Új privát üzeneted érkezett!

Enikő! Rácsapás ügyben egyet értek!
Sztem ne csapj rá! Teljesen felesleges. Egy dolgot tanul meg vele, idővel félni fog a fenyítéstől. Sztem ilyen esetben nem tudunk mást tenni, mint amit tettél, hogy kivárni, és közben totál higgadtan (megpróbálni) beszélni hozzá, és magyarázni, miért is kell most hazamenni. Általában nem Ok nélkül hisztiznek. Mindig van oka, csak Nekünk esetleg nem fontos. PErsze, h Ő játszón akar maradni, és, ha ráütök, nem várhatom el TŐle, hogy mikor már esetleg megértené, h anyának most fontos felmennie, akkor ezt tolerálja. ÍGy majd később is rá kell ütnöm. Ördögi kör...
Én a nevelés híve vagyok, nem az idomításé. És veréssel max idomítani lehet...
JA, még1. Kb 2évesen értik meg, mi az, nem szabad!!! Ezt sem szabad elfelejteni. Addig pedig 125ször el kell mondani, h miértr nem szabad a konektorba nyúlni. Mi leg ezt csináljukKép. Vicces, mert néha magam is papagájnak érzem magam, de ez vanKép.
"ha felállsz az etetőszékben kiesel, és jajj, az fájni fog Virágnak" mondat napjában 35ször hangzik el NálunkKép.

.:Angi:.
angiszeged

Angi:Teljesen egyetértek veled és Enikővel.Nem szabad megütni. Veréssel nem érünk el pozitív hatást.
Én nem csak papagájnak érzem magam néha, hanem málhás szamárnak. De néha jó lenne polipnak lenni, annak 8 karja van!!!Kép
A klub pénteken de. 10-12-ig tart. Gyerekenként 400 Ft a beugró. Van egy csomó játék. Mászóka is, volt csúszda is de az a múltkor nem volt a helyén.

Nóri: Léna milyen kis kövér malacka! Kép Én nem is fertőtlenítetten soha Bátornak a kanalat. Flónak meg cumisüvegből adtam a vasat meg az egyéb finomságokat anyatejjel. Ültetni tényleg csak akkor szabad, ha már egyedül is tud. De félülőbe döntheted a kocsit, hogy kilásson.
A házikó már nagyon készül. Már csak apróságok vannak hátra, meg az elrontott dolgok helyrehozása....Kb. 3-4 hét múlva pakolunk!
6 fog egyszerre...nagyon nyügi tőle Léna?

Ági: Tők jók lettek a képek! A babanet galériájában csinálhatnánk egy talis albumot.

Anyukámat ma műtötték epekővel. Még nem tudom, hogy sikerült, még nem akartam zavarni.
Képzeljétek Bátor kezd megfordulni. Fél évesen mászni fog! Te szent ég!

Enikő: A vadasparkban van jáccó. Flóra már kezd hallgatni rám. De egy pár hónappal ezelőtt szörnyű volt vele sétálni. Most is szokott olyan lenni, hogy Bátor üüvölt a kocsiban, Flóra hintázni menne. Nekem főznöm kéne.

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Angi, Tünde, boldog névnapot kívánok utólag is.

Tünde, megnéztem az újságot, szerencsére Virág lábfeje nem olyan. Tomikának nagyon szép szeme van, szerintem a lányok olvadozni fognak majd Kép.

Nóri, nagyon kis dundi Kép Léna, aranyos, mekkora már?. Nektek nemsoká jön az 5 jós oltás, mikor kapja Léna? Én se szoktam kifőzni a kiskanalat. Virág is félig ülő helyzetben szokott nézelődni a babakocsiban, a védőnőm szerint is lehet már így.

Karmen, Nóri, irigykedem Kép a jól alvó babáitok miatt.
Virág nem egy nagy alvó nappal, és kb 2 hete az éjszakai alvókája is elromlott, korábban egyszer evett éjjel és aludt reggelig, mostanában többször felsír álmában. Ha nem veszem fel gyorsan, akkor fel is ébred. Egyik hajnalban nem voltam elég fürge, és felébredt, azt hitte kezdődik a nap, vigyorgott, mert kint már világosodott, mi meg kókadoztunk a párommal.

Nagyon jók a talis képek, helyesek a gyerkőcök Kép.

Gabi3, anyukádnak gyors gyógyulást.

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Nóri, hát ez a kép Lénáról tényleg nem semmi.

Ági, a képek a taliról tényleg jók, pláne az ahol a 3 lurkó játszik.

Igaza van Nórinak, tök jó kis fa játszóteret építettek mostanában a Makkosházi Gyógyszertár mellett (a Pennynél levő tízemeletesek mögött). Egy hete adták át. Faragott fából vannak a játékszerek, és szerintem ez a legkisebbeknek való játszótér. Nekem nagyon bejön, habár Edivel persze még csak babakocsizni járunk arrafelé. Ha úgy gondoljátok, hogy megnézitek, megbeszélhetünk egy talit oda is.

Üdv, Mindenkinek

Gabici
gabici

5 hós akart lenni, pedig tanultam anno gépelni... Kép
Gigi
gigi1

Sziasztok!
Most elköszönök, nem tudom, mikor tudok legközelebb jönni, mert holnap levisszük a gépet a szervízbe, mert nem működik a nyomtató (kb. fél éve). remélem, hamar megcsinálják.
Addig is minden jót!

Ági!
Ha lesz tali a jövő héten, légyszi értesíts! Sajnos a héten nem hiszem, hogy tudok délután sétálni, mert fogorvoshoz járok. Egyszer majdcsak összejön!

PTünde
ptünde

Tudtátok, hogy a szegedi okmányirodának van online ügyintézése? Zoli most igényelt neten keresztül Lénának szül.anyak.kiv-ot.

Nóri
norcee

Nóri:
Mi a honlapcím cím????
Köszi
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

- cím Kép

ceniko
Szeged

norcee

Nóri! tényleg nem semmi ez a kép.

Most tettünk fel este új képeket a webre.

Angi! szupi lenne csak ne szerdán mert Orsit aznap 2x is visszük orvoshoz. Nekünk 2-fél 3 lenne jó.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, nagyon aranyos Orsika! En mar nem is merek alvos kepet csinalni...

Gabi otlete alapjan krealtam egy albumot, a cim: Szegedi mamák-babák

Angi, at tudnad kuldeni a Te kepeidet? Akkor azokat is feltoltenem.

Gabici, engem erdekel az a jatszo, biztosan elnezunk majd arra valalmikor. Milyen jatékok vannak?

Jo ejt: Agi
agi77

Sziasztok!

Gabici:Egyszer ott is lehet tali! azt még nem tudom,hogy oldom meg, hoy oda is el tudjunk menni,de kíváncsi vagyok arra a jáccóra.

Karmen: Nagyon aranyos Orsi. Nagyon bájos a mosolya! Most nekünk is van egy kutyánk. Döme nálunk van,amíg anyukám hazajön a kórházból. Flóra imádja, csak Dömének furcsa. Azért csak 14 éves már.

Ági: Megnézem az albumot.

Gigi: köszi, anyukám viszonylag jól van. Este már fel is ült az ágyban. Nem tudtam meglátogatni, mert Zoli későn ért haza. Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Ma este értünk vissza, sok-sok rokont meglátogattunk Pécs környékén. Kincső élvezte, bár néha látszott rajta, hogy kicsit sok új benyomás érte. Egyik este pl. hangos vau-vau kiáltásokkal aludt el.

Aki kicsiknek való hintát keres, annak ajánlom, hogy sétálgasson Felsőváros és Tarján határán, itt van legalább négy-öt olyan pici játszótér a házak között, ahol újfajta, négy oldalról zárt hinták vannak. Kincső nagyon szereti. Pl. a régi Jé-diszkont, (ma Smatch, ha így írják) mellett, a Retek utca és a Hóbiárt basa utca sarkán is van egy. Én nagyon kellemesen meglepődtem, persze mi erre lakunk, és séta közben itt is, ott is láttam ezeket a jó kis hintákat.

Kati

Kati
katicabogár

Ági,Gabi! köszi.

Gabi! Molli érdekes mert nem is foglalkozik Orsival, mintha itt sem lenne. Néha odamegy a hordozo széléhez azt szagolja aztán elhuz onnan. Igaz kapna egyet ha megprobálná a babát szagolni, nyalogatni.

Ez a Stefánia merre van, majd ha ott lesz elötte pontositsuk már a talit.

Babafotó. Hát iszonyu meleg volt, Orsi ugye mindig kevésbé van felöltözve mint a többi baba, vagyis már nem jol viseli a meleget. Na ez itt is látszott, volt sirás, nyügösség. Mosoly nem lett a srác 1 órát probálkozott, nagyon türelmes volt. 13 foto lett, talán a végén kicsit mosolyog amikor elkezdtem fujni a fejét akkor jobban érezte magát. Amikor sirt és kivittük a müteremböl egyböl nevetett de ott bent csak sirás voltKép Ma nézzük meg a képeket, de a cd miatt 2-3 hét mire meglesz. Ja és nem lehet a Cd-röl itthon nyomtatni mert mozgókép lesz, a méret sem olyan nagy ha jol értettem. De lehet tölük rendelni bármelyikböl késöbb a neg. ugye ott van.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Hogy-hogy mozgókép van a cd-n? Szegény Orsi. Majd jövőre biztos jobban tűri. Kép Nekünk is a fickó fogja csinálni. Remélem Flóra ügyes lesz. Itthon már tud szépen, csúnyán nézni. Meg hülyén is...Kép
Döme nagyon érdeklődik a kölkökiránt, de nem engedem a közelükbe. Sosem lehet tudni a következő pillanatban mi történne. Biztos nem bántaná őket, de az ördög sosem alszik.

Katica: Nálunk is van a Vajda utcában egy ilyesmi jáccó.

Anyukámat, ha minden igaz, holnap hazanegedik!Kép

Gabi3
inecsg

Angi, irtam mélt.

Agi
agi77

Gabi! ezt mondta mozgoképet csinálnak, egy kisfilmet. Én ugy képzelem el hogy váltakoznak majd a képek. Jó hogy anyukád hazamehet!! örülök neki. Mikor mentek fotora?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!
Egyelőre ki se mozdulunk, gondolom látod miért. Kép

Mi úgy oldjuk meg a képeket, hogy sokat-sokat fényképezzük digigéppel Lénát, és majd a legjobbakat előhívatjuk, hogy szülőknek tudjunk adni belőle.

Nóri
norcee

Nori: Igen látom, voltunk bölcsi nézőbe és sikeresen eláztunkKép. Most úgy fázok mint egy vadászkutya. Bogit megfürdettem jó meleg vízbe, hogy átmelegedjen, most alszik. Én ki nem rakom a lábam a lakásból, ha marad ez az esős szuttyos idő! Majd megbeszéljük a jövő héten Nóri, jó???

Van ötletetek, hogy 5 éves kisfiúnak milyen szülinapi ajándékot vegyek?? Egyik legjobb barátnőm kisfia. Ma van a szülinapja, de szombaton lesz a kerti parti Kép

Köszi az ötleteket előre is!

Enikő

ceniko
Szeged

Jajj még valami. Tudtok valahol eladó palotapincsi kiskutyát? ( a Déli apróban láttam, de sokat kértek érte) Nem adnék ki 5ezernél többet egy pincsiért!
Köszike
Enikő

ceniko
Szeged

Karmen: Jövő hét csütörtökön megyünk fotózásra, délelőtt.

Nóri: Mi is sokat fényképezünk, már több ezer képünk van. Mi vettünk fotópapírt arra szoktunk nyomtatni. Csak azért akarom elvinni a kölköket, hogy legyen műtermi is, bár nem nagyon szeretem.

Enikő: Ugye a kutyus nem ajándékba lesz! Egy 5 évesnek lehet fa vonat, könyv, Legohirtelen ennyi jutott eszembe.

Ki jön holnap klubba? Mi mindenféleképpen megyünk, ha esik, ha fúj, ilyenkor egyébként is kevesebben vannak.

Gabi3
inecsg

Ilyen időben a lányomnak van a legtöbb esze, de. 1/4 11-kor ébredt. Így valószínűleg ma a du.-i szunyóka elmaradt,bár nála soha nem lehet tudni.

Nekünk annyi fényképünk van, hogy több lakás ki lehetne vele tapétázni pincétől a padlásig. A műtermi az más.

Nevekről:mivel elég ritka családnevünk van, mindenféleképpen nem szokványos nevet szerettem volna a csemetémnek. Meg ha megyek érte pl. az oviba, ne ezer szaladjon oda hozzám.
Egyébként én szeretném majd, ha a barátai tegeznének, a Melinda néni is hülyén hangzik.

Melinda

Mi megyünk klubba.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabi3: Hát de, elárulta a barátnőm, hogy nagyon szeretne a kisfia egy pincsit. (kertes házban laknak, úgyhogy jó helye lenne) Szóval arra gondoltam, ha addig találok akkor kutyus, ha nem akkor valami más. Nagyon szereti a számítógépes játékokat a Play stationt meg ilyesmit, csak én ehhez nem értek, nem tudom mi a jó és hol lehet ilyesmit venni??? Legója van sokféle. Az a baj, hogy a nagyi megvesz neki mindent amit csak árulnak a boltokba, és már annyi mindene van..... Lövésem sincs mit lehetne neki venni aminek esetleg örülne is!!!
KÖszi az ötleteket!
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő:Ha a kisfiú szeretné a pincsit és ő kérte talán jó ajándék.

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Elment a kedvem az irástól egy fél órája körmölök és nem elszállt.

Húúúú de mérges vagyok.Olyan sokat irtam.

Szilvi
szedem

Gabi3: Igen tudom, csak honnan szerezzek, most egy pincsit?

Szlivi: Ez pech! Kép tegnap is szarakodott a szerver!

Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok, nagyon vacak az idő.

Angi, elgondolkodtattál azzal a mondattal, hogy a lányod rombol.
Korábban megvettem az Anyu, taníts engem c. könyvet. Most elővettem, mert nem tudunk kimenni játszani.
Azt írja, 1 éves korú gyereknek olvassunk. bábozzunk.
Hát Luca nem akarja, hogy olvassak neki, mindig kiveszi a kezemből a könyvet, a bábozás meg csak a kádban megy.
Szinte egyik feladatot sem akarja csinálni.

Ti mit szoktatok együtt játszani? Mibe lehet bevonni őket?
B
babamama

Szió!
NEhéz ügy... Én próbálkozom játszani Vele, Ő pedig nevet rajta, h utánozom az állathangokat, de nem néz oda, ahol mutatom a képetKép. Én mutogatok, Ő pedig elhajtja a könyvet.
És olvastam Én is az Anya taníts engem, szóval azokat próbáljuk. TApsolni imád, ha Én az Ő kezével tapsolok, de Ő még nem akarKép.
A pá-pá az megy nagyon.
De a testrészeket is próbálgatjuk, nem érdekli. A könyben, vagy a figurák szemét kérem, h mutassa, de nem érti még.
Sztem nyugi, majd belejönnek.

angiszeged

Hát a fotók jobban lettek mint vártam, mert ugye végig sirás volt. 2-t ma külön megvettünk az már fent van a weben a többi 4 hétfö este kerül majd fel.
Nekünk is sok képünk van itthon a digitálissal de szerintem is a mütermi mindig sokkal szebb. Évente 1x akarunk menni (az idén még 1x megyünk de akkor a Széchenyi téren probáljuk ki) amikor már tud ülni is.

Enikö! szerintem is jo ajándék lesz ha a szülei is benne vannak, mert valojában ugye ök fogják gondozni. Probáltad a Tappancs alapitványnál? Lehet nekik van, ök orvosi papirokkal adnak örökbe kutyust, szoval megbizhatóak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gyönyörűek lettek a képekKép. Orsi nagyon szépen fejlődik!

angiszeged

Angi! köszi nekem jobban tetszett volna ha ugy nevet ahogy itthon szokott, de ahhoz képest amilyen müsor volt ott szerintem is jók. A többi még jobb. Ja a versenyre az elsö mütermit neveztük be amit feltettünk. Ugyis nagyobb gyerek fog nyerni.

Akkor lesz jövö héten du. tali? senki nem reagált még rá.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Nagyon szép Orsi! Nekem kimondottan a második kép tetszik nagyon.

Nóri
norcee

Karmen! Nekem az első kép nagyon tetszik. Jól áll neki a sárga.

Tényleg, jövő héten tali?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen, szupi jok lettek a kepek. Kép Nekem is az elso tetszik jobban.

Mi holnap nem tudunk menni a talira, mert jonnek a szuleim. Jovo heten viszont szivesen mennenk a Stefaniara, vagy mashova.

Agi
agi77

HAlliKép

Sajna mi sem megyünk, tekintve h nagyságos asszony még alszikKép. Hát igen, aki újabban hajnalban eszik...

Ági! Tegnap átküldtem a képeket, és írtam mélást, megkaptad?

angiszeged

Köszi mindenkinek. Akkor jó mert az elsöt neveztük be Kép Megnyugtattatok.

Stefaniáben mi is benne vagyunk.

Angi! Mennyire hajnalban? szegény.

Melinda! nektek meg lehet nézni az új képeket majd? Megirod mikor és hol?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Nekem is az első kép tetszik a legjobban. Olyan édes! Kép
Van a Tappancs alapítványnak honlapja? Nem igen tudok Bogival mozogni esős időbenKép

A Minimax üzletekben vannak nagyobb gyerekeknek való játékok is? Járt már valaki Minimax boltban? Milyen játékok vannak és milyen áron? Érdemes elnézni?
Köszi
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő!
PErsze. A minimax boltok teljesen hagyományos játékboltok, azzal kiegészülve, hogy lehet kizárólagos minimax termékeket kapni. Az 5éves azért még nem olyan nagyKép. NEki sokmindent lehet venni.
Holnap dolgozom Anyukám boltjában, ha bejössz, szívesen segítek.

angiszeged

Angi, melast meg nem kaptam! Kép De biztosan ideer, mint a tobbi is.

Agi
agi77

Karmen! Tényleg aranyosak a képek! Kép

Nóri! Köszi a dícséretet, Léna is aranyos, látom igen tápláló a tejcid!Kép

Stefániára lehet, mi is elmegyünk.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Karmen! Ma 1/2 2 után megyünk megnézni a képeket.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő:A tappancsnak van honlapja. www.tappancs.hu, vagy a www.demnagyar.hu-n is megtalátod, vagy a www.szeged.lap.hu-n. Érdemes telefonon is érdeklődni.

Karmen: Az első tényleg jobb!

Melinda: Tök jó volt a klub. A busszról egy idősebb néni segített leszállni. Nem is kértem ő ajánlotta fel. Egy nagy tahó gyerek meg majdnem letaposta a Flórát. Meg a böhöm hátizsákját belenyomta az arcomba. Flóra kicsit elfáradt, a Csillag térről hazagyalogoltunk és még be is vásároltunk. Mire megfőztem a tésztát Fló elszunnyadt, de amint feltettem az ágyra felébredt és irtó nagy hisztit csapott, azóta is játszik.

Gigi: Ne haragudj, hogy nem tudtunk többet beszélgetni. Flóra mellett ott kell állni, hogy valamit is csináljon ne csak az ujját szopja.

Zsófi: Bence és Panka hogy megnőttek és mennyire hasonlítanak egymásra. Kérjük megmutatni a képeket!

Gabi3
inecsg

Karmen! Újabban vmiért újra kelKép. TÖk változó időpontokba, 1szer iszik vizet, de másodjára már kell kaja is. Ilyenkor tápszerezünkKép

angiszeged

Sziasztok!

Ildianyu, túl vagy a vizsgán?
Elfelejtettem Jankádnak boldog névnapot kívánni (őszintén szólva nem nagyon tartom számon a návnapokat, csak lapozás közben láttam a naptárban)! Akkor most kívánok!

Lányok, tanácsot szeretnék kérni, vagy inkább kicsit közvéleményt kutatni. Milyen cipőben járatjátok a gyerekeiteket, és hol veszitek? Ami eddig megmaradt bennem innen-onnan, hogy kicsit legyen kifelé döntve a talpa, tartsa a bokát, hajlékony legyen a talpa, és természetes anyagból legyen. Van valami tuti márka? Érdemes gyerekkel vásárolni, vagy inkább valahogy lemérni a lábméretét, és úgy? Most nyárra is zárt cipőt vegyek, (lévén ez lesz az első cipője, és egy zárt cipő csak jobban tart), vagy inkább nyitottat? Elég tanácstalan vagyok. Az egyéb ruhákból nem csinálok nagy gondot, de a cipőt fontosnak tartom, abból nem is fogadtunk el használtat, bár egyes vélemények szerint ezek a kicsik olyan rövi ideig hordják, hogy azalatt nem tudják széttaposni. Segítsetek, légyszi.

Másik: aki már volt egyéves vizsgálaton, a szemészetre kellett időpontot kérni? Van különbség a szemészorvosok között? (Kedvesség, türelem a gyerekkel szemben)

Köszi előre is.
Kati

Mi mennénk talizni a jövő héten, csütörtök kivételével minden nap jó.

Kati
katicabogár

Sziasztok

Katicabogár, Kincsőről van képetek valahol fent, hogy meg lehessen kuksizni? Kép

Stefániás talira mi is elmennénk, csütörtök nekünk se jó sajnos.

Karmen, mindkét kép aranyos Orsiról Kép, a másodiknál az a gond szerintem, hogy árnyék van Orsi arcán.

Gabi3, semmi gond.

Zsófi, előre is köszi a képeket, remélem nem gond.

Gigi
gigi1

Katica: Én Flónak a Márkó cipő boltban szoktam vásárolni. Ott a minőség és az ár is megfelelő. sztem nyárra nyugodtan vegyél nyitottat. Nagyon helyes, hogy nem adsz használt cipőt rá. A fontos, hogy legyen kicsit domború a talpa belöl, elég merev a sarka és puha a talpa. Figyelj arra is, hogy a csatoknál belül ne legyen se varrás, mrt zokni nélkül kánikulában feltörheti a lábát. A Siesta, Maus, Melania márkák nekünk beváltak. 5-8000 Ft-ig vannak. Ja és a talpa kívül recés, hogy ne csússzon.
szemészet: Körzetileg vannak beosztva a szemészek. Nem lehet választani, előre kell bejelentkezni, telefonon.

Gabi3
inecsg

Katica!
Mi szinte mindig Siestát veszünk a gyerekeknek még most is . Első cipő mindenképp jó minőség legyen, ahogy Gabi is írta, nyugodtan vegyél szandált nyárra, én is azt készülök venni most Benedeknek. Mi a Bartók B. téri bababoltban szoktuk venni a cipőket, de van a Centrumban is , de talán kissebb a választék. Szerintem vidd el a babót is, jobb, ha felpróbálod rá, és nem baj, ha picit túlér a lábán. És az a jó, ha fogja a bokáját, tehát hátul zárt.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Na kire nyomul a lányom?Kép
norcee

Nori, Edi lenne az?Kép

Engem is erdekel ez a cipo tema. Mennyivel kell nagyobbat venni? Nem akarom, hogy bukdacsoljon benne, de az sem lenne jo, ha 3 het alatt kinone.
Erika, melyik oldalon van ez a bababolt?

Mas, tejfolt mikortol lehet adni?

Agi
agi77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?