Új privát üzeneted érkezett!

Cirkuszka: most kezdem én is átélni azokat amiket írtál anno.
Mindent toligál, mindenre felmászik, olyan hajmeresztő dolgokat talál ki, hogy komolyan egy pillanatra nem tudom levenni róla a szemem, mert akkor tuti baleset van.
Veletek mizujs van. Lehet mi is elmegyünk majd a fotósodhoz, de most már megvárom, míg megy rendesen, meg hogy elmúljon ez az őrült korszak. ...de lehet addig kinyírom... :lol: vagy magamat... :lol:

Együtt vagy külön alvás ügyben én azoknak a táborát gyarapítom, akik a külön alvásra szavaznak. Nem is akarok pro és kontra mondani semmit, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, aztán kiderül majd később, hogy melyik a célravezetőbb. Szerintem, ha a szülőknek legalább este-éjjel marad egy kis magánéletük az nem árt a babának sem.

Mindenkinek nagyon szép napot!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Mia_snow,
gratulálok!!! Örülök, hogy minden rendben zajlott!
Várjuk a szüléstörténeted és egy fotót Szofi babáról!!! Persze csak majd ha lesz időd rá..:)

Kubu,
kellemes Balatonozást nektek!! Érezzétek naaagyon jól magatokat!

Reni,
Nagyon jók lettek a fotók, szépek vagytok mindketten! :)

Zita,
ezek szerint jól sikerült a 4 generációs tali... a fotók is jók lettek!!!

Nálunk,
volt tegnap a védőnő, sok mindent átbeszéltünk... volt néhány kérdésem.:)
Sajnos elbúcsúzott tőlünk, mert átmegy egy másik településre... szóval majd Bogi születése után egy másik védőnő lát el majd minket tanácsokkal...

Ez a vacak időjárás kikészít, vagy fázom, vagy melegem van, és folyamatosan szédülök, rossz kedvem van, egyre vacakabbul alszom, Bogi meg alig-alig mozog... ráadásul tanulnom kellene, de annyira nincs kedvem...
Bocsi a nyavalygásért…

Kriszta

Kép
krisztacsillag

B.reni nagyon jók lettek a képek! :wink:
Én is csináltam egy apró összefoglalót... :D

Kép

Kép

Kubuspace mi hétfőn megyünk Balcsira :D

Mia_snow gratulálok! Várjuk a szüléstörténetet! :D

Silverlion adsz neki valamit a fogzásra?

Kép

Kép

Kép
millye

mulan

Lili gyönyörű a kis kisímult arcocskájával és a nagy hajával :)

Ha a "beállt" mellre azt értetted, hogy nagyon kemény, akkor arra a meleg! vizes borogatás, és a meleg vízzel való zuhanyozás jó. Ettől megnyílnak a tejcsatornák, és lefejni is könnyebb.

Nekem anno azt mondták, ha nem megy mellszívóval a fejés, próbáljam kézzel, mert gyakran az hatékonyabb. Én nem próbáltam, nem is tudom hogy kell, de az lll oldalán le van írva. Hátha segít...

mia_snow

Gratulálok a gyors és könnyű szüléshez!

Nem tudok most mindenre reagálni, mert akkor reggelig itt ülnék, és hát mégiscsak nyaralunk...

Marci eddig remekül viseli a nyaralást (kopp-kopp-kopp), úgy tűnik nem borult fel a napi ritmusa. Nagyokat alszik a friss levegőn, és már egész barna az arcocskája, pedig mindig be van kenve 50+-os naptejjel.
jaspis

millye: egyenlőre semmit nem adtam neki, csak éjszakára nurofent. Ma már megpróbálom a chamomilla 15CH-t, mert talán használ nekünk. Előtte és utána fél óráig nem adhatok neki se inni, se enni.
Hányszor adjak neki 5 bogyót? 3-4x nem?
Ja igen kenem neki néha a dentinox zselével, de az semmit nem használ. Nagyon durván dilis a babóka. Ráadásul próbákozik a járással is, szóval lehet fejlődési szakasz váltás van és az is közrejátszik nem tudom, de néha nagyon kiborít. :-(

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion fogzásra nyugodtan adhatod neki akár félóránként is és 3-4x is :wink: és 5 bogyót :D előtte és utána ne adj neki se enni se inni fél óráig :wink:

csináltam pár hete egy kis összefoglalót... itt megnézhetitek (hanggal)

http://www.youtube.com/watch?v=6g4F2c6OJKM

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok! Ne hargudjatok, hogy csak így bekontárkodom, de tegnap a ti kerületetekben, a 61-es villamoson felejtettünk a fényképezzőgépet Hp típusú, fekete tokban volt. A Hűvösvvölgyből jöttünk és a Moszkva téren szálltunk le, tehát valószínűleg ott maradt... Pótolhatatlan képek voltak rajta a kicsiről, ezért nagyon jó lenne(legalább azokat) visszakapni!
Kérlek, ha bármit tudtok róla, írjatok egy mailt: kozmaesztizsofia@freemail.hu . Előre is köszönöm a segítséget!
Jó babázást, szép napot!

KépKép
KépKép
eckó

sziasztok!!

Szuper képek kerültek fel megint!! :)

köszönöm nagyon a tippeket,javaslatokat azóta szerencsére kicsit javult a dolog :)

mia_snow: Gratulálok!!!!!!!!!!!!! :D

Kubu:Nagyon nagy Gratula a vizsgákhoz!!!!! Véégre jöhet a pihii :)
már balcsin vagytok?

Kriszta: Nagyon szorítok h minden jól sikerüljön és hamar túl legyél a vizsgákon.Remélem kicsit jobban vagy. Sajnos ezek a hülye frontok engem illetve minket is kikészítenek..talán lassan enyhül majd végre de addig is nagyon szorítok!!

igyekszem visszaolvasni,de kicsit lassan megy..
jaj,és megirtam hogy mitörtént hogytörtént velünk 9-én,kicsit hosszú lett és itt ott lehet hogy érthetetlen...:) és lehet hogy többször is leirtam ugyanazt... :) de igy több nap alatt mindig irtam hozzá egy kicsit hogy egyszer kész legyen... :)
tényleg hosszú lett...

szóóóóval nagy levegő:

ez történt 9.-én:
reggel 10re volt megbeszélve a dokival a szokásos ctg+vizsgálat,meg is
érkeztünk szépen a szülőszobába,mert mondta a doki h ott találkozzunk-azt
tudtam h a szülésznő nem lesz bent délelőtt de mondta h nem lesz gond majd
más rám teszi a ketyerét...persze aki kinyitotta az ajtót és mondtam neki
miért jöttem kicsit felkapta a vizet h mit keresek én ott,nem szokás így
külsősöket ctgre küldeni..mondtam h ok sorry a doki mondta h jöjjek ide de
ha gond van akkor persze megértem és akkor majd felhívom a dokit és
megkérdezem h hova menjek.mondta a csaj h nem kell,menjek üljek
le,megcsinálják de majd megbeszélik ezt a dokimmal,mert ilyet nem lehet
csinálni...:s mondtam h hjajjj ne má...-gondoltam biztos elfelejtettem vmit
és féltem h nehogy gond legyen ebből ha esetleg vmi hülyeséget mondtam..-még
párszor elmondta h na majd mindjárt beszél majd a dokimmal és elrendezik a
dolgot mert ez igy nem szokás...csak mondta mondta..én meg egyre inkább
kezdtem pánikolni h akkor milesz ..
aztán hallottam a dokim hangját h beszél vele a nő,de nem hallottam h
mit..aztán jött a doki mosolyogva!!! :)kérdezte hogyvagyok..akkor már
kezdtem megnyugodni h nem mérgelődik és nincs baj..
node aztán..nem lett jó a ctg,ami után ugye jött a szokásos vizsgálat,ahol a
doki mondta h több mind 2ujjnyi a méhszáj,szóval közel a szülés ideje,de
tuti ami biztos irány az uh..
mentünk is,ahol persze elég hosszú volt a sor amit ki kellett várni kb
1,5-2óra volt,de várakozás alatt elkezdtem 7perces fájásokat produkálni..
:) vicces volt..a többi kismama ott ölte egymást h ki mikor jött és mikor
mehetnek már be (de komolyan,ilyen veszekedések...teljesen ledöbbentem..)
na de, aztán mikor már csak 2en voltak elöttünk megjelent a doki,aki addig
"elszaladt" műteni..és kérdezte h hogy vagyunk,mondta neki a párom h 7perces
fájásaim vannak,erre a doki nagy vigyorogva:akkor msotmár nem is kell uh, mehetünk lassan szülni,de mondtam h neeeeeeeem! :) elöbb uh!! hamár megbeszéltük akkor
legyen elöbb uh :) (vhogy nem igen fogtam fel,h ugytünik h hamarosan szülni fogok..:))
aztán az uh-n kiderült h kevés a magzatvíz..és mondta a doki na akkor
mostmár tutira jó lenne még ma szülni mert egyre több kockázat...:s
doki hivta a szülésznőt h jöjjön,és amíg beért addig ketyegett megint rajtam a ctg,utána megvolt az előkészítés (amitől kissé tartottam,de tejesen alaptalanul mint kiderült :)) aztán nemsokkal később jött a doki h burokrepesztés lesz mert ugye rossz volt a ctg,miután azon túl voltunk 1-2körüül volt már,én meg mehettem zuhanyozni,sajnos mondta a doki h kicsit zöldes szálak voltak a magzatvízben,szóval kicsit tovább kell gyorsítani a dolgokat,ami után bekötötték az oxitocint,amivel kiültem a labdára rögtön,ezután 3 körül jött az eda,mivel a fájásaim nem voltak elég "jók" mondta a doki h kevésbé fog fájni már ezután és Annamari i s biztatott h minden fájánál egyre kevésbé fogom érezni..háát nem igy lett..:) bár mondták hogy mindenkinél máskép hat,viszont egyre jobban haladtunk előre...éés 18.35kor nagyon gyorsan kb.4 fájás után megszületett Lili :) és a meghatódott,büszke apukája vághatta el a köldökzsinórt,aki amúgy végig velünk volt bent és én nagyon örültem ennek.végig nagyon próbált segíteni,de nekem elég volt maga a tudat h ott volt mellettem,rá nézhettem bármikor hogy erőt gyűjtsek,mint az utolsó tolásnál,mielőtt kicsusszant ez a kicsi kis tündérke(aki amúgy rögtön fityiszt mutatott a nagyvilágnak ahogy kibújt:)
miután a picurkával minden rendben volt már,kicsit elvitték inkubátorba melegedni,mert fázott szegényke,ezután megint egy kellemetlenebb rész következett,mert nagyon elkezdtem vérezni Annamari,a szülélsznőm (akiért hihhhetetlenül Hálás vagyok Nektek,hisz Ti ajánlottátok,és egy fantasztikus embert ismerhetttem meg benne..) elrohant az ajtó felé hogy Kelemen doktor,gyere gyorsan!!!...hát képzelhetitek hogy megijedtem...mi történhetett...
kiderült hogy nagyon vérzek,és hirtelen nem is tudták hogy honnan.. :s...keresgélte a helyét a dokim és Annamari is,és nemsokkal ezután cstalkozott hozzájuk még meg doki és még egy szülésznő (Elekes doktor és Héber Judit sznő) és akkor már 4en keresték hogy honnan jöhet ez a sok vér..nemsokat hallottam abból amiket beszéltek, csak hogy Kelemen doktor és Annamari is folyamatosan biztat hogy nagyon jól bírom és hogy minden rendben lesz..közben meg csak szófoszlányokat csíptem el..olyanokat hogy hogy még mindig nagyon erős a vérzés..transzfúzió,vércsoport...meghogy tartja-e majd az öltés... :s
hát azt a fél-egy órát nem kívánom senkinek..
de az biztos hogy azóta is teljesen meghatódva gondolok a dokimra és Annamarira,hogy nélkülük és persze a férjem nélkül elképzelni sem tudom hogy hogy bírtam volna...
a hosszas varrogatás után még jött egy vérvétel hogy kell e kapnom vérátömlesztés..aztán szerencsére kaptam egy kis haladékot hogy egyek és igyak valamiket és hogy utána újra átbeszéljük ezt a vérátömlesztés dolgot..szerencsére ujabb haladékot kaptam másnap reggelig,amikor is ujabb vérvétel következett..aztán végül is megúsztam!!! :)
Annamari és a doki is többször is járt nálam,beszélgettek velem,kérdezgettek :) nagyon nagyon aranyosak voltak!!! teljesen beléjük szerettem :D
de főleg Lilibe és férjembe!!!! régen nem (talán sohasem) éreztem magam ennyire boldognak (és fáradtnak:))
aznap mikor hazaengedett a dokim mondta hogy hihhetetlenül jól birtam mindent,hogy milyen ügyes voltam és mondta h az ilyen kis komplikáció ami nálam is volt másnál altatásban fejeződik be,és milyen szuper hogy ilyen jól birtam és nem kellett.. :) akkor nagyon jól esett a dicséret :) bár még mindig alig alig hiszem el hogy MEGSZÜLETETT...
Nagyon jó itthon lenni ezzel a kis aprósággal... :)
és hihhetetlen ez az egész!!!

és annyira de annyira boldog vagyok hogy rátok találtam.. és itt vagytok nekem/nekünk..és nagyon nagyon köszönöm az eddigieket a továbbiakat pedig még jobban ;) és komolyan.. :)
mulan

és mert nem birom ki:) :

Kép

Kép
mulan

Millye, nagyon szép a videó, tök ügyes vagy! Nehéz ilyet csinálni?

Mulan, hát neked sem volt könnyű szülésed, de fő, hogy minden rendben. Kiderült végül, hogy mi okozta a vérzést? Ki volt az orvosod? Én is nagyon véreztem szülés után, nálam is emlegették a transzfúziót, de végül megúsztam.

Nagyon szépek vagytok, még egyszer gratula Lilihez!

Amúgy mindenki nyaral? :lol: 8)

Mi tegnap voltunk 2 hónaposon, Julcsi nagyon sírt már az oltás előtt is, utána meg még jobban, sajnáltam szegényt. Aztán itthon nagyot aludt és délután már jó kedve volt szerencsére, és láza sem lett.

Mostanság újra annyit alszik, mint újszülött korában, nem tudom mi lehet :roll: De végülis nem bánom, így minden házimunkát elvégeztem és én is nagyokat alszom 8)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Mulan köszi a szüléstörténetet! nagyon jók a képek! :wink:

Zita978 A muvee autoproducer programmal lehet ilyeneket csinálni. Nem olyan nehéz! gyógypuszi az oltásra. :roll: prevenart is megkapta? :?

Kép

Kép

Kép
millye

zita: dr. Kelemen Csaba az orvosom 8)
eleinte azt mondták hogy lehet hogy hogy valami artériás vérzés,de aztán azthiszem "csak" valami méhszájseb volt rossz helyen..

Örülök hogy sikerült kialudni az oltás utáni traumát és nem lett láza meg semmi ilyesmi :)
szerintem valami front lehet,mert másoktól is hallottam hogy többet meg kicsit össze-vissza alszanak a babók..
mulan

Millye, Mulan köszi :)
A Prevenart végül most nem kértük.

Ma biztos nem volt semmi front, mert Julcsi nagyon jól viselkedett egész nap. Itt volt egy barátnőm, és amíg beszélgettünk, ő eljátszott a játszószőnyegén majd egy órát, aztán elaludt 8)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:46-kor.
szonce82

Tényleg, margitszigeti sétából nem lesz semmi?
szonce82

Szonce82 de szuper a te videód is! :D Chamomilla lehet, hogy kicsit megnyugtatná a fiadat... azóta javult a helyzet? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Mia_snow,
gratulálok (ha eddig még nem tettem volna :) )!
Várjuk a képeket.

Mulan,
a vége nem lehetett könnyű, de a lényeg, hogy most már minden rendben és mindketten jól vagytok. Lili nagyon édes, a legjobb, ahhogyan a száját tartja :)

Szilvi,
jöhhettek bármikor. Egy nyúl és egy kopasz tengerimalac a felhozatal :)

Szonce,
nálunk is hiszti van 2 napja. Szerintem vagy a front, vagy nálunk is fogzás. Én már elkezdtem adni a Chamomillát, hátha segít, meg ezerrel tolom a szájába a rágókákat, de az öklén kívül komolyabban más nem érdekli.
Az alvással nekem is gondom van, én sem alszom jól.
Én a videót sajnos nem tudtam megnézni, nem indult el.

Millye,
nagyon jók a képek és a videó is, megnéztem a többit is, a februári babásat, ők is nagyon aranyosak. És az alvós, hát az nem semmi :)

Jaspis,
hogy érzitek magatokat? Marciról valami nyaralós kép?

Kriszta,
haladtál a tanulással? Gondolom a mostani front sem segít.

Kati, Zsuzsa mi újság?

Reni
b.reni

B.reni Igazán köszi a dicséretet :D valószínű a front miatt érzékeny a fiad... vagy tényleg a fogzás vagy mindkettő... döbbenet, hogy egyik nap megsülsz másik nap megfagysz... :shock: :roll: fotós csinálta neked a fotókat? Ha nem indiszkrét a kérdés mennyibe kerül? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
küldtem Neked üzenetet.

Ezt nem bírom ki, hogy ne mutassam meg, a kép kaja után készült, tehát Beni nem éhezik :)

Kép
b.reni

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:04-kor.
szonce82

Sziasztok!

Jó rég nem írtam! De olvasgatlak benneteket!
Minden rendben velünk, Milán egész nap nevet, forgolódik, és ha felültetem, meg is marad... Remélem azért magától is rájön hogy kell felülni.. Mászni még nem mászik, és nem is kúszik, remélem ami késik nem múlik...
Férjemnek kiment a bokája a munkahelyén, úgyhogy két hétig 100% táppénz munkaheli baleset miatt ...:( De legalább együtt lehetünk hármasban!

Reni!
Nagyon jó ez a kép:-) Mekkorát nőttetek! :shock:

Millye!
Azt szeretném kérdezni, gyomorfájásra tudsz valamit ajánlani? Legalább egy hete gyomorfájással kelek, fekszem. Nem tudom miért...
És derékfájásra? Nagyimnak össze vannak csúszva a csigolyái, és nagyon fáj neki! Vagy ilyen fájdalomra nincs homeós szer??

Mulán gratulálok a csöppséghez! Nagyon édes! Sok tejcit és egészséget kívánok!

Kati

Kép
tatyi1983

B.reni köszi, válaszoltam! :wink: Nem úgy tűnik, hogy a fiad jól van lakva :D :D :D

Szonce82 örülök, hogy ma már nem annyira nyűgös a babád! :wink:

Tatyi1983 férjednek jobbulást! :roll: Fáj a gyomrod ez kicsit kevés... fáj a gyomrod vagy ég a gyomrod vagy gyomorgörcsöd van? KALIUM BICHROMICUM 9CH 1x5 bogyó ez gyomorfekélyre jó. NUX VOMICA 9CH 1x5 bogyó Gyomorpanaszokra, gyomorgörcsre, PULSATILLA 15CH 1x5 bogyó ha úgy érzed, mintha a gyomrodban kő volna egyébként ez fájdalomcsillapító is. Nagymamádnak BRYONIA 9CH napi2-4x5 bogyó vagy Hypericum Perforatum 15 CH napi 2-4x5 bogyó :wink: remélem használnak majd! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye! És ezeket a bogyókat el kell szopogatni? Vagy vízzel lenyelni? Hogyan kell?

Köszi előre is a segítséged!

Kati

Kép
tatyi1983

Tatyi1983 víz nélkül a nyelved alá kell tenni és elolvad. Fontos, hogy előtte és utána fél órával nem szabad enni és inni!!! Valamint semmilyen erős illat pl. illóolaj dezodor stb. ne használj mert csökkenti a hatását és nem szabad mentolos fogkrémmel fogat mosni mert az hatástalanítja!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Mulan,
köszi a szüléstörténetet. Volt benne, egy-két ijesztő momentum, de örülök, hogy a végén minden jól alakult…
Lili álomszép kisbaba, teljesen beleszerettem… :)

Egyébként mi már jobban vagyunk, Bogi szépen rugdos… :)

Már csak egy vizsga van, amit 2 hete elhalasztottam… most pénteken 2 órás írásbeli és a minden jól megy, jövő héten szóbeli… na azt már lehet, hogy nem erőltetem.

Kellemes babázást mindenkinek!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Sziasztok,

nagyjából futottam csak át az oldalt, sokat nem szólok most hozzá de igyekszem visszatérni lassacskán. Köszönjük a sok gratut először is. :)

Mulan: hűű nem semmi szüléstörténet. én tuti bepánikoltam volna, minden elismerésem a tiéd! tényleg ügyik voltatok!

nálunk minden okés, a két gyerkőc nappal 2szer is egyidőben alszik, éjszakák nyugodtan telnek. Milán nem ébred fel Szofi ébredésére, Szofi 1szer max 2szer ébred enni, de negyedóra alatt letudjuk a dolgot. 11 napos létére napi 600 grammokat kajál, + napi 3-4 decit le tudok/kell fejni, eszméletlen mód tele vagyok. tavaly is így volt Milánnal. íme néhány kép:

Kép
Kép
Kép

mia_snow

és a kicsit hosszúra sikeredett szüléstörténet:

szóval úgy kezdődött, ahogy akkor írtam is, hogy 11-én csütörtök este 9kor lefeküdtem aludni. illetve maradjunk annyiban hogy beájultam, ez mostanában nálam új szokás. 11kor ki kellett mennem (meg is lepődtem hogy ilyen korán, mert olyan éjjel 1-2ig azért bírni szoktam), aztán visszafekve az ágyba éreztem, hogy valami nem kerek. nyom. fáj. fáááááj? nane. csaknem? most nem. aztán megint. mennyi az idő? most nem. most megint. idő? hoppá. 7 perc telt el. csaknem? ezt játszottam úgy kb fél1ig. és nem múlt. nem ritkult. nem is sűrűsödött és nem is nagyon erősödött, de gondoltam hogy na már ez is valami, főleg hogy eddig az égvilágon semmi nem volt. :D eszembe jutottak a tavalyi ügyeletes orvos szavai, hogy mielőtt elindulnánk a fájásokkal, dobjak be egy felest (!), mert attól vagy elmúlnak, vagy beerősödnek - csak hogy ne menjünk be potyára. no felest persze nem mertem (oké, nem volt itthon rum, na :D), úgyhogy egy félpohár vörösbornál maradtam. nem múltak. 6perc. megbökdöstem a zuram, mondtam hogy úgy néz ki hogy lehet hogy menni kéne lassacskán. tényleg? asszem. elvégre pénteken akartunk szülni és már péntek van. :D 1kor már hívtam anyut is, aki nemtom hgoy csinálta de már 2. csörgésre felvette a telefont. mondtam neki hogy nem kell sietni, nem ég a ház, aaannyira nem fáj, csak fájogat, de rendszeres. ő általában 15 perc alatt ér át hozzánk, na most öltözködéssel, összekészüléssel együtt úgy 10 perc alatt itt volt, mi pedig 2re bent a kórházban. persze fülig ért a szám, végre megyünk szülni, juhééjj! :D

a kórháznál a felső kapu zárva volt, aminek én örültem is, így le kellett sétálni a főbejárathoz, onnan fel a szülészethez (aki ismeri a helyet, nem épp sétagalopp, főleg nem a 40. héten), onnan fel a 2. emeletre, közben persze jöttek a fájdogálások, és éreztem hogy van is értelme. most ez így hülyén hangzik, de mindjárt leírom hogy hogy gondolom. nem fájt nagyon, de "élveztem", hogy történik valami. Anikó szülésznő megvizsgált, és amikor azt mondta hogy bő 1 ujjnyi, majdnem 2, akkor én majd' felpattantam a székről vagymiaz, annyira örültem. tavaly azért nem álltunk ennyire jól, még a magzatvíz elfolyása és többórás fájdogálás után is azt mondták hogy jóindulattal 1 ujjnyi. :) megkaptuk a kettes szülőszobát a kettes szekrénnyel, becuccoltunk, megkaptam a beöntést is és vártunk. próbáltam a lehető legtöbbet sétálgatni, de legalább ácsorogni. nemrég Münchenibarátnőm ajánlott egy honlapot, amit az elmúlt hetekben alaposan áttanulmányoztam, és jelentem: hihetetlen sokat segített. segített másképp megélni a fájdalmakat, úgy, hogy tényleg nem fájtak annyira. a honlapon olvasottaknak megfelelően megpróbáltam az agyam programozni. a lényege tulajdonképpen az, hogy fájás közben a fájással foglalkozni, magunkba figyelni befelé, és elképzelni hogy éppen mi történik. nem akarni minél előbb túllenni 1-1 fájáson, és nem a következő fájáson agyalni fájások között, hanem arra ösztönözni magunkat, a belsőnket, a babánkat, hogy a fájásnak legyen "értelme", hogy feszítsen, hogy jöjjön lejjebb, fájjon tovább, fájjon jobban... nem tudom másképp megfogalmazni. és ahogy ott sétálgattam (A. meg majd' elaludt a székben :D), éreztem hogy alakulunk. Anikó közben néha bejött, beszélgettünk.. házasságról, válásról, a férfiak háziasságáról, tipikus női pletykatémák (szegény A. :D), közben néha meg is vizsgált. 4 utánra megint tágultunk kicsit és a magzatvíz is elfolyt, de még mindig simán ment a beszélgetés. 1 gond volt csak: meconiumos volt a magzatvíz, így Anikó felajánlotta az ülést és a fekvést mint lehetséges póz - ragaszkodott az állandó ctg-hez. ennek nem örültem. onnantól kezdve nem úgy működött az agyam, ahogy kellett volna. éreztem, hogy nem haladunk. hogy nem történik semmi, hogy hiába jönnek a fájások, nem erősödnek, nem sűrűsödnek, éreztem hogy nem működik semmi úgy, ahogy szeretném. azt is mondta hogy most akkor idén nem lesz pancsolda, fertőzésveszély van a zöld magzatvíz miatt - gondolom ez is bekavart a kis fejembe. fura, de annyira kedvesen és nyugodtan mondta hogy ne aggódjak emiatt, hogy egy pillanatra sem merült fel bennem hogy bármi probléma lehet. tudtam hogy akkor fogunk innen előrelépni, ha megjelenik a Dokim. viszont erre reggel negyed8ig várni kellett - akkorra volt randink ctg-re.

megérkezett a megmentő, még viccesen is köszöntött minket a megbeszélt időben, hogy nem ctg-t beszéltünk meg? mondtam hgoy de, és én már itt is vagyok... 2 órája gépre kötve. :D megvizsgált, sokat nem haladtunk előrébb. ctg tökéletes, mindent rendben talált, engedélyezte a mászkálást, sőt a fürdőkádas vajúdást is! megjött a váltás szülésznő fronton is (Kati), aki ugyan felhívta a figyelmem arra hogy nem szülünk vízben, de már engedte is a vizet. HURRÁ! és beindultak az események, végre. komolyan mintha 2 órás dugóban araszolás után egyszercsak feloldódna minden forgalmi akadály, és szárnyalhatnánk szabadon tovább. :) A. megkapta a már szokásosnak mondható feladatát, adagolta nekem a megfelelő homeos bogyókat a Doki utasítása szerint, és jóformán kettesben (illetve hármasban ugye :D) voltunk fél9ig. ejj de jó volt, tényleg úgy éltem meg, megintcsak örültem minden egyes fájásnak, megint csak jó érzéssel töltött el hogy mindegyik erősebb az előzőnél. bár 3 percnél gyakrabban nem jelentkeztek, de legalább eljutottunk ahhoz a részhez, amikor már a csontomban is fáj - tudtam, hogy ez jót jelent. fél9, Doki: bő 3 ujjnyi. Katitól kérdeztem hogy mennyi lehet még hátra, azt mondta hogy 1 óra (+/- fél), és meg is fogalmazódott bennem hogy F. Szófia papírkáján 9 óra huszonvalamennyi lesz. ha már a dátum szerint nem lesz pontos, legalább az óra-percet eltalálhatná. :D ismét magunkra maradtunk, furcsa mód nem vágytam vissza a vízbe. úgy éreztem hogy kímélőbb a fájdalom a kádban, viszont jobban tudok pihenni két fájás közt az ágyon, időnként sikerült még majdnem el is aludnom. gyorsan kiszámoltam hogy ha nem is sűrűsödnek be a fájások, akkor a hátralévő 1 óra alatt még hány fájás lesz, óóh az nem is sok, gondoltam, könnyű menet lesz. :) annyi feladatunk volt még, hogy ha nyomni kell, akkor nyomjuk a nővérhívót is, ugyanis 2. szülésnél pikkpakk, de tényleg egyik pillanatról a másikra beindulhatnak az események, Kati úgy fogalmazott hogy "leesik" a baba. így történt. amint magunkra maradtunk, 2-3 fájás telt csak el, azok azért már igencsak ütősek voltak, és mutattam A-nak hogy nyomja meg amit nyomni kell, mert nyomni kell, de nagyon. Kati jött, vizsgált, Doki jött, vizsgált (na abba azért majd' belepusztultam, azt hittem szétszakadok), és megkaptuk a zöld utat, mehet a menet. nem tudom pontosan hogy mi és hogyan történt ezután. azt tudom, hogy ugyanúgy 3 percenként jöttek a fájások, de akkor nagyon. viszont a szünetekben tudtam pihenni, a szünetekben tudtunk poénkodni, szóval jó volt ez így. arra is emlékszem, hgoy tényleg sokat nevettünk. pl amikor már kint volt a feje, és már mindenki látta, akkor megkérdeztem, hogy és van haja? és mondták hogy van, Kati mondta hogy még akár copfot is csinál neki a következő fájásig :D ugrattam is a Dokit, hogy mintha tavaly azt mondta volna hogy 2 fájás között amíg tud mosolyogni a kismama, az nem igazi fájás, mostmeg ezek szerint nemigazifájásokkal sikerült Szofi fejét már kint tudni? persze helyesbített, hogy ez csak első szülésre vonatkozik. fájás közben pedig jöttek az instrukciók. jobban szét a lábat... húzzam fel a lábam, mentsük meg a gátat (közben Kati gátmasszázst csinált, az nem volt kellemes...), és nyomjam, nyomjam... és volt beleszólásom is mert mondtam hogy most nem nyomom, és mondták hogy akkor pihenhetek. és megint jött 2-3 perc szünet. már röhögtünk, hogy biztos meggondolta magát, mégsem jön, vagy mégsem ma, és akkor Doki viccesen elkezdte mondani hogy dehogynem, max jön a vákuum, a fogó, meg mittudomén miket emlegetett még, na nekem se kellett több, hiába tudtam hogy csak viccel - onnantól kezdve a 2. fájásra már kint is volt a csöpplány. :)

emlékeztem az érzésre még tavalyról, amikor kicsusszan a pici teste... semmihez sem hasonlítható, egyszerre megkönnyebbülés, öröm, csodálat, talán sírtam is, és ő is sírt, szegénykémnek alaposan ki kellett pucolni mindenét az orrán(-száján?) át, és felüdülve állapítottam meg azt is, hogy jéé, lelátok a lábaim közé, és hogy jééé, milyen hosszú haja van, tényleg azt növesztette idáig. :D és aztán jött a fürdetés, a méricskélés, és Apa karjaiban pihengetés, részemről meg a méhlepényes-vizsgálódós (nna az kvára fájt...) része a dolgoknak, amikor bizony rám kellett szólni, hogy maradjak már nyugton, mert ezidáig megúsztam mindenféle sérülés nélkül, jó lenne ha így is maradna a dolog. és próbáltam nézni az ifjú szerelmeseket, apát és lányát, és csak rájuk figyelni míg Doki befejezte a hadműveletet, és pirospontot is beszereztünk, mert ügyesek voltunk, és megúsztuk ép bőrrel (gáttal), persze legfőképp ezt azt hiszem hogy Dokinak és Katinak köszönhetem. és végre eljött a várva várt 2 óra, amikor együtt lehetett a család (jajj hirtelen nagyon kezdett hiányozni Milán), csak néha egy-egy halk kérdés érkezett az ajtóból, hogy minden rendben van-e, és perszehogy igen, hát hogyne lenne, és mi csak ott voltunk, boldogan, együtt, békésen.

...és éhesen. megkértem A-t, hgoy azonnal szerezzen kaját, mert éhenhalok (ez így volt egyébként a szülést követő 2-3 napon át folyamatosan), és ő hozta, én meg ettem mint aki még soha nem evett, és csodáltam a kicsilányt, a mi lányunkat, és fura volt belegondolni hogy mostakkor én is lányosanyuka (is) lettem. és csodáltam a kis kezét, más most olyan mint egy igazi kis hölgy, keskeny tenyerével, hosszú ujjaival már most is nőies, a kis csókos száját, a hosszú haját... gyönyörű szerelemgyereknek adtunk életet ismét.

aztán eltelt a 2 óra a szülőszobán, F. Szófiát elvitték, nálam meg jött egy kis pocaknyomkodás, amikor nem találták a méhem de kiderült hogy megvan, csak egy kicsit bal oldalra vándorolt (mindkét gyerkőcnek balra volt a feneke, talán ezért?), és alig volt vérzés, aztán jött a felszólítás hogy legyek szíves pisilni, ágytálba, mondtam hogy nna az nem fog menni, én inkább kimennék... és sikerült, aztán jött a kérdés hogy hogy érzem magam, lemehetünk-e 1 szinttel lejjebb, hozzák a kerekesszéket és irány a 9es kórterem... mondtam hogy inkább mennék a saját lábamon ha nem gond. meglepődés, vérnyomásmérés, zöldlámpa. Doki meg a folyosón szembe jőve azt hitte rosszul lát. :D kicsit később benézett hozzám, meglepődve kérdezte hogy na mi van, mi az hogy fekszem, azt hitte hogy a folyosón diskurálok valakivel, honnan szedtem én azt hogy a nap közepén az ágyban kell pihenni - persze rávágtam egyből hogy honnan máshonnan, mint az olaszoktól (olaszmániás, csak azért :D), sziesztaidő van, vagymi. :)

... szóval így történt, hogy mindenféle beavatkozásmentesen szültünk mi, se eda, se burokrepesztés, se gátmetszés, se sérülés (oké csak egy nagyon pici, említésre sem méltó) még branült sem kaptam, és annyira jó volt így, teljesen természetesen. és tényleg nincs két egyforma szülés, én azt hittem hgoy hasonló lesz legalább mint tavaly, de nem így történt, minden más volt - talán mert a hozzáállásom is. nemcsak azért mert tudtam nagyjából, hogy mire lehet számítani, hanem mert agyban teljesen másképp álltam hozzá. aztán a természet is közbeszólhatott, mert míg tavaly volt olyan rész hogy vagy 1,5 órán át egymást érték a fájások, és azok bizony kvaerősek voltak, idén ilyen nem volt... sem erősségre, sem gyakoriságra. a kórházi napok is könnyebben és jobban teltek, nem sírtam a csecsemős nővérek miatt (bár jelentem: sokat javult a helyzet tavalyhoz képest!), az első pillanattól tudtam ülni, állni, mászkálni stb... csak Milán hiányzott mindig, nagyon.

Dokimról csak magasztalva beszélhetek ismét, soha nem volt rá egy rossz szavam sem, jó viszont egyre több. ismét meglátogatott minket akkor is amikor egyébként nem dolgozott, a fiával kukkantottak be hozzánk szombaton, vasárnap csak azért nem mert kirándulni mentek. :) hétfő reggel ő közölte az örömhírt, miszerint hogyhogynemcsomagoltammégössze, hát mehetünk haza! (nem mertem még, a tavalyi besárgulós dolog miatt). csekélyke sérülésemet úgy döntött nem is vizsgálja meg mert perszehogy minden rendben van, panaszom nem volt, aláírtuk a papírokat és megbeszéltük hogy jövőreveledugyanitt. na nem. majd a 6hetes kontrollon, aztán pedig 2 év múlva. inkább. :)

hazajövetel reggelén kellett bevinni a fülbevalókat a csecsemős nővérhez, ő szúrta ki Szofi fülét. váratlanul ért a dolog, merthogy én azt hittem létezik még olyan hogy kórházi fülbevaló vagy mi, ezért nem is vettünk, gondoltam majd akkor ha ki lehet már cserélni. no mindegy, anyu szerzett egyet kölcsönbe unokatesóm (aki anyu keresztlánya) csecsemőkori fülbevalója díszeleg most a Kisasszonyka fülében még pár hétig. :)

most pedig már, hogy reggelente és esténként a nagy ágyban bújik össze a család, olyan távolinak és felettébb könnyednek tűnik ez az egész... mintha Szofi mindig is itt lett volna velünk.

mia_snow

Sziasztok!

Most ismerkedem a babanet honlappal. Barátnőm hívta fel a figyelmemet erre honlapra. Több kérdésem is lenne, kérlek benneteket segítsetek. A budapesti Szent János kórházban fogok szülni. 2009 július 3-ra vagyok kiírva, így már nem sok idő van hátra. Első baba 12 évi házasság után, mesterséges beavatkozás nélkül.
Azt szeretném megtudni, hogy a gyermekágyas osztályon ott lehet e velem a baba ha akarom éjjel-nappal? Kell e pelenkát és kisruhát bevinni vagy ott ezt biztosítják a kötelező bentlét alatt? Segítőkészek a nővérek vagy úgy kell kihúzni belőlük kérdések özönével, pl. hogyan kell szoptatni a köldökcsonkot leápolni, pelenkázni?

Előre is köszönöm segítségeteket.

Horváthné Anita -Újpest :)
anitaoff

Szilvi,
Remélem jobbak már a napjaitok, ne rémisztgess minket, szóval van még pár nyugodt hónapom aztán kezdődik a rémálom :lol:

Kriszta,
Szeretted a mostani védőnénit ? Ismered a majdani új védőnénit már, esetleg látásból ?

Millye,
Gondoltam Rátok, szerintem az év legramatyabb hetét fogtátok ki.
Nagyon szép a video, végre Rólad is láttunk képet :D Hogy kell ilyet csinálni ? Tarthatnál nekünk egy kis tréninget.

Homeós bogyó: előtte-utána fél óráig nincs folyadék, de az nem számít h folyadékban van feloldva és úgy adjuk oda ??

Mulan,
Hatalmas gratula Neked, szépen helyt álltál. Lili kiscsillag.

Szonce,
Szupi a videotok. Ugyanolyan faldekorációnk van nekünk is.

Kati,
Párodnak jobbulást.

Mia_snow,
Csudaszép a kis családod, az a hármasban kép gyönyörű.
Megkönnyeztem a történeted, csudajól leírtad az egészet. Még most is sírok, azt hiszem szülni szeretnék újra, idén már nem lehet, de minél hamarabb. Én is kérek szépen egy kislányt.

Anitaoff,
Üdv közöttünk. Gratula a bébihez aki rövidesen megérkezik. Ha jól tudom a babákat 10-11 között kell visszavinni, és reggel 6-7 között lehet kihozni, de Reni ugye nálad ott volt Beni éjszakára is ? Tehát lehet hogy lehet éjszakára is a babóca veled.
Ruhát nem vinnék, már csak azért sem mert egy-egy átöltöztetésnél (fürdéskor) ha nem vagy elég gyors a szennyes ruha bekerül a nagy közösbe, utána azért nehéz megtalálni a sajátodat.
Szóval én pl. nem vittem, kórházban adtak, az volt rajta, csak a hazajövetelre vittünk be ruhát. Pelus, popsikrém volt nálam alkohol nem, de én mint überparaanyuka akkor még hozzá sem mertem nyúlni a kisfiamhoz, úgyhogy szinte mindig a csecsemősök cseréltek pelust.
A nővérek segítenek, biztosan vannak olyan napszakok amikor csendesebb időszak van, lehet hogy akkor még többet is tudsz kérdezni. DE KÉRDEZZ MINDIG !!!! Ha kell mutassák meg 1x,2x,3x hogyan is kell pelusozni, köldökcsonkot kezelni, bármit..
Kisfiú, kislány érkezik ? Ki az orvosod ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Múlt héten megjártuk Mátészalkát, csüt vissza tovább Balatonra, vasárnapig ott voltunk. Most a héten itthon, szombaton megyünk újra le, két hétig folyamatosan tervezem h ott leszünk.

Szilvi, Ti mikor is jöttök ?

Nálunk minden oké, esszük a gyümiket, zöldséget. Ma kipróbáltuk a tejpépet is. Félsiker, de lesz ez még jobb is.

Millye, ha most itt lennél, akkor megkérdezném hogy száraz köhögésre szerinted mit csináljak ? nincs orrfolyás, semmi csak köhög olykor-olykor és repedtfazék a hangja...

kubuspace

pár kép az elmúlt 1 hétből

Kép
Kép
Kép
Kép Kép

kubuspace

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:05-kor.
szonce82

Sziasztok,

eltuntunk, pdihentunk Baratnommel leleptunk es Merivel Ausztriaba!

Most meg felebredt az ordogfioka es varjuk Renit jon Hozzank Benivel :D

egy ket kep Merirol azert van amit feltennek

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
cirkuszka

Kép

Reakcio a ho utan :)

Kép

Ilyen helyekent kirandultunk

Kép

Kép

Kép

Egy kis juniusi ho :)

Kép

Kép
cirkuszka

Kicsit sok lett :( De hat ezek kihagyhatlanak foleg az a fej amikor elesik es pont elkaptuk :D

Lassan jon Reni Benivel keszul egy ket kep remelem majd felteszem

Kép

Kép
cirkuszka

mia_snow nagyon jók a képek, édes Szofibaba köszi a szüléstörténetet! :D

Kubuspace hazajöttünk tegnap este... nem kommentálom az időjárást... majd augusztusban megint megyünk, de előre kijelentem, hogy ha rossz idő lesz akkor el sem indulunk! :? a fiam is megérezte az ingerszegény környezetet... esett az eső hétfőn bent voltunk a házban se tévé se könyv se internet se semmi... elmentünk kártyát venni... jót beszélgettünk meg kártyáztunk... a férjem meg elment horgászni :D másnap már kosárlabdáztunk meg strandröpiztünk, de a vízbe egyikünk sem kívánkozott... tegnap szép napsütéses nap volt, de csak sétáltunk meg röpiztünk... :roll: Az nem számít ha egy pici műanagkanálban oldod fel a bogyót mert az nem akkora mennyiségű folyadék mintha 2 dl-t innál meg. :D száraz köhögésre: Aconitum 15CH napi2x5 bogyó, ha sípoló is a köhögése akkor Spongia 9CH napi 3x5 bogyó :roll: Marcina a zöldségen és a gyümiken kívül milyen ennivalót adtál eddig? Mert olvasom, hogy kipróbáltad a tejpépet. Micsoda édi-bédi képeket csináltál megint Marciról :D

szonce82 nagyon édes képet tettél fel Ádámról :D

cirkuszka nagyon profik a képek! Ki fotózott? Micsoda szép haja van a fiadnak és egy igazi kópé! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, en fotoztam, csak a elony egyprofi fenykepezogep :) es ez a megoldas,

Ha Reni megengedi teszek fel kepeket a mai naprol :) Szegeny Beni, Merse jol fejbeverte, Reni megegyszer ne haragudj :oops:

Megyek mert furdes van es bontja a lakast!

Kép

Kép
cirkuszka

mia_snow

Gyönyörű a szüléstörténeted, majdnem megkönnyeztem. Szeretném majd egyszer én is átélni ezt.
Mi volt az a honlap, ami olyan sokat segített?

cirkuszka

Nagyon szép a kisfiad :) Jól látom, vmi póráz szerűség van rajta?
Én is szeretnék majd, nektek milyenek a tapasztalataitok vele?

Mi is túlestünk a 2 hónapos oltáson, a kötelezőn felül kapott agyhártyagyulladás és rotavírus ellenit is. Utóbbi szerencsére szájon át adandó, de így is két szuri volt. Ráadásul több mint fél órát vártunk, ebből 20 percet egy szál pelusban, grrr. Nagyon sírt, de utána itthon már vigyorgott, és megúsztuk nyűglődés és láz nélkül is.

Majd hozok én is nyaralós képeket, csak még konvertálni kell, mert a párom hiper-szuper fényképezőgépével készültek a fotók.

Képzeljétek, hason fekvésből megfordul a hátára! Először azt hittem, csak véletlen, mert elhúzza a feje, de akárhányszor hasra fordítom, megcsinálja. 2-3x megy egymás után, utána elfárad, és akkor meg nyekereg, szóval egyáltalán nem lehet hason tartani.
jaspis

cirkuszka így már érthető :D mindenesetre nagyon ügyi vagy! :wink:

jaspis ügyes a babád az átfordulás miatt! Az oltást ne is írd... nekünk jövőhéten szerdán lesz.... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Kubuspace szívesen segítek csinálni ilyen összeállítást vagy képet! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,
korai beköszönés, annyi a dolgom hogy nem is igaz persze felmerülhet a kérdés hogy de hát ööö izé hát nem fér bele a napba ? Most úgy érzem nem, és holnap délben már megyünk megint vissza a balatonra...
ma meg hugi meglepetés szülinapi buli, este doki a bizti kedvéért megmutatni Marcikámat, mosnék, vasalnék is kicsikét, holnap reggel uncsitesó babazsúr szóval van progi, habár lesz netem lent is, apa végre vett nekem mobilkártyát...

Szonce,
Ádi is mekkora már, istenem szinte tegnap születtek a bébik, hogy rohan az idő.

Cirkuszka,
de jó hogy jöttél Te is, gondolom ez a nyár érezhető lesz a babaneten, megy mindenki ezerrel...
Jók a képek nagyon, nem tudom eldönteni kire is hasonlít Merse, de első kép tutira Te. Édes kispofa. :lol:
Aztán mik ezek a bandázások Renivel ? :lol: :lol: :lol:

Millye,
sajnálom nagyon az időjárást, hát szeszélyes mintha április lenne, de ügyik voltatok hogy feltaláltátok magatokat. Remélem hogy augban kárpótol Benneteket az időjárás.
Köszi a tippeket, ma ki is váltom őket.
Étkezések elég rapszódikusak mármint az én részemről hogy mit is adok Marcikának. Reggel tápi, délben főzi-tápi, délután gyümi-tápi este tejpép lefekvéskor tápi. Megmondom őszintén hogy a tejpép nem okozott osztatlan sikert, lehet azért mert darabosabb, szemcsésebb mint minden más ezidáig...
Köszönöm a felajánlást, mit kell hozzá tennem ??

Jaspis,
örülök hogy jöttél és hogy az oltások nálatok is rendben voltak.
Gratula a forgáshoz... Hihi kezdődik a mocorgós időszak :lol: :lol: Asszem lassan nem lesz megállás, aktívak a bébik nagyon.

Nálunk:
24 órája migrén de már sokkal jobban vagyok, tegnap anyuéknál voltunk !!!! minden nagyon szép és jó. Húgom szerint az változtatta meg anyut hogy látja mennyire szép baba, - ne is mondjatok erre semmit ! - szóval ott voltunk, elmentünk vásárolni, fagyizni, kertben játszottunk minden nagyon jól sikerült. Ja a vásárlást mi Marcival úgy oldottuk meg hogy ültünk az autóban, ment a klíma (alaphangon csak) anyuék meg elintézték az elintéznivalót. Én aztán 33 fokban nem megyek sehova... legalábbis annyit mutatott az autóm.
Marcinak lázat mértünk tegnap 37,5 kapott kúpot, ami abban a pillanatban egyéb kiegészítésekkel vissza is érkezett (köszönjük a sütőtök-körte-alma keveréknek 8) most minden rendben van, nincs semmi hőemelkedés sem, adom neki az oscillococcinum-ot...
Tudnám hogy hogyan lett beti ? :(

kubuspace

Sziasztok!

Cirkuszka,
köszi a vendéglátást, jól éreztük magunkat. Beninek meg sem kottyant az az egy-két pofon :)
Mehetnek a képek nyugodtan.

Millye,
a ricinust és az urticat lehet kombinálva, vagy egyszerre szedni? Sajnos csökken a tejem és próbálkozom mindennel.
Mi is szerdán kapjuk az oltásokat (3-at: 4hós, rota, meg a kókusz :) )

Zsuzsa,
örülök, hogy anyukáddal most minden rendben. Remélem így is marad!

Jaspis,
mi is így kezdtük a forgolódást, csak aztán Beni valahogy elfelejtette. Most már nem fordul a hátára, hasra viszont azonnal, a hátán szinte nem is marad meg.
Ügyes Marci, hogy ilyen korán megy ez neki.

Mi ma kezdjük az úszást, kíváncsi leszek. Aztán megyünk a Balatonra. Remélem azért egy kicsit jobb idő lesz.

Reni
b.reni

Sziasztok.

Reni: Mentek úszni? Hova? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerül, remélem tetszeni fog Beninek a nagy víz.
Tényleg, mi ez a bandázás, minket meg kihagytok mindenből...:-) !!!

Kubu: Nagyon pörgősek a napjaitok mostanában. Ne aggódj, bármitől meghűlhetnek kicsit a babák, csak arra vigyázz, hogy ne duguljon az orra, nehogy a fülére menjen, egyébként elmúlik. 37,5-re még nem is kell lázcsillapító azt mondják a dokik, hogy csak 38 felett és akkor is inkább a hűtéssel, mint gyógyszerrel. Szóval nem kell megijedni!!!
Mindegy mi okozta Anyukádnál a változást lényeg, hogy megtörtént és most már képes normális nagymamaként viselkedni, ahogy ez elvárható.
Irigykedek kicsit a sok Balcsi miatt, de majd mi is megyünk.
Júli 18-án megyünk le és 2 hétig lent leszünk Zamárdiban, remélem lent lesztek ti is.
Jövőre mi is szeretnénk a 2. babát, lehet együtt pocakosodunk majd?????!!!!Annyira jó lenne!
Ja, majd elfelejtem a tejpép, nekünk csak a mulipa tejpép jött be, mert az nem darabos és nagyon szépen elkeverhető vagy felrázható, ki hogyan adja. Én üvegből adom neki, mert este kapja és akkor szeret cumiból nyugodtan relaxálva enni. A többi tejpép nekem mind csomós lett!

mia_snow_ Még1x gratula Szofihoz. Nagyon ügyesek voltatok minde a ketten és tényleg egy élmény ahogy leírtad a szülésedet. Remélem nekem is legalább ilyen lesz majd a 2.

Velünk minden oké, leszámítva, hogy még el sem múltak a hegek a lábáról, megint kijött rajta a herpesz (egy-két kis hólyag), de urai vagyunk a helyzetnek. Sikerült itt Újpesten a körzetiben kifogni egy szuper bőrdoki nénit és mindent elmagyarázott. Mondta, hogy sajnos a legyengült immunállapotban, mint pl. nekünk most a nagyon erős fogzás, mivel az örlők jönnek, gyakori a herpesz. Kinek hol jön ki, nekünk a lábon jött először és ezután ott is fog mindig várhatóan. Hurrá!!!!
Na mindegy zovirax szuszpenzió és Telviran krém. Ha ezt múltkor is valaki elmondja rendesen, akkor lehet nem a kórházban kötünk ki. :-(
Ami viszont öröm, hogy járunk!!! Magunktól és hipp-hopp néhány nap leforgása alatt. El sem hittem, azt gondoltam, hogy ez nem így megy, hogy állj fel és járj!!! :lol: pedig de!
Olyan megható, hogy az én fiam jár. Persze olyan még mint egy kis mikrobi de nem ez a lényeg.

Remélem azért ír majd valaki itt a nagy hétvégi holiday közepette!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Én is felugrok pár percre...
Bajom most nekem van... nő a bölcsifogam... iszonyatosan fáj tőle az álkapcsom, ami miatt nehezen nyitom ki a számat.. Pl ásítani sem tudok... :-( Millye!!!! Segítsééééég!:) Van erre vmi fájdalomcsillapító vagy gyulladáscsökkentő?

Ráadásul rohamosan emelkedik a Duna, és az itt a szigeten elég ijesztő. 26 évem alatt ugyan már megszokhattam volna, dehát nem megy.
Nyomasztóan hat rám a látvány. Megfigyeltük, 3/4 óra alatt 10 cm-t nőtt.
Estétől már csak kishajóval fog járni a komp. És ez az esőzés, meg égdörgés... Hát remélem a Balatonozók jobb időt fognak ki!
Valamelyik hétvégén mi is megyünk Balatonlelle mellett Somogybabodon lesz a szállásunk... Ahol az Off Road szokott lenni.

Milán egyébként jól van, szerencsére minden rendben, de rohamosan növi ki a ruháit.. 68-as után a 74-es jön? Jól tudom?

Kati

Kép
tatyi1983

Kubuspace Hát én is remélem, hogy jobb időnk lesz... üveges gyümit adsz neki vagy te reszelsz neki almát meg barackot meg gyümiket? Ha szeretnél ilyen összeállítást akkor válogass ki képeket meg találd ki, hogy milyen zene legyen és én megcsinálom ha elküldöd emailben a képeket... vagy ha szeretnéd magad megcsinálni akkor le kell tölteni a muvee autoproducer progit és ezzel lehet ilyet csinálni :wink:

B.reni ne szedd egyszerre a bogyókat inkább próbáld ki az egyiket és ha nem jó akkor a másikat.... :wink:
Milyen volt az úszás? Mikor mentek Balcsira?

Silverlion Jobbulást Botinak! Remélem hamar rendbe jön a bibi a lábán! :roll:

Tatyi1983 Felnőtteknek is jó a Chamomilla 15CH napi 3-4x5 bogyó mert gyulladásgátló hatású meg esetleg Calendula Officinalis 5 CH-t 2x5 bogyó is szedhetsz ez a közönséges Körömvirág. Egyébként a patikában lehet kapni olyan fogíny ecsetelőt amit a fogorvosok is használnak és nagyon jó nyugtató hatású meg gyulladásgátló a neve Gingisol érdemes otthon tartani! Mielőbbi gyors fogkibújást! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Millye,
köszi, próbálom váltogatni, de egyelőre nem igazán használnak. Van mikor jobb, de nem tartós, úgyhogy most hozzápótolok lefejt tejből.

Mia_snow,
Szofi nagyon édes baba. Jó volt olvasni a szüléstörténeted :)

Szilvi,
nagyon ügyes Boti, gratulálok!
A következő találkozón akkor már láthatjuk, hogy fut-szalad :)
Gondolom Ti most nem jártok úszni. Mikor mehettek újra?

Kati,
nekem az Aperisan gél segített fogfájára. Nem olcsó, de elég jó.

Zsuzsa,
remélem Marci már teljesen rendben van.

Az úszás nagyon jó volt. Szerintem Beni is élvezte, bár nagy lelkesedést nem mutatott, csak nagy szemekkel bámult mindenfelé (de ő már csak ilyen bamba típus :) ). Volt mondókázás, éneklés, merülés csak később lesz.
A XVI. kerületben voltunk (www.babauszi.hu). Jó a hely, maximum 6-7 gyerek lehet a vízben egyszerre, csak babaúszás van náluk, így csak egy medencéjük van. Nagyon bababarát. Megyünk jövő héten is.

A Balatonon ma jó idő volt, bár kora este elkezdett esni. Strandoltunk is, bár nekem a víz túl hideg volt, úgyhogy kihagytam, de sokan voltak, akik bementek.

Megyek, mert fürdetés, aztán kaja és remélem gyors elalvás :)

Reni
b.reni

B.reni még szerencse, hogy van lefejt tejed! Mást nem adsz még neki ugye? :roll: Nekünk nem volt szerencsénk a balatoni időjárással... de talán majd legközelebb... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
egyelőre nem, de lehet, hogy el fogjuk kezdeni a hozzátáplálást, bár még nem igazán szeretném, úgyhogy megy a küzdés, hogy legyen elég tejem.
Egyébként meg akarom beszélni a gyerekorvossal, , hogy mit adjak neki, úgyis jön szerdán az oltás miatt. Tápszerből a hasfájása miatt csak speciálisat kaphatna, ami a dokinő szerint nem túl jó és a babák általában csak nagy kínlódás után fogadják el.

Ma már nekünk sem volt túl jó az idő. Be volt borulva egész nap és fülledt meleg volt, ezt pedig én nagyon utálom és hatalmas dugó is volt hazafelé.
b.reni

B.reni végülis lassan már kaphat gyümölcsöt is... szerintem ez is szép, hogy eddig szoptattad, de szerintem csak átmeneti tejhiány van mert talán az étvágya nőtt meg a babádnak :D gondolom megint növekedési ugrása van... :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Szonce,
az a puszis fotó…imádom! :)
Megnéztem a videót a youtube-on, végig pityeregtem… olyan szép…

Reni,
tök jó ez a rácsos kép. :)
A tanulás egész jól ment a múlt héten, pénteken megírtam az írásbeli, az első körön átmentem, most várom a második kör eredményét, holnapra lesz még, akkor derül ki, h mehetek-e pénteken szóbelizni.

Millye,
bejöttek a bogyók, a vizsga előtt bevettem őket és semmi remegés… csak a legvégén, mikor javították az igaz-hamisokat. :)

Mia_show,
Csodaszépek a képek a családodról, köszönjük, hogy megosztottad velünk a szüléstörténetet…

Kati,
jobban van a férjed?

Kubu,
szuper képek, Marci annyira helyes kisfiú… igazi szívtipró…
Szerettem a védőnőt, és nem örülök, hogy pont most megy el… folyamatosan merülnek fel újabb és újabb kérdések, de bízom benne, hogy sok mindent át tudok beszélni majd a szülésznővel és persze veletek… sokat tanulok tőletek!
Elmúlt a migréned?

Cirkuszka,
a másik szívtipró… telis tele vagyunk szebbnél szebb babákkal… gyönyörű helyen voltatok…

Mulan,
hogy telnek a napjaitok?

Csak gyors helyzetjelentés.
Bogi kicsit megijesztett, mert utóbbi néhány napban nem mozgott túl sokat, de mikor már kezdtem kétségbe esni, összeszedte magát és tegnap egész nap ficánkolt. :)

Szerdán megyünk az első ctg-re…

Múlt héten voltunk az légzésfigyelős újraélesztős tanfolyamon… vagyis előadáson. Meghallgattuk, de nagyon reméljük nem lesz rá szükségünk.

Hu, egyre nagyobb vagyok… már alig van ruhám, ami rám jön… :)

Puszi mindenkinek!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?