Új privát üzeneted érkezett!

Pram :)
A kókuszgolyó tök jó, és még manufaktúrába be lehet a gyerekmunkát is vetni. Az enyémek imádják a kókusz golyót.

Annamari :)
Köszi. 8)

Vigyek még kenyeret vagy pogit? Vagy mit vigyek még mondjátok! :D

Cat
Kép
cateye

totál abban a hiszemben voltam, hogy elküldem az üzenetet még délelőtt, erre most nem látom... No mindegy, akkor újra:

Brigi,

A sajtosrudat nem tudom bevállalni, mert délelőtt megyünk Vácra a barátnőmhöz (ha már úgyis azon a környéken mozgunk, akkor meglátogatjuk őket is), de a padlizsánkrém készül!

Minden gyereknek és szülőnek jobbulást, gyógyuljatok meg szombatig! Egyébként én ilyen időben nem féltem a gyerekeimet annyira, mert úgyis kint vagyunk, ott meg annyira csak nem terjednek a bacik.

Ha kell még valamit vinni, szóljatok!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Húúúú, akkor nem csak mi vagyunk betegek..., illetve csak én. A múltkori torokfájásom magától elmúlt két nap alatt, de most ez a hülye nátha + hőemelkedés. Kivagyok!!!! nekem már ez a 3. nap.
Rettegek nehogy elkapják a kölkök!!!
Neocitránt iszom...., de csak órákig segít, aztán kezdem elölről.

Pram!

Kókuszgolyót én is imádom!!!! :D :D :D

Brigi!

Reméljük nem fog esni, most már jó lenne normális idő a hétvégére.
Múlt vasárnap a barátnőmnél voltunk "bográcsgulyásozni", nagy szerencsénk volt, mert pont akkor lett kész, amikor elkezdett esni az eső, aztán bevonultunk a házba és ott ettük meg. Jobb lett volna a kertben....Szűkösen voltunk, pedig "csak" 3 család volt gyerekestül.

A kenyeret megbeszélhetnénk ki mennyit, én is bevállalok. csak gyógyuljak meg.

Kata

Kép
kateduo

Pram,
kókuszgolyó :lol: :lol: :lol:

A kenyérből én viszek kb 2-3 kiló friss házit (innen a pékségből). Ha valaki akar toast kenyeret, akkor azt hozhat még!

Kép
nettke

Sziasztok4

Látom,beindult a buli-szervezés!teljes az izgalom mindenkinél!Úgy sajnálom,hogy mi nem mehetünk! :cry: Azért szorítok,hogy szép idő legyen Brigiéknél!!!! :lol: Meg nálunk is!!!Kedves sogornőm még beszervezett a hétre egy rürdőszoba-felújítást,aminek ugye szombatra nem lesz vége :roll: :roll: :roll: .Így semmi kedvem bent ülni náluk és az extra csúszós lépcsőjükön fel-le asszózni a 3gyerekkel! :evil: (áá!Az egészhez semmi kedvem)

Cat!
Hiszti :shock: Sajnálom az ismerőseidet!!!Nem tudják,miről maradnak le.
Beni 2hete minden alakalommal őrjönge jön haza!!!Hogy miért? Mert ő akar elsőnek felmenni a lépcsőn és ha valaki megelőzi,akkor olyan hisztit nyom,hogy az egész utca hallja :roll: :evil: :evil:

Kép

Kép
edit73

BETEGESKEDŐKNEK JOBBULÁST!!!!

Lilla!
Nikinek és Dávidnak utólag sok boldogságot kívánok! Kép

Kép

Kép
edit73

Köszi mindenkinek a szülinapi köszöntést!!!-átadtam a címzetteknek, nagyon örültek, h gondoltak rájuk. :D

itt vannak a képek: http://public.fotki.com/FloridaLilla/szlinap/

a tortákat mi díszítettük ki Robival, eredetileg csokis volt mindkettő. Elsőre nem is olyan rossz sztem. :wink:

Minden torokfájósnak gyors gyógyulást!!!! És jó időt szombatra, ha addig nem sikerülne idejutnom...

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
A képek szuperek és a torták nagyon látványosak :)

Kép
pramprampram

Lilla!

Nagyon jók a torták!! Én is imádom az ilyen figurás tortákat, olyan szépeket lehet varázsolni egy kis fantáziával!

Cat!

Nálunk is az van mint Memééknél. Hiszi nincs, van feleselés. Nálunk a "nem érek rá" a szlogen. Nyilván tőlünk hallották, de elég kiakasztó napjában egy tucatszor hallani mikor kérek valamit, hogy "nem érek ráááá!" :evil:
Szerencsére hülyézés nincs. Javaslom a Janikovszky Éva könyvet, a Már óvodás vagyok, azt hiszem ez a címe, abban van egy mese, a Zsoltika rúg. Abban hülyézi le a gyerek a társait, a lányaim azt emlegetik, hogy azért nem szerették a gyerekek Zsoltikát mert verekedett meg hülyézett és azt nem szabad.

Jó szórakozást, talizást a hétvégére!!

Ditke
ditke62

Sziasztok :)

Lilla :)

Húú de klasszak a torták ! Ezt a hupikék krémet hgy keráltátok? A legjobb kép a végén van, amikor Robi nagy műgonddal keni a tortát, mellette a söre az asztalon. :wink:

Ditke :)
Megvan ez a Janikovszky Éva könyv, jó, hogy mondod. Fel is olvasom neki belőle. Most Samunak vettem meg szint JÉ-től a Velem mindig történik valami, mert ismét lezúzta az arcát az oviban a szeme alatt. :twisted:

Egyébként kezd kikristályosodni, hogy ezekben az években a lányokkal könnyebb, jobb a természetük, a fiúk rettentő hisztisek. :twisted: Persze biztos a szülőkön is múlik, de mi elcsesztünk valamit.

Edit :)
A versenyzéstől én is agybajt kapok. A ki menjen ki az ajtón először, ki ér fel a lépcsön, ki öltözik fel hamarabb stb. dolgok és az ezt követő hisztik kiakasztóak. Sajnos nálunk ezekben mindig Oli az erőszakosabb, például ha nem ő megy ki vagy be az ajtón elsőnek akkor háború van. :evil: :twisted: Samu inkább enged.

Cat
Kép
cateye

Csajok :)

Sör??? Gondolom töményebb nem kell.
Kávét veszek, aztán ha lesz rá igény, akkor főzhetünk.

Kókuszgolyó szuper ötlet!!! :lol:

Detti :)
Ok, akkor sajtosrúd törölve. :)

Nettke :)
Sztem a három kiló kenyér tuti elfogy 40 emberre, bár gondolom a gyerekek nem fognak nagyon lelkesedni. (Enyémek legalábbis.)
Ha mégsem, akkor én vevő vagyok bármilyen fini kenyérre.

Ahogy néztem az időjárás jelentést, egész barátságos idő lesz. Nem 30 fok, de szép napsütés.

Hát én szerencsésnek érzehetem magam, mert az én gyerekeim egyelőre nem ismerik a hülyét. Legalábbis nem használják. Nálunka durva sértés a "nem leszek a barátod, nem leszek a testvéred". 8)

Már nagyon várom a hétvégét. Remélem addigra embernek érzem magam, mert most kb. egy mosogatólével feltöltött "burok" vagyok. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Tényleg szerencsés vagy!!!Nálunk is vannak csúnya szavak,de csak egymást közt használják,nekünk és más felnőtteknek nem mondják. Ha viszont meghallom,hogy egymást lehülyézik,én azért is megbüntetem őket.

Cat!
Én nem engedek beninek,mert én eztafajta erőszakosságot rosszul tolerálom.Nem tudom még mivel tudnám terelgetni a bennük lévő verseny-szellemet.Jó lenne,ha valami jóra használná ás nem ilyen bugyuta vitákra.
A lépcsőn való versenyzésért meg egyenesen harapok,mert az még veszélyes is (ellenben pl az öltözés közbeni versengéssel)

Lilla!
Szuperek a torták! :lol: és az az átélés és koncentráció,ami kiült Robi arcára tortakészítés közben :shock: !nagyon szurkolt a tortának,hogy ne csak finom,hanem szép is legyen??? :lol:

Kép

Kép
edit73

Sziasztok

versengés: Nálunk Niki kezdi, Dá nagyon rosszul reagál rá, rögtön ideges lesz, nem sikerül neki és ordít, h én ezt nem tudom.... van amikor hozzá se kezd, hanem rögtön ordít....
Ezt is elég nehéz elviselni.... hogy egy egyébként ügyes gyerek pár dologra közli (nem csak versengésnél), h nem tudja, meg se próbálja, csak ordít. Ötlet? Mivel lehetne elérni, h legalább megpróbálja??? Hegyibeszéd, bátorítás kilőve...

hiszti: nálunk sztem nincs. ez jó. Van helyette egymás piszkálása, és a szülők szándékos idegesítése. :x Mindketten nagyon profik benne-tudják azt a pár dolgot, amitől nagyon, de nagyon kiakadunk és ha fáradtak, akkor nem lehet őket megfékezni. :roll: Csúnya beszéd igazából nincs, v csak nagyon ritkán. De! Niki iszonyat pimasz lett-magamhoz se térek! Mi lesz itt még kamasz
korában???? Ha vmi nem tetszik neki, nem beszél vissza, csak olyan gúnyos arckifejezéssel némán mozgatja a száját (gondolom el tudjátok képzelni, nem tudom jobban körülírni, látni kéne). Na, szégyen ide v oda, én ezért csapok a szájára-sajnos egy alkalom nem volt elég... Meg ha rászólunk, bevonul a szobájukba és magára csapja az ajtót. Én ilyen dolgokat kb 13 éves koromban engedtem meg magamnak először. :shock: :shock:

Úh ezennel Cat elméletét megcáfolom v mi leszünk a kivétel aki erősíti a szabályt.... én Nikivel nem értek szót. :( De még Robi is, aki talán hozzá áll közelebb, úgy érzi, h Dávid könnyebben kezelhető. Nekem meg mindenképp- Dávidot olyan szépen le lehet szerelni, csak kedvesen kell vele beszélni és elterelni a figyelmét... de Nikihez nem találom a kulcsot. :? Dávidra, ha nagyon rászólunk, látszik rajta, h nagyon szégyelli magát, majdnem sír, míg Niki vagy gúnyolódik, vagy ő is sír, de azért, mert megsértődik.

Cat

Kék ételfesték a fehér bevonóhoz. 8)

Edit

Na igen, ott álltam felette és dirigáltam, h még nem jó, még ezt meg még azt.... ő elég hamar késznek nyilvánította volna ha hagyom. :lol: De ezt most nagyon jóra akartam, mert eddig mindig csak egy marcipánfigura volt a tortájukon, ez az első feldíszített. Sztem kb mostantól tudják már értékelni az ilyesmiket. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

A hupikék torta tényleg tök viccesen néz ki :) Az íze jó volt? Tök ügyik vagytok egyébként, direkt nem is akartatok rendelni?

hiszti: nálunk Ambrus ritkábban hisztizik, viszont rondán beszél :( Ha valami nem tetszik neki, akkor lebolondoz, rosszabb esetben lehülyéz, nyújtogatja a nyelvét és még néha üt is :( Vele mostanában nagyon nem vagyok jóban, mert tényleg minden kis apróságért már bolond vagyok :roll: Én is ütöttem a szájára, attól elkezd bőgni és visszaüt, úgyhogy ezt nem is nagyon alkalmazom. Most azt csináltam az utóbbi néhány alkalommal, hogy kiültettem a folyosóra a lépcsőre, és addig nem jöhetett onnan el, amíg le nem nyugodott. De leginkább az jött be, hogy nem veszek róla tudomást. Ezt nagyon-nagyon nehéz betartani, viszont szerintem a leghatásosabb. Közlöm vele, hogy akkor innentől kezdve se Bernát, se én nem szólunk hozzá, és tényleg így is teszek. Nagyon hamar jön hozzám ezek után, hogy "Bocsánat anya, legyél boldog rám". Úgyhogy talán ez a leghatásosabb.

Na, Bernát viszont hisztizik. Kedden olyan durván ment az ordítás, hogy beleharapott a combomba, ami tiszta lila lett. Na, akkor kapott is tőlem... Nem vagyok rá büszke, de nekem is eldurrant az agyam. Viszont ő meg magától nyugszik le, kb. 10 percre elvonul hisztizni, aztán előjön lenyugodta, mintha semmi nem történt volna.

Ez a versenyzés nálunk is divat, és tököm kivan vele :roll: Ki menjen fel először a lépcsőn, ki érjen először a kapuhoz, stb. Ezekre már nem is reagálok...

Ma voltam az ovis szülőin. Ambrus ovónénijei nagyon szimpik, és képzettek is. Bernátéi is, ők mondjuk idősebbek, de hát remélem, ez nem lesz probléma. Ambrusnak megmaradt a jele, de az ő csoportjában gyilkolás volt a kisautó jelért... Nem is értem, nem tök mindegy? Azon nagyon kiborultam, hogy ugyanakkora szobában, mint a bölcsiben, kétszer annyian lesznek. El sem tudom képzelni, hogy fognak ott elférni??? Agusztusban bővítik az ovit, építenek még hozzá néhány szobát, remélem, utána már jobb lesz a helyzet. Egyébként 104-en jelentkeztek 48 helyre...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

A versenyzésre is van egy jó tippem: Az Anna-Peti-Gergőben van egy rész amiben pont a lépcsőn versenyzésről van szó, mindjárt felszaladok és megkeresem.
Szóval Családi fészek a kötet címe, lila színű kívülről, és a harmadik mese az "Én leszek az első". Ebben rohan a három gyerek felfelé a harmadik emeletre, a szomszédok meg morognak, mert a gyerekek ordítoznak. Aztán fent esés a vége, egymásban hasraesnek.
Én ezekkel a mesékkel százszor jobban tudok rájuk hatni mint saját (logikusnak tűnő)magyarázatokkal. Ha azt mondom hogy ne rohanj, mert el fogsz esni, az sz..rt se ért. Ha azt mondom, hogy ugye A-P-G sem rohannak, mert nagy esés lett a vége? Akkor megállnak. És már mondják is a vonatkozó részt kívülről: "Jaj, Peti összenyomja a pocakom!..." :lol:

Amúgy nem hiszem, hogy ez ennyire nevelés kérdése, az enyémek sosem vágtak le brutál hisztit, illetve az általam legbrutálabbnak nevezett is messze áll attól amit ti leírtok. Az enyémek nyafognak, nyígnak, mindig is így volt. Most ez átment könyörgésbe: anya légysz, légyszi..... és ha nem teszem, nem engedem akkor megy a sírás, a nyafogás, de miért nem, de én akkor is... stb. Engem még sosem ütöttek meg, max. néha egymást csapkodják, de amúgy csaj módra :lol . A harapás is elmúlt 1.5-2 éves korban magától.
Néha egymásra mondták hogy hülye, de nálunk is a sláger a "nem leszek a barátod" és még a "téged senki nem fog feleségül venni" :lol: (micsoda fenyegetés :lol:). Amúgy mostanában nagy téma a férjhez menés, esküvő, gyerekszületés. (Pl. Pepe férjhez akar menni, de azon aggódik, hogy neki nem kell egyből gyerek, ugye az esküvő után nem lesz kisbaba? Micsoda gondok... :) )

Érdekes, többen írjátok, hogy én ezt max. kamaszként, stb. Ismerős a szöveg: "Ezek a mai fiatalok?" :lol: :lol:
Amúgy én is gondoltam már ezt, csak én az öltözködésre. Én még 10 évesen is minden reggel azt vettem fel amit anyám este kikészített. Eszembe sem jutott válogatni, emlékszem, 5. osztályban volt először, hogy könyörögtem egy farmerért. Ehhez képest a lányaim már vagy 2 éve folyton válogatnak a ruhákban, most is már kész listát írtak, hogy mik azok amiket otthon hagytunk és majd a család hozza utánunk :evil: Napjában 3-4x átöltöznek, folyton csak szoknyában, ruhában járnának, ami mondjuk tengerparton, játszótéren, biciklizni nem olyan praktikus mint egy rövidnadrág. Nem is hoztam nagyon szoknyát ide, na ez nagy szívfájdalmuk.

Most mennem kell, pedig a képeket akartam feltenni, folyt. köv.

Ditke
ditke62

Sziasztok,
Nálunk szerdán éjjel Anna volt lázas, másnapra huss elmúlt. Most éjjel Kata lett és az egész testét vörösség borítja. Délben viszem a dr.nénihez, hogy mondjon valami okosat (fenistilt, calcimuscot kapott és semmi).
Több kiló kekszet már beszereztem a golyókhoz és most lóg az orrom, hogy valószínűleg nem tudunk menni.

Kép
pramprampram

Gabi,

Húúú, remélem, semmi komoly baja nincs Katának! Nagyon kíváncsi vagyok a gyerkőceidre, mert még nem láttam őket, úgyhogy drukkolok, hogy tudjatok jönni!

És persze már ráizgultam a kókuszgolyókra is... :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,
Sajnos Kata skarlátos :( így nem mehetünk.
Szívesen megcsinálnám a kókuszgolyókat nektek, de bacikat meg nem szeretnék küldeni. Ha valakinek van jó ötelete szívesen fogadom.

Kép
pramprampram

Jajj. Nagyon sajnálom. :( Akkor egy darabig karanténban lesztek.
Pedig már meséltem a fiúknak arról, hogy ti lesztek most az újak a társaságban, kérdezgették a gyerekek neveit, ízlelgették. :D
Akkor lemondunk a kókuszgolyókról, csináld meg a betegeknek, legalább azt ehessenek. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cateye 2009.06.12 11:55-kor.

Cat
Kép
cateye

Gabi,

Nagyon sajnálom szegény Katát! Nem is tudom, hogy a sakarlát pontosan milyen betegség :roll: De ez csak az én hiányosságom... Gyógyuljatok akkor, és majd találkozunk legközelebb.

Detti

KépKép
kiliman

Detti,

Köszi.
A skarlát a Streptococcus batrérium által okozott betegség, csak ennyit tudok róla. A dr. néni szerint a lappangási idő 2-7 nap.
Nekem hirtelen az jutott eszembe, hogy mennyi mindennel be vannak oltva....(prevenar, menjugate, varilrix) ..hátha valamelyik ...de erre, ha jól tudom nincs védőoltás. Antibiotikumot kapott és néhány nap múlva remélhetőleg már minden rendben lesz, vele.

Majd várom a képeket és fotózzatok csak szorgalmasan :)

Kép
pramprampram

Gabi,
jajjjj!!!! :evil:
De kár!!!! Úgy szerettelek volna látni Titeket!

Kép
nettke

Cat,
A te hozzászólásodat csak most láttam. Biztos figyelmetlen voltam.
Én tegnap meséltem Annának rólatok a fórumról minden gyerekről és nagyon várta a talit. (képeket kerestünk, hogy mindenkit be tudjon azonosítani a talin ).
Majd legközelebb, addig is kívánok minden gyereknek jó egészséget és szép napos időt a kinti programokhoz :)

Kép
pramprampram

Gabi :)
De kár, hogy nem tudtok jönni. Az meg, hogy ilyen okból különösen rossz. :( :( :( Sajnálom szegény Katát, meg aztán nyilván a többiek is jönnek. :( Vagy nem?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gabi!

Nagyon sajnálom Annát. És sajnálom, hogy nem tudtok jönni. Gyógyuljon hamar! Én 14 évesen kaptam el, 2 hétig a fertőzőn voltam vele. Ma már enyhe lefolyású gyermekbetegségnek tartják. Azt mondják, könnyen fertőz, ehhez képest én senkit nem fertőztem meg, és azt sem tudni, hogy hol szereztem, mert az egész városban nem volt senki skarlátos.

A skarlátról: http://www.gyermekbetegsegek.hu/skarlat-betegseg.aspx (Nem emlékszem, hogy ennyire pöttyös lettem volna. De a málnanyelvet élveztem nézegetni a tükörben.)

Én el is felejtettem mondani a gyerekeknek, hogy megyünk. Ők ugyebár nem ismernek senkit a társaságból, és nem is nagyon szoktunk gyermektársaságba járni, így nálunk az lesz az első kérdés, hogy de miért megyünk?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,

Köszi a linket, hasznos volt ez nekem. Nem is tudtam, hogy a skarláton is minden gyerek átesik. Tényleg így lenne? Én tuti, hogy nem voltam gyerekkoromban skarlátos.
Ezek szerint Gabi készülhet, mert akkor a másik két gyerkőc is megkapja :(

Ja, nem is írtam: most volt az utolsó úszás óránk, mert ott is nyári szünet lesz. Az utolsó úszáson megtanultak a fiúk fejest ugrani :roll: Ráadásul Bernát úgy, hogy közben bukfencezik is :roll: Én totál el voltam képedve, de az oktató csaj is... Imádja egyébként őket, állandóan lefényképezi, meg folyamatosan puszilgatja, és szeretgeti a fiúkat. Siklóban át is tudják úszni a medencét, csak a lábtempóval van némi lemaradás. Úgyhogy most tök szar, hogy csak szeptemberben tudjuk folytatni, de majd gyakorolunk nyáron.

Detti

KépKép
kiliman

Nettke, Brigi,
Nagyon kedvesek vagytok :) :)
Annamari,
Köszi a linket :) Remélem az a kép, csak egy szélsőséges eset, mert én nem látom a mienket ilyen súlyosnak.
Detti,
Mióta járnak a fiúk úszni? Az én gyerekeim nemrég kezdték és nagyon élvezik. Mi ide járunk: http://www.uszodak16.hu/szentmihalyi/in ... &Itemid=32
itt vannak nyári úszótáborok is :)

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Pram,

nagyon sajnálom, mert jó lett volna ha megismerjük egymást. Gyors, könnyű lefolyást kívánok !!!

Lilla,

gratula a tortákhoz! Na, ez az ami nekem sose menne. A sütéshez semmi tehetségem. :oops:
Amiket Nikiről írtál simán lejön a képekről!!! Olyan édesek egyébként. Dá nagyon nagyfiús lett, Niki pedig egy kis huncut csajszi. Olyan kis formás !!

Képzeljétek,hogy a főnököm holnap tartja a nagyszabású szülinapi party-ját ( medencézés, főzés, társaság stb... ) , ahova bennünket is meghívott. Húúú. De, mondtam, hogy mi már elígérkeztünk.

Nagyon várjuk a holnapot, bár az én gyermekei sajnos nincsenek " besózva ". Ők elég zárkózottak, kíváncsi leszek mennyire vegyülnek majd.... :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Ne haragudjatok,most csak gyorsban,mert a fiúk itt verik az ajtót,hogy ki akarnak menni.

VAN EGY FELESLEGES ÚJ NYÁRI PIZSINK:

4-5ÉV/110-ES

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=353948

Kép

Kép
edit73

Pram :) ,Detti :)

Mi meg ide járunk:
http://www.uszodak16.hu/index.php?optio ... &Itemid=39

Ismerős Pram? Itt is van tábor. Mondjuk mi még nem vagyunk olyan ügyesek mint Dettiék, de csak 5-6 alkalommal voltunk eddig vízhezszoktató edzésen. Még most megyünk holnap, meg a jövő héten aztán szünet.

Jobbulást Katának! A málna nyelvre én is emlékszem. :D Ma már sokszor nincs is kiütés a skarlátnál, csak torok lob.

Edit :)
Sajnos már vettem a fiúknak dupla csomagos nyári pizsiket a nextből. :(

Holnap már nem jelentkezem, mert reggel úszás aztán diploma osztó Gödöllőn, aztán húzunk Brigiékhez. :D

Akivel nem találkozom annak jó hétvégét kívánok!

Cat
Kép
cateye

Cat és Pram,

Ez a két uszoda ugyanaz? Mondjuk nagyon szépen néz ki, az tuti! A Kovács Ági-féle uszi, ahova mi járunk, nem olyan szép, viszont nagyon nagy előny, hogy ketten vannak a csoportban és az edző lány is szimpi. Amikor meg Bernát nem ment, mert köhögött, egyedül Ambrussal foglalkozott Kata, így meg külön király volt a helyzet.

Egyébként ők tavaly szeptemberben kezdték, de egy másik uszodában, és oda csak egy hónapig jártak, mert 10-en voltak egy csoportban, és nagyon nem láttam fejlődést. Itt meg másfél hónapja kezdtük el, és már tudnak fejest ugrani meg siklani :roll: Szóval összehasonlíthatatlan, és árban sem több. Tehát gyakorlatilag 2,5 hónapig úsztak eddig, és ehhez képest rengeteg mindent megtanultak. Azzal soha nem is volt baj, hogy víz alatt nyitott szemmel sokáig legyenek, ez már tavaly a strandokon is megvolt. Annyi, hogy a mostanihoz egy kicsit autózni kell, a régi meg itt volt néhány utcányira. De ennyit megér, más külön foglalkozást meg nem akarok nekik.

Ja, és szerintem az óriási előny, hogy jártunk babaúszásra elég sokáig. Ezt nagyon nem bántam meg!

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Hová jártok úszni?
Nagyon ügyesek a fiúk. Az enyémek még a Balatonon sem voltak. Na, de majd az államvizsga után lemegyünk bár 1 napra.

Valaki írta annakidején, hogy az uszodában mit mondtak, hogy mi az előnyösebb. A karúszó vagy úszógumi, vagy mellény? Valami segédeszközt vennék most nekik, de olyat vennék, ami nem gátolja őket az úszás tanulásában, de mégsem fulladnak meg.

Mondtam a fiúknak, hogy holnap megyünk. Reakció: jó!

Még fogalmam sincs, hogy mikor indulunk. Az enyémek szoktak aludni délután, így lehet, hogy megpróbálom pontban délben letenni őket, aztán 2 körül elindulnánk. Azt hiszem, ez nagyon optimista változat, ugyanis gyerekekkel mindig legalább egy órát kések az alvás utáni programokról :oops: De, ha nem alszanak el hamar, akkor kihagyjuk az alvást, és alszanak a kocsiban.
Úgy néz ki, szép időnk lesz.

Jó éjt mindenkinek! Nagyon várom, hogy találkozzunk!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Pram!
Gyors gyógyulást nektek!!!Nem lehet,hogy Anna is skarlátos (volt) és csak egy kis láz jött ki rajta???Vagy erről nem kérdezted a dokinénit?és hogy viseli Kata?

Kép

Kép
edit73

Hű, most, hogy olvasom Editet, látom, hogy összekevertem a lányokat. Bocs, Gabi! Különben nekem is megfordult a fejemben, h esetleg közös az a skarlát.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Meme,
A jó programok legtöbbször egy időpontban vannak, de nektek sikerült a legjobbat választani :)
Szuper időtök van!!!!
Cat,
Igen ismerős :) Mi a lubickoló csoportba járunk és ez csak a Szentmihályiban van. Egy kedves ikres barátnőm beszélt rá és sikerült megszerveznie, hogy nyáron is legyen, igaz du. 1/4 2-kor :roll:
Annamari,
Mi tavaly úszógumi + karúszó+kalap :oops: na ebből szeretnék az idén lefaragni. Nekem a nyári terveim között szerepel, hogy legalább siklani tudjanak a vízben. Ennyivel is bőven beérném.
Edit,
Azt mondta a dr.néni, hogy Annánál és Bencusnál más vírus volt, nem skarlát, így most várakozunk.
Nektek is nagyon jó programot kívánok, ha most nem is tudtok menni Brigiékhez, azért remélem a fiúk kárpótolnak valamivel :)

Kép
pramprampram

Na, mi már itthon, épp fürdenek 8)
Brigi,
köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat!!! A végére oldódtak fel a gyerekek (főleg Beni) de el is fáradtak.. most is megy a bömbi.

Pram,
jobbulást Nektek!!

Lilla, Edit,
hiányoztatok ám a csapatból!

Kép
nettke

Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük szépen a vendéglátást.

A fiúk közölték, hogy a két pillangó a legjobb barátjuk. Na, de hogy hívják őket? :)
De Gergő Samuval is főzött egy jót.

Emese egy csodababa, tényleg. Az enyémek soha nem voltak el ilyen jól másokkal.

Minden gyerkőc rengeteget változott, alig ismertem meg őket a képek alapján. Azt nem mondom, hogy minden gyereket be tudok azonosítani egy adott ikerpáron belül. Képről jobban megy.

Edit, Lilla!
Tényleg jó lett volna, ha ott vagytok. Edit gyerekeinek megkülönböztetésével még nagyobb bajban lennék.

Lilla!
Jók a képek. Niki még mindig gyönyörűséges.

Ditke!
Jót nevettem ezen a „téged senki nem vesz feleségül” fenyegetésen.
A gyermekáldás különben nálunk is téma. Kimeresztik a pocakjukat, majd ütemesen kinnebb nyomkodják, és mondják, hogy rúg a baba benne. Már elmondták, hogy a gyerek úgy születik meg, hogy kijön az anyukája hasából a kórházban. Éspedig úgy, hogy a doktorbácsi kiveszi belőle.

Pram!
Remélem, már jobban vagytok!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok :)

Hát nagyon örülök, hogy végül majdnem mindenkinek sikerült eljönnie. A többiek nagyon hiányoztak!!! Sztem jól sikerült, máskor is csinálhatunk ilyet. :lol: :lol:
Remélem legközelebb aktívabb közreműködő leszek, mert most ez a köhögés kicsit megviselt. :cry:
Rengeteg kaja maradt, úgyhogy okuljatok!!! :wink:

Most ennyi, megyek kúrálni magam.

Mindenkinek további jó hétvégét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla, Edit, Pram!
Ez a kép Nektek szól:

Kép Csipet-csapat

Hiányoztatok!

Brigi!
KÖSZÖNJÜK!

Kiliman!
A padlizsánkrémed még mindig verhetetlen!

Viki

KépKép
vikóka

Huh, már majdnem kifutottam az időből :)

Nettke!
Boldog névnapot, így utólag!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Brigi :)

Mi is remekül éreztük magunkat, köszönjük a vendéglátást. A fiúknak az autóban be nem állt a szájuk, mindenkiről meséltek, hogy kivel mit játszottak. A végére mindenki teljesen felengedett, sőt szerintem ha még fél órát maradtunk volna már szét is szedik a kertet. :D Épp időben távoztunk.

A kép csúúúcs! Majd választok a sok jó kép közül egy csoportképet, és elkérem a webalbumunk számára. :D

Olyan jó volt így a buli, hogy már nem kellett aktív felügyelet a gyerkőcöknek, néha felbukkantak egy kis kókuszgolyóért (köszi Brigi), aztán nem is láttuk őket. :D

Cat
Kép
cateye

Ez nem egy uszoda ahová Pram és mi járunk, csak egy kerületben van, és egy uszó iskola. A miénk sajnos kicsit messze van, autózni kell, de cserébe most épült, gyönyörű. Na meg itt van az az oktató csajszi akihez ragaszkodnak a fiúk. Ezt te is tudod milyen fontos.

Nagyon szép eredményeket érünk el, pedig csak 6-szor voltunk eddig. Még Olival is elégedett vagyok, aki még arra is allergiás volt ha víz fröccsent az arcára. Samu már mindent csinál az edző csaj dobálja, simán végigsiklik a medencén. Olinál meg már elérték, hogy ledugja a fejét a víz alá, és úgy húzzák. Nála ez is eredmény. Majd teszek fel képet az albumunkba.

Mi még jövő héten megyünk, aztán szeptemberben folytatjuk majd. Nyáron mi próbáljuk őket edzeni majd, ha jó idő lesz. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szuper a kép! :lol: Tiszta irigy vagyok!

Nekünk is jól sikerült a tegnap délutánunk,sogónőm kitett magáért.A fiúk élvezték a vendégeskedést,így csak 1/2 11kor jöttünk el. 1/4 12-re sikerült is őket ágyba dugni. Azzal a téveszmével,hogy reggel alszunk 8-ig. :roll: 6óra 10perckor sikerült is felkelnünk. :shock: :shock: :evil: ÁÁÁ!Nem tudom,ezek mivel mennek! :roll: :twisted:

Anett!
BOLDOG NÉVNAPOT!

Lilla!
Nikit szoktam mutogatni a Tamásnak,hátha kedvet kap egy kislányhoz! :wink: :lol:

Kép

Kép
edit73

Vikó,
Köszi a képet, szuper!!!!!!!
Próbáltam minden gyereket beazonosítani, de Emesét és Kristófot nem találtam.

Húúúú Brigi, elismerésem, ennyi gyerek :) elég bevállalósak vagytok :)

Nettke,
Boldog Névnapot Kívánok!

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Brigi,

mégegyszer , ezúton is köszönjük a vendéglátást. nagyon jól éreztük magunkat!
Remélem már jobban vagy.
A gyermekeim már reggel akartak menni a lányaidhoz. :)

Cat,

képzeld, Brigi lányai után Olivér az a gyerkőc akire mindkét gyermekem emlékezik.
Pedig, szerintem nem is játszottak sokat együtt.

Megyek, mert egy kis házimunkát kellene végezni így hétvége lévén....
Délután meg ugye búcsú....

Meme
szinta

Brigi,

Köszönjük mi is a vendéglátást, nagyon-nagyon jól éreztük magunkat mi is és a gyerekek is! Az én fiaim egy másodperc alatt feloldódnak mindenhol, és itt sem volt ezzel probléma, de ahogy elnéztem a többi gyereket, senkivel!

Vikóka,

Padlizsánrecept megy majd priviben, addig fogom cseszegetni, amíg meg nem írja :lol:

Pram,

Jobban van Kata? Kár, hogy nem tudtatok eljönni :(

Edit,

Ti is hiányoztatok ám! De legalább nektek is jól telt a tegnap délután.

Cat,

Ha gondolod, e-mailben (majd add már meg lécci újra, mert besz@rt múltkor a gépem, és minden e-mail címem odaveszett...) lekicsinyítve elküldöm a csoportképeket, és kiválaszthatod, hogy melyiket szeretnéd.

Nettke,

Hát akkor én is kívánok neked boldog névnapot! Kemény lehet nektek a három gézengúzzal! De rájöttem, hogy mi a titok nyitja a ti esetetekben: ne vigyétek őket kutya közelébe :lol:

Na most búcsúzom, mert végre nem fújja szét a fejünket a szél, és mehetünk kirándulni.

Detti

KépKép
kiliman

Brigi!

A fiúk állandóan azzal piszkálnak, hogy menjünk vissza hozzátok.
Anya, de mikor megyünk?

Detti és a többi fotós!

Én is szeretném megkapni azokat a fotókat, amelyeken a fiúk is rajta vannak. Lehet? Szerzői jogokkal nem élek vissza.

Van valami jó ötletetek ma délutánra? Gyönyörű idő van, valahová ki kellene menni.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Nekem is küldesz képeket?

Nem volt nehéz. Inkább csak a kutya okozott gondot szegény. A gyerekek megtalálták a maguk szórakozását. Sztem nagyjából mindenki talált társat, vagy valami játékot, ami lefoglalta. Nekünk inkább csak annyi dolgunk volt, hogy letereljük őket a virágágyásról, vagy a "ribizlilekvár" készítéshez felhasznált ribizlimennyiséget korlátozzuk.
A kertünkben elveszett ennyi gyerek. Nem is tűnt fel, hogy egy óvodáscsoportnyian vannak, amíg össze nem verődtek a trambulin környékén.
Cat is írta, hogy csak néha felbukkantak egy-egy sütiért, ropiért, aztán mentek vissza játszani.
Én csak attól féltem, hogy esetleg megpróbál valaki valami olyan helyre felmennyi, bemászni, ahová az én gyerekeim nem szoktak, és nincs elzárva, de úgy tűnik nem kellett volna aggódnom, mert tényleg tök jól viselkedett mindenki.

Annamari :)
Réka is megemlítette Gergőt, hogy vele is játszottak. Meg persze Zsófit, Zsombit (a kis szégyenlősek :wink: )

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke :)

Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Emese és Kristóf nincs a képen. Ha éppen jól emlékszem akkor Minci aludt, Kristóf meg már nagyfiú ezekhez a pisisekhez, így nem jött el. :D Minci egy tündér, nagyon irigykedem egy ilyen kislányért.

Hiányoztatok ahogy Lilláék, Editék, Gyöngyiék is.

Gyöngyivel nem tudjátok mi van? Nem úgy volt, hogy jönnek ide?

Cat
Kép
cateye

Nettke,

mi is : Boldog Névnapot Kívánunk!

Csajok,

nekem is vannak fotóim, küldjetek légyszi privibe címeket, kinek, hova küldjek.
A gyermekeim éppen szundítanak, meg én is most ébredtem, nem tudtunk kimenni még a bucsúba, a tegnapi nap annyira kifárasztotta őket!!! De, itt sajnos még fúj a szél, így nem is bánom.

Zsombi ma büntibe volt küldve, mert nagyon nem bírt magával. Erre olyan mérges lett, hogy földhöz csapta a kardját, ami ketté vált...... :roll: Na, olyan keserves sírásba kezdett, hogy komolyan sajnáltam. De, most rájött, hogy nem kell dobálni, vagdalni semmit a földhöz ha mérges !

Ja, és tudjátok miért nem voltak szégyenlősek? Mert előtte panaszkodtam ezen az oldalon, s ugye tudjuk a babanet-nek varázsa van. :lol:

Cat,

Kristóf itt olvasta mellettem mint írtad róla, hogy ő már nagy. Jót mosolygott, nem ellenkezett. :wink: Pedig néha...
Amúgy, ha Edit Dávidja jött volna , ő is eljött volna, mert mikor hazaértünk mindenkit kérdezgetett, meg nézte a képeket is.

Na, megyek összekaparom a társaságot.... Szerintem Apát lesz a legnehezebb.... :) :D :lol:

Meme
szinta

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?