Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Lányok! Az nagyon nagy gáz, hogy amiket itt leírtatok az nekem olyan, mintha valami vadidegen nyelven lenne? :lol: :oops:

Piroska, akkor most a szomszédos telken valami romafalu fog épülni? Vajon engedi ezt az önkormi?

Pimpoka, a tanulás helyetti vonalzód nagyon jól sikerült. Kéz-, és lábtörést a hétfői szigorlathoz!

Mali, nagyon jók a képek! Marci milyen nagyfiú lett. :shock: Remélem hamarosan ellátogattok hozzánk... :wink:
Gratulálok a fogyáshoz!

Henus, szuper képek! Szerintem Szonja nagyon hasonlít rád!
Köszönöm, hogy múltkor segítettél. Sajna a dolog nem jött össze, mert nem tudtunk megegyezni az anyagiakban, és időközben előkerültek bizonyos "pletykák" is. :cry:

Verna, jobbulást Flórának! Sára orrmanduláját 2 éves kora után vették ki, mert szűkek az orrjáratai és nem fért el benne a mandula. Ekkor már szinte semmit sem hallott, mert a hallócsontocskákra rárakódott a sok évi "trutyi".
A műtét rövid volt, a legnagyobb probléma, hogy utána feküdni kellett volna, de Sára inkább a kórház játszóterén rohangált. A dokinő meg majdnem szívrohamot kapott, amikor ezt meglátta. Szóval egyáltalán nem viselte meg a leányzót...
Azért remélem sikerül elkerülni a műtétet.

Mindenkinek köszönöm a névnapi jókívánságokat!

Tegnap voltam az ovis szülőin. 4-re mentem és 3/4 7-re értem haza (bár Nircee-ékkel is összefutottam a házuk előtt és eldumálgattuk az időt)!!! :shock: Az

Úgy látom ma is jó időnk lesz... Hétvégére meg megint elromlik... :x
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.15 13:07-kor.
Vendég

Piroska, mehetnék egyetemi szintre, de csak abból ami az alap diplomám. Én meg azt nem akarom, mert itt Miskolcon olyan köcsögök a német tanszéken, hogy nem akarom azt a két évet pokollá tenni, egyébként sem vágyok tanítani. No meg amúgy sem hoz lázba, hogy főiskolai vagy egyetemi a diplomám.

Én nem tudom miről beszélsz, de majd ha lesz időm rákeresek, annyira kevés tévét nézünk, hogy ha a kisebb csomagban benne lenne a hír tv mellett az echo is, akkor minimalizálnám, mert a két adón kívül szinte semmit nem nézünk.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pilla, mi lesz Laura jele?

Nem hiszem, hogy nagyon nagy gáz, ha nem érted ezeket, majd ha Sára oda kerül te is vágni fogod.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Verna!
Zsaninak is fent állt az orrmandula kivétele,mert nagyon sokat volt taknyos és köhögött is állandóan!A gyerekdoki megállapította,hogy megvan neki is nagyobbodva az orrmandulája ,így azt mondta,hogy várjunk a szülinapjáig(akkor lesz 3-om éves),ha addig nem javul a helyzet akkor ad beutalót a fül orr gégészetre ,hogy ott döntsenek felettünk!Én úgy látom,hogy azóta nincsen semmi gond nem jelentkezett a köhögés,nem taknyosodik stb....így sztem felesleges a műtét is...majd ha esetleg megint jelentkezne akkor viszem el újból a dokihoz(mivel 3-om éves kor alatt nem nagyon veszik ki úgy sem az orrmandulát).
Keresztfiam is ilyen picike volt amikor kivették neki reggel bementek és este jöhettek haza!Meg sem érezte az egészet,csak az altatás utáni 2 óra volt gáz amikor nemtudta a gyerkőc,hogy ébren-e van vagy alszik-e még!(állítólag tök normális folyamat,azért is kel bent maradni még megfigyelés alatt!De nem kel tőle félni nem egy nagy műtét ez már...csak hát annyi minden hall az ember!
Remélem azért nem kerül rá sor nálatok!Jobbulást nektek.

Pilla!
Utólag is nagyon sok Boldog névnapot kívánok Laurának!
Kép
A nagy lányod nagyon gyönyörű! :) :wink:
Nircee!
Hát nem is tudom,hogy mit mondjak a férjed gondolkodására!
Egyszerűen számomra ez érthetetlen ahogy ő az egész dolgokhoz hozzá áll.Én nem akartam írni...már az elején meg akadt a szemem rajta...de úgy gondoltam,hogy biztos csak félti a gyerekeket vagy valami hasonló dolog.
szerintem azért ez nem úgy van ahogy ő gondolja....a gyerekek nem csak azért születnek,hogy folyamatosan a szüleivel legyenek(ami sztem nem is egészséges)kel nekik,hogy néha egy-egy éjszakára a nagyszülőknél legyenek,hiszen már ennyi idős korban jó ha hozzá szoknak kicsit az önállósághoz(értem ezt a szülő nélküli órákra)!Mindegy is....nem akarok én beleszólni....távol áll tőlem.Remélem azért a férjed be látja,hogy nem csak a gyerekekről szól a világ...ne értsen senki félre!
Én úgy gondolom kel néha egy kis kikapcsolódás kettőtöknek együtt vagy ha másképpen nem megy külön-külön...mert ez a házasság rovására is mehet!
Remélem nem értett félre senki....és nem sértettem meg senkit!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla!
Tényleg mi lesz a jele Laurának?
Nálunk augusztus 25.-én lesz az ovis szülői ott fog kiderülni,hogy melyik csoportba fog járni Zsani és .,hogy mi lesz a jele. :)

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi a mandulával kapcsolatos észrevételeket! Ma elviszem dokihoz Lolit, hogy egyáltalán tényleg az-e a baja, amit gondolok, a hörgője rendben van-e, stb., és kikérem a véleményét. Azt olvastam, hogy 2-3 éves kortól célszerű kivetetni az orrmandulát, mert a korábban kivett orrmandula még vissza tud nőni. 7-8 éves kor körül meg amúgy is elsorvad általában. Lehet külön, csak az orrmandulát is, az nem olyan gáz, mint a teljes (garat) mandula kivétel (pl. ehet utána a gyerek rendesen).
Mindenesetre ha szükséges, akkor mérlegelni fogjuk az előnyöket és hátrányokat és aszerint döntünk...

Pimpoka: én államilag finanszírozottra mennék, mivel összesen 6 évet finanszíroznak a bolognai rendszerben. A főiskolai képzésem 4 év volt, tehát még 2 évet végezhetek. És masterre mennék mindenképp, idén 6 helyen indult a képzés, Gödöllő van a legközelebb.

Piroska: jaj, hát én minden nap találkozom ezzel, tudod, néha mi is "publikálunk" az indexen, vagyis elérjük, hogy írjanak Csömörről, na ugyanazt a cinizmust tapasztalom, amiről Te is beszélsz. Annyira tipikus ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene" hozzáállás... pl. amikor az M0-sal kapcsolatban írtak rólunk, akkor jött az, hogy persze, a burzsuj csömörieknek semmi se jó, és a Hungria körúton is van forgalom, mégsem panaszkodnak az ott lakók... :? Most meg, hogy épült ez a csodálatos gyaloghíd, sok száz millióból, akkor jönnek azzal, hogy a civilek kiharcolták, mi tehetünk róla... (pedig szó nincs róla, ez a sz*r már az eredeti tervekben is szerepelt, csak ez emberek fejében ez összemosódott, és nem néznek utána, mi volt, hogy volt, csak fröcskölődnek).
Vendég

Ja... Hold lesz a jele, mert hatalmas HOLD rajongó a jány. Képes arra, hogy ha éjszaka ébred, beálljon az ablakba és bámulja...
Vendég

Pilla
remélem, nem. Nem igazán értettem, mi ez az egész. Nem igazán látok abban értelmet, hogy romáknak építsenek, hiszen azok nem tudják kifizetni az önerőt. Minden esetre ránk jár a rúd :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kefíres piskóta javítva

2 doboz kefír (ez a mérce)
4 doboz liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2,5 doboz cukor
3 tojás
1 citrom héja-leve (az előzőből ez kimaradt)

Na ezt összekeverni, a legvégén 1 doboz étolajat is hozzáadni.
Tetejére gyümölcsöt (mi meggyel szeretjük a legjobban) szórni.
Lehet a tésztát kétfelé venni és a másik felébe kakaóport tenni, hogy márványos legyen a tésztája. Vagy az egészet kakaóval keverni. Ilyenkor középre is szórok a meggyből, meg a tetejére is.
Kivajazott-lisztezett tepsiben megsütni. Ha kihűlt porcukorral kell megszórni.

Kép
klmaria

Sziasztok!

Lenn vagyunk Siófokon, szuper az idő, klassz minden. Dóri nagyon jól érzi magát, pancsol sokat, ami a bibi, hogy előjött rajta a napallergia. Szegényt ma már ki se mertük engedni a napra, annyira viszket neki és csúnya is a bőre nagyon. Inkább játszótérre mentek az anyósékkal (ők is jöttek segíteni) és délután meg kitalálunk valamit pancsi helyett.
Ikrek vegyesen vannak, leginkább az alvás furcsa nekik, idegen a hely. Mi apával hullák vagyunk, sok az éjszakai kelés és azért itt is kell etetni-altatni-foglalkozni a csöppökkel és Dórival.
Rájöttem, hogy pihenni akkor fogunk tudni, ha a gyerekek ellesznek pár napot már nélkülünk. Addig meg lassan-lassan megbolondulunk...
Visszaolvastam kicsit, Nircee kitartást kívánok nektek, kívánom, hogy tudd meggyőzni a férjedet. Gondoljatok bele, mi van akkor ha kényszerűségből kell a nagyszülőkre hagyni a gyerekeket, betegség, baleset akármi miatt. Erre is fel kell készülni, bár nem festeném a falra az ördögöt...

Pimpoka, jó tanulást neked, már csak 3nap és túlleszel rajta..

Most mennem kell, eredetileg hétfőn megyünk haza, ha nem lesz túl rossz az idő a hétvégén.

KépKép
tüccs

Ja, képzeljétek Anna négykézlábra állt!!!

Petya pedig úgy néz ki örökölte az apja allergiás-asztmás dolgait, szóval mehetünk majd pulmonológiára a heimpálba. Hétfőn a doki még írt gyógszert és a ventolin-os befújás is sokat javított az állapotán.

KépKép
tüccs

Na voltunk dokinál, sajna nagyobb a baj, mint gondoltam. :( Az orrmandula nem annyira gáz, azt mondta a doki, hogy most is meg van nagyobbodva, de mivel közben elmúlt és úgy tért vissza, nem kell még kivenni. Viszont ma elkezdett csúnyán köhögni a csajszi - azért is vittem mindenképp, bár elég sokáig aludt, majdnem lecsúsztuk a rendelési időt, de inkább felébresztettem, hogy ráhallgasson a doki a tüdejére, az előzmények tükrében fontosnak tartottam. Hát nagyon jól tettem, hogy elvittem, ugyanis kezdődő tüdőgyulladást állapított meg a doki. :( Megint antibikotikumozni kell, és a mandulájára továbbra is kapja az orrcseppet.
Kérdeztem, hogy kerülhetnénk el a sok betegeskedést, azt mondta a doki, hogy sehogy - majd egyszer csak túl lesz rajta, vigyük tengerpartra nyaralni, az rendbehozza. :) Nem esik nehezünkre betartani, egyébként is készültünk. De most egy hétig sajna nincs medence, meg nincs gyerektársaság - nem fertőz, de ha most elkapna valamit, az nagy baj lenne.
Azt persze mondanom sem kell, hogy a "nagybeteg" megint átrendezte a rendelőt, a patikában vígan rohangált körbe-körbe, aztán itthon is egy nagyot játszott. Azt se bánta, hogy nem fürödhet, mondta, hogy én azért menjek be a medencébe, majd ő nézi. :D Hát, ez van, majd csak kilábalunk belőle...
Vendég

Verna
hát nagyon sajnálom, hogy így jártatok, gyógyulást kívánok Flórának. Remélem, hamarosan véget ér ez az egész. Nemrég még mi is lázasan itthon voltunk, annyira utáltam. Egy tüdőgyulladás meg egyébként sem vicc. De jó, hogy legalább jókedve van.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs
gratula Annának! Petinek meg reméljük, hogy kinövi és nem marad meg neki. Gyógyulást nektek is! Olyan rossz olyat hallani, hogy egy ilyen pici gyerek beteg, megszakad a szívem ilyenkor. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok! Csak beszámolok, hogy a "beteg" továbbra is nagyon jól van. :) Este a férjem ment a barátokhoz, és hívtak, hogy Janka barátnője nagyon várta Lolit, csalódott volt nagyon, hogy nem mentünk. Még azt is mondták, hogy most nem betegek a gyerekek, mehettünk volna nyugodtan - a férjem még pattogott is, hogy miért nem mentünk. Mondtam, hogy azért, mert ha valamit mégis összeszedne Loli, sosem bocsátanám meg se nekik, se magamnak, hogy elvittem...
Azért beszéltek telefonon a 4 éves barátnőjével, elég vicces volt. :)
A mostani antibiotikummal megint küzdünk, elég erős az íze - nem olyan rossz, mint a múltkori, de kiérződik az innivalóból, nem nagyon issza meg. Végül szépen bevette kanállal, aztán gyorsan leöblítette innivalóval, de csak mert ígértem érte Raffaello-t. :D

Van ám jó hír is: tegnap behívták a férjemet az igazgatóhelyetteshez, és azt mondták, 90%, hogy elmegy az egyik tanítónő, és ha így lesz, akkor a férjem kapja meg a státuszát szeptembertől, akkor is, ha csak 2 első osztály lesz. Ez most nagy könnyebbség nekünk, mert kicsit aggódtunk miatta, hogy mi lesz. Ráadásul olyan a pedagógusok szabadságolási rendszere, hogy ha új helyre menne, akkor az augusztusi fizetését majdnem teljesen vissza kellene fizetnie a kötelezően kivett szabik miatt... tavaly is így volt. :( De most úgy néz ki, nem lesz gond, ráadásul nem csak szerződést hosszabbítanak, hanem véglegesítik. :D
Vendég

Verna
az nagyon jó lenne, ha a férjedet véglegesítenék

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, most csak beugrottam, nemrég jöttünk haza Szabadkáról, ott voltunk 2 napot. Anyóssal. Hajj, majd mesélek! Egy élmény volt! :roll: Most hulla vagyok, megyek aludni.

Kép
Kép
nircee

Nircee
:):):) izgatottan várom :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szervusztok!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, a legjobb hely, hogy feltegyem a kérdésemet, hátha tudtok segíteni.
Szóval, Isaszegen lakunk és most várjuk harmadik babánkat. Dokinénim Budapesten rendel a moszkva térnél és a Kútvölgyiben szülnék nála. Viszont, a kútvölgyi nagyon messze van, ráadásul nem is ismerem (előzőleg két lányunk a máv-ban született, de a dokinő eljött onnan), azonban sokkal kényelmesebb lenne, ha közelebb tudnék lenni a családhoz - utolsó hónapban a vizsgálatok és a lábadozás, csecsemőosztály miatt is - így felmerült, hogy a flórban szüljek.
Kérdéseim a következők lennének.
- ismertek ott jó császáros dokit? (2 császárom volt eddig, tudtommal nincs esélyem a hüvelyi szülésre, főleg, hogy miattam volt mindkettő császár)
- ismertek ott jó aneszteziológust?
- tudtok pár szót mondani a lábadozás körülményeiről? Azt már megtudtam, hogy van alapítványi szoba is, nekem a két ágyas volt a szimpatikusabb...

Segítségeteket előre is köszönöm
Gabi
fehérgabi

Fehérgabi: szerintem a legtöbb doki jó császárban, az enyém biztosan. :) Azt tudom, hogy nagyon szépen gyógyult a sebem, és 50% esélyt adott a hüvelyi szülésre következő gyerkőcnél (nekem csak 1 csaszim volt.)
Nem tudom, hogy anesztest lehet-e választani, ez úgy tudom, elég bonyolult Kistarcsán, ugyanis epidurált egyetlen dokinő végez, akit úgy kell behívni, ha valaki igényli. Csaszinál viszont az ügyeletes anesztes adja be a spinális érzéstelenítést. Programozott császárnál nem tudom, és nem is tudok itt senkit, akinek programozott császárja lett volna.
Csaszi után 12 óra a szép új, 3 ágyas őrzőben, utána kerülsz át a megfelelő szobába. Alapítványi szerencse kérdése is, sajnos elég nagy a zsúfoltság mostanában. Nem tudom, hogy viselted az előző két műtétet, de nekem rémálom volt császársebbel felmászni a magas kórházi ágyra... ezért az egyedüli kényelmes hely az egyágyas alapítványi szoba volt. (Én aztán végigjártam mindent, voltam 1, 2 és hatágyasban is.) A hatágyasban még egy szék sem volt, hogy fel tudjak mászni az ágyra... Szóval mindenképp alapítványi, ha el tudod érni, és ha teheted (illetve ha az előzőek miatt szükségét érzed), akkor inkább a családi szoba...
Vendég

Helló!

Hová lett ma mindenki? Elmosott benneteket az eső? :lol:
Útálatos szar idő volt ma. :?

Nircee, várjuk ám a beszámolót a hétvégéről... :wink:

Tüccs, gratula Annának nagyon ügyes... :wink: Még a BAlatonon vagytok? VAgy már itthon?

Pilla, szerintem ne bánd, hogy nem jött össze a biznisz. Gyanítom, hogy ott több minden is sántított. :roll:
Laurának holdacska lesz a jele? :) Szonjának minden héten/nap más. Egy darabig a csiga-bigát szerette volna, aztán cseresznyét, majd tulipánt, ma pedig a katicabogarat. Szeptemberig még eldönti. :lol:

Most mennem kell, mert esti teapartit rendezünk (Szonja szerint) mint Eperke. :wink: :lol: :lol:

thenus

Nekem ma elég húzós napom volt. Bulcsú lázas. 1 óra körül mértem neki 38,6-ot, aztán ez 4 órára felment 39,2-re. Azóta meg visszament 38,2-re. Lili meg ahogy látta, hogy mennyit foglalkozom ma az öccsével mondogatta, hogy ő is beteg. :? Most alszanak, úgyhogy szerintem megyek én is...

Kép
Kép
giga1

Sziasztok.
Tegnap megjöttünk a Balcsiról, szerencsére egész jó időnk volt.
Itthon megvárt a vasalatlan, a mosatlan, a takarítatlan lakás. :( És persze hoztunk is haza piszkos ruhát..
Kezd a hócipőm tele lenni a házimunkával.
Amúgy jól éreztük magunkat odalent, még aug-ban is visszamegyünk, ha minden jól alakul. Képek még a fényképezőn vannak, majd egyszer ha lesz időm letölteni, felteszek néhányat.

Tegnap megvilágosodtam. Dóri óvodai papírján az áll, hogy előjegyezték és megfelelő létszám esetén mehet oviba. Na mármost én elkezdtem agyalni, de ha szept-ben feltöltik a létszámot, az én gyerekemnek hogy lesz márciusban helye????
Kizárt, hogy vkit év közben vegyenek ki, hacsak el nem költöznek. Az meg elég ritkaság ebben a kis községben.
Szóval nem értem, de beszélek az óvónénivel mihamarabb.

Na lépek, százezer a dolgom, mindenki alszik, belehúzok.

Giga!
Jobbulást!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!!!

Hát, nem akarok hosszas beszámolóba kezdeni, a nagyját úgyis kitaláljátok szerintem.
Maga az út nagyon jó volt, pénteken reggel indultunk, ott töltöttük a napot Palic-on, voltunk az állatkertben (37fok volt, árnyék kevés, de azért megoldottuk), aztán meglátogattuk Szabadkán a rokonokat, majd ismét vissza Palic-ra, ott nagyokat sétáltunk a tóparton. Este, mikor elaludtak a gyerekek, otthagytuk őket anyóssal, mi meg ketten elmentünk sétálni egy nagyot. A szállodánk ott volt rögtön a parton, elég jó volt, 3-ágyas szobában aludtunk, mert oda tudtak csak betenni 2 kiságyat. Igy 5-en zsúfolódtunk össze, de 1 éjszakát ki lehetett birni. Másnap meg elmentünk Törökbecsére, a férjem nagyszüleinek sirjához, majd visszafele ismét Szabadka, ott bevásároltunk kaját-ruhát (ott persze van Chicco-bolt, édesebbnél édesebb ruhákkal, meg van egy másik üzlet, amerikai OshKosh ruhákkal - lenézett balkán...), majd visszafele még megálltunk ismét Palic-on Marci kedvenc játszóterén, majd irány haza.
A gyerekek nagyon élvezték az utat, a szálloda mellett volt egy szuper fa játszótér, fák alatt, ott nagyon sokat játszott Marci, Simi meg addig a fűben mászkált. Az állatkertben volt egy óriási felfújható csúszda, azon Marci teljesen egyedül többször is lecsúszott. Anyós sápitozott, én meg csakazértis hagytam, hadd menjen minél többször! Persze tudtam, hogy 1000%-ban biztonságban van. :twisted: Aztán volt ott egy játszóház-féle többemeletes labirintus, ott is 2x nagyon ügyesen végigment Marci, csak mondanom kellett, hogy merre menjen, az akadályokon nagyon ügyesen átment. Az állatok annyira nem érdekelték, kivéve a "cinegér". :lol:
Simi saját magához képest nagyon jól viselkedett, nem volt sok hiszti, a menüt végigette, nagyon édes volt!
Én hogy éreztem magam? Hát, voltak nagyon szép időszakok, főleg, mikor anyós nem volt a közelben, vagy mikor a férjem jól kiosztotta. Azt nagyon élveztem!!! Állandóan belecsipogott a vezetésbe ("fékezz, mert kivág eléd! lassts! balra menj! állj már meg, nem látod, hog ypiros van? Ne menj ilyen gyorsan!" stb...) A férjemnek több sem kellett, többször kiosztotta az anyját, és felajánlotta, hogy szivesen cserél vele, ha az annyira jól tud vezetni. Az is tetszett, hogy csakazért sem ment lassabban, az meg ott hátul csak sipitozott. Persze nem száguldott a férjem, csak mondjuk 80-nal ment a kihalt mellékúton, anyós meg azt szerette volna, ha 60-nal megy. :twisted: :twisted: :twisted:
Voltak beszólogatások oda-vissza, de most a férjem is sokszor helyretette az anyját, és én sem hagytam magam annyira, mint korábban. Veszekedni nem veszekedtünk, azt nem mert volna a vénasszony, csak odamondogattunk.
Azért persze hozta a formáját is: "Nóri, adjál inni a Siminek/ Nóri, gyere már, csináld ezt, csináld azt/ Nóri, hol van már a kaja? Nóri, ne magyarázz, add már! stb.... Szinte egész végig. Én azonban már többször visszaszóltam, hogy majd adom, ha odaérek, majd csinálom, ha ezt vagy azt befejeztem, most nem adok, mert az előbb adtam, stb.
És természetesen nem úsztam meg Marci chips-szel tömését (ő ült hátul a gyerekekkel, ami egyrészt neki volt bünti, mert rohadt kicsi a hely a 2 gyerekülés mellett, másrészt nekem nem volt közvetlen ráhatásom a hátul történt dolgokra). És miután megtömte az amúgy is nagyon rosszul evő Marcit, csodálkozva megjegyezte, hogy milyen keveset eszik ez a gyerek, csináljunk már vele valamit. Én meg visszaszóltam, hogy talán nem chips-szel kellene tömni, és akkor meg tudnám etetni rendes kajával is. Az utazás előtt este 11-ig pucoltam, magoztam, vágtam össze a gyümölcsöket, hogy majd az milyen jó lesz az úton a gyerekeknek, mondanom sem kell, az összeset ki kellett dobni, mert anyós folyamatosan pogácsát és nasikat adott nekik. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Simit is megpróbálta Chips-szel tömni, de azt nagyon komolyan megvétóztam. Hát hülye???????? 10 hónaposan nem hiszem, hogy ezt kellene adni egy gyereknek. Persze 2,5 évesen sem, csak sajnos Marcinak már van akarata, és keze, amit be tud dugni a zacskóba. :roll:
Na mindegy, hazaértünk egyben, ez a lényeg. Itthon visszaállt a rend. Ahhoz képest, hogy anyóssal mentünk, egész jól megúsztuk, de a férjemmel levontuk a következtetést, hogy max. 1 éjszakár megyünk vele, hosszabb útra nem visszük. :twisted: :twisted: :twisted:

Majd teszek fel képeket, csak még ki kell válogatni, meg le kell kicsinyiteni őket.

Kép
Kép
nircee

Alszanak a gyerekek, igy fel tudok tenni pár képet:

Skanzen:
Kép Kép Kép

Palic:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

A kertünk:
Kép

Finci, mikor megérkezett (azóta kétszer ekkora):
Kép

Kép
Kép
nircee

Nircee, örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Anyós nélkül bizti jobb lett volna, de túl vagytok ezen is.

Mi ma voltunk beiratni Sárát a suliba, este pedig DEPECHE MODE koncertre megyünk. Drukkoljatok légyszi, hogy NE ESSEN AZ ESŐ!
Vendég

Asztaaa!!!! Depeche koncertre én is szívesen elmentem volna....
Pilla! Jó szórakozást!!!!

KépKép
tüccs

Nircee
szuper lehetett az a nagy csúszda!! Egész jól viseltétek anyóst. Vagy csak így utólag.. :lol:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

SOS segitségre lenne szükségem!

Kezd szétszakadni a babakocsink, igy gondolkodom, hogy veszek egy másikat. Most csak egy gagyi ernyőkocsink van, de eddig kiszolgált, igaz, második kocsinak vettük még Marcinak, bevásárláshoz.

Szóval most a vaterán láttam két kocsit is, de nem tudom, még van-e értelme olyat venni, amihez van lábzsák, és közel vizszintesig dönthető, avagy elég már Siminek az olyan, ami csak pihenő állásba dönthető. Mert rövid távon magunkra kötjük, ott tud aludni, de azért hosszabb útra kell a babakocsi. Nem beszélve arról, hogy néha még Marci is bekéredzkedik.

A kisebbik kocsi 7500Ft, a nagyobbik 13000, én a nagyobbikat venném szivem szerint, de tényleg nem tudom, kell-e még. A férjem hallani sem akar új babakocsiról, mert szerinte jó még a régi. Igaz, hogy néhány helyen szakad, de tényleg megy még, de 2 évet már nem fog kibirni, ezért gondoltam, hogy veszek egyet most, mert most van ez a nagy akció.

A kisebbik: Kép
A nagyobbik: Kép

Ja, és ami még fontos:
hallottatok a Bébégo-ról? Ha igen, mit? 3 óra múlva lejár az aukció, kérlek, aki tud, mihamarabb irjon!!! Köszi előre is!!!

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Hallottam már ezt a márkát, de nem ismerem. Én a helyedben azt venném meg, ami majdnem vízszintesig dönthető. Jobb ez, ha elalszik a gyerek esetleg, de mindenképen jobb, ha pelenkázni kell. Félig ülő helyzetben nehéz lenne... :wink:

Bulcsúnak vírusos torokgyulladása van. Tegnap is még 39,2 volt a láza, de most pl. nincs neki. Délutánra még gyanítom, hogy fel fog menni, de már enyébb lesz.

Kép
Kép
giga1

Nircee!

Annyit tudok róla, hogy a Pierre Cardin gyártja ezt a típust.
Láttam már boltban is, de sosem néztem meg. :?
Nekem egy Cam portofino volt a szaladgálós babakocsim.

Giga!

Jobbulást Bulcsúnak! Lili nem kapta el?

Kép
klmaria

Nircee, anyuékhoz ha megyünk, ott van egy kölcsönbabakocsi ismerősöktől és az BéBéGo. Szerintem teljesen jó, nincs vele semmi probléma. Márk ugye másodikként használja, de abszolút nem látszik rajta.

Giga, jobbulást Bulcsúnak!

Tüccs, boldog hófordulót a Annának és Petinek! :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee,
nekünk is ugyanilyen (második kép) BébéGo van, csak a szürke helyett világoskék... de nem használjuk szinte sose, Roni utál babakocsiban lenni, mióta tudja mire való a lába. Pl az esővédőjét egyszer széthajtogattam, mert meg akartam nézni, de használva nem volt... a lábzsák is csak télen 2x. Nekem nagyon szimpi amúgy a babakocsi, jól használható - lenne, ha megülne benne a kisasszony. Ha a nyarat még kibírja a "szakadós" babakocsitok, szerintem velem 13-nál kevesebbért is megboltolhatod majd ősz elején... :wink:
andibab

Köszi a válaszokat, szerintem a másodiknál maradok Arra még van 1 óra.

Andi,
szuper lenne, csak tudod én utálom a mostanit, mert csak pihenőbe lehet dönteni, igy Simi szegény ha elalszik benne, akkor lóg a feje, nem túl kényelmes. Meg a pelenkázás is gond néha, és csak egy picurka bevásárlóhálója van, amibe semmi nem fér, a fogantyújára meg nem tudok semmit akasztani, annyira könnyű a kocsi, hogy azonnal felborul, ha nincs benne gyerek. Nem szivesen várnék velem még őszig, mert pont nyáron használnánk sokat. De lenne még egy kédésem: mekkora? Nagyon dromedár? Milyen könnyű? (nekem nem mond semmit, hogy 8 kiló). Könnyű cipelni? Egyébként, ha csak tili-tolira kell valami, akkor akár cserélhetünk is! Persze kifizetném a tieteket, csak odaadnám a miénket. :wink:

Mindjárt teszek fel képet!

Kép
Kép
nircee

Kép

Egyébként arra szuper, amire vettük, hogy bemenjünk vele vásárolni, de arra nem, hogy ez legyen az egyetlen kocsink. A Graco-nkat meg eladtuk, mert az nagyon nagy volt már, ráadásul az is szakadás előtti állapotban volt, még igy el tudtam adni, utána már nehezen lehetett volna.

Kép
Kép
nircee

Giga, jobbulást Bulcsúnak!

Tegnap végül nem lett szerencsénk. A koncert szuper volt, viszont a felétől úgy szakadt az eső, mintha dézsából öntenék. Nekem volt jó vastag kapucnis pulcsim, de apának be kellett állnia a tető alá.

Végre süt a nap... ;)
Vendég

LÁNYOK!!!! SZUPER HÍREM VAN!!!!!

LARÁCSKA NAGYON JÓL VAN!!!
Most beszélt a barátnőm az anyukájával, Évivel. Pár hét (3-4) és akár már haza is mehet a kicsi! Már a tornaterembe járnak, gyógytornászok segítenek újra megtanulni neki járni, és ügyesen eszik! Évi elmondása szerint nagyon szereti a dvd lejátszót és a meséket, amit kapott.

Nagyon köszönöm még egyszer azoknak, akik segítettek!!!
andibab

Nircee
anyósod egy boszorka, a csúszda király, a képek szupik. :) Na, megyek takarítani.

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi
szupííí! :) Nézegettem az nlcafé-n, hogy próbálnak nekik mindenfélét beszerezni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

íme a kölkök:
Kép család Kép Dori Kép Anna Kép Petya Kép ketten

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tüccs, nagyon szépek a gyerekek! :wink: Dóri és Petya nagyon hasonlítanak. :wink:

MI is megyünk hétfőn Siófokra. Remélem ez a fajta ítélet idő, ami mostanság itten van, elkerül. :roll:

Nircee, jók a fotók. :wink:

Basszus, képzeljétek megírtam ezt a bejegyzést vagy 3 órája és nem küldtem el.... Itt virít...tiszta gyagya vagyok... :oops:

thenus

Tüccs
nagyon jók a képek. :) Hihetetlen, hogy nőnek ezek a gyerekek, nemrég még arról volt szó, hogy próbálkoztok és már mindjárt egy évesek lesznek. Mi meg öregszünk...

Henus
:)

Lányok, én rájöttem, hogy tényleg jobban jártunk, hogy nem most jött össze a tesó, jól van ez így, kicsit anyagilag rendeződünk, meg Didrikével sem nagyon könnyű mostanában. Én nem tudom, mit csináljak, a leány ahogy kiszáll a babakocsiból, az úttestre megy. Azonnal az úttestre. Persze, megfogom a kezét, hogy csak anyával megyünk az úttestre és nem ott közlekedünk, hanem a járdán, erre leül a földre és elereszti magát, lóg a kezemben és sír. Láttam már ilyet, féltem is ettől, de sajnos itt van ez az undorító dackorszak. Ti mit csináltok, hogy ne menjen ki a járdáról a gyerek? Én ilyenkor beteszem a babakocsiba és megmondom neki, hogy ez van, ha nem jön a járdán, akkor megyünk haza. Van valami tippetek, hogy tanítsam meg közlekedni? Már nem merek vele kimenni az úttestre.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Tüccs!
Nagyon szép családod van!Gyönyörűek a gyerekek! :)
Piroska!
Én nem indultam soha útnak gyalog ennyi idősen!Nem valók ők még a járdára sem!sztem!Tudom sokan elítélnek ,de azért találták fel a babakocsit nekik!Játszótéren más a helyzet..ott nyugodtan el lehet őket engedni..nekem Zsani már nem akar kimenni az útra.Mindig mondtam neki,hogy jönnek az autók,elütnek nem szabad kimenni az útra!Ő pedig a babakocsiban helyeselt!Kisebb útra elindulunk gyalog de hosszabbra még most sem!Nem lesz semmi gond,ha bent van a babakocsiban ennyi idősen....úgy is megtanulják,hogy nem szabad csak a járdán közlekedni!Neked is kényelmesebb még ha babakocsival közlekedtek!Legalábbis nekem nagy segítség !
Ez csak az én véleményem!

szép napot!
sziasztok

Kép
Kép
Kép
tiop

Piroska,
nekem ugyanaz a véleményem, mint Tiopnak!!! Már korábban volt szó az út melletti motorozásról, én akkor is azt mondtam, hogy ebben a korban nem lehet megbizni még bennük, hiába ÁLTALÁBAN jól viselkednek, ha EGYSZER valami eltereli a figyelmüket, és lerohannak az útra! Ebben a korban még hiába magyarázol nekik, élettani sajátosság, hogy bármi azonnal eltereli a figyelmüket. Ekora felelősséget nem lehet tőlük elvárni. Jobb megelőzni a bajt, az úgyis olyan hamar bekövetkezik. Természetesen kihalt, gyér forgalmú helyen lehet menni, Marci is ott "gyakorolt", hiszen meg kell tanulnia közlekedni, de más, ha néha-néha elmegy egy autó, azért azt látom, hogy jön, és időben oda tudok menni a gyerekem mellé. Marci is mindig félreáll az autók elől, akár gyalog, akár motorral van, de csak néhány hónapja jöhet gyalog nagy forgalmú úton. Szigorúan a kezemet fogva!!! Ezt megtanulta, megszokta, nem akarja magát kitépni. Motorral még mindig nem engedem, mert az gyors, nem biztos, hogy utána tudnék ugrani. Simi is babakocsizni fog minimum 2 éves koráig, de ha lehet, akkor inkább tovább.

Tüccs,
nagyon szépek a képek! Szerintem mindhárom gyerek nagyon hasonlit egymásra, gyönyörűek egytől egyig!

Andi,
Larának nagyon örülök!!!!

MINDEN BETEGNEK JOBBULÁST!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Lányok, most megnyugtattatok. Az az igazság, hogy itt van, hogy még másfél éves sincs a gyerek és már motorral tép ezerrel. Nem tudom, hála Istennek még nem volt baleset, de én annyira félek. Nincs itt olyan húde nagy forgalom, de azért van, hogy olyan gyorsan jönnek, hogy csak nézek. És igen, én is azt gondolom, hogy még nem érett rá. De itt én amolyan fehér hollónak számítok ezzel a felfogásommal, úgy néznek a leányzóra, mint valami csökkent elméjűre.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
inkább nézzenek úgy rá, mint hogy valami baj történjen. Persze nem kell burokban tartani a gyereket, mi is nagyon messze állunk tőle, de azért nem árt előre végiggondolni, hogy minek milyen következménye lehet. Ezt semelyik másik anyuka sem fogja helyettünk megcsinálni. Én megmondom őszintén, rohadtul nem érdekel, hogy ki hogy veszélyezteti a saját gyerekét, de mindenki maga számol el a lelkiismeretével. Én is csak egyszer voltam figyelmetlen, le is esett Simi azonnal, nekem nem kell több lecke, megtanultam, hogy soha nem lehet félvállról venni a dolgokat. A baj velünk is megtörténHET. Persze nem stresszelek folyton, és nem párnázom ki a gyerekeimet, Marcinak sok olyan dolgot megengedek, amitől a nagyszüleiknek égnek áll a hajuk. Ahogy nőnek a fiúk, úgy csinálhatnak egyre több mindent egyedül, azonban nálam van egy szigorú határ: minden olyan dolgot tehetnek, amiből max. "csak" csonttörés lehet, de semmi olyat, amiből bénulás vagy halál is. Igy én bizony ott állok mögötte a létránál, de nem fogom meg. Csak akkor mehet fel egyedül a nagyon meredek és életveszélyes lépcsőnkön, ha én ott megyek mögötte. Forgalmas út mellett nincs motorozás, rohangálás, játék. Később természetesen fokozatosan lazulni fognak a szabályok, de nem 2,5 éves korban. Játszóházakban, játszótéren, kis forgalmú helyeken, zárt parkokban majdnem azt csinál Marci, amit akar, de főleg a lépcsős, létrás, magas játékoknál mindig ott állok mellette (kivéve játszóházban). Akinek ez nem tetszik, hát ne nézzen oda. Ha ne adj'Isten leesik, és kitöri a nyakát, akkor meg mindenki engem hibáztatna, és mutogatna rám. Hát ez az én véleményem, nem kell egyetérteni, de én ezen senkinek a kedvéért nem fogok változtatni. :wink:

Verna, Giga,
hogy vagytok?

Kép
Kép
nircee

Ti szoktátok olvasni a Velveten a porontytanácsadót?
Én bevallom soha. Most sem tudom hogy jutottam oda, de meg is bántam rögtön. Annyira felhúztam magam a baromságain amiket mondott. Ráadásul megnéztem az az egy ember (aki mellesleg hapi) mindenféle témában tud tanácsot adni, legyen szó szoptatásról, diszgráfiáról, koraszülöttségről....:evil: :evil: :evil:
Most 200 a vérnyomásom, megyek megnyugodni... :oops:

thenus

Henus,
nem szoktam olvasni, mit írt, hogy ennyire felhúztad magad?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska ezt az állapotot a végére értem el, elolvasgattam vagy 10 sztorit.

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?