Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon nagy gratula Manónak, Miának, Magdinak, Evicuskának!!! Sok-sok tejcsit és jó egészséget kívánok Mindannyiótoknak! :):)

[/b]

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Azta micsoda babaeső,3 napig nem jövök,és mennyi babácska kibújt!

Sok szeretettel gratulálok:Manónak,Magdinak,Miának,Evicuskának!
Remélem nem hagytam ki senkit! :oops:

Ácicának megy a drukk!

Megszületett babók egytől egyig édesek!

Sajnos a napokban nemtudtam jönni,mivel elkapott a migrén de a durvább fajta!
Ezen kívül meg még rengeteg program volt,ovi,suli,kirándulás évzáró,ballagás!
Mindenki kérdezgeti hogy mikor szülök viccesen szoktam mondani hogy jövö héten mert akkor már ráérek!
Ma még anyuéknál falunap,oda még szeretnék elmenni!
Tudom itt a sok kisbaba mellett nem olyan érdekes de tegnap megkapták a lányaim a beígért kiskutyát!
Nagyon édes,majd rakok róla képet!
Milyen volt az éjszakátok,meg 2in1 mamik?
Én nem aludtam valami jól,nagyon éreztem a babó fejét,és csak forgolódtam,mondjuk meg a kutyist is sajnáltam hogy vajon hogy alszik!
Ma leszakad a derekam,és iszonyúan nyom Benedek buksija!

Na késöbb még lehet bekukkantok,szép hétvégét mindenkinek!
Puszi!

Babás anyukák rakjatok még képeket!
20140328174041

Sziasztok!

Ácica- hajrá!!

Heni drága, felétek mizújság? Hogy van szerelmed, alias Benito? :)

Moncsy: hű, átérzem a problémád, én a terhességem elején kínlódtam a fejgörccsel. Nagyon durva tud lenni!
JÓ éjszakám volt (már második este), nem panaszkodhatom. :)
Képet várjuk kutyuról! ;)

Noémi: már akartam kérdezni- mizu a lakásvásárlással? Vagy már mesélted a többieknek csak én maradtam le róla? :oops:
tökmag79

Evicuska, gratulálok Rózához! Majd meséld el, miért lett császár, de a fő, hogy mindketten jól vagytok! :)

Tegnap kiképzés volt nálunk. Áron egész nap tünemény volt. Nagyi vigyázott rá, ahogyan írtam is. Délután sétáltunk, 6 körül megfürdettük, 1/2 7-kor megetettem - 120 grammot evett - aztán gondoltam pihenek egy kicsit.
1/2 10-ig ment a sírás. Először azt hittem azért mert túlette magát, de kiderült a végén (mikor már Anyut is áthívtam, mert teljesen a padlón voltam), hogy még éhes szegény...
Tegnap összesen 820 grammot evett!! (520-550 lenne a minimum adagja...)
Végül 1/2 11-kor tudtuk letenni, 11 kor elaludt, és 1/4 5-ig hagyott is pihenni. Olyan jól esett, hogy ennyit aludhattam, hogy a 1/4 5-öt etetésnél tök fitt voltam. Aztán 1/2 9-ig aludtam, és akkor magamtól keltem, igaz már ÁRon is nyűgösködött. Remélem a sírás kivételével ma is megismétli az éjszakai alvást.

Reggel voltam piacon, és bevásárolni, tök jó volt.
A 3 órás etetés után pedig kimegyünk a Rómaira - sétálunk egyet! :)

Tökmag, nem értem miért kell 2 hetet várni...

Nem tudom ki kérdezte, de ha zárt a méhszáj, először megpróbálkoznak az oxitocinnal, nem császár automatikusan.

Képzeljétek nekem 2 hét után minden vérzésem elmúlt. Legalább ennyi pozitívuma legyen a császárnak.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja! Lakás...sajnos semmi. Eladni nem nagyon lehet most...próbálkozunk, de eddig semmi.
Amit venni szeretnénk, újra árulják, merthogy mi nem írtunk/írunk addig alá semmit, amíg nekünk nincs potenciális vevőnk.

Már nincs túl sok reményünk benne...:(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Akkor a képek a kutyusról!

Kép

Kép

Kép

Lányok én olyan furán érzem magam,Benedek alig mocorog,fáj a derekam mint az állat,és a hasim is!
Lehet komolyan vette a kisfiam hogy akkor jöhet ha vége a sulinak és az ovinak!
Megyek is elvégzek gyorsan!
20140328174041

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönjük a drukkokat és a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltatok ránk!!!!! Tökmag, Neked pedig a sok-sok sms-t, telefont és biztatást, tündéri vagy, hogy írtál és hívtál!!!! Remélem nemsokára Te is túl leszel a szülésen, és Adél baba most már minél előbb olyan édesen fog szuszogni karjaidban, mint Dávid az enyémben! Ha több időm lesz, írok a szülésről, ami nem volt sétagalopp, de már tényleg mindegy, a fele fájdalomra nem emlékszem :)

Teljes szívből gratulálok a napokban született kisbabáknak, és mamáknak, elnézést,hogy nem név szerint teszem most ezt! Azt láttam, hogy Manóval végül egy napon születtek a fiaink :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 08:32-kor.
magdii

Sziasztok!

Ácicának mennek a drukkok.

Noémi, nem irigyellek az éjszaka miatt. Nem lehet egyszerű eldönteni, hogy most akkor éhes, vagy túlette magát a bébi. Azért jó,hogy leírjátok az ilyeneket, legalább tudjuk, mire készüljünk.

Moncsy, látszik, hogy a lányok nagyon örülnek a kutyusnak.
Hogy milyen éjszakám volt? Az éjszaka jó volt, de úgy ébredtem, mint akit jól p..in rúgtak, és ez az érzés azóta is megvan, ha leülök, vagy felállok.
Lehet,hogy Benedek tényleg készülődik?

Magdi, Dávid nagyon édes, tetszik nagyon a haja.Te aztán nem semmi vagy, még a kórházban is van kedved nekünk írni. Remélem hamarosan kapunk képeket, bár gondolom szigorúan utómunkák után, a férjedet ismerve. És a szüléstörténetet is várjuk majd.

Tabati, nálatok terhesgondozásra sem kellett járni? Nekem ott is néztek a közepétől szívhangot, és be is írták a kiskönyvembe.

Ma egész délelőtt csavarogtunk apával. Most van Miskolcon az Operafesztivál. Kicsit sétálgattunk, jó volt, mert még nem volt tömegnyomor. Szerintem holnap is megyünk, jönnek sógornőmék. Úgy szeretek ilyenkor a városban sétálni. Igaz, el is fáradtam, de már ki is aludtam magam.

Zsu

Kép
bvigh

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 08:33-kor.
magdii

Sziasztok!

Ácicáért aggódok, még nem jelentkezett. Remélem minden ok.

Magdi: micsoda hajas baba! Tünemény!

Moncsy: aranyos a kutya!

Tökmag: nekem most szülés után voltak iszonyat fejgörcseim, de szerencsére elmúlt.

Noémi 120 g szopi? Húha!
Mi ma 30-at ettünk, már ez is csoda az eddigi 10-hez meg 0-ához képest. De fejni még minidg nem tok, nem jön ki 5-10 ml-nél több, de összegyűjtöm és megkapja pótlásnak.

Nándi u.ezt csinálta tegnap. 8-kor fürcsiztünk, teletömtünk, megkapta az adagját, aludt egy órát, majd bőg ezerrel, mondom mi van már, pelenka ok, büfizni nem kell, ruha tiszta, nincs se melege, se hidege. Na, mondom csak tán nemkaja baja van? És az volt. Utána meg aludt fél 4-ig, akkor is már költöttem, h jó lenne enni, majd reggel fél 8-ig ismét aludt.

Ma du. kettesben vagyunk, sikerült enni is, elaludni is szerencsére. Apa ballagáson volt otthon (150 km-re), fél 7 után ér haza, anya meg hazament, hogy szokjuk egy kicsit 3asban is a dolgokat.

Ezzel a 3 órással etetéssel az a bajom, h honnan számoljam az etetés elejétől vagy végétől. Mert van, amikor az etetés egy óra:o, ugye cici, büfi, cici, büfi, pótlás, büfi. Ez kicsit fárasztó.

Ja, és este levesszük a kötésemet. Kíváncsi vagyok a sebre.
Vendég

Csillag: igen, keltjük 3 óránként, vagyis két óra telik el az etetés között, de szerencsére kis unszolással megeszi az adagját. Hétfőn jön megnézni a védőnő, remélem már rendben lesz, nem szeretném dokihoz vinni.
Vendég

Sziasztok!
Magdi, nagyon el vagy kényeztetve... :):) Gyönyörű baba Dávid. :) És nagyon szépek a képek...gondolom, apa most is kitesz magáért... Nagyon gratulálok!!!
Tökmag, Benito jól van szerencsére, ő már 50 grammokat is meg tud enni egyszerre. :):) Most épp annyi tejcsi van, hogy nem kell lefejnem, neki viszont pont elég. Még nem alszik túl jól, éjjel pl 5-ig nézelődött. Nem sírt, evett, és aztán nem aludt el a böfi és a tisztábatevés után... csak feküdt az ágyban, nézelődött és vigyorgott. Pont úgy alszik, mint egy kis angyalka... a kezecskéje összekulcsolva, mintha imádkozna (talán sejt vmit??:)) és annyira nyugodt... mindig eszembe jut, amit Benta írt régebben. Hogy én is pont úgy érzem, ahogyan ő...hogy nem tudom, hogyan tudtam eddig élni nélküle... :oops:
Puszedli, én pont így etetek. Annyi különbséggel, hogy ha érzem, hogy közben bekakilt, tisztába is teszem a végén. Ez kb összesen 1 óra 20 perc... Beni nem bírja ki a 3 órát, de pl most legutoljára 40 perce etettem őt meg, így kb 7-ig fog aludni. Aztán jön egy pici cici, kb 5 perc, azért, hogy igyon,és fürdetés. Fürdetés után egy kicsi játék, majd hami és szunya. Aztán legközelebb 10 körül ébred fel... szóval ez nincs 3 óra, dehát Nándi is olyan picike még... sztem nem baj, ha 2 óránként eszik. Én mondtam a védőnőnek, azt mondta, jó így. Benit viszont nem kell ébresztgetni. Képzeljétek, délután mértem, 3kg 92 dkg...

Heni

Kép
szheni

Heni: neked van elég tejcsid? nem kérdeztem semmit. Jajj, kicsit álmos vagyok :lol:most olvastam végig a hsz.-edet :oops: .
Vendég

Sziasztok Lányok!

Mukkancs: Már én is gondoltam erre többször, lehet, hogy találkozunk? Szerintem telefonszámot kellene cserélnünk, én küldöm is Neked priviben, oksa? :D

Moncsy: Édes a kiskutyus, tényleg látszik a képeken, hogy mennyire örülnek a Lányok! Szerintem jó ötlet!

Ácicáról van hír csajok? Ha jól emlékszem egy napra voltunk/vagyunk kiírva. Remélem, minden rendben, mennek a drukkok!

Magdi: tényleg nem vagy semmi, ez aztán a hatékony kommunikáció! Köszönjük, hogy írtál, és a szívmelengető fotókat is erről a szépséges kis hercegről! :-)

Én most éppen el vagyok keseredve... Apa kollégájánál "kanbulit" szerveztek mára, amire persze jófej "mindennapos" kismamiként azt mondtam, "persze, menj csak, érezd jól Magad" . Az előbb hívtam és kiderült, nem kanbuli, ott van mindenkinek a barátnője, felesége is. A szomorú az, hogy kb. 5 km-re vannak, tehát simán hazajöhetett volna értem, amikor számára kiderült, hogy nem csak pasik vannak. Erre a telefonba, ott mindenki előtt "ha nagyon akarod, visszamegyek érted"... :twisted: Hát ezek után köszi, nem. És ami betette a kaput: "de ha megyünk haza, bejönnek az XY-ék (két kollega csajostól) egy kicsit, megnézni a házat" Mélységesen el vagyok keseredve, olyan érzést kelt bennem ez, hogy szégyell engem, vagy nem is tudom, ráadásul tapintatlan is, mert este 9-kor már ne hozzon félidegen vendégeket! Sírnom kell.... :(

Bocsi a negatív hullámokért, majd elmúlik.... akarom már a kislányomat...

Puszi Nektek!

Kép
cincibabus

Jó reggelt!

[b]Ácica üzent:

tegnap, június 13-án megszületett Dominik 21 óra 20-kor, 3230 g és 52 cm.
T[/b]ermészetesen jött világra.

Gratulálok neki!
Vendég

Gratulálok Ácicának és Dominiknak!

Egyre kevesebben vagyunk 2 in 1. :D Úgy irigylem már azokat, akik babáznak, a kevés alvás ellenére is.
Remélem Manó hazaér a kórházból, mire én is sorra kerülök. Nem tudjátok, nem mondta ott hány napig tartják bent?

Tegnap kissé bepánikoltam. Délelőtt voltam CTG-én, minden o.k. volt. Épp az orvosom volt az ügyeletes. Hazafelé még bementem a DM-be ezt azt venni a kórházi csomagba, és folyamatosan "húzott" a hasam alja, alig bírtam járni. Otthon a WC-n észleltem, hogy kevés ilyen világospirosas (véres) nyák van a betétemen. Ez még 3 db betéten megismétlődött. Azóta semmi. szerintem készülődik a méhszájam. :D A húgom szerint, aki szülésznő lesz, még kb 3-4 napom van hátra. :lol:

Mindenkinek csodás hétvégét!

Kép
Kép
sosi

Sosi: nemsoká szülsz akkor, nekem a császár előtt egész nap iylen rózsaszínes vacak jtt. Remélem tényleg csak pár nap!
Vendég

Ácica, gratulálok Nektek!!!

Magdi, Dávid nagyon szép kisbaba!

Puszedli: nekem azt mondta a védőnő, h az etetés kezdetétől kell számolni a köv. etetés idejét, mert nem tudjuk, hogyan telítődik a hasa. Tegnap nálunk is rekordot döntött Borcsa, egyszer hajlandó volt 30at szopni. Amúgy 10-20 között mozog ő is. Nekem kb 3 etetésrevaló tejcsi jön le egy nap fejéssel, neked mennyi? Melyik tápszert adjátok neki? Nekünk edig a Mildibétől a Pre volt, ez a koraszülött tápszer, kedden fog mást kapni, de remélem, nem Mildibét, mert lehet, hogy attól fáj a hasa...

Moncsy: annyira tündéri a kiskutya, milyen fajta? Az én régi kutyusom pumi-mudi keverék volt, ő is hasonlóan nézett ki piciként.

Délután mi is tervezünk bemenni az operafesztre. Ugye kicsit macerás, mert 20km,kocsival is kell, meg ugye Borcsa minden cucca (még jó, h odabent tudjuk hol etetni). Férjem ma: csak akkor menjünk ám, ha lesz vmi jó program, mert tengilengizni nem érdemes. Most hozzá kell tenni, h van kirakodóvásár meg utcai programok is... Erre mondtam neki, h neked, aki egy csomó helyre járrsz, de nekem, aki nem megy sehova, nagyon is érdemes! sZóval du bemegyünk, lesz vmi koncert is, ami mondjuk különösebben nem izgat épp, de így egyeztünk ki. (bár szerintem Istvánt se vonzza az épp annyira, de nem baj.)
Most már csak azon szurkoljatok, hogy a babakocsi is beleférjen az autónkba!!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Én azért nem tudom eldönteni, mert van amikor keltem az előző etetés kezdete után 3 órával és nem eszik annyit.

Nekünk Milupa tápszer van.

Most Nándi tegnap óta 30-at szopizik:o, így elég neki 30 g tápszer pótlásnak. Egy szopi után oan 5-10 ml litert tudok lefejni, szóval 3-4 fejésre jön ki a pótadag, h akkor nem kap tápszert.
Vendég

Sziasztok :)
A szomszéd topicból vagyok - júliusi - és időnként azért bepislogok, mivel ha a második gyerkőchöz hasonlóan előbb jön Dani, akkor végülis júniusi lesz. Szopival nekünk elsőre nagyon sok bajunk volt, sok küzdelem. Bocsi a belekotyogásért.

Puszedli,
A fejéssel csak akkor tudsz gyarapítani, ha több jön össze, mint amennyit kap. Ha kevés, akkor inkább a gyakoribb etetés a megoldás, mint a tápszer. Szerencsés esetben tápis kiegészítés nem jár semmi negatívummal, de szép lassan egyre több kell majd és akkor a szopi elmarad. Gyakoribb etetéssel a tápérték is nagyobb és ha fokozódik a termelés, akkor vissza lehet állni. Egy ilyen pici babának egyébként is inkább napi 10-12 szopit ajánlanak, mint 8-at.
Az egyszerre szopott mennyiség csalóka. Ha a 3 óra után szopizik 30ml-t, az tulajdonképpen kevesebb, mintha két órával utána szopizna ugyanannyit, mivel a kalóriatartalom eltér.
Tudom, hogy rossz hír, de az éjszakai szopi és fejés a leghatékonyabb. :wink:

Kép KépKép
lorca

Preta üzent:

"Jól vagyunk, Rafael már velem alvás nincs (help!), holnap vsz. haza. Remélem van sok új baba"

Ácicával is beszéltem, jól vannak, kicsit kába és fáradt, de minden ok. Szopit gyakorolják.
Vendég

Manó hírek:

Sms érkezett:
" Már 24 h-ja itthon vagyunk, de nincs net. S azt hiszem egy piócát szültem, nem egy gyereket. Remélem az elvonkúra nem tart soká. Hiányoztok. Remélem holnap már jöhetek én is. Van mit mesélnem, főleg a pici lányom reakciójáról. Pusz mindenkinek.

Kép
Kép
sosi

Hahó Mamik és Kismamik!

Nagy gratula és minden jót Ácicának és Dominiknak

Sosi, köszönjük a Manó híreket, kíváncsian várom a beszámolóját!

További szép napot Nektek!

Kép
cincibabus

hűha, mi lehet Grétivel... Géza babához vágta a pelusát mérgében... :?: :lol: :lol: Amúgy nekem nagyon hiányzik már Manó a fórumról...

Lorca: mi először próbáltuk ezt, de dokinéni lecseszett-jogosan-mert sokat fogyott a baba. Sajnos, ha ennyire nagyon kevés a tej, mint Puszedlinek meg nekem, akkor muszáj tápszert adni, mi nagyon megjártuk, amikor az elején nem adtunk... Nekem a fejéssel kb stagnál a tejcsi szint, kicsit emelkdetett, ezzel kb tartani tudom a lépést, úgy hogy napi 3szor kap csak tejcsi pótlást.
Viszont éjszaka is tényleg kell fejni is sajnos, de így tudom csak tartani a szintet. Illetve mindig lefejem mindkettő mellem.

Igen, igen, ha nem lesz már ilyen meleg, megyünk Operafesztre! (szerencsére ez nem jár együtt operahallgatással)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!
Gratulálok Ácicának Dominikhoz!!!!!

Közben csendben irigykedem...

Sosi, nehogy már Te is beelőőőőőőzzzzz! :shock: :D

Cincibabus, sajnálom a férjed viselkedését. Remélem azért minden rendben volt. Valóban nem túl udvarias dolog este 9-kor odaállítani egy mindenórás kismamához. Azért remélem már szent a béke!

Magdi, csodaszép Dávid!!

Ma is megvolt a ctg. Semmi különös. Kevesebb méhtevékenység, mint tegnap. Viszont most délután - összevissza ugyan - de vannak enyhe fájások. Sajnos nem azok az igazi szavamelakadósak. De nem is tudom pontosan, mire kell számítanom. Teljesen kész vagyok. Holnap ismét ctg, doki is megvizsgál. Kiváncsi vagyok, változott-e valamit a méhszájam. No, meg a keddi főorvosi bemutatásra is kiváncsi vagyok.

Közben a környezetemben fogadásokat kötnek, hogy mikor szülök. Férjem már teljesen készen van. Utál mindenkit és tele van a hócipője, hogy mindenki velünk foglalkozik. Már anyukám is mondta ma, hogy jó lenne, ha minél előbb megszülnék, mert már őt is bombázzák az ismerősök a telefonokkal. Asszem Kismanónak tökéletesen igaza van abban, hogy 2 héttel későbbi dátumot kell megadni, és akkor talán megússza az ember ezeket a zaklatásokat.

No, megyek és várom az igazi fájásokat :D Puszi mindenkinek!

KépKép
süni76

help!!

ti éjszaka felkeltitek ha letelt a 3-4 óra? én nem szeretném...de félek éhenhal...
ha felkel akkor Ti megvárjátok míg sír, vagyis sírásra ébredtek? mert én azt vettem észre hogy felkelek pár perccel Lili előtt amikor már gügyörög, ha megvárom míg sír, akkor utána nincs alvás...tegnap már cicin aludt el mellettem, megvártam míg alszik és úgy tettem le, tudooom nem a legjobb de már nagyon kivoltunk...1 óra után...

nektek meddig tart elaltatni? mert mi napközben akár 5-6 órát is tudnánk aludni, ha anyája nem ba@ogatná 3-4 óránként a kajával

nagyon sok a tejcim hál isten, 10 perc egy szopi utána már nem kell neki mert annyira folyik hogy csak na...remélem azért a zsírosabbját is kiszivja...

rakok pár képet...

1, beájulás szopi után
2, anya 9 nappal szülés után 10 kilval könnyebben, bár dinnyék most a mellem helyén vannak

Kép Kép

Kép
Kép
mniki84

Csillagtáncos,
Ha sokat fogy a babu, akkor kell a tápi, de ha csak három óráként van szopi, akkor nincs annyi inger, hogy tényleg több is legyen.
Nem láttam itt feljebb, ha csak átugortam, akkor bocsi. A hatékony fejés az 7+5+3+2+1, előtte kb egy 15/10/5 szopival, de az már nagyon babafüggő.
Ez az épphogy tudom tartani a lépést nagyon ismerős. :wink: Kitartást hozzá. Főként, hogy Nálatok meg napok kérdése, hogy jöjjön az ugrás.

Mniki,
Az elején a tej hígabb, a végén jön a zsírosabb. Ha nem ébred, akkor elég neki, az biztos. :D

Kép KépKép
lorca

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.29 21:34-kor.
Vendég

Hahó Lányok!

Süni: Köszönöm a kedves szavakat, igen, minden rendben. Autót küldött értem, mennem kellett, nem volt mese, én pedig úgy döntöttem, berekesztem a durcit, az senkinek sem jó. Így én mentem a "buliba", hozzánk senki. :lol:

Niki, Puszedli: fantasztikusan néztek ki! Ez aztán a teljesítmény gyönyörű Babák és Mamák!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
cincibabus

Helló Csajok!

Milyen csöndes volt a hétvége! :D

Ácica: Gratula Nektek! :D

Jajj, Lányok, borzasztóan néz ki a lábam!
eddig is vízes volt, bokám már úgy 1 hónapja nincs, de tegnap estétől szinte lábfejem se...rettenetes! A papucsba sem férek bele! :shock: Tök rémisztő, igazi elefántláb! mit csináljak vele?
Tök nehéz menni is, mert nem hajlik!
Pénteken a barátnőm viccesen megjegyezte, hogy olyan leszek, mint a Bölcsek Kövére, mert a kezem már akkor dagadt, hááát, nem is gondoltam mennyire igaza lesz. :?

Honap melegfront! Hátha... :lol:

Kép

Kép
mukkancs

Hello csajok!

Biztos vagyok benne, hogy ez a pangás csak átmeneti, de az első hetek kissé időhiányosak, nézzétek el nekünk a ritkább jelentkezést. Olvasni mindig szoktam, szerintem a többiek is, de írni elég nehéz, inkább alszunk :)

Drukkolok és kíváncsian várom, ki lesz a következő kibújós bébi!

Én visszafogytam a kiinduló súlyomra, 4 pasi mellett elég ugrálós az élet. Baba teljesen család-kompatibilis. Íme a bizonyíték:

http://picasaweb.google.hu/sudar.andras/20090612BenikeII?authkey=Gv1sRgCOmRq5Xryfy1gwE#

Puszi mindenkinek!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Tegnap nem volt időm jönni,de sok szeretettel gratulálok Ácicának! :D :D :D

Lili baba,Nándi baba,na és Beni baba is nagyon édes! :lol: :lol: :lol:
Egytől egyig gyönyörűek! :D :D :D
Na és az anyukáknak külön gratula hogy így lementek a felszedett kilók! :lol:

Köszönöm a kiskutya dícséreteket,egyébként puli! :P
Teljesen olyan mint egy kisbaba,de azt hiszem most már kezdi megszokni az új otthonát! :P
Egész hétvégén átjáróház volt nálunk mindenki jött kutyusnézőbe! :roll:
Éppen most néztem meg a bejárati ajtó elött fekszik és nézi a kismadarakat! :D

Velünk minden okés a szombati szenvedés elmúlt,a derekam és a hasam fájogat de nem rendszeresen!
Ismerösök szerint 2 napja az arcom megváltozott,és eléggé sz@rul nézek ki!
Mondjuk én a mai vagy a holnapi napot szúrtam ki szülésre,kiváncsi vagyok bevonzom e!? :oops: :P

Egyébként kiváncsi vagyok ki lesz a következö:Süni? Sosi? vagy Mukkancs?

Manó!
Tök szuper hogy otthon vagytok,amint tudsz gyere a babaképekkel,és kiváncsi vagyok én is hogy hogyan fogadták a csajok a bébit!

Na megyek fözök egy kis sóskát,a mamám meg délben hozza a
prószát!

Szép napot Mindenkinek!
20140328174041

Sziasztok!
Jajj, nagyon szépek a babák! :D

Niki, le a kalappal. Gyorsan visszanyerted a súlyodat. Jól nézel ki!

Benta, szuper, hogy Te is! Teljesen meghatódtam a képeken. Főleg, ahol a 3 kiskrapek van. Jajj, ezek a hormonok!! :D

Moncsy, nem is írta: Tényleg nagyon aranyos a kutyusotok!

Megjártuk már a ctg-t és a dokit. Ctg rendben, flow rendben. Ééééés a méhszáj is alakul :D Külső teljesen nyitva, belső alakul. Én úgy örültem. Megyünk holnap is. Hacsak addig magától nem történik semmi. Ha minden igaz, megnéz a főorvos is és ha rábólint, akkor szerdán délután én is a karomban tarthatom a kis pöcsöst. :D Nagyon örülük, hogy végre magától valami beindult. Tegnap igyekeztem délután sokat sétálgatni a kertbe. Ma este megpróbálom apát levenni a lábáról. Hátha éjszaka mehetünk :wink:

Doki is úgy búcsúzott ma el, hogy: "Na, szüljünk már meg!"

KépKép
süni76

megírtam a szülést...

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy nagy pocak, amiben egy angyalka lakott 9 hónapig, ez a kis angyal nagyon jól érezte magát odabent, pedig már nagyon várták ezen a világon...

06.04.én, nagyon hisztimanó voltam, Ancsáéknál voltam, sétáltunk Julcsival, és a pocakommal, már sírtam is hogy nagyon nehéz, és könyörögtem hogy jöjjön ki, Apukám jól megmasszírozta a derekem mert annyira fájt már...
de semmit nem éreztem, hogy ma jönne, készültünk a másnapi NST-re és nyulkapiszkára.
Este bealudtam a CSI-n, apa kint gépezett, éjfél után 20 perccel bejött lefeküdni, én meg ki pisilni, pisilés közben nagyon begörcsölt a pocakom, mondom dejóóóó ujra a joslók, majd megmoccantam a WC-n és egy olyan hangot hallottam mintha a combcsontom roppant volna csak nem éreztem mondtam is apának hogy az furi volt, akkor még semmi nem jött, 20 perc mulva ujra pisi hát igen már megszoktuk...ujra fájt...mondom biztos pisifájásaim vannak, ekkor felálláskor már egy csepp valami végigfolyt, de bizti pisi, nem zártam el a csapot...visszafeküdtem...10 perc mulva fáj...dejó...és valami nem jó helyről jön...felpattantam és kizuttyant egy adag, nem nagy...felálltam néztem folyik e...folyt, apa konstatálta hogy akkor megyünk...ez olyan 1 óra felé volt

felhívtam Szilvót (sznő) hogy mi van, azt mondja hogy szépen lassan lezuhizom, és elindulunk , ő pont bent van...

a kocsiban már fogszorítva bírtam a fájásokat, teljesen mások voltak mint a joslók,most már elhittem hogy ez az...

beértünk 1:15kor vettek fel , vizsgálat 3 centi, kapok szülőágyat vajudni, szép amerikais rózsaszínt beöntés, stb...apa órát néz hejjjj ezek 2 percesek...4 centi...egyre jobban fáj, apa tömi a homeót, lilike alszik odabent, szölöcukrot neki () nagyon szomjas vagyok, de kapok inni...

3kor már labdán, nem jó sehogy, nyomni kell, érzem...szoltak még egyszer a dokimnak hogy jöjjön már he...beért hó 6 ujjnyi szép, ha érzem engedjem a babót, nem nyomunk csak engedem...ezek nem voltak jók, guggoltam az ágy végén, vertem az ágyat csendben közben doki sznő alattam fekszik a földön és nézik mizu...majd egyszercsak kb 5 ilyen fájás után azt mondják hopp fel az ágyra...nyomhatunk, elmondják hogyan , apa segít, minden erő összegyűjt és nyom, levegőcsere nyom...3 fájás így, egyet elcsesztem mert nem volt elég erős...4 nél kicsit vissza kellett tartanom, nem akarták hogy a feje csak ugy kint legyen...ekkor nyissz (nem éreztem) majd egy fájás és kicsusszant a meleg testecske...apa elvágja a küldökzsinórt, rámteszik, csendben nézeget...gyönyörű, apával elmentek megvizsgálni, minden okés, közben a lepényke is kicsuszant, és dokibá már fércel is össze...már nevetek nem fáj semmi, röhögünk hogy nem talál bele...stb...majd jön apa manóval és szopizik...mint egy ksi porszivó...

2 óra megfigyelés, majd írány az osztály, aludni nem bírok, hogy is lehetne...nézem a pöttöm manót...szobatársak rendesek nagyon...popsi fáj de pisilni muszály elmenni, folyik minden belőlem, guszta lehetek, de muszály menni...

5 nap a kórházban...no comment...inkább...elfelejteném

az egész annyira gyors volt hogy fel sem fogtam, nem fájt így utólag, nem szenvedtem...apa nagyon büszke rám, dokibá is( 3 tól-fél 5ig dolgozott )a mai napig csak nézem a manót, hogy ő most hogy is került ide...

szép volt...apa sírt én reszketve zokogtam az ágyon...

és amit még egyáltalán nem fogtam fel hogy ANYA LETTEM, egy kislány ANYUKÁJA...

Kép
Kép
mniki84

Jó reggelt Anyukák, Kismamák!

Rám tökéletesen igaz, amit Benta írt. Még az olvasás valahogy megy, de írni nincs időm...

Niki, nagyon szépen írtad le a szülésedet! Tök jó neked, hogy ilyen gyorsan visszament a pocid. Nekem még van egy kicsi, remélem már csak 1-2 hétig.

Az etetésről: én próbálkoztam többféle képen is. Én most nappal 3 óránként keltem Áront, éjjel viszont alszik, amennyit akar. Nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy ha alszik, nehogy elrontsam azzal, hogy felkeltem.
Éhen halni nem fog :) Fel fog kelni. Én is a nyöszörgésre kelek, és gyorsan ki is veszem a kiságyból, hogy apát hagyja aludni.

Lányok, ma kapunk tápszert. :( :(
Sajnos muszáj. Áron etetésenként 120-150 gramm között eszik!! A jobb mellemben van is ennyi, de a balban sajnos csak 60 körül, úgyhogy ide kell a pótlás. Szedem az urticát, de nem indította be jobban. Próbálkoztunk a váltott mellel is, de akkor a következő etetésre nincs elég.
Mindegy...anyatej még van bőven, az a főétkezés, a tápszer lesz a desszert.

Ez van!

KépKép
KépKép
kfnoémi

hurrá.
van net.

olvasok, s jövök (ha hagynak)

Sosi! értesítés megoldva, mehettek "osztódni" :wink:

Kép
kissmanó

Hahó Lányok!

Nem tudom, mi lett velem... az eddig a terhességre jellemző koránkelésnek nyoma sincs.... kb. fél órája ébredtem! :) Tény, hogy hajnalban fent voltam óránként legalább 10 percet pisijárat miatt.

Naponta többször is érzem, hogy jól bekeményedik a hasam, de leginkább fent, ahol a Babóca feneke és lábai vannak, és fájással nem jár. Ez már előrejelezhet valami méhtevékenységet?

Mukkancs: Nekem is hasonló a helyzet a lábaimmal, olyanok mint valami "érzéketlen tuskók" és csak egy csúnya papucsot tudok felvenni, ha szerencsém van, vagy reggelre egy picit visszamegy és akkor gyorsan felkapok valami cipőt és abban elvagyok egész nap, de a bokám akkor is botrányos. A lábfejem is nagyon duci... Dokim azt mondta, vele jár, bírjam ki és még a homeós Natrium Chloratumot is elvetette, azt mondta, semmit nem kell szedni.... Ha éjszakára megpróbálod egy picit feltenni párnákra, stb, akkkor reggelre jobb lehet, de ez is csak elméletben működik, mert helyváltoztatásnál csak a szenvedés van a párnákkal....

Moncsy: Nekünk is pulink van, de ő fehér. Édes pofa, nagyon játékos és szeretőszívű, mellette pedig egy ordas házőrző idegenekkel szemben. Mi imádjuk, nagy egyéniség!

Süni: Ezek nagyon jó hírek, hajráhajrá!

Niki: Te is könnyeket csaltál a történeteddel! :)

A mai naphoz is minden szépet és jót kívánok Nektek!

Puszi!

Kép
cincibabus

Hű, Niki, ez is papírzsepi-gyanús történet!!! és nagy mázlista vagy te is, hogy így lefogytál! Nekem még ott az az öt kiló, ha eddig nem ment le, ugye nem jelenti azt, hogy ezután már nem fog???

Benta: édes, hogy ez a Benibaba mindenhol tud aludni!

folyt köv, most mennem kell

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Cincibabus, én nem tudok hozzászólni, de úgy tudom, hogy az a jó, ha fent fáj...talán már Te is közeledsz a nagy napoz!!

Csillagtáncos, persze, hogy nem jelenti azt! Amint letelik a 6 hét lehet már tornázni is egy picit. Én már alig várom, hiányzik a mozgás. 9 hónapig alig - alig mozogtam, összesen a jóga, de most már érzem, hogy jól esne.
Ráadásul Viktornak is szeretnék tetszeni. Bár azt mondja tetszem...én nagyon készülök az összebújásra. :):)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nekem is hiányzik már a mozgás, pedig soha nem voltam hű, de sportos! De hasizomgyakorlatokat tuti fogok csinálni, na meg súlyzózom vagybnem tudom, hogy a karomról is lemenjen. És nekünk már csak egy hét, juppí!!! Iszonyat nehéz kibírni a 6 hetet...
Sajnálom, hogy kell a tápszer, de hátha lesz ez még jobb! Az egyik barátnőm most ad egy tuti tejserkentő tea receptet, magadnak kell keverni, majd leírom. Olyan gyógynövény is kell bele, ami nincs a Laktoherbben, és szerinte pont az az összetevő a legfontosabb.

Cinci: örülök, hogy mégis jól alakult az estéd!

Lorca:
leírnád kérlek, hogy ik azok a számok? a 10-15-5 gondolom a szopi, de a többi. Sajna nem tláltam ki.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Niki, ez a szülitörténet nagyon szép volt! Meghatódtam! :oops:

Cinci,
köszönöm a tanácsot, próbálékoztam a polcolással, de nem bírok nyugton maradni :roll: , na mindegy, ezt a kis(remélem! :) ) időt már kibírjuk.

Csajok, mázlisták vagytok ezekkel a kilókkal, én tartok tőle, hogy szenvedés lesz utána megszabadulni...De meglátjuk!

Manó:
GYERE MÁR! Mesélj és várjuk a képeket!

Kép

Kép
mukkancs

ma reggel olyan, de olyan sírást produkált Borcsa, mint még soha, úgy megijedtem, hogy mi baja van, mert nem hasonlított a hasfájós sírásra... de végül az volt a baja, mert betonkemény volt a hasikója... már készültem, hogy hozom a szélcsövet, de közben szegény kiszenvedte a termést... hát most se leányálom, de már jobban van...

TEgnap voltunk b 3 órát az operafeszten, én olyan boldog voltam, hogy bementünk! Baba hordozókendőben, nyikk nélkül elvolt, ennek is úgy örülök! lés egy csomó idegen leszólított, hogy "jajdeédesakispicurhányhetes?" :lol: :lol:

depis hangulatom van ma. segítség!!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

hú csajok apája nekem is hiányzik nagyon, én nem bírom ki 6 hétig asszem, ha nem fáj semmi, nem vérzek rávetem magam :oops: tegnap is csak egy jóéjtpuszit lehelt a nyakamra és azt hittem...najónemrészletezem....

15 perc és letelik a 4 óra, jön a cici....már jó lesz , olyan kemény hogy szétreped... :shock:

Kép
Kép
mniki84

hát, Niki, nekünk is nehéz volt már az elejétől, de mi nem mertük, végülis átmenetileg máshogy is meg lehet oldani, bár az közel sem olyan... :cry: de gondolom nem véletlenül van hat hét

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

höhö...6 hét monnyátok...
hát most jelen pillanatban még a gondolat is félévekre van tőlem
kívül 3, belül 7 centis gátsebbel....de amekkora feje a fiamnak van....

Kép
kissmanó

szüléstörténet megírása folyamatban. addig hadd gratuláljak

Magdi + Dávid
Mia + Szófia
Evicuska + Róza
Ácica + Dominik

anyuciknak és babuciknak. Természetesen apácskáknak szintúgy.
Babáknak meg sok anyatejcsit, anyuciknak nyugit a fehér nedű előteremtéséhez, apácskáknak pedig kitartást ha ordítósakra sikerülnek a melóba menés eőtti éjszakák.

Kép
kissmanó

Csillagtáncos,
Ahogy a szopiban, a fejésben is a váltott cici a leghatékonyabb. Egyre rövidülve, 7perc, 5 perc, 3-2-1. Igy van ideje a másiknak egy kicsit töltődni. A szopi szintén, mivel 10-15 perc után már csak azt szopizza, ami akkor termelődik. Igaz, hogy az a legzsírosabb tej, de azért nagyon sokat kell melóznia.

A váltott mellből szoptatás azért is fontos, mert ha tele van, akkor az egy olyan visszacsatolás, hogy köszi, elég volt. Legközelebb már nem lesz annyi. Igy hacsak nincs túl sok tej, nem jó, ha tele van. Inkább egy kicsit fejni belőle, mielőtt letellik az idő. Többnyire a két mell nem is ugyan annyit termel.

Torna:
Nem kell megvárni a gyerekágy végét, sima szülés utáni másnap lehet kezdeni (hajnalban szültem, aznap kezdtem). Császár után is csak a hasfalat kell kímélni, de ott is max pár napot kell várni a többire.

Kép KépKép
lorca

Niki, nem ééééérrrr! Nekem is könnyeket csaltál a szemembe a szüléstörténeteddel. :D

Olyan jó Nektek, hogy már az etetésekről beszélgettek. Mi meg még jópáran a pocakunkkal küzdünk...

Én meg már írogatom a gyanúsnak tűnő fájásokat. Asszem alakulgatunk. :wink: Lehet, hogy nem akarja Zéti, hogy megszabják neki, hogy mikor bújjon ki, ezért inkább beelőz.
Van viszont egy furcsa, visszatérő fájdalom. Nem fájás közbe jön, hanem 2 között és a végbelem felé irányul. Aztán pár másodperc múlva elmúlik, de elég kellemetlen. Ez normális lehet?

KépKép
süni76

Süni: Zéti buksija mennyire van lenn?
A popsiban lefele irányuló fájdalom arról szól álltalában, hogy elindul a béb lefele.
Kezd gyanúsan szülés szagú lenni a leírásod.
HAJRÁ!

Kép
kissmanó

Megőrülök!!! :evil:

Ma is kettő óta megy a műsör. Megettem, tisztába raktam, minden jó, csak nem alszik!
Lehet, hogy front, de szinte állandóan front van!!

Kismanó, képet kérünk Géza babáról!!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?