Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na végre megint itt!

Tündéri Andris! :-)

Túljutottunk a hosszú hétvégén, csütörtökön elég soká értünk Sopronba, este 9 körül, mert egy ismerősünktől vettünk egy babakocsit, nagyon tuti, pasis kocsi! Teljesen oda vagyok érte!:-) Dobok egy képet róla!
Igaz volt nekem kettő kocsim is, de azokat eladtam, így az árukból megvettem ezt. Férjem reméli nagyon, hogy ez volt az utolsó babakocsi vásárlás!:-)

Pénteken reggel segítettem a jegyespárnak készülődni, a férjem gyermekkori barátja nősült egyébként. Még meg kellett főzni a rizst, meg hajcsinálás, meg vendégeket kellett szállítanunk. És amire nem számítottunk, mi nászajándékba mikrót vittünk úgy, hogy nem kérdeztük meg, van-e nekik... Hát csütörtök este rákérdeztünk a szervezőre, mi adtuk volna a 3. mikrot... Így hát futás még pénteken nászajándékot venni... Vasalódeszkát keptek vasalóval. Egyébként a párnál is úton a baba, októberre vannak kiírva, szóval szerintem nagyon kis hasznos a vasalósdi... Gondolkoztam még a turmixgépen, de szerencsére nem vettem azt, mert ezt is szintén kaptak. Pénteken délben kezdődött a polgári, nagyon szép volt, megható, potyogtak a könnyek is, és nem csak a meghatódástól sajnos, az esküvő napja előtt egy héttel a vőlegény nagymamája meghalt, úgyhogy nem volt felhőtlen ez a nap:-(
Szertartás után indulás a családi házba, ahol kajciztunk, meg beszélgettünk. Igazából a gyász miatt zene sem nagyon volt, de érthető...
Milán nagyon tündérien viselkedett, kapott ő is a húslevesből:-)
A hétvége alatt egyébként szakadt az eső, szombat délután, és vasárnap tudtunk csak kimozdulni :-( Szombaton találkoztunk a keresztszülőkkel, akiktől Milán kapott egy hatalmas előkét, amire Olaszországban a nyaralásuk latt hímezte rá az eladó Milán nevét! Nagyon ötletes szerintem:-) Nem is lesz kedvem összekenetni... :lol:

Anyósomról mondanom sem kell, alig foglalkozott Milánnal, aki főzögetett neki, meg dajkálgatta az meglepő módon az apósom volt! Nagyon megtalálták a közös hangot, aminek örülök azért. Vivient, Elvira lányát is megismerhettük, tündéri kislány, de megállás nélkül éjjel-nappal ír... Mennyire normális ez??

Kubu! Odaadtam a teákat Elvirának, nagyon örült neki, bár eddig úgy tünik, nincs gond a szoptatással, de amit szerintem nem csinál helyesen, ha valaki van náluk, nem vonul el szoptatni, hanem inkább tápszerezi Vivient... Pedig van elég teje... Na mindegy ez végülis az ő dolga, én nem így csináltam volna...
Megkaptad a levelemet?

Nehéz volt visszarázódni a mindennapokba, eleinte minden éjjel felkelt Milán már itthon is, és annyit evett, mint máskor nappal, és nappal nem evett sokat. kicsit felcserélődtünk... De már kezd helyreállni a dolog!

Kedves Takács Rita!
Ma kinyomtatom a levelet, és elküldöm Önnek! Nem felejtettem el, csak nem volt rá időm sajnos!

Reni mi újság? Te sem írtál rég!

Mindenkinek szép napot, majd még jövök... Asszem kicit sokra sikerültem most:-)

Kati

Kép

az új kocsink:-)

Kép

Kép

Kép
tatyi1983

Sziasztok.

Elnézést a betolakodásért, csak érdeklődni szeretnék, hogy a János kórházban, hogyan működik a látogatás a szülést követően?
Mindenki bemehet a szobába bármikor, vagy csak a folyosóra?
Hány ágyasak a szobák és mennyibe kerülnek a fizetős 1 ágyas szobák (feltéve ha van olyan)?

Köszönöm,
M.
marcsim

Kubuspace Ugyan azt tudom ajánlani mint Krisztacsillagnak Sedatif PC komplex homeós készítmény nagyon jó az alvászavarra és stresszre is este 2 tabletta napközben ha feszült vagy akkor napi 3x1 tabletta. Drukkolok, hogy vizsga jól sikerüljön!!! Elhiszem, hogy nyomaszt anyukáddal való rossz kapcsolatod... biztos nem lehet könnyű és az ember ilyenkor azt is megbántja akit szeret.... Mi is levágtuk a fiam haját mert már a szemébe lógott, de nem nagyon csak olyan light-osan... :D :D :D

Ilyen volt:

Kép

Ilyen lett szolidan lenyírva:

Kép

Tatyi1983 Örülök, hogy jól sikerült az esküvő és, hogy ti is el tudtatok menni! Milán már meggyógyult? Nagyon helyesek a képek! A babakocsi nagyon jól néz ki, biztos nem volt olcsó! Nagyon vagány a sapis kép és az az előke nagyon szuper!!! Hamarabb is kiderülhetett volna a mikohullámúsütő mert akkor nem lett volna plusz kiadásotok. Anyósodon meglepődtem, hogy nem foglalkozott a kicsivel... :evil: nemhogy büszke lenne arra, hogy ilyen gyönyörű unokája van. Az viszont jó, hogy apósod ennek az ellenkezője... mi a problémája veletek vagy a kicsivel anyósodnak? Elvira lánya mennyi idős? Szerintem nem normális dolog, ha sír egész nap... annak van valami oka.

Mi tegnap megkaptuk a 3 hónapos oltást. nem volt nagy sírás csak egy felszisszenéses pityi, de 5 másodpercnél nem tartott tovább úgyhogy hősiesen viselte. Na majd a 4 hónapos oltás már nem fogja ennyire mert akkor kapja a második prevenart és az jobban fáj nekik.

Marcsim a látogatás szülést követően ha nincs járvány miatt látogatási tilalom akkor egész nap be lehet menni látogatni. Az egyágyas IKEA szoba 9000 Ft/ éj, az egyágyas kórházi 7000 Ft/éj, a kétágyas pedig 7000 Ft éjszakánként. De vannak 3 ágyas és 5 ágyas szobák is... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

most gyorsan (mondjuk mindig igy van)

Kubu, eddig lekopogom semmi pedig 1 hete kapta remelem megusszuk, tegnap nagy uvoltes kozben lattam hogy kijott egy ragoja :) lehet hogy ez volt az elmult 1 -2 het sok nyugijenek az oka igy 9 db emelekedett a fogak szama :D De mellesleg irto rossz :D
Gratulaok a vizsga eredmenyehez!

Tatyi, jaja nagyon edes Milan :) es mennyit valtozott!!! A babakocsihoz meg gratulalok :) Tenyleg pasis, nalunk 3 db parkol a ferjem hulyet kap hogy ennyi van es most nagyim kitalalta hogy legyen megegy ami megkisebb!
Hivod vmikor a fotost? Mi szerdan is megyunk Hozza egy ket kep erejeig!

Millye, Andrisnak jol all az ujhaj is :) En nem vagom most le Meri hajat, egyre jobban gondorodik es szokul :)

Silver merre vagytok?

Nem csianlunk vmelyik nap egy kozos setat ? nem tudom ki mennyire mobil! de mehetnek egy Margitszigetet esetleg!

SZonce merre vagy?

Megyek ebed van karalabe fozeleket kap Merse.
Sziasztok

Kép

Kép
cirkuszka

Millye!
Köszönöm a választ.
A látogatás az azt jelenti, hogy a szobákba is bemehetnek a látogatók bármikor?
Mert én a kisfiamat a Kútvölgyiben szültem és oda csak az apuka jöhetett be, de ő is csak a folyosóra.

M.
marcsim

Cirkuszka Köszönjük a dicséretet! Ha lesz rá időd (ami tudom, hogy nem nagyon van) légyszi tegyél fel képet Meriről! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Jaj lányok, ma elestem... nagyon megijedtem. Szerencsére a pocakomat nem ütöttem meg, "csak" a fejemet vertem be a kőkerítésbe... mentem a postaládához és valószínűleg nem emeltem meg a lábamat eléggé a lépcsőnél... most úgy nézek ki, mint akit kupánvágtak... vörös dudor a homlokom jobb oldalán... fél óráig bőgtem utána a sokktól.. babóca szerencsére jól van, továbbra is ficereg, és most már én is megnyugodtam.

Kubu,
vigyázz magadra, nem jó ez így, hogy ennyire kivagy! Remélem sikerülnek a vizsgák és akkor egy teherrel kevesebb… nekem sosem volt migrénem, de nem kellene orvoshoz menned? Vagy ezzel nem tudnak mit kezdeni? Persze gondolom az állandó stressz is oka lehet…
Elvileg ez lenne az utolsó vizsgám nekem is, de a ma délelőtti kihagyás után, majdnem biztos vagyok benne, hogy nem megyek el hétfőn vizsgázni. Ez az első időpont, igaz még nem adott meg többet a tanárnő, de biztosan fog… azt hiszem kár lenne idegesítem magam egy tuti buktáért… igaz, így elhúzódik majd lehet júliusig…
A Vígszínházban néztük meg az Augusztus Oklahomában című darabot… inkább nem írom le véleményemet, ha önfeledt szórakozásra vágytok, ne ezt nézzétek meg… családi tragédiák sora… depressziós komédia volt.

Millye, Tatyi1983,
tündérek a babócák!!!! Olyan nagyon szépségesek!!!

Szilvi,
ma beszéltem a szülésznővel, kedden végre találkozunk, amikor hívtam, nem vette fel, de utána pár perccel visszahívott!

Üdv mindenkinek!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Marcsim igen, bárki bemehet legalábbis nem szólnak érte... de szerintem ez azért ne olyan jó mert olyan átjáróház és kínos amikor úgy jönnek a látogatók, hogy szoptatod a babádat és máshoz meg jönnek és nem veszik észre magukat... mert ugye egész nap veled van a baba így akkor eteted amikor akarod vagy amikor a baba igényli így nincs az mint régen, hogy 3 óránét kihozták megetetted és visszavitték... így nem lehet kiszámítani, hogy a látogatók mikor jöjjenek mert ne lehet tudni, hogy mikor etetsz... vagy a szobatársad mikor etet... az alapítványi szobák meg a fizetős szobák mindig tele vannak... nehéz kifogni főleg csúcsidőben, hogy legyen szabad szoba... de amikor mész szülni akkor szólni kell a szülésznőnek, hogy nézze meg, hogy van e szabad fizetős szoba. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Krisztacsillag jajj szegény! Máskor óvatosabban lépj nehogy beüsd a pocakodat. Én is elestem az utolsó héten de szerencsére a térdemre de én is megijedtem és sírtam akkor volt az a nagyon csúszós havas jeges idő.... :( Melyik szülésznőnél szülsz és melyik orvosnál? Lehet, hogy már írtad, de híg az agyam... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye!
Igen sajnos ettől féltem, hogy bárki mehet bármikor látogatni.
Szertintem ez nemcsak hogy kellemetlen, de az emebri jogainkat is sérti.....
Nagyon tetszik a János kórház amiatt, mert van intenzív újszülött részlege, de lehet, hogy emiatt a látogatási "szabadság" miatt mégsem a János mellett döntünk....:(

Köszönöm a gyors választ!

Szép pocakosodást és györnyörű babázást mindekinek!
marcsim

Marcsim én nagyon meg voltam elégedve a kórházzal és az orvosommal. Csodálatos szülésem volt. Ha olyan a szobatársad és meg tudod vele beszélni ezt a látogatási mizériát akkor biztos te is meg leszel vele elégedve! :wink: második babádat várod? Mennyi idős terhes vagy? A Kútvölgyiben nem volt jó a szülés azért keresel másik kórházat? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Csomót írtam már és lefagyott a gépem :twisted:

Na, akkor újra.

Mozgalmas hetünk van, kedden megvolt az első kocsikázásunk Apa nélkül kettesben. Egész jól sikerült, odafele aludt, visszafele volt egy kis sírás, mert nagyon melege volt a hordozóban. Dokinál voltam kontrollon, és gyógyultnak lettem nyilvánítva :lol: Bár még mindig vérezgetek, de arra nem mondott semmit, úgyhogy gondolom az nem lehet nagy probléma.

Felbuzdulva a jól sikerült úton, tegnap is tettünk egy rövid kiruccanást, ajándékot intéztünk anyukámnak szülinapjára, fotóshoz mentünk képet előhívatni és keretet venni. Ez lesz a holnapi meglepi szép piros keretben:

Kép

A múlt heti nyüglődésünk fokozatosan véget ért hétvégére, chamomillát is adtam neki, talán az is segített, meg gondolom előbb-utóbb a szélhez is hozzá lehet szokni. A héten már sokkal jobbkedvű Julcsi, nagyokat vigyorog. Ma teljesen ledöbbentem, milyen jókislány volt. Leraktam neki a játszószőnyeget, hátha már tudja értékelni. Amíg ebédet főztem és megettem, addig egy hangos szó nélkül elnézelődött, gagyarászott rajta. Ilyen még nem volt, hogy ennyi ideig ellett volna magában! Nagyon tündér volt. Aztán nyafizni kezdett, betettem a babakocsijába és el is aludt rögtön. Hm, meg tudnám szokni ezt a napirendet, de gondolom azért még lesznek nehezebb napjaink. :lol:

Millye, Andris új frizurája nagyon szuper, csak ismételni tudom magam, nagyon jóképű fiad van. Amúgy nem kényelmetlen a nagykádban fürdetni? Hogy csináljátok?

Kati, Milán is nagyon helyes, jó, hogy végül jól sikerült a hétvégétek!

Kubu, jobbulást és kitartást! Marci nagyon ügyes és nagyfiú, hogy már rendes kajcsit is eszik!

Kriszta, vigyázz magadra, szegény, jól megijedhettél, remélem nincs semmi komoly bajod!

Cirkuszka, séta jó ötlet, Martigszigetnél hol lehet parkolni?

Mulan, még egyben? Hogy bírod?

Jaspis, hogy vagytok?

Ébredezik a kislány, mennem kell.

Zita
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zita978 2009.06.04 13:09-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Millye,
igyekszem még jobban vigyázni... persze azonnal hívtam a férjem, akit talán még jobban megijesztettem... ááá... remélem nem lesz több ilyen.

Dr. Lintner az orvosom, a szülésznőt pedig Editnek hívják.

Kép
krisztacsillag

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam, de folyamatosan olvaslak Benneteket.

Zizi,
nagyon gratulálok Flórához. Várjuk a képeket.

Cirkuszka,
örülök, hogy minden rendben nálatok. A képek nagyon jók. Nekem is el tudnád küldeni a fotós elérhetőségét és azt, hogy milyen árakon dolgozik?

Szilvi,
hát nem lehetett könnyű, de a lényeg, hogy végre túljutottatok ezen az egészen. Ne aggódj, Boti biztosan gyorsan behozza majd a lemaradást és hamarosan fut, szalad majd :)

Kati,
örülök, hogy Milán meggyógyult és hogy jól sikerült az esküvő. Elvira babájáról nincs kép?
Nagyon jó a kocsi :)

Millye,
András nagyon szép. Hatalmas szemei vannak és tök jó, hogy ilyen nagy a haja. Én néha örülök, hogy Beni kopasz, mert legalább nincs gond a hajvágással :)
András milyen hosszú?

Rólunk annyit, hogy nálunk is tegnap volt a 3. hónapos oltás. Beni egy hang nélkül tűrte. Kicsit felszisszent, de ennyi.
Már dumál ezerrel. Mondja a kis höööööös, meg eeeeeees monológokat, mi meg szakadunk a röhögéstől. Már hasra is fordul néha.
Voltunk a Balatonon a hétvégén. Sajnos rossz idő volt, de nagyon jól éreztük magunkat. Velünk volt egy barátnőm és a 6 hónapos kisfia is. Hát volt gyerekzsivaj, úgyhogy nem unatkoztunk :)

Mostanság én vagyok szarul. Állandóan szédülök, gyakran leesik a vérnyomásom. Szerintem el kellene mennem egy kivizsgálásra, bár lehet, hogy csak a kimerültségtől van.

Millye,
nincs valami homeós bogyó erre is?

Mulan,
mik a hírek?

A vizsgákhoz mindenkinek gratulálok, a továbbiakhoz meg drukkolok.

A képek nagyon jók. Töltsetek fel még-még-még :)

Reni
b.reni

Küldök én is képeket a hétvégéről

Kép

Kép
b.reni

Millye!

Igazából a Kútvölgyivel semmi problémám nem volt.
A férjem ragaszkodik olyan kórházhoz, ahol van intenzív újszülött osztály is. És ajánlottak a Jánosban egy jó nőgyógyászt is, ezért kérdezősködöm a kórházról.
Igen a második babán "dolgozunk"!:)
marcsim

Amit kihagytam az előzőből:

Zizi, gratulálok Flórához! Ha van időd, írd le a szüléstörténeteteket!

Szilvi, szorítok, hogy Boti újra a régi legyen, szerintem pikk-pakk elindul majd! :D

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok.

Cirkuszka: írtam neked már, csak lepörgött az oldal mióta voltál. Szóval itt vagyok. :-) Séta nem probléma, csak dumcsi előre mikor, mert a kocsi apánál van és meg kell szervezni, de mehetünk.

Mulan: lehet, hogy te már babázol? Nagyon sok volt itt a front és nagyon eltűntél!!!! Drukkolok!

millye: sajnos az a helyzet, hogy a homokozóval magával van baj, egyenlőre nem mehetünk ez kb. még fél év is lehet. A hegeknek teljesen el kell múlniuk, mert veszélyes, hogy ez a finom szemcsés homok bejut a cipőbe és kidörzsöli a lábát ott megint. Szóval nuku homok még itthon sem. Még jó, hogy nem ruháztunk be saját homokozóra, mert az volt a terv. :-(

Kubu: én nem akarok okoskodni, de szerintem ez most sok neked kissé és azért van a mellkas szúrás és a sok migrén is. Nem tudom, de ér ez ennyit neked, talán kis szünetet kéne tartani. Akár milyen jó baba Marci, azért csak van vele tennivaló és még mellette a házimunka meg a tanulás, meg a stressz az anyukád miatt. Egy orvos is ezt mondaná hidd el. Aggódom érted, mert egy életünk van és vigyázni kell rá!!!

b.reni: cseperedik a fiatal ember!!! :-) Nagyon édi vagány pasis.

krisztacsillag: vigyázz nagyon magadra és legyél óvatosabb, tudod ilyenkor már nagyon megváltozik az egyensúlyi helyzetünk, szóval könnyen borulunk és botlunk. Ne aggódj, nem lesz semmi baja a babának, egy ismerősöm elesett anno a pocakra szinte és nem lett semmi a babával. Őket védi azért nagyon a méh és a magzatvíz!

Zita: Julcsi nagyon huncut tekintettel néz ezen a képen. Isteniek ezek az ajándékok, mi is csináltattunk már naptárt Karácsonyra az egész családnak, Nagypapás pólót apukámnak az is szupi lett és még van lehetőség ... :-)

Kati: én is mindig babakocsi őrületbe szenvedek, most akarok egy könnyen összecsukhatósat, olyan könnyű nyárit. Van már egy Top Rider, de olcsó volt és olyan is sajnos. Nem tudom hol vegyek most viszonylag olcsón és jót. Milán cuki srác és nagyon jó az előkéje, ne is koszoljátok az emlék legyen.

Botond kezd áttérni a nagybabák napirendjére, úgy néz ki már csak egyszer fogunk aludni, ebéd után. Már ma így csináltuk, most kelt fel hallom, hogy rosszalkodik már.

Na jövök még ma remélem...:-)

Puszi mindenkinek.
Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Zita978 Köszönjük a dicséretet! Julcsi milyen szép kislány és milyen nagyot nőtt! Szép szülinapi ajándék lesz!!! :D Nem kényelmetlen nagy kádban fürdetni. A kis kádat már rég kinőtte.... :D :D :D A férjem szokta fürdeti van a nagykádnál egy kis beugró oda letérdel és megfürdeti. Most már könnyebb, hogy nagyobb... :D :D :D

Krisztacsillag Örülök, hogy nem lett semmi komoly bajod! Ha esetleg szédülnél azért érdemes megnézetni!!! :wink:

B.reni köszi a dicséretet! Múlthéten mérték és 66 cm volt. Mi is tegnap voltunk a 3 hónapos oltáson! :wink: Beni nagyon helyes fiú!!! Nálunk a forgolódással az a gond, hogy már sehol nem merem otthagyni mert félek, hogy leesik... :shock: Érdemes lenne kivizsgáltatnod magad, hogy mitől van a szédülés... Ha fáradságtól van akkor Bryonia 9CH 1-2x5 bogyót vegyél be. De én azért kivizsgáltatnám... :wink: Beni mekkora? Hány kiló és hány centi? Majdnem egyidősek a fiaink.

Marcsim Hát igen az már eleve megnyugtató a Jánosban, hogy van intenzív újszülött osztály... remélem jól fogsz dönteni! :roll:

Silverlion így már értem a problémát... lassan strand szezon lesz akkor esetleg helyette pancsolhatna baba medencében. Vagy most, hogy gyógyul a lába nem lehet sokáig vízben? Egyáltalán szabad neki vízben lennie mármint a sebnek? :? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: már csak hegek, de mivel gennyes volt és nagyon gyulladt, ezért a hegek sokáig látszanak még, de már nem sebek. Így fürdőzünk minden este és jó ötlet a kis medence, veszünk is neki majd egyet. A teraszon is tud majd pancsizni.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

kubuspace

Ajánlottak nekem egy könyvet, ami a szülőkkel való problémák feldolgozásában segít, Mérgező szülők a címe.

http://bookline.hu/product/home!execute ... k&id=11099

Megrendeltem, de még nem jött meg, így csak azt tudom mondani, amit másoktól hallottam róla, állítólag nehéz olvasmány, de tényleg segít feldolgozni a problémákat.

Próbáld meg, hátha segít.

------

Ma voltam 6 hetes kontrollon S. dokinál. Hála Istennek mindent rendben talált, és áldását adta arra, hogy bármit csináljak ;) Amin nagyon meglepődtem, hogy bár a magánrendelésén voltam, nem kért semmit, mondván ez kontroll vizsgálat. Pedig rákszűrést és hüvelyi ultrahangot is csinált. Zita, te sem fizettél?

Sajnos azt a fogamzásgátlót, amit kinéztem magamnak ő még nem írt fel senkinek, de ígérte, hogy körbekérdez a kollegáknál. Mondjuk amíg szoptatok, úgysem akarok semmi ilyet, addig marad az óvszer.

Vittem magammal Marcit is, megkértem a barátnőmet, hogy jöjjön velem, és vigyázzon rá, amíg a rendelőben vagyok. Nagyon ügyesek voltak, egy nyikkanás nélkül megvártak, pedig most se rövid ideig voltam benn.

Utána még beültünk a Mammutba egy kávézóba, ott is nagyon jól viselkedett Marci. Ott kapott tápszert, mert épp evés idő volt. Először nem akarta elfogadni, gondolom mert hideg volt, de aztán lelkesen megette, utána meg nézelődött az ölemben. Úgyhogy az első plázását sikeresen abszolválta a fiatalember :)

Kicsit felborult azért így a napunk, ahogy hazaértünk rögtön enni akart, pedig csak 1,5 óra telt el. Úgyhogy kapott cicit, meg tápszert, de kicsivel utána megint cicizni akart. Most próbál elaludni, ami csak azért gond, mert 10 körül lesz fürdés, ahhoz megint ébreszteni kell majd.

Jövő vasárnap megyünk nyaralni a Balatonra. Hát kíváncsi leszek, hogy megy ez majd így, hogy babával megyünk. Sikerült találni egy olyan szállást, ahol adnak babaágyat is, így legalább most nem kell venni emiatt utazóágyat. A baj leginkább az lenne vele, hogy azzal meg a babakocsival tele lenne a csomagtartó. A hölgy, akinél foglaltam a szállást, nagyon kedvesnek tűnt így telefonban, remélem jó lesz a hely is.
jaspis

sziasztok,

millye:köszi a tippeket,lassan lassan de azért gyógyulgatunk..:)

és még egyben vagyunk,kiváncsi vagyok meddig..:)

Kriszta:te mikorra is vagy kiirva? :)
lehet h bevárunk..;)
remélem amúgy már jobban vagy és sikerült kiheverni az esést..gondolom milyen ijesztő lehetett..

ma elég nehéz nap volt ez nekem,pedig különösebb okom nem volt rá,de irtó álmos voltam egész nap...talán ez a megfázásos nyavalya is benne van,ami most az egész családon átmegy..
vmi taknyos-hányós-torokfájós-szédülős vírus lehet.. rajtam jött ki eddig legkevésbé és igy hullámokban leginkább..hol jobb,hol rosszabb..de a többiek jobban megszenvednek vele ugytünik..remélem rajtam sem jön ki jobbban már.. :?

amugy a tegnapi ctg jól sikerült :)..első 5percben még ébren is volt a pici,utána 20percet aludt,hiéba ébresztgettük..igy végül kb.40 percet voltunk a ctg-n,mire elengedtek h minden rendben:)
bár elírtam az időpontot mert én szerdára emlékeztem és csüt.kellett vna menni annamarihoz..de igy megismerhettük anikót is :)

kubu:drukkolunk majd a fennmaradó vizsgához,remélem azért meglesznek.. :)

jaaj, képzeljétek egész eddig úgy volt hogy kapunk egy nagyon szuper babakocsit, és most derült ki,hogy mégsem... :( szóval most kell találnunk valamilyet..jól emlékszem hogy keringett itt vmi leirás?v lista féle babakocsi ügyben? elküldenétek nekem is?
köszönöm!! :)

és a képek most is szuperek ám :) ennyi helyes babát egy helyen!!:)
mulan

Sziasztok,
most csak gyorsan idaig pakolgattam,

Babakocsi ugyben nekem van egy elado ha vkit erdekell szoljon kuldok kepet! Eleg praktikus mert a mozes atalakithato sportresze egy ido utan.

Kriszti, huu ez az eleses ismeros, en 35 hetes voltam amikor lejton lefele nyomtam egy hasas szo szerint es a 34 hetes UH Meri faros volt, szerintem ez is segitet hogy megfordult :) Kicsit morbid humor....

Jo ejt

Kép

Kép
cirkuszka

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:44-kor.
szonce82

Sziasztok!

Zsuzsa,
jobbulást! Szerintem is pihenned kéne egy kicsit többet, mert tényleg sok lehet ez most Neked.
Megírnád nekem (szerintem már kb. ötödszörre :) ), hogy mi annak a könyvnek a címe, ami arról szól, hogy milyen játékokat kell játszani a gyerkőcökkel az életkoruknak megfelelően?

Krisztacsillag,
nem csodálom, hogy megijedtél. Örülök, hogy nem lett semmi gond. Pihenj sokat.

Zita,
Julcsi nagyon édes. Jó súlyban van :)

Millye,
Beni most 63 cm és olyan 6,80 kg körül van. Hosszában úgy tűnik lassan nő, és most a hízás is lassult, de nem is baj, mert fáj már a derekam :) Először aggódtam, hogy kevesebb a tejem, de sosem reklamál, úgyhogy szerintem csak azért van, mert beindult a ficánkolás.

Reni
b.reni

Mulan, jobbulást neked és kitartást!

Jaspis, ez fura, én fizettem a dokinak a rákszűréses tarifát :roll:
Mennyi időre mentek nyaralni? Melyik részre? Kíváncsi vagyok hogy sikerül, írd majd meg a tapasztalatokat! Mi júli végén tervezünk egy hosszabb balatoni nyaralást, addig is azért majd megyünk talán egy-egy hétvégére, ha jobb idő lesz végre.

Köszönjük a bókokat, nemsokára jön anyukám és átadom neki az ajit! :) Ma marad fürdetésig, mert férjem későn jön haza, és egyedül még nem fürdettem, kihagyni meg nem akarom, mert Julcsinak ez a nap fénypontja, annyira imádja :lol:

Szép napot mindenkinek!

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

köszönöm mindenkinek, pihenek és vigyázok… szerencsére azon túlmenően, hogy varasodik a fejem, nincs baj.

Mulan,
inkább ne várjatok be… augusztusig még van néhány hét 8)
Remélem mihamarabb meggyógyultok… és a szülésnél már egészségesek lesztek mindannyian. Annyira izgalmas, hogy bármikor elkezdődhet. :P
Mikor mentek legközelebb ctg-re? Mi kedden megyünk be vizsgálatra. Aztán néhány hét és mi is elkezdjük a ctg-t.

Kriszta

Kép
krisztacsillag

sziasztok,

köszönöm a biztatást! igyekszem nagyon gyógyulni,és meggyőzni magam hogy igazából nem is vagyok beteg..csak kimerült... :)

Kriszta: :) na majd meglátjuk ezt a kivárás dolgot... ;)
mi hétfőn reggel megyünk ctg-re,és onnantól meg minden nap (ha addig ugye nem történik valami.... ) szóval lehet hogy kedden még látjuk is majd egymást? ti mikor mentek?
köszönöm a babakocsis infókat ;) :)

Szonce:jobbulást apukádnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cirkuszka: tudnál küldeni egy képet meg infókat a kocsiról?
mulan

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:45-kor.
szonce82

Zsuzsa,
nagyon boldog szülinapot! :)
b.reni

Silverlion lehet, hogy a pacsálást jobban fogja élvezni mint a homokozót! :D Csak lenne már jó idő... :?

Jaspis szedsz tejserkentőt? Emelkedett a tejadag? Örülök, hogy minden rendben volt a kontrollon! :D Mi is megyünk 2 hét múlva nyaralni a Balcsira... :D

Mulan örülök, hogy gyógyulgatsz!! :D Írtam már a homeós immunrendszererősítő? Vincetoxicum C30 napi 5 bogyó. nagyon jó!!! :wink:

Cirkuszka fáj még a lábad? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Mulan, egy mail cimet kuldenel nekem priviben es mennek a kepek!

Millye, koszonom a kerdest mar nem szerencsere!

Es ami nagyon fontos ma!

KUBU ISTEN ELTESSEN SOKAIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BOLDOG SZULINAPOT!
Azt hiszem a legszebb ajandek otthon szuszog :)
Puszi

Kép

Kép
cirkuszka

KUBU BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

millye:felirtam a bogyót,mingyárt intézkedem h legyen is itthon... :) köszönöm!!!!!
mulan

Kubuspace Boldog születésnapot! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Nehogy már én maradjak ki a köszöntésből!!!
Kubu Nagyon Boldog Szülinapot Neked!!!!!!!!

Kép

Kép
silverlion

krisztacsillag

Meg szabad kérdezni, mi az a három diploma? :)

Zita

Keszthelyre megyünk, és csak egy hétre. Azért választottuk, mert onnan sok felé lehet kirándulni, és inkább kirándulósok vagyunk, mint a parton döglősek. Meg hát pici babával ugye nem is lehet annyira strandolni.

Kubuspace

Boldog szülinapot kívánok én is!

millye

A more milk plus segített. Továbbra sem vagyok egy tejcsárda, de érezhetően nőtt a mennyiség. Meg amikor véletlenül sikerül sokat aludni, az is sokat segít.

A margitszigeti sétához én is csatlakoznék majd, ha lehet. Tegnap sikeresen villamosoztam a babakocsival, úgyhogy most ezen felbátorodva a Margitsziget nekem viszonylag közel van.

Ma voltunk a gyerekorvosnál, már 4700 gr Marci, és 59 cm. Az első rugdalózókat már ki is kellett szanálni, mert kinőtte őket :)
jaspis

Sziasztok!

Zsuza Isten éltessen sokáig!
Cirkuszka nekem is küldenél a kocsiról képeket? Igaz, most vettem, de azért a kíváncsiság furdalja az oldalam...:-) Priviben küldöm a mail-címem!

Puszi!

Kati

Kép
tatyi1983

Zsuzsa ne hari néha hagyok ki betűket... :D

Kép
tatyi1983

Jó reggelt,
Korai vagyok, és tudom ritkán jövök, de tegnap este is vizsgáztam úgyhogy leginkább az kötötte le az elmúlt x napomat.

Kati,
Örülök hogy rendben megjártátok Sopront. Annak meg pláne h Elvirának nincs szüksége a teára, ne is legyen jó sokáig !! Levelet megkaptam reagálok ígérem, csak el voltam/vagyok havazva.
Elvira nem helyes amit csinál, nem tudsz vele beszélni, örüljön annak a csodálatos dolognak h van teje és felejtse el a tápszert ameddig csak lehet. Igenis senki mással ne törődjön ha szoptatni kell akkor vonuljon el !! Próbálj meg beszélni vele.
Naggyon jók a képek, Milán tündér a kicsit nagy satyiban, előkével.

Millye,
Jajjjj de aranyos András az új hajcival. Hihetetlen a kissrác tekintete. Már annyiszor akartam kérdezni párod és kollégája hogy vannak ?
Balaton: Lehet h írtad már de melyik részre is mentek.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Cirkuszka,
Ha ennyi babakocsitok van igazán kölcsönadhatnál egyet az olasz nyaralásunkra. (cél extra hiper kicsire összecsukható esernyőbabakocsi)
Képet kérnénk a kis göndörfürtösről.
Benne lennék én a sétában is de még mindig tanulok, utána meg irány a Balaton. Habár ahogy a hozzászólásokat olvasom lehet h a sziget helyett inkább a balatonon kéne valamit csinálnunk.
Kérek én is elérhetőségeket és árakat.

Kriszta,
Basszus, el is sírtam magam ahogy írtad h mi történt. Örülök hogy „csak” a fejed verted be, de soha többé ilyet.
Migrén: kezelték, szeged, pest, ct-k, mri, fejfájás klinika, füvesember, fórumok. Amíg stressz van az életemben nem lesz ez másképpen, én pedig nagyon emocionális vagyok, minden nagyon megvisel.

Színház, öööö hát kinek sikerült ezt a darabot kiválasztania ? :shock:

Zita,
Sokszor megjártam már h lefagyott a gép, elszállt amit írtam, ezért először mindig megírom wordben és utána átmásolom. Ezért van h egymás után 1-2 perc eltéréssel vannak szép hosszú hozzászólásaim.
Gyönyörű az aji nagyinak.
Margitsziget parkolás: bent a szigeten (árpád-híd felől) nem tudom a tarifákat illetve rakpartok pest v buda és onnan bebumli.

kubuspace

Reni,
Reméljük Millye tud valami jó bogyót ajánlani. Vigyi magadra.
Háááát Beni nagyon helyes. Mellette babán borostyánlánc van ?
Könyvcímek:
http://www.vatera.hu/babamoka_148530772.html
http://www.vatera.hu/deakne_b_katalin_a ... 29022.html

Szilvi,
Köszönöm a kedves szavakat. Igazad van lassítani kellene, 1 hét, és vége, 3 hónap nonstop pihi utána.
Jól hangzik a medence, főleg h jön a nyár, hátha nem is hiányolja annyira a homokozót, aztán mire itt az ősz és a lába is meggyógyult akkor lehet h óvatosan újra lehet majd 1-2 alkalommal homokozni.

Jaspis,
Köszönöm az ötletet, megnéztem, megrendelem én is. Hátha…
Ügyi vagy villamosozásilag is. Milyenek az emberek ? Segítőkészek ha arról van szó ?
Nagyon mozgalmas kis napotok volt, örülök h ennyire jól sikerült. Hurrá Balaton, legyen nagyon jó időtök.

kubuspace

Mulan,
Hát én már azt hittem a nagy hallgatásnak egészen más okai vannak. Gyógyuljatok, pihenj vigyázz Magadra.
Teljes szita az agyam, esetleg én voltam a babakocsis leírást szétküldő vagy rosszul emlékszem ? Többiek ? De ha jól olvasom akkor már meg is kaptad. Ugyi ?

Szonce,
Jaj szegénykém. Jobbulást apukádnak, és kitartást. Várunk ám.

Marcsim,
Megkérdezhetem h kit ajánlottak ?

kubuspace

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a köszöntéseket. Aranyosak vagytok. Olyan jó h Rátok találtam. Rengeteget jelent ez nekem.

Szóval az egyik legfontosabb h a vonalzóm tegnapig 21 napot mutatott mint a vizsgaidőszak vége.
Nos örömmel mondhatom el hogy ez immáron 11 napra változott. A tegnapi jogvizsgám 3-as lett. Tehát marad statek jövő szombaton. Apa már nézett tanárt, h-sz-p jön segít felkészülni.
Én: József Attilát idézve kisebb változtatásokkal 35 éves lettem én, meglepetés e költemény :shock: :D Valóban igaz a legszebb ajándék itt szuszizik mellettem.

kubuspace

Asszem életem legrosszabb szülinapja volt ez. Hiába vagyok felnőtt ezt a napot az ember valahogy mégis másképpen éli meg, hiszen ilyenkor a nap róla szól (elméletileg). Tények, kertelések nélkül: anya nem köszöntött fel (pedig ő aztán a mintakép ebben h mindent a napján kell köszönteni, ajándékozni – tavaly pl már ajándékot sem kaptam), apa pedig este fél 9-kor hívott. Ekkora már 3x kisírtam magam, párom állt ott tehetetlenül. (mondjuk ő az egész 3 évünk előtt tehetetlenül áll – nem látott még ilyen abnormál, ál családot mint mi) írt apunak egy sms-t h van itt valaki akinek születésnapja van, és biztosan jól esne neki egy köszöntés. Ezek után pár perccel apa hívott, kívánt szülinapot, sírtam, mondtam h miért nem hívtak, válasz: jobb később mint soha… brrrrr majd elköszönt amikor nem tudott mit csinálni azzal h sírtam a telefonba… erre visszahív 2 perc múlva miután meglátta az sms-t hogy hát ezt nem kellett volna, ilyet, mennyire rosszat tett a párom, úgy lebaszott h alig álltam meg a lábamon. Hát boldog születésnapot magamnak.

Gondolom nem kell elmondanom h a mellkasomat elöntötte a forróság, de kész, befejeztem, nem megyek rá erre, itt van az én édes egyetlen drága gyönyörű gyermekem és a csodálatos, imádnivaló apukája.

Lehet h mondtam már, de pótmamát keresek, pest és környéke, fiatalos, rendezett körülményekkel, tiszta legyen, aki nekem pótanyu is lehetne és legyen egy pici kertje, (ha már anyámék 1200 m2 kertjében kisfiam soha nem fog futkározni) ahol Marci eljátszhatna. Nem anyagi értelemben keresem, nem a házát akarom csupán SZERETETET magamnak és a fiamnak, mert lassan megőrülök.

Megyek visszabújok a fiúk mellé…

kubuspace

Jó reggelt

az ajándék valóban sikert aratott tegnap! :)

Jaspis, mi is Keszthely és környékét szeretjük legjobban, mi is oda megyünk majd, valószínű Gyenesdiásra, de azért érdekelne a keszthelyi szállásotok címe, ha bejön nektek!
Gratula Marci súlyához!

Szilvi, akartam kérdezni, Boti így most mennyit alszik, hogy már nagyfiú?

Kubu, kitartást a vizsgához és fel a fejjel, a családját nem maga választja az ember, de pótcsaládot választhatsz! A lényeg, hogy te jól érezd magad! És boldog szülinapot kívánok én is így utólag! :)

Anyukám mondta, hogy mostantól a rakpartokon is fizetni kell a parkolásért, asszem már bárhova megyek a városba, nem úszom meg fizetés nélkül. :twisted:
Na mindegy, azért ha megszervezzük a sétát, akkor szívesen megyünk mi is!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a kedves szavakat. :-)
Sajnos most nem nagyon van időm olvasgani, úgyhogy még nem sikerült updatelnem magam itt a fórumon.

Megírtam a szülésztörténtemet. Bocs, ha kicsit túl részletesre és hosszúra sikerült.

Május 27-én hajnali 1-kor épp lefeküdni készültem és még egyszer utoljára ki akartam menni a WC-re, amikor éreztem, hogy folyik belőlem valami. Kint a WC-n láttam, hogy vízszerű rózsaszínes anyag, nem nagyon tudtam, hogy ez mi lehet. Nyákdugónak túl folyékony, magzatvíznek túl rózsaszín. Felhívtuk a szülőszobát, ahol azt mondták, hogy induljunk be.
Még egy fél órát elszöszmötöltünk otthon (zuhany, csomag befejezése, stb.), aztán elindultunk. Nagyon gyorsan beértünk, mert nem volt forgalom.
Bent megnyugtattak, hogy normális, ha a magzatvíz kicsit véres. Szerencsére pont bent volt a fogadott szülésznőnk, úgyhogy még telefonálnunk sem kellett. Először ctg-re kerültem, utána megvizsgált az ügyeletes orvos. Ő kicsit bizonytalan volt, hogy rendben van-e a magzatvíz színe, mert már nem kicsit volt véres, hanem nagyon, ezért átküldött az ultrahangra, de előtte lement az ügyeletvezető főorvosért.
Zsolnai doktor megnézett és egyből mondta, hogy nincs idő már semmire, mert elkezdődött leválni a placenta, sürgősségi császár kell. Mondanom sem kell, hogy nagyon megijedtem, főleg, hogy hihetetlen sietség és kapkodás kezdődött. Arra sem volt idő, hogy felvegyenek az osztályra és kitöltsük a papírokat. Kb. 5 perc alatt a műtőbe kerültem. Ott úgy tették fel a katétert, hogy még nem is aludtam, mert hogy nincs idő várni. Na ekkor ijedtem meg igazán, asszem még sosem féltem ennyire.
Mikor felébredtem mindenem fájt, nem tudtam, hol vagyok, tök lassan tértem magamhoz. De a lényeg az volt, hogy a baba teljesen egészséges, nincs semmi baja és gyönyörű!!!
Kiderült, hogy még a műtét előtt felhívták a választott orvosomat, persze ő is azt mondta, hogy műtsenek azonnal, ne várják meg őt.
Még aznap bejött hozzám mindkét doktor és elmondták, hogy nagyon necces volt a helyzet, de szerencsére sikerült időben kivenni a babát. Viszont ha később megyünk be vagy később kerülök műtőbe, akkor meghalhatott volna a baba és én is vagy a méhemet kellett volna kivenni. Most múlhatatlan hálát érzek Zsolnai doktor és a többiek iránt.
Szóval elég ijesztőre sikerült a babám születése, de tényleg az a lényeg, hogy már minden rendben van. Én nagyon-nagyon nem szerettem volna császárt, de most, hogy tudom, hogy mi múlott rajta, egy cseppet sem bánom, hogy így történt.
A kórházban mindenki nagyon kedves volt, így biztos vagyok benne, hogy a második babánk is ott fog születni!
zizi27

B.reni majdnem egyformák a babáink :D Hátfájásra szedjél Arnica Montana 15CH napi 2x5 bogyót.

Jaspis örülök, hogy van tejcid!!! :D

Kubuspace köszi a bókot! :D A férjem is és a kollégája is jól vannak! Lelkileg még nem... sőt a férjem egyre többször álmodik a balesettel.. :? A homeósbogyók teljesen rendbe hozták a sérüléseket és a lábát. :D Balatonöszödre megyünk nyaralni 2 hét múlva... :D Borzasztóan sajnálom ezt az egész dolgot anyukáddal... nem is tudom, hogy egy anya hogy tud idáig eljutni... szomorú!!! :evil: Vagy inkább felháborító mert nem te kéredzkedtél a világra és nem így kéne hozzád állnia! A férjed szülei nem lehetnének a pótszüleid? :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Zizi27 köszi a szüléstörténetet! kicsit félelmetes! Szerencse, hogy hamar cselekedtek! Gratulálok! Én a Zsolnaynál szültem a lányomat annó :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Mulan,
hogy vagytok?
Én kedden fél 9-9 körül megyek a dokihoz, aztán ha nála végeztem, megyek a másodikra a szülésznőhöz, olyan 10 körül szerintem. Ti mikor mentek? 8)

Kubu,
sajnálom, hogy így telt el a szülinapod!!! Nem tudsz jobbat, minthogy megpróbálod kizárni őket… fájdalmas… de szerintem boldogabb lennél… és ott van neked a kisfiad és a férjed… ők szeretnek, ott vannak veled és ez a legfontosabb!!!
Migrén: Sajnálom… van remény a stresszmentes légkörre a közeljövőben?
Elküldtem Mulannak a babakocsis összefoglalót, azzal, hogy én is tőled kaptam. :)
Gratula a vizsgához!!! Kitartás az utolsóhoz!!!!

Parkolás,
tegnap bementem a belvárosba… a Visegrádin lévő bababoltba mentünk vásárolni, van most egy-két akciójuk, amivel több ezer forintot tudtunk spórolni… a lényeg, majd elájultam, ahogy megláttam, hogy mennyibe kerül a parkolás… tudtam, hogy megemelték, de ennyire???? Hihetetlen, nem is tudom miért várják el, hogy több száz forintnyi apró legyen nálam. Tudom, hogy át fogja alakítani az automatákat.. de mikor?? Most elkezdtük itthon gyűjteni az aprót, mert pl, a házi orvos is ott rendel, akihez 2-3 hetente vinnem kell a táppénzes papíromat… nagyon durva.

Kérdés,
elektromos vagy kézi mellszívó? Porszívós, elektromos vagy kézi orrszívó??? Sok mindenkit megkérdeztem, de annyiféle választ kaptam, hogy már megint nem tudom, hogy jó-e amit megvettünk… Ja még egy: használtatok bölcsőt???
Köszönöm!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Jaspis,
ez egy hosszú történet… nincs tanulási mániám… sőt már nagyon unom és elegem van az egyetemekből!!!!
Az első papír: a kis naív, aki azt hitte, hogy szociológus lesz és megváltja a világot, társadalomtudósként majd megoldja a problémákat. Persze mire végeztem, már tudtam, hogy nem sok esélyem van jó állást találni, hiába a kiegészítő tanári diploma.
Közben átnyergeltem a média világába, mivel a királyi tévében töltöttem a média-szociológusi gyakorlatomat, ahol kaptam is egy riporter-gyakornoki ajánlatot. Sajnos kiderült, hogy itt nem mindig tudnak fizetni, ezért hagytam az egészet, de ekkor már jártam a SZTE-BMI-re, hol kommunikációt hallgattam. Itt végül az intézményi kommunikációt vettem fel kiegészítésként… hátha…
A slusszpoén, hogy felszámoló lettem, ahol a két bölcsészdiploma nem sokat ér… ezért most a közgázra járok, hogy ha majd visszamegyek dolgozni, újra kinevezhessenek felszámoló biztosnak.
Még egy utolsó terv van, egy okj-s pénzügyi-számviteli tanfolyam, mert itt hiába tanították mindkettőt, úgy érzem még van mit tanulnom! De ezt nem most!!!!!

Bocsi, hogy hosszú voltam…

Remélem jó időtök lesz a Balatonon és jól érzitek majd magatokat!!! 8)

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?