Sziasztok Kismamák, Anyukák!
Most először fordul elő, hogy nem tudlak Titeket 100%-osan visszaolvasni. Annyit olvastam, hogy Bentánál megérkezett Beni, és hogy Anuk kórházban várja mikor indul Emma.
Benta, teljes szívből gratulálok!
Hát akkor gyorsan leírom mi történt Velünk:
Péntek reggel 3/4 7-re értünk be a kórházba, az orvosom már várt. Gyors vizsgálat: méhszáj még teljesen zárt, de semmi probléma, szülünk! Én leszek az első: azonnal az örzőbe vittek: megkaptam az infúziókat, és a katétert. (ettől fostam, de nem fáj, picit volt kellemetlen, mert a spinál bekötéséig folyamatos vizelési ingert okozott)
Borotválás, beöntés nem volt. Jött kb. 8-kor az aneszteziológus. Elmondta mi lesz, aztán 8.20-kor jöttek értem.
Betoltak a műtőbe. A lábaimra ilyen hosszú zsák került. Átraktak a műtőasztalra, ami ugyan olyan volt, mint egy sima nőgyógyis vizsgáló, csak a lábaim nyújtva voltak rajta, vízszintesen. Beadták a spinált. Egyáltalán nem fájt. Egy sima injekciót éreztem. Nem volt mély, vagy fájdalmas, vagy ilyesmi. Utána azonnal melegséget éreztem a lábamban...teszteltek, hogy érzek e még valamit. Az aneszteziológus, és a segítője nagyon kedvesek voltak, végig beszélgettek velem. Egyszer csak azt mondja a nő: Noémi, fel van vágva a pocija...én meg: de jó nem éreztem semmit!
Erre ő: ezt jó hallani.
Viktor közben végig egy kis ablakon nézett, de csak a fejemet látta, mert a testemet eltakarta a doki teste. Ez nagyon megnyugtató volt. Kb. 10 perc után, már mutatta, hogy lát valamit, és kb. 1 perc múlva, meghallottam Áront.
8 óra 55 perckor.
(most is könnybe lábad a szemem, ahogy írom...) Ekkor csak annyit láttam, hogy a csecsemős nő viszi el, én meg tátogtam Viktornak, hogy menjen vele. A fotós drágám ijedségében otthagyta a gépet és rohant, majd 1 perc múlva jött vissza a gépért, és mutatta, hogy minden rendben.
Pár perc múlva behozták Áront megmutatni. Mint egy kis manó. Gyönyörű, rózsaszínű bőr, és amint puszit adtam neki, megnyugodott. Ezután elvitték, mert a protokoll szerint az össze császáros baba 1,5 órára inkubátorba kerül, csak a meleg miatt.
Én kb. 20 perc múlva lettem készen. Találtak egy fibrómát a bal petefészkemen. Ezt is leszedték.
Ami a legkellemetlenebb volt, hogy a műtét alatt is és utána is kb. fél óráig remegtem, de mondták, hogy ez természetes...
6 órát voltam az örzőben. A végén segítettek lezuhanyozni, és lábon mentem át a gyerekágyra.
Az örzőbe egyszer kihozták Áront, de szegény akkor nagyon sírt, valószínűleg el akarta mesélni nekünk, hogy mi történt vele, meg egyébként is zokon vette, hogy kivették a meleg inkubátorból.
Itt egy kép rólam, még a műtét előtt.
Nemsokára folytatom, de mennem kell fejni...