Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Reméljük Heni nemsokára ír nekünk, talán ma már hazaengedik, bár tegnap felhívott, és volt egy kis probléma. Mondta ugye, hogy Beni egész éjjel szopizott, de kiderült, hogy nem is, csak úgy csinált, de Heninek senki nem segített csak közölték vele, hogy Beni fogyott, meg kakit sem produkált és ha máig nem sikerül picit felhízlalni akkor nem engedik őket haza. :evil: Úgyhogy most fej ezerrel, hogy úgy adjon neki tejcsit. Szóval mondta, hogy a baba-mama barát kórházról megvan a véleménye...

Csak most tudtam jönni, mert anyuéknál voltunk a hétvégén ráadásul tegnap elég rosszul voltam. Azt hittem megint hidegfront, de kiderült, hogy "csak" megfáztam. Fejem, mint egy lufi, és a végtagjaim is fájnak....ááááá...szóval nem vagyok túl jól. :( Ez a hülye időjárás tuti, pedig mindig felöltözöm rendesen, felkészülök hidegre, melegre, mégis sikerült valamitől megfáznom... :evil:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Koszonjuk a dicsereteket! :D

Tabati!
Szerintem teljesen normalis, hogy vesztett a sulyabol. Az atlag 10 %, es atlagban 2 hetes korukra nyerik vissza a szuletesi sulyukat.
Nala az eleg sok, ha jol emlekszem, mert nagy sulyu baba. majdnem 400 gr. A hizas inkabb csak otthon szokott megindulni, addigra indul be jol a tejci. Tiszta hulyek, hogy ezzel paraztatjak a kismamat. :twisted: Es fejes helyett inkabb a cicin kell lognia, most mar tuti be fog indulni.

Sosi!
De jo, tenyleg szinte teljesen egyidosek! :D
Szerintem neked jol fogja viselni, mert kislany. Dani azert egy kicsit megzavarodott, en nem is annyira vettem eszre, csak az oviban mondtak. Jo volt, hogy 1 hetet itthon maradt velunk. Imadjak egyebkent Lorkat, Emma mindig keri, hogy adjam az olebe. Mikor hazajonnek, elso utjuk hozza vezet.

Elvittem Lorkat a tanacsadasra. Minden varakozasomat felulmulta.
4,60 kg, fel kilot hizott, miota hazahoztam. (4,10 -re esett vissza.)
:D :D :D
Ugy orulok neki!!!

Varjuk haza Anukot, Henit es Puszedlit!
Amadea, kerjuk a szulestortenetet!

Udv,
Agi
lys

Benta!

Koszi a kerdest, sajnos meg nem alakulnak az ejszakak. :cry:
Van egy periodusa, delutan, amikor ugy alszik, mint akit lelottek, fel sem lehet ebreszteni. Ez eltart kb este 7-ig. Ezutan viszont mar nincs kedve aludni, kb 11-12 fele elszundikal, de felszinesen. Innentol 2 orankent kb kelunk.
Es nektek?

Lanyok, SOS pelenka!!!
Ott tartunk, hogy napi minimum 3 ruhacsere! :cry: :cry:
Mindig kifolyik a pisi. A Babylove mini katasztrofa, ezt elhasznaltuk, tobbet nem veszek. Utana vettem midi meretet, (szinten dm)hatha ez a baj, de abbol is kifolyik. Ma vettem Huggiest, ez az utolso remenyem.
Nem ertem, mit csinalok rosszul, a vedononek is megmutattam, hogy adom ra a pelenkat. Lehet, hogy az a baj, hogy szopi utan oldalt alszik el es ahogy ossszenyomja, felul kifolyik. :cry:
Raadasul azt mondta, hogy az ortoped orvosok nem ajanljak az oldalt alvast, mert nem jo a csiponek. Pedig en jol kitamasztom a hatat. :x

Agi
lys

Sziasztok Lányok!

Végre visszaolvastam, de már a felét sem tudom, mit akartam írni. :roll:

Puszedliék jól vannak, szombaton voltam bent, láthattam Nándit is, gyönyörű kislegény. Sajna besárgult egy picit, ezért csak ma engedik őket haza, remélem, nemsokára jelentkezik.

Manó, Csillag!
Köszi a homeós válaszokat, tolmácsolom Puszedlinek.

Tökmag!
Köszi az érdeklődést, már fényévekkel jobban vagyok, halványulóban a pöttyök, de abba is hagytam a gyógyszert, lévén elméletileg kismamik nem szedhetik, nekem mégis felírták. :? :roll:
Ezek szerint nekem nem epepangás volt, hanem tényleg allergia, szóval örülök, hogy pár nap alatt nagyjából lezajlott. Priviben érkezett segítségedet hálásan köszönöm!

Zsu!
szerintem teljesen normális vagy! :D Én is szeretem a várandósságot még így a vége felé is dacára pöttyöknek, baciknak. szeretem, amikor idegenek rámmosolyognak, megszólítanak, meg úgy általában kedvesebbek, és szeretem a várakozást, az álmodozást a picurkánkról, és szeretem a mocorgását érezni. :)
(Azért a szülést nagyon-nagyon várom!!! ) :wink:

Csillag,Noémi!
Kitartást a gyerkőcökhöz!

Amadea!
Szorítok Nóriért. Hála istennek, jobban van, biztos sokat segít rajta az anyatej!

Lys!
A férjem is megnézte a kis Lorkát, és azt mondta, életében nem látott ilyen gyönyörű csecsemőt! :)
De így hárman meg!! Nagyon édes gyerekek! (Én kedvet kaptam a több gyerkőchöz, igaz, még szülési tapasztalatom nincs.)

Ma kicsit barnázok, meg menzisen fáj a derekam, alhasam, nemtom, mi lesz ebből...
Ja, és az éjszaka azt álmodtam, hogy babaruhákat vásároltam, és az egyikre pont rá volt nyomtatva, hogy BENEDEK. Úgyhogy nagyon valószínű, hogy meglesz a név (csak apa bólintana már rá!), és persze, ha Moncsy nem haragszik, hogy nálunk is Benedek baba lesz. :wink:

Pusszantás! Elmentem fánkot sütni, hát, nem 1 perc lesz, de apa imádja, és holnap szülinapja van! (De csak ma van időm titokban megsütni)

Kép
ácica de nouveau

Lys!

sokan itt a lila tescós pelusra esküsznek, ha ezzel tudok segíteni. Tapasztalatom még sajna nincs.

Kép
ácica de nouveau

Lys,
nekünk eddig a Pxmpers meg a Hxggies egyaránt jól bevált, de egy egész éjszakát egyik se bír ki. Most fogom kipróbálni, hogy 2-es méretet kap éjjelre, hátha az segít. Nincs kedvem éjjel pelenkázni.
Nálam a nagy fiam fura, de még nem tudtam eldönteni, hogy kis kamaszkor vagy tesóféltékenység. Ő elég szorosan kötődik, és nem akarom, hogy ez a kapocs oldódjon, már megint bőgök, kész... Én szerdán viszem mérni, akkor lesz 1 hete itthon kicsi Málna.

A Szt. Imrében mérték a babákat, és aki sokat vesztett a súlyából, vagy látták, hogy egész éjjel cicin lóg, az kapott cukros vizet. És elkérték pár órára a babát a mamától, hogy aludjon, pihenjen, mert az kell ilyenkor. És szerintem igazuk van.

Kép
benta

Sehol senki? Mindenki elment szülni?

Na, most már a röhögéstől sírok:

http://modoros.blog.hu/2009/06/03/modoros_notipusok_az_osanya

Gyertek elő, lányok!

Benta

Kép
benta

Lys!

Nem irigyellek a pelusgondok miatt, őrület tényleg, hogy mennyi minden várhat ránk...persze nem izgulok, de sok dolog új lesz még nagyon, pedig mennyi minden szóba került itt a fórumon. Nem is értem, hogy azok az első babás anyukák, akik várandósságuk alatt nem nagyon készülnek az anyai feladatokra, hogy bírják ezeket a dolgokat megoldani...idegileg hogy bírják, hogy minden nap új probléma... :roll: Pedig sok ilyen van...

Nekem egyes pelusból Rossmanos van, 2esből meg a lila tescós illetve liberó. De ugyebár a gyakorlatban még nem tudhatom melyik fog beválni. Esetleg ruházz be egy csomag pampersre, arról rosszat még nem hallottam. Remélem a Huggies is beválik, mert arról is csupa jót hallottam csak. :wink:

Amúgy én is mondtam Heninek, hogy azt hallottam, hogy természetes a fogyás az elején, meg egy újszülöttnek nem kell minden nap kakilnia, sőt, állítólag az is normális, ha egy hétig nem kakil. :roll: De neki meg azt mondták, hogy kell a hízás meg a kaki hozzá, hogy kiengedjék és hogy fejjen szorgalmasan. :roll:

Kép
Kép
tabati

itt vagyok, mi a baj?
esem orra az álmosságtól.

komasszonyom hívott szűk órája, mindkét gyermeke skarlátos. ugye tegnapelőtt közösen grilleztünk. ha ezt is megússzuk.....
most akkor akarjak szülni vagy se? ugye a lappangási idő 1 hét. fasza.
ááááááááá, kissé sem száll el az agyam.

ja, s a linkhez nincs türelmem. kész.

Kép
kissmanó

ja, igen, itt is az a trendi, hogy hízásnak kell induljon, azaz a súlya eccer meg kell álljon a csökkenésben.
kaki pedig ilyenkor még tudomásom szerint tényleg van naponta, de hát ugye a kivételek erősítik a szabályt.
hát nem könnyű Heninek sem.
kitartást, s reméljük ha ma már nem is, de holnap "hazacsapják" őket.
bezzeg ha telt ház lenne, nem "szaroznának" ez már csak ilyen

Kép
kissmanó

Igen, meg azert is varjak a kakit, hogy a meconium tisztuljon ki.
Mi mar 2 napja itthon voltunk, amikor eloszor volt szep sarga anyatejes a kaki, addig ronda zoldes-fekete.

Nalunk csak az volt a kikotes, hogy szopizzon osszesen 60 gr-ot. (Ez regebben 120 volt) Mondjuk az egy jo pont, hogy Henieknel nem az a szempont, hogy minel elobb kirugrak oket a korhazbol.
lys

Mano!

Az egy hetbe meg boven belefer a szules! :D
Kisbaba ugysem fogja elkapni, ha veletlenul tenyleg skarlatosak lesznek.
lys

Írtam neki sms-t, még nem válaszolt, reméljük ki is engedték csak még otthon szokják a dolgokat, család született! :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Info Nikiékről: őket sem engedik haza, Lili is sokat fogyott, pedig ügyesen szopizik és van is mit, de mégis. Mindenkit sokszor puszil amúgy.

Én is úgy tudom, h 10 % fogyás a születési súlyhoz képest normális a kórházi időszak alatt.

Velünk semmi különös, kicsit nyügi vagyok már a tehetetlenségtől, mindenhez alkalmatlannak érzem magam. Holnap nst és talán ( :?: ) megnéz a dokim, aki visszaért, Bogi őt is bevárta, rendes lány ez.

Kép
Kép
mimmi

Nikiéket sem? :shock: Benito 400 g körül fogyott. 3800ról 3400ra asszem, de lehet, hogy rosszul emlékszem arra amit Heni mondott... :roll:

Kép
Kép
tabati

De mi van akkor, ha ma éccaka kibújik, pénteken hazaengednek, s szombaton jön a ménkű?

áááááá, még sem akarok szülni (pedig nem is írok igazat).
2 éve is így vót, akkor a fránya himlő pakolt keresztbe, csak kicsivel korábban.

úúúúúútálom a mai napot.....és nadddddon álmos vagyok.

Ági: Grétinél a legjobban a Huggies vált be. Pampiből nála a kaki tocsogott ki, de mindig. Aztán a 4-es méret már bevált.
Na jó, Lorka azért mással rendelkezik, szal passz. Lehet 1-2 hét s beállok hasonló panaszra én is?

Kép
kissmanó

Jaj Niki, bocs, kifelejtettelek!
Termeszetesen teged is nagyon varunk haza! :)
Szoptassatok lanyok minel tobbet!! Nem kell kivarni semmifele idot! Attol lesz csak tobb tejci. Lactoherbet is be lehet vetni. Nekem anyu hozott be a korhazba nagy uvegekkel.

Tej a korhazban: 1 nap : szinte semmi merhetot nem szopizott, de nagyon sokat volt mellen. Egesz ejszaka is. 5-10gr
2. nap : szinten egesz nap mellen, 20 gr-okat evett.
3. nap: 50 gr, delelott haza is kuldtek.

Csak a 3. nap kezdett csokkenni a sulyeses. Nem szabad ettol megijedni, aztan szepen lassan elindul felfele.

Agi
lys

Mano!

Viszont, ha kesobb szulsz, akkor meg nem tudod apolni a tobbieket. :?
Engem az meg jobban zavarna, mert persze van ferj, meg nagymama, de csak akkor vagyok teljesen nyugodt, ha en is mellette lehetek.
Ferjem minden nap 3szor hivtam a korhazbol, hogy beadta e az antibiotikumot Daninak... :oops:

A
lys

hát nálunk alapból nagyon lehet számítani a nagymamira (anyukám)
én inkább féltem a törpét, mintse azon aggódjak, hogy a gyogyót bekapták-e. mert ha kell, apának a telóját beállítom fix órákra zörögni.

Kép
kissmanó

sziasztok,

előbújok én is a rejtekemből, látszólag nyugalmasabb idők jönnek most felénk. lehet hogy sokan már nem is emlékeztek rám... olvasgatni jártam csak az utóbbi időben, írni nem akartam mert az milyen már, hogy egy hónapban csak 1szer pötyögök egy pár sort? :(

először is nagyon nagy gratu a már babázóknak, és sok tejcsit, kitartást kivánok az első napokra, hetekre.

akik meg még pocisok: kitartás!!! én is közétek tartozom. múlt hét péntek-szombatra voltunk kiírva, a dokim azt mondta ad nekünk még egy bő hetet, aztán meglátjuk... zsúfolt volt az elmúlt hónap, pár hónapja kiderült hogy az anyósom beteg, aztán olyan gyorsan történtek az események... végül múlt csütörtökön volt a temetése. közben családi zűrök is voltak (mármint nem nálunk, hanem úgy a rokonságban), idegeskedtem sokat, Milán elindult, utána is lehet már futni, szóval kész káosz volt az elmúlt időszak. mostmár nyugi van, csak Szofira várunk. úgy látszik rá nem hat sem az idegeskedés, sem a nyugalom, sem a frontok, sem a telihold. most a takarítás-befőzés-összebújásapával trükköt vetjük be, remélem meglesz a hatása. :)

mia_snow

Mia: kössz, hogy jöttél.
Remélem Szofi hamarosan kibújik.
Rólatok ki dob infót ha eljött a momentum?

Kép
kissmanó

a blogomban (www-re katt) tuti lesz info, szerintem apa ír majd, legalábbis tavaly így volt. ha gondolod akkor küldhetek sms-t akár neked, csak akkor kérek szépen tel.számot.

mia_snow

Heniék már otthon vannak, az előbb hívott! :D Csak nem tud még jönni, mert Benivel van, azt mondta, hogy mindent rendbe kell tenni, amit a kórházban elszúrtak... :( Meg kell tanulnia szopizni..., és rendbe kell hozni a bőrét, mert valami olyan fürdetővel fürdették, amitől kiütéses lett... :roll: Szóval a baba-mama barát kórház annyiból ki is merült, hogy együtt lehetett a babájával... Na, de majd a többit elmeséli! Még azt írta, hogy azért annyira ne aggódjatok a gátseb miatt, mert jól van, nem lázas, de azért kellemetlen tud lenni, ha pont ráül vagy ráfekszik. Szoptatáshoz meg ő is bevet mindenféle praktikát, teákat, homeós bogyókat.

Mia!

Akkor lehet, hogy neked pár napig a tv előtt kéne pihengetned nyugiban és akkor jönne a baba. :lol:

Pelenka!

Akkor ezek szerint tényleg gyereke válogatja, szóval próbálkozni kell, valami beválik tutira, csak aztán meg ki tudja, hogy abból a márkából a következő méret jó lesz e, mi? :lol: Mert ha nem akkor megint jöhet a keresgélés...

Kép
Kép
tabati

Mia: szinte rákérdeztem milyen www, mett aláírásodban nincs. De aztán 3 mp. múlva megvilágosodtam.
Én átlököm neked priviben a számom, bár az ugye nem Mo. aztán ahogy gondolod.....

Tabati: kössz a híreket Heniékről. Akkor még sem olyan fekete az ördög, ha hazaengedtékl őket. Remélem otthoni környezet, nyugi stb jót tesz, s minden széppé alakul.

Anukék is jó lenne ha hazatérhetnének.

Niki-Lili párost is sajnálom, hogy még a kórházban kell ücsörögjenek.

Kép
kissmanó

ja, pelus téma:
nálunk Milán kb féléves koráig (amig még zömmel anyatejes volt) csak a huggies vált be, minden másból kifolyt a kaka. most meg tökmindegy, mert pl az éjszakát csak szerencsével húzzuk ki, mindegy milyen pelus van rajta, annyit pisil. szóval most a tescos pelenkát használjuk. a libero meg a dm-es kicsit vastag és széles, nyomot hagyott Milán combján. ami egyébként sztem még fontos: a tescosnak azért kicsit durvább az anyaga, szóval Szofinak nem olyat vettünk egyelőre, hanem 1 csomag Huggiest meg 1 csomag Pamperst, aztán meglátjuk hogy neki melyik fazon jön be. lehet hogy neki meg majd a Libero lesz jó.

mia_snow

hát igen, Mia igazad van.
Már említettem: első gyerek Libero, második Pampers, harmadik Huggies.
na, erre varrjatok gombot.

Kép
kissmanó

na, asszem lemegyek a dokimhoz, elviekben a rendelőben kéne legyen. legalább letárgyalom vele a skarlát témát, meg nézze meg a bokám (hűlt helyét), meg monnyon véleményt, meddig üljek nyugton az alsómon (mert szerinte ugye úgy sem érem meg a betöltött 40 hetet egybe).

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Reggel tartoztam egy úttal az ördögnek: úgy volt, hogy dokim ad beutalót korán reggel vérvételhez, meg lesz UH és NST, de elkerültük egymást (konferencia + nagyvizit + műtő), úgyhogy két óra laza várakozás után úgy döntöttem, hogy inkább nem esem össze az éhségtől hanem kajálok (ergo vérvétel és minden más bukott). Mindegy, majd megyek másik nap.

Ácica: annyira örülök, hogy jobban vagy!! Tök jó, hogy "csak" kiütés. Tudom hogy ez is gáz volt, de hidd el, jobban jártál. :wink:

Heni: üdv itthon!! Szegényem, remélem hamar rendbehozod kisfiad és el tudsz majd egy kicsit szabadulni mellőle hogy írhass nekünk! Vagy kicsit pihenj. :)

Remélem Nikiék is hamar hazamehetnek, csak nem tartják bent őket sokáig...!

Manó: Veszprém megyében általában öt nap után engedik haza az anyukákat. Meg is gajdulnék ennyi ideig bent... Főleg ha nincs semmi gáz. :?
Asszem a 8- a sem az én napom... Te hogy állsz vele?

Képzeljétek, barátnőm szegény totál kivan (31. hetes babás): asztmás, orrpolipos, allergiás, és mindegyik tüdőgyógyász tisztában van azzal, hogy nem fog tudni normálisan szülni de erről szakvéleményt nem adhatnak, ezt a nőgyógyászának kell mérlegelnie. Ő meg visszadobja a labdát- szakvélemény nélkül nem fog császárt alkalmazni- DE ő is bevallotta ma, hogy nem fogja normálisan megszülni a babát, tuti hogy be fog fulladni szülés közben.
Ezért KI vállalja a felelősséget?? Volt valaki hasonló helyzetben? Most próbál dokit váltani, mert lehet hogy csak a "tarifát" keveselli a doktor úr- már javasolta is, hogy menjen abba a magánklinikába, ahol a közkórházon kívül is praktizál (szülés egy millió fölött van...)

Kép

Kép
tökmag79

szülés millió fölött?
nekem a magánklinikán átszámolva kb. 140 e ft.
igaz, egy részét állítólag az eü bíztosító fizeti, de még ha csak fele is amit fizetek, jobban járna ha idejön.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Új anyukáknak és Babáknak nagyon sok tejecskét és boldogságot kívánok! (Anuk,Heni,Puszedli.. remélem senkit nem hagytam ki!)

Mi jól vagyunk, Niki 3600 gr-ról 3370-re fogyott a kórházban, de múlt csütörtökön már 3710 gr-ot mért as védőnő.
Nekünk a kórházban 2-es Liberót adtak, kicsit nagynak tűnt, de nem folyt ki semmi, itthon 1-es Pamperst használunk,még az éjszakát is kibírja!

Lys, nagyon szépek a gyerekeid :D

Banyoszka
banyoszka

Tökmag!

Elég durva a barátnőd esete. :shock: Szerintem mindenképpen keressen egy normális dokit. Na nehogy már ugyanennél maradjon!! :evil: Több pénzért már tudja a megoldást a problémákra mi? :evil: ÚÚÚúútálom az ilyen hozzáállást!! Tudod ki maradna nála ezek után!!!! :evil:

Kép
Kép
tabati

Kedves hazatérő kismamik, várjuk a jelentkezést... :wink: meg persze örömteli otthonelfoglalást :P várom én is már azt a pillanatot, amikor először bemutatjuk a picurinak újdonsült otthonát.

Tökmag, jól megjártad a kórházat :( de legalább holnapra is jut egy kis mozgás. Mivel te már úgyis viszketésszakértő lettél, tudsz vmit ajánlani rettenetes-megszűnninemakaró esti hasviszketésre??? Homeós patikát itt nem tudok, de majd megőrülök esténként. Kiütésem csak a vakarás után van, de akkor már elég csúnya. Tegnap átvándorolt a kézfejemre a tünet, azért ott jobb vakarni.

Manó, ez a skarlát mit ólálkodik a környezetedben? Reméljük nem ragasztották Rátok! Mit vársz a mai dokilátogatástól?

Úgy látom, pellustémában az a legjobb, ha nem vásárolunk előre sokat:roll: majdcsak kitapasztaljuk...

Noémi, hogy van a kis Áron köldöke? Mivel ápolgatod?

Benta, ez a bébiblúz ezek szerint kb. egy hét múlva jött ki rajtad? Nekem egy bnőm mesélte, hogy 1-2 hétig rítt minden tap, kitudja mér', aztán egyszercsak elmúlt... :roll: azért a tejcsit remélem nem befolyásolja.

Ma gyes-ügyben jártunk 4 helyen - vittem a páromat erősítésként (meg a nyelvet is jobban beszéli). Hát érdekes, sokkal kedvesebbek voltak, mint velem a múltkor :roll: persze ahány ügyintéző, annyi féle válasz, ha meg nem tudnak válaszolni, adnak egy telószámot az emeletről, aztán próbálkozzon a paraszt :evil: a kérelmünk ugye 16 héttel a szülés előtt beadandó (lett volna), válast pedig a gyes kezdete előtt 2 héttel várható :x :x :x persze addig rég közölnöm kéne, tanítanék-e legalább pár órában, ha mégis visszautasítanak, de már rég nyári szünet lesz!!!

Na megyek én is cseresznyézni, amíg lehet :)
preta

Ja, bébiblúz nálam szülés utáni 4.-5.napon volt, pont azokon a napokon derült ki ,hogy a sárgaság miatt nem jöhetünk haza a kórházból.Csajszit elvitték kék fény alá, csak etetésekre kaptam meg szigorúan fél órákra,... Szóval bőgtem 2 nap rendesen. Se haza nem jöhettem a másik 2 gyerekemhez,se a Picivel nem lehettem.... Ott ücsörögtem az ágyamon, untam szét a fejem, és lestem az órát, mikor telik el a 3 óra,mikor hozzák végre Nikikémet szopizni.
Jó volt :( :( :(
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.21 11:41-kor.

Banyoszka
banyoszka

De jó, hogy legalább Heniék már otthon vannak :D Biztos ügyes lesz, és helyrehozza azt, amit a kórházban elszúrtak. Még szerencse, hogy Benito szép súllyal született, így ez a súlycsökkenés annyira nem zavart be. Biztos hamar visszaszedi.

Sajnálom, hogy Nikiéknek még bent kell maradni. :(

Manó, kiváncsi vagyok, mit mond ma a dokid.

Tökmag, nem semmi barátnőd esete. Nem is értem, hogy lehetnek ilyenek a dokik. Lehet, tényleg jobb váltani...

Mia, örülök, hogy jelentkeztél. Sajnálom ezt a sok rossz dolgot, ami a családotokban történt.

Drága férjem továbbra is besózva. Hív a munkahelyéről: "Na, van valami jel?" Mondom: "Nincs." Erre ő: "Örökké bent akar maradni ez a gyerek?"
Tiszta zizi :D Nem mintha én nem lennék az...

Kaptam barátnőmtől egy babáknak szóló klasszikus cd-t. Azt hallgattam délelőtt. Hát, közben elképzeltem magunkat hármasban közvetlenül szülés után. Potyogtak is rendesen a könnyeim, annyira meghatódtam.

Na, csók mindenkinek. Majd egyszörcsak jövök :wink:

KépKép
süni76

Preta: mit vártam volna a dokilátogatástól?
Hát megnézi lepénykét, áramlást, szívhangot, méhszájat esetleg. Kb. ennyi. Mert ugyi utoljára 10 napja volt randink.
No, de most vagy megváltoztatta a hétfő du-i programját, vagy ma az ortodox Pünkösd utáni szabi napra magának is szabadot adott (városban kell legyen, mert a lánya-fia ma volt suliban, s láttam a férjét is).
Na, akkor ha ma éccaka a fiam nem lépik semmit, kénytelen leszek holnap du. ismét lemenni a rendelőbe.
Evvan....

Banyoszka: kicsi tündérke hogy alszik....

Kép
kissmanó

Bababarát kórházak... hát Heniéké is olyan akkor mint a mienk! Nálunk is ez volt ,h csak úgy csinált mintha szopizna, és fogyott egy csomót, ami az ő kis súlyánál extra vészes ugye. De szopizni nekünk se segített túl sokat senki, sőt, nem is szóltak, h gyanúsan sok súlyt kezd veszíteni, anyuka, eszik-e a za a gyerek, nézzük meg! Még jó, h Heniék legalább hazamehettek, sok boldogságot nekik és jó szopikat!!!

Lys: egyszerűen zabálni való a három gyerek együtt, alig tudom levenni róluk a szemem! Pelus: nekem a pampers 1et kakilja át 2 napja Borcsa, úgyhogy én is öltöztetek. Viszont rá még kicsit nagyok a oelusok, most végre kezd a legkissebbekbe normálisan belenőni.

Manó:
köszönjük a köszöntést és a megregulázást! Most éjjel egész jól elvoltunk- bár persz muszáj volt vele foglalkozni, úgyhogy megint rajtunk aludt... de nappal persze akkor fájt a hasa, amikor én aludtam volna. De olyan édes és egész nagy már!!
Ez a skarlátügy elég rosszul hangzik...

Amadea:
a koraszülött intenzívre is bemehetnek nálunk az anyák 3 óránként, persze extra feertőtlenítés, steril ruha, miegyéb. Még akkor is, ha nem etethetik, legalább beszélhetnek hozzájuk, ami ugye fontos. Ezért furcsállottam, h nálatok máshogy van. De lényeg, hogy nemsokára hazamehet Nóri is!!!

Banyoszka: Nikin is mindig elcsodálkozok, hogy milyen nagy baba!

Pocakosok, én tegnap irigykedtem kicsit pocakos létemre, amikor a templomban ácsorogtam-totál tömeg és jó hosszú volt, mert most volt a bérmálkozás nálunk... és ugye így már senki nem adta át a helyét. :( Sőt, amikor 2 héttel a szülés után elmentem és beültem a padba, akkor meg elsőáldozás miatt voltak sokan, elég csúnyán néztek rám, hogy miért nem adom át ugye a helyem az idősebbeknek, naná, ott estem volna össze még egy óra hossznyit állni... mert az már nincs rád írva, h most szültél, így már nincs az a figyelem se (ha esetleg volt pocakosan), ha baba nélkül mész.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Manó: ez valami extra magánklinika- csak az epidurál pl. 85e ft…

Tabati: ja, az lesz tutira, hogy más dokit keres barinőm! Lehet hogy átjön az enyémhez.

Preta: búzacsíra olaj, kakaóvaj, shea- vaj, mandulaolaj a tuti! Testápoló nem ok, mert tele van mindenféle adalékanyaggal (illatszer, stb.) és irritálhatja a bőrt + hideg borogatás is jó!
Ja, és vágd le a körmöd, nehogy szétszórd magadon!
Látom nálatok sem sima az ügyintézés… :? Kitartás, nem egyszerű ezekből pénzt kicsiholni!!

Banyoszka: tündéri a kiscsaj, látszik hogy jóllakott!!! :D

Süni: már szülés előtt a baby blues- ra edzel a sírással? Elég lesz utána! :wink:
Milyen ez a zene egyébként?

Kép

Kép
tökmag79

epidurál 85 e ft?
nekem benne van a fent nevezett tarifában.
ha kérem, ha sem.
állítólag alapból adják, csak azt nem tudom, hogy mi van ha nem akarom?

Kép
kissmanó

Lányok: akik még terveztek babát, van egy jó tanácsom. Startból később áruljátok el a nagyközönségnek, s azért 2 héttel későbbi dátumot mondjatok. Szülés előtt majd később kezdik a zaklató kérdéseket, emileket, telefonhívásokat.
Múlt héten írt a sógornőm. Mostanság békén hagyott, ezért semmi gond, válaszolok neki. Erre másnap hív telefonon. Szerencsémre épp a lánya után kellett rohanjon, így nem sokat trécseltünk. Ellenben ma is hívott. Hát szerencsémre a telefonom a ház ellentétes felében volt hozzám képest, nem hallottam, így nem válaszoltam. Naná, rögtön hívta a bátyuskáját, hogy mi a dörgés. Bizisten ha holnap vagy holnapután is hív, és még sehol sámli, fel nem veszem, de kap egy válasz sms-t. S nem kirakatba valót. Mégis mit akar? Élő egyenesben telefonilag a szülésem hallani, vagy legelsőnek tudni vagy mi?
Míg mentem le a dokimhoz, hív a nagynéném. Hogy ma 8-ika. Mondom neki sakkormi? Hát csak érdeklődött. Mintha eddig apa minden alkalommal nem az elsők közt hívta volna fel őt is.
Áááááá, mily kár, hogy nem azt mondtam majd júni 20-án szülök :evil: :evil: :evil:

Kép
kissmanó

Manó, csak azért kérdeztem, mit vársz a dokitól, mert mintha szaván akartad volna fogni, hogy még egyben vagytok, holott ő mást ígért... :D de akkor majd holnap, ha ma nem történik semmi...

megvolt már a telihold?

Tökmag, köszi a tippeket, a körmöm tényleg le kell vágni, vagy magamnak is felhúzok egy karmolásvédő kiskesztyűt :P

Szerintem, amiről beszéltek, ötcsillagos VIP klinika lehet, ki bírja (és akarja) mindezt kifizetni??? A dokitól meg tényleg genyóság efelé terelni a páciensét, most letette az esküt vagy sem?!? :x

Csillag, tényleg, Borcsára még lehet, az első rucik is nagyok voltak, nemhogy a pelus??? :shock: erre nem is gondoltam, mikor rucikat vettem, szerencsére Rafael a becslések szerint már megüti a 3kg-t...

Képzeljétek, ma voltunk megint babacuccokat vásárolni, mert az ajándéklistánkról már mindent megvettek, és vkinek nem is jutott. Szóval ma luxuscikkeket vettünk, mint pl. szivargyújtós cumisüvegmelegítő, hordozóra akasztós játék, szúnyogháló, fürdetőmatrac...totál felesleges dolgok, de hát már mindent megvettünk!!! A hordozókendőről meg lebeszéltek, mondván, hogy görbe benne a baba háta. Így végül kengurut vettünk, max. majd kivárjuk vele a féléves kort, vagy mikortól is ülhet a baba?
preta

Sziasztok!

Óriási hírem van: lecseréltem a mellszívómat...Nórikámra :D :D :D
Átkerült másik "kórterembe", ahova reggeltől bejárhatok szoptatni és déltől folyamatosan vele lehetek. Olyan jól eszik, hogy megint növelni kellett az adagját, így már infúzió se kell. Most már a hazamenetelre gyúrunk. (No meg még csütörtökig még kapja az antibigyót.) Amúgy jó kedvű, mosolygós, éhes :wink: ...és ma már apuci is dajkálta :wink:

KépKép
amadea

Amadea!

:D De jó hírek! :D

Kép
Kép
tabati

Amadea: tök jó cserét csináltál!

Gratulálok nektek!

Igy tovább Nóri!

Kép
kissmanó

Preta: dokim is emberből van, s nem tudhatta, hogy én meg kitartásból vagyok jeles. Fölöslegesen nem találták ki ezt a 40 hetet, szóval azért inkább csomagban tartottam eddig a fiacskám.
De most már kezd elég lenni, s mivel egyedül nem bírom felmérni hány óra két perc, gondoltam megkérem a dottorét. Mett mióta most ismét beütött a hőség 2-3 napja, kezdett kalimpálni, de előtte tök nyugi volt, sőt tulzott nyugi volt. A családban meg volt példa zöld magzatvízre, s bizisten kihagynám az ilyen élményt.
Meg nem szeretnék 8 perc alatt szülni mint Amadea.
Szóval a realitásról szerettem volna informálódni, közel sem számonkérni.
Asszem azért oly messze már nem lehet a nagy találka (háhá, most jó okosat szóltam :lol: ), ez már maga a vég kezd lenni ahogy hasogat a derekam. Csak tuti a feje nincs még teljesen leszállva és beilleszkedve, mert az oldalam még ugyanott próbálja kinyomni ahol eddig is.

Kép
kissmanó

Preta!
Nekünk is kellett venni ruhákat Nórinak, főleg 62-eseket vettünk, neki meg most 50-es kell....lehet mire hazahozzuk kinövi őket....
3070-nel született, 2900 grammal került át a kórházba és ma 3290g-t mutatott a mérleg :D ...

Igen, kb. fél éves korukra ülnek.

Magánklinika: én sima "mezei" egyetemi klinikán "szültem", de ilyen profizmust csak kórházas sorozatokban láttam. Amúgy adtak mindent (hálóinget, betétet, babának cuccokat), az étel finom (!) volt és olyan tisztaság volt, hogy a földről lehetett volna enni. Csak pozitív tapasztalataim vannak....

Manó!
Ez ismerős.....tudod:leszarom tabletta!

Lys!
Nórinak Liberot vettünk, igaz, csak 2 napig volt velem, így nem tudok nagy tapasztalattal írni, de amikor elkezdte üríteni a mekóniumot úgy telerakta, hogy ujjnyi vasgtagságban állt a kaki a pelusban, mégis tökéletesen bent tartotta.....most a kórházba is ezt visszük neki és szerintem mi maradunk is ennél....

Banyoszka!
Gyönyörű a csajod! :wink:

KépKép
amadea

tudom, tudom.
küldtem is ma belőle, az abonyi barátnőm értékelte, nem ismerte még.

olyan jó olvasni a soraidat, egészen fel vagy dobódva. örülök Nektek.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Heni, örülök, hogy már otthon vagytok!

Remélem, Nikiék is minél előbb hazatérhetnek!

Tabati: mielőbbi jobbulást abból a fránya náthából!!!

Tökmag: barátnőd esete felháborító!!!! Ha jól tudom, Anuknál voltak hasonló gondok, csak nála fordítva, ha jól emlékszem, szeretett volna természetesen szülni, csak a dokik tartottak ettől... mindenesetre én is új orvoshoz mennék...

Mia, jó, hogy visszatértél :) A körülötted történt eseményeket sajnálom!

Banyoszka, tündéri aranyos Niki! Milyen elégedett arccal alszik, fantasztikusan édes! :)

Manó, nálunk is ez megy ám, telefonálnak többen is, hogy egyben vagyunk-e még... kb. egy hónapja ez van. Volt, aki szerint már másfél hónapja az látszott rajtam, hogy mindjárt szülni fogok. Ahhoz képest jól elvagyunk egyben :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 09:01-kor.
magdii

Az est fénypontja: szól a telefon. Az Anyám....még egybe vagyok?
Mondom neki: jöhet a következő kérdés.
(mégis ha itthon a vezetékest veszem fel, akkor tán csak nem szültem s legfontosabb dolgom a hívásokra válaszolni).
mondtam is apának, hogy holnaptól csak neki válaszolok. érdekes, 2 éve engem békén hagytak, az ő agyát buzerálták. ilyenkor azért csak toleránsabb egy kispapi mint egy pocakos házisárkány.

most bezzeg nem vagyok álmos 8)

Kép
kissmanó

Szóval még mindig itt és egyben. Most elaltatom Zalánt, aztán hajmosás, fürcsi, csomagátnézés és alvás. Nemtom apát bevessük-e még utoljára... holnap majd jelentkezek hírekkel Amadeán és Tabatin keresztül.

Hát Heniéken meg vagyok lepődve. Remélem nekem pozitívabb tapasztalataim lesznek a kórházról.
Nikiéknek drukk hogy minél hamarabb hazajöhessenek!
Adél, nagyon örülök, hogy Nóri már egyre jobban van és egyre többet lehetsz/lehettek vele!

Minden pocakosnak könnyű, boldog szülést és boldog, egészséges kisbabát kívánok!

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok Lányok!

Noémi: Hogy van Áron köldöke

Amadea: Nagyon örülünk Nórinak, ezek szuper hírek és nemsokára már otthon is lehettek, csak így tovább!

Lys: nagyon szépek a gyermekeid, büszke lehetsz rájuk!

Preta: Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel! :-) Anyósommal beszélgettem erről és neki sem voltak előjelek, egyszer csak beindult a kiírt napon. Lehet, hogy mi is így leszünk? :lol:

Tabati: Remélem, jobban vagy!

Ácica: a várandóssággal kapcsolatban szívemből szóltál! Várom már, hogy Nellike köztünk legyen, de sajnálom, hogy hamarosan vége ennek a szép állapotnak!

Én ma egész nap felváltva mostam, ruhákat rendezgettem és ettem, aludtam! :) Ideális "Babavárós" nap volt!

Manó a következő a sorban? :D

Puszi Nektek!

Kép
cincibabus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?