Sziasztok!
Éjjeli nem alvás:
Fiona! Ezt én sem értem, hogyhogy 3 órát ébren van éjszaka Zebi? Hogy szoktad visszaaltatni?
Nálunk is, mint írtam nincs alvás 4. hete, eddig 3 féle módszerrel próbálkoztam. Eleinte minden alkalommal megszoptattam (akkor még volt tejci), mert azt hittem éhes. Aztán éjjel csak teát adtam neki, hogy megtudjam mennyit iszik, kiderült, hogy csak 10-10 ml-eket, tehát nem volt éhes, csak megszokásból akart enni.
Ezután átálltam a cumira, vagyis mikor felébredt gyorsan bedugtam a szájába, még mielőtt elkezdett volna sírni. Ez a módszer 2 alkalommal válik be, azután jön a reggel 5 óra, ekkor vagy megfordítom a kiságyában vagy átteszem a nagyágyba, ha ez sem használ, akkor adok neki teát. 6-fél7-kor kap először tejet.
És ez az a pont, ahol elbizonytalanodtam, mert történjék bármi, mindig ugyabban az időpontban ébred fel (negyed3, negyed5, 5, 6-fél7).
Járt már valaki közületek hasonlóképp? Van valami tanácsotok?
Fiona! Szerintem a súlya miatt ne aggódj, amiatt ne adj neki még mást, ha csak ezért tennéd, a gyarapodás előbb-utóbb lelassul. De szerintem, ha ilyen jó a súlya, esetleg próbáld meg rászoktatni a 3-3,5 óránkénti evésre, mert ha ilyen jó súlyban van, akkor lehet, hogy csak megszokásból akar 2óránként enni, mint kisebb korában. Ez persze csak egy tanács, te látod, hogy mire hogy reagál.
Fütyi ügyben én sem tudok okosat mondani, mi nem nyúlunk hozzá 1 éves koráig biztosan, szerintem nem kell. Pindur! Sajnálom ami veletek történt, szerintem ha legközelebb mész ne engedd, hogy hozzányúljon.
Brigi!
Ütögetés szopi közben nálunk is volt, ez azt jelentette, hogy "miért folyik ilyen lassan" vagy "ebben nincs is semmi".
SzTigris!
Remélem rájönek a baj okára
, szurkolok neked! Amit a babákról írtál, tökéletesen egyetértek, nem kell őket összehasonlítgatni, hanem örülni kell a másik örömének is. Mi például egyáltalán nem forgunk, nem mászunk, holott 5 és fél hónaposak vagyunk.
Boró!
Örülök a fogacskának, hogy viselte?
Noi!
Mi is most kaptuk meg az 5 hós oltást, 2 nap rémálom volt, lázzal és sok sírással, pedig az eddigieket meg sem érezte.
KÉRDÉS: nálunk amióta tápszert kap a baba, zöld a kaki, mint a spenót. Ez normális?
Amióta meg almát és más pürét is, a kaki összeáll, már nem folyik, olyan mint a formálható gyurma. Ez normális?
Manga