Halihó!
Ide is érek lassan. Bocsi csajok, hétvégén jött a család, Lackó sem volt 100as. Éjjel még kel, köhög, van, h félórát is fent vagyunk, aztán kiköhögi magát és visszaalszik. Fosi már nincs, hányás se szerencsére. Étvágya is visszatért (az elmúlt héten pl. tápot alig fogadta el, leginkább félálomban, az én hajam meg hullott ettől).
Linácska!
Nagyon szép a pocid! Annyira formás!!!
Némóci!
Örülök, h Rékus ilyen szépen fejlődik! Már van 2 foga, ahogy reggel éreztem, már reszel a 3ik is.
Moncsi!
Annyira jó, h jól sikerült a babauszi. Képeket csináltatok? Danci már tanulja a szakmát?
Czinki!
Lackó mai napig csapkod és csíp. Pl. ha játékban túl közel hajolunk hozzá. Egy talin az egyik kislányt is kupán vágta egy labdával, el is kezdett sírni a csajos. Még nem érzik, h ezzel bántanak. Fogd meg a kezét, és mond h nem, nem szabad.
Hozzátpival legyél bátrabb.
Ha délelőtt nem fogadja el, akkor próbáld meg a délután 4 és az esti 9 órási kaja között adni.
Lehet, h a főzeléket meg simán elfogja fogadni, érdemes kínálgatni, hidd el.
Vizet azért fogadja el, mert szomjas.
Ha üvölt, ne erőltesd, mert csak elveszed a kajától a kedvét.
Ditus!
Drága! Vigyázzál jobban magadra! Fogd be a férfinépet is a takarításba! Nehogy vmi baja legyen Bogyócinak!
Zsuzska!
Ne beszéld be magadnak előre, h nem bírod tejjel. Tejcsi szaporítással kapcs. írtam privit.
Lackó 5 hó után már kapott gyümit, tejpépet, aztán szépen lassan jöttek a főzeléket. Teljesen étkezést 7 hónapos volt, h ezzel váltottunk ki önállóan. Most meg már csak reggel és este tápozik. Van, h 3szor eszik főzeléket + 1 üveg gyümi is lecsúszik.
Én azt látom, h aki korábban is jó evő volt, az a hozzátápi után is az lesz.
Örülök,h jól alusztok éjjel.
Évi!
Teljesen egyet értek veled, h nem szabad a gyereket kajával kergetni.
Én mondjuk ahhoz is ragaszkodom, h enni, csak az etetőszékben, v. babakocsiban ehet (ha úton vagyunk vhol). Nincs zene, tévé, játék, csak énekelek, beszélgetünk max. Ha nem kéri, forgatja a fejét, akkor kiveszem, félóra múlva megkínálom megint. Nagyon ritkán kínálok neki más kaját (vagyis megkínálom vmivel, ha azt nem fogadja el, akkor ritkán kínálom másfélével), kaja közben nem szoktam itatni.
Házimunka
Szerencsére nálunk, h Lackó jól alszik még napközben többször is nincs ezzel gond. Most már heti 2-3 alkalommal porszívózok, h kijárkál mindenhová (még a konyhát is porszívózom emiatt). Vasalni este szoktam, amikor őt lerakom. Folyosón felállítom az állványt, ő rálát az ágyából, aztán csak azt veszem észre, h mire a feléhez érek a dolgoknak már horpaszt.
Bevásárolni 1szer megyünk egy nagy bevásárlásra, aztán a többi friss árut (kenyér, felvágott, zöldség, tej) folyamatosan frissítjük.
Ja, és nem félek befogni a házimunkába az uramat sem. Bár nagyon cuki módon hétfőn elmosogatott, míg lent sétáltunk, és még a reggeli bundáskenyeret is ő csinálta.