Új privát üzeneted érkezett!

Jó estét Mindenkinek!

Édesebbnél édesebbek az új babafotók! :D
Gratulálok hozzájuk!

Ma (is 8) voltam ctg-n, képzeljétek, Bence baba olyan aktív volt, hogy nem lehetett értékelni...kb.5-6-szor rúgta, vagy lökte le az érzékelőt. majdnem 3/4 órát ott voltam és meg sem állt...Remélem, ez nem jelent rosszat.
A ctg-s hölgyike mondta, hogy jó lenne, ha visszamennék még ma és hogy szíve szerint elküldene uh-ra, de az orvosom szerint nincs semmi gond, úgyhogy legközelebb csütörtökön megyek, ha addig nem szülünk.
Méhszáj még mindig 1111, már egy ideje...kiskukac mégsem akar kibújni. :x
Jövő hét második felében van indítás, ha addig nem történik semmi.

Noémi: Azt nem tudod véletlenül, hogy ha én Jun.1-től tgyáson vagyok, (hosszú tört., a munkahelyemen így egyeztünk meg)( azt ugyan nem tudom, pénz mikor lesz belőle...), akkor is kell még a baba születése után doksikat mellékelni?

Kép

Kép
mukkancs

Noémi, ha szeretnéd előbb megkapni a TAJ számot, ami, ha az OEP küldi, 30 nap, akkor személyesen be tud menni bárki és elintézheti. Nálunk Tibi intézte, ahogy megvolt az anyakönyvi kivonat, másnap bement a kitöltött nyomtatvánnyal, várt kb. egy órát és megkapta. A nyomtatványt itt találod:

http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,35358&_schema=PORTAL

majdnem az oldal alján van, a neve: Igénylőlap Társadalombiztosítási Azonosító Jelet tartalmazó Hatósági Igazolvány és az Igazolás az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságról kiadásához (A.3517-I. r. sz.)

Remélem tudtam segíteni!
magdii

A "bárki" alatt természetesen meghatalmazással bárki intézheti személyt értek :) (nálunk, Tibinek e nélkjül is kiadták, mivel az apának nem kell... de biztos ami biztos én vinnék, mert lehet ügyintéző függő is, hogy ki mit kér...)
magdii

Mukkancs: én is már előbb TGYÁSon voltam, a könyvelőnek elkellett küldenem egy eredeti igazolást a szülésről (kettőt kapsz szülés után) és az eredeti anyakönyvit postán, Ő bemutatta az illetékeseknek és vissza is küldte nekem. Nálad esetleg be kell vinni a munkahelyre (én mindent postán intézek a munkahely könyvelőjével).

Kép
Kép
cosmopolita

Köszönöm!!!

Kép

Kép
mukkancs

Szép jó estét mindenkinek!

Babafotók egytől egyig gyönyörűek! Már egyre inkább vágyom rá,hogy én is fotózhassam az én picúromat.

Olyan sok mindent leírtok,hogy már unni fogjátok a mi nyavajgásunkat, amikor nálunk lesznek ugyanezek a problémák.
Jó tudni az ügyintézés menetét is. Kíváncsi vagyok, másnál is kérik-e azt a bizonyos KÉK nyomtatványt, vagy egyedi eset volt-e.
Ahogy látom apa nem fog unatkozni első héten. Csak az a baj,hogy a másodikon már dolgozik.

Ma én is megjártam az nst-t. Semmi. Dokim ugye nem volt, így több mint egy órát vártam,hogy valaki aláírja azt a nyavajás papírt. Persze pont ma elfelejtettem vinni valami harapnivalót. Már majd lefordultam a székről, olyan éhes voltam.
Mukkancs, én is csütörtökön megyek legközelebb, de én akkor már szülni akarok!!!! Ma találkoztam a nyákdugóval, legalább is egy darabjával, mert azt nem tudom mennyinek kell lennie.Remélem jelent valamit, de nem azt,hogy még van egy hetem. :roll:

Képzeljétek, amikor bent voltam,az egyik doki vizsgált egy kisebbségi lánykát. Mentő hozta be az intézetből. Olyan sötét volt,hogy azt sem tudta megmondani,hogy mikor látta utoljára doki, vagy volt-e ultrahangon. A doki vagy háromszor vette át vele a kérdéseket, amikre mindig mást válaszolt. Hihetetlen, hogy örökbe fogadáshoz mennyi macera kell, de szülni bárkit engednek. Ezt kellene valahogy szabályozni.
Ja, a vizsgálat csúcspontja az volt, amikor a kiütéseit mutatta a dokinak a karján. Hát mondták neki,hogy azzal inkább bőrgyógyászhoz kellene menni. :lol: :lol: :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Nekünk nem kellett meghatalmazás. A férjem vitte be a papírjaimat, simán elvették tőle.
Vendég

Bvigh: Nekem a nyákdugó( ha az volt) 3 részletben távozott, már több mint 2 hete...Aztán lehet, hogy az nem az volt, csak a vizsgálati macera okozta...
Én is úgy mentem ma be, hogy már TUTI NEM JÖVÖK HAZA! :)
...és itthon vagyok...
Nagyon drukkolok Neked, lehet, hogy pontos a babóca és ma nekiindul a nagy útnak!
Nálad meddig várnak az indítással, ha esetleg lustizna?

Kép

Kép
mukkancs

Noémi, szerintem a porszívós-orrszívó a leghatékonyabb. :wink:
poker

Mukkancs, azt mondta a dokim, hogy 10 napig várunk, ha minden rendben. Ami nekem kicsit gázos,hogy a dokim két helyen dolgozik. H-K-SZ egy másik városban, CS-P Miskolcon. Persze,ha kell,akkor tud jönni, de én annak örülnék a legjobban,ha itt lenne. Ezért is hajtok a csüt.-re.

Zsu

Kép
bvigh

osztom Poker véleményét orrszívó ügyben.
de most szerintem még fölösleges orrot szívni, hisz nem taknyos,
max valami fiziológiás oldatból 1-1 cseppet lehet tenni a nóziba

Kép
kissmanó

Noémi,
köszönöm szépen!

Többieknek is köszönöm!

Orrszívóból csak porszívósat! És műanyagot, ne üveget.

Kép
benta

Ugye én pünkösdkor szültem. Illetve pénteken, de utána hétvége volt, hétfő meg ünnep. Így kedden kellett visszamennünk, és csütörtökre meg is volt a születési anyakönyvi kivonat és a lakcímkártya is. Azt mondták, hogy a TAJ-t az OEP majd küldi 2-3 hét...gondoltam megvárom, de most már elég volt, mert ha megigényleg a dolgokat, még akkor is több hét, mire pénz lesz belőle.
Úgyhogy Magdii, köszi a linket, szerintem holnap elintézzük!

Porszívós orrszívó, az oké. De abból is van ezer fajta...melyiket?? Vagy az már mindegy?

Manó, én is így gondolom/gondoltam, és ezért nem is vettem. Erre ma ezt mondta a védőnő. Mondjuk Áron bukós baba, és sokszor az orrán is jön (ami természetes), gondolom beleszáradt...mondjuk néha tényleg olyan szürcsögve veszi a levegőt, mintha taknyos lenne.

Ma azt hiszem megvolt az első komolyabb pocakfájás. Szegénykém nagyon szenvedett, és küzdött, azért csak kijött...de megint nem aludt 6 óra óta! Most lefürdettem, megetettem, és úgy tűnik elaludt...azért remélem éjjel egy jó nagy adag kaka vár a pelusban. (minő álmok...:))

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, sorszámot kell húzni az ügyintézésnél, de ne ijedjetek meg, ha nagyon sok a várakozók száma, mert gyors az ügyintézés! Tibinek 36 várakozó volt, és egy órát kellett várnia.
A Kincstárnál (Váci út) intézte az anyaságit, az kb. 2-3 hét mire utalják, illetve a családi pótlékot, ami 1-2 hónap.
A TGYÁS átfutási idejét nem tudom, azt a munkahelyem intézi a kincstáron keresztül, és nem mondtak időt, hogy mikorra várható...

Orrszívó: mi Arianna nevűt vettünk, a boltban azért ajánlották, mert két szívófej van hozzá, ez nátha esetén megkönnyítheti a dolgunkat, ha az egyik még nincs sterilizálva és gyorsan kell... 1.590 Ft volt.
magdii

nekünk is Ariana van, immár közel 6 éve.
meg vok vele elégedve.
amire vigyázni kell, ha taknyos a kölök, folyó víz alatt kimosni, mert ha fővő vízben sterilizálod (egylbként én sosem), akkor egyszerűen belefő a cucc, másoktól hallottam.
egyébként ha nem mosod ki az akció után, s beleszáradna, akkor sem kell bepánikolni, ha már a folyó vízsugár nem takarítja ki.
kis tálba vizet teszel, bele só (jó sós oldat legyen) s bele az orrszívó (akár csövestől, ha a csőbe érkezett volna a cuccos), hagyni ázni, s kis idő múltán a vízsugár a feloldódott cuccot már szépen kiviszi.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Csak gyorsan reagálok, mert még altatás van...

A Taj kártya nekünk 4 hét alatt ért ide, az adókártya meg eszünkbe sem volt, és múlt pénteken megkaptuk postán. Senki nem kérte :D , úgyhogy gondolom automatikusan küldik.

Tökmag, Manó,Cosmo,Anuk,Puszedli,Amadea és Magdii!!!!!!! GYÖNYÖRŰEK A BABÁITOK!!!!!!!!! Á(remélem nem hagytam ki senkit!!)

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Az anyasági támogatást ma megkaptam, szóval pikk-pakk átutalták, még egy hét sem kellett hozzá. Úgy látszik, a TAJ kártya kiküldése tart nagyon sokáig. Egyébként én felhívtam őket mielőtt bementünk, és azt mondták, hogy postán is gyorsan intéződik, de az egy hónap az nem tudom, hol gyors... :shock: :roll:

Dávid 200 grammot hízott egy hét alatt :) Védőnő meg van elégedve, bezzeg az én gyarapodásomnak nem örült ennyire :D Én meg örülök, mert mégiscsak van elég tejem ezek szerint :)
magdii

papírok: nekünk a kórházban az anyakönyvvezető intézte: a.könyvi kivonat, lakcímkártya, TAJ-kártya, adószám.
A többit kellett nekünk.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

átváltozott a medve a vonalzómon :shock: :?: :?: ...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Magdii,
ez szuper, nagyon ügyesek vagytok mindketten! Akkor most csak tejet kap? Így tovább!!!

Csillag,
milyen napjaitok/éjjeleitek vannak?

Most ébred Beni, megyünk mi is mázsálni. Ideje, mert eddig csak 1x mértük.

Benta

Kép
benta

sziasztok

most epp fejek, ugyhogy se ekezet, se nagybetu
Magdi, alakulnak akkor a szopis dolgok nalad?

orrszivo mikor kell? ilyen szörcsögés nekünk is van, mint Noéminél, de csak szopi utàn. Ez takony lenne?

àtalltam én is a 7-7, 5-5, 3-3 perces fejesre, amit ajanlottatok. ugy tunik, bevalt, legalabbis hamarabb elszàll az ido, mint 20-20 percnél. A mennyiség igy is csak 60-70 ml, ez mar nem eleg szegenykemnek, szopizaskor meg meg ennel is kevesebbet szopizik, 35 ml volt a multkor...miért nem szopizza ki legalabb azt a 70 ml-t? pedig tobb, mint felorat van cicin, segitsetek!

Benta, Kissmano, és màs többgyerekes anyukak, ugye a tobbedik gyerkoccel azert olajozottabban mennek a dolgok? nalam az a baj, hogy sokszor en magam se tudom eldonteni az adott pillanatban, hogy szoptassak, tapozzak és fejjek vagy mi
:shock: tegnap meg is volt az elso kiborulasom, bar elorebb nem vagyok vele.

pocifajasr MEGVAN A TUDOMANYOS MAGYARAZAT: anyos, szomszedasszony mindennap elmondja, azert faj a hasa a babanak, mert nekem nem faj, igy neki faj helyettem :shock: :shock: :shock: hallottatok mar ekkora baromsagot???? tudom, hogy hulyeseg, megis minden nap felbosszantanak vele, mert olyan, mintha en lennek a hibas :x :x :x

Leosonok ebedelni...sziasztok
preta

Höhöhö....
a jobb cicim készül felmondani. Szép löttyedt, s nem csöpög már felőle, míg a másikból még csurog. Azért persze kölöknek odaadva, dagonyázva rendesen. Asszem a dőzsölés végére értünk, jó lenne ha a nagy bukásokat mellőzné a drágám. A tegnap este is az ágyon fekve ciciztünk, s akkorát bukott (cicivel a szájában), hogy még a tarkója is tejes lett.
Az előbb is szembenyomta, de akkor a cicire ment egy halom.
Hát ez van.

Preta: addig amíg Rafael cicizik, szerintem hagyjad, hogy ő szívja. Ha őt nem zavarja, hogy nem jön elég bő hozamban, akkor ne téged aggasszon. Gond akkor van, ha a fiatalúrnak nincs türelme hozzá (Grétikémnek nem volt). Akkor persze marad a fejés, azzal pótlás, s ha úgy sem elég, akkor a táp.
Ja, amúgy az ilyen tudományos magyarázatoknál kérdezz vissza: a tehén amelyiknek a tejéből a tápot készítették, az is hasfájós kellett volna legyen? Asszem ilyen kérdésekre az észosztó anyós, jóakaró szomszédasszony tuti nincs felkészülve, s ezzel be tudnád zárni a szájukat.

Orrszívót ilyen tejcsi dugó miatti szörcsögésekre nem kell bevetni. Az orr egy darabig olyan mint a fül: öntisztuló. Utána a fiziológiás oldatot lehet bevetni (kissé sós desztilált víz... meg még valami van benne), pl. ilyen oldatos fülpálcikával kicsit belül körbetörölni, s nem erőltetni a cucc kivételét. (hja, tudom, esztétikailag zavarja anya szemét, s ő inkább eltávolítaná a baba orrából a delikvenst)

Kép
kissmanó

Benta, Preta, igen, alakul a tejci, alakul, de eléggé a határon táncolunk... most még elég a 60-70 ml, de egy hét múlva már tuti nem, meglátjuk, fel tudom-e venni a versenyt Dávid igényeivel. Mindenesetre annak a másik lánynak a tejét végül nem adjuk Dávidnak, valahogy nincs hozzá indíttatásom... ellenben kapunk tápszert, a biztonság kedvéért, ha mégsem lenne elég a tejci. De egyenlőre szépen hízik a drága, és reméljük ez így is marad, csak az anyatejtől :)

Preta, van nálunk is olyan szopi, amikor csak 40 ml kell Dávidnak, és van olyan, amikor 70 ml... ki érti ezt? Gondolom nem egyformán éhesek minden szopinál, vagy nem tudom...

Manó, de van azért tartalék tejcid, gondolom fejtél le amíg sok volt, ugye?
magdii

Tartalék persze, hogy van. De ahhoz max végszükség esetén nyúlok.

Kitartás, majd max egymásba öntjük a lelket ha kilépünk a napi igények alól.

Kép
kissmanó

na, azt nem is írtam, hogy ma reggel épp szopi volt mikor apa ébredt, s közelebb bújt hozzánk, s egyszeriben elkezdett áradozni, hogy milyen jó, hogy végre lehet neki egy fiacskája.
S szépen megköszönte, hogy a 2-ik gyerek után nem zártam be a boltot, hanem folytattuk a babaprojektet.
Hát igen....most ne értsetek félre, imádom én ezt a kis szarost, de valahogy nekem a csajok jöttek be igazán. És nagyon örülök, hogy harmadikra nem pöcsös jött, mert akkor hogy lenne nekem olyan aranyos Tétám (így hívja magát).
Nagyon hiányzik már a kis időjárás jelentőm (naponta elmondja telefonban, hogy "fú a szél"....még szélcsendben is fú a szél :D)

Kép
kissmanó

én ma akartam orrszívót venni, mert szörcsögött az éjjel az orra a bébinek, de akkor ezek szerint erre még nem kell. Most semmi baja.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap megint beállt a hátam, ma voltam csontkovácsnál...az egyik lábam 1 centivel rövidebb, mint a másik :shock: ....jól megnyomorgatott, azt hittem ott maradok, de már legalább nem fáj.... :wink:

Szörcsögést jó, hogy írtátok, Nóri is szokott, akartam is kérdezni, hogy normális-e? De akkor megnyugodtam én is....

Preta!
Szomszédasszonyodon jót nevettem....jó lenne, ha a az alvásnál is így működne: a baba alszik helyettünk is
:wink: ...

Manó!
Remélem csak átmeneti a csökkenés...homeos bogyót nem próbáltál rá?

Noémi!
Nekünk is Arianna van, de még nem próbáltuk...remélem jó ideig marad is a komód fenekén!

KépKép
amadea

Amadea: épp ma gondoltam Rád, hogy rég nem jelentkeztél.
Hát tényleg szálljon le már Rólatok ez a sok kórság.
Csontkovács nem mondta, hogy sok embernek nem egyforma a két lába? Igaz, azt nem tudom, hogy milikben, avagy centikben mérve mekkora az átlag különbség.
S csontkovács szerint ez a visszaköszönő állapot nállad mitől van, avagy mivel orvosolható?

Öööö, megyek s bekapok némi homeósat.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ma reggel felkerekedtem, hogy megszerezzem a TAJ számot. Jelentem 1 órát álltam sorban de megvan. Illetve csak félig van meg. Mivel kiderült, hogy már 15-én postázták a kártyát, csak mi még nem kaptuk meg. :evil: Úgyhogy most kaptam egy igazolást a számról, így tudtam ügyintézni, a kártya meg majd érkezik!

Egyébként aki még nem szült: ajánlom, hogy amint megvan az anyakönyvi kivonat menjetek el érte. Igazából az 1 óra várakozás nem sok, (ráadásul ez Bp.), és utána már lehet intézkedni!

Utána leadtam a TGYÁS papíromat is - ez persze másik ügyfélszolgálat - itt fél óra volt a várakozási idő. Azt mondták 30 napon belül utalják!
ide kellett: kitöltött TGYÁs papír (munkahelytől), kórházi igazolás a benttartózkodásról, TB kiskönyv (ezt nem vették el, csak megnézték), anyakönyvi kivonat (ezt is csak fénymásolták)

Utána bementem az Államkincstárhoz, de nem vártam ki a soromat, mert nagyon sokan voltak. Kérdeztem az őrtől, hogy ugye nem kell órákig várni, mondta, hogy de igen. Így úgy döntöttem, én is postán intézem.
Cosmo, megmutattam az internetről letöltött nyomtatványt a nyomtatványos néninek, és azt mondta, hogy tökéletes! Meg is nézte, hogy jól töltöttem-e ki. Azt mondta ő is nem érdemes kivárni a sort, mert ők is csak továbbítják a papírokat.
Adtak egy listát, hogy mit küldjek. Ezek a következők:
- Családi pótlék nyomtatvány
- Egyszeri anyasági nyomtatvány
- TAJ kártya másolat
- szeményi igazolvány másolat + lakcímkártya másolat
- anyakönyvi kivonat másolat
- EREDETI igazolás, hogy terhesgondozáson 4x megjelent

Hát egyenlőre ennyi.

Köszi a tippeket az orrszívóra. Végül a Wiva Vac-ot rendeltem meg. Egy barátnőm ajánlotta. Ez is porszívós és műanyag.
Én sem tervezem használni, csak ha nagyon kell. Szegény ÁRon reggel is az orrán jött ki a tej - aztán ott lógott az orrán, mint a fika...:)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Manó!
A terhesség alatt szétcsúszott kicsit a csípőm, ezért az egész gerincem statikája megbomlott, mondta, hogy ez nagyon gyakori, ha letelt a 6 hét, menjek vissza és szépen helyre teszi.
Ma jól megropogtatott, megmasszírozott és kaptam akupunkturás tűcskéket a fülembe....hát úgy érzem magam, mint akit kicseréltek, álmos sem vagyok :wink:

KépKép
amadea

Hali

fél kézzel prüntyögök :) gyerek rajtam alszik!!!! és üvölt a Máté Péter :) megmondtam neki, ha gerincferdülése lesz csak magára vessen, mert amint leteszem visít

nézegetem a képeket hát egyszerűen minden baba nagyon szép :) irigykedek is, hogy mindenki milyen jól elboldogul,meg van tejci is

helyzet nálunk változatlan :) 24-ből kb 2-3 órát alszom, tejem már fejve is naponta csak 40-50 ml. ma még nem is fejtem, nem is ettem, és wc-n is reggel 6-kor voltam. :D
megmondtam Emmának, ha rosszul leszek hívjon mentőt, mert néha már szédölgök

segítség nuku, ha van is itt valaki addig dudulkálja amíg csönd van, de 3 nőből (anyám, anyósom, tesóm) senki nem hajlandó sem pelenkázni, sem etetni, sem altatni, hiába mondom, hogy az nem segítség, hogy ülnek és bámulják mit szenvedek meg a tejjel zaklatnak

Kép apa féle elcsendesítés

Kép csak pislogott, nem alszik, itt 2. hetes

megyek lassan kajaidő, és egy kézzel keverem ki a tápot :) további jó babázást
Vendég

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors helyzetjelentés, sajnos nem tudtam nagyon részletesen visszaolvasni.... :-)

Először is, nagyon köszönjük a gratulációkat, hétfőn hazajöhettünk! Nellike csodálatos baba. Az eseményekről, és kórházban töltött napokról majd a történetemben írok. Most a szopi, hasfájós téma van porondon... olyan hihetetlen, hogy pár napja még a pocakomban volt.... :)

Sosi, nagy szeretettel gratulálok Neked is Karcsikához, fantasztikus nap volt a június 19-e, nem? :D

Mimmi- Nektek is nagy gratula ehhez a szép nagy Tündérkéhez, sok boldogságot kívánunk!

Mindegyik baba kép egytől-egyig gyönyörűséges, ezek sorát szeretném szaporítani... bár, hozzá kell tennem, hogy ez tegnapi kép és ma reggelre megint változott ez a kis manó....

Kép

Kitartást azoknak, akinek még hátra van a nagy esemény, csodálatos élmény elé néztek, úgy gondolom!

Jelentkezem majd, puszi Nektek!

Kép
cincibabus

Hello csajok!

Benjámin 4200 gr, többet nem viszem mérni, apa szemre pont ezt a súlyt mondta tegnap, eltalálta. Túrós kakija normális, túleszi magát. 55 dkg-t hízott 2 hét alatt :) És összement, 52 cm, a kórházban 57 volt :roll: De az elmérés lehetett, és inkább 47 cm a születésije.

Nem tudom, holnap el merjek-e indulni a nagyok után, 2 óra az út, és Beni nem mindig szereti az autót. Mit fogok csinálni, ha ordít? Persze a nagyok meg már iszonyúan hiányoznak.

Preta,
mindent nagyon jól csinálsz, ne aggódj! Mindig gondolj arra, hogy a te kisbabádnak te vagy a tökéletes anyuka! A kezdeti bizonytalanság természetes, 1-2 hét és belerázódsz! A rutin sokat számít, de kicsit minden gyerekkel újrakezdés, hiszen tök mások, ami az egyiknél bejön, az a másiknál nem. De a technikai dolgok rutinból mennek, a lelkiek, azok nem.

Cinci,
babácskád gyönyörű!

Benta

Kép
benta

Cinci!
Nellike nagyon szép! :D Még-még képeket!!!

Kép

Kép
mukkancs

sziasztok,

visszaolvasni sajna csak átfutás-szinten sikerült. bár kényeztetnek a gyerkőcök, napi 2szer alszanak egyszerre, de akkor oldom meg a főzést/vasalást/takarítást/netezést/pihenést, szóval beosztással élünk.

az azóta babásodóknak óriási nagy gratu, a pocakosoknak pedig mennek a drukkok továbbra is. jövök ám olvasgatni időnként, csak már az írásra nem jut időm. :(

Szofinak étvágya nem rossz, napi 600akat eszik 10napos létére, + napi 3-4 decit tudok még fejni, az megy a fagyasztóba... tavaly is így voltam Milánnal, előtte sohasem hittem volna hogy 75B-ből ilyen bőséges hozam érhető el. :D

éjszakák nyugodtak, Szofi 1szer max 2szer ébred. 8kor van fekvés, és vagy 1kor és 4kor majd reggel 8kor kel, vagy pedig 2-3 között és utána reggel 7körül, szóval tudok aludni. altatni szerencsére nem kell, bár esténként néha vannak szélgörcsök, de szerintem azért mert úgy bekajál... van hogy 130at eszik meg 5 perc alatt. az emésztése még nem lehet a topon.

szüléstörténetet ma megírtam és képek is vannak fent a blogban (www-re katt)

mia_snow

Panaszt szeretnék benyújtani a jobb cici ellen. Beállt a nem akaroktejettermelni üzemmódra. Lepkefingnyi mennyiséget kiszípózott a fiam, utána képes voltam még 30-at kiszivattyúzni vagy 15 perc alatt.
Ez nem buli, én ezt nem értem, ehhez szőke vagyok, agyilag nem érem fel.
Mi a f@szt csinálok rosszul?

Cinci: gyönyörű a csajod!

Mia: olvastam a szülisztorit, hát mázlista vagy, nekem 2 éve ugyan bejött ez a fejben eldöntöm mi is lesz, de az idén nem igazán. Asszem a fekvés s a folyamatos monitorizálás is közrejátszott, nem voltam arra felkészülve.

Kép
kissmanó

Én miért nem találom???
Mármint a blogot???

Kép

Kép
mukkancs

a hozzászólás legalján vannak a kis ikonok:

msn

Na, ott katt a www-re, s ott a blogja Miának.

Kép
kissmanó

:oops: :oops: KÖSZÖNÖM!!! Basszus, és még írta is... :D 8)

Kép

Kép
mukkancs

Manó,
egyél tojásos nokedlit :) , nem vicc. Ma az volt az ebédem, tejföllel, sajttal, és a nem tejelő bal mellem belobbant, Beni szinte csak abból evett délután. Egyébként valami ilyesmi volt már a lányaidnál is, nem?
Érdekes, amit írtál fiadról, Grétáról. Nekem is vannak fura gondolataim, Benit imádom, szeretem, szerelmem. De MINDIG beugrik, ha ránézek, hogy Máté mennyire csupaszív, és Krisztián mennyire tökéletes. És hogy őket mennyire imádom. Vajon mi lesz Beniből?

Benta

Kép
benta

Ma mi is megjártuk a gyerekorvost. Minden rendben! Már a 2 hónapos oltásra is megvan az időpontunk, illetve kitöltöttem a Pneumococcus igénylőlapot is. (állítólag elég sokat kell rá várni).
A drnő is csodálkozott a múlt heti 480 grammos hízáson! Mondta is, hogy nagyon kis kerek lett Áron!

Benta a túrós kakin pontosan mit értesz? Nálunk sárga folyékony, benne kis darabok (tényleg túrószerű). Ez az?
Mert akkor Áron is túleszi magát - ami nem lehetetlen a napi 900 grammal...bukik is sokat...jobb lenne kevesebbet enne, a tejem is több lenne...
Ja! És mi is "összementünk". Most 55-öt mértek! :)

Nekünk az Infacol nagyon bevált! 3x kap egy nap - és ma nagyon jókat tudott kakilni. (Viktor meg is kapta a magáét! :):):))

KépKép
KépKép
kfnoémi

anya, te csak menj nyugodtan aludni, én még hunyálok egy kicsit

Kép

Kép
kissmanó

Igen, ilyen fehér-sárga kis darabok vannak benne. Beninek is adok Infacolt, mert nehezen büfizik.

Kép
benta

Manó,
tényleg egyforma a pihiszék!

Kép
benta

Benta: azon nem múlik, úgy sincs holnapra semmi elképzelt ebéd.
Akkor holnap lőn nokedli.

Amúgy írtad egyszer, hogy a bal melledben kevesebb a tejmirigy. Ezt honnan tudni?

Kép
kissmanó

Félévente mammográfiára járok vele, mert gond volt. Máté szoptatása után kb. fél évvel kezdődött, kötőszövetesedett a mellem, a tejmirigyek alakultak át valahogy. Ott a rtg + UH mutatta ki a dolgot. Az is kérdéses volt, fogok-e belőle egyáltalán szoptatni. A nagyfiúk is csak pár hétig ettek belőle, mert amikor már volt elég eszük, nem fogadták el. Egy mellből szoptattam utána hónapokig.

Kép
benta

egy mellből is elvoltak? táp nélkül?

hű barátom, elismerésem....s ezek alapján abból a ciciből Beni szopizik.
ügyesek vagytok-.

Kép
kissmanó

Igen 1 cici elég volt, de ne tudd meg, hogy néztem ki. Az egyik mellem 2x akkora volt, mint a másik.

Kép
benta

Vajon mi van Bankáékkal?
Ugye azt megírta (nagyon régen), hogy Viki baba épp ma egy hónapja született. De azóta se kép se hang.

Kép
kissmanó

érdekes, nekem most a jobb cici szinte tiszta üres, a bal meg ha közeleg a szopi ideje, akkor csöpög mint egy rossz csap.
s ha belegondolok tegnapelőtt a jobból még a plusszt kifejtem.,...
mondtam is anyámnak, hogy engem cudarul rosszul raktak össze.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?