Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsánat elöre is ha valakit megbántok, de MI EZ ITT????????????
Nem azért vagyunk itt, hogy leirjuk a pöttömeink és szüleik örömét, bánatát, eseményeit stb. ????

Kezdem rosszul érezni magam az egymásra mutogatástól. (Nem akartam csúnyán kifejezni magam.)

Persze nekem is rosszul esett, hogy nem kaptam sokszor választ, na de mégis itt vagyok, mert legalább leirom és tudom, hogy valaki tuti elolvassa és esetleg segit neki, vagy válaszol és segit nekem.

Áginak igaza van, már nem olyan egyszerü leülni a gép elé és még válszolni is.

Ági, köszi a biztatást Kép Kép !!! És mikor fordult Dani viszza? Bence valamikor már tudta, de elfelejtette azzal, hogy hasra fordult.

Lányok! Nektek is nyügösek a gyerköcök? Megint front van? Vagy csak szimplán jön Bencém foga? Vagy mindkettö?!?!?! Kép

pussz , annak reményében, hogy minden folytatódik majd a normális kerékvágásban

Orsi, aki hozzátok képest kismiksa csatlakozás szempontjából, és aki másodszor inditotta újra a gépet mire ezt a levelet megirta, no meg legalább tizszer mentem oda a világ most tuti legnyügösebb pöttöméhez
orsi17

Sziasztok,KépKépKépKép

Nem is tudom, most mit mondjak, vagyis, úgy gondolom, hogy egy jó házasságban is előfordulnak olyan problémák, amikor a nem elég egymásrafigyelés ilyen problémákat okozKépKép
De, mindig van megoldás, együtt kell megoldani a nehézségeket.
Én is, sokszor csak olvaslak benneteket, és megmondom őszíntén, nem is minden hozzászólót ismerek olyan jól, de gondolom, ez is normális, engem sem ismer mindenki.
De, én eddig is szivesen jöttem, és eztán is fogok majd, mert oly sok szívemhez közeli ember van nekem is.
Ja, és, 20 év múlva majd a fiam is tudja olvasni, hogy mik voltak anyukájának az érzései, gondolatai vele kapcsolatbanKépKép

Mégegyszer köszönöm a szavazatokatKép

Buksi,
sztem, nem nyerünk, mert itt az a gyerek nyer, akinek a mamája több emilcímet tud csinálni, és arról szavazni, de nekem ehez most nincs se kedvam, se erőm.
A végeredményt majd 28. után fogjuk megtudni.
Vencelke már olyan nagy fiú!Kép
Ritkán mutatsz fotótKép, így olyan látványosan férfiasodikKépKép
De a szülinapról, arról egy fotó sincs?

Járóka: én nem is akarok venni, sztem a fiú nem is nagyon lenne meg benne, és így egy tuti kis etetőszékre is pályázhatokKép
Bár, azt sem tom, hogy azt szeretni fogja-e, de csak, meg kell szoknia, hogy az asztalnál van az evésKépKép

Forgás: Imikét én soha nem fektettem a jhasára, mert sem én, sem ő nem szerette. Erre, alig múlt 4 hónapos, és már úgy forog, mint a ringispill, ja, és nem csak helyzetét, de helyét is változtatja, így reggel alig találom meg a kiságyábanKépKép
Ja, és a hetek, hónapok közti különbségek nem is igazán számítanak, mivel 1 éves korára kiegyenlítődik ez a babóknál.

Zita,
nem a vizsgák miatt van ilyen ----- hangulatod??
Engedd Matyit is a géphez, majd én ajánlok neki jó kis anyabolondító terápiátKépKép

Orsi,
az én fiam ma pl szinte semmit sem aludt.Ja, és már sztem ő sem tudta, hogy az e a nagyobb baj, ha ölben van, vagy ha nincs. Néha csinál ilyet, én is az időnek, na meg a fogának tudom be. Nyál patakokban folyek, az ökle is kevés rágni, de fogacska még nincsKép
Közben meg, az első csak a kezdetKép

Boró,
én az új nevedet már sosem fogom megszokni?
Ja, és kis Kincsed szeret a kenguruban? meglestem az albumbanKépKép

na, most ennyit bírtam

manóka

manóka
manóka

SziasztokKép

Orsi,
tetszik ez a megfogalmazás: tudta de elfelejtetteKép édes nagyonKép Most is tudja tuti, csak nem olyan érdekes, majd most az lesz, mihelyt a nagypopó átlendül oldalról (értem ez alatt a peluscsomagot) már visszafordithatatlan menet, jön a forgás. Dani először hasról fordult hátra három hónaposa, össz*-vissz vagy négyszer csinálta meg, utána ráunt, pedig hu de utált hason lenniKép aztán pont mikor betöltötte a négyet szépen oldalról átbillent hátra és eszébejutott hogy ezt valamikor már csinálta vissza isKép nah azóta minden nap gyakorolja, és egy másodpercre sem lehet ott hagyni már a nagyágyon, vagy tuti barikádot kell emelni, bár már azon is van mikor átmássza magát. Erről mindig Zita Matyija jut eszembe, azon a képen amelyiken letarolta a habtapi keritéstKép

Buksi,
az a kép annyira bájos Vencelkéről, nem is csodálom hogy most az a kedvencedKép És nem semmi a huzatja kajcsi ügybenKép Simán többet eszik mint Dani, le a kalappal elötte, csak igy továbbKép
Járóka nálunk is van, jó nagy fa rácsos és Dani szeret benne játszani, sőt már kezdi a rácsokba kapaszkodva felhuzni magát, ha jól értelmezem a mozdulatait lassan ülés lesz belőle. Mi egy légtérben vagyunk a gyerköccel, ugy hogy a lakásnál még csak a fszint van kész és oda csak egy nappali-étkező lett tervezve, ebben lakunk és másként nem tudom megoldani hogy tuti biztonságban legyen Dani. A nagyágyról már simán legurul, a kiságyába direkt nem rakom napközben, az az alvásra van, a szönyegen meg nem merem otthagyni ha mondjuk épp a konyhában akad dolgom, vagy csak mondjuk a mellékhelységbe indulnék. Ez a lakásunkban jelenleg a legbiztonságosabb pont neki.

Vic,
hm mikor is jön Dorka hozzánk látogatóba?Kép, mint barátnőKép Rég láttunk új fotókat a csajsziról, tessék pótolni a dolgokatKép

Zsazsa,
üdv újra ittKép NEm semmi Bendő mérete háromhónaposan, le a kalappal elötteKép De jó hogy sikerült a tejcsit normalizálni, szerintem a világ legkényelmesebb dolga szopiztatniKépÉdes a képen manócska, azok a csodálkozó nagy szemekKép

Ines,
ékezet nélkül is érthető vagyKép Milyen kint Grazban?

Tigri,
hát még gyömöszölni milyen jó azokat a hurkákat, és hogy tud hozzá kacagni a fiatalúrKép köszönjük a dicséretetKép

Bogi,
mi is pont ezért használjuk a járókát, és amig manó elvan benne addig nem aggódom, úgy is jelzi mindig ha már unjaKép

Manóka,
azért ne add fel a versenyt ilyen korán, ha valakinek az a jó hogy ezer emailcimet gyárt hát legyen boldog vele, a lényeg hogy te jól érzed magad és mi meg szavazunkKép Amugy a babacuccos fotopályázatnál is az volt hogy ki mennyire ért rá szórakozni a szavazatokkal, tudnék róla regélni... de inkább hagyjuk. A lényeg mindenkinek a saját gyereke a legszebb és ez igy jó, és fogom magam és küldök még egy szavazatot nektekKép

MA voltunk hintázni és jelentem nagyon élveztük a dolgot, vagy lehet hogy csak én élveztem?KépKép

jóéjt nektek

puszi Ági

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

SztigrisKép

Nagyon sok boldog szülinapot kivánunk nekedKép

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sztigris,

BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Puszi:

Vic

Ui.: akartam egy ari képet csatolni, de nem tudtam (a melléklet feltöltését nem engedélyezte)Kép
Victoria

Sziasztok
Nem tudom mennyire tudok végigmenni, mert ahogy hallom a lányom kiabál az apjával.Kép
A helyemen reggelizik (tápi) és eltüntette a cumisüveget. Emiatt veszekszik az apjával, hogy adja vissza neki Kép

Ann!
Gyönyörűen ücsörög Hamika kész kis hölgy már Nagyon büszkék lehettek!!!

Manóka!
Csatlakozom ahhoz, hogy egy időben annyian lettünk, hogy a régiek eltűntek, az újak közül meg senkit nem ismertem, mert amikor csatlakoztak, mi már leléptünk a „friss”-ből.

Emese!
Bömbi csuda férfias

Szilvi!
Szerintem is csak szemétségből szólt be az a csaj a bevásárlóközpontban. Egy barátnőm a neten kapott olyan privát üzenetet, hogy hogy képzeli, hogy megeteti a gyereket a bevásárlókp-ban, amikor nyüzsögnek a bacik!? (Mert ez volt a téma, hogy némely helyen nincs szoptatósszoba ahol el lehetne bújni ha éhes a gyerek..Kép

Ági!
Megnéztem a fotókat, rendesen Nagyon-nagyon szépek vagytok
Mi egyébként a múlt héten több okból eladtuk anagy babakocsinkat és vettünk egy sportkocsit ami azért jóval könnyebb és azzal tudunk BKV-zni
Ági a hintás kép is fantasztikus

Zsazsa!!!Kép
Olyan jó, hogy itt vagy megint
Tényleg csodaszép és nagy!! letta fiad!Kép GratulálokKép A szopizás miatt is!

Orsi!
Valami kenőcsöt kaptatok a pöttyökre?
Teljesen normális, hogy oldalt alszik el a gyerkőc!Kép Örülhetsz neki, hogy nem neked kell forgatnod, hogy megtalálja a kellemes pozitúrát
Dudu is rettentő nyűgös, egész nap csak csüngött rajtam tegnap.. nem tudom ma mi leszKép Szerintem a szeles idő viseli meg őket ennyire..

Tigri!
Alexa nagyon szép! Kép

Buksi!
Hatalmas adag ez a 310 mili!!!KépKép Ez mán férfias!Kép
A kukucskálós kép csúcsszuper! Akkorát nevettem rajtaKép Gyönyörűen tartja magát!!Kép

Járóka:
Nálunk jelenleg a habtapi helyettesíti a járókát, elég nagy feladat lesz (mivel elég kicsi és nem tudunk hova pakolni, mellesleg marha sok könyvünk van..), de majd veszélymentesítenünk kell a lakást. Azért nem szabad ketrecként gondolni szerintem a járókára!Kép Amikor az öcsém kicsi volt nem tudta anyukám benthagyni a szobában egyedül mert ahhoz még picúr volt, ha kivitte a konyhába a hideg kőre, ott állandóan láb alatt lett volna amíg főz és inkább a járóka, mint egy leforrázott gyerek!Kép

Ines!
Örülök, hogy ilyen jól bírják a gyerkőcök akörnyezetváltozást!:D Érezzétek jól magatokat!

Zita!
Azért nagyon jó lenne, ha néha (időhíján) csak egy –egy képet felraknál majd magatokról!Kép Jó? Meg a vizsgák után azért gyere dicsekedni!!!

Vic!
Nem tudom ki lehetett Kritika, mindenesetre szégyenlem, ha közülünk való volt Többek között azért, mert aljas dolog a saját nickjén jópofizni egy másikon meg ilyen szemétségeket írni.
Éduának kellett járni Dévény féle kezelésekre, gondolom erre még néhányan emlékeztek, hogy írtam. Nekem is sajgott a lelkem egy picurit amikor Ann Hamija már kúszott, és Dudu még nem is próbált forogni. De ettől még ugyanúgy örültem neki, mint várandós korunkban
a méreteknek, vagy a jó eredményeknek…

Boró!
A becsületkasszát csak viccből találtam ki… és csatlakozom Vichez, hogy sokan Kritika miatt nem írtak a babájukról és ezt kívántam ezzel feloldani!

SZTIGRIS!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!Kép

Puszi mindenkinek!
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Döbbenten olvastam a hozzászólásokat. Elég puskaporos lett a levegő, de betudom annak, hogy nagyon szar az időjárás, és ezért mindenki feszült, még a babák is.

CSAJOK!
FOGJUNK ÖSSZE, ÉS UTÁLJUK ÉS OKOLJUK EGYÜTT AZ IDŐJÁRÁST, NE EGYMÁST SZAPULJUK!
OKÉ?

Más!
Én távmunkában dolgozom itthon, és ha valakit érdekel, lesz Bpesten egy konferencia a távmunkáról, és regisztráltatni is lehet magatokat egy adatbázisba.
A link: http://www.cio.hu/040608/
A részletes program címszó alatt megtaláljátok a részletes programot Kép Kép

Még más!
Sajnos a konferencia időpontja egybeesik egy nagyon ritka csillagászati eseménnyel, amit most szintén ajánlani szeretnék nektek!
A Vénusz bolygó átvonul a Nap előtt.
Budapesten is, és az ország minden területén lesznek rendezvények, bemutatók, ahol kisebb-nagyobb távcsövekkel, megfelelő napszűrő segítségével, láthatóvá teszik számotokra is az eseményt.
NINCS ÉLŐ EMBER, főleg Európában, aki ilyet látott volna! Reggel fél 9-től délután fél 2-ig tart a jelenség!
Érdemes megnézni.
Több élő internetes közvetítés is lesz.
Pl. mi is közvetítünk itthonról.
A cím:
http://web.different.hu/transit
Jelenleg a tavalyi Merkúr-átvonulás helyszíne látható az oldalon, de aznap működni fog!

Szóval.
Vic!
A címünk:
www.different.hu/partners/gyase/jaksy
Itt találod Lili képeit.
Meg teszek fel mindjárt pár aranyosat Kép

Vasárnap volt a keresztelőnk Kép Egész jól sikerült, bár semmi áhitat nem volt bennem, mert Lili elkezdett sírni Kép Na mindegy.

Lili ma 15 hetes, és ő is csak próbálkozik az oldalra fordulással. Remélem azért előbb utóbb beindul, és hasra fordul. Én arra gondolok, hogy azért van ez, mert ő inkább hason szeretett. Mostmár hála az égnek a hátán alszik, és nem ijed fel 5 percenként. És a járókában kezdte el ezt is, mert a mögötte lévő játékokat is megnézte, és elkezdte magát az oldalára löködni a lábával. Ő ugyan már 1 hónaposan magától az oldalára fordult, csak a technika nem volt jó, mert a kezével indította magát, nem a lábával. Remélem hamarosan megtanulja, hogyan kell, és oldalt is tud maradni.

Orsi!

Nyűgösködik még Bence? Ő már olyan nagy fiú Kép
Lilinek is vannak nyűgös napjai.
Hidd el, ez a hülye időjárás nagyon betesz szegényeknek.
Az oldalt alváson meg ne izgasd magad, ha úgy szeret. Mostmár meg tudja magát tartani biztonságosan.

Puszi mindenkinek, és ha valakinek nem válaszoltam, attól elnézést kérek, a rend kedvéért!
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Na ilyen ma Lili! Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi, bár ilyen lenne ma Bence is!!!
Megint nyügös napunk van, ráadásul ma még az én fejem is fáj, amit tetöz az ö hisztije is. Nem tudom helyes e ilyet mondanom, de néha alig várom az estét, hogy elaludjon és kicsit csend legyen. Imádom és nem is tudom nélküle elképzelni egy napomat se, alig várom a reggeleket, hogy ismét együtt legyünk, de hát fárasztó.Tudom ez a kellemetlen része az anyaságnak, viszont azt is tudom, hogy eljön az idö amikor odabújik majd mellém és azt mondja szeretlek anya! És ilyenkor mindent elfelejtek, ami kellemetlen!
Ma a következö cselhez folyamodtam: autósülés, Robbie Williams cd (8hónapos terhesen voltunk a koncertjén lehet,hogy emlékszik rá odabentröl), cumi, és ablak kinyit. Most durmol. A cd engem is megnyugtat.
Keresztelöröl képeket teszel fel? És mikor van a közvetités?

Manóka, megnyugtat, hogy egy cipöben járunk. Legalább tudom, hogy nem vagyok ilyenkor egyedül. Az utolsó fogig szenvedni fogunk?!?!?! Kép

Ági, na nekem ezért van járókám. illetve Bencének. Meg azért amit a Buksinak irtál, nekünk is van emelet... Tuti jó az a hinta! Nekünk nem tudom, hogy van e a környéken ilyen, el kell mennünk felfedezö körútra. Csak ne fújna ez a sz...t szél!

Emö, nem kaptunk semmit a pöttyökre, csak egy válránditást... Én próbálom kideriteni az okát. De már egy hete itt vannak, mint az idegenek... Kép rejtélyesen megjelentek. Szerintem holnap megint meglátogatjuk a dr-nöt. Talán fenistil cseppet kellen kapnia, de orvosi hozzájárulás nélkül nem kezdem el...

Sztigris, Boldog Szülinapot Neked!

Lányok! Horkol a fiam! Kár, hogy nem tudok hangot feltenni... Kép Kép Kép

pussz
Orsi
orsi17

JAJ! ELFELEJTETTEM!

Ismét elöállok egy kérdéssel: eddig is észrevettem, de nem tulajdonitottam neki különösebb jelentöséget, hogy Bence mintha vakarászná, vagy nem is tudom, a jobb füle mögött a fejecskéjét. Elöször úgy tünt a haját birizgálja meg megfogja, de most inkább vakargatásnak tünt. Ez mi a franc lehet, mert kezdek aggódni, hogy talán fájhat a füle???? Remélem csak egy a furcsa szokásai közül, és megunja!

HELP!

Orsi
orsi17

SziasztokKép

Bogi!
Nagyon édes Lili!Kép Ez a távmunka dolog nagyon szuper! Engem is érdekel, bár eddig csak rosszakat hallottam rólaKép

Ami meg itt történt az egy szükséges rossz volt szerintem... minden korban, társaságban egyszer történik egy ilyen "átmosás". Kép
Sokfélék vagyunk és ha már megvannak a babók a nevelési elvek különböznek, a problémák is stb... ahhoz, hogy ennyemberhez alkalmazkodj, válaszolgass stb. nagyon toleránsnak kell lenni, és bölcsnek is egy kicsit;)
Az a legnagyobb baj ilyenkor, hogy nem csak azok mennek el akik képesek álnéven bántani egy pöttöm mamit, vagy nem válaszolnak a problémájukra küldött e-mailekre, hanem a toleráns, odafigyelő emberkék is. Remélem hamarosan újra feléled a topic, és azok akik elmennek időnként egy-egy képet csak betesznek ide a csemetékrőlKép

Orsi!
Dudu is sokat vakarászta afülét, mögötte piros is volt, mert amikor bukott és netán odakerült kimarta neki. Édua pöttyeire nagyon beindult a dokinéni, ezért egyéves koráig szigorúan vigyáznunk kell, mit adunk neki. Csak és kizárólag Sinlac pépet, HA tápszert, bio zöldségeket.. szerinte ekcéma.
Szuper gyógyszertári kenőcsöt kaptunk rá, ami el is mulasztja rögtön ha netán kiüti valami.

Mivel iylen hirtelen jelentek meg, gondold végig:
- nem evett-e valami új ételt,
- nem váltottál-e mosóport, vagy öblítőt?

Ha pöttyei vannak, akkor lehet, hogy a fülénél is viszket neki.. ha nem ettől van, nem piros vagy pöttyös, akkor muszáj levágni ott ahjatá, mert az is zavarhatja!

Puszi!
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Emö, hát épp ez okozza a fejtörést,mert semmi újat nem kapott és nem kezdtem el használni, kivéve egy babafürdetö mintát (Gabi), amit egyetlen egy alkalommal használtunk, azóta sem. És mindenböl HA-t eszik, igaz nem HIPP-et, hanem Mildit, Nestlét kap enni. De addig, amig kijöttek a pöttyök, csak kétfélét (sárgabarackos, sütötökös) váltogattam, és mégis kipöttyösüdött.
Úgyhogy egy nagy ? az egész. Kiolvastam a nagykönyvemet,de semmi okoat nem találtam benne.
De holnapra bejelentkeztem a dr-nöhöz. Tudatom veletek a fejleményeket, és köszönöm az ötleteket, javaslatokat!!!

Ági, hát ma elkezdödött a forgás! Igaz még nem nagy elánnal, de akkor is ... Kép

pussz
Orsi

Hirtelen az jutott eszembe, hogy azért vakarja a fejét, mert nem mosom esetleg le rendesen róla a fürdöhabot?????
orsi17

Zsazsát olvasva én sem birom ki, hogy ne irjak egy kicsit. Mi az hogy emlékszünk-e...? Hát persze!

Bocs a hosszu elmaradozásomért, de vizsgaidőszakom van és direkt nem ülök le a net elé, hogy inkább tanuljak. Kép Kép Kép
Ezért most nem bajlodnék a visszaolvasással. Talán a jövő héten több időm lesz.

Zsazsa, jó olvasni rólatok. Ezek a Benedekek.....Kép
Nálunk az alvás még mindig kritikus téma. Már egy hónapja sikerült Zebinek éjszaka aludni 5-6 órát. (néha 7-et is) aztán az első ébredés után inkább 2 óránként evett. Sajnos hajnali 5-kor már úgy dönt, hogy reggel van és ha akarjuk ha nem akkor is kukorékol. Kép
Ma kiszámoltam, hogy éjjel aludt 7 órát, aztán délelőtt 1 órát és délután 1,5-t. Plusz a kocsiban még kétszer 20 percet. Ez összesen max. 11 óra. Nem kevés ez egy kicsit???
Én már megszoktam a kevés alvást és nem kattanok ki tőle, hogy éjjel 5-6 óra alvás marad nekem.

A sok sirás rivás és hasfájás már szerencsére teljesen elmult.
Zebi rettentő lajhár szopizási technikája is megváltozott. Régen 40 perc kellett neki mire hozzájutott a kajához. Elég gyenge erővel szivta, ezért volt a mellgyulladásom is.
Most az a szokása, hogy 7-8 perc alatt villámgyorsan teleszopizza magát és utána kisebb adagokban visszabukja. Kép
A szopizását nem mérem, mert vissza kellett adni a mérleget a háziorvosnak, de a legutolsó mérlegeléskor 15 hetesen 7,5 kg volt! Igy valszeg elég tejhez jut. Kép Kép Kép
JA! és kb. a 3. hónapra értük azt el a 3 óránkénti evést, ugy hogy közben teáztatni kell. Igy 4 hónapos korára birja csak ki 3 óránként.
Egy csomóan mondták, hogy lüke vagyok, hogy ennyiszer szoptatom, hiszen ha kihuznánk, akkor többet enne egyszerre és igy tovább birná. Hát én megpróbáltam....Azt a keserves éhes sirás rivást nem kivánom senkinek. Igy visszaálltunk az akkor eszik amikor éhesen sir frekvenciára. Kép

Kisbuksi tényleg nem semmi lehet az a 310 gram. Ilyenkor előtte már nagyon feszül a cicid?

Tényleg, lányok! Nálatok még szokot csak ugy csöpögni a tejci. Nálam valahogy már abbahagyta, ugyhogy nem kell melltartóbetéttel közlekednem és a suliban sem jönnek rám a belövelléstől mellgörcsök. Kép

Még pár szó zebi fejlődéséről:
- 15 hetesen forgolodik oldalra és tegnap hasra forult már egyszer. Azóta nem csinálta.
Közben állandóan csak ülve hajlandó lenni. Persze nem tudja magát megtartani ezért valakinek mindig fogni kell. Kép Nem elég a babaülőke döntött támlája, mert ő előre dőlve szeretne ülni. Kép Kép
Alig várom már, hogy ücsörögjön egyedül.

Nehezen tudom elképzelni, hogy később kibirna járókában 5 percet. Ezért nem is vettünk járokát. Majd egyet kölcsönkérek kipróbálni, hogy kirakjam nyáron a kertbe. Inkább kutya elháritónak szolgálna. Kép

AnnAnn nagyon hiányzol ám!!!
Tényleg nincs időnk mindenkinek a hozzászólására reagálni, de attól még a távolból kedvelhetjük egymást. Szerintem nem is sértődött meg senki azért mert nem válaszoltunk rá, maximum ujra figyelmeztetjük egymást, ha sürgős kérdésünk van.
Nekem már a terhesség alatti sok-sok levelezés alatt azért kialakult egy szimpátia irántatok, ezért hinyzik, ha valaki sokáig nem jelentkezik (én beszélek, aki szintén távolmaradt ;) )
Nekem nagyon is jol esett, hogy a kisbabás botladozásomhoz annyi sok jótanácsot kaptam és biztatást, hogy a horror helyzetekben ne adjam fel.

Mára ennyit. Megyek tanulni. Holnap Statisztika vizsgám lesz. A témát értem is , de nagyon horror a tanár és nem elég a könyvet tudni. A könyv elmélete és az összes feladat megoldása esetén is alig lehet összekaparni nála a 2-est. Hogy az ilyen tanárokat miért nem rugják ki???

Fiona
fiona

Remélem nem ijesztettem el mindenkit! Kép
fiona

Sziasztok!

Fiona!
Ez a gyerek nem semmi. Úgy látom egy hét van Lili és közte, Lili tegnap volt 15 hetes, de mint írtam még csak próbálkozik az oldalra fordulással. Na mindegy. Abban bízom, hogy egyszercsak megtáltosodik Kép
Mostanában felhúzza a lábát, és a térdét fogja. Olyan édes.

Orsi!
A keresztelőről csak videó van, de majd teszek fel belőle képet. Aranyos volt.

Ja a csillagászati esemény június 8-án, kedden lesz, reggeltől. A közvetítés is akkor indul. Majd lessétek.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Túl vagyunk a viziten pötty-ügyben. Remélem nem nevettek ki, hiszen ti is aggódó anyukák vagytok ugye????? No nem úgy, mint a dr nénink, aki annyit mondott a természetesen most közel sem olyan piros és látványos pöttyeinkre, hogy: HA AKAROM LÁTOM, HA AKAROM NEM! Kép Kép Kép Kép- kaján mosollyal a szája szélén... Mindenesetre kaptunk egy krémet, ha fokozódna a pöttyösödés.
A vakarászásra pedig azt mondta, miután a füle nem fájt Bencének, hogy egy rossz szokás, vagy esetleg jobban ki van száradva a hallójárata és ez irritálhatja. Tehát no para.
Inkább nekem irt volna fel valami aggódásmentesitöt.

Bogi, majd eljön a megtáltosodás ideje is, aztán csak gyözzél vele foglalkozni! Kép Kép Szerintem lassan elborul majd a felhúzott térdeivel oldalra ...

Fiona, hogy sikerült a vizsga? És még én gondoltam azt, hogy Bence keveset alszik! Ö éjszaka alszik 10-11 órát és még napközben is alszik hol kevesebbet, hol többet, de min. 3órát.

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok !

Megfogadtam, ez lesz az utolsó kísérletem, hogy írjak Nektek.
Én nem tudom, hogy a számítógép szelleme, vagy mi, de az elmúlt hetekben/hónapokban na nemsűrűn, de kb 5x írtam nektek, és vagy a Peti kacsolta ki a resetet, vagy pedig az történt, ami most is, hogy megírtam a hozzászólást, (ma délelőtt) és most jövök nézni, és nem is jelent meg.

Na akkor:
Mi nagyon jól vagyunk, Anna baba 6300 gr és 62 cm. Nagyon jó kislány, jól eszik,(100-280 között) jól alszik (este 10-től regel 1/2 8-ig). Sírni nagyon nagyon ritkán szokott(legutóbb két hete, el is vittem dokihoz: - sír a gyerek - felkiálltással) Kiröhögtek.
Szóval minden oké, csak szopizik, cumisüveget, cumit nem is ismeri szerencsére.
Az ujját viszont profin szopja, lehet ám, hogy ezért alszik jól éjjel.
Egy aggodalmam van csupán: hason a fejét nem emeli. Igaz, utál hason lenni, Eddig ha 5x volt úgy max egy percet, mert na, akkor visít. De kézben tartja a buksit, meg csuklónál felhúzva is.

két kép, menek, mert ficánkol az ölemben

pusz: kata/maszat

KépKép
maszat

Sziasztok!
Na megint csak beugrok, és ámulok egyeseken egy cseppet! Igaz, én aztán soha nem voltam egy aktív tag, de mindig örömmel írtam ha tudtam és olvastam ha csak arra van időm. Akinek ez nem tetszik, vagy személyes sértésnek veszi, hogy nekem nincs időm írni, (és rajtam kívül még sokaknak) az magára vessen.

Zita, csodálkozom hogy nem akarsz ezentúl jönni. Kár. Kép

Szerintem kár lenne ilyesmin megsértődni, akinek nem szimpatikus a társaság az egyszerűen keressen magának jobbat.
Nekem mindenki egyformán kedves itt, és ha megengeditek, hogy ezentúl is akkor jöjjek amikor tudok, akkor továbbra is jönnék ha lehet! Kép
Sajnos idő híján én sem szoktam gyakran személyesen mindenkinek válaszolni, de nagyon jól esik ha valaki nekem válaszol és a fontosabb ill. S.O.S. kérdéseket ha tudom megválaszolom.

Kata, szerintem nem baj ha nem szeret hason lenni. Sok baba nem szereti és mivel nem szokta meg, ezért nem tartja a fejét szerintem, de ha amúgy tartja akkor nincs gáz. Azért én minden nap próbálnám egy kicsit gyakoroltatni vele, ha csak 1 percet is. A hátizmai is jól erősödnek tőle.
Nagyon édes a Kisasszony!

Mindenkinek kívánom, hogy találja meg azt a rengeteg örömöt a babázásban, amit én is megtaláltam, most másodszorra talán méginkább!

Ágiboszi!
Szigettel most elmaradtam, mindig van valami kötelező program. Talán jöv. héten, de addig még annyi minden történhet!

Sziasztok!
Andi
andi68

Sziasztok!

Itt vagyok végre én is. Mostanában nem volt időm, nekem is vizsgaidőszak van, bár igaz, hogy most nem sok a vizsgám, de azért arra is tanulni kell.

Egy kicsit ledöbbentem ezen a vitán, vagy nem is tudom minek nevezzem. Szerintem ezen nem kell megsértődni, hogy ki kinek válaszol. Én legalábbis sosem tartottam számon, hogy ki reagált nekem. Biztos, hogy én sem tudok mindig mindenkinek írni, de nagyon szívesen olvasom, hogy kivel mi történik. És ha most még egy kicsit ritkábban is, de én szeretnék jönni továbbra is.

Rólunk: Kitti már 3 hónapos, hétfőn meg is kaptuk az oltást. Szerencsére jól viselte. 59 cm és 4670 gr. Nem akar hízni. Kép Ő itt a legkisebb. Ebben a hónapban összesen 32 dekát hízott. Igaz, hogy előző hónapban is csak 65 dekát hízott. Pedig eszik rendesen, csak keveset. A doktornő és a védőnő egy kicsit aggasztott is, meg nyugtatott is. Azt mondták, hogy hát tényleg nem sok az a 32 deka, de amúgy jól van, minden rendben vele, úgy látszik, hogy ő egy ilyen alkat. De azért most azt kérték, hogy egy pár napig mérjem a szopizásokat, hogy mennyit eszik. Pedig nem szoktam mérni, csak hetente a súlyát. Azt hittem, hogy már elfelejthetem a mérleget, most járt le a 3 hónap kölcsönzés, de még egy hétig marad.

Járunk babamasszázs tanfolyamra. Az egyik védőnő tarja itt helyben. Eddig egy alkalom volt, hat baba volt, és jó volt. Igaz, hogy néha rázendítettek a babák, Kitti is csak az elejét bírta, utána már kézbe kellett fogni. De legalább láttuk hogy kell, és papíron is megkaptuk a gyakorlatokat, hogy itthon is tudjuk csinálni. Itthon azért jobban élvezi, néz, figyel és nevetgél közben.

A múltkor mentünk az Auchanban, sírt a hordozóban, ezért felvettem. És egyszer csak azt vettem észre, hogy a hátam mögött mindenki összesúgott, hogy "láttad, hogy mosolygott" "nézd milyen édi" stb. A kis vacak az anyjának sír, idegenekre meg vigyorog. Kép

Tegnap voltunk csípő UH-n, szerencsére minden rendben. Ma pedig voltunk bent a munkahelyemen, a GYED-et intézni. Jól bezsebeltem a kollégáktól a dicséreteket. Kép

Na most ennyi, majd ha több időm lesz, akkor igyekszem jobban bekapcsolódni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Én sem tudok mit kezdeni ezzel a vitával, persze én soha nem is voltam állandó tag. Bocs, ha nem válaszolgattam embereknek személy szerint, csak ha valami olyan kérdést olvastam, amiben első babás anyukaként volt tapasztalatom. A képek pedig a modemes eléreésem miatt sokszor le sem jönnek, pedig szívesen nézegetem őket, ha sikerül.

Viszkető fül: Az én Dorkám is szeret játszani a fülével. Néha jó erősen megragadja mindkettőt, de úgy, hogy mire észreveszem, már tiszta piros mindkettő. Ekkor nálunk is jön az aggódás; vajon megfázhatott úszás után, vagy a szél? Aztán (lekopogom) általában vaklárma.

Járóka: nekünk is a kertbe kellene, mert bentre már van egy; a kiságya Kép Ugyanis nekünk éjszakára nem vált be. A kertben viszont rengeteg macska jár keresztül, és a féregtelenítés nem divat Mo-on, így féltem, hogy ha csak egy plédet teszek le, legurul róla, és összeszed valamit. Meg a járókára rá lehet húzni szúnyoghálót is, így estefelé sem kell bemenni a szúnyogok miatt. Volt már olyan Pöttöm, akit csípett meg szúnyog? Nagyon horror?

Kisbuksi, a 310 g tényleg csúcs! Én soha nem mértem, de ha "illedelmes" helyre megyünk vendégségbe, 70-80ml-t szoktam vinni üvegben, és ha azt megeszi, megint elvan órákig.

Vizsgázóknak drukk és tisztelet, hogy csöppség mellett is csinálják. Pláne Statisztikát!! Emiatt hagytam abba a harmadik fősulimat!

Rtünde, szerintem ne aggódj a súlya miatt, ha vidám a kölkec. A Soptatás topikban megtalálod Kriszit, akinek lassan másfél éves a kislánya, és mindig pici súlyú volt, ő tudna mesélni a dokinénik nyüstöléséről.

Na röhögjetek rajtunk egy kicsit: Dorka még soha nem aludt a kiságyában. Nem tartottam kényelmesnek éjszaka többször is kibotorkálni hozzá, teljesen felébredni, míg szopizik (régebben egy óráig is eltertott) majd visszatenni. Eleinte vele aludtam a gyerekszobában egy heverőn, majd átszármaztam apához. A lényeg, hogy aggasztott, hogy ha megtanul fordulni, leesik, tehát elindultunk a Kikába leesésgátlót venni. Jó volt az eladóKép, egy komplett körbe leesésgátlós gyerekágy lett belőle, 90*200cm-es!!! Nagyon poénül néz ki benne!
Megnyugodtam, összeraktuk, szép, biztonságos. DE! Kiderült, hogy 20 percenként felébred benne, így a végén visszatettem a régi ágyára, hogy meg tudjak fürdeni, vacsizni. Ez megy két napja, és kissé félve tekintek a jövő hét elé, amikor is nyaralni megyünk, és teljesen más ágya lesz!Kép

Ja, és egy kis dicsekvés (remélem, még nem írtam) a vasárnapi usziban Dorka nagyon sokat volt víz alatt, még el is engedtem néhány pillanatra! Csak én voltam béna, mert úgy féltettem, és az elején rögtön kikaptam a vízből.Kép
Na most megírtam egy hétre a hozzászólásomat. Mindenkinek szép napot holnapra, Ciao!

Szilvi és Dorka aki imádja az ócska heverőket.

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Szilvi ez jó volt Kép
Úgy látszik mindig az anyuka kényelme miatt kerülnek ki a kiságyból a gyerekek éjszakára Kép
Nekem azért volt pechem, mert Lili imádott hason aludni (a hátán nem is tudott nyugodtan), és nem hagytam egyedül éjszakára, az volt a legjobb megoldás, ha egy ágyban aludtunk. Mert bizony így már átalussza az éjszakákat, de nem a kiságyban.
Lesz 3 nap, amikor egyedül leszünk, akkor fogom beszoktatni a kiságyba, mert már a hátán is alszik.

UTÁLOM AZ IDŐJÁRÁST!
Hogy lehet ilyen szar idő nyár elején? Buta szelek fújnak, nem lehet kivinni a gyerekeket, mindenki nyűgös.

Tünde!
Engem is leszúrt a dokim, mert volt olyan HÓNAP, hogy Lili hízott 15 dekát.
Nem volt nekielég a szopi, de azzal védekeztem, hogy ha elég volt neki, kiköpte a cicit, és pótlást is csak 10-20 ml-t evett szopi után.
Azt mondta a doktornő, hogy próbáljam meg a tápszert, mert nagyon kevés lehet a tejem. Tény, hogy nem tudtam kifejni a két mellemből 60ml-nél többet!!!!!! És egész nap szinte a mellemen lógott, nem aludt nap közben.
Most meg eszik 90-120 ml tápszert, szereti is, és evések között kibír 3-4-5-6 órát is, szépen játszik kaja után a járókában, jelzi ha álmos, vagy kiveszem, vagy cumi, és elalszik magától, de végre van rendszer a napjainkba.

Andi!
Tényleg rég voltál Kép És hogy vannak a gyerkőcök? Peti már biztos jó nagy baba. Kitti imádja?

Na pusza mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

sziasztok!

Gyors bejelentkezés, mielött ideérnek az asztalosaim a várva várt beépitett szekrénnyel.

Kata, esetleg, ami nálunk bevált, próbáld meg elterelni a figyelmét amikor hason van a játékaival, feküdj le vele szembe és beszélgessetek. Bence már 3 hetesen tartotta a fejét,ami szerintem annak volt köszönhetö, hogy sokat tartottam a mellkasomon, félig hátradölt helyzetben, amikoris ha rámnézett, máris meg kellett emelnie a fejecskéjét, ugyanakkor nem volt sem vizszintben vagy függölegesben. Ezt is gyakorolhatjátok. Egyébként ne aggódj Bence pl. csak mostanra (1-én lesz fél éves) hajlandó hason lenni,mert ö fordul át. (Nem akaratos gyerek!Áh!Dehogy!)

Tünde, Kitti súlyával kapcsolatban: Lehet, hogy a családban van valaki, akitöl ezt örökölte. Szerintem behozza majd idövel! Bence is "átlagon" aluli súlyú volt a hosszához képest 4 hónaposan, aztán nött 2cm Kép és hizott 70dekát Kép úgy, hogy (már irtam korábban) alig evett. Na ennyit a statisztikáról! Ha jókedvü, egészséges, ne aggódj! De azért számolj be a mérlegelésröl!

Szilvi, szertintem ha apránként szokatod hozzá az új ágyhoz, elöbb-utóbb megszokja. Próbáld meg elöször nappal letenni benne, esetleg ott lenni mellette, lát téged, elalszik, felkel ott vagy, és nincs semmi baj, aztán hátha idövel egyedül is biztonságban fogja magát érezni. Én úgy tapasztaltam, hogy Bence ha álmos, bárhol bármiben elalszik,max. idöbe telik, meg simogatásba. Gratula az úszáshoz! Nem semmi a leányzó! Hol lehet szúnyoghálót venni a járókára? Nekünk is elkelne.

pussz
Orsi

Úgy látom mindenki kihasználja a jóidöt! Nagyon helyes!
orsi17

Bogi, nálunk süt a nap! Nincs légzésfigyelötök? Bár én még úgy sem mertem a hasára fektetni éjszakára, hogy nekünk van... Ti is szoktatok egyedül maradni? Kép

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!
Meg mindig Grazbol, ekezetek nelkul.

Lanyok!
Hat en ledöbbentem, hogy milyen szovaltasok voltak. Remölem, hogy a kedelyek lenyugodtak. Teny, hogy nem mindig sikerul mindenkinek valszolni.

Zita!
Sajnalom, hogy igy dontottel, szerettem olvasni az irasaidat, mint mindenki maset.

Nagyon jol erezzuk magunkat a naoveremnel. Neki ket gyereke van egy 8 ves fia ös egy 7 eves lanya. Hanna imadja, Oli is nagyokat mosolyog ra.

Vic!
Mi az uszast mellözni fogjuk. Igy ket gyerekkel mar nehez. De nyaron sokat megyunk strandra es akkor felelevenitem a regi uszas emlekeket, amit a Hannaval szereztem.
Majd lehetne kozos strandolast csinalni. Mit szoltok hozza? A romai st´randdal jo a tapasztakatom, anyukam a dagalyt is dicseri. Ott mar nagyon reg nem voltam.

Szombaton megyunk haza, legkozelebb otthonrol irok.
Legyetek jok!

Ines
ini

Orsi!

Nem igazán, csak mint minden évben, idén is szerveztem egy vizitúrát, amire a férjem megy. Mi csak a táborban leszünk nap közben, és éjszakára hazajövünk, mert egy 5 hónapos gyerekkel nem sátorozok Kép
Így lesz 2 szabad éjszakám, amikor szoktathatom Lilit Kép

Nincs légzésfigyelőnk, mert nem hallottam túl sok jót róla. Minden gyereknek kimaradozik a légzése, van, hogy fél percre is, és nem tudom miért jobb, ha az ember ugrál egész éjszaka, minthogy vele alszom.

Lili itt van az ölemben, azzal szórakozik, hogy kakálás közben berugdossa a klaviatúrámat Kép

Jó vicc Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Nekem sincs időm olvasni a hozzászólásokat és bevallom mire elolvasgatok egy részt elfelejtem, hogy ki melyiket írta, reagálni ezért érdemben nem tudok.
Osztozom Boróval azzal a véleményben, hogy nagylányok vagyunk már ahhoz, hogy olykor-olykor bejelentsük, hogy na mostmár többet nem jövünk és utána hetekig megy a kérlelgetés, hogy ugyan már, ne menj. Aki menni akar, az szerintem bejelentés nélkül is megteheti, ha meg csak a kérlelgetésre vágyik, hááááááát, én nem ilyen vagyok. Annak idején csodálkoztam Hicu és Ann vitáján is, mert a véleménynyilvánítás szabad.......
Most Zita rajtad csodálkozom, hisz tényleg mindenkihez van/volt egy jó szavad, én is sokszor kaptam tőled jótanácst, szívmelengetőt, ezért is tanultam meg gyorsan a neved. Sajnálnám, ha valóban kimaradnál, ugyanakkor nem is értem téged ki bántott meg ennyire.
Vic! Veled kapcsolatban nem osztom Boró véleményét Kritika ügyben, de ha te tudod, hogy Kritika közülünk való volt, és valóban biztos vagy benne, miért nem írtál választ itt neki, hogy mindannyian tudjuk, ki az, aki nem meri vállalni véleményét nyíltan. Ha pedig csak sejted ki volt, akkor szerintem nem illendő célozgatni, mert lehet, hogy tévedsz és olyan embert hozol hírbe, aki sose tett volna ilyet.

Én is rég jelentkeztem és az ok hasonló, nekem se igazán válaszolt senki, egy-két kivételtőól eltekintve, de nem haragudtam érte. Másik ok, hogy kismanóm már a 4. hete nem alszik éjjel és már minden erőm elfogyott. Abbahagyta a szopit is, egyszerűen nem hajlandó küzdeni a nehezen jövő tejjel, ami szintén elszomorít, ugyanakkor mivel közeledik az allergiaszezon nekem gyógyszert kell szednem, és ezért nem is akarom kényszeríteni a szopira, holott nagyon fáj és hiányzik, hogy nem bújik már hozzám.

Én az időjárásnak tudom be, hogy olykor-olykor kirobbannak ilyne viták, de ne sértegessük a másikat, ha nem muszáj. Ugyis megbánja az ember, ha kitisztult a feje Kép

Mindenkinek szép napot!

Manga
manga

Sziasztok!

Csak pár szó erejéig ismét...Kép

Fiona!

nekem már régesrég nem telik meg a mellem feszülésig,és csöpögni sem nagyon szokott. Azért a mért adatok alapján most is lehet benne bőven Kép Zebi hatalmas!!!!!!

Manga!

Akkor én most szólok Hozzád, nehogy már emiatt gyere ritkán! Korányi Balász viszont üdvözöl,és most már azt is tudom,honnan az ismeretség! Én sátoraljaújhelyi vagyok eredetileg, úgyhogy Füzér és környéke nagy kedvencem Kép Rossz lehetett abbahagyni a szopit,de azért bújni és intim helyzetet teremteni így is lehet bőven!

Bogi!

Kicsit megleptél,miért is nincs légzésfigyelőtök. Tény,hogy néha van téves riasztás,de ilyenkor általában a baba lemászik a légzésfigyelőről. A készülékeket azért nem hülyék találták ki,akik a hasukra ütve azt mondták, hogy legyen X mp és utána sípoljon ezerrel! ha egy babának annyi ideig marad ki a légzése,hogy a gép jelez,az nem normális /ugye pont azért van a készülék Kép/ ! Ha egy babának olyan gyakran marad ki a légzése,hogy "egész éjszaka" ugrálni kelljen hozzá, azt meg kell vizsgálni. Alkalmanként előfordulhat /bár szerintem annak mindig van valami a hátterében/,és akkor pont az a lényeg,hogy fel kel a baba a zajra,vagy a szülők ébresztik fel. Bocs,de nagyon hülyén hangzott az indoklásod.

Szilvi!

Hova jártok úszni? Írhatnál bővebben is,nagyon érdekel!

Buksi
kisbuksi

Buksi!

Az indoklásom az alapján jött létre, amit a neten olvastam, és amit a környezetemben hallottam.
Ugyanis jól körbejártam a témát, hogy vegyünk-e vagy ne.
Én ezt szűrtem le belőle.
Ja és az orvosom, és a védőnőm is ezt mondta.
Szerintük ott elengedhetetlen, ahol a családban már fordult elő ilyesmi, vagy légúti problémái vannak a babának, vagy koraszülött volt, és fejletlen a tüdeje, de ott, ahol a baba teljesen egészséges, betartva a megelőzés szabályait nem sok értelme van a beruházásnak.
És egy anya úgyis állandóan figyeli a babáját. Én is nagyon éberen alszom, amióta van a Lili, pedig előtte úgy aludtam, mint egy darab fa.

Ja, és van ismerősöm, akinek volt, és egy hónap után nem bírta tovább. Sem ő, sem a baba nem aludt, az állandó sípolástól. Persze kivizsgálták töviről hegyire a babát, de azt találták, hogy nála ez a normális, hogy néha 20 mp-nél tovább nem vesz levegőt. És persze semmi baja a babának azóta sem.

Speciel ez is le van írva itt a neten, hogy a 20 mp légzéskimaradás babáknál teljesen normális. Pont a légzésfigyelővel kapcsolatban írták.

Szóval én senkit nem akartam lebeszélni, akinek van, használja egészséggel, nekem nem kell.
Nem csak a kiságyban fordulhat elő ilyesmi, és most akkor legyek paranoiás? Hát nem.
Nemrégiben írta itt valaki, hogy a babakocsiban érte a tragédia a 3 hónapos kisbabát. Akkor oda is magaddal cipeled a légzésfigyelőt?

Sajnálom, ha hülyének látszom Kép

Egyébként nem tudom, hogy abból a fél mondatból, amit a légzésfigyelőről írtam, hogy következtettél erre, pláne, hogy semmi rosszindulat nem volt bennem. Te meg egyből felhorkantál.

Hogy kik találnak ki ilyen készülékeket, és miért!!!, és hogy kik és miért riogatják a kismamákat, azt nem tudom, de tény adatok vannak a SIDS-ben meghalt kisbabákról, és bár mindegyik tragédia, de nem lehetek tőle idegbeteg, mert az a babának sem jó, ha rettegek. Az első pár hónapban, (és még most is) állandóan figyelem, és ránézek, de szerintem ezt az is megteszi, akinek készüléke van.

Én így is nyugodt vagyok, és nem vádolhat azzal senki, még Te sem, hogy nem teszek meg mindent a kisbabámért. Sajnos nincs rá pénzünk, még egy nyavajás bébiőrzőre sincs. Még a használtat sem tudom megvenni, akkor miért vagyok rosszabb anya, mint az, aki megveszi?

Na jó.
Egyébként nem húztam fel magam, csak kissé nyersen fogalmaztam, mint Te.

Remélem azért nincs harag.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!

Szerintem ne essünk abba a hibába,hogy értelmetlenül egymásnak esünk. Bocs a "hülye" szóért, bár nem Rád értettem,hanem arra,ahogy megindokoltad,miért nincs légzésfigyelőtök. Azt simán elfogadom,hogy pl. nincs rá pénz, ezzel nem vagytok egyedül. Természetesen mint mindenben, ebben is kétféle ember létezik,akinek van meg akinek nincs, aki egyetért vele, meg aki ellenzi. Szerintem mindenképp ad egy megnyugvást a készülék /nálunk pl. a koraszülöttség ténye még indokoltabbá teszi/, mert én pl. egyáltalán nem járkálok be nézegetni,hogy minden rendben van-e éjszaka. Pontosan azért,mert ha csendben alszik,akkor ugye nincs semmi problémája,de így az sem gyanús,hogy miért is alszik ilyen csendben. Természetesen én sem tartom magam rossz anyának,amiért az éjszakát nyugodt alvással töltöm, és paranoiás sem vagyok annak ellenére,hogy beszereztem légzésfigyelőt. Azért kérlek ne borulj ki, kár lenne az előző levelembe belemagyarázni,hogy én azzal vádoltalak, hogy rossz anya vagy,meg nem teszel meg mindent a babádért /furcsa azért,hogy ezt hoztad ki belőle/! Egész egyszerűen én nem tartom normálisnak,ha egy babának annyi ideig kimarad a légzése,hogy a készülék jelezze. Ha ez még rendszeres is,akkor pláne. Szíved joga a babáddal aludni /bár nem értem,ez miért biztonságosabb/, és sem a felesleges ijesztgetésnek, sem a pánikolásnak nem vagyok híve. Én hálás vagyok azoknak ,akik kiatlálták ezt a remek eszközt,és ha az adatok szerint egyetlen babát sikerült ennek köszönhetően megmenteni,akkor már megérte /én speciel ismerek egyet,úgyhogy már biztos megérte Kép/

Részemről nincs harag .

Buksi
kisbuksi

SziasztokKép

Orsi!
Hát ez tényleg az orvoson múlik, hogy kitalálja-e mitől van a pötty, vagy nem...
Nemrég Pufinak is új pöttyei lettek, amikről kiderült, hogy a melegtől vannak:S
a hideget szeretiKép

Fiona!
Nagyon drukkolok a vizsgádhoz!
Fantasztikusan ügyes Zebi.KépKépKép

Bogi!
Légzésfigyelő. Nekünk is van. Van olyan típus ami sokszor riaszt feleslegesen, de ez a legprofibb ami sosem riaszt tévesen. Mi is a neten található hozzászólások alapján választottuk ki.
Egyébként azért is vettük, mert legalább 3 babát szeretnénk és ez nem egy fogyóeszköz, bőven használhatja még a harmadik isKépKépKép Így megériKépKép

Maszat!
Nagyon szép a kicsi lány!!Kép

Andi!
Szerintem is aki akar az menjen.. én is kiakadok a bejelentett távozásokon amikor mindenki nekiáll könyörögni..:S

Tünde!
Az én lányom is nekünk balhézikKép Idegenekre mosolyog... na majd a 8 hónapos szeparációs válságnál.. amikor csak anya, mag apa létezik majd és az idegenektől sírni fog..:S:S:S:S

Na eddig jutottam... felébredt a csöppem...:S

Millió puszi nektek!:o
Vigyázzatok magatokra, majd holnap megpróbálok benézniKép
Emő

Ui: Ja, hozzám sem szólt senki az utsó hozzászólásom ótaKép De nem vagyok hajlandó megsértődniKép

hicudzsi

Sziasztok!
Légzésfigyelő; Nekünk sincs, én is azt hallottam róla, hogy feleslegesen beriaszt, és utólag így, hogy együtt aludtunk, jobb is, hogy nem vettünk. Farkasbogi, bébiőrzőt néha piszok olcsón ki lehet fogni a babaaprón, mi azt a 27 ezrest vettük onnan 6 ezerért(!), szerintem használva sem volt, mert az ürge nem tudta kezelni. Nagyon szeretem, mert 2 szinten lakunk, és egy kukkot sem lehet lehallani a nappaliba, ha szól a tv.

Úszás; Mi Kispestre járunk, KÖKI végállomásánál van az uszoda, szombaton és/vagy vasárnap reggel, jó nagy gyerekmedence van, de gyerek is van bele elég. Nemrég szomorkodtam, hogy több hétig nem jött hozzánk oda az oktató csaj, aztán a múltkor vagy 15 percig csak velünk volt. Az ára sem rossz, 3600 egy hónap (4-5 alkalom) vagy ha mk. nap mész, 5e valamennyi. És nagyon tiszta a víz, egész éjjel forgatják, reggelre meg leveszik a klórtartalmat, meg jól fel is fűtik. Egyedül azt nem értem, miért szereti a csaj a pelenkavédőt csupasz popsira jobban, mint az úszópelust.Kép Mi pelust használunk.) Ja, és csak hónap elején lehet kezdeni!

Farkasbogi, megértelek sátorozás szempontjából... Vigyázzatok a szúnyogokkal is. A 60ml-t mikor fejted? reggel, este, szopizás után mennyivel? Sokszor én sem tudok többet kifejni, pláne estefelé. Szerintem jóval többet ki tudnak szopizni, mint amennyi a mellszívóval kijön. Én csak ezzel tudom magyarázni, hogy Dorka már másfél hónapja azt csinálja, hogy csak egy mellből eszik, és hiába kínálom a másikkal. Mert egy mellből pláne keveset tudok kifejni.

Ja, szúnyogháló; Én a 18ker-i babadiszkontban láttam, de ilyen boltok vannak máshol is, van, ahol Elefáninak hívják, valahol Mini manónak. Egyelőre csak a babakocsira vettem, jól bevált.
Lehet, hogy keddig már nem jövök, akkor meg megyünk nyaralni, tehát ezért nem leszek sokáig. Minden Pöttömnek boldog gyereknapot!

Pusza

Szilvi és a 7kilós Dorka

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Hát Emö, akkor most én menjek a Dunának? Én senki vagyok? Hát szép! Brühüm-brühüm!!! Kép De én hajlandó vagyok megsértödni tudd meg!!! KépKép Kép Kép Kép
Pöttyök: nos Bence sem szereti a meleget ... Orvos leszek!!! Melyik légzésfigyelö a nem túl jó? Nekünk a Baby Control van.

Légzésfigyelöröl bövebben: ha már igy felhoztam a témát és ez lett belöle, hát elmondom a mi sztorinkat is, hogy Bence se nem korás, se nem dohányzunk, meg se nem semmi, amit a nagy könyv ir, hogy esetleg elönytelen lenne, mégis van szerkezetünk, mert én biza rettegtem a gondolattól is, és nem biztam magamban, hiába aludtam éberen. Mi megtehettük, hogy megveszzük, bár bérelni is lehet, és sokkal nyugodtabb lettem, addig amig meg nem szólalt! Onnantól mégsem voltam annyira nyugodt, addig amig el nem telt sok-sok idö és nem hallottam megszólalni a még/már álmaimban is megszólaló sipoló hangot. (Szerintem ez a rettegés foka.) Aztán történt az, hogy tévesen riasztott, miközben Bence vigan játszott rajta, aztán akkor is, amikor horkolva alukált. Mig pici volt rohantam ezerrel, nem vártam ,hanem felkaptam, még 15mp elött.Mert én azt olvastam, hogy onnantól nemcsak, hogy nem normális, hanem ha nem kezd spontán levegöt venni, kezdhetem a lélegeztetést! Én ma sem vagyok teljesen nyugodt, viszont már szoktam álmodni is és valamivel kipihentebben ébredem. Mi egy éves koráig használni fogjuk, bár többnyire fél éves korig történik a baj, mégis hallottam már 8hónapos babáról is.
És egy utolsó mondat: egy orvos rokonom mondta, hogy azok a babák, akiket elveszitenek a szülök, nem egészségesek teljesen, biztos, hogy van valami betegsége, ami lehet, hogy lappang benne és csak utólag derül rá fény. Kép Kép Kép

Jelzem, hogy én csak megosztottam a mi történetünket! Remélem nem hangzott ki belöle semiféle itélet,rosszérzés, jóérzés, bármi, akármi. Kép Kép Kép

Bogi, akkor jó, hogy csak eseti jellegü a távollét, meg tulajdonképpen akkor csak az éjszakáról van szó. Én alig látom a férjemet... Kép Én újabban észre sem veszem, hogy alkot a fiam a pelusba, pedig úgy megfogja a répalé, hogy amikor meglátom a végeredmény, nem is értem, hogy nem nyöszörgött... Kép

Manga, akkor most jó fáradt lehetsz! No meg egy kis allergia az még tesz rá egy lapáttal, ugye? Én csak remélem, hogy szipmlán náthás vagyok, mert a férjemnek olyan allergiája van, amire egy lórúgásnyi gyógyszer jó csak és az is csak egynyári... Kép Úgyhogy én nem akarom!!!!!!

Buksi, én is Újhelyi vagyok. Ott születtem. Meg laknak ott rokonaim.

Képzeljétek szegény Bencémet annyira megviselte tegnap a szél, hogy szinte visitott és csak kézben volt hajlandó elaludni, amit ö sosem szokott, söt, nem is szereti, ha zavargatom elalvás közben. Kép Kép

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszi a nyugtatásokat a súllyal kapcsolatban. Tényleg jól esett. Most egy párszor méricskéltem, pedig utálom, mert sokszor vagy előtte felejtem el mérni, vagy utána, ezért is nem méregettem eddig. Átlagban 80-90-eket eszik. Na mindegy, jövő héten tutira megszabadulunk a mérlegtől, akármit mondanak. Kép

Szilvi, jó volt ez az ágyas sztori! Kép De szerintem ne aggódj, majd csak megszokja. Sőt még élvezni is fogja, hogy ilyen hatalmas ágyban aludhat. Ügyik vagytok az ússzással!

Manga, elhiszem, hogy fáradt lehetsz. Esetleg napközben nem tudtok egy kicsit együtt pihizni? Allergia Kép

Hicu, szeparációs válság? Húha, mi mindenre kell még felkészülni. Kép Kép

Orsi, nálunk Kitti sem szereti a szelet. Olyan grimaszokat tud vágni, ha fúj a szél. Reméljük a hétvégén már tényleg nagyon jó idő lesz!

Na megyek tanulni,

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Hát én már jó rég jelentkeztem, azt hiszem. Kép Nem is emlékeznek - gondolom - sokan rám. A toopik indulásakor írogattam sokat.
Aztán hirtelen olyan sokan átjöttek a "frissből" - ahova én nem jártam - hogy nem tudtam követni az eseményeket, mivel csak este van gép itthon, akkor meg általában örültem, hogy élek. A másik ok, hogy tényleg sokan lettünk, néha én is úgy éreztem hogy elbeszélünk egymás mellett. De nem volt bennem harag - inkább elhallgattam. Kép (A "nem interaktív" életben is ilyen vagyok: kisebb társaságban jobban feltalálom magam.)
Azért be szoktam nézni néhány naponta, és legalább a képeket megnézem (azokat mindig! Kép ), és - bevallom őszintén - azok hozzászólásait szoktam inkább elolvasgatni - lévén tényleg nincs időm -, akikre én is jobban emélkszem, és kíváncsi vagyok, mi van a babájukkal. Tényleg nem bírok ennyit olvasni... Kép
Szerintem nem baj, ha - persze normális stílusban - elmondjátok a vélemányeteket, vagy azt, ami rosszul esik...

De most kis helyzetjelentés! Kép
Dani nem tudom, hány kiló (már nincs márlegünk), biztos több, mint nyolc. Forog ide-oda, lassan kúszni kezd, üldögél egyedül és pakolgatja maga körül a játékokat. Szereti a kengurut, most már a babakocsit is (ha ülhet benne). Napi 5-ször szopizik + egyéb kaja, de igazából csak a gyümölcsök mennek, azokat szereti. Jókedvű baba, szereti ha visszük mindenfelé, most még ő is mosolyog az idegenekre.
Szerencsére már éjszaka is alszik (az első 3 hónapban aludt, aztán elkezdett ébredni), általában 10 órát. Nappal meg kétszer. Szóval egyre nyugodtabb vele az élet. Kép
A járókán én is gondolkozom. Néha nem tdom elképzelni, hogy fogok minden pillanatban a sarkában lenni. De majd meglátjuk.

Légzésfigyelő: nekünk volt (bár semmi nem indokolta), de így voltam nyugodt. Kép Egy ideje nem használjuk már (amúgy is béreltük), mert Dani mindig lemászott róla, és fölébredt a riasztásra.

Dióhéjban ennyi! Kép

Ne haragudjatok, hogy nem írtam senkinek külön, de most tényleg csak életjelt akartam adni magunkról. Kép

Itt egy kép, igaz, már három hónapos, vagyis régi. Ígérem, ha előhívatjuk az újakat, teszek föl! Kép

Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!

Köszi Zitus a táblázatot!KépKépKép
Bocsi lányok, de majd 2 hétig elérhetetlen volt számomra a babanet, de mostmár újragyúrtuk a gépet és minden OK!Kép Másrészről eléggé zűrösek mostanában a napjaim...kivizsgálásokra járok.

Köszi a szülinapi jókívánságokat!Kép

És íme a tartozásaimKép

<pre>

Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.05.26
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 2 hónap 28 nap máj.29
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 3 hónap 2 nap ápr.30 nov.15
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 3 hónap 9 nap márc.21
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 3 hónap 10 nap júl.11 okt.01
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 3 hónap 10 nap ápr.25
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 3 hónap 13 nap jún.28 júl.21 Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 3 hónap 16 nap júl.11 ápr.09
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 3 hónap 23 nap márc.21 aug.25 Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 3 hónap 28 nap szept.10 máj.24 Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergő 2004.01.24 3900g/57cm 4 hónap 2 nap nov.17
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 4 hónap 5 nap nov.26
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 4 hónap 9 nap jún.28 máj.29
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 4 hónap 10 nap nov.21 jún.23 Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 4 hónap 14 nap ápr.29 ápr.18 Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 4 hónap 18 nap febr.06 okt.10
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 4 hónap 19 nap febr.14 jún.24
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 4 hónap 20 nap szept.02 jún.18
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 4 hónap 23 nap júl.27 nov.26
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 4 hónap 26 nap nov.05 júl.11
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 4 hónap 29 nap máj.18 jún.23
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 5 hónap 1 nap jan.13 jún.24 Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 5 hónap 7 nap aug.20 jún.18
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 5 hónap 8 nap márc.8 és aug.20 júl.03
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 5 hónap 17 nap júl.21 dec.16
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 5 hónap 18 nap márc.15 márc.05 Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 5 hónap 23 nap szept.28 márc.19
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 5 hónap 25 nap aug.23 márc.17
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 6 hónap 13 nap jan.06 Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 6 hónap 18 nap nov.30 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g/56cm 6 hónap 22 nap márc.28 máj.29
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 6 hónap 25 nap nov.17
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 6 hónap 26 nap máj.09
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 7 hónap 5 nap júl.21
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 7 hónap 16 nap ápr.25 máj.31
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 7 hónap 25 nap máj.15 jún.22
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 7 hónap 27 nap dec.3 és febr.24 dec.27
</pre>

[color=#ff0000]
sztigris

Sziasztok!Kép

Szilvi!
Ez a szúnyogháló minden babakocsitípusra jó? Jó nyaralástKép

Orsi!
Na most aztán én elsüllyedek... (*irul-pirul*) Igazad van..még a pöttyösséggel kapcs. gondoltam is rátok, hogy válaszoltál,de sajna olyan rövid az eszem... hogy lassan kezdek kétségbeesni...Kép
A legjobblégzésfigyelő,ami nem riaszt feleslegesen, a Madarász utcai Baby Sense. Ennek nagyon húzós az ára,de nekünk is megérte. Babakocsiból, mindenből olcsóbbat vettünk, erre költöttünk egyedül sokat.

A szél Dudut is nagyon megviseli sajnaKép

Tünde!
Tök hülye vagyok ám! A szeparációs szorongás csak 2,5 évesen jön, a 7 hónapos nehéz időszak a túlzott kötődés kialakulása... Ilyenkor jön az, hogy alig bírsz egy lépést tenni a gyerek nélkülKép

Pindur!!!
De régen láttalak!!!Kép
Jó tudni rólatokKép
Pufi is ülve játszik márKép Én is akkor álltam le egy kicsit amikor már követhetetlen volt számomra a sok űj emberKép

Tigris!
Köszönjük a táblázatot!!
Milyen kivizsgálások?? Remélem semmi baj!!! Tudósíts!Kép

Millió puszi mindenkinek!
Szép hosszú hétvégét!Kép
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Először is minden szüli- és névnaposnak kívánok minden elképzelhető jót!
Kép

Mi jól vagyunk, Peti nagyon aranyos, bár a súlya egy kicsit visszamaradt, vagyis nincs már az a hatalmas tempó a hízásban, de látszik rajta, hogy nem egy "csontkollekció"!

Tünde!

Peti is pontosan 32 dekát hízott az elmúlt hónapban, mint Kitti! Így most 6 kiló 80 deka.
Sajnos új képem nincs róla, de már nagyon filózok egy digi-fényképezőn.

Nálunk van naponta 2x egy-egy olyan időszak, amikor mindig sír Peti. Az első a hajnali. Felébred kb. fél 5 és fél 6 között Kép és éhes. Reggelizik, persze én egyáltalán nem szeretnék felkelni, csak odaveszem magam mellé. Kb. 1 órát eljátszik, nem sír,nagyon ari, hagy aludni. Persze minden percben ránézek, de mégis "alszom". Viszont 1 óra után semmit nem akar, aludni nem, de látom rajta, hogy álmos, játszani nem, szopizni sem. Főleg azt szeretné, hogy sétálgassak vele fel-le, de erre ebben az időpontban én nem vagyok alkalmas ill. hajlandó. Szóval, 10-30 perc szenvedés után simán bealszik még 1-2 órát. Szerintetek hogyan tudnám kihagyni ezt a hajnali műsort az életünkből?
A másik időpont amikor szinte ugyanez megismétlődik az a kora este, de azt tudom már kezelni, mivel akkor már tudom, hogy nagyon fáradt és dajkálást (járkálva!) szeretne, és akkor meg is kapja a kis rosszcsontom. Éjszaka még kétszer eszik, de azt nem bánom.

A légzésfigyelőröl annyit, hogy nekünk Kittivel nem volt, de akkor valahogy még sokkal lazább voltam (hiába 5 évvel öregebb lettem !) és valahogy biztos voltam benne, hogy Kittinek nem lesz semmi baja és kész. MOst viszont állandóan ott motoszkált bennem valami félelem, és amikor majdnem 3 hónapos lett, tehát nem olyan régen, megvettem az őrzőt. Igaz drága, de madj eladjuk és ki tudtam szorítani a kasszából. A végeredmény az, hogy azóta mérföldekkel jobban alszom, nem idegeskedem annyira, nekem ez megéri. Így az ágyába is inkább visszateszem Petit az éjszakai szopizások után, mert addig sokszor ott ragadt a mi ágyunkba, ami a mi esetünkben nem valami ideális, mivel alig férünk el ketten is. ( Nekem sok hely kell!!!)
Még annyit, hogy még egyszer sem szólalat meg szerencsére, de egyszer elkezdett furán pityegni, és egész éjszakat nem tudtam tőle aludni, aztán kiderült, hogy kifogyóban van az elem és amiatt volt ez.

Hú, bocs hogy ennyit írtam, remélem nem fárasztottam le senkit!
Sziasztok!
Andi és Peti ( nomeg a Nagytesó Kittike)
andi68

Sziasztok!

Újra itthon.
Hanna aranyosan előszedte az összes játékét, mindegyiknek úgy örült, mintha csak most kapta volna. Érdemes eltenni néha a játékokart és pár hónap múlva előszedni.

MINDEN SZÜLINAPOSNAK, NÉVNAPOSNAK BOLDOGSÁGOT!

Andi!
Oli elkezdett kétszer enni éjszaka egy pár napja.Talán most is van egy többet eszem korszak?

Nem hajlandó még mindig inni sem csőrősből, sem cumisüvegből. Adtam neki egy-két kanál répát, nincs oda az új ízekért. Most kostolgatni fog a következő napokban.

Légzésfigyelő.
Most lehet mindenkinek bérelni. Pár hete volt a tv-ben. Most én is gondolkoztam rajta, mert egy kissé megijedtem, mert itt történt nálunk a babakocsis bölcsőhalál.

Tigri!
Próbálgatod valahogy itatni Alexát?
Kérnék tippeket!
Köszi

Manóka!
Hanyadik helyen áll Imike?

Ines
Ines
ini

Sziasztok!

Buksi!
Eszem ágában nincs haragudni, biztos csak rossz napom volt Kép
Azért a véleményem nem változott. Orsi is alátámasztotta, hogy ha egyszer megszólal, akkor utána is ugyanúgy retteg az ember. Persze, legalább megszólalt. És lehet, hogy majd az én véleményem is változni fog.

Buksi!
A rossz anyaságot nem a leveledből szűrtem le, csak úgy jött. Kép

És főként téged nem akartalak bántani, hiszen Te aztán sokmindenen keresztül mentél ahhoz, hogy tudd a pici fiad biztonságban van!!!!
Szóval sok sok puszit küldök Neked is, és Vencelnek is.

Szilvi!

Úgy próbáltam fejni, hogy szopi időben, mikor éreztem, hogy na most tele vannak a melleim, reggel.
Hát nem volt tele. Sajnos sem a sör, sem a tea, sem a homeobogyó nem segített, sem a gyakori (állandóKép ) fejés.
Végülis kibírom a pepecselést, mert éjjel alszik Lili, csak nap közben kell kaját csinálnom neki.
Az utazás sem gond, mert tudok neki vinni egy adagot, meg mindig van nálam, hogy tudjak csinálni.

Andi!
Érdekes, mert pl. Lili is úgy jelzi, hogy álmos, hogy sírdogál. Na nem vígasztalhatatlanul, és nálam elég ölbe venni, cumi a szájba, és elájul.
Annyira jó kislány, hogy el sem hiszem.
Az a nyűgös időszaka azért volt, mert keveset evett. Amióta eleget tud enni, egész nap alig hallom a hangját, és annyira könnyű megvígasztalni.
Szóval el sem hiszem, hogy ilyen szuper csajt szültem.
Márcsak az anyjának kéne norminak lenni Kép (Lásd Buksival való összeszólalkozást. Mostmár nagyon sajnálom, hogy nem fogtam be a nagy pofám)

Puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok Jó és Rossz Anyák! Kép

Most már kezd nekem is leesni a tantusz, hogy azért van az egész nyügizős időszak, mert lehet hogy nincs hajnalban elég tejem. Nade kinek van kedve pont hajnal 5-kor kimenni a konyhába tejport kevergetni? Ma éjfélkor megpróbálok neki tápszert adni tejci helyett. Meglátjuk mi lesz. Attól is függ éppen mennyire van tele a cici, mert ha sok van, akkor ugyebár nem adhatok neki tápszert.
Peti sem hajlandó semmi kaját elfogadni, kivéve az a vacak tápszer. Bármit teszek a kanálra, (próbáltam már reszelt almát, almalét, főtt répapépet, főtt krumpli-anyatej keveréket.) Semmit nem nyel le, szinte többet köp vissza, mint amennyi a kanálon van. Persze soha nem erőszakoskodtam vele, de egy kanálkánál többet nem sikerült belediktálnom. Sír szegénykém, hogy hagyjam már békén ezzel a vacakkal! Arra gondoltam, még nem igényli a hozzátápit és kész. Szerintem a kanállal van a gond, de ha az ujjammal adom úgy sem kell neki. Lehet, hogy mégis kénytelen leszek cumisüvegezni a nyáron, pedig nem akartam. Hiába, a szopóreflex nagy úr!
Majd túlleszünk ezen is.

Bogi, ne aggódj, mindenkinek vannak hullámvölgyei, amikor érzékenyebben reagál dolgokra, mint máskor. Erre mondják, hogy Emberből vagyunk!

Remélem mindenkinek jó volt a Gyermeknap!
Nálunk Kittike van érzelmi hullámvölgyben, ma kint a Ligetben valahogy semmi nem tetszett neki. Főleg, miután a Jónás Rita nem dobott neki csokit!
Na azért a sok ugráló vár az bejött neki!

Sziasztok!
Andi
andi68

Sziasztok!

Hát most szállt el amit irtam, nem volt kevés, úgyhogy még jó, hogy nem hallatszik be a hang ...

Azt irtam, hogy ...

Minden Pöttömnek Vidám Gyereknapot igy utólag is!

Túl vagyunk egy nagyon szörnyü napon, mert Bence nem birta az éttermi klimát, az embereket, a hangokat, és úgy tünik, hogy az egyik barátunk hangját sem szereti, mert mindannyiszor mikor megszólalt, üvöltésbe csapott át Bence. Kép
No, de mostmár teli pocakkal, fürdés után, saját ágyikóban húzza a lóbört... Kép

Léna Boldog Névnapot!
Ann, Sylvi, Detti és Zsófi Boldog Szülinapot nektek!

Tünde, hányszor eszik Kitt? Vlaki már irta korábban, hogy az elmélet(!!!) szerint testsúly szorozva 150, osztva étkezések számával az optimális. Emlékeim szerint Bence kb. 3 hónapja tesz az elméletre... Kép

Pindur, most vettem észre, hogy Dani a névnapomon született Kép Milyen vagesz srác volt már 3 hónaposan is!

Emö, két javaslatom lenne: Cavinton, vagy jegyzetfüzet ... Kép Kép Kép Kép

Tigris, miféle kivizsgálás? Ne csigázz minket!!! Remélem semmi komoly! Kép

Andi, csak együtt érezni tudok, mert sajnos Bence is minden nap fél 6 körül kel, eszik, de vissza nem alszik és az utóbbi idöben már nem is nagyon játszik el egyedül, hanem nyöszörög, sirdogál, semmi sem jó ... csak, ha vele vagyok. Aztán egyszercsak elalszik kb 1, 1,5 esetleg 2 óra erejéig. Nem tudok rájönni, hogy hogyan tudnám azonnal visszaaltatni ... vagy legalább kelne egy órával késöbb ...

Ines, üdv újra itthon! Jó idötök volt? amikor még kintröl irtad az utolsót, gondoltam rátok, hogy vajon kint vagytok e még.

Bogi, kajacsinálás ügyben vigasztaljon az, hogy elöbb-utóbb mindenki kutyulgatni, melegitgetni fogja a bébipapit! Meg szoktad elöre keverni a tápszert az útra? Mikor fogod elkezdeni a hozzátápit? Én ugyan már elkezdtem, mert Bence nem akart enni, de a mai "tudomány" állása szerint 6 hónapos korig jó vele várni.

Remélem nem voltam sok!
Idöközben rájöttem az iszonyatos fejfájásom okára: eleredt az esö ...

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Orsi!
Hannával én is 5 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást. Mert, ha jól tudom 6 hónaposan már húst kell enniük a vas miatt. A védőnőnk mondta(tudása számomra néha kétséges egyébként), hogy a vasat a baba a terhesség alatt raktározza el magának, anyatejből már nem. Nem értem miért egyébként.
És a vas emit elraktározz magának kb 6 hónapos koráig elég. Ezért is kezdtem 5 hónaposan, hogy a répa stb sorrendet betartsam, így 6 hónaposan már kapott húst is.

Tápszert próbáltammár én is adni Olinak, mert úgy gondoltam, hogy nem volt elég tej. Cumisüveg probléma miatt nem ment.
Ma megint kap egy-két kanál répát. Azt nem köpi ki azért nagy ívben, de türelmesen kell adni. Majd megszokja.

Ines
ini

Sziasztok Mamik!

Egy gyors bejelentkezés. A hozzátáplálásról: Bömbi nem hajlandó elfogadni semmit, csak anyatejet. Próbálhatok én bármint házi készítésű,répa,alma,banán,krumpli,anyatejjel és anélkül. kipróbáltuk az összes bébiételt kecskeméti, hipp..., ivólevek, teák, desszertek, tejpépek, tápszerek, de az én kicsi fiam csak anyatejet akar. Egy kanállal be, 2 kanálnyi ki. A kanalat olyan jól ismeri hogy amint meglátja nyitogatja a száját, de amint felismeri hogy valami van benne "szájzárat" kap. Szegény kisfiú akit a hozzátáplálással molesztálnak.Csak zárójelben jegyzem meg hogy a lányomat 12 hónapos koráig csak szoptattam. (ÉJJEL NAPPAL 1/2 1 ÓRÁNKÉT) és most ez a variáció már nem annyira vonz.Képes a fiatal úr fuldokolni. Szerintetek ne erőltessem ? Vagy igen?
Puszi: Emese+nemhajlandósemmitennicsakanyatejetBömbi
Kép
semese

Sziasztok!

Először is minden név- és szülinapost Isten éltessen sokáig! Kép

Ines,
ma csoda történt 10 ml lement a cumisüvegből, igaz almalé volt benne! Szóval még mindig nem megy se a csőrős, se a cumi. Meg mostanában inkább az ínyét dörzsölgeti csak az itatóval.
Ráadásul egyre jobban idegesít, mert parázok, mi lesz ha elfogy a tejcsi.
Tényleg ha már majd kap hozzátápit rendesen (pl gyümi, főzelék stb.) a manó, és nincs tej, olyankor még felírnak tápszert?

Képzeljétek délután készültünk ki a Ligetbe. Megkértem a férjemet, hogy tegyen egy kis napkrémet Alexa pofijára. Hát tett... Mire bementem a szobába a picim arca vastagon be volt terítve és Apa próbálta épp levakarni róla. Persze a gyerek sírt, mi meg jót röhögtünk Kép

Valamit még akartam, de kiment a lüke fejemből. Na mindegy majd eszembe jut.

Pindur, te véletlenül nem írtál régen az endometriózisos honlap fórumjára?

Puszi
Tigri
tigribigri

Sziasztok!

Pindur, de jó felőletek is hallani. Nagyon ügyi Dani, forgás, kúszás meg minden! Kép És a képen is milyen kis vagány!

Sztirgris, mi ez a kivizsgálás? Remélem semmi komoly.

Minden ünnepeltnek boldog szüli- és névnapot! Kép

Hicu, most aztán jól megkevertél! Kép

Andi, nem hiszem, hogy hajnalban lenne kevesebb a tej. Inkább akkor több, mert akkor előtte tudsz pihenni éjszaka.

Orsi, 7-8x eszik egy nap Kitti. Nagyjából végülis ok a számítás.

Emese, ez a kép Bömbiről, nagyon édi! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Sztigris!
Minden oké? remélem a kivizsgálásnál minden rendben volt.

Tigri!
Mázlista! Legalább alamlét megissza a cumisüvegből. Mi tegnap csőrőssel próbálkoztunk, de ő is inkább csak rágcsálta. Most naponta fogom probálgatni, talán sikerül egyszer.
attól én is rettegek, hogy mi lesz, ha már nem lesz tejem. Meg a hőségtől, mert akkor már kéne adni plusz folyadékot.
Te már adtál Alexának répát? Mi már kóstolgatjuk. Szépen lassan eszegeti.

Buksi!
Szülinapi képek nincsenek?

Ma Oli csak egyszer kelt éjjel. Lehet, hogy a meleg front volt a ludas.

Lányok!
A strandos ötlethez mit szóltok? Persze, ha meleg lesz majd. Senki nem szólt a témához.

Detti!
merre vagytok?
Manóka!
Imi hogy áll?

Bogi!

Nagy szerencs, hogy Lili iylen nyugodt, vidám, kiegyensúlyozott. Csak tartsa meg a jó szokásait.

Oli szeret egyedül elaludni az ágyában. Néha többet dédelgetném, de hagyom inkább, hogy nem szokjon le róla, hogy egyedül alszik el. Hannát még mindig altatni kell délben és este is.

Ines
ini

Már egy nagy legény Oli.Kép
ini

Sziasztok!

Néhány napja egy páran beszélgetettek egy Kritika nevű hozzászólásról.
Én lemaradtam valamiről? Ide írt az illető? Mikor volt?

Ines
ini

Sziasztok lányok!

Szerintetek a gyermeket csak akkor keresztelik meg, ha volt templomi esküvő is?

Pusz
Fruzsi
cinderella

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?