Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ha internet kozelben vagyok, benezek neha.
Sajnalom Agi!!!!
Drukk innen is, hogy osszejojjon legkozelebb!
Vendég

Ágicca!

Nagyon sajnálom!!! Tényleg gondolj arra, hogy a természet tudja mi a dolga. (Engem is sokan ezzel nyugtattak). Áttudom érezni a fájdalmadat, de meglátod 3-4 hónap múlva, mikor + lesz a teszted, már annak a babónak fogsz örülni.

Sok sikert a köv. babóhoz!!

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Szisztok!!!

Hogy viseltétek a tegnapi hőséget??? Én természetesen pont dolgoztam, ugyhogy király volt!!! Ment minden kocsink annyit, mint az állat!!!

Este meg megettem egy rakás görögdinnyét... hát az amúgy sem kevés éjszakai pisilésemhez még csatlakozott 1-2!!! Mondjuk megérte, nagyon fini volt!!!!

Kép
Kép
ronci

Sziasztok !

Engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam a családi vállalkozásunk keretében megalapított Tárnoky Fodrásziskolát, melynek 12 hónapos OKJ tanfolyamára szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Az év tanulója 100.000 forint jutalomban részesül !

Tárnoky László minden idők legeredményesebb magyar fodrászmestere, számtalan nemzetközi és magyar verseny nyertese. A Magyar Állam által fodrászként elsőként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szakembere több évtizedes oktatói múlttal a mai élvonalbeli sztárfodrászok
( Hajas László,Gellei András, Zsidró Tamás ) generációinak kinevelése után saját fodrász akadémiát alapított Tárnoky Fodrásziskola néven.

Vidékieknek elméleti oktatás távoktatásos rendszerben is.

www.tarnokyfodrasziskola.hu Kép
Vendég

Sziasztok!

Ágica, sajnálom :( Sok sikert legközelebbre!

Csütörtökön mi is voltunk UH-on, 6 hetesen és 2 naposan. Már volt szívhang és a vérképem is rendben volt. Olyan hihetetlen, hogy ilyen picur és dobog a szíve.

Az én dokim azt mondta, fürödjek nyugodtan, egyek bármit, sőt a hajamat is fessem, nem lesz semmi baj belőle. Viszont már most írt fel plusz vasat, mert az kicsit kevés volt, és a Femibionban, amit szedek, meg nincsen. Azt mondta, két hét múlva kell úja menni, utána pedig rá négy hétre lesz ultrahang + két vérvétel, amiből a Down kórt szűrik. Ez meglepett, úgy tudtam, azt a vizsgálatot nem a 12. hét környékén, hanem jóval később végzik el. Nektek is mondtak hasonlót?

Tegnap voltam két kismamás barátnőmnél, fél - meg egy évesek a picik, folytattam előtanulmányokat :)

Nálunk a családban nincs közeli rokon gyerkőc, úgyhogy én kezdem sort, 31 évesen. A párommal, aki 38 éves Bp-en élünk. Ügyvéd vagyok, ez a babavárás jelen szakaszában praktikus, mert én osztom be szabadon az időmet, de hogy mi lesz majd februártól...
juci-77

Agica: en is nagyon sajnalom, hogy ez tortent. Remelem, hogy minel hamarabb ujra lesz pocaklakod es most mar azert szurkolok, hogy fizikailag minel kevesbe fajjon neked ennek a terhessegnek a vege. Boven eleg szerintem az, amit mentalisan ateltek. Sajnos nekem is volt baratnom, akinel elhalt a babaja a 9. heten. Sokaig maga alatt volt. Egyetlen jo az volt benne, hogy igy nagyon alaposan kivizsgaltak es kiderult, hogy olyan hormonproblemaja van, amivel nem tudta volna kihordani a babat, a baba egyebkent sem fejlodott egeszsegesen. A dokija azzal vigasztalta, hogy elobb-utobb baj lett volna es jobb, ha ez az elejen kovetkezik be, mintha akkor derult volna ki, amikor mar elorehaladott terhes es akkor nekik kellett volna donteniuk, hogy megtartjak-e a babat, vagy sem. Egybol elkezdtek kezelni, hamar teherbe is esett, harom honappal az eset utan kezdhettek ujra probalkozni es ossze is jott a baba, pedig az elsore egy evet vartak. Valoszinuleg mar akkor is a rossz hormonhaztartasa miatt ment nehezen a teherbeeses. Nemreg szuletett meg az egeszseges babajuk, nagyon boldogok, mondani sem kell.
Hasonlo jokat kivanok nektek is!
Vendég

Ronci: szerencsere nalunk tegnap nem volt hoseg. Vagyis ennek en annyira nem orulok, mert most szeretem a meleget. Amikor en is dolgoztam es kotelezoen utnak kellett indulni kanikulaban is, akkor en sem dijaztam. Most viszont, hogy itthon vagyok a fiammal, igy kicsit maskent elem meg a meleg napokat. Kertunk nincs, de van egy hatalmas teraszunk. Kristofnak van jarokaja, nekunk nyugagyunk, napernyo es van egy kisebb medencent. Ha nagyon meleg van, akkor remekul el tudjuk tolteni az idot ezen segedeszkozok segitsegevel. Kristof is imad furdeni.
Az egyetlen gond az, hogy ebben az orszagban havonta egy olyan het van, amikor medencezesre alkalmas ido van. :-(

Juci77: en sem vagyok tulsagosan parazos kismami. Itt aztan foleg valljak azt, hogy a terhesseg nem betegseg. Megkernek, hogy a drogot, alkoholt, cigit mellozuk, ne most jarjunk bungee-jumping-olni es ezen kivul erezzuk jol magunkat. Amig minden lelet es eredmeny jo, amig nem magas a vernyomas, nincs feherje es cukor a vizeletben, illetve verzes nem jelentkezik, addig nem kell eletmodot valtoztatni. En egyedul a sportrol voltam letiltva, amikor Kristofot vartam az emlitett beverzes miatt. De medenceben akkor is furodtem (mashol azert nem, mert itt belvarosi strand nincs, uszoda van, de oda az emberek uszni jarnak, en meg azt nem tudok, a pancsizassal meg nem akarom egetni magam, tenger van boven, de olyan hideg a vize, hogy a labujjamon kivul mast nem vagyok hajlando beledugni).
Hajat szinten festettem vegig, igaz, hogy nem tul gyakran, mert mindig lusta vagyok elmenni fodraszhoz. Gyorsan no a hajam, egyebkent havonta siman festeni kellene, de nalam mindig eltelik ket honap. Meg most is, pedig most mar Kristof miatt nem en megyek fodraszhoz, hanem o jar hozzank.
A vizsgalatokkal kapcsolatban: uh-n valoban a 12. heten szoktak nezni a Down-kort, vagyis akkor van a nyakiredo merese, ami ezt a celt szolgalja. De vervetellel kesobb kell, ugy tudom. Itt az integralt tesztet 14-16 hetesen csinaljak meg, korabban nem is szabad. Magyarorszagon van meg az AFP (vagy APF nemtom), ami egy elegge elavult vizsgalat, de szinten genetikai es ugy tudom, hogy azt meg a 18. heten vegzik el es a 18. heten van egy hozza kapcsolodo genetikai uh.
De biztosan tudja a dokid, hogy miert kuld teged a 12. heten vervetelre...
Vendég

Jah, igen. Tegnap en is gorogdinnyet vacsoraztam. Rengeteget. Aztan bealudtam es arra ebredtem kettokor, hogy pisilnem kell. A dinnye meghozta a hatasat, szerintem ennyit egyszerre en meg sohasem pisiltem... :-) Az biztos, hogy ha abbol csinaltam volna terhestesztet, akkor meg negativ lett volna, mert a hcg ugy felhigulhatott a gorogdinnyenek koszonhetoen, hogy szinte el is tunt. :D
Vendég

Lányok!

Eléggé aggódom. Reggel a tisztasági betéten láttam egy barna foltot és a papír is olyan maradt egy kicsit. Felhívtam az ügyeletes orvost a Jánosban, de az volt a válasza, hogyha 7 hetesen vetélés, akkor úgyse tudunk vele mit csinálni. :evil: Pedig jó lett volna, ha legalább egy uh-ra bemehetek. Azt mondta, hogy feküdnöm kell. Most mit csináljak? Mégis bemenjek? Vagy várjak hétfőig? Már menni akartam dolgozni. Nagyon féltem a kicsikémet. Kérdeztem, hogy lehet-e, hogy a másik petezsák ürül, azt mondta hogy így nem tudja. A cisztákra se mondott semmit. A reggeli utrót meg jól kimostam, de arra is azt mondta, hogy ne pótoljam.

Ha valaki tud valami okosat, akkor szivesen venném.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Tegnap egész nap dolgoztam, ezért sem tudtam jelentkezni...
40°C-os melegben a Verda Napokon voltam kint..., azt hittem sohasem lesz vége a napnak.

Ági, nagyon sajnálom... :(

Lassan kéne nekem is vonalzót csinálnom, de valahogy mindig meggyőzöm magam, hogy várjuk meg a következő ultrahang vizsgálatot. :?

Ma ünnepeljük a kissebbik lányom szülinapját, nagy az izgalom, kb. 20 gyerek és 10 felnőtt lesz itt...
Jaj, csak éljem túl ... :wink:

Már csak 12 nap az újabb UH-ig :D

Szép Napot Mindenkinek!

üdv,
Judit
szevasz

Vicky

Nagylányomnál volt ilyesmi és semmi gond nem volt belőle, szerintem ez teljesen belefér.
Akkor, nekem több héten keresztül volt pecsételős vérzésem, a doki mondta, hogy minden ok, csak pihenés kell... Így is lett!!!

Ne keseredj el, tuti, hogy nincs baj!!!

üdv,
Judit
szevasz

szevasz: Remélem igazad lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Csütörtökön 22-kor sürgősségi laparoszkópiát végeztek rajtam, diagnózis hat hetes extra gravi=méhenkívüli, a fizikai fájdalmon túl, lelkileg is elég szarul vagyok, eltávolították a jobb petevezetékemet is a babámmal együtt.... Kedden kapom a zárót.
-m-i-a-

mia!!!! sajnálom!!! Micsoda rossz hírek jönnek most!!!
De kitartás, van még egy nagyon tutti kis petevezetéked és amint lehet újra próbálkozni, akkor mindent bele!!! Itt ne hagyj minket teljesen, jó???

Vicky!!! egy csomó dolgot olvastam már a terhesség alatti barnázásról, de nem nagyon írtak olyat, hogy az túl nagy bajt jelentene!!! Esetleg ihatnál egy kis palástfű teát mindennap!!! /ha már iszod, akkor bocsi/ elvileg aki hajlamos vetélésre, annak segít megtartani a babát...próba cseresznye!?

Kép
Kép
ronci

Szívesen fogadok tuti teherbeesős tippeket. Hogyan készítsem fel a szervezetemet? Állítólag 60% esély van rá 2-3 hónapon belül a próbálkozástól számítva..
-m-i-a-

ronci: Kösszönöm, kicsit utána olvastam én is és azért a saját magam megnyugtatására (ha a hétvégén nem több barna, vagy vér) hétfőn bemegyek a dokihoz egy uh-ra.

mia: Nagyon sajnálom. :(
vicky79
Budapest III. kerület

Mia!!! Én szedtem az elevitet, hogy feltöltsem a szervezetem, és palástfű teát iszok minden reggel meg este... nem tudom, hogy a palástfű tea miatt-e, de ahogy elkezdtem inni, azonnal összejött a baba... azóta is iszom mindennap.. ja meg persze azért figyeltem mikor van peteérésem és olyankor /meg máskor is/ sokat hancúroztunk! :lol: :lol: Szedsz valamit???

vicky!!! jól teszed!!, nézesd meg magd a dokiddal!!!! de biztos rendben lesz minden!!!

Kép
Kép
ronci

Nem szedek semmit még. Peteérést hőmérős módszerrel figyeled vagy lh tesztekkel? Mit ajánlatok?
-m-i-a-

Lányok!!! van még akinek folyamatosan késik 1napot a vonalzója???
Amúgy hogy vagytok??? Nekem cickóm már kevésbé érzékeny/ de csak picit-vagy megszoktam/ viszont ma reggel nagyon szédelegtem.. hányni nem hánytam, de elgondolkodott rajta a szervezetem...meg én is..:lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

mia!!! Én csak a hüvelyváladékot figyeltem, meg az ovulációs fájdalmat... /amíg nem figyeltem nem is tünt fel, hogy van.. :shock: :shock: /
És szerintem a palástfűre mindenképpen próbálj rá..ha olvasol róla, /google/ egy csomó jó dolgot megtudhatsz róla!!!

Kép
Kép
ronci

és a folsavas feltöltést mindenképpen kezd el!!!

Kép
Kép
ronci

Ja, a palástfüvet a ciklus 2.két hetében kell inni, /meg aztán nem abbahagyni még az első 3 hónapban.. :lol: :lol: / az első 2hétre a cickafark teát szokták javasolni, de én azt nem ittam..az meg a peteéréshez kell..

Kép
Kép
ronci

Értem. Egyébként jövőre szeretném csak, van az a hülye elképzelésem, hogy az év 2. felében szülessen meg :) és egyébként 3-6 hónapot kell várnom, teát szerzek mindenképp. Köszönöm nagyon a támogatást!
-m-i-a-

Mia!!! bármelyik bioboltban, de akár a gyógyszertárakban/nálink a pont gyógyszertárban biztos, hogy van, de ahol vannak gyógyteák, ott mindenhol van!!/// is lehet kaoni! jövőre??? az nagyon soká van! hát akkor 4hónap és már lehet dolgozni..akkor már 2.félévi baba lesz!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Csak legyen baba, lehessen! Kérdeztem a dokit, hogy élt-e a babám és azt mondta, h nehéz megállapítani, a zárón biztos rajta lesz. :(
-m-i-a-

vicky: Ha megnyugtatna egy UH, ne habozz, menj be bármelyik kórházba. Jól bevált módszer: Ha nekem bármi bajom van, simán bemegyek hétvégén az ügyeletre, elmondom az orvosnak, hogy másnap utazom külföldre (kis füllentés :? ), ezt-meg ezt észleltem, nyugodt akarok lenni, nehogy idegen nyelvterületen, a nagy ismeretlenben legyen baj. Nincs olyan orvos a földön, aki ezzel a felvezetéssel meg merné kockáztatni, hogy nem vizsgál meg alaposan. Én biztos mennék....

Mia, kitartás! Nekem régebben azt ajánlotta az orvos, hogy az E vitamin segíti a teherbeesést, sőt a partner is szedheti, hogy egészségesek legyenek a spermák.
juci-77

Köszönöm a tanáácsokat. Most abban maradtunk a párommal, hogy várunk mert azóta nem jött semmi. Ha bármi jönne, akkor persze bemegyek, ha meg semmi akkor hétfőn megnézetem a budaiban. Nem szeretném ha a doki beszólna, bár én is nyugodtabb lettem volna, ha megnéz. Bár abban igaza van, hogy lehet hogy jobbat teszek, ha fekszek. Azt mondta hogy többet árthatok, ha zötykölődöm a bkv-n és hát nekünk nincs kocsink. Remélem nem jön több ebből a folyásból.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky én a Fruzsibabával 6+1-nél elkezdtem barnázni,irány a korház(féltettem,mert volt már vetélésem)és kaptam hcg-injekciókat!
Minden rendbe lett vele!Remélem nálad is minden okés lesz!
Neked ő(k)inszemes babócák?

Mia jaj nagyon-nagyon sajnálom!
Kép
A magas hcg-mégiscsak terhességre utalt...
Sok szerencsét a következő babához!
Meglásd,majd minden rendben lesz!
Jó ismerősömnek is az első m.k.volt,azóta már 2-szer volt rendesen terhes!!! :wink:

Szevasz-nem lesz könnyű bizti végigbulizni a napot,de majd csak elmúllik valahogy :?
Milyen tortát csináltatok?(nyam-nyam) :wink:

Én dokihoz hétfőn megyek(juhej),megvan a betegkönyv.
Majd megirom,hogy mit mondott a dokker!
Akkor már 7+6 :shock: leszek...mullik az idő.....

Kép
Kép
szintus

Szintus!!! Már csak 7hónap!!??? Te jó ég, tényleg nagyon telik az idő!!! én ma vagyok 5+0 :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Szintus, köszi és gyönyörűűűű Fruzsibaba!!!
-m-i-a-

szintus: Inszemes babák igen. De azóta is nézegetem és nincs több. Nálad mennyi volt és milyen? már bocsi
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky; szerintem is pihenj!!
Mia; már írtam korábban, de azért megismétlem, hogy nálunk csak a Jónás módszerrel jött össze a baba, előtte semmi. Nagyon sajnálom a petevezetéked, de talán pont az volt az oka a mk-nek, hogy valami ott nem stimmelt...? Mindenesetre neked van még egy! Babára fel! :)
Ronci; nálunk mindig meleg van és most babásan ennek kevésbé örülök. Az én vonalzóm is folyamatosan késik egy napot.
szamibaba

Szami!!! La.annyi jó van abban, hogy nálatok mindig meleg van, hogy nem kell sosem a fűtéssel foglalkoznotok... Amúgy Te Izraelbe mentél férjhez, vagy a szüleid révén kerültél oda??? :D
Itt most éppen szakad az eső, meg dörög az ég...

Kép
Kép
ronci

Az apukám révén. A férjem magyar :) Nem is tudnék itteni férjet elképzelni brrrrrrr :D Háát, most annyira nem jó a meleg, mert elromlott a légkondink a nappalinkban (ami tulajdonképpen az egész alsó szint) és kb 31-33 fok lehet. Jövő héten az lesz az első, h megcsináltatjuk, mert megfulladunk. Tegnap kicsit ki akartunk menni a kerti "kiskádba", hogy lehűtsük magunkat, tele is engedtük langyos vízzel, hogy majd felfűti a rendszer (napelemes boiler van és nem volt elég meleg víz, hogy azzal töltsük fel), na igen, csakhogy idén még nem volt bekapcsolva és most derült ki, h a szivattyú vagy nem is tudom mi a fene nem megy. Én mediterrán típus vagyok, barna szem, barna haj és bőr, imádom a meleget, nyáron is zokniban alszom, de most, hogy valaki más is lakik bennem, egyszerűen nem bírom. Ananácskának adnék egy havi meleget egy heti hidegért na meg egy kis esőért ;) Bocs az offért, de olyan jól esett kicsit panaszkodni.
Más téma; olvasta innen valaki az Otthon Szültem c. könyvet Márki Anitától? Én nagyon szeretem, mert jó kis tippeket ad a könyvében.
szamibaba

szamibaba: Én nem bánom, hogy itt ma már hűvösebb van. Szeretnél otthon szülni, vagy ott ez egy természetes dolog?

Már jobban vagyok, azóta nincs barna, de eléggé megijesztett. Hétfőn mindenképp bemegyek a dokihoz egy uh-ra. Így a hétvégi otthoni bejelentés is könnyeb lesz. Várni akartunk még, de akkora a hasam az utrótól, hogy nem nagyon tudnám letagadni azok előtt, akik ismernek. Szóval a hétvégén rohanós napjaink lesznek, de megpróbálunk időt szakítani rá.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Örülök, hogy elmúlt!!!! Azért ne erőltesd meg magad a hétvégén sztem.
Még olyan távolinak tűnik a szülés. Nem tudom lenne-e bátorságom otthon szülni...
Viszont a könyv tetszett, az Anita mindenről részletesen ír, hogy mi hogyan történik a szülés előtt, alatt és után, hogyan kell felkészülni, nagyon sok tanáccsal látja el az olvasóit a szüléssel kapcsolatos kérdésekben, babaápolás, mamaápolás, gát felkészítése, ügyintézés mo-on, fájdalomcsillapítás.
szamibaba

Akkor ez tényleg jó könyv lehet, majd utánanézek. Azt hiszem itthon szülni én se mernék.
vicky79
Budapest III. kerület

Én meg most olvastam a gátmasszázsról--igaz ezt majd csak a 34.hét környékétől javasolják...viszont meg vettem a Kriston féle intim torna könyvet, mely segít megerősíteni a gát, a hüvely izmait, illetve a használatukra megtanít..
Ugyhogy most ezt tanulgatom csinálni...amilyen egyszerűen van leírva, annyira nem egyszerű pont úgy csinálni ahogy kell.. :lol: :lol:
Ismeritek???

Kép
Kép
ronci

Ronci: én ismerem a gátmasszázst is és az intimtornát is.
Mindkettőt melegen ajánlom, csupa jó dolog.
Intimtornába terhesen nem vetettem bele magam 100%-osan, csak csinálgattam. A gátmasszázst viszont rendszeresen végeztem a 35. héttől, pontosabban a férjem feladata volt, mert így kényelmesebb volt. Vettem hozzá olajat is. Itt erősen ajánlják is, mert itt nem szívesen vágnak, csak akkor, amikor muszáj.
Nekem nagyon bejött, én teljes mértékben vágás nélkül szültem, még egy hangyányi repedésem sem volt. Ma sem bírom elképzelni, hogy jött ki ott a fiam... :-O
Pedig nem volt pici, közel négy kg-mal született, 36-os fejkörfogattal.
De a gátmasszázs önmagában nem ér semmit: elsősorban a szülésznő/orvos dolga a gátvédelem szülés alatt, neki kell képben lennie.
Intimtornával közelebbről a szülés után ismerkedtem meg, mert legnagyobb megdöbbenésemre szülés utáni napokban a záróizmaimat egyáltalán nem tudtam használni. Ha pisilni kellett, akkor azonnal kellett, nem tudtam tartogatni. Én nem is tudtam róla, hogy van ilyen, szóval nagyon meg voltam ijedve. De semmi gond nincs már, egy-két hét múlva már majdnem a régi volt, egy-két hónappal később meg már minden a régi volt.
Vendég

Sziasztok!
Vége a bulinak... Rengeteg gyerek, rossz idő, beszorultunk a lakásba. Egy egy ilyen alakalom után mindig rájövök, hogy miért nem lettem óvónő vagy tanítónő :D
Mindenesetre 1 évre ki van pipálva (a lányok szülinapja nagyon közel van egymáshoz)
Örülök, hogy a többség azért jól van. Én annyira elfáradtam és annyira fáj a hasam, hogy most megyek és vízszintesbe teszem magam...
(azért nem lesz még teljes nyugalom, mert a lányaim két barátnője is nálunk alszik ma)
Remélem, hogy holnap csak jó híreket kapunk mindenkitől!!!

üdv,
Judit
szevasz

Ronci; nekem is megvan a Kriston Andrea könyve, de még nem olvastam, viszont meghoztátok a kedvemet ;)
Ti egyébként hogy érzitek magatokat? Émelygés van még? Nekem az 5. héten nagyon rossz volt, de most sokkal jobban vagyok, akkor folyamatosan 37.1 volt a hőemelkedésem és sztem attól éreztem magam olyan rosszul, most nem mérem, de nincs az a tipikus lázas érzésem és az émelygés is sokat enyhült. A hasatok mekkora? Látszik már valami, mert nekem határozottan kényelmetlenek a nadrágok, amiket eddig hordtam :)
szamibaba

Nekem a gyakori pisilésen kívül továbbra sincs semmilyen tünetem. Néha émelygek, de szerintem az nem a terhesség miatt van.
Kicsit aggódom is, mert se hasfájás, se cicifájdalom nem jelentkezett még, pedig Kristóffal volt.
Viszont szerencsére negatív tünet sincs. A hőmet még mindig mérem, fent van. De itt a grafikonom, meg tudjátok nézni:
http://www.fertilityfriend.com/home/27fb21

Ma már annyira bizonytalankodtam, hogy valóban terhes vagyok-e, hogy elhasználtam az itthon lévő Clearblue digitális tesztemet. Aszerint elég határozottan terhes vagyok, másodpercek alatt kidobta, hogy Pregnant, illetve hamar kiírta azt is, hogy 2-3 hét telt el a fogantatástól, vagyis 4-5 hetes terhes vagyok a hcg szint alapján. Ebben igaza van. Ha nem lenne baba, akkor már biztosan csökkent volna a hcg-m, ugye?

Ma reggel lemértem magam és eléggé meglepődtem. A nagy odafigyelésben, hogy ne kezdjek el már most hízni fogytam egy kilót. Ez kicsit furcsa, főleg, hogy nem igazán van miből fogynom, fogyni nem akartam. Nem is éheztetem magam, nem diétázom. Reggelizem normálisan, ebédelek normálisan, késő délután még kicsit nasizni is szoktam. Egyedül annyit teszek, hogy vacsorára már csak dinnyét ettem, vagy fagyasztott erdei bogyós gyümölcsökből csinálok jégkását. Imádom és bőven elég vacsorára.
Gondolom úgyis meg fog állni ez a fogyás. Az is lehet, hogy az izmaim épültek kicsit lejjebb, mert a héten csak háromszor tornáztam az öt helyett.
Szerintetek ez nem baj? Mármint hogy fogyok...
Vendég

Ágica, Mia nagyon sajnálom!

Vicky, totál ledöbbentem, amikor olvastam, mit írtál.... Én azt tartottam volna természetesnek, hogy a doki behív, megvizsgál, uh stb. Hogy lehet ilyet mondani, hogy ha vetélés, úgysem lehet mit csinálni???? Az az ember bele se gondol, hogy te halálra aggódod magad a hétvégén?? Mindenesetre pihenj, biztos nem lesz semmi gond. Én az előző terhességem alatt végig Rutascorbint szedtem hogy ne vérezzek.
Most olvasom, hogy elmúlt, hála az égnek!!!! :)

Ezek szerint megint lehet kapni a Kriston féle könyvet. Én kerestem, vagy másfél éve, de nem volt... Én hiába edzettem a gátizmokat szülés előtt,nem segített. Biztos alkati dolog is... A szüléskor nem tágultam semmit, a doki tágított 8 cm-re kézzel, ráadásul Máté az egyik kezét a feje mellett feltartva bújt ki, gondolhatjátok, hiába volt gátmetszés, repedtem befele-kifele rendesen. Szerencsére a dokim sebész volt eredetileg, nagyon jól összevarrt (1,5 órán keresztül) minden olyan mint a szülés előtt :)

Judit, sikerült kipihenned magad? Jól sikerült a buli?

Szami, biztos nem túl kellemes pocakosan ez a nagy meleg! Azért gondolom télen ott is legalább pár fokkal hűvösebb van, nem? Legalább vajúdni, szülni ne kánikulába kelljen....

Kép

Kép
husoka

Ananácska, ne aggódj, ha eszel rendesen, tuti nem baj, amúgy tényleg lehet, hogy az izmaid miatt van, ahogy írtad. Van aki 5-10 kilót is fogy, annyit hány az első időben... Én is fogytam egy kilót, a dokim annyit mondott csak, hogy ha nincs is étvágyam, arra figyeljek, hogy fehérjét mindig egyek, mert kell a pici idegrendszerének normális fejlődéséhez. Nekem azért van miből leadni sajnos... :(

A szervezeted lehet, hogy emlékszik, hogy volt már ilyen állapotban, azért nem produkálja a tüneteket. Vagy még nem állt vissza rendesen a hormonháztartásod az előző szülés után, és nincs akkora változás.... Van akinél két évig is eltart állítólag.... nekem sincsenek ezek a tüneteim, én is kételkedtem, hogy valóban terhes vagyok-e.... :)

Kép

Kép
husoka

Ananácska!!! Tünetek nekem: mellem érzékeny, nő/csak tudnám, hogy hova! :lol: / és émelygek néha délelőttönként..ha meg lehajolok, majd aztán fel, akkor szédülök.. hányás az nincs. még. nem tudom, ki mikor hányt először??? csak mert érdekel, hogy mikorra száítsam, ha egyszer nálam is eljönne az ideje!
Szami!!! Nekem a hasamon nem látszik még semmi. csak ami eddig. van rajta egy pici háj. :lol: :lol: hát ha azt mondom, hogy 74kg-ra felhíztam az utóbbi fél évben a 166cm-mhez, akkor be tudjátok tájolni a dolgot. :lol:

Kép
Kép
ronci

Tüneteim: Hányingerem nekem is van, de hányni még nem sikerült. :) Nem mintha szeretnék. A hasam akkorra az utrotól, mintha már 6 hónapos lennék. Be is kell jelentenem majd ha megyek dolgozni, mert már annyira látszik, pedig a 12. hétig nem akartam. Mindegy, pedig még fogytam én is, most már " csak" 71,5 kg vagyok. Voltam 78 is nem olyan rég, úgyhogy ez most jobb, nincs étvágyam nagyon. A hasam alja bizonyos mozdulatokra be szokott görcsölni, de csak egy pillanatra. A folyás megszünt és ma már megint vannak tüneteim, úgyhogy nem gondolom, hogy valami baj lenne, de holnap azért bemegyek egy uh-ra.

husoka: A dokin én is meglepődtem, de végülis én voltam a hibás, nem kellett volna felhívni, csak egyszerűen bemenni, akkor minden képpen csinálnia kellett volna valamit. Már mindegy, majd holnap látom a picurimat. (vagy mind a kettőt :) )
vicky79
Budapest III. kerület

Annácska, tünetek nálam is minimálisak. Émelygés szinte semmi, a cicim ritkán feszül, viszont ha lendületből fekszem hasra, néha nagyot ugrom :) A hőemelkedésem elmúlt.Én is eszem rendesen, hízásnak nincs nyoma, sőt az elején fogytam egy kilót. A hasamon még nem látszik, hogy Csöppöt rejt.

Én holnap hajnalban elutazom anyuval nyaralni. Gyerekkkorom óta minden nyáron van "csajos" nyaralás, amikor ezt befizettük, még nem sejtettük, hogy ez valószínűleg az utolsó. Biztos szuper lesz, bár kismamás barátnők jelezték, hogy a hányós korszak a 7. hét környékén indul, úgyhogy jó esélyem van rá, hogy nem úszom meg. A repülést alapvetően bírom, remélem nem lesz baj.

Vicky, drukkolok, hogy minden rendben menjen holnap!
juci-77

Ananácska; én is fogytam, 2 héttel ezelőtt az első uh alkalmával a doki azt mondta, hogy ne fussak a következő uh-ig, napi 2x1 órát futottam addig, viszont nekem az émelygés is közrejátszott a fogyásban. Amikor pár évvel ezelőtt abbahagytam a versenyszerű sportot 45.5-ről 41 -re fogytam 2 év alatt, pedig ettem rendesen. Szóval sztem is a torna kihagyása miatt ment le a súlyod, az izomszövet elég nehéz ;)
Ronci, Akkor gondolod nekem azért kezd érződni, mert alacsony a súlyom? Huhh para, lehet, hogy velem nem okés valami.....
Vicky; nekem azt mondta a doki,(akinél már egyeztettem vizsgálatot korábban, de felhívtam, hogy szeretnék egy kicsit hamarabb menni, mert vérzek) hogy menjek be az ügyeletre, mert vetélek és ráadásul ez magán orvos, de arra sem volt hajlandó, hogy beszéljen velem, a feleségével üzengetett. Bunkók mindenütt vannak. Persze nem ő lett az orvosom :)
Husoka; igen, télen hideg van, 12 fok körül szokott lenni. Talán februárban van a leghidegebb, akkor majd az lesz a bajom :D
szamibaba

Szia Csajok!

De jó nektek!!! Én már 3-szor hánytam, bár lehetett volna több is, próbáltam visszatartani. :D :D

Szami!
Azta, 41 kg voltál???? Akkor belőlem 2-szer is kijönnél???? :lol: :lol: :lol: :lol: Én sajnos nem vagyok az az elől deszka, hátul léc típus, sose voltam. De apának így is tetszem. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Nmarya; á, nem, már 43 voltam, amikor babás lettem :) Hát sztem néhány centivel magasabb is vagy nálam, én nagyon apró vagyok, mindössze 160 cm, így könnyű kis súlyúnak lenni :D
Valahogy arra gondoltam a hányással kapcsolatban, hogy amíg vissza tudom tartani, addig nincs gond, de ha egyszer is engedek neki, akkor onnantól nincs megállás.
Közben délutánra nekem is visszajött a hányinger- elszóltam magam a korábbi hozzászólásban :?
szamibaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?