Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Zaha gondoltam rád a héten......sokat.......hogy hogyan bírod. Örülök annak amit írtál, hogy nem volt vészes. Remélem egyre jobb lesz majd, biztos hosszú lesz még az út, de én gondolni fogok rád, mint ahogy a többiekre is.
A cikkel kapcsolatban én azért írtam, hogy nem tudom mit gondoljak, mert aki ebben nincs benne az nem tudja mit érezne. Így könnyű, kívülállóként gondolkozni, de ha benne van az ember akkor nagyon nehéz dönteni. Van egy ismerősöm, már nagyok az ikerlányai - 14 év körüliek azt hiszem. Neki is koraszülöttek lettek és az egyik súlyosabb állapotban van, mint a másik. Az egyik majdnem teljes életet élhet, a másik kerekes székben van és Pesten van egy intézetben hétközben, hétvégére hazajön. Itthon nincs speciális iskola a számára. Ő mindig mások segítségére fog szorulni. Ez az ismerősöm mondta azt, hogy imádja a lányait, de nem biztos, hogy az orvosoknak mindenkit meg kellene menteni. Soha nem felejtem el a szavait. Talán a férje is meghalt neki mikor a lányok kicsik voltak, egyedül maradt a kislányokkal........

királylány

Arnika, ez az idézet olyan gyönyörű, én is szeretem Reményik Sándort.
Egyetértek Veled.

Tünci, igen, nekünk is ezt mondták. Mikor megtudtuk az agyvérzést, én is bíztam nagyon a csodában, mindig mondtam neki, hogy kicsikém most ez a feladatunk, hogy az a csúnya vérzés szívódjon fel...és elkezdett felszívódni, csak jött más. Nekünk II-III. fokozatút mondtak, de a záróból kiderült, súlyosabb volt. És még egy sor dolog, amiről ne tudtunk...
Én úgy tudom, a Szalaynak nem Down-os a gyereke, hanem a középső kislányért küzdöttek sokáig, mert azt mondták nekik, hogy sérült lesz. De jól van, egészséges. lehet, rosszul tudom én is.
Nem akarod felhívni a barátnődet?

Pronizsuzsi, sajnálom, hogy átmentél ezeken, szörnyű lehetett. De szerencse, hogy nem lett komolyabb baj.

Melcsike, én is így voltam, hogy a műtét után délután 6-kor már letolt a férjem a gyerekekhez, nem tudtam volna kihagyni egy alkalmat sem, és nekem is ők voltak a legszebbek, legtökéletesebbek. De nem vagyunk egyformák.
Laptető
Szegény lány, a Jázmin anyukája...mikor történt ez? :cry:
És mi volt a gálán?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Nóna, nekem van egy háromgyerekes ismerősöm, nagyon jó anyuka, és ő egyszer azt mondta nekem, hogy a harmadiknál érezte először, hogy ő tényleg ANYA. Van, akiben ez megvan, van, akiben később érik meg.

Katinka, minden tiszteletem a sógornődéké, és nagyon sajnálom...

Bende, én értem amit írtál.

Igen, Betti, ezt én is feltettem magamnak, ezt a kérdést: milyen anya vagyok én, hogy elengedtem volna őket?

Hasli, akkor ez a Home olyan lehet, mint a Baraka? Majd megpróbálom megnézni. Mi tegnap voltunk moziban, megnéztük a Dolgok állását, hát elég gyengusz.

Szia Ágica, én is üdvözöllek. Sajnálom...de jó lesz Neked is itt.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Tüncike, ne hülyéskedj. Én csak a magam nevében írhatom, hogy persze, hogy akarom a talit. És tudod, írtam, hogy nagyon félek, nem lesz időm jönni mert nekem nagyon fontos ez a topik. Fontosak vagytok. Tényleg semmi nem segít ennyit, és szeretek ide jönni.

Ha meg vitázunk, az nem baj, úgy jó.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha! Három perccel megelőztél, én is éppen azt akartam írni, hogy annyira az én gondolataimat írtad le (még az előző lapon).
aarnika

Jaj, Királylány, szörnyű lehet az ismerősödnek egyedül, ennyi mindenen átmenni.
Kedves vagy, hogy gondoltál rám.
Picifiad hogy van?

Különben találtam egy másik cikket pont erről, hogy hol a határ, kit kell/lehet megmenteni...csak akkor linkelem be, ha akarjátok.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha részemről jöhet a link.
Picifiam nem találja a helyét éppen. Egész délelőtt szépen játszott meg ébredés után is. De most fészkelődik. Holnap megy anyukámhoz, mert az iviban újítják a csoportszobájukat és most nem mennek 2 hétig oviba. Ráadásul elég rossz idő van, esik az eső, illetve kínlódik, mert esik 10 percet aztán eláll, majd újrakezdi. Még kimenni sem tudunk :(
A csajszi akiről írtam szerencsére talált magának társat akivel osztozik a gondjain is, de nagyon nehéz volt neki. Olyan jól nem ismerem de párszor beszéltünk mikor Bence megszületett és amikor meglátta rögtön megkérdezte koraszülött volt-e. Merthogy látta rajta, pedig annyival nem jött korábban - 37 hét - bár biztosan szerencsénk is volt, hogy a doki akkor és ott jól döntött.

Tünci szerintem nagyon jó ez a topic még akkor is ha véleménykülönbség van. Hiszen nem érthetünk mindig mindenben egyet. Unalmas is lenne. Sokat gondolok rád is. A főnöködet meg szívem szerint bokán rúgnám :twisted:

királylány

Sziasztok Lányok!

Én a cikkel kapcsolatosan akarok egy pár gondolatot írni. Amióta elolvastam folyamatosan ez jár a fejemben.

Nekem a cikkből semmi más nem jött le, csakhogy ez a család mindent, de mindent megtett, hogy gyerekük lehessen és, hogy a két kislány egézséges legyen. Nagy áldozatokat hoztak, még Amerikába is kivitték műteni, ami nem kis dolog minden téren... gondolok anyagiak, érzelmi stb.. És nagyon szeretik a beteg kislányt, ugye annak ellenére, hogy felmerült, hogy intézetbe adják, ahol akár lehet, hogy jobb is lenne neki, de a szülők még nem tudjék elengedni, még reménykednek, még kűzdenek.. Ezért nem is értem miért kell elítélni őket?!
A másik, hogy minden tiszteletem, azért amiért vállalták ország világ előtt, hogy igenis milyen vegyes érzelmek, a társadalomtól el nem várt érzelmek uralták gondolataikat amikor meglátták, a madárfiókákhoz hasonló babáikat, akik valljuk be az adott körülmények között érthető, hogy nem a gömbölyded, fejlett, mosolyő babákhoz hasonlítottak, amire minden szülő fel van készülve.
És semmi kivetnivalót nem láttam abban, hogy az anya nem volt még felkészüle az anyaságra. Kb. 4 hónapos volt Barak amikor végre azt éreztem, hogy anya vagyok, hogy ő az enyém, hogy felelősség, hogy stb.. ez nem egyformán műkődik.. és valljuk be egy 24 hétre született babánál, amikor még nincsenek a szülők felkészülve a szülésre ez valszeg későbbre alakul ki.. és ugye a tagadásról nem is bezséltünk, amikor valszeg mindkét szülő nem tudta elfogadni a helyzetet, merthogy ki akarja elfogdani rögtön, hogy beteg gyereke lesz?
Szóval engem meglepett ez a nagy vihar, a kemény vélemények, csak azért, mert valakik őszintén kimondták azokat a gonolatokat, érzelmeket, amelyek kavarogtak és kavarognak bennük a magatehetetlen gyerekük láttán, akinek az egyetlen öröme is oda, a szeme világa?? Hát tényleg minden áron meg kell menteni a babák életét? Nem tudom, de, ha valaki úgy dönt, hogy igen, akkor tiszteletem, amiért erős, hogy végig csinálja, de, ha valaki úgy dönt, hogy nem tudja ez végig csinálni és bele egyezik, hogy levegyék az inkubátorról, akkor tiszteletem, hogy elengedte.

Minden elismerésem a családnak, kívánok erőt és kitartást és bárhogy döntenek a kislány jövőjét illetően mindenkinek tiszteletben kellene tartani, hiszen ők tudják a mindennapok dinamikáját senki de senki rajtuk kivül, ezért elítélni őket bűn!

Kép
leda2002

Sziasztok!

Most, hogy egymás után látok ismét a cikkel kapcsoltatos hsz-eket, egyértelmű ,hogy a legelső hozzászólás óta, mi a félreértés..

Szerintem senki se nem itélte meg a családot, se nem ítélte el a családot..egyetlen egy ember nem volt köztünk aki kétségbe vonta volna ennek a hatalmas ,emberfeletti küzdelemnek a nehézségeit, vagy az anya megrendítő őszinteségét.
Hanem:azt találtuk néhányan megdöbbentőnek, hogy az ELSŐ (és három napig valószínű minden további) gondolata az volt, hogy nem kéri ezt a helyzetet..

Ezért nem értem, hogy mért arról beszélünk, hogy ne ítéljük el(MERT NEM IS TETTÜK),mert nehéz küzdelem(AMIT ELISMERÜNK).

Mégis erről szólnak a további hsz-ek.

És még vmi.Aki kezdettől olvas minket és olvasta a teljes történetemet, az tudja, mert elmeséltem ,hogy volt választási lehetőségem.Megkérdezték akarom- e, hogy éljen, akarom- e a műétet.Megkérdezték, akarom -e, hogy beforgassák a hasamban és akkor biztos, hogy meghal.Hogy akarom- e azt a műtétet, ami meghatározza minden további gyermekvállalás idejét és számát.
Ha sosem lesz több gyermekem, akkor sem bánom, hogy VIOLA éltetét választottam, saját magam helyett.Most, hogy egymás után olvasom a történeteiteket, tudjátok, hogy sokszor amiatt sírok, hogy mostmár annak is örülnék, ha legalább egy,vagy két héttel tovább él???Hogy neki mért csak két és fél nap????MÉrt nem több,mikor nagyobb volt és idősebb?????

Megint így döntök, ha sor kerül rá.NEM PEDIG DÖNTENÉK!

KépKépKép
tünci28

Sziasztok

Tuci akkor nekedsem volt am konnyu.
Sajnos ez az elet olyan kiszamithatatlan.

Most egyenlre gyogyszereket szedunk es 6 het mulva megyek ellenorzesre meg utana 4 het mulva. Hat egy kicsit elhuzodik.
Ne haragudjatok de most meg egy kicsit nehezen tudok bekapcsolodi a temaba.
Udvozollek Zaha
agica19

Itt nagy vihar van. Esik is, de nagyon. Mondjuk az nem baj.
De jövő hétre több mint 30 fok....

Kedden megyek nagy Budapestre, vitázni személyesen egy hivatalnokkal, remélem megérti, mostmár mit akarok, egy éve, igen, egy éve levelezünk.......úgy gondoltam mostmár megéri felmenni.

Jövő héten festik a lakást, nagyon várom, hogy jó színeket választottam-e...

Az egyik tegnapi leendő anyuka mesélte, hogy ők felmentek a Czeizel Endréhez tanácsadásra, meg Pestre járnak minden vizsgálatra, de nem az Istenhegyire, már az is kopik, pedig korábban én is nézegettem.
Megint elgondolkodtam, hogy menjek-e, de úgy döntöttem nem teszek semmit.
Teljesen mindegy hányszor vizsgálnak és melyik sztárorvos, mikor ha két sejt találkozik és valami nem jó, akkor aztán vizsgálhatnak világnak.
Tegnap pánik fogott el....mi lesz ha soha nem leszek képes egészséges gyermekenek életet adni?
Ha már nem lesz majd újabb esély vagy már nem bírok ki többet?

Betti
Kép
betti0412

Jó estét!

Tényleg jól félreértette mindenki. Ítélkezés? Nem látok a hsz-ben ilyesmit.

Bogiról annyit szeretnék irni. Nekem nem akarták megszakitani a terhességet, nem volt semmi baja, és neki még agyvérzése sem volt. Bogi nem kapott gyógyszeres kezelést sem semmire. És nem volt a jegyzőkönyvben egy szó sem semmilyen kezelésről. Egyszer kapott vért. És az első nap be kellett állitani a vérnyomását. Ja és egyszer inzulint 5 naposan. Bogi vérmérgezést kapott! Miután kanült cseréltek neki. Azt irták a zárójelentésében napról napra jobban volt és erősödött. Az élettani funkciói normálisan müködtek, és a 10 napig emelkedő adagokban kapta az ételt. Jól tűrte az ételt. Megfelelő volt a vizelet és a széklet mennyisége. Nem volt még bevérzés sem. Pedig Bogika spontán saját maga született meg. 3/4es Afpgarral stabil állapotban szállították be a megyei PIC-re. Ilyen paraméterekkel meg sem fordult volna a fejemben hogy csak úgy elengedtem volna. Amikor meghalt, az orvos saját maga mondta, hogy most már megmondhatja, ők is bizakodóak voltak, mert egy ilyen pici babánál az első napokban, nagyon sok minden meg történhet, és meg is szokott. És azt mondta, hogy azt gondolták, a végén még Csodababa lesz. Azt hiszem volt rá okom hogy bizzak a gyerekemben. Nem vártam, hogy minden happy lesz. De volt miért bizakodnom.

Nekem megfertőzték a gyerekemet! És amikor észrevették akkor kapott antibiotikumot, csak az már nem tudta a hatását kifejteni. És az orvos nem tagadta.

Zaha

Én nem döntöttem volna másképp hidd el.

A nővérem egyik munkatársa 26. hétre szült ikreket. Egyik 800 gr. a másik 920 gr. volt. És ma 12 éves teljesen egészséges lányok. VAn jó példa is. Sajnos az a kevesebb. :cry: Bárcsak ne igy lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára melcsike70 2009.06.07 19:22-kor.

Kép

Kép
melcsike70

Ágica,nem voltál hosszú és sajnálom ami veled történt.Én is átmentem ezen csak nekem indokolt volt a mvízvizsgálat és rossz volt az eredmény ezért nekem indított volt a szülés :cry:
Tünci,még itthon vagyok és egy darabig így is lesz,hónap végéig a nővédelmi ír ki és utána meg a dilidokim fog mert pánikbeteg lettem :?
Amúgy én varrónő vagyok aki egy bútorgyárban dolgozik :wink:
Most ősszel megyek tanulni és megyek még tovább is aztán csak találok jobb helyet is :roll:
Akkor és ott jól döntöttél.Ezt nem is vonhatja kétségbe senki :!:

Kép
anyci

Zaha

Amúgy két hónapja történt ezzel a csajjal. Ő most 40 éves, és szeretne fél év múlva újra próbálkozni, császározták. Neki is 1 évet tanácsoltak, de attól fél, hogy kifut az időből. Mert nehezen esik teherbe. 7 éve van együtt a mostani párjával. Amúgy van két szinte felnőtt fia.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci én az első reakcikókra írtam azt amit írtam. Mert ott igenis elhangzottak olyan mondatok, hogy talán nincsenek is érzelmek ebben a családban, hogy talán a gyerekek nem is éltek volna, hiszen a szüleitől nem érzeték a biztatást, hogy a babák nem is néztek ki madárfiókáknak, hogy intézetben adni??? stb.. nincs időm pontosn idézni, meg nem is tudom ki írta, nem is lényeges, nem is érdekes, viszont számomra ezek kemény vélemények voltak (ne hívjuk ítélkezésnek) úgy, hogy a családot senki sem ismerte közelről csak a sogornő, aki miután leírta az ő szemszögükből a helyzetet, akkor enyhültek a vélemények. Sok kétségbevonás és negatív vélemény volt a családról, ez tény..

Nyílván Te a legjobban döntöttél!!! Úgy, ahogy Neked és Violának a legjobb volt, jobbat, többet nem tehettél!!Ez a Ti döntésetek volt, amivel nyugodt lelkiismerettel éltek tovább!

Mi úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk a terhességet a 20 héten, mert nem bírtam volna lelkileg végig csinálni, végig nézni, a beteg gyerekem. Nekünk ez volt a jó döntés, az akkori ismeretek, információk, helyzetünk, körülményeink alapján ez volt a döntésünk.. Ezzel kell együtt élnünk, akárkinek is bármi a véleménye. (mert voltak pro és kontra is) De a mi helyzetünk volt! És állítom, ha az akkori érzéseimet, félelmeimet publikusá teszem, ugyanilyen vihart kavart volna.

Részemről a téma befejezve, uff bezséltem!

Egyébként a kérdéseitekre válaszolva, nem igazán vagyunk jól, de erről nem szeretnék itt írni, azért sem jöttem eddig. Egyelőre reménykedünk!

Hettuli Nektek Gratula a gyönyörű Szávához és sok sok egészséget!

Kép
leda2002

Tüncike, írod, hogy miért csak két és fél nap jutott Violának? Ha élhetne, érteném a kérdést. De ha mindenképp el kellett mennie a kis virágnak, akkor nem gondolod, hogy jobb neki, hogy nem szenvedett tovább?
Én csak magamról tudok beszélni: Hajna halálát könnyebb emészteni, feldolgozni, ő fél napot volt velünk. Láthattam a kis kincsemet, az ölemben tarthattam, míg itt nem hagyott minket, nem szenvedett sokat.
Zalánkám, Zalánkám, ő más. Nem is tudom leírni, mit jelentett látni a küzdelmét, ami nem is az ő küzdelme volt, hanem az orvosoké. Nem fogom tudni feldolgozni, amit láttam, amin át kellett mennie.

Melcsike, hogy érted, hogy higgyem el, nem döntöttél volna másképp? Neked nem kellett döntened. Vagy más helyzetre gondoltál?
Szegény csaj, nagyon sajnálom, szegényt, csak ezt tudom mondani százszor meg százszor.

Leda, írsz emailt vagy inkább nem akarsz róla beszélni?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Anyci, és előtte nem volt semmi ilyen tüneted (pánikbetegség)?
Varrónő a bútorgyárban :)
Mit fogsz tanulni?

Betti, nehéz ez. :( Már amit írsz, hogy miken gondolkodsz. Nem tudsz mást, csak bízni valamennyire. Ha nem is most, majd egyszer.
Most egyébként nekem is olyanom van, hogy nem merem többet. :(

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha

Ha olyan helyzetben lettem volna mint pl. Tünci. Én sem döntöttem volna másképp, abban bizonyos vagyok. Egy kicsit tényleg félreérthető volt ahogy irtam. :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, ez tényleg egy csoda lehetett, hogy Bogika ennyire jól volt. És elviselni azután ezt, hogy egy fertőzés miatt... :cry:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Melcsi, mikor beindultak nekem is a fájások, megkérdezték, mi legyen. Mi is a császár mellett döntöttünk, mert a neonatológusok Zalánnak esélyt jósoltak. Dönthettem volna úgy, hogy természetes úton szülök, csak akkor meg garantáltan agyvérzést kaptak volna, így meg legalább megvolt az esély, hogy nem fognak.
De nekem is együtt kell élnem azzal, hogy akkor, mikor még bent voltak, és nem indult be a szülés, és azt mondták, nem tudják sokáig tartani őket odabent, ha pedig megszületnek és életben maradnak, nincs esélyük, akkor én úgy döntöttem volna, hogy akkor indítsák be a szülést. Ezt a sors oldotta meg, mert magától indult be.
Na mindegy, bonyolult e, és talán nem is érthető, ahogy leírtam.
Igen, bár ez volna ritkább, és az gyakoribb amit írtál a 26 hetes ikrekről.

Elhiszem Neked, hogy így döntöttél volna. Ahogy megismertelek, ebben biztos vagyok. :)

Zaha

Kép
Kép
zaha

És a legrosszabb az egészben az volt, hogy biztam benne amikor meghalt, hogy talán majd a B. jegyzőkönyvben látok valamit mást, hogy ne csak abban a hitben legyek, hogy felelőtlenségből kellett Boginak meghalnia. De ez nem igy történt. Alapbetegségnek éretlenséget irtak, a halál oka bakteriális szepszis. Ami vérmérgezést jelent.

Kép

Kép
melcsike70

Miért nincs olyan szmájli, ami csukott szájjal mosolyog??

Zaha

Kép
Kép
zaha

És arról mondott valamit a doki, hogyan kaphatta?
Bocs, már biztos volt róla szó korábban.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Igen annyit mondott a férjemnek megpróbálkoztak a karjába egy tartós kanült betenni, nem sikerült. Kivették a köldökéből a művénát, az helyett tették be neki. És hát elég egy kis baci, hogy bejusson valami módon a vérkeringésbe, hogy megfertőzze, hiszen nincs immunrendszere a ilyen piciknek, ami védekezzen ellene. Amikor pusztakézzel benyúlkáltak a szemem láttára hozzá. Kézmosás nélkül. Előtte meg irogatott. Biztos nem sterilizáltatta a tollát sem. :evil:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára melcsike70 2009.06.07 20:13-kor.

Kép

Kép
melcsike70

:cry: :cry:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Gála:

Amit még nem irtam meg. Képzeljétek, ugye minden évben, megszokták köszönni a szülőknek a támogatást, vagy bármilyen segitséget. És most néhány szülőnek ugy döntött a vezetőség, hogy külön megköszöni. Én is köztük voltam és fel kellett mennem a reflektorfényben, engem kivert a viz. És kétszer végig kellett mennem a szinpadon. És tapsoltak az emberek. Nehéz volt képzeljétek el. Még amikor mentünk haza akkor is olyan vörös voltam, mint a rák. :oops: Kaptam egy emléklapot és egy szál rózsát.

Kép

Kép
melcsike70

Ágica
Majd lassan megismersz mindenkit, igyekszünk mi is, kérdezgess nyugodtan, ami érdekel.
Tényleg elhúzodnak a dolgok, de ezt mind ismerjük, ez tényleg mindig ilyen körülményes.

Anyci
A pánikbetegségre szedsz gyógyszert?Ezzel kapcs. már a múltkor írni akartam, hogy inkább, amennyiben felajánlják a lehetőségét a terátpiának, válaszd azt, mint a gyógyszert ,hamar rá lehet szokni és azzal babát vállalni, nem lenne egyszerű..én az eslő héten, talán kicsit tovább szedtem vmit, de őszintén, igazán nem ért semmit ,desemmit..azzal sem tudtam aludni ,azzal sem sírtam kevesebbet, úgyhogy kidobtam a francba..

Leda
Nagyon remélem, hogy nem a babával, vagy az egészségeddel van baj!!!Ugye nem???A korábbi nehézségekről írtál, az mindenképpen nagyon bonyolult, de csak lesz számotokra vmi jó megoldás.Mostmár az első genetikai vizsgálatok megvoltak, ugye?

Betti
NAgyon kíváncsi vagyok a színeitekre.Mi most szeretnénk a napplaiban befejezni az álmennyezetet és átfesteni, meg a konyhát is, de már most tudom, ohgy nem lesz jó a szín, de már megvettük, úgyhogy pár évig ez lesz.Majd eltakarom vmi képekkel...

Emlékeztek még, hogy októberben nekem is az volt a tervem ,hogy majd lesz mindenféle kivizsgálás, majd azzal meg lehet előzni bármit..dehogy lehet, ó, dehogy lehet.

Zaha
Amikor írtam, pont erre gondoltam, amit mondasz, hogy szenvedni akartam -e volna látni..természetesen nem..és tudom, hogy mi mindenen átmentek, már ha csak arra gondolok, hogy kb 20 percet a Kicsikém magzatvíz nélkül volt, a méhem gúzsba kötötte, hogy már akkor fájhatott neki..Ó, Istenem, remélem nem szenvedett!!CSak mégis képtelen vagyok kiverni a fejemből azt az első éjjelt..pont az órával szemben állt az ágyam, tudtam hogy fél 10 körül műtöttek és még éjfél előtt jött a neonatológus..megállt az ágyamnál, bemutatkozott és mondta:Viola ügyében jöttem..arra tisztán emlékszem ,hogy nyüszíteni kezdtem, mert azt hittem... :cry: de csak vér kellett, a vérem, neki..egy óra sem telt bele és jött megint..még kell vér..és mondta, hogy 25 % -uk teljesn felépül és 40 % éli túl..és én bíztam..mindig csak erre tudok gondolni, ha túléli a kritikus első hetet, akkor ..Érted, ugye??Nem dugtam a fejem homokba, csak azt akartam ,hogy éljen..És jött a férjem reggel, mondtam neki, hogy nem dönthettem másképp.Azt válaszolta, hogy ezt kellett tennem, egész éjjel fennt volt és csak olvasta, olvasta a koraszülött oldalakat és egyszercsak eldöntötte, elfogadta, így élünk majd, úgy szeretjük majd, ahogy Isten adta..majd megtanuljuk azt az életet, bármilyen is lesz. :cry:

Bocsánat, nem akartam ilyen hosszan, meg most elég is ennyi emlék, ahogy Leda is mondta,uff beszéltem..
tünci28

Tünci

Én még mindig készülök a talira. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, ez igen! Gratulálok, a Barci biztos irtó büszke volt Rád!
Hát akkor nem vagy egy szereplős típus... :wink

Zaha

Kép
Kép
zaha

Most megyek aludni, mert holnap dolgozom. De este 6-ig csak.

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Tünci, értem, persze, értem... :cry:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Reflektorfényben még nem voltam. Ez volt az első. Igazi szinházi reflektorok. :?

Kép

Kép
melcsike70

Az én férjem is ugyanezt mondta: ha így lesz, akkor így lesz, és végigcsináljuk, és akkor majd megtanulunk mindent, és majd megoldunk mindent. :cry:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Tünci, szerintem nincs itt ellentmondás. Én ezt két KÜLÖN dolognak látom.
Amikor úgy volt feltéve a kérdés, hogy vállalod-e a műtétet Viola életben maradási esélyének növelése érdekében, akkor vállaltad. Amikor a véredre volt szüksége, akkor adtál Neki. Ez az egyik oldal. Te megtetted, ami rajtad múlt, amit te tehettél, hogy Neki jobb legyen. Hogy esélyt adj. A SAJÁT kockázatod árán, a SAJÁT fájdalmad árán… Ott, abban a pillanatban még volt remény, hogy élhet, hogy akár egészségesen is élhet, ha te meghozod ezeket az áldozatokat. És te meghoztad.

A másik meg, amiről itt többen írtak, hogy akkor, amikor valaki előtt már teljesen nyilvánvaló, hogy nincs remény, és a gyereke számára csak a szenvedés juthat osztályrészül, akkor miket GONDOL VÉGIG.
Amikor már egy ember SEMMIT nem tehet, mert a dolog – mondjuk úgy – „Isten hatáskörében van”. És ha úgy vesszük, az inkubátorok és (akár felnőttek esetében) az újraélesztő készülékek (amelyek persze nagyon jó, hogy a XXI. században már léteznek), a természet működésébe való „beleszólás” eszközei, de nem mindenhatók. Mint ahogyan az ezeket alkalmazó szakemberek sem. És nagyon súlyos kérdés, hogy hol van az a határ, ameddig bele tudunk szólni a természet dolgaiba. És hol van az a határ, ahol a biológiai „élés” nem ÉLET, hanem csak szenvedés.

Születésre, és a „kinti” életre – a természet rendje szerint –, a harmincnyolcadik hetet betöltött babák érettek (mert „így lettünk kitalálva”), és legyünk tisztában azzal, hogy minden, ennél korábban megszületett baba életben maradása és egészséges felnövekedése a CSODA kategóriája. (Csak ma már az orvostudomány olykor egy kicsit hozzá tud járulni ehhez a csodához.) És a másoknál látott „csoda” azzal a reménnyel tölthet el mindenki mást is, hogy vele is megtörténhet. És olykor tényleg meg is történik. De nem mindig.
aarnika

Na èn is vagyok 1 picit!Mondjuk fàradtan ,de nagyon! 8)
Utobbi hèten törtèntek:Halàl eset(pàrom nagybàttya),anyut megint mütöttèk,Növèrem tegnap du 4540gr-mal :shock: megszülte Bàlint Àron-t,nagyon nehèz szülése volt (18 ora)!
A vizsga 20.-àn lessz ,jövöhèten iràsbeli(ès van mèg mit "nyelvileg is fejlödnöm :oops: ),de most is megyek holnap....-szombaton is egèsznap azon voltam ès kicsit ,màr kèsz vagyok!
Szoval sok minden törtènik mostanàban!Meglepödtem picit ,mert iràsaim ellenère pedig jol vagyok,na dehàt ha kèsön irok akkor màr fogalmazni sem tudok ugy ahogy kellene! :oops: 8)

Az ujj topik lakokat üdvözlöm,az itt lètetek okàt màr kevèsbè! :( Viszont itt jo helyen vagytok! :wink:

Tünci a talival kapcs!
Pàrom nem jön haza mègsem,de mègis van repjegyem pont a tali miatt! :D
Szerintem vagyunk itt mindannyian,csak van aki olvas van aki ir!Hol aktivabban hol passzivabban!Èn szemèly szerint bevallom mostanàban inkàbb többet priviben ,mint itt!Nagyon szeretem ezt a topikot,de az ominozus eset utàn 10-szer meg gondolom mit irjak, azthiszem èrthetö okokbol!Pedig volna mit,de mindig ugy irni,hogy ott legyen zàrojelben a szàndèkom pozitiv,vagy negativ jelzèse ugy nem!
Viszont az is igaz,hogy nem vagyunk egyformàk ,ès bizony van ki jobban halad van ki nehezebben,van kinek frissek a lelki "sebei"...-ezèrt az èppen aktuàlis "tèmàhoz sem biztos,hogy hozzà tudunk szolni,vagy èppen az ellenkezöje!Vagy egyszerüen ,csak idö hiànya miatt vannak elmaradàsok!

Zaha!A home-ot azt hiszem a youtube-on is meglehet nèzni rèszben!Inkàbb Al Gore-kellemetlen igazsàg-àhoz hasonlit(ilyesmi lehet a magyar neve).Màr a termèszet fotok miatt is èrdemes megnèzni!

Meli jo ,hogy volt 1 kis sikerèlmènyed! :wink:

Szintus,hètvège??? :wink:

Hettuli mègegyszer Gratula! :wink:

Aarnika holnap vàlaszolok mèg! :wink:

Pusz mindenkinek!

Ui:Tünci! Macskàs fotok=rozsàs fotok tölem!?!? :D :roll: Na jo üzlet?!

Jo èjt ,vagy reggelt mindenkinek! :wink:
Vendég

http://www.youtube.com/homeproject

itt megtekinthető a film!

Kép
leda2002

Szia Haslikám!

NAgy csokor gratuláció a tesódnak ,ez bizony nem semmi, sem a mama, sem a baba részéről. :) Legalább bátran megfogja, né Hettuli 3,5 kilós babáját, nagyon óvatosan mertem volna megfogni..

Másik téma:Akkor jó, megnyugodtam.

Tegnap még az maradt ki, mert olyan jó vacak hangulatba ringattam magam, hogy késő délután meglettek a cicókák.Áthozta a szomszéd, hogy mostmár csináljak vele vmit, mert kell az a kamra ahol voltak neki.Na bumm, szakadó eső, most hová tegyem őket.Nagyon szelídek, kézbe vettem, olyan kétségbeesetten nyávogtak, az anyjuk meg a lábamnál..Jaaaj.
Betettem egy rozoga kis régi-régi fáskamrába, eltorlaszoltam az ajtót és reméltem, hogy az anyjuk nem hagyja magukra őket.Az egyik teljesen fekete, a másik tiri-tarka fekete-fehér.Kis gombócok.
Reggel mentem, hála égnek ott voltak és annyira szelídek, hogy míg lebontottam a torlaszt, nagy zörögve, el sem szaladtak, még akkor nyújtózkodtak az anyjukkal.
Ha sikerül majd vmelyik nap lefényképezem őket.Jó lenne egy kis jó idő, mert akkor kiengedném őket, szokni kellene nekik a kutyát,mert abból gond lehet... :?

Egyébiránt alig aludtam, mindenféléket álmodtam már megint, ó Szent ZAgyvaság! :lol:
Éjfél után feküdtem, megnéztem a választási eredményeket,hihetetlen, hogy a Jobbik simán parlamenti párt lehet jövőre(vagy még idén???????)Nem csodálkozom viszont, hogy egész Európában erősödnek a szélsőséges kis párrtok.viszont a listavezetőjükön meglepődtem, ezt nem is tudtam(Morvai Krisztina)..és ha tudom, talán egyéni szimpátia miatt a Jobbik listavezetőjére szavazom...bár független, nem tagja a pártnak és mnidenképpen figyelemreméltó az Ő munkássága..
Szóval érdekes dolgok voltak tegnap.

Aarnika
Végülis értem mindkét oldalt.Képtelenség lefogadni még a saját döntésünket is, ha le kell mondan iegy szeretett, várt babáról.Hiszen van itt példa rá, hányan kényszerültek megválni az imádott babától ,mert nekik semmi esélyük nem lett volna..El tudom képzelni a napokon át tartó küzdelmet saját magukkal, mire meglett a döntés.Mondom, én csak azt nem tudom elfogadni, ha a lemondás az első.
Mostmár tényelg nem tudok több szót erre, részemről ennyi.

Megyek most dolgozni, mindenkinek szép napot!

Jó lenne már egy kis jó idő,három hete nem volt nyári idő, szeretnék napot, a virágok és a növények is szeretnének napot..

KépKépKép
tünci28

Jo reggelt mindenkinek!

Köszi Tünci!A macskàkrol pedig nagyon vàrom,tegnap mèg az esö elött csinàltam rozsa kèpet,de nem tudom felrakni,mert pàrom elvitte a gèpet! :) Majd este! :wink:
Az otthoni helyzetröl a politikàval kapcs! :shock: Föleg a vàlasztàsi plakàtokrol! :shock: :shock: :shock: Na dehàt van ez igy,sajnos eggyre több orszàgban!Èn ,csak azt tudom ,hogy èn Obamàval,ès Angela Merkel-lel szimpatizàlok a legjobban! :oops: :)
Kèpzeljètek holnap megyünk temetèsre ès itt nem viràg,vagy koszoru a szokàs!Itt megadnak 1 alapitvàny szàmot,ès oda kell a viràgra szànt összeget utalni,vagy a templomban(a gyàszmisèn) nèvtelen boritèkban a gyüjtö dobozba...1 magyar gyermek alapitvàny volt a vàlasztott,mert F bàcsi magyar orvos volt ès nagyon szivèn viselte a gyerekek "jo"lètèt.
Màs ...-most hallgatom a netràdion,hogy màtol otthon is jobb idö lessz!
:wink:
Leda köszönöm,hogy belinkelted a filmet! :wink:
Remèlem nincs nagy baj!Megirod priviben?(persze,ha nem akarsz rola beszèlni azt is megèrtem!)

Szèp napot mindenkinek!-ès jo munkàt eggyben!

Megyek èn is 11-tö.... :(
Vendég

Sziasztok!
Nekem volt is volt kehetőségem dönteni,akkor amikor meg mondták mi a baja a babánknak az volt az első gondolatom nem érdekel senki én akkor is tovább kihordom és lesz ami lesz még ha beteg is :( Aztán megbeszéltük a dolgokat és arra jutottunk hogy "könyebb" elengedni most mint végig nézni a szenvedését míg elmegy.Ő neki is így jobb vagy legalábis ezzel nyugtatom magam hogy jól döntöttem(tünk) :cry

Tünci,nem szedek semmi bogyót csak beszélgetésre megyek és egyenlőre ez elég,bár a doki nagyon ragaszkodott a gyógyihoz de én meg nem hagytam magam :wink:
Zaha,előtte is volt valami tünete de nem ennyire komolyan ezért ijedtem meg annyira :? Most érettségizni megyek aztán utána szeretnék még tovább menni,mert ami érdekel azt csak akkor tudom elkezdeni ha meg van hozzá 8)

Kép
anyci

Sziasztok!

Én is dolgozom.

Haslikám

Gratula a nővérdnek. Huu jó nagy baba, nem csoda hogy nehezen ment a szülés.

Majd jelenkezem puszi mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Szia melcsike!Jó munkát :!: :D
Hasli,jó nagy baba lett a nővérednek elhiszem hogy nehéz szülés volt.Az én lányom csak 4100gr volt meg 60 cm de épp elég volt őt is kipréselni :wink:

Kép
anyci

Hello lányok!!!!

Megérkeztem én is...jól kifáradtam..... :?
De a buli szuperul sült el,minden jó volt,fincsi az ebéd!
:D
Fruzsikát megkereszteltük,megvan ez is,annyit készültünk rá :wink:
De a zaklatottságtól,nyüzsitől egész bezsongott a kicsi lány és az éjjel alig alidt,kissé zombi vagyok :roll:

Teszek képeket!Mindjárt!

Hasli gratula a nővérednek a jó nagy babócához!!!!
Minden földi jót kívánok nekik,sok tejcsit!

Kép
Kép
szintus

[quote="melcsike70"]G írta:melcsike70ála:

Amit még nem irtam meg. Képzeljétek, ugye minden évben, megszokták köszönni a szülőknek a támogatást, vagy bármilyen segitséget. És most néhány szülőnek ugy döntött a vezetőség, hogy külön megköszöni. Én is köztük voltam és fel kellett mennem a reflektorfényben, engem kivert a viz. És kétszer végig kellett mennem a szinpadon. És tapsoltak az emberek. Nehéz volt képzeljétek el. Még amikor mentünk haza akkor is olyan vörös voltam, mint a rák. :oops: Kaptam egy emléklapot és egy szál rózsát.

Melcsike elképzeltelek!!! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Biztos aranyos lehettél,hisz olyan édi mosolyod van :D

Kép
Kép
szintus

Anyci a te lányod is jó nagyocska volt,amikor született!
Ha jól számolom,akkor 19 évesen szülted?! 8)

Hasli már jobb idő van itt is
:wink:
Egyébként nálunk Szerbiában is koszorú a "szokás",meg virág is....

Zaha,jó,hogy jöttél!!!
:wink: Örülök,hogy nem volt olyan vészes az első dolgozóhét!
Kicsi Vincus hogy viseli az anyuka nélküli napokat?(mármint fél napot?)Biztos hijányzol neki...

Tüncike várjuk a képeket a cicákról! :)

Ágica üdvözöllek! :D

Kép
Kép
szintus

Szia szintus!
Én 16 voltam amikor szültem a lányom,most 34 vagyok :oops:
Kicsit korán jött de nem bántam meg soha :D

Kép
anyci

Kép
Fruzsi a tortákkal:)
Kép
Szülinapi torta(ahol a férjem dolgozik,ott készült)

Kép
Kép
szintus

Anyci :lol:
Én meg a matematika :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
szintus

Szintus,ne aggódj én se vagyok matek zseni :oops: :D Tündér ez a pici lány harabdálni való pofija van :lol: ...és milyen gyönyörű a torta nyam-nyam :lol: A férjed cukrász vagy valami ilyesmi?

Kép
anyci

Szisztok!

Szinti azta milyen édes a kiscsaj! mondom én, hogy jó lesz menyecskének! Most futok tovább, majd jelentkezem. puszi

Hasli gratula a nővérednek! Neem Bence 2500gr volt és 50 cm :lol:

királylány

Királylány ki ne fuss a világból :lol: :lol:

Kép
anyci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?