Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam a családi vállalkozásunk keretében megalapított Tárnoky Fodrásziskolát, melynek 12 hónapos OKJ tanfolyamára szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Az év tanulója 100.000 forint jutalomban részesül !

Tárnoky László minden idők legeredményesebb magyar fodrászmestere, számtalan nemzetközi és magyar verseny nyertese. A Magyar Állam által fodrászként elsőként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szakembere több évtizedes oktatói múlttal a mai élvonalbeli sztárfodrászok
( Hajas László,Gellei András, Zsidró Tamás ) generációinak kinevelése után saját fodrász akadémiát alapított Tárnoky Fodrásziskola néven.

Vidékieknek elméleti oktatás távoktatásos rendszerben is.

www.tarnokyfodrasziskola.hu Kép
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Sosinak nagyon-nagy gratula kisfiához!!!!! Minél előbbi gyógyulást és hazatérést kívánok nekik! No, és persze annyi tejcit, amennyi Karcsikának kell! Plusz fájdalommentes szopizást Sosinak :)

Preta, kisfiad csuda édes, és az a haj, tündéri :)

Tökmag: szerintem Peti úgy elkergeti a fiúkat Adél mellől, hogy szaladnak ahány felé tudnak :) :D :wink:

Ma nagyon jó éjszakánk volt, Dávid egyszer kelt éjszaka, egyszer hajnalban, így egész sokat tudtam én is pihenni :) Biztos érezte, hogy lehűlt a levegő, a melegben borzasztó nyűgös volt...

Vannak új képeink Dávidról a blogban, ha van egy pici időtök, kukkancsatok be:

http://omdavid.wordpress.com/

A portrén teljesen olyan, mint az apukája, még a séróját is úgy állítottuk be :D

Nos, amíg Dávid pihen, elvégzek egy-két háziasszonyi teendőt, mint mosás, mosogatás stb... :)
További szép napot, pocakosoknak még további kitartást kívánok, mostmár tényleg nincs sok hátra!!!!
magdii

Magdi: Dávid egyszerűen CSODASZÉP!!!!

Kép

Kép
mukkancs

Magdi: tövábbra is gyönyörű a trónörökös.
De lécci-lécci feltenni a blogba is azt a fotót amit velünk megosztottál, még kórházi tartózkodás alatt, amivel Dávid babó teljesen belopta magát a szívembe.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Nagyjából visszaolvastam, bocs, h nem reagálok, de mindjárt vendégem lesz.

Csak jelentek, h Jól vagyunk, tegnap egés nap nyűgös volt a drágám, du. fél 4-kor ájult csak be, hulla voltam, aztán aludt fél 19-ig, kajált 21-kor és aludt hajnal fél 3-ig, majd küszködtünk 4-ig, de 8-ig aludt.

Nem tom mi baja lehetett, lehet csak a front? meg kicsit a poci? de nem tipikus pocifájásos nyűgi volt.

Cicim most bedurranva, elm. bébi reggel 70-80-at kiszopott :shock: és 20 ml-t lefejtem, azt is benyakalta.

Vigyázzatok magatokra, bébikre, kismamiknak kitartás, nem sokan maradtatok!

Az újdonsült anyukáknak gratula!

Ja, Ácicáék jól vannak, szopi küszködés, sok a csomó, fejni is kell, masszírozni,de reméljük nem tart soká ez az állapot!
Vendég

Sziasztok!
Köszönöma válaszokat a bábakoktéllal kapcsolatban,nem gondoltam arra a ricinusosra,mert abban alkohol is van,én meg soha nem iszom.Nem bírom.Nemhogy terhesen...A homeósra gondoltam,meg a grapefruit-narancs-gyömbéres verzióra.
Gratulálok az új babákhoz!
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés!

Gratulálok Süninek,Begane-nek,Sosinak,és Cincinek a bébikhez!

A babucik egytöl egyig gyönyörüek!
A kis Dávidért teljesen odavagyok,Preta a Te kisfiad is gyönyörű,na és Géza baba,Emma baba,Benito is csudaszép!

Rólunk!
Tegnap azt hittem a mi napunk lesz,vagyis már a héten mindennap éreztem mintha!
Szépen egész nap hajtottam hogy minden rendben legyen itthon ha menni kell,este pedig a zuhany után szépen elmúlott minden!
Tegnap már déltöl fájdogáltam de estére semmi,pedig még a csajokat is lepasszoltam!
Hajnalban 4-7ig fájdogáltam 10 percenként jó erősen,de az is elmúlott!
Na sebaj eljön majd a mi napunk is!
Szerdán voltam dokinál,azt mondta bármikor jöhet,ha mégsem akkor ha lejár az idöm akkor kell mennem és megbeszéljük a továbbiakat!
Ide megérkezett a hidegfront,jó hideg van kinnt!
Talán valamit elindít! :oops:
Szép napot! :P
20140328174041

Sziasztok!

Asszem ez az én napom lesz. :)

Manó- nem kell sem a 23- a, sem a 24- e, ma szeretnék szülni!
Reggel negyed 7 óta jönnek a szabályos 10 percesek, nyákdugónak pápá, úgyhogy felhívtam szülésznőmet, hogy ráér- e ma. :) Már több, mint négy órája ez megy- csak nem fog elmúlni, ugye nem?!
Mégiscsak jó volt tegnap az a beható vizsgálat! :D
Szülésznő aszonta, hogy ebből csak estére vagy éjjelre lesz valami, úgyhogy ráérek bemenni még a kórházba.

Magdi: tényleg nagyon jók az új képek is! De Manónak igaza van- tedd fel azt is, amit Te csináltál a mobiloddal. :)
tökmag79

Húúú, Tökmag, nagyon szurkolok!!!

Moncsy
, ezt én is érzem egy ideje... :( csak nem szabályos görcsök formájában, hanem egyszerű has-és derékfájásként.
Aztán mindig elmúlik...

Kép

Kép
mukkancs

Tökmag, ezerrel mennek a drukkok, nagyon szorítok és gondolok Rátok!!!! Hajrá-hajrá Adél baba!!!

Moncsy, értetek is szorítok!

Hűha, melyik képre gondolsz, Manó ? Arra, amit Tökmag tett fel Dávidról? Mindjárt visszakeresem, hogy miket tettünk fel még a kórházból.

ÉS TERMÉSZETESEN NAGYON KÖSZÖNJÜK A DICSÉRETET!!!!! (a portré kép most a favoritom, azon annyira Tibi, mintha le lenne kicsinyítve azuram :) )

Lilisgabi: én kipróbáltam a grapefruit-narancs-gyömbér koktélt. Semmi nem történt, pedig nem egyszer ittam... szerintem, ha Dávidot nem indítják, még mindig egyben lennénk... :)
magdii

Szoptatásról cikk, sógornőm küldte, gondoltam belinkelem, másnak is hasznos lehet:

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=3160
magdii

Sziasztok!

Csak ámulok és bámulok, h mennyi baba meglett közben. Ne haragudjatok, h nem név szerint, de mindenkinek hatalmas gratula.

Mi még mindig egyben, kezdek az idegösszeomlás szélére kerülni, csak jól álcázom.
Szerdán jöttünk be, fél 8-ra hívtak, fél 9-kor még a folyosón toporogtunk és a dokim vagy 3-szor sétált el mellettünk egy szó nélkül. Addigra már a férjem is meg én is voltunk olyan idegállapotban, h kezdtünk "halkan" megjegyzéseket tenni, utána kaptam egy ágyat végre. Csináltak nst-t, ami jól indult, de közben jött a dokim, h akkor most megnézne. Ez meg is történt, méhszáj 3110, péntek óta változatlan, lehetett folytatni az nst-t. Onnantól picit szapora volt Bogi szívverése, úgyhogy 2 óra múlva megismételték, de addigra már szerencsére rendben volt.
Innentől már semmi érdemleges nem történt szerdán és utána csütörtökön sem.
Pénteken volt próbaindítás, eredmény: semmi.
folytatom, csak el kell mennem a csudifinom kórházi ebédemért :)

Kép
Kép
mimmi

Mimmi!

Milyen az a próbaindítás? :shock: Próbálj meg ne idegeskedni, minden oké lesz! :wink:

Tökmag!

Mennek a drukkok, de jó neked már!! Jaj, annyira izgulok! :D

Magdi!

Én már az első képről megmondtam, hogy tiszta párod! :wink: Ha fiú lesz, én is tiszta párom babát szeretnék!!! :D

Nem uccsó sorban én is szeretnék minden új babának és mamának gratulálni! :D

Kép
Kép
tabati

Hohohóóóó....Tökmag! Én aszontam, hogy max a 23. Szal nem épp 23, lehet az akár ma is. Amit nagyon kívánok Neked, és Mimminek is.

Mimmi drága, sajnálom, hogy még Ti is egyben, de amit legjobban sajnálok az a felvételezésetekkor a dokid tapló viselkedése. Nálam az ilyensmi aztán egyenes arányban mozdítaná a hálapénz csökkenését.
Mondom én, az én dokim egy tünemény. Velem szemben bíztos. Meg álltalában az emberek 90-95%-a az én véleményem osztja. Sajnos tudok bíztos forrásból származó rosszat is róla (Adriám keresztapjának a felesége járta meg....). Ilyenkor csak azt tudom mondani, ha egy amúgy rendes orvosra panasz érkezik, hogy ők is emberből vannak, néha valamiért kiborul náluk a bili, aztán olyanokon csattan, akik nem is tehetnek róla. Remélem a Mimmi, a dokid sikerül eltörölje eme most kialakult rossz véleményt magáról.

Moncsy: neked is megy a hajrá, látod Nikinél is sok ilyen jósló volt, pár napig elszórakozott a kis Lilien az anyájával.

Most nem elkeseríteni akarok senkit, de ezelőtt 2 évvel a topikban volt egy csaj, júli 16-ra kiírva, neki júli 31-én akartak indítani, nagyjából semmi sikerrel, majd aug. 1-én mégiscsak kibújt a kislánya. Ami kerek 2 hét + 2 nap ráadás. Akkor szörnyű volt neki, mert 9 napot ezekből a plusszokból a kórházban töltött, de utólag nem számított, mikor már meglett a pici.
Szóval kitartást, elhiszem minden túlhordósnak, hogy tele a várakozással a padlás, de ha eljön a pillanat, s a pocilakó kibújik, utána eltörpülnek az addigi sóhajok.

Kép
kissmanó

Preta: okosak szerint ma Rafael napja van.
Na, akkor kisfiadnak boldog névnapot!!!!!

Kép
kissmanó

Na bocsi, csak megebédeltem.
Szóval: próbaindítás.
Oxitocin infúziót kötnek be, ami fájásokat kelt, lényegében ugyanaz, mint az oxitocinos indítás, csak kisebb dózisban. Én meg még ezt is extra kicsi dózisban kaptam, az előző csaszi miatt, amit annyiból nem értek, hogyha ennyire nagyon féltik azt a heget, akkor miért nem csasziznak rögtön. Az elején is megnézett a doki, aztán két órán keresztül ment a cuccos belém. Az első fél órában voltak fájások, aztán amint megszokta a szervezetem az oxitocint, leálltak :shock: Közben végig nst, amikor kivették az infúziót, akkor flow, minden tökéletes. Még 2 óra várakozás, mintha kicsit megint lettek volna fájások, méhszájvizsgálat: változatlan. Hétfőn reggelre kiírtak császárra. Ha nem jön közbe semmi sűrgős műtét, akkor mi leszünk az elsők vmikor 8 és 9 között. Vagy még esetleg addig beindulhat :D
Ma éjjel mondjuk túl sokat nem aludtam és sokat járkáltam pisilni, hajnalban eláztattam a bugyim :o azt hittem, talán magzatvíz, de ahhoz azért kevés volt, aztán a reggeli nst után kijött az a bizonyos "meztelencsiga". Annyit volt már itt szó róla, h egyértelmű volt nekem, h az a nyákdugó. Azóta is jön ilyen nyálkás cucc :oops: (bocsi), de kevéske. Ügyeletes doki nem óhajtotta megnézni, nem is bánom. Ha valami lesz belőle, akkor úgyis észreveszem.
Szülésznőm eddig tündéri aranyos, ő legalább foglalkozik velem. Sőt még Biust is vígasztalgatta, mert el van kenődve, h én itt vagyok bent. És Manó, igen, dokim a "fizetését" szórja :)

Ami most már tuti, h hétfőnél tovább nem kell várnom a kiscsajra, de azért bírnám, ha ebből a nyákdugeszos sztoriból szüléssztori válna. Kérek szépen drukkokat.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
mimmi

Halihaló :)

Api alszik, baba alszik, én meg felugrottam körbenézni mi újság.

Óóóó újabb baba :D Sok sok gratula Karcsikának és maminak. Szép nagy fiúcska lett! Mielőbbi felgyógyulást a kis családnak!

Preta: Baromi gyorsan szültem fájás és fájdalomcsillapítás nélkül toltam ki a gyereket, így muszáj volt gátat metszeni, pedig a doki nem akart annyira jól tágultam. S mivel plasztikai sebészetet tanul/t/ azt mondta, hogy szakadnak a szövetek alaposan meg kell stoppolni akkor már dizájneresre varr össze. :D A legbelső varrat az hüvelyszűkítéses, a középső nemtom milyen, a külső pedig nem is látszik már most sem. Csak épp az alapos munkától úgy begyulladtam és feldagadtam, hogy sem ülni, sem állni nem nagyon tudtam vagy másfél hétig, és ha wc-re kellett mennem szűkölve vonyítottam. :) Ja egyébként szintén fájdalomcsillapító nélkül varrt, merthogy lássa mennyire vérzek stb. Viszont beígérte, hogy jobb lesz az alvázam, mint új korában, már várom a tesztelést. :D

Tökmag: milyen fajta babavíz volt ismerősödéknél? Mi jana félét használunk és nem forralom, mert az van ráírva, hogy nem kell. Abból csinálom a kamilla teát és a tápszert is.

Most megyek, falok valamit, aztán remélem fél 3-ig tudok hunyni egyet :) Aztán fejés (már csak bőgnöm kéne hozzá, mint egy tehénnek, bár az olyan kis tejhozamú tehenet, mint én vagyok már rég a vágóhídra küldtek volna) és kaja. :) Vagy ahogy a lányom hívja Eeeeee.
Vendég

Tökmag, ha még olvasol: nagyon drukkolok, és várom az SMS-t!
Remélem a mai a Ti napotok!

A mi éjszakánk nem volt valami pihentető: Áron 9-12-ig nem aludt. Adtam neki egy kis teát, mert nagyon meleg volt - el is fogadta. Aztán lefekvés, de sírt. Na gondoltam, kaja, végtére is idő volt. 20-at szopizott, aztán bealudt. Kiságyba be, persze 10 perc múlva sírás. Kivettem, befejeztük a kaját. Éjfélkor le is feküdtünk. 1/2 4-kor folyt köv. 4-re megkaját, erre 1/2 5-től újra nyekergés. Valószínűleg pocifájás. Reggel 1/2 7-kor folytatta, de akkor olyan kóma voltam, hogy megcsináltam a teljes adag tápszert, és míg a férjem etette, gyorsan lefejtem. Aztán párna a fejemre, és 10-ig tudtam aludni. Most is hulla vagyok, úgyhogy megpróbálok aludni, de valami miatt nem megy (szerintem már túl fáradt vagyok)

Csajok, van valami tippetek: a bal mellemből eleve kevés tej jön, de az is rohadt nehezen. A medela mini electriccel fejek, maxon van, és még kézzel rá is segítek.... Lehet, hogy a kezdeti mellgyuszi miatt eldugultak a csatornák? Miért jön ilyen nehezen? Nem csodálom, hogy Áron alig akar enni belőle...

Csillag, akkor ezek szerint bejött a mellszívó?
Fő a pozitív hozzáállás: ha úgy akarod lesz is elég tej! Én csodállak a kitartásodért!

Megyek, kajaidő van!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja, Niki én megértelek! Én is nagyon vágyom már egy kis összebújásra!
Egyszerűen el vagyok fáradva, de vágyom a közelségre, és ennek ez a legjobb módja.
De még két dolog választ el: 1.) a heg miatt még félek gyantáztatni. 2.) El kell mennem dokihoz, mert szerintem összeszedtem valamit a kórházban

megyek, ÁRon felébredt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

:evil: :evil: :evil: :evil:

apa kilyukasztotta az autóm radiátorját.
arról volt szó, hogy az én autóm békén hagyja.
na, ma ha hazaér, elkobozom tőle a plussz kulcsot s pá.

most nagyon dühös vagyok.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Először is Mindenkinek gratula a pindurokhoz!

Másodszor meg bocsi a zavarásért, de a Ti topikotoknak aktuális lehet.

Eladó sorba került kedvenc hintánk, tökéletes állapotban!

3 fokozatban állítható, 2 sebességi fokozattal, 5 pontos biztonsági övvel!
3 hónapos kortól ajánlott. Nálunk nagyon bevált nyűgösség esetére, mikor máshogy már nem tudott elaludni a manó. Az árban benne van még az újonan belerakott elemek!!!

Kérdezz bátran!
Ár.: 8000,-Ft

tel:06-70-316-3104
Judit

Kép

Kép
mákszem

A kép lemaradt... :oops: Kép

Kép

Kép
mákszem

Köszi, hogy szorítatok nekem, csajok!
Még itt vagyok, elég lassú ez a folyamat... Már lassan 11 órája jönnek a fájások, de még mindig csak 9 percnél tartok...
Azt mondják, hogy az első pár ujjnyi tágulás elég lassú- tényleg így van? Ezért nem sűrűsödnek a fájások vajon?
Ha így haladok, csak éjjel lesz meg a béjb, addigra meg jól lefáradok.

Noémi: jógázok, és fújom az aranyfonalat. :)

Anuk: fogggalmam sincs milyen babavizet adott ismerősöm a kiscsajnak, csak annyit tudok, hogy megszívta mert nem forralta ki. A gyerekorvos mondta, és utána már nem volt semmi probléma. Jó mérges is volt, hogy emiatt lett hasfájós a gyerek pedig rá van írva a flakonra, hogy nem kell. :evil:
tökmag79

Jaj Tökmag nagyon szorítok!
Fújjad csak! Próbálj meg pihenni is, hidd el az is sokat fog számítani kell majd az erő!

Nekem a védőnő azt mondta, hogy a szentkirályi víz is tökéletes. Nekünk most vera van itthon - az az egyik legkevesebb ásványi anyag tartalmú - én most abból csinálom Áronnak a tápot!

1/2 2 - 1/2 5-ig fent volt...megcsináltam mindent: megetettem, dajkáltam, összebújtunk, újra tisztába raktam, teáztattam...újra megetettem...most végre alszik.
Nekem is kéne, de egyszerűen nem megy...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mano: Kisfiam nem enged ma netezni, de a névnapi köszöntést szeretettel elfogadja!

Remélem mindenki jol van, nyugodt estét mindenkinek
preta

Szép jó reggelt Mindenkinek!

A mai napot egy nagy-nagy örömhírrel kezdeném:

Tökmag írt sms-t: Adél baba 4.40-kor, nagy hajjal, 3500 grammal és 56 centivel megszületett!l

Itt is szeretném megírni, hogy szívből gratulálok, sok boldogságot, könnyű szopizást és sok átalvós éjszakát kívánok Tökmagéknak!!!

Megyek, a fiam épp rázendített, üdvözli Adél babát a maga módján, úgy látszik :D
magdii

Hurrá! Jó ilyen hírekre jönni.

Isten hozott a külső világba drága Adél baba!

Anyucinak sok egészséget, babának minél további szopit, apácskának erőt a csajokhoz.

Kép
kissmanó

Többi 7 anyuci a tábli alján: kitartást, bár tudom, baromi könnyű ezt írni ahhoz képest, hogy nektek kell még várni a babára. De minden nap közelebb visz titeket a nagy találkához, s pár hét, elfelejtitek, hogy most mennyi türelmetlenség lakozik most bennetek.
Már csak heten maradtatok, hát kíváncsi vagyok ki zárja be az ajtót (a pocakos ajtót), és tényleg Tabati pocijában ki lakik.
Hajrá, már olyan sok úgy sincs hátra!

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt!

Én is az örömhírrel akartam jönni, de nem sikerült - csak most - kibújnom az ágyból!

Adél már most igazi csaj: megvárakoztatott mindenkit! Vagy csak kitalálta, hogy ő bizony nyáron fog születni, hiszen ma van a nyár első napja...bár az időn ez nem látszik! :(

Az éjszakánk megint 3 óránkénti keléssel telt. Én ezt nem értem: Etettem 7-kor, aztán 10-kor, gondoltam hogy akkor most bírja, de nem! 1/4 3-kor és 1/2 6-kor és 9 kor is kelt....lehet, hogy a 10-es etetésre nem kellett volna felkeltenem?!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nálunk tök igény szerinti a szopi. Kivéve ha este (izé...éjjel, mert akkor fekszem én) mielőtt én ágybabújnék durrannak szét a cicik. Azokkal árvízveszély nélkül nem tudok lefeküdni, így az egyiket kifejem, s utána a másikhoz költöm a legényt (tegnap is pl. szinte 5 óra telt el mire felköltöttem). Ez 2 napja így megy, lehet ma alakít.
Ellenben a hajnali kaja után evett 9:30-kor, de utána 11-kor ismét követelőzött. Ezt a másfél órára kaja már régebb ideje játssza, de ha nappal teszi, s éccaka cserébe van min. 4 óra egyhúzóra, állok elébe.
Napirendünk: na az nincs. Ha kezdődik a suli amúgy is ahánt nap annyi program, akkor muszáj lesz neki akkor enni mikor költöm s adok, mert lesz bőven jövés-menés. Addig pedig ha csak ő van itthon a héten, hát tegyek az ő kedve szerint.
szóval csak azt akartam ezzel a sok dumával "mondani", hogy ha nem a cici durranásveszély miatt, akkor én tuti nem költöttem volna fel.
DE Ti gyereketek, végül is úgy teszel ahogy jónak látod. Ez csak vélemény volt.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Hatalmas Gratula Tökmagnak Adél babához!
Sok Boldogságot!

Most az elöbb tudtam meg hogy a férjem unakotestvérénél tegnap este meglett a baba!
Mindig együtt voltunk vizsgálaton,és egy a dokink is,és "megbeszéltük hogy együtt leszünk bennt a kórházban!"
"Hát kíváncsi vagyok,még ott érhetem őket!"

Az éjszakám jól telt,viszont olyan iszonyú hányingerrel ébredtem mint a terhesség elején,na és azóta is tart!
Nem tudom mi lehet ez????
Ma nem fözök megyünk a mamámhoz ebédre,mert búcsú van,délután a lányok mennek szülinapra,úgyhogy pihizek!
Szép napot!
20140328174041

Majd még jövök kaja+fejés után, így csak egy gratuláció az újsszülötteknek:
Sosi+Kareszka, Tökmag+Adél sok-sok boldogságot és tejcsihegyeket!!!!

Rólunk röviden annyit, h tegnap előtt a nyugis éjjel-nappal csak egy demo verzió volt Borcsától, hogy milyen lesz a 2.0 babaápolás, ahova sajnos még nem léphetünk be. Elmúlt két nap ugyanis volt bőven üvöltés éjjel-nappal, kajaidőben pláne, szóval még edz minket rendesen. De legalább tegnap volt sokszor kaki meg szél, én ezt betudom annak, hogy csak 1x evett tápszert, a többi tejcsi.
Viszont keveset szopik, még mindig 20at 20 perc alatt. Kicsit gáz a csaj, nem? Viszont a mellszívónál látom, hogy elég lassan és nehezen jön még mindig a tejcsi. Valószínű ezért bénázik vele annyit, mert neki is csak szivárog. És a brutál verziót ő még nem tudja bekapcsolni, max ráharapáskor, az t meg hanyagolhatná.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK ADÉL BABÁHOZ, SOK BOLDOGSÁGOT HOZZÁ! :P
Manó, köszönjük a bíztatást a pocakossághoz. Talán már tényleg nincs sok hátra. :wink:
Napok óta én is minden éjjel fenn vagyok és "jóslok". Még első két alkalommal "bekajáltam", hogy naaa végre elindult, de reggelre mindig elmúlt és nem lett semmi. Ilyesmire egyáltalán nem emlékszem, hogy az első kölöknél lett volna.
Ma reggel a Viktor korán elment kutyaiskolába, én ma nem mentem, mert tegnap voltam. 7 óra körül még fekszem az ágyban, bambulok, erre hallottam valami motoszkálást. Kinyitottam az ágyneműtartót és skerázott ki belőle egy egér. Rohant át a Gerda ágya alá. Na több se kellett, az álom azonnal kiment a szememből, lelki szemeim előtt láttam, ahogy az egerentyű összeugrálja a babaruhákat. Úgyhogy egérvadászatba kezdtem. 1,5 óra alatt meglett. Semmi bajom nem lenne az egerekkel, ha nem jönnének be a lakásba. Ettől hülyét kapok. Ki kellett, hogy nyírjam szegényt. :roll:
Utána fogtam magam és kimentem a piacra. Vettem egy csomó finom gyümölcsöt, zöldséget, kutyáknak nassolni füstölt csontot. Most mosok és kukoricát főzök. Remélem azért vagyok ennyire aktív, mert mindjárt szülök. Ugye???? :)
poker

Hűha, lehet, hogy Sosiéknak még nem gratuláltam, úgyhogy most szeretném pótolni:
NAGYON SOK EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT, MINDENFÉLE JÓT KÍVÁNOK NEKTEK IS SOSI!
poker

Poker: egér mondod? Jujjjjj...liftezik a hátamon a hideg.
Na, én ilyenkor egyet tudok: üvöltök, s felmászom az asztal tetejére.
Legalábbis anno a Sepsiszentgyörgyi mókahelyemen ezt tettem (sajna a németektől importba a bála szövetek mellé ezt is meg bolhákat is kaptunk rendesen). Húúúú, meg lent a cégnél (apa cége) is volt régebb, főleg az őszi betakarítások környékén.
Na, akkor is sokat voltam az íróasztalok tetején.
Kemény nőci vagy, pocakkal ilyen rágcsálót fogni. 8)

Kép
kissmanó

Manó, köszi. :lol: Ha Apa itthon van, akkor én is inkább rátestálom az ilyen jellegű vadászatot, de most mivel nem volt, nagyon idegesített, hogy nehogy a babaruhák között grasszáljon. A házunkkal szemben van egy erdősáv, szerintem onnan jönnek be időnként. :?
Moncsy, remélem már jobban vagy. :wink:
poker

Csillag!

Jut eszembe, nem tudom hallottál-e róla, a Medelának van egy úgynevezett szoptanít készüléke
http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm
nekünk van, anno Grétinél ruháztam be egy ilyenre, hogy mikor a lefejt tejet adtam neki, akkor is stimulálva legyen a cici, meg a babának is legyen meg a ciciközel érzés.
Nagyon macerás a használata, de hallottam olyanról, aki ikreket etetett így (minden elismerésem azé az anyukáé).
Ha nagyon szoptatás párti vagy, akkor esetleg ha beruháztok egy ilyenre, ezzel még tovább lehet stimulálni a ciciket. Hisz a kis vékony csőből te állítod a folyási hozamot. Arról ne is beszéljünk, hogy a cucc 3 vastagságú csövecskével szállítódik, a legvékonyabb dolgoztatja meg legjobban a babát, s egyúttal a cicikre is nagyobb "nyomás" van gyakorolva.
Ha nem érdekel, akkor bocsesz, csak látom, érzem rajtad, nagyon ráhajtasz a szopira.

Kép
kissmanó

Sziasztokz!

Gratulálok én is az úldonsült anyukáknak s babáknak!

Este 9-től éjfélig altattuk :shock: , most de. is nehezen aludt el, de 50-70 g között szopizik:).
Most van egy kis nyugi, megcsinálom a dolgaimat.

Pusz, és bocs ezért a pár sorért és rohanásért.
Vendég

Nálunk Dávid reggel fél hattól idáig fent volt... :( volt etetés, sírt, volt peluscsere, sírt, volt a kezemben, sírt, volt Tibi kezében, sírt, volt a kiságyában, sírt sírt és sírt... gondolom pocifájás lehet... most úgy néz ki, sikerült elaludnia szegénykémnek. Utánanézek a mecsek teának (adtak a kismama csomagban), hátha segítene szegénykémen...

A szopival viszont fejlődünk, már sikerül 40-50 miliket szopiznia, bár ezután bealszik mint a tej. Viszont fejek pluszban is, 20-40 mili között. Remélem tovább alakul jó irányban a dolog!

Poker, nem semmi, ahogy elfogtad az egeret :) Én még egy kis póktól is kifutok a házból, nemhogy ha egy egeret látnék :)

Lányok, én már teljesen meg vagyok zavarodva: úgy gondoltam, itt a nyár, ehetünk gyümölcsöt amennyi belénk fér, de mindenki mást mond, lassan ott tartok, hogy nincs olyan gyümi, amit enni lehetne anélkül, hogy tuti nem okoz hasfájást a babánál... :?: :?:
magdii

Sziasztok!

Sosi, Tökmag! Szívből gratulálok nektek a babákhoz!!!! Jó egészséget és sok tejecskét!!!!

Poker!
Nem semmi az egérsztori :? ...

Moncsi!
Nekem is van egy barátnőm, akivel együtt jártunk tornára, szülészfelkészítőre, 5 nappal későbbre volt kiírva, mint én..mi is mindig azon poénkodtunk, hogy szobatársak leszünk....végül együtt öltöztünk át a kórházi cuccba és egy napon, 4 óra óra különbséggel születtek a lányaink, sőt még a gyermekkórházba is együtt kerültek át a babák....és ott tényleg szobatársak lettünk....fura dolgokat tud produkálni az élet....

Na, nálunk megint zajlanak a dolgok :? ...a változatosság kedvéért az éjjel engem vitt be a rohammentő a sürgősségire tüdőembólia gyanújával.....úgy beállt a hátam, hogy nem kaptam levegőt....csak a földön fetrengve vonyítottam...amíg még magamnál voltam....aztán már csak pihegtem és remegtem.....de szerencsére pár óra után hazaengedtek....csináltak mellkasröntgent, azt a tejet nem mertem odaadni Nórinak...200 ml ment a csapba, azt hittem elbőgöm magam.... :(

KépKép
amadea

Jaj, Amadea, ennyi balszerencsét :( Végül mit mondtak, mi volt a baj? Mert gondolom, szerencsére nem tüdőembólia, ha már hazaengedtek!
magdii

Hű, Amadea,ez nagyon rosszul hangzik!!! De most már ugye OK minden?

Manó: ez olyan irtó bonyolult így, talán, ha élőben látnám, rájönnék, hogy mi ez, de azért köszi.

Már megint éhes, eszem megáll, félórája üvölt (másfél órája evett akkor), de mivel mi most ebédeltünk, ezért nem volt rá idő. De most muszáj lesz etetni... dög fáradt vagyok, és még kell virítanomn 6 oldalt a mai nap folyamán... kivagyok...
ráadásul kisebb-nagyobb intenzitással 6 hete viseljük el a nagyszülőket, kedden végre az enyémek hazamennek, anyósékat is leépítjükl tuti, már elegem van mindenkiből!köv. gyereknél kaját az ablakon bead, onnan megnéz gyerek két hétig minimum. ez már többmint elviselhető!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Poker: Dorkának holnapra boldog szülinapot!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Végre be tudok jelentkezni.
Sajnos visszaolvasni nem tudtam mindent, de a képeket megnéztem. Mindenki egytől egyig gyönyörű!
Gratulálok az új babákhoz, sok egészséget mindenkinek!

Amadea, sajnálom,hogy ennyi minden össze jön nektek, de azért nincs nagy baj ugye, ha haza engedtek. Azt a tejcsit meg ne sajnáld, a lényeg,hogy rendben vagy, otthon, így továbbra is tudod Nórit szoptatni.

Látom a tejcsi mennyiségek is alakulgatnak másnál is. Hát kíváncsi vagyok, nekünk hogy fog ez menni.

Pénteken voltam nst-n. Szinte semmi, így kedden kell mennem legközelebb, de akkor nincs a dokim. Abban maradtunk,hogy ha addig nem szülök, akkor csütörtökön találkozunk. Szóval szorítsatok,hogy csütörtökig kihúzzam. Viszont akkor szülni akarok!
Kedd óta vannak keményedéseim, de nem olyan vészes, és nem is gyakori. Remélem azért jelent valamit.
Éjjel épp azon agyaltam, hogy a magzatvíz szivároghat-e, amíg a nyákdugó nem távozik. Szerintetek? :oops: Én úgy gondolom nem, de mit tudom én....

Zsu

Kép
bvigh

Hááát, Kismamik biztos fáradtak vagytok már. Ezt az órákig sírdogálást biztos én is nehezen viselném. Olyan tehetetlen az ember. Én most a másik végletben vagyok, kipihentem várom a babámat és unatkozom. Főleg, hogy most a Forma 1 alatt is sikerült aludnom egy órácskát. :oops:
Csillag, köszönöm a köszöntést Dorkának! Jó lenne már az ifjoncot is köszönteni holnap. :)
Amadea, remélem, hogy már minden ok, de legalábbis, hogy nincs komoly baj..... :?: :!:
poker

Amadea: jesszusom, olvasni is elrettentő. Szálljon már le rólatok a rossz, menjen el a holdra (vigye magával Anuk anyósát).
Most aztán vigyázzatok Ferire (meg ő saját magára), ne már ő legyen a soron :roll:

Kép
kissmanó

Zsu: nem mindenkinél távozik látványosan a nyákdugesz. Nálam pl. nem is tudom mikor kezdődhetett s végződött a folyamat, mert csütörtöki vizsgálaton (szülés előtt) ezt is konstatálta, hogy már nincs meg, én meg csak lestem, hogy bíttos-e, mett akkor engedélytelenül, bejelentetlen ment el, ergó igazolatlan a távollét.
Szal lehet nálad is se szó, se beszéd, csak vette a kis pörge kalapját, oszt apránként elhúzott.
Drukk, hogy amikor szülsz, a te dottored legyen ott.

Kép
kissmanó

Nyákdugeszre én sem emlékszem...

Most van egy kis nyugi, úgyhogy leírom a mi kajás dolgunkat, Magdi, Preta, azt hiszem, Ti kérdeztetek valamit, így hát elsősorban nektek. Nekem ez működik, persze másnak nem biztos. Először én is Avent kézit használtam, aztán Noémi javaslatára (mégegyszer köszi!) beszereztem egy medela mini electricet. Ezzel is ugyanannyi idő, viszont te nem fáradsz úg yki bele, valamint ez egyenletesen szív és állítható erősségű. Nekem stabilan hozza azt, amit az aventes a legjobb formájában, és naponta párszor már többet is. Nem akarom elkiabálni, de minta ha egy kicsit megint jobban beindult volna. SZoptatni szoptatok minden alkalommal, ez nagyon fontos, dokinő is mondta, hogy ha kevés a tejcsi (ő még ott jár, hogy nagyrészt tápszerezünk :D ), akkor is nagyon fontos, hogy mindig szopjon! Ezután kap pótlást annak függvényében, hogy mennyit evett. Nem mérem le mindig- éjjel soha-, ilyenkor a kb várhatót kapja, nem baj, ha picit többet eszik, bár én a hasfájás miatt nagyon kicentizem, hogy csak a napi elvártat egye, mert még igen puffadt. Ezután jön a fejés. Nekem bevált, amit Lorca ajánlott: azzal a mellel kezdem, amiből nem evett 7 perc, aztán 7 perc másik, 5-5 perc, 3-3 perc, 1-1 perc. Ez utolsót olykor elhagyom, amikor a 3 percnél már nem jön tejcsi. Durva, mert ez kb fél óra, az egész etetéses hacacáré pedig összesen kb másfél, de ez van. Azt hiszem ennyire meg semmi nem edzette a kitartásomat, ami nem valami híres amúgy. Persze, ha vhova megyünk, akkor ne mfejek- eddig mondjuk csak egy etetés erejére mentünk el mindig, több etetésnél egymás után nem biztos, hogy célszerű kihagyni a fejést. És ha már nagyon ki vannak a melleim, akkor fejek egyszer kézzel, ebből kevés lesz, de legalább regenerálódnak. Szerintem az eldugult részeket is fel lehet vhogy oldani, jó sok masszírozással. Viszont összesen fél órát szabad fejni!
Magdi, én úgy saccoltam, hogy az anyatejet jobban meg lehet emészteni, ezért mindig estére-éjjelre hagytam a tejcsi adagot, és nappal kapott tápszert. A hasfájás probléma miatt figyeltem erre. Szerintem a pótlásnál úgy érdemes, hogy bevársz annyit, hogy egy adagnyi tejcsi meglegyen, és csak akkor adsz tejcsit. Én azt már nem bírnám idegekkel, hogy a pótlás tejcsit még pótlás pótszerrel pótoljam.
Hát ennyi, mondom, ez lehet, hogy másnál nem jön be. Én éjszaka szoktam hisztizni, hogy mennyire rossz ez így... mármint, hogy milyen hosszú stb.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Persze minden rendben van, csak a hátam fájdult meg nagyon durván.
Itt egy képecske :)

Kép

KépKép
amadea

Jaj, de édes, Amadea!!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X