Új privát üzeneted érkezett!

Gratula Mulannak, Isten hozta Kendét közöttünk :)
jaspis

Jajjj nem Kendenek hivjak lanyok! LILINEK :) Kende a vezeteknev :D :D :lol:

Ohh Kubu, Molnarhoz meg be sem jelentkeztem, ido egyenlo a 0val! Milly rad szamitok hogy tudsz megoldast!!!!

Lattam kepet Lilirol :):):)

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!

Mulan,
nagyon gratulálok! Várjuk a képeket.

Zsuzsa,
miért csak ősszel kezditek az úszást?

Cirkuszka,
én is várom :)
Bár kicsit aggódom, hogy Beni hogyan bírja majd. Már bepakoltam, viszem a fél lakást :) :) :)

Kati,
én is tervezem, hogy visszaköltözünk lassan a saját hálószobánkba, de eddig még nem volt kedvem hozzá és persze ez így sokkal egyszerűbb nekem is.

Lehet, hogy szeptemberben megyünk nyaralni. Van valakinek tapasztalata kisgyerekes repülőúttal?
Vera, neked van, ugye jól emlékszem?

Reni
b.reni

Haho, en avgyok az ejjeli bagoly, ferjem ejfelkor ert haza a repterrol.

Reni , van holnap meselek szemelyesen :) a fel alaks az jol fog mutatni a kepen :) Ma nagyon jo hangulatban telt a fotozas :)

Na most mar tenyleg megyek aludni! Jo ejt!

Kép

Kép
cirkuszka

Szasztok,
bejelentkezés mielőtt elkezdem a maratoni tanulást. Brrr bírjam már ki ezt a pár napot.

Reni,
azért csak ősz mert addig lent leszünk nonstop Balaton, utána pedig még két hét nyaralás, ergo addig örülök ha azt tudom h a következő nap mit is fogunk csinálni :D :D :D
jaj de jó mentek nyaralni ? lehet tudni már hogy hova ??
mi soha nem fogunk Marcival repülni, mármint hármasban, apa kölökkora óta repült, aztán 2 éve egy kis szellőtől (repülés közben) bepara úgyhogy autó, de azzal bárhova.... :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Cirkuszka Chamomilla CH15 elalvás előtt fél órával 5 bogyó. Ha nem válna be akkor SEDATIF PC, lefekvés előtt 1 tabletta,
nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzászokást. Remélem segít! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Mulan,
annyira örülök és szívből gratulálok nektek!!!!!!!!!!!

Szilvi,
nagyon vagány a babakocsi!
Igen, Edit kedves, aranyos, köszönöm neked!

Tatyi,
Eperfesztivál, oh… életemben összesen nem ettem annyi epret, mint most a néhány hónapnyi várandósság alatt… de nem mehetünk a fekvés miatt, pedig ki nem hagynám… imádom az epret!!!!!!

Kubu,
én is egyre több mindent veszek a TeszVeszen… jó móka keresgélni és szuper érzés vmit jó áron megnyerni… legutoljára betűdekorációt vettünk Bogi szobájára, olyan kis szép lett!
Apával puszi nincs, de bújás, ölelés van, ráadásul itthon is marad a héten… ez kárpótol a puszikért!
Kitartás a vizsgához!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Gratula Mulannak és Lilinek! :D

Kicsit értetlenkedtem, mert én úgy tudom, a Kende fiú név, de most már Cirkuszka megvilásított, hogy az a vezetékneve :lol:

Kati, mit adsz inni Milánnak? Julcsi anyatejen kívül még csak vizet kapott, illetve inkább próbáltam neki adni, de azt nem nagyon fogadja el. Pedig nem bánnám, ha ki lehetne hagyni az éjjeli etetést, éhen biztos nem halna, mert igen jó húsban van :lol:

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Tatyi Eperfesztivál irigykedek nagyon... imádom az epet, de én idén egy darabot sem ettem mert szoptatás alatt nem nagyon javasolják... így nem mertem kockáztatni a kiütéseket... :? na sebaj majd jövőre... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, nem mondom azt amit ilyenkor kene, megyek es beszerzem! Ma sem evett csak 3 kanal spenotot, tiszta hiszti es kiborito, most leraktam aludni be is aludt!

Reni mindjart talizunk :)

Sziasztok Lanyok szep napot!

Kép

Kép
cirkuszka

Mulan: óriásnagy gratu!
azért ez a gyors összefoglaló elég ijesztően hangzik. :(

repcsizés gyerekkel: mi is tervezzük szeptemberre, aztán meglátjuk mi lesz belőle. én még sohasem repültem de utánanéztem a dolgoknak, összecsukható babakocsit egészen a gép ajtajáig lehet vinni, uticéltól függően (de görögországban mindenképp, én azt néztem) lehet bérelni autót gyereküléssel. a legtöbb szállodában van bérelhető kiságy vagy utazóágy, van ahol 1-2 euro/éj, van ahol ingyenes. :)

Kubuspace: mi még sohasem repültünk, autóval viszont mi is bármikor bárhová, 1-2 ezer km nem távolság. :) de a tavalyiból kiindulva... 1 gyerekkel is bazisok cuccunk volt, 2vel mennyi lenne? pedig nem kicsi az autónk. egy repülős-szállodás-kocsibérlős út kényelmesebb lenne talán, kevesebb cuccot kell vinni - talán. meg pl tavaly Milán végigaludta az utat (a görög határon ébredt), de most amilyen örökmozgó, nem tudom hogy bírná.

mi meg még mindig nem szülünk. pedig mindjárt itt a vihar is, ma súroltam fürdőkádat, töröltem port, ...

mia_snow

Sziasztok!

Hát Mia snow szedd össze magatokat, és hajrá! Vihar itt is van:-)

Millye tényleg nem szebed szoptatás alatt epret enni?én ezt nem is tudtam! Mondjuk nem is ettem :-)

Zita!
Én mostanság friss gyümölcsökből gyümölcscentrifugával "nyerem" az itókáit napközben, éjjel csak vizet kap, ha kér...

A mostani hétvégét a barátainkkal töltjük, ott is jön a baba, eddig úgy tünik, kislány!
Drukkoljatok, ne essen az eső, hogy legalább fesztiválozhassunk egy kicsit!

Puszi mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Reni!
Igen mostanság nőtt így meg a haja, ce csak a feje tetején, olyan pankosan:-)))
Ti is nőttök rendesen? Beni szopizik még?

Pusz
Kati

Kép
tatyi1983

Cirkuszka majd írd meg, hogy jó volt-e a bogyó :wink: ne adj neki előtte és utána fél óráig se enni se inni :wink:

Tatyi1983 van amelyik baba allergiás rá... mármint kipattog a bőre... de van olyan baba akinek semmi baja nem lesz tőle... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Tatyi1983 és szorítok, hogy jó idő legyen :D

Kép

Kép

Kép
millye

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:45-kor.
szonce82

Lányok, nekem olyan furcsa, amit a saját szobába visszaköltözésről, meg a kartávolságon kívüli alvásról írtok.

Nálunk Marci az első pillanattól kezdve külön szobában alszik, a saját ágyában. Mivel elég nagy a lakás, ezért ott a bébiőr az ágy mellett, de gyakran én már azelőtt hallom a nyekergését, hogy a bébiőr bekapcsolna. Szemmel láthatóan eddig a gyereknek nem okozott maradandó lelki sérülést, hogy nem velünk alszik :)

Félre ne értsetek, nem ítélkezem, csak nekem ez olyan furcsa :) Néha előfordul, amikor hajnalban kel a gyerek, hogy átviszem magunk közé a nagy ágyba, de amíg ficereg, addig én nem tudok tőle nyugodtan aludni.

Ti hogy tudtok pihenni, hogy így veletek alszik? Én biztos mindig mosott sz....r lennék.
jaspis

Szonce82 napközben mennyit alszik? Lehet, hogy már írtad és kérdeztem, de szopik még? Ha csak szopik akkor milyen gyakran eteted napközben? Próbáld te is ki a SEDATIF PC-t, lefekvés előtt 1 tabletta. De előtte azt kellene megtudni, hogy mi lehet az oka, hogy felkel... mármint lehet, hogy tényleg éhes és azért vagy már csak megszokásból... hány kiló? Átfordulás... nos ez egy olyan dolog, hogy nem egyformák a babák... de nem vagy semmiről lemaradva... átfordulás (4-6. hónap) amióta a fiam forog azóta nincs biztonságban mert nem merem sehol otthagyni egy pillanatra sem mert lefordul... a másik van amikor napközben azért kel fel mert álmában átfordul... :?

Az átfordulás segítése:

Előkészítés: Már 2 hónapos kortól tegyük naponta többször pár percre hasra az ébren lévő babát, hogy erősödjön a hát és a nyak izomzata! 3 hónapos kortól legyen egyre többet hason a baba! Ekkor már érdemes nappal leköltöztetni a földre egy plédre vagy játszószőnyegre. Ez kellőképpen kemény és biztonságos felület a támaszkodás és a forgolódás megkezdéséhez. A hát- és nyakizmokat úgy is erősíthetjük, ha ráhasaltatjuk a babát egy nagy labdára (ha van otthon ülőlabda vagy fitness labda), és a csípőjénél fogva lassan előre-hátra görgetjük. Ahogy gördül a labda, úgy csökken az a alátámasztás, és a babának egyre több erőt kell kifejtenie saját feje megtartásához. (A gyakorlat csak akkor hatásos, ha a baba már önállóan emeli a fejét, és nem simul rá tehetetlenül a labdára.) Szintén a nyakizom erősítését szolgálja, ha a babát kezénél fogva hanyattfekvésből lassan felhúzzuk ülésbe, majd lassan visszaengedjük. A gyakorlatot egymás után max. 3-5x ismételjük meg!

Csalogatás: A mozgásfázisok jelentős része a fejtől indul el, ezért érdemes először mindig a fej elmozdulását ösztönözni. Mutassunk fel a babának egy játékot, csörgőt, majd vigyük lassan oldalirányba, hogy a tekintetével követve elforgassa a fejét! Ahogy utána is nyúl, követni fogja a mozdulatot a váll és a karok, majd a törzs, végül a lábak.

Lábingáztatás: Az átfordulás egyik fontos tényezője a törzs, ezen belül is leginkább a csípő mozgékonysága. Segíthet a forgás előkészítésében, ha a babát hanyatt fektetve, a két lábát jobbra-balra ingaszerűen mozgatva forgatjuk a csípőjét (mondókára vagy énekre). A gyakorlatot később már úgy is végezhetjük, hogy csak az egyik lábát fogjuk, a másikat pedig a baba maga viszi utána.

Passzív forgatás: A 2-3 hónapos babák nagyon szokták élvezni, ha eleinte óvatosan, később már nagyobb lendülettel hengergetik őket. Ez jó alkalom arra is, hogy megbarátkozzanak az átfordulás élményével.

Aktív forgatás: Fektessük a babát egy plédre, majd lassan emeljük meg a szélét, mintha le akarnánk róla gurítani a gyerkőcöt! Eleinte csak oldalra fordulásig végezzük a gyakorlatot, majd később döntsük tovább egy olyan szögig, amikor már magától be tudja fejezni az átfordulást! Idővel egyre korábban hagyjuk félbe a fordítást, hogy minél nagyobb részét a babának magának kelljen elvégeznie! Először majd segíteni kell neki, hogy ne akadjon meg a saját kezében (pl. simítsuk a karját a talajra a feje mellé), de ahogy ügyesedik, már önállóan is meg tudja oldani ezt a problémát.

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:45-kor.
szonce82

Szonce, Ádám milyen ari! Kis vasgyúró baba ő is! :D

Jaspis, nekem így sokkal kényelmesebb, hogy Julcsi ágya a miénk mellett van, így éjszaka ha kelni kell, csak felállok és kiveszem, nem kell érte zarándokolni a másik szobába aztán visszavinni. És remekül alszunk így is! A párom fel sem ébred a szopikra. Az első hetekben ráadásul nem is tudott elaludni az ágyában csak a hasamra fektetve vagy mellettünk. Szerencsére most már nagyon ügyesen elalszik egyedül. Azt várom, hogy átaludja az éjszakát, és ha már az éjjeli szopit ki tudjuk hagyni, akkor költöztetjük külön szobába. Legalábbis ez a terv. :)

Forgolódás. Egyszer Julcsi hason volt és átbillent a hátára, de biztos véletlen volt, mert azóta ezt nem ismételte meg. Imád hason aludni, sőt szinte csak úgy tud mélyen aludni, ha háton van, akkor zavarja a keze-lába, rúgkapál. Viszont fura módon, ha a játszószőnyegen fordítom hasra, az nem tetszik neki, ott lusta emelgetni a fejét, pedig már képes lenne rá. De lehet, hogy még túl pici ehhez :?

Kép sztrájkolok

Kép Háton sokkal jobb :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

zita

Látom nektek is van ilyen csukló csörgőtök. Julcsi rendeltetés szerűen használja?

Nekünk is van, néha rárakjuk Marci kezére, de tudomást sem vesz róla.
jaspis

Jaspis Nekünk az első 2 hétben a baba mellettünk aludt... :D (nem volt még meg a légzésfigyelő) Én be szoktam reggel csempészni az ágyunkba mert nagyon jó vele aludni... :D olyan jó amikor szopi közben a meztelen lábacskáját a hasamon melegíti és a kezével megfogja a kezemet... és amikor elalszik a cicin olyan jókat szuszog mellettem... ettől nem kényeztetem el mert tudja, hogy melyik az ő ágya... tudod hogy milyen gyorsan megnőnek, és olyan rövid ideig lesznek ilyen picik... ezért minden pillanatot érdemes megragadni :D :D :D

Zita978 milyen nagyot nőtt Julcsi :shock: :D nem győzök csodálkozni :D

Szonce82 nem lehet, hogy az ennivaló mennyisége kevés neki? Mikor teszed le aludni? Mikor eszik utoljára? Nekem akkor óriási szerencsém van a fiammal mert ő átalussza az éjszakát.... általában fél kilencig alszik... mondjuk tegnap 5 órakor kelt, de evett és utána kilencig aludt. :shock: Ádám is milyen nagy fiú már :shock: nagyon édes az az alvós kép :D :D :D

Kép

Kép

Kép
millye

Jaspis, Julcsi sem vesz róla még tudomást :lol: De néha rárakom, egyszer majdcsak észreveszi. Még nem fedezték fel a kezüket :D

Millye, ne is mondd, úgy nő, mint a bolondgomba, már a 62-es ruhákból is el kellett raknom párat :shock: Mondjuk nem csoda, mert rengeteget eszik és alszik :D
Az alvás nálunk még nem megy ilyen sok egyhuzamban, általában este 8-kor van vacsi, aztán éjjel 2-kor kel először, aztán 5 körül, akkor fent van 1-2 órát, aztán picit szundizik, megint felkel és eszik. Aztán délelőtt még alszik vagy 3 órát egyhuzamban. Ezeket a hajnali megszakításokat jó lenne elhagyni...

Jaj, nálunk olyan szélvihar van, meg a hidegfront, tegnap óta megint van egy kis nyügi. Alszik, eszik, játszik, sír, aztán megint alszik. Végül is nem olyan rossz, csak a sírás ne lenne, max 1 órát van jó kedve, aztán kezdődik a hiszti :(

Remélem, holnapra elmúlik a nyügi, mert jönnek a nagyszüleim látogatóba, most fogják először látni a dédunokájukat, mert messze laknak sajnos, és már elég idősek, hogy ilyen hosszú útra keljenek. De most végre rászánták magukat, anyukám hozza őket, így 4 generáció lesz együtt! :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 idővel majd átalussza az éjszakát... szoktad ilyenkor tisztába tenni és a villanyt is felkapcsolod? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

---
szonce82

Sziasztok! Kubuspace! Köszi a linket a szülészetről, mikor Benedeket szültem ilyen még nem volt (hát nem is igen lett volna mivel dicsekedniük). Ez elég modernnek néz ki, remélem nekem is fog jutni egy ilyen szép szülőszoba. Tényleg Molnár doktorhoz jelentkeztem be, nagy nehezen a 20. héten eldöntöttem, hogy akkor itt szülök és felkerestem. Jól meglepődött, hogy ilyen későn, de végül fogadott és megbeszéltük, hogy akkor nála fogok szülni. Te is nála voltál? Honnan tudtad, hogy nála szültem, vagy már írtam korábban, vagy esetleg ismerjük egymást valahonnan?

Ha nem bánjátok én is bekukkantok ide néha és fogok írni is, még nem mondanám, hogy megjegyeztem ki kicsoda, de igyekszem, bár sokszor nincs sok időm netezni... :)

Alvással és etetéssel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy mindenki más és máshogy csinálja, és a gyereknek az a legjobb, amit a szülei teljes szívükkel el tudnak fogadni. Ez nálunk így is van, azzal kiegészítve, hogy legtöbbször én azért utánanézek a tudományos oldalának is, ha valami nem jön olyan természetesen. Ez szakmai ártalom is, de szerintem a gyerek érdeke is ezt szolgálja. Az én fiam a mai napig velünk alszik egy szobában és mi már az elején úgy terveztük, hogy nem fogjuk kipakolni onnan, csak majd nagyon soká. 6 hetes és 4 hónapos kora között amúgy szinte átaludta az éjszakákat (10-től 5-ig aludt) aztán kezdett el újra kelni, de én azt olvastam, hogy ez gyakori dolog. Benedek 1 évesen még 4-5-ször szopizott éjjel, közös ágyban aludtunk, így nekem ez nem okozott gondot, mert gyakorlatilag kiszolgálta magát, én alig ébredtem fel rá. És valaki írta, hogy olyan jó érzés, hogy ott fekszik és hozzá lehet nyúlni, hát ezzel egyetértek, és én úgy szeretem, hogy ott bújik éjjel is. Mivel kezdettől fogva velünk alszik, mindhármunk nyugalma érdekében, mi ezt így szoktuk meg és mindenki tud aludni, persze később már nehezebb megszokni, hogy kettőnél többen vagytok az ágyban. Este mindig egy földre rakott matracon alszik el az ágyunk mellett (hogy le ne essen, amíg mi még nem vagyunk ott) aztán, ha éjjel keres minket, akkor felvesszük magunk közé mind a mai napig. Miután terhes lettem a második babával olyan kevés lett a tej, hogy az éjszakai szopiról könnyen lemondott (egy kis biztatással) és most 18 hónaposan sokszor átalussza az éjszakát, úgy hogy fel sem jön hozzánk. Nagyon sok gyerek egészen 2 éves koráig többször is felkel éjjel, és ez teljesen normális, így fejlődik az alvás. Előbb utóbb minden gyerek egyedül alszik éjszaka, de szerintem a mi kultúránkban mi mindig sokkal hamarabb várunk mindent a gyerektől, mint amire érett lenne. És sokszor a gondozóktól (ld. védőnő, orvos), akiknek hinne az ember nem kapunk információt vagy nem hiteleset ezekről a dolgokról. Én abban hiszek, hogy ha hagyjuk akkor egy egészséges gyerek a maga ütemében mindenre megérik, mindent megtanul, amire szüksége van az élethez és ehhez nincs szüksége tanácsokra és trenírozásra. Szerintem a mi kultúránkban mi mindig sokkal hamarabb várunk mindent a gyerektől, mint amire érett lenne. Ez nálunk vonatkozik a mozgásfejlődésre is. Egészséges gyereknél a forgás hasról hátra és vissza 6-7 hónapos korra fejlődik ki legkésőbb, sokan 4-5 hónaposan tanulják meg, aztán kúszik, mászik, ül és jár, ez a folyamat egészen 1,5 éves korig elhúzódhat. Mi soha nem tréningeztük Benedeket és nem járkáltunk vele kézenfogva mégis 10 hónaposan már járt, de ez a mi esetünk. Azért is írtam le ilyen részletesen, hogy legyen egy ilyen vélemény is ezen a fórumon és ha van aki ebben az irányban keresgél (mint mi is), akkor ne legyen egyedül.
gombahölgy

zita

Nagyon szép dolog ez a 4 generáció :)

Én sajnos nem voltam a nagymamámnál már vagy 1,5 éve :( Mostanában nagyon az jár az eszemben, hogy meg kéne látogatni, hogy még biztosan találkozzon Marcival.

Gombahölgy

Nagyon szimpatikus, amit a gyerekek fejlődéséről írtál. Hiszek abban, hogy ha a gyereket partnernek tekintjük, és értelmesen foglalkozunk vele, akkor trenírozás nélkül is szépen fejlődik. Aztán ezt most a gyakorlatban is kipróbáljuk :)
jaspis

Szonce82 milyen volt a külön alvás? Remélem jól telt az éjszakátok! Nagyon édes Ádámról a kép! :D

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:46-kor.
szonce82

sziasztok :)

megjöttünk!

köszönjük a gratulációkat :)

íme néhány kép:

Kép

Kép

Kép Kép

majd megirom mi volt hogy volt,de mostmég eléggé küszködünk ezzel az etetés dologgal..nagyon bevannak álva a melleim :? baromira fájnak nemtudom mit lehetne velük kezdeni,ez a kimaszirozás dolog úgytünik nem nagyon megy...persze lehet h csak bele kéne jönni?...de mostmég... :(

megpróbáltuk a mellszivóval is,de azzal is bénáztunk ugytünik mert csak mégjobban fájt és vérezni is elkezdtett...
nem hitttem volna hogy ez ilyen nehéz ügy lesz...

milyen praktikák vannak ilyen helyzetekre? :cry:
mulan

Szonce82 örülök, hogy jó volt az első külön töltött éjszaka :D Nagyon jó, hogy apukád jobban van és hazaengedték a kórházból! :D a dohányzást meg el kell neki magyarázni, hogy jobb lenne ha örökre abba tudná hagyni.... :?

Mulan nagyon édesek a képek! Örülök, hogy itthon vagytok! A melleidre a legjobb orvosság a szoptatás... vannak rá homeopátiás bogyók amik segítenek a gyulladt nehezen ürülő kemény mellek gyógyításában, az egyik ilyen szer a Bryonia 9CH naponta 2-4x5 bogyó valamint a Belladonna 9CH naponta 2-4x5 bogyó... remélem hamar rendbe jössz! :roll: Sok tejcit és jó egészséget! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Kriszta,
Hogy vagytok, apa meggyógyult ?

Tatyi,
Eperfesztivál, nyami nyami. Milyen volt ?

Reni, Cirkuszka,
Na meséljetek milyen volt a fotózás, ja és persze ugye láthatunk majd 1-2 képet is ?

Mia_snow,
Naaaa any news ???

Szonce,
Saját tapasztalat: Marci aránylag későn fordult meg, mondom én ezt a hasonló korú babák hipercsúcsmármindentcsinálokjához. Utált hason lenni, nem erőltettem, de semmiképpen sem akartam kihagyni hiszen akkor nem lesz kúszás. Lassan, fokozatosan csináltam. Első nap max 5 perc és szépen emeltük az időtartamot. Április 4-én volt az első megfordulása, utána hetekig semmi. Most pedig nem lehet lelőni :shock: hanyatt fektetem, abban a pillanatban pattan és csak hason szeret lenni. De van olyan is h elindul az ágyon hosszában, és pillanatok alatt végigpörög az egész ágyon.
..
Na úgy látom a hasonfekvős képből hogy annyira nem is vészes a helyzet :lol: Kitartás, össze fog jönni.

Mi az a bölcsőn lévő rácsvédő ?

Nem lehetne apudat valahogy „kordában tartani”. Itt van az unokája, ha játszani szeretne vele akkor változtatnia kellene az életmódján és természetesen a cigit pedig felejtse el. Anyukád sem tud ráhatni ?

kubuspace

Jaspis,
Együtt- vagy különalvás. Marcira majd 10 évet vártam, úgyhogy valamiért én a kezdeti időben – még ha nem is mondtam – inkább paraanyu voltam. Egyszerűen szerettem volna vele lenne az első hetekben, h minden rezzenésénél ott legyek és ehhez az is kellett hogy éjszaka egy szobában aludjunk. Úgyhogy én költöztem Marci szobába, pár hét múlva szerettem volna visszamenni a nagyágyba apa mellé, de nem sikerült, rosszul éreztem magam… majd 1-2 hét extrázás még Marcikánál és most már jó régóta mindenki a saját ágyában alszik.
Őszintén egyébként Marci első pillanattól a saját ágyában alszik és szerintem nem igazán viseli meg hogy vele vagyok e vagy sem. Nyugodt, kiegyensúlyozott, bárhol tud aludni.
Nálunk inkább a nagyágy a tiltott terület, kivéve vasárnap reggelek akkor szoktunk hármasban összebújni, egyébként alapszabály h Marci a kiságyában aludjon.
Egyébként napközben sokszor pihizünk együtt, ezt a Marci szobájában nagyágyon csináljuk. Hihetetlen jó érzés a törptalpas kismanó közelsége, ahogy forog, befordul, cuppog, belém rúg :roll:

Ja és tessék mielőbb egy nagymamalátogatós túrát szervezni !!!

Zita,
Nyugi, lassan eljön az is hogy átalussza az egész éjszakát, csinálhatnád azt is hogy az uccsó etetés nem 8-kor hanem picit később van, nálunk is bevált anno. Ezáltal mind később ébredt reggel. Most pedig 8-7 között simán tudja a lóbőrt húzni.
Dejó dejó a 4 generációs tali, mesélj milyen volt.

kubuspace

Gombahölgy,
[quote="gombahölgy"]S írta:gombahölgyziasztok! Dr. Molnár László még a Jánosban van, nem tudjátok, van esetleg, akinek ő az orvosa?

Ez volt az a kérdésed februárban volt amire Millye és én is válaszoltunk is (én nála szültem) :D
Szóval innen az infó.
Gyere bármikor nagy nagy szeretettel várunk.
Nagyon köszönjük a hozzászólásodat.
Kaphatunk képet Benedekről ?

kubuspace

Mulan,
Áááá hát megzabálom a második képen. Jaj istenem kis tündérke.
Nagyon jó egészséget kívánunk Nektek, pihenj amennyit csak tudsz, ne stresszelj a tej miatt, remélem millye általi bogyók segítenek. Gyere majd ha időd engedi.

kubuspace

Rólunk,
Tegnap reggel uccsó vizsga, remélem sikeresen, ez ma éjszaka derül ki. Jó volt kicsit leereszteni, végre lesz 3 hónap dolce-vita. Ma vendégségbe megyünk, majd hozzánk jönnek.
Jó kis progink lesz.

Marciról nem tudok mit mondani, eszik, alszik, játszik, dumál, sikongat, gögicsél, hihetetlen jó baba. Lekopogom de nem ismeres a sírást, a nemalvást. Most picit korábban ébredt, de valószínűleg ez annak tudható be hogy tegnap napközben egyáltalán nem aludt, ezért este korábban feküdt le. Egyébként napközben simán alszik 5-6 órát (2 menetben).
Kapott reggelit aztán alvááááááás.

Nagyon szép napot kívánok Mindenkinek.

kubuspace

bocsi, sok leszek, de ezek most a very best of képek, és nagggyon szerettem volna őket megmutatni

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.06.14 07:15-kor.

kubuspace

Kép

Kép

lehet h nem látszik, de itt ilyen pózban aludt :shock: :shock:

Kép

kubuspace

Sziasztok!

Mulan,
Lili csodaszép kislány, gratula még1x!!!!
Remélem mihamarabb rendbe jönnek a melleid, írj ha időd és erőd engedi!

Kubu,
Nagyon jók a képek!!! Marci édes baba!

Apa már jól van, szerencsére mi nem kaptuk el tőle. Most takarít a drága… :)
Nekem viszont folyamatosan keményedik a pocakom, a doki szerint elég egy ficergősebb nap és Bogi előbújhat, ami most azért még korai lenne… szóval szigorú fekvés!

Remélem sikerült a vizsgád! Élvezd a sulimentes időszakot!
Nekem írt tegnap a főnököm, hogy pihenjek, a baba a legfontosabb, nem gond ha egy vizsgát eltolok szeptemberre, csak hát tartok tőle, hogy akkor sem lesz egyszerűbb a pici mellett, szóval még lehet megkockáztatok egy vizsgát 26-án, de előtte elmegyek a dokihoz és kérem áldását. :)

Zita,
4 generációs tali nagyon jól hangzik! Nálunk a nagyim már anyáékkal él, 87 éves, szóval mi is szeretnénk 4 generációs találkozót… már nagyon várom!!!

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Kubuspace milyen nagy már a fiad! :D Hány kilónál tartotok? Nekem a zokni evős tetszik a legjobban! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

lányok, vége a vizsgaidőszaknak, sikerült a statek is, köszönöm mindenkinek a drukkokat.

Kriszta,
de rendes Apa hogy takarít, Te pedig pihenj sokat.
jó lesz most 3 hónap off, pihi és csak Marcizás, mert valljuk be az utóbbi időben azért megosztott figyelmet voltam kénytelen produkálni. :(
Lehet hogy jobb lenne még most azt a vizsgát letudni, mert szeptemberben nem biztos hogy olyan sok időd lesz vizsgázni/tanulni. Természetesen csak akkor ha dokibá is azt mondja, illetve Te is úgy érzed hogy be mered még vállalni. Hátha ilyenkor a vizsgáztató sem lesz olyan szőrösszívű :D

Millye,
közel vagyunk a 8 kg-hoz. Nem mértem már pár napja, szerintem 7920-30 lehet.
Egy hét és féléves :lol:

Héten csavizás, csomó dolog elintézése, esetleg nagytakarítás, befőzés és ha minden oké péntek reggelre megpakolom mindkét autót és lezúzunk a Balcsira, ugyan hétfő reggel jövünk vissza, (doki féléves kontroll, kozmi, pedikűr - az nekem és nem Marcinak :D ) de szerda du már megint lent leszünk.

Be kell még szereznem valami mobilinternetet, mert meghalnék Babanet nélkül lent :lol: :lol:

kubuspace

arra gondoltam írok Vanninak, emlékeztek rá, hiszen a terhességét végigkísértük, aztán jó lenne tudni hogy mi is van vele... Szerintetek ?

kubuspace

Sziasztok!

Kubu, gratula a vizsgákhoz! Megérdemlitek a balcsizást! Irigyellek érte, mi csak egy hónap múlva megyünk, már úúúgy várom. Marci milyen aranyos, és mekkora szerencséd van vele, hogy ilyen mintababa! Mikor kisebb volt, akkor sem sírt? 10 év? Az rengeteg! De megérte akkor :D

Mulan, gratula a gyönyörú hajas babához! Nagyon édes!

Kriszta, pihenj sokat, a vizsga meg majd meglesz valamikor! De jó, akkor nálatok is 4 lánygeneráció lehet majd együtt hamarosan! Nagyon klassz dolog ám!

Millye, az éjjeli etetésnél nincs tisztába tétel, egy tompa fényű lámpát viszont felkapcsolok, sötétben még nem lennék elég magabiztos. Próbálnám, hogy ne 8-kor egyen, hanem később, de fürdés után azonnal visít a kajáért, tök mindegy mikor evett utoljára :lol: Aztán elalszik nagyon hamar. A fürdést meg azért nem nagyon sikerül későbbre tolni, mert már nagyon nyügös estére, szinte követeli, hogy fürdessük, mástól nem nyugszik meg :) De nem olyan nagy baj ez, majd biztos változik, ahogy nagyobb lesz.

Szonce, jó hogy apukád jobban van. És hajrá, mikorra tervezitek a kislányt? Én is olyan boldog voltam, mikor kiderült, hogy lányom lesz, pedig szinte biztosak voltunk benne, hogy fiú, valahogy azt éreztük inkább, de nem jött be a megérzés. Most már a párom is nagyon örül, hogy lány lett, főleg amikor olyan szerelmesen nevet rá Julcsi, na hát én olyan mosolyokat még egyszer sem kaptam, az csak Apának szól :lol: De nem bánom!

Jaspis, jó nyaralást nektek! Hogyhogy nem láttad a nagyidat másfél éve? Olyan messze van? Szerintem mi hamarabb pótold, kedvcsinálónak mindjárt küldök pár fotót :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Nagyon jól telt a hétvégénk. Szombaton jöttek a nagyszüleim, és Julcsi nagyon jól viselkedett, rengeteget vigyorgott nekik, el sem hitték, hogy tud hisztizni is a kislány :lol: Klassz volt nagyon így együtt. Nálunk is már csak az én anyum szülei élnek, a többi nagyszülő már nem, nagy szerencse, hogy megérhettük ezt a pillanatot. Nagypapám sajnos már nagyon öregszik, 85 éves, már nem nagyon hall és elég nehéz vele már. Viszont a nagyim, aki a nyolcvanadikban van, még teljesen fitt testileg-lelkileg.

Vasárnap meg strandoltunk, olyan jól esett, úgy hiányzott már egy kis uszikálás, napozás. Julcsi jól bírta, aludt a babakocsijában aztán az árnyékban hesszelt apukájával.

Kép 8 hetes strandolós

Kép Julcsi és a dédszülők

Kép 4 generáció

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kubuspace örülök, hogy sikerültek a vizsgák! Most már jöhet a megérdemelt pihenés! :D Vanninak kisfia született idő előtt a 34. héten ápr.11-én 18:30 kor természetes úton született 46 cm,2550 g. a 2009 májusi babák topikba szokott írni. 8)

Zita978 majd idővel végigalussza az éjszakát. Esetleg az álometetést még kipróbálhatnád hátha... :? Nagyon helyesek a képek. Főleg az utolsó tetszik nagyon megható a 4 generáció!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

A fotózás jól sikerült, nagyon tetszenek a képek. Beni jól bírta, csak a végére lett kicsit nyűgös.

Hétvégén a Balatonon voltunk, ami most nem annyira tetszett neki. Nem tudom, hogy a front, vagy a környezetváltozás viselte meg, de elég sírós volt.

Csak mondanám, hogy Cirkuszka Merséje nagyon jó fej és nagyon aranyos. Bár a nyulunkat majdnem kinyírta, de imádni való :)
A legjobb, ahogyan a repülőt utánozza :)
Találkoztunk a Balatonon, jó volt, lehet máskor is :)

Nagyon jók a képek, az összes gyerek csodszép.

Szonce,
örülök, hogy apukád jobban van.
Szerintem a forgolódás miatt ne aggódj. Nekünk például a hasról hátra ment először, kb. 1 hétig, aztán azóta sem. A hátról hasra megy, az pedig mindig balra. A Millye által írtak jók, szerintem érdemes kipróbálni.

Mulan,
nekem is vérzett a mellem az elején és teljesen ki volt sebesedve. Nekem csak a Bepanthen segített és az, hogy szabadon hagytam a cicimet. Pedig kipróbáltam 5-6 féle krémet, de nem igazán használtak. 3-4 nap alatt begyógyult a seb és utána nem volt semmi gondom.

Zsuzsa,
nagyon gratulálok a vizsgákhoz! Ügyes voltál!

És néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Reni
b.reni

Lányok bekukk,

lépünk délőtt mátészalkára, tegnap találtuk ki, csüt reggel vissza, átpakolás és irány balaton.

Köszönöm szépen mindenkinek a drukkokat.

Julcsi és Beni is csodaszép.

Millye,
azt tudom hogy oda írogat, de nekem úgy hiányzik h nem jelentkezett be h elmondja a szülést pár dolgot.

Pussz Mindenkinek

kubuspace

sziasztok,
pénteken 9:20kor megszületett Szofi babám. könnyű szülés volt, tegnap már haza is jöhettünk. most csak enyire van időm, később jövök bővebben és vissza is olvasok. szép napot. :)

mia_snow

Sziasztok Lányok.

Kissé eltűntem, mert megőrülök Botival mostanság, semmire nincs időm. Ez az 1 éves kor ez szörnyű. Mindenért megy a hiszti, jönnek a fogai, de mint az "állat", komolyan már sajnálom szegényt. Olyan hólyagok vannak az ínyén. Emiatt persze szinte non-stop az ordítás és a nyűgi megy!

Mulan: Gratulálok még1x Lilihez, nagyon szép baba! Próbálj nem elkeseredni a szoptatással kapcsolatban. Sajnos nem csak kellemes oldala van, sokszor megszenvedünk a cicikkel. Vigyázz be ne gyulladjon és ha lázad lenne, mindenképpen orvos!!!!
Egyébként kérj segítséget a védőnőtől, nekem pl. ő masszírozta ki amikor hazajöttünk a kórházból és utána semmi gond nem volt. Mondjuk az a fél óra nem éppen volt kellemes, nagyon fájt, szerintem ezért nem tudja igazán magának megcsinálni az ember.

mia_snow: Gratulálunk a gyors szüléshez! Vízben végül??? :-)
Majd azért ha van időd nyomj egy történetet! ...és persze képet!

Kubu: Szuper vagy, gratulálok a sikeresen zárult vizsgaidőszakhoz. Gondolom fellélegeztél kissé. Emlékszem mindig olyan jó volt amikor kijöttem az utcsó vizsgámról és tudtam, hogy sikerült! Az maga a hawaii... :-) Akkor mindenképpen tali majd Balcsin!

Reni: Szegény nyuszi...azóta kiheverte Mersét? Egyszer látnom kell az állataidat, én nagyon állat fun vagyok! Megőrülök értük.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Reni, nagyon szépek vagytok, tényleg tök jó fotók lettek! 8)

Mia_snow! Gratulálok!! Várjuk majd a bővebb beszámolót és fotókat! Most is kádban szültetek? :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?