Melinda,
vigyázz magatokra, meg ne erőltesd magad! Te jó ég, 113 kg... Ez leírva is soknak hangzik málnából... Eladjátok?
Mucus,
de jó nektek! Mi is nagyon szeretjük Egert, a párom heves megyei. (Én meg borsodi, de nem sör...
. Várom a képeket!
Nita,
én EDA-val voltam kénytelen szülni, mert 8 órás vajúdás után is csak 2 ujjnyi voltam. Én is olyan lökött voltam, hogy majd én megmutatom, hogy kell minden gyógyszer nélkül szülni... Na az EDA után 10 percen belül szépen kitágultam, a tolófájásokat is simán éreztem, így már nincs semmi ellenvetésem. Enélkül lehet, hogy megcsászároztak volna, vagy még jó néhány órát kínlódok - értelmetlenül (mert nem tágulok). 8 óra után már csak egy merő görcs volt a méhem (oxytocint is kaptam), és az EDA segített neki, hogy ellazuljon, és Bencus végre elindulhasson. Az orvosom már hamarabb akarta adni, de én nem engedtem, rá kellett volna hallgatnom. Bencus kicsit kék volt a hülye hezitálásom miatt, ezért csak 9-es APGAR-ja lett, egyébként simán 10-esssel jött volna világra. 4 kg + 60 cm...
Teljesen mindegy, hogyan szülünk. Nem egyforma a szervezetünk, a fájdalomtűrésünk, a lényeg úgyis a BABA. A császár szükséges dolog, szerintem ez egy cseppet sem csökkenti az anyaság tényét. Biztos, hogy ez is ugyanolyan fájdalmas, csak nem a születéskor, hanem utána szenvednek meg az édesanyák.
Dia,
Bencus is ugyanígy alszik el...morzsolgatja a mellbimbómat, belefúrja a fejét, nagyokat szippant a "dadi-illatból", szóval egyedül csak a bölcsiben megy neki is...