Új privát üzeneted érkezett!

Ehh.Most szedtem ki a medencéből a Szabit...
Már 10órakor hisztizett,hogy ő fürödni akar.Mondtam nem lehet,mert nem süt a nap,és hűvös van.
Erre itt teszek veszek,mondom csak rá lesek a gyerekre..Hát kisütött a napocska kicsit,leszedte a medence takaróját és fürdött.Kb 18-20fokos lehet a víz.Nem tudom,hogy bírja???
De gondolom mint Orsi gyerekei :lol: :lol:

mimi12

Húúú, most néztem, 3nap múlva lejár az iwiw meghívóm, kell valakinek? Kuka hugom kérte, de nem kell neki.... :twisted:
sylph

Mimi, ilyen hideg vízben???????????? edzett gyerek, nem is beteges, mi?!
sylph

Szisz,kop-kop...még nem kellett antibigyó az elmúlt 3és fél év alatt..
De szerintem ez azért szervezetkérdése is..A FAnni pl sokat volt anno beteg.Bár lehet én voltam parásabb,meg tapasztalatlanabb.
Viszont őt sem féltettem az ilyenektől..
Amúgy tök meleg fülledt lett kint az idő.Már tényleg az a bajom,ha meleg van az nem jó,ha hideg van az nem jó..
Már tök gáz vagyok :lol:

mimi12

Szilvi!

Bocsi, de kihagyom a mai tornát, vért izzadok a mai fűnyírással! :?
Azt tenne be csak igazán ha este még tornáznék is!

Borzalmas párás, fülledt idő van és a rohadt fű "izzad" ahogy nyírom, párolog ki belőle a víz, rólam meg ömlik az izzadtság! :(
Pont 1 kilót izzadtam ki 2,5 óra alatt :shock: Most tömöm magamba a dinnyét!
Füvet félig otthagytam, mert felforrt az agyvizem! :lol:
Ez a hülye fűszegélynyírás tett be! UTÁLOM! :?

Mimi! Enyimé lökött brigád is megfürdött a vízben, majd jót saraztak a homokozóba és visszamásztak a vízbe! Mikor megláttam majdnem sírtam! :cry:

Megyek és vízszintbe vágom magam!
Vendég

Szasztok!

Mimi, nem csak Te viseled nehezen ezt az időt, egyszer meleg van, egyszer meg hideg..... nem fehérembernek való ez.

Orsi, Te szegény! De mért nem reggel vagy este nyírsz füvet? Nem ilyen melegben.... :shock: :?: :!:
Én azért elmegyek, ráeddzek a keddire :lol:
sylph

Szilvi!
Orsi szauna helyett nyír ilyenkor füvet :lol: :lol:

Jóvan Orsi,megnyugodtam.Akkor nem az én gyerekemben van a hiba,hanem a szomszédéban aki hosszúnaciban pulóverben nyomatta kint,de csak 12h után 15percre :lol:
ÁÁÁ tényleg elképesztőek ezek a kölkök...
De tudjátok,inkább bírják a 18fokos vizet,inkább sarazzák össze a vizet,legyenek rosszak és koszosak meg mocskosak,mint a tv előtt üljenek folyton betegen... :wink:

mimi12

Tényleg,tud valaki valamit Edináról??
Remélem minden ok velük!!Legalább erre sétálhatna és becsörömpölhetne hozzánk,hogy tudjuk jól vannak...

mimi12

Sziasztok Lányok! :-)

Nagyon kedvesek vagytok, hogy kerestek:-) Tényleg ezer éve nem voltam, és most rengeteg oldalt kellene visszaolvasnom... 3.-ig nagyjából megtörtént!

Mostanában nagyon sűrű a program... és Petrus is valahogy jobban leköti az időmet. Annyira imádom!!!!!!!!!
Holnap jön a kőműves és kezdjük a tetőteret betonozni, előkertet megcsinálni... Múlt héten körbe lett vezetve fönt is a gáz, és a vízkiállások is megvannak. Szóval nagyon elvagyunk... nyaralás nálunk nem lesz, mivel ezekre a munkákra vett ki a férjem szabit... max. néhány nap Balaton.

Valaki megy külföldre? (tesómék holnap indulnak Horvátországba... olyan jó nekik... na jó azért nem panaszkodok, mert mi meg épülünk/szépülünk)

3 hét múlva keresztelő... a papunk elég akadékoskodó... ajánlóleveleket kér a keresztszülőktől (tesóm és a párja), attól a templomtól ahová "járnak"... hát egyikük sem az a nagy templomba járó... tesómnak sikerült egyet beszerezni, de a párjának nincs... remélem elég lesz a keresztanyától!!! Hihetetlen, hogy mi mindig kifogjuk! A mi keresztfiunknál semmi nem kellett!!! :(
Ma postázták a kisruhát amit vettem Petrának... már várom, hogy lássam élőbe is:-) A kalapkát valószínűleg én fogom hozzá varrni, mert nincs hozzá, és nagyon szeretnék! Ma megvettem hozzá az anyagot:-)

Mia! Írta valaki a Matti babaáruházat? Itt van Törökbálinton a Trend2-nél... mi ott vettük meg az "apróságokat", pl. kád, éjjelif ény a pelenkázó fölé (majdnem fele árba volt mint a Brendonba ugyan ez), zenélő-forgó a babaágyra (ez kb. fele árba mint máshol).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csszedina 2009.06.25 16:35-kor.

Edina
Kép
Kép
csszedina

Ez lesz a ruci:-)
Kép

Itt pedig a Nagylányom:-)
Kép

[/img]

Edina
Kép
Kép
csszedina

sziasztok:)

Noemi:
Szabi es a beka! (es a kutyatalban lakik a beka!!!!!! KESZ!:D:D:D Nagggyon jooooooooooooooo!

en meg nem talalkoztam telken belul brekusszal, de a szomszednal van valami disz nad, abban van egy ugyeletes beka, estenkent zenel. Amikor jon az eso, a beka orult brekegessel jelzi:):):)

Szilvi:
Igen, a mi gepunk nem mukodtetheto viz nelkul. Nagy batar. (de legalabb sziv...)

sünciboglya

Edina:)

De jo hogy meglettel:)
Hat tenyleg rengeteg dolgot csinaltatok a hazon, nem csoda hogy nincs idod itt olvasgani! De az a lenyeg hogy minden rendben van veletek!!
Petra gyonyoru mint mindig! Mennyit valtozott megint! Olyan, igazi hercegnos a mosolya:D:D
Na majd Patrik bizti udvarol neki..... (persze az meg odebb van.)

Ez a keresztelo ize nagyon sok zurrel jar. Ajanlolevel???? Nem semmi! Miket meg nem kovetelnek ezek a kedves karolikus honatyak az embertol:):):) (Rengeteg formasag.) Burokracia az egyhazban is.
Viszont a kis ruha csodaszep!!! Megcsodaltam tobbszor is. Gyonyoru lesz benne Petra! Kepeket kerunk majd mindenkeppen!!!
Kivancsi vagyok kisfiuknak milyen ruhacskakat lehet kapni (bar Patriknak nem lesz kereszteloje, majd ha nagy lesz eldonti akar-e. Remelem akar:):):):)
Jaaaaaaaaj de szep ez a kisruha::):):) Ugy megnezem Petrat eloben is amikor rajta van.

Jo munkat a haz hoz, lesz mit csinalni, amint leirtad:) De megeri mert szep lesz tutira!

Puszka

sünciboglya

Mia! Örülök, hogy Neked is tetszik a ruha:-) Én annyit keresgéltem.. mindenképpen ilyen hosszú fazonú, klasszikus ruhát akartam... már pont ott tartottam, hogy megveszek egyet ami nem is tetszett, amikor tesóm átküldte ennek a ruhának a képet! Remélem élőbe is ilyen szép!
Petrusnak ezer arca van:-) Itt van két másmilyen mosoly:
Kép
Kép

Szeretettel látjuk majd Patrikot udvarolni!!!
És jól telnek a babavárásod napjai mostanság?

Noémi! Nálad is minden rendben? Neked már közeledik egyre jobban az idő:-) Izgulsz?

Linivel mi a helyzet? Mostanában nem jelentkezett ő sem?

Edina
Kép
Kép
csszedina

Edina!
De jó,hogy elő kerültél!!
Nagyon édes Perta,milyen vigyorgós.
Én nem izgulok a szülés miatt,inkább unom már így a végét.

mimi12

Jó estét! Hát nem haladok a visszaolvasással.... Ezerfelé kéne asszem szakadni. :?

Ma olvassuk át a Gyes/Gyed/Tgyás/ Táppénz szabályozást, hogy nehogy valamelyik ellátástól elessünk, és hogy is kell ezt csinálni második gyerkőnél. Szerencsére a felmerült kérdéseinket a személyzetis csajszi nagyon korrektül megválaszolta, mintha tényleg értene hozzá! :) No ez eddig nem volt jellemző ezen a munkahelyen! :?

Aztán rohantam Pestre pajzsmirigyes bácsihoz 3-ra, hogy fél 6-ra visszaérjek a házidokimhoz ide Érdre. Hát csajok, én kész voltam... Amilyen normális volt a faszi az első találkozáskor, olyan bunkó, nem törődöm most. Már majdnem bocsánatot kértem, hogy egyáltalán élni merészelek és zavarom fenséges köreit. Szóval asszem én leszek a nagy érdi orvosváltó... Eddig 4-nél volt próbálkozásunk családilag... Most beszéltem a volt házimmal Újpesten, holnap elmegyek hozzá, meglátjuk, mit tehetünk.
De hogy egy orvos félvállról vegye azt, hogy egy 5 hetes kismama egy hete begörcsölt és akkor epére gyanakodott a másik doki és azóta kétszersültön és diétás sajton élek, hogy esetleg valamilyen módon meg kéne sürgetni egy hasi ultrahangot, vagy hogy ha már kérte azt a francos vérnyomásnapló vezetést és magasnak találja babaváráshoz, akkor kérjen egy kardiológiai kivizsgálást, vagy megmérje egyáltalán a vérnyomásom... ááááááááááh, nem folytatom, mert ismét felmegy a pumpa bőgtem hazafelé. :cry:
Tudom, hogy mi nem tetszett neki, hogy magánba járok pajzsoshoz, és megkérdezte, ki ez egyáltalán, és hogy kerültem hozzá, én meg elmondtam, hogy anno a kútvölgyibe kellett volna járnom 5 hónapos szoptatott baba mellett, és mikor felhívtam őket közölték, hogy 3 napi hideg élelemmel készüljek, mert nincs kismamás, babás soron kívüli bejutás, de még időpontkérés sem, akkor mentem magánba. És a pajzsmirigyultrahang kontrollt is magánba fogom elvégeztetni, hogy ne kelljen egy hónapot várni, és ha szükséges azonnal tudjanak szövetmintát venni...
Hihetetlen lekezelő volt. :( No befejeztem!

Edina! Olyan szép szája van Petrusnak! Vagy ezt már mintha mondtam volna! :D Tuti csini lesz ebben a ruciban! :)

Szilvi, Orsi! Igen, ez az a fogam, amit nyaralás előtt tömött a doki, de valami nem stimmelt, tegnapelőtt újratömte, de megint valami gáz lehet, bár lehet, hogy már inkább csak a kezelés utóhatása volt, mert mintha jobb lenne, és most bár fáj, nem igazán a fogam, hanem az ínyem talán és nem is annyira. Ha holnap is gáz a helyzet, akkor még oda is kell mennem holnap. :(

Andi! Szerintem ez tökéletes mennyiségű sport! Így tovább! És annyira jó, hogy ilyen önfegyelmed van, hogy ezt így meg is valósítod! :)

Hú, már nem tom, ki rakta föl a brekucokat, de széééééééééépek! :twisted:

Mimi, Orsi! Nem semmi gyerkőceitek vannak! Én nagyon nem bírom a hideg vizet!

Orsi! Fűnyírás! :( Szegénykém! Majd néha átmegyek és nyírogatjuk felváltva! Jó? :)
Uszin én gondolkodom, mert a mozgásokkal nem akarok hirtelen leállni, hogy hova tudok eljutni majd a közelbe. Ha most hirtelen leállok a sporttal, akkor tuti 20-25 kilo plusszom lesz! :roll:

Na megyünk fürcsizni, még lehet, hogy leszek!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Edina:

Wow, tenyleg miden foton mas Petrus! Es mekkora haja van fel evesen!!!!!!! Mi mind kopaszok voltunk anno.:)

Mi jol vagyunk, gyerek is jol erzi magat. A haskemenyedesekhez mar hozzaszoktam, mas kulonben pedig panaszra nincs okom:) Varom mar az Oktobert nagyon!!! :D

Dolli:
Elkepeszto ez az orvos!!!!!!!
Tenyleg lehet valtani korzetit? Mi megprobaltunk itt Erden egy masok altal ajanlott orvoshoz bekerulni, de az asszisztens kijelentette kategorikusan hogy nincs sanszunk sem ra hogy a doktor ur felvesz bennunket..... :(:(:( Akihez tartozunk allitolag nagyon gaz! Azota sem mertunk atjelentkezni. Mi a XI.-be jarunk anyu meg Ujpalotara:(:( Tok gaz!!!!

Noemi, Orsi:
Elmeseltem Apanak a gyerkoceitek mai huzasait, nagyon jot derult rajta. Aztan komoly fejjel kijelentette, ne gondoljam hogy a mienknek nem leszenek huzasai. Vigyorogva kozoltem, ha a szuloket nezzuk akkor a mi gyerekunk a teton fog maszkalni elobb-utobb.... mert aztan parom is, en is irtozatos mikre voltunk kepesek:D Szoval ezt megtargyaltuk:):):)

Lanyok:

Mikor kell elkezdeni ezeket a gyes, gyed, csaladi potlek izeket intezni?
En munkaltato hijan hol tudakozodhatom ezekrol?

sünciboglya

Mia!
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35161&_dad=portal&_schema=PORTAL
Minden fontos benne van. Állítólag MÁK-os és OEP-es kollégák is segítőkészek nagyon telón keresztül is.
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/129

Körzetit lehet választani, amennyiben hajlandó átvenni a választott. Ha nem, annak általában két oka van: vagy egy bt-n belül nyomják az ipart az "elhagyott" orvossal, vagy túl sok páciensük van. Mondjuk az én volt házim rengeteg beteggel rendelkezik, sokat is kell nála várni, de megéri, ahogy a helyzetet nézem. Mondjuk kismamaként és mikor szopisak voltunk is, mindig előre vett, nehogy valamit összeszedjek, illetve tudjak hazasietni a babámhoz... Nénikék ugyan néha morognak emiatt, de azt mondta, merjenek csak beszólni! :)

Kép
Kép
tekiroll

Szilvi! Sajnálom ezt a hülye oviügyet! :( Akkor is nonszensz, amit csinálnak. :( És hogy Lili beszokik szépen a bölcsibe, aztán majd nem veszik át az oviba??? Mivan? Ez hihetetlen! :evil:

Berni! Hú! Fogzotok? Mi először Chamomillával próbálkoztunk, az az első időben jó volt, ha attól vannak az ébredések. Remélem, nem bujkál semmi a kiscsajban!. Viburcolról hallottam már, van is itthon, de én sosem vetettem be.

Orsi! De ügyi vagy a sulival! Így meddig fog tartani? Biztosan írtad már, de mondom, sajna még nem mindent tudtam visszaolvasni. :oops:

Kép
Kép
tekiroll

Dolli;
Nagyon koszonom a linkeket!

Szoval akkor talan probalkozzunk megis az orvossal (Incze doktor, nem ismered veletlenul?)
Mert ugye csak az asszisztensig jutott parom, azt is rendelesi idon kivul...
Hatha.....

sünciboglya

Mia! És megkérdezhetem, hogy kihez tartoznátok? :) Csak mert az én mostanim is vele egy helyen rendel. Pityi. Inczéről ma hallottam, a kis kc-ben az egyik csaj nagyon isteníti, csak sajnos tényleg sokan vannak nála, őket is le kellett, hogy adja, ennek ellenére jók a tapasztalataik, állítólag nagyon jó belgyógyász szakorvos. Persze mondjuk én nem szeretem, ha egy asszisztens mondja meg a telefonban, hogy a doki nem vesz át senkit, szerintem ezt a doki döntse el, miután meghallgatta a pácienst. Szóval még egy próbát megér!

Kép
Kép
tekiroll

Orsi! Most olvasom, milyen ügyi segítséged van meggyezésnél… Így kööööönnnnnyűűűűűűűűűűűűűűűűű! :wink:

Mimi! Hű, de jó tanuló a lányod! Gratula neki! :)

Tyű, csajok! Strandos babatali volt? Ügyik vagytok, hogy így kihasználtátok a jó időt! :)
Majd nézem a fotókat is... Remélem, még vannak!

Kép
Kép
tekiroll

Lili babának nagyon boldog második születésnapot kívánunk! :)

Kép

Kép
Kép
tekiroll

Szilvike!

Lilinek nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk!

Kép

Sok puszi: Orsi&Bubu&Fruzsi&Bogi
Vendég

Vendég

Szasztok!

Lányok köszönjük a köszöntést!!!! Ma 13:02kor betölti a kiscsaj a 2évet,el sem hiszem, hogy ilyen hamar eltelt!!!!

Dolli, nemsoká Ti is ünnepeltek! :lol:
Doki: némelyik nagyon surmó tud lenni, csak azt nem értem minek megy az ilyen ovosnak?! :shock:

Edina, de jó hogy újra itt!!!!!! Petrus egyre szebb lesz! Nagyon szép ruhácskája! Pap: ne is mondd, mi is szívtunk eleget, mire sikerült elintézni. Nem is a kekec papnál voltunk, henem egy fiatalnál, és érdekes, nála nem kellett semmi!

Orsi, tegnap nyomtam egy kis stepet! :lol: Naggyon jó volt!
Köszi, Lili szereti ezt a számot, majd ha felkelt megmutizom neki!

Mia, a magyar államkincstár honlapját nézd meg ott nagyon jól le vannak írva a dolgok, de fel is lehet hívni őket! Nagyon segítőkészek! Én is most intéztem a gyest.
Oooops, most látom Dolli is írta... :wink:
Körzetis dokink nekünk meghót szegénykém. Azóta egyszer volt a párom a másiknál, de ő olyan bunkesz volt! A saját betegeit előrevette és a munkaidő vége előtt a többieket (páromat is) elküldte, hogy ő nem túlórázik más miatt! Na......
sylph

Dolli! Látom a gép mellett aludtál! :D :D :D

Úgy hiányoztak reggelente az írásaid! :cry:

Sajnálom, hogy ennyire kretén volt a doki! :? Jobban vagy már?

Remélem minden rendben lesz a pajzsmirigyes dokinál!Tényleg érdemesebb magánba menni, mert lehet én vagyok érzékenyebb, de azt tapasztalom, hogy egyre patkányabbak a dokik! Kiégtek, belefáradtak, nincs meg bennük a szakma iránti alázat, azt hiszik Ők szarták a spanyol viaszt!
Abszolút megértem, hogy rettenetesen alul vannak fizetve, sok-sok évet tanulnak és nincsenek megbecsülve! De pont ők alakítják ki magukról ezt a negatív véleményt! :?
Ha egy műkörmösnek oktatják a viselkedést, az empátiát, az alázatosságot, az alkalmazkodóképességet akkor egy orvosnak, akire az életedet bízod miért nem lehet? Illetve nekik miért nem lehet valami követelmény?

Ja én Dr. Haus-t sem értem, mert oké, hogy vicces egy darabig, de ha ilyen bunkóval találkoznék......... :?

Szerintem nem fogsz meghízni, de ha meghíznál az sem gond, mert tudjuk, hogy nagyon hamar leadod! :wink:
Én is minden gyereknél 20-24 kilókat híztam! :D
Így utólag már nem tök mindegy???? :wink:

Edina!

De jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó, hogy jöttél, már pont kikerestem a telószámodat hogy küldök egy sms-t!
Gyönyörűűűű a kerezstelő ruhácska, Petra baba meg eszméletlen huncut!
Tényleg hatalmas haja van! Titkon revaliddal eteted biztosan! :wink:
Mentek nyaralni?

Szilvi! Milyen volt a torna? Nekem ma reggelre olyan izomlázam van a karomban a fűszegénynyíró miatt! Nagyon utálom csinálni, mert dög nehéz és bal kézzel kell tartani ami ugye köztudottan gyengébb! :? De most erősebb lett! :D
Délután még befejeztem a fűnyírást, nagyon jó volt az időzítés, mert jött rá egy "kis" locsolás! :wink:

Ma takarítgatok egy picit, hogy hétvégén kelljen csak főznöm!
Mosás vasalással is tök jól haladtam, picit utolértem magam.

Összeállt a kép a szalonnal kapcsolatosan, megvan a neve, a design, már csak meg kell valósítani, de olyan jó tervezgetni! :D

Bubum nagyon rossz, szerintem unja magát itthon, így valszeg elkezdem vele az írást tanulgatni, na semmi komoly, de valamivel le kéne kötnöm, mert lázadozik, szemtelen, mindent megcsinál amiről tudja, hogy nem szabad.....borzalmasan kiveszi belőlem az energiát! :cry:

Ma még leszek.......

Dolli aludtál valamit????? Mikor mész dokihoz?
Vendég

Orsi, stepen voltam, tök jó volt!!!!!
Te, az én Bálintom is egy kisördög mostanában! Hisztizik mindnen, mindig el akarja venni azt amivel a Pupi játszik, kész vagyok tőle!
Mi lesz a szalon neve? Pü-ben is küldheted. Milyen lesz? Olyan jóóóóó. Én is annyira szeretek tervezgetni, múltkor én is kitaláltam egy jó nevet a jövendőbeli honlapomnak, de már foglalt volt :cry:
Ma nekem is takarítás, pakolászás, tortasütés.....
sylph

Két éve..........

Kép
sylph

Szilvi!Lilinek nagyon boldog születésnapot!

Istenem de édes ez a kép :)

Orsi!Én nagyon jól bírom a kiképzést.Hozd Bubut ide.Legalább a Szabi sem unatkozna,lenne kivel békát gyűjtenie és rosszalkodnia :lol: :lol:
Írás olvasással csak óvatosan.Én nem értek hozzá,de azt mondják el is ronthatjuk.Vannak a nekik való munkafüzetek,inkább azt rakd elé.
A Fanni pl tudott írni olvasni mikor suliba ment(ő magától tanult meg),és unatkozott is,meg egy bugyuta tanárnője volt,és szó szerint átnézett rajta,és nem hitte el,hogy tud olvasni..

Dolli!Köszi a Fanni nevében!Büszke vagyok ám rá,és főleg azért mert ezt erőltetés nélkül érte el.Vagyis nem jár semmi külön órára,csak angolozni.
Viszont ugye majd 8. után derül ki,hogy mennyire voltr erős az általános suli? Sokan szídják,hogy nem jó Budaörsön az a suli,mert gyenge meg hasonlóak.Viszont a 8éves követelmény mindenhol ugyan az,tehát az átlag követelmény ugyan az mindenütt,max másképp tanítják meg.
A húgom nagylánya pl jár 2-3 korrepetálásra,és otthon is szenvednek vele a talulásnál..Nagyon szigorú a suli ahová jár,de erősen kétlem,hogy 8. végéig többet megtanulnának mint más suliban.Talán abban különböznek,hogy a Fanniéknak nem szóról szóra kell magolniuk a tananyagot..
De amúgy meg sokszor volt olyan,hogy szinte csak neki lett ötös a többieknek meg max 3-as lett a doga...
Ja azért azt tegyük hozzá,hogy irtó ügyesen tud puskázni is(azanyapicáját) :lol:

Mia!Te még rá érsz ezeknek az anyagi ügyeknek az intézésével kicsit.Be vagy jelentve valahová??Ha nem akkor neked T-gyás fog járni,a minimálbér után fél évig és után a gyes,ami kb 26000nettó.
Ha be vagy jelentve,az más.De én most pl a kerianyámhoz lettem bejelentve,ő Dunaföldvári így a Tolna-megyei OEP-hez tartozom.
AMúgy meg azért jobb felhívni őket,mert sok minden nincs úgy leírva,ahogyan kéne..Vagyis a hozzá nem értő számára tök érthetetlen..

Jaj csajok,a SZabi már megint békát keres a kertben.
De tegnap beszéltem a húgommal,meséltem neki is a sztorit.Osztkioktatott,hogy mit vagyok már úgy oda???Emlékezzem csak vissza,mi egyenest békaovit csináltunk otthon..Sőt gyüjtöttük az ebihalakat,és a gőtéket.Mert akkor még voltak gőték.És volt akkváriumunk otthon,bele tettük a gőtéket,és naponta 2-3-4db lépett le a lakásban :lol:
Szóval mi is ugyan ilyenek voltunk,annyi különbséggel,hogy nem 3évesen kezdtük hanem 6-8évesen :lol:

mimi12

Jaaaaaaaaaaj de kis édes picuri volt Lili!!!! :cry:
MEGZABÁLOM!!!!

Elkezdtem takarítani, de rájöttem, hogy súlyosabb a helyzet mint azt én gondoltam, így a hétvégén csinálok egy alapos nagytakarítást! Azon gondolkoztam, hogy még így a suli előtt muszáj megcsinálnom, mert tutira kivesz majd a gyakorlat, a sok utazgatás stb... :? nem lesz cérnám ilyenekhez! :oops:

Apa nem tud szabira jönni jövőhétre, csak utána! :cry:

Szarvasra megyünk le 4 napra, hogy pünkösdkor befizetett előleg ne vesszen el. Gyakorlaton vagyok hétfőn, szerdán és csütörtöktől vasárnapig leszünk Szarvason, de ez majd csak ugusztus 6-tól.

Lehet pár napra Balcsira is leugrunk, ha lesz annyira meleg, hogy egész nap strandolni lehessen!

Mimi!

Rosszúl írtam, nem olvasni tanítom, hanem van gyakorló füzetünk betükkel! Atz kell másolgatnia! :wink: Kicsit rágyakorlunk a sulira!
Számolni szeret, de ez az írás....... :roll:
Bakker 2 hónap és iskolás! :shock:
Vendég

sziasztok:)

Vegre megnezegettem delelott az osszes fotot:):) Nagyon klasszak! A battai strand nagyon jol fest, ki kene menni oda szetneznem nekem is :)

Dolli:
Dr. Ludvig Gezahoz tartozunk korzetileg. Sajnos nagyon rosszakat mondtak itt a szomszedsagban rola:(:(:( Az Incze dokihoz jar az osszes erdi ismerosunk, hat ok valahogy be tudtak anno (regen) jutni. De akkor majd nekifutunk szemelyesen...... talan sikerul!

Szilvi:
Csatlakozom a szulinapi koszontotaborhoz! Boldog szulinapot Lilinek!:)

Noemi:
Nem vagyok sehova bejelentve, ugyanis ahogy kiderult hogy babat varok azonnal felfuggesztettek a munkaviszonyomat:(:(:( Igy a TB-t is mi fizetjuk ram. Na mindegy, elintezzuk, amit adnak, adnak, a tobbi meg lesz ahogy lesz:D

A bekaimadat nalam is megvolt, en csigakat is gyujtogettem, otthon meg ratettem a novenyekre oket sutyiban, azok meg megzabaltak a leveleket anyu nagy oromere:D

sünciboglya

Mia!
Ha a terhesség elején volt munkaviszonyod,akkor ha van kedved elkezdhetsz pereskedni.Ugyanis kismamát törvényileg védelem illeti!!!Vagyis nem rúghatnak ki,nem függeszthetik fel a munkaviszonyodat,mert védett vagy.Max akkor lehet,ha jogviszony nélkül megszűnik a munkahelyed.
ennek szerintem járj utána mielőbb!!

mimi12

Noemi:
Ah, tobb eszuk van ezeknek, irattak velem egy lemondo nyilatkozatot hogy (mivel fizikailag nem tudom ellatni a munkakoromet) a terhesseg alatt, igy a szulesig felfuggesztenek. Mondta az ugyintezo hogy ha javul az allapotom akkor hozzak az orvostol papirt es visszavesznek allomanyba. Ha nem akkor maradok igy munka, TB es fizu nelkul es szules utan valaszthatok, fizut akarok ismet vagy gyest....
Szoval furmanyos ez a dolog. (A XV. keruleti Onkormanyzatnal voltam alkalmazva mint szemelyi gondozo....) Mindegy tulajdonkeppen, a jarulekok ugy is jarnak majd szules utan, azt az oriasi fizut amit eddig kaptam talan tudjuk nelkulozni:D

C@rjanak sunt! :D:D:D

sünciboglya

Szilvi,
BOLDOG SZÜLINAPOT LILINEK :D Mit kap a kis ünnepelt? Muszáj variálnom az edzéseket mert nem bírom a monotóniát, így legalább nem annyira unalmas :D Tornázni is jobban szeretek mint biciklizni v futógépezni de többen is azt mondták h előbb csak kardio gyakorlatokat csináljak, aztán ha már csak 1-2 kg felesleg van, akkor kezdjek erősíteni, mert a háj alatt minek nőjön az izom.
Te is nagyon ügyes vagy, az nagyon kemény torna amit a csaj tart

Mia,
Hasonló bizalmi okokból maradtam én is a tatabányai jól bevált háziorvosomnál. Szerencsére nem vagyok gyakran beteg, évente 1-2x kell hozzá menni.

Orsi,
Veronika dettó így viselkedik, unatkozik itthon. Lehet hogy jobb lett volna nyáron is vinni legalább délelőtt. Még nem is írtam hogy le a kalappal előtted h mész suliba.

Dolli,
De bunkó ez az orvos :? Hova szeretnél menni úszni? A Thermál helyett kéne nekem is másik hely ahova el tudok menni szerdánként.

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Szilvi! Annyira helyesek vagytok ezen a képen! :)

Orsi! Á, csak amit fél 11-től 1-ig aludtam, az volt. Mikor lefeküdtem, csak pörögtem, fájt a fogam, nem vészesen, de azért alvásban zavart, idegesített. Most épp nincs baja, meglátom, délutánra mi lesz vele.
Fél 6-kor már úton voltam, imádom ezt a dokit! Visszavett magához, érdekes módon megtalálta azt a pontot, ahol begörcsöltem, és most is szúrkál néha. Azt mondta, lezajlódhatott egy epehólyag gyulladás. Megnézik uh-on, bár csak 14-re van időpont, mégis előbb, mint Battán vagy Érden és legalább felhomályosított, hogy amíg ki nem derül mizujs, addig epediétát kell tartanom, ami ahogy olvasgatom nem annyira durva, mint amit eddig csináltam. Hát egy darabig lehet, hogy nem hízom majd! :)
És persze, utólag oké, mindegy, de én még előtte vagyok! :)
Dokim meg is jegyezte, hogy sokat fogytam, olyan 10-15 kilot? Mondom aham, többet! :)
Jah, és mért egy 120/80-as vérnyomást. Meg is jegyeztem, hogy nekem orvosnál még ennyire ideálisat nem mértek. :) Szóval megnyugtatott, jó kezekben leszek. :)
És a vérnyomi eredményeimet is el kezdjük azért kezelgetni a múltkori gyógyszerrel, amivel lehet terhesség alatt.

Mimi! Ne mentegetőzz, okos csajod van! :)

Mia! Nekem is nagyon bejött a Battai strand így látványra, remélem eljutunk egyszer, már tavaly is terveztük.

Orsi! De ügyi vagy, hogy kezd kialakulni a dizájn. :)
Orvosok... jah! Én a pedagógusokon szoktam még ugyanígy kiakadni. Jó, nem jól fizető pálya, de akkor menjen máshova! :roll:

Párom annyira édes, úgy vigyáz rám, pláne, hogy így legyengültem. Mire hazaértem, kiporszívóztak, felmosott, tegnap délután kigazoltak a hátsó kertben, elviszi boltba a csibét! Asszem megérett egy következő babára!
:wink:

Kép
Kép
tekiroll

Dolli!
EZ a mondatod nagyon tetszik!!
Mármint a pedagógusos,hanem tetszik menjen máshová.
És mennyire igaz!!
Én élőben és neten is annyi pedagógussal beszélgetek.Ezt vagy szereted vagy nem.Ha nem szereted,mást kell nézni!!Sajnos annyian vannak akiken látszik,hogy csak a diploma miatt csinálják.Vagyis csak azért mentekpl óvonőnek,hogy diplomát szerezzenek.
Hmm a Fanninak volt az óvónénije az Évanéni Budaörsön..Jelenleg az önkori melletti ovi vezetője.
Ő a mai napig ha össze futunk,megkérdi a Fanni hogy van meg úgy amúgy is..Na jó,anyám férjének az ikerszomszédja,de ez már csak akkor derült ki,mikor a Fanni 2-3hónapja hozzá járt.
Na ő pl szülésznő volt de abba kellett hagynia.Valami carra allergiás lett,vegyszer gumikesztyű vagy valami.Nem tudta tovább csinálni,és ezért lett óvónő.Vagyis azért mert imádja a gyerekeket,és hihetetlen mennyire ért a nyelvükön a 2évestől a 18évesik :lol:

mimi12

Sziasztok Csajok! :-)

Tegnap megfogadtam, hogy sűrűbben jövök... erre délelőtt valami gebasz volt a szolgáltatónál, úgyhogy csak most tudtok írni:-)

Lilinek boldog szülinapot!!!!

Noémi! Az tök jó, hogy nem izgulsz a szülés miatt! Én sem izgultam... és ez miatt a legtöbben csodabogárnak tartottak! A másodiktól viszont már most tartok (még azért nincs útban a baba!)... és pont azért, mert csak bizakodhatok benne, hogy olyan könnyen és jól fog sikerülni mint Petránál! :-)

Mia! Örülök, hogy Te is jól viseled magatokat! :-))))

Lányok! Minden elismerésem a tornász csapatnak! :-) Most irigykedek, mert én egyszerűen már 2 hete nem jutottal el edzeni! Itt vagyok a 3 hónapos bérlettel, és nem tudom normálisan lejárni:-(

2 hete amikor voltam, akkor befizettem egy kozmetikai kezelésre is... kértem arcmasszázst.. úgy imádom!!! Szuper volt, de az árak.....fúúúúúúúúúú... amikor meghallottam, hogy 5ezer felett van egy sima arcmasszázs, hát vissza akartam mondani az egészet, erre a kozmetikus mondta, hogy akkor nem azzal a horror áras termékkel fog dolgozni (nem tudom a nevét, és nem is érdekel), hanem Ilcsivel... így 1800ft volt! Azért nem mindegy! De isteni volt!!!! :-)

Megjött ma a keresztelő ruha! Gyönyörű!!! :-)

Ma meghozták a cementet a holnapi betonozáshoz... kint rakattam le a kertbe, egy raklapra... letakartam fóliával... most meg bízok benne, hogy tényleg nem fog megázni, mert akkor fújhatjuk! Mondtam a férjemnek, hogy a garázsba (ház alatt) rakatom, de nem akarta onnan majd újból felcipelni.... remélem tényleg nem lesz baja!

Csajom alszik... megyek meg akarom pucolni a zöldségeket a holnapi gulyáshoz... jönnek a barátok segíteni, férjem beosztotta őket:-)... jó sokan leszünk mindkét nap!

Edina
Kép
Kép
csszedina

Edina!
Nálatok is nagyot dörrent??
Szegény Bella itt cidrizik a lakásban,kb 3x3cm-esre össze húzta magát,a Tina elő sem jön a helyéről.Akkorát dörgött már megint,hogy majd betojtam..
Tegnap este meg valószínű pár házal(telekkel) odébb csapott be a villám.Az nagyon durva volt.A Gyuri mondta,hogy a szomszéddal pont nézték és lehetett látni hallani ahogy sistergett is,vagy mit csinált,szóval nem csak a dörgést hallották,hanem a villám hangját is.
Amúgy Edina!
Én már ugye vén róka vagyok :lol:
Szóval van sok gyerekes ismerősöm,barátnők ovistársak majd sulis társak anyukái,beszélgettem sok mindenkivel...
Nagyon sokszor van,hogy beparáztatják az embert..Nagyon sok kismama fél a szüléstől,a fájdalomtól és mikor oda jutnak rossz emlék ként is élik meg..
Én sosem féltem,valahogy úgy vagyok vele,hogy így vagy úgy de ki kell jönnie a babának..
Most pl edzem magam,.hogy naná hogy szülni fogok,és iszonyat gyorsan könnyen és szépen :lol:
Oszt majd meglátjuk..
Mert bármennyire rózsaszínben látom a dolgokat,azért kettő lábbal állok a földön,és tudom,hogy 17hónappal egy csaszi után nagyon nagy szerencse és nagyon jó doki kell a sima szüléshez..

mimi12

Jaj kozmetikus.Edina te hová jársz??
A Fanni Budaörsre a Kék-Bordó suli melletti házakban lévő kozmetikushoz járt a Vikihez.Szerintem k..va drága..De mivel anyám fizeti hát gondoltam menjen..

De van a kozmetikus barátnőm és ő pl esküszik az Ilcsi termékekre,azt mondja nagyon sok esetben sokkal jobb mint a drága márkás carok..

No Edina a cementetek most remélem nem ázik meg..

mimi12

Helló Csajok!
A tegnap esti felhőszakadásban beázott a szuterénünk! :-( És most is esik... Én meg nem bírok egész nap Zsófival bent a házban! Bár most szerencsére jól bealudt, végre netezni is van időm.

Zsand!
Részvétem kutyushoz! Dühítő, amikor ilyen károkat okoznak ezek a kis dögök! A miénk (elmúlt már 1 éves) még mindig iszonyatosan rossz!!! Menhelyről hoztuk, utcagyőztes a drága, a felmenőit nem ismerjük, de tuti valami szívós munkakutyák, mert a mi Samunk olyan energiákkal rendelkezik, amilyet még kutyánál nem láttam. Csak „rombolónak” becézzük.

Orsi!
Nem semmi csaj vagy! Örülök, hogy ilyen hamar sikerült elintézned a sulit!

Andi!
Ennyi félét tornázni! Irigy vagyok! Nekem is itt a szobabicikli, meg az aerobik dvd, csak neki kéne állnom, de semmi erőm és időm. Az éjszakázásoktól hulla vagyok, meg Zsófi amennyit alszik napközben, azt az időt mindig sikerül egy kis házimunkával elütnöm.

Szilvi!
Nagyon sajnálom az ovi dolgot! Durva, hogy mennyire nincs hely! És most mit tudtok tenni???

Noémi!
Fiad tényleg nem szobagyerek. De szerintem ez a normális!

Szüléstől én sem féltem. Vártam, hogy mikor jön ez az érzés, de mikor hajnalban elfolyt a magzatvizem, még akkor sem tört rám. Bezzeg amikor délután közölte a doki, hogy ez nem fog menni természetes úton, jöhet a csaszi… Na akkor beparáztam rendesen! Soha nem feküdtem előtte kórházban, nem műtöttek még semmivel és hát a csaszi azért csak egy hasi műtét… de szerencsére minden ok volt.

Kép
Kép
lbernuska

Noémi! Azért én drukkolok, hogy minden könnyen és flottul menjen majd a szülésnél!
Azt a villámcsapást én is hallottam tegnap! Egyből megkérdeztem a férjemet, hogy van-e villámhárító a házon... azt mondta, hogy szerinte nincs, és hogy családi házakhoz nem is szoktak... hát nem tudom... tényleg nem szoktak csinálni???

Kozmetikus: Újpestre jártam... ez a drágának induló a Vital-ba volt. Ilcsi termékeket valamelyest már ismertem... sok jót hallottam róla... amit most rám kentek, annak valami iszonyat fini illata volt... eper+citromfű! Az Vital kozmetikusa is azért akarta lecserélni, mert ezek természetes anyagokat tartalmaznak... azt mondta, hogy pl. a kismamákra nem szívesen kente azt a méregdrága cuccot... csak hát a főnöke nagyon ragaszkodott hozzá, mert hogy valami szállodába is azt használják és az luxus termék (hihetetlen emberek vannak!)

Szüléssel én is pont úgy voltam ahogyan te! Pozitív gondolkodást!!! És amúgy is... valahogy csak ki kell jönnie annak a gyereknek... és már hány nő végigcsinálta! :-)

Berni! És most mi van a szuterénnel? Szivattyú??? Vagy azért annyira nem durva a helyzet? Remélem!!!
Én sem bírom egész nap bent! :-( Ráadásul kellene menni vásárolni!

Edina
Kép
Kép
csszedina

Edina!
De szoktak szerintem kertesházra is villám hárítót tenni.Legalább is régen tettek,oszt lehet mostmár nem szokás.
De mond meg a párodnak,hogy Budaörsön nekünk egyszer becsapott a villám. A Parabola szedte össze.Tönkre ment a parabola motorja(mert akkor még olyan volt),a kombi církóban 150.000kár lett(180-ért vettük az új cirkót),kiégett 1-2 izzó meg kisebb gondok még voltak.Úgy sac kb 300.000volt a kár..A szomszédnak a tv i mentek tönkre.

Kozmetikus...Nem normális az a főnők!!!!
Amúgy pl a lányom arca tök csúnya szerintem.Havonta jár kozmetikushoz és keni rá ezeket a drága cuccokat.Hiába papolom neki hogy nem szép,hiába volt itt a kozmetikus barátnőm és nézte meg az arcát,mondta meg,hogy nem jó amit csinálnak,nem hallgat senkire.Tipikus kamasz..
Az a baj,hogy a barátnőm ugye Kaposvári és oda nem tud menni hozzá a Fanni.
Bár szerintem az a Budaörsi kozmi tuti elkér 5000ft-ot a gyerektől(mert van hozzá pofája),nos ennyiért a vonat leviszi meg haza hozza KJaposvárra és még a kozmetikus is bele fér.Végül is a diákjegynem drága :lol:

mimi12

Noémi! Remélem azért, hogy ne zavarja a lányodat a bőre állapota! Majd kinövi!
Nekem is nagyon rossz a bőröm, és tiniként sokat küzdöttem én is a pattanások ellen! Nem szabad elhanyagolni! Sajnos nekem vannak olyan hegek, amik most is látszanak:-( Igaz, én nem jártam rendszeresen kozmetikushoz, mert utáltam a nyomkodást! Azt most sem szeretem, de azért néha meg kell csináltatni!

Becsapott hozzátok a villám??? Te jó ég! Gondolom nem voltatok otthon... :shock: :shock: :shock:

Edina
Kép
Kép
csszedina

Edina!
Nem voltunk otthon.Még az exemmel volt....
Ő fel ment sétálni a hegyre a Fannival meg ismi gyerekkel sógorral.Őket ott kapta el a zuhi,és látták,hogy valahol a házunknál csapott le a villám.Tudod a Víg u-ban laktunk a Víg szakál mellett,és prímán oda lehet látni még most is a hegytetőről a házhoz.
Én melóztam.Még emlékszem meg is beszéltük az üzletben,hogy na ez valahol itt csapott le,csak arra nem gondoltunk,hogy pont nálunk.Majd az exem hívott a jó hírrel...Amúgy mázlink volt.Pont garisan javították a církót,mert valami hőfokszabályzó kinyiffant benne.És így egy kalap alatt megcsináltak mindent.

No a Szabi megint békát putyujgat...

Fanni arca.Szerintem nem zavarja őt..Inkább a kamasz kórral járó,juszt is megyek kozmetikushoz dolog lehet.De a kozmetika után nem szép az arca,és a Detti barátnőm azt mondta az nem jó.

mimi12

Noémi! Hát elismerésem az ilyen pedagógusnak! Én csak 3-6 évig vállalok garanciát, hogy értek is valamelyest hozzájuk! :) Jó azért, hogy van erre is példa!
Szabi legalább nem fogja kínozni az állatokat, ha így szereti őket, nem úgy mint egyes lakótelepi kisördögök! :)
És a pozitív gondolkodás fél sikert jelent a szülésnél is! :)

Edina! Én akkor paráztam be a szüléstől, amikor megnéztem a szülőszobát, addig nem. Mondjuk pár nap alatt átment rajtam a dolog. Mostanában olyan sokat gondolok rá, milyen is volt, milyen érzések voltak bennem, amikor már tényleg oda kerültem! :)

Berni! A császár lehetőségével sokan nem számolnak, mert nyilván, senki nem úgy indul neki a szülésnek. Én ismerem magam, és ezért pár héttel a szülés előtt a császár folyamatát is átbeszéltem a dokival, mert tudtam, hogy ha tudom, mi vár rám, akkor kevésbé pánikolok be. Nem mondom, hogy így nem hatott hideg zuhanyként, amikor kiderült, hogy császár lesz, de mikor megérkezett a dokim, azért megnyugodtam! :)

Kép
Kép
tekiroll

Mindjárt megyek fogorvoshoz! :( Ránéz, nem merek így nekivágni a hétvégének!

Néhány búcsúfotó rólunk, ha esetleg kinyuvasztanám a dokibácsit és a börtönben kötnék ki pár évre! :)

Kép Vármászás indul Szigligeten Kép Kép Kép Szigligeti csúcson Kép

Kép
Kép
tekiroll

Kicsit darabosak lettünk a kicsinyítéssel. :( Na mindegy, mennem kell.

Kép
Kép
tekiroll

Dolli:

Hat nekem tuti csaszarom lesz, igy latatlanban........ lehet hogy azert nem nyilakozott a doki eddig a dologrol mert fel hogy elszaladok felelmemben.
Pedig erdekes, en a termeszetes szulestol felek inkabb. A hasmutetekben mar rutinos vagyok (sajnos.) :D

Tenyleg, mennyi ido alatt jon ez a dolog tenyleg rendben. (Mert mindenki csak legyint hogy 3 het max, de en keptelen vagyok elhinni hogy annyira gyorsan meggyogyulna az ember...
Na jo, szervet nem vagnak de azert akkor is kivulrol befele megy a gyogyulas. Te hogy elted ezt az egeszet meg?

sünciboglya

Dolli:

Sok szerencset a fogorvoshoz, probald meg nem kinyuvasztani:)
(Csak ha feltetlenul szukseges!)

A kepek fantasztikusak! Gyonyoru tajakon jartatok!:D

sünciboglya

Van valakinek tapasztalata Ferrari Primo gyerekülésről? Most ezt néztem ki Zsombornak a Mattiban.

Dolli,
Gézu felmászott azon a hosszú úton a Várba? Húú nagyon ügyes :)

Kép[
Kép[
kostyika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?