Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

TündeKép
muszály reagálnom a képekre. Tomika rettenetesen szép és aranyos!!! A verekedős kép nagyon jó KépKépKép

Mariann
tmarianna

Eszty!

Ha csak ennyit tud szopizni Bence, akkor pótlást adsz neki? Tápszert?
NálunkLilinél most kezd megugrani a megkajált mennyiség, a pótanyatejből lassan nem lesz elég a 125-ös cumisüvegnyi adag, mert többet követel,nekem nincstöbb tejem, a pótanyatej is véges, a tápszert jó lenne elkerülni, csak ha nagyon muszáj már, akkor rátérni.

Köszönöm a sörös tippeket, meg fogom próbálni őket, hátha segít...

Most egy kicsit mástémát vetnék fel, ami velünk kapcsolatos, nem a babákkal. Van márközületek,akinekmegjött a menstruációja szülés óta, milyen tapasztalatok vannak? Nekem most a héten jött meg, de nem az eddigiekhez hasonlóan, úgyhogy először nem is tudtam, hogy ez az-e? Én szedek már tablettét, a neve Cerazette. A doki azt mondta, hogy ez a tabletta késleltetheti a menstruációt, de úgy látszik, hogy ez nálam nem jött be.

Nálatok mi a helyzet?

Itthon most csend és nyugalom van, Lili a szokásos délelőtti csendespihenőjét alukálja.

Tmarianna!
Rég nem hallottam felőletek, mi a helyzet a férjeddel? Együtt vagytok újra?

Üdv
Andi
bagandre

Sziasztok!

Ági, üdv közöttünk, ide sose késő becstlakozni, várjuk a képeket!!!

Andi, nálam még semmi jele a mensesnek, remélem egy ideig még így marad, Nagyon kényelmes így, bevallomKépNálatok már beállt, hogy mikor alszik a baba kb.? Én még semmi rendszert nem tudtam felfedezni Andris durmolásában, az estin kívül. Az elmúlt 2 napot gyakorlatilag végégaludta, úgyhogy ha volt is eddig v.mi rendzseresség, annak lőttekKép

Mostanában 4 óránként kér enni, bár 1-2 alkalomal 3 óra után éhen akar halni - szóval még ezen a téren sem álltunk be, de mi az "igény szerinti" szoptatás, ha nem ez??Kép

Ma már 62-es rugit adtam a fiatalúrra!! Ez az első nagy. (az 56-osakat szép sorjában teszem félre, de még van, ami jó)

Tünde, nagyon édes a kisfiad! Harcos típusKép

Sör: én nyáron meg szoktam inni(nyár alatt 1 üvegKép összesen), de akkor jól esik a melegben a keserű, különben tonikot v. grapefruitlevet vedelekKép Most pegig, odakészítve az After eight, vagy csokis nasi, 2 nagy korthy és hamm, a jól megérdemelt vígaszdíj (szóval nem csak sörpocakom lesz, de hájacskám isKép

Ti hogy vagytok a reggeli/hajnali etetéssel? A melleim csordultig tele, manó meg örül, hogy habzsolhat, s nem tudja mi az elég a jóbólKép Többször próbálom büfiztetni, de még így is akkorákat bukik!!

Tegnap édi volt! Esti szopi alatt bealudt, s egy hatalmasat böfizett, amire fölijedt! Micsoda kétségbeesett arcot vágott. (ilyenkor nem sok menti meg, hogy meg ne zabáljamKép )

Mai kérdésemKép : Menyi időt "kéne" egyedül ellenie egy 9 hetes babának? Persze, mindig nem lehet csendben az ágyában, ha ébren van, de nálatok mi a helyzet? Köszi a válaszokat!

További szép napot mindenkinek,

Pusza,
Móki
móki

Andi,
igen, adok neki potlast, es nemsokara kapunk anyatejet is. En ugy vagyok, hogyha kihagyok szoptatast, tehat most hajnalban nem adtam neki, akkor most 60 gr-ot tudok szopizni. Bence van hogy 135 gr-ot siman eszi, de atlagban 110-120 gr-ot eszik.

Ennekem meg nem jott meg, bar par napja ugy erzem, mintha meg akarna jonni. Nem nagyon vagyom ra, jobb lenne meg egy jo darabig kihuzni. Viszont dokihoz jovo heten megyek, talan megengedi, hogy tornazzak, mert hurka gyurkanak erzem magam. KépKép

Bence furdetes utan eszik, majd 8-9 fele fekszi, alszik el, aztan ejfel es 1 ora kozott ebred, majd 5 fele. Nagyon ritka, hogy tovabb birna. Ma pl. csak 2-3 fele kelt eloszor.
Kiprobaltam a kamilla teat, es bevalt. Jobban issza mint a vizet, pedig nem teszek bele semmit.

Mirmurr?????

Eszty
eszty

Bagandre!
Nekem már megvolt a mensim. Mikor megjött, én sem gondoltam, hogy ez az. A szülés után kb. 2 hónapra jelentkezett, frászt is kaptam rögtön,, mert nagyon erősen véreztem 1 hétig. Előtte 1 héttel kezdtem el szedni a Cerazettet, azthittem az kavart be, de adoki aztmondta hogy ez csak véletlen egybeesés. +nekem aszülés után nem vlt le a lepény és, "betapintással" szedték le. Őszintén szólva nem akarom tudni, hogy mi az. ja és egyébként én is szpotatok, szóval furcsa hogy mejött. Viszont azóta nem jelentkezett pedig kellett volna.
Képet tettem fel a profilba a családról.
Ide hogyan kell képet kreálni, nem akar sikerülni.
Sör kérdés: Látom én vagyok az egyetlen sörös lány itt, nekem a Stella N/A nagyon bevállt. esetleg próbáljátok ki.
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Bagandre!
Nekem már megvolt a mensim. Mikor megjött, én sem gondoltam, hogy ez az. A szülés után kb. 2 hónapra jelentkezett, frászt is kaptam rögtön, mert nagyon erősen véreztem 1 hétig. Előtte 1 héttel kezdtem el szedni a Cerazettet, azthittem az kavart be, de a doki aztmondta hogy ez csak véletlen egybeesés. + nekem aszülés után nem vált le a lepény és, "betapintással" szedték le. Őszintén szólva nem akarom tudni, hogy mi az. Ja és egyébként én is szpotatok, szóval furcsa hogy mejött. Viszont azóta nem jelentkezett pedig kellett volna.
Képet tettem fel a profilba a családról.
Ide hogyan kell képet kreálni, nem akar sikerülni.
Sör kérdés: Látom én vagyok az egyetlen sörös lány itt, nekem a Stella N/A nagyon bevállt. esetleg próbáljátok ki.
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Elfelejtettem leírni, hogy mi újság nálunk redszeresség ügyben.
Az éjjeli rednszeres alvás van csak a nappalunk teljes káosz.
1 hónapos kora óta alszik Matyika éjjel. Kép De nappal, csak a reggeli alvás a tuti, mert akkor áthozom közénk (külön szobában alszik), és az teszik neki, akkor még ráhúz 2-3 órát az éjszakára.
Mi 4 óránként eszünk így csak napi 5x. Van mikor nem nagyon bírja, de egy kicsit húzom az időt, beszélek neki, sétálunk, és így bírja. A babakocsira felakasztottam mindenféle figurákat, és az nagyon tetszik neki, jól elvan vele ébren is. Ha meg bent vagyunk, van 1 ilyen kis ülés (amiben inkább fekszik) ebbe beleteszem és nézelődik, figyeli mit csinálok, ez leköti és nem sír. ( nem babahordozó, ha érdekel majd rakok fel képet róla). Egyébként a kiságyban egész nap nincs, nem marad meg benne, az unlams neki.
Tünde! Nagyon tündéri kisfiad van!
Végig néztem a képeket, hát csodásak, egészen könnybelábadt a szemem, és arra gondoltam, hogy mennyi boldog családdal hozott össze a sors!Kép
Bárcsak a barátném is csatlakozhatna! Most tudtam meg, hogy elvetélt 5 hetesen. Lombikos beültetése volt, nagyon ki van szegény. Ő a "Fogamzás, várandóság, szülés" topikban van még. Egyszer hátha tovább hajózhat!
Sziasztok Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szerencsére nekem mlg nem jött meg, remélem nem nyaraílás alatt fog.

Kitty! mit mondtak a zsibbadásra?

Ági! a mellékletek feltöltésére kattintasz és ott megadod a filet utvonallal együtt, ahonnan be akarod szurni. Tul nagy képet nem enged, de akkor figyelmeztet.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kitty, nem akarok beleszólni, de én úgy tudom, hogy a rostos levek inkább fogják a kakit.

Tünde, gyönyörű a babád.

Ági, szia köztünk.

Lányok, képzeljétek, lánykámnak sikerült kiszúrnia magának a legrondább plüssállatot, de ez a jegesmaci lett a "haverja", olyan jókat tud neki magyarázni, meg mosolyogni neki.Teszek is fel nektek róla képet.
A másik kép, meg a rég várt közeli kép.

Lányok,lesz vmi abból a gyereknapos rendezvényből amit a Rita említett vmelyik nap?Van kedvetek hozzá?

Puszi mindenkinek, LénaKép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

És íme itt a közeli:Kép

nuska

Sziasztok!

Most nem nagyon volt időm végig olvasni, de at láttam hogy vannak friss babák, és táblácskánk fogyóban van, és lehet azóta már Mirmurr is babázik.

Az új babákhoz gratulálok, és sok tejcsit kivánok.

Gyönyörűek a babák.

Mi a két hónapos oltást túl éltük, sőt semmi láz, semmi nyűgösség nem volt.
És végre itt a jó meleg, hogy én hogy vártam ezt, egésznap kint vagyunk a kertben, és anyósoméknál voltunk fent Szentendrén.

Viszont Réka arca nagyon csúnya volt, az eccéma helyén csupa hámlás volt, és a fejecskéje vastagon koszmó, hiába szedem le neki, most is be van olajozva a fejecskéje.
És ráadásul a füle mögött is van, és most már olyan mintha levedzne is neki, ragad. úgy sajnálom szegényt. holnap elviszem doihoz, és kérek tőle bőrgyógyászhoz beutalót.

Nekem is vannak új képek.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Léna, de jó hallani rólad, olyan ritkán jelentkezel!!!! A lányod csodaszép! (de a plüssel kapcsolatban igazad vanKép )

Lányok, van olyan, hogy egy baba nem szereti a sétát? Amikor alszik, szupi, de ha felébred, pár percnél tovább nem bírjaKép ide-oda kell tologatnom a kocsit, hogy megnyugodjon - de így nem haladunkKép

Kaja után elkezdett csuklani Andris, és próbáltam mellre tenni, mert 1-2 korty mindig bevált - elállt a csuklás. ma nem jött be, ugyanis jókat derült rajtam a fiam, mikor próbáltam rávenni, hogy szopizzonKép, de a világ minden kincséért rá nem kapott volna. Mókás volt, együtt kacarásztunk, olyan drága volt!

Ági, nagyon helyes Matyi fiatok van! Köszi a képeket, oylan jó, hogy már tudom, kinek írokKép

A gyereknapon vidéken leszek, sajnos nem tudok menni, de ha nagyon talizni akartok, akkor hajrá, jöjjünk össze!!!!!! máskor is!!!

Mirrmurr??? Már biztos babázik, csak még nem jött meg a kórházból.Kép

Szép napot,

Móki
móki

Kép

Kép

gabi1

Kép

Kép

gabi1

Ja és elfelejtettem, hogy mi megyünk szombaton a Lajos forráshoz, meg a Chatről is egy két kismama, ha van kedvetek gyertek.
Esetleg itt a számom 06-30-381-7904

Gabi

Kép

gabi1

tudod Móki, itthon fogok szülni. egyszer régen írtam erről. de még nem babázom...
mirmurr

KépKépKép
Sziasztok!
Még 1-2 kép Maytikáról
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Kép
Matyika

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Mtaika 3x isKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Agi,
tunemenyes Matyi. Sajnos Bence meg nem nevet ennyire, de remelem nemsokara mar korbe rohog bennunket. KépKép

Gabi,
Reka is tunemeny es nem semmi, hogy mennyi haja van. Bence meg olyan, mint egy oreg, a tarkojanal latszik a hajas, a tobbinel vagy pihe van, vagy alig latszik. KépKép

Lena,
a pluss allattal kapcsolatban igazad volt Kép, de ha egyszer o a nyero, nem lehet mit tenni. Kép

Lanyok, ti hogy oltoztetitek ilyen jo melegbe ha kiviszitek a picit?
Voltatok mar ugy, hogy sokat bukott vissza a mano es meg 10 perccel kesobb is? Ha igen, akkor miert?

Mirmurr,
meg mindig megy a drukk es kivancsi leszek, hogy milyen otthon szulni.

Eszty
eszty

Sziasztok!

Nagyon lemaradtam. Most mindent visszaolvastam, mert Tomika fél 9 előtt elaludt. Megpróbálok írni, remélem, most nem ébred föl.
Először is köszi a dicséreteket, egyre aranyosabb. A napokban elővettem a bébitornáztatót nagyon élvezi, hogy ha meglöki, csörög. Néha már tudatosan löki a kezével a játékot. Annyira aranyos!
Az utóbbi 2 napban szerencsére jól aludt (remélem, nem kiabálom el!!!), mert előtte 3 éjjel alig bírt visszaaludni. Náthás volt szegény, szortyogott, nehezen kapott levegőt. Már jobb, ezért is alszik jobban.
A "hízása" most kicsit lelassult, most "csak" 150 grammot hízott egy héten, A védőnőnk szerint ez így van: aki nagyon gyorsan fejlődik, utána kicsit stagnál. De azért nem szakadt, szép kis hurkácskéi vannak a lábán. Szerintem nőtt is egy csomót, mert újabb rucikat nőtt ki. Jövő héten megyünk tanácsadásra, majd kiderül, milyen magas.

Szilvi!
Peti már ilyen nagy?! Nagyon helyes fiú. Mi hiába tesszük le Tomikát a kiságyba, nem alszik el, hanem ordít. Az ujját 1x-2x véletlenül megtalálta, azóta nagyon keresi, és mérges, ha nem találja.
Sajnos én is nagyon kívénom a szénhidrátot - főleg a sütit+jégkrémet+csokit -, de én sajnos nem fogyok, sőt...! Pedig maradt is rajtam bőven a szülés után. Úgyhogy kénytelen leszek lemondani az édességről.
Tomikát tegnap 3x tettem le aludni, mert a kezemben elszunnyadt: 5 perc múlva hatalmas ordítás.

Mariann!
Tomika is ált. csak a babakocsiban alszik el nappal. Tegnap 3x elaludt a kezemben, de ahogy letettem, 5 perc múlva üvöltött. De néhe azért alszik a kiságyban is.
Nekem a bal ciciben van több tej (az is egyébként a nagyobb).
Látszik, hogy Nádja jóllakott!
Azt mondják, hogy anyatejből a baba annyit eszik, amennyire szüksége van, tehát nem lehet túletetni.
Tomika 1,5-2 óránként szopott (nem tudom, mennyit, mert nem mértem).

Barack!
Üdv otthon! Jó, hogy a nővérkéje örül Bencének. Minden jót Nektek és jó egészséget.

Humi!
Én csak a klinikán fejtem, itthon egyáltalán nem. De Tomika állandóan szopott az első hónapban.
Kristóf nagyon szép! Igazi kisfiú.

Karmen!
Orsi nagyon aranyos! Olyan édes, ahogy játszik!

Andi!
Én nyáron szívesen megiszom 1-2 sört, de a terhesség elejétől kezdve undordtam tőle. A klinikán sem esett jól, az első üveget alig bírtam meginni. Most már jól esik, de nekem mindegy, hogy melyik alk. mentes sört iszom. Nem érzek nagy különbséget (a férjem szerint a Buckler és a Stella a jó).
Lili nagyon aranyos!Jól látom, hogy kék a szeme?
Én sem méregetem Tomikát csak hetente. Az első hétem csak idegeskedtem, amikor minden szopikor mértem.
Lili nagyon édesen alszik.
Nekem is azt a gyógyit írta föl a doki, de nem kezdtem még el. nem változott semmit a szopi? Kicsit félek elkezdeni, bár a doki szerint nem befolyásolja a szoptatást.
Nekem egyébként még nem jött meg, remélem, még egy ideig nem is fog.

F.Kata!
A Te Lilid is nagyon tetsziok! Tényleg csoda aranyhaja van.

Maszat!
A mi babaáink kb. egykorúak, de Tomika még csak 5300 g körül van. Mekkora különbségek vannak!
Tomika is utál hason, mostanában ő sem emeli a fejét, de 1-2 hetesen emelgette. Nincs semmi bajuk!
Anna nagyon szépen mosolyog. Az alvós kép gyönyörű.

Kitty!
Réka is nagyon szép baba. Hogy nevet!
Örülök hogy Réka jobban van.

Móki!
Tomika is úgí szokta: több napon keresztül keveset alszik napközben, aztán 1-1 nap bepótolja.
Tomika egyszer egy rotyira riadt fel. Tényleg nagyon édesek ezek a babák.

Ági!
Üdv. köztünk. Matyika nagyon édes. Majdnem egyidősek Tomikámmal (ő febr.27-én született).

Na, azt hiszem, sikerült utolérni magam. Mindenkinek jó éjszakát kivánok!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Ma már egyszer írtam,de elszállt az egész. Most megpróbálom pótolni,most nyugi van,mindenki alszik a családban.

Ági!
Üdv itt nálunk! gyönyörű Matyika,édes,ahogy beleájult az alvásba.

Gabi!
Rékád ezzel a hatalmas hajjal olyan nagylányos.Szoktál neki copfot kötni?

Léna!
Hát,ha Sárának a jegesmaci tetszik. Olyan örömmel nézi a képen is.
Én azt hittem a rostos levek segítik a kakit.(Azt tudtam,hogy a körte fog, de a narancs és a barack se jó?)

Mirrmurr!
Várom,hogy mit mesélsz majd az otthonszülésről. Megy a drukk!!!

Karmen!
A zsibbadásommal elküldtek ideggyógyászatra.Jó hosszan megvizsgált a doktornő,(miközben végig a képembe fújta a füstöt) Ő is azt mondta,hogy a babaemelgetéstől van,meg rásegít a terhességben romlott gerincferdülésem is. Gerinctornát javasolt,de még nem kezdtem el.

Ági,Andi!
Én is Cerazette-t kaptam,és 1 hét szedés után én is véreztem.Jó erősen,kb.10 napig.Én biztos vagyok benne,hogy nem mensi volt,nem is éreztem a derekamat,ennyi ideig meg bőven nem szokott tartani. Viszont a gyógyszer papírjára rá is van írva,hogy jelentkezhet vérzés,nekem mondta is az orvos,hogy ne ijedjek meg,ha ilyen lesz,elmúlik. Én már a 2. levéllel fejezem be, és azóta nyoma sincs vérzésnek. Mindkét előző szülésem után 8-9 hónapra jött meg,amikor már kevesebb lett a szopi.

Tünde!
Én nem vettem észre,hogy a Cerazette mellett megváltozott volna a tej.(Mennyiségben biztos nem,minőségre meg gondolom,mivel Réka továbbra is lelkesen szopik.)

Eszty!
Nálunk ma nagyon meleg volt,napozóban vittem ki Rékát. Keze,lába meztelen volt, és meleg.
A bukás miatt ne aggódj. Réka még szopi után 1 órával is képes bukni,elég szépen.

Jó éjt mindenkinek!

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Ági Matyika nagyon édes kis huncut manóKép
Gabi, Léna, PTündeKépminden bébi még mindig gyönyörűKép
Nekem még nem volt mensim, 2 csepptől eltekintve.A cerazette-t szedem én is kb 1 hete.
A szurit Lili is megúszta, nem lett semmi baja.
Mirmurr hajrá!
Még egy kép, remélem felfér.
F Kata+Lili (9hetes)
<!--attachment: __Lilike-82666.doc*mime_msword.gif*application/msword*0.2**%7e%24Lilike%2edoc --><center><pre>
Kép
~$Lilike.doc (0.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
filep_katalin

Sziasztok!
Még mindig nincs sok időm visszaolvasgatni,de jól látom, Mirrmurr még egyben?Szorítunk!!!
Képzeljétek: sikerült az albumban elhelyeznem egy pár képet a két csemetéről.Az album Barack néven fut,azt a számot nem igazán tudom,hogy kell ide írni,hogy be tudjatok lépni!Kép
Mi egyébként meglepően jól vagyunk( remélem nem szólok rá!Kép ), csak most már muszáj aludni mennem!Jó éjt mindenkinek!
barack

Sziasztok!

Kitty, nekem még a kórházban, szülés után mondták, hogy rostos levet eszembe ne jusson inni addig, amíg meg nem jön az első kaki, mert akkor jön a hashajtás(végül jött isKép ).És utánna is csak módjával.
Szóval én innen tudom, hogy egyik se jó.
Viszont, vannak ezek a hagyományos népi "gyógymódok", tudod, lekvár meg víz éhgyomorra, stb.
Remélem sikerül beállítani a dolgot.
Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Tegnap este erőt vettem magamon és megittam egy fél üveg Stella Artois alkoholmentes sört narancsleves higítással, de még így is kirázott tőle a hideg...Kép Az a baj, hogy nem igazán tudom lemérni, hogy volt-e hatása,mert éjszaka mindig bőven van tejem, úgy bedurrannak a melleim,inkább a napközbeni mennyiségen lehetne lemérni... Azért meg fogom inni a maradék másfél üveget is, csak lesz hatása...

Visszatérve a menzeszhez,igazából nekem sem volt igazi a dolog,mert nem fájt a hasam, nem voltak kellemetlen tünetek, veletekkel ellentétben nekem alig volt valami, egyáltalán nem volt erős. Lehet, hogy ez nem is igazi menzesz volt, csak a gyógyszer mellékhatásaként fellépő vérzés??

Andi
bagandre

Nekem is mondták nem javasolt a rostos üditö,de én ugy voltam vele, kiprobálom ha Orsinak nincs töle baja, miért ne.SZoval én naponta fél-1 litert iszok vagy naracslevet vagy alma-birst.

Koszmo. Nálunk is volt, én a fürdetö krémmel kentem be napközben, nehéz kenni mert zsiros és a haj miatt elég macerás de pár nap alatt eltünt.
Amugy bárhol lehet a testen használni ha tul száraz a baba böre v. téli séta elött.

Menszi. Volt elöjele hogy megjön? Vagy csak ugy hirtelen fog elönteni valahol? Én nem szedek semmit, remélem még a nyarat kihuzom.

Libero. Valaki irta zavarja a gumicsik a hátulján, mi meg direkt emiatt vesszük azt, ha az nem lenne ott még több kaka folyna ki. Igy viszont van hogy megusszuk mégis.

A babák csodaszépek!!

Mirmurr! Drukkolok! A Geréb Ági vezeti majd le a szülést vagy van más is aki vállal otthon? Korház milyen messze van amugy ha mégis menni kellene?

Kitty! Orsi is folyton izzad, minket mégis megszolnak a városban hogy alig van rajta ruha. És látom a többi baba bizony még mindig visel kocsikabátot v. takarot!! Végül te is ajándékba adtad a tejed?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mi sem szoktunk túlságosan beöltözni, ha sétálunk.
Azért jobb a málnaszörp a sörhöz, mert az szirup és sokkal édesebb.KépHa megfelelő mennyiséget öntesz bele teljesen elnyomja a keserű ízt.Kép
Pelenka és kaki nálunk is hasonló, van amikor nyakig szarosak vagyunk, van amikor bent marad a pelusban.
F Kata és
Kép
filep_katalin

Sziasztok,

Tegnao voltunk egy hónaposak, a súlyunk 4380 gr. Kórházból 3750-nel jöttünk haza. Jelenleg változatlanul 5x eszünk egy nap, és éjszaka már 6-7 órát is kihúzunk kajálás nélkül.

Két napja nagyon jó baba Nádja, kicsit félek is a holnaptól, állítólag jön vmi hidegfront.

SzilvusKép
Én tegnap voltam fodrásznál, kozmezikus jövő héten kerül sorra. Muszály rendbeszedni magam, már csak néhány nap van a 30. születésnapomig. KépKép

ÁgiKép
Üdv közöttünk.

BarackKép
Nagyon helyesek a gyerkőceid. Bence helyes, szőke baba. Szőke kisfiúnk eddig nem volt (remélem nem tévedek). Lányod is csuda édes a szőke hajával és a nagy, barna szemeivel.

ÁgiKép
Üdv közöttünk, érezd olyan jól itt magad, mint mi. Kép A kedvenc nagypapámnak is Mátyás volt a neve. Nagyon szeretem ezt a nevet.

AndiKép
Férjemmel nem vagyunk újra együttKép Szerencsére eddig nagyon lelkiismeretes apuka volt, mind a terhesség alatt, mind most is. Minden nap jön meglátogatni a pici lányát. Kérdés, hogy ez meddig tartható így (mindkettőnk részéről). Szóval most ez van.

KittyKép
Ez a 10 perces evés jól hangzik. Nálunk azért kb 1/2 óra egy evés. Talán ezért is az én cicim már soha nem fog begyógyulni.Kép

Egy kép az 1 hónapos Nádjáról:
Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Kata!
Nagyon szép kalapja van a bébinek!

Karmen!
Az az igazság, hoy én is adtam Tomikára egy vékony kocsikabátot, meg vittem le egy nagyon vékony plédet. A fejére meg egy vékony pamutsapkát. Félek a széltől, mert így is szortyog, és reggelre eldugul az orra. Aztán ahol meg nem fúj a szél, meg lehet dögleni. De ma vettem neki egy nagyon édi nyári tipegőt. Mellettünk van egy bababolt ahol új és használt cuccokat is árulnak, ott szoktam vásárolni. Nagyon jó cuccokat ki lehet fogni.

Mariann!
Nekem is el kellene már mennem kozmetikushoz, de a kozmetikusom (aki a házunk aljában dolgozott) jövő hónapban fog szülni, és csak otthon dolgozik. Ez sincs messze, de még nem szívesen hagyon Tomikát több órára az anyukámra (biztos, hogy akkor fölébredne). A frizurát egy barátnőm szokta csinálni, de ő is sokat dolgozik, nem tudom, mikor tud eljönni. Pedig kellene valamit javítani magamon, mert a plussz kilóim miatt egyébként sem vagyok magamtól elájulva.
Nádja nagyon vagyány a farmergatyóban.

Tomika ma nagyon jókedvű, egesz nap nevet. Sajnos éjjel fél 3-3/4 5-ig is nevetett alvás helyett. Még most is röhög apára, aki még a kedvenc filmjét se nézi. Pedig ilyenkor az esti nyűglődés szokott lenni. Annyira aranyos, hogy most meg azért nem haladok itthon semmire, mert benne gyönyörködöm.Minden nap okosabb és ügyesebb.

Szép estét és könnyű éjszakát mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!Kép

Ági
Tökjófej Matyika, Ő is olyan kis tündéri kakadumadár-frizuráa mint a PetifiamKép Ne félj, nem maradsz egyedüli sörös, én is a N/A Stellát kortyolgatom jobb hiján. Kép Öcsém hozott Prágából egy csomó finom cseh sört, csorgott a nyálam, de a párom itta meg mindetKép

Nuska
Végre-végre egy közeli kép SárárólKép Nagyon szép kislányod van!!!

Tündi
Tomika mekkorát nőtt! És Ő is hajasbaba...Irigykedem az összes hajasbabára, brühhühhüüKép

Jól lemaradtam, az elmúlt napokban fel sem tudtam csatlakozni a netre. Na, nem a gép volt rossz, hanem a fiamKép Kép Tuti frontérzékeny a Pocok, annyira nagyon anyamajma volt az elmúlt 2-3 napban, hogy na! Napi 2-3-szor sétáltunk 2 órákat, akkor szundított, de itthon igényelte az ölben tartást. A kisággyal való érintkezés éktelen ordítást váltott kiKép Sajnos az éjszakai egyszeri felkelést ismét beiktatta, de nem panaszkodomKép Viszont Móki kérdése engem is érdekel: mennyit kell ellennie egymagában egy 8 hetes babának? Peti szivesen elnézeget a kiságyban, beszélget a plüss-dögeihez, markolássza a pelust, keze-lába jár, stb. de sajnos elég hamar rájön, hogy egyedül hagytuk és jön az óbégatás. Aludni változatlanul nem akar, csak ha sétálunk. Igy estére tök fáradt, nyűgös. Most is bealudt 1,5 cici után, gyanitom ismét lesz hajnali "járat".

Ma egyébként nagyon termékeny voltam: délelőtt az egyik nagyit, délután a másik nagyit látogattuk meg, főztünk finom tejfölös krumplilevest és tepertős pogit sütöttünk, valamint varrtam kisfiamnak egy nagyon vagesz kék-fehér csikos kertészgatyótKép

Amit "tanultunk" az elmúlt héten: Már hangot is ad röhögés közben, ha fölé hajolok, felemeli a kezér és nyúl az arcom felé, markolássza a pelust, takarót, ha ráteritem, valamint a cicit szopi közben (jól össze-vissza karmolta...). Ja, és fintorog, ha nem tetszik valami. Ez annyira édes, majd lefotózom.

Andi
Dejó,dejóKép puszi neked itt is, majd a mailre is válaszolj ámKép
Máris megjött a menstruációd?? Ájjájj, én remélem kihúzom mig szoptatok, most valahogy egyáltalán nem hiányzik. Fogalmazásgátlónak a Continuint irta fel a doktor úr, még nem kezdtem el szedni, ott figyel a fiókban. Mert én olyan hüjjje vagyok, tudom, hogy ez szinte hormonmentes de úgy félek, hogy meghízom ezektől a bogyóktólKép

Más. Lehet hülyeség, de voltatok már úgy, hogy amikor az imádnivaló apróság nagyon ordított, hosszú ideig, akkor kicsit hangosan rákiabáltatok? Én a héten megtettem, ráüvöltöttem, hogy hallgasson már el. Elhallgatott, rémülten rámnézett és még hangosabban ordítani kezdett. Persze megbántam "gaztettemet" nem győztem ringatni és bocsánatot kérni tőle. Meg sirtam is. Kép

Hú, jó hosszúra sikeredtem, megyek egy kicsit agytornázni, kitöltök egy-két kvizt, nem szeretnék "ellustulni"Kép

Puszi minden mamának és az aprónépnek, jó éjszakát és ALVÁST!!!Kép

Szilvus és Peti aki vasárnap lesz 2 hónapos!
szilvus

Kimaradt:

Gabi
Petinek is koszmós a buksijaKép Múlt héten nagyon csúnya volt, a tarkójáig ért, most már javul, a feje búbján van egy kb. cm2-s felület. Kenem az olajjal és folyton fésülgetem a "haját". Pöttyök elmúltak Réka arcáról? Petinek még kijönnek néha, most éppen van 2-3 db az állán és a fülecskéjénél. Pedig mosóport is váltottunk (Domalt vettem).

Puszi
Szilvus
szilvus

Sziasztok újraKép

Itt egy kakadumadár-frizurás fotó a hordozóban elszunnyadt Petiről. (netezés közben a lábammal ringattam...Kép

Puszi,
SzilvusKép
szilvus

Sziasztok,

SzilvusKép
Érdekes, Nádja meg pont az utóbbi 2 napban volt angyalka. Szundikált egész nap. A ma esti vihar alatt viszont visított/üvöltött/sírt. Majd megszakadt a szívem. Szerencsére 1 órát tartott csak (?) ez a szenvedes. Úgy sajnáltam szegénykét.

Kakadumadár frizura nagyon menő! Lassan jöhet majd a kakastaréj is Kép

Mariann
tmarianna

Tündi! hol van ez a bolt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kép

Jól lemaradtam pár nap alatt, tegnap sikerült visszaolvasni, de írni már nem maradt időm.

Nándi is nagyon nyűgős volt az elmúlt napokban. Volt egy kis hasmenése is. Most meg tele van pötyökkel az arca, nyaka. Remélem, hogy csak a melegtől, pedig nem vittem tűző napra, vagy takartam az arcát.

Megnéztem a fotókat is, minden baba csodaszép, kivétel nélkül! Kép

Sörözésről...én is iszom keményen, napi 1 üveggel. Heineken-t vagy Dreher Classic-ot iszom. Az alkoholmentes sörtől hányingerem volt, borzasztó rossz, így maradok az alkoholosnál. Csak nem válok függővé Kép Kép

Rita Kép nagyon várom a júniusi Kismamát Kép

Pelus: mi Pampers2-t használunk, kaptunk pár csomagot, de próbáltuk a Libero 3-6kg-t is. Mindkettő jó, egyikből sem folyik ki a kaki. Ha elfogy, akkor kiprobálom a Pampers midit, az 4kg-tól van, ha jól láttam.

Ági Kép Üdv közöttünk. Aranyos Matyikátok van Kép Kinél szültél ha nem vagyok indiszkrét?

Erika sajnálom, hogy ilyen a helyzet nálatok, biztos nagyon nehéz két kicsivel. Ne idegeskedj, mert a gyerekek is megérzik, bár könnyű nekem ezt mondani....nem tudom, hogyan vigasztalhatnálak...

EsztyKép
A kamilla teát víz helyett adod? Vagy hasfájásra? Nándi nagyon csuklik evések után, a hasamban is nagyon sokat csuklott, és én csak ilyenkor kínálom vízzel, amit legtöbbször kiköp, akkor jön a citrom, de van, hogy semmi nem használ, és csuklik vagy negyedórát szegénykém.
Öltöztetés: én az elmúlt két napon, hogy olyan nagyon meleg volt, már rövidben vittem ki. Persze vittem vékony sapkát, és takarót, de nem kellett. Itt sajnos mindig fúj a szél.
Bukás: Nándi is van, hogy evés után 1 órával bukja vissza. Ez általában olyankor, ha nem büfizik. És csukláskor is sajnos előfordul.

KittyKép
Én is megiszom napi 1liter rostos üdítőt, narancsot vagy barackot, esetleg birs vagy körtenektárt. Nándinak sincs tőle semmi gondja, székrekedésünk pláne nincs, pedig vasat is kap. De biztosan babáktól is függ, nem egyformák ők sem.

Kisfiam elkezdett gagyorászni a kiságyában a krodilusnak Kép És hangosan nevetgél újabban Kép Ennivaló! Kép Olyan édes Kép Néha már rám is mosolyog, akkor majd elolvadok Kép De ha ölbeveszem, akkor ezeket a produkciókat még nem csinálja.

Üdv,
Pumukliék
pumukli

Kedden reggel elmentem vérvételre, nézetett az orvosom egy teljes vérképet. Addig Nándi apával volt itthon, jól megvoltak, imádják egymást. Íme egy akkori kép:
Kép
pumukli

sziasztok!

Mostanában nem nagyon volt időm a gép elé ülni. Jól vagyunk, Dani is jól van.Múlt hét elején még nagyon kétségbe voltunk esve, mert nagyon rossz volt a vérképe, így csütörtökkön a hematológián kötöttünk ki. Ott is vettek tőle vért, és azt mondták minden rendben, elkezte termelni a saját vérét, a hemoglobin szintje is emelkedni kezdett, és kezd a normális érték felé közeledni. Legközelebb 3 hét múlva kell visszamennie. Voltunk vele sebészeten is, mert van egy kis lágyéksérve, és egy köldöksérve is. Ott azt modták, hogy augusztusban kell visszamenni, addig vagy visszahúzódik, vagy akkor műteni kell. (szerintem napról napra kissebb a sérv, így szerintem nem kerül sor műtétre). Most kapta volna meg a 2 hónapos oltást, de mivel a Domi náthás lett így nem adták be, hátha ő is elkapta. Melleseleg a szomszéd kisfiú bárányhimlős lett, és lehet hogy ráragasztott a gyerekeimre, mert szombaton átjöttek (csak hétfőn jöttek kis a pöttyök rajta). Tehát most imádkozunk, hogy az elkövetkező 2-3 héten belül ne jöjjenek kis a Domin és a Danin... Van ellene védőoltás, fel is kutattam, meg is vettem (mert persze hiánycikk), de a nátha miatt nem kaphatta meg a Domi. A csecsemőknek pedig nem létezik ilyen oltás... szép mi??? Csak nehogy véletlenül valami simán menjen!

Egy kép Daniról, aki már hatalmasat nőtt: majdnem 4 kg. (azért az 1650 gr-s születési súlyhoz képest nem semmi Kép)
Kép
goczane

Sziasztok!

Erika, hatalmas már Dani! Gyönyörű bőre van! Reméljük nem lesz szükség műtétre, és végre kórház és dokik nélkül babázhattok!

Pumukli, nagyon vidám a csemetéd! Olyan jó már mosolygós babaképeket nézegetni. Pár hete még csak aludtak a manókKép

Tegnap nyűgös nap volt Andris, a lökött front bejátszott, de ma minden ok. (remélem nem kiabálom elKép

Szilvus, nekem is néha bealszik a bébihordóban Andris, ha kihorgászom, megébred, de egy kis rábeszélés, és húzza tovább a lóbőrtKép

Kata, mizujs, merre jársz?? Máté nagyon aktív lehetKép

Mariann, Kata, a szüléstörténetet írtátok már? Átsiklottam rajta? Olyan jó lenne olvasniKép

Mirrmurr, bocs, nem tudtam, hogy otthon szülsz, nem "kórházaztam" volna. Kíváncsi vagyok, milyen otthon! Ugye majd megosztod velünk! A Geréb Ágival szülsz?

Mariann, nagyon vagány Nádja a farmerjébenKép

Tegnap voltunk csípőultrahangon, minden ok., és a dokinő is egy tündér volt( olyan ritkán találkozni ilyenekke, ez kész felüdülésKép ) Sokan voltunk, de nagyon gyorsan ment a sor.

Ági, nagyon édi Matyikád van!

Humi, régen jártál erre! Mizujs Kristóffal?

Most jut eszembe, a teáztatásról: eleinte egy kicsit adtam Andrisnak kanálból - Mecsek bébiteát - hasfájásra. Mivel elmúlóban van a dolog, már régóta nem. DE: elég sokat csuklik a manó, s vagy cicire teszem , vagy ha evés után vagyunk (akkor nem kér cicit, csak vigyorog rám) akkor a szopi alatt a másik ciciből kicsorgott és felfogott tejcit adom neki, s 1-2 korty elég, eláll a csuklása.

Pussz,

Szép napot,

Móki
móki

Hát tényleg csodaszép babák vannak itt!!

Erika! nálunk is kinötték a sérvet a családban, ez jó hogy a vérképe is javul Daninak. Én kérdeztem 1 év után azt hiszem már be lehet adni, de elég drága és azt mondta a dokink hogy nem ad biztos védelmet, de arra jo, hogyha mégis elkapja kisebb lefolyású.

Pumukli! nálunk is nagy élmény volt amikor elkezdett gagyarászni Orsi én azota is folyton nevetem. Csodáld csak Nándit!

Mariann! régóta vagytok külön?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok, itt vagyok megint.

Erika, nekem ez a lelkileg nehéz időszak kb 6-8 hónapig tartott. Illetve Kata azóta is nehéz eset, de már sokkal jobb. Illetve most van egy új fejlemény ahogy megérkezett Julcsi a két nagyobb egymásratalált és többé kevésbé szépen játszanak együtt. De az egyről a kettőre ugrás nagyon nehéz legalábbis nekem ez a két év korkülönbség az volt.
Mensi: nekem mindíg bejelzett 2 hónap után azután hál istennek eltünt a szoptatás végéig, de én continuint szedtem.
Hurrrá Rita kakilt 5 nap után, adtam neki csuklásnál egy kis frissen facsart narancslevet.
Ekcéma ellen próbáljátok meg a holttengeri sót a fürdővízbe a sampon is tök jó de az nekünk, ha esetleg hullik a haj szoptatás alatt. A DMben lehet kapni.
Móki,
éjjel nálunk is alvás van de nappal teljes a káosz. Kb 2.5-4 óránként eszik, még semmi rendszer az alvásban, ha jól emlékszem a lányok 5-6 hónapos korukra álltak be. Julcsi szegényharmadik sokszor elalszik egyedül néha a hordozóban a konyhában amíg én sertepertélek.NA jó hogy leírtam most meg felsírt.
Erika DAni óriásit nőtt!!!!
Mirmurr, drukkolok és én is nagyon kiváncsi leszek egy otthoszüléstörténetre.
A gyerekneapon talizhatunk is a babaréten, de áttehetjük hétköznapra is, nem venném a szivemre ha Móki hiányozna. Karman lesz Pesten júni elején alkalmazkodhatunk hozzá is.
Megyek elaltatom Julcsit.
boksay_rita

Sziasztok!

Szilvus!
Néha velem is előfordul hasonló dolog,amit leírtál, magamra ismertem a kis történetedben...Kép én legutóbb a babahordozót ráztam meg egy kicsit erősebben a kiabáláshelyett, az eredmény ugyanaz volt,mint nálad és persze nem maradt el a lelkiismeret-furdalás sem... nem hiszem, hogy ezzel bármit is lehetne vagy kellene kezdeni, ilyen van és kész.
Most már több türelmem van éjszaka,márnem szoktam kiborulni az álmosság és kialvatlanság miatt,nappalpedig csak nagyon ritkán fordul elő, hogy kijövök a sodromból...

Pumukli!Kép
Hogy tudsz egy üveg sört meginni egy nap??? Én igyekszem, de nem nagyon megy,most 3 nap alatt ittam meg egy üveggel,a következő üveget már remélhetőleg rövidebb idő alatt gyűröm le. Ezek szerint akkor már jól vagytok, ugye???

Nálunk most vendégeskedésvolt/lesz, ma is és holnap is, de már egész jól mennek ilyenkor is a dolgok, evészet, alvás, stb.
Sikerült egy etetést kihagyni éjszaka, ez már nagy eredmény, de ez azzal jár, hogy késő éjszaka (11 körül) még egy jó nagy adagot kap Lili,így kibírja hajnali 5-ig. A visszaaltatással sincs gond, mert addig a kiságyában alszik, utána fekve szoptatom és mellettem marad 7-ig és alszunk. Így legalább elkerüljük a sírásos tortúrát...

Jó éjt!
Andi
bagandre

Kép
bagandre

egy kép apával...
bagandre

Sziasztok,

KarmenKép
5 hetes terhes voltam amikor elköltötött, tehát már több, mint 9 hónapja.Kép

AndiKép
El sem merem mondani, én most iszom a második dobozos Schlossgoldot (ráadásul 1/2 l-es). De csak egyet szoktam, de most jólesett kibontani egy másodikat. Érdekes, mert én a keserűt egyáltalán nem szeretem, tonikot pl. kifejezetten utálom. Látom apánál nagy a szerelem, hiába, a lányok az ujjuk köré csavarják apukákat.
Nádja az egy hónapos szülinapjára (!) kapott apukájától egy felhózhatós, zenélő plüssalmát, amiből egy zöld kukac kandikál ki, és mozog. Nagyon átszellemülten tudja hallgatni és nézni. Ja, és apa állítása szerint 1 órán keresztül válogatott a Madrinában a zenélő játékok között. Egyébként 5 perc alatt intézi a vásárlásait.Kép

RitaKép
Jövő hét vége nekem sem jó, szülinapomat ünnepeljük.

MókiKép
Írtam szüléstörténetet. Május 5-én.

ErikaKép
Dani nagyon szépen fejlődik, és rém helyes. Bárányhimlő ügyileg drukkolok, hogy ne legyen gond.

PumukliKép
Ahogy Nándi nyújtózkodik... Kép Nekem nyújtózkodásról még sajna még nem sikerült fotót készíteni. Ha a gép a kezemben van éppen, akkor nem produkálja magát. Nádja arca is pötykös, hogy mitől, azt nem tudom. De doktornéni és védőnéni szerint sem probléma.

Visszaaltatás nálunk néha csak úgy megy, ha Nádját a mellkasomra fektetem és úgy dőlök le vele. Néha 3 óra múlva ébredek csak, és akkor kerül csak vissza az ágyába. Lehet, hogy kényzetetés, de hajnalban, mikor nehezen alszik vissza én meg hulla vagyok még mi mást lehetne tenni. Nincs erőm sétálgatni meg ücsörögni vele.

tegnap 9-től, 1/4 6-ig aludt. Aztán kajcsi, majd ráhúzott 10-ig. Ezért is virgonckodok még itt ilyen későn.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mariann, köszii, megtaláltam. Tényleg kimaradt valahogy az az időszak. Azt hiszem akkor voltam otthon egy hétig, és utána sebtében olvastam végig az irományokat, hellyel-közzel.

Rita, köszi, hogy gondolsz rámKép Jövő péntektől megint vidékre költözünk Andrissal egy hétre, de júni 6-tól nekem jó egy tali. Remélem Karman is azon a héten jön, s minél többen össze tudunk jönni!

Elkiabáltam a jóalvást. Napokig este 8, 4, 8 kor evett, ma fél 3kor keltem, azóta 3 óránként ébredKép Jaj, úgy hozzá lehet a jóhoz szokni! Csak visszaáll, az nagyon bejöttKép

Andi, nagyon édes a babód apával!!!

Megyek visszafekszem még, hátha sikerül aludnom.

Pussz

Móki
móki

Lányok! 7végenként most keresztelö felkészitöre kell járnunk mert jun. 20 lesz a nagy nap ( ma megyünk elöször nem tudom meddig tudok vele ott maradni, ha ordit én tuti elhozom). Igy ezek
a hétvégék akkor meg azért nem jók nekem talira, utána héten meg nyaralok, igy csak juliusban tudok Pestre menni.
Tali mikor szokott lenni,nekem a du. 2-3 ora lenne jo mert nem Pesten lakok és még idöben akarok vonatozni Vácra vissza.

Lehet válaszolt valaki, csak én nem láttam, akinek megjött a menszije már azt hirtelen öntötte el vagy volt elöjele? Csak hogy tudjam mire lehet majd számitani.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

sajnos nem túl megnyugtató, de engem csak meglepetés szerűen elöntött... Kép
goczane

Sziasztok!
Karmen!
Engem is hírtelen öntött el a mensi, ha egyáltalán az, mindegy nevezzük annak. 1 hétig kitartóan véreztem, aztán elmúlt, mintha nem is lett volna. Ennek már legalább 1,5 hónapja, azóta semmi! Kép
Tud valaki tanácsolni valamit, kaki ügyben??????
Szegény Matyika nagyon ki van már, 3 napja nem láttunk produkciót. Nappal nem is tud elaludni, most is sírdogál. Kép Szörnyű hallgatni. Amit eddig próbáltam: hason fekvés (kb 2 percig bírja), maszírozás, torna, iszok rostos narancslevet, reggel 30ml kamilla teával kezdjük a napot. Már nincs több ötletem, eddig nem volt semmi gond, de ez a hetünk erről szól. Ha végre siker van akkor beájul.

Pumukli!
Pusztai Zoltánnál szültem. Nagyon rendes volt. Te kinél szültél? Merre laktok? Mi a Vacsi közben.
Köszi mindenkinek, hogy ilyen aranyosan fogadtok! Na megyek hátha.....
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Rita, nagy buli volt tegnap a 3 csajszinak? Gondolom apa meg az egész rokonság agyon kényeztetett benneteket!

No, most pedig próbálkozom: felrakok egy képet( ha sikerülKép ), a gondolkodó gyermekemről, aki 10 hét minden tapasztalatát és bölcsességét összeszedteKép ( na jó, az előző életet nem számoltamKép
(Ja, ma elővettük a videót, s megnéztük a kezdeti felvételeket. Hát bőgtem rendesenKép Mi lesz, ha előveszem mielőtt érettségizik a fiatalúr???Kép

Puszi,
Móki

Kép
móki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?