Új privát üzeneted érkezett!

Manó: ja igen, ha jól emléxem, Te mesélted, hogy összeomlott belülről a gátad ugye? :(
Nyammnyamm grillhusi...! Majd tegyél fel képeket hogy sikerült a banzáj. Biztos jó a hangulat! Én speciel itthon punnyadok egyedül, Peti dolgozik. :(
De azért mára ne időzítsd a szülésed- szerintem estére hulla fáradt leszel. :)
Asszem ennem kell egy kis jégkrémet. Csak egy kicsit... :oops:

Kép

Kép
tökmag79

Magdi: és a mailre sikerült azé' válaszolnod? :P
Banyek, az ősidőkben voltam utoljára egy jó kis lagziban! Az aztán a buli!! A sok frissensült, torta, sütemény, töltött káposzta!!! Talán hoz haza Neked egy kis kaját az urad! :wink:

Kép

Kép
tökmag79

Tökmag, igen sikerült, bár megküzdöttem vele :D :oops: :lol:
(megszakadt a net ugyanis, amikor el szerettem volna küldeni :) )
Legközelebb, ha mindketten egyedül maradunk, csináljunk egy grillpartyt mi is ;) :lol:
magdii

Szép szombat volt remélem mindenkinél!

Ma bemutattuk a szüleimnek Benjámint, nagy sikert aratott. Újabb hódolók hevernek a lábai előtt. Aprócska termete mindenkinek könnyeket csal a szemébe.

Kinyitotta a szemét, ma először próbált ránk nézni. Megvolt az első hasfájás is, szerintem túleszi magát. És leesett a köldökcsonkja. Végre lehet pancsizni rendesen.

Gátmetszés: első szülésnél, klinikán, vágtak, fájt utána, és fél évig éreztem szex közben is, hogy van. Másodiknál gátvédelem, mintha semmi se történt volna, hawaii. Most gátvédelem, de lett felszínes repedés, amire kaptam 3 öltést, ez sem okozott semmi fájdalmat, rögtön tudtam simán ülni, egyebek.

Nekem továbbra is a csípőm fáj, de nagyon, mintha kicsavarták volna a combcsont fejét a vápából :roll:

Manó,
remélem jól sikerül a buli és nem fáradsz ki nagyon.

Úgy döntöttem, elmegyek holnap a férjem cégének a bulijára, látom rajta, hogy neki nagyon fontos lenne. Igaz, erőm még nem sok, de megpróbáljuk, legfeljebb hazajövök.

Nem írtunk ma valami sokat.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Magdi: most csekkoltalak le- tényleg írtál. :)
Múlt héten Heninek is mondtam, hogy ugorjon át, és ha ránk jön a szülés, levezetjük egymásét- elméletben már úgyis mindent vágunk. :P
Ne is mondd... Két éve Görögországban olyan fini grillhusit ettem, hogy azóta azt kívánom! :)

Benta: a második gyerkőcnél csináltad a gátmasszázst, vagy ügyes volt a szülésznőd? Sajnos a baci miatt én most nem nagyon merek matatni, majd csak lesz valahogy...
Ha tornáztatod a lábad, nem jobb?
Jó hamar leesett az a köldökcsonk- vagy ez a normális? Én nemtom, még kezdő vagyok. :)

Kép

Kép
tökmag79

ááá, dehogy szülök most.
bár amilyen hülye teremtés vagyok, megfordult a fejemben, hogy mi volna ha ugrálnék párat a trambulinban (épp oda feküdtem be mikor elmentek a vendégek, ott lehet a legkényelmesebben pihizni).

apa maximálisat teljesített. 10 felnőtt és 10 gyerek volt, 5,5 kiló husi, hatalmas adag zöldséges krumplisali nagyjából mind eltűnt. meg a gyümisalinak is óriási sikere volt. ja, s apa csinált barbeque szószt, hát mindenki nyalogatta az ujjacskáit utána.
apa is nagyon meg volt elégedve a kemencével, mondta, hogy végülis tök jó szülinapi ajándék. el is lett gyorsan keresztelve "házi oltár"-nak, kolozsvári haverjaink után szabadon. holnapra grillezett csirkeszárnyakat rendeltem meg.
aztán rendicsekek voltak, segítettek apának összecuccolni s bepakolni a konyhaablakon. aztán "enni adtam a mosogatógépnek" s most ismét pihegek.
kisfiam meg nyújtózkodik ezerrel, azt hiszem kezdi eljárni a csűrdöngölőt a "kicsi nékem ez a ház, kirúgom az oldalát" kezdetű nótára.

Igen, én mondtam a gát összeomlást, de abban több minden közrejátszott. Lepénykét darabokban cuccolták ki belőlem, nem tudtak rendesen fertőtleníteni a jód allergiám miatt, szal.....

Magdi: mikor ló nincs, jó a szamár is. persze a rendelt grillcucc nem olyan mint amit a saját szánk íze szerint készítünk, de jobb mint egy korgó gyomrot hallgatni.

Benta: el is hiszem, hogy a nagyszülők is hódolói lettek a csöpp embernek. Holnapra kitartást, tuti értékelve lészen a gesztus.

Na, mék belehupp egy jó meleg kád vízbe.
Szép álmokat!

Kép
kissmanó

Benta: köszönjük szépen a képeket, nagyon szépekl vagytok!! Nekem különösen az tetszik, amiken a nagy fiúkkal van Beni.

Amadea: jó, hogy Nóri jobbanvan, olyan rossz lehet a kórházba menni! Nekem si olyan rossz volt baba nélkül hazamenni a szülés után...

Manó:
én vmiért arra emlékeztem, h Kolozsváron laktok. Csíkszereda? Párszor voltam már Csíksomlyón, meg ezután is tervezem- nem tudom, CSibész Alapítványt ismered-e, az ottani gyerekeknél voltam párszor, meg előtte is már korábban. Szóval szeretek oda járni. Nyáron gyalog elmentünk Somlyóról Szeredán át vmi faluba (nem jut eszembe, de át kellett menni egész Szeredán, és utána a vasúti sín mellett, és van ott vmi strand). A poén az, h a gyerekek szerint tök közel van, mi meg, magyarországi tápos egyetemisták-gimnazistál majd megdöglöttünk, mire odaértünk :lol:

Mellszívó: háát.. először vmi az összerakással volt gáz. Aztán meg még az én mellemhez nem volt vmi szuper. De végre stimmel. Illetve közepesen, mert néha szét kell szedni és megint összerakni. De hatékonyabb mint a kézi fejés, de sajnos így is 15-20 ml jön ki/etetés...és a béb meg kb 10ml-t eszik csak, ha igen összekapja magát, akkor 20-at. :( De remélem, ez a szívó kicsit jobban serkenti, mert érzékenyebb is tőle a mellem (=fáj).

Urtica urens: naponta 2X 5 golyó az adag. Nekem azt hiszem használt. Az t nem tudom, h mennyi szünet kell, én másfél hétig szedtem, és most 2 napja nem, de megint el akarom majd kezdeni.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ja, egy szakdolgozó csajnak kell két kérdőív olyan kismamáktól, akik már szültek. Egy listán kaptam, de feldobom a linket, töltsétek ki neki, rövid és a várandósságról+szülésről szól.

http://vps130.nlg.hu/kerdoiv/

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag!
Kalibráld újra a Borcsa vonalzóját, mert a kiscsaj nem ma 4 hetes. ha jól számolom 2 nappal fiatalítja.

Amadea: Nóri?

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Úgy látom nem szaporodtunk az éjjel, míg én lagziba voltam :D
Na, jó csak a menyasszonyi táncnál táncoltattam meg az arát (pedig elég táncoslábú vagyok) a tömeg "örjöngve tapsolt" :D :D :D

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!
Amadea, örülök, hogy Nóri jobban van! Hamarosan vihetitek is haza :wink:

Manó, szuper lehetett a grillezés. Már én is leadtam itthon a rendelést, hogy szülés után valamikor jó lenne a kertbe... Bár nekünk nincs ilyen csoda "házi oltárunk", de végülis a végeredmény a lényeg.

Tabati, köszi a Henis híreket. Nagyon irigykedem rájuk, és persze a többi anyukára.

Benta, szuperek a képek Beniről!

Sosi, jól van, akkor vigyáztál magadra a lagziba. Meg legalább mozogtál is egy kicsit.

Én tegnap végre egész jól éreztem magam. Alig voltak keményedések. Jöttek unokatesómék, kaptunk egy mérleget is, így legalább erről is lement a gond. Jól eljátszottunk a 2 éves keresztfiunkkal. Nagyon édes, dumagép. Már alig várom, hogy a miénk is hasonló legyen. Persze azért előtte kiélvezzük, mint csecsemőt.
Férjem már teljesen be van sózva. Sokkal idegesebb nálam. Már alig tud a munkahelyén is koncentrálni. Itthon se találja a helyét. Menne már a szülőszobába :D

További szép napot mindenkinek! Várjuk a híreket!

KépKép
süni76

Sziasztok!

Amíg a család alszik bekukkantottam!
Mi is lagziban voltunk az éjjel! :D (Benedeknek nem nagyon tetszett!)

Heninek óriási gratuláció Benitóhoz!
Sok Boldogságot!

Amadea!
Örülök hogy Nóri jobban van,meglátod nemsokára haza viheted!

Benta!
Gyönyörű baba Beni!

Manó!
Nekünk is most lett kész a kemencénk,és mi is tegnap és tegnapelött sütöttünk benne elöször,nálunk pizza és rétes volt a menü!

Rólunk röviden:
Megvolt az elsö nst,ami tökéletes lett,Benedek nagyon nem díjjazta,nem tetszett neki és folyton le akarta rugdosni a tappancsot a pocimról!
Holnaptól kezdem szedni a homeós bogyót amit a szülésznö adott!
Következö nst,jövö csütörtökön lesz!
Ma nem csinálok semmit úgy döntöttem,vagyis befejezem a takarítást és kicsit pakolászok!

Mindenkinek jó pihit és szép napot!
Puszi!
20140328174041

Sziasztok csajok!

Mindenki kialudta magát? :)
Nem volt túl jó éjszakám, borzasztóan keménykedik a hasam. Ez jelent már valamit...? És szétmegy a fejem (bár tudom, hogy ez nem a terhesség mellékhatása), tuti megint jön az eső.

Sosi: nem vagy semmi, hogy még táncos lábbal bírod az utolsó időszakot! :)

Kép

Kép
tökmag79

na így na!
van mit olvasni most. :lol:

az éccakám nekem sem volt valami pihentető, de az előbb keltem fel másodszor. miután reggel lődörögtem 2 órát a házban, tettem-vettem kicsit, elmentem s szűk 2,5 órát aludtam. de jól is esett.
s nem tudom mi van, de annyit bírok pisilni, hogy nem igaz. s tuti nem a jacuzziból jön. csak érdekes, hogy a hólyagom most mitől bír ekkora mennyiséget produkálni.

Sosi: tök jó, hogy jó volt a lagziban. Te vagy a szolgálatos csodákra képes kismamija a topiknak. Még Debrecent lekevered, s mindent kipipálva várod Karcsikát. Tényleg, Debrecenben meddig lesztek?

Tökmag: haskeményedés? Passz.... De tecc az alsó vonalzód? Lehet már mondtam, ha nem, akkor akartam.

Moncsy: Benedeknek a zene vagy a pihi hiánya miatt nem tetszett a lagzi?

Süni: hát eddig sem voltunk meg a grilles házi kaják nélkül, bár nem volt házi oltár. Most ezzel mutatósabb lett a ház, meg nagyobb a tűztér. De ennyi.

Kép
kissmanó

Sziasztok Kedveskék!

Sok szeretettel gratulálunk Heniéknek és "ÉkesBulcsúAnyunak" és kívánunk Nekik minden szépet s jót!

Amadea, Nóri biztosan hamarosan tökéletesen rendben lesz, vagány csaj lehet csak! Kitartás Nektek, megy innen is a pozitív energia!!!

Manó nem semmi a vonalzód! :D

Csak kapkodom ám a fejem, mert nálam semmi jele nincs annak, hogy pár héten belül szülni fogunk. Se keményedés, se dugó, se barnázás...., mint esetleg a többi velem együtt "kiírt" Kismaminak. Most már komolyan azon kezdek parázni., hogy egyáltalán be fog-e indulni a szülés? :shock: Jó tudom, már jó dolgomban nem tudom, mivel foglalkozzak, ugye? :D Aztán persze ki tudja, egyszer csak gondol egyet Nellike és érkezik, ha olyan spontán mint az Anyukája (volt). A terhesség alatt valahogy "megutáltam" a hirtelen dolgokat és meglepetéseket és sajnos a korábbi híres rugalmasságom és alkalmazkodóképességem is oda lett. Remélem, hogy azért visszanyerem ezeket hamarosan....

Képzeljétek, kedden jönnek a matracok és végre, hivatalosan is "beköltözünk" az új házba, itt alszunk! KB 1,5-2 hónapja be vagyunk rendezkedve, csak a hálószobánk nem állt össze, de most már van remény, Nellikémnek nem kell egyedül itt laknia. :lol: Tudom, már lejárt a gyerekszoba képek ideje, de azrt, ha sikerül letölteni, szeretném megosztani Veletek... :oops:

Anukék hogy vannak, van újabb hír Róluk esetleg? Én nem merem zavarni sms-el....

Puszi Nektek!

Kép
cincibabus

Tökmag,
soha semmit nem csináltam a gátammal, csak a szülésznő ott és akkor. Nem hiszek a szak avatatlan hókuszpókuszban. Tényleg hamar leesett a köldökcsonk, a többinél 2 hetet várni kellett rá.
Gyógyulgatsz?

Manó,
nem semmi energiád van! Túllépted az 5 napot, melyik napra tervezed a szülést? Milyen a zöldséges krumplisali?

Sünikém,
neked se sok van már hátra!

Moncsy,
tennél fel képet a kemencéről? Nekem is nagy álmom, pompost meg kenyeret sütnék.

Cinci,
ne felejtsétek el megszámolni a sarkokat! Nagyon jó lesz új házba költözni, természetesen várjuk a képeket!

Kérek szépen napsütést, nem moshatja el az eső a férjecském buliját :roll: !!!

Benta

Kép
benta

Benta: napsütés mondod?
küldök szívesen, itt lerekedt, rohasztó meleg van. Felhő egy szál se, szél lengedez, de azzal annyi.
Bulira napsütés in-dulj!!!!

Voltam szavazni. Apa nem akart menni, elege van, de végül vótunk komáméknál (ha mán tegnap elfelejtettük odaadni neki a szállítmányozandó cuccost), s jövet megálltunk, s apa is feljött. Edinámnak szétcseszte a fantáziáját, hogy miért kell "elbújni" a papírral s pecséttel.

Zőccséges krumplisali: mindenféle zőccség kis darabokra szeletel, besóz, krumpli héjában megfőz, kockákra vág, kis olivaolajjal nyakonönt, összekever a zőccséggel s még alaposan nyakonönt salátaöntettel. Kicsit hagyni összeállni az ízeket, s utána állhatnak sorba az emberkék a tálalókanálért.

Szülés holnaputánra tervezve, ezért is lenne jó pl. akkorra ideérjen kis lehűlés. Szal te a rossz időd kűggyed gyalog, én meg fénypostával küldöm a napsütést.

Kép
kissmanó

Manó: születés után csak a hetet írja ki, a npaokat már nem, én ezt vettem észre.
Ma a változatosság kedvéért nappal is üvölt. Ki vagyok. elköltözöm vmi lakatlan szigetre legalább addig ,amíg alszok egy jót.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag, én megértelek. Nálunk is ez a kialvatlanság megy...pedig Áron nem sír - jó fiú...de én halálra aggódom magam.

Este 7-kor evett, kb. 1/2 9 körül aludt el, és csak 1/2 2-kor kelt, illetve akkor is én keltegettem, mert éreztem, hogy a melleim szétdurranak. Megetettem, majd fejtem...elég fárasztó, de a két ciciből az éjjel, illetve a másikból hajnalban 100 ml jött le.
Szóval a gyerekkel minden rendben, tejem is van. De nem tudok pihenni. Folyamatosan aggódom, jár az agyam, nézem a légzésfigyelőt...
Ennek egyszer vége lesz???

Benta, tök jó hogy leesett már a köldökcsonkja. Ároné sajna nagyon csúnya...a teteje már szép lenne, de az alja még tök gennyes..holnap jön a védőnő, megkérem, kezelje le rendesen..
Én is csináltam, de aztán kicsit vérzett neki, szerintem a pelus sértette fel, és azóta csak óvatosan merem...

Röviden ez van velünk!

Manó, hajrá már elfogytak a napjaid!!

Tökmag neked sincs már sok hátra!

Zsu, én pontosan így éreztem a szülés előtt. Sőt még most is furcsa, hogy nincs hasam, és ma is nosztalgiázva néztem egy pocakos képemet.
Egyszerűen még mindig nem tudom felfogni. Az első gyereknél szerintem olyan hirtelen fordul fel fenekestül az ember élete, hogy kell egy kis idő...

Amadea, mesélj mi van Nórival!! Benyakalta az üveggel?

Ja, és gondolok ám rátok, csak energiám nincs jönni...azért próbálkozom!!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillag!
Áronnál 9 napot ír, s az is nagyonbabás rigla vóna. De majd figyelem ezeket, s akkor felmondok ennek a fajtának, ha így tesz.

Sajnálom, hogy ilyen fáradtak vagytok, lányok.
Noémi: hát nem tudom, én nem voltam ilyen fejem szétaggódom fajta. Na jó, néha persze megnéztem, hogy szuszog-e, de kajáért sosem ébresztettem. Inkább vettem a fejőt. Ha már én nem tudtam aludni, legalább ő.

Alsó vonalzóm kezdetektől félrebeszélt, csak nem volt erőm "újrakalibrálni". No, de holnap kivégzem a felsőt is :lol: :lol:

Benta: a Te vonalzóddal, mármint a Beniével mi lett?

Rohasztó idő van, ülök a szobában az árnyékban, s csurog rólam a víz.

Megyünk, nagyokat beadjuk a játszóházba, s beülünk egy moziba. Ha még este is lesz energiájuk hülyeságekre, becs szó kifuttatom a hegyre vagy 5x fürcsi előtt.

ajajj, ismét kezdődik a hol a bokám című keresgélős műsor.
játssza ezt a műfajt még valaki mostanság?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Manó!

Ha hiszed, ha nem tegnap éjjel kettőkor, mikor hazafelé fuvaroztam apát a lagziból pont ezt a szöveget mondtam neki: "na akkor, Erdély, lagzi kipipálva, már csak Debrecent kell megúsznom. :D
Holnap reggel indulunk, péntek délutánig. A szálláson van net, csak azt nem tudom hogy szobánként-e és akkor vinni kell laptopot vagy egy közös helységben van a gép. Megörülök, ha lemaradok valami nagy hírről. :(

Kép
Kép
sosi

Sziasztok Lányok!

Csillag, Noémi, nem lehet egyszerű most Nektek! Persze én nem tudok tanácsot adni, de nagyon sajnállak Benneteket a kialvatlanság és a többi küzdelem miatt! Ismerősöm tegnap írt, most két és fél hónapos a kisfia, na ő azt írta, hogy kitartás, minden, ami az elején nehezen indul és jön össze, az pár hét után rutinná válik. Reméljük, ez mindannyiunknál így lesz!

Amadea, Nórival remélem minden rendben! Ha majd lesz egy kis időd, írj, hogy hogy van!

Manó, a napsütés miatt nem irigyellek, a nagyon meleg is iszonyú tud lenni. De moziban biztos ki lehet bírni ;) :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 09:05-kor.
magdii

Sziasztok!

Ékesanyu! Én is szívből gratulálok nektek!!!!

Ne haragudjatok, de kész rohanás a napom és már néha kicsit én is zombi vagyok....mondjuk ebben közre játszik, hogy nagyon kivéreztem a műtét alatt, ráadásul kimerített ez a pénteki nap is.....

Nemalvósoknak, pocifájósoknak kitartást! Higgyétek el, ez a legkevesebb, legalább veletek van a babátok....

Nóri jobban van, kis zabagép:), kikövetelte, hogy növeljék az adagját. Hízott is 40 g-t. Oxigénigénye megszűnt, légzéstámogató gyógyszert gond nélkül elhagyta, mivel jól eszik, az infúzióját is csökkentették. És ma végre a kezembe foghattam :D :D :D , hagyták, hogy megbüfiztessem és dajkáljam kicsit, végül a karjaimban aludt el. Megtalálták a "bűnöst" is, egy baci okozta a nózijában, szerencsére pont jó antibiotikumot kapott rá. Még 4 napig kapnia kell, utána, ha minden rendben, hazahozhatjuk.

KépKép
amadea

Sosi: bátor vagy, az tuti! De Debrecent már csak kibírja Karcsika, ha Erdélyt is bent töltötte! :lol:

Noémi: akkor nemcsak én vagyok hülye ezzel a légzésfigyelővel. Bár nekünk nem sok időt tölt odabent... De már megnyugodtam kissé, amikor olvastam, h Mo-n különösen is ritka a bölcsőhalál. És eléggé indokoltnak tűnik nekem az a vrzió, h elfelejt lélegezni, h a mélyen alszik, viszont egy szobában velünk mindig van annyi zaj éjszaka, mégha a szülők alszanak is, hogy felszínesebben aludjon. Nem tudom, h más újszülöttekre is vonatkozik-e vagy csak a koraszülöttekre, hogy 2-3 óránként fel kell őket kelteni, mert különben nagyon mélyen aludnának és az nem jó, mert nem tudnak maguktól felébredni.

Mostanában megoldandó probléma: könyvtárba kell mennem Miskolcon. Ki visz be és mi lesz a bébbel? Hihetetlen, h egy Miskolc út ennyi szervezést igényel! Vszínű megkérem apóst, h ugorjon be velem, anyós meg majd szórakoztatja Borcsát. Képzeljétek, még a héten+jövő héten meg kell írjak egy szemdogát, 8-10 oldalt... hátam közepére nem kívánom, de ezzel lógok még.

Na, megyek választási műsort nézni, tök jó, h Morvai Krisztina miatt nem Baló fejét kell bámulni :lol: Nekem mindig talányos, hogy hogyan bírja egymást ez a két alak... :shock:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Amadea, olyan édes az a kép a vonalzódon! Nagyon örülök, hogy Nóri jobban van. Ezek szerint nálatok nem olyan a rendszer mint nálunk, hogy nappal 3 óránként be szabad menni etetni. Mennyi időt szabad egy nap vele töltened?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

nekem az a 3 óránként egy óra maga votl a boldogság, bár iszonyú fárasztó volt az az egész hajcihő 5 napon keresztül hajnali öttől este 10ig.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Na, sikerült kicsit visszaolvasni!

Áron és Petra csodaszépek! :D

Császár kicsit se viselt meg lelkileg-meglepő módon....minden nagyon gyorsan történt és mindenki nagyon profi volt....35-kor leesett a szívhang, 40-kor toltak a műtőbe és 43-kor kiemelték Nórit...végig az járt a fejemben, hogy nagyon jó kezekben vagyunk és most már nem lehet semmi baj....műtét után azonnal ébresztettek és megkaptuk a babát is egy jó óra hosszára....többen írtátok, milyen elgyötörten mosolygok...na az pont ébredés után volt, azért olyan a fejem :wink: .
Első éjszaka nagyon rossz volt, mozogni nem tudtam, mert fájt a sebem, iv. kaptam az oxytocint, ami jó kis méhösszehúzódásokat csinált, az meg nem jutott eszembe, hogy kérjek fájdalomcsillapítót :evil: , de másnap reggel letettek a gyermekágyra és mivel egyedül voltam a szobában, látogató nem jöhetett be a kórterembe, kénytelen voltam ellátni magam. Most már szaladok és szinte egyáltalán nem is érzem. :wink:

Csillag!
Mivel újszülött intenzív osztály, nagyon szigorú szabályok vannak, ami rossz, de megértem, mert csak így lehet zavartalanul gyógyítani a babákat. Reggel apukám viszi a lefejt tejet a tejkonyhára, mi délelőtt telefonon érdeklődünk és délután megyünk látogatási időben. Napi 1 óra (!!!!) amit a babánkkal tudunk tölteni, de még ezért is halás vagyok. Napközben pedig fejek itthon, mint egy félbolond, hogy legyen elég ennivalója...

KépKép
amadea

Amadea!
Nagyon orulok, hogy ilyen jol alakulnak a dolgok! Az a par nap mar hamar el fog telni. :)

Teszek ket aktualis kepet, masik ket csimotamat ugysem lattatok meg.

puszi

Agi

Kép

Kép
lys

Na, választásos 7végén több béb nem akart kibújni. Na jólvan, azért még vannak megszületni váró pocilakóink.

Amadea: napi 1 óra? Jujj, asszem ez a legszarabb most már az egészben. De végül elég jól megfogalmaztad, leírtad az egészet, hogy mindez a babák egészsége, gyógyulása, felépülése érdekében van. Csak hát nehéz az anyai szívnek.
Napközbeni fejés helyes, hisz Nóri helyett valami "karban" kell tartsa a cicit.
Oxitocint sajnálom, hogy erős méhösszehúzódásokat okozott, de hát egyúttal az is a "bűnös" a tejcsi indulásában. Császárosoknál meg fölöttébb alkalmazzák.

Anno te tertottad itt a topiknak a csaszis "felkészítőt", meg hogy altatás ritkán van. Épp neked kellett kifogni? De szerencsére akkor a lelkizős felét nem kell feldolgozd.

Csillag: muszáj bemenni Miskolcra? kikölcsönözni nem tudják neked? Ajajj, diák anyucik sorsa.....

Magdi: nehéz a pocid? Én apának már régóta mondom, hogy az offroad készletből igazán kiírhatna "fogyasztásra" nekem egy hevedert. :lol:
Grilles kaját sajnálom. Ma én jártam úgy, hogy mozi után míg apa bement a wc-re, addig elmentem fagyit venni, s apa vegye ki a csajokat. 3 féle fagyigömböt kértem, s mikor az egyik gömböt félig megettem, esett le, hogy én nem pisztáciát kértem, hanem diós-vaniliát (a többi stimmelt). Hú, nem volt erőm visszamenni, pedig csaptam volna egy cirkuszt.
Utána apa kisütötte, hogy együnk valamit. Elmentünk a KFC-be. A kinti asztalok között találtam egy üreset, oda hupp le. Apa a 2 csajjal vettek maguknak, hogy majd én veszek külön. Mielőtt mentem volna kitalálni mit is vegyek, gondoltam lemegyek kiengedni a fáradt olajat, meg kezet mosok. Hát majd leszakítottam az ajtót, mire észreveszem, hogy valami csudi apró betűs izémizékkel értesítve van a kedves vendég, hogy csak a fizetésnél kapott számlával, vonalkód beolvastatás után nyílik az ajtó. Hát icipicit sem szívtam fel a vizet, mikor nekem úgy, de úgy kellett menni. Ritkán járunk KFC-be (nincs hol parkolni), hát ezentúl még ritkábban fognak tőlem pénzt látni.

Kép
kissmanó

Ági: ez egy 15 napos baba? Hú, hát ez igen. Asszem nem kalóriaszegény, sovány, 0,1%-os tejcsivel van táplálva a legényed.
Másik kető is aranyos, a kissrácnak elég csibész tekintete van.
Ők mekkorák? bocs ha volt szó róla, tábliban nincs benne a koruk, s ezért kérdem.

Kép
kissmanó

Amadea: nagyon jó híreket hoztál Nóriról, örülök, hogy már ennyire jól van! És persze annak is, hogy te is jól érzed már magad, ami a csaszit illeti! Továbbra is mennek a drukkok, hogy mielőbb elteljen az a "pár" nap, amíg kórházban kell lennie Nórinak!

Manó: nem igazán tudnám megfogalmazni, mit érzek pocak ügyben, eddig sem volt könnyű cipelni, de ma valahogy feszült meg ilyesmi. De vettem egy kis fürdőt, úgyhogy már jobb lett :) KFC nem semmi... :? nekem egyszer egy ruhaüzletben volt hasonló élményem, megkérdeztem, hogy van-e wc, az eladón láttam, hogy elég kellemetlenül érzi magát, amikor nemet mond... (gondolom ők sem mennek tíz órán keresztül...)

Ági: tündériek a gyermekeid, egyik szebb, mint a másik!!!!
magdii

Manó!

Altatás nagyon ritkán van, csak ilyen vészhelyzetekben, amibe mi is kerültünk...semmire se volt idő, még a bemosakodásra se, a dokim farmerban, ingben, sürgősségi köpenyben, dupla kesztyűvel a kezén műtött....mondom...8 perc alatt kint volt a csaj,onnantól kezdve, hogy rosszul lett....EDA-ra, spinálra nem volt idő....

A fejés azért is fontos, mert azt adják Nórinak, bár nem nagyon tudom tartani vele a lépést :oops:

KépKép
amadea

Amadea: hú, hát asszem jó, hogy elaltattak, másképp idegeskedtél volna s nem kicsit.
Ami a lépést illeti, hát nem csodálkozom, hogy nem megy Nóri nélkül. De a lényeg, hogy van, s ha eltelik az a fránya pár nap, akkor tuti kihagyjátok a pótlást, s megtaláljátok a kereslet-kínálat közti egyensúlyt.

Kép
kissmanó

Koszi lanyok! :D

Mano!
0,1 szazalekos tej. :D :D :D
Hat remelem eleg neki, mert merlegem az nincs, anno Emmaval majdnem begolyoztam a meregetestol. Lehet, hogy holnap leviszem a tanacsadasra.
Bar a pelusaibol itelve nem hal ehen. :D
O hizik en meg elfogyok...
A 15 kg-bol csak 3 maradt, pedig ezt mar szivesen megtartanam.
57 a versenysulyom, nekem kicsit keves... Hiaba eszem, keptelen vagyok hizni. Tudom, mas ennek orulne, de...

Ja igen, tenyleg hianyzik a tablabol. Emma : 2003 01.03., 6,5 eves, Dani 2004 07. 23. nemsoka 5.

Amadea!
Akkor elaltattak, es nehany perc mulva felebresztettek? Az milyen volt? Fura lehetett, mint egy filmszakadas.
Nagyon megertem, hogy szornyu lehet Nori nelkul. En elso ejszaka kihisztiztem, hogy velem legyen, nem akartak ideadni, hogy majd elajulok, vagy ilyesmi.
Nagyon ugyes vagy, hogy ennyi tejcid van, ez most Norinak a legfontosabb.

Magdi!
Kitartas, mar neked sincs sok hatra. :wink:

Udv,
Agi
lys

Azt hiszem, most én fogok úgy járni, mint Manó egyik éjjel: bekebeleztem egy fél dinnyét...

Benta: igen, szerencsére használ a gyogyi amit kaptam csütörtökön a dokitól, annyira örülök!
Végül volt buli?

Noémi, Csillag: kitartás, Ti már előrébb jártok mint mi- mire megszülök, lehet hogy átalusszátok az éjszakákat. :)

Noémi: visszament már a pocid, kellett használnod a hasszorítót?

Manó: ja, beújítottam egy új vonalzót, hátha ez inspirálja kicsit a gyerkőcöt, de nem. Engedetlen, makacs gyerek lesz.
Nekem is dagad megint a lábam, pedig itt most tök jó idő van, nincs rohasztó meleg.

Magdi: TUDTAM, hogy Tibi hoz majd egy csomó sütit! De jó neked!!!! :)

Amadea: annyira örülök, hogy Nóri jobban van! Ez a négy nap már hamar elmegy, de addig is kitartás az ingázáshoz + Nóri hiányának elviseléséhez…!
Amúgy nem caroztak a császárral, szerencsére gyorsan intézkedtek!

Lys: csodaszép gyerkőceid vannak!!

Nekem a holnapi nap (vagy most éjjel) megfelel a szülésre. Nincs lestoppolva senki által a nyolcadika, ugyi?

Kép

Kép
tökmag79

Hello kismamik! :)

Biztos unjátok már a "bepofátlankodókat", én is egy vagyok a sok közül, 8) de hátha valakit érdekel és még nem vett pelenkázó komódot. IKEA termék, 3 fiók, fölötte egy kis pakolós rész, a tetején pedig egy visszahajtható/ összecsukható pelenkázó. Mindez 20.000,-Ft.
Kép Kép

Ha valakit érdekel, írjon privit!
További gondtalan babavárást, akinek pedig már megszületett a babája annak jó babázást!! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Amadea, nagyon örülök a jó hangvételű hozzászólásaidnak, mert azt érzem, hogy jól alakulnak a dolgok Nóri körül és ez olyan megnyugtató!
Egy kérdés: leesett a baba szívhangja, pont amikor a kórházban voltál és mérték - ez véletlen szerencse, hogy pont észrevették, vagy ez vminek a következménye? Bocs a buta kérdésért, csak azért kérdezem, hogy van-e az ilyesminek jele...

Lys, nagyon kis egységes a családod és milyen büszkék a tesók :D
Mondjuk ezt Benta képeinél is láttam, olyan aranyos. Remélem a többiek is tesznek fel ilyen tesós képeket, csak hogy megjöjjön a kedvünk gyarapodni...

Cinci, ugyanazt érzem, mint Te: vagyis még semmit. Igaz, nem is tudom mit várjak, lehet matematikus lesz a fiam és várja a 13-át.

Babaszoba (ill. sarok) nekünk is ma készült el, a lényeg, hogy kész legyen...mivel az ideiglenes kiságy kisebb, mint a költözés utáni lesz, varrnom kellett bele fejvédőt, meg egyúttal ágyneműt is hozzá. Még jó, hogy ilyenekkel lekötöm magam egész nap, addig se idegeskedek.

Manó, azért Te is pörögsz rendesen, grillparti, mozizás :wink: Ez a számlával pisilés szerintem olyan égő, egyszer én is bementem ilyen kulcsos wc-jű kávézóba, és gyorsan kértem egy presszókávét, mert nem jutott eszembe más, aztán usgyi a mosdó. Aztán kérdezték, miért nem iszom meg a kávét :roll:

Csillag, kaparj össze vmit, csak görbüljön...gondolom, mennyire fog jólesni most dogát írni... :cry: Borcsából biztos alkotmánybíró lesz, amennyit tanultál a terhesség alatt :D most meg a tejcsivel szívja magába...

Anuk, Puszedli, Heni, jelentkezzetek, mi újság!
preta

Sziasztok!

Most csak annyi, hogy még egyben vagyunk. Mensiszerű görcsök vannak, derekam is sajog, odalent is nyilalgat, ennyi. El kell kezdenem felkészülni a keddi befekvésre... remélem hogy még a helyszínen kiharcolhatom hogy hazajöhessek, tényleg inkább mindennap felmegyek vizsgálatokra. Na mindegy!

nem tudom, hogy gratuláltam-e már: Heni, szívből gratulálok a bébihez!

Amadea: örülök hogy Nóri jobban van. Sajnálom ezeket az 1 órás látogatási időket, tényleg nagyon nehéz lehet. De a jövőhéten végre hazavihetitek!

Lys: tényleg szép kis kerek bébi :wink: biztos nem éhezik. Én is úgy tervezem, hogy most nem lesz mérlegünk (Zalánnál is így indultam, aztán a kórházban beparáztattak), Zalánnál én is begolyóztam az első hónapban.

Kép
Kép
evicuska

Tökmag: papíron a miénk nyolcadika, de mi (izé...én...remélem Töki nem többet) ráhúznánk egy napot :wink:

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Amadea!
Örülök, hogy Nóri ilyen szépen javul. Nagyon ügyes vagy, hogy így mindenféle "babainger" nélkül ilyen szépen fenntartod a tejtermelést. :D
Képzeljétek volt egy munkatársnőm, aki 2004-ben 28 hétre szült ikreket, fejéssel fenntartotta sokáig a tejtermelést , majd amikor már elég erősek lettek a babák a szopihoz még arra is "megtanította" őket. Hihetetlen volt a csaj.

Lys! Ezek a gyerekek egyszerűen tüneményesek és nagyon szépek. Akkor a nagyfiad közel egyidős az én lányommal (2004.07.29-én született),kiváncsi vagyok hogy fogadja egy ilyen idős gyerek a tesót? Nincs féltékenység?

Manó! Ma van a nagy nap?

Akkor én most búcsúzom, mindjárt indulunk Debrecenbe. Kórházi csomagot ide azért már viszek. :D Este kiderül tudok-e netezni?
Ha tudok jelentkezem, ha nem és ha lesz esemény Manónak megy az sms.Remélem nem pont akkor fog szülni :roll:

Mindenkinek minden jót :D !

Kép
Kép
sosi

Babaesős szépe hetet!

Jó reggelt mindenkinek!

Látom Sosiék már úton. S ír az ikres munkatársnőjéről, hogy fantasztikus volt a csaj. Hát ő sem kispályás azért. No, de ha netán-tán (de tuti nem tesz nekik keresztbe Karcsika) valami eksőn lenne, van nekem is mobilszám a tarsolyomban, s majd "átpasszolom" az üzenetet ha én (mi) éppen a klinikán.

Na, látom az alsó vonalzóm szépen megállt. Kíváncsi vagyok a felső holnapra mit csinál. Ha az is megáll, lecserélem babafalvásra. Az ilyenkor olyan aranyos (pl. Evicuskánál).
Ajajj Róza baba, ne tedd próbára anyácskád tűrőképességét. Ma éccaka tessen útnak indulni. Mire vársz, kis buksi?

Preta: ideiglenes babaágy? Varrni? áááá, na, én erre nem lennék képes.

Na, itt ma munkaszüneti nap (ugyi ortodoxék le vannak maradva a Pünkösddel), apácskát megkímélem, hogy ne keljen fel (alkalmazottak többsége román, így ma kellett szabadot adni, meg a többiek is inkább ezt a napot kérték, nem a múlt hétfőt), ellenben a sulis csajt ma kell vinni, ő múlt hétfőn dőzsölt itthon.
Uhhó kell öltöznöm, s előtte kis zuhi, az éccaka is szétizzadtam a fejem.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Manó!
Látom, ti is jól kihúzzátok végig....

Vica!
Várom a susmust :wink:

Sosi!
Jó utat!
Azt hiszem a szopit nekünk is újra kell tanulni majd :( , pedig már olyan kis ügyes volt...

Preta!
Terheléses ctg-t csináltak, így derült ki a baj...semmi jele nem volt, azon kívül, hogy tiszta fúria voltam (de ezt ti is tudjátok, hogy mennyire aggódtam a végén)....De fogok írni születéstörténetet, mert szerintem nagyon tanulságos az esetünk....

Lys!
Gyönyörű gyerekeid vannak :wink:

Csillag!
Kitartás!

KépKép
amadea

Jó reggelt Kismamik, Anyukák!

Lys, szépek nagyon a gyermekeid! Büszke lehetsz rájuk :wink:

Manó, nagyon aktív napokat éltek. Még ez a mozi is :D Nekem is mondták, hogy sétáljak minél többet, könnyítsem a kölök dolgát, de amikor a hólyagomon ólálkodik...háááát... olyankor kiegyenesedni se tudok.

Szerintem Heniék és Anukék hamarosan jelentkezni fognak. Lassan már mehetnek haza.

Amadea, szuper hírek Nóriról. Hát, mondhatjuk, hogy a Te szülésed is villám volt. Azért jobb lett volna, ha nem így történik, de a lényeg Nóri.

Sosi, vigyázz magatokra!

Mi jól vagyunk. Egész jól aludtam éjszaka. Férjem az esti fürdés után közli (1 órát volt a fürdőszobában): "Na, mehetünk szülni: megfürödtem, hajat mostam, megborotválkoztam, manikűröztem, pedikűröztem."
Olyan jót szórakoztam rajta. Szegény, jobban be van sózva, mint én. Reggel ismét beszélt a fiával, hogy holnap már nagyon szeretnénk őt látni és biztos benne, hogy már ő is kiváncsi ránk. Na, majd kiderül, mennyire hallgatott rá.

Keményedések, enyhe mensis görcsök vannak. Tökös mocorog.
Szerintetek ha éjszaka nem történik semmi, azért a holnapi ctg-re már vigyük magunkkal a csomagokat?

További szép napot mindenkinek!

KépKép
süni76

Süni: csomag szállításos kérdésedre passz a válasz.
Enyém dokinénim annyira meg volt győződve, hogy Töki hamarabb jönni fog, hogy nem is egyeztettünk, höogy mi van akkor, ha mégse.
Most itt dilemmázom, hogy hívjam fel telefonilag. Avagy kapjam magam s inkább délután menjek oda.
Nem tom. Asszem a telefon.

Hú, aszongyák az okosok, ha nekiállsz takarítani így a legvégén, az a fészekrakó ösztön, akkor nincs sok hátra. De én most épp a számítógépeket buherálom, ki van nyitva két gép meg a laptop. Innen-oda pakolászom a drive-penemmel, írogatom szorgalmasan a dvd-ket, törölgetek, az egyik gépen föltétlen újra kéne rakni a winyót.

ovis ma itthon, nagyot kell vinni cihomóka nénihez. ééééssss....asszem jön a rossz idő, kezd elborulni.

Amadea: én specc kíváncsi vagyok, elhiszem hogy tanulságos olvasnivalóval fogsz szolgálni ha meg tudod írni a történetet.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Gratulálok az újdonsült Mamáknak! (akinek még nem tettem meg)

Amadea, örülök, hohy Nórika jobban van, nemsokára végre együtt lehettek!

Nem érzem túl jól magam a bőrömben...Nagyon fáj a derekam tegnap óta, néha a hasam és olyan világvége hangulatom van...
Éjszaka azt hittem töténik valami, de végül belealudtam...
Ahhoz képest, hogy csütörtökön azt mondta az orvos, hogy bármikor jöhet a baba, úgy állunk, még nem történt semmi. :shock:
Lehet, kihúzzuk az időpontunkig.
:)

Ma már lehet, hogy kapunk képeket Beniről, Emmáról? :P

Kép

Kép
mukkancs

Borcsa baba!

Nagyon boldog hófordulót kívánok. Próbáld kímélni Anyucit, tudja ezt a tanévet lezavarni. Kössz, hogy szót fogsz fogadni.
Pussza

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Nem volt valami szuper éjszakám :twisted: ,reggel 4-ig kínlódtam a jóslókkal :wink: ,és én ilyet még nem értem 10 percenként mentem pisilni(nem túlzok!) :twisted:
4-kor még ránéztem az órára,utánna alhattam el valamikor! :roll:

Mukkancs!
Nem beszéltünk össze,de ugyanúgy érzem magam mint Te! :oops:
Kitartás,mondjuk itt végre süt a nap! :D

Benta!
Okés majd rakok fel képet a kemencéről.igaz még egy két dolog hiányzik ,de sütni már lehet benn! :D

Tényleg ma talán kapunk hírt Anukról és Heniről! :D
20140328174041

Tényleg Tabati merre vagy?????
20140328174041

Lys!

Annyira szépek a gyerekeid! :lol:
A középsődnek még a szeme sem áll jól! :D
20140328174041

Sziasztok!

Nemrég szült anyócák, másnak nincs bébiblúza /baby blues/ ? Tegnap óta néha rámtör a zokogás, okom semmi, és a legnagyobb fiam elszakadása miatt kesergek, pedig 8.5 éves, nagyfiú, persze, hogy nem a mi társaságunkra vágyik folyton. Szóval ez csak ürügy, de ez a sok hormon miért a szememen át távozik?!

Kicsit késve ért ide a jó idő, sátor alatt volt a buli, a vendégek fele el se jött, pedig annyit készültek rá a férjemék :cry: Így én se mentem, mert szabad téren más lett volna, de 300 ember közé sátorba nem akartam bevinni Benit.

Amadea,
nagyon érdekel a story! Nagyon erős csaj vagy, le a kalappal!

Lys,
a családod gyönyörű! Milyenek az éjszakák?

Manó,
akkor holnapra drukkolok!

Én is várom Heni és Anuk bejelentkezését!

Puszi csajok!

Benta

Kép
benta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?