Új privát üzeneted érkezett!

Conti,
Voltam a börzén ma és képzeld két nagy szatyor ruhával jöttem kiKép. Nagyon jók voltak, sőt a picikének is vettem pár meleg cuccot. Persze olyat ami fiúnak és lánynak is jóKép. Csak az volt a rossz, hogy utána egyből mentünk vendégségbe apuékhoz és sietni kellett. Apáék is bejöttek kicsit, őket meg elhalmozták a szervezők ajándékokkal (előke, kanál...), meg kaptak egy kerületi bölcsis tájékoztatót. Benne van állítólag az összes bölcsi, részletes leírással, majd bele nézek, hogy mik a kilátások, igaz nem szándékozom beadni Lilit még jó ideig, de azért nem árt tudni, hogy milyenek vannak.

Kata007,
Boldog szülinapot kívánok én is Dórinak!

Nagyon ramaty idő van megint, remélem holnap már melegebb lesz és nem fog esni az eső.
Ma hazafelé én vezettem apuéktól és a párom szerint már simán vihetném az autót bárhová, mert már nem féltene, hát ezt is megéltemKép. Szerinte most már teljesen jól megy, mondtam is neki, hogyha itthon lenne napközben az autó, biztos, hogy mennénk is vele Lilivel, de így most maradnak a hétvégék. Ma étteremben ünnepeltük apu feleségének a szülinapját és Lili nagyon ügyes volt. Kapott etetőszéket is és úgy evett, mint egy kis angyal. Maga elé vett egy étlapot is és azt nézegette végig, amikor el akarta kérni a pincér jól belekapaszkodott, ezért mondtam inkább maradjon, a pincér meg mosolygottKép.
Kaptunk ajándékot is a házassági évfordulónkra is, ami június 1-én lesz, pedig szerintem ez a mi ünnepünk, de állítólag a párom szülei is készülnek valami meglepetéssel.
Most mennem kell,
Puszika, jó gyereknapozást mindenkinek!
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kicseréltem a profilomban a képet egy homokozósra.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Rit!

A tőlem örököltét én szó serint értettem hoyg örökölteKép Én si ilyne voltam kicsinek állítólag. Szerintem mindne gyerek születik bizonyos tulajdonságokkal, és akárhoyg is neveljük őket cska kicsit lehet csiszolni, alakítani, d eaz alap az adott. Természetsen én is igyekszem jól csinálni, de ez az alaptermészetén nem változtat. Igazából erre mindneki csak kakor jön rá, mikor amásodik gyereke nem épp úgy reagál vagy vislekedik mikor az első. Legjobb példa tesóméknál van, ők alapban olyna nagyon temperamentumos, kiabálós emberekKép (én egyébként nem), ehhez képest az első fiuk egy anygali jó kisfiú volt. vele soha semmi baj nem volt, nagyon jó gyerek volt, szófogadó, nyugost, és mot is ilyen felnőttenk, alig lehet kihoznia sodrából. ehhez képest a 2. fiuk egy az egyben az apja lett. maot 6 éves, és ha vígasztalni akarom magam rá gondolok, mert ő lazán túltet EmmánKép 1-2-3-4 éves korában komolyna mondom hoyg egy ördögfióka volt, de alegrosszabb értelemben. Na olyna 5 éevs korára valmnnyit változott, d eazért msot is alapvetőne ilyne természet. A tesómék is csak sápitoztak hogy: A Dani nem iylne volt. Hát nem. és még háyn iylen este vanKép

Nálunk pl rendszere sdolog hogy sétálunk, ugye tolom a kocsit, viszem a motorját, esteleg még szatyraim is vannak. Ő meg csatngol, szald erre, arra, felmegy a lépcsőkön, felmászik a sövényke melelttiu betonpadkára stb. én egy ideig szólongatom, megállunk méterenként. De nem jön. ha indulok felé fut előlem és kavagKép Valahogy lejutunk hazáig, ott fela lépcsőn, avalhoyg beterelem a csapóajtón. na, ott amíg a lifetet hívom ő má rgyalog a féemeleten van. vissza nem jönne semmi pénzért. megyek utána, megfogoma kezét, amire ő kifejlezstetet a legjobb védekezést, mégpedig hoyg abbana apillantbamn rongybabává válik, és lóg a kezemet fogva. Ha elengedem akkro rögtön mint a nyúl, megy a másik irányba. ha megpróbálom felállítani,a kkro rogyik össze. Na valahoyg behúzom magam utána liftba, betornázom a akocsit, ős közben fekszika földön sé írtó jókat kacag. a 9. emeleten persze nem akar kiszállni. Valhoyg kihúoma rongybabám, amíg ajtót nyitok addig má rfélúton van a 10. emeletreKép Foyltassam? Na most ilynekor tényleg van hoyg levesztema türelmem és zenga ház hoyg: emma, emma, gyere ide, azonnal gyere ide. De téynleg próbálok türelme slenni, és a legritkább esteben csapok a fenekére, de ez pl csak 1 jelenet amit naponta 2x megismétel minimum, és még sorolhatnám. Persze pl a már említett unokaöcsém sztorijain én is írtó jókat nevettem anank idején, de azért így élesben néha nem vicces. Persze van amikro olyat csinál hoyg én si csak nevetni tudok, de azért vanank dolgoka miket ah tetszik ha nem meg kell csinálni, sé bizoyn egy iylen gyerek emllet nem lehet. De eygébkén csud apofa, mindent megfigyel, oylan dolgokat hoyg csak ámulunk, ráadásul az egész napos rosszalkodást egy jó alapos délutánai sé egy teljes éjjeli jó alvással piheni ki, szóval nem panszkoshatunk rá, de azért néha irigykedve igylem a lakótelepn a többi ismerős egykorú gyerekkel simán bevásároló, már babkocsi nélkül viszonylag kultúráltan közlekedő gyerkőc szüleitKép Nam eg néha kibukok és akkor elpanasolom amgam itt, mert ti meghallgattok, aztán meg örülök hoyg van egy ilyen csudabogár lányom és el nem cserélném őt két jóra semKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó, az utolsó mondatodban volt a lényegKép

Ilke, akkor pénteken mi is megyünk Bettivel.
Én úgy tervezem nagyvonalakban a bölcsit, hogy jövő tavasszal szeretnék valamilyen játszócsoportba járni vele, hogy szokja a közösséget, ne legyen gond ha bekerül az oviba.
Betti is állandóan öltözködik, leveszi a nadrágját és aztán belelép mindkét lábával az egyik szárába. Mint Lili.

Lányok, nemrég jöttünk meg a moziból, a Holnaputánt néztük meg, nagyon jó volt, nálam a top10-ben benne van. Mondjuk rajongok a katasztrófa filmekért. (is)

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Köszönjük szépen mégegyszer a szülinapi jókívánságokat!KépKépKép
A profilomban is van egy egészen friss kép.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Lányok!

Hannának középfülgyulladása van, úgyhogy ismét itthon. A munkhelyemen áll a áosz és megvonták a prémiumomat ami hó végén kellett volna megkapnom (1/2 évi). Ennyit a családbarát munkahelyről Kép
De olyan jóka röhögök itt a babókákon.
Conti
Pukiii Kép
Hanna most azt mondogatja hogy vájjál= várjál. Persze meg nem állna csak mondja-mondja.

Manó
Hanna a múltkor 3/4 órán át verte magát a földhöz meg engem is. Aztán megnyugodott (mert nem mentünk vissza sétálni). A bölcsiben soha nem hisztizik, ők már tudják kezelni. Eleinte megpróbálta elkezdeni, de úgy látszik nem nagyon jött be.

Kataa, Ági
Hanna 1/26-6 kor kel, de én 6 előtt nem megyek be hozzá. Egyébként 7-kor indulnom kell dolgozni, úgyogy muszály is. Bár én is nehezen bírom, főleg hogy hétvégén is.

Hanna az én hajamból is kiszereli a csattot meg gumit. Kép

Ilke
Nagyon jó a homokozótok. látom Lili élvezi. Hanna nem bír leülni annyi időre hogy le lehessen fényképezni. Mi csak csúszdázni meg motorozni szoktunk.
Puszi
dec8
dec8

Sziasztok

Mi is megvagyunk, csak 5 napig anyueknal voltunk.Hat Alex egyszeruen olya lett mint egy felhuzhato kiskacsa: )Meg sem all egesz nap,de ezt ertsetek ugy hogy szalad mindenhova es hol az asztalrol szedem le hol meg a lepcson futkos le es fel: )
Gondolom ez a 2 ikernek koszonheto.Vegig huncutkodta a hetveget: )Megtanult nagyon gyorsan motorozni,eddig nem szaguldozott igy: )
Csutortokon amig en kozmetikusnal voltam sikerult neki egy 10 cm-es lepcsorol ugya betonba fejelni hogy a homloka es az orra sebes lett : (Amikor meglattam,meg eleg csunya volt,sortam is ,mert meg sosem tortent vele ilyen.Szerencsere mar csak a homlokan van egy kis seb.
Aztan meg egy kullancsot is talatunk a fuleben,de nem lehetett benne par oranal tovabb,mert nem volt piros,kiszedtuk egeszben es egy doki ismerosunk megnezte azert.Szerencsre nem lett piros gyuru a helyen mert az mar nem jo.
Szombaton es vasarnap is Punkosdi rendezvenyeken voltunk.Hat hogy hogy orult a korhintanak,egyedul ult fel,mert kitolt minekt hogy O egyedul akar ulni.Szererencsere vegig kapapszkodott kormanyozott es hangosan kacaott.Naponta eljatszottuk ezt 3-4*,mentenkent 300ert ,de a duplaja is keves lett volna.: )
Volt terzene es o vezelnyelt meg tapsolt a zenekarnak: )

Halandzsazott ezererrel a fiuknak,de biztos hogy valamit ertettek is belole mert soxor valaszoltak neki olyat ami epp nem is volt tema koztuk,ugyhogy nagyokat nevettunk: )
Uj szavakat is sikerult beszerezni :auto, kormany, akar menni.
Estenkent egyutt furodtek,egymast locsoltak,meg foleg Alexet aki hagyta hogy a fejere is menjen boven: )

Rit
En talan benevezek majd a Jonas modszerre ,bar ugy vagyok vele ha ilyen aranyos lenne a masodik is lehet fiu: )Plane a mi csaladunkban az 5 fiu melle egy lany szetszednenek: )

Ilke
Uj frizko: )En is levagattam,jo rovidre,ugyis jon a nyar: )
En a multkor itt a Marcibanyin alig talatam Alexnak ruhat,persze lanybol voltak olyanok hogy nagyon irigykedtem:

Gumicukor,Banyoci
Jobbulast a fiuknak: )

Mano
Hat sjanallak,es tudom hogy nehez turelmesnek lenni.En pl ejjel nem tudok azl enni,olyankor apja mar rutinosan kel es veszi ki,mert en nem rendelkezem kello turelemmel: )

Kata007
Nagyon boldog 2.szulinapot Dorinak.

Na megyek mert furdi van.
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziazstok!

Dec8!

MunkahelyKép Azért lehetnének megértőbbek. nekik nem volt gyerekük? mégis mire számítottak???

kataa!

Nagyon aranyos lehet Alex, biztos élvezi a gyerektársaságot. Főleg a nagyobbakat.

Képzeljétek ma Emma feljött gyalog a 9. emeletre. Önszántából. Írtam hogy mindíg a lift helyett a lépcsőre startol, ma a férjem gondolt egyet és engedte, jött vele, hogy hátha akkor rájön hogy sokat kell menni és nem lóg meg többte. Gondoltuk hoyg majd a 3. körül bezsállnak liftbe. Hát nem. Jött négykézláb meg kétlábon, felért a 9.emeletre, semmi arcpír vagy zihálás, vigyorgott rám egy nagyot és ment továbba 10. emeletre. ja, és mindet 3/4 óra motorozás, játzsótér után. Egy cseppet sem fáradt el. Hogy honnan van ilyne nergiája egy gyereknek, csoda ha nem bírjuk az iramot? Én kiköpöm a tüdőm ha gyalog jövöka 9-re.

Holnap lezs a bölcsis szülői értekezlet, tök furaKép

Manó

KépKép
manó

Dec8
hát ez ay prémiummegvonás elég gáz, engem is szarul érintene, bár az az igazság, hogy anno én is utáltam, ha a beosztottjaim betegszabin voltak.
MI tegnap a Dagályban voltunk, Dodi irtóra élvezte a dolgot. görkorival jöttünk-mentünk, szóval az edzés is megvolt Kép Hazaút előtt a hominkal és a lányunkkal egyetemben elmentünk még wc-re, amíg a papát vártuk, Dodi minden arra jövőnek fennhangon közölte, hogy papa pisa KépKép

Kataa
Ez így igaz, Dodi is akkor fejlődik hatalmasat, ha nála nagyobb gyerkőcök társaságában van. főleg most, hiszen mindent utánoz.
A sérülésekért meg ne sírj, én mindíg azt mondom, legalább megtanulja azt is, mi a veszélyes. Jobb most, mint később, most még nem esik akkorákat. Képzeld, ha már a bicikliről lenne az első esése, az azért komolyabb lenne, így meg legalább addigra megtanulja, hogyan is essen, hogyan védje magát.

hiszti
nálunk is van, de szerencsére minimális. pl. ha nem akar eljönni a játszóról vagy usziból. De én úgy csinálom, hogy ha egyszer kimondtam, hogy márpedig most ez lesz, akkro nincs helye engedésnek. Így kb 2 perc alatt abba is hagy minden hisztit, mert tudja, hogy nincs értelme, azzal nem változtat semmin. tegnap is, egy óra lubickolás után mondtuk neki, hogy most egy kicsit napozunk, baromira nem tetszett, de mire a türihez értünk megnyugodott, szépen játszott a köv. bemenetelig.

nekem még mindíg nem küldtek semmit a bölcsiből. szerintetek bemenjek megkérdezni??

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

ja, banyóci
Hogy van Gyurci??

rit

anemona7

Sziasztok

Nálunk is jól telt a gyereknap, voltunk a Millenáris parkban, nagyon jó volt, majd olyan 2 óra körül átmentünk a ligetbe, az már nem volt annyira jó. Rengeteg ember volt, de Levi nagyon élvezte az egész jövést-menést. Szinte az egész napot végig gyalogolta, csak addig volt a babakocsiban amíg aludt. Este fürdésre értünk csak haza, hát mit ne mondjak én is jól elfáradtam. Szóval jó volt nagyon! Kép

Képzeljétek szerda óta kő keményen tart nálunk a "nem korszak" vagy "dac korszak" ?? Nem is tudom. Akár mit mondok, mindenre a válasz NEM!!! Nem tudjátok meddig tart ez náluk? Remélem nem sokáig, mert már most kész vagyok tőle. Nem tudok olyan dolgot mondani neki amire azt mondaná hogy jó. Ha mégis akar valamit akkor is az első válasz NEM, aztán javítja hogy DE.

Forti és a kis dacos Levi Kép

Kép
Kép
forti

Manó!
Nálunk is állandóan az megy, hogy "Noémi/Ádám hányszor mondjam, hogy gyere ide, ne csináld, ne mássz fel, megszúr, leesel, felborusz, megütöd magad, megéget, rádesik stb... KépKépKép
És én is sokszor mérges vagyok emiatt.

Dec8!
Ez a betegség tényleg gáz Kép. A prémiummegvonás is Kép.

Képzeljétek, tegnap vezettem. A férjem kivitt a bányatavakhoz a pampákra, és ott gyakorolunk. Nagyon kedvezőek voltak a feltételek, gidres-gödrös földutak, tele kövekkel meg nagy tócsákkal Kép. De sikeresen vettem minden akadályt, még tolattam is, úgy, hogy ki kellett kerülnöm mindenféle tócsákat és gödröket. Mindezt egy kombi Wartburggal Kép.
Persze, nem voltam egy született Schumacher, néha lefulladtam, vagy ki akart ugrani alólam az autó, de azt hiszem, azért ezt meg lehet tanulni. Már nem félek annyíra attól, hogy sosem tanulom majd meg.

Megyek etetni, szép napot,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Nálunk gyereknap külön nem volt megtartva, de azért nagyon jól telt a hétvégénk. vasárnap bográcsoltunk, hétfőn meg kisvasútoztunk, játszottunk játszótéren, megleptük a páromat szülinapja alkalmából.

Ilke!

Köszönöm még egyszer a Normafa Grillről az infókat. Sikerült múlt héten lefoglalni asztal (kellett is, mert sokan voltak). És tökéletesre sikerült a meglepi is, a párom semmit nem sejtett belőle (pontosabban hétfőre le is tett a dologról, pedig előtte nagyon kérdezte, hogy lesz-e valami, de a kiránulós álca teljesen bejött), még akkor sem, amikor bementünk az étterembe (én rögtön észrevettem a családot (korábban odaértek), de ő persze nem, mert nem tudta, hogy ott vannak). A hami finom volt, az árak kellemesek (tavalyi augusztusban Fehérváron egy étteremben fizettünk ugyanennyit, pedig az nem a Normafa volt). A gyerekekkel meg szerintem még soha nem volt ilyen jó étteremben, mert azon kívül, hogy Nátánra figyelni kellett valakinek a játszórésznél, teljesen jól eljátszottak.

Viszotn megyek, mert a lakás (már csak féligKép) romokban...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csak röviden:
Vegre leadtuk a lakaskulcsomat, mar szombaton, azota "csak" ket lakohelyünk vanKép!
KIcsit fura, hogy soha többet nem fogok ott lakni, azert csak 6 ev volt, amit ott töltöttem.MIndket gyerek oda is született!
De most jön egy uj korszak es biztos nagyon jo lesz!
Igen, a hazepites korszaka...de remenykedünk, hiogyx azert gyorsan elrendezödünk es az epitkezes sem fog tul sokaig huzodni!

Atolvastalak, de most nem fogok valaszolni, csak:

Nyuszi
Hiszen akkor mar mindjart ketgyerekes anyuka leszel!Kép
Drukkok 4.-re es vigyazz magatokra addig is!

Zsani!

Szia, huuu, de nagy lett Juli is!Kép

Mindenkinek minden jot!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Rit!

Hát szerintem kérdezt meg, mert én úgy tudom hogy júnisuban mindnhol megtartják a szülőiket. Vagy esetleg akkro lehet később ha második zárósok, tehát csak júliustól vanank zárva. De küldeni ők semmit sem küldenek, nekünk is beiratkozásnál mondták hoyg mikro van a szülői. Az oviban meg láttam hoyg az ajtóra függesztették ki hogy kit vettek fel, kit nem és hogymikro lesz a szülői. Szóval papaírrra szerintem nem érdemes várni.

Dagáyl jó lehetett, én is tervezem már hoyg kimgyünk starndra.

Manó

KépKép
manó

Dec8
Es csak azert nem kapsz premiumot ,mert sokat vagy otthon???Hat ez eleg durva.Persze az is hogy Hanna beteg,jobbulast neki: (Nalunk,bar mas teruleten dolgoztam,de forgalom fuggo volt a premium.
Mar ezerszer leirtam,de pontettol tartok en is.Bar tudom hogy nalunk nem lenne gond ha en hianyoznek,de nem ereznem jol magam hogy dolgozok aztan megis otthon vagyok.Szeretek mindent 100%-ig csinalni es segitseg nelkul ez szinte lehetetlen ha beteg.
Persze ovisan is beteg lesz de akkor mar otthon csucsulok a tesoval: )

Mano
Emmaba aztan van energia.Alex mindig az 5.-ig megy,bar lehet hogy nem faradt de addigra megunja: )Jo otlet, lesz hogy lefaraszd egy kicsit,meg teged is kondiba tart Emma: )

Rit
En is igy vagyok , hogy tudja nalam nem lehet probalkozni.Az alvasnal sem megyek mar be ha esetleg sir vagy meltatlankodik hogy nem akar aludni,igy 3 perc utan megunja: )

Forti
Hat nalunk is van nem,de soxor nem is ugy gondolja csak mondja: )
En sem szeretem hetvegen a ligetet,mert sokan vannak es hat nem tul tiszta: (
A millenaries jo csak epp mindig a tonal lenne Alex.

Panda
Na latod,ugyi vagy: )

Na megyek vasalok,
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Nalunk azt mondtak csak augusztusban lesz szuloi,a honap elejen menjek be ki lesz irva mikor,ugyhogy szerintem ne varj papirt.

Tettem fel uj,sebesult kepet a profilomba Alexrol.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hát voltunk a bölcsiben. Dodit alig lehetett elcsábítani, ment volna az udvarra játszani a többi gyerekkel. Persze, nagyon szimpi ez az ősfás zárt udvar nekem is Kép
Nálunk jön majd értesítő azt mondták, de szülői csak augusztus elején lesz, mert új gyerek nem kezdhet aug-tól, csak szeptembertől. Kép Az aug. arra van, hogy az itteni + szomszéd bölcsisei járhassanak, mert ők úgy csinálják, hogy egyik hónapban ez, másikban a másik van zárva, közben azok a gyerkőcök, akik bölcsisek és nem a szülőkkel nyaralnak épp össze vannak rakva az épp nyitva lévő bölcsiben. Szóval aug elején szülői és azt mondták, feltétlen legyek ott, mert ott kapjuk meg a csoportbeosztást + a szülők utána ott egyezkednek, hogy melyik gyerek mikor kezdje a beszokást Kép Mondtam, hogy én okt 1-től dolgoznék, erre azt mondták, hogy akkor jelezzem majd ott és egyezkedjek a többi szülővel, hogy Dodi az elsők között legyen. Itt 10-12es csoportok vannak erre jut 3 gondozónő. Ebben az évben 40 gyerkőcöt vesznek fel, amúgy 70 férőhelyes összesen. Ja, és ami még érdekes, hogy abban a bizonyos levélben lesz benne, hogy egyeltalán felvételt nyertünk-e. Mondjuk azt mondták, hogy mi olyan korán voltunk beíratkozni, hogy biztosan, de azért most izgulok, mert a másik bölcsibe semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó vinni.

Kataa
Nagyon csábos így AlexKépKépKép

Rit

rit

anemona7

Rit!

Mi megjöttünka bölcsiből. Hát nagyon durva volt ez a szülői egyzekedés, remélem máshol jobbanmegy. Képzeljétek az a csoport amibe kerültünk ugye 14 fős, két gondozónővel, így hetente jöhet 2 fő beszokni. Az első időpobnt szept. 6., mert akkor veszi át az ovi az addigiakat, tehát akkor ürül ki a csoport. Na sikerült ezt a 15 gyereket úgy összeválogatni hoyg 2002 június-2002 novemberig, ebből 1 novemberi, vele nem is volt gond, Emma sz októberi, a többi mnd 06-07-08. hó. Mi vel júniusban bezárnak, július közepén nyitnak és aztán ide is jönnem s zomszéd bölcsiből, így itt sincs nyáron beszokás. Ebből egyenesen következik hoyg arar kérdésre hoyg ki akar szeptemberben kezdeni 14-ből 12 kéz emelkedett magasba. na ettől kezdve aztán jött az én dolgozom szeptembertől, októbertől, én válok, én óvónő vagyok és már augusztusban mennem kell, sorolhatnámKép A gondozónőknek meg smemi szisztémájuk és cska mondták hoyg önöknek kell megegyezni. Éne gy ideig vártam türelmesen, nekem az októberrel nem olyna fontos az első pár hétbe bejutni. De mikor lecsúsztam a szeptem 27-i dátumról is enyhén szólva idges lettem. Kép Így október 4-től kezdünk, ami azt jelenti hogy iszonyú kevés időm lesz beszoktatniKép jó ha a két hetet végig tudom csinálni és október 18-tól kezdek. Ha az nem elég Emmának vagy ha beteg lezs akkor aférjem vagy anyukám csinálja továbba szokattást. ez van, próbáloma pozitív oldalát nézni, hogy plusz 1 hónapot együtt töltünk itthon. De nagyon kellemetlen volt ez az egész marakodás. Úgyhogy Rit neked csak drukkolni tudok hogy nálatok ne így menjen. Itt is azt mondták a gondozónők hoyg ilyne még egyik évebn sem volt hogy ennyire mindneki szeptembertől akarjon kezdeni. Szerintem rosszul állították össze acsoportot, ha mondjuk 2002 szeptembertől tezsnek bele gyerekekket pl 2003 februárig, akkor szépen töltődött volna fel ahogy betöltik a kettőt. És a 2002 nyáriakat külön ekllett volan tenni.
Méga jelválsztáson is voltak akik képesek voltak vitázni, pl a pöttyös labda nagyon népszerű volt, meg a halacska, na én ezzel nem foglalkoztam, ami maradt mire beírtak mindket abból választottam, d emár nem is melékszem miből lehetett. Azt tudom hoyg kocka lett a jeleKép Azt legalább könnyű lerajzolni, mert a cipőjébe is pl bele kell rajzolni.

Egyébként ez a korosztály a legnagyobb a bölcsiben, a csecsemő csoportban pl (ahová a 2003-as születésűek kerülnek) a nagyobb szobában (2003 éve eleje) egyenlőre összesen 6-an kerültek, ők bizti könnyebben megegyeztek.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Köszönjük szépen az újabb szülinapi jókívánságokat!KépKépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Manó
hát ez elég durván hangzik és nem valami biztató. Kép Ebben a bölcsiben a pedagógusok gyerekei kezdhetnek augusztusban, bár szerintem ebből nem sok van. Gyanítom itt is a mi korosztályunkból lesznek a legtöbben, talán csak a gondozó/gyerek arány jobb itt. Bár az a baj, hogy ahogy Dodit ismerem, szerintem neki vagy 6 hét fog minimum kelleni a beszokáshoz, ezért is nem akarok későn kezdeni. + fogalmam sincs, mi van akkor, ha ne is ide vesznek fel, mert ugye a másikba nem vagyok hajlandó beadni, és elég érdekes lesz augusztusban bölcsit keresni....

hogy mondjak valami mókásat is: Mi mindíg nagyon udvariasan beszélünk, ez ahhoz vezetett, hogy a kérem szépen Dodinál kiváltja azt, hogy akkor hajlandó még a játékát is otthagyni azért, hogy mondjuk behozzon egy ily módon kért szemeteslapátot, seprűt, stb. A mókás az, hogy mindent megköszön, így pl. a legegyszerűbb cumiodaadáskor is azonnal ott a "köszi" KépKépKép

Rit

rit

anemona7

Kataa,
Solymesz is teljesen összeverte magát a hétvégén: szombaton sikerült kétszer ugyanott bevernie a homlokát (jókora púp), aztán elcsúszott a kavicson, akkor oldalt a szeme mellett és alatt, aztán a térdét húzta le. Úgy néz ki, mint egy bántalmazott gyermek. A tesóm megállapította, hogy a gyerek mindig épp csak egy kicsivel rohangál gyorsabban annál, mint ahogy tud...

Zita
parazita

Sziasztok!
Hétvégén végre sikerült elvetni a fűmagot. Én meg még mondtam a páromnak, hogy szülés előtt kellene márciusba, hát jól elcsúsztunk. A lényeg, hogy megvan.

A Petrát most kellett visszavinni a gyerekklinikára a vesemedence-gyulladás miatt mert már ˝ éve szedi az antibiotikumot. Az orvos megvizsgálta, a vizelete rendben van és mégis azt mondta, hogy szedjük még ˝ évig mert van 1, 2 és 3 éves kúra és, hogy egy évig mindenképpen kell szedni. Hát mit ne mondjak nagyon elkeseredtem azt hittem, hogy végre már nem kell szednie.
Az Olivért meg elvittünk csipőultrahangra és vele is ok volt minden de őt meg el kell vinni az ortopédiára mert az egyik lábán eggyel több ránc van. Azt mondta a doktornő, hogy ő semmit nem lát csak a biztonságkedvéért jobb ha megnézik.

Ilke
Nektek mekkora kertetek van, hogy 26 gyümölcsfa elfér benne? Ez már kész erdő, azért marad füves rész is?
Szabásminta: Én a sima lapszoknyát is tudtam hordani terhesen. Miért kell ahhoz szabásminta az csak egy egyszerű téglaalap?

Kataa, Ilke
Én sokat hagyom a Petrát magára mert különben nem nagyon tudnék semmit csinálni de persze azért közben mindig ránézek, sőt már az Olivért sem különítem el. Mikor a Petra játszik a szobájába akkor beteszem hozzá a hordózóba és olyan szépen elnézeget. A virágokhoz szerencsére még soha nem nyúlt, még kisebb korában sem. A konyhaszekrénybe is szokott rámolni de azt is megengedem neki mert van egy olyan ahol csak műanyag dolgok vannak és tudja, hogy csak azt szabad kipakolni. Adok neki fakanalat és babot és ő azt kavargatja amíg én főzök.

Csics
A Petra meg nagyon szereti ha mesélünk neki. Képes egyszerre 10 könyvet is kihozni és mondja, hogy csüccs és akkor mesélni kell neki és ő meg szépen végighallgatja és mutogatja a képeket és énmeg mondom neki, hogy mi micsoda.

Beszti
Nem nézted, a kismamaújságban vannak jó szabásminták. Nekem is van onnan egy együttesem (nadrág és felső). Elég jó, én szerettem azokat hordani.

Andy
Hol vetted azt az állatos fajátékot?

Panda
Akkor résen kell lenned, szerencsére a Petra csak a papírra rajzol. Múltkor voltam a barátnőmnél és neki meg a kisfia fél cm-es darabokra összetöri a krétát.
Remélem sikerült a vizsgád. Lehet, hogy már írtad csak én kicsit levagyok maradva az olvasásba.

Conti
A Petra imád babázni. Mi baba nélkül el sem indulunk sehova.

Kataa
Mi is most voltunk az állatkertben és a Petrának nagyon tetszett. Tavaly az 1 éves szülinapján voltunk de akkor még nem nagyon érdekelte.

Zsuzsa
Mikor én az Olivérrel voltam terhes akkor kaptam szalmonella fertőzést és 3 nap alatt vagy 40-szer voltam WC-n és a Petra akkor került be a kórházba, hát nem volt egy leányálom.

Sasha
Hát nem lehet könnyű egy ilyen izgő-mozgó gyerekkel. Mit fog csinálni majd kettővel? A Petra meg olyan nyugis, hogy van amikor a játszón másfél órát is képes hintázni és közben meg csak nézelődik. Egyenlőre az Olivér is még jó baba. Sokat alszik és mikor ébren van egyre többet figyel.

Forti
Te milyen fakirakóra gondoltál? Én is vennék a Petrának mert neki van egy és azt nagyon szereti. Ez olyan, hogy van egy fiú és egy lány maci és lehet cserélgetni a fejüket, ruhájukat és a cipőjüket.

Ilke
Mi is előfizettünk a könyvre (micimackó könyvklub) és a Petra nagyon szereti, úgy örül mikor hozza neki a postás.

Nyuszi
A Petra is farfekvéses volt, ezért is lett császár. Drukkolok, hogy minden ok legyen.

Banyóci
Étterem: A II. kerületben van egy a Szépvölgyi úton azt hiszem, hogy erdei lak a neve és nagyon aranyos kicsit már az erdőbe van, nagy terasszal és irtó hangulatos. Nekem nagyon tetszett csak az a baj, hogy a zárt helyiség kb 50 főt tud befogadni és nem mertünk kockáztatni mert nekünk szeptemberben volt és akkor már lehet rossz idő is és akkor meg nem fértünk volna el.

Gumicukor
A párom nem tudja felhívni azt a számot. Nem írtad el véletlenül. A Petra nem szereti a Szörny Rt-t mert fél tőle. Próbáltam párszor betenni de mindig elkezd sírni. Ilyen az oroszlánkirály. Tényleg az nem kell, megvan az I, II, III.

Ági
petra2

Sziasztok
Alexnak reggelre az osszes seb leesett,ugyhogym megint regi a pofija: )

Rit,Mano
Erdekes nekem nem modtak hogy ott kell majd egyezkedni az idopontokert.Azt mondtak be lesz osztva,mert 2 hetenkent megy 2 uj gyerek.Hat en nem vagyok az a konyoklos tipus,ugyhogy nem tudom mi lesz.Kulonben is altalabn mindenki osszel menne dolgozni,nem?

Rit
Hat csak felveszeik oda Dodot.A masikba miert nem akarod vinni?azert amire gondolok?Es itt nincs egy sem?Mert en megkerdeztem,es mondtak hogy nemigen: )
Lakas?
Ma voltunk a Dunaparti jatszon,kerestelek.

Parazita
Igaza van a tesodnak: )a ferjem amikor mar szazadszor kerdeztek meg hogy mi van a homlokaval,azt mondta ,hogy legkozelebb azt valaszolja,hogy csaladon beluli eroszak: )Hat ugy is nezett ki: )
Solymi is jot alakitott akkor: )

Nyuszi
Mi usag?Ugy nez ki megis bent marad a kispasi meg pentekig?

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!
hát látod én is mennyira vagyok könyöklősKép Azért kezdünk október 4-én. Nálunk hülyésn csinálták, mert se munkáltatói igazolást nem kértek, s eazt nem kérdezték mikro akarunk kezdeni, így mindneki azt mondott amit akart és aki hangosabban kiabált annak írták be a nevétKép Na mindegy, majd lesz valahogy, megoldjuk, októberben már a férjem is tud zsabit kivenni, meg ha muszáj anyukám is, úgyis abetegségek miatt is kell majd.
Nálunk rengetg kínai van a telepen, és a bölcsiben is szokott lenni, pl ahol húsvétkor voltunk bent ott 3 is volt, de Emmáék csoportjába nem leszKép Pedig teganp is játszott eggyel a játzsón és elég ari voltKép Más etnikum sincs ha jól láttam a szülőketKép De ha jól emlékzsem Rit valami olyasmit írt hogy a másik bölcsiben még fa sincs az udvaron.

manó

KépKép
manó

Ági
Két félét vettem a végén, az egyik egy benzinkútas parkolót ábrázol, ott az autókat, magánt a benzinkútat stb. lehet kiszedni és vissza rakni a helyére. A másik pedig állatos, direkt olyat választottam amiben olyanok vannak amit már felismer.
Az oroszlánkirály dvd-n van meg? Ha igen, elkérhetném? Nem lakunk egymástól messze.
Tényleg találtál már jó gyerekorvost? A miénk itt Fóton tök jó, kedves, normális és még sorolhatnám. Kép

Ma voltunk tanácsadáson, Levi 12,70 kg és 91 cm.

Manó
Hála istennek nálunk nincs szülői értekezlet a bölcsiben és a beszoktatás időpontját is tudtuk rendezni, igaz szerintem én voltam az első aki beszélt a gondozónővel. Jelet még nem választottunk, majd az első beszoktatási napon.

Levi is tiszta turbó mostanában, már próbál rendesen szaladni, de úgy hogy a kezét hátra fele lógatja. Mindíg attól félek, hogy orra esik és akkor még letámaszkodni sem tud.

Forti

Kép
Kép
forti

Hali!
Ithonról jelentkezem, uis elkapott a nyavalya engem is Kép A hangom Amanda Lear-ével vetekszik, még dani is altatáskor, amikor akartam neki dúdolni, azt mondta, hogy nem Kép
Fáj a torkom,hangom nulla, fújom az orrom, lázam már szerencsére nincs. Szedem a homeopátiás cuccost, már kezd javulni a dolog.

Banyóci
Ha már homeopátiánál tartunk a fülgyulára jó a fogzásnál már bevált Chamomilla vulgaris CH15. De látom, már javultok. És azért mégiscsak kellemesebb, mitn egy ab.
Név-mutogatás-apa
hát mert udja, hogy őt is úgy hívják, mit apát Kép

Rit
Csirkézi magát KépKép

Conti
Puki Kép

Manó
Indigó könyvet szerintem tudzs a libirben venni, én kaptam a huhgomtól.
indigó gyerek nem egyenlő hiperaktív gyerekkel. az utóbbi betegség, amit kezelni kell, az indigó gyerekeknél pedig óriási hiba, ha azzal kezelik őket, mert ellenkező hatást érnek el vele. a sok gyógyszer letompítja őket és pont a nagyszerű képességeiket szorítják háttérbe.
van egy másik könyv is: Az indigókék gyerekek nevelése címmel.
Kíváncsi lennék Bezsti véleményére, mint tanár, ő hogyan látja ezt, ha már hallott erről.
Rit mintha tudná, mi az az indigó gyerek, változás stb-re gondolok. Tényleg erőt kell venni magunkon. most én is trenírozom magam ilyen téren, pedig kötélből vannak állítólag az idegeim. nyugalommal, választási lehetőséget adva Daninak, sokkal hamarabb célt érek, anélkül, hogy hisztizne.

Ilke
Megkaptam a képeket, de sajnos nem lehet leszámolni a képeket Kép Lehet jobb lenne, ha esetleg elküldenéd és én fénymásolok belőlük, aztán visszapostázom.

Kata007
Boldog szülinapot Dórinak! KépKép Nagyon szép nagy lány lett belőle, és mekkora haja van!

Manó
Én inkább örülök annak, hogy ilyen vásott a gyerekem, mint még 2 évesen is bambán nézzena babakocsiban 3 óra hosszán keresztül. Egyébként dani uezeket játsza el, amit emmáról leírtál Kép én mindig humorral ütöm el a dolgot, nem kiabálok vele. Egyszerűen midig bűntudatom van, ha néha kiabálok vele. Anyukám sokszor pörölt velem és elégg megmaradt bennem Kép Ezt nem szeretném Daninál.

Dec8
Ez a prémium elég rossz lehet!
Az enyém szerencsére megjött a féléves. Azt mindig nyomjuk a bankba, mintha nem is lenne, nem nyúlunk hozzá.

Kataa
Jubbulást a bibis fejű Alexnek! Örülj, hogy nem a fogát ütötte be!

Rit
Szerintem az sem jobb, ha a beoszottak szétköhögik, tüsszögik magukat és utána meg tömegével megy mindenki betegszabira, mert egymásnak adják át a bacikat.
A betegszabi azért van, ha vki beteg, akkor inkább otthon rontsa a levegőt. Én pl. utálok olyan irodában dolgozni, ahol vki állandóan tüsszög, krákog, fújja az orrát, és még ablakot sem lehet nyitni, mert ő beteg. A bacik meg lengedeznek a légtérben.

Ági
A szám 471-3505, de héten ne hívjon, mert itthon vagyok és a mhelyen csörög, nem veszik fel.
A szám tuti jó. Oroszlánkirály megvan köszi.
Nálunk a rajzfilmek annyira nem jönnek be, inkább a 3D-s animációsak. Dani mondja, ,hogy Tita és Bú Kép

Pusz
megyek bökdösni, míg Dani alszik.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Halihó!
Ma igazán nem nagy itt a forgalom...

NÁlunk semi nincs, délelőtt kint vagyunk, aztán délutánra mindig elromlik az idő Kép.

Képzeljétek, úgy tűnik, a férjem elhagyta a mobilját Kép. Nem volt nagyon drága vagy ilyesmi, sőt, még hiper-szuper sem, de egy csomó adat és telefonszám volt benne. Fel se tudjuk hívni, ugyanis pont le volt merülve, mikor elveszett. Azóta meg, gondolom, már rég kiszedték belőle a kártyát.

Gumicukor!
Jobbulást! Mit hímezel?
Én már sokat gondolkodtam ezen az indigó-dolgon, bevallom, meg is néztem a könyvesboltban egy-két könyvet, amit említettél. Azt hiszem, egy olyan dimenzión keresztül akarják megfogni a dolgot, amibe én (más nevében nem beszélek!!!) nem szívesen bonyolódom bele.

Forti!
Levi jó nagy fiú lett. 91 cm azért elég szép magasság nem egészen 2 éves korban.

Bölcsi
Én már februárban, mikor Ádámot beírattuk, megmondtam, hogy szept. 1-én kezdek dolgozni, úgyhogy jó lenne, ha hamarabb kezdhetnénk a beszoktatást. Nagyon rendes volt a vezető, azt mondta, semmi gond. Így is csak 1 héttel kezdjük hamarabb, mint a többiek, de szerintem nem lesz gond, mert én 2 percre dolgozom a bölcsitől, és ha letelik az 1-2 óra, amit az első időben ott tölt Ádám, elmegyek érte, aztán ott lesz velem az oviban. A főnöknőm is benne van, ő is így csinálta annak idején Kép.

Nyuszi!
Mi van veletek?????

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Kataa
Tegnap Dodi megint nyűgös volt, úgy látszik nagyon érzékeny a rosz időre Kép, így nem voltunk a játszin, itthon voltunk, lementünk az udvarra biciklizni gyakorolni. De a tekerés csak nem megy, pedig a kezével mutatja és azzal teker is, de a lábával nem, továbbra is csak jobb lábbal hajt, racsniz és hajt megint.
Nem, nem azért, már egyre kevesebb van ezen a környéken. Azért nem viszem a másikba, mert az egy 10 emeletes aljában van, műanyag udvarral (műanyag lapok lerakva) körbe 10 emeletesek - szóval irtó nyomasztó szerintem + nincs növény az udvarom. Na én a nagy természetjáró nem vagyok hajlandó olyan bölcsivel még csak szóba sem állni, ahol nincs udvar rendes nagy fákkal, fűvel, stb.

Manó
Egyébként mondjuk miért kell összeveszni a jeleken?? mármint én úgy gondolom, hogy ha lefoglalnak minden jót, akkor kitalálok egy újat, mondjuk csirke vagy elefánt, vagy bármi, ami nincs és akkor nem kell vitázni. Vagy csak azok közül lehet választani, amit ők mondanak??

Forti
Nem semmi levi, mi még mindíg 80 cm körül vagyunk Kép

Erről jut eszembe: ti mit adtok a gyerkőcre otthon??? mármint lábra. Mi szandit zoknival, de észrevettem, hogy most, hogy javul az idő, ebbe is beleizzad. Sima szandi nem jó, mert sérti a bőrét, zonki csúszik, szóval mit?? azt vettem észre kb egy hete, hogy a lábújjai között hámlik a bőr. Gondolom ez izzadástól, úgyhogy most fokozottan figyeltem, javult, de valami normális megoldás kellene.

Gumicukor
igen, tudom, volt egy műsor is erről a tvben Kép
a betegszabival nem egészen erre gondoltam, hanem arra, hogy manapság bárki azon lehet, bármeddig. a körzeti simán kiír. be kell vallanom, én is kihasználtam, én 16 hetes babás voltam, mikor azt mondtam, hogy 20e Ft különbségért egyszerűen nem vagyok hajlandó kijárni melózni Budaörsre.
Tita?? nálunk is mondja Dodi, csak nála a Rita helyett van, egyszerűen csak így hajlandó szólítani. Elmegyünk valahova, akkor papa és Tita Kép mintha nem is én lennék az anyja brü-hü-hü

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Rit, nem tudom melyik bölcsire gondolsz, Barbi lányom annó a Losonci tér melletti bölcs9be, majd oviba járt. Tényleg 10 emeletes házakkal volt körülvéve, de azért volt egy kis udvar. Szerencsém volt az ovónőkkel, mert aktívak voltak és sokat vitték kirándulni a gyerekeket, te jó ég, vagy húsz gyereket három-négy felnőtt ki a Margitszigetre villamossal, busszal. Mondjuk akkoriban nem volt alternatíva, oda kellett menni ahova tartoztál, de nem volt egy utolsó szempont, hogy két percre laktunk a szigony utcai lakótelepen. Mindig a nagypapi ment érte négykor, mert én csak ötre értem haza. Reggel én vittem fél nyolckor.

Ági, ez az ab kúra biztos muszály Petra egészsége szempontjából. Tök jó, hogy ilyen jól elvannak együtt a gyerekek. Nálam állandó a visítozás, már ott tartok, hogy csak délelőtt van nyugi, ha hazajön a nagy a suliból, akkor megy estig a veszekedés. Jövő héten elmegy a nagy 3 napos kirándulásra, akkor meg biztos hiányozni fog.

Ilke, még nem tudom a holnap jó lesz-e, mert most nincs kocsim, gyalog meg nem megyek ebben a klassz időben.

Nyuszi, mi újsi?

Conti

conti

Sziasztok!

Ági!

Nem semmi a lányod! Másfél órát hintázik egyfolytában???????? A fiam meg... kettőt lökök rajta és már kéreckedik is ki. Bár előrelépés már tapasztalható. Tegnap előtt már ő is megpróbálta a homokot a formába lapátolniKép De el kéne fogadnom, hogy ő ilyen mozgós típus.

Gyereknapon a Margitszigeten voltunk ahol szinte csak árusok voltak, meg egy árva színpad, ahol ovisoknak volt műsor. Ez egy pillanatra sem kötne le egy másfél évest sem. Viszont egész nap egy mukkja sem volt, vagyis végig magyarázott, meg mutogatott. Minden gyerekhez és emberhez odament, minden fűszálat, fát, bokrot megvizsgált élvezte a szabadságot és hogy arra mehetett amerre akart és hogy lehetett a "patyolat tiszta" fűben henteregni apávalKép Még az állatokat élvezi nagyon. Meg is simogatta a lovakat a vadas kertben. Az egyik prüszkölt egyet és az annyira tetszett neki, hogy utána mindig azt akarta simogatniKép

Pocaklakó baba meg remélem jól van, mert hányingerem az már nincs. Csak jó sokat bírnék aludni. Jövő héten kedden megyek dokihoz, akkor lesz 11+5 a baba, úgyhogy nyakiredőmérésre számíthatok. Remélem minden okés lesz.

most megyek... aludniKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Ez az ido nem konnyiti meg a dolgunkat.Tegnap delutan amikor felkelt itt mar szemergett,ugyhogy nem tudtunk kimenni.Ehelyett itthon jatszotta ki az energiait.Mindenhez szeket huz pl:nyitja a konyhaban a csapot,felmaszik a pultra,bemaszik az etetoszekbe,stb.Egyszeruen semmivel nem volt hajlando jatszani,pedig mar mindent eloszedtem neki.Este apa baratozott,ugyhogy jol kifaradtam amire elaludt: )
Ma is esik,ugyhogy jottek egy baratnomek es itthon toltottuk a delelottot,legalabb egyik gyerek sem unatkozott: )
Viszont nyuglodtek eleg rendesen,a kislany aki mar tud beszelni egyfolytaban aludni akart menni: )Nemreg mentek el,de Alex mar 11-kor kereckedett es mondta hogy ENNI: )Vegre: )
Ugyhogy mar alszik is,pedig 8-kor kelt csak szokasatol elteroen,biztos az eso miatt.

Mano
Nalunk csak az adhatja be aki dolgozik,ehhez kepest nem is kertek igazolast,ki erti ezt?csak be kellett irni a munkahely nevet ,cimet.
Kepzled a haz melletti jatszon(ahol egyutt is voltunk)van ket neger kisgyerek is,vagyis csak felig,mert az anyukak magyarok.Persze apuka mar reg nincs egyiknel sem a lathataron: (
Engem csak azert zavarna ha lenne a csoportban,mert nehogy mar direct tanulja a csunya szavakat,bar sajnls ez nem csak rajuk jellemzo.JA mega tetu,most is hallottam egy ismerostol hogy volt az ovijukban,nem kerdes ki is terjesztette: (

Forti
Jo nagy lett Levi: )Hat igen ertenek ahhoz hogy hoagyan hozzanak rank szivbajt: )

Gumicukor
Jobbulast neked,biztos Danitol kaptad el: (
Hat szerintem keves az a gyerek aki megul 3 orat a babakocsiban.Nem is lattam meg ilyet.Szerintem a kezelhetosegen mulik minden.Minden gyerek csintalan,de van akire tenyelg nehez hatni.En megertem Manot is(Emma egy tunderi gyerek,de elhiszem hogy neha nehez vele),mas az hogy delutan vagy vele,amikor tenyleg a legjobb formadat hozod te is ,meg mas egesz nap: )

Rit
Volt egy kuyta kikotve a jatszonal es Alex egyfolytaban simogatta volna : )Krisztaekkal voltunk,es mivel ez kisebb jatszo volt esely egy kicsit beszelgetni is: )
Aha,ertem,hat azt mondjak a jo bolcsiben van fas nagy udvar es jo gondozono.: )Szerencsere ahol mi lakunk/laktunk ott mar teljesen eltuntek,hat igen magasak az arak es nem tudjak megfizetni: )
Nekunk most a Dr.Leot kell ugye hordani ugyhogy nincs valasztas,abba van bent es zokniban.Kint anyueknal ha jo ido lesz csak mezitlab lesz,ezt javasolta a doki is.

Conti
Azt hinnem hogy nalad a legjobb a helyzet,hiszen Barbi mar nagy megerti hogy engedni kell a tesonak: )

Sasha
Nalunk 15 perc hinta a record: )Hu mar enyi idos vagy,minen jot jovo hetre: 0

Na megyek ebedelni meg talan aludni is,ilyenkor ez bocsanatos bun: )
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit!

Nálunk cska abból lehet választani ami adott. Egy csoportban két szoba van és még auz is megvan hoyg melyik szobához melyik jelek tartoznak. A B szobában ahová Emma megy egyedüla pillangó volt mai kislányos jel, erer za első kislány lecsapott, utána iylneke hogy süni, hóember, bögre, halacska, pöttyös labda, repülő, kocka, szőlő. Én csirke voltam ovibenKép

Sasha!

Emma imád hintázni mégse húz benne többet 5 percnél. Viszont azt vettem észre kezd más gyerekekkel játzsnai. Már nem csak elvenni valamit megy oda, hanm pl egy vödörbe ketten töltika homokot. Remélem mire jön a bölcsi már tud közösen játzsani.
babával minden rendben lesz!

kataa!

Nálunk is be kellett írnia munkahelyet, de nem foglalkoznak vele hogy igaz vagy sem.

Rit!

Emma semmit nem hajlnadó itthon felvenni, csak zokniban van. Télen hóztam rá egy vastagabb zoknita msáik etetjébe. Tényleg csúszik néha a kövönKép A terszra szoktam rá néha szandálta dni,d ehevesen tiltakozik. vettem neki papucsot is, de nem használjaKép Eddig talán 1x vetet fel fél percre.
Én most avlami vászon cipőt akarok evnni, ami tépőzáras és könnyű ráhúzni h kimegy az erkélyre.

Magasság: Emmát 1 hónapja mértem akkor 85 cm volt, szerintem ost biztos nőtt még 1-2 cm-t, ha így halad ő is lesz 90 körül 2 éves korára. De azért jó hallani hogy növekednek ilyen szép magas fiúk is a társaságban, akkro azért lesz kiből választaniaKép

Gumicukor!

Jobbulást!

Sajnso nálunk is az van hoyg ha valaki nem lázas, akkor enm nézik jó szemmel ha otthon marad, Főleg hó végén. Inkább tüsszögj, köhögj bent. Én egyébként soha nem voltam beteg télen, és a kolléganőimtől sem kaptam el soha, de mióta Emma megvan azóta tőle mindnet elkapokKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó, ahogy mondod, dettó én is, mármint a betegségekben. Életemben összesen nem voltam ennyit beteg, mióta itthon vagyunk.
Most is torokfájás.

Kataa, én is azt vártam, hogy a nagy korkülönbség miatt az okos enged elvén majd béke lesz, de egy nagy frászt. Barbi nem hagyja magát a legapróbb dologban sem, így állandóan üvöltöznöm kell vele. Meg védeni a kisebbet.

Ovodai jelek: már oda vannak festve, rajzolva a szekrényekre, akasztókra. Nem nagyon lehet újítani. A nagylányom a bölcsiben csiga volt, az oviban cseresznye. Hát azt isteni volt hímezgetni. Annó nekem lánc volt a jelem, ami egy félkör volt szines gyöngyökkel.

Gumicukor, jobbulást neked!

Sasha, minden jót a picurival!

Conti

conti

Conti!

A csiga se semmiKép Én direkt olyat akartam amit könnyű rajzolni, én poénból már mondtam si kockát amikro a játszóban ovltunk, aztán amikro választani kellett láttam hogy az még szabad, hát gondoltam akkro ez a sors kezeKépKépKép

manó

KépKép
manó

Conti
Hát az utcát meg nem mondom, de egymás mellett van a bölcsi + ovi. És tényleg műanyaggal borítva az udvar, egy árva szál fű, fa, bokor nélkül, még a földet sem látni. Egy szem kis töpszli homokozóval, pár játék. Se hnta, se mászóka, se libikóka, semmi Kép

Kataa
Nem egy fekete?? mert az soxor ott van, oda járnak a gazdijáék. de az nincs kikötve mondjuk, csak úgy ott várakozik Kép
MI sem hordunk lépésbetétes szandit, de hiába neki beizzad a talpa Kép

Manó
a csirke tök jó Kép nekünk tök jó lenne, úgyis csirke e beceneve KépKép Én körte voltam bölcsiben is, oviban is, sőt elsőben is általánosban. Úgy is mondtam a nevem mindíg, ha kérdezték, hogy Pimiller Rita Körte KépKép
Szerintem az tök hülyeség, ha nem lehet újítani, mondjuk nem olyan nagy ügy, csak utálom a vaskalaposokat. Igazából majd elválik mi lesz, van viszont pár dolog, amire azt mondom, hogy semmi képpen nem. Nálam mondjuk a kocka ebbe a körbe tartozik.

Sasha
Pont tegnap néztem meg, írogatsz-e valahova, mert kíváncsi voltam, mi van veletek Kép
majd írj, mi volt uh-n!!

Conti
Hát én nem hímzek az biztos KépKépKép pedig az én anyukám is azt csinálta anno, de ma már hála a jó égnek remek textilfestékek vannak KépKép Nekem még mindíg van körtés törülközőm, igaz mostani énemnek kéztörlő méret Kép de van még egy pléd huzatom és egy kispárnahuzatom is Kép

Rit

rit

anemona7

Rit,Mano
Nekem ez meg nem si jutott eszembede nem is kardinalis kerdes,mi lesz a jele.Mar fel oraja gondolkodom,de csak most jutott eszembe hogy en anno lepke voltam: )Persze csak az oviban es az utolso evben,mert elotte nem vettek fel,mivel a nagyim otthon volt.

Mano
Alex kb 87-88 cem,az itthoni meres szerint,ugyhogy ne aggodj lesznek magas pasik: )

Conti,Mano
Csatlakozom,a 8 ledolgozott ev alatt ezen a munkahelyen egyszer voltam csak betegszabin.Most meg miota Alex megvan mar vagy 3*voltam beteg: (

Conti
Tenyelg Barbin volt egyaltalan feltekenyseg amikor Betti megszuletett?

Rit
Fekete kicsi kutya,eleg aaranyos.Az a masik fekete tenyelg csak a fejet bedugva varakozik mindig a keritesnel: )
Nem is tudtam hogy mi volt az eredeti neved: )

Alex 2-kor ebredt,azota mar voltunk kint fel orat,de megint elkezdett esni : (Kezdek ketsegbeesni hogy enniyre nincs mar el velem.Lehet hogy rosszul csinaltam azt hogy majd minden nap gyerektarsasagban van,ezert unja mar az itthoni dolgokat???

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit, én mindig tapadós talpú zoknit adok Bettire itthon, mert nagyon csúszik a padlónk, viszont szandit nem tűr el magán. Úgy kell vadászni ezekre a zoknikra, van, hogy több párat is veszek ugyanolyat ha van jó áron a méretében.
Tök jó, hogy már lehet kapni textilfilctől kezdve egy csomó okosságot, ami megkönnyíti az ilyen "házi feladatokat".
Akkor nem egy oviról beszélünk, mert a Barbinak volt kert igazi fűvel meg néhány fával.

Conti

conti

Kataa, igazi féltékenység nem volt mikor megszületett, 4-5 hónapos koráig nem is fogta meg, szinte félt tőle. Most viszont felmerült egy utolsó harmadik gyerek születése, akkor élénken tiltakozott, hogy ne legyen, mert akkor a Betti a kicsit fogja szeretni, meg vele játszik majd, ő meg le se lesz sz@rva. Egyébként nem lesz, de nem a Barbi véleménye miatt.

Ja még azt akartam írni nektek, hogy Betti egy-két hét alatt átrendezte az alvási szokásait. Reggel tovább alszik, 7-1/2 8-ig. Délben fekszik le, és nem 11-kor mint eddig, és 2,5-3 órát alszik. Este meg 9-1/2 10kor alszik el.
A másik, meg hogy megőrülök a reklámoktól, most a Mit eszel? Semmit... a sztár nálunk.

Conti

conti

Manó
Hol vettél papucsot a kicsinek? Én már egy csomó helyen néztem, de ilyen kis méretben nincs.
NÁlunk ugyanis papucs-mánia van, most a 39-es vendégpapucsot nevezte ki magának, abban sétálgat.

Szilcsike
szilcsike

Hali

Jobban vagyok, végre a hangom is a régi. Ma egész nap bent voltunk a rossz idő miatt. Néztünk Kisvakond-ot, Hugo a vizilovat (bár ez utóbbi elég baromság).
Ettünk cserit, olyan cuki Dani, ahogy betömi és utána kiveszi a magot és a tényárra teszi vissza. Most evett először és látom, hogy imádja, alig akarta abbahagyni, de nem mertem sokat adni, nehogy fájjon a hasa, de semmi szerencsére délelőtt óta.

Kataa
Persze egész nap kifárad egy elevenebb gyerekkel egy anya, ha egész nap együtt vannak, de azért nem mondhatom, hogy munka után a legjobb formámat tudom adni minden esetben, sőt. Na, de majd hamarosan megtudod Te is, ha visszamész ősszel. sokszor én is tök hulla vagyok és még minden akkor vár rám, főzés, mosás, mert hiába anyósom, nem várom el tőle, hogy mindezt még ő csinálja.

Rit
Nálunk csak zokniban van a lakásban + az előszobában kell papucsozni, ami neki mamusz.

Sasha
Dani kb. 30 percet bír ki a hintában. Nekünk van itthon, kéri, amikor hintázni van kedve. Mostanában azt szereti, ha betekerem és elengedem és kipörög. Nagyon röhög neki és egy csomószor meg kell ismételni.

Tök jó lesz a nyár, lesz gimis osztálytalim és 2 barátnőm is férjhez megy, már nagyon várom, nagyon jó osztályunk volt, bár az ált.isk-it nem tudja felülmúlni.

Jelek
Nekem bölcsiben szék volt, úgy nézett ki, mint egy lefordított 4-es. Tök emlékszem rá, hol volt, melyik sorban és oszlopban a szkrényem.

Oviban meg volt gomba és később halacska, csókos szájjal.

fősulin egyzser csináltunk miki bulit, ahol mindenkinek a nyakában volt egy tábla az ovis jelével. Annyit röhögtünk a jeleken, amikor szerveztük.

Panda
Most babanaplóra hímezek borítót, most már készen van, csak a kontúrozást kell befejeznem, majd rakok fel képet róla.

Conti
Nem irigyellek. A kicsi dackorszakba kezd, a nagylányod meg kamaszkorban van. Jó párosítás! Kitartás!

megyek fürdetni
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Tettem gyereknapon készült fotót Daniról.
Mi a melóhelyemen voltunk, dani nagyon élvezte és ráadásul nem volt bazi nagy tömeg, mint a ligetben, oda nem is mentünk ki.
Tőlünk szerszámkészletet kapott, azóta mindent lelkesen szerel.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa!

Szerintems em kardinális kérdés a jel. ezért nem is csináltam ügye belőle. Engem az érdekelt hogy abéna rajztudásommal sé minimális kreativitásommal is le tudjam rajzolniKép

Rit!

Hááát, a csirke azért elég húzós, mindneki agyon röhögi magát ha meghallja. Kép Szerintem a bölcsis jelnek még nincs olyna jelentősége, én pl nem is emlékszem bölcsiben mi voltam, viszont az ovis már más, ott ugye minden rajzra rákerül, meg amúgy is tovább kell bvisleni. Én is jobban örültem volna a pillangónak, de pl a bögre nekem rosszabbnak tűnik minta kocka.

Szilcsike!

rengeteg helyen láttam. Pl soeroksári Auchan előcsarnokában a sebastiano cipőboltban van river márkájú, ott volt 22, 23-as is beéőle, igaz ez drágább márka, 2500 Ft. nekünk is ilyne van, én a skálában vettem, d eott nem volt minden méret, nekünk is 24-25-ös van. De láttam szinte uyganilyet fele áron a tescóban (kerezstúron), ott több fazon is volt 1000-1500 Ft körül, sőt nálunk az egyik ruszki boltban (kb minta kynai) is van, igaz ott elég gagyi supermanes. van olyna mi sima papucs, ilyen a miénk, d evan aminek van gumi hátul. Én a miénkre utólag kötöttem gumit, hoyg nem essen le amíg megtanul benen járni. De egyenlőre csak a szemétledobóba hajlandó felvenni, tudja hogy oda csak akkor jöhet ki ha felveszi.

Nem tudom tudna e nekünk valaki segíteni: mit használtok ekcémára? Sajnso Emmán kezd nagyon elterjedni, pedig már nem kap tejet, lehet nam az okozza. Már visszatértünk a gyógyszertári fürdetőre, sőt kapott ekcémára való fürdető olajat, d enem hoyg használ hanem most már vakarózik is, főleg fürdés után. nem tudom mit csináljak, lehet el kéne vinni orvoshoz, mert rejed. télen még cska lábszárán volt, tavasszl a pelenka vonalon, most meg mrá a hátán, hasán, karján isKépKépKép Mondjuk nem annyira durva kinézetű, de csak za. És most mrá vakarja is. Bőrgyógyászatra kell beutaló?

Manó

KépKép
manó

Manó!

Vidd el orvoshoz Emmát, bőrgyógyira nem kell beutaló. Én a páromból indulok ki akinek gyerekkori ekcémája volt, és annyira eldurvult pár éves korára, hogy az anyja éjszakára kesztyűt hűzott a kezére mert mire felébredt véresre vakarta magát. Kapott kevert kenőcsöt, és attól szépen múlt. Később persze rájöttek okos dokik, hogy a műszál váltotta ki. Csak pamut és gyapjú amit el tud viselni még a mai nap is. Vettünk szatén ágyneműt amiben 1x aludtunk... Műszál, egyből viszket tőle.
Remélem segítettem a döntésedben.

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Hát akkor lehet elviszem, ha nem kell bautaló. Műszál: hát ruhája nincs nűszálas egyáltalán, de pl a palnaja műszál, persze csak belül. kívül az ágynenű az pamut, nem hiszem hoyg az okozná. Nem tudunk rájönni. A kézfején viszont még egyáltalán nincs ilyne gond, ezért a ruha lenne logikus , már gondoltunk mosóporra is, de itta rendelőben azt olvasom nem valószínű. Azért majd megpróbálok venni valami extra sensitivet.

manó

KépKép
manó

Köszönjük a dícséretet Levi magasságával kapcsolatban, tény és való hogy már most szép magas legényke. Mindenki többnek nézi mint 22 hónap.
Múltkor egy néni az utcából beköszönt a kertbe, mi a párommal visszaköszöntünk, erre a néni az orra alatt morogva: mi van a legkisebb nem tud köszönni???
Persze ha tudná hogy még szinte beszélni sem...

Manó
Mire jók a babanetes kapcsolatok! Kép Megkönnyítjük a párválasztást. Kép

Kataa
Nem hiszem hogy rosszul csináltál valamit, Levi egész nap velem van és nem tudom lekötni, ha nem hagyja. Sokszor látom rajta hogy csak ténfereg ide-oda a lakásban, hiába hívom rajzolni, mesélni, építeni stb. Ha nem akarja nem kell neki a társaságom ilyen szinten. De ahogy eltűnök a látószögéből már kiabál hogy ana, ana!

Sasha
Minden ok lesz a pocaklakóval!

Gumicukor
Jó hogy már jobban vagy.

Nyuszi
Merre vagy???

Úgy látom ma elég sokan alukáltak ebéd után, bevallom én is elaludtam a fiam mellett. Most meg itt kukorékolok.

Forti

Kép
Kép
forti

Manó, Kataa
Hát már 1x téma volt, hogy nem vesznénk össze Kép Nekem nem esetem a magas pasi, mert annak általában nagy lába is van. Anno azt mondtam, hogy nálam a 41es lábú pasi a max, annál nagyobb ne legyen. Azóta engedtem, a páromnak 42,5 , de ennél nagyobb már tényleg ne legyen KépKép

Conti
Hát jól elfelejtettem azt a textilfilcet, köszi, hogy emlékeztettél, megyek és veszek is ma, mert olyan zoknit tényleg nehéz találni alapból KépKép

Képzeljétek, Dodi ugye nem igazán sokat beszél magyarul, baba nyelven viszont állandóan. Persze jó pár szó van, amit rendszeresen használ, de mondatot még sosem mondott, nem is várom el még. Erre ma reggel, mikor a cica nyávogott, hogy ki akar menni, megszólalt, hogy "cica ne menj ki" kérdeztem, hogy tessék?? erre megint. Papával majd' leestünk a galériáról meglepetésünkben

Rit

rit

anemona7

Gumicukor
Beszarás, Dani felismerhetetlen ezen a képen, ránézésre egy 3 éves forma kiscsávó Kép

rit

anemona7

Sziasztok, az előbb majd megzabáltam Bettit, de nem lehetett mert komoly dologról beszéltünk. A nyomtatónk ugyanis egy szekrényben van, amit ki tud nyitni. Állandóan kiszedi belőle a papírt. Most is itt dolgoztam épp, mikor jött papírozni, mondtam neki, megverem a kezed ha kiveszed a papírt. Erre hátradugta a kezét, és mondja: Megmondtam, kikapsz! Majdnem elröhögtem magamKép
Szerencsére odébbállt mással játszani. Van egy kistáskája és belepakol egy fésűt, zsepit, apróságokat és megy a babakocsiját tologatni.

Gumicukor, tényleg alig lehet megismerni Danit!

Manó, a sima gyerekorvos is meg tudja állapítani az ekcémát és elég jó kevert kenőcsöt adnak, legalábbis a mi orvosunk. De a bőrgyógyi persze a legjobb megoldás.

Ilke, majd írd meg milyen volt a zenebölcsi! Sajna itthon vagyunk kocsi nélkül, a sparba is gyalog fogom eltolni a Bettit.

Na puszi Conti

conti

Sziasztok!
Tényleg mindenki alszik Kép. Én is hulla vagyok, pedig mióta Ádám átalusza az éjszakát, nem volt semmi bajom. De az utóbbi pár napban állandóan aludnék.

Manó!
Ádámnak is volt a télen valami bőrbaja, ugyanilyen foltos-viszketős. Én egyből a bőrgyógyászhoz vittem, írt fel neki valami kutyult kenőcsöt (csak arra emlékszem, hogy Elocom is van benne), és 2-3 nap alatt rendbejött. Igaz, néha még most is kijön, de bekenem, és másnapra el is múlik. Neki is úgy kezdődött, hogy voli egy-két pici, száraz piros foltja, amikből aztán nagy foltok lettek. Eleinte nem vettem komolyan, kentem testápolóval, hátha elmúlik de nem, utána meg jól megijedtem, hogy mi lehet a baja. Én azóta folyékony mosószerrel mosok, és Ádámnak azokat a cuccait, amik a bőrével érintkeznek (kombidressz, póló), pedig Biopon Sensitive-vel mosom. Valószínűleg a mosószer lehet a hibás, mert a nadrágjait pl. nem mosom Külön, hanem a mi cuccunkkal együtt, és a lábain többször is visszatértek a foltok. Érdekes, mert eddig nem volt ilyen probléma, csak most kezdődött. De állítólag én is ilyen voltam, és annak idején még nem voltak ilyen jó mosószerek, úgyhogy szegény anyukám lereszelt baba szappannal mosta a ruháimat.

Jelek
Hát, nekem eszembe sem jutott, hogy gond lenne, mi lesz a jele. Talán még választani is lehet, de nekem az se baj, ha kocka lesz Kép, erre az egy évre úgyis mindegy. Noémi meg úgyse választhat, mert ő középsős lesz, és már egy meglévő csoportba fog járni, az lesz a jele, ami maradt.
Én is ugyanígy voltam, középsősen kezdtem az ovit, de nem volt béna a jelem, harang volt. Anyukám nagyon ügyesen hímez Kép.
Most, hogy belegondolok, nem is lesz olyan egyszerű dolgom, mert 2 adag ruhába, ágyneműbe stb. kell belevarázsolnom a jeleket...

Gumicukor!
De jó, hogy Dani szereti a gyümölcsöket! Ádám szinte csak az almát eszi meg Kép. Igaz, a zöldségekből mindent szeret, amikor párolt zöldséget csinálok a húshoz, egy vagonnal megeszik belőle (borsó, bab, répa, kukorica stb.), de a ygümölcsöket nem hajlandó megenni. Pedig Noémi nagyon szereti, rengeteget eszik, de neki nem kell. Kicsi korában viszont mindent megevett. Ki érti ezt?
Dani nagyon jópofa a képen Kép. Tényleg fagyit eszik, vagy csak tölcsért?

Kataa!
Ne izgulj, az én gyerkőceim is szó szerint meg vannak buggyanva, hogy nem mehetnek ki. Nem jó nekik semmi, pedig már mindenféle hülyeséget kitaláltam. És ők ketten vannak, akár egymással is játszhatnának.

Ja, úgy néz ki a férjem tényleg elvesztette a telefonját Kép. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs rendes telefonregisztere (vagyis van, csak nem nagyon frissíti), és egy csomó telefonszám elveszett a telefonnal együtt.

Na, megyek, mert nagyon elszállt az idő. Most nem esik, talán elmegyek kicsit sétálni a gyerkőcökkel. De nem túl messzitre, ha esetleg eleredne megint, akkor hamar hazaérjünk Kép.

Panda
Na, megyek nagyon elszal

panda
Halásztelek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?