Zsazsát olvasva én sem birom ki, hogy ne irjak egy kicsit. Mi az hogy emlékszünk-e...? Hát persze!
Bocs a hosszu elmaradozásomért, de vizsgaidőszakom van és direkt nem ülök le a net elé, hogy inkább tanuljak.
Ezért most nem bajlodnék a visszaolvasással. Talán a jövő héten több időm lesz.
Zsazsa, jó olvasni rólatok. Ezek a Benedekek.....
Nálunk az alvás még mindig kritikus téma. Már egy hónapja sikerült Zebinek éjszaka aludni 5-6 órát. (néha 7-et is) aztán az első ébredés után inkább 2 óránként evett. Sajnos hajnali 5-kor már úgy dönt, hogy reggel van és ha akarjuk ha nem akkor is kukorékol.
Ma kiszámoltam, hogy éjjel aludt 7 órát, aztán délelőtt 1 órát és délután 1,5-t. Plusz a kocsiban még kétszer 20 percet. Ez összesen max. 11 óra. Nem kevés ez egy kicsit???
Én már megszoktam a kevés alvást és nem kattanok ki tőle, hogy éjjel 5-6 óra alvás marad nekem.
A sok sirás rivás és hasfájás már szerencsére teljesen elmult.
Zebi rettentő lajhár szopizási technikája is megváltozott. Régen 40 perc kellett neki mire hozzájutott a kajához. Elég gyenge erővel szivta, ezért volt a mellgyulladásom is.
Most az a szokása, hogy 7-8 perc alatt villámgyorsan teleszopizza magát és utána kisebb adagokban visszabukja.
A szopizását nem mérem, mert vissza kellett adni a mérleget a háziorvosnak, de a legutolsó mérlegeléskor 15 hetesen 7,5 kg volt! Igy valszeg elég tejhez jut.
JA! és kb. a 3. hónapra értük azt el a 3 óránkénti evést, ugy hogy közben teáztatni kell. Igy 4 hónapos korára birja csak ki 3 óránként.
Egy csomóan mondták, hogy lüke vagyok, hogy ennyiszer szoptatom, hiszen ha kihuznánk, akkor többet enne egyszerre és igy tovább birná. Hát én megpróbáltam....Azt a keserves éhes sirás rivást nem kivánom senkinek. Igy visszaálltunk az akkor eszik amikor éhesen sir frekvenciára.
Kisbuksi tényleg nem semmi lehet az a 310 gram. Ilyenkor előtte már nagyon feszül a cicid?
Tényleg, lányok! Nálatok még szokot csak ugy csöpögni a tejci. Nálam valahogy már abbahagyta, ugyhogy nem kell melltartóbetéttel közlekednem és a suliban sem jönnek rám a belövelléstől mellgörcsök.
Még pár szó zebi fejlődéséről:
- 15 hetesen forgolodik oldalra és tegnap hasra forult már egyszer. Azóta nem csinálta.
Közben állandóan csak ülve hajlandó lenni. Persze nem tudja magát megtartani ezért valakinek mindig fogni kell.
Nem elég a babaülőke döntött támlája, mert ő előre dőlve szeretne ülni.
Alig várom már, hogy ücsörögjön egyedül.
Nehezen tudom elképzelni, hogy később kibirna járókában 5 percet. Ezért nem is vettünk járokát. Majd egyet kölcsönkérek kipróbálni, hogy kirakjam nyáron a kertbe. Inkább kutya elháritónak szolgálna.
AnnAnn nagyon hiányzol ám!!!
Tényleg nincs időnk mindenkinek a hozzászólására reagálni, de attól még a távolból kedvelhetjük egymást. Szerintem nem is sértődött meg senki azért mert nem válaszoltunk rá, maximum ujra figyelmeztetjük egymást, ha sürgős kérdésünk van.
Nekem már a terhesség alatti sok-sok levelezés alatt azért kialakult egy szimpátia irántatok, ezért hinyzik, ha valaki sokáig nem jelentkezik (én beszélek, aki szintén távolmaradt ;) )
Nekem nagyon is jol esett, hogy a kisbabás botladozásomhoz annyi sok jótanácsot kaptam és biztatást, hogy a horror helyzetekben ne adjam fel.
Mára ennyit. Megyek tanulni. Holnap Statisztika vizsgám lesz. A témát értem is , de nagyon horror a tanár és nem elég a könyvet tudni. A könyv elmélete és az összes feladat megoldása esetén is alig lehet összekaparni nála a 2-est. Hogy az ilyen tanárokat miért nem rugják ki???
Fiona