Új privát üzeneted érkezett!

Helló Lányok!

Henus, nem csodálkozom, hogy felhúztad magad, én nem szoktam olvasni a porontyot már, régen bele-bele néztem, még posztot is küldtem, de már vagy 1.5 éve nem. Idegesítő, és az a sok komment, irigylem tényleg azokat akiknek ennyi idejük van más faszságára reagálni.

Nircee, azta, jók a képek nagyon. Hát azon a csúszdán biztos jól érezte Marci magát! Anyós akkor nagyon moderálta magát, ha csak ennyi nézeteltérés volt az úton.
Juj, a kajánál nagyon kell vigyázni, hogy mit ehetnek. Nálunk pl. ha anyóséknál van Lelle, mindig megkérdezi, hogy mit főzzön Lellének, elmondom mit, meg is csinálja finire, de pl. Lelle imádja a borsólevesben főtt csirkeszárnyakat, megeszi a levest, utána a szárnyat, eszi-eszi, anyós rászól, hogy jajjj elfelejtettem a bőrt leszedni, ne edd úgy meg. Pár nap múlva nálunk is ez volt a kaja, Lelle közölte, hogy szedjem le a bőrt, mert nagyi is leszedte és úgy ette. Na hívtam is nagyit, kapott is. De pl. dédinél mindent megeszik, itthon is nagyon válogat, már nem szoktam emiatt agyon aggódni magam, hogy mennyit evett, ha éhes, úgyis szól.

Piroska, nálunk az út az nagy mumus, tudja is Lelle, hogy ott neki nincs helye. Ez nagyon sok figyelmeztetés, beszélgetés, séta, gyakorlás árán lett így. Az utcánkban a házunk előtt kocsibeállónyi széles hely van a kapu és az út között. Párszor kigurította a kapu alatt a kislabdáját, kimentem és visszahoztam, elmondtam neki 50szer, hogy neki nem szabad utána menni, ha kigurul. Persze direkt kigurította, és én egyébként azt hittem, hogy ő a nagy kaput nem tudja kinyitni, dehogynem, aztán utána ment, de még idejében elcsíptem. Azonnal megtorpant, tudta, hogy rosszat csinált, amikor jött vissza, kiporoltam a fenekét, fájt neki, mert csak bugyiban volt, de akkor egyáltalán nem érdekelt, mert nagyon dühös voltam rá, amit ő nagyon is tudott. Zokogott, de nem vettem fel, mert akkor semmit nem ért az egész, mondtam neki, hogy nagyon csúnya dolgot csinált, és emiatt nagyon szomorú vagyok. A történetet mindenkinek elmeséli, hogy ő kiment és anya elverte a fenekét. A belvárosban sem közlekedik egyedül, csakis a kezemet fogva. Amikor már elkezdtünk babakocsi nélkül sétálgatni, néha csak az utca feléig jutottunk, mert akkor sétáltunk csak, ha fogta a kezem, amikor ő ezt nem akarta, rábeszélés után sem, ölbe vettem és hazavittem. Aztán egyre messzebb jutottunk már kézen fogva, csak a parkokban vagy nagyon széles úton jöhet egyedül, u.e. vonatkozik a kismotorra is. Egyébként erre nagyon jó volt a hám is, én használtam Lellével, főleg motorozáskor. Húú, amennyi megvető pillantást kaptam én emiatt, de általában visszaszóltam és egyébként sem érdekelt más véleménye.

Annyi eső esett nálunk, hogy konyhakertem úgy el van gazosodva, hogy iszonyat. Nem is tudom, mikor és hogyan fogom gatyába rázni. Viszont van saját ubink, borsónk, spenótunk, hagymánk, sóskánk és lassan lesz paradicsom és paprika is. A málnánk is nagyon gyönyörű. Olyan jó, hogy Lelle is sok zöldséget, gyümölcsöt eszik így, mert így sokkal bulisabb neki leszedni és megenni még a kertben.

3 vizsgámat áttoltam a következő fél évre, egyszerűen én nem bírtam most ezt megcsinálni. Augusztusban tudom az egyiket pótolni, már csak kettő marad így a következő vizsgaidőszakra. Már nagyon kész voltam, fáradt, ideges, ingerült, fogtam magam és nem mentem el. Még sosem csináltam ilyet, és a hugomat nagyon tudom emiatt szidni, de valahogy nem ment. Úgysem csinálja meg helyettem senki, mindegy mikor szenvedek.

Na elaludt Lelle, a talpát kellett masszírozni, megyek most elmosogatok.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

na, még egy kép:

Kép
málnakéz

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Nagyon halkan merem csak mondani, de úgy néz ki, lesz kistesó. ;)
Férjem majd csak szerdán tudja meg, mert ma reggel elment evezni (tegnap még nagyon halovány volt a teszt, nem akartam elkiabálni, ma meg azután teszteltem, hogy felraktuk Apát a vonatra) - ilyesmit nem szeretnék telefonon közölni. :)
Szóval most izgulok, hogy minden rendben legyen, és próbálom felfogni, hogy két gyerkőcöm lesz. :D
Vendég

Azta Verna!!! Halkan, de nagy-nagy GRATULA!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Verna
én is szurkolok szép csendben! :)

Pimpo
ne törődj vele, senki nem fogja megcsinálni helyetted a vizsgákat, ez így van. De azért a jövőben jobban jársz, ha nem halasztasz, mert abból előbb-utóbb félév halasztás lesz, az meg plusz pénz.
Ma voltunk kint az úton és nagyon ügyesen odaadta a kezét, lehet, hogy lassan mi is meg fogjuk tanulni. Én annyira félek, hogy azért babakocsi nélkül nem megyek ki, csak max 100 m-re. De azért jó volt, hogy egy kicsit tudtunk közlekedni. De nagyon nehéz, mindig le akar menni. Igaz, hogy most már a kezét odanyújtja, amikor elindul a járdáról, de azért én megmondom őszintén, hogy a végén már inkább végig fogtam a kezét. Az a hám nagyon jó ötlet, azt nagyon szerettem volna, de nem kaptam, nagyon gagyi az, amit vettem, úgyhogy azt nem használjuk. Vagyis de: arra, hogy a motorját felkötöm a babakocsira. De azért lehet, hogy veszek egyet. Bár ha ilyen ügyesen ideadja nekem a kezét végig, akkor nem fog kelleni. Az volt a bajom eddig, hogy nem akarta odaadni a kezét és csak az úttesten akart menni. De ma megértette, hogy nem megyünk az úttesten, csak átmehet velem együtt. És akkor megállunk a járdán, mondom, hogy nézzen jobbra, majd balra, jön autó? Mondja, hogy nem! Akkor mehetünk. Olyan aranyos, olyankor kikukkol az útra, előredől, popsiját kinyomja és olyan komolyan figyeli, hogy jön-e autó. :) Szóval így kínlódunk, dehát előbb-utóbb úgyis meg kell tanulnia. Azért a babakocsi kéznél lesz még egy jó ideig :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Végre!!! Egy kismami megint!! :D :D Halk gratula Verna!

KépKép
tüccs

Verna,
nagyon halkan: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ezeket muszáj leirnom (bocs, de nem működik a "hosszú" i a billentyűzeten :? ):
Ma Marci ezt mondta az apjának: "Apa, ne nézz ide, josszalkodni akajok!"
Újabb szavai: hapcitörlő (nedves zsebkendő), cinegér, petjó (metró), szököjű (köszörű). Ja, és ha nem tudnátok, a múltkor "Szebbiában" voltunk. :lol: És azért törölgeti az Eszti nagyi az orrát a zsepivel, hogy "nehogy elüsse egy ajutó".

Lányok, elkezdődött nálunk a "miért?"-korszak. Hajj, nem egyszerű, már most látom. Eddig a "mi ez?" sem volt könnyű, de a "miért" túltesz rajta.

Andi,
szupi a kocsi, ezer hála!!!!!!!!!!!! A férjem igaz, majdnem egész nap mérgelődött miatta ("erre kellett lecserélni? Te tudod...."), de nem érdekel, nagyon tetszik! Majd ha megyünk vele valahova, akkor megbarátkozik vele. Kimostam a huzatát, most szárad, őszintén remélem, hogy vissza tudom majd tenni. :oops: Egyébként éppen, hogy csak neccesen fér be a csomagtartónkba, majdnem bajban voltam, mikor nálatok tettem be. :? :oops:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Verna! Gratulálok!
Mandulával nekünk is gondunk van. Vagyis nagyon nagyok Dani nyaki nyirokcsomói. De most van folyamatban egy immunológiai vizsgálat, ami elvileg kimutatja, hogy van-e krónikus gyulladás a szervezetében. Vagy valami ilyesmit, nem értek hozzá. Nekünk egy tündéri orr-fül-gégész dokinénink van, nagyon alapos és kedves is, ő rendelte el ezt a vizsgálatot. Sajnos Dani is ez a hörghurutos típus, mint Lolo. Majd elmondom, hogy mit javasolt, ha kész az eredmény. Ja és a műtéttel kapcsolatban annyit mondott, ha Dani 15 kiló lenne és legalább 3 éves, akkor azonnali műtétet javasolna, de mivel nem így van, így jobban utána járunk, hogy mennyire lenne sűrgős a dolog.

Pimpoka! Ez a málnás kép szuper! Eddig nem is jutott eszembe, de megpróbálom ezt Danival, hátha így leeszi az ujjáról a málnát!
A vizsga miatt ne aggódj szerintem, most annyi minden mást is csináltál, hogy nem fért bele, na bumm. Maj a köv félévben, már nem fogsz költözni, stb, így majd lesz időd.

Nircee! Hát kösd fel a gatyádat. Nem elég a gyerekek csacsognak egyfolytában, most már tőled is ezt várják! :D

Piroska! Én már nagyon régen nem használok babakocsit Danival. Amikor megtudtam, hogy jön a kistesó, akkor én elkezdtem vele sétálni. Lassan, de biztosan le akartam szoktatni a tologatásról. Nekem soha nem volt vele problémám. Mindig fogja kezem, nem is jut eszébe, hogy ne ezt tegye. Amikor átmegyünk az úton, kivétel nélkül, minden egyes alkalommal, megkérem, hogy nézzen szét és szóljon, ha mehetünk, mert nem jön autó. De ilyenkor is fogom a kezét, de neki is meg kell bizonyosodnia arról, hogy mikor mehetünk át az úttesten. Egyébként Nircee-nek max igazat adok, hogy bazira el tudnak felejtkezni magukról és nem figyelnek. Nálunk ez akkor van, ha pocsolyát lát. Igaz nem hisztizik, nem engedi el a kezem, de azért húz a tócsa felé. Ez a gyengéje (egyik :lol: )

Tüccs! Nagyon édesek a gyerekek! Mesélj egy kicsit légyszi, hogy Dóri, hogy viselkedik a pirinyókkal, persze amennyire az időd engedi!

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a meggy héját is odaadhatom Marcinak? Eddig meghámoztam. Anyám szerint hülye vagyok. Szerintetek? Ez csak költői kérdés volt! :D

Daninak megcsinálták pénteken a kukiját. Le volt neki tapadva. A kórházban tényleg egy igazi hős volt, itthon is csak a pelusozásnál vannak gondok, de ez viszont szívettépő. De legalább túl vagyunk rajta. Úgy tűnik, hogy óráról-órára javul a helyzet.

De gáz, mindig arról írok, hogy Daninak ilyen meg olyan bajai vannak. De abszolút egy energiabomba, jókedvű, kotnyeles gyerek.
Marci rendületlenül mászik, ül és gagyog. Tesóját már lassan leteperi, megy mindenen keresztül, mint egy tank. Természetesen neki is mindig az a játék kell, amivel Dani játszik és fordítva. Komolyan mondom már most kicsinálnak. Mi lesz itt később?

És egy vicces beszólás:
Kb egy hete a szomszéd néni kisunokája, Emma, játszott az udvaron,Dani kiment a teraszra és incselkedett vele. Majd a kislány eltűnt, Dani beszaladt, és kérdezte, hogy hava tűnt az Elmo? Hát én apró darabora estem szét a röhögéstől. Aztán előkerült "Elmo" és kézenfogva sétáltak.

Jó éjszakát!

Mali
Kép
Kép
mali

Mali
én sokáig meghámoztam a meggyet, sőt, a paradicsomot még mai napig hámozom.

Lányok, egy olyan szupi cikket olvastam, az egyik ismerősöm hívta fel rá a figyelmem. Császáros anyukáknak különösen ajánlom. A videót feltétlenül nézzétek meg hozzá:
http://www.youtube.com/watch?v=beF7ayuKx1w

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok.

Úttestes témához nem tudok szólni, nálunk nincs gond, mert egyrészt alig van autó, másrészt Dóri ügyesen szótfogad.
Persze ez az egyetlen dolog, amiben hallgat rám. Én nem tudom, hogy ez már a dackorszak-e nála, de teljesen megváltozott a viselkedése. Sokszor mond csípőből nemet, ha kérek valamit, nem fogad szót, hisztizik. A héten sokszor úgy kihozott a sodromból, hogy üvöltöttem vele, persze hatástalan volt, csak jól megijedt. Annyira szégyelltem magam utána, de magamra se ismerek ilyenkor, egyszerűen elönti a f_s az agyamat. Magamnak is tudok még újat mutatni, már én is félek ilyenkor magamtól. :(
A evés megint nem megy nálunk, alig-alig eszik. A pelust megpróbáltuk letenni, teljesen eredménytelenül, szerintem nem érett még rá. 1hónap türelmi időt kapott.
A kicsikkel szerencsére nincs konfliktusa, nagyon nem is foglalkozik velük. Anna már majdnem mászik, már fel is ül 2napja, Petyó még sehol sincs mellette. Lehet, hogy visszamegyünk a dévényes hölgyhöz egy kis rásegítésre.

Röviden ennyi a történés velünk, most hív a kötelesség.

KépKép
tüccs

Piroska, te mit csinálsz hajnal fél3-kor ???? :roll:

KépKép
tüccs

Mali,
Marcinak is le van tapadva a kukija, már hetek óta készülünk dokihoz vinni, de eddig még nem jutottunk oda. Hogy csinálták? Hol voltatok? Be kellett jelentkezni? Lágyszi irj erről valamit, akár priviben, mert a férjem nagyon fél tőle, és húzza-halasztja a dolgot.

Hámozás,
én úgy Marci 1,5 éves koráig hámoztam a szőlőt, barackot, almát, a paradicsomot sosem. Nekem egyszerűbb volt bébiételben adni a gyümölcsöt. Egy ideig egyszerűen kiköpte a paradicsom héját, aztán mondtam neki, hogy az is ehető, azóta eszi. Most már mindent héjastól eszik. Meggyet csak mostanában kapott először, én nem voltam hajlandó hámozgatni, hogy aztán a felét kidobjam. A szőlővel is ugyanez volt a bajom, de azt nagyon szerette, azért adtam neki. Siminek is hámozom a szőlőt, almát, barackot, meggyet neki sem adok, majd ha már nem kell hámozni. Tudom, hogy ez önző dolog, de nem baj. Kapnak elég más gyümölcsöt. :wink:

Kép
Kép
nircee

Nircee!

Kétféle látásmód létezik a dokik körében:
1. odaviszed, lefogják, megcsinálják, aztán kalap-kabát
2. elaltatják maszkosan pár percre és úgy csinálják

Mi ezt az utóbbit választottuk. A Madarászban ajánlottak nekünk egy dokit: Dr. Sült Tamás (egy felnőtt urológus ajánlotta). Nagyon aggódtam az altatás miatt, de így utólag nagyon-nagyon örülök neki, hogy emellett döntöttem. Sok kisgyerek volt ott a kórházban, akinek az 1. megoldásban csinálták meg, utána 10 ember sem tudta lefogni, hogy engedje a kukiját ápolni és visszanőtt nekik.
Ez a doki nekünk szó szerint azt mondta, hogy van agyuk és emlékezni fognak arra, hogy leteperik és megszadizzák őket. Ez a leghumánusabb megoldás.
Igaz altatás miatt kellett vérvétel, de nekünk amúgy is kellett menni a mandula miatt így egyszerre megoldottuk. A műtét előtti nap mentünk az altatóorvoshoz, aki meghallgatta, megnézte a torkát. Másnap éhgyomorra kellett menni. A Dani 6 percig volt a műtőben, én ott vártam őt végig az ajtó előtt és amikor kihozták aludt. Kb egy fél óra múlva kelt fel, akkor sírt 1-2 percet, de hamar meg tudtam nyugtatni. Az altatás miatt voltak megkötések, nem evés, 1 és fél óra múlva ihatott, mivel nem volt semmi gáz (nem hányt), hazajöhettünk és csak itthon ehetett. Még aznap nem nagyon ugrálhatott, nehogy elszédüljön. De mesét olvastunk és néztünk. A doki óriás fej volt, hazaengedés előtt egy fél órát beszélgetett, játszott Danival, közben nekem mondta az instrukciókat. 2 hét múlva kell visszamennünk kontrollra, addig minden pelenkázásnál 8-10-szer kell huzogatni neki, majd lidocainnal bekenni. Na ez nagyon kemény. De mégis engedi és utána, amikor hat a lidocain, már nem is figyel rá. Nem hiszem, hogy lelkiekben nagyon megviselte őt. Nekem ez nagyon fontos.
Ha bármi kérdésed van még, írj. Ja és nem állítom azt, hogy az 1. megoldás nem áll meg, de biztos függ a letapadás mértékétől, stb.

Mali
Kép
Kép
mali

Azt elfelejtettem írni, hogy nem lehet bejelentkezni. Ki kell várni a sorodat. Ez nagyon rossz, mert a Madarász sebészeti ügyletet ad, és néha millióan vannak az ambulancián. Ide kellett menni először és majd kontrollra is.

Mali
Kép
Kép
mali

Mali,
köszi a részletes beszámolót! Hű, akkor nem alaptalanok a férjem félelmei! Neki kamaszkorában csinálták ezt, illetve akkor a doki ránézett, és azt mondta az anyjának, hogy menjenek haza, és rántsa vissza, majd ha lesz esetlegesen sérülés, akkor azt ápolják. :roll:
Nálunk elég nagy a lenövés, mondhatni egyáltalán nem húzható vissza, pisilni szerencsére tud, épp akkora a rés, hogy az simán átmegy. Azt hiszem, mi is az altatásnál maradunk, magamból (is) kiindulva. Én szivem szerint még egy fogtöméshez is azt kérném, ha a dokik belemennének. :oops: Én már korábban megcsináltattam volna, de a védőnő és a doki is azt mondta, hogy csak nyáron csinálják, és mikor már szobatiszta. Ezért meglepett, hogy Daninak megcsinálták, de szerintem nem sok köze van a bavatkozásnak a szobatisztasághoz. Mindegy, ez utóbbi már nem kérdés, bár lehet, hogy a beavatkozás után lesz egy kis visszaesés. Szegény Marci, már előre sajnálom! :( Siminek nem hiszem, hogy ilyen gondja lesz, mert már most szinte teljesen visszahúzható neki. Szerencsés egy kis fickó!

Kép
Kép
nircee

Nircee!

Ezt a visszarántást nem is értem. Nem is úgy csinálják. Egy kis gömböt raknak a két bőr közé és úgy fejtik vissza. Én annyira utálom az ilyen nemtörődöm, vadállat dokikat. Nekem a emberiesség ugyanolyan fontos, mint a szakértelem, főleg egy gyerekorvosnál.

Az Örsön a gyereksebészeten volt egy hülye állat nő, aki amellett, hogy nem nagyon szeretett dolgozni (2-ig volt rendelés, azt mondta, ha fél kettőig nem érünk oda, nem fogad.Pedig sűrgős volt, mert Daninak bedagadt a kukija. ), még azt mondta, hogy én húzogassam neki itthon. Még jó, hogy nem követtem az utasításait, nagyobb bajt csináltam volna. A gyerekhez egy szót sem szólt, velem meg olyan lekezelő volt, hogy majdnem pofán vágtam. Komolyan életemben először arra gondoltam, hogy elmegyek a betegjogi képviselőhöz. Nem vagyok egy feljelentgetős, balhézós típus, így nem tettem. De inkább ment volna árkot ásni ahelyett, hogy gyerekorvosnak áll.

Mali
Kép
Kép
mali

Mali
hogy hívták? Csak ha ne-adj-Isten belebotlunk, kerüljük ki.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Verna, gratulálok halkan a kistesónak!!! :D Örülök nektek!

Pénteken jöttünk haza Pécsről, nagyon jól éreztük magunkat. (Kivéve az utazást, mert 5 óra alatt értünk haza. Minden sz.r útfelújításba, lezárásba belefutottunk+ hatalmas vihar volt)Majd később mesélek a nyaralásról, meg képeket is teszek fel. Szombat reggel meg indultunk Nyíregyházára, barátnőmék esküvőjére. Most meg szerdáig sütünk folyamatosan apró sütiket a bátyámék esküvőjére. Szerdán megyünk Pécelre haza.

Tüccs, nagyon szépek és édesek a gyerekek!!!A kiabálás, magadra nem ismerés és utána lelkiismeret furdalás sajnos nagyon ismerős nekem is. Néha én is annyira elvesztem már a türelmem, kiabálok szegény Sárával, utána pedig utálom magam.
:(

Mali, jó hallani felőletek, látom, zajlik nálatok is az élet. Én Annának héjastól adom a meggyet, kimagozom, és úgy félbe szedve. olyan ügyesen kiszopogatja belőle a közepét, és kiköpi a héját. Ha meg nyel le belőle, azt viszont látom a kakijában. Ez nem okozott neki hasfájást. Cseresznyét viszont meghámoztam, mert az még minket is puffaszt.

Egyébként akartam már nektek mondani, hogy tök érdekes, hogy Annának még egy szem foga nincs, de a pépes kaját nem eszi meg. Egyszerűen nem veszi be a szájába már a kanalat, elfordítja a fejét, ha mégis bekapna egy-egy falatot, azt kiköpi. És ha ugyanazt adom neki darabosan, akkor jóízűen megeszi. Így már nincs pürésítgetés, a barackot, banánt, körtét kis darabokban eszi, zöldségeket szintén, csak párolva. Husit meg tésztát kis darabkákra szedve felcsipegeti a tányérról. Ennek viszont az a hátránya, hogy nem én etetem, hanem egyedül eszik, hogy utána szinte teljes körű ruhacsere, zuhanyoztatás, takarítás... :roll: :lol: Majd mutatok képeket :D

Nircee, örülök, hogy jól sikerült a kirándulás így anyóssal. Nagyon klasszak a képek!!A miért korszak nálunk már javában zajlik, csak Sára úgy kérdez, hogy "mitől?" :lol:

Marcinak boldog hófordulót!!!

Piroska, megnéztem a videót, nagyon megható! El fogom küldeni a sógornőmnek a linket, 3 hét múlva szül, és Kovács Réka a múltkor nagyon lehangolta, mikor mondta neki, hogy lehet, hogy császár lesz, mert keskeny a csípője, és nagy a baba. Pedig nagyon készült a hüvelyi szülésre.

Na, megyek aludni, fáradt vagyok. Jóccakát mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, emlékszel arra a képre, amikor Didri nagyon piros cuccal tele volt kaja közben? Akkor épp céklát próbáltam neki adni pürésítve, de annyira tiltakozott, hogy mind mellé ment. Ma egyedül eszi a céklát és imádja. De pürésítve egy falatot nem tudtam neki adni. Anna is már abban a korban van, amikor már egyedül enne. Engem nagyon idegesített, de hála Istennek túl vagyunk rajta. Bár az etetés mai napig nem megy nagyon simán, de azért most már sokkal jobb. Természetesen egyedül eszik, na nehogy már én adjam neki az ennivalót! Néha sikerül becsusszantanom egy kanálkával, de annyi.
Ma sétáltunk és közben szedegettünk a fákról meggyet. Lányok, Didri kb fél kiló meggyet megevett egyedül, ha nem többet. Hihetetlen, mennyire szereti a meggyet.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, az az igazság, hogy én 9,5 hónapos korban, 1 db fog nélkül kicsit korainak tartottam az egyedül evést, de Anna nem így gondolta :lol: Igazából nem bánom, hamar önálló lesz legalább :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Elnézést, hogy eddig nem jelentkeztem, csak gondoltam, esetleg a ritkán hozzászólók is válaszolhatnak így...

Verna, nagyon köszönöm a segítségedet!

Üdv
Fehér Gabi
fehérgabi

Bébiszitterként hirdette magát egy pedofil Budapesten

Gyerekeket molesztáló férfit fogott el a rendőrség Budapesten, az ügynek akár húsz sértettje is lehet - jelentette be a IV. kerület rendőrkapitánya hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Baranyi József alezredes elmondta, hogy a hajléktalan férfi bébiszitterként hirdette magát egy közösségi portálon, majd a rábízott gyerekeket molesztálta.

http://www.origo.hu/itthon/20090629-haj ... esten.html

Egyre több szülő jelentkezik, hogy megfordult náluk ez a szemétláda, és utána "furcsán" viselkedtek a gyerekek...

Természetesen nyilvánosan és sk herélném ki, majd pedig lassú tűzön pirítanám a valagát az ilyennek! :twisted:
De óriási gondom van a jogvédőkkel és felb.ctam az agyamat a k.va emberi jogokon, lásd a linket - ugyanis kitakarták az arcát ennek a nyomorultnak, mert védeni kell a jogait... az ilyennek nincsenek jogai, és igenis mindenki lássa a pofáját, mert nem lehet tudni, hogy hány szerencsétlen kicsit tett tönkre lelkileg!!!!

Ha valaki kéri, elküldöm privátban az illető kitakarás nélküli fotóját ("hivatalos" minőségben nem tehetem közkinccsé a fórumon), és küldjétek tovább az ismerősöknek - elsősorban pestieknek, ki tudja... bár remélem nem érintett senki...
andibab

a rendőrség honlapján fent van az eredeti kép, bár nemtom még meddig...
andibab

Én is megtaláltam:
http://www.police.hu/friss/BRF-20090629 ... ry=pedofil
Hogy vágnák le a t-két és dobnák forró ólomba vele együtt! :evil:
Istenem szegény gyerekekek, hogy lehetettek ilyen felelőtlenek a szüleik???? :cry: :cry:

Kép
klmaria

Sziasztok! Sajna felmerültek kisebb gondok... remélem, nem lesz baj! A helyzet az, hogy már múlt hét szerda óta van egészen minimális barnázásom - már napokkal az esedékes mensi előtt kezdődött. Én betudtam annak, hogy ez a beágyazódás. De azóta se múlt el, és néha rózsaszínes is. Azt tudom, hogy nekem javasolt a progipótlás - ugye a korábbi vetélésem miatt is. Ma hívtam Surányit, de mobilja ki volt kapcsolva. A kórházban mondták, hogy szabin van. Aztán Túri dokihoz bekapcsoltak a vizsgálóba, ő azt mondta, most valami gáz van a rendszerükkel, nem nagyon tudnak receptet írni, menjek inkább az sztk-ba, vagy hívogassam Surányit, mert a héten magánban még rendel.
Délután lett egy kis barnás vérzésem - nem sok, de megijedtem. Egyedül vagyok itthon Lolival, mi van, ha rosszul leszek, stb. Kénytelen voltam felhívni a szüleimet és beszámolni, mi a helyzet - férjem ugye több száz km-re, valahol Szabolcsban van éppen, még ő se tudta, hogy pozitívat teszteltem. Na irány a kórház, ott egy órát várattak ( :( ), de én még jól jártam, volt egy csaj, aki azt mondta, reggel 9 óta vár egy terhességmegállapításra. (Ez du. fél három körül volt.) Aztán Túri doki megvizsgált, mondta, hogy az ő gépükkel még nem látszik semmi (nem is vártam), a nyálkahártya az terhességre utal - na meg ugye amúgy is ez a 3. terhességem, csak tudom, hogy milyen... mondtam, hogy szeretnék progeszteronpótlást, mert korábbi terhességeimnél is kaptam. (Mégis tudtak receptet adni.) Mondta, hogy elkezdhetem, de még így se biztos, hogy megmarad... mondtam, hogy tudom. Volt már vetélésem...
Közben összefutottam Surányi asszisztensével, Mártával, és ő mondta, hogy ma 5-kor hívjam, mert akkor van rendelés, akkor be lesz kapcsolva a telefon. Hívtam is, szerdára vagy csütörtökre tudott is adni időpontot: csütörtökre kértem, hátha akkor már látszik valami... (Azt hallottam, hogy Surányinak most valami nagyon hiperszuper, új, 4D-s masinája van, szóval esélyes, hogy ő már lát valamit 3 nap múlva.) Addig is progeszteron, pihi - Loli anyukáméknál van, hogy még véletlenül se kelljen emelgetnem! Férjemnek is elmondtam már a jó és/vagy rossz híreket, mondtam, hogy pár nap és kiderül, mi a helyzet. Alapvetően örült, amennyire a körülményekhez képest lehetséges.
Hát, ez van... pár nap múlva okosabbak leszünk.
(Ja, tesztet azért csináltam ma is, szerintem erősödött, azért ez is egy jó jel...)
Vendég

Sziasztok!

Szörnyű ez a Bébiszitteres téma!az ilyen embert kiadnám az anyukák kezébe! :twisted: :twisted: :twisted:

Verna!
Biztos nem lesz semmi gond...nekem is volt mind a három gyerkőcnél ilyen folyásom.Most kellene megjönni nem?Nekem azt mondta a dokim,hogy akkor szokott jelentkezni még az elején ilyen folyás amikor esedékes a mensi.Mindenesetre szorítok!Vigyázz magatokra...pihenj sokat. :wink: Majd Gratulálok,ha eljön az ideje! :wink:

Kukis dolog!
Rolinak 4 éves korában rántották fel a Bethesdában!Egy pillanat volt az egész...valamit rákent(gondolom zsibbasztót,meg,hogy jobban csússzon)...pár napig még kamillával kellett többször megmosni,hogy ne gyulladjon be!Roli csak felszisszent...nem volt semmi nagy sírás.Ja és sem kábítás nem volt,sem altatás...semmi!

Sziasztok

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: köszi a biztatást. Gyakorlatilag már az esedékes mensi előtt volt, mikor még a teszt nem is mutatott ki semmit. Szombat-vasárnap lett volna a mensim, de már 6. napja van a pecsételés, és ma erősödött. Mondjuk (kop-kop-kop), amióta használom a progeszteront, nincs gond, de eddig is csak napközben egyszer jelentkezett (ez mondjuk eléggé hormonproblémára utal). Remélem, holnap már nem lesz, vagy legkésőbb holnaputánra elmúlik - akkor megnyugodnék. :)
(Azért kell megnézni még a héten, mert a hormonprobléma mellett utalhat a vérezgetés méhen kívüli terhességre vagy hematómára is, mindkettő veszélyes... De szerintem nálam hormonprobléma...)
Vendég

Verna,
gondolok Rád, és drukkolok, hogy minden rendben menjen!

Kép
Kép
nircee

Verna, nagyon-nagyon szorítok Neked!
Vendég

Verna! Szorítok!!! Remélhetőleg tényleg a progeszteron segíteni fog!!! Nekünk még a lombikos dokik sok fehérjét (túrós dolgok) és sok vizet mondanak mindig!!! Napi 3liter!! Hátha segít ez is!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Megint itt vagyok! :)
Bokor András dokiról szeretnék infót, ha valaki kisegítene! Priviben lenne a legjobb!
Jót hallottam róla vkitől, de kikérnék több véleményt is.
És még vmi. Tudjuk, milyen a kórház vonzáskörzete. Ilyen szempontból milyen a szülészet? (remélem, elég érthető vagyok :))

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti,
mit értesz azon, hogy "tudjuk, milyen a kórház vonzáskörzete"? Ugyanis itt szinte mindenki ott lakik / lakott, ezért is ment ebbe a kórházba. ÉS ha jól látom, Te is ide tartozol. Nem tudom, a többiek ehhez mit szólnak, de ha ezzel negativan szeretnéd minősiteni a környező településeket, akkor nagyon eltévedtél. Igaz, vannak itt is "sötétebb bőrűek", de pl. itt Csömörön csak 2-3 család, ha jól tudom. A kórház szülészetéről meg úgy tudsz a legkönnyebben meggyőződni, ha elmész, és körülnézel, vagy megnézed a honlapjukat. Annyi talán segit, hogy volt már olyan, aki a Telki helyett inkább ide jött szülni, mert itt majdnem ugyanazt kapja, majd nem ingyen. Bokor dokit nem ismerem, ebben nem tudok segiteni.

Kép
Kép
nircee

Nircee!

Félreértettél, én nem a fórumozókat becsmérlem. Sőt! Épp ezért fordultam hozzátok, hogy segítséget kérjek!
Te szerencsés vagy, Csömör valóban lényegesen kellemesebb hely, mint pl. Kerepes, ahol én lakom! Itt sajnos nem csak 2-3 család van. És mielőtt bárki belemagyarázna bármit, nem utálom őket helyből. Nem vagyok rasszista. Épp csak volt már egy-két negatív tapasztalatom (a sok pozitív mellett), amitől tartózkodóbb lettem kissé velük kapcsolatban. És jártam is már a kistarcsai kórházban (más osztályokon, és szerencsére csak szakrendelésen), ahol elég sok - ahogy te fogalmaztad - sötétebb bőrű családdal találkoztam össze. Engem alapvetően zavar a harsányságuk, és sokuknál az ápolatlanságuk. Azt hiszem, érthető, hogy ha az ember szülészeten van, akkor ezt fokozottabban figyeli.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti,
a szülészeten csak a 6-ágyas szobában foghatod ki őket, ha ezt el szeretnéd kerülni, akkor érdemes valamelyik 2- vagy 1- ágyas alapitványi szobát megpróbálnod(igaz, azok fizetősek). Mikor én szültem, mindkétszer szerencsém volt, volt szabad hely bőven, és 1-ágyas családi szobában voltam, de ez nem mindig van igy. Maga a szülészet gyönyörű, tényleg menj el megnézni, ott nem érezhető semmi abból, amitől félsz. Én a családi szoba miatt el voltam kissé szeparálva, de azért voltam a folyosókon, és nem volt semmilyen kellemetlen élményem. Ha jól emlékszem, Vernának van. :?

Kép
Kép
nircee

http://www.florhorhaz.hu, azon belül balra: gyógyitó osztályaink, majd szülészet- és nőgyógyászat. Ott találsz képeket!

Kép
Kép
nircee

Kép
Kép
nircee

Igen, nekem volt kellemetlen élményem a 6 ágyasban, megjegyzem, nem a roma szobatársnővel (egyetlen egy volt). De volt egy félbolond csajszi, na tőle konkrétan féltem, meg a családja is állandóan beözönlött napközben - elvileg nem lehetne, de mire kizavarták őket, már épp felvertek a délutáni álmomból (úgy, hogy előtte éjszaka semmit nem aludtam). De alapvetően nem is a szobatársakkal volt gond, a többségük teljesen normális volt, hanem nekem nagyon kényelmetlen volt császársebbel az ágy, iszonyatos fájdalmak közepette tudtam csak felmászni, lemászni, szék meg nem volt, hogy üljek... a közös vécé, zuhanyzó is elég gáz... na mindegy, nem részletezem tovább. Ketteskével csakis családi szobába vagyok hajlandó menni. Esetleg kétágyasba. Ha nem lesz alapítványi szoba, én esküszöm megszököm!!!

Képzeljétek, ma egyáltalán nem véreztem, nem barnáztam! :) Kicsit sem! Kicsit görcsöltem délután, de nem komoly. Még nem akarok semmit elkiabálni, de biztató... viszont nyaralni így tuti nem megyünk. :(
Vendég

Verna
hallottam már olyat, akinek három hónapig megvolt a menszesze, szóval szerintem nem lesz semmi gond. De szurkolok nektek!

Klmaria
az a baj, hogy nem minden esetben felelőtlen a szülő, szerencsétlennek eszébe sem jut ilyesmi. Most őszintén, egy normális embernek ez meg sem fordul a fejében. Mit tud csinálni egy olyan pici babával???? Ez beteg ez az ember!!! Nem értem, nem talál magának nőt????

Lányok, ez annyira gáz!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kakti
én is alapítványiba szerettem volna menni, de nem kaptam szobát. Viszont a hatágyasban olyan jó szobatársaim voltak, hogy az egyikkel még most is tartom a kapcsolatot, összejárunk. Szóval nem mindig rossz az. Ja, és ha nem nagyon gáz, akkor átkérheted magad másik szobába, igaz, hogy kicsit macerás, de nem megoldhatatlan.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna,
nagyon halkan mennek a drukkok!

Jaj, nem is mondtam a ma hirét!
Marcival elmentünk a Flór urológiájára, ott a főorvoshoz kerültünk, megnézte, és azt mondta, hogy szépen halad, és SEMMIT nem kell vele csinálni, mert azzal csak rontanánk a helyzeten. Azt mondta, hogy mostanában nagy divat a letapadást orvosilag "korrigálni", pedig ha nem tennék, akkor 5-8 éves korra spontán megszűnne! Persze mindenképpen érdemes megnézetni 2-3 évek kor között, de beavatkozásra csak akkor lenne szükség, ha vizelési nehézséget okozna, vagy sokat lenne gyulladt. 2 napja ezután böngésztem a neten, és ott is azt olvastam egy csomó orvostól, hogy a letapadás spontán megszűnik legkésőbb a kisgyerekkor végére. Régen soha nem volt ez kérdés, valahogy mindig megoldódott a helyzet. Természetesen az sem jó, ezért érdemes elvinni a fiúkat megnézetni, de nem kell beavatkozás minden esetben. Jaj, én annyira örülök! A doki még annyit mondott, hogy ha 8 éves koráig nem menne vissza tökéletesen a bőr, akkor azon már nagyon könnyen és szinte fájdalommentesen tudnak segiteni, nem beszélve arról, hogy egy akkora gyerek már sokkal együttműködőbb, mint egy 2,5 éves.

Kép
Kép
nircee

Kakti
szerintem bárhol szülsz, mindenhol lesznek sötétebb színűek. Ez nem biztos , hogy mindig rosszat is jelent. Én a sotén diplomás, nyelveket beszélő cigány nővel voltam 1szobában, szuperjófej volt. És volt olyan nem cigány szobatársnőm is, aki igencsak nem igényelte az ápoltságot. :shock:
Szóval ez igencsak lutri. Fontosabb szerintem a jó doki és jó szülésznő.

KépKép
tüccs

Piroska: persze, én is hallottam mindenfélét, de azért elég ijesztő volt... nekem ugye ez a 3. terhességem, van viszonyítási alapom. Volt már vetélésem, tehát eleve nagyobb a rizikó, hogy megismétlődik. Valószínűleg amúgy is kaptam volna progipótlást, ha nem kezdek vérezgetni.
Mindenesetre az elgondolkodtató, hogy egy nappal a progi használata után megszűntek a panaszok... nagyon úgy néz ki, hogy tényleg ez volt a gond...
Tanulság: tényleg minden vérezgetést, barnázást komolyan kell venni!
Egyébként úgy éreztem, hogy Túri nem nagyon hisz benne, hogy nem kezdek el menstruálni... elvégre a ciklus 29. napján mentem, ami másnál az esedékes mensi időpontja - azt nem tudta, hogy én már addigra túl voltam az esedékes mensin, mert rövidebbek a ciklusaim. Mindegy, nem csináltam belőle ügyet, mikor mondta, hogy nem biztos, hogy megmarad, hiszen tisztában vagyok vele. Egyelőre biztató a helyzet, és ez elég. :)
Vendég

Lányok, drukkoljatok, ma fogom odaadni a jegyet a férjemnek! Este rábizom a fürdetést, addig én lent szépen megteritek, gyertyákkal, mindennel, aztán majd a vacsora után odaadom. Ahogy telt az idő, egyre rosszabb ötletnek tartottam, de most már mindegy, ma kiderül. 10%-ot adok, hogy el fogunk menni, 90-et, hogy anyuék mennek....

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Verna, drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!A férjed mit szólt a hírhez??

Nircee, ne legyél ennyire pesszimista!!!Szerintem ti fogtok menni!!! :D

Lányok, tegnap érkeztünk haza, egy vagon aprósütit hoztunk Nyíregyházáról. Összeszámoltuk, és nyolc kiló vajból tíz féle sütit sütöttünk. A lisztet még nem is számoltuk össze.(Én csak kontárkodtam, mikor a gyerkőcök engedték, a java részét anyukám, hugom, nagymamám, és neki két testvére csinálták. ) Fincsik lettek, reméljük elég lesz. :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tiop, így utólag is, de BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK ZSANINAK ÉS ANETTNEK!!!!!!

Annyira bánt, hogy elfelejtettem a napján köszönteni őket! :(

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Ma voltam UH-n, sajna még semmi nem látszott - se méhen belül, se kívül. Surányi biztatott, hogy ez még semmit nem jelent, nem baj, hogy nem látszott. A terhesség szerinte is tuti, hiszen már 5 tesztem is pozitív lett, nyálkahártya megvastagodott, úgyhogy kapom továbbra is az Utro-t, szerinte is az hozott helyre és most már nincs mitől tartanom. Elmegy két hét szabira, de 14-én megnéz a rendelőjében egy doktornő.
És: azt mondta, menjünk csak nyaralni, semmi okom feltételezni, hogy baj lenne! Úgyhogy megyünk. :D
Vendég

Hű, Tiop, én is elfelejtettem. :oops: :oops: :oops: :oops:

Anettnek és Zsaninak Boldog Szülinapot igy utólag is!

Kép
Kép
nircee

Verna ! Ezek jóhírek!! Halkan szurkolunk!

Tiopéknak és Pillának is utólag boldog szülinapot!!!

Nircee, kiváncsi vagyok mit szólt a férjed!! :roll: Szerintem is fog örülni!

KépKép
tüccs

Na, itt vagyok. Hát, azt nem mondhatnám, hogy örül, inkább próbálja megemészteni a dolgot. Annyit mondott, hogy rendben elmegyünk, de nem fogja élvezni, de hát ezen is túl kell esni egyszer. Mármint, hogy máshol aludjanak a gyerekek. De ő (a férjem) csak akkor tud boldog és nyugodt lenni, ha a gyerekek ott vannak, ahol ő, és hiába tudja, hogy nem lesz semmi baj, ő akkor sem lesz boldog, és nem fog tudni kikapcsolódni. Meg még annyit mondott, hogy reggel, ahogy felkelünk, megyünk a gyerekekért. :? Na mindegy, nála már ez is haladás, én arra számitottam, hogy zsigerből elutasitja, legalább belement, hogy elmenjünk. Aztán én nagyon bizom abban, hogy ha ott vagyunk, akkor már jól fogja érezni magát.

Kép
Kép
nircee

Nircee: amikor először elmentük este valahova úgy, hogy Loli anyukáméknál volt, én is egyfolytában rá gondoltam, szünetekben telefonálgattam, stb. Aztán szépen megszoktuk. :)
De tényleg, csak az első alkalom volt nehéz! :D
Ne hagyd magad, van a baráti körünkben egy olyan család, akik sehova nem járnak, ami nem gyerekes program, annak ellenére, hogy egy házban laknak a nagyszülőkkel. De valahogy kicsi koruk óta féltek otthagyni a gyerekeket, aztán meg a gyerekek ezt érezhették, és ők is állandóan sírtak a nagyszülőknél - pl. szilveszterkor a petárdáktól, stb.
Ez a család sehova nem jár gyakorlatilag, illetve az apuka járna, de a felesége nem nézi jó szemmel...
A többség viszont meg tudja oldani, a gyerekek szívesen maradnak a nagyszülőkkel - ez elsősorban a szülők hozzáállásán múlik! Nem azt mondom, hogy állandóan le kell passzolni a gyereket, de lásd pl. az én példámat: férjem elutazott és itt voltam vérezgetéssel, görcsöléssel - nem mertem Lolit emelgetni. Úgyhogy nagyon is jól jött, hogy ott aludt a szüleimnél. Rendbe is jöttem hamar. :) Néha egyszerűen muszáj... És nem jó, ha az első alkalom mindjárt kényszerből történik, lehet az öröm is a gyereknek...
Bocs, hogy kicsit hosszú és csapongó voltam, de abszolút nem értem a férjed hozzáállását - lehet, hogy neki hiányoznak a gyerekek (nekem is hiányzott Loli, mikor nem volt itt), de nem csak róla van szó. Ha a gyerekeknek jó, akkor miért vonná meg tőlük a nagyszüleikkel való együttlétet?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?