Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most tudtam meg az AFP eredményemet: 0,56 lett! Ez nagyon alacsony? Kép Ilyen eredmény mellett érdemes lenne megcsináltatni a magzatvízvizsgálatot? (ez már amúg is szóba került, mert nemsokára 35 éves leszek) Nem szivesen vetném alá magunkat ilyen beavatkozásnak, már a vetélési veszély miatt is!. Szerintetek mit tegyek??????

Marica
marica69

Marica!
Szerintem mindenképpen ezt az orvosoddal beszéld meg! Biztosan elküld genetikai uh.-ra is. Azt nem tudom, ott mennyire tudják megállapítani, hogy a baba egészséges-e. Én ma du. hívom fel az új orvosomat és kérek tőle időpontot genetikai uh.-ra.
Szerintem ne vesztegesd az időt, minél előbb beszélj az orvosoddal! Nagyon szorítok, hogy ne legyen semmi baj!

Sok ismerősöm megcsináltatta az amniocentézist, nem lett semmi baja a babájuknak. Az az egy százalék vetélési veszély végülis nem annyira borzasztó (persze csak akkor, ha nem esik bele az ember...)

Lányok, köszi szépen a vigasztalást. Megfogadom a tanácsotokat, bár eddig is nagyon szerettük mindhárom apróságunkat, sokat bíztatuk őket. Már arra is gondoltam, hogy a Pindurkát is az eddigi szeretetünk tartotta életben.

Hétvégén voltunk a Madrinában, ott is volt rengeteg Prince Oliver body és egyéb babaruha.
eszter28

Szia Marica!
Biztos hogy idoben csinaltak az afp-t nem korabban? A kerdes az hogy el vetetned e ha azt mondjak, hogy beteg a baba. Mert rossz AFP-vel is szuletnek makk egeszseges babak, es tok jo AFPvel szuletett az egyik kolleganomnek Down-os babaja...
Ha engem kerdezel (nemsokara en is 35 leszek) nem hagyom a vizsgalatot, ha veteles lehet belole. Semmikeppen nem engednem.
Uh-n voltal? ott nem mondtak, hogy esetleg fiatalabb mint a saccolt kor?

csengo 25+2
Vendég

MaricaKép
Az Istenhegyi úton van egy genetikai laboratórium. ott anyai vérből szűrik a Down kórt, 90%-os valószínűséggel. Az Uniós belépésünk miatt most 20 ezer Ft-ért féláron csinálják, nem 40 ezerért. A Kismama újságban van hirdetésük, ha kell megnézem neked. Szerintem ha a genetikai UH rendben van, és ezt a tesztet megcsináljátok, akkor nem kell amniocentézis. Ennek legalább nincs kockázata.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Pocakkeményedés ügyileg, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem ez a viharos időjárás nagyon betesz, olyankor mindig naponta többször össze ugrik a pocim.
Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint ha egy kőkeményre fújt, feszülő labdát tennének a puha pocakom helyére olyankor... Nekem csak annyit mondott a dokim, amikor rákérdeztem, hogy rugalmasan szedjek be olyankor magnéziumot.. Na de ha akkor veszem be amikor már húzódik, az nem túl késő?

Ha már a bevásárlásoknál tartunk, a Kandász féle Szülőszoba műsorban láttam, hogy a kismamik valami előre gyártott ajánlott listával járják a boltokat beszerzésügyileg. Ilyen listát hol lehet szerezni? sajnos tapasztalt hiján elképzelésem sincs miket kéne beszerezni, és épkézláb ismerősőm sincs, akinek hitelt adnék. (Pl: babaápolási cuccok, vagy milyen szerek kellenek a patikából, stb.)

Eszter,
Nagyon drukkolunk a kicsikéiteknek, és reméljük, hogy nem lesz semmi baj. Majd meglátod, hogy ha pozitivan álltok hozzá, minden rendbejön. szerintem egy másodpercig se hallgass arra az orvosra aki azt mondja, hogy úgy készüljetek, hogy csak ketten leszenk, ha megérzi a baba, hogy "lemondtok" róla, akkor még kevésbé akar majd felzárkózni. Úgyhogy csak biztasd mindegyiket, de a kicsikére szánj még egy pár perccel több időt gondolatban! Kép
Szurkolunk!

Mindenkinek jó gömbölyödést, legyetek egészségesek!

Macs
maccs

Sziasztok!

Nem mondták fiatalabbnak! Pont aznap töltöttem be a 16. hetet, amikor levették a vért! A testsúly és a kor is befolyásolja ennek az értéknek a kiszámítását? (mert elég nagy az induló súlyom!)
Kb. 2 hete voltam genetikai tanácsadóban, ahol 1:1123 arányszámú kockázatot számolt ki a doktornö. Ezzel szemben 1 % vetélési kockázat??? Nagyon sok!!
Holnap megyek be a leletért, (telefonon kérzedtem), meg a tanácsadásra! Ott is meghallgatom a dokit, meg majd megyek a sajátomhoz is (jövö héten).

Köszi a válaszokat!
Marica
marica69

Nekem a védőnőm adott két könyvet, az egyikben van ilyen lista.
Bejelentkeztem végre a praxisba, 23-ára , akkor már 29 hetes leszekKép
fantikbaba

Maccs!

Időnként kismamaboltokban is kaphatsz ilyen listát, pl. nekem a Kenguru Goldban kérdezés nélkül a kezembe nyomták.
Itt van a Babanet "saját" listája:
http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php

A babaruháknál külön találsz téli és nyári babaruhatárat.

Még átnézegetema listát, aztán megpróbálok saját tapasztalat alapján hozzászólni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Eszter!
Szurkolunk értetek!Minden rendben lesz! Kép

Liv!
Nekem is mellső falon tapad, a doki nem mondta, hogy ez gond lenne.

Lau!
Miből áll a diéta? Arra gondoltam, hogy annak ellenére, hogy a belgyógyász szerint ez teljesen ok, az biztos nem árt, ha odafigyelek arra, hogy mit eszem. Én egyébként az inzulin miatt aggódtam, azt hittem, hogy majd szúrni kel magam. Rettegek a tűtől. 20 évesen vették ki a mandulámat, semmi nem volt olyan szörnyű számomra, mint a négy fájdalomcsillapító koktél a fenekembe. (azért négy, mert bevérzett, újrakötöztek, tehát még nem is egy szimpla műtét volt Kép hülye az ember Kép )

Puszi nektek, nagyon boldog vagyok, ma kaptam mail-t, hogy 10 ezerért eladnának egy pelenkázót. Ujjé!!!

Szuper lesz ez a hét! Jön a meleg!

üdv:zsófi (26. hét)
papzso

Marica! Beszelj a dokiddal Ha az uh rendben volt ne aggodj. Lehet az ok az is hogy egyszeruen meresi hiba van. Ha az AFP-t nem lehet megismetelni, akkor en is azt javaslom, hogy a verveteles vizsgalatot valaszd. Mindenesetre drukkolok neked!
csengo
Vendég

Sziasztok!
Volt már valakinek olyan a terhesség alatt, hogy begörcsölt a veséje? Nekem a hétvégén többször is (azelőtt soha) és elég kellemetlen volt! Ma délután megyek dokihoz és elregélem neki a gondjaimat (sajnos van egy pár), aztán meglátom mit szól!
A hasam azóta is keményedik 3x2 Magne B6 mellett többször is (5-6x) egy nap. Remélem a méhszájam azért rendben van!

Marica!
Fel a fejjel! Remélem csak biztatót mondanak a tanácsadáson! Drukkolok neked és a picinek!

Györesz
19+3

Kép
Kép
györesz

Beszti! Fantikbaba!

Köszi a tippeket! Jövő héttől én is rászánom magam a bevásárló túrákra Kép
Egyébként hallottátok, hogy állítólag az uniós környező országokban mindenütt olcsóbbak a kismama és a babaholmik is? Állítólag olyan szinten, hogy féláron kapható a legtöbb dolog. Azon gondolkodom, hogy kiruccanunk Ausztriába, ha tényleg olyan olcsó simán visszajön a benzinköltség autópályadíjjal együtt!

Macs
maccs

Györesz!

Nekem pont szombaton mesélte az egyik ismerősöm, hogy az ő babája annak idején úgy feküdt, hogy nyomta a veséjét, és 3x ment be a kórházba mert begörcsölt, de csak annyit tudtak neki mondani, hogy álljon négykézláb a pociját lógatva, mert attól hátha másik pozicióba vándorol a bébi..

Hát nem lehet egy jó dolog... !

Andi
maccs

Maccs!
Köszi a tippet, majd kipróbálom ezt a pózt! Remélem tényleg csak ez lehet a gond, mert soha életembe nem volt baj a vesémmel!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!
Ha a baba nyomja akkor csak annyit tudsz csinálni, hogy pozicíót váltasz. Ha esetleg homok, mint nekem volt, akkor nagyon sok folyadékot igyál és pihenj amennyit tudsz. Más nem használ. Elviselhetetlen fájdalomnál vegyél be egy Nospát. Kb.10 orvostól kérdeztem meg mindegyik azt mondta nyugodtan be lehet venni egy szemet, nem árt a babának.

Megrendeltem az Avent melllszívót a netről 11900 Ft.-ért. Az üzletekben 15500 lenne és állítólag júliusban emelik az árát.
Vettem sterilizálót Aventet a kenguruban 8490-ért mindenhol máshol 9900. Így most spóroltam majd 5 ezer forintot és gyorsan vettem a C&A-ban 3 bodyt és egy rugit (56-os) 3200-ért összesen.
Tisztára vásárolhatnékom van. RémesKépKépKép
linato

Sziasztok!

Papzso: szénhidrát diétára írtak, vissza kell szorítanom a péksütemény, tészta, krumpli mennyiségét az étrendben, több sovány húst, gyümölcsöt, zöldséget kell enni. Nem vészes, de amikor az embert eltiltják valamitől, akkor annál jobban kívánjaKép

Maccs: a négykézláb pozíció lehet, hogy tetszeni fog a pároknakKép
Na, viccen kívül Györesz: nekem vesegörcsöm nem volt, de a terhességem eleje óta kell mennem mindig az urológiára, mert baktérium és fehérvérsejt is volt a vizeletben, kétszer is megultrahangozta a veséimet. Beszélj az orvosoddal, lehet, hogy elküld urológiára. Ma voltam megint a laborban, most izgulhatok, hogy ne legyen semmi baj, mert mehetek megint vissza a dokihozKép

Marica: ha pont azon a napon vették le a vért, mikor betöltötted a 16. hetet, lehet, hogy korai volt. Általában rá szoktak még számolni 3 vagy 4 napot, mert a korong is tévedhet, lehet, hogy csak később töltötted.

Fürdőruhával kapcsolatban: hallottam, hogy a kínai piacon (Orczy) ill. az Asia Centerben vannak nagyon jó fürdőrucik 3-4000 Ft-ért, erről van valakinek valamilyen infója? Lassan most már kelleni fog a fürdőruciKép

Nyarat akarok végre!!!

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Lau
23+6
lau

Linato: kezd rám is rámtörni a vásárolhatnékKépKép
Tegnap láttam a Tescoban aranyos pelenkázóra való betétet, de visszafogtam magam, hogy ne kezdjek el vásárolgatni, meg szeretném várni az augusztust.
Ez alól egyedül a kókuszmatrac képez kivételt, mert most fogjuk a héten megvenni. Remélem, még akciós a Kikában.
lau

Lau!

En az Auchan-ba vettem 4000-ert nagyon szupi furdorucit.
Az Asia Centerrol nem tudok nyilatkozni, mert ott mar reg nem voltam és nem is fogok mostanaban menni.
Viszont jovoheten megyunk nyaralni, ha minden igaz es ki fogok menni az Orczy teri piacra, akkor meg fogom nezni.
En elozo evben nagyon szupi bikiniket, igaz nem terheset vettem 1500-ert, ami meg mindig jo.
Ha addig raer szivesen beszamolok majd. Kép

Magi
Vendég

Linato, Lau köszike, ma mindenféleképp beszélek az orvosommal!
Lau, arra hogy baktériumot találtak a vizeletedbe kaptál valamilyen antibiotikumot?

Fürdőruci: voltunk a Madrinába és nekem nagyon nem tetszettek azok a fürdőrucik, olyan mamás anyaguk volt! Én úgy döntöttem, hogy van két fürdőbugyim ami jó rám, felveszek hozzá egy trikót és kibírom ezt a nyarat!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Én a tavalyi egyrészest használom, jó kis anyaga van, és divatos is. Persze a pocim ki fogja tágítani, de egye fene Kép
fantikbaba

Sziasztok csajok Kép

Eszter Kép
Nagyon nagyon drukkolok nektek!

LivKép
Nekem is mellső falon tapad a méhlepény. Én a 24 hetes UH-n rá is kérdeztem a dokinál, hogy ez nem probléma-e. Azt mondta, csak ha nagyon közel van a méhszájhoz illetve, ha ne adj isten rálóg a méhszájra. Egy barátosném, aki augusztusban szül, emiatt feküdt 2 hetet a 28-29 héten, mert vérezgetett. Aztán elmúlt neki, mert lehet, hogy rossz az info, de ahogy nő, picit el is mozdulhat. Mindenesetre vigyáznia kell magára. Tehát, ha csak simán elöl tapad, az teljesen rendben van.

Csajok, ti már vásárolgattok? Én még nem merek. Tudom, hülye babona, de úgy döntöttem megvárom a 32-34. hetet. Az már úgy megnyugtató lesz számomra. Azért nézelődünk Kép

Mocorgás Kép
Lassan betöltjük a 27. hetet és mivel elöl van a
méhlepény, ezért a mozgást érzem elég rendesen, de látni eddig még nem lehetett. Bezzeg ma reggel Kép Úgy hullámzott a hasam, mint az Alien filmben, mielőtt kitört a zörny Kép Nagyon vicces dolog Kép

Ti komolyan várjátok a nyarat? Én úgy örülök, hogy nincs kánikula. Tavaly ilyenkor már min. egy hónapja döglődtünk. Meg lehet kövezni, de én olyan boldog lennék, ha idén maradna tavasz. Meg fogunk dögleni a nagy nyárban nagy pocakkal Kép

Edit (26+5)

Edit
Kép

Kép
reditke

Marica,

nagyon hasonló a helyzetünk. Csütörtökön kaptam meg az AFP eredményemet, ami 0,7 lett. A genetikai tanácsadóban nem is mondtak semmit, csak rögtön alá akarták íratni a papírt, hogy beleegyezem a mintavételbe. Mondtam, hogy azért engedjék már meg, hogy gondolkodjak a dolgon. Azóta rengeteg dolgot összeolvastam a neten, és nem sokkal lettem okosabb. Sok embert láttam, akinek ugyanezen eredmény alapján csak a genetikai uh-t csinálták meg, és ha ott minden rendben volt, akkor nem kellett tovább mennie. Én is voltam genetikai uh-n még aznap a kórházban. Ott minden rendben volt. Mivel nem hagyott nyugodni a dolog, vasárnapra bekönyörögtem magam a Praxisba. Ott is alaposan végignéztek mindent, 20 percig figyelték-mérték a babát. Minden rendben, méretei is megfelelőek. Még mindig nem tudom biztosan, mit csináljak, de nagyon hajlok arra, hogy nem vállalom a chorion-boholy mintavételt (a kórházban ahova járok, azt csinálnának).

Alena
alena

Györesz: igen, Supraxot kellett szednem, utána el, mikor voltam kontroll vizsgálaton, teljesen negatív volt. Aztán egy hónap múlva megint előjött. Ha nem lenne laborvizsgálat, én észre sem venném, hogy valami gond van. Doki mondta, hogy a hüvelyváladék összetételének megváltozása okozza ezeket a tüneteket. Sajna, már a 10. hét óta járkálok oda.

Magika: köszi a tippetKép Pont csütörtökön voltunk az Auchanban, nem néztem meg a fürdőrucikat, de elmegyek megintKép

Alena: terhesrendelésen találkoztam olyan kismamával, aki nem volt hajlandó megengedni, hogy megcsinálják nála ezt a vizsgálatot. Mondjuk még csak 34 éves, de a doki mondta, hogy talán jobb lenne. Szóval, komoly döntés, nem csodálom, hogy gondolkodni szerettél volna rajta.

Azzal is tisztában kell lennie a kismamának, hogyha megcsináltatja, a babának nem lesz ettől baja, de közben kiderül, hogy rossz az eredmény, mit tenne.
Elvetetné? Ill. ilyenkor el tudják még vetetni a mamák? Elég nagy már ahhoz a baba a 16-18. héten.
Sajnos, egy másik topicon megcsináltatta egyik kismama, mivel a 35. évében volt. Az eredmény jó lett, de az uh kimutatta, hogy elhalt a magzat.Kép Mindez a 20. héten. Szóval az az 1% kockázat szerintem nagyon sok.

Na, nem akartam okoskodni, ilyenkor úgyis csupa rosszat hall az ember.

Lau
lau

Sziasztok!

Lau!
Most hétvégén voltam az Ázsia Centerben, de nem blúzokon és nadrágokon kívül nem sok minden volt.
A legfontosabb, amiért mentünk egy PenDrive volt, azt megvettük, de vettem volna férjecskémnek egy dzsekit, ami nem ázik át nagyon és kapucnis, de farmerdzsekin kívül szinte semmi nem volt.
Nyárra én is a bikinimet hordom majd, aminek szerencsére még jó a felső része. Kép (Ugyanis pénteken vettem meg az újabb melltartót, ami már 3 kosárral nagyobb a kezdetinél.)

Edit!
Én még nem vásárolgatok, mert még fel kell mérni mit kaptam (ill. kapok - a hétvégén kapok még - )a nővéremtől, de már babakocsi és bele mózeskosár meg van, és bútorokat is hamarosan megrendeljük.
Első babaruha címem vettem neki egy édes rózsaszín fodros zoknicskát. Esténként néha nézegetem és elképzelem a "nagy" lábacskáját. Kép

Alena!
Ha az UH jónak mutatott mindent, akkor én a helyedben nem csináltatnám meg a vizsgálatot, persze neked kell dönteni.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

SziasztokKép

Megjöttünk a nyaralásból, nagyon jól éreztük magunkatKép Az idő felemás volt, starndoltunk is, meg kirándulni voltunk. Az út jó hosszú volt, de Gergő nagyon jól bírta szerencsére.
Pocaklakó jól van.
Nehéz most visszarázódniKép Ma pl. fogorvosKép

Nem nagyon volt időm visszaolvasni, de

Eszter
Kívánom, hogy minden rendben legyen a picurral isKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Lau!
Ezt nem tudtam, (mármint a +3 napot), ez is lehet az oka, hogy alacsonyabb! (Remélem) Azt is hallottam, hogy a túlsúlyos kismamáknak (merthogy én is az vagyok Kép ) az miatt is lehet alacsonyabb, mert jobban felhigul a vérük, igy kisebb az AFP-szérum koncentrációja a vérben. (hu, ez nem biztos, hogy nagyon tudományos! Kép ) Szóval nyugtatom magam mindenfélével! Az 1%-os vetélési kockázatot én is nagyon magasnak tartom a magzatvízvételnél, ezért ódzkodok töle annyira!

Edit!
Melletted állok meleg ügyben! Nagyon örülök, hogy eddig nem volt kánikula, remélem ez után sem lesz! Nem terhes állapotomban is bedagad kezem-lábam, ha már egy kicsit is melegem lesz! A jósok ilyen esös nyarat igérnek: Kép ! Talán a július lesz melegebb, de az otthoni táblázatom szerint ott is kb. 30 fokig melegszik fel!

Alena!
Mi az, hogy alá akarták Veled íratni?? Ezt szuverén jogod eldönteni, hogy akarod-e, vagy sem! Nem kötelezhetnek rá! (Pont a fennt említett vetélési kock. miatt sem!) Nekem is csak egy enyhe javaslatot tettek, de még az AFP elött, azt is a korom miatt. Ceruzás idöpontot kértem, amit még kb. 20-áig le is mondhatok!

Marica
marica69

Alena Kép

Biztos nem lehet könnyű és bármit is írok/írunk, a döntést ti fogjátok meghozni.

Én több okból nem csináltatnám meg a vizsgálatot (és ezt még a saját eredményünk előt egyeztettük párommal).
A te esetedben (bár azt igazán csak te érzed, de kívülről így látom):
- sokat vártatok erre a picire és szerintem nagyon magas az 1% vetélési arány
- UH-n minden rendben találtatott
- a 0,7 az nem alatta van a megengedett értéknek, hanem pont az első határ.

És ha mégis megcsináltatod és kimutatják, hogy lehet, hogy beteg a baba? mert én akkor is megszültem volna.
Bocs, ha úgy érzed, túl beleártottam megam, ez az én véleményem. Ti döntötök. Azért szorítok, hogy bárhogy is döntesz, minden rendben legyen Kép
Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Lau!
Nekem a vesegörcsök miatti négykézláb-állás és a párocskáink asszociációiról az a kép jut az eszembe amikor az egérlány feje az egérfogóban van, egérpasi a háta mögött áll és a farkánál fogva izélgeti és a következő felirat van alatta: Mindig azt baszogatják, aki a legnagyobb szarban van! Kép
Macs
maccs

MaccsKépKépKép
nem rossz hasonlatKép

Edit: a nyárral kapcsolatban: én is örülök, hogy nincs olyan iszonyú kánikula mint tavaly május-júniusban. Ismerőseim már nagyon várják a nyarat, én már kevésbé, ez is pont jó nekem - nekünkKép

Marica: AFP-ről még annyit szerettem volna mondani, hogy nem egy orvos tartja elavultnak ezt a vizsgálatot, de még mindig elvégzik, mert hivatalosan még nincs "eltörölve".
De tényleg nem mondhatjuk meg, mit tegyetek, az ember csak elmondja a véleményét. Mindenki mellettetek van, nagyon szorítunk, hogy ne legyen semmi baj veletek!!
Amúgy hányadik hétben is vagy?

Lányok: kezdek aggódni: lehet, hogy kinőttem a melltartómat?KépKép
Eddig a 85C jó volt, most meg ki akar esni a cicimKép

Lau
23+6
lau

Edit Kép

Dehogy ártottad bele magad. Hiszen azért is vagyunk itt, hogy meghallgassuk egymás véleményét. Igazából teljesen hasonlóan gondolkodunk.Nekem is ugyanezek a gondolatok járnak a fejemben. Már az elejétől fogva azt gondoltuk, hogy nem szeretnénk ezt a vizsgálatot. Nagyon hiszek benne, hogy nincs semmi gond. Persze azért amit lehet, szeretnénk megcsináltatni. Azért is mentünk el vasárnap még a Praxisba, hátha több szem többet lát. Szerencsére ott is mindent rendben levőnek láttak.

Marica Kép
Igazából azon akadtam ki, ahogy ezt az egészet tálalták. Ugyanis arra, hogy esetleg nem lesz jó az AFP, már fel voltam készülve. Sok ismerőstöl hallottam ilyet. Amikor bementünk a genetikára, a hölgy az adatfelvétel után a kezünkbe nyomott egy papírt, hogy olvassuk el, hogy zajlik a mintavétel, és mindjárt jön a doktornő, akkor meg is beszélhetjük az időpontot. Akkor mondtam, egy kicsit azért várjunk.
Az orvosom sem volt finomabb, inkább le sem írom. Szerintem egy ennyire nem pontos szűrővizsgálat egyetlen eredménye alapján nem kéne halálra ijeszteni a kismamákat.
Ha érdekel, olvasd el az "Alacsony AFP" című topicot. Ott sok hasonló sztorit lehet olvasni, szerencsére pozitív végkifejlettel.

Puszi, Alena
alena

Sziasztok!

Alena!
Már olvastam az említett topikot, gondolhatod, hogy probálok megmozgatni minden követ! Kép
Amikor én voltam (Szegeden) a genetikai tan.adóban, akkor a hölgy többé kevésbé részletesen tájékoztatott a dolgokról, adott néhány szórólapot (pl. a vérvételes lehetöségröl, de erröl már lemaradtam, mert csak a 2x-i korábbi vérvétel alapján lehet pontos a diagnózis), végül annyiban maradtunk, hogy kérjek a klinikán ceruzás idöpontot, mivel még nem döntöttem! Ezt meg is tettem, júni. 28-ra kaptam. Aznap töltöm be a 21. hetet. Ez a legkésöbbi idöpont, amikor még elvégzik! Elötte egy héttel lemondhatom! (Persze biztos nem cipelnek be a kórházba, ha nem mondom le, de igy illik!)Kép Arra apelláltam, hogy majd jó lesz az AFP, meg a 20 hetes genetikai uh, és akkor bátran lemondom az idöpontot! De most egy kicsit meginogtam!

Lau
Ma töltöttem be a 18 hetet. Sajnos felénk ilyen lassú az AFP eredmény elkészitése!

Nektek nem fáj a fejetek? Nagyon melegfrontot érzek, vagy az ezzel járó esöt? öszintén megmondva nem is bánnám, ha éjszaka megint esne! Bocs a napimádóktól!! Kép

Marica
marica69

Marica: nálunk sem gyorsabbKép Van, hogy csak két hét után van eredmény, nekem másfél hetet kellett rá várni,pont közben volt húsvét.
A 21. héten is csinálnak amniot? Nem késő az egy kicsit?
lau

Hát, elég késö, de kb. 3 hét az eredmény, és a 24. hétig van mód elvetetni Kép a babát, ha valaki ezt kéri. (Rossz eredmény esetén) Szóval épp határeset!

Marica
marica69

Lau!
Lehet!
Ne aggódj, nekem most 2 hét alatt nőtt egy kosárnyit, ha így fojtatja, akkor nem tudom találok-e még melltartót.
Szerintem próbálj fel egy 85D-t és meglátod, hogy kényelmes-e. Mert ez a legfontosabb.

Marica!
Én hétvégén szenvedtem a fejfájással, de én gyakori fejfájós vagyok (havi 1 biztos). Ezek szerint a front az oka.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Lau, Moszi!

Én a hétvégén tartottam bikini felső bemutatót a férjemnek. Az apropó az volt, hogy nem akarta elhinni, hogy egyik régebbi sem jó rám. Van nekem háromszög alakú, kosaras és nem kosaras felsőm, de katasztrófa volt mindegyik. Amíg ő jót mulatott, addig nekem elment a kedvem az egész bikini vásárlástól (persze csak aznapraKép) Olyan lettem, mint egy igazi bajor filmben a zöld mezőn felbukkanó, tejes vödröt vígan lobogtató, csöcsös-bögyös tehenészlány. Ha elképzelem, hogy akkora lesz az idei bikini felsőm, mint amekkora a kismama melltartóm, akkor egész nyáron röhögni fog rajtam a fél Balaton. Persze nem bánom, csak kapjak méretet, mert a MegaToys-ban nem volt C kosaras bikininél nagyobbKépKép Pedig a C-be már csak egy része fér beleKép

Marica!
Olvastam az AFP-det és a felmerülő gondolatokat. Nem lehet könnyű nektek most, sem döntést hozni, sem magát az eredményt megemészteni. De ha jól tudom, akkor ez tényleg határérték, és mint ilyen, nem lehet kerek-perec rámondani, hogy jó, vagy rossz. Mint minden határértéket, ezt is meg kellett valahol húznia az orvostudománynak, de ez még nem jelenti azt, hogy az alatta levő értékek egyértelműen rosszat jelentenek. Mint minden mért érték, szerintem ez is csak jelzés-értékű, de nem bizonyíték. A helyedben én is megcsináltattam volna a 3D-s uh-ot, elmennék a vérvételre, konzultálnék az orvosommal. De az biztos, hogy arra hallgatnék leginkább, amit érzek. Ha gond lenne a babával, szerintem éreznéd.
Drukkolok, hogy csak bíztató dolgokat hallj a dokidtól, és ha mész, a vérvétel is jó eredménnyel záruljon!

Csirkesz
(24+2)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Marica: Ez az, ami furcsa nekem. A 24. hét nagyon késő már. Na, ebbe nem megyek bele, teljes szívemből kívánom nektek, hogy minden rendben legyen!!!

Moszi:
fel fogom próbálni, de egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nekem egy D kosaras melltartó jó lenneKépKépKép Aztán lehet, hogy leesik az állam, meg apának isKépKép
Mindenesetre eddig legalább ő nem panaszkodott, sőtKép
lau

Csirkesz: ez az én bajom isKép
Akkor már meg sem próbálom a babaáruházakban.
Használj egyrészest, és akkor nem lesz feltűnő a melltartó részeKép Bár, azt is beszerezni...
lau

Lau!
Az egyrészessel az a bajom, hogy nem tart. Ehhez a mellmérethez már nem elegendő, ha csak beleférek a melltartóba/bikini felsőbe/fürdőruhába - annak sajna tartania is kell, különben jövő ilyenkor séta közben a térdeimmel fogom rugdosni a cickóimat. A tapasztalatom pedig az, hogy az egyberészes fürdőrucik nem tartják a cicimet, sőt inkább leszorítják a hasam irányába. Nem elég, hogy a pocak szépen növöget, ha még rászorítom a cickókat, akkor garantáltan enyém a strand-bohóca címKépKép

Már egy ideje a Kék golyó utcai fehérnemű boltba készülök, de még nem értem oda. Szívesen vennék én olcsóbb bikinit máshol, de attól félek, hogy nem tartanak igazán az olcsóbbak. Babavárás nélkül sem volt könnyű soha megfelelő bikinit találnom, mert a cickóim méretéhez képest mindig nagyon nagy volt a melltartó mellakson és háton futó része (nem tudom azt hogy hívják, ez az a vízszintes rész, amin a kapcsok is vannakKép).

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Marica,
szerintem se aggodj az AFP miatt, hiszen a lanyok mondjak, hogy ha a hatarertek also pontja is, de akkor is benne van meg. En ehhez sajnos nem ertek, nem neztem meg utanna tüzetesebben, hogy mi a jo es mi a rossz ertek. Csak azt szeretnem mondani, hogy tenyleg hallgass a megerzeseidre, es ne hatarozz elhamarkodottan inkabb kerdezz meg meg ket szakembert es menj el arra a vervetelre amit a lanyok is ajanlottak. Meg genetikai UH-ra es utanna meglatod minden rendben lesz es fölöslegesen izgultal.
Szoval azt akarom kihozni a dologbol, hogy pl. itt Nemetorszagban nincs is ilyen AFP vizsgalat, csak akkor kell, ha ezt valamilyen csaladi örökletes dolog indokolja, vagy ha tenyleg 35 fölött vagy. Addig az orvos kiröhög, mint ahogy engem is kiröhögött mikor kerdeztem töle, hogy lehet-e ilyet csinaltatni. Szoval en ugy gondoltam, hogy akkor majd otthon megcsinaltatom ha hazamegyek, idö is pont jo lett volna, aztan megis meggondoltam magam. Mert hallottam, hogy ez egy elavult hülyeseg, ami total nem is biztos es gondoltam akkor minek fajjon rajta a fejem. Es megis elek, es az összes többi vizsgalatbol, mint pl. genetikai uh meg hasonlok meg vervetelek itt is kiszürik a beteg babakat. Szoval szerintem ne parazz!! Hülyeseg!!
Puszi es minden jot
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Voltam ma a dokinál és kiderült, hogy egy kicsit megrövidült a méhnyakam. A Magne B6 mellett most Nospát is kell szednem, és ha nem múlnak a haskeményedések akkor be kell mennem a kórházba egy hetes infúzió kúrára! Hát nem örülök!
Holnap mennem kell vér+terheléses vércukor, vizelet vizsgálatra!
Van valakinek tapasztalata méhnyak rövidülés terén?

Györesz 19+3

Kép
Kép
györesz

Edit,
babona ide, babona oda fogsz te még bevásárló körútra kívánkozni 32-34. héten? Szerintem élvezd ki a nézelődés, tervezgetés, válogatás minden pillanatát.

Lau,
valahol én is olvastam, hogy a 24. hétig veszik el a babát egészségügyi okok miatt.

De jó, hogy nekem nincsen gondom a fürdőruhával ugyanis nem szeretek strandra járni, évek óta nem is napoztam. Nem árt a babának a napozás? Krémmel, a kritikus időszakon kívül?

Melltartóval kapcsolatban viszont meg vagyok rémülve 75/C-ről indultam most a 85/D jó és még van négy és fél hónap.... meddig nőnek?

Bibi
21+6
bibi

Györesz!

Gyorsan futottam egy kört a neten, és találtam két tiedhez hasonló kérdésre adott választ:

"17 hetes terhes vagyok és az utolsó vizsgálaton a méhnyak hossza 2000 mm volt. Az orvosom azt mondta, hogy merev a méhnyak, tehát nincs baj, de több helyen azt olvastam, hogy ez kórosan rövid ilyen idős terhesség esetén. Mi a teendőm?
Jobb ha nem megy el túl gyakran vizsgálatra, és hagyja a magzatát magától békében fejlődni."

"28 hetes terhes vagyok, az orvosom megállapította a vizsgálatnál, hogy 4 hét alatt 3 cm-ről 2 cm-re rövidült a méhnyak. Azt mondta, nagyon korai még a szülés, nagyon vigyázzak magamra. Mit jelent ez? Feküdnöm kell? Mit nem szabad csinálni? Utazás, járkálás? Eddig teljesen normálisan zajlott a terhesség.
Előre is köszönöm válaszát!"

"A méhnyak megrövidülése mellett a helyzet veszélyességének elbírálásához még a nyakcsatorna nyitottságát jelző számok is kellenek. Ez a terheskönyvében cx: (cervix score) Ha 3 cm a méhnyak és zárt a nyakcsatorna , akkor cx=3000. Ha nincsenek keményedések, görcsök, könnyű sétálás, kevés otthoni munka végezhető cx= 2000 mellett, vagy szült nők esetében cx2100 esetén, amikor a külső méhszáj ujjkúpnyira nyitott. Ilyenkor is szoktak magnéziumot és méhműködést csökkentő gyógyszereket szedetni a kismamával szájon át. A fekvést azért javasolják, mert kevésbé terhelődik a gravitáció miatt a magzatburok alsó pólusa, kevésbé reped meg (mely koraszülést jelentene)
A fekvés a lepényi keringést is javítja, mivel nem az izmok felé megy a vér, mint fizikai terhelésnél.
Önmagában ez a lelet nem indokol folyamatos fekvést, csak a fizikai (és esetleges idegi) terhelés mérséklését. A folyásokra nagyon vigyázni kell, nehogy a rövidebb nyakcsatornán keresztül baktériumok jussanak fel. A szexuális aktust sem szokták javasolni ilyenkor a fertőzésveszély és a méhösszehúzódások beindítása miatt. A 20-30 perces séta, járkálás nagyon kellemes és egészséges dolog."

(www.pro-patiente.hu)

Szerintem attól függ, hogy kell-e menned, hogy mennyire rövidült meg. Amikor csak teheted, pihenj!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Györgyesz Kép
A méhnyak rövidüléssel vigyázz. Feküdj sokat, és minimálisat ülj, mert az tesz neki a legrosszabbat. Fontos, hogy kíméld magad.

Alena Kép
szerintem jól döntöttetek. Az Istenhegyi klinikára nem kérdeztél rá, végülis?

Melltartó Kép Én 75 A/Bről indultam, most a 75C éppen, hogy jó. A 80C az ideális.

Füdőruha Kép Mivel én nagyon rosszul viselem a meleget, így mindenképp beszerzek egyet, mert abban nem melegszem annyira. Még nem tudom, hogy hol, de az Anitások közül tetszik egy-kettő. Majd beugrom a boltba.

Orsi+2Kismaczkó
15+5

Orsi
KépKépKép
icsilya

GyörgyeszKép
Nekem is meg volt picit rövidülve a méhnyak, a varrás előtt. Sokat kell pihenni, feküdni, és kb. napi fél óra séta engedélyezett. Az ülés nagyon rossz neki, mert nagy a teher a méhszájon. A gyakori keményedés veszélyes lehet, számold naponta, hogy mennyi van.

Cat
21+1

Cat
Kép
cateye

Marica, drukkolok neked, hogy minden rendben legyen az Afp-t illetően. Én is görcsöltem kicsit, miután megtudtam az Afp eredményét, mert nekem meg a felső határt közelítette. (2,4 MoM volt.) De mindenki megnyugtatott, az orvosok is azt mondták és az ultrahangok is azt mutatták, hogy minden rendben van, és én hiszem, hogy ezután is minden rendben lesz. Semmiképp ne aggódj, az nem jó a babának.

Györesz, neked már most csinálnak terheléses vércukor-vizsgálatot? Nekem csak a 25. hét körül fognak csinálni.

Liv

Kép

Kép
liv

Köszi mindenkinek a tánácsokat! 2000-t írt a dokim a kiskönyvbe a méhnyak állapotára, csak hát gyakran keményedik a hasam, de majd sokat pihenek és fekszek, de azért ha napi 2-3 órát ülök a gép előtt gondolom az nem baj!?

Liv!
Nem tudom, hogy ez terheléses vércukor vizsgálat-e, de én úgy gondolom. Vérvétel aztán tej, zsemle és megint vérvétel. Ez az nem?
Györesz

Kép
Kép
györesz

Igen az, bár én cukros löttyöt ittam, túl vagyok rajta, talán az eredményt is megtudom holnap, jah és a 26. héten voltam. Két óra van a két vérvétel között Kép És majd éhen haltamKép
Én napi 8 órát ülök,ez se túl jó a méhnek júliusban már szabin leszek remélhetőleg, egyre inkább nincs türelmem az emberekhez Kép
Felfedeztem egy kis kismama ruha üzletet, az árak türhetőek és szép dolgok vannak, nem nagymamás cuccok Kép -Egy lágy farmer kötény ruha kb 8900 Ft, vanak elegáns kosztümök is, nyári ruhák, blúzok, tunikák.is
13 ker. Pannónia utca 51. Lehel tértől 6-7 perc gyalog.
Én elkezdem írni a saját kis listámat (baba+kórház)cuccok.
Ha szabin leszek elkezdem a beszerzéstKép
fantikbaba

Györgyesz Kép
Szerintem, ha nem vagy rákényszerítve, akkor ne ülj ennyit. Próbáljátok meg átszervezni a számítógépet, hogy fél fekvő helyzetben tudjad használni. Az ülés a legjobb, annál az állás is jobb, mert nem nyomódik össze a méhed.
Szedd sűrűn a Magne B6-t is.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jó reggelt mindenkinek!Kép

Látom, lassan sajnos gyűlnek a problémák.Kép Kívánom, hogy mindenkinek minden jól alakuljon és szép, egészséges babák szülsessenek.

Tényleg, tudtok majd netezni, ha nem dolgoztok? NAgyon érdekes lesz majd ősszel olvasgatni, hogy sorra mindenki szüli a szép, nagy babákat.

Tegnap este, lefekvés után nagy focimeccs volt nálunk. Apa nagyon örült, mert végre ő is érezhette többször is, hogy az egész hasam megrendül.Kép Ez volt eddig a legviharosabb mozgásuk.

Jaj, lányok, írtátok itt a méhszájra vonatkozó dolgokat, most azt se tudom már, hogy mi van. A doki, akihez eddig jártam, minden vizsgálat után kijelentette, hogy szép zárt a méhszáj és beírta, hogy c2000. Eddig én úgy tudtam, hogy a c3000 a legjobb. Jövő hétfőn megyek az új dokimhoz. Mit fog szólni, ha ezt meglátja? Szóval most nem tudom, minden rendben van-e és csak az orvosom írta-e el, de ha igen, akkor meg ezt elég ciki megmondani egy másik orvosnak (lévén, hogy ők barátok...)
eszter28

Sziasztok!

Most nincs időm elolvasni a hozzászólásokat, én csütörtök óta nem voltam itt fent. megvolt a lakodalom, nagyon jól sikerült! Tud valaki abban segíteni, hogyan tudok netre feltenni képeket?
Üdv,
Andi
25+3
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?