Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és a változatosság kedvéért arcüreggyulladásom van, sokmindent meg így babásan nem tudnak vele csinálni. Úgyhogy most megyek lámpázni. Na többet sem húzom le a kocsiban az ablakot.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

nagyon el vagyok havazva, még mindig van gubanc a könyvelésben pedig már tényleg az utolsó előtti pillanatban vagyunk. Ezáltal szétrobban a fejem, Danikával sem tudok annyit foglalkozni, a fülemre még mindig süket vagyok a hülye fogam miatt. :cry:
A fogorvoshoz csak jövő hét csütörtökre kaptam időpontot mert a szoptatások miatt csak akkorra tudtak engem beütemezni. :cry: Bár még nem tudom, hogy amíg ülöka székben ki tud majd Danikára vigyázni...
SZóval most nagyon nega vagyok, ideges, ingerült, fáradt stb....
Az sem tesz bodoggá, hogy körbenézek a házban és mindenhol kupi van...
Tegnap este férjem sütött szalonnát. Kértem, hogy ne süssön mert füstöl, mire ő mondta, hogy meg tudja úgy sütni, hogy ne füsötljön. Az eredmény az lett, hogy akkora füst volt, hogy nem láttunk a házban, jól meg is égette, még ma is a füstös szalonna szagban ülök. Ennyit erről, hogy előre figyelmeztettem :evil:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Sziasztok!
Fickóim alszanak, gyors bekukk.

Ancsi!
Milyenek a Lócis mindennapok? Tejcsi? Alvás? Pocigond?

Ide is dobhatnál fel képet.

Czinki!
Remélem nyugodt napjaitok vannak azóta. Rá kell szólni, és megállítani, ha csipked, csapkod. Mond mindig neki határozottan, h nem szabad. Lackó is ezt csinálta, az apjára mai napig rácsap, aztán nem tetszik neki, ha nagy Laci is rálegyint kicsit a kezére.

Sajnálom a hányást. Nekünk a héten hányt Lackó először (de olyan klasszikusan sugárban), én nagyon kész voltam tőle.

Egészségetekre a barackot, Lackó is imdja ám a szilvával együtt. Milyen főzeléket evett már a nagy legény?

Némóka!
Réka nagyon édes a kis törcsis képen! Jó lett a falidísz. Szobácskájáról is tegyél fel pár képet. Örülök, h jobban eszik.

Lackó is elég gyatrán evett az elmúlt napokban, nem ehhez vagyok szokva. Szerencsére kipp, kopp, már sokat javult az étvágya.

Évi!
Én is úgy tudom, h minden 3 év feletti gyereknek a jegyző köteles ovodai elhelyezést biztosítani. Ne adjátok fel! Szemétkedni meg nem fog.

Bodyt innen rendelte: http://www.gpshop.hu/index.php?id=141

Ditus!
[quote]A írta:múgy minden oké, élvezem a kismamiságot, nem tudok úgy elmenni a tükör mellett hogy meg ne nézzem a pocakomat

Kép

Linácska!

Arcüregednek jobbulást! Remélem jobban érzed már magad. Lili volt mostanában lovagolni?

Moncsi!
Kép
Házimunkát szard le, nem fog elszaladni.

Sajnálom, h még mindig fáj a fogad, gyógypuszi rá!

Voltak ma anyósék, aztán sétáltunk egy nagyot, hamizott a fiatalember, aztán gyorsan be is aludt. Jön felül a 3. foga, remélem az is minden nyöszi nélkül kijön, mint az eddigiek.
20150601134430

Viki,
a délelőttök jobbak, délután-este kezd jobban fájni az arcom. Gondolom nem két pillanat lesz, mire igazi kezelés nélkül elmúlik.
Én ma nagy munkában vagyok, holnap lesz a férjem szülinapja, jönnek vagy 20-an bográcsos marhapörizni. Remélem ha hideg is lesz, legalább az eső nem esik. Most sütöm az első adag muffint a négyből, aztán még 8 kiló húst össze kell kockázni. A férjem megígérte, hogy segít, csak ha jól hallom, épp horkol. Elvitte lefektetni Lilit...

Képzeljétek, ma még nem pisilt be a lányom, pedig reggel óta bugyiban van. Csak nem ő szól, hogy ha pisilni kell, hanem én mondom neki, hogy már biztosan kell, üljünk a bilire. Ez így még nem az igazi. Aztán ha meg becsurog, akkor közli, hogy azért ment be, mert én nem szóltam. Hát kösz :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hogy nekem milyen rendes férjem van... Aludt másfél órát, miközben én sütit sütök, küzdök a marhahússal, na meg a súlyával... Majd kijött a szobából, közölte, hogy mennyire horkol a gyerek, majd átfeküdt a kanapéra, és azóta itt horkol. De az, hogy megkérdezné, hogy te ...., segítsek????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

LINACSKA
A házimunkában az én párom sem tesz arrébb semmit.
Mosogatni nem kell, mert ott a gép, de még oda sem képes betenni.
A ház körül viszont estig el tud dolgozni szinte megállás nélkül.
Ma fejezte be a kerítést egyedül, mert nekem megfájdult a hasam, a gyerek meg szarik mindenre.
De várom már a hétfő estét. A rockfesztiválnak is vége lesz, amit minden éjjel ingyen hallgatok. Mondjuk az EDDA nem volt rossz. :)
Gyerek is végre hazamegy. Ez a 3,5 nap nagyon hosszú nekem. :?
Egész nap az üvültözés megy, mert érthetetlen és az apjának is az idegeire megy, én meg magamra csukom az ajtót, mert tuti hogy ezért fáj a hasam, mert amúgy hétközben semmi bajom még akkor sem ha egész nap dolgozom.

MONIC
Sajnálom, hogy ennyi a munka.
Én vállalnám Danikát ha a közelben laknánk, de sajnos nem, virtuálisan meg nem lehet megoldani, hogy a fene vinné el.
Mondjuk amúgy is szar a netünk.
Rájöttünk hogy a nettel van gond, mert a szerelő netjével tökéletesen működött a gép, és átvittük a szomszédba is ahol ugyan szintén UPC-s net van ott is tök jól működik, de hogy nálunk mi a szent szar van, hogy itt meg ilyen csiga??? Én ezt nem értem.

Írok privit!

Az én családom férfitagjai is ilyen fafejek.
Pl. tegnap voltunk a tescoban mondom válasszanak maguknak kenyeret mert két napig nem lesz bolt, meg van otthon egy fél rúd szalámi, de az nem lesz elég úgyhogy valami felvágottat is nézzenek. Vettek egy csomag sertésvirslit aminek a 3/4 részét tegnap este megették, mert a párom kb. 6-ot a gyerek meg 5 db-ot szokott enni virsliből, ill vettek egy kiló kenyeret aminek a felét tegnap ma reggel meg a másik felét ették meg. Vacsira mit akarnak enni? Kenyeret virslivel! Mondom hogy nincs a kenyérből már csak egy csücsök, és hogy a virsliből is csak néhány db maradt, erre nekem hisztiznek, hogy miért???
Mikor én sem fehér kenyeret, sem disznóhúst nem eszem!!!
Tehát biztos nem miattam fogyott el.
Erre most megkajálták az én barna kenyeremet! :twisted:
Felvilágosítottam őket immáron 44szerre hogy ha meglesz Bogyi nem fogok tudni odafigyelni minden szarjukra, jó lenne egy kicsit önállósodniuk, de mintha a falnak beszélne az ember.
Két fa, sőt kőfejű mindkét hapsi.

VIKI
ÖRülök, hogy Bubusod már jobban van és hogy az étvágy is kezd visszajönni. Remélem a 3. fogacskát is minden különösebb gond nélkül megússzátok!

Amúgy tartozol nekem vmivel már több mint egy hete!

dita75

Csináltam 30. heti pocakfotót. Ha nem zavar benneteket, hogy bugyi-melltartós, közzéteszem.
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska: Még most jelentetted be, hogy jön a baba és már a 3. hét!!!! Szép pocak, Levinak jó helye van.
vicky79
Budapest III. kerület

LINACSKA
Engem nem zavar, olyan szép vagy, a talin még kicsit látszott hogy van husi, de most vékonyak a karjaid, lábaid, csak a pocak szép kerek de az meg jogosan! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nagyon csini kismami vagy.

dita75

Vicky, Dita,
köszi. A tali óta azért eltelt lassan egy év, még fogyóban voltam akkor.

Tényleg tali: legyen akkor két hét múlva??? Csak azért kérdezem, mert nagyon kevesen mondtátok, hogy jönnétek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Hogy telt a hosszú hétvége? Kár, hogy ilyen rossz idő volt! :(

Linácska,
Arcüreged javult? Csini a pocakod!

Monic,
Sikerült befejezned a zárást?
Sajnálom, hogy a fogad még mindig fáj! :(

Viki,
Át kell rendezni a szobát, mert már nem tudok egy szobában aludni (illetve nem aludni) Rékával, mert nagyon sokat mocorog éjszaka, és felébredek rá. Ma éjszaka is kb. 3 órát sikerült aludnom... :roll: Utána rakok fel képet.
Réka amúgy amióta az új tápszert kapja nagyon jól eszik. Sőt, múlt héten 330 g-ot hízott!
Fogascka kibújt?

Dita,
Na, tegnap mit ettek a fiúk, ha vasárnapra megették a kenyeret?

Képzeljétek, Réka már 58 cm, és szerintem elérte az 5 kg (tegnap 4960g volt), majd 10 után lesz méricskélés! Egyre aranyosabb, nagyon sokat mosolyog, és nagyon jól eljátszik már a játszóhíd alatt.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Nemone,

sikerült befejezni, de azért frászt kaptam ma mert hívott a könyvvizsgáló, hogy addig nem írja alá a hitelesítési záradékot amíg nem beszélek az egyik céggel mert vitás ügyünk van. Felhívtam a céget, erre kiderült, hogy van vitás ügyünk, de az 2009, úgyhogy le lehet végre zárni mindent. De szerientem öregedtem vagy 2 évet....
Én még egy szobában alszok Danikával, de szép lasan vissza kellene költöznöm a helyemre, de annyira megszoktam, hogy hallom a pici szuszogását. :oops: És sokkal egyszerűbb a szoptatás is mert csak 1,5 métert kell mennem és már ott is a kiságy. Nem mintha a háló nagyon messze lenne, de akkor is kényelmesebb.

Linácska,

nagyon szép a pocakod, és tényleg nagyon vékony vagy :wink: Talira mi szeretnénk menni a férjemmel.

Dita,

írtam privit :wink:

Ancsi,

megnéztem a fotókat az iwiwen és valami gyönyörű baba Lócika! Olyan szép formás !
És a hordozón jót mosolyogtam mert nekünk is ugyanilyen van, még a színe is, gondolom akkor a babakocsink is egyforma. Mi nagyon szeretjük. :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

A lényeget elfelejtettem, voltunk babaúszáson és nagyon jó volt! Danika egy kis hős volt, nem is a víz mennyisége zarta hanem a hőmérséklete, mert a 31 fok hirtelen hideg volt neki. Nagyon ügyesen úszott a víz alatt, aztán leültette az oktató a medence aljára és onnan is pillanatok alatt felúszott. És nem sírt, holott az oktató is mondta, hogy először sírni szoktak, mert hát a másik 14 baba is sírt, de az én fiam nem. :lol:
Viszont tényleg a kapcsolatteremtésről szól a dolog mert én emeltem mindig ki a vízből, ezáltal most csak bennem bízik meg, így nem tudom sehol otthagyni, csak velem akar lenni. HÉtvégén is mentem a könyvvizsgálóhoz (anyuéktól 2 utcányira), a babát ott hagytam anyuéknál, de üvöltött, így viszsa kellett mennem. Aztán amikor átvettem vigyorgott ezerrel. Na akkor megint otthagytam mert láttam, hogy nagyon jó kedve van, de aztán újra hívtak, hogy üvölt. Így a vége az lett, hogy ott ült velem a könyvelő irodában egész délután, ott etettem üvegből, altattam stb... És nagyon jó fiú volt, nem sírt, az volt neki a fontos, hogy mindig lásson vagy hallja a hangomat.
SZerintem ez is változik majd ha megszűnik a medence iránt érzett bizonytalanság benne. Minden pénteken fogunk járni úszni.
A többi baba már olyan mutatványokat csinál a vízben, hogy eltátottam a szám.

Kép}
monic80

sziasztok,

remélem mindenkinek jól telt a hosszú hétvége. nekem szombatig nagyon hosszú és fárasztó volt, de vas és hétfőn sem lustálkodtam nagyon, azért sem jöttem.

Dituli: bocsi, nem kerestem vissza, de szerintem úgy tettem fel a kérdést, h hova tünt a popód? vagy vhogy igy. mert szerintem eltűnt! :wink: és ha a párodnak más a véleménye, akkor vegyen magának szemüveget!! :twisted:

Linácska: nagyon csini vagy, nagyon szép pocak. taliban bizonytalan vagyok, lenne kedvem, de nálunk minden az utolsó pillanatban dől el, idő - erő - és Nándus függő , de én akkor szeretnék nagyon elmenni, ha innen a csajok többsége ott lesz.

Monic: sajnálom a füled és a fogad, remélem mihamarabb meggyógyul.

Viki: főzelék :oops: mi még olyat nem ettünk. :oops: tegnap a barack is csak nagy ordítással csúszott le, egy kicsinek a 3/4-e, a maradékot felhigítottam vízzel és cumiból kapta meg. :oops: úgy érzem, h még nagy bajunk lesz a hozzátáplálással. nagyon variálgatni meg nem is merem igy. ma adok neki egy sütőtök-alma-barack üvegest, eddig mindig sajátot kapott. ráadásul 3,5 hét múlva megyünk a tátrába nyaralni 1 hétre, ott tuti üvegest kell adni neki , mi lesz ott, belegondolni sem merek még. de nagyon félek már előre, remélem addig javul a hozzátáplálás.

NÉmóka: nagyon szép szoba, miből vannak az állatkák? örülök, h bejött az új tápszer, melyik az?

mi pénteken elmentünk ringatóba, először megnéztem a 2-3 évesek órájának a végét, mert nem tudtam, h korcsoportonként vannak az órák, majd visszamentünk a sajátunkra. Nándusnak szerintem nagyon tetszett. látott egy csomó gyerkőcöt , a többségük már kúszott mászott, remélem elleste a technikát!
szombaton voltak anyukámék, tök sokat segítettek, játszottak Nándussal , átültettük az összes növényemet, mert szegények már öngyilkosak akartak lenni, mert csak Nándussal foglalkozok velük már nem is, és még a fürdetésnél is ittmaradtak. jól le is fáradtak, nem kellett őket ringatni az este, de egész héten a hétvégét várják , h lássák Nándust.
vas meg anyósékhoz mentünk , ott voltak a sógornőmék is, jó volt. és vas egy nagyon pihentünk du, mert Nándus aludt 2,5 órát és mi is, hát nem tudom, h mikor volt ilyen utoljára.
hétfőn meg házimunkát végeztünk, bár a vasalással tegnap sem haladtam. nekem most a vasalás a feketebárányom, pedig én szeretek vasalni, de vhogy nincs időm rá, és többet mosok és így tök el vagyok csúszva.

szóval ma vasalás van betervezve 10000-el.
szép napot mindenkinek, remélem ma nem fog esni, még ha le is hűlt a levegő!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Monic: nagyon ügyi volt Danci, remélem azért nem fog mindig sírni , ha nem vagy mellette.

Évi: sajnálom az ovit, fellebezz feltétlen, nagyon szemetek lennének, ha nem vennék fel oviba Dorcit.

Viki: azt mondod, h Lackó is csípkedett és karmolt? azért zavar baromira, mert tök sokat az arcunkkal csinája. de igazából sokszor csak úgy akar kapaszkodni szerintem az arcomba, mintha a pólomba kapaszkodna, biztos, h nem akarattal csinálja. de pl a ringatóba oda kellett fordulni a jobb és a bal oldali szomszéd kisgyerkőchöz is egy játék alkalmával és tök féltem, h nehogy megcsípje őket. mert Nándus bizony nagyon érdeklődő , jobban érdeklődik mint fél, és ő már nyúlt a gyerekek után, megfogta a kezüket , pólójukat, az egyiknek a haja után is nyúlt, mert az hosszú és göndör volt. hú ha azt megtépte volna, elsűllyedtem volna szégyenemben. de hát még csak 5 1/2 hós, mi voltunk a legfiatalabbak, mindenki 8-9 hós vagy idősebb volt.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

CZinki,

a vasalás nálam is nagyon lassan halad mindig. Nekem sincs bajom vele, mert tv előtt csinálom és ha jó műsor megy akkor meg sem kottyan.
Nagyon jót nevettem a leírtakon, te mindig olyan jó stílusban írsz, hogy teljesen átélem a szitukat és közben hatalmasakat nevetek itthon egyedül a gép előtt. :lol: :lol:
Én még nem kezdtem el a kóstoltatást, megvárom a 4 hónapot, addigra lesz friss hazai gyümölcs, a hűtőháziak iránt nem olyan nagy a bizalmam. Én megeszem őket, de Danika jó lenne ha igazi fáról frissen leszakított gyümölccsel indítana.

Kép}
monic80

Czinki,
azért is kérdeztem a talit, mert ha jól emlékszem (és bocs ha valakit kihagyok, nem szándékos), csak Dita, Monic, és Twist jelezte, hogy jönnének. És nem tudom, hogy így van-e értelme, vagy inkább csináljuk megint olyat, mint tavaly, hogy Pesten talizunk, az talán többünknek jó helyileg.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

képzeljétek kiderült hogy korlátozták a netemet ezért ilyen lassú. Pedig hetek óta minden be van fizetve, mert amikor megjött végre a tp-em feladtam a két elmaradt csekket és nem állították vissza a ganék. Pedig ez már legalább egy hónapja volt.

LINACSKA
Sajnos nálunk is a legutolsó pillanatban derül ki hogy tudunk-e menni, mert a két fiú olyan mint az időjárás. A gyerekkel amúgy megmondom őszintén nem is szívesen mennék, mert nagyon égő.
NEm lehet vele megjelenni társaságba.
Még enni sem tud kultúráltan.

NEMOKA
Kimentem a non-stopba és vettem egy kiló kenyeret.
Szuper hogy Réka elvan a játszószőnyegen. Én is szeretnék majd valami szép színeset venni Bogyinak.
Szépen fejlődik a kicsi lány. Mindig előttem van az arca. Olyan édi volt ahogy próbált velem pletykálni. :)
Zsigit is bármikor fel tudom idézni, azok a nagy meleg szemek varázslatosak nem? Azért egész más életben látni őket mint képeken.

MONIC
Örülök, hogy sikerült a könyvelést lezárni.
Danika nagyon ügyes. NEm is gondoltam volna hogy nem fog sírni.
El tudom képzelni milyen büszke vagy rá.
Hamarosan ő is tud majd olyan mutatványokat mint a többi gyerek. Párod is volt?

Köszi a választ, majd ha megjöttem a városból reagálok.

CZINKI
Köszi hogy így látod, amúgy ezek a képek olyan csalókák.
Örülök, hogy tudtatok du. sziesztázni a pároddal. Anyukádék nagyon aranyosak hogy ennyit segítettek.

Én utálok vasalni. Magamnak leginkább olyan cuccokat vásárolok ami nem vasalásigényes. De sajnos a páromnak meg a gyereknek szinte csak olyan ruhái vannak amiket kell vasalni.

Tegnap egész délután takarítottam, és annyira fájt utána a derekam, hogy egész éjjel alig aludtam, nem tudtam fordulni csak fájdalmak és nyögések árán. Valami idegszál csípődhetett be mert egy ponton akkorákat nyillalt ha mozdultam. :roll:
Ezen mondjuk nem csodálkozom, mert a fiúk olyan disznóólat tudnak csinálni, és képes voltam a gyerek szobájában is rendet és tisztaságot teremteni. A taknyos zsepitől kezdve minden a földön van, mindenhová leteszi a rágógumit, vagy 5 helyről kapirgáltam fel, az ágyneműtartójából egy rakat szennyest halásztam elő, és a szekrényében is voltak sáros farmerek. Majdnem tönkrement a vadiúj porszívóm is miatta mert felszívtam véletlenül vele egy kis ceruzát ami az ágy mellett volt, és nem láttam a peremétől. Még jó hogy a férjem meg tudta csinálni.
Ja és az a legszenzációsabb hogy mondtam neki hogy szedje össze a szemetet (felét nem szedte össze, de most nem ez a lényeg) és van egy nagy papírkosár a szobájában ami dupla akkora mint a konyhai szemetes, de természetesen ide gyűrte be az összes taknyos zsepijét meg szemetét és kiborult az egész mert annyi esze nincs hogy lássa hogy nem fér bele az a sok mocsok. Úgy üvöltöttem, hogy majdnem berekedtem, mert ez már az utolsó csepp volt a pohárban az egész hétvégére.

Bocsi egy kicsit elkalandoztam..... :oops:

A pécsi állatkertben voltunk szombaton meg a tévé toronyban.
Végig szakadt az eső az úton, de mire odaértünk elállt szerencsére.
Viszont elég hideg volt. Sztem egy kicsit meg is hültünk, igaz a gyerek télen-nyáron köhög meg napi 100 zsepit elfúj, de most mintha még jobban köhögött volna. PErsze sortban akart jönni fél óráig bőgött hogy nem engedtük, mire végre hajlandó volt egy farmert felvenni. Félúton betakarózott, meg még a fűtést is be kellett kapcsolni, sortban szerintem jégtömb formájában vettük volna ki az autóból. Aztán másnap reggeli után is rátört egy olyan köhögőroham hogy a fél reggeli kijött belőle. Fél órán át takarítottam a hányást, még a fal is olyan volt.

Na megyek elfaxolom az upicinek a befizetett csekkek másolatát,remélem legkésőbb holnapra visszaállítják a netemet.
Aztán kitakarítom a fürdőt mert arra tegnap már nem volt lelki sem testi erőm.

Pusza
Dita

dita75

Dita,
hát nem irigyellek a hétvégéid miatt. És meddig fog ez még így menni? És miért te vasalod a gyerek ruháit???????? Anyuci???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska,

szerintem akkor legyen majd Pesten a tali, mert akkor tényleg sokkal többen tudnának jönni.

Dita,

hát horror ami nálatok van. :evil: Én mindig panaszkodok, te is tudod, de szerintem befoghatnám a számat, mert hozzád képest nálunk menyország van :oops:
Igen, a párom is volt, mert annyi cuccot kell vinni a babának, hogy egyedül nem is bírtam volna el. És mivel a medence partján kell felöltöztetni, hogy ne fázzon meg így oda kell minden cipelni és egyedül a babával a kezemben nem bírnám. Vagyis bírnám de félek, hogy elcsúszok és akkor megsérülünk.

Kép}
monic80

haliho csajok,

Úgy volt hogy megyünk a Balcsira a hétvégén, de nem sikerült lemenni mert piszkos hideg volt, és nem mertem kockáztatni Olcsával. Szóval maradtunk itthon és tévéztem állandóan apa volt sokat Olcsikával. Olcsi mint mindig rengeteget eszik, nem tudom meddig birom ezt hozzátáplálás nélkül mert már kezdi kienni a fagyis tejeket is van még 8 db és vége. A ciciből kb olyan 900 ml jön most le naponta de az kevés. Úgy tűnik lassan megszűnik a jó világ talán négyhónapos koráig birom tartani hogy nem kap csak anyatejet aztán jön egy kis tápos hozzátáplálás. Több mint 8 kgos gyereket baromi nehéz kietetni én már hiztam több mint 10 kg azzal hogy azért eszem hogy legyen tejem és annyi hogy elég legyen neki, de már piszkosul elegem van. Agyümis illetve főzelékes hozzátáplálást mindenképpen csak 6 hónapos kor után tervezem, eszem ágában sincs előbb kezdenem, talán túl sok előadásra jártam a Sotéra vagy túl sok szakkönyvet olvastam el ezekről, dobálhatjátok rám a köveket de erről ezt gondolom. :roll: :oops:

Moncsi, örülök hogy Danikának ilyen jól ment a babaúszás.

Ditus, gondoltam rád a hétvégén és mondtam is a férjemnek hogy irigyellek mert ott volt nálatok a Pannónia Fesztivál. Mit megadtam volna érte.........

Némóka, Rékus nagyon cuki lehet, én is próbálom Olcsit a játszószőnyeg alá kényszeriteni, de még nem igazán találja fel magát hosszú ideig csak ideig óráig.

Viki, teccett a múltkori hozzászólásod, hogy szard le a házimunkát, azóta csak ezen nevetek :wink: :wink: :wink: nem sokat kerteltél :roll:

Czinki, megint beleléltem magam amit irtál, már most bevagyok szarva ettől a hozzátáplálástól, nálunk is lesznek műsorok sztem. Bár eddig Olcsi jó evőnek bizonyul :oops: :roll:

Kép
pgsuska

Linácska, jaj és a lényeg dönörű a pocakod, és szép vékony van. Azé a cukor dolognak van előnye is :wink: :oops: nem eszünk annyit :roll: :oops:

Kép
pgsuska

Zsuzska,

nekem is kevesebb a tejem, nekem naponta kb 500-600 ml jön csak le :cry: Tápszerrel szerencsére nincs gond nálunk, Danika szépen megeszi azt is.
Neki is hatalmas az étvágya.
A játszószőnyeg nálunk nagyon bevált, képes akár 1 órahosszát is eljátszani egyedül alatta. Aztán ha elfárad berakom a babakocsiba, kap cumit és már alszik is.

Kép}
monic80

hali,

Monic, Zsuzska: örülök, h jót nevettek, bár én néha nem, de remélem nálatok más lesz.

hát nekünk nem ízlik a sütőtök-barack-alma üveges . 25 gr-t úgy ,,erőszakoltam- énekeltem- verseltem ,, bele és még közben vizet is adtam neki. hát csajok, ha látnátok, megfeszíti magát a babahordozóba, belevörösödik, üvölt, összeszorítja a száját, kapálózik és ha betalálok a nyitott üvöltő szájába, akkor meg a nyelvét dugja ki. kész vagyok. most már tényleg aggódok, h mi lesz .
most egy anyuka azt ajánlotta, h éheztessem ki, egy cicit akár hagyjak is ki, és ha nagyon nem eszik akkor szoptassak rá.

Viki : mi erről a véleményed????? eszünk hajnali 4kor, reggel 8kor, utána 12, du 16 és este 21körül , persze +- 1/2-1 órák becsúsznak. és 180-200-at eszik alkalmanként. de most 13kor úgy üvöltött kb 10 perc cici után, h azt hittem, h nem volt tejcsi, erre a mérleg 190-t mutatott , ezután még sikerült 30-t lefejnem és még azt is megkapta. a gyümit 10-11kor próbálom adni, lehet, h tényleg nem éhes? de akkor a vizet miért issza??

pesti tali lehet, h jobb lenne! nekünk tuti jobb lenne!!!

hát az, h ha tele a gyerkőc hasa, akkor tuti jól alszik , ez ránk nem igaz, vagyis az én fiam ezt a részt nem tudja. 13kor megevett ügye 220-t , elég hamar bealudt, összecsaptam magamnak egy tojásos lecsót, erre leülök a kajával a net elé, a 2. falat után felsírt Nándi. :shock: berohanok, cumit szájába rakom, kedvenc elefánt farkát a kezébe, bekapcsolom a babazenét, alszik 5 percet. :cry:

egyébként de voltunk pajtizni a párom munkatársának a felesége (1 hónap múlva szül és van egy 2,5 éves kislányuk) áthívott magukhoz. kertesházban laknak 1 utcával arrébb, ott volt még egy szintén pocakos kisgyerekes anyuka. olyan jó volt dumcsizni. levegőn voltunk és még Nándus aludt rajtam a mei-taiban is vagy 40 percet.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

na, kiraktam Nándust a játszóra kicsit.

a tejcsi 3. hó körül apad kicsit, mert akkor kezdenek a hormonok a régi kerékvágásba kerülni, ezrét van gondolom, h van akinek már ekkor megjön a piri. de utána újra több lesz, v rosszabb esetben elapad. ezt a gyógyszertárban mondták nekem egyszer.
de nekem pl tök hullámzó volt végig szinte a tejcsi, volt, h már 1 hósan megevett Nándus 150-t egy ciciből , de volt olyan is, h a 2ből kijött 90. nekem a jobb cicim gyengébb, és most 2ből etetek mindig már régóta, így van, h 160-190-t megeszik Nándus ciciből és lefejem a maradékot, ami 20-50 között mozog. estére egyre kevesebb a tejcsi, de tökre függ, h mennyire vagyok fáradt, depis. de a lényeg, h 4X 180-200-t megeszik, a hajnali 4es etetés nem mérem, azt nem tudom,h mennyi, de az sem kevés, mert akkor szétdurrannak a cicik.
szóval ne aggódjatok , visszajön a tejcsi!!! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czikicsek!

Ne haragudj meg azért, amit mondok, de a tapasztalat beszél belőlem, és nem akarom, hogy te is úgy járj, mint én :cry: A kaja erőltetése sose vezet jóra, ha nem kéri még Nándus, akkor ne add neki. A kiéheztetés meg szerintem a legrosszabb tanács, amit valaki adhat :evil:
Én is így kezdtem, hogy énekeltem, mondókáztam kajáltatás közben. Aztán ez sem volt elég, játékot is adtam a kezébe. Később jött a tv előtt kaja, mert már a játék se kötötte le, és nem evett. Mire észbekaptam, már ott tartottunk, hogy futkároztam utána egy-egy falattal a kezemben, és futtában etettem meg... Az eredmény mára (a sok tukmálás és könyörgés hatására, meg annak köszönhetően hogy már egy merő ideg voltam minden etetés előtt): egy válogatós, semmit meg nem evős, asztalnál meg nem maradós hisztis kiscsaj, aki fényen él :cry: Rossz emlékként maradt meg benne az etetések képe, és az rögzült, hogy enni nagyon gáz, és nem is eszik...
Ilyen picik nem manipulálják még a szüleiket, ha nem kéri, akkor még nincs szüksége rá. Ha itt az idő, tuti el fogja fogadni! Szerintem tarts egy kis szünetet a hozzátáplálásban, pár nap múlva próbálkozzatok újra, semmiről se maradtok le.
Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is, mert én is okosabb szeretnék most lenni, mint a Dórinál voltam...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Moncsi, mi nem cumizunk de nagyon hajlok a játszószönyeg fele. Sztem az jó dolog, csak sokszor úgy látom hogy még pici hozzá. Pl. azért sir mert nem ér el vmilyen játékot csak látja lógni.

Czinki, remélem hogy nem bántottalak meg, nem kiröhöglek, csak beleélem magam a dolgaidba amiket irsz és ezen somolygok. :cry: Jah és köszi a jó tanácsokat, nekem sztem az tett be hogy megjött a mensim az visszavett a tejciből, de nem adjuk fel.

Évi, igazad van, Dórci kemény lehetett hogy nem akart kajálni megmondom őszintén én már most félek Olcsától. Baromi akaratos és massziv gyerek, a végén még kikapok....... :oops: :wink:

Kép
pgsuska

Csajok és nem is mondtam nektek a jó hirt::::::::: már nem eszünk éjjel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Este fél kilenc kilenc között van az utsó etetés és a reggeli pedig fél nyolc nyolc között, Isten tartsa meg jó szokását. Én pedig először aludtam a szülés óta 7 órát egyben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
pgsuska

Czinki,

én sem azt írtam, hogy kinevetlek, csak nagyon jó stílusban írod le a magatokkal történteket. Én is izgulok, hogy nálunk milyen lesz majd a hozzátápi. De egyenlőre még marad a tej.

Zsuzska,

Danika eléri a játékokat a szőnyegen, ütögeti őket. Van, hogy 1 ütéssel négyet is megcsap. Aztán nézi őket ahogy himbálóznak.
Hasra is szokam fordítani, hogy erősödjön, akkor vagy a tükörben nézi magát vagy a színes mintákat figyeli.
Örülök, hogy sikerült 7 órát aludni, én is ügyelek rá, hogy minimum ennyi meglegyen nekem is mert akkor másnap nem vagyok egyáltalán fáradt, és türelmem is van elég.

Évi,

sajnálom, hogy Dorci ilyen rossz evő. A férjem lánya is ilyen volt, most meg levesből 2 tányérral eszik, másodikból is minimum eggyel, de van , hogy abból is repetázik (ls nagyon szép vékony mégis). Remélem Dorcinál is javul a helyzet.

Kép}
monic80

Megyek, mert jön a barátnőm Danikázni.

Kép}
monic80

Halihó!
Ide is érek lassan. Bocsi csajok, hétvégén jött a család, Lackó sem volt 100as. Éjjel még kel, köhög, van, h félórát is fent vagyunk, aztán kiköhögi magát és visszaalszik. Fosi már nincs, hányás se szerencsére. Étvágya is visszatért (az elmúlt héten pl. tápot alig fogadta el, leginkább félálomban, az én hajam meg hullott ettől).

Linácska!
Nagyon szép a pocid! Annyira formás!!!

Némóci!
Örülök, h Rékus ilyen szépen fejlődik! Már van 2 foga, ahogy reggel éreztem, már reszel a 3ik is.

Moncsi!
Annyira jó, h jól sikerült a babauszi. Képeket csináltatok? Danci már tanulja a szakmát? :lol:

Czinki!
Lackó mai napig csapkod és csíp. Pl. ha játékban túl közel hajolunk hozzá. Egy talin az egyik kislányt is kupán vágta egy labdával, el is kezdett sírni a csajos. Még nem érzik, h ezzel bántanak. Fogd meg a kezét, és mond h nem, nem szabad.

Hozzátpival legyél bátrabb.
Ha délelőtt nem fogadja el, akkor próbáld meg a délután 4 és az esti 9 órási kaja között adni.

Lehet, h a főzeléket meg simán elfogja fogadni, érdemes kínálgatni, hidd el.

Vizet azért fogadja el, mert szomjas.

Ha üvölt, ne erőltesd, mert csak elveszed a kajától a kedvét.

Ditus!
Drága! Vigyázzál jobban magadra! Fogd be a férfinépet is a takarításba! Nehogy vmi baja legyen Bogyócinak!

Zsuzska!

Ne beszéld be magadnak előre, h nem bírod tejjel. Tejcsi szaporítással kapcs. írtam privit.

Lackó 5 hó után már kapott gyümit, tejpépet, aztán szépen lassan jöttek a főzeléket. Teljesen étkezést 7 hónapos volt, h ezzel váltottunk ki önállóan. Most meg már csak reggel és este tápozik. Van, h 3szor eszik főzeléket + 1 üveg gyümi is lecsúszik.

Én azt látom, h aki korábban is jó evő volt, az a hozzátápi után is az lesz.

Örülök,h jól alusztok éjjel.

Évi!
Teljesen egyet értek veled, h nem szabad a gyereket kajával kergetni.
Én mondjuk ahhoz is ragaszkodom, h enni, csak az etetőszékben, v. babakocsiban ehet (ha úton vagyunk vhol). Nincs zene, tévé, játék, csak énekelek, beszélgetünk max. Ha nem kéri, forgatja a fejét, akkor kiveszem, félóra múlva megkínálom megint. Nagyon ritkán kínálok neki más kaját (vagyis megkínálom vmivel, ha azt nem fogadja el, akkor ritkán kínálom másfélével), kaja közben nem szoktam itatni.

Házimunka
Szerencsére nálunk, h Lackó jól alszik még napközben többször is nincs ezzel gond. Most már heti 2-3 alkalommal porszívózok, h kijárkál mindenhová (még a konyhát is porszívózom emiatt). Vasalni este szoktam, amikor őt lerakom. Folyosón felállítom az állványt, ő rálát az ágyából, aztán csak azt veszem észre, h mire a feléhez érek a dolgoknak már horpaszt.

Bevásárolni 1szer megyünk egy nagy bevásárlásra, aztán a többi friss árut (kenyér, felvágott, zöldség, tej) folyamatosan frissítjük.

Ja, és nem félek befogni a házimunkába az uramat sem. Bár nagyon cuki módon hétfőn elmosogatott, míg lent sétáltunk, és még a reggeli bundáskenyeret is ő csinálta.
20150601134430

Most csak egy gyors közérdekű közlemény:

Nellikének holnap kiveszik a babáit! Kéri, hogy drukkoljunk!

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Lányok,
akkor legyen inkább Pesten a tali valamikor, lehet, hogy tényleg egyszerűbb odajutni.
Na meg a párom kitalálta, hogy kapott egy kis eurot, és menjünk ki Ausztriába, és vegyük meg ott Pöttynek, ami hiányzik, végül is így úgymond ingyen lenne. Na és júniusban pont csak a 13-a szabad, utána meg már 9. hónapos terhes lennék.

Zsuzska,
most őszinte legyek... nem nagyon tartom a diétát. Tegnap ettem francia krémest, utána két szelet fehér kenyeret (nem lett volna elég a graham, és inkább reggelre hagytam azt), na és mindezek után egy órával 5,5 volt a cukrom. Így azért nehéz betartani, hogy látom, hogy nem igazán megy fel.
A terhelésem (lötyis) is 6,9 volt legutóbb, ha most nem tudnánk az előzményekről, mindenki happy lenne, mert ugye 7,8-ig jó, és elfogadja mind a védőnő, mind a doki. Alapvető dolgokat azért betartok, graham kenyeret eszek, 3 óránként eszek, fruktózt, vagy édesítőt használok, de nem számolgatok. Nagyjából azért rendben van. Rizst nem ettem terhesen, krumplit is csak módjával, tésztából durumtésztát, csokit szinte egyátalán nem. Azért remélem ezt a 10 hetet még kibirom így.

Köszi a pocakdícséreteket. Jövő szerdán megyek UH-ra, kíváncsi vagyok, mekkora már Pötty.

Ja, és képzeljétek, szobatiszta lett a lányom. Csak jót tett ez a gyerekpszichológus, hogy felvilágosított, hogy bármeddig is várunk a pelenkalevétellel, pár napig össze vissza fog pisilni-kakilni a gyerekem. Így is volt, 4 napig ment mindenhova, szombat óta csak wc-bilibe. Mondjuk most szenvedünk a kakival, mert 2 napja nem jön ki, és már fáj a hasa.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nellikééknek gruppen drukk holnapra!

Linácska!
Lilid nagyon ügyi! Remléem kaki manó hamarosan meglátogatja majd.

Férjed szülinapi bulija hogy sikerült? Milyen muffinokat sütöttél?

Az én férjem is lebetegedett, fáj a torka és a feje. Már alszik
:shock:
20150601134430

Viki,
közben már a kaki is kijött. Másfél órát szenvedett vele, de kijött.
Buli elment. Csak jól elkülönült a két család, de ez mindig így van. Nem volt olyan igazi "buli". Nem is hiányzott. Apukám jól jellemezte: ha nincs ott a keresztapám, akkor halálra unja magát. Ő olyan jó szövegű pasi.
Muffinból a csodálatos csokis muffint sütöttem, így lehet a neten is megtalálni, csak én szoktam bele tenni őszibarack befőtt darabkákat is. Meg a csokit kihagyom, és kakaóport teszek bele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska: Gratulálok a szobatisztasághoz. Sokáig vártatok rá, de Lili ügyes lány, kakis bilivel várja a tesót, hogy az ő pelenkázásával ne legyen gond. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,
azt hiszem, ezt én rontottam el, hogy vártam a csodát. Mert eddig bármikor próbálkoztunk, bepisilt, bekakilt, én meg visszaadtam rá a pelust. De mikor a pszichológus mondta, hogy ezen túl kell esni, bármikor is veszem le, akkor már tudtam, hogy ez normális, és tényleg négy nap után meg is oldódott. Lehet, hogy egy fél évet megspórolhattunk volna. Levinél már okosabb leszek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt! :lol:

Kép

Tegnap délután értünk haza! nagyon jó volt!Húgom még egyben, szerencsére nem rövidült a méhnyak.. :lol:

sajnos rossz idő volt így strandra nem mehettünk...

Pénteken meglátogattuk nővéreméket, és Csiguszka kapott egy nagy táska cipőt amit unokabátyoktól örökölt :lol: megoldódott a cipőkérdés! utáőna elmentünk párom családjával bulizni, ahol kipróbáltuk az első később teszem le estét hááát végigordította az 1 órás hazautat

:cry:

Kaptunk egy csomó ruhát is.. így kánaán!

:lol:

Moncis örülök,hogy tetszik az uszi, anyához ragaszkodás nekünk anélkül is van hihi

Ditus szép cuccokat vettél!

Lina gyönyörű pocak! jó vásárlást ! párod fülibe toll amiért nem segített!

Viki Zsigámnak felül 4 foga próbál jönni egyszerre megint éjszakázunk ..Lackónak gyógypuszi

Én is vagy etetőszék, vagy babakocsi.. másik ételt sosem kínálok, várok inkább! én január közepén kezdtem el a hozzátáplálást a 10 órai gyümivel.. egyszerre csak egyfélét kapott nem kevertem neki.. hét hónapos volt amikor a 10 órait kiváltottuk gyümivel utána az uszonnát váltottam ki kb 8 hósan 9 hósan az ebédet és ez jelenleg így tart! vizet azért t fogadja el,mert szomjas.. Zsigi is mindig elfogadja... bár ő nem iszik teát és gyümölcsleveket! kizárólag vizet!

egyenlőre ennyi.. majd még jövök puszi mindenkinek!

ja anyósom a hátam mögött páromnak mondta hogy nem tetszik neki ahogy etetem a gyereket..ennyi idősen már mindent kellene adni neki! párom mondta neki, hogy te a nagymamája vagy, csupán annyi a dolgod,hogy szeresd és nem az,hogy megkérdőjelezd az anyja döntéseit, amit egyébként én is támogatok! ettől a mama lement hídba... de jó hogy nem lakunk otthon! még a végén rámküldi a gyámügyeseket! mert nem adok a fiamnak tojásfehérjét meg csokoládét! ! :lol:
Vendég

sziasztok,

Monic, Zsuzska: tudom, h nem rosszindulatból nevettek ki , minden ok, nem sértődtem meg egyáltalán. :wink: :lol: van , h én is nevetek, pl amikor szegény Monic mesélted el, h a férjed felhúzott és a lábadra fejted a tejcsit. :oops:

Zsuzska: azért jobb minél előbb szerintem kezdeni a hozzátápit, mert 7 hósan már husit is kell ennie a gyerkőcnek és védőnőm mondta, h már 6 hó körül kiürülnek a vasraktárak, de hát nem kezdtheted rögtön hússal ,hanem csak gyümivel utána zöldséggel , főzivel stb. ez egy hosszú folyamat. igaz egy 10,5 hós kislány anyukája mondta, h náluk nem volt átmenet, és rögtön megevett a kislány 50 gr almapépet, nem is adott neki előtte almalét. Nándus 25 gr-t hányt ki!! szóval minden gyerek más, de én örülök, h már elkezdtük korábban , mert így látom, h nálunk ez nem lesz könnyű menet. bár sokan mondják, h az ő gyerekük is először tiltakozott, majd jó evő lett, csak rá kellett kapni az ízre. és a védőnő szerint inkább gyümivel , főzivel tápláljak hozzá ne táppal. az egy dolog, h ha nincs elég tejcsi és kell a plussz tápi.

Évi: nagyon köszi a tanácsot!! azért kérdeztem, mert szükségem van a tanácsra!! én is féltem attól amit leírtál, h megutál majd enni. pláne ha még le is fogom a kapálózó kezét is :oops:

Viki : köszi neked is a tanácsot!

és arról mi a véleményetek, ha egy kajcsinál gyümit adok Nándusnak és ha nem evett eleget rászoptatok? nem fogja az bántani a pociját? nem fog fosni v hányni , csináltatok ilyet??
de azért is vagyok magam alatt, mert a sütőtököt mindenki dícséri és h azt mindenki szereti, de mi nem :oops: :oops:

most ráadásul taknyosak vagyunk :cry: este óránként ébredtem Nándushoz. reggel kiporszívóztuk a nóziját, szerencsére elég jól bírta, volt kis sírás, de nem volt vészes, volt h nem is sírt, tűrte h szívjam. a gyüminél ott aztán tényleg üvöltött. milyen sűrűn szívjam ki neki, ahogy látom, h nem kap levegőt. nem akarom, h letapadjon és arcüreggyulladása legyen.

köszi megyek,mert most nagyon sír.
pusaz

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

ami még kimaradt,

Viki: örülök, h jobban vagytok, grat a 3. foghoz

Boni: neked is köszi, örülök, h jól sikerült a kiruccanás, és kaptatok egy csomó rucit

Dituli: ha nagy a kupi a gyereknél, v a konyhában, ülj le szúúúszááááááá vegyél mély levegőket és szokj hozzá a látványhoz!! :wink: én terhesen , hatalmas pocakkal , baromira fájó derékkal felpórszívóztam , felcsavartam a szőnyegeket és felmostam a parkettát, akkor rendeztem át a 2,5 X 2,5 m-es nyitott polcunkat, mindent leszedtem leporoltam és átrendeztem az egészet, baromi nagy meló volt. de amióta megvan Nándus , bár lehet h csak ez rám igaz és kövezzetek és vessetek meg érte, de én antiháziasszony lettem. :oops: van h 2 -3 napig fut a lakás mire rendberakom, tip -top lesz. a párom bevásárol és porszívózik, szóval rak le az asztalra , de azért nem veszi észre sokszor a dolgokat és én olyan vagyok, h én inkább megcsinálom mint mondom, h mit kellene csinálni. ja és én utálom a mosogatógépet, és szeretek mosogatni, a párom meg mindig leszid, h megint elmosogattam ahelyett, h bepakoltam volna a gépbe a cuccokat. legutóbb is nekiálltam mosogatni, mire észrevette már a felét elmosogattam és akkor mondta, h ő be akarta pakolni a gépbe a cuccokat, csak én gyorsabb voltam.
hidd el, kezdetben , ha Bogyó kibújt, akkor szoptatsz, pelenkázol , altatsz és örülsz egy kis pihinek, amit majd nem arra kell fordítanod, h a srác trágyadombját rakd rendbe, hanem aludj , h legyen Bogyónak sok-sok tejcsije!!
a lényeg, h kezdetben nem lesz időd házimunkázni az tuti! szokj hozzá egy kicsit a kupihoz!

én jelenleg az ellenkezőjére edzem magam. ha Nándus elkezd kúszni, akkor majd szerintem tisztaságmániás leszek, és én is hetente 3szor takarítok , mint Viki, mert nagyon muszály lesz, mert azt mégsem hagyhatom, h Nándus a koszban csúszkáljon, pláne, h ő a kezét sokszor a szájába veszi és amúgy is mindent a szájába vesz.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Bocsi még nem olvasam vissza, de mindjárt pótolom.

Nem tudok elmenni a fogorvoshoz!!!! :(
Az nagy baj? Ugyanis két lukas fogam is van sajnos.

Elindultam immár 3x-a mert először 8 hetesen indultam neki, de hányingerem lett, aztán nemrég újrapróbálkoztam, de akkor sem jött össze, most meg az utcán ájultam el félúton, ott fetrengtem az árok partján mint valami részeg pasas. Képtelen vagyok elmenni, nem tudok ellene tenni.

Ti mit csinálnátok a helyemben???

dita75

Ditus én is ugyanilyen gondban voltam, aztán a 3.trimeszterben voltam úgy, hogy el tudták kezdeni a gyökérkezelést, aztán miután megszületett Zsiga addig gyógytömés volt benne... ááááááááááákitartás!

Czinke nem minden gyerek szreeti a sütőtököt.. lehet hoyg nálatok az alma, öszi marad bennt..

mindenesetre szerintem tegyen mindenki a belátása szerint, mert ez a mikor és mit téma örök vita téma :lol: :wink:

ZSiga pl most már iszik tápszert reggelente... :lol:
Vendég

LINACSKA

Nem tudom meddig megy ez még de sztem sokáig, és még csak most fog jönni a java. Egy 12 éves gyerek azért még jobb mint egy 15-16.
Akkor már végérvényesen szarik majd a fejünkre.

Látod mégiscsak lassan megszokja Lili hogy nincs pelus és bizony pisiben nem annyira jó lenni. Örülök, hogy a kakigond is megoldódott.

SUSKA

Sajnálom, hogy nem jutottatok el a Balcsira de tényleg elég szar volt az idő. Főleg a part környékén nagyon cudar volt, jól tettétek hogy otthon maradtatok.

Hát én cseréltem volna veled erre a 3 napra, mert baromi hangosak voltak ezek a srácok itt az erdőben. Egész du-tól hajnalig ment a zenebona, még jó hogy éjjel hideg volt és nem kellett nyitvahagyni az ablakot, de így is simán lehetett hallani még az üveg is rezgett, vagy a falak nem tudom.
Ráadásul ezek a huligánok feltörögették a garázsokat, és vandálkodtak. Ezzel ütötték el az időt du-ig amig nem jöttek a fellépők.

Sajnálom hogy tejileg már nem tudod kielégíteni Olcsa igényeit. Én amondó vagyok, hogy egy anyának tudni kell hogy mi a jó a gyerekének. Van egy 6 gyerekes anyuci az egyik fórumon ő már nagyon az elején adott mindenfélét a gyerekeinek és nagyon lehurrogták, hogy hogy tehetett ilyet velük.
Szegény mindenhonnan kapta a szidalmazást, meg a rosszallást.
A te döntésed az hogy mikor mivel táplálod a gyermekedet, hiszen te csak a javát akarod, és nálad jobban nem tudhatja senki mire van szüksége, úgyhogy sztem bármit is teszel az csak jó lehet.

Örülök, hogy az éjszakáid már csak az alvásé! :)

ÉVI

Hát ez elég horror, remélem az ikrekkel könnyebb lesz.
Amúgy sok gyereknél lehet ez a jelenség, anya épp nemrég mesélte, hogy amikor tolt a kocsiban alig voltam egy éves - de az egyik kezemben krinolin másikban egy óriáskifli és vígan csámcsogtam, az utcában az ismerős anyukák irigykedve néztek minket és mondták anyunak, hogy öröm nézni engem, mert az ő gyerekeikbe alig lehet beletukmálni a kaját.

VIKI
Te egy szuperanyu vagy! :)

Királyság hogy Lackó jobban van.
Fodrásznál voltatok?

Én az egész lakást porszívózni szoktam már régen. Tök jó ez a hepa filteres gépezet az utolsó porszemet is felszívja.
Amúgy nálunk sehol sincs szőnyeg, mégis bekapcsolom a porszívót és végig megyek vele az egész kecón. A takarítógépet már nem is használom régóta semmire így odaajándékoztam anyunak.
A párom fia porallergiás, kiváncsi vagyok, hogy ezzel az új szívókával mennyire fog javulni az állapota. Bár ezen kívül még sok minden másra is az (én meg rá)!

NELLIKÉNEK EXTRA DRUKK
(köszi Nemo a híreket)

BONI
Ugyanazt tudom mondani mint Suskának, az anyósod már múltkor is kihúzta gyufát a csokinyúl evéssel.
Én egyáltalán nem akarok adni édességet a gyereknek, és az én anyósom is már most furcsán nézett de leszarom magasról, és remélem az én párom is majd így kiáll mellettünk mint a te férjed.
Nagyon ügyes volt!

dita75

BONI
Akkor megnyugodtam, bár attól félek, hogy még a 3. trimeszterben sem leszek képes elmenni. Főleg a mai élményem után.

Az a szerencse hogy mostanában nem fáj, max akkor ha ráharapok vmi keményre, de vigyázok, hogy ilyen ne forduljon elő.

dita75

Ditus, én annyi idős terhes voltam mint Te amikor elmentem a fogászatra és érzéstelenités nélkül betömte a fogamat. Azt hittem milyen szörnyű lesz, de nem is fájt. Lefújta előtte valamivel aztán hajrá. Lehet hogy dokker függő.

Czinki, ebből a szemszögből nézve igazad van, de tényleg minden gyermek más. Nekünk ezt mondták én hallgatok rájuk aztán meglátjuk mi lesz a vége. Örülök, hogy nincs hari :wink: :oops:

Boni, hajrá Zsigi fogak, nehezen viselni nagyon?? Tényleg ilyenkor mit csinálnak amikor jön a foguk???

Kép
pgsuska

Sziasztok!

Először is:

Nellikének 10:08 perckor megszületett Zsombi fia, 10:10 perckor pedig Zsófi lánya! Korababák, de jól vannak! Egyenlőre csak ennyit tudok.

Monic,
Örülök, hogy jól ment a babaúszás!
Ügyes vagy, hogy végeztél a zárással!

Czinke,
A fali dísze hungarocellből vannak. Innen rendeltem: www.mesedekor.hu
Mi ez a ringató?
Az új tápszer a Humana HA 1 LC pufa, és ma volt a dokinő, és tejpépet is Humana-t írt fel.
Hát, a vasalás az nekem is nehezen megy...

Linácska,
Gartula, hogy Lili már nem pelusozik!
A pesti tali nekem is jobb lenne!

Dita,
Gyerek :twisted: :twisted: :twisted:
Nekünk nem igazi játszószőnyegünk van, csak egy játszóhíd, és arra aggatok rá mindenféle zörgő, csörgő, pörgő játékot.
A fogorvoshoz én el sem jutottam, mert megszületett Réka... pedig látom, hogy az egyik első fogam kezd belülről szuvasodni. Majdcsak eljutok egyszer.

Zsuzska,
Sajnálom, hogy nem tudtatok elmenni Balatonra!
Gratulálok, hogy Olcsi átaludta már az éjszakát!

Évi,
Nálunk is szokott lenni hiszti evés közben, de egyszercsak abbahagyja és megeszi az egészet.

Viki,
Örülök, hogy Lackó kezd jobban lenni! :D

Ma volt a dokinéni, és Réka megkapta az oltást, meg a Rotarixet. Képzeljétek megdícsért a dokinéni, hogy nagyon jó helyre raktam a játszószőnyegét. Amikor megfordítottam hasra, akkor meg mondta, hogy ez szuper, nagyon szépen tartja magát, és látszik is a tartásán, hogy sokat gyakoroltatom, szépen fejlődik.
Ééééés elkezdhetjük a hozzátáplálást! Holnaptól a 14 órás etetésnél zöldség, vagy gyümölcs mehet (ő a sütőtököt ajánlotta kezdésnek), és ha az már megy akkor a 18 órás etetésnél jöhet a tejpép is. Kíváncsi leszek, hogy fog majd Rékának tetszeni? De ha az apja étvágyát örökölte, akkor nagy evő lesz! :wink:
Az oltást amúgy nagyon jól viselte, csak mivel a drága doktornéni pont etetés előtt jött, és majdnem 1 órát maradt, ezért már nagyon éhes volt szegénykém, és azért hisztizett. De így legalább hamar végzett, és azóta alszik is.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Boni,
Jaj, Te lemaradtál (a másik oldalon voltál :oops: )...
Örülök, hogy a húgos még egyben van, remélem sokáig így is marad!
Gratulálok a sok cipőhöz, ruhához! Jó is az, ha kap az ember, mert sokat meg lehet vele spórolni. Eddig én nem sok új rucit vettem Rékána, mert mindent kaptam eddig.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Zsuzska: most már kivi vagyok, h ki mit mondott a hozzátápival kapcsban, és egyáltalán nincs harag

Némóka: örülök, h megdícsért a drnéni titeket és jól viseltétek a szurit. fura,h a drnéni du-ra mondta a tököt v gyümit, mert azt szokták mondani, h add először de mert ha gondot okoz a pocakban ne este jöjjön ki. bár nekünk eddig egyszer okozott csak gondot, a legelső alkalommal.

hát végül adtam ma még Nándusnak 18,30kor is tököt , vagyik leginkább a párom , mert olvastam egy olyat, h a gyerkőc az anyjától cicit vár és nem cumit v mást, ezért jobb ha más adja neki. a párom mesélt és első 2 falatnál volt hiszti utána szépen evett és magától tátotta a száját :shock: szerintem éhes volt, mert 15kor evett előtte és akkor is csak keveset 130-t, többhöz van szokva. erre rohantam, h melegítek még 25 gr-t , de akkor az már tényleg nem kellett neki, uh nem is erőltettük. szóval nagyon ügyi volt!!! és szépen engedi h szívjam az órszivóval az orrát, már nem is kell lefektetnem és fognom a fejét, már ül az ölembe. nagyon ügyi ez a fiú, ha akar!!

Dituli: úristen!!! vigyázz magadra nagyon!!! remélem minden rendben lesz!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Jó reggelt!
Lackó éjjel belázasodott (3kor adtam neki kúpot), Laci apu is kelt, köhögött. Negyed 5kor Mini elkezdett köhögni, Laci apu addig nem is aludt (én igen). Aztán Lacusom felpörgött és nemrég aludt el. LaciApu beneocitránozott és most horpizik, én meg élvezem a csendet és a kávémet.

Linácska!
Hű, a csokis muffin nagyon jól hangzik. Én hétvégén túrótortát akarok csinálni (http://www.mitsussek.hu/barackos-epres-turo-torta-recept), jönnek a barátaink vendégségbe.

Boni!
Tesódnak nagy drukk, h minél tovább bentartsa a Picit! Mi lesz a neve? Első baba?
Gratula a sok ajándék rucihoz, cipőhöz.

Férjurad nagyon szépen kiosztotta a kedves mamát! Kép

A csokira apukám is rákérdezett hétvégén. Néztem rá okosan, h nem képzeli, h egy lassan 11 hónapos gyereknek, majd ez lesz az első amit adok. Ehet még később eleget.

Czinki!
Hogy vagytok? Jobbulást nektek!

Én pl. a tökfőzeléket nem szeretem, Lackó meg imádja (ezért meg is főzöm neki, nem tökölök 1 kg tökből). A gyümire szoptass rá nyugodtan, sztem nem lesz gond.

Lackó pl. a szöszöket, ha megtalálja felemeli és megmutatja nekem, h hello, nem jól porszívóztál. Múltkor az ágy alá akart bemászni......

Örülök,h ízlett Nándusnak a sütötök. Lackó sütőtökön és spenótos krumplin egész nap elvolna.

Ditus!
Jobb, ha most csinálja meg a doki a fogadat, mert későbbm ég nehezebben szánod rá magad. + a bébi még több kalciumot von majd el a szervezetedből.

Puszillak! Privit írok, tudom, h elcsúsztam vele, de most Ursula nővért játszok két fronton is.

Fodrászhoz ma készülünk, de még alakul, h eljutunk-e. Remélem nem lesz később lázas Oszi.

Szuperanyu nem vagyok, csak olyan tervezős, rendezgetős, előre megtervezős.

Nellikének hatalmas gratula! Sok boldogságot, tejcsit és egészséget kívánok!

Némóka!
Hajrá hozzátápi. A pépet üvegből, v . kanállal adod majd?
20150601134430

Jó reggelt!

Viki jobbulást a fiúknak!

Hugiéknál első baba, kislány és eddigi tudomásom szerint Zoé lesz a neve. de mától már nem kell feküdnie mert belépett a 37.hétbe jippijé!

Anya is szokta néha mondani, hogy mi sok mindent ettünk már ilyenkor...hát Zsiga is, de cukor és tojássárgája, aprómagvasok és tej tejföl, sajt nincsenek! nem hiszem az a furcsa,hogy észérvekkel támasztottam alá anyósnál is mivel én allergiás vagyok több mindenre többek közt a kisállatok szőrére is.. nekik van egy macskájuk ami ki be jár a házból emiatt nem szeretem ha csiga megsimogatja...(állandóan madarakat, egeret hoz be ajándéknak) erre azt mondták,hogy ez a macska tök tiszta biztos nem találkozik semmivel.. párom mondta nekik, ha ott vagyunk zárják ki, mert állandóan ott mászkálna ahol Csiga ..minden csupa macskaszőr.. erre ők akkor nem kell idejönni :shock: párom bepöccent, és mondta hogy könnyen megtehetjük....másnap macska már a szobákba, konyhába nem volt beengedve...

Ditus hú de rossz lehet hogy ennyire "gyenge" vagy fiúk :twisted:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?