor elmondom bár nem tudom hogyan! Kicsit babonás vagyok és nagyon féltem a babát. De a 16. hét az már nagyon jó.

Meggondolom ezt a kiiratást de sajnos nekem nyáron is kell dolgozni. Ma voltam első vérvételen, elájultam azóta meg annyira fáj a fejem, hogy alig tudok koncentrálni.....
De a cél a lényeg, inkább arra gondolok! ahogy nézem a gyönyörű babákat könnyebb!!

Sziasztok! Réka
kucus

Sziasztok!

Kriszti, hatalmas gratula nektek, jó, hogy újra itt vagy és egyből beszámolóval kezdtedKép

Réka, kitartás.Eddig se birtad a vérvételt, vagy csak most?

Ed, az oltásnál nem volt semmi gond, épp csak egy pici sírás, viszont délután elszabadult a pokol.2 órán keresztül szakadatlan üvöltés, semmivel nem lehetett vígasztalni, aztán egyszer csak elaludt, 3 órán keresztül aludt, de annyira, hogy be se pisilt szegénykém.Mikor felébredt, mintha elvágták volna, már minden ok volt.

Hát, ma megvolt az idei év első eltevése.Tettünk el a fagyasztóba 2 félét, és lekvárna is szintén 2 félét.Még a fülünkön is eper voltKép
M?egyek is fürdeni és aludni.
Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Itt vagyok, sikeresen befejeztem a félévet, túl vagyok végre minden vizsgán.

Képzeljétek Kitti egy hét alatt most 30 dekát hízott! (Megtízszerezte a múltkori 3 dekát). Tegnap voltunk a doktornőnél. Minden rendben vele, annyit mondott, hogy úgy látszik, hogy ő egy ilyen baba, beéri kevéssel, azzal is elvan, de ha kap még, akkor azért megeszi. Most ezt játszuk, hogy szopi után még kap lefejt tejcsit. Úgyis fel kell használni a fagyasztós készletet. Végülis nem is küldött el minket vérvételre se. Szóval a lényeg, hogy most már minden okés velünk.

Nagyon édik a baba képek! Kép

Kriszti, gratula! Minden jót kívánok nektek. Örülök, hogy ilyen jó élményeid voltak a kórházzal kapcsolatban. Kép

Zita, drukk-drukk! Kép

Most csak nagyjából olvastam vissza, majd még jövök, de most mennem kell.

Pusza mindenkinek,
Tünde
rtünde

Tünde!

Köszönöm a szurkolást. Már nagyon szeretnék "osztódni". Tegnap délelőtt meg is voltam róla győzőgdve, hogy na most indul a baba útnak, de aztán rá kellett jönnöm, hogy csak a vágyaim miatt fordítom rosszul a testem jelzéseit.

Örülök, hogy Kitti gyarapodása helyreállt.

Üdv:

Zita
pzita

Réka!

Meg akarom várni a vérvétel eredményét, mivel a munka miatt nem tudtam elmenni az első vérvételre azt kihagytam, ezért hétfőn megyek egy összevontra AFP, vércsoport megállapítás stb.(még soha nem vettek tőlem vért ezért tartok tőle, hogy összeesek mivel normál állapotban is nagyon alacsony a vérnyomásom, nem még ilyen helyzetben)

A kórházban vettek tőled vért? Hánytól lehet menni?
Megértem, hogy izgulsz én is sokszor teszem ezt, mivel nem tudom mi lehet odabennt és bár a 16 hétben vagyok nem nagyon látszik rajtam. De esténként a tükör előtt én úgy lárom már nőt a hasam és hogy mégjobban megnyugtassam magam vettem kismamanadrágot, és megbeszéltem a Pindurral, hogy huzzon bele mert hordani szeretném már őket.
kriszti29

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?