Nyákdugeszre én sem emlékszem...
Most van egy kis nyugi, úgyhogy leírom a mi kajás dolgunkat,
Magdi, Preta, azt hiszem, Ti kérdeztetek valamit, így hát elsősorban nektek. Nekem ez működik, persze másnak nem biztos. Először én is Avent kézit használtam, aztán Noémi javaslatára (mégegyszer köszi!) beszereztem egy medela mini electricet. Ezzel is ugyanannyi idő, viszont te nem fáradsz úg yki bele, valamint ez egyenletesen szív és állítható erősségű. Nekem stabilan hozza azt, amit az aventes a legjobb formájában, és naponta párszor már többet is. Nem akarom elkiabálni, de minta ha egy kicsit megint jobban beindult volna. SZoptatni szoptatok minden alkalommal, ez nagyon fontos, dokinő is mondta, hogy ha kevés a tejcsi (ő még ott jár, hogy nagyrészt tápszerezünk
), akkor is nagyon fontos, hogy mindig szopjon! Ezután kap pótlást annak függvényében, hogy mennyit evett. Nem mérem le mindig- éjjel soha-, ilyenkor a kb várhatót kapja, nem baj, ha picit többet eszik, bár én a hasfájás miatt nagyon kicentizem, hogy csak a napi elvártat egye, mert még igen puffadt. Ezután jön a fejés. Nekem bevált, amit Lorca ajánlott: azzal a mellel kezdem, amiből nem evett 7 perc, aztán 7 perc másik, 5-5 perc, 3-3 perc, 1-1 perc. Ez utolsót olykor elhagyom, amikor a 3 percnél már nem jön tejcsi. Durva, mert ez kb fél óra, az egész etetéses hacacáré pedig összesen kb másfél, de ez van. Azt hiszem ennyire meg semmi nem edzette a kitartásomat, ami nem valami híres amúgy. Persze, ha vhova megyünk, akkor ne mfejek- eddig mondjuk csak egy etetés erejére mentünk el mindig, több etetésnél egymás után nem biztos, hogy célszerű kihagyni a fejést. És ha már nagyon ki vannak a melleim, akkor fejek egyszer kézzel, ebből kevés lesz, de legalább regenerálódnak. Szerintem az eldugult részeket is fel lehet vhogy oldani, jó sok masszírozással. Viszont összesen fél órát szabad fejni!
Magdi, én úgy saccoltam, hogy az anyatejet jobban meg lehet emészteni, ezért mindig estére-éjjelre hagytam a tejcsi adagot, és nappal kapott tápszert. A hasfájás probléma miatt figyeltem erre. Szerintem a pótlásnál úgy érdemes, hogy bevársz annyit, hogy egy adagnyi tejcsi meglegyen, és csak akkor adsz tejcsit. Én azt már nem bírnám idegekkel, hogy a pótlás tejcsit még pótlás pótszerrel pótoljam.
Hát ennyi, mondom, ez lehet, hogy másnál nem jön be. Én éjszaka szoktam hisztizni, hogy mennyire rossz ez így... mármint, hogy milyen hosszú stb.