Sziasztok!
Bencus már elég jól van, az van, hogy szerdán olyan csúnyán összeütközött a betonozott udvaron egy kis társával (egy kb. 10 nm-es felületre engedtek ki 26 kicsit...
), hogy felrepedt a szája csúnyán, beszakadt(!) oldalt a nyelve. Na jó, ezt túléltük, nem is csináltam belőle ügyet, a kicsik ugye jönnek-mennek, borulnak...
Tegnap megyek érte a bölcsibe, a gyerekünk szája mint egy bantu-néger, akkorára dagadva, szétszakadva mindenütt... Kérdezem: mi történt??? Ja, anyuka, megint elesett, mondja a "gondozó" nője, és visszavonul a szobájukba irkálni. Öltöztetem Kisbenyót, belenézek a szájába: nincs fél foga a gyereknek(!!!), a bal első metsző félig letörve hosszában, az íny behasadva, gennyesedik. Na, ekkor már elég sokkos állapotban voltam, mert kiderült, nem is tudtak róla, hogy a gyerek elveszítette a fél fogát: "Anyuka, dőlt a szájából a vér, nem engedte megnézni!" És nekem miért nem telefonáltak? Tudják, hogy 5 percre vagyok a bölcsitől, ha baj van, akkor azonnal ott vagyok! "Egyébként orvost hívtunk hozzá, mert nagyon nagyot esett az öltözőben, jóformán totálisan arcra, de aludt, az orvos nem tudta megvizsgálni."
Értitek ezt?
Ma reggel már vártak minket, mert udták, hogy baj van, elénk jött a vezető is, mert érezték, hogy ez több lesz kettőnél, így a végtelen szelíd lelkű férjemre rá sem ismertem, úgy osztotta őket, miután hebegtek-habogtak... Nem az esésekkel van bajunk, ez megtörténik akkor is, ha én vagyok a gyerekkel, hanem azzal, hogy meg sem nézik, mi történik egy ilyen kis gyerekkel. És nem eshetett kicsit, ha orvost hívtak hozzá...
A fertőzés pedig azért van, mert picit folyik Bencus orra, amit napi 1-2 fújással teljesen kordában tudunk Apával tartani. Itt viszont nem fújja ki senki sem az orrát, a megzöldült t... belefolyt a szájába.
Még jó, hogy minden hónap elején viszem a tisztasági csomagot, benne a 100 db-os zsepivel (és a jobb minőségűvel, mert tudom, hogy a kis törpék orra érzékeny), de a gyermekünkre úgy látszik, egy darab sem jut. Szóval fogorvos, sürgősséggel otthagytunk pár ezer Ft-ot, majd ma a szájsebészet, ahol egy végtelenül kedves és emberséges doktornő kezeli majd 3-4 havonta a kis fogát. A száját többször kell fertőtleníteni szegénykémnek...Á, tényleg nincs nagy baj - a hülye gondozónő szerint...
Szóval töredelmesen bevallom, hogy a sebe miatt elmehettünk volna, de az ügyeleti ellátási díj miatt (8000.- Ft!!!!!!!!!) a hétvégére szánt összeget emésztettük fel, és anyagiak híján nem tudunk menni. Nekünk hónap végére ki van számolva fillérre a pénzünk, főleg, mert még csak most lesz 1 hónapja, hogy itt dolgozom, a jövő héten kapom az első teljes fizetést.
Ne haragudjatok, főleg te ne, Tüncike, nagyon sajnálom, és várom majd a taliképeket, beszámolókat.