Új privát üzeneted érkezett!

Cosmo!

Petra még mindig gyönyörű! :wink: :D És milyen édesen mosolyog álmában!! Gondolom egy jót szopizott előtte, és elégedetten hajtotta álomra a fejét. :lol:

Heni!

Bocsi... :oops: akkor én leragadtam valahol.... :oops: De remélem minden jól alakul, úgy ahogy eleinte elterveztétek. Miki családja meg... :evil: De remélem ez is meg fog oldódni, így vagy úgy... Azért milyen már az, hogy külön laktok, mégis ilyen problémák vannak. :roll:

Manó!

Hát amúgy sem kellemes ha elszállítják az autót, nemhogy egy újszülöttel a kezedben... :roll: :x

Kép
Kép
tabati

Noémi!

Mit raksz alá? Én eldobható pelenkázóalátétet tervezek.

Nekem olyan macerának tűnik, hogy így méregetitek állandóan, hogy mennyit evett, meg mennyit fejtetek.... :roll: nekünk nincs mérlegünk és nem is tervezem így méregetni a babót. persze ki tudja mit hoz a sors meg az aggódás, no meg mit erőszakol rám a a védőnő, de nyugtassatok meg, hogy csak leírva ilyen bonyi ez az egész... :roll: Emlékszem barátnőm is kis füzetett vezetett, hogy mikor melyik melléből mennyi, stb, stb..., de hamar abbahagyta ő is...

Kép
Kép
tabati

Én is csodálkozva (irigykedve) olvasom, hogy Manó pörög, Noémi sütit süt... Én örülök, hogy egy kicsit üldögélhetek a csendben. Most lenne etetés, de még durmol a drága.

Köszönjük szépen a dicséreteket!

Amadea: most olvastam csak, hogy bevitt a mentő :( sajnálom, de örülök, hogy minden rendben. Most már reméljük, tényleg csak pozitív dolgok érnek titeket.

Manó: a szívet nem nézték, de pocak tájékon mindent jó helyre pakoltak (a doki fogalmazott így :) ) A veséket külön megnézték és le is mérték.

Tabati: igen, szopi után álmában mosolyog ilyen jókat általában. Én meg ott állok lesben a fényképezővel :D Néha olyan pofákat tud vágni, főleg ébredés előtt, amikor nyújtózkodik, hogy megzabálom... azt a pillanatot még el kell majd kapnom.

Nem tudjátok mikor jön majd az első igazi, nekünk szóló mosoly? Nem reflex. Rákerestem a neten, de elég vegyes amit kidobott a kereső.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: ez a tudatos mosoly is gyerekfüggő. Nálam a 3 csaj 3 féleképp produkált. Konkrétan nem emlékszem, csak itt a családban közösen megerősítettük ezt is).

Noémi: méghogy lassu vagy? Süti....? háháhá....jobb lesz, ha jövő 7végére aktivizálom magam, azaz turbó üzemmódra kapcsolok. Apró jányom mégsem szenvedhet csorbát a második szülinapján mett van egy öcsikéje. Ráadásul a haverokon kívül jönnek anyósék is. A rosszban a jó, hogy viszik majd magukkal a nagyokat. S galád vagyok, még ma sem árultam el anyósnak, hogy idén kivétel van: nem 2, hanem 3 hétre viszik őket.

Cosmo: s szív kukkolás mikor lesz? Mert ilyen családi háttérrel gondolom akkor leszel nyugodt, ha orvosi rábólintás van arról, hogy minden rendben.

Tabati: gondolhatod mily klassz volt, mikor Géza baba kezdett nyikorogni a hordozóban, s kollegina még sehol. De szerencsére addig nem fajult a dolog, hogy üvöltésbe fokozzon.
Na, s az előbb beszéltem komámmal, már el is hozva a kis járgányom. Hurrá.

Kép
kissmanó

Manó: én azt hittem ma azt is megnézik, úgyhogy majd holnap rákérdezek a gyerekdokinál, hogy hol van ilyen lehetőség.
Mosoly: szombat éjjel magyaráztam a gyereknek a pelenkázón, aki tágra nyílt szemekkel figyelt, majd mosolygott egy nagyot. Ez még korai lenne, ugye? :roll: De nekem olyan jól esett :) Elolvadtam.

Kép
Kép
cosmopolita

Mimminek gratula!!! Bogi ezzel a mérettel leelőzte Lorkát!

Cosmo: Petra nagyon édes! Ezek az alvós képek... Én nem is tudtam, hogy van olyan, hogy lyukas szív... rosszul hangzik.

Manó: nálad aztán zajlik az élet mindig! Este fele egyébként mindig kevesebb a tejem, de ma reggel-de már megint sok volt :lol:

Mi most voltunk kontrollon a koraszülött dokinál a kórházban. Mindent rendben talált, Borcsa korának megfelelően fejlődik. :lol: A szopira azt mondta, hogy még ehet simán többet, ha jobban megerősödik. A hasfájásra pedig, hogy egyáltalán nem biztos még, hogy laktózérzékenység, mert az ilyen pici és kicsit korábban jött babák szinte kivétel nélkül hasfájósak, mert még fejletlenebb a bélrendszerük... Ő a Laevolacot ajánlotta, naponta 2x1 ml-t. És azt mondta most a hasára, hogy nem mindig puffadt ám, ha annak tűnik, hanem renyhe még a hasfala v vmil. Szóval kis etiópom helyzete nem is olyan vészes. A szélcsővel pedig szerinte is vigyázni kell, hiszen gyengíti a végbélizomzatot. Na ezt persze én is tudom, ezért nem használtam sűrűn. De most úgy néz ki, nem is kell, mert sok kakis pelusa van, mióta nagyrészt tejcsizik.
Ez a dokinéni azt mondta, hogyha azért sír a baba, mert unatkoziik, akkor jobban fejleszti az, ha mi megyünk le vele egy szintre -pl- kitesszük az ágyra és melléhasalunk stb-, és mesélünk neki, meg beszélünk hozzá stb., mintha felvennénk magunkhoz.
Nekem elég szimpi ez a dokinéni, már a kórházi idő alatt is az volt, de most is látszott rajta, hogy nagyon ért a babákhoz, pláne a korásokhoz. Borcsához is olyan kedvesen beszélt.

Este pedig én megyek dokkerhoz kontrollra, semmi kedvem egy turkához, már úgy elszoktam a nőgyógyászati vizsgálattól, de egy ideig úgysem kell megint. :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Mosoly: mintha 3 hónap lenne... de tényleg olyan zabálnivalók már most is, bár azért látszik, hogy nem tudatos... :(

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

[quote="csillagtancos"] írta:csillagtancosBogi ezzel a mérettel leelőzte Lorkát!

öööö, egész Bogiig mi, mármint kisfiam volt a vezető helyen.
egy csaj kiütötte a trónról.

egyébként örülök, mikor normális orvosról jön beszámoló.
a miénk a mai nap eléggé tapló volt (vagy csak jól kiszedte a sodrából egy anyuka, akivel épp addig folytatott telefonbeszélgetést míg mi bent voltunk), de úgy sem megyünk oda ezentúl (meg akkor békében lesz az autóm is)

Kép
kissmanó

Jaj, Manó, bocssánat!!! Bennem még Lorka óriási méretei maradtak meg, nem regisztráltam, hogy leelőzték Bogi előtt. De hogy Bogi veri a pasikat méretre... :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Mérges vagyok. :evil:
Voltam ma CTG-n, utána végre sikerült a dokimmal találkoznom, megvizsgált és azt mondta, hogy még nem szülök. :cry: Szerinte még ezen a héten nem, mert nem úgy áll a méhszájam. Annyira bíztam benne, hogy már húúúúúúú, de nyitva leszek. :cry:
Visszaolvasok...
poker

Jaj, de gyönyörűek a babák, egytől-egyig. :P
Mimminek nagyon nagy gratula Bogi bébihez. Nem semmi méretek. :wink:
Manó büntit sajnálom, ráadásul nagyon bosszantó tud lenni az ilyen ablakon kidobott pénz. :twisted:
poker

Tabati, én anyóstól kaptam valami vízhatlan izét - most éjjel azt raktam alá, mert a matrac megint pisis lett, és arra muszáj volt tenni valamit. (megfordítani nem akartam: ott a légzésfigyelő, az mégiscsak áram.. lehet hülyeség, de így nyugodtabb voltam)

A mérlegről: leírni hosszabb, mint megcsinálni. Én is vezetek füzetet, de igazából nem az a lényeg, hanem, hogy tudd eleget evett. Nekem a füzet jelenleg a tápszer miatt fontos. Ha a táp több mint a tej, akkor nem kell a K vitamint adni neki.
Egyébként szerintem jó ha van, pláne az elején. A jobb cicimben most már én is biztos vagyok. Az meg, hogy 110-et, vagy 140-et evett, lényegtelen, látom, hogy jó lakott.
De pl. bal oldalon. Ugyan olyan intenzítással szopik, és a vége 50-60. Ha ez után nem etetném meg, akkor fél óra múlva újra sírna, és az egész napunk nem állna másból csak evésből.

Szóval szerintem a mérleget az tudja hanyagolni, akinek bőven van teje, a bébi jól szopik, és biztos magában.

Egyébként nekem is mondta a védőnő, hogy nem kell annyit mérni, inkább számoljam a kortyokat.. :roll: Hát ez tök hülye! Egyrész kíváncsi lennék, ő hogy számolna éjszaka - mikor még azt is elfelejtem mennyit mutatott a mérleg - másrészt ez nem mindig látszik!
Kikészít!! És holnap újra jön! :twisted:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na, hálisten itt nincs védőnői hálózat.

na, leültem, erre nem felébredt? s persze éhes, több mint 3,5 órája evett....

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Én a MIMMI férje vagyok. Most értem haza a kórházból. Nagyon szépen köszönjük a sok jó kívánságot, nagyon rendesek agytok. mimmi és bogi nagyon jól vannak. Eszméletlen aranyos, és tündéri kiscsaj! :D
Bogi császárral született délelőtt 9.40-kor, anyát dél körül hoták csak le, mert addig tartott a varás, és minden egyéb a műtőben. anya most örzőben van, de már voltak bent nálunk a nagyszülők is. mindenki el volt ájulva hogy milyen szép és nagy a baba (4,48 kg és 55 centi!).
holnap már kapnak babás - mamás szobát.
Nem is dumálok tovább, majd anya sztorizik!
EGYSZERÜEN GYÖNYÖRŰEK!!!!!:

Kép
ÜDV MINDENKINEK: Smato
smato

Sosi hírek:

Üdvözlet!Valószínű holnap hazamehetünk.
Karcsikával kapcsolatban olyan érzésem van, hogy ő a tökéletes újszülött. Ahogy belövellt a tejem, egyből 50 g-ot szopizott, olyan eleganciával, mintha mindig ezt csinálta volna. Alig sír. A topikban mi újság? Ki vagyok éhezve a hírekre. Pusz mindenkinek!

Kép
kissmanó

Bogi apuci: kössz a fotót meg a híreket.

Kép
kissmanó

áááá, az utóbbi 1,5 órában 3 rossz hírt kaptam.
legyen vége ennek az egész hétnek. mert ha ma hétfő fejében ez van, nem is akarom tudni mi következik.

uff.

Kép
kissmanó

Sziasztok Lányok!

Mimmi, gratulálok hatalmas lánykád születéséhez! Nagyon édes a képen! Nem semmi, hogy leelőzte a fiúkat súlyban :)

Tökmag is küldött képet Adél babáról, amint lesz pici időnk, feltesszük a fórumra!

Cosmo, az első kép a kedvenc Petráról, az a mosoly valami tündéri! :)

Noémi, köszönöm az infókat az elektromos mellszívóról. Most kérdeztem meg egy gyógyszertárban, ahol tudunk egészségpénztárra vásárolni, 16 ezer ft az avent :shock: de egyre több tejem van (szerencsére), ezért egyre valószínűbb, hogy vennünk kell, mert a kézivel tényleg sok idő, főleg éjszaka...
Dávid sem szereti a pihenőszéket. Kb. fél perc után kiakad, ha beleteszem. Azért remélem később megkedveli, tök jó lenne, ha a konyhába is ki tudnám tenni, ha ott van dolgom, mivel ő is ott szeret a legjobban lenni, ahol a legtöbb ember tobzódik :)

A Huggies pelusból már Dávid is kipisil. Ma este mérek meztelen súlyt, de a négy kilót még biztos nem értük el, szóval ez a pelus tényleg kicsi, viszont amíg jó volt, addig bevált nálunk, ahogy a Libero is. A DM-es viszont, a legkisebb is, még nagy Dávidra, úgyhogy maradunk a Liberonál egyenlőre.

A mérleg nálunk is nagyon kell, bár Dávid utálja, ha ráteszem, de muszáj, mivel eléggé határon van a tejci adag, és innen tudom, ha pótolni kell.

Ma volt nálunk barátnőm babanézőben, ezért nem tudtam idáig jönni. Nemrég ment el, szinte egész nap együtt voltunk hármasban Dávid babával, akinek sikerült a tündéri formáját hoznia. Szinte alig sírt, ha fent volt, sokat nézelődött, mondtam is barátnőmnek, hogy máskor is hívom, ha ilyen jó hatással van Dávidra :)

Dávid ébredezik, ami jó is, mert fürdetünk :) Adél babáról mindjárt jön a kép, tündéri csajszi :)
magdii

Adél baba sok-sok hajjal, tüneményes :)

Kép
magdii

Sziasztok!

Hú, de nem bírok jönni netezni, de úgy látom, csak én vagyok ennyire kiemrült. :o
Köszönjük a gratulációkat, és én is gratulálok Manónak, Miának, Evicuskának, Magdinak, Süninek, Begane-nak, Cincinek, Sosinak, Tökmagnak és Mimminek! Jó egészséget mindannyiótoknak!

Sajna most még kicsi sárga Dominik, ezért küszködünk, mert fel kell ébreszteni szopihoz, de közben is bealszik, így összesen 1,5 óra a szopi, de már megnyúztuk szegényt, hogy ébredjen. Aztán persze nem tud aludni, amikor kellene, és el is jött a következő szopiidő. :shock:

Ma viszont 1,5 órás szopi után egy órát fent volt (na ja, 1 óra ébresztgetés), de nem sírt, remélem, ez normális, és nem beteg.
Ma volt itt a védőnő segíteni, de nem sokat tud.
Szóval Dominiknak lenne elég tejcsim, de nem hajlandó felébredni szopni. De a sárgaság miatt muszáj 3 óránkétnt.
Gyakorlott Anyukák, segítség!

Most ennyit tudok írni, nem bírtam persze visszaolvasni, csak táblit sasoltam, ki szült meg.

Majd ha tudok, jövök szüléstörténettel, meg képpel.
Puszi mindenkinek!

Kép
ácica de nouveau

Sziasztok!

Mimmiéknek nagyon gratulàlok a hatalmas Bogi baba megszületéséhez! Köszönjük a gyors fotot is :) Amilyen boldogok rajta, olyan sok egészséget nekik!

Làtom, mindenkinek megvan a maga nyügje, Mano, neked ebben is muszàj mindig élen jàrnod? :) Azért tényleg sajnàlom, hogy igy radjar a rud, bar a kispasit làtom csak a lényeg (=cici) érdekli :P

Most, hogy Rafaelem lenn van a nagyszülöknel a nappaliban, en is kipanaszkodtam magam a babaneten, erre elszàllt az egész :x most meg mindjàrt etetni kell. Jo lenne màr fogat is mosni, meg vmi emberi frizurat csinalni :shock: bar lehet, a fiam igy is szepnek talal :? szegény :o

Na le is jrt az idom, ugy hallom, kitrtast mindenkinek
preta

Preta: kössz, ez most jól esett. Legalább most már van erőm mosolyogni. Igen, úgy látszik a szarságban élen járok.
Kisfiam természetesen az egészből tényleg csak a cici érdekli.
Kajált a lelkem 17:15-kor, 18:15-kor és 19:35-kor. Most meg közel 2,5 órája mozdulatlanul húzza a lóbőrt hason.

De letöltöttem a netről egy adag zenét: Magyar slágerek 1962-1995. Most meg itt éneklem Gedeon bácsit. S ettől is jobb a kedvem.

Magdi: kössz az Adél bébes fotó topikon belüli megosztását. Hát kicsit szappanoperásra vette a kisasszony a kijövetelt (folyt. köv....ma még nem születek meg alapon), de szerintem érdemes volt rá várni a családnak. Tündéri kis hajasbabát kaptak a kitartásukért.

Ácica: sajnálom, de a sárgaság témában nem tudok segíteni. Szerencsére egyik gyermekem sem sárgult be, bár Gézunak megelőlegezték a kis besárgulást hazajövetel utánra, de ő juszt sem fogadott szót.

Van egy kicsi házikó, fehér fala ragyogóóóó....sáláláláláááááá

Kép
kissmanó

dokihoz indulás előtt
Kép

a locsi az jó
Kép

így vágom a hunyát hason ebben a pillanatban is
Kép

Kép
kissmanó

Ácica,
sárgasághoz sajna nem értek, de hátha vannak itt ebben tapasztalt anyukák.

Manó,
csodaszép ez a pasi! És mekkora pocakja van! Olyan, mintha 1 hónapos lenne. Jól látom, hogy szőrös a füle? Máténak volt ilyen, a füle, a háta, mindenhol fekete szőr :) Remélem ma jobb napod lesz, ez a parkolás-dolog akkor nem csak Bp-en rémálom.

Beni este nyügi volt, szerintem hiányoznak neki a tesói. Nekem is :cry: Ma főzök meg sütök, ha hagynak, és szeritnem csütörtökön utánuk megyek.

Írjatok!

Benta

Kép
benta

Jó reggelt Lányok!

Én ezt nem értem: este 9-kor megettem Áront, gondoltam megint alszunk egy jót: erre 3,5 óra múlva kelt, utána meg 3 óránként...
Mitől függ, hogy alszik 5 órát vagy sem?! Pedig kajában tegnap sem volt hiány: 900 gr körül evett!
Megvan az első adag kinőtt ruhaadag. Igaz ezek tényleg nagyon picik voltak. :)

Sárgaság: nekünk sem volt, de a védőnőm előre azt mondta, hogy 3 óránként kelteni kell, és ha belaszik ébreszteni. Azt mondta volt olyan babája, akinek a tarkóját hideg vizes kézzel kellett fogni, hogy felkeljen, de muszáj volt, nehogy kórházba kerüljön!
A kórházban még mondták, hogy a sárga babákat itatni is kell...hát ezt nem tudom...

Manó, Géza nagyon édes! :) (Áronnak is szőrös a füle :) )

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

De ha nem sárgult be Áron, akkor minek keltegetni 3 óránként? :shock: Tudom ez is olyan téma, amiben van két ellentétes vélemény, csak logikusan nekem az jön be inkább, hogy éjszaka ha alszik, akkor minek keltsem fel? :roll:

Na, gratulálok a kinőtt ruhaadaghoz! :lol: Küldheted fénypostán, mert nekünk még szükségünk van rá! :lol:

Kép
Kép
tabati

Noémi, Benito sem sárgult be, mégsem mondta senki, hogy 3 óránként ébresztgetnem kellene... igaz, ő max 2,5 órát alszik napközben, éjjel meg max 3-at, úgyhogy fölkel magától. Szerintem nem a kajamennyiségtől függ, hogy mennyit alszanak és mennyit nem... a front, a hangok, a meleg vagy a hideg ezek mind befolyásolhatják. Sztem ők is úgy vannak, ahogyan mi: nem biztos, hogy minden éjszakájuk egyforma. Egyszer jobban alszanak, másszor kevésbé. Nálunk szinte minden éjszaka egyforma: fél 7-kor fürdés, aztán kaja, 10 körül megint ébred, és onnantól kb 3 óránként. Néha felébred arra, hogy szomjas, akkor csak két-három kortyot szív, és alszik is tovább. Mondjuk ma éjjel én is belealudtam a szopiba...

Tabati, muszáj megmérni a babákat, eleinte azért, hogy tudd, eszik-e annyit, amennyitől gyarapszik a súlya. Később meg azért- de ezt az orvos fogja mondani Neked-, hogy a heti súlygyarapodását fel tudd jegyezni. Nekem ezt muszáj csinálnom, mert a doktornéni ha jön, kéri az adatokat. Más orvosnál a fejkörfogatot is mérni kell... legalábbis itt nálunk.

Manó, nagyon édes a kisfiad. :):) Ő is igazi kis vasgyúró!!

Mimmiéknek minden jót kívánok, és nagyon sok örömöt és egészséget Bogihoz! Köszönjük apának az infókat.

Heni

Kép
szheni

Heni!

Hát meglátom mit mond a védőnő, én nem szívesen méregetném ha minden oké, mert tudom, engem stresszelne csak... Meg mondjuk azt sem tudom elképzelni, hogy a kisebbségi családoknál, ahol még néhol víz sincs beruháznak akár egy kölcsönmérlegre is.... :roll: De tényleg, lehet, hogy minden nap 10x fogom mérni, ki tudja!! :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Gratulálok az újabb anyukáknak a kisbabáikhoz!!! Nem tudtam még visszaolvasni, de a képeket megnéztem, csodaszépek!

Mi tegnap jöttünk haza. Már a varrataimat is kiszedték. Minden oké. Tej indulgat. Ma már 40gr-ot szopizott az egyikből. Manó, császáron nem kellett túltennem magam. Elfogadtam, lényeg a baba egészsége volt. Egyébként nem volt veszélyben. 10-től 14-ig kaptam az oxytocint, de nem tágultam semmit, ezért kellett a császár.

Íme egy születés utáni kép:

Kép

KépKép
süni76

Tabati, én hetente egyszer mérem. Amikor hazajöttünk, aznap mértem őt meg két szopi között, így tudtam, mennyit evett, és a heti adatokat kell úgyis leadnom a doktornőnek... igazad van, csak stresszeli magát az ember azon, hogy most miért evett kevesebbet, mint előző alkalommal, és erre nincs is szükség. De hetente egyszer muszáj megmérni... ráadásul a védőnő is megteszi, ha megy majd. Ha akarod, azt az értéket is felírhatod, amit ő mér. Egy hét alatt 150 grammot kell híznia a babáknak. Benitó 300-akat szokott, így nem is volna szükség arra, hogy minden kaja után és előttméregessem...

Heni

Kép
szheni

Süni, gyönyörű a kisfiad. Örülök, hogy minden rendben van Veletek, és annak is, hogy nem viselt meg a császár annyira. Vigyázzatok Magatokra és ügyeskedjetek!!

Heni

Kép
szheni

és egy pár perccel ezelőtt készült:

Kép

Normális, hogy szerelmes vagyok belé? :D

KépKép
süni76

Sziasztok Lányok!

Voltam ma Tescoban. Nem tudom, hogy minden áruházban van-e akció, mindenesetre érdemes elnézni, ha esetleg valaki még szeretne babaruhákat vásárolni, nagyon jó áron vannak mindenféle rucik!

Sárgaság: Dávid, a hazajövetelünk előtti napon kezdett besárgulni, beszéltem is a csecsemős nővérekkel, hogy jól látom-e (és persze nagyon aluszékony volt, ez is a sárgaság velejárója, alig lehetett még szopihoz is felkelteni). Akkor azt mondták a nővérek, hogy szerencsére nem vészes a dolog, de amennyire csak tudom, itassam, szoptassam, szóval minél több folyadékot igyon, hogy ne legyen nagyobb baj. Szerencsére másnap, a vérvétel nem mutatott olyan értéket, hogy ne engedtek volna haza. Na, ezzel a litániával csak azt akartam írni, hogy a sok folyadék segít a sárgaságon :)

Manó, kisfiad nagyon édes! És hogy szeret fürdeni :) (Dávid utál, végigordítja az egészet :) ) Csatlakozunk Hozzátok és Áronhoz, Dávidnak is szőrös a füle :D

Süni, a Te kisfiad is gyönyörű! Nagyon szép babáink vannak itt a topicon :)

Dávid ébredezik, és még teregetnem is kell, most rohanok :)
magdii

Süni! a nem normális az lenne, ha az ellenkezőjét írnád.
De viccet félretéve, gyönyörű a család második pasija. Látom ő is hason nyomatja.
Örülök, hogy végül mindenki úgy gondolkodik, hogy a baba egészsége sokkal fontosabb mint némi császár (aha....könnyen beszélek, olvashattátok mennyire rettegtem a csaszi gondolatától is, mikor vajúdás közben felvetette a dokinénim).

Heni: tegnap a hülye tökfej dokibácsi (akinek a végén ugye muszáj volt beintenem, mert túlzottan kezdte osztani az észt, mialatt 2 dolgot 3x is megkérdezett....aztán kibuktam s megaszondtam, hogy talán nem a 4-ik gyereknél kéne számonkérni tőlem, hogy az ajándékba kapott szakirodalmat kiolvastam-e), nos őszerinte 200 grammot kell hetente hízni.
No, de kérdem én: mindegy, hogy ki hízik ennyit? egy 2 kilós vagy egy 4 kilós baba?
áááá, megölnek a hülyeségeikkel

Kép
kissmanó

ja, azt akartam kérdezni még Sünitől, hogy kiszedős varrást alkalmaztak, nem felszívódósat?
gáz volt a kiszedés?

Kép
kissmanó

Kiszedős volt a varrás. Tegnap szedték ki. Egyáltalán nem fájt. A két végén volt egy-egy műanyag pöcök. Nagylevegő, és kihúzta. Szó szerint olyat éreztem, mintha egy pihét húzott volna végig a hasamon. Szóval nekem egyáltalán nem fájt.

KépKép
süni76

hát 8,5 éve a gátvarrat szedés csak hajszállal volt jobb mint maga a varrás: hamarabb vége volt

Kép
kissmanó

Manó,én egy orvos helyében sem kérdeznék fölöslegesen akkor, ha már tudom, hogy gyakorlott anyukáról van szó... minden gyerek más és más. Sztem attól, hogy egy baba 4 kilós, nem feltétlenül kell többet ennie, mint a többieknek... vagy nem jól gondolom? Ebben Te vagy a szakértő...

Heni

Kép
szheni

áá, nem vok szakértő. enyém lányok átlagnál amúgy is kevesebbet ettek bébiként.
azért gondolom, hogy a nagyobb súlyúak többet esznek, mert hát a tápos dobozokon is megvan a rangsorolás.

fiókám evett, aztán egyszerűen kiengedte a cicit.
ideültünk kicsit dolgozni, de rettenet feszengett. én balga, azt hittem poci, masszíroztam ezerrel, hasra fektettem, hátra fektettem (az ölemben) vállamra vettem, hasamra tettem, sehogy nem volt jó.
aztán kaptam magam, nesze neked cici. Egyból rácsatlakozott, szítta-szítta mígnem ismét előadta: ami a szájában kis pufinak, azt kukkra kiengedte, s beájult. fantasztikus, hogy hasfájásra gyanakodtam, míg neki nem volt elég az adagja.
poén, hogy ezt ha kaja után 1-1,5 órával játssza el, akkor már nem bír átvágni. De kaja után 25 perccel? :roll: :roll:
Még nem ismerjük egymást eléggé.

Kép
kissmanó

Nem, ÁRon nem sárgult be. Csak a védőnőm előre festette az ördögöt a falra, hogy ha besárgulna mit kéne tenni.
Áron nagyjából 3 óránként kel, de 3,5-nél tovább nem hagyom, mert hallottam, hogy az az éjszakai alvás rovására megy.

Én nem stresszelek a mérlegtől, bár igaz Áron 3 óránként eszik, meg sem fordul a kis fejében, hogy kevesebbet kéne! :)

Süni csatlakozom, én is szerelmes vagyok az enyémbe.
Manó, a varratszedés nálam is ilyen volt, mint Süninél. Egyáltalán nem fájt, sőt utána tök jó volt, mert nem húzódott a bőröm.

Itt volt a védőni. Kitöltötte az 1 hónapos papírt, holott csak jövő hétfőn töltjük. Minden normális. A hízásra meg azt mondta, hogy a fiúk haspókok, ne csodálkozzak! :)
Egyébként Manó én sem értem...tényleg nem mindegy a súly!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na, elvesztem a bürokrácia útvesztőjében.

Noémi,
azt hiszem, te írtad be 1x, mit kell intézni a bébi születésekor. Leírnád még1x, jó szájbarágósan, milyen nyomtatványt, hová, mivel, mikor?

Illetve bárki írhat, aki már elkezdett ügyintézni, merre induljak. A munkahely nem túl segítőkész.

Köszi lányok!

Benta

Kép
benta

Igen Benta, én írtam...

Tehát az egészet akkor tudod indítani, ha a TAJ szám is megérkezett...nálunk ez még mindig nem történt meg - egyre mérgesebb vagyok e miatt.

Szóval...

1.) egyszeri anyasági segély:
http://www.ahh.gov.hu/rovat/135?SSID=a4 ... f83ecc7a78
Innen lehet letölteni a nyomtatványt (sajnos nem tudom beilleszteni - :evil: ) Ezt kitöltve kell a Magyar Államkincstárnál leadni. Kell hozzá az az igazolás, miszerint 4x megjelentél a terhesgondozáson.

2.) Családi pótlék
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130
Szintén itt a nyomtatvány. Ezt is az Államkincstárnál kell leadni. Ehhez elviekben nem kell semmilyen plusz nyomtatvány...

3.) TGYÁS
Ehhez a munkahely tölti ki a papírt (A3-as narancs színű, a neve: Foglalkoztatói igazolás terhességi - gyermekágyi segély megállapításához). Ezen kívül oda kell még hogy adják a TB kiskönyvedet (rózsaszín)
Ezt az OEP-hez kell beadni.

Nekem a munkahelyemen azt mondták, hogy mikor elviszem ezeket a papírokat vigyem magammal a következőket:
- születési anyakönyvi kivonat
- kismamakönyv
- ha tavaly munkahelyet váltott valaki, akkor az előző munkahelytől kapott papír a fizuról (ez az, amit egy köönyvből tépnek ki) + a nem rendszeres jövedelemről szóló papír (pl. prémium)

Azt hiszem kb. ennyi.

KépKép
KépKép
kfnoémi

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/1 ... 72ae7fda3a

Innen letölthető a családtámogatás összes nyomtatványa.

http://www.allamkincstar.gov.hu/mithol

Itt pedig meg tudod nézni, hogy mit hol lehet intézni.

Amit én nem tudok: még nem jött meg Áron TAJ száma...ezzel kapcsolatban hol lehet intézkedni? Próbáltam hívni az OEP-et...hát eddig nem vették fel... :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: mi is kitöltöttük ezt a nyomtatványt (anyasági, családi pótlék), ami a netről letölthető és ezzel ment a férjem intézkedni. Odament hajnalban, Ő volt az első. Sorszám osztásnál a biztonsági őr első kérdése az volt, hogy a KÉK NYOMTATVÁNYT kitöltöttük e, mire a férjem válaszolta, hogy azt nem és erre nem is kapott sorszámot (kellett az én aláírásom). Soron kívül kapott kék nyomtatványt, majd hazahozta, aláírtam, aznap postára adtuk és 1hét múlva a számlámon volt a pénz. Csak azért szólok, hogy ne menjen más is feleslegesen, én marha dühös voltam, hogy szegény férjem hajnalban felkelt a semmiért :evil: Amúgy majdnem ugyanezek a kérdések vannak a kék nyomtatványon is, azt hiszem csak 1-2 plusz adat kell még. Adnak a Kincstárban egy listát is, hogy mi mindent kell mellékelni (mindenből jó a másolat az igazolás kivételével).

Kép
Kép
cosmopolita

Lányok, kéne vennem orrszívót.
Ma itt volt a védőnő, mondta, hogy tele a gyerek orra, hozzam az orrszívót, megmutatja hogy kell...hát nem volt, úgyhogy most fülpiszkálóval kicsit kipiszkálta.

Ő az Ariannát mondta. Ez porszívóval működik.

Viszont most kaptam egy physiomert csecsemő orrszívóról papírt. Ez is hasonlóan működik, csak szájjal kell megszívni. (a takony egy kis tartályban landol, nem mama szájában. Nekem ez egyszerűbbnek tűnik, mint a porszívós...viszont nátha idején...

Szóval ki mit ajánl?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kék nyomtatvány????

És az nem tölthető le sehonnan?? Basszus, de jó, hogy mondtad!
Cosmo, nekünk egynap születtek a gyerekeink...Te már megkaptad a TAJ számot?

Látom Te is BP-i vagy...

KépKép
KépKép
kfnoémi

A TAJ-t az OEPnél intézheted a Teve utcában, több bejárat is van, mindenhol más intézhető, ez nem tudom melyik pontosan, de egy épületben vannak. Ha valakinek kell adószám (szoc.pol miatt, akkor az is közel intézhető a Petneházy utca elején).

Ha meghatalmazással megy valaki, akkor még a cipőméretét is írja rá, mert mindenbe belekötnek :twisted:

Kép
Kép
cosmopolita

Igen, mi mindent magunk intéztünk, nem vártunk semmilyen papírra (bank miatt SOS kellett), a második héten már minden kész volt. Ha van még kérdés, nyugodtan mondd.
cosmopolita

Nekem a TGYÁS-nál kiskönyvet nem kértek.

Kell a bébnek adókártya is. Vagyis nem lesz rá még szüksége, de azt is ki kell kérni.

nálunk TAJ-kártya egy héten belül itt volt, az anyakönyviért meg a lakcímkártyáért be kellett menni az okmányirodába.

Nándi 11 óra óta fenn volt, fél 4kor aludt el, hogy bírta? most bezzeg hatos etetést kihagyja. de nem piszkálom, végre alszik. Bár míg fenn volt sem volt sok gond vele, nem sírt sokat, csak anya már majd a haját tépte, h miért nem alszik a gyerek. Pocak sztem nem fájt.

Ácicáéknak jártam tegnap, akartam írni róluk, de látom megtette.

nándi sárga volt, szóval tudom milyen nehéz kelteni 3 óránként, főleg, h 10 perc szopi után beájult.. Most is kellene, de inkább átálltunk 4 órásra, sokkal jobb mindkettőknek, hagyj keljen a gyerek mikor éhes.

Babák tündériek!

Nem is tudom mit akartam még...
Vendég

Nem a kék nyomtatvány nem tölthető le, csak ott adják. Nem normálisak, hogy feltesznek egy használhatatlant a netre. Azt hittem felrobbanok.

Tajért is kétszer kellett mennünk, mert anyumnak nem adták oda, nem volt szó szerint írva, hogy a TAJ intézéséhez adtam neki a meghatalmazást. Még jó, hogy séta távolságra lakunk és gyorsan lement a férjem, neki már odaadták. :twisted:
A lakcímkártyát pedig rögtön adták a születési anyakönyvi kivonattal.
cosmopolita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?