Sziasztok!
Ma reggel felkerekedtem, hogy megszerezzem a TAJ számot. Jelentem 1 órát álltam sorban de megvan. Illetve csak félig van meg. Mivel kiderült, hogy már 15-én postázták a kártyát, csak mi még nem kaptuk meg.
Úgyhogy most kaptam egy igazolást a számról, így tudtam ügyintézni, a kártya meg majd érkezik!
Egyébként aki még nem szült: ajánlom, hogy amint megvan az anyakönyvi kivonat menjetek el érte. Igazából az 1 óra várakozás nem sok, (ráadásul ez Bp.), és utána már lehet intézkedni!
Utána leadtam a TGYÁS papíromat is - ez persze másik ügyfélszolgálat - itt fél óra volt a várakozási idő. Azt mondták 30 napon belül utalják!
ide kellett: kitöltött TGYÁs papír (munkahelytől), kórházi igazolás a benttartózkodásról, TB kiskönyv (ezt nem vették el, csak megnézték), anyakönyvi kivonat (ezt is csak fénymásolták)
Utána bementem az Államkincstárhoz, de nem vártam ki a soromat, mert nagyon sokan voltak. Kérdeztem az őrtől, hogy ugye nem kell órákig várni, mondta, hogy de igen. Így úgy döntöttem, én is postán intézem.
Cosmo, megmutattam az internetről letöltött nyomtatványt a nyomtatványos néninek, és azt mondta, hogy tökéletes! Meg is nézte, hogy jól töltöttem-e ki. Azt mondta ő is nem érdemes kivárni a sort, mert ők is csak továbbítják a papírokat.
Adtak egy listát, hogy mit küldjek. Ezek a következők:
- Családi pótlék nyomtatvány
- Egyszeri anyasági nyomtatvány
- TAJ kártya másolat
- szeményi igazolvány másolat + lakcímkártya másolat
- anyakönyvi kivonat másolat
- EREDETI igazolás, hogy terhesgondozáson 4x megjelent
Hát egyenlőre ennyi.
Köszi a tippeket az orrszívóra. Végül a Wiva Vac-ot rendeltem meg. Egy barátnőm ajánlotta. Ez is porszívós és műanyag.
Én sem tervezem használni, csak ha nagyon kell. Szegény ÁRon reggel is az orrán jött ki a tej - aztán ott lógott az orrán, mint a fika...