Ronci: szerencsere nalunk tegnap nem volt hoseg. Vagyis ennek en annyira nem orulok, mert most szeretem a meleget. Amikor en is dolgoztam es kotelezoen utnak kellett indulni kanikulaban is, akkor en sem dijaztam. Most viszont, hogy itthon vagyok a fiammal, igy kicsit maskent elem meg a meleg napokat. Kertunk nincs, de van egy hatalmas teraszunk. Kristofnak van jarokaja, nekunk nyugagyunk, napernyo es van egy kisebb medencent. Ha nagyon meleg van, akkor remekul el tudjuk tolteni az idot ezen segedeszkozok segitsegevel. Kristof is imad furdeni.
Az egyetlen gond az, hogy ebben az orszagban havonta egy olyan het van, amikor medencezesre alkalmas ido van.
Juci77: en sem vagyok tulsagosan parazos kismami. Itt aztan foleg valljak azt, hogy a terhesseg nem betegseg. Megkernek, hogy a drogot, alkoholt, cigit mellozuk, ne most jarjunk bungee-jumping-olni es ezen kivul erezzuk jol magunkat. Amig minden lelet es eredmeny jo, amig nem magas a vernyomas, nincs feherje es cukor a vizeletben, illetve verzes nem jelentkezik, addig nem kell eletmodot valtoztatni. En egyedul a sportrol voltam letiltva, amikor Kristofot vartam az emlitett beverzes miatt. De medenceben akkor is furodtem (mashol azert nem, mert itt belvarosi strand nincs, uszoda van, de oda az emberek uszni jarnak, en meg azt nem tudok, a pancsizassal meg nem akarom egetni magam, tenger van boven, de olyan hideg a vize, hogy a labujjamon kivul mast nem vagyok hajlando beledugni).
Hajat szinten festettem vegig, igaz, hogy nem tul gyakran, mert mindig lusta vagyok elmenni fodraszhoz. Gyorsan no a hajam, egyebkent havonta siman festeni kellene, de nalam mindig eltelik ket honap. Meg most is, pedig most mar Kristof miatt nem en megyek fodraszhoz, hanem o jar hozzank.
A vizsgalatokkal kapcsolatban: uh-n valoban a 12. heten szoktak nezni a Down-kort, vagyis akkor van a nyakiredo merese, ami ezt a celt szolgalja. De vervetellel kesobb kell, ugy tudom. Itt az integralt tesztet 14-16 hetesen csinaljak meg, korabban nem is szabad. Magyarorszagon van meg az AFP (vagy APF nemtom), ami egy elegge elavult vizsgalat, de szinten genetikai es ugy tudom, hogy azt meg a 18. heten vegzik el es a 18. heten van egy hozza kapcsolodo genetikai uh.
De biztosan tudja a dokid, hogy miert kuld teged a 12. heten vervetelre...