Új privát üzeneted érkezett!

Cinderella!
Én úgy tudom, hogy a szülőknek kell templomoi esküvő. Legalábbis a katolikusoknál.

Ines
ini

Fruzsi
Nem csak akkor...de nem minden pap vállalja, ha nincs egyházi esküvő... keresgélni kell, hogy ki meri... Nem reménytelen .. Kép De az sem mindegy, a keresztszülők kik/mik Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok anyukák és gyerkőceik!
A babák valami tündériek! Mindegyiknek puszika a homlokára!

Én is hallgattam egy ideig, mert nyaralni voltunk, szuperjó volt. Ne mondjam, két napig olvastam vissza az elmúlt két hét eseményeit és sajnálom, hogy néhányan "negatív élményekkel gazdagodtak" Kép. Én szeretek ide járni és írogatni, olvasgatni. Nekem sokat jelent, hogy tudom, bármikor kérdezhetek.

Orsi: szerintem nem kell aggódnod, Zsófi lánykám is egyszer kitalálta, hogy az oldalán fog aludni és azóta úgy is alszik. Valamint Zsófinak is szokása, hogy a bal füle mögött kotorászik, de szerintem ez csak egy szokás. Jól fejlődik, nem sírós, a fülének nem lehet semmi baja...

Ines: Zsófi sem akarta kezdetben a csőrőset elfogadni. Először csak egy mezei egyszerűt használtunk (kaptuk), abból szívni sem kellett, de azt még annyira sem fogadta el. Aztán vettem egy szelepeset, amit szívni kell és azzal is gyakoroltuk egy hónapig, míg rájött a technikára és azóta minden símán megy. Egy időben sokszor adtam neki gyümilevet és szerintem az ízlett neki annyira, hogy úgy döntött,jöjjön hát a csőrös!

Járóka ügyben: nekünk nagyon bevált, mert a konyha köves és nem szivesen tenném le a hidegre. Az első pillanattól megmarad benne Zsófi. Ott játszhat, foroghat kedvére.

Zsófi ma 8 hónapos! Már a 74-es göncöket koptatjuk! Nagyon ügyes csajszi, már átevickél a küszöbön!! Egy paraszthajszál választja el a mászástól. Térdeit felhúzza és úgy hintázik előre-hátra!

Fruzsi: tényleg nagyon változó, valamelyik pap hajlandó keresztelni még ha a szülők nem házasok is, valamelyik meg ragaszkodik még a templomi esküvőhöz is. Mi nem vagyunk házasok és mégis meg lesz keresztelve a prüntyőnk.

Hú elszaladt az idő, mindenkinek kellemes napot, puszika: Zsófi és Brigi
hálósipka

Sziasztok!

Ines, kb.3 hete kezdtem Bencének a répa, sütötökpürét adni, mivel az izt már az ivoléböl ismerte, de szinte ahogy bement úgy láttam a pelusban viszont. hiába higitottam fel tápszerrel. Na most újra kezdem, mert már (pont ma!) féléves és én is úgy tudom, hogy kell a vas pluszba. Remélem beveszi a gyomra és lassan husit is eszik majd.
A cumisüveget pedig ha Oli nem fogadja el, és nem szeretnél még nagyon mást adni neki, akkor javaslom a tejpépet (van HA), hátha a kanalazás és új iz bejön neki! Én is azzal kezdtem és imádta, és mégsem kapott egyböl gyümit, meg zöldséget. Meg ami nekünk bevált az elutasitom a tápszert korszakra, az az volt, hogy picit megbolonditottam neszkvikk kakaóval, vagy pici gyüm.lével.
És kanalazva próbáltad már adni neki?
Nálunk meg az a helyzet a dr.növel, hogy két különbözö dolgot mond a védönönkkel ...
hát ez a kép is nagon édes Oliról! Mennyi haja van! Bencének jó ha van a negyede... És jó ötletnek tartom a strandot, csak gyözzük kivárni a jóidöt ... Kép Kép Kép

Emese, esetleg adj neki kanalazva tejcsit, aztán csempéssz bele valami újat a tejcsibe ... De egy biztos, ne eröltetsd! hagyj ki néhány napot, aztán próbáld újra, esetleg másik kanállal. Kép Vagy tápszer cumisüvegböl? Azt nem szeretnél adni neki?

Tigri, tuti felirnak tápszert, csak akkor már elválasztót.

Tünde, akkor aggódásnak helye nincs, esetleg oktatsd ki a védönöt, vagy a dokit? Nememléxem... Kép

No mennem kell...

pussz
Orsi
orsi17

Zsófi, közben irtál ... köszi a biztatást, és akkor nem vagyunk egyedül. A vakarászást már abba is hagyta. Illetve magán, mert most engem kaparász elöszeretettel . Kép

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Hozzátápi: még nem adok Lilinek semmet, csak tápszert!
CSAJOK! ÖRÖM ÉRT!
Tegnap este kifejtem két mellemből 60ml tejet, és reggel megitattam Lilivel!
Büszke voltam magamra. Gondoltam reggel még fejek hozzá, de nem jött semmi.
Gyorsan újra hozzányúltam a homeobogyóhoz, meg a teához. Azért ha még valamennyit tudok neki így fejni, az is jó, nem? Minden csepp számít.

Próbáltam neki adni reszelt almát, de nem emésztette meg, és másnap hányt tőle kétszer is.
De azóta minden oké, én is úgy gondolom, még korai a kis gyomrának.

Keresztelő: Nálunk nem kellett a templomi esküvő. Sőt, a férjemnek én a második felesége vagyok, és az elsőn volt neki templomi is, tehát nem is velem házas az Úr előtt.
De a mi papunk nagyon aranyos. Még azt sem kérdezi meg, hogy a keresztszülő meg van-e keresztelve. (A miénk meg volt Kép )

Amúgy (bocs, ha vonatkozik ide is, és elnézést mindenkitől, de a saját véleményemet írom le.)
Szóval. Kicsit "felháborított", hogy azok közül, akikkel együtt keresztelték a Lilit, rajtunk kívül egy család járt még templomba. A többiek még a Mi Atyánkat sem tudták elmondani. Azért ez gáz nem?
Én egyébként Lilit csak a férjem kedvéért kereszteltettem meg. Én nem voltam megkeresztelve, és felnőtt fejjel magam dönthettem úgy, hogy megkeresztelkedem. És jól döntöttem.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Kisbuksi!
Aranyos vagy, nem állt szándékomban végleg távozni, de mint írtam nem is jelenteném be. Köszi, hogy átadtad az üdvözletet. Jövögetek erre, ahogy erőm engedi.

Tünde!
Rá se ránts, mit mondanak az idegenek. Sajna kismanóm nappal is csak 1-2 órát alszik, és mire leheverednék mellé, már fel is ébredt.

Manga
manga

Sziasztok!

Sok hét eltelt mióta itt jártam. Kép
Néha bele-bele olvasgattam a topicba.

Az az igazság, hogy nem hajlandó Liliána aludni napközben csak esetleg fél órákat, meg talán séta közben. Nem baj, az éjszakát legalább átalussza.
És eléggé összenőttünk, panaszkodik ha kimegyek a szobájából és erőteljes nyüszögéssel tud követelni. Sokat vagyunk együtt, mint Ti is gondolom Kép - hempergünk a nappaliban egy nagy paplanon. (nekünk nincs haptapink Kép így kell írni? Kép ). És járókára sem ruházunk be. Azt kihagyjuk. Kép

Ma kapta meg az 5 hós oltását, igazából nem tudom eldönteni, hogy megviselte-e vagy nem. Egyik pillanatban kacag a másikban sír. De nem lázas, igaz kapott egy kúpot az oltás előtt. Odafele lerúgta az egyik zokniját a lábáról, de hazafele megtaláltuk. Kép

Csajszi 5600 gramm (óriási KépKépKép ). Sikerült 390 grammot híznia egy hónap alatt. Micsoda negatív rekord! KépDe nőtt 3 cm-t, most 65.

Nem forgunk hasra, így vissza sem. Panaszkodtam dokinéninek, azt mondta majd megerősödik. Viszont imád ülni, és bőszen kapaszkodik a mutatóujjaimba, édesen tartja magát.

Mostanában ismét rengeteget bukik, hatalmas tócsákat hány sugárba a padlóra és ide-oda. Elég ijesztő, meg elkeserítő. Szereti ha babusgatják, ölben van, de akkor meg bukik. Kép Utálom ezt a rohadt refluxot. Kép

Liliána már eszi az almareszeléket. Ízlik neki. Dokinéni javasolta, hogy turbózzak rá a pépes kajával, hogy több maradjon a pocijában. Így mi kihagyjuk az először gyümölcsléhez (bébi) szoktatást. Azt issza kicsit vízzel higítva pohárból, meg szereti az instant teákat is.

Vasárnap lesz a keresztelő Fehérváron, remélem sikerül digigépet szerezni és akkor teszek majd fel képeket. Egyébként nálunk csak én vagyok keresztelve, így templomi esküvőnk sem volt.

Legyetek jók. Oltás várományosok kitartás, egy időre aztán vége lesz az 5. hós után.

És képzeljétek jön az unokatesó. Pont egy év lesz köztük, ő is januári baba lesz. Kép

Na puszka nektek
Noémi
noémi

Sziasztok!Reméljük Bálinttal,hogy mégnem estünk ki ebből a jó társaságból!!?Velünk minden OKÉ!!!Látom mindenhol zajlik az élet és a Törpék csak-nőnek és nőnek... Már megfordultunk hasról hanyatra és nem tudom feltenni a netre a filmet amit webcammal vettünk fel.De a mozdulatsort majd este felteszem.Nagyon édes és a Nagytörpém.Rengeteget változott és stb...Minden babónak utólagosan is boldog név-és szülinapot kívánunk.Nem szaporítom tovább a szót....este jelentkezem...Pusza minden anyócának és babájának.
ari80

Még 1 szó erejéig!!!A mozdulatsor képekben lesz...Csak egy kis szerkeztést kíván!
ari80

Sziasztok csajok!

Hamár az alvásról van szó, akkor én is irokKép :
Nálunk mindig is problémás volt az éjszaka, mert azért 2-3 szor szoptattam éjjel is. De most nagy hanyatlás következett be:
Zebi már 5. napja minden éjszaka ébren van 3 órát. Szoval este 9-10 körül letesszük aludni (előtte 8-kor elájult, de most nem). Hajnali 5 -kor kelünk reggel és közben éjjel 3 órát ébren van. Napközben már szinte nem is hagyjuk aludni, hogy hátha akkor többet alszik éjjel. Hát a frászt!
Már lefekvés előtt megtömtem tápszerrel is és akkor sem változott a helyzet. Kép Mi a fenét csináljak vele????

Két napja én is elkezdtem délben kostoltatni Zebivel a püréket. Egyszer már evett répapürét és tegnap meg Hipp gyümölcs-mix-et.
Az a helyzet, hogy van elég tejem, de Zebi most már 4 hónapos kora ellenére 8 kg körül jár. Elkezdtem aggodni hogy hátha ekkora tömeghez már nem elég a puszta anyatejci. Mondjuk erre utaló jel lehet, hogy még most is elég gyakran szoptatom. Nappal éppenhogycsak kibirja a 3 órát.

Szerintetek a baba korától függ, hogy kell-e bevezetni kiegészitő étkeket vagy inkább a sulyától? Van valakinek erről pontos infoja?
Tudom, tudom, hogy a dokik a 6 hónapig "csak anyatejet" szlogent hangoztatják, de közben 6 hónapos kortól meg már az is irják, hogy a vas hiány megelőzése miatt lehet, sőt kell husit is adni nekik.

Fiona
fiona

Sziasztok!

Csak pár szó, mert dolog van. Kép

Tigri, valóban én írogattam az endós fórumra. Te is? Kép Nem baj, hogy én nem emlékszem Rád?? Kép De Te hogyhogy rám igen? Ezer éve nem jártam arra. Neked is endód volt?

Orsi, nálunk a nagynéni Orsi! Kép

Ini, Emese, aranyosak a srácok!

Noémi, várjuk a képeket! Kép

Dani szerencsére nagyjából minden kaját elfogad, viszont most, hogy megnövelte az éjszakai alvását, így a szopik száma is kevesebb, a tej mennyisége is borzasztóan lecsökkent. Kép Kép Mennyi folyadékra van szükségre egy babának? Mivel nem mérem már régóta, hogy mennyit szopik, fogalmam sincs, mennyi folyadékoz jut. Próbálom itatni pohárból mindenféle löttyökkel, de nem iszik sokat. Majd iszik, ha szomjas, vagy hogy is van ez??

Képzeljétek!! Tegnap voltunk gyerekorvosnál, csak egyszerű ellenőrzésre. Én úgy tudom, hogy a kisfiúk előbőrét nem szabad hátrahúzni, vagy ha mégis hátrahúzzuk, nagyon óvatosan kell. Én hozzá se nyúltam soha. Tegnap a doktornő (vele egyébként voltak már kisebb problémáim) egy mozdulattal teljesen hátrahúzta, hogy csak néztem. Este vettem észre, hogy körben a bőr végig berepedezett vagy 5-6 helyen, és nagyon csúnya. Azt hittem, sírva fakadok, mikor megláttam. Nem káros ez? Nem tudom, hogy fáj-e Daninak, talán nem. Kell vele valamit csinálni?

Bátrak vagytok, hogy strandot terveztek a manókkal! Kép Dani jóformán csak az ágyában hajlandó aludni, napi kétszer kb. másfél órát, tehát csak a a közbeeső időben (amikor nem eszik, nem öltözik Kép ) lehet elmenni bárhová, ami ugye nem elég semmire. Kép Max. bevásárlás. Bár tegnap elmentünk játszótérre, imádja nézni a gyerekeket! Kép

Pindur
pindur

Szia Pindur!

Pont tegnap olvastam egy babakönyvben, hogy ha drasztikusan hátrahzzák a fiuknál a bört és az berepedezik, akkor a gyogyulási folyamat eredményeként szükebb előböre lesz mint előtte és akkor 3-4 éves korában mütétre is lehet szükség.
Nem akartalak rémisztgetni, de ezt olvastsam.
Egyébként a mi dokinénink is azt mondta, hogy a bőrt "majd ő elintézi". Szerintem ugyanigy képzelte. Kép

fiona
fiona

Szia Fiona!

Hát, én is valami ilyesmitől tartottam. Kép Kép Kép Köszi, hogy leírtad.
Kell nekem egy másik gyerekorvos, egyre jobban érik bennem az elhatározás. De honnan szerezzek másikat???

Pindur
pindur

Pindur!

Ez szörnyű...én is úgy tudom (sajnos tapasztaltam is), hogy nem szabad erővel hátrahúzni, mert ha bereped, szűkületet okozhat. Az én fiam 2,5 éves, de még mindig nem jön fel teljesen. Egy éves kora körül kezdtük el este fürdésko nagyon óvatosan (amíg lehet) húzogatni, minden este. Már tök jó volt, majdnem "okés" amikor anyóséknál volt hétvégén. (na, ők megint "jót" akartak, és hátrahúzták - gondolom - neki. Csabi mondja rá egy hétre kb, hogy te, a Peti fütyijét abszolút nem lehet hátrahúzni.....na, vajon miért??? Ez 3 hónapja volt, azóta megint húzogatjok, most félig jó már. Szóval, remélehetőleg nincs nagy gáz, bár én nem is láttam berepedezést (talán egyet) ha te sokat láttál, az nem a legjobb. A kismamában a Veres dokinak ott a száma, szerdánként lehet felhívni, Ő írt egyszer arról, Ők hogyan oldják a szűkületet (valami nagyon kíméletes módszerrel, bekenik érzéstelenítő krémmel, és ha tuti hat, óvatosan valami szerszámmal "lefejtik" a bőrt, de nem felrántják!!! Szerintem hívd fel, hogy most mit tegyél (én óvatosan huzogatnám esténként, látod, nekünk is segített), mert biztos most nem jó így hagyni, nehogy tényleg szűkület legyen belőle.

Másik gyerekorvos: bemész egészséges rendelésre, (másik dokihoz), és ott az anyukákat kikérdezni róla. Amúgy meg ha találtál, annyi, bemész az újhoz egészséges rendelésre és megbeszéled átvesz-e.
Ne hagyd ennyiben!

Maszat
maszat

Sziasztok!

Orsi: nálunk a kaparászás ütögetésbe megy át, míg szopizik és jön elég tej, addig kaparász, mikor fogy a tej, akkor elkezd a tenyerével ütögetni. Ja és közben a térdével rugdos, meg a lábacskáját próbálja belémfúrni...Kép

Bogi:Zsófi akkor hányt az almától, mikor az picit savanyúbb volt a kelleténél. Én meg sem éreztem az almán, de az ő gyomrocskájuk annyira érzékeny.

Noémi: Zsófi lányom 5hósan 5700 gramm volt és a 4hós súlyához képest 20 dekát hízott! Vannak babák, akik ilyen nyúlánk fajták, mondta nekem egy ismerős védőnő. Zsófi most 8 hósan 7 kiló és mindenki el van tőle ájulva. Nyúlánk,pici pocak,gömbölyded karok és lábak...Kép zabálnivaló
Zsófi a mai napig bukik, hol többet, hol kevesebbet. A doki valami cseppet akart felírni, ami besűríti a gyomrában a kajcsit, de azt tanácsolta az ismerős védőnéni, hogy szerinte nincs szükség a cseppekre, mert az utóbbi hónapokban fél kilót hízott havonta, tehát gyarapszik.
Remélem szép lesz a keresztelő, ha sikerül gépet szerezni, várjuk a képeket.

Fiona: mit csináltok vele az éjszakai 3 órán keresztül? Zsófinak is volt ilyen időszaka, de mikor felébredt megetettem, aztán vissza a kiságyba. rendszeresen átmentünk visszaadni neki a cumit, meg betakarni, de soha nem vettük ki akkor a kiságyból. NIncs játék meg ilyesmi, éjszaka alvás van. Egy idő után (pár nap) feladta és rövidültek majd elmúltak az éjszakai virrsaztások.
Szerintem ha napközben nem hagyjátok aludni, akkor csak nyűgi lesz, hulla fáradt és nem tud nyugodt, mély álomba merülni este sem.
Nálam Zsófi de. fél órát alszik, du meg 3-4-ig, aztán estére elfárad és 8-tól reggelig alszik.
Én a helyedben nem adnék neki hozzátápit, lassan elkezd forogni, mocorogni, kúszni, mászni és szerintem a hízása is lelassul. Pontos infóm nincs, de véleményem szerint a hozzátápit a kis súlyú babáknál érdemes hamarabb bevezetni, mert ott az anyatej minősége nem lehet olyan jó és azért nem gyarapodnak.

Pindúr:az én lánykám is olyan aligiszik típus. Védőnő azt mondta, hogy erőltetni nem kell, tudja a baba, hogy mennyire van szüksége. Tapogasd a kutacsát, ha picit "horpadt", akkor szomjas. Én teszteltem és tényleg így is volt.
Kuki ügyben nem tudok okosat mondani...

Bocsi ha hosszúra sikerült.
Puszi: Zsófi és Brigi
hálósipka

Sziasztok!
Fiona!
Zebi nem semmi. Én sem venném ki az ágyából. Bár ezt könnyű mondani.

Oli ma kapta meg a 4 hós oltását, két héttel később. Utazás elött nem akartam , hogy megkapja.
7 kg és 65 cm. Ahogy meglátta a dokinénit elkezdett sírni. Kis drágám. Ma nem adtam neki répát, mert olyan kusza volt ez az egész délelőtt. De délután lehet, hogy adok neki gyümit. De az is lehet, hogy tejpépet. Ti melyiket adnátok?

Fütyiről:
A 3 hós oltásnál a mi dokink is hátrahúzta, szerintem berepedt neki akkor. De én is óvatosan huzogatom, férjem már nem meri. Nekünk elejétől kezdve ajánlotta a huzogatást. Minden orvos mást mond.

Ines
ini

Sziasztok!

Bocs, hogy innen a part mellől beledumálok a topicotokba.

Fiona: hozzátáplálás: http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm

Kuki: 2 fiam van. 33 és 9 hónaposak. Én úgy tudom, 1 éves korig abszolút békén kell hagyni. A nagyfiamnak 6 hónaposan nézte meg először a doki, hogy mi a helyzet. Erőltetés nélkül sikerült teljesen, úgyhogy ennyi. A kicsinek még nem piszkálták egyáltalán.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Ismét rohanok, így gyorsan dobok 1 táblicskut...

<pre>

Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.06.02
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 3 hónap 5 nap máj.29
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 3 hónap 9 nap ápr.30 nov.15
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 3 hónap 16 nap márc.21
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 3 hónap 17 nap júl.11 okt.01
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 3 hónap 17 nap ápr.25
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 3 hónap 20 nap jún.28 júl.21 Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 3 hónap 23 nap júl.11 ápr.09
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 3 hónap 30 nap márc.21 aug.25 Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 4 hónap 5 nap szept.10 máj.24 Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergő 2004.01.24 3900g/57cm 4 hónap 9 nap nov.17
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 4 hónap 12 nap nov.26
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 4 hónap 16 nap jún.28 máj.29
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 4 hónap 17 nap nov.21 jún.23 Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 4 hónap 21 nap ápr.29 ápr.18 Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 4 hónap 25 nap febr.06 okt.10
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 4 hónap 26 nap febr.14 jún.24
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 4 hónap 27 nap szept.02 jún.18
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 4 hónap 30 nap júl.27 nov.26
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 5 hónap 3 nap nov.05 júl.11
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 5 hónap 6 nap máj.18 jún.23
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 5 hónap 8 nap jan.13 jún.24 Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 5 hónap 14 nap aug.20 jún.18
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 5 hónap 15 nap márc.8 és aug.20 júl.03
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 5 hónap 24 nap júl.21 dec.16
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 5 hónap 25 nap márc.15 márc.05 Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 5 hónap 30 nap szept.28 márc.19
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 6 hónap 1 nap aug.23 márc.17
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 6 hónap 20 nap jan.06 Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 6 hónap 25 nap nov.30 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g/56cm 6 hónap 29 nap márc.28 máj.29
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 7 hónap 2 nap nov.17
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 7 hónap 3 nap máj.09
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 7 hónap 12 nap júl.21
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 7 hónap 23 nap ápr.25 máj.31
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 8 hónap 1 nap máj.15 jún.22
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 8 hónap 4 nap dec.3 és febr.24 dec.27
</pre>

Sztigris
sztigris

Szia Fiona!

Nem tudom mennyire vagy keményszívű Kép... Korábban én is írtam, hogy Márk egész nap(pal) nem alszik. Volt olyan, hogy16 órát fent volt, kis szunyákkal tarkítva.
Miután MINDENt végigzongoráztam, a cicin elaltatás bevált (fekve szopi, akár 40-50 pecig, erre bekómázott), majd ez sem.
Mostanában egyszerűen leteszem hasra az ágyába(telipoci, büfi után), és kész. Van, amikor 20 percig ordít; nehezen bírom, sajnálom nagyon. De aztán elalszik. Néha rövidebb időre, de ált. 2-3 órákat.

Fütyi: nekem is mondta a dokinő, hogy fürdés után finoman húzzam hátra. ???!
Tulajdonképpen fütyiügyben mi az igazság? Nem létezik, hogy ez szubjektív megítélés kérdése legyen!

Üdv.: Fruzsi
cinderella

Ja, légzésfigyelőről: nekem lassan 3 hónapja van, egyszer sem riasztott tévesen. Ha élőlény lenne, megköszönném neki a nyugodt éjszakáimat.

Kép
cinderella

Sziasztok!
lányok, ez az időjárás nagyon elszomorít. Mikor lesz már végre nyár?

Oli, kétszer kelt éjjel, gondolom a tegnapi oltás is szerepet játszott. De 10 percig voltunk csak ébren. Teljesen kibirható, ha az ember rögtön álomba merül utána.
Hanna ma megy először fodrszhoz. eddig mi vágtuk, de sajna azért látszik, hogy nem vagyunk fodrászok.
Rakok fel majd képet.

Ines
ini

Sziasztok!

Most kicsit több időm van, mivel vége(legalábbis kb.2 hétig) a kivizsgálásoknak. Talán már írtam nektek, hogy megint romlanak a májleleteim és most ismét nyomoznak, hogy mitől? Anno 4 évvel ezelőtt írtó rosszak voltak a májleleteim és nagyon rosszul voltam, ezért 2 hétig kórházban is voltam. Sajnos semmi konkrétat nem találtak, de azóta évente 1-2x ellenőriznem kell a vérképemet. Nos, most is ez volt és ismét rosszak az értékeim. Megint minden vizsgálaton át kellett esnem(tükrözések, UH, stb.), de komolyat megint nem találtak. A tükrözéseknél vettek mindenhonnan szövetmintát és ennek az eredményére várunk. Ha ott sem találnak semmi komolyat, akkor májamból vesznek szövetmintát. Nos, most itt tartunk.
Köszönöm a hiányolást és a köszöntéseket mindenkinek!Kép

Sokáig vaciláltam, de végül mégis szeretném leírni, amit gondolok, bár nem akarok békebíró lenni, nem is tartom ezt feladatomnak. Most csak 1 valamit szeretnék kiemelni, ami a legtöbb konfliktushoz vezethet.
Szinte elkerülhetetlen volt, hogy ebben a topicban is ne csapjanak össze a hullámok. Hasonló korú anyukák "beszélgetnek" a hasonló korú babájukkal kapcsolatos mindenféle örömeikről, gondjaikról. Természetesen emiatt elkerülhetetlen, hogy az ember ne húzzon párhuzamot a saját csemetéje és a másik csemete között. Mindenkinek lehetnek itt pozitív és negatív "élményei", de ez máshol sincs másképp.
Ha hiszitek, ha nem én még az első lányommal voltam terhes, amikor tudatosan elkezdtem felkészülni arra, hogy a lehető legjobban le tudjam reagálni ezeket a dolgokat. A mai napig is tudatosan törekszem arra, hogy ne legyek írigy arra, hogy XY babája már mi mindent csinál vagy épp már X kg és az én manóm pedig még ezt se, azt se csinálja és csak ennyi kg. Most tényleg nem akarom, hogy közhelynek vegyétek, de tényleg igaz, hogy ahány baba, annyi féle. Én is számtalanszor "megkaptam", hogy miért szopizik vagy nem szopizik, miért nem forog, mászik stb. ennyi idősen, bezzeg az én lányom/fiam már ennyi idősen ezt már csinálta vagy már X kg volt. Higyjétek el, nem szabad ezen rágódnunk, mindennek eljön az ideje. Anno Zsaninál aztán tényleg mindent megkaptam a hasonló korú babás anyukáktól! Az én lányomnak majdnem 8 hónaposan sikerült csak hasra fordulnia és miután magától felállt tanult meg csak egyedül felülni 10 hónaposan! A védőnő is rendszeresen rágta a fülemet, hogy hónapokkal le van maradva a mozgásfejlődésben. Ráadásul a súlya sem úgy gyarapodott, ahogy annak "kellett" volna(1 évesen még 9kg sem volt, pedig kimondottan jó evő volt). Nem mondom, hogy könnyű "elviselni" ezeket a megjegyzéseket, de én inkább csak meghallgattam és nem csináltam belőle lelki problémát. Azt nem mondhatom, hogy nem volt olyan, hogy ne csüggedtem volna el emiatt, de utólag rájöttem, hogy feleslegesen aggódtam illetve húztam fel magam a dolgon. Megpróbáltam örülni a másik örömének, mégha ezt nem is kaptam sokszor vissza. Persze rosszul esik az embernek, ha nem azt kapja, amit elvár(szeretne), de nem lehet mindenki egyidőben a top-on.Kép Mindig mindenre képtelenség reagálni(legalábbis nekemKép), de úgy gondolom, hogy bárki feltehetett kérdést, aki tudott segített és válaszolt. Persze a rendszeres talikkal talán sokkal jobban tudnánk követni, hogy kivel mi történt... Emlékszem eleinte hetekig filóztam, hogy bejelentkezzek-e a Pöttömökbe, mivel annyira pörgött a topic, hogy képtelen voltam követni. Végül mégis itt vagyok...most igaz "álldogáll" a topic, de remélem nem sokáig!Kép

Sziasztok,
Sztigris
sztigris

Fiona!
Igaz ez nem pontos infóKép, de szerintem ez teljesen a babótól függ. Általában tényleg a 6 hónaptól mondják, de akkor már tényleg kell némi más ennivaló is.Kép Nálunk Zsaninál 5 hónaposan megállt a súlya és ez jelezte azt, hogy itt az idő...pedig rengeteget szopizott, de már nem volt elég neki csak a tejci.
Alvásról: mostanában Niki is furi ezen a téren, de csak az időjárásnak tulajdonítom. Zebi teljesen nyugodt ilyenkor, nem is nyűgös? Nem lehet, hogy mozgolódnak a fogai?Kép Niki rettentően rágcsál mindent mostanában és nyugtalanabb is, de megnéztem semmi konkrét jele a fogainak.

Ja, és fütyi témában nem tudok hosszászólniKépKépKép...tapasztalat hiányában.Kép

Sztigris
sztigris

Sziasztok!

Fütyitéma: egyes orvosok szerint 3(!) évesig, a többség szerint pedig 2 éves korig élettani fitymaszükület van. Az én drnöm türelemre intett, mindent a maga idöben! Felháborit, hogy van még kegyetlen ORVOS(?) aki ilyen drasztikus beavatkozással csinál olyan dolgot,ami a kispinduroknak bazira fájhat! Ez tuti info!

Bogi,örülök, hogy sikerült ha nem is túl sokat, de tejcsit adni Lilinek!

Noé, Ines oltás Kép jobbulást! Kép
Noé, mi is összenöttünk Bencével ... Kép Most jön majd egy bébiszitter,aki néha vigyáz majd a csöppemre, ha úgyadódik. Nem repesek, de sajnos nincs rokon aki tudna rá vigyázni.

fiona, esetleg próbálj meg estére tejpépet adni, az laktató nagyon! És Brigivel egyetértve javaslom, hogy csak semmi hacacáré felébredékor, mert ha ottvagytok vele, azt hiszi majd, hogy ti is partnerek vagytok az éberenlétében, és másnap már ezért fog felkelni! És napközben kell aludnia vlamennyit,mert éjszakára halálosan fáradt lesz és ezért sem tud nyudogtan aludni. Ha egyáltalán sikerül elaludnia.

Brigi, hát jót kacagtam a kaparászástólazütögetésig storyn, igy minden bizonnyal felejthetetlenné válnak a szopizások!!!

Pindur, én úgy tudom, ha szopizik, elég folyadékhoz jut, ha mégis itatod, mert mondjuk meleg van, vagy kutacsjelzés, akkor akár pár korty is elég lehet neki, ö érzi mennyire szomjas!

Sztigris, remélem végre megtalálják a baj okát, és minden rendben lesz! Én sem találtam Bencénél jelet a fogacskára, csak a fogzásra... nyáltenger, nyügi, és elemi erövel rágja a játékait, ujjamat, vagy amit éppen megfog immáron 3 hónapja... de fog még sehol... Eccercsak eljutunk odáig is, addig szenvedünk. Kép

pussz
Orsi
orsi17

És jártatok az utóbbi idöben a soroksári Auchanban? (Már aki szokott oda járni.) Végre egy helyre kerültek a babázással kapcsolatos dolgok, kivéve a pelust. Hát igy mindjárt jobban tetszik!

Orsi
orsi17

Sziasztok!

Orsi: Nyáltenger nálunk is mindennnapos fogacska még a kanyarban sincs, de a nyűgi abbamaradt mióta napi 3x kenegetem az ínyét Dentinox ecsetelővel.

Sztigris: szorítok neked, hogy végre megtalálják az okot és hogy ne legyen semmi komoly!!
ja és köszi a táblicskut!

Ini: a tegnapi kérdésre reagálnék, nem tudom mig gondoltál gyümi alatt, de ha almát, akkor inkább a tejpépre szavaznék. Ez az én speckó véleményem, de az almával valahogy nem vagyok kibékülve.(talán mert Zsófi is hadilábon áll vele. hol megeszi, hol nem hajlandó még csak megkóstolni sem..)
Várjuk az új frizuról a sztárfotókat!

Zsófi na rájött a mászás fortélyára, minthogy ha váltva rakja a térdecskéit, akkor még haladni is tud....szóval haladunkKép

mára ennyit, puszika: Zsófi és Brigi
hálósipka

Sziasztok!

1-jén kibújt a bal alsó 1-es! Kép

Pussz: Borótól és 1fogú Kincsétől.
femõke

Sziasztok!

Fütyiügy: Daninak gyógyulgat, de még mindig elég piros. Olyan elképesztő dühös vagyok a doktornőre, hogy őrület!!!!! Utánaolvasgattam, és mindenhol az van - a mai elvek szerint -, hogy 1-2-3-4 (ez változó) éves korig természetes a letapadás, és nem szabad hozzányúlni, legfeljebb igen óvatosan. Ez jó is, mert így nem kerül a pelenkából szennyeződés a bőr alá. És az is igaz, hogy az erőltetés okozta berepedéstől lesz a valódi fitymíszűkület. Lehet, hogy mi ezek után nem ússzuk meg? Kép Kép Kép
Most csak azon vacillálok, hogy váltsak dokit (mint írtam, több gondom is volt vele már - három hónaposan 6 ónapos kor fölött adható antibiotikumot akart adni vírusfertőzésre, ugyanekkortájt gyümölccsel etette volna a manót, pedig semmi nem indokolta, amikor pedig 5
hónapos volt, teljesen kiakadt és jól leszúrt, hogy miért kap még mindig csak anyatejet), vagy augusztusban, mikor legközelebb megyünk, szóljak neki (sajnos nem vagyok az a típus, aki orvosoknak ilyesmit mond), hogy legyen szíves, ne húzza hátra, vagy hagyjam rá az egészet??? Szerintetek?

Brigi, Orsi, köszi az iváshoz való tippeket, majd nézem a kutacsát. Annyira rossz, hogy olyan kevés már a tej. De végülis ne sírjak, Dani már 7 és fél hónapos. Kép

Sztigris, jobbulást Neked!!!!

Pindur
pindur

Sziasztok!
Sztigris!
Remélem nincs semmi komoly. Sokat gondolok Rád.

Orsi!
Szerencsére Olit nem viselte meg az oltás. Ma reggel kapott még kúpot, mert melegnek éreztem, de vidám, jó a kedve, sokat mosolyog.

Brigi!
Elmaradt a mai fodrászkodás, holnap megyünk délelött. Alma a Hannánál nem nagyon jött be, így Olinál nem is próbáltam. Hanna öklendezett tőle.
Ma Olinak sütőtököt adtam krumplival a Hipptől, nagyon izlett neki. egy üveget 3 részre osztom, így 3 napig azt eszi. persze a pép után kap méág tejet.

Hát most már egyre kevesebb szó esik a szoptatási gondokról, most már a hozzátáplálás a téma. Itt is látszik, hogy nőnek a gyerekeink.

Még annyit, hogy valóban szerencsés a gyereket viszonyítani egymáshoz. Valóban mindegyik más. Olivér még hátról hasra alig-alig fordul meg, hasról hátra többször, Hanna ilyenkor már forgolódott mint egy ringlispiel. Egyáltalán nem is csinálok problémát ebből. Szerencsére a mi dokink nem problémázik ilyenen. Csak attól volt elájulva, hogy megismerte őt Oli, hogy rögtön elkezdett sírni.

Ines
ini

Bóróka!

Elfelejtettem gratulálni a foghoz! Sokat szenvedett tőle?

Pindur!
Auguszrtusban, amikor találkozol a dokival, akkor ne engedjed meg, hogy bármit is csináljon vele. Ha negatívan reagál, akkor váltsál dokit. Én ezt tenném a helyedben. Egy utolsó esély. Gondolom, már tele a pohár, már csak egy csepp hiányzik.

Ines
ini

Sziasztok,

már rég nem írtam, de jelen vagyok, kérem szépenKép

Pindur,
jó újra olvasni titeketKép Nemrég gondoltam is rátok. A fiú, mondhatom gyönyörű, és olyan nagy márKép
A fütyi téma szomorú, nekem is azt mondta a doki, hogy nem jó, hogy majd meg kell műteni, de szerencsére nem bántotta.
Megkérdeztem nagypapámat, hogy ők csináltak-e vmit anno a fiúkéval, de azt mondta, nem szabad azt bántani. A férjem, és a gyerekgyógyász professzorom is azt mondja, hogy nem szabad húzogatni, de sokan azt mondják, hohy kell.
Én néha csinálom, de kb egy mm-es kis nyílás van rajta, tehát sztem azt csak letépni lehetne.De annak én nem sok értelmét látom.
Pisilni tud szépen, ép ma ellenőríztem újra.

Ines,
Irigyellek benneteket, hogy olyan sokat utaztok.
Nekünk most nincs kocsink sem, mert a párom összetörte, most akartunk másikat, erre 2 hónap jogosítványelvétel gyorshajtás+lámpa miattKépKép
Nekem meg most nincs rá szükségem.

A versenyen labdába sem rúghattunk, a nyertes 587 szavazattal nyert,de nem is izgat már,ígyis-úgyis csuda szép fiúKépKép

Mi szerdán megkaptuk az 5hós oltást, a fiú csak nyügizett, be sem lázasodott. Én nem is adtam neki semmit.
6700 g, és 68 cm a fiú.

Lassan a hozzátápon gondolkozom, vizet már akartam neki adni, de nem nyeli le a fiúKép
Nem tudom, hogy mi lesz, majd látjuk, nem akarok vele nagyon sietni.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Manóka!
Jogosítvány, nem túl jó. De remélem,hogy rajtatok egy karcolás sincs.
Tegnap vettük át az új kocsinkat, lecseréltük egy nagyobbra, hogy ennyit utazunk.
Egyébként a Zalába aug.21-28-ig leszünk. Emlékszel egyszer beszéltünk a nyaralásról.

Most még nézegetjük a horváth apartmanokat, Hanna biztos élvezné a tengert.
Imike tényleg csudaszép fiú, büszke lehetsz rá.

Fütyit már mi sem piszkálgatjuk, pisi nálunk is szép nagy ívben történik, engem eltalálva.

Mikor lesz már nyár?

Ines
ini

Sziasztok!
Örömmel olvasom, hogy mindenkinél zajlik az Élet!
Én egész héten annyit rohangáltam, hogy el sem tudom mondani. Szerencsére "Nagytesónk", Kittike a nagymaminál nyaral, vagy inkább ázik? Már kellett neki egy kis kikapcsolódás. Persze minden nap felhívom, és olyan boldog a hangja, szerintem egyáltalán nem hiányzunk neki.

Pindúr!
Annyira ideges lettem az orvosotokra, én nem adnék neki még egy esélyt, messze elkerülném! Igaz, én ilyen hirtelen haragú csaj vagyok, még amikor az oltással jön a dokibácsink, van egy olyan érzés bennem, hogy most úúúúúgy kiverném a kezéből a tűt, de persze ez csak egy olyan titkos vágy! Kép Szerencsére a doki elég jó emberismerő lehet, mert nagyon óvatosan bánik velem és persze Petivel is! Kukachoz nem nyúl, és valahogy semmibe nem szól bele! Nagyon diplomatikus.

Peti semmit sem akar enni! Bocsi, de már nem emlékszem ki írta, hogy nem fogad el semmit a babó. Szerintem nem kell erőltetni, egy két hét ide vagy oda nem hiszem hogy számítana. Amíg felfelé ível a súlygörbéje, addig én nem izgatom magamat. Majd eszik ő ha már érzi, hogy szüksége van rá. Szerintem azt sem kell olyan nagyon szigorúan venni, hogy 6 hósan kötelező húst kapnia. Kittike is csak 9 hónapos korától eszik húst, de azóta aztán megállás nélkül!

Ini, nekem tetszik a strand ötlet, de melyik lenne a jó? Szerintem a többiek,akiknél nincs tesó, még nem elég "érettek" a nyilvános strandhoz, de nekünk mivel van egy nagyobb is, jobban megéri kimenni. (Jaj, nehogy most valaki azt higyje, hogy nem lenne jó ha mindenk jönne!)
Viszont egy év alatt nem tudom, hogy érdemes-e kisérletezni, a víz tisztaságra gondolok.
Én nagyon szeretem a Dagály-t és a Római fürdőt is! Mondjuk az árak elég húzósak, de havonta egyszer ki lehet bírni.

Sztigris!
Nagyon egyetértek veled abban, amit írtál a topikról! (Én biztos nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni!) Kép
Érdekes, hogy most amíg ilyen lassú a topik, sokkal jobban van kedvem írni!
Jobban átlátom a helyzetet!
Viszont nagyon hiányzik azért a társaság javarésze, akik még a legelején is itt voltak, és akikkel találkoztunk is egyszer. ( Ők kétszer.) Meg akikkel nem. Most direkt nem írok neveket...... mindenki!

Most búcsúzom!
Minden babának és mamának jó nyarat kívánok!
Csak kicsit kevesebb esővel!
Andi.
andi68

Sziasztok!

Éjjeli nem alvás:
Fiona! Ezt én sem értem, hogyhogy 3 órát ébren van éjszaka Zebi? Hogy szoktad visszaaltatni?
Nálunk is, mint írtam nincs alvás 4. hete, eddig 3 féle módszerrel próbálkoztam. Eleinte minden alkalommal megszoptattam (akkor még volt tejci), mert azt hittem éhes. Aztán éjjel csak teát adtam neki, hogy megtudjam mennyit iszik, kiderült, hogy csak 10-10 ml-eket, tehát nem volt éhes, csak megszokásból akart enni.
Ezután átálltam a cumira, vagyis mikor felébredt gyorsan bedugtam a szájába, még mielőtt elkezdett volna sírni. Ez a módszer 2 alkalommal válik be, azután jön a reggel 5 óra, ekkor vagy megfordítom a kiságyában vagy átteszem a nagyágyba, ha ez sem használ, akkor adok neki teát. 6-fél7-kor kap először tejet.
És ez az a pont, ahol elbizonytalanodtam, mert történjék bármi, mindig ugyabban az időpontban ébred fel (negyed3, negyed5, 5, 6-fél7).
Járt már valaki közületek hasonlóképp? Van valami tanácsotok?

Fiona! Szerintem a súlya miatt ne aggódj, amiatt ne adj neki még mást, ha csak ezért tennéd, a gyarapodás előbb-utóbb lelassul. De szerintem, ha ilyen jó a súlya, esetleg próbáld meg rászoktatni a 3-3,5 óránkénti evésre, mert ha ilyen jó súlyban van, akkor lehet, hogy csak megszokásból akar 2óránként enni, mint kisebb korában. Ez persze csak egy tanács, te látod, hogy mire hogy reagál.

Fütyi ügyben én sem tudok okosat mondani, mi nem nyúlunk hozzá 1 éves koráig biztosan, szerintem nem kell. Pindur! Sajnálom ami veletek történt, szerintem ha legközelebb mész ne engedd, hogy hozzányúljon.

Brigi!
Ütögetés szopi közben nálunk is volt, ez azt jelentette, hogy "miért folyik ilyen lassan" vagy "ebben nincs is semmi".Kép

SzTigris!
Remélem rájönek a baj okára Kép, szurkolok neked! Amit a babákról írtál, tökéletesen egyetértek, nem kell őket összehasonlítgatni, hanem örülni kell a másik örömének is. Mi például egyáltalán nem forgunk, nem mászunk, holott 5 és fél hónaposak vagyunk.

Boró!
Örülök a fogacskának, hogy viselte?

Noi!
Mi is most kaptuk meg az 5 hós oltást, 2 nap rémálom volt, lázzal és sok sírással, pedig az eddigieket meg sem érezte.

KÉRDÉS: nálunk amióta tápszert kap a baba, zöld a kaki, mint a spenót. Ez normális?
Amióta meg almát és más pürét is, a kaki összeáll, már nem folyik, olyan mint a formálható gyurma. Ez normális?

Manga
manga

Szia Manga!
Gyors válasz:
Szerintem a kakija teljesen normális, az állaga biztosan, a színe pedig mindig olyasmi várható, amit elvett. A tápszertől pedig zöldes.

Az ébredésről:
Ha az első két ébredésnél bejön a cumi-szájbadugás, szerintem hálát adhatsz a sorsnak!
Reggel 5-re viszont már tuti éhes, vagy szomjas, de akkor már én adnék neki valamit, egy picike anyatejci sem gyűlik össze addigra? Vagy még mindig szeded a gyógyszert?

Ne aggódj, szerintem nagyon jól haladtok az éjszaka átalvásához, főleg hozzánk képest! Peti még miden éjszaka 2x eszik és a reggel fél öt ebben nincs benne, mert azt már nem számítom éjszakának.

Különben mióta tök sötétet csinálok a szobában, volt hogy 6-ig is aludt!
Remélem segítettem!
Andi
andi68

Sziasztok!

Ines,
nem hinném, hogy mázlista vagyok! Úgy tűnik véletlen volt! Kép
Répát még nem kapott csak almát, meg banánt (mostanában állítólag már ez is allergizál, de kop-kop minden ok)
Egyszerűen odavan a kanálért, meg az ízekért! Pedig ki akartam várni a fél évet, de megsajnáltuk..
Mi a trükkje annak, hogy Oli szeret elaludni egyedül? SOS!
Annyira husi a képen! Jó nagy haja van!

Brigi,
ütögetés a szopi közben nálunk azt jelenti, hogy kaki lesz Kép

Sztigris,
remélem hamar meggyógyulsz!

Boró,
gratula a fogacskához!
Már nem emlékszem hol olvastam, hogy ha jön a fog piros lehet a popsi. Ti tapasztaltatok ilyet?

Pindur,
én Hajnalka néven irogattam az endos fórumban, még a Monyó, Mamamaci, Manó, Mirmur lányokkal "nyomultam" leginkább. Nekem az endo miatt ki kellett venni a bal petefészkemet, és én is kaptam klimax kúrát. Alexánkra 3 évet vártunk, de megérte!!!

Orsi,
Köszönöm a tápszeres válaszodat!

Noémi,
Liliánát alvásügyileg össze lehetne kötni Alexával! Ismerik valahonnan egymást?! Ugye, hogy a születési súlyukhoz képest most milyen óriásinak tűnnek? Pedig másnak a mi méreteink még így is picinek számítanak Kép

Na búcsúzom, mert már leragad a szemem! Szép napos hétvégét minden kedves Pöttöm babának és mamának!
Hajni
tigribigri

Sziasztok lányok!
Látom zajlok az élet mindenkinél!!!
Felénk is!!!Bálint (amikor rájön)-hasról hanyatra fordul.
Persze az elmaradhatatlan,megígért képek:
1.Kép
2.Kép
3.Kép
4.Kép
Sztigris-kérlek vigyázz magadra!!!Gondolunk rád...írd majd meg,hogy mi van veled.
Persze nem utolsó sorban minden anyóca és babóca is vigyázzon magára.
Pusza mindenkinek!
Ui:Ja még csak annyit,hogy a kiságyban már keresztbe is fordult ,illetve próbálkozik a "kúszás" jellegű mozgással---->hátra fele,mint a rák.(valahonnan örökölte,az apja és én is rák jegyűek vagyunk--->poén!)
Bálint+Ari
ari80

Sziasztok!

Andi!
Én a Hannát 6 hónaposan vittem ki először a rómaira. nem lett semmi baja. Tavaly csak a zalába volt strandon, amikor már nem volt az az őrült kánikula. Talán azért is, mert féletettem magunkat a ferőzéstől, hizsen akkor Olika a pocakomba volt. Szerintem a kánikulába jobban érnek a bacik a vízbe. Ezt valahol hallottam.
Havi egyszer tényleg ki lehet bírni, de tényleg nagyon-nagyon drága.

Tigri!
Olinál érdekes volt, hogy magától aludt el. ezt teljesen maga alakította ki, sőt nekem kellett rájönnöm, hogy igényli. Ordított mint a sakál, nehezen lehetett karban elaltatni, teljesen abban a hitben voltam, hogy a hasa fáj. Egyszer már nagyon kellett pisilnem, beraktam arra az időre az ágyába. A kezemet szorosan magához húzta, akkor a kis maciját adtam neki cserébe. Mire benéztem a szobába(pisilés után), aludt.
Hanna nem aludt el így soha, így számomra az egész hihetetlen volt. Hanna még mindig velem alszik el.

Készülsz már a szülinapodra? Én régen mindig nagyon-nagyon vártam, idén már nem, mert a tavalyi szülinapom egy jó nagy csalódás volt.

Ari!
Én is rák vagyok!!!

Brigi!
Ütögetés nem semmi, Nálunk Oli mikor büfiztetem, akkor a kanapét kaparja.

Ki milyen tápszert használ?
Nálunk humana van, múltkor próbáltam Olinak adni, mikor úgy gondoltam, hogy keveset evett. Nem jött be neki. Védőnő adott most Bebát. Talán finomabb?

Manga!
Vigyázz az éjszakai teáztatással, hozzászoknak hamar. Nálunk a Hanna szokott nagyon hozzá, 2 évesen nagy nehezen az éjszakai ívásról cumisüvegben sikerült leszoktatni. Éjjel kb.3-4 alkalommal ébredezett. Próbáld inkább tényleg cumival. Biztos nehéz, meg a fáradtság miatt az ember hamar feladja, de később jobb lesz.
Persze, ha szomjas pohárból kap, de most márnem kéri.

Ines
ini

Lányok!
Jó páran vagyunk szülinaposak júniusban. Még a végén egy igazi Pöttöm szülinapi bulit tarthatunkKép

Ines
ini

Sziasztok!

ma már tényleg beszámolok magunkról,most csak egy gyors bejelentkezés...Kép

Tigri!

Én is úgy látom,hogy az egész napos izgalmak után Vencel igényli az egyedüllétet a kiságyban. Telepakoltuk érdekes, színes,puha játékokkal /szerintem mindenképp kell egy olyan,amivel össze lehet bújni/,és nagyon hamar belealszik. Én azt tapasztaltam,hogy szépen lassan "felnő" minden dologhoz, először csak az éjszakai kiságyazás ment, kb. egy hónapja a délutáni szunya is egyedül történik, és most már egy hete a délelőtti félórás is. Mi folyamatosan kisérleteztünk,és ami még pár hónapja lehetetlennek tűnt,az ma már természetes. A dokinénink szerint,és van benne logika, ébren kell letenni a babát és igényétől függően vele maradni,ameddig kell, mert fontos,hogy ott ébredjen,ahol elaludt,mert az neki is zavaró,hogyha ébredéskor esetleg nem ott találja magát,ahol álomra szenderült. Egyébként Vencelnek volt kisérlete arra,hogy 3-4 napig sírdogált este az ágyban, akkor hagytuk pár percig sírni,pedig nem vagyok híve ennek,de tényleg rá kellett jönnünk,hogy ez csak egy kis nyügi volt,meg a fáradtság. Szerintem fontos,hogy lassan hozzászoktassuk a babákat az ilyen dolgokhoz,mert iszonyat okosak és rafkósak. Mi most 3 napig nagyiéknál voltunk,természetesen ment a folyamatos "ölben seggrázás" és bizony amikor hazajöttünk, továbbra is lett volna rá igény Kép Sok újat biztos nem mondtam most, csak "beleugattam " Kép

Puszi!

Buksi

Ines!

A fotelkaparás nálunk is megy büfikor!
kisbuksi

Sziasztok!

Buksi!
Tényleg nehéz a gyerekeket a hétköznapokba vissza szoktatni egy kis kiruccanás után. Ezt én is tapasztaltam most.
Még mindig heti egy kakit produkál Vencel?

Egyébként valóban így van, hogy a babáknak amikor felébrednek ua. a helyzetnek kell lenniük, mint amikor elaludtak. Ha saját maga az ágyába alszik el, akkor esetleg éjjel, ha nincs más probléma, akkor vissza tud aludni.
Mi a Hannából tanultunk, éjszaka meglátogat mindig minket. Én mondjuk szeretem, amikor ott alszik velünk. De, ha majd Oli is ott lesz, akkor szűkös lesz egy kicsit. De nem baj, gyerekekért mindent.

Ines
ini

Sziasztok!

Fütyiügyben köszi mindenkinek minden hozzászólást és együttérzést. Orvost kéne váltanom, egyre biztosabb vagyok benne, csak még nem tudom, hogy fogjak hozzá. Ha ugyanoda fogok járni, mint eddig, és összefutok a dokinővel, az annyira ciki... Nem? A védőnővel meg meg vagyok elégedve, ő pedig ezzel a doktornővel dolgozik együtt. (Oltás, vizsgálatok stb.)

Hajni, akkor ott már tényleg találkoztunk! Kép Én leginkább Monyóra és Mamamacira emlékszem, ők az Index MedLomb topikjában is előbukkantak néha. (Te nem jártál oda?) Nekünk végül lombikkal lett Dani, de szerencsére elsőre! Kép

Én már Dani kicsi kora óta törekedtem arra, hogy egyedül aludjon el (kb. 6 hetes korától), pontosan azért, amit Ini és Buksi is írt. Eleinte sírdogált, de sosem hagytam csak egy-két percig, akkor valahogy megnyugtattam, mindezt addig, amíg el nem aludt. Türelemjáték volt! Kép De megérte, mert 2-2,5 hónapos korától már mindig egyedül aludt el.

Na most mennem kell!

Szép vasárnapot mindenkinek! Kép

Pindur

Ui. Vannak végre új képek, holnap majd szkennelek... Kép
pindur

Sziasztok!

Ari,
jók a fotók! Kép

Ines,
valakitől azt hallottam, hogy a testvérek alvási szokásai eltérnek egymástól, szerintem ez nálatok is bejött Kép
Szülinapra oly mértékben készülünk, hogy már meg is kaptam az ajándékomat: egy turmixgépet. Fő a praktikusság Kép

Buksi,
már tényleg rég írtál magatokról, mizujs veletek?

Pindur,
szuper, hogy elsőre sikerült a lombik! Melyik intézménynél jártatok? Én épp a HSG-re készültem, amikor azt mondták a meddőségi centrumban, hogy van egy miómám. Találd ki, ki volt a mióma! Kép A Medlombot csak hébe-hóba olvastam.

Az alvással kapcsolatban tökéletesen egyetértek az írásaitokkal, valóban kell a rendszer, a határozottság, a megfelelő kuckó. De valahogy nálunk még mindig csak a cicin való bekómálás megy. Ami valahol iszonyat jó érzés, hogy a karodban alszik el, valahol meg borzasztó, hogy egyedül nem megy neki. Szóval megy a "csempészük be valahogy a gyereket a kiságyba" akció minden este. Ha szerencsém van nem ébred fel ha leteszem, ha nincs, akkor visít ezerrel.
A kezdetek kezdetétől arra törekedtünk, hogy aludjon egyedül, de az én lányom valahogy képtelen rá. Pedig van helyes kis kuckója, puha állatkái. Zenélő-forgója, éneklő anyja stb. Hiába. Cumit egyáltalán nem fogad el. A kis villanyt is égve hagyom ha kell.
Sírni hagyás híve nem vagyok, de már azt is kipróbáltuk. Kép Az lett a vége, hogy összehányta magát, nekem meg lelkiismeret furdalásom lett. Ő nem az a típus, aki elfárad a sírásban, csak jobban belelovalja magát. Mindenki mondja, hogy csak az első hét a nehéz, de nekünk 1,5 hét is kevés volt. Pedig valamit ki kellene találnom, mert ez így nem mehet hosszú távon. Ja és bármennyire is látom rajta, hogy álmos, nem akar nélkülem (cici) aludni.
Valamit nagyon elrontottam? Viszont ha este leteszem alszik reggelig.
Remélem nem voltam túl kusza.

Puszi
Tigri
tigribigri

Köszönöm a gratulákat!
Kedden megyünk 5 hós oltásra.Remélem minden oké lesz.
Amúgy mi is negyon várjuk a jóidőt,mert igencsak lemennénk Siófokra(a párom nev. apjának a telkére.Idáig minden évben valahogyan szabadság ideje alatt sikerült lejutni.Most már,hogy a Bálint van,így számunkra egészen izgi lesz.
Leírnék kedves történetet ami velem(ünk) megesett.Címe:Egy árok kismamák részére
Tavaly júniusba már közel 3 hónapos terhes voltam.Ekkorra a Józsi munkahelye biztosított 5 napot Keszthelyen a cég egyik apartmanjába.Hazafelé jövet mivel Siófokot volt lehetőségünk érinteni,így bementünk a "telekre"(ez az aranyparton -víztől kb.150-200 méterre helyezkedik el;nem messsze a Beach Haus-tól.Hogy a lúd legyen kövér nem a partra mentünk ki,hanem a zárt Beach-re.Itt kezdőttek a "bajok".Az óvatos napozás ellenére már mindenhol kellemes barna színem volt csak a hátamon nem. Szerintetek mi a teendő ilyen esetbe????Józsi ezt könnyen megoldotta.Megfogta és mint felnőtt kis gyerekként egy jó nagy lyukat kapart a Beach Haus kellős közepén.Persze ezt elég sokan látták.Még mielőtt elkezdett volna "homokozni"természetesen méretet vett a hasamról. Nagyon jól eső érzés volt-miképpen az apuka gondoskodik a kismama hátáról,nehogy fehér maradjon a nyár folyamán.Meg kell hagyni,hogy a gödröt kényelmes és bevált módszernek tartom.Ha bármikor valamelyikőtök babát vár és a hasika látható,használjátok ki a lehetőséget.Garantátan,jó.
Remélem sikerült mindenkinek egy kis nyári ízelítőt adni,a napozásra tekintve.
Most már elköszönök!Pusza alszom...
ari80

Sziasztok!

Tigri
Meg tudlak érteni a "hogy altassam" témában... most már több tapasztalattal is azt tudom mondani, hogy az ember lánya eltervezheti, hogy hogyan akarja csinálni... aztán a gyerek meg keresztbe húzza .. KépKép Csengével ugyanúgy jártam, ahogy te... csak cicin, ágyba vissza csempészés, kiságyérzékelő a gyerek fenekében = ordítás... Művelet elkezdése előről... Csenge ráadásul nap közben csak úgy volt hajlandó aludni, hogy a hasamra fektettem... Így valamennyit én is pihentem, de semmit nem tudtam tőle csinálni... A kisebbik viszont egyedül is eljátszogat a kiságyban, sokszor elalszik egyedül minden nyikk nélkül.. sokszor el sem hiszem KépKép .. úgyhogy van remény... legfeljebb csak a következő gyereknél Kép
... ja ... Csenge is megtanult 2 éves korára aludni KépKép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Rebi!
Nálunk a Hanna volt ilyen. Picinek, csak a karomba volt hajlandó aludni. De csak nappal, este be kellett csempészni az ágyba. Úgy tűnik ez az első gyerekeknél elég gyakoriKép
Nem Te kérdezted tőlem az óvodákat?
Ha igen, akkor mindegyik nagyon jó, csak hihetetlenül sok gyerek van itt. Hannát valószínűleg vissza fogják utasítani, mivel itthon vagyok.Gondolom fél napra sem vennék be. Én mondjuk csak annyira adnám be első körre.

Ari!
Nagyon aranyos a történet a napozással. Nagyon fiygelmes a férjed.

Tigri!
Nagyon eleven akkor a miomádKép Még szerencse, hogy Alexa volt az.

Pár napja kélrdeztem tőletek azt a Kritika nevű hozzászólásokat. Mi az, mikor volt?

Ines
ini

Ines, megkerestem neked: március 9-én volt, ott keresd. Nem én vagyok a "kritika", kifejezetten Ines kedvéért kerestem meg! Kép

Később még jövök!
Pusz
Tigri
tigribigri

Köszi Tigri!
Nem semmi.....
Akkor még nem írtam ide, azért nem emlékeztem rá.

Oli nem alszik valami nyugodtan most délután. Én is aludnék(mindenki alszik), de Oli állandóan felsír, felkelek az ágyból, cumi... Most már inkább le sem fekszem. Lehet, hogy lassan egy kis fogacska fog kibújni?

Ines
ini

Sziasztok!

Újabb 1100 távmunkahelyre írnak ki pályázatot!
Figyeljétek a lehetőségeket, mert hamarosan lesznek.
http://www.magyarorszag.hu/hirek/gazdasag/tavmunka20040605.html?h=1

www.tavmunkainfo.hu

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?