Új privát üzeneted érkezett!

Csöre: Én is ezt mondtam, hogy sokat mozog,de persze a védőnő egyből leugatott hogy emiatt nem lehet :? :? :twisted: :twisted: :twisted: Gratula a fogacskákhoz és drukk nektek is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!

Kép

Kép
kbeya

Bea: nézd, nem sok a 200 gramm hízás, de ebben az időszakban jellemző, hogy a korábban szokatlan intenzív mozgás miatt lassabban növekednek... ha ezzel nincs képben a védőnéni, az szomorú... (nem tudom, mit paráztat állandóan a súllyal, mit akar, 20 kilós gyereket az első szülinapra?!) Nekem is volt, hogy Zaza ennyit hízott, pedig ő igazán méretes példány volt mindig is :wink:
Köszi a gratulát :)

Csöre
csöre74

Csöre: én már nem aggódok miatta igazából,mert szép és egészséges és eszik rendesen,ha lenne valami baj az úgy is kiderülne,csak a védőnéni idegesít fel mindig ,de ez általában csak egy pár napig tart :lol: :lol: :lol: . Így is nehéz őt sokáig tartani :lol: :lol: :lol: :lol: . Nekem bőven elég ez. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Egy időre leálltunk a bébi kajával :? Bence általában 3-4 naponta kakil.Most,hogy már adtam neki bébi kaját is,szegénykém alig tudta kinyomni a kakit :cry: Olyan keservesen sírt,hogy így még sosem hallottam :cry: Már két napja csak cicit kap és tegnap már rendes volt a széklete.Valamit Én rontottam el??? :shock: Amit minden nap evett az az alma és az őszibarack.Főzeléket abszolút nem eszik.Sósat amit nagyon szeret az a hús leves amit Én főzök.

Kép
tünde733

Tünde: sárgabarack? Az most érik, és kicsit hashajtó. A szilva is. Az alma kicsit megfogja a kakit, az tény. Az ősziről nem tudom. A levesben a répa is inkább fog, mint hajt.

Bea: ez a beszéd :wink: :lol:

Csöre
csöre74

Tünde: Nekem szerencsére nálunk nem volt ilyen probléma,de amikor szilvát evett az szegénykémet jól meghajtotta :? :? :oops: . Szerintem próbáld ki amikor 2-3napig nincs kaki.

Jön a második fogacskánk is!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kristóf kinézte a számból a rakott krumplit és nagyon bejött neki. Tudom ez most lehet hogy hülye kérdés lesz,de ti adtok abból a kajából amit ti is esztek? Tudom TILOS a fűszerek miatt,de nekem mindent kinéz a számból és sokkal jobban szereti a mi kajánkat :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: . Nem főzök nagyon fűszeresen,meg azért nem etetek meg vele mindent amit mi eszünk csak amit már "szabad".

Kép

Kép
kbeya

Van is itthon egy üveg szilva bébi étel,de nem mertem neki még adni :oops: Féltem,hogy "szeles" :D Holnap kipróbálom :P
tünde733

Tünde: nyugodtan add a szilva bébiételt ;) Dávid ilyen volt nekem is, ahogy írod Bencéről, úgyhogy ő minden héten legalább egyszer szilva bébiételt evett (amikor nem kakilt 3-4 nap, és mindig meghozta neki) később, 8-9 hónapos kora körül rendeződött azt hiszem rendesen, mikor már a joghurtféléket is kaphatta . A sárgabarack is jó székletlazítónak, ahogy Csöre írta, meg szerintem az őszibarack is lazítja - alma nélkül.
Nem rontottad el Bencénél sem, ilyen meg se forduljon a fejedben ;)

Bea: szerintem ilyen óvatoskán egyszer-egyszer már kaphatja a ti ételeteket Kristóf, főleg ahogy írod is, hogy ti sem esztek nagyon fűszeresen. Sokkal nagyobb "butaság" lenne bébiétellel etetni kizárólagosan és 1 évesen meg kapkodni, hogy már eheti a miénket, miért nem eszi... Így fejből nem is emlékszem pontosan, de ha ti esztek paradicsomlevest, vagy kelkáposztafőzeléket, húslevest stb.. szerintem összeturmixolva már simán lehet kínálgatni vele... én legalábbis így csinálnám. Persze itt is szem előtt tartva a fokozatosságot :roll:

Tegnapra Benedeknek is áttört baloldalt felül is a fogacskája :D Pont doktornéninél voltunk, és említette, hogy még csak ilyenkor szoktak az alsók kezdeni jönni :D Úgyhogy nála is megvan a harmadik fog, meg mellette szerintem már pár napon belül kint lesz a negyedik is...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok.

Én is adtam a Joelnek almát, bár tegnap találkoztunk a védőnénivel és említettem neki, ő azt mondta, hogy régen nem ajánlották, hogy nyersen adják a babáknak az almát.
Vettem neki alma-krumplis desszertet eleinte fintorgott mint akivel citromot nyalatok, de azért tátogatta száját, hogy adjak neki még. :D :D

manocskak

Sziasztok!

Nem tudom eldönteni, hogy ebbe a topikba beleillünk-e, ugyanis az igaz, hogy május 18-án született meg a kisfiam Vilike, de Hudiksvallban, ami Svédország középső részén található városka. Amikor született aránylag jó idő volt, de június elején esett egy kis hó!! :D Ma viszont jó idő van, lassan megyünk is sétálni, mert itt ki kell használni ha egy fél órácskára kisüt a napocska! :roll:

Nóri

Kép

Kép
nozavi

Hát, a saját kaját azt hiszem, nem csak a fűszerek, hanem a só miatt sem ajánlott, nagyon megterhelheti a kis veséjüket... mi mondjuk elég sótlanul főzünk (mások szerint). A rakott krumpliban még a tojás lehet allergén. Meg a tejföl... Szóval csak nagyon óvatosan, figyelgessétek a gyerkőcöket, nehogy valamelyik kiüsse őket! Egyébként meg tényleg az van, hogy nagyobb az óvatosság a hozzátápinál, vagyis az ajálások, mert lehetnek érzékenyebb gyerkőcök... Nálunk a családban volt korai tejallergia, amit ki is nőttek 3 éves korukra, ezért az ilyenekkel én is óvatosabb vagyok, ott lehet a hajlam.
Móni: hát, ezt a nyers alma dolgot még nem is hallottam... én nyersen kóstoltatom Sacival... ízlik neki :) Miért nem ajánlott? Nem mondta a védőnéni?

Csöre
csöre74

Nozavi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hááát, ha az ott még tél... :wink: :lol: :lol: :lol: Gratula Vilmoshoz! Mi szívesen látunk itt :D

Csöre
csöre74

Nozavi: Üdv itt,ha nálatok esik a hó :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzátápi: Én is sótlanul főzök apa szerint,mert ő még jól megszokta sózni az ételeket,de én meg úgy szeretem ahogy csinálom :oops: :oops: .Inkább legyen sótlan mint sós! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon keveset szoktam adni neki éppen hogy csak meg kóstolja amit eszünk,mert ugyebár két kajcsi között szokott kóstolgatni. Erről a nyers almáról még én sem halottam :? :? ,de elég érdekesnek is találom! Meg kéne főzni????? :roll: :roll:

Miért nem lehet olyan babapiskótát venni aminek a tetején nincsen cukor????? :twisted: :twisted: :twisted: Egyszerűen sehol nem találok olyat.

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsot! :D
Holnap megyünk Debrecenbe,vese uh-ra :? Remélem már a jobb oldali kis veséje is rendben van és nem kell többet mennünk!
Most megyek,mert úgy hallom,hogy kaki van! :D
tünde733

Tünde: drukk az UH-hoz!!!

Bea: hát, elvileg még a babapiskóta is tabu a glutén miatt... de mi Mesinek adtunk ennyi idősen glutént tartalmazó cuccot... tényleg nincs olyan piskóta, amin nincs cukor? :shock: Miért? Báááá, hülye gyártók :evil: Szóval a piskótával is nagyon figyelgesd, nem kakil-e többet, hígabbat, büdösebbet, nehogy allergiás legyen a gluténre!
És így van, sózni lehet, de a sót kivenni belőle, ha már elsózta az ember :roll:

Csöre
csöre74

Babapiskóta: Egyedül a DM-ben találta babáknak való babapiskótát (nagyon vékony) amin nincs cukor ,de a 40db 770Ft volt. :? :? :?

Egyenlőre én nem vettem észre semmit a kakiban,pedig háztartási kekszet is eszik már kb. másfél hete (a gyümibe szoktam bele keverni),meg van a HIPP babakeksz és azt is szokta nyammogni,csak azt azért nem szeretem,mert olyan gyorsan szétmálik és félek hogy egy nagyobb darabot lenyel. :oops: :oops:

Tünde: Remélem már minden rendben lesz!!!!

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok :D

Mi eddig megúsztuk a fogzási hisztit.Ismétlem eddig.Most aztán kapok bőven,Jön 2 foga egyszerre(8-9),szegénykémne4k hiába kenem krémmel,adok neki caomilla vulgarist,semmi!! :cry:
Viszont egyre gyorsabban áll fel,nagyon harcol az igazáért,replikál,ha nem úgy van valami :) Úgy harap!!..jaj...nagyon fááááááááj!
Tejci nincs már,nem is igen harcoltam érte,őszintén megmondva :?

Hát,lehet én mindent rosszul csinálok :oops:
Én adok mindenből,amit eszünk(egyedül tejet nem kapott még)rizstől kezdve a babfőzelékig mindent!!Nagyon ízlik neki,semmi gond nincs,remélem nem is lesz.Ma pölö,3 tányér grízgaluska levest vágott be :wink: De úgy ízlett neki,hogy járt keze-lába,hogy adjam már neki :D

Én úgy tudom,hogy a barack a rostok miatt higítja a székletet :?
Kírával nekünk is volt 2X mkor kisebb volt,hogy nem jött ki a kaka,megállt félúton :shock: Nagyon fájt neki,sikított szegény :shock:
Popsitörlővel megfogtam a végét és lassan kihúztam neki.Apám,de nagyon vastag volt basszus.Rendesen nagy luk maradt utána:shock: :shock: :shock: :shock:
Azt mondták az okosok,hogy kivonja a zsírt a szervezetéből,ezért kemény neki ennyire :? :x
Vendég

Nozavi: üdvözöllek én is :D

Tünde: biztosan jó híreket kaptok majd UH-n, megy a drukk ;)

A tejpépek között is van olyan, ami már fél éves kortól adható, és glutént tartalmaz.
(Azért jó, ha minél később kapnak glutén tartalmú ételeket, mert a gabonafélék ezen alkotórésze felelős a lisztérzékenységért... )

Borcsi: Botond már 8 hónapos, neki már több minden "megengedett", mint nekünk ;) Ha gond lenne azzal amit adsz neki, látnád a kakiján, vagy a bőrén :roll:

Akkor köztetek én vagyok ilyen nagyon "lassú" és "óvatos" hozzátápi terén (meg ha jól érzem Csöre)?
Uzsira megy már alma, őszibari, banán (mindegyik nyersen, banánt eddig 2* kapott, kis mennyiségben), délután már nincs is szopi, délben főzve kapott alma-krumplit, ez még nem annyira ízlik neki, pedig egy lehelet cukor is volt benne...Ma is megkínálom majd vele...És utána még szopival lakik jól.
Üveges bébiételt is spajzoltam már be valamennyit, még abból egyáltalán nem ettünk. De például mivel most nincs sütőtökszezon, azt abból fogja tudni megkóstolni. Következőnek valószínűleg répát vagy paradicsomot főzők majd a krumplihoz... Azt hiszem egy kis kávéskanál olaj is kerülhet lassan a főzelékébe :roll:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Dojika és Edede-Dóra rég hallottunk rólatok :( Remélem minden rendben veletek!)

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

bfkrisztina
Szia, boldog hófordulót nektek. :D :D

Tegnap kapta meg a Joel a Prevenál oltást mára be is lázasodott, adtam neki kúpot amit rögtön ki is kakilt így adnom kellett neki egy másikat, most édesen alszik, remélem több kúpot ma már nem kell neki adnom.
Elkezdhetem adni neki a főzelékeket is, hát kötöm a nadrágom, hogy ahhoz mit fog majd szólni.

manocskak

Kriszti: én olyannyira óvatos vagyok a hozzátápival, hogy most éppen nincs hozzátápi, szünetelünk. Eddig az almát kóstoltuk, magában bejött, de tegnap azt sem ette.... és az evés az kb 1 kiskanálnyi mennyiség... ettől még nem lakik jól. Szóval volt, hogy kevertem az alma mellé ezt-azt (cserkó, meggy, barack), azt pláne nem ette... szóval szerintem még nem készült fel rá :) nem baj, majd szépen fokozatosan, nincs még elkésve. Főleg, hogy csak szopizik, és egyelőre elég neki... igaz, nem egy óriásbébi, de talán alkatilag sem az.

A gluténes kajákkal és a tejjel én családi allergia miatt vagyok óvatosabb...

Borcsi: elvesztettem a fonalat: mi vonja ki a zsírt a székletükből?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Mi ma voltunk méreckedni.
"Csöpp, pici babám" 9kg és 72cm. Mi még csak szopizunk. De úgy látom elég neki a tejcsi. Tudom el kellene kezdenem a hozzátápit,de bevallom ez így sokkal kényelmesebb :oops: :oops: :oops:

Tud nekem segíteni valaki,hogy hogyan tudnám a harmadik vonalzómat is kirakni? Azt írja,hogy "túl hosszú aláírás". Van erre vmi megoldás?

Évi

Kép
Kép
söci

Évi: gratula a gyarapodáshoz :) 9 kg? Azta!!!!
Több vonalzó: próbáld meg, hogy a rövidebbik linket szúrd be, amit átküld a rendszer. Biztos többet is küld, nem? Nem emlékszem, még pocakosan volt "nagyonbabám". A lilypie linkje elég rövid, abból akár 4 is elfér :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Kriszta, kedves tőled, hogy hiányoltál- most éppen olvastalak is titeket (mindig, ha idejutok a géphez, sajnos nem túl sűrűn...)

jól vagyunk, én nagyon elfáradtam... oviszünet van, a két "nagy" (3,5-5,5 éves fiúk) megállás nélkül tépik egymást. Szófogadás:semmi. Türelem-szintén. Ha nekik kell valami persze.Itt popsitörlés, ott egy "szomjazom Anya" a harmadik persze éppen elaludna, de biztosan belehasít egy indiánüvöltés a levegőbe a kritikus pillanatban. Kicsike meg szemrehányóan néz :lol: Eddig ugye egyke volt napközben itthon. Mindegy, muszáj lesz belerázódni. Képzeljétek! Rendelem az ebédet a nagyoknak :oops: ezzel legalább nem kell stresszelnem. Nagyon bejött a Gastroyal diákmenüje. Boldogok, hogy meglepetés az ebéd, mindig van valami finom laktató édes is,az sem tragédia, ha csak azt eszik meg. Nagyon örülök, hogy eszembe jutott, így erre költöm a férjem ebédjegyeit :lol:.

Én is óvatos duhaj vagyok a hozzátáplálással, Kicsike 18-án volt féléves, már kóstoltuk az almalét, némi pürét is, de nem többet, mint egy-két kiskanál. Nem túl lelkes. Mindemellet minden ennivalóért nyúl és azt mondják, ez annak a jele, hogy megérett a hozzátáplálásra. Az almát egyébként úgy szereti, hogy meghámozom és ő kiszívogatja a levét. Az almát én tarom neki persze. Az ínyével valamennyit el is koptat belőle. Azért nem jelentős a mennyiség ami bejut. Egyébként a lyányom 8,56kg és 62 cm volt legutóbb.

A foga még mindig nincs kint. Három hónapos kora óta ömlik a nyála, az alsó középső négy nagyon duzzadt, de nem akar kijönni. talán most láttam egy picike lyukat az ínyén, de nem középen, hanem eggyel balra.

Nagyon helyes minden baba, lelkesem igyekszem követni, hol tartotok, csak írni nincs igazán erőm/alkalmam.

Dóra
edede

Dóra: ó, a szomjúságra alacsony helyre tettem pár poharat évekkel ezelőtt, hogy ki tudják szolgálni magukat. Nem mondom, hogy nincs pacsálás, de legalább nem rikácsolnak feleslegesen :wink:
Vagy esetleg egy sportpalackban előkészített innivaló? Persze ez csak az egyes számú problémát oldja meg.
Csatakiáltások nálunk is vannak :) Persze a legrosszabbkor, aztán altathatom a Csajszit újra....
A Lányod eszméletlen nagy :shock: Csak az enyém ilyen pindurka? Neeem, nem parázok, nem arról van szó, csak elméláztam :lol: :lol: :lol: Tényleg nem parázok, Saci nagyon ügyes, nagyon fejlett a mozgása, tegnap már egy felállás-félét is produkált :!: :shock: és még nincs 6 hónapos!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Vilikém most hétfőn lesz 6 hetes, és olyan gondban vagyok, hogy elfogyott a tejcike! :( Kezdetektől fogva ittam a Laktoherb teát, meg ettem a - régi öregasszonyok szerint, jó - rántott leveseket, sőt még megkínoztam magam, és alkoholmentes sörrel is próbálkoztam, eszem a mamavitamint is. A másik perspektíva a fejéssel manipulálás. Kaptam egy tippet az otthoni védőnénimtől, hogy 7-7-5-5-3-3-1-1 percig fejjek. Azt is megcsináltam. Valamiért kevés a két szopi között az idő, nem tud elegendő termelődni! Legalább 6-8 óra szükséges, hogy elegendő legyen, és most már az is csak ha mind a kettőből ehet Manócskám! SOS!!! Mit tegyek még? Őszinte leszek kezdek belefáradni, mert Manócskám sír, ha "kifogy" a tejci, akkor még neki állok evés közben fejni, hogy hátha már nehezebben jön, és azért nem tudja kiszívni, kínlódás! Köszike előre is ha van még tipp!!!

Nóri

Kép

Kép
nozavi

Szia nozavi!

Nem tudom használtok-e homeopátiás dolgokat,de szerintem érdemes lenne kipróbálnod a " RICINUS COMMUNIS 15cH"-t. Nekem nagyon bevállt. 3-szor 5 golyót szopogass el.
Remélem neked is segíteni fog.

Évi

Kép
Kép
söci

Nozavi: szintén homeos cucc az urtica urens 5ch
a lactoherbet én is iszom, az a tapasztalatom, hogy kis mennyiségben használ, nagy mennyiségben rontja a tejhelyzetet

Csöre
csöre74

Na akkor folytatom egy nagy adag meggyes lepény kellemes társaságában :D
Szóval: a rántott levest a magas folyadék- és szénhidrát tartalma miatt tartották jónak a szoptatás szempontjából. Ezt tudod pótolni mással is. A szénhidrátnál jobb, ha lassabban bomló CH tartalmú kajákat eszel, erre keress rá az interneten (glikémiás indexnek is nevezik), biztos találsz ötleteket.
Folyadék: nem igaz, hogy ha 4-5 liter folyadékot termelsz, akkor tejcsárda leszel... normális mennyiségű folyadékot igyál, amennyi jól esik.
Tilos a fogyókúra, bármilyen diéta!
A 77553311 fejésről én is hallottam, hogy jó, még nem próbáltam.
A homeos cuccokat is szokták dícsérni...
És még valami: NE IDEGESKEDJ A TEJHELYZETEN!!! Ha idegeskedsz, csak apad! Tessék szépen megnyugodni.

6 hetesen (és 3 hósan, 6 hósan, stb...) aktuális egy növekedési ugrás: ilyenkor átmenetileg megnő a tejigény, amit a cici szépen követni fog. Lehet, hogy gyakrabban kell szoptatnod, de behozza majd a kínálat a keresletet!
Ha mégsem, ne keseredj el, semmi baja nem lesz egy kis tápitól, de a cicizést ne add fel, amíg megy egy induri-pinduri tejecske is! :wink:

Csöre
csöre74

nozavi:Ahogy csöre mondja,nyugalom a legfontosabb,ne stresszelj!!
Viszont a folyadék mennyisége igenis nagyon fontos!!A napi 3-4 l KELL a tejcihez!
Igen,magas szénhidrát tartalmú kaják kellenek pl:jó nagy tányér sajtos tejfölös tészta.nyami-nyami :wink:
Külömböző maszírozási módszerek vannak a tejserkentésre.Állítólag az elapadt tejet is vissza lehet hozni :shock:

Viszont,légyszives menj át a :SZOPTATÁS topicba,ott személyre szabott választ kapsz bármely kérdésedre,szakértőtől!!!!
Vendég

Manócskák: köszönjük a köszöntést :D
Alig hiszem el, hogy már fél éves!!! Olyan nagy már :) (és ezt most nem a termetére mondom)

Tünde: na mi volt az UH-n? Várjuk az eredményt

Edede: nagyon jó ötlet az ebédrendelés! De neked is fontos lenne odafigyelni, hogy mit eszel, sok energia kell a kicsikhez!
Nálunk ugyanez a helyzet, mint nálatok: a két nagyfiú álló nap tépi egymást, bár az utóbbi pár napunk tűrhető is volt (a kicsit meg mindketten imádják!)
Egyik délután azzal sikerült a duzzogó Bálintomat csitítani, hogy hívtam, kanalazza ő be az uzsira való gyümit Bencusnak - és bejött :)
Nagyon fontos mindegyiküknek a személyes törődés, érzem és látom, hogy olyankor nincs gond velük, csak megoldani képtelenség, hogy folyamatosan velük, a nagyokkal foglalkozzunk :(

Csöre: gratulalálok Saci teljesítményéhez :D szerintem 9-10 hósan el is fog indulni, ha mindent ilyen korán csinál :D (a piciségét meg ne emlegesd már 8) - tudod, benne van az átlagban!!!)

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok bocsi a zavarásért !!

beneveztem a babamamatudakozó versenyére a kislányomat, Líviát. Szeretnélek benneteket megkérni hogy szavazzatok rá.
http://www.babamamatudakozo.hu/aquaszig ... 36&oldal=4

Persze nem kérek emelt díjas sms eket az oldalon való szavazás ingyenes. a kislányom kódja: a pincurka kategóriában 1262

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Csöre-köszönöm a tanácsokat! Édesen kiszolgálják magukat. Igyekszem lépést tartani az mennyiségi igényekkel.

Kriszta-ugye két fiú az két fiú...(nálatok nemsokára lábra kap a harmadik is) Egyik percben dominanciaharc, a másikban legnagyobb barátság. Kicsit most sok a zajterhelés nekem. Emelnem kell a MagneB6 adagomat :lol: (jót tesz az idegeknek...)

D.

Nozavi, nekem tej ügyben az jött be, hogy rosszabb napokon szinte egész nap mellen lógott az aktuális ded. Másnapra több lett a tej. Nem írtad: fix időközönként szoptatsz?
edede

Hazaértünk a nyár hivatalosan is legsz*rabb hetéről. Szerencsére csak időjárás terén :)

De mindegy, legalább kimozdultunk és együtt voltunk, és arra jó volt, hogy most már tudjuk, hogy Kristóffal simán neki lehet indulni :)

Most mesélek, aztán hozok képekokat...

Szóval sikerült a héten napoznom is kemény 1,5 órát :lol:, hát ettől nem leszek néger, az tuti.
Viszont ez a hét tele volt tanulsággal, főleg a kétgyerekes létről, és komolyan mondom, hogy le a kalappal az anyukák előtt, ahol van egy kicsi meg egy pici gyerek. Asszem, nálunk egyre biztosabb, hogy a tesóprojekt akkor fog indulni, ha Kristóf legalább kiscsoportos lesz :oops: :roll: :)

Amúgy egész jó hét volt, sokat kirándultunk, és abból a szempontból nem gáz, hogy nem volt hőség, hogy a nyaralóban nekünk jutott a felső szint, és tutira megkukultunk volna. Kristóf jókat szunyált, én szénné aggódtam magam, hogy felébred meg ilyenek a zajokra, de ettől csak nekem volt rossz. Ugyanis mindent fel lehetett hallani az emeletre, és a másik családnál a kisebbik gyerek az szinte folyamatosan üvölt. Ha nem sír, akkor is üvöltve kommunikál :shock: Szegény Kristóf az első két napban többször is sírva fakadt emiatt, aztán már csak nézett nagy szemekkel, hogy "Ez hülye?"

És hát ahogy figyelgettem, azt hiszem, tényleg meg vagyunk áldva ezzel a gyerekkel. Türelmes, érdeklődő, alkalmazkodó, néha szinte el se hiszem, hogy ilyen. :oops:
Hihetetlen, ahogy tud alkalmazkodni. Első két éjjel 10 körül felsírt, aztán nyomta reggelig, aztán már azt se, mintha otthon lettünk volna. Napközben vagy aludt, vagy nem, de nem volt nyűgös, és ha arról volt szó, aludt útközben. Zalakaroson pölö 1,5 órát nyomta a dugig telt fürdőben a babakocsiban.

Ja, és akkorát taknyoltam vele a medencéből kilépve, hogy még! Csúszott a kő, és elfikáztam Kobolddal az ölemben. Neki szerencsére semmi baja nem lett, én húzom kicsit a jobb lábamat, meghúztam a csípőm meg a térdem.

Napközben általában mindig mentünk valahová, ezért csak a reggeli és a vacsi volt fix kaja, persze a többit is próbáltuk azért tartani, de ha arról van szó, akár 1,5-2 órát is csúszhatott tőle egy-egy kaja. Viszont bárhol meg tudtam etetni, mindenhol akadt egy mikró, ahová betolták a bébiételes üveget, a tápi meg pont jó hőfokú volt így is (szopi sajna már csak reggel-este van, a többinek nincs értelme :().
De a balatoni levegő nála is megtette a hatását. Az ebéd általában egy üveg (190-es) valamilyen főzi + 100-120 tápi. Előtte persze gyümi- tízórai, utána olyan 200-220 tápi- uzsonna. Ma mérünk, kíváncsi leszek... Hosszra olyan 74 körül van.

És hát egyfolytában vigyorog. Fülig húzott szájjal, kivillanó ínnyel (fognak természetesen nyoma sincs...), és közben mondja hozzá, hogy "Hiiiiiiii". :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Nozavi: üdv! :D

Edede: de jó, hogy írtál! Remélem, hogy rendeződik a tejcsi :)
Nehéz beletörődni, én kb. 5 hónapig keményen dolgoztam, hogy legyen valamennyi tejem a tápi mellé, de Csörének igaza van, az baromi sokat számít, ha nem stresszel rajta az ember.
Ez az oldal nagyon jó (nem csak szopihoz):
http://homeopatia.info.hu/

Ezen kívül laktoherb, fitolac, moremilk kapszula (ez mondjuk állat drága).

Lányok! Homeós bogyókkal óvatosan!
Tejfakasztáshoz csak az alacsony CH-júakat, értem ezalatt az 5CH-t, mert efölött inkább már tejapasztó. A 15-ös még kevésbé, de a 30-asat kifejezetten akkor javasolják, ha el akar az ember lánya választani.

Kép

Kép
gabilany79

És akkor a képek.

Balatoni nyár :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Variációk egy témára :D :

KépKép

Tablókép medencében :lol: (nem is tudtuk, hogy apa fotóz...)

Kép

Vigyori

Kép

Libikóka anyával 14 fokban

Kép Kép

Ebéd Fonyódon

Kép

Ha már odakint nem lehet, bent is jóóóó

Kép

Kengurus a Csillagvárnál

Kép

Póóóóni

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Ha esetleg lenne még egy hely számomra,akkor szívesen csatlakoznék Hozzátok! Tudom,hogy kicsit későn és le vagyok maradva,de csak most találtam Rátok!
Mesi, a kislányom december 16-án született ... most leginkább az angyali ördögfióka jelző illik rá. Sok kérdésem van általában,jó lenne a kétségeim,problémáim megosztani másokkal. A védőnőm használhatatlan, gyermekorvost most fogok váltani....jó kezdet. :cry:
Ha befogadtok,akkor igyekszem gyorsan képbe kerülni mindenkivel kapcsolatban!
Üdv.: Bumbi :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
bumburka
Budapest IX. kerület

SZiasztok!
Vagyok, mi is most jöttünk haza, de a gyerekek mennek is tovább holnap, így ma pakolásztam...
Üdv itt, Bumbi, kérdezz nyugodtan :D
Gabi: nagyon édes Kristóf, milyen jellegzetes mosolya van :D Sajnálom az esést, remélem, jobban vagy.
Holnap jövök bővebben :)
Szép estét!

Csöre
csöre74

Gabi:örülök, hogy a nyaralás az időjárás ellenére jól sikerült :) A fotókon is látszik, hogy azért feltaláltátok magatokat :D

Bumburka: szia :D

Tegnap vidéken jártunk mi is rokonoknál: bérmálás volt - hát nagyon paráztam, hogy mit fogok kezdeni az én kis fiacskáimmal egész nap :? De aztán egész jól sült el a dolog... Babakocsit nem vittünk Benedeknek, mert hát az egész csomitartót az foglalta volna el, akkor hova kerül a többi "apróság" Így értsétek szó szerint egész nap ölben volt (az utazási időt leszámítva kb. 3 óra, ha oda-vissza leszámolom a napból) - na ő volt aki a legkevésbé bánta :D A kajcsiidőket sikerült tartani, és nagyjából a szokott időkben aludt el. És még azt sem bánta, ha a babázni vágyó nem is tudom megmondani milyen rokonsági fokban álló "nagynénik" szerették volna ölelgetni :D Teljes mértékben élvezte a helyzetet.
A nagyok: Bálint szépen megebédelt - ilyet itthon nem nagyon csinál, tekintve, hogy alig eszik. Dávid délben (gondolom mikor fáradt volt) hisztizett egyszer, de ezt leszámítva zökkenőmentes volt a nap. A legfőbb elfoglaltságuk a kerítésre mászás, és a porolás volt :lol: (na itthon biztos nem állnám meg szó nélkül !)
És este mikor megkérdeztem, mi tetszett nekik az egész napban legjobban: az hogy játszhattak a porban :shock: :wink: :lol:

Itthon szalad minden, indulok valamit arrébb rakok :roll:

Üdv: Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok.

Vagyok én is. :D
A hétvége olyan gyorsan telt és elég mozgalmas volt. Így tiszta hulla vagyok.
A héten kell dokihoz és védőnőhöz is mennem, de készülnöm kell valami finomsággal csütörtökre, sajna 1 évet megint öregedtem. :oops: :oops:

A Joel a hozzá tápival elég jól halad van már kedvenc étele is.
Elég pocsék idő van mostanában délelőtt meg lehet főni, délután meg szakad az eső. :evil:

manocskak

Sziasztok!
Ma 5-kor keltünk, mert Sacának van egy enyhébb hasmenése, szerintem a foga miatt, mert 3 jön egyszerre :? de semmi egyéb panasza, így nem igazán aggódok. 1/2 8-kor, amikor a nagyokat útjukra engedtem (nagyszülőkkel nyaralnak), újra elaludtunk, engem most keltett Apus telefonja. Nem baj, végülis már reggel van :lol: :lol: :lol:
Hétvégén Anyóséknál voltunk. Kirándulni mentünk volna, de csak elég későn tudtunk elindulni. Azt hiszem, Após tesztelte, milyen, amikor egyszerre két gyerekével, és annak komplett családjával összeveszik :evil: :evil: :evil: Azért olyan 1 óra körül el tudtunk indulni.
Kriszti: érdekes, hogy mennyire más Saci és Benedek :) Sacinak sem vittünk babakocsit, nem is szoktunk, de amint letettem egy plédet, hogy akkor mehet világgá, széles vigyor a pofin, és kepesztett :D itthon is, amint letettem a földre, már nyomult :D Hiányzott neki a szabadság, nem tetszett neki az ölbebabaság :D
A porolást ne bánd, én egyébként az ilyen ártalmatlan hóbortokat szoktam engedni... enyém gyerekek pl. meztelen felsőtesttel nyargalásztak, hemperegtek, mászták meg egymást, a végén Zaza megjegyezte, hogy rohadtul viszket. Mondtam neki, hogy ennyi portól, mocsoktól én is viszketnék :roll: :lol: de azért biztos, hogy legközelebb is csinálni fogja. Amit nagyon nem szeretek, amikor botokkal játszanak... na, azzal a világból kergetnek ki, mert ahogy csinálják (az én ilyen jellegű eszközökhöz kevésbé szokott kismajmaim), az szerintem veszélyes.

Móni: örülök, hogy megy a hozzátáplálás. Nálunk ugye holtpontra ért az ügy :roll: nem baj, 2 hét múlva újra próbálom. Csütörtökön szülinap? De izgi :D

Csöre
csöre74

Móni: :lol: :lol: :lol: ó, innen már csak fiatalodunk, nyugi :wink: egyébként épp a napokban volt olyan fura érzésem, hogy ajaj, mennyi mindent megéltem már, és mennyi mindent nem fogok a korom miatt.... a lányomnak kezdenek olyan élményei lenni (táborozások, iskola), amikre még emlékszem a saját gyerekkoromból... :roll: (Ja és a kis gernyó állandóan a Macskákból az "Éjfél"-t énekelgeti... hát nem gonosz? :lol: :lol: :lol:)

Csöre
csöre74

Köszönöm szépen az üdvözléseket! :)
A "kevés" hízáson megakadt a szemem,mert igen érzékeny pontom,a védőnőm és a dokinéni gyötörtek vele annyira,hogy vérvételen kötöttünk ki,hogy nem-e vashiányos. Többen vagytok itt több gyermekkel,gondolom vkinek már volt benne része...egy 5 hónapos baba vénájából vért venni szörnyű volt,de persze ha muszáj muszáj,de egyértelműen megjelent a leleten,hogy semmi baja,sőt tünet nélkül végigment rajta egy vírus,vszínűleg azért nem hízott "eleget".
A másik kérdés a tejfakasztás. Én már az elején megkínlódtam vele,mert a 3 napos babámmal kórházba kerültünk (egy kis görcsös jelenet volt,nagyon megijedtünk,de kiderült,h. egyszerre akart kakilni,bukni és csuklani,így összeakadtak a dolgok,előfordul), és ott vették észre a gyulladt köldökcsonkot,így 5 napig bent kellett lennünk. Rettenetes volt...még meg sem fürdettem egyedül soha,egy éjszakát voltunk otthon hármasban. A védőnő AZNAP volt kint és semmit nem mondott. Nekem még tejem sem volt, a szülést sem pihentem ki,erre ott találom magam egy kórházban a kislányommal,akivel még csak akkor ismerkedtünk. :( A lényeg,hogy ott egyből tápszerezték,3 óránként kellett etetni,mérni,írni,pótolni (nesze neked igény szerinti szoptatás).Amikor hazajöttünk,akkor is mértem rendületlenül és pótoltam és tiszta ideg voltam,h. nem szopik eleget. Majd elraktam a mérleget és ittam csomó folyadékot(sok alkoholmentes sört),állandóan mellre pakoltam Pindúrt...lett elég tejem,néha sok is. Örülök,hogy nem adtam fel,mert sikerült végre nem stresszként felfogni a szoptatást,ami nekem sokat segített.
Bocsánat a hosszú monológért.
:oops:

bumburka
Budapest IX. kerület

Bumbi: hú, hát akkor tényleg volt minden nálatok. Bár Saci a harmadik gyerekem, nálunk még szerencsére egy vérvétel sem volt egyiknél sem (kopkop). Ó, mérleget tapasztalatból nem szereztem be, elég havonta egyszer szembesülni a tényekkel :) egyébként meg ha kiegyensúlyozott a baba, semmi gond nem lehet :wink:
Nagyon helyes baba Mesikéd, látom a vonalzóján :D (Enyém legnagyobb gyermek is Mesike :D... vagy inkább már Mesi, vagy Emese, komoly nagylány :lol: :lol: :lol: :lol:)

Csöre
csöre74

Bumburka: szia! emlékszem rád még a terhességről, írtál párszor a decemberi topikba :)
Nagyon szép Mesikéd.
Nem lehetett könnyű az elején, főleg a kórházas dolog.
A tejjel-mérlegeléssel kapcsolatban én is bestresszeltem, és nekem sajna bármit csináltam, nem lett több tejem, de kevesebb se egy jó darabig :)
Vérvétel még nálunk se volt, csak egyszer majdnem (bilirubint akartak nézni, mert még 1 hósan is sárga volt), már ott volt a szett meg minden, de a doktornéninek szerencsére eszébe jutott egy másik megoldás...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: látom szugerálod az időjárást :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre: Sajnos,elég korán kellett ezekkel megbirkózni,de most már mindegy. Nem mondom,hogy nem szorul össze a gyomrom,ha a történtekre gondolok,vagy ha a Heim Pál előtt megyünk el,de már nem tudok rajta változtatni. Egyébként azért kellett bent lennünk a kórházban 5 napig,hogy egy antibiotikum kúra végigmenjen.Tényleg neked is van egy Mesid! :) Nem semmi a 3 gyerkőc! Gondolom a nagyok sokat segítenek neked,szeretgetik,játszanak a legkisebbel vagy tévedek? :)
Gabilány: Szia!Igen,én is emlékszem és Mágnesre is,csak inkább hallgattam,mert vhogy elmaradtam arról a fórumról,nem nagyon tudtam követni, költöztünk,felújítottunk és nem nagyon tudtam írni. :oops:
Sok tejem nekem sincs, csak annyi amennyi kell,Mesinek elég szokott lenni. A doki és a védőnő persze pedzegette,hogy lehet,h. nem is szopik igazán,csak úgy csinál, biztos azért nem hízik és lemérettek velem pár napot....na, egyszer mértem és tudtam,h. azzal nincs baj,mert az én lányom követeli a tejet,ha éhes (szerintük a babák nem :shock: ).
Nagyon szépek a gyerkőcök!

Rögtön lenne egy kérdésem a hozzátáplálással kapcsolatban. Az létezik,h. a nyers almát nem tudja még megemészteni?

bumburka
Budapest IX. kerület

Csöre: jaja, tutira megyek :lol: :lol:

Bumburka: a legelején lehet olyan, hogy "csendesen éhező" baba, de az is inkább az olyanokra igaz, akik aluszékonyak (Kristóf is ilyen volt), de pár hét után már kiköveteli magának, ami jár :)
[quote]A írta:z létezik,h. a nyers almát nem tudja még megemészteni?

Miből gondolod? Látszik a kakáján? Az simán előfordulhat, a feleslegnek ki kell jönnie :) De a lényeg megemésztődik. Lesznek még cifrább dolgok is, én viszonylag jól el tudom különíteni pölö a sütőtököt, a répát és a borsót (bocs :oops: :oops: :lol: )

Kép

Kép
gabilany79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?