Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Sosi, irigyellek, h még ennyire bírod a pörgést. Én ma gyalog vittem Biust suliba és kész vagyok, fél óra séta után most szerintem 2 órát pihizek.

Férjem már nagyon messze... :(

Amadea, gyönyörű a kis Nóri és nagyon édesek vagytok hármasban!

Kép
Kép
mimmi

helyzetjenetés: 2in1

már megint a tegnapelőtti téma... :cry:

Kép
Kép
mniki84

Szép jó reggelt!

Sajnos Henitől nem kaptam az éjjel sms-t, úgyhogy még egyben vannak!

Amadea!

Nagyon szépek vagytok, és az a haj!! :D Minden reggel így belövitek neki? :lol:

Niki!

Kitartás!

Köszi lányok a konnektor tanácsokat, hát nehéz ügy az biztos, nagyon töröm a fejem... :roll: Anyósom még olyan tanácsot is adott, hogy neki karácsonykor is probléma hova dugja be a fán az égőket, hogy ne kígyózzon a hosszabbító az egész szobán keresztül... :lol: Úgyhogy képzeljem el a fát hova akarom majd! :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Amadea, Feri, köszönjük az újabb képeket, Nóri baba nagyon édes, és a családi képen nagyon aranyosak vagytok hármasban!!! :) (énisszeretnékmárcsaládiképet :) )

Niki, még mindig egyben? :( Lili leányzó nagyon jól érezheti magát odabenn, ha ennyire nem szeretne megismerkedni e zord világgal idekint :) )

Heni, Tökmag, szorítok értetek ma! (Tökmag, írtam sms-t is, nem tudom megkaptad-e, mindenesetre itt is megírom, hogy sokat gondolok ma Rátok, de tuti minden rendben lesz!!!!)

Tabati: a konnektor ügy tényleg nem egyszerű... ilyenkor még tök nehéz elképzelni, hogy minek hol lesz a végleges helye. De nagyjából muszáj, mert ugye utólag elég idétlenül nézne ki betenni :D :) :lol: (a karácsonyfát én is hosszabbítóval oldom meg, ugye nyáron nem gondoltam rá, hogy annak is tetessek be :) )

Mai programom a virágok átültetése, elültetése... ezzel még senki nem csalogatta születésre makacs gyermekét, hátha nálunk sikerülne :D
magdii

Jó reggelt!

Nekem mindig ilyen későn van reggel. :oops: :oops:

Feri, köszönjük a képeket, nagyon szép családod van! Gyönyörű haja van Nórinak!

Niki, sajnálom az éjszakát. Remélem már nem kell sokáig szenvedned.

Szegény Anukról azóta sincs semmi hírem.

Ma megkaptam a kismamaképeimet. Ha nem baj, fárasztalak titeket egy párral. Már úgy is a kisbaba fotók a menők, azért még hátha érdekel valakit.

Kép

Kép

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Húha, ezek kicsit nagyok lettek..... :oops: :oops:

Zsu

Kép
bvigh

Jó reggelt!

Ígérni nem merek semmit, de próbálkozom pótolni, talán most utolértelek titeket.

Amadea, Puszedli, szívből gratulálok!

Heni,
nagyon szorítok mára, várjuk a híreket!

Tökmag,
ügyesek legyetek, ma biztosan anyuka leszel! A közös szoba ugyan elúszott :) , de majd legközelebb :lol: !

Ezt elküldöm, és nekiállok a születés-történetnek.

Csillag,
40 milit fejsz alkalmanként vagy naponta? Még tarts ki, amíg a csajod ilyen apró, így megkapja az immuncuccot, táppal meg jóllakik.

Puszi csajok!

Benta

Kép
benta

Zsu, nagyon jók a kismama képek :) A harmadik tetszik a legjobban, nagyon szeretem az ilyen stílusú fotókat :)
Szerintem nem fárasztasz vele senkit, én tegnap egy lámpáról raktam képet, hiába, ha egyszer a gyerkőcök még váratnak magukra ;) :lol:
magdii

Lányok!

A júliusi topicban már a 4. baba született meg (ebből 2 egy ikerpár, úgyhogy összesen 3 szülés) Legelső már kikerült a koráról, többiek még ott vannak. :shock: Húzzatok bele, mert milyen már ez!! :lol: :lol:

Kép
Kép
tabati

Tökmag írt sms-t, nem indítják meg Adél baba születését, egy baci miatt. De bent akarja tartani a doki megfigyelés alatt :(
magdii

Tabati, végülis nálunk nyolc baba született májusban, ez sem rossz arány egy júniusi topictól :D :D
(egyébként, ha rajtam múlna, én belehúznék... :lol: )
magdii

Tabati, szerintem a júliusi kismamik is jobban örültek volna, ha picit tovább benn maradnak a babóik. Úgyhogy én inkább maradnék az eredeti dátumomnál :wink: Legalábbis most ezt mondom, mert éppen nem nyomja a kölök a hólyagomat :D

Délután megyek a munkahelyem kerti partyjára. Remélem nem túl nagy bátorság. Végülis apukám visz el (napközben ő az ügyeletes, amíg a férjem dolgozik), ott maradok fél órát, aztán már hoz is vissza. Jó lesz picit kimozdulni.

Tökmagnak is drukkolunk. Melyik bacira gondolhat most az orvosa? Szegénykém, pedig mennyire reménykedett...

Zsu, nekem is nagyon tetszenek a képek!

Benta, várjuk a szüléstörténetet. Fiúk hogy fogadták a tesót?

KépKép
süni76

Szegény Tökmag. Pedig bíztosra vettem mára az ő rózsaszín sorát.
Akkor ki a "helyettes" aki beugrik? Niki? Anuk?

Süni: de miért csak fél órára?

Tabati: Süninek igaza van. Azért a korán tudni a gyereke(i)det nem épp a legfelemelőbb érzés lehet. Most valahogy még abba is bele vagyok törődve, hogy öcsek ráhúz a kiírt dátumra, hisz ő később "kezdte" a számolást.

Zsu: pocifotók tündériek.

Na, megyek kicsit lefexem, nem tudom mi ez az álompor a levegőben.
Apa elvitte csöpp lányát meg az anyósát haza falura. Nem mondom, máris hiányzik a kis pöttöm. Ma kezdett igazából bármivel ellenkezni: "mem, mem, mem".

Kép
kissmanó

Tabati, Nellikét a júliusiaktól én is ismerem. Múlt héten még arra gyúrtunk, hogy együtt megyünk szülni a Jánosba, de beelőzött. Bár így is van esélyünk, hogy találkozzunk. Azért remélem, az ikrek hamar kikerülnek az inkubátorból. Bár szerencsére elég szép súllyal születtek :D

KépKép
süni76

Sziasztok!

Tegnap nem jöttem a doki után, de kicsit elment a kedvem az élettől. Kitalálta, hogy ha keddig nem történik semmi, akkor feküdjek be a kórházba, az előző műtét miatt, meg a kevesebb magzatvíz miatt amit kedden talált az uh-s doki, hogy figyelhessenek minket. Úgyhogy ma reggel a dúlámnál kezdtem, átbeszéltük a természetes szülésindító praktikákat.

Homeós bábakoktél:
Caulophyllum 30 CH
Cimicifuga 30 CH
Pulsatilla 30 CH vagy Gelsemium 30 CH (Pulsatilla ha csak 1 konkrét valamitől félsz, tartasz, Gelsemium ha nem tudod teljesen konkretizálni hogy mitől szorongasz vagy sok mindentől)
Ezeket kell 4 óránként beszedni egyszerre, mindegyikből 5 golyót. Előtte-utána inni-enni fél órát nem lehet. A mentolos, koffeines dolgokat pedig már 1 órával előtte-utána ne.

Ezenkívül ugye ott a jógás nyúlpózos szülőlégzés, bokacsont felett két ujjnyival mindkét oldalon masszírozni, nyomni azt a pontot 5-10 percig, utána legalább 20 perc szünet (lehet egymás után a két lábat, de lehet egyszerre is), cicibögyörgetés, apukával szex (az orgazmus is segít, de főleg a sperma), fűszeres kaja+1-2 pohár vörösbor, tánc apával, teljes ellazulás.

Szóval ezek lesznek az elkövetkezendő 5napban a programjaim :D

Nagyon nem villanyoz fel ez a befekvés, remélem Rózával sikerül megbeszélni a dolgokat.

Puszedliéknek gratula a bébihez!!!
Adél és Feri, gyönyörű Nóri, meg persze az anyuka is!
Benta, várjuk a képeket és a szüléstörténetet, meg hogy a fiúk hogy fogadták stb.!

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!
Hát, ma is hazaküldtek. :) Szombaton kell mennem megint, ha addig nincs változás, a bébivel minden a legnagyobb rendben, állítólag velem is, de ez annyira nem érdekelne. Szombaton csinálnak flowmetriát, de az orvos szerint minden a lehető legnagyobb rendben van. A tegnapi problémám rejtélye is megoldódott, ez a nyákdugó, igazából csak a méretével volt problémám tegnap is. (Én ilyen óriási darabokról még nem hallottam, úgyhogy ha vkinek lesz ilyen vagy van, ne ijedjetek meg! :)) Mindegy, állítólag van olyan, hogy a szülésig is eltart ez a trutyizás... Szóval ma 5 perces fájásokkal mentem a kórházba, útközben legalábbis ennyiket mértem, ebből a CTG-n még talán 3-at mértek, aztán megszűntek. Állítólag ez is teljesen normális, hogy 5 perces jóslók vannak. Azt mondta az orvos, hogy szombat és hétfő még egy-egy CTG, hétfőn vizsgál újra és ha legalább 4 ujjnyira ki leszek tágulva, nem hagyja tovább. (Úgyhogy adjatok tippeket a méhszájtágításra, mert jó lenne hétfőig 4 ujjnyira nyitva lenni...) Általában egy hét túlhordást engednek, de kedden legkésőbb beindítja, mert nincs mire várni. A súlya megvan, az életfunkciói kitűnőek, csak még nincs elöregedve a méhlepény, és megkap odabent mindent. Ha dohányoztam volna vagy ittam volna sokat, akkor nem lenne ilyen problémám, én viszont úgy döntöttem, ezért nem fogok rászokni egyikre sem...

Zsu, nagyon szép pocifotóid vannak! Tök jó, hogy végre jelentkeztél, már nagyon aggódtam Érted! Igyexem visszaolvasni, de most nem nagyon van időm... Jók legyetek, később jövök!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Már tegnap is feljöttem, csak írni nem volt időm!

Amadea, gratulálok Nóri babához! Tündéri, hogy milyen sok haja van! Gondolom, hogy megviselt a császár - lelkileg - de most már biztosan Te is azt érzed, hogy a lényeg, hogy Nórival minden a legnagyobb rendben!

Puszedli, gratulálok Nándi babához! Képeket!!!

Tökmag, már akartam írni, hogy a csaszis babák között is volt olyan, akinél anyukájuknál + lett a szűrés. A babák kaptak egy kis branült a kezükbe, és abba az antibiotikumot, illetve 2x vért is vettek tőlük. De ennyi, őket nem zavarta, és természetesen makk egészségesek! Persze tudom, hogy nem jó dolog, hogy úgy érez ez miattad van, de ne aggódj, ezt ők meg sem érzik!

Heni, kitartás, már nincs sok hátra! Jobb is, ha beindítja, ilyenkor már nincs mire várni. Nekem is mondta ma a gyerekorvos, hogy látszik Áronon, hogy egy teljesen kifejlett egészséges baba, jó is, hogy kivették, nem volt mire várni.

Nálunk minden rendben. 3 óránként etetünk, este 6 órát már egyben alszik Áron! :) Volt itt a védőnő és a gyerekorvos is, mindent rendben találtak! :)
Tejem van bőven, eddig + 200 ml van a fagyóban, és ma már meg van a +100 ml.
Sajna a bal mellbimbóm csúnyán berepedt, ezért abból nem etetek, hanem lefejem, és Viktor "apacicizik" (odaadja cumisüvegből :) )De jobb ez így, mert dúrván fáj, a bimbóvédő pedig nem kell neki...:(
Tegnap éjjel rájöttem a bimbógyilkos (mellszívó) rejtélyére is: eddig rossz helyen fogtam, ezért volt lassú, de mára ez megoldódott.

Csillag: nekem Áron most (3200 gr) alkalmanként 60 grammot eszik, 6,9,12,15,18,21, +éjjel - tehát összesen 7 alkalommal. Tejem ennél több van, kb +20-30 ml tudok lefejni, és válaszolva a kérdésedre nekem a 3. nap indult be.
Szerintem Bentának tökéletesen igaza van: az az anyatej, amit adsz neki, az megvédi, a tápszertől pedig jóllakik.
Egyébként masszírozod a melled? Nekem bent a kórházban megmutatta az egyik csecsemős nővér (a többi 3, akitől segítséget kértem, szart rám). Elég dúrva az elején a bimbó mellett kell, de én ezzel kezdek, és mikor már csepeg, akkor jön a gyerek vagy a mellszívó. (igazából nehéz így, mert én is csak azért tudom, mert az a kedves nővér megmutatta - és csinálta nekem..)
Szóval, szerintem fel a fejjel!! Próbálkozz, de ha nem megy, akkor nézd a másik oldalát: így viszonylag korán már ki tudtok majd mozdulni, mert nincs az étkezés szorosan hozzád kötve!

Benta, üdv újra itthon, mesélj milyen volt, kérünk képeket is!

Mennem kell, mert 3-kor etetés, addig még ebédelni szeretnék!

Ja és megesz a méreg: 69 kg-val mentem szülni és most 63 vagyok!!! Ez +9 a kezdethez képest! Rajtam miért maradt ennyi????

:twisted:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Egy tegnapi fotó:

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

sziasztok!
Csak egy gyors beköszönés.
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK A GRATULÁCIÓKAT!
Szeretnék én is gratulálni minden új Anyukának, Babának és Apukának. Akik még a finisben vannak, azoknak mennek a drukkok. Anuknak és Emmának extra kitartás!

Szüléstörténet még nincs, de annyit elmondanék, hogy két csodás pillanat is volt császár közben. Mivel nem tudtuk a nemét, megkértem a dokinőt, hogy amint tudja, mondja el, hogy kisfiam vagy kislányom született e. Amikor kiemelték egyből felsírt Petra baba és az orvos a paraván fölé emelte, hogy láthassam és azt mondta a kis arcát mutatva, hogy: Szia Anya, lány vagyok :D Szívszorító érzés volt. Ezután elvitték, lemérték, fürdették és én hallottam, ahogy az Apukája egyfolytában beszél hozzá. Azt nem tudom, hogy mit, de folyamatosan mondta, mondta és Petra egy idő után elhallgatott. Azt mondta a férjem, hogy kereste a hangot és nézett rá a szép szemeivel.
Utána pedig visszahozták nekem bepólyázva és egészen közel az arcomhoz dugták. Annyira finom puha volt a kis bőre. Leírhatatlan élmény.

Az Apukája meg egyenesen szerelmes a pici lányba.
Ma annyira édes volt, a fürdőszobában voltam, amikor Ő az édesanyámmal beszélgetett és a lehető legkomolyabban azt mondta: én még életemben nem láttam ilyen szép gyereket. Olyan gyönyörű, nem? És ezt nem azért mondom, mert a miénk. :lol:

Még csatolok 3 képet, most sajnos másra nincs időm.
Kép Kép Kép

Kép
Kép
cosmopolita

Amadea!
Gyonyoruek vagytok, gratulalok! :D

Puszedli!
Neked is hatalmas gratula! :D

Tokmagnak megy a drukk! :D

Anuknal mert nem lehet burkot repeszteni? Ezt en nem nagyon ertem. Az nem lenne artalmas az egeszsegere. Szivargo magzatvizzel napokig, hetekig ellenni sokkal veszelyesebb. :( :(

Csillag!
A fejes nem mindig mervado, baba sokkal hatekonyabb, mint a gep. Mered mennyit eszik? Ha nem tudod, akkor hidd el, hogy biztos sokkal tobbet, mint 20 ml. Van eleg tele pelusa?

Mi megvagyunk, bar eleget izgultam Dani betegsege miatt. 3 napig laz, hanyas, stb
Ugy nez ki lecsengett a virus, eddig senki nem kapta el, remelem megusszuk. :(
Lorka valtozoan alszik, kivancsi vagyok, mikorra alakul ki valami napirend. Most minden kiszamithatatlan. Eddig mindig aludt egesz delelott, utana is kb 4-ig. Ma pedig szinte semmit, del korul ajult vegre be. Mindegy, a nappal lehet akarmilyen, csak ejszaka legyen egy kis szundi.

Na puszi, es drukk,
Agi
lys

Noemi, Cosmo! :)

Szeretettel gratulalok, gyonyoruek a kepek,
Agi
lys

Sziasztok!

Nem tudtam végiolvasni, csak gyors reagálás:

Puszedli. gratulálok Nándihoz!!

Noémi, Cosmo, Amadea: gyönyörűek a bébik, igazán boldogok lehettek!!

Zsu: nem uncsi a kismamafotó, elvégre júniusiak vagyunk vagy mifene, még lehet feltenni bőven. :)
Nagyon szép kismama vagy!!

Én most kicsit magam alatt vagyok, hogy nem indították be Adélt, dokim szerint magától nem fog elindulni de ki kell kúrálnom magam... :(
Befeküdni nem fogok, inkább naponta megyek be vér- vizelet- uh vizsgálatra.

Kép
tökmag79

Sziasztok csajok!

Először is gratulálok a babákhoz, tényleg gyönyörűek!!!

Mi is ma voltunk dokinál, méhszáj bő egy ujjnyi, azt mondta nem mer jóslásokba bocsájtkozni, bármikor megindulhat! :)
Most egy picit ilyen véres trutyi van ( bocsánat :oops: ), de ez a vizsgálattól, gondolom!
A derekam le akar szakadni...szal nem vagyok a topon.
Bencuskával minden rendben, valahol 3200-3500 között van, ctg, flow rendben.
na megyek eldőlök picit, rem. mire visszajövök Anukról lesz már végre valami hírünk!

Kép

Kép
mukkancs

Sziasztok Kismamik!
NAGYON GRATULÁLOK AZ ÚJ BABUCIKHOZ, GYÖNYÖRŰEK, SOK BOLDOGSÁGOT HOZZÁJUK!
Most, hogy végre június van, gyakrabban "ideférek" a géphez és olyan jó olvasni titeket.
Velünk nem történt semmi különös mostanában. Többször nekifeküdtem,hogy most majd írok, de igazából rájöttem, hogy a semmiről nem nagyon van mit írni.
Szerdán voltam az utsó vérvételen és az első CTG-n, legközelebb jövő szerdán kell mennem. Elvileg akkor lesz UH is.
Nagyon drukkoltam mindig azoknak, akik éppen "akcióban" vannak, voltak és örülök, hogy mindenkinél nagyjából simán mentek a dolgok. Anukért továbbra is aggódom, azért ez így már nagyon hosszúnak tűnik. :roll:
A babás képek tényleg tündériek! :)
Magdi a lámpa meg nagyon tetszik. :wink:
poker

Benjámin születése

Azt tudjátok, hogy vasárnap reggel bementünk, kicsit megpiszkált a doki, aztán este 6-ra mentünk vissza. Egész nap erősen keményedett a hasam, a ctg rendszeres fájásokat jelzett. Doki megint megbirizgált, én biztosan fordítva vagyok bekötve, de ez nekem nem fájt. Jó, nem kellemes, de nem mondanám fájdalmasnak. Alig 2 ujjnyi voltam még így is, ráadásul még fel se puhult a méhszáj. Mondtam akkor én most hazamegyek. Ezt nem akarták /dr + szülésznő/, én viszont nem akartam ott bent várakozni. Kompromisszumként kiegyeztünk egy beöntésben, hátha az segít valamit. 8-ig vártuk a hatást, akkor a doktor megvizsgált, és kirepedt a burok, elfolyt a magzatvíz. Nincs visszaút. Nem tudom, hogy tud a jóember kézzel burkot repeszteni, de már másodszorra tette meg. Innentől este 9-ig a meleg zuhany alatt álltam és jöttek a fájások. Teljesen kibírható volt, és egyre erősödtek, ahogy kell. Aztán feküdnöm kellett, mert Beni feje nem volt jó helyen, oldalt fekve ment a móka tovább. Szülésznő adagolta a homeós bogyókat. Andris nem nagyon ért rá hvg-t olvasni, mert fájás alatt az esett jól, ha szorította a kezemet. Nem én az övét, pont fordítva. Mondom én, hogy bennem valami fordítva van. Az kicsit gyanús volt, hogy már a fájások kezdetekor mindegyik végén éreztem egy kis nyomási ingert, nem nagyon, de egyre jobban, ahogy haladtunk előre. Valamikor 9.40 környékén a dr megint megnézett, és fájás közben a kezét a méhszájon/ban tartva gondolom tágítgatott, vagy igazította, konkrétan nem tudom, de ez kifejezetten kellemesebbé tette a fájások elviselését, mondtam neki, abba ne hagyja. Szerintetek? Normális vagyok? Mikor mindenki arra panaszkodik, hogy ez mennyire rettenetes. Na ezután jött az átmeneti rész, amikor a nyomási inger dominált, és innentől kezdve az életemért küzdöttem. Nem vagyok képben teljesen, miért éltem meg iszonyatnak. Az előző kettővel ez a szakasz már a vajúdáshoz képest semmiség volt. Nem voltak szerintem igazán jó erősek a tolófájások, csak azt éreztem, hogy ez nagyon rossz, eltapos, megőrjít. Nem volt jó a póz, de nem tudtam rajta változtatni. A jobb lábam olyan faramuci helyzetben volt, pedig a szülésznő tartotta, hogy az óta sincs helyén a csípőm, nem tudok ránehezedni. Próbáltam azt tenni, amit a doki + a szülésznő mondott, de nem mindig sikerült, egyedül a férjem szavai jutottak el a tudatomig. Szóval 25 perc után kibújt szegény kisfiam, és onnantól kezdve akár mit is csinálhattak volna velem, már csak a boldogság volt. Kisebb, mint a tesói voltak, 3550 gr, 57 cm, de vagy összement az óta, vagy rossz volt a centijük, mert itthon fél méteresnek találtatott, és úgy néz ki, mint egy gombóc, egy édes málnafagyi-gombóc. Semmi ránc, semmi gyűrődés, csak a végtelen bölcsesség árad a szemeiből. A megfigyelés után elsétáltam a szobáig, sikerült egyágyas vip-szobába kerülni. Így teljes volt a nyugalmunk Benivel, látogatót nem kértem, csak a férjemet engedtem be meg 1x a tesómat, 1x a kisfiaimat. Az első nap elég gyenge voltam, de 5-6 l innivaló elfogyasztása után egyre jobb lett. Ja, gátmetszés nem volt, bár könyörögtem érte, felszínes repedés volt, kaptam 3 varratot, rögtön tudtam ülni, stb.

Benjámin szerelem első látásra, egyszerűen maga a csoda, felfoghatatlan. Szerencsére már a szülőszobán kortyolta az előtejet, azóta is bőven van mit ennie. Fogalmam sincs, mennyit eszik, 2.5-4 óránként jelentkezik táplálékért. Nem tudom elképzelni, hogy élhettünk nélküle. Teljesen másként állunk a babához, mint amikor a fiúk voltak kicsik. Nincsenek elvárásaink, nincsenek előzetes elképzeléseink, csak élvezzük, hogy itt van velünk. A nagyok imádják, lesik minden rezdülését. Máté tegnap egész délután mellette ült, mozdulatlanul, és csak nézte. Amikor délben hazajön az oviból, első útja a kicsihez vezet. Együtt fürdettük négyen, mindenki kenegette, simogatta. Csak mi vagyunk itthon, édes ötösben, szombatra várjuk a nagyszülőket.

Kép
benta

[quote]& írta:quot;Benjámin szerelem első látásra, egyszerűen maga a csoda, felfoghatatlan. Szerencsére már a szülőszobán kortyolta az előtejet, azóta is bőven van mit ennie. Fogalmam sincs, mennyit eszik, 2.5-4 óránként jelentkezik táplálékért. Nem tudom elképzelni, hogy élhettünk nélküle. Teljesen másként állunk a babához, mint amikor a fiúk voltak kicsik. Nincsenek elvárásaink, nincsenek előzetes elképzeléseink, csak élvezzük, hogy itt van velünk. A nagyok imádják, lesik minden rezdülését. "

Benta: Ez nálunk is ugyanígy van!!! Nem tudom, hogy élhettünk eddig boldogan Niki nélkül! Mikor a szülőszobán rám rakták, elöntött a boldogság, egyből imádtam és az jutott eszembe, hogy mostantól kerek igazán a világ!!!!

A babaképek gyönyörűek, gratulálok Amadeának, Puszedlinek!
Benta, mikor raksz fel képet Beniről?

Anuknak megy a drukk.....

Akiknél aktuális, azoknak magzatvízes jó éjt, a többieknek nyugodt éjszakát kívánok.

Banyoszka
banyoszka

Tökmag, mit jelent, hogy a doki szerint magától nem indul meg?? Bent csak nem marad...

Benta, nagyon szépen írtál - ezen most én hatódtam meg. Így olyan könnyűnek tűnik minden...nekünk egyenlőre nem az. Ma délután is volt 1,5-2 óra sírás - szenvedés...sajnáljuk, de megetettük, büfiztettük, kakilt, tisztába raktuk...de semmi. Ott hagytuk egy picit sírni a kiságyba, és 1 perc után elaludt...

Azért nehéz...

Jaj, Zsu én is akartam írni, hogy nagyon szépek a kismama képeid! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Benta: ez igen. Még ha fordítva van is valami beléd pakolva/kódolva, a lényeg azon van ahogy áradozol az egészről.
Bizisten hiába szült Noémi, Puszedli, Amadea....ez után a szülés után most már én is úgy vagyok mint Niki: kicsi fiam gyere ki.

Cosmo: szép a kislányod, látom erős fából faragtátok, kis buksitartás már bejön nála.

Noémi: aranyos báb Áron is.

Kép
kissmanó

Benta, nagyon meghatóan írtad lem Benjámin születését! Ilyen szép történet olvasásakor elfelejtem, hogy mitől is tartok én a szüléssel kapcsolatban :)

Cosmo: Petra nagyon édes, szép kislány! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 18:26-kor.
magdii

Kép
kissmanó

Köszönöm, lányok, olyan jó, hogy nektek el lehet mondani!

Manó,
tartod az 5 napot?

Heniről, Mormotáról semmi hír?

Lányok, én az Anuk-os sztorit nem értem :roll: Ti igen?

Jó éjt mindenkinek!

Benta

Kép
benta

Benta: részemről jöhet az 5 nap. Akkor az holnap, ugye?
Csak nem tudom kisfiam mit szól hozzá.

Anukos sztori engem régesrég meghaladott.

Heni ma jelentkezett, ergó Benito sem siet.

Mormotára napok óta kiírtam a jelentkező felszólítást, sehol sámli. Ez már több mint gyanús.

Amúgy Benta, tudod, itt mindent el lehet mondani, le lehet írni.
Most már kérünk szépen valami fényképet is a legújabb családtagotokról. Lássuk amint belakja a bölcsőt, vagy épp amint az ovis őrzi az álmát, vagy bármit. Éhesek vagyunk bébifotókra, főleg akik még belülről tudjuk a bébet.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Aludtam egy csomót délután, mégis olyan vagyok, mint aki már egy hete nem aludt semmit...

Benta, annyira megható, amit írtál... most itt ülök és pityergek. Szeretném már én is megfogni Benitot, de nem akarom siettetni. Végülis egy napot húzott még csak rá az utolsó terminusra, makk egészséges, és megkap mindent, amit kell neki. De én is úgy érzem, ahogyan minden anyuka: nem tudom, hogyan tudtam eddig nélküle élni. :) Sztem ő az egyetlen pasi az életemben, akiben sosem fogok csalódni. :D És jövő hét keddig ha kell, tudok még várni rá.
Nagyon édesek lehetnek a gyerekek, ahogyan már most szeretik a picit...
Nem tudom, írtam-e már: gyönyörűek a babák! Noémi, nagyon jó, hogy ennyire rendben van minden. A sírások teljesen rendben vannak még, hiszen kell idő, amíg megszokja a baba a helyét minden családban. Áron is így lehet vele.

Cosmo, Petra baba is nagyon édes. Nem is csoda, hogy az apukája oda van érte... és biztos vagyok benne, hogy nem azért mondta, hogy ilyen szép babát még nem látott, mert a Tiétek... :wink:

Ma megint kaptam délután jó néhány telefont, hogy "Mi van, még mindig semmi??" Mostmár kezd megőrjíteni ez a kérdés... A sógornőm közölte, hogy mostmár jó lenne, ha nem idegesíteném őt, és csinálnék vmit... hát juszt sem fogok. Tényleg nem akarom az orvost felülbírálni, és amíg ő azt mondja, hogy minden oké, én is ezt gondolom. Ha baj lenne, mondta volna.

Magdi
, ma én is ettem dinnyét. :) Tényleg nem volt sok íze, de jól esett...

Ja, igen: és vettem a Corában pelust. Winny Midi 19 Ft körül van 1 db. Egy csomaggal vettem kipróbálni, majd meglátjuk.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Nem volt még időm olvasni, csak egy gyors helyzetjelentés Puszedliről: SMS-kapcsolatban állunk.
Szóval még tegnap este írta, hogy a csaszi után csak egy pár percig lehetett ott Nándi, megsimogathatta, aztán elvitték, hogy pihenhessen. Miután kiemelték, igen nagy hangja volt a lurkónak, szóval erős kislegény lehet. Fekete a haja. Képek gondolom, majd később jönnek, majd ha itthon lesz.
Jól érzi magát, az SMS-ei jókedvűek, bár az éjszaka nem sokat aludt.
Talán majd ma.

Pusz mindenkinek!

Kép
ácica de nouveau

Sziasztok Lànyok,

még mi is egyben, majd holnap mégegyszer végigolvasok mindent, mert olyan jo a szüléssztori, meg a fotok...
Meg megyek dokihoz is, majd beszàmolok...
Ma viszont oriasi csalodas ert minket, mert kiderult, a gyest feb. 18.ig meg kellett volna igényelni, eddig 3x jartunk benn és csak ma mondtàk :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Szoval egész du. pityeregtem, mert erre sehogy se voltunk felkészülve...na de majd még kifejtem, most a bébi az elsö, remélem sokàig szopizik, az olcsobb :)
Jo ejt, vigyazzatok magatokra
preta

Benta: komolyan mondom, teljesen meghatódtam! Gyönyörűen írtad le! És irigyellek azért is, h semmi rokon, csak ti öten!

Noémi: Áron tényleg egy kis manó!

Cosmo: Petra gyönyörű!

Amadea: ti is nagyon szépek vagytok! TÉnyleg kissé előnyösebb az új fotód. :D

Zsu:
hú, ezek nagyon dögös képek! És boldog szülinapot! (ha jól emlékszem, hogy ma van)

Sosi:
éljen no patkány! csak nehogy megint előkerüljenek!

Mormi tuti szülni ment, hiszen máj 31-re volt talán kiírva? kár, h nem cserélt számot senkivel...

Hát velünk a kérdésekre válaszolva: egy nap kb 100 ml-t tudok össz. lefejni, olykor 120-130-t is, attól függ. Csak bimbóvédővel tudok szoptatni,sajnos, mert annyira laposak a bimbóim (ez elég gáz, az összes gyerekemmel így lesz ezek szerint??! :cry: ). Kézzel fejek, Avent kézi mellszívóm van, de vhogy nem jó a mellemre... És persze masszírozom is, Noémi, talán te mondtad, h neked a kórházban mutatták. Nekem is ott tanították meg, meg a fejést is, nem mondom, első pár alkalom annyira brutális volt, h a könnyem is kijött. De már jól belejöttem a fejésbe, meg a melleim sem csomósak, szóval Neked is tuti könnyebb lesz idővel. De az remek, hogy a fagyasztóba is megy tejcsi!
Olvastam a Manó által linkelt lll.hu-n, h valószínű cumizavarunk kezd kialakulni: vagyis azért nem akarja mostanában többször rendesen bekapni a bimbót, mert a cumihoz szükséges bekapássalk áll hozzá. Azért többnyire sikerül többszörös kísérletezéssel. A javaslat a cikkben az volt, h etessem pohárból v kanállal, mert az ugye nem cumi., bár lassabb így az etetés. Na, nekem, ha egyedül kell csinálni mindent, akkor kb másfél óráig tart a tápszerkészítés-szoptatás-etetés-büfiztetés-fejés-mosogatás szeánsz, és nappal a béb 2,5 óránként eszik. Azért tényleg mindent igyekszem megtenni a gyerekért, de ez még plusz lassabban, mert etesd pohárból, hát ez már azért sok. Így is elég nehéznek érzem olykor. De tényleg az tartja bennem a lelket, hogy nagyon fontos neki az anyatejem, és zet csak én adhatom meg neki!

Ma
egyébként kimozdultunk este megint: volt a városban ökumenikus istentisztelet Trianon emlékére, meg kulturális program- ez utóbbin már nem sokat voltunk, mert ez szabadban volt, és fújt a szél+ jött a fürdés ideje... Pedig népdalok, komolyzene, ilyenek voltak. De jó volt vhova menni, bár eg vendég lelkész prédikált, és eléggé nem tetszett szegény, kicsit ósdin fogta fel a dolgokat (István szerint 89 ével ezelőtti szemszögből), szóval nem volt benne semmi pozitívum, h pl az unió miatt már gyakorlatilag nincs határ ellenőrzés stb, és szabadon mehetünk át a többi magyarlakta területre... na, de hagyjuk is.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Preta: hogyhogy előre kell igényleni a gyest? ez nem vmi félreértés? itthon mindent utólag kell, hiszen kell hozzá a béb összes adata is...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag!
Próbáld meg a mellszívót úgy használni, hogy a szilikonos cuccot (ami a melledre tapad rá) leveszed, s direktbe megy a mellszívó a melledre. Kissé agresszívebb elsőre, de mélyebben szív.
Egy próbát megér, max azt mondod, nem a te eseted.

DE próbáld ki azt, hogy milyen az, ha hanyagolsz mindenféle házi aktivitást 1-2-3 napig (tényleg ajtó becsuk, mindenki kizár, s István megért) s bebújsz a béb mellé az ágyba, s ő akkor szopik amikor akar, anya bármikor kéznél van, nem kell fejni, mosogatni, satöbbi. Esetleg szombat-vasárnap megejteni, hogy István is legyen otthon, s akkor ő megoldaná a büfiztetést, s te azalatt máris pihensz. Meg iszol szorgalmasan. És nyugiban vagy. Tényleg ez a legjobb tejszaporító módszer, csak sajna ahol több gyerkőc van, már nem tud ideálisan működni.
Ami a bimbóvédős szoptatást illeti, ne zavarjon, hogy ha az van. Tényleg van olyan, hogy kizárólag csak azzal tudott szoptatni, de belejöttek, s max csak a kívülállót zavarta. Azt meg széles körívben leszarni.

Ha úgy gondolod, hogy túlfeszítem a témát, akkor szólj, s eldugulok. Engem a segíteni akarás késztet mindig a litániák írására.

Kép
kissmanó

hello Mamik!

Ma van időm ismét olvasgatni.

Nagyon sok szeretettel gratulálok az újdonsült mamiknak és papiknak:) eléggé fantasztikus dolog lehet:)

Zsu: nagyon szépek a kismamafotóid. :)

Noémi: a súlyos miatt ne aggódj, villámtempóban fog leolvadni a többi.

Preta: azért van ez a gyes- mizéria, mert külföldön laktok?

Benta: rém megható volt az írásod.

Köszönöm szépen, hogy számon tartotok, és feltűnt, hogy nem irogatok. Hát nem tudom, a helyzet az, hogy kedd óta naponta járok cétégére + 2 naponta ultrahang, és inden jel arra mutat, hogy a kislány nagyszerűen érzi magát, vidáman éli világát, anélkül, hogy a távozásra utaló legcsekélyebb jelet mutatna. A méhszájam totál zárt. Félek, nagyon fog fájni, ha mesterségesen nyitják. Ja, és ma már elkezdett öregedni a lepényke... A doktor szerint nem lesz hatalmas (majd azért hiszem, ha látom). A szülőszoba előtt hallottam kiabálni az egyik muttert... hááát.

Fentiek okán szépen pörgök, hétvégén voltam egy esküvőn, azt követően egy lánybúcsún, barátnőztem Dunakeszin, moziba járunk, ma volt a sógornőm diplomaosztója a közgázon, délután sétálgattunk a Normafánál (egyszerűen csodálatos volt) a Sport Hotelig. Szombaton lesz még egy esküvő, meg a fesztivál.... Tulajdonképpen hálát adhatok, hogy nincsen különösebb bajom, csak annyi, hogy már nem olyan kényelmes, ilyen totyakosan a 10. hónapban, ugye... Csak sajnos nem hatnak a sámánságok:(

mindenesetre, ha nem történik semmi, hétfőn be kell feküdnöm. Csak ahhoz van a legkisebb kedvem. Én is inkább bejárok kétszer egy nap, de inkább itthon szeretek lenni. Na, mindegy...Azért vasárnap legalább szavazok.
úgyhogy ez van felénk, mindenkinek nagyon jó éjszakát kívánok ( az illetékeseknek mozgalmasat ugye), üdv

mormota
mormota20

Mormi: örülök, hogy előkerültél, s megvagy. Az öregedő lepényke már ilyenkor normális szokott lenni, de ez egyben azt is jelenti, hogy Kismormota igencsak el kellene gondolkodjon azon, hogy elhagyja az odvacskáját, s kidugja a nózit Anyucival való találkára.

Közben 1-2 soros bejelentkezésed ezentúl föltétlen várjuk.
S aproposz: Rólatok eksön esetén ki értesít?
ha nem aggaszt egy külföldi számra írj egy sms-t, akkor én vállalnám (remélem nem épp azonos időben indulnak el csimotáink).
ha megfelel, akkor priviben majd átnyomom a számot.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Két smst kaptam az éjjel. :)

2 óra 10 perc: szülünk, fáj is, folyik is.

4 óra 57 perc: Lilien tündérkirálykisasszony 3850 gramm, 51 centivel 4:04-kor megkezdte uralkodását. Mindenki jól van!
Úgyhogy hatalmas nagy gratula Nikinek és Lilinek! Ma már nem lesz turkapiszka meg magzatvízkukucs, az tuti :)

Kép
Kép
mimmi

Jó reggelt!
Ma arra keltem, hogy tuti Lilienről megvan az értesítő. és lőn...

Niki drága! Hatalmas gratulációnk, azért nem lehetett túl hosszú menet, ha az első sms-től alig 2 órára Lilien már uralkodott.
Egészséget, tejcsit, gyors hazatérést nektek.

asszem kezdek rájönni, hogy ez a gyerek jövő csütörtökig nem kíváncsi erre a világra. ám légyen. no, meg ugye nem osztozik a húgommal szülinapon. ez van

Benito drága!
Ezer okod megvan rá, hogy kibújjál. Tudom, még minden adott neked az igényeidhez Anyuciban, de ha tudnád, hogy mennyire fognak szeretni idekinn, azon csodálkozol, hogy miért vártál annyit a nagy találkára.
Szóval igyekezz! Szabad a pálya, ráadásul kék sorocska fenntartva számodra a tábliban.

ja, s aki írta, hogy megvan neki az Ékesanyu tel.száma, az ne habozzon! Küldjön már neki egy sms-t.

Mia_Snow után is nyomoztam, valami cirkusz volt a tavaly júniusiaknál, eléggé felszámolódóban az a topik. De írtam neki, hogy azért hozzánk nézzen be.

Kép
kissmanó

Nikinek és Lilinek hatalmas nagy gratula! :D

Igazad volt Manó, bent nem marad... :D Előbb-utóbb csak kibújnak ezek bébik!

Mi van Anukkal????

Kép

Kép
mukkancs

Szép jó reggelt mindenkinek!! :)
Niki, ez igen! Végre megjött Lili... nagyon ügyesek voltatok! :) Gratulálok és minden szépet és jót kívánok Nektek! Sok-sok egészséget és még több tejcsit!!

Manó, annyira drága vagy! :oops: Lehet, hogy hatsz rá, ha ilyen szépen írsz neki... Már én is bűvölöm őt, ráadásul iszonyú rosszul érzem magam. Ne tudom, ma mikor jövök majd, mert sok mindent terveztem be, de ha van vmi, jelentkezem. Egyelőre azt hiszem, visszabújok az ágyba, talán jobb lesz... :cry: :cry:

Heni

Kép
szheni

Gratulálok és hódolatom a kis királykisasszonynak, Liliennek és persze az öregkirálynőnek is!
A sorminta továbbra is megvan :wink:

Kép
Kép
sosi

Sziasztok Lányok ,Anyukák!
Könnyes szemmel olvasom ezeket a gyönyörű sorokat,ahogyan az anyaság érzése megnyilánul bennetek!
Sokan fogalmatok sincs honnan pottyantam ide.....
Pár alkalommal írtam még a 20. hét körül,de sajnos fejünk fölött összecsaptak a hullámok és most kezd letisztulni a kép.
Azért hogy nem írtam néha bekukucskáltam hogy vagytok.
Remélem továbbra is így összetartotok majd és segítitek egymást mindenben,mint ahogyan eddig is tettétek!Remek kis csapat vagytok!
Mindenkinek nagyon szép és boldog családot kívánok!
Akinek aktuális jó babázást ,rengeteg tejcsit,SOK TÜRELMET(!)a többieknek reményteli várakozást kívánok,ebben a már nem túl kényelmes állapotban!
Puszi Nektek!
Sziasztok!
Éva
lenici74

Kép
Kép
lenici74

Megint barnázok...és kurván fáj a hasam alja :x Ez normális?

Kép

Kép
mukkancs

Na végre!! :D Nagy-nagy gratula Nikinek és az ő kislányának! :D

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt!

Niki, gratulálok a Királykisasszonyhoz! Igen szép méretekkel és sebességgel foglalta el trónját :D

Ugye ez a széria marad végig?!

Benta, én is teljesen elérzékenyültem a szüléstörténeten és a családon. De jó Nektek is!

Heni, remélem Benitó nem várakoztat meg nagyon! A doki meg ha úgy látja jónak, úgyis tesz valamit annak érdekében, hogy meginduljon. De biztosan nagyon jól érzi magát odabenn. :wink:

Már én is elkezdtem mondogatni Z-nek, hogy ne féljen, nagyon jó lesz idekint. Sőt, még jobb is. :D

Manó, a tegnapi fél óra végülis másfél lett. Tök jó volt! Örültek Nekem, hiányzom. Ettem, ittam. Szóval nem bánom, hogy elmentem.

Mukkancs, szerintem nyílik a méhszájad. Hogy fáj a hasad alja?

Mormota, a végén még együtt fekszünk a Jánosba :D

Na, megyek rendberakni a lakást. Kicsit össze kellene takarítani én meg még pizsiben ücsörgök.

Puszi mindenkinek!

Anuk???

KépKép
süni76

Sziasztok anyukák és kismamik!
Ne haragudjatok hogy ilyen ritkán jelentkezem de Dominik nem valami sokat alszik napközben.Mire leülnék a gép elé a házimunka után addigra etetés van.Hát szomorú vagyok,mert sajnos elapadt a tejem.Szopizott Domi is meg plusz fejtem is de sajnos ez történt.Két napig folyamatosan azt mondtam hogy nem vagyok jó anya mert nem tudok szopptatni.Szegény párom nem győzött vigasztalni.Most tápszerezünk.Tegnap voltunk védőnőnél.3100g és 53cm.2 hét alatt 40 dkg-ot hizott és 1 cm-t nőtt a drágám.Borcsa anyuja!Babádnak hogy adod a Vigantol cseppet?Simán kanállal?Nem köpi ki?Bocsi a sok kérdésért.
SZÍVBŐL GRATULÁLOK MINDEN ANYUKÁNAK AKI AZÓTA KEZÉBEN TARTHATJA SZEME FÉNYÉT MIÓTA NEM IRTAM.

Kép
kata840725

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?