Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pocka, én is nézegettem ott a képeket, nagyon édesek a gyerekeitek.Kép (sajnos a legtöbb kep.tar.hu tönkrement, a miénk isKép)
Igen, '87-es vagyunk, július 15-én leszünk 17-ek.

Regina: Gratulálok a hármas ikrekhez!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Cvalinak úgy emlékszem, már pár hete be kellett feküdnie a kórházba!
Kb. 2-3 hete mellgyulladásom volt.., most megint ugyanott van egy csomó!Kép Nem igaz!!! Ha egyszer volt, akkor mostmár mindig eldugul?!
Regina! De szép neved van!!! Kép A mindjárt 3 hónapos lányaim közül a hugica Regina! Kép Kép Kép
Krisztina

Krisztina
k78

Zsuzsi, a növérem länya is 87-es Kép

länyok, jo ejt,

poc
pocka

Sziasztok!

De megszaporodtunk megint! Kép KépÜdv az újaknak! Gratula a pocakosoknak!
Most már nagyon kell koncentrálnom, hogy ki-kivel van. Kép
Pocka!
Azt nem is gondoltam, hogy ennyire messziről jöttök! Azt hittem csak országon belülről. Hát nem semmire vállalkoztál! Én háromszor is meggondolom, hogy kettővel milyen messze merészkedjek. Max. 1 átszállás valamire. Most a Levi oviba jár és így könnyebb a dolgom, de már csak egy hétig!
Éva!
Milyen szerencsések vagytok, hogy vészhelyzetben ennyi segítő ember vesz körül akinek mellesleg van egy szabad háza pár hónapra. Kép Bár mi sem panaszkodhatunk segítő barátok és rokonok tekintetében. Kép
Most, hogy lassan bezár az ovi a tervezett 6 hét helyett 7 hétre a párom ma jól megkopasztotta a Pufikákat! Háát.... azért nagyon sokat számított a más frizura szerintem. Kép
Képzeljétek a vérvétel eredménye teljesen jó. Úgy örülök, hogy mindene normális a Dundinak. Olyan rosszakat is hallottam már mástól.
Itt a ma esti kép. Kép Kép Kép Kép

Kép

Vikics

KépKép
vikics

Kedves Eri!
De jó hallani ilyet, én is szívesen kihúznám otthon, amíg csak lehet, de engem eddig azzal "bátorítanak"(doki, nővérek...), hogy a 27-28. héten be kell már feküdnöm a kórházba, mert ez az általános :-(. Most vagyok a 26. hétben, de nem hiszem, és tök jól vagyok, a picik is...szóval ha van Isten...
Köszönöm a tippet, nagyon tetszik a fotó / ötlet.
Eddig nem nagyon volt elképzelésem a műveletről.

Szia Eszter!
én is örülök a sorstársaknak!!!
Nekem is kb a 20. hét környékén kezdték el csiklandozni a pocakomat a manókák, annyira, hogy néha éjszaka potyogtak a könnyeim a nevetéstől, vicces volt. Egyébbként leszámítva az első 4 hónapot, jól viselem a pocakom.
A kórházban (sajna volt egy kis hányásos problémám), találkoztam végidős hármasikres anyukával (én hülye nem kértem el a számát), ő a 28. héttől feküdt benn, és a 37.-nél tartott akkor (szép kilátás, hála az égnek olvastam jobb példát is). Egyébként a Baross u.-i I.Női klinikán fogok szülni, szeptember 12-13 lenne normális időben, de dokibá nem hiszi, hogy kihuzzuk addig...
Majd elmeséled, milyen volt a 4D-s ultrahang??:-)
Én is szeretnék majd az utókor számára legalább egy felvételt, hogy tudják, nem is olyan kicsi a világ, volt kissebb (ill. szűkebb is.

Üdv mindenkinek:-) Regina
r_regina

Sziasztok!
Krisztina!
Nekem is volt, hogy begyulladt a mellem, mindig akkor, ha valahova el kellett mennem és nem tudtam szopiztatni. Felhívtam az lll-t, és mondták váltsam a poziciókat és gyakrabban szopiztassak belőle. Érdekes volt, akkor a Zoli magától is gyakrabban szopizott. Te mit csináltál, hogy elmúljon?
Eri
simones

Sziasztok!

Gratulálok a pocakosoknak,és kitartást kívánok nekik!

Regina,Zsuzsi!Most nagyon kellemes a mocorgásuk a babáknak,de majd ha a végén focimeccset játszanak,akkor már azért megváltozik a véleményetek!
Én sokszor csillagokat láttam,ráadásul nálam mind a három fejvégü volt,ugyhogy a fejük majdnem szétrepesztett lent,a kis lábukkal pedig olyan jol tudták rugni a belsö szerveimet!Álandoam gyöztem a lábukat kiszedni a bordáim alol!
Regina!Ha kérdésed van,neked is szívesen válaszolok levélben is!

Üdv mindenkinek!

beatrix72@axelero.hu

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Üdv az újaknak!KépKép

Éva!
Ez azért felháborító, hogy a szocpol igénylésekor sem lakhattok önkormányzati lakásban. Ha történetesen anyósodék kis lakásban laknak, akkor nem kaphatjátok meg? Engem ez dühít! Már csak azért is, mert olyan szépen, fennhangon hirdetik, hogy milyen nagy összegre emelték a szocpolt, csak azt felejtik el közzé tenni, hogy majdnem lehetetlen felvenni!Kép Mindenesetre jól alakult a dolog, és hamarosan a saját kis birodalmatokban lakhattok!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok! Bea! Gratulálok, én csak kettővel csináltam ezt a fejvégű dulakodós mókát, de már az sem volt semmi. Mindig arra gondoltam, hogy csinálják ezt többes ikreknél. Én a végén már úgy éreztem, mindenütt csak ők vannak, enni nem nagyon tudtam, mert nem fért el a gyomrom, és a levegővétel sem volt egyszerű. Ezt nem a pocakosok riogatására írom, mert én ezzel együtt még a szülés napján autóval leugrottam a két naggyl az ovis húsvéti vásárra.
Regina! Ezzel a 28 hetes befekvéssel engem is etettek, de aztán kiderült, hogy ez orvos és állapot és kórház és stb, függő. Beszéld meg a dokiddal, mik a tervei, meg a pocaklakókkal, hogy viseljék jól magukat. Hol fogsz szülni? Állítólag a nagy klinikákon jobban betartják az eféle protokollt. Hányadik terhességed? Ha nem az első, akkor jobbak az esélyeid arra, hogy "szabadlábon" maradj! Bocs, most mennem kell!
claire

Sziasztok!

Mit szóltok ezekhez a tortákhoz?

KépKép

Linato!
Nem tudod véletlen, hogy nekünk kell-e majd vinni pelust, törlőkendőt és babaruhát, vagy pedig adnak ottanit?
Pocidról van fotó?

Kellemes, napsütéses hétvégét mindenkinek! Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Nagyon jól néznek ki a torták. Vajon az ízük is olyan jó? Kép Kép
Na megyek ebédelni, egészen megéheztem.
Sziasztok
Eri
simones

Szép napot mindenkinek!Kép
Megjöttem az orvosomtól. A legfontosabb: a méhszájam szép zárt. Megvan mindhárom lúrkóm. Kép))) Egymás fölött helyzekednek el, mint ha emeletes ágyon alukálnának. Ezért egész lent kezdődik a hasam és a gyomromig tart. Ezen nagyon meglepődtem most, mert nem találtam nagynak a pocim, nem tudtam, hogy férnek el benne.
Az "A" és a "C" baba még nagyobb is a koránál, a Pindurkánknak viszont sajnos több hetes lemaradása van. Kép(((( Vele sajnos bármi megtörténhet. Talán a holnapi 4D-n mondanak valami közelebbit is róla. Azért Doris története tartja bennem a reményt, az ő Lilikéje is kezdettől fogva sokkal kisebb volt, az orvosok aggódtak is érte, aztán mégis szép, egészséges. Remélem nálunk is ez lesz.
Az "A" babó viszont az orvosom szerint kisfiú. KépKépKép

Regina, én is a SOTE I.-re megyek, ezek szerint fogunk mi még személyesen is találkozni. Írok Neked e-mailt.Kép

Egyébként nekem már most erősen dobog néha a szívem és a lihegek is rendesen, meg nagyon fura volt, miért pocakosodok én rögtön a gyomrom alatt. Hát most már tudom...Kép
Illetve azt még most sem tudom elképzelni, mi vár rám 2-3 hónap múlva.

Szép hétvégét Nektek!
eszter28

Sziasztok!

Üdvözlöm az újakat!!! És gartulálok mindenkinek az ikrekhez!!!

Vikics

Nagyon helyesek a fiúk!!! MIkor lesz a műtét?
Gyorsan túlleszetek rajta! Mi most a Lorával köldöksérv műtétre készülünk, de állítólag azzal még bent sem kell maradni a kórházban.

Regina
Egy kis bíztatásként, én 10nappal túlhordtam az ikreimet és jó nagy súllyal születtek, 10 hónapos korukig szoptak és akkor is maguk álltak le a szopizásról, mert még bőven lett vona tejcsim!! Szóval ne aggódjatok, sokan vagyunk, akik simán, komplikációmentesen kihordtuk és szoptattuk az ikreinket!! Én végig úgy gondoltam, hogy velünk nem fog semmi baj történni és szerencsére így is lett!!!
Mindenkinek jó egészséget kívánok a terhességhez és a babázáshoz!!!

GAbi

Én már nem mérgelődöm ezen a szoc.polos dolgon. A lényeg, hogy van hol laknunk és jól vagyunk.

Éva
Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Pocakosok!
Ne halgassatok azokra, akik mindenfélét mondanak. (kis súly, korán jönnek, nem lesz tej, stb...) Legyetek optimisták, hiszen minden rendben lesz!!! Kép Kép Kép
Szopihoz találtok sok hasznos infót a www.lll.hu -n.
Én is mindenkinek jó egészséget kívánok a terhességhez és a babázáshoz! Kép
Eri
simones

Gratula a hármasikres anyukáknak!!!
Fantasztikus lehet! Kiváncsi vagyok milyen lesz az utolsó pár hetetek. Nekem kettővel is olyan formákat öltött a hasam, hogy hihetetlen. Milyen lesz 3 babával odabent!? Minden jót nektek!
Zsobu
zsobu

Vadvirág!

Nekem vinnem kellett ruhát, rögtön szülés után már azt adták rá. Pelust adnak, de csak pár darabot naponta és popsitörlőt is sajátot használtam. Szerintem vigyél mindent, az a biztosKép
Pocakképek itt:
http://babanet.hu/album/albumimages/1504/49360.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/1504/49361.jpg

Ezeken 20 hetesek voltunk. Most 24 hetesen 122cm a pocak körbenKép
linato

Sziasztok! Próba!
ebatta

Végre! Sikerült!
Sziasztok! 29 éves vagyok, három babával vagyok kismama. 12 hetes.
Ha minden igaz itt találom Zsuzskát és még mást is, aki szintén 3 babát vár.
Remélem sikerül bekapcsolódnom!
A családineten 2i voltam, de ide nem sikerült ezzel a névvel regisztrálnom!
Üdv mindenkinek : 2i-Ebatta
ebatta

Eszter! (Zsuzska????)
Regina!
Az e-mail címem: indigi3@msn.com
vagy:indigi@freemail.hu
Én is az I-es nőin fogok szülni! Írjatok!

2i-ebatta
ebatta

Sziasztok!

Ennyi hármasikres pocakost!Hát nem semmi!KépKépKép

Hát öszintén megmondva nem irigyellek benneteket!Én imádom a lányaimat,de azért nem cserélnék veletek!Főleg az első egyév nagyon nehéz,de ebből is az első 6 honap az,amikor ugy éreztem,hogy az idegeim felmondják a szolgálatot!Egy éves koruk ota viszont mindent egyedül csinálok itthon,mert egyedül vagyok velük!
Nálunk minden délre meg van fözve,de délután 3-ra kitakarítva,kimosva,elmosogatva!Ez adjon nektek is erőt,hogy egyszer el fog mulni a kezdeti nehézség!Bár annak idején,mikor én szültem rá két hétre szült egy másik csaj is 3-asikreket,vele nemrégen beszéltem telefonon,és nagyon panaszkodik,hogy semmit nem tud megcsinálni,az ebédet is hordja,és beleőrül az egészbe!KépKépKép Pedig együtt laknak a szülőkkel!
Hát énszerintem azért egy kétéves gyerköcnek azért el kellene már valamilyen szinten játszani egyedül,és ugye nálunk is egy kisebb bölcsödei csoport van ahol egymást is lehet szorakoztatni!KépKépKép
A terhesség vége biztos hogy nehéz három babával!Ha nem fektetnek be titeket,akkor is kérdezzétek meg,hogy kaptok-e tüdőérlelő inyekciot!Én 3-at kaptam,az elsőt a 25. héten,és nem is volt problémánk avval,hogy a 32. héten születtek.
Én mindig kitüztem egy célt magamelé,és szoritottam!Pl: 18. héten azt,hogy csak a 28.-at töltsem be,mert akkor már életképesek a babák,utánna a 30-at 32-öt!Igaz nekem az volt szar,hogy végig korházban feküdtem a 17-dik héttöl,mert pécsen ez a divat,itt nem kockáztatnak semmit!Nekem megváltás volt hazamenni,már alig vártam!Persze mikor kiléptem a klinika kapuján sírva fakadtam,hogy most hazamenjek,vagy vissza a lányokhoz!
Elöttem aki szült 3-asikreket,ő a 37. hétig huzta,és hét nap után mehettek is haza,tehát van pozitív példa is!Kitartás!

Jo hosszú lettem!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!!

Nem semmi, hogy ennyien vártok hármasikreket!!!! Gratulálok mindenkinek!!!
Természetes úton lettek a babák vagy lombik bébik?

Éva

Kép

Kép
éva75

Beatrix! Nagyon aranyos vagy, hogy ilyen jó dolgokat írtál. Feeldobtad a napomat.
Kicsit irigyellek is. Remélem előbb utóbb én is belejövök a napi teendőkbe.
Eleve nem vagyok egy házitündér. Elvileg én is egyedül leszek, bár egy városban élek anyósomékkal,de szerintem jobban megy a munka, ha te osztod be, és nem kell mással megvitatni stb...
Engem valószínű, ha minden rendben van , akkor is a 26. héten befektetnek.

Éva! Nekem lombikbabáim vannak!
ebatta

Nem jelent meg a hozzászólásom!
Mit csesztem el megint?
ebatta

Sziasztok!

Üdv. az újaknak és gratula minden pocakosnak!Kép

Vadvirág!
Mo-onKép hol lehet kapni ilyen tortákat???

Beatrix!
Áruld már el a titkot:
"Nálunk minden délre meg van fözve,de délután 3-ra kitakarítva,kimosva,elmosogatva!"
Hogy csinálod??Kép

Éva!
De jó Neked!! Karnyújtásnyira vagytok álmotok megvalósulásától! Most már nem lehet baj!Kép
Fotót kérünk a házikóról!Kép
Én is mennék már innen a "gettóból" (belváros egyik nem irigyelt kerületeKép ), de nem tudom mikor jön el a mi időnk...
Iszonyatosak a telek-, és ház árak Anyukámék (ill. mostmár csak Anyu Kép ) felé...
Anyu lakó-, a párom mhelye, s - ha meglesz még- az én mhelyem is behatárolja a helyválasztást.Kép
Ami nem is lenne gond (Törökbálint, Budaőrs, Biatorbágy, XI.ker stb...) szép helyekKép, de sajna megfizethetetlenek!Kép

Na álmodozásnak vége, megyünk vetítőzni a skacokkalKépKép- amit természetesen csak az egyik szeret...

További szép napot!
Erika

KépKép
herika

Jajj, míg el nem felejtem!
Tettem fel a profilomba én is egy képet (frisssss!) a skacokról!KépKép
A Ricsi orra alatti sérülés is friss - kedden oltári nagyot zúgott a Cora parkolójában.Kép
A Rikinek meg a térdén nincs bőr...Kép
Hiába no, jön a rövidnadrágos időszak!Kép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Hät szia kedves E - Batta Kép hihi
nagggyon örülök, hogy végre egybetereltem a härmaspocis bandät hihi
jo trécselést, egy darabig nélkülem, mert engem elnyel nemsokära Pest...

tessék minden kettö-härmas pocisnak szépen gömbölyödni, a többieknek duracell energiät a kismanokhoz,

sok-sok puszi, poc
pocka

Sziasztok!

Ebatta, végre megtaláltuk egymást, Pocka már sokat mesélt Rólad!Kép

A mi babáink is lombikbébik.

Regina, most jut eszembe, nem tudok Neked levelet írni, mert nem tudom az e-mail címedet.

Csajok, leszünk egy páran a SOTE I.-en. Tök jó lenne egy szobába kerülni.Kép
Nekem már most is a gyomromig ér a méhem, erre tegnap jöttem rá, eddig csak furcsa volt, miért nehéz lélegezni és miért van a hasamnak hordó alakja. Most már azért nőhetne a hasam előrefelé is, mert ha felfelé terjeszkedik lassan a torkomig ér.

Megyek és megnézem a hivatkozott gyerek- és pociképeket.

Szép hétvégét minden mamának, babának és kismamának!
eszter28

Sziasztok!
csütörtökön este bugyiig ázva hazaérkeztünk (Pécsről) a Déliből. Sajna jól megfáztunk, de nagyon jó volt újra otthon. Skacok mindent élveztek, rengeteget gyalogoltak -> itthon is kevesebbet fogom használni a babakocsinkat. Állandóan dumálnak, kisebb mondatok is becsúsznak már, fantasztikus!!!
Az osztálytalálkozó nem volt fergeteges, így 33 évesen már sokunkkal történtek szomorú dolgok, és egyébként is olyan öregecskén vígadtunk.

Üdvözlöm én is a triplázókat és a dupla pocisokat.

Heppi kérdésére mindenki olyan klassz sikersztorikat írt. A miénk is az, csak kissé türelmetlen skacokkal: 31. hétre születtek Kép Kép Nálunk is volt szopi, fotó kedvéért egyszerre is, de inkább egymás után, pótlással. Katonás rendben ébredtek 3 óránként 20-30 perc eltolódással. Aztán a 4-5. hónap körülre irtóra lestrapálódtam, két szoptatás között csak feküdtem és pihegtem. Pontosan 5 hónaposak voltak, amikor elkezdtem a hozzátáplálást. Ekkor kaptunk egymásutáni babakocsit is, amivel nagyon rendszeresen tudtam levegőre menni. Beindult az igazi élet Kép Kép
A terhességem ugyan csak 7 hónapig tartott, de imádtam. Habár az elején a kétségbeeséstől sírva újságoltam anyukámnak a telefonba, hogy: "ezek ketten vannak", végig nagyon boldog voltam. Csak 8 kg-t híztam, de a fiúk - a dokik szerint - korukhoz képest jó súllyal (1,72 és 1,65 kg) érkeztek. Az étrenddel kapcsolatban akartam még valamit írni. Egyébként is szeretem a reform kajákat, akkor szinte kötelezően nagyon jó minőségű és egészséges dolgokat ettem. Este 6 után igyekeztem semmit. Most amikor újra fogyókúrázni kezdtem (akartam Kép), EF-Gabitól kaptam egy szuper útmutatót a helyes fogyókúráról. Azt vettem észre, hogy a terhességem idején kb. pont a javasolt arányban fogyasztottam a tápanyagokat. Aztán itt jön a lényeg: Amint újra enni kezdtem a teljesőrlésű rozskenyeret, sok zöldséggel, sajtokkal reggelire, totál visszajöttek a terhességem emlékei. Olyan erősen és fizikálisan, hogy csuda. Ennél jobb nosztalgiázásom még nem volt Kép Kép Veletek is történt már ilyen?
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Ha már a kajánál tartunk (ezt most találtam):

"Hiperaktivitást okoznak az élelmiszeradalékok"

2004. június 4., péntek 20:39
A mesterséges élelmiszer-színezékek és tartósítószerek is felelősek az óvodáskorú gyermekek közt egyre növekvő számban kimutatható hiperaktivitásos viselkedésért - állítja egy nemrég napvilágot látott tanulmány. Annak ellenére, hogy a mesterséges élelmiszeradalékok már régebben gyanúba keveredtek, mint a gyerekkori viselkedészavarok lehetséges kiváltói, a közelmúltig nem készült átfogó felmérés arról, hogy a hiperaktivitásos viselkedési szimptómák növekvő előfordulása mennyiben kapcsolódhat ehhez a jelenséghez.

http://velvet.hu/test/hiperkaja839/

KépKép

KépKép
2in1

Eszter!
A méhed nem fog a torkodig érni,hisz senki nem hallott még a szájon át való szülésről!KépKépKépKépKép
Na komolyra fordítva!A méh elöször a hasüregben terpeszkedik,amennyire tud!Innen már csak szépen domborodik kifelé!Nem tudom,hogy ti milyen testalkatuak vagytok(én 158 magas és 61 kg-val szültem a lányokat)de a 28-30. héten nekem már a hátamon is has volt!Na jo,a hátam jött egyenesen,és jol kiszélesedve egy hölégballon nagyság volt elől!Tény,ezért is írtam az adataimat,én összesen 11-12 kg-ot hiztam mert olyan 49 ről kezdtem!
Hogy azért tudjak jót is mondani,a szülés után 2 héttel már testresimulo miniruhákat hordtam!47 volt a sulyom,hasam semmi!
Most 21 honap után elmondhatom hogy 5 gyerek mellett felszedtem 10 kg-ot!Most kell nekiállnom vénségemre fogyozni!

Na,csak egy kis energiát akartam belétek tölteni,na meg életkedvet!

Marcsi!Melyik suliba jártál?

Hogy tudok mindent megcsinálni?Praktikusan!A nagy gyerekeim szobája lezárva!A két másik szobában játszhatnak,ott is az összes szekrényajto összekötve,és minden nam nekik valo dolog elrakva!a számitogép a nagyoknál,a laptop a szekrény tetején!Szoval nem azt mondom,hogy ragyogo rend van,hisz 1 méter magasségig nincs semmi!A többihez meg hozzászoktattam öket.Eleinte volt egy kis hiszti,de ilyenkor zenét kapcsoltam nekik és hagytam öket!És ezt nem szívtelenségből tettem,csak másképp nem tudtam volna semmit megoldani!Kép A hiszti 2 napig tartott,azóta megtanulták,hogy anyánal délelött van egy kis dolga!

Hu,de hosszu lettem!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Végigolvastam a hsz-okat, de most csak egy rövidre van idöm, Eszternek,
olvastalak a korababäkban, mindjärt szegeny Viktorka utän Kép
nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen a Pindurival, tegnap este is küldtem nek i pozitiv energiät.
Egy läny, akivel együtt szültem, 2 kisfia lett, az egyik 2 , a mäsik 4 kilo, de egeszsegesek lettek. Nekik össze volt növe a lepenyekben sok ér , ezeket lézerrel välasztottäk szet Nemeto.-ban.
Mäsik: nekem Martinnal is a 14.hetig kellett a progit nyomatni, hogy klassz legyen a lepeny. A kicsiknél is ugyanugy, pedig ott mäsik dokinäl voltam.
Amikor még a kicsik härman voltak odabent, akkor mondta a doki, hogy ha akarom, akkor visszavehetjük a progit, azert, amiert nälatok is ajänlottäk... de azt is mondta, hogy ha ennek ellenere megmarad a harmadik, akkor viszont hätränyosan hathat, hogy a megvont progi miatt a lepenyek esetleg nem lesznek eleg nagyok, fejlettek.
Aztän nälunk pont a pindur maradt és egy mäsikat vesztettünk el.
Bubukäeknäl is pont a Gréti milyen kis szivos...
Nälunk is, Dävid aztän sosem beteg, amilyen kis nokedli, olyan erös.

Nagyon remélem, minden rendben lesz, bär ez a 77 mm és 8mm nem tul biztato.

Nagyon sok puszi, mindenkinek,
poc
pocka

Sziasztok!
Bea! 5 gyerek??????

Ha van fent kép rólatok, milyen címen?
Van egy nagy lányod, 10 év körüli fiad és az ikrek? Ha igen azt hiszem láttam!
Hogy csináltátok?

Nem semmi!

2i
ebatta

Sziasztok,

Hú, sajnos nem tudok olyan gyakran jönni, mint szeretném, és ilyenkor persze mire már írnék, reklamál a lányom, hogy az időm lejárt.

Gratu én is az újaknak, 3-asoknak külön gratu. Én sajnos még mindig rettegek, hogy milyen lesz. Tudom, hogy min. 2 hónapig napi segítségem lesz (anyósom és anyukám), akik a házimunkát elvégzik, és Orsival is foglalkoznak, levegőztetik stb. - ennek ellenére még nagy bennem a félelem.

Hú mindjárt kikapcsolja a gépet....

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Linato!
Akkor biztos így van most is, mert Dominikánál és Dávidnál is mindenből sajátot kellett használni, köszi.
Gyönyörű, gömbölyű, óriás pocid van. Gratulálok!!! Kép Kép
Eddig még soha nem jutott eszembe lemérni körbe, de most kedvet kaptam tőled. Az enyém 36 hetesen 119 cm.

Herika!
Itt vannak az érdekesebbnél érdekesebb - és remélhetőleg legalább annyira finom - torták:
http://www.horvathcukraszda.hu/termekek.php

Mindenki!
Én arra lennék kíváncsi, hogy a szülés előtti napon és persze a nagy napon mit csináltatok, hogyan kezdődött el, meddig tartott és milyen volt.

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Én már azt hittem sosem fogok megszűlni, mivel nekem 10 nappal később jöttek a babáim a kiírt időpontnál. Már kétnaponta kellett bejárnom vizsgálatokra, de mindig rendben volt minden és hazaengedtek. A nagy napon is reggel 8-ra kellett bemennem a kórházba, megvizsgáltak, mindent rendben találtak és azt mondták, ha még 3-4nap múlva sem lesz semmi, akkor már megindítják, mivel a terhesség 40 +- két hét és akkor töltöttem volna be a 42.hetet. Hazamentünk, otthon főzöcskéztem még egy kicsit, aztán átjöttek a barátnőmék játszani és dél körül valami apró kis fájásokat kezdtem érezni. De már el sem akartam hinni, hogy ez már végre az a fájás, amire várunk. Csak viccelődtünk a barátnőmmel, aztán egyre erősebbek és gyorsabbak lettek. Gyorsan összepakoltunk és irány a kórház. Amikor beértünk kb. 2 körül már jó erősek voltak a fájások, alíg bírtam bemenni a szülőszobába. Jött az orvosom, burkotrepesztett, mert a magzatvíz nem folyt, aztán onnatól kezdve már annyira felgyorsult minden, hogy már a szülőágyon voltam és fél négy után már meg is született Ádámkánk ( 3,3 kg 56cm). Aztán minden fájásom elmúlt, Zolika azt hittem nem akar kijönni. Kaptam egy kis infúziót és attól újra beindultak a fájások, majd 18perc múlva Zolika is megszületett, ő farral jött a világra ( 3,7kg 56cm ). Őt nehezebb volt kinyomni, mert nagyobb is volt a súlya, meghát farral jött ki.
Sokkal jobban voltam, mint az első szülés után, mert most nem tartott olyan sokáig és nem merültem ki annyira. A sebem pedig egyáltalán nem fájt. A fiúkat már a szülőágyon megszoptattam, nagyon jó érzés volt, hogy egyszerre két kisbabánk született. Még néha ma sem tudjuk felfogni, hogy ekkora csoda történt velünk,hogy ikreink születtek!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Vafvirág!
Az én történetem császáros:
Hétfő reggel éreztem, hogy többször keményedik a hasam. Fájások még nem voltak. Délelután az orvos megvizsgált, és kiderült 2 ujjnyira kitágultam már. Még mindig nem fájt egyáltalán, sajnos később sem. Nagyon izgatottak voltunk, nekünk ők az elsők. Éjfélkor elfojt a magzatvíz, ezért bementünk a kórházba. Viki "A" magzat feje már behelyezkedett. Oxitocint nem adtak, de azonnal megműtöttek volna. Kép Akkor még bíztunk benne, nem lesz szükség rá. Azt mondták mászkáljak, de én már nagyon fáradt voltam. Ráadásul akkor októberben nagyon hideg volt, ugyanis a fűtő csak amikor kedve volt akkor fűtött be. Délelőtt végre adtak oxitocint, hátha mégsem kell műteni. Én addigra olyan fáradt voltam, hogy elaludtam. Néha volt egy pici fájás, de aztán megint semmi. Pedig Viki nagyon ki akart már jönni. Végül 14 óra előtt bevittek a műtőbe. Ott még hidegebb volt, mint kint. Nemsokára kivették őket, Vikit megmutatták nekem. Sajnos szemüveg nélkül nem sokat láttam belőle. Kivitték őket, megmosdatták, felöltöztették őket és visszahozták hozzám őket a szemüvegemmel együtt. Ekkor megsimogathattam őket. Kép Akkor megnyugodtak pici fiaim. Férjem kint felvette az egészet (a fürdetést) videóra és este megnéztem. Este újra megnézhettem a fiúkat, behozták az őrzőbe őket, mivel a férjem szólt nekik. Szoptatni sajnos nem engedtek. Vannak kórházak, ahol a császáros is megszoptathatja mindjárt az elején, itt nem. Én csak 1 nap múlva vehettem karjaimba őket. Nagyon jó volt végre megfogni őket és megszoptatni. Később is csak estére adtam be őket, mert nehezem keltem fel az ágyból. Ők voltak a legnyugodtabb babák a csecsemősök szerint. Kép
Nekem nem volt fogadott orvosom ekkor, ugyanis akihez jártam az elején, nem volt hajlandó kiírni szeptembertől táppénzre, mivel nem akartam már ekkor befeküdni a kórházba. Ugyanis semmi bajom nem volt, "csak" ikreket vártam. A védőnők egy másik dokival íratták alá a táppénzes papíromat. Aláírattak velem egy papírt, hogy saját felelősségemre maradok itthon. A kórház itt van tőlünk 5 percre. Végül a főorvosnál szültem.
De minden jó, ha vége jó. Kép Itt van a két szép, eleven fiúnk. Mégegyszer vállalkoznék ikrekre. Csodálatos volt az a 9 hónap, és most is. Persze jó lenne aludni is már, de majd eljön az is.
Kép
Eri
simones

Vadvirág! Én azt hiszemmár írtam, hogy du. még levittem a fiúkat az ovis húsvéti vásárra kocsival. Aztán éppen mesét néztünk (1/2 8) amikor elkezdett folyni a magzatvíz. Fájások sehol, ez kicsit riasztott. Bementünk, az ügyeletes nézégetett, már tágultam, de a fájások nem voltak rendszeresek, és elég erősek, persze lehet, hogy a kitágult méh miatt nem éreztem annyira. Féltem, hogy így császár lesz, d ecsak oxitocin lett, egy dupla adag, jó erős fájásokat csinált. Így még éjfél előtt megvolt midkettő, a fiú 24 perccel követte a lányt. Csak az volt a fura, hogy amikor az első megvolt, még nem volt teljes a megkönnyebbülés, mint egyes szülésnél, örömködés, aztán jöhet a 2.menet! Nekem nagy és pozitív élmény maradt: Claire
claire

Vadvirág,
Az én történetem is császárral végződött, mert farfekvéssel nem tudtam volna őket megszülni.
Az utolsó 1 hétben úgy vakaróztam, mintha bolhás lettem volna. Persze fogalmam sem volt hogy ez is egy előjele, hogy közeledik a nagy nap. Pénteken aludtam a legjobban (kb 2 hónapja nem aludtam annyira jól mint akkor). Nagyon jól voltam egész pénteken. Aztán péntek éjjel alig aludtam, szinte csak arra tudtam gondolni, hogy tuti bolhás vagyok. Férjemmel kicseréltettem az ágynemüt is. Ez éjjel 3 körül volt. Aztán nagy nehezen elaludtam. De csak pár órára sikerült, mert reggel fél 6-kor elfolyt a magzatvíz. 6 után valamivel már a korházban voltunk. Fájások sehol! Aztán fél 7-re már 2 perces fájásaim voltak. Ekkor már mindenkit sürgetett az idő, mert szülni kellett. Megkaptam az epidurálist, aztán jött a dokim, és 7:06-kor kivették belőlem Sebit és 7:08-kor pedig Levit. Szóval nálam elég gyorsan ment minden. Sebi 2600 g. 50cm és Levi pedig 2000g és 46cm volt. 9. napon pedig itthon voltunk. Ja, és mindez a 36. hét végén történt.
Hát röviden ennyi.
Minden jót nektek.
Zsobu
zsobu

Sziasztok!

Hátha valaki nem ismeri ezeket a lehetőségeket, nyári programnak is jók lehetnek. Nemcsak strandra lehet menni, pláne ilyen változékony időben.
Matáv Gyereksziget (ingyenes) http://www.sziget.hu/gyereksziget és a
Similabda Vidámpark (fizetős) http://www.similabda.hu/.
Mindkettőnél van piciknek is játék. Még nem voltam egyik helyen sem, csak tervezem, hogy megyünk. Similabdára azt mondták jobb, mint a Vidámpark. Állítólag fel lehet ülni a picikkel.
Elérhetőségük:
A Similabda a Népsziget-Szúnyogszigeten van: http://similabda.hu/elerhetoseg.html ,
a Gyereksziget pedig az Óbudai-szigeten van: http://www.sziget.hu/gyereksziget/utazas .
Ha a Matáv szigetre mentek, lehet regisztrálni sapkára, ha van matávos telefonotok (uis. kell az ügyfélszám) : http://www.sziget.hu/gyereksziget/hirek/51926.html Tavaly állítólag jó minőségü polót adtak.

Eri
simones

Sziasztok!
Simones! Hogy mit csináltam akkor? Kép Még antibiotikumot is szedtem. Próbáltam én is többször mellre tenni őket...
Van, akinek már akkorák..., és van , aki maga élte át ( Zsuzsa) Kép : szóval, oviban vagy bölcsiben illetve majd suliban, ti egy csoportba illetve osztályba íratjátok a gyerekeket??? Persze más az, ha különneműek. Nekem egyneműek és még elég messze van a dolog Kép Kép Kép , de érdekelne!
Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!

Nekem az I-es női klinikán születtek az ikreim is. Már két hete bennt feküdtem, amikor az egyik reggel úgy ébredtem, hogy hányingerem van, egy kicsit ment a hasam és szaladgált a hátamon a hideg. Ez már a 38. héten volt. Megvizsgált a doki, semmi változás nem volt a méhszáj körül, de ahogy telt a délelőtt, kezdett egy kicsit a hasam teteje (a bordáim között) fájdogálni. Úgyhogy délben mondta az orvosom, hogy sétáljak le a szülőszobára, mert kivesszük a babákat. Keresztbe-kasul feküdtek, elég nagyok voltak, nem volt mire várni tovább.
12-kor felültem a műtőasztalra és 3/4 1-kor már kész voltunk.(2650 g és 2740 gr és 51 cm mindkettő) Kettő után rögtön kivittek minket a csecsemőosztályra és másnap reggel 6-kor kiadtaák a két manót, végig velem voltak. 6. nap mentünk haza. Voltak ott akkor 3-as ikrek is, 2,2, 2,4 és 2,5 kg-mal. Anyukának másnap reggel hozták őket sorba, hogy lehet próbálkozni szoptatni, szegény azt se tudta hogy kezdjen hozzá, de segítettek neki a nővérek. De szerintem ez a jobbik eset, mint feljárni az intenzívre a babákhoz.
Vannak nagyon kedves segítőkész nővérkék, de van egy-két banyek is, akinek teljesen mindegy, hogy hogy boldogulsz. Összeségében pozítív élményekkel jöttem haza.
Úgy látszik az I-es női az ikresek gyűjtőhelye, amikor szültem, sok 3-as és 2-es ikres mama volt.
ikeranya

Sziasztok!
Krisztina!
Nekem szerncsére antibiotikumot nem kellett szednem. Múltkor elfelejtettem írni, hogy kloffolt káposztalevelet is tettem a mellemre. Használt az is és a váltott poziciók is.
Ovihoz,sulihoz: Bár még mi sem tartunk ott. Ezért csak arról tudok írni, amit tapasztaltam. Általános iskolában vegyes iker osztálytársaim voltak, a szomszédunkban a lány egypetéjüek egy osztályba jártak, de a most 17 éves fiú kétpetéjű unokaöcsikéim csak alsóig, utána egy iskola, csak más osztályba, mivel az egyik mindig a másikról írta a leckét. Középiskolásokról tudok ilyet is, meg olyat is. A volt osztályomban fiú egypetéjűek végig osztálytársak voltak, még a technikusin is, sőt ugyanoda felvételiztek. Azt már nem tudom felvették-e végül őket. De volt olyan tanítványom, akiről csak a 4. osztályban tudtam meg, hogy van egy ikertesója (ők kétpetéjű fiúk), aki egy más jellegű szakközépbe járt. Az egyetemen az egyik csoporttársamnak is volt ikertesója, aki nem velünk járt (lány kétpetéjűek), középiskolában még osztálytársak voltak. Mi azt tervezzük, amíg lehet egy oviba, osztályba járnak. A középiskola és a főiskola, egyetem pedig majd kialakul. Meglátjuk mi érdeli őket. Már most nagyon különbözőek, nemcsak külsőleg. Ők egyébként kétpetéjű fiúk.

Zsuzsi!
Ti a továbbtanulást ugyanabba a suliba tervezitek? Ha jól emlékszem csak jövőre érettségiztek, pont az új érettségin.

Más:
Ha valaki Pamperst használ, van vele egy játék, hogy a zacsikkal Fisher-Price játékot lehet kapni (garantált ajándék). Mi már kaptunk is. Akit érdekel, írok neki infót e-mailben vagy ide a topikra. Egyébként más termékekkel is vannak garantált ajándékok, főleg bébiételek, tápszerekkel. Így kaptunk már kecskés hűtőmágnest is. Állandóan rakosgatják is a fiúk.

Eri
simones

Vadvirág!
Azt nem írtam, hogy a fiúk a 39. héten születtek meg. Viki 2400 g és 50 cm, Zoli 2650 g és 52 cm.
Kép Kép
Eri
simones

Sziasztok!

Nálunk is már bent feküdtem a kórházban 10 napja, amikor megindultak a fájások, még egy utolsó vizsgálat, hogy hátha meg tudom szülni őket rendesen, de mivel Örs a lábát dugta előre, így irány a műtő. 12-kor születtek, egy perc különbséggel.
Amíg nem kelhettem fel 24 óra, addig nem is szoptattam, de másnap már babás szobában voltam velük, és 5 nap után hazajöttünk.
Az ovi-suli kérdés: mint tudjátok, nekem is van egy ikertesóm (kétpetéjű, lány) mi oviba, és ált. iskolában egy osztályba jártunk, de aztán meguntuk (mi is, és a szülők is) az állandó összehasonlítgatást, és gimibe már külön mentünk, aztán persze egyetemre is, egész más az érdeklődési körünk, a tesóm gitártanár lett, én pedig vegyészmérnök... Kép

Eri! Én a liberótól kaptam egy tavalyi ajándék-akcióban két esőkabátot, és sokkal jobb, mint vártam, egész jó minőség. Kép

Zizi
debyand

Zizi!
Azt mi is kaptunk. Én minden zacsit eltettem szerencsére, pedig nem nagy a lakás. Kép Kapok is érte Kép Kép . A liberónak idén is lesz majd állatkerti nap augusztusban valamikor. Felhívtam őket és azt ígérték küldenek belépőt. Azzal most nincs játék. Egyébként mi használunk azt is, attól függ éppen melyik van akciósan. Mikor lesznek szobatiszták?

Mindenkinek!
Ki hogy áll a szobatisztásággal? Ki hol tart? Mióta szobatiszták? Hogy sikrerült elérni? Lassan elkezdjük már a bilizést, bár egyelőre csak jármünek használják.
Végre süt a nap, lehet az udvaron játszani sokat! Kép Kép Kép
sziasztok
Eri
simones

Sziasztok!

Eri, Krisztina:

Mi csak 3 év múlva érettségizünk, most 10.-esek vagyunk (még 5 napigKép), de 13 évfolyamos az gimi.
A továbbtanulást még nem nagyon tervezgetem, mert még fogalmam sincs, hogy mi legyek, ha "nagy" leszek, csak jövőre, vagy azután kell majd eldönteni. Állatokkal szeretnék foglalkozni, csak a szenvedésüket nem bírom, így az állatorvosi kizárva, szóval lehet, hogy mégsem fogok velük foglalkozni.Kép Én nem fogok csak azért vele tartani, hogy együtt legyünk, ha engem más fog érdekelni, biztos nem lesz könnyű, de ez van.KépKép Egyelőre teljesen egyforma jegyeink vannak minden tantárgyból, szóval az erősségeink ugyanazok.
Mi bölcsitől kezdve együtt járunk, először természetesen nem mi döntöttünk, aztán így szoktuk meg, és nem akar(t)unk külön. Szerintem megszokás kérdése, ha kezdettől külön járnak, nem hiszem, hogy rossz lenne nekik, és hogy hiányoznának egymásnak (talán csak kíváncsiságból ki szeretnék próbálni, hogy milyen együttKép), és ugyanez fordítva. Később úgyis Ők döntik el.Kép
Az ikerismerősök közül (most hirtelen 11 párt szedtem össze gondolatban, akik közül 8-cal együtt jártunk általánosba) csak 1 pár van, akik bölcsi óta külön járnak (2 petéjű lányok), és egy pár, akik általánosba jártak külön (szintén 2petéjű lányok), megy egy fiúikerpár, akik a rossz jegyeik miatt hatodikban iskolát váltottak, és míg nálunk együtt, az suliban külön jártak. A legtöbben csak általános után "váltak szét" (6-an), viszont három párt is ismerek rajtunk kivűl, akik gimiben is együtt járnak, mindhárman egypetéjű lányok, közülük két lány most érettségizett a sulinkban, de nem tudom, hogy együtt mennek-e tovább.
Vannak olyan egypetéjű fiúiker-ismerőseim, akiknek ugyanaz az érdeklődési körük, és ugyanazt tanulják, de másik iskolában, így is lehet.Kép

Elnézést a hosszúságért, de sok ikerpárt ismerek, akik már túl vannak ezen, és mind máshogy.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Eri

Mi is készülünk a gyerekszigetre, mi tavaly is voltunk többször is nekünk nagyon tetszett. Éppen most is az a poló van a Zolikán, amit ott kaptunk és tényleg jó minőségű.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Holnap lesz a műtét. Húú nagyon izgulok. Ma még szerencsére hazaengedtek, mert nem volt anyás szoba, lehet, hogy holnap sem lesz, de akkor is ottmaradok valahogy.
Holnap még regisztráltatom magunkat anyóssal, hogy kaphassunk mi is sapit, mert éppen sapihiányunk van és jólm jönne. Kép
Ovi... Szerintem ez teljesen attól függ, hogy hogyan viselkednek egymássaal a gyerkők. Nálunk például a játszón sem feltétlenül játszanak együtt és az oviban sem egy a baráti körük, persze ettől még egymással is játszanak. Szóval ha nagyon össze vannak nőve én talán még akkor is csak suliba szedném szét őket. Oviba még talán nem baj, ha erősítik egymást. Kép
Nálunk Levi már elég régóta egyedül jár oviba (Nándi nélkül) és eszébe sem jut azért nem menni, mert a Dundi nem jön. Persze fordítva nem tudom mi lenne. Régebben volt hiszti, de az nagyon az elején volt mikor még nem voltak barátaik. Majd jövőre biztos kiderül. A jövőhéttől már úgy sem megy egyik sem.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Vikics!
Minden rendben lesz majd Kép Kép .

K78, azaz Krisztina!
E-mailt küldtem. Kép

Eri
simones

Vikics!

Drukkolok Nektek, de úgyis minden rendben lesz.Kép