Új privát üzeneted érkezett!

BArbi!
Nem tudtam hova tuntel,mar irni akartam hogy merre vagy de latom elfoglalt vagy.En is igy jartam tegnap a babanettel egesz nap probaltam felonni es talan este sikerult csak.Hogy van ADamka?Kedezni is akartam hogy o mekkore fejkorfogattal szuletett es most mekkorat mertek neki a 9 honapos doki latogatason ha ugyan voltatok.CSak kivi vagyok mert a mi dokink DAvid 43cm-s fejet 5% ra mondta igaz 34 cm-el szuletett de a dokink szerint valszeg az amcsi gyerekek feje nagyobb.SZErinted nem hulyeseg?Apukadert megy az ima es remelem jol lesz!Anyu is pont most van korhazban minden fele kivizsgalason.Szoval en is izgulok erte.

GAbi!
Az allergia miatt sajnallak,szedsz valami gyogyszert?Zsoltika irto aranyos lehet a kis baratjaval,mi is jartunk mar igy .A kisfiam mindent kivesz mas gyerek kezebol es nem ad oda semmit vagy ha elveszik tole akkor rohan utana es koveteli.nagyon edi.A sotetito az en fiam kedvence is,huzogatja ulve ugral es kozben nagyokat kacaraszik.Kép

Tunder!
Koszi a dicseretet!ARanyos vagy.

Zsizsa!
SAjnallak az ejszakadert,sajnos mi is borzasztoan alszunk mostanaban.viszont tegnap felfedeztem hogy a felso foga teljesen atlatszik az innyen keresztul es gondolom ez az ok pedig nemreg dicsekedtem hogy 5-6 orakat is aludtunk egyben.

CSAjok!
Kuzd valamelyik baba itt ekcemaval?Az en fiamnak azt hiszem az van a doki szerint lehet hogy az lehet hogy nem.A konyok hajlatban piros es szaraz,es az arcan kis apro piros szaraz pottyok kezzel is lehet erezni ha vegig huzom az arcan.Lehet hogy ekcema?Egyebkent a ferjemnek is kb 1eve hasonlo jelent meg ugyan azon a helyen,lehet a klor miatt mivel itt borzaszto kloros a viz.Hat nem tudom.A dokim mondta hogy lehet attol.Most mennem kell mindenkinek szep napot kivanok.
Anita merre vagy?Es a tobbiek?

VERa !
Bencenek nagyon jo a frizuja,es szerintem ne aggodj majd behozza tenyleg a lemaradast.De ha en lennek te (mert en eleg aggodo ember vagyok de szerintem te is) a sajat magam megnyugtatasara elvinnem egy hozza erto dokihoz csak lassam mit mond.Persze ha nem jar a baba megkinzasaval.EGyebkent hol tart most mozgas ugyileg?Nagyon edes kis husijai vannak.Lehet hogy tenyleg az a baj hogy korabban es kis sullyal szuletett .JOl emlekszem?(marmint a mozgasara nezve)

Annann!
Irni akartam meg hogy Hami csoda edes egy kis tunder es tenyleg nagyon ugyesen all.neked Boldog Szulinapot kivanok!(Hany eves vagy?)
Egyebkent a sogornom is ovoneni(szeretem ot ,a szakmajaban nagyon jo szerintem de borzaszto rossz felfogasa van a babakkal kapcsolatban Kép etetes meg sok minden mas)Pedig neki aztan tudni kene ezt tanulta nem?REmelem minden rendben lesz.
gabi75david

Sziasztok Kép

Panu, amit leírtál mozgásilag/nap, annyira ismerős, bár még szerintem nem vagyunk 100%on, mi lesz még itt???? KépKépKép

Mindenkinek köszi az együttérzést fertőzés ügyben! Kép
Gabi75, sajnálom, hogy ennyit kellett kínlódnod HPV ügyben. Szerencsére nekem P2 a rákszűrésem... MÉG. No remélem, az is marad. Szóval maga a lelet nem abnormális. Valszleg a bacifertőzés és gyulladás miatt torzultak úgy sejtek, hogy HPVt feltételeznek - de lehet, h nem. Inkább legyen úgy! Ezt mondja a dokinéni is és én bízom benne, úgyhogy ebben maradtunk. 2 hó múlva bacikontrol, 3 hó múlva ráxűréskontroll, és majd kiderül... vagy beborul Kép

Zsizsa, zombi Kép Mennek az álommanók, innen egyenesen hozzátok küldtem őket!

Vera, Bence igazán nagyfiú! Gyönyörűűűű KépKépKép Elképesztő, h 1,5 órája ül és rakosgat, mekkora figyelme van és milyen kitartó!!!

Tündér, mizu nálatok? Írj magatokról!

Barbi, be ne falazzátok magatokat a pincébe! Kép Sajnálom apukádat, rossz lehet egyébként is, hát még távolról követni az eseményeket. Biztosan hamar rendbejön!

Köszi a szülinapi köszöntéseket, holnapi az én napom. Nemtom ki hogy van vele, de én nagyon szeretem a szülinapomat!!! KépKépKép
És ugyebár irány a meccse Kép Azért beszereztem egy kínai esőkabátot : "eserny kabat" ez a megnevezése, úgyhogy vigyázzatok ám Kép

Pusszancs
Ann
annann

Ui: Gabi75, ma még annyi ahanyadika van, holnap meg annyi ahanyadika lesz Kép
Megfejtéseket SMSben kérjük a 06 30 XXXXXXXes számra. A hívás díja... KépKépKép

Ui2: használ vki MSNt, lehetne dumcsizni is Kép
annann

Ann:
Én igen horvath_klara@hotmail.com, mondjuk most éppen dolgozatot írok napközben, de azért... Kép
klarissza

Sziasztok!

Köszi az együttérzést, meg az álommanókat is.Kép Remélem, ma többet alszunk.

Cory,
vigyázz az ilyen ajánlatokkal, még a végén szavadon foglak!Kép

Klarissza,
én képtelen vagyok felkelni éjjel.Kép Az elején próbáltam ülve szoptatni, de sokkal rosszabb volt, meg aztán Gabi is könnyebben alszik el cicivel, mint ringatva. Egyébként azóta ilyen az alváshelyzet, amióta fogzik, előtte hét órát aludt egyben. Szóval alig várom a fogacskákat.Kép

Vera,
Bence nagyon cuki így megfodrászolva!Kép Jó kis husi.Kép A Velencei tóról jut eszembe, hogy mégis megyünk nyaralni mi is, négy napra a Balatonhoz.Kép

Gabi,
köszi a köszöntést!Kép Zsolti nagyon ügyes, hogy már egyedül álldogál!Kép Gabi nem a sötétítővel, hanem a csipkefüggönnyel szeret játszani, kinéz az erkélyajtón, aztán maga elé húzza a függönyt, és úgy is néz, és ezt ismételgeti.Kép Meg az én arcom elé is húzza.Kép

Barbi,
apukádat sajnálom, megy a drukk, hogy hamar rendbejöjjön! A munkákhoz meg kitartást!Kép

Gabi75,
a te anyukádnak is mennek a drukkok! Gabinak volt kezdődő ekcémája (száraz foltok a lábán, az oldalán és a karján), de kaptunk sima gyógyszertári (hipoallergén) testápolót, azzal kenegettem a száraz foltokat, és teljesen elmúlt. Mondjuk azóta hetente kétszer bekenem, hogy ne jöjjön újra elő. Meg nekem a dokinéni azt tanácsolta, hogy csak nagyon kevés tejterméket fogyasszak, mert lehet, hogy attól van.

Ann,
neked is mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen! Én majd holnap kívánok boldog szülinapot, az anyukám belémoltotta, hogy a napja előtt nem szabad.Kép Hami nagyon ügyesen álldogálKép, látom, azért a hajnövesztést ő sem viszi túlzásba.Kép

Lányok, Gabi hintamán lett.Kép Nem lehet kivenni a játszótéren a hintából úgy, hogy ne üvöltene. Pedig közben nem látszik az arcán az, hogy nagyon élvezné, de úgy tűnik, mégis. Már el is döntöttem, hogy legközelebb szendviccsel, itókával és könyvvel készülök.Kép

Jaj, még muszáj megdicsérnem tükrös Lizit, sapis Ádibádit, pancsoló és ujját a szájába vevő Zsomát (nekem az ujjas tetszik a legjobban), tündérien vigyorgó Emmát, Diti mindkét gyönyörű gyermekét, roppant jóképű Bencét és roppant merész Pankát (a hajam feláll tőleKép), részeg kékszemű Lacát, álldogáló Dávidot, fűben ücsörgő és roppant ügyesen úszó Benét, borivó Botit, és persze ne feledkezzünk meg Gabiról és férjéről (hol az a hét kiló???), na meg persze Panuék kertjéről (a kiscipő is jóKép).

Hú, rohanok aludni, hátha sikerül egy kicsit kipihenni magam, de már nagyon kellett egy kis kikapcsolódás.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ann,
mi az az MSN?

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ann: én is. cory@tar.hu
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zsizsa,
probaltal adni neki valamit fogzasra? Nalunk a Chamomilla 30C homaopatias cucc nagyon bevalt egy probat esetleg meger, ezzel tutira nem arthatsz semmit

Majd meg jovok, de itt most reggel van, indul a nap Kép

batka
batkamano

Zsizsa:
Messenger, töltsd le a netről
klarissza

Batka,
hogyan adod be neki? (Azt hiszem, van itthon, de lehet, hogy 15-ös, most nem tudom megnézni, mert abban a szobában van, ahol alszik.) Én eddig úgy próbáltam ilyesmit, hogy vízben feloldom, de sosem sikerült feloldani. Szép napot!Kép

Klarissza,
köszi, majd megkérem a férjem, bár ahogy a dolgok állnak, nem tudom, mikor lenne időm még azt is csinálni.Kép De azért letöltöm, hátha...Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

CSak ket kep megint,vagyis meg mindig.Kép
Kép
gabi75david

Sziasztok!
Szti vagyok, ha még emlékeztek rám. Olvasgatni szoktalak Titeket, sajna nekem nem megy az állandó reagálás, vagy csak lusti vagyok nem tudom. Az ekcéma miatt írnék: nekünk nagyon bevált a Pelsano krém, nem tudom Gabi75David, hogy Nálatok lehet-e ilyet kapni. Van ebből fürdető emulsio is. Ha nincs akkor ajánlanám a homeós Halicar kenőcsöt azt szerintem mindenhol lehet kapni. Ákosomnak elmulasztotta nagyon hamar.
Fogzásra: Viburcol kúp (ez is homeós)- nagyon jó. Nem kell a feloldással szórakozni. Én az éjszakai 8 felkelés helyett már csak 1x kelek ha ezt adom neki lefekvés elött.

A babák nagyon aranyosak és csodaszépek!
Sziasztok!
Szti
beszti71

Sziasztok lányok!
Én is megvagyok csak nagyon fáradtan. Ne haragudjatok, de annyit írtatok, hogy egyszerüen nem tudik mindenre reagálni.
Nagyon szépen köszönöm az együtérző sorokat. Sok erőt adott. Még mindig nem döntöttünk 100%- osan, de én nagyon hajlok afelé, hogy megtartsam. Persze remélem nem jön közbe semmi és egészséges lesz. Na most még emiatt is izgulhatok. Valaki nyugtasson meg, hogy nem túl nehéz 2pici babával sem.
Az összes baba nagyon édes, a képeket mindig megnéztem és sok erőt adtak.
Rólunk annyit, hogy időlözben kinőtt még egy fogacskánk, igy mostmár 5van. az éjszakák nálunk is katasztrófa. Van úgy, hogy bmbikém óránlént ébred és csak szopival lehet visszaaltatni. egyébbként meg a csirkékkel kel hajnali ötkor.Kép
AnnAnn! kívánok mielőbbi gyógyulást és Nagyon Boldog SzülinapotKép
Zsizsa! Együttérzek veled a nemalvással. Én már nem is emlékszem mikor aludtam ki magam. Tudom mit érzel.

Klarissza, Zsófi! Sok sikert a vizsgákhoz.
Klarissza. Nem szoktatok mostanában sétálni? Találkozhatnánk, ha van kedved, no meg időd.Kép

Bocs de most csak ennyi fért bele, rohannom kell kisfiamhoz mielőtt belefullad egy szalvétába. Most éppen azt tömkösi a szájába.
Igérem, hogy megpróbálok mostantól rendszeresen irni.
Mindenkinek nagyon szép napot!

Brigi.
bombomanyu

Sziasztok!
Pár napja irtam egy hosszabbat (könyvcimmel is Batkának), de az a dög gép lefagyott és minden elszállt. MOst meg már nincs itt a könyv az angol cimhez. Magyarul: A suttogó titkai I. De ahogy hallom másnak nem is jött be ennyire, mint nekünk a módszer.

Ann, drukk, hogy minden OK legyen, és küldtem a pozitiv szemléletet és energiát, odaért? Boldog szülinapot! (én pont idöben vagyok, bee, bee, bee. (nekem hétfön lesz, a férjemnek meg szerdán, ugyhogy itt is ünnepség sorozat várható)).

Barbi, hogyan tudtok épitkezni Ádi mellett? Mit csináltok addig vele? Nem értem. MI biciklit szerelni sem tudunk, mert egyikünket lefoglalja a baba, hisz teljesen egyedül nem merem a lakásban hagyni....hogy csináljátok?
Vettünk viszont bicikliülést, ma remélem már kipróbáljuk.

Diti, de jó, hogy jöttél! Hiányoztál nagyon!

Gabi, ez a rádióhallgatás is jól hangzik! Mondjuk nálunk majdnem folyton szól, lehet, hogy azért nem hat.

Zsizsa, kitartást! Sajnos éjszakai álommanókat én nem tudok küldeni, de egy kis energiát igen! (ugyanis a nappali alvás rndezödött, de az éjszakák eléggé rosszak, rosszabbak, mint eddig bármikor. Vagy 3 hete akár óránként felkel. Eleinte szopival mindig visszaltattam, de most már nem vagyok hajlandó 3 óránkéntinál gyakrabban megszoptatni. Pláne, hogy nappal már 3* eszik szilárdat, igy csak kora reggel, délben és este szopik...meg éjjel 3-4szer...ez nem túl praktikus igy. De hát ha nem szopizik, akkor is fel kell kelnem hozzá, átmennem a másik szobába, megsimizni, sétálni vele...most már néha átküldöm apát, mert én sem birom. Persze magától eszébe nem jutna részt venni az éjszakázásban...hajnalban meg alszik vagy 4 órát egyben, de akkor én már nem tudok. GOndoltam hátha a sötét nem jó neki, de az éjjeli fény se segitett sokat. A könyv meg a cumit és cumisüveget ajánlgatja, de Botika egyiket sem fogadja el.

Zsizsa, édi a berregös kép. Nálunk is megy nagyon, föleg mióta az apja megtanitotta a vizben bugyborékolni. De igyekszünk arról lebeszélni ,hogy kaaj közben is ezt játssza...több kevesebb sikerrel. Egyébként kiderült, hogy ha én etetem sokkal kevesebbet eszik, mintha más eteti. Fura PEdig tölm sem kap elötte utána cicit, a szilárd kaja független a cicitöl nálunk.

No megyek, mert amig alszik fel akarok még mosni (bár felesleges, elég lenne öt mosnom, ugyis feltörli minden nap a lakást Kép )
Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok,
amit irtam elszallt, igy most csak Zsizsanak gyorsan:
nekukn Chamomillabol folyadek van, de kapott mar bogyeszt is megfazasra, mi csak beguritottuk a szajaba es figyeltuk, hogy ne kopje ki. Kicsit nyammogta majd lenyelte. Szerintem nem kell feloldani, hiszen idealis esetben elotte-utanna 1/2-1 oraig nem szabad enni-inni, de ezt mi meg egyszer sem tartottuk be (sot alt. utanna szopi van) + amig nyammogja addig ugyis feloldodik annyira hogy hasson. Viszont nem lehet megfogni es nem erhet femnhez. Mi kis muanyagkupakbol guritottuk a szajaba. Ja, es az eros - foleg mentolos - illatokat is kerulni kell (pl. fustolozes, inhalalas)

batka
batkamano

Hahó!

Gabi,
Dávid nagyon vagány, ez a farmerrövidgatyó irtó jó!Kép

Szti,
köszi a tippet, akkor megpróbálom a kúpot beszerezni.Kép Írjál gyakrabban!

Brigi,
nagyon örülök, hogy jól vagy, és annak is, hogy valószínűleg megtartod a babát (bár persze nem az én dolgomKép). Én, ha már megfogant, nem tudnám elvetetni, de ezt nem akartam korábban írni. Éjszakákhoz együttérzés, tudom, mit élsz át, én dettó, már hatodik napja óránként kelek.

Ann,
boldog szülinapot!!!KépKépKép (Nem tudok tortát, sajnos.)

Edit,
milyen biciklisülést vettetek? Nálunk is aktuális a téma, mert sikerült olcsón (bár ez ugye relatív) egy jó minőségű használt bicajt venni nekem, és így már tudnánk menni együtt, csak a biciklisülés vásárlása van hátra (meg persze bukósisak). Nálunk azért nem megy a nem szopis altatás, mert akkor aztán teljesen kipattan a szemem, és képtelen vagyok visszaaludni (szóval ez nekem is kényelmesebb valamivel). A vízben bugyborékolásra hogyan tanította meg apa? Én is próbálom leszoktatni a kaja közbeni berregésről, de az a baj, hogy közben meg röhögnöm kell, és így nem annyira hatásos. Viszont amikor vasalok, akkor a vasaló zsinórjához nem nyúl hozzá (teljesen meg is lepődtem), mert ilyenkor erélyesen szólok rá (nagyon komolyan gondolom ugyanis), hogy nem, és nem is nyúl hozzá, csak frusztráltan óbégat.Kép Okos lyány.Kép Majd megpróbálom Gabit apával etetni, hátha nálunk is bejön.

Batka,
köszi!Kép

Na, elkezdett nyüszögni...

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Köszi szépen mindenkinek hogy örültetek nekem, na meg a gyerkőcök nevében a dicsérő szavakat Kép
Úgy látom ezek az éjszakai problémák nem csak nálunk állandósultak. Tüncikém nekem is azt csinálja, hogy napközben csak párszor szopizik, viszont éjjelente akár 3-4x is. Pedig próbálom nappal is kínálgatni, de akkor sokkal érdekesebb dolgokra kell figyelni persze Kép Nálunk a legfőbb figyelemelterelő ilyenkor a tesó, ha ő megjelenik, abban a pillanatban lőttek a szopinak. Na de mégsem zavarhatom ki szegénykémet a szobából, főleg mikor azért jön nagy lelkendezve hogy megpuszilgassa a hugicáját Kép
Éjjel egyébként néha már én is kivagyok nagyon. Tegnap is már kész voltam teljesen, utólag szégyellem is magam, mert egyszerűen nem voltam hajlandó már foglalkozni a kiscsajjal, kivoltam fizikailag meg idegileg is teljesen. Úgyhogy ma éjjel apa teljesített szolgálatot Kép Bár nekem elég jó dolgom van vele, Csibihez mindig ő kel, és ha látja rajtam hogy Tüncivel se bírok, akkor kérés nélkül átveszi. A kis áruló meg persze olyankor vigyorog rám, befészkeli magát apuci ölébe, és már alszik is Kép

Ann, fertőzésem sajna nekem is volt, mindkét terhesség alatt Kép Sőt, a másodikaban úgy lettem biztos még a teszt előtt, hogy megint jelentkeztek azok a fránya tünetek. Szerencsére a szülés után elmúlt magától, de a terhesség alatt bármit csináltam, nem bírtam megszabadulni tőle. Most pedig folyamatosan rettegek, ha csak pl. egy picit viszketek (bocs hogy ilyenekről mesélek), nehogy előjöjjön megint.
Az ilyen méhszáj problémáktól pedig szerintem ne legyél kétségbeesve. Persze rossz hír megtudni hogy nincs minden rendben, de szerencsére kellő odafigyeléssel és folyamatos ellenőrzéssel el lehet kerülni bármi nagyobb bajt.

Brigi, gondolkoztam sokat hogy hozzászóljak-e a problémádhoz, mert végülis beleszólni nem nagyon van jogom, főleg hogy nem élünk ugyanolyan körülmények között. Mi sem élünk túl fényesen, persze napi megélhetési gondjaink nincsenek szerencsére, de mindig meg kell gondolni mit, mire és mikor költünk. Ez a második gyerkőc születésével csak fokozódott. Vele kapcsolatban meg se fordult a fejünkben hogy nem kell, pedig kicsit megijedtünk először, hogy mi lesz velünk, egyrészt anyagilag, másrészt valóban nem túl egyszerű két pici gyerekkel. Később persze lesznek előnyei, de mikor ketten üvöltenek melletted, szétszakadni nem bírsz, és mégis valahogy mindkettővel kell foglalkoznod, akkor hiába gondolsz arra, hogy jövőre majd jobb lesz Kép
Viszont ha most esetleg besikeredne egy harmadik, hát én is kétségbe esnék az biztos. Egyrészt újabb terheket róna ránk anyagilag, másrészt 3 picivel szerintem a zárt osztályon kötnénk ki Kép Hiába vagyunk itt ketten, néha még most is sok, viszont máskor meg könnyekig meg tudnak hatni. Meghánytam-vetettem magamban ezeket a dolgokat, és arra jutottam, hogy én bizony vállalnám a harmadikat is. Tudom hogy lennének borzasztó nehéz pillanatok, de ha egy baba jönni akart, én úgy gondolom az sosem véletlen, ő köztünk akar lenni, én ezt pedig semmivel nem akadályozhatom meg.
Befolyásolni, vagy helyetted dönteni semmiképp nem akarok, csak leírtam a gondolataimat ezzel kapcsolatban.

Na, ennyi időt engedélyezett nekem a kicsi fiam, most már menni kell motoros képeket nézegetni Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Régen írtam már, de sok minden összejött sajna , ami miatt nem tudtam írni.Szegény Robó beteg lett, valami fránya vírust szedett össze ami lázzal és hasmenéssel jár.Nagyon megijedtem, mert nem is nagyon voltunk még ilyen helyzetben, szerencsére beteg sem volt nagyon. (egyszer a három napos láz). Igaz még picit megy a hasija, de szerencsére már láztalan a kis manó.Lassan kezd visszatérni az életkedve, de olyan kis meggyörört az arcocskája, fogyott is biztosan egy kicsit.Még most is diétára van fogva, csak fokozatosan lehet visszaszokni a napi adaghoz.Viszont a rossz éjszakák, a kevesebb átkezés, gondolom mind mind ettől lehettek.Bár most sem aludtunk sokkal többet, de nem lehet minden tökéletes.

Tényleg lányok Ti mikor fektetitek le a dedet? gondoltam arra is, hogy lehet Robó korán kerül ágyba,nálunk 1/2 21 óra körül alszik el, viszont ekkor már nagyon álmos. Lehet, hogy húzni kéne még az időt kicsit? A fene tudja(már elnézést), de néha én is mindent kipróbálnék a cél érdekében. Zsizsa téged is nagyon sajnállak, de kitartás!!!!!

Röviden ennyi, sajna nem tudok mindent egyszerre végigolvasni, viszont meg kell jegyeznem, hogy Diti,batkamano, Edit tényleg nagyon örülök , hogy írtatok, már régen olvastam felőletek.Persze a többeiknek is nagyon örülök, de ők már különösen régen írtak.

Ann esete elkeserített , valójában nem sokat tudok erről a fránya vírusról, de amint a hozzászólásokat nézem, azért nem annyira kilátástalan a helyzet.
Ann: ezúton is szeretnék neked nagyon sok boldog szülinapot kívánni, csak semmi pánik, nem lesz semmi gond az egészségeddel sem.Ezt a tortát fogadd szeretettel:

Kép

Igyekszem visszaolvasni, de gyorsan még a fotókra reagálok:

Gabi75: nagyon édes Dávid, milyen ügyesen áll már. Igazi nagylegyényKép

Vera: Benci is nagyon sokat nőtt és nagyon csini a frizurája ISKép.

Ann: húúú ezek a szemek Haminak, valami lenyűgöző. Nem akarod véletlenül Berénybe járatni oviba?Kép.Igazi nőci már, gyönyörű!!

Panu: mintha Robót látnám, ős is fiókmániás, szekrényhúzógazó, és imádja puszilgatni a tökörképét isKép. Nagyon édes Lizi, olyan kis bogárszemei vannak. Gyönyörű kislány(vagy már nagy?)Kép.

Zsizsa: Gabóca micsoda huncut már. Ez a mosoly, lenyűgözőKép. Annyira sokat nőtt, hogy leesik az állam tőleKép. Örülök, hogy szépen gyarapodik a leányzóKép.

Regina: Robó barátnőjét ki ne felejtsem, nagyon sok boldog 8 hót kívánok Neki.Nekem nagyon hiányoznak innen az írásaid....Ezt Domcsinak küldjük:

Kép

Nyuszimanó Petrájának is boldog 8 hót kívánunk és Zsófi Bencijének is boldog 11 hót.remélem olvassátok, ha ritkán is jártok erre!

Lassan búcsúzom, hamarosan jelentkezem, igyekszem mindenki írását végigolvasni. Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok.

A gyerkőcök!!!Nagyon boldog gyereknapotKép

:Kép

Sziasztok: Anita
anita77

Edit, Batka, a könyv angol címe: Tracy Hogg - Melinda Blau: Secrets of the baby whisperer. Én is olvastam, még a nagyon aggódós 2. hónapban. Vannak gondolatok, amelyek bejöttek, vagy elgondolkoztattak, de csak részleteket, ötleteket tudok elfogadni belőle, az egészet egy az egyben nem. Ennek ellenére, vagy épp ezért érdemes elolvasni.

Ann! Én is nagyon boldog szülinapot kívánok!
Editéknek is Happy Birthday!

Biciklis ülésen már én is gondolkoztam, de még nem jutottam odáig, hogy alaposan utánanézzek. Az én biciklimet ellopták, még korábban, most nézegetem anyámnál a régieket (3 is van), én úgyse használok seb.váltót, jó a hagyományos is. Apának pedig van szuper bicaja. Nyáron megyünk is kerekezni.

Vera! Ez a Benci milyen helyes, husi fiúcska, tényleg gyömöszölnivaló, ahogy már írtátok többen is. Az tetszik, hogy egyáltalán nem kövér, vagy kövérkés, csak olyan kedvesen husi.

Gabi75, Dávid nagyon aranyos, és főleg milyen ügyes már! Meg kell enni, ahogy álldogál a farmergatyóban!

Batka, az állva pelusozásra kíváncsi vagyok. Igaz, nálunk állva sem menne, mert mászik, ül, áll, és nyafog, ha zavarom holmi kenőccsel, meg pelussal Kép

Barbi, remélem, nincs nagy baj apukáddal! Dolgozzatok, aztán hosszó beszámolót kérek Ádibádi csínyeiről. Tényleg hová teszitek, amikor mindketten falaztok?? Kép

Zsizsa, nincs ötletem a nem-alvásra, talán csak a régi idők zord(-nak tűnő) eljárása, hagyd sírni egy darabig. A fent említett könyv azt írja erre a problémára (és már máshol is olvastam), hogy fokozatosan kell otthagynia gyermeket aludni. Magyarul: leteszed, sír 5 percig, bemész megnyugtatod (ami az elején lehet szopi is), és újra leteszed, aztán már 6-7 perc múlva mégy be, ha még tovább sír, kb. 12-15 percig lehet emelni a "tétet". Én ezt úgy csinálom (nappal nem szeret ealudni), hogy ha nagyon ordít, hallhatóan baja van, akkor nem hagyom, és inkább felveszem, nem tartom be az időt, megnyugtatom, de ha csak hiszti, akkor hagyom, egy fontos, ne hagyd hogy túlságosan belelovallja magát a hisztibe.

Anita, Robónak jobbulást kívánok, meg újra nagy életkedvet! Kép Lizi 8 körül kerül ágyba este és reggel 6 körül kel. Ha később fektetem le, akkor még korábban kel. Nem értem, de így van csecsemőkora óta (amióta végigalussza az éjt).

Bombomanyu! Jó, hogy újra vagy. Még ha fáradtan is. Grat az 5. fogacskához!

Diti! El se tudom képzelni egyelőre, hogy 2 ördögfiókám legyen. Lehet, hogy a második nem lesz ördögfióka?? Nyugtass meg, két egyforma ördögfióka nem lehet, ugye?? Kép

Magunkról: kifejezetten hisztis kislányunk van, sajtkukac, örökmozgó, állandóan dumáló, és rosszalkodó. De ha mosolyog ránk, akkor nem számít mindez. Most az uszi után bealudt, de nagyon, már több mint 1 órája alszik.

Mindenkinek szép napot, kevésbé esőset Kép! Itt dörög, zuhog, locsog.

panu
panu

Sziasztok!

Képzeljétek, az én lassan 10 hónapos fiacskám is megtanult végre ülni!KépKépKép Már kezdtem én is azon gondolkozni, hogy beszélek valami szakemberrel, de úgy látszik minden oké, csak Barninak egy kicsit sajátos a mozgásfejlődése. (A fejét csak 4 hónaposan tartotta igazán délcegen, viszont 5 hónaposan már forgolódott, 6 hósan kúszott, 8 hósan felállt. Az ülés meg a mászás eddig kimaradt.)Mászni még most sem mászik, illetve már majdnem. A hátsó felét felemeli, de még mindig az alkarjára támaszkodik. Valószínűleg a férjem igen laza izomtónusát örökölte.

Cory, köszi, hogy leírtad a gyakorlatokat! Kipróbáltuk. Barni rendesen letámaszkodik a kezével. Ha leteszem a padlóra, le se akar hasalni, hanem megtartja magát négykézláb. Aztán amikor haladni akar, akkor mégis inkább kúszik. De most már nem izgatom magam, minden nap "talicskázunk" egy kicsit, aztán majdcsak kialakul.

Ma délben, amíg elkészítettem Barni kajáját, addig az ebédlőasztalon trónolt a hordozóban. A konyhában valahogy nem fértem el egy tál átszitált liszttől,(amiből majd kenyér lesz, ha odajutokKép)ezért kitettem az ebédlőasztalra. Azt gondoltam, elég messze van a gyerkőctől. Mire megint odanéztem, Barni két marékkal szórta szanaszét a lisztet, meg tömködte be a szájába. Olyan vicces volt, ahogy tiszta liszt volt a kis pofija, hogy bosszankodni is elfelejtettem, csak nevettem, és vigyorgott ő is a lisztes képével. Ennyit a gluténmentes étrendről. (Sajnos nem volt lélekjelenlétem fotót csinálni...)

Brigi: olvasni azért olvastam, és gondoltam is rád sokszor az elmúlt napokban. A nővérem gyerekei között 11 hónap van. Nem mondom, hogy könnyű volt neki, mikor mind a kettő pici volt. Ők is albérletben laktak, és minden évben költöztek. De sajnos akkoriban örült volna, ha csak a két pici, meg a lakás a gond. Minden nézőpont kérdése. Egyébként én megkérdeztem a dokimat, hogy mikor regenerálódik a szervezet annyira, hogy jöhet a kistesó. Azt mondta, hogy egészséges szervezet esetén biológiailag 6 héttel szülés után. Persze vannak mindenféle más szempontok is, ami miatt az ember inkább vár egy kicsit az újabb babával, de szerintem a kis korkülönbség miatt nem hiszem, hogy bármi fejlődési rendellenesség lenne.

Ann: neked is megy a drukk, hogy a kontrollon minden oké legyen! Olyan határozott, magabiztos és optimista csaj vagy, gyerünk legyőzni azt a vírust!Kép (Most nem hülyéskedek, szerintem ilyen tényleg létezik.)
Hami nagyon édes, ahogy álldogál. Azt a kis piros csörgőt ti is a kórházi csomagban kaptátok? Mi igen, Barni imádja.
És végül, de nem utolsó sorban: Isten éltessen!!!

Zsizsa: Rendeződtek már a dolgok alvásügyileg? Remélem tudsz egy kicsit pihenni. Hogyha Barni elkezdi éjjel ezt a cicirángatósdit, én felkelek, és elringatom. Klasszul tudok vele félálomban sétálni. Aztán leteszem a kiságyba, és legalább alszom egy kicsit kényelmesen. A következő ébredésnél a papa a soros. Csak akkor kelek én is, ha nem boldogul, és muszáj szoptatni.
Hintamán GabiKép

Panu: nagyon tetszik a fiókos kép!Kép Mennyi ideig maradt meg ott Lizi?
Klassz lehetett az arborétum, én nagyon bírom az ilyen helyeket.
A szandál is klassz, legközelebb Lizi lábán fotózd le ám!
Nagyon helyes, hagyd csak apjára néha a gyermeket! Tessék sétálni menni, vásárolni, fodrászhoz, ami jólesik!

Gabi75: sokan írták már, csak ismételni tudom: nagyon szép pár vagytok! 7 kg ide vagy oda, nagyon jól nézel ki! A férjednek gratulálok a diplomájához, Dávidnak meg az evéshez, látod, csak beindult a dolog!
Nekem nagyon tetszik a fekete-fehér fotó. Olyan igazi portré, amit keretben az asztalára tesz az ember.
Nekünk 9 hónaposan nem is mérték a fejkörfogatot. Azt se tudom mennyi, most már juszt sem mérem meg.Kép

Klarissza: Lacát megzabálomKép Meg a képek kommentálását is bírom.
Lehet, hogy volt már róla szó, de mit tanulsz? Drukk a vizsgákhoz!

Batka: hát Emma sem lett csúnyább, mióta nem láttam! Kíváncsi vagyok, milyen lesz nagylánynak. Szerintem gyönyörű.

Vera: jó nyaralást nektek, meg főleg jó időt! Bencének nagyon jól áll a nyári frizura!Kép
Tudom, hogy feleslges összehasonlítani egyik gyereket a másikkal, de hátha egy kicsit megnyugtat: én is koraszülött voltam, két hónappal jöttem előbb, a születési súlyom 1700 g volt. Egyéves koromra minden lemaradáomat behoztamKép.

Pgaboka: aranyos lehetett a két gyerkőc együtt.
A keresztelőről van kép?

Barbi: jó munkát! Ez hősies, ez az építkezés! Én már egy költözés gondolatától is fázom, pedig előbb-utóbb muszáj lesz, mert nem férünk el.
Papádnak jobbulást! Milyen orvosi hiba miatt idegeskedsz?

Edit: nálatok mi az álmosság első jele? Szemdörzsölés? Ásítozás? Fülcsavargatás? Csak azért, mert én sose tudok ilyen első jelet elkapni Barninál. Amikor észreveszem, hogy álmos, akkor már csak a szopi jön be, de azzal rögtön beájul. Ha anékül beteszem az ágyba, akkor feláll, és kétségbeesetten sírva néz rám, hogy akkor most mi lesz?
Bugyborékoló BotiKép

Hihetetlen, elérkeztem a lap aljára. Közben eltelt egy évszázad.
Mindenkinek jó hétvégét!

Ui: Jön valaki a MÁV-os gyereknapra holnap?

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Anita, most olvastalak.
Jobbulást Robónak, remélem hamar a régi lesz!

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Diti,
de jó neked, hogy apa segít éjjel!Kép Az én párom ilyesmire egyelőre nem képes (nagy alvókája van nekiKép), de az az igazság, hogy nem is lenne értelme, mert kb. este nyolc után Gabi már csak engem akar, nála sír.Kép Remélem, ez később változik majd.Kép

Anita,
de jó, hogy jöttél, éppen kérdezni akartam, hogy mi van veletek.Kép Sajnálom, hogy Robó beteg volt, mennek a gyógypuszik, hogy teljesen megyógyuljon! Én 8-9 között fektetem Gabit, akkor általában már álmos, reggel meg olyan 7-8 körül kel (éjjel meg rengetegszer, de tuti, hogy a foga miatt). Kérnénk képet is Robóról!Kép

Panu,
a mi bicajainkat is ellopták, azóta a párom vett újat, de én terhes voltam, ezért nem kellett, most vettünk nekem egy használtat. Előtte körbekérdezgettük a családot, hogy nem akar-e valaki megszabadulni a sajátjától, de nálunk mindenki nagyon ragaszkodó természet.Kép
Én sírni nem hagyom Gabit, mert ő az a tipikus belelovallós fajta, csak egyre rosszabb lesz a helyzet, minél tovább sír, annál nehezebben lehet vele bírni utána. Bár tény, hogy nem próbáltam, csak két-három alkalommal, és nem is bírtam sokáig, max. 7-8 percig, de már az is szörnyű volt, főleg utána. Valójában nem igazán hisztis ő, csak nagyon anyás. A barátnőm mondta éppen a minap, hogy nagyon okos, mivel mindig igényes társaságra vágyik (aki ugye én lennékKép). Ja, meg este nálunk nem igazán az elalvással van gond, hanem inkább a rengeteg ébredéssel. Nehéz ezt röviden leírni, regényt meg nem akarok, szóval nappal tud hisztis is lenni, ha valami nem úgy van, ahogy szeretné (de szerintem ez természetes), éjjel viszont (én úgy gondolom) tényleg azért ébred, mert valami gondja van, és ilyenkor én ott akarok lenni neki, még akkor is, ha nekem fárasztó. Bár lehet, hogy idővel máshogy fogom gondolni.Kép

Hagnosz,
szia!Kép Gratula az üléshez!Kép Lisztevés.Kép Mi nem megyünk a gyereknapra (lévén nem Mávosok, meg aztán anyuékhoz megyünk játszani).Kép Jó gyereknapozást!Kép

Most rohannom kell, mert apa elzavart fürdeni.Kép Annyit még leírnék, hogy most már Gabi mindenhová kicaplat utánam négykézláb, olyan édes hallani, ahogy a tappancsai csattognak a padlón.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Azt még le kell írnom, hogy Gabi ma már minden létező bútor mellett felállt, szóval jöhet a még jobban elpakolás, videómagnó-védelem stb. De azért örülök ám.Kép Majd teszek fel képet valamikor.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Anita!
Robonak gyogyulast!

Ma voltunk etteremben ma unnnepeltuk meg igazan apa diplomajat,egy kep az en dragamrol ahogyan falja a gyumit.Epret persze nem o ette.Kép
Kép
Kép
gabi75david

Egyebkent magunkrol annyit hogy DAvid eleg normalisan eszegeti mar a darabos kajat,hu pedig hogy feltem elkezdeni .Sokszor amit en fozok azt adom neki kezzel (ugy imad enni),barmit a szajaba teszek megeszi,es neha ha tul kemeny az etel melle nyomok meg a szajaba egy kanal bebi etelt.Szilard-pepest ra.Igy bejon es nem oklendezik tole.AZErt erdekes hogy amit etterembe adok neki attol soha nem oklendezik pedig ott nem adok neki semmi pepeset.Ma is evett hejaban sult krumplit csirke mellel,barackkal,kortevel,sarga dinnyevel.TEgnap a mangot ette en fogtam es o harapdalta,egesz sokat megevett belole.A pepeset nem annyire csipi.A multkor rakott brokkolit evett megevett 10 dkg telejesen szilard kajat.Nagyot is neztem.
Egyebkent itt 8 honapos kor utan ajanljak a savanyitott tejtermeket:turo,sajt,joghurt.
En mar adok neki szinte mindent tejen kivul.
Lisztes dolgot is,a multkor adtam neki tojas sargajat(egyszer)annyira nem dijazta de nem is utalta(kis kenyer darabkaval adtam neki).A feherjet csak 1 eves kor felett ajanljak.Olyan rossz mert neha ugy erzem hogy en mar adnek neki ezt is meg azt is,ma is pont azt szemelte ki maganak ami tilos a gyonyoru epret,mar harapta is volna de a csunya anyja ette meg helyette.volt is siras ebbol.
Egyebkent mi is borzasztoan alszunk,viszont szopni egyszer szopik minden nap pontban 3 ora 56-kor. utana legkozlebb csak 9 kor mar szinte rendszerezodott ez az idopont,majd 2-3 kor 7kor es este 10-kor az utolso mivel akkor megyunk lefekudni,igy legalabb alszik reggel 9 -ig altalban,persze kozben ezerszer felul ,felall az agyaban sirdogalva .Mindig ki kell vegyem az agybol es ujra visszaaltatni.Szoval lassan en is zombi leszek,szegenykemmel a multkor kicsit kiabaltam hogy hagyjon mar aludni,aznap ejjel talan 25 szor fel kellett keljek hozza es reggelre mar szedultem a faradtsagtol.Remelem hamar rendbe jon.
A kicsikem ma ugy felporgott hogy reggeltol 5-ig csak fel orat aludt,pedig mi is akartunk pihizni apaval de nem hagyott.Kép
Az etterem nagyon jo volt ez egy steak house volt,most nem foglalkoztam a folosleges sulyommal jol betankoltunk.Akkorat nevettem milyen kicsi ez a vilag,a hatunk mogotti asztalnal egy roman csalad evett.Nem semmi itt az Usa-ban egy etteremben ki hinne el .Ha tudtak volna hogy mindent ertek Kép
mOstmar eldugulok,mara majd meg jovok es irok a tobbieknek is.
SZep napot es puszit minden gyonyoru babanak.!
gabi75david

Sziasztok!

Tudom, én már csak antik és passzív "darab" vagyok itt (tegnap pl. nyelvvizsgáztam és mostnában erre készültem), de azért megkérdezem: jön valaki a babanetes gyereknapra ma?
Mi több mint valószínű, hogy kint leszünk. (Csak időjárás függő a dolog.)
Mivel passzív "darab" is vagyok, ezért én a babák alapján nagy valószínűséggel fel foglak benneteket ismerni.
Engem - vagy az apukát - pedig Ákosról lehet majd beazonosítani.
Íme a képek az azonosításhoz Kép

KépKép

Rólunk hirtelen csak annyit, hogy Ákos továbbra is folytatja a nagyon hamar csinál mindent fejlődést. Több, mint egy hónapja elkezdett lépegetni és ma már 3-4 métert is halad (aztán eléri a célt). Pár napja már nem számolom, hogy hány lépést tesz meg. Mikor többször egymás után is több mint 30-at lépett, akkor azt mondtam: tud járni, nem számolgatom tovább.
Van már 4 foga, viszont még mindig cici függő. Eszik mindnet, amit már lehet, de semmiből sem sokat.
Egész nap dumál, főként babául, a magyar szavai még csak a ne-ne-ne, nem-nem-nem, de-de-de, ádá, baba és mond valami anya félét is, ami néha nyanya Kép Az adá az add ide gyors változata, mert ugye ha meg akar tőle valamit szerezni, akkor az moströgtönazonnal kell neki.
Éjszaka még leginkább 2-3x ébred, szopi van ilyenkor és alszik is vissza.
És egész nap pörög 1000L. Rámol, pakol, szétszed, kinyit, becsuk ... igazi huncut baba.
Húsvét óta bilire ültetem pelenkacserekor, csak úgy a szokja a "feeling"-et kedvéért és képzeljétek, 10 alkalomból 6-7x bele is pisil. Sosem erőltetem, és nem is a belepisilés miatt ültetem rá és mindig csak annyi időre, ami neki is tetszik. De ha már így alakul, mindig jóóóól megdicsérem.

Már többször is ígértem, hogy nagyobb gyakorisággal jövök, és nem lett belőle semmi, úgyhogy most inkább nem teszek könnyelmű fogadalmat.

Azért remélem, most hamarabb láttok viszont.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Gabi75:
Egy kicsit megállt az ütő bennem, hogy írtad a román vendégeket az étteremben. Gyorsan visszanéztem a képeket, nagyon hasonlítasz egy csíkszeredai régi barátnőmre őt is Gabinak hívják Kép De ő nem te vagy Kép megbizonyosodtam alaposan
klarissza

Sziasztok, csak átrepülök a topic felett és már megyek is...
Talán holnap már jobb lesz a helyzet, apa dolgozik, és megint kettesben leszünk, remélhetöleg lesz idöm alaposabb olvasás-irásra.
Azért köszönök minden jókivánságot apukámnak, úgy látszik hatott, kezd jobban lenni. Nagyon röviden a baja egy rosszul szedett fájdalomcsillapitótól lett, nagyon szigorú körülmények között max 2 évig lehetett volna szedni, a mi háziorvosunk éppen 6-ik éve irja fel apukámnak...Ettöl kristályos anyag keletkezett a gyomrában, a régi gyomorfekélyénél amúgy is vékonyabb a gyomorfala, igy azt könnyen átszúrta és vér jött alul-felül belöle..bocsi a részletekért. Most még 6 napig infúziót,vért kap, és még valami sárga lötyit. 2 napig nem ehetett, szegény nagyon ramatyul lett, szédült, nem birt felülni, de most már ehet és kitört rajta az éhségKép Ez az egész egyébként egy normális szervezetet nem viselne meg ennyire, csak apukámnak 8éve van nagyon súlyos immunrendszer gyengesége, a leukémia egyik fajtája, szóval nem egyszerü eset. Ezért öt ez az egész jobban megviseli. Én csak azért vagyok roppant dühös mert állandó orvosi ellenörzés alatt áll, nem csak a háziorvos látja, hanem a speicális hematológiai klinikán is jelenése van 3 havonta. És soha senki nem kérdezett rá, mi a jó fenét szed kedves beteg??? Nekem ez sántit...

Na, azt még láttam,hogy Robó fiúcskának jobbulást kell kivánnom, szegényke jól kikapta a betegséget.

Az épitkezésröl majd máskor, hogyan oldom meg egyedül, hát ez egy kész verseny az idövelKép

Gabi, megnéztem Ádám fejméretét, ö 33 cm-vel született (szerencséreKép), és most 9 hónaposan 46 cm volt.

Hokisok itthon nyertek 3-0-ra, megint zengett az egész városKép

Nagyon aranyosak a képek, Ákos és DávidKép

Szisztok, mindenkinek nyugisabb idöszakot kivánok, mint ami most nálunk van...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sietek, úgyhogy csak képeket teszek fel Kép
Kép
Kép
Kép
klarissza

Sziasztok Lányok Kép

Egy pár sort én is írok így estefelé. Végülis nem utaztunk Szentesre, itthon pihengetünk az ünnepek alatt.

Barbi,
örülök, hogy apukád jobban van, és további jobbulást kívánok neki Kép Gondolom kórházban van, esetleg Szentesen? Ott dolgozik a férjem édesanyja Kép

Marcsi,
de jó, hogy írtál! Nagyon rég nem hallottunk rólatok. Büszke lehetsz Ákosra, nagyon-nagyon ügyi fiúcska, és gyönyörű szép! Gratulálok a lépegetéshez, beszédhez és a bilihez is! Nagoyn szuper!

Anita,
Robókának jobbulást kívánunk, gyógyuljon meg minél előbb, és sok-sok gyógypuszit küldünk!!!
Lefektetés: nálunk ez eléggé változó, általában fél 10 és 10 között szokott elaludni Zsoltika, de van olyan is, hogy fél 9-kor már húzza a lóbőrt, és olyan is előfordult, hogy 11-ig fennvolt. Ez függ attól is, hogy napközben mikor és mennyit aludt. Mostanában keveset Kép

Zsizsa,
nagy gratula Gabónak Kép

Ma ismét extra nem-alvós napunk volt, Zsoltika 1x aludt félórát. Azért ennél többet kéne... De talán éjszaka jobban alszik, legalábbis remélem! Mi mostanában szinte pontosan 3 óránként kelünk, szerencsére Zsoltika szopival visszaalszik. Csak hát mégis: kivenni, szopi, visszatenni... Mondjuk én utána alszok, mint akit fejbevertek Kép De kezdek fáradni, legalábbis ma már eléggé úgy éreztem, hogy nagyon le vagyok amortizálva Kép

Ráadásul mintha megérezte volna, hogy a távolban lévő Emma és Panu Lizije is nehezen pelenkázható Kép Zsoltikát is szinte lehetetlen, rögtön lefordul a pelenkázóról, kész tortúra minden egyes peluscsere. És hogy teljes legyen a kép: a napközbeni alvásoknál nagyon nehéz őt letenni a kiságyba aludni. Elalszik szopi közben vagy a karomban, és mikor betenném, felsír. Tegnap hagytam a nagyágyban aludni, és mellette ültem. Ezt muszáj, mert ha felébred, mostanában már nem jelez sírással, hanem a kiságyában rögtön feláll, de legalábbis elkezd mászni, szóval ha nem ott alszik el, akkor figyelni kell nagyon.

Darabos kaja: tegnap Zsoltika kezébe adtam egy darab banánt. Meg sem kóstolta! Pedig mindig mindent a szájába vesz, de ezt nem! Ma meg nem tudtam neki adni, mert nagyon hamar bealudt, de azért még próbálkozunk Kép

Egy újdonság: Zsoltika guggolásból felállt ma kétszer is, kapaszkodás nélkül! Ez nagy hír, eddig csak a kapaszkodás nélküli állás volt nagyon menő, úgy már álldogál pár másodpercet, de hogy így kinyomja magát! Nagyon büszke vagyok rá KépKépKép

Lányok, a ti babóitok nem félnek a porszívótól? Mármint a hangjától, nálunk Zsoltika ezerrel sír, ha bekapcsolom a porszívót. Magát a készüléket szereti, ha előszedem mindig megnézegeti Kép Csak úgy tudok porszívózni, ha valaki a másik szobában lefoglalja Zsoltikát, viszont ez így elég rossz, takarítani meg gyakran kell. Nincs valami ötletetek?

Másik kérdésem: tudom, hogy volt már róla szó, de nem emlékszem, szóval azt szeretném megtudni, hogy autósülésbe, a menetiránnyal megegyezően mikortól lehet bekötni a babákat? Súlyhatár van, vagy életkor határ? Már lassan eléri Zsoltika is a 9 kilót, és talán az utazást is jobban bírná egy autósülésben.

Végül a keresztelőről is megkaptuk a képeket, és az albumunkba feltettem néhányat Kép

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2603&p=8298403

No ennyit mára, bocsi hogy nem írtam mindenkinek, de nagyon fáradt vagyok, irány az ágy! Jó éjt mindenkinek:

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Gabi75:
Dávid minden éjjel pontban 3.56-kor kel? Órát lehet hozzá igazítani? Nem semmi.Kép
Nem csodálom, hogy a szép piros eprek kellettek volna neki, ebben a korban nagyon bejön neki a piros szín!

Marcsi: nagyon szép nagyfiad van! Tényleg gyere gyakrabban, nem felejtettelek ám el, szerintem a többiek sem!
Milyen volt a babanetes gyereknap?

Barbi: nem semmi, amit a papád "kezeléséről" írtál. Nekem hála Istennek nem volt még problémám orvosokkal, de ilyen eseteket hallva mindig elszörnyedek, milyen kiszolgáltatottak is vagyunk nekik!Kép

Klarissza: már megint fantasztikus képek Lacáról.Kép Rendes kisfiú, segít a mamának összeszedni a vasalni valót, és még a szárítót is összecsukja!KépKépKép
A sógornőm fia pici korában, mikor látta, hogy a mama felmossa a padlót, a legközelebbi bilizésnél kiöntötte a bili tartalmát a parkettára, és módszeresen szétkente az egész felületen, hogy akkor ő segít a mamának. Mi lesz itt még!

Pgaboka: megnéztem az albumodatKépKépKép. Kicsit hülye kérdés: most akkor ők a keresztszülők? Vagy te és a párod vagytok a képeken?
Gratula a guggolásból való felálláshoz!
A porszívóra nálunk Barni kifejezetten megnyugszikKép.
Autósülés: Szerintem ez típustól függ. Van olyan típus, amelyik 0-18kg-ig van, azokat minkét módon be lehet kötni általában. ( Biztonságosabb a menetiránynak háttal, mert fékezéskor így nem bicsaklik előre a fejecske.) A 9-18kg-ig lévő típusokat akkortól lehet használni, ha a gyerek már tud önállóan ülni. Ezeket viszont csak menetiránnyal egyező irányban lehet bekötni. Én egészen addig használnám a hordozót, amíg végleg ki nem növi. Akkor ajánlatos váltani, amikor a fejének egyharmada túlemelkedik az ülés felső szélén, vagyis inkább a magassága számít, mint a súlya.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

GAbi!
Itt a torveny szerint 1 eves kor utan szabad megforditani az ulest egy sulyhatart is adnak ami 10 kg de 1 eves kor elott semmikepp nem.Mi kaptunk itt az allamtol (ahol a szegenyeket tamogatjak,mi is azoknak szamitunk mivel en nem dolgozom es a ferjem tanul Kép,szoval kaptunk egy autos ulest mivel DAvid kinotte a masikat es a no kijott az autohoz es betette nekunk de elotte meg kellett nezzunk egy video filmet a biztonsagos auto ulesrol csak ugy engedtek haza az ulessel.Abban azt mondta a pali hogy 1 eves kor utan lehet csak normalisan az ules fuggetlen a sulytol.Az enyemet mar lehetne ugy ultetni mivel 10 kg de nem lehet mert csak 9 honapos KépJO komplikalt voltam mi?A kepeket mindjart megnezem.

Klarissza!
Olyan edi ez a fiu,es nem semmi hogy segit az anyukajanak!Olyan cukin mosolyog mindig.Kép

Barbi!
ADamkanak szep nagy feje lett,es milyen picike volt,de azert gondolom jo volt akkor mi?az en dokim mindig ezen nevet hogy oruljek neki hogy ilyen kicsi volt.Kép
Apukadat meg nagyon sajnalom.Ezek a dokik borzasztoak neha.

Marcsi!
Akos nagyon edes kisficko,latom szeret hintazni,es milyen ugyesen fejlodik.Nem semmi a bili tema,en majd csak 1eves kora korul szeretnem elkezdeni,azt mondjak hogy agyilag meg nincsenek megerve ra,de anyukam szerint minket mar 8 honaposan biliztetett es szoba tisztak lettunk nagyon hamar.VEgul is lehet hogy van benne valami.

Most mennem kell mert ebren a dragam es itt labdazik magaban de azert nagyon hianyolja anyucit is.Kép
Tobbiek hol vagytok?
gabi75david

Gabi! Apa azt mondja, hogy náluk a cégnél dolgozik/ott Prievara nevű hölgy, talán a pénzügyön. Rokonotok lehet? Vagy cak névazonosság? Mert eléggé ritka név lehet. Porszívó: Lizi szaladgála porszívófej után, mint egy kiskutya, aztán amikor elfárad, tornázik az üzemben levő gépen. De ő nem szokott nagy csendben aludni, és amikor nagyon kicsi volt, többször használtunk háztartási gépeket alvás alatt, de ébren is, szóval hozzászokott a gépzajhoz. Üléshez nem tudok hozzászólni, de egyelőre jobb, ha menetiránynak háttal van, hidd el biztonságosabb.

Gabi75! Fiad milyen barna! Már a múltkor is akartam mondani. És persze nagyon helyes az asztalánál, kár, hogy az a szép eper nem lehetett az övé Kép. Anyám is mondta, hogy érin otthon az eper, és jövő héten már hoz nekünk egy kis zalai epret, mert annak más egy kcsit a zamata, mint a piacon kaphatónak.

Klarissza! Apa megjegyezte, hogy Lacának már könyve is van Kép, nekem a szírítós kép tetszett a legjobban, az olyan nagyon életszerű Kép

Hagnosz! Apa tényleg azt mondja, hogy terheljem nyugodtan, és hagyjam rá a gyermeket, lehet, hogy tornára fordítom azt az időt, mert kéne egy kicsit fogynom Kép. Lisztevés nekem is tetszett Kép

Marcsi! Ákos nagyon helyes fiúcska, és gratula az első lépésekhez! Nem semmi a biliztetés! Remélem, jól éreztétek magatokat a gyereknapon!

Na, apa már nem hagy békét nekem, hogy hagyjam abba az írást. Gondolom, az előző sorokból kitűnt, hogy itt szteppel mellettem. Majd magunkról máskor írok. Kép

panu
panu

tele vagyok elírási hibákkal, BOCS

panu
panu

És Zsoltika dicsérete is lemaradt, pedig végignéztem az albumot, és most mi is keresztelőn gondolkodunk. Zsoltika viszont a játszós képen a legjobb (ha nem baj)! Szerintem ti, szülők vagytok a képeken, vagy nem?

mostmáreldugulokpanu
panu

Laca drágám ilyen diadalittas pofát vágott, mikor magára rántotta a ruhaszárítót. Először nagyon megijedtem, hogy ráesett, de mikor megláttam, hogy ugyanúgy játszik tovább a rádőlt teher alatt a megszerzett zoknival már megnyugodtam Kép
Hagnosz:
Európa tanulmányok Kép
Nálatok Apa bevethető éjszakai segítőnek?? És magától csinálja, vagy egy kicsit meg kellet győznöd? Kép Kép
Lisztes Barni Kép, aki most kezdett el csücsülni.
Panu:
Nem értettem, hogy hol van Laca könyve Kép Apátok a Hellaszra gondolt? Azt hiszem Lacát agyonütné a súlya. (Ellenben ma kiharapott egy darabot az egyik könyvemből, kitúrkáltam a szájából szegénykémnek. Tök hülyének nézett emiatt Kép)
Porszívó:
Nálunk támadás folyik ellene, ha bevan kapcsolva. Különösen a piros gépet szereti, a szívófej, cső nem érdekli, ja és azt is élvezi, hogy hátul meleg levegő fúj belőle.

Gabóka:
Zsolti nagyon aranyos, olyan szép kék szeme van!!
Autósülés nálunk is

Gabi75:
ez naggyon teccik, hogy autósülés kaptatok Kép
(Elgondolkoztam, hogy lehetne kijutni és egy nap alatt szerezni egyet Kép Kép )

(És már csak két vizsgám van, mert befejeztem a dolgozataim, kirájj csaj vagyok Kép)
klarissza

Gabóka:
lemaradt egy szó: aktuális, tehát az autósülés nálunk is aktuális Kép
klarissza

Hahó!

Egyelőre csak képeket rakok fel, de gondolom, ennek is örültök.Kép

Zsizsa

Még mindig csak négy fogam van, de már nagyon jól álldogálok.Kép
Kép

Nekünk is olyan ládánk van, mint Zsoltinak, és hiába alacsony, emellett is fel tudok állni.Kép
Kép

A videó sincs tőlem biztonságban most már.Kép
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Még egy-kettő.

A nagyitól ilyen romantikus sapót kaptam gyereknapra.Kép
Kép

Tudom ám ordítani is.Kép
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

És most a szöveg:Kép

Gabi75,
szegény Dávid, látom nagyon érdekelte az eper, de hát még nem szabad.Kép Érdekes ez a szelektív öklendezés.Kép 3.56-os kelés.Kép

Marcsi,
jó, hogy jelentkeztél, a képeknek meg külön örülök!Kép Milyen nagy már Ákos, és jóképű is!Kép Járáshoz gratula, nagyon ügyes a kislegény!Kép Bili!Kép

Barbi,
horror ez a gyógyszer sztori, remélem, apukád nagyon hamar teljesen rendbe jön! Hokisok.Kép

Klarissza,
a szárítós kép nagyon tuti!Kép Nekünk is pont ilyen van, ezek szerint vigyázhatunk.Kép Gratula, hogy így haladsz a sulival, a két vizsgához azért még mennek a drukkok!Kép

Gabi,
banán-ügy.Kép Talán ma sikerül majd.Kép Gabi kb. három hete fél a porszívótól, előtte semmi baja nem volt vele.Kép De nem csak attól, hanem mindenféle zúgó háztartási géptől.Kép Nem tudom, hogy mi okozta a változást, de míg régen az orrszívás sem volt nagy gond (nem is sírt, csak kicsit csapkodott), most már akkor üvölt, amikor még be sem kapcsolom a porszívót.Kép Én is úgy tudom, hogy az egy éves kor a határ az előre beültetésnél. Keresztelőről jók a képek!Kép

Hagnosz,
bilis sztori.Kép Biztos lesz majd nekünk is mit mesélni.Kép

Bili: én egyébként úgy tudom, hogy agyilag kb. 2,5 éves korukban érnek meg a gyerekek a szobatisztaságra, tehát ilyenkor tudják megmondani, hogy inger van, és vissza is tudják tartani, amíg kell. Persze biztos vannak korán érő babák is.Kép

Panu,
zalai eper, irigy-irigy.Kép Régen anyósoméknak volt a kertben, de annyi, hogy már a végén alig bírtuk enni, mindig eperkrémleves volt, eperturmix reggelire, epres süti, de hát egy nap egy nagy tállal termett, kidobni meg nem akartuk.Kép

Tegnap Gabi csokit evett.KépKép Valahogy megkaparintotta a becsomagolt tábla csokit, és anyu nem vette el rögtön tőle, mivel papírban volt, de az nem jutott eszébe, hogy négy foggal simán kiszakad a papír, szóval fél perc múlva Gabi nyakig csokis volt. Ennyit arról, hogy két éves koráig nem kap. (Persze valószínű, hogy nem ártott neki, de nálunk a férjem családja olyan mértékben allergiás, hogy nagyon figyelek arra, hogy mindent betartsak, amit lehet. De hát anya tervez, Gabi végez.Kép) Még annyi, hogy már majdnem kint van az ötödik és hatodik foga is, szerintem egy-két-három nap kérdése az egész. Alig várom!Kép

Befejeztem!Kép Gabi már egy ideje jönne ide, szerencsére apja lefoglalta, de pont most unta meg, szóval szép napot mindenkinek, én megyek.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Gabi75: Rendesen ledöbbentem ezen az autósülés dolgon. Mármint, hogy az állam így a "szívén viseli" a kisgyermekek biztonságát. Én nemnagyon bírom az amcsi stílust, de ez a dolog kifejezetten szimpatikus!KépNem fényképeznéd le egyszer, hogy milyen ülést kaptatok? Persze Dáviddal együtt, nélküle fabatkát sem ér az egész!KépKépKép

Klarissza: igen, a papa éber állapotában önként felajánlotta az éjszakai műszakot, a gond csak az, hogy nem mindig tudom felébreszteniKép
Hajrá azzal a 2 vizsgával! Mi lesz a végzettséged? Európa szakértő?Kép

Zsizsa: Hát, a képeket elnézve eszembe nem jutna, hogy Gabi súlyával bármi probléma lenne! Nincs is!Kép
Bilizés: szerintem is! Sőt, a visszatartás lehet, hogy még később áll be.
Csoki:hi-hi. MINDENTŐL azért úgy sem lehet megóvni.

Ma nagyon szép idő van, mindjárt megyünk hintázni, most már nekünk is lehet!KépKépKép
Aztán meg etetőszék és babakocsivásárlás következik (holnap), már alig vártam ezt is.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok!

Köszönjük a dícséretet a keresztelővel kapcsolatban Kép Arra persze nem gondoltam, hogy leírjam, kik láthatóak a képeken Kép Az elsőn apukája fogja Zsoltikát, az összes többin pedig vagy én, vagy szintén apukája tartja. A keresztapuka az öcsém, ő is ott ül mellettünk kék ingben Kép Kicsit mogorva Kép De a valóságban nem az. Keresztanyu pedig még nincs Kép Az volt a gond, hogy várnunk kellett a keresztelésre, mert a mise elhúzódott, addig Zsoltika nagyon jól elvolt. Mikor azonban a szertartás megkezdődött, már unatkozott, nyügisebb volt, ezért leginkább az én ölemben üldögélt, aztán a változatosság kedvéért átadtam apukájának.

Az autósüléses infókat is köszönjük Kép Természetesen a legfontosabb számomra is a biztonság, és valamikor azt olvastam, hogy nálunk is 1 éves korig menetiránynak háttal kell ülnie a babáknak. Egyébként a hordozók súlyhatára is általában 13 kiló, és Zsolti fejecskéje még nem lóg ki belőle Kép Inkább a lába! De még kényelmes neki, szóval maradunk ennél.

Hagnosz,
gratula Barninak az üléshez Kép Jajj de jó nektek, hogy vásároltok mindenfélét, én imádom az ilyesmit! A sógornőd fiacskája aranyos lehetett nagyon azzal a feltörléssel Kép Mi vár még ránk?

Gabi75,
értettelek ám, és nagyon jó nálatok, hogy az állam ilyesmire gondol! Itt is elkélne némi segítség... És főleg azért, mert az autósülés kifejezetten a biztonságot szolgálja. Hányszor láttam már itt a lakótelepen is, hgoy ül be a család az autóba, pici babával, anyuka ölébe! Nem lenne szabad!

Panu,
a nevünk tényleg ritka Kép De nem tudok arról, hogy Pesten lenne rokonunk. Apósom rokonai Szeged környékén élnek. Azért még rákérdezek, hátha van itt is valaki, csak nem tudunk róla Kép Megkérdezhetem, hogy a férjed melyik cégnél dolgozik?
Porszívó: aranyos lehet Lizi KépKépKép Egy jó ideig nálunk sem volt gond ezzel, sőt Zsoltika elaludt, ha porszívóztam Kép Nemrég kezdett el sírni rá, mint Zsizsa Gabója is. Az okát egyenlőre nem tudom...

Klarissza,
ez a Laca nagyon gyönyörű! Nálunk a ruhaszárító és a vasalóállvány is külön szobában van Kép Egyenlőre, ugyanis azt a szobát tervezzük később szülői hálónak Kép Most viszont még együtt alszunk Zsoltikával. Azért nem semmi huncut fiad van neked is Kép

Zsizsa,
annyira klasszak a képek!!! A "4 fogam van" a legjobb, ügyik vagytok, hogy elkaptátok a pillanatot! Gabi szuper kiscsaj, nagyon tetszik Kép A kisládát Zsoltika is imádja, ugyanúgy áll fel nála, mint Gabi Kép Romantikus kalap is nagyon édi! Porszívó Kép De látod, nálunk is ugyanez a probléma. Bár szerencsére a mosógép, mosogatógép mehet nyugodtan, a turmix már kicsit zavarja Zsoltikát, a porszívóra meg üvölt Kép Csoki Kép

Képzeljétek, én még sosem orrszívóztam Zsoltika orrát Kép Van ilyen készülékünk, de még sosem volt rá szükség szerencsére. Igazából azt sem tudom, hogyan működik Kép

Mi ma már voltunk lent sétálni, dögmeleg van! Én amúgy sem szeretem annyira a forró nyarat, talán csak a tengerparton jó ilyenkor Kép Itt a június, itt a nyár! És a pollenek is támadnak ezerrel, az orrom jó vörös a sok orrfúvástól Kép De hát ez van, holnap megpróbálok szerezni valami olyan orrspray-t a gyógyszertárban, amit szopi alatt is lehet alkalmazni.

További szép napot, jó pihizést mindenkinek:

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok Kép

Először is mindenkinek köszönöm a szülinapi köszöntést, virágokat és torta hegyeket KépKépKép

Zsizsa, MSN az egy olyan progi, amivel csevegni, file-oket küldeni, játszani tudsz ismerőseiddel (pl.) Pl. látod, ha be vagyok jelentkezve és épp a gépnél ülök, rámkatt és már tudunk is csevegni. Meg könnyen lehet képet küldeni + webkamerát is lehet hasznáklni, de az nekünk nincs, meg még nemtom mit, emrt én csak ezekre használom Kép
Letöltheted itt:
http://messenger.msn.com/Download/?mkt=hu

Ja, Zsizsa, de már igenis nő a hajunk, mostanában rengeteget nőtt, már elöl lassan vagy csatolni kell, vagy levágni Kép
Tök jó ez a hintamán dolog Kép Hami kb 10 percig szereti, van, hogy tovább, de utána kiabál, h vegyük ki + feszeng. Mondjuk ez nálunk itthon játszódik le, mert a mi játszóterünkön nincs baby hinta Kép
Deügyi Gabi, hgoy már mindenhol feláll. Kép Ma Hami először produkált olyat, hogy bútor mellett állt fel (ill. apa asztala alatt a lábtámaszba és az asztalba kapaszkodva Kép
A képek nagyon arik Kép Tök jó, h látjuk ordítani is, bár a kedvencem a 4 fogas Kép de amint látom, lassan nem aktuális.

Gabi75, Dávid tök vagány abban a farmercuccban Kép (utólag látom, Zsizsa, neked is ez a vélenményed Kép ) Nagyon ügyin áll!
3 óra 56 kor kelés KépKépKép Remélem, nálatok is rendeződik hamarosan ez az alvás téma.

Edit: Boldog szülinapot! KépKépKép én is időben vagyok Kép

Anita, nagyon sajnálom beteg Robót! Jobban van már?

Hagnosz, üléshez gratula! Kép szerintem meglesz az a mászás is hamarosan! Én Haminál azt figyeltem meg, h ha nagyon akar valamit, akkor még könnyebb neki kúszni, de ha csak úgy kóvályog, vagy bóklászik a lakásban akkor mindig mászik Kép
Mi is kórházi csomagban kaptuk a piros csörgőt, de mi utána beszereztünk egy jó adagot ezekből a LEGO explore-os cuccokból. Hami nagyon szereti őket már most is.
Nálunk az alvás első jelei: az ásítás és a szemdörzsi, ill a nyügi, de én inkább az előző 2re hallgatok.

Marcsi, hűűűűűhhaa, ez igen!!!!! Nem is tudom, hogy mihez gratuláljak, egyszerűbb, ha mindenhez!!! KépKépKép

Barbi, tegnap adta a Sport1 a meccseteket, ha nem lettem volna olyan elképesztően hulla, végignéztem volna, így csak részleteket láttam, de nagyon örülök, így most nálatok az előny KépKépKép
Nagyon sajnálom, ami apukáddal történt, tényleg felháborító az egész!!! Nemtom ehhez minek nekik diploma... Kép Örülök, h már jobban van!

Gabi, guggolásból állás, hűűűha, gratula!!! Nagyon gyorsan fejlődik, már várom, h mikor írod, hogy lépeget! KépKép
Hami régebben félt a porszívótól, de csak az orrszívásos tapasztalatok miatt. Most nemtom, mert nem szoktam porszívózni, de a turmixgép.... ne is mondd!!! eleinte csak nézte és elkezdett sírni,. Most meg már ha előveszem, üvölt. Mostanában már csak akkor hozom ki a konyhába, ha kész a kaja.
Én is úgy tudom, 1 éves kortól ülhet rendesen az autósülésben. Szerintem Hami kihúzza addig a hordozóval.
Keresztelőn (is) tündéri volt a kisfiad! Kép

Klarissza, hogy vannak az észtek? Kép

Na, mit is akartam....
Ja, igen.
Szóval szülinapomon voltunk meccsen. Nagggggyon jó volt Kép Aki még nem tudná, nyert a Domino, és megnyerte az Euroligát KépKépKép Közben Hami apával kint volt, almás rizst kapott óriási adagot, így tök jól kibírta a szopitlanságot.
Tegnap meg kirándultunk, nem is gondoltam, hogy ilyen szép idő lesz Kép De asszem a 7en el is múlik a jó idő Kép
És mutizok egy képet is nektek:
Kép

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!
Megintcsak olvasó üzemmódban, mert Ákos pakol ezerrel. Most éppen a vrágtól vettem el amint éppen a kis lapátjával szedte ki a földet.

Gabi: ORRSPRAY: EUPHORBIUM comp.-Heel. Szoptatás alatt is lehet használni, sőt csecsemőknek is biztonsággal adható. (homeós). Ákosnak elmúlott a náthája tőle.

Sziasztok
Szti
beszti71

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés, aztán majd a héten pótolok. Reszkessetek!!!
Múlt hét hétfőn elindult a Ciprusi felkészítés, itt maradtam egyedül a gyerekkel. Persze a szerdát már végig üvöltötte. Csütörtökön meghúztam a térdem és feldagadt, azóta kenegetni kell, meg fáslizni. Tök jó, hogy 28 éve soha semmi ilyen bajom nem volt.
Pénteken elmentünk anyuékhoz, ott leszedték rólam a gyereket, szinte egész nap nem láttam. Csak szopcsihoz kaptam meg. Kép Voltam fodrásznál és moziban. Kaptam tortát, amit persze Beni nem hagyott megkóstolni, mert ő akarta. Dumál egész nap, megy egész nap, néha már önállóan is pár lépést, de igazából még nem akar elindulni úgy látom. A legújabb kis gyogyisága, hogy mindent bevesz a szájába és hurcolja, mint egy kutyus, néha morog is hozzá. Na, egyenlőre ennyi, holnap majd visszaolvasok. És még egy kép, hogy mindenki lássa az én komoly fiamat.

Kép

pussz:
zit
zit

Sziasztok!

Most csendben próbálok pötyögni, Őurasága méltóztatott visszaludniKép
Nem irtam mostanában,hogy 10-11-ig alszunk reggel,mert az egész megváltozott, természetesen rossz irányba. Most átlag éjjel egy ébredés (ez fél 2, fél4 között bármikor), aztán 6-fél 7-kor a következö, ami után már max fél órát hajlandó aludni, vagyis most már reggel 7-kor kezdödik a napunkKép Egy órát döglödik a mi ágyunkban, aztán rájön,hogy ő még álmos és jön a sirás. Ekkor visszateszem a helyére,és talán alszik még fél-egy órát...
Pár éjszaka már ezt játszuk, nem mondom, lehetnék kipihentebb is, de most ilyen idöszak van, remélhetöleg ez sem tart örökké.
Tegnap négyszer volt hasmenése(de óóóriási) Ádámnak, plusz ez az össze-vissza alvás, szerintem megint jön egy fogacska, csak nem engedi ,hogy megnézzem.Annyit láttam,hogy felül mind csupa duci,de hogy most éppen melyik készülödik arról nincs hir.Viszont a felsö kettö most már teljesen kilátszik,ha nevet:

Kép

Apukám jobban van, a doki szerint a szédülés-gyengesége egyértelmüen attól volt, hogy nem ehetett.Nahát...Anyukám viszi a 3 fogásos kajákat,és mindent-mindent megeszik, söt a szobatársa szerint apukám egész nap eszikKép A tejcsijét persze kilopták a hütöböl, de ez ugye még mindig Magyarország.
Ebben a pillanatban irt anyukám, úgy néz ki,szerdán hazaengedik apumatKépKép

Na, ennyit magunkról, megpróbálok visszaolvasni, amig tudok.

Gabi75, nagyon aranyos Dávid a képeken, tényleg mint,egy négerbébi olyan barna!!!Kép Látom,nektek is Graco kocsitok van,nekünk isugyanilyen van, csak sötétkék...Ádám feje nem nagy (tudom,nem szószerint irtad), de fogalmam sincs a %-os értékröl,mert ezt csak a védöben szokták mondani, a dokinál nem. De holnap lehet megyünk méretzkedni a védöbe, majd megskubizom a táblázatot.

Brigi, olvasom,hogy majdnem döntöttetek már baba ügyben, én is megtartom párti vagyok, de ez tényleg a Te életed, nem szabad,hogy kivülállók befolyásojanakKép Azért drukk-drukk akármit is dönteszKép

Edit, és mindenki, aki az egyedül-épitést kérdezte. Nem egyszerü...De ez nem olyan falazás volt, hogy tégla-malter-tégla-malter,hanem fából kellett egy keretet felszögelnia már meglévö fa gerendához, és arra ment a gipsz fal. Ezt meg a párom egy ismerössel csinálta. Aztán amikor már én is kellettem, akkor Ádámka elöször az autójában ült egy darabig, aztán ha azt megunta áttettem a hintájába, aztán ha az is vége, akkor a kezemben volt, ilyenkor viszont már csak fél kézzel tudtam segiteni, aztán ha már kidöglöttem a súlyzózástól, felvittem a nappaliba a járókájába, ha ott is "végzett", akkor kiengedtem a nappali padlójára szabadlábra, és 3 percenként felrohangáltam megnézni...Aztán mikor mindenbe belefáradt, felvittem aludni, és rohantam vissza segiteni,ilyenkor van 1-1,5 óránk szabad. Ezt napi kétszer tudtam megcsinálni,mert ennyit alszik napközben Ádibádi, utána már csak az esti lefektetés után érek rá.
De most már jó,mert nincs kalapálós munka, csak csendes csiszolgatás, glettelés,erre már nem ébred föl tutti...

Batka,egyébként én már kérdeztem párszor rólatok, de nem irtál vissza, most meg hiányolod, hogy hiányoltunk??!!??KépKépKép Hogy kerültél Új-Zélandra-ba? És mivel foglalkozol,mert irtad,hogy dolgozol néha.

Diti, teljesen átérzem az éjjeli fizikai fáradtságod,nekem szabályosan izomfájdalmam van, ha nem alszom eleget és 2-3 óránként kellenem kell. Zsibbad mindenem de alvással elmúlikKép Két gyerek az biztos dupla nehéz.Jó,hogy a párod besegit.
Most nálunk is pont igy van, az elsö etetést ö csinálja (a kora hajnalit), a második az enyém. Söt, ha véletlenül akkor van ébredés amikor ö már fennt van, automatikusan melegiti a tejcsit és viszi is Ádámnak...Múltkor teljesen meglepödtem,hogy benéztem hozzájuk és javában ettek...Aranyosak voltak,én meg fordultam vissza az ágybaKép

Anita,nem irtál, de remélem Robó javul. Mi is 8 után indulunk fürödni, kb 8.30-9között alszik el. Ezen én sem tudok húzni,ilyenkor már össze-vissza dörzsizi a szemét,csavargatja a fülét és látszik,hogy álmos. De ha véltelenül tovább birja,akkor maradunk még, csak akkor viszem el ilyen korán aludni,ha látom rajta,hogy már álmos.
Nálunk ez azért is nehezebb,mert itt nagyon sokáig világos van, általában este 9-kor még kisüt a nap, jó ha 10-kor már sötétedik. És neki Nyugati fekvésü a szobája, szóval az utolsó sugarak is besütnek,és igy kell neki "estit" aludni...

Hangosz, gratula az üléshezKép Szerintem is lesz itt hamarosan mászás isKépLisztes Barni, én tutti lefényképeztem volnaKép Nálunk a virágföld a favorit, ha csak egyszer nem barikádozom el,már mehetek porszivózni...

Marcsi, gratula a járáshoz, igazán ügyes Ákos!!!Na és persze aranyos is, ahogy a képeken látomKép
Bilizésen én is gondolkoztam, de ez a fogzás mindent bekavarat, össze-vissza jön belöle pisi-kaki, szint óránként produkál valamitKép

Klarissza, na végre látom a sárga nappalitokatKépKépKép
Persze Laca nemsemmi a nagy száritó közepén, én még azt is láttam,hogy majdnem rajta vagy a képen, a tükörben TE is látszol ám!!!IGazán tehetnél egyszer magadról képet(EZ SZÓL MINDENKINEK!!!),ha már nem talizunk, legalább lenne valami fogalmam, kikkel is beszélgetek itt 10 hónapja...)

PGabi, megnéztem a képeket, én tudtam,hogy Te vagy Zsoltikával, már láttam rólad képet,emlékszem meg is állapitottuk itt a topicban,milyen fiatalnak látszolKépJók a képek, biztosan élöben még meghatóbb volt az egészKép
Apukám Vásáhelyen van kórházban, most már remélhetöleg nem sokáig. Én viszont a szentesi kórházban születtemKép
Peluscserét átérzem, nálunk is rémálom, most meg különösen,hogy ilyen sokszor kell. Szegény Ádám,már egyszer le is esett a pelenkázóról, apa vigyázott ráKép
Gratula a guggolásból felálláshoz, azon gondolkoztam,hogy ez egy elég nehéz mozdulatsor és már igy meg Zsoltidnak???Igazán ügyesKép!!!
Nálunk a porszivó nagy haver, képes minden nap végignézni, ahogy porszivózom, és addig meg sem mozdul, csak elbüvölten néz ki a járókából. Ha még emlékeztek, régebben amikor elkezdett felállni, csupa porszivós képet tettem fel, mert ott csinálta elöször, na ez a szerelem még most is tart. Se bekapcsolva,se kikapcsolv nem fél töle, söööt...
Babaülés. Mi olyat vettünk amit háttal IS be lehet szerelni, de az elsö út után megforditottuk...Olyan esetlenül lógott benne amikor elaludt, és mivel forditva volt nem hátra dölt, hanem elöre...Szóval mi kb 2 hónapja már forditva hordjuk, bár itt nem törvény, csak ajánlott lenne 1 éves korig háttal rakni. Mi kipróbáltuk,nem jött be. Igy menetiránnyal beszerelve viszont meg van döntve,szinte még fekszik benne, de legalább is nem ül még,mint a felnöttek. Ez egy ilyen ülés,hogy 3 fokozatban dönthetö.

Panu, "terheld" csak a papát, tudod teher alatt nö a pálma...Nálunk is hasonló a helyzet, én kérem, ö segit, aztán nem kérem is segitKép Tényleg "idomitás" kérdése...

Zsizsa, képek nagyon jók, az a bögömasina nem semmi...Kép Remélem haladtok az éjszakázással, vagy legalább nappal tudsz pihenni,ha már éjjel nem.

Ann, most már csak nagyon pici idöm van, felébredt Ádám. Örülök,hogy jól telt a hétvége, Hami nagyon aranyos a pléden a füben...NA, majd ha arról is lemászik, akkor lesz érdekes a játék...
A meccset tényleg adták otthon is??? Teljesen ledöbbentem. Akkor most már elhiszitek,micsoda nagy dolog ez itt??KépKépKép
Ma lesz a következö meccs itthon, majd irom az eredménytKép

Sziasztok, végre megint volt egy órám irogatni, meg is látszik az eredményeKép

Barbi

Kép
Kép
barbi

Zit, közben irtálKép végre! Már jópárszor hiányoltunk!!!
Ciprushoz gratula, bár kutya nehéz lesz neked egyedül,de tudom,hogy ezt szerettétek volna, hát legalább sikerült!!!Kép
Lábadnak jobbulást, lehet nem akarsz egyedül lábon maradni, a tudatalattid szerint???
Beni csudapók ezzel a komoly arccal,de aranyos nagyon.
Ádám egyelöre elengedett kézzel álldogál, mi még csak ott tartunk, öt sem érdekli a járás egyedül.Bútor mellett igen, de egyedül nem...
Na, megyek, mert most már indul a nap itt isKép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok
Megvagyunk csak kicsit el vagyunk havazva, csak képet teszek fel a keresztelőről, az elmaradásom kb. egy hónapja...Kép
Holnap jövök bővebben.

Meme

Kép

Kép

Kép
meme

Zit!
TEnyleg nagyon komoly a kissrac,olyan edesen nez.Nem semmi hogy milyen kis ugyi ,mar lassan egyedul fog jarni.KépEn mar alig varom hogy DAvid jarjon szerintem kicsit konnyebb lesz.

Zsizsa!
GAbi nagyon helyes kiscsaj,szep sapit kapott.Az a negyes mutatas nem semmi,az nagyon tetszik KépLatod?Mar tud szamolni >Kép

Annann!
Hami nagyon edi kislany.Hol keszult a kep?Anyuka miert nem latszik?Kép

BARbi!
Adamka Képmar latom a fogait.Nagyon edesen mosolyog.Na ne felj az en fiam sem mutatja meg a fogait,olyan hisztibe kezd ha megmerem neki nezni.de felul meg nincs fogunk de mar kicsit atlatszik az innyen.

CSajok most gyors leszek.Tegnap voltunk egy nagyon szep parkban,ez az egyetlen erdekesseg itt talan ebben a kis varosban.VAn egy zart park toval,vadkacsakkal,hattyuval,es sok pava is van(es rengeteg mokus)Szoval itt voltunk tegnap sokat setaltunk,hintaztunk.Kepet teszek fel rola.
Ma itt nagyon szep ido van es vegre ujbol felallitottuk a kismedencet.EZt is lefenyekpeztem.
SZoval most kovetkeznek a kep aradatok.Remelem nincs meg elegetek belolunk.Kép
Egyebkent a baba ulest nem kapja mindenki,csak a nagyon raszorultak.Itt nincsen vedo neni,de van egy kozosseg (allami)akik nagyon tamogatjak a szoptatos anyukakat,etkezesi tanacsot adnak,rendszerint nezik a verben a vasszintet,stb stb.Szoval foglalkoznak velunk.Ott adtak az ulest is ,es tenyleg nagyon szep dolog toluk.Itt borzasztoan megbuntetnek ha nincs ulesed.Na errol ennyit de majd teszek fel kepet az ulesrol is.Biztonsagos de nem szep.Szoval nem olyan amit en megvettem volna a szine miatt de ingyen van es uj.Kép
Kepek.Kép
Kép
Kép
Kép
gabi75david

Es a legujabb kedvenc kepem a fiamrol.
Kép
gabi75david

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?