Sziasztok!
A versenyzésre is van egy jó tippem: Az Anna-Peti-Gergőben van egy rész amiben pont a lépcsőn versenyzésről van szó, mindjárt felszaladok és megkeresem.
Szóval Családi fészek a kötet címe, lila színű kívülről, és a harmadik mese az "Én leszek az első". Ebben rohan a három gyerek felfelé a harmadik emeletre, a szomszédok meg morognak, mert a gyerekek ordítoznak. Aztán fent esés a vége, egymásban hasraesnek.
Én ezekkel a mesékkel százszor jobban tudok rájuk hatni mint saját (logikusnak tűnő)magyarázatokkal. Ha azt mondom hogy ne rohanj, mert el fogsz esni, az sz..rt se ért. Ha azt mondom, hogy ugye A-P-G sem rohannak, mert nagy esés lett a vége? Akkor megállnak. És már mondják is a vonatkozó részt kívülről: "Jaj, Peti összenyomja a pocakom!..."
Amúgy nem hiszem, hogy ez ennyire nevelés kérdése, az enyémek sosem vágtak le brutál hisztit, illetve az általam legbrutálabbnak nevezett is messze áll attól amit ti leírtok. Az enyémek nyafognak, nyígnak, mindig is így volt. Most ez átment könyörgésbe: anya légysz, légyszi..... és ha nem teszem, nem engedem akkor megy a sírás, a nyafogás, de miért nem, de én akkor is... stb. Engem még sosem ütöttek meg, max. néha egymást csapkodják, de amúgy csaj módra :lol . A harapás is elmúlt 1.5-2 éves korban magától.
Néha egymásra mondták hogy hülye, de nálunk is a sláger a "nem leszek a barátod" és még a "téged senki nem fog feleségül venni"
(micsoda fenyegetés
). Amúgy mostanában nagy téma a férjhez menés, esküvő, gyerekszületés. (Pl. Pepe férjhez akar menni, de azon aggódik, hogy neki nem kell egyből gyerek, ugye az esküvő után nem lesz kisbaba? Micsoda gondok...
)
Érdekes, többen írjátok, hogy én ezt max. kamaszként, stb. Ismerős a szöveg: "Ezek a mai fiatalok?"
Amúgy én is gondoltam már ezt, csak én az öltözködésre. Én még 10 évesen is minden reggel azt vettem fel amit anyám este kikészített. Eszembe sem jutott válogatni, emlékszem, 5. osztályban volt először, hogy könyörögtem egy farmerért. Ehhez képest a lányaim már vagy 2 éve folyton válogatnak a ruhákban, most is már kész listát írtak, hogy mik azok amiket otthon hagytunk és majd a család hozza utánunk
Napjában 3-4x átöltöznek, folyton csak szoknyában, ruhában járnának, ami mondjuk tengerparton, játszótéren, biciklizni nem olyan praktikus mint egy rövidnadrág. Nem is hoztam nagyon szoknyát ide, na ez nagy szívfájdalmuk.
Most mennem kell, pedig a képeket akartam feltenni, folyt. köv.
Ditke