Kedves Maminti!
Mivel a párom és az ex-e élettársak voltak, így elvileg úgy szólt a szóbeli megállapodás, hogy ami kell a kicsilánynak azt tõlünk megkapja( anyuka dönti el, hogy mikor, mi kell) és a párom akkor hozza el a kicsilányt amikor akarja.
Na ebbõl lett ez a helyzet.
Az ex tudja, hogy a párom nem az az ügyintézõs fajta. ( Mivel én polgármesteri hivatlban dolgozom, na meg a tanulmányaimban is tanultam róla, így tökéletesen tisztába vagyunk a jogi lehetõségekkel. GYámhatóság, törvényben lévõ láthatási szabályozás lehetõsége stb.)
A párom szereti ezt a gyermekét is.
Na nálunk sem egyszerû a helyzet. Két ex, két különbözõ nemû, életkorú gyermek. Nagyobbikkal - sem az anyukával, sem a gyerekkel - nincs semmi gond, nem is volt. Jó Õ most már 14 éves, fiú. Akkor jön-megy amikor akar, fizetés anyukának történik , havi rendszereséggel. De a nagyobbik jön velünk, eddig is jött nyaralni, stb.
Képzeld vizilabdázik, benne van a kölyök válogatottban, és nagyon-nagyon jól megy neki a vizilabda.
Bár a tanulással..... vannak bajok.( A párommal a viták is ebbõl adódnak, de hát ez a gyerekünk is az anyukájánál lakik, sok beleszólásunk nics a dolgokba.)
Szóval a kicsilány elveszõfélben van. Sajnos.
A párom úgy érzi vele kapcsolatban, hogy a nagyobbik gyereke volt a minta, õ ezért lett mint apuka kinézve. Az ex akarta nagyon a gyereket.
Most meg, miután elváltak útjaik ( Nem miattam.)
és õ újra férjhez ment, ott is lett egy közös gyerek, a párom "mondjon le" a lányáról, mert a kicsilánynak "már van apukája"- Az új kapcsolat, a férj. Na meg leköltöztek vidékre, kocsink nincs. És anyuka nem adja oda a 6 éves kislányt csak egy napra. Állítólag a gyerek nem akar nálunk aludni.
Egyszer megpróbáltuk. Különösebb gond nem volt. Szerintem természetes egy kis esti pityergés, hogy hiányzik az anyu.
De mi ezt a kislánnyal megbeszéltük. Mondtam neki, hogy természetes az, hogy hiányzik az anyukája. Nyugodtan pityeregjen egy kicsit, odabújt hozzám, még egy kis pityergés. És túltárgyaltuk a dolgot. Mesenézés, fogmosi, stb.
Ehhez képest, ezek után anyuka nem adja oda a gyereket. Biztosan az is benne van, hogy mint már az eõzõekben írtam, biztosan tudja, hogy lesz közös babánk
A párom már feladta.
Azt mond meg, mit lehet csinálni?
Jó hosszú lettem, meg lehet, hogy egy kicsit zavaros is
Bocsi!
Chris.