Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kis életjel!
Tegnap Gergővel gyerekorvosnál tanácsadás, 7 kiló és 66 centi, 41 centi fejkörfogat, 42 centi mellkaskörfogat.
Anyósom és Zoli is mondta, hogy ha elmegyek valahova, mint pl múltkor a tali, írassak a gyerekorvossal tápszert, hogy Geri tudjon mit enni, mert ugye a fagyis és a frissen lefejt tejet sem issza meg. Hát én bizony nem írattam, mert tejem van elég, Gergő fejlődik szépen és tiszta hurkás. Doki is agyon dícsérte, így biztos hülyének nézett volna ha ennek ellenére receptet íratok.
Ma meg elvittem az ortopédiára kontrollra a csípője miatt. Minden Ok. Többet nem kell mennünk, hacsak nincs valami gond.
Egy pár napja már a jobb oldala felé is forog hasra. Így már nem "egyoldalas" a drága.
Dani a héten "muszájból" alszik délutánonként! Neki is jobb, még ha délután sír is egy kicsit az ágyban, de a délután hátralevő része és az este is jobban telik. Kedden már vacsora közben elaludt (7-kor, amúgy fél 10 körül alszik el) úgy le volt fáradva.
MEgint rendeljük a kaját, egyszerűen képtelenség hogy emberi időben kész legyen az ebéd, főleg hogy Dani sem aludt/alszik nap közben.

Ancsa!

Jaj annyira rossz olvasni, hogy ide jutottatok. Hasonlóan a többiekhez nem értem, hogy lehet egy apa ilyen, hogy szinte lemond a gyerekeiről. Javasolnám, hogy írd le (persze ha net közelben vagy), hogy ha valamire szükségetek van, hátha éppen egyikünknél van elfekvőben éppen az ami nektek kell.

Betti!

És mikor tudtok menni Pestre? Én tegnap a dokinknak nem említettem Dani ügyét, csak a védőnőnek, Ő nem erősködött, hogy márpedig kivizsgálás. Persze majd ha Danival megyek 2 éves tanácsadásra átbeszélem a dokival a dolgot. Néha úgy érzem, hogy nincs rendjén a dolog, néha meg úgy, hogy haladunk szép lassan.

Judit!

Nagyon jó lett a hajad! Elhiszem, hogy Máté kicsit tartózkodott. Nekem is mind kettő úgy szint. Nagyon helyes Laurád. Remélem jól sikerült a tegnapi szülinap!
Te fotóztad az ovis csoportot? De ügyi vagy!

Lola!

Belecsöppentek a sulis életbe!? Soma várja már? Jó lehetett a Kehida pihi!

Szilvia!

Áronod cicizés közben alszik el? És ha befejezte is ott kell legyél mellette? Nekem Gergő vegyesen alszik, van hogy cicivel alszik, aztán szájába be a cumi és berakom a kiságyba, de van hogy egyedül. Nem tudom mit jelent nálatok ez a cicizés közbeni elalvás!

EDB anyu!

Örülök, hogy lett nyaralóhelyetek. Biztos jól fog sikerülni, az időtök is jó legyen.
Jók a képek! Emese a rúzzsal, hát ...

:D
Édesek az alvó picik is.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

Betti,
Jól döntöttél a neurológiai vizsgálattal kapcsolatban. A Heim Pálban jó orvosok vannak. Ha semmiképp nem viszed el Tatabányára, akkor telefonálj be, hogy nem mentek, és ilyenkor az időpontodat odaadják más gyereknek. Igy a szerencsés nyertesnek nem kell hónapokat várnia.

Rita,
Mindkét gyerekemre mondják azt is, hogy rám hasonlit, azt is hogy a férjemre. Anyukám szerint most rám hasonlit Laura, olyan, mint én voltam piciben, csak a szeme barna. De a szeme szine miatt sokan Lacira hasonlitják. Viszont arcformája, mint az enyém, és a haja szine is. Testfelépitése, feneke állása, combjai olyanok mint az enyém.
Máté szeme olyan, mint az enyém, és az apukámé, viszont arcformára olyan, mint Laci. Az álla, a szája, még a nevetése is tiszta apja. Testalkatra is teljesen férjem, ugyanolyan fokhagymagerezd a fenekük:)

Boldog Házassági Évfordulót kivánok! Biztos szuper lesz az este!
Nekünk Május 21-én volt, mi is majdnem elfelejtettük.

Vasárnap mindenképp megnézzük Hannádat! Majd biztos találkozunk.

Holnap lesz az utolsó nap az oviban. Ilyenkor mit szokás adni az óvónőknek?
jutte

Betti!

Átérzem, hogy mit érzel ma. :( Nagyon rossz. Hála istennek, vagy sajnos (nem is tudom) de mióta két gyerekem van nem érek rá rájuk gondolni. Anyu évfordulóját is teljesen átgyerekeztem, csak este a híradókor mikor megláttam, hogy 2009. május 12. akkor pityeredtem el egy kicsit, de a gyerekek mellett, nem maradt sok érzelgősségre időm.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Rita!

Boldog házasságit! Aztán rendesen megünnepelni! :D :D :D :D

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jaj istenem!

Képzeljétek tavaly december 16-án a férjem szüleinek a házában egy családi veszekedés tragédiába fulladt. A férj megverte és megfojtotta a feleségét, sajna már nem tudtak rajta segíteni. Kora délutántól egész késő estig kint volt a rendőrség, kijött a házidoki is (halált megállapítani) mentő, majd a temetkezésis kocsi. 3 gyerekek hagyott itt anya és apa. Mivel hogy az apát természetesen le is csukták. Minden nem sokkal karácsony előtt ugye. Én annyira az eset hatása alatt voltam napokig. Nagyon átéreztem a helyzetüket, mert a 3 gyerek egy csapásra szülő nélkül maradt.
Ja és mindez miért jutott eszembe megint.
Merthogy most vitték el traileren a család autóját a parkolóból nem fizetés miatt (hitel volt rá).
Én nem is tudom a gyerekek szerencsétlenek, hogy tudnak abban a lakásban lakni, ahol az anyjuk meghalt és hogy még mindig eléldegélnek valamiből. Jaj szörnyű.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Tudtok ajánlani egy jó ékszerboltot, ahol olcsó és szép fülbevalók vannak? Szerdán elvesztettem az egyiket.
jutte

Judit!

Sajna ékszerboltban nem vagyok járatos!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja még egy aztán eldugulok!
Dédim kedden töltötte a 100-at, annyira büszke vagyok rá, hogy ilyen jól tartja magát!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Rita!
Ezen jót vigyorogtam magamban, hogy elfelejtettétek a ház. évfordulót. :)

Gabi!
Azta, ez a sztori... és a gyerekek már nagyobbak, hogy egyedül ott maradhattak? Ilyenkor nem a gyámügy intézkedik?
Dédinek gratula, látod mondtuk mi, hogy meglesz a 100-ik!

Judit!
Én év végén nem adtam sosem semmit az óvónőknek (asszem, vagy tán kiscsopiba?) hanem karácsonykor Soma rajzolt, készített valamit meg mellé 1 tábla csoki v. kis 3 darabos bonbon volt mindhárom óvónőnek...
TAlán 1 szál virág esetleg!? Én nem v.ok az ilyennek a híve, én mint könyvelő, vagy Te mint logisztikus kapsz év végén valamit??? Ha igen, akkor abból adózól keményen nem????? Utálom a foglalkozások közti megkülönböztetést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LEVELE!!!! (úgymint orvos, nővérke.. stb.)
Bölcsiben a 2. év végén egy illatszer csomit adtam a 2 gond.néninek (tusfürdő-krém semmi más)+ Soma 1-1 rózsát.
Ékszerest nem ismerek...

Szilvianyu!
Ti tavaly óvónőknek közös ajándékot vetettek a csopival? Adtál külön is?
Azért kérdem mert mi közösen csinálunk+közös virág, amellé meg Én gondoltam 1-1 dvd-t amit férjem csinált a 3 év fényképeiből (farsang, kirándulás, gyereknap, karácsony...) alatta zenével... de nem tudom vegyek-e még mellé v.mit?

Szilvia1981!
Egy Gyurcsán veszett el benned... :shock: :x :wink: Dehogy kúrtad el. Hisz picinek is igényelte a cicit...
Próbáltad már, hogy beanyatejezett pelust raksz közel az ágyba...? Hátha az illatától elbódulna??? Vagy egy ruhadarabodat?
Amúgy eszik is és közben alszik be, vagy csak cicizik-élvezkedik és abba alszik bele? Mert Noé csak addig lelkes a cicin, amíg ömlik belőle (2-3 perc) utána már lök el magától... :cry: megy dolgára...

Gabi!
Honnan rendeled a kaját és hány adagot?

Betti!
Fel a fejjel a mai napon, Istike majd biztos eltereli a gondolataidat. Gondolom este lesz c@r a sötétben...
Heim Pálba mit fognak nézni azon a vizsgálaton? Mikorra kaptatok időpontot?

Na megyek ebédelni...

lola77

Lola!

Gastroyal és Jokerfood kajarendelésünk van! Ugyanúgy főznek és ugyanaz a csaj hozza ki, bármelyikből is rendelünk. 2 adagot szoktunk. A férjem is választ magának, Ő általában csak főételt, levest nem. Én meg menüt eszem.

A legnagyobb gyerek már dolgozik, már betöltötte a 18-at, a másik kettő még asszem nem. A nagyobbik lesz a másik kettő gyámja. A kedves nagyszülőknek a gyerekek így már nem kellettek. Az anya mhelyéről kapott "segélyt" is elvették tőlük, mondván drága a temetés, ami tény, de a gyerekeknek meg meg kell élniük valamiből.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvia1981!
Húú szopis szoba? nem tudom, de nem is kerestem, mert én ott a strandon megszoptattam Noét egy nyugágyon, nem volt tömeg ugyebár... de telón megkérdezheted. Pelenkázó az volt, de nem külön helyiség, hanem egy széles folyosón, ahol az öltözőszekrényektől mész fel a lépcsőhöz v. lifthez. Vannak ott hajszárítók is. Ott van 2 pelenkázó, én ott vetkőztettem le Nonót!
(A családi már jóval több gyerekenként, mint amit bemásoltál. Az adókedvezmény az annyi. 4000/gyerek=12.000/hó!)

Nem tudom ki kérdezte, de Ancsáék asszem a HA 1-es tápit ették eddig, Szilvianyu ajánlotta a Sinlacot Neki. talán úgy rémlik többen használtak Sinlacot itt közülünk. Nincs valakinek maradék, vagy annak lejár a szav. ideje?

Ancsa, írj ha még netközelben vagy, írtam privit is! Anyukádék tudnak anyagilag segíteni?
ha nagy a gáz, szeptembertől esetleg muszáj lenne bölcsibe adnod Lizát és akkor pár tízezerrel több lenne ha dolgoznál. Tudom megszakad a szíved (de akkor is, ha nem tudsz enni adni nekik, nem?), de 4 éhes száj, az 4 éhes száj!!!! A muszáj nagy úr és ilyen esetben a bölcsik eltekintenek a várólistától (sárberekben annó legalábbis így volt egy anyuka, 6 hósan be kellett adni, mert elváltak...)
VAgy szüleid ha nyugdíjasok nem vállalnák Lizát?
Jelentsd ki férjedet azonnal az okmányirodába és akkor egyedülállóként kaphatnád a családit! Adókedvezményt ha eddig férjed munkaviszonyánál vették figyelembe, azonnal hívdd fel a m.helyét és írásban tíltasdd le. Nehogymár ne fizessen szja-t a gyerekeit meg leszarja! MÁr bocsi. Te gondolom nem fogsz mostanában annyit keresni, hogy a havi 12000-t igénybe vedd, de akkor is 0 lesz szja havonta!!!!!

lola77

Sziasztok!

Lola:
mi tavaly olyan ajándékot adtunk az óvónőknek (közöset), hogy egy közös albumot, mindenki fotójával, és mindenki egy-egy mondatot mondott az óvónénikről, dadusról, azt én begépeltem és beragasztgattuk. Tök megható volt! Meg vettünk mindhármuknak drágább ajándékot (ja, virágot el ne felejtsetek venni a szomszéd szoba dadusának is, mert sokszor vigyáznak, segítenek odaát is, meg az óvódavezetőnek is szoktak ilyenkor). Utána, mi külön ajándékot nem nagyon vittünk, az utolsó napján vittünk egy-egy bonbont, meg pedagógus napra mi mindig vittünk virágot. Tavaly is. Izgi lesz a pénteketek! Én mikor megjelentek Emeséék az udvaron, már bőgtem! :) Ja, a tápszereket felbontás után max. három hétig lehet tárolni!!

Szilvi:
dehogy kúrtad el! :) Persze, most még nehéz, és lehet, hogy így lesz még pár hónapig, de biztos nagyon jó érzés, hogy csak Te kellesz neki! Ezek soha vissza nem térő pillanatok!

Gabi:
én is hallottam ezt az esetet. Egy roma pasi volt, szőke, fehér feleséggel, nem? És miért ölte meg? Féltékenység? Hallottam, hogy régen boxoló volt?? Fent voltak iwiwen is. Az ilyet sose fogom megérteni!! A gyerekeikre nem gondolt???

Betti:
sajnálom a mai napodat! :( Gyújts egy gyertyát este, biztos nehéz, de sokkal jobb, hogy vannak emlékeid, mint annak, aki nem is ismerte a szüleit! :(
Örülök, hogy van előrelépés Istike ügyében! HURRÁ!!

Ancsa:
az egész gyeded, családi pótlékot nem vonhatják le, max. a 33% - a terhelhető!!! Nem is értem az ilyen bankokat, nálunk nem volt szokás szociális juttatásra (gyes, gyed, családi) hitelt adni, elvileg nem is szabad, pont az ilyen esetek elkerülése végett. Elvileg a családit is a gyerekek kapják, törvény szerint. Miért adnak arra hitelt? Már bocs... :( Tudom, ez most nem vigasztal.
Én is a helyedben segélyeket próbálnék meg, bíróságra mindenképp menj gyerektartás miatt, addig is, amíg nem fizet, megelőlegezi a bíróság és tőle majd be fogják hajtani.
És ameddig tudj, maradj anyudéknál! :(

Na megyek, még nem alszik egyik sem. Emese, Bence már álmos, Dóri még nem annyira. Ilyenkor már rég aludni szoktak, de ma el voltunk csúszva.

Amúgy minden oké velünk!

Sziasztok, jó éjszakát

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, a Sinlac kb. 1000 forint egy doboz, a Humana baby Fit1-es is 1000 forint, sokkal olcsóbb (kb. 1000-el), mint a kettes tápok. Ma is kérdeztem dokinőnket, nyugodtan eheti az egyes tápot egy éves koráig, mert eszik mellette mást is. Esetleg megint kérd meg, hogy írja fel azt (ha nem, válts dokit, ha nem érti meg a helyzetedet), mert azért ezen is lehet spórolni. Bocs, ha eleged van a tanácsainkból, csak segíteni akarunk! :(

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,

De jó ,hogy sokat írtatok, de most a héten én vagyok a lúdas, hogy sokat olvasok, mert semmi időm nem volt jönni.

Jók a képek!!!

Judit!
Naggggggyyyyyonnnnn! jó lett a hajad!
Nem gondoltam volna, hogy a tiszta barna ennyira jó lesz. Inkább a melírra szavaztam, de nagyon jó lett.

Ancsa,
Szívből kívánok a továbbiakban minden jót és persze pénzt apától... Ha kell segítség konkrét dologról írd meg és hátha tudunk segíteni...

V.ERa,
Tuti lehetett a számháború...!!!

Magunkról... :oops:
Jó volt a szülinap, a vendégek hajnal 2-ig (!) bírták...
Én kevésbé, de tényleg jó volt, igaz felrobbant a kávéfőző közben és azóta nincs a konyhában pultban lévő lámpa sem, meg még pár dolog összetöröt...

A hétköznapok húzósak voltak és sok bosszúság ért minket (azokat próbáltam rendezni), de lényeg hogy a gyerekek jól vannak (az elhúzódó köhögést leszámítva) és most már a nagyszülőknél éjszakáznak, hogy mi holnap reggel nyugodtan indulhassunk az ausztriai motoros túránkra. Igaz az útvonalra végig esőt és hideget jósól, de a remény hal meg utoljára...

Szép hétvégét!!!!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

EDB anyu!

Igen, az az akit Te mondassz. Bár a hapsin nem látszott, hogy cigány. Rendes, csendes család voltak. Dolgoztak tisztességesen a szülők. Egy párszor "járt" náluk a rendőrség, de senki sem gondolta, hogy ilyen vége lesz a dolognak. Féltékenység volt az ok, illetve ha "enyém nem lehetsz, akkor másé sem". A nő aznap jelentette be a férjnek, hogy elköltözik és a férj a jelek szerint ezt nem hagyta. A szomorú az egészbe, hogy aznap is rengetegen jártak-keltek a lépiházban. Egy vállalkozó és az emberei az egyedi fűtést csinálták a lakásokban, meg ablakot is cseréltek valakinél. És senki nem hallott semmit sem. Jó, igaz ment a fúrás faragás, nem tudom, hogy mennyire volt hangja az esetnek. Annyit hallottam még, hogy a száját betömte, hogy ne tudjon kiabálni. Borzasztó. Na be is fejezem, mert megint beszari leszek este.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Cirmike!

Jó utat Nektek és szép időt! Hátha! :D
Nem jók az ilyen pechsorozatok! Mármint a heti történésetekre értve. Remélem az utatokra ez már nem kísér el!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Betti!

Gondoltam rád ma többször. Remélem minden Ok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

A szülinapi torta (ő válaszotta a törpikéket)
Kép

Ennyi idős vagyok!!!
Kép

Ezt a lego-t kaptam amiért nem rágom már a körmöm
Kép

És ilyenek a Bakugan-ok!
Kép

Másnap(osan mármint szülők, nagyszülők) Tatán!
Kép

Réka és a fagyi
Kép

Rolinak ma évzárója volt ahol a nagyok elballagtak
Kép

Kép

Remélem nem zavartam a képekkel...
Jó éjt!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Ja! Dani ma este közli velem, hogy KÁ, KÁ, majd odanézek, hát a drágám a spejzból hozza ki a kávés csészealjakat és rám nézve mondja, hogy KÁ. Kávézni hívott az én kisfiam.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Na megyek, mert Gergő megébredt egy evésre!

Jó éjt!

Cirmike jók a képek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jaj, most olvasok megint, mialatt írtam...

Van egy doboz Sinlac pépem és Tejallergiás tápszerem 3 doboz...
Kell vkinek???

Hát, pech ügyileg vége lehetne már a hétnek.
Azért nem is írtam mi minden volt, mert már volt itt elég kellemetlen dolog...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

A héten megkaptuk az értesítést a bölcsitől, hogy felvennék Tamarát szept.-től. A hírre ellátogattunk a böli játszóházába, kíváncsi voltam, hogy s mint érzi ott magát. Hááááát. Olyan szinten bevetette magát a játékok közé, hogy konkrétan tojt a fejemre... :lol: Amikor meg kimentünk az udvarra is, akkor pedig már nem is láttam, úgy elhúzott játszani a gyerkőkkel.
Másnap úgy kelt, hogy akkor: BŐŐŐCSIII! Meséli mindenkinek a bőcsit, meg a játékokat.
Persze, tisztában vagyok vele, hogy ha bekerül már nem lesz ennyire rózsás a helyzet :roll: :)

Tomikáméknak is megvolt tegnap az anyák napja egybeszőve az év végi záróünnepséggel. Nagyon jó fejek voltak!

Cirmike: Esőmentes jó utat kívánok!!!

Gabi: Tamarám is szokott kávéra invitálni, olyankor neki is kell csinálnom egyet (ő persze gabonakávét kap :lol: ) ugyanolyan bögrében, ugyanolyan kanállal. :lol: És a frász kerülget, hogy kiszúrja a szemét a kanál nyelével, mert persze inni csak úgy lehet, hogy a kanál kilóg a pohárból! :lol:
Húú, az a család, szegény gyerekek!!! Micsoda életük lehet... :cry: Annyira sajnálom őket!
Dédinek gratulálok!!!

Nekünk is van egy bontatalan Sinlacunk. Szívesen adom.

Házassági évforduló holnap, még jó, hogy írtatok róla, mert lehet, hogy én is elfelejtettem volna :lol: :lol: Arról meg ne is beszéljünk, hogy hányadik... :lol: :lol: :lol:

Szép napot!!!!
v.erika

Sziasztok!

Cirmike: nagyon jó utazást kívánok Nektek! Pihenjetek és töltődjetek! Hétfőtől megint nyárias időt mond! A fotók tök jók, Roli milyen büszkén mutatja, hogy már 6 éves! Réka is ari a fagyival, Dórikánál is nagy sláger mostanában!
Szerintem a tápszer jól jönne Ancsának. Majd szedek össze itt egy listát, ki mit tudott felajánlani és kinek van rá szüksége.

Erika: na, akkor bölis lesz ősztől Tamara? Te vissza mész dolgozni? Ezt nem is beszéltük... Melyik böli ez? Édi lehet Tamara a kis kávéjával!!

Gabi:
ez egyre gázabb, mármint az a család. Durva... ne is beszéljünk róla többet, mert asszem nem csak Te, mi is betojunk mind itt! :)
Ari lehetett Dani a kávéjával (szintén!). :)

Velünk minden ok. Kicsik már garázdálkodnak. Tettem néhány új képet iwiwre is.
Már főzöm a köv. két hétre való csirkemell adagját Bencének (fagyasztom), meg most vettem először csirkemájat (tavaly Dóri ilyenkor már ette). Ez is elég lesz 3-4 alkalomra (bár azt ritkábban fogok neki adni).
Tegnap chilis babot főztem, maradt mára (enyhén csípős, Dóri is tudja enni). Meg most járt le egy adag mosásom is.

Holnap vagy ma megyünk Emesével moziba. Aztán gyereknapra is kimegyünk majd.

Na sziasztok

Szép hétvégét mindenkinek!

Jutte:
jelöltelek iwiwen!

[b]LISTA:[/b]

10 (ugye?) kecskeméti babaétel JUTTE-től
1 bontatlan sinlac V.ERIKA-tól
1 bontatlan sinlac CIRMIKE-től
3 doboz tejmentes tápszer CIRMIKE-től

Szerintem mind jól jönne Ancsáéknak!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lista (kimaradt):

Maxi pelus LOLA-tól

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gyors bekukk! Készítem Daninak a reggelit. Most gyorsan KÁVÉzás közben olvastalak benneteket és írok!
Picit szíígyellem magam, hogy én hoztam fel Ancsáéknak, hogy írjanak,ha valamire szükségük van. Ti szépen fel is ajánlottatok babakaját, tápszert... Én meg... semmit. Na de ma körbe nézek, hátha akad valami, aminek Ancsáék is hasznát vennék. (mondjuk általában minden elfogy, felhasználódik, amit veszünk, de hátha)
Most keltek a gyerekek. Geri egyszer fél 7-kor, evett, majd rakott egy adagot a pelusba és visszaaludtunk peluscsere után.
Kaja is "megfőzve". Ma natúr sertésszelet párolt rizs apának, zöldborsó leves, rakott kápi, túrós pite nekem.

Na még jövök majd!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi: Mikor lehetne érkezni hozzátok ebédre? :lol: Ennyi kaját! Nekem egész héten nem sikerül ennyit főznöm. :oops:
v.erika

Sziasztok!

Gabi:
ne szégyelld Magad, látod, (egyenlőre) én sem ajánlottam fel semmit Ancsáéknak. Félreértés ne essék, ez nem kötelező! Nem tudja senki a mai világban felvállalni az egész világ problémáját, nagyon szép, hogy ismeretlenül (személyesen még nem találkoztunk, a legtöbbünk Ancsával) is eszetekbe jut felesleges holmi otthon! Mivel nálunk három gyerek van, egy még aktívan tápszerezik, babakajázik, kettő meg aktívan pelusozik, én ilyet nem tudok felajánlani. A ruhákat sem, mert igyekeznek egymás között örökölni, amit már kinőttünk teszem el a húgomnak, aki sokat segített nekem!

Esetleg ami most beugrott, abban tudok segíteni, hogy néha több receptet kérek a dokinőnktől (hetente szoktam kérni, de nem fogy már el hetente egy doboz tápszer) és akkor olcsóbban tudnál Te is Ancsa hozzájutni a tápszerhez (humana baby fit1-es ez még). Bencének, aki 9,5 hónapos, teljesen jó ez még, csak hozzátápi rendesen menjen mellette, mondta dokinő. De az nálatok már régebb óta megy, nem?
Gondold át, a felajánlott dolgok közül melyik lenne Neked segítség!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Persze, tudom én hogy nem kötelező, de annyira szeretnék segíteni, de az általad felsorolt okok miatt én sem tudok pl pelust, tápszert, tejpépet adni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja! A kajákat rendeltem, mert Dani ugye hébe-hóba alszik napközben és így a takarítás is gondot jelent ez mellett, a főzés meg. Főleg a héten Zoli éjszakás, ilyenkor még délután 2-3 óráig a gyerekek az "enyémek" és eztán tudnék csak neki állni főzni, na nem azért mert lusta vagyok, meg nem tudok gyerekek mellett főzni, hanem mert tuti, hogy Geri akkor kezd nagy sírásba és ettől a párom meg nem tud pihizni, van hogy Danival épp ebédelünk, Geri meg rákezd és neki kell felkelni megnyugtatni, mert Dani mellől, ha meg felállok, akkor Ő be is fejezi a kajálást.

Most láttam a Kismamában a tatabányai kórház szülészetét mutatják be. Kicsit nosztalgiáztam. Amúgy is sokat gondolok oda, a kolléganőm bármikor szülhet. Felajánlottam neki, hogy én megszülőm neki a bébit, Ő pedig utána fájdalom nélkül babázhat. Na jó ez hülyeség, de annyira jó volt ezt 2x is átélni, még a fájdalmat is. Ez múlandó és van is értelme.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Daninak 2 éves szülinapjára Mickey egeres tortát gondoltam. Én szeretném sütni, csak még nem tudom, hogy oldjam meg a sütését. Bár már van egy elképzelésem, hogy sütök egy nagy kerek formát meg két kicsi kereket és valahogy majd összehozom ezeket, hogy Miki formája legyen. Annyira imádja ezt a mesefigurát és biztos örülne neki, ha ilyen tortát kapna.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

EDB-anyu: Böli még nem tuti, hogy megy, majd meglátjuk hogy alakulunk szeptemberig. Vannak más alternatívák is. (Itt Szőlősön is van állami böli, meg most nyílik egy családi napközi is)
v.erika

Hát jól meg lepődtem, mert nem számítottam még rá, bár láttam, hogy Gerinek másabb az ínye mint szokott, de hosszan nem tudtam megnézni sosem, így mindig megmagyaráztam magamnak, hogy biztos rosszul láttam, de most éreztem is. Áttörte a két alsó (bal és jobb 1-es) az ínyét. Kapott egy rágókát azzal most nagyon csendesen el van, eddig meg randalírozott. Hát ebbe is különböznek a gyerekeim. :D (Dani 9 hósan volt fogbirtokos)

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jó car idejük van a ma strandolóknak itt Tbányán! Délelőtt azt hittem leszakad az ég olyan sötétkék volt.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi: nem semmi, hogy kijött a foga Gergőnek! Nálunk is eltérő volt. Emesének 7 hónaposan jött ki, Dórinak 11 hónaposan, Bencének sincs még, bár eléggé szenved és érzem ott alul, hogy néhány helyen kidudoródik!

Hát igen, elég szar idő van. Szegény barátnőmék ma mentek a Balatonra három napra üdülni! :(

Lola: bent vagy kint volt a ballagás a szar idő miatt? Milyen volt? Mesélj majd ám!

Emesét elvitték barátnőzni, kicsik bealudtak, úgyhogy most nézelődöm a gépen, pihenek. Már mindent megcsináltam, amit akartam (jó, vasalnom kéne, most tudnék is, de most nincs hozzá kedvem). :(

Bencének spenót, sárgarépa, krumpli, rizsliszt, csirkemáj főzit csináltam. Már nem turmixolom teljesen pépesre. Tényleg marha fini lett. Dóri is rácsapott, megették ketten a holnapra való adagot is! :) Nem bánom, legalább esznek egészséges dolgokat.

Na sziasztok

Betti: ugye nincs baj??

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,

Gabi,
Örülök, hogy ilyen észrevétlenül kibújt Gergő foga. Jó, hogy nem szenvedett tőle sokat.
Finom kaják! Párszor én is rendeltem tőlük. De az ovis olcsóbb, nagyobb adag, sokszor van hozzá süti is és nekem jobban is izlik. És a legnagyobb előnye, hogy legalább főzeléket is eszünk. Máté is megszokja az ovi főztjét, mire odakerül. Ma borsó leves volt, rántott hal (azt hiszem pangasius), majonézes-hagymás krumpli. Máté annyira ette, húzta a kezem, hogy adjam már a következő falatot. Laura is sokat evett belőle itthon, nekem alig maradt.

Az óvónőknek csak virágot vettem.

Betti,

Én is remélem, hogy minden ok veled, mert ma még nem jelentkeztél.

Erika,

Igazán örülhetsz, hogy ilyen jól elvolt Tamara a bölcsiben. Hiába, ebben a korban már igénylik a gyerektársaságot. Rossz érzés, hogy már nem csak te kellesz a gyereknek. De ez az élet rendje. Nem is gondolok arra, mi lesz, ha majd bejelenti valamelyik gyerekem, hogy összeköltözik a szerelmével:) Még jó, hogy addig még sok idő van.
jutte

Ballagás megvolt, szép volt, megható... Idő lehetett volna jobb is, konkrétan szegény kiscsoportosokat miután kivonultak, visszavitték felöltöztetni...
Hozok képeket, bár lükeAnya (mármint ÉN) elment 2+2 tölthető elemmel a fényképezőgépbe, biztos ami biztos, erre kábé 5 kép után lemerült, a csere meg totál le volt merülve.... de nembaj kaptunk képeket már más szülőktől... Meg férjem kamerázott.
(Tényleg Szilvianyu, nem figyeltem Csilla kamerázott-e, mert megírhatjuk Nekik, Dóri mögött-mellett állt-ült Soma, így rajta van-mondd meg Neki majd!)

Na potyogtak a könnyeim ám, olyan jó versikéket mondtak Nekik, meg ők is, a dalok is annyira jók voltak. Énekeltek Nekik az óvónénik is, tátott szájjal bámulták... Voltak mókás részek, amik nem voltak előre megrendezve. Ja és óvónénik is sírtak persze, beszédnél elcsuklott a hangjuk!
(Szilvianyu, Vali néni vezényelte ám az óvónénik énekét!)
Aztán mikor elkezdték a Legyetek Jók ha tudtok számot játszani (Napoleon Boulevard), ők tapsoltak rá, majd ebből azt a részt a gyerekek mondták, hogy:
"UGYE TÉNYLEG NEM FOG FÁJNI, HA MAJD ÉN IS NAGY LESZEK?
UGYE MÁSKÉPP FOGOM GONDOLNI AZT HOGY MILYENEK A FELNŐTTEK?" Na ekkor már kész voltam...
Soma azt mondta otthon, hogy majdnem Ő is sírt, mert hiányozni fognak Neki a barátai. De azt is, hogy egyszer mindennek vége... Édes szívem! Most született...
Előbb megnéztem a felvételt, megint könnyes a szemem! :oops:

Cirmike!
Roli tortája tuti volt megint! Nagyon huncutul mosolyog a tegnap ovis képek közül az utolsón,a hol kanyarodnak...
Jó ez a rendőrségi bázis, Somának meg sem mutatom a képet, mert lassan ki kell költöznünk a lakásból a játékok miatt! :shock:

Judit!
Mikre gondolsz már most...

Gabi!
Szerencsétek van akkor Gergővel, hogy így kibújt a foga... remélem nem fogja a cicin használni Neked!
Ismerem a kajás cégeket, melóba rendeltek Náluk páran.

V.era!
Lesz V.Szőlősőn bölcsi? Tök jó! Sz.tem írasdd be rendesen (nem feliratkozósra) aztán majd szept-ben ráérsz lemondani, nem?

Na megyek képeket kicsinyíteni..

lola77

Cirmike tőled akartam kérdezni:
Kávéfőzős sztori hogy volt, marha kivi v.ok, nem raktatok bele vizet? :shock:

lola77

Akkor a képek:

Kép
Kép
Kép
Kép

Ja és az óvónénik sütöttek nekik palacsintát (tök jó fejek) a végén kapták tőlük:

Kép

lola77

Sziasztok!

Jaj olyan aranyosak vagytok,hogy hiányoltatok.Köszönöm szépen mindenkitől az együttérzést.Minden rendben van velünk.
Tegnapi napot anyuval és tesómmal töltöttem.Anyu majd elájult a sírnál mikor meglátta hogy csináltattam Apunak ilyen nyitott könyvszerű sírkövet.Eddig sajna csak a fakereszt rohadozott a síron,párommal nagynehezen összespóroltuk.

Cirmike!
Huha,nem semmi hogy felrobbant a kávéföző.Nekem mindig a kuktával vannak rémálmaim,nem is merek benne főzni.
Roli és Réka gyönyörű.
Nektek jó utat,és szép időt kivánok!!

Gabi!
Gratula az első fogacskákhoz.
Nemsoká te is kezded a hozzátpit,tartasz tőle?

Én Ancsáéknal tápszert nagyon szívesen veszek.

Lola!
Elbalagott Soma baba.Nagyon csinos fiatalember.Nem csodálom hogy itattad az egereket.

Készülödök,mert holnap esküvőre megyünk(lagzi nem lesz),idáig takaritásban voltam.

Nálunk ma tegnapi főzelék volt,meg csináltam madártej szeletet.

Jó éjt!!

Betti

Kép
berna23

Betti, azta milyen gondoskodó és hálás vagy Apukád sírkövével kapcsolatban! Most biztos nagyon büszke Rád onnan fentről! :(
Kuktában én sem merek főzni, pedig ezek a modernek állítólag már nem olyan nehezen nyitható szelepesek... (Nekem nincs mondjuk...)

Jó esküvőzést holnapra!

Ancsáék:
Gabi, sz.tem se érezdd rosszul magad amiatt amit írtál! Hisz a mai világban, főleg ahol kisgyermekek vannak, nagyon nehéz megélni. Persze tök könnyű olyan helyzetbe kerülni mint Ancsa, sajnos. De amit a bérből élő ember a havi költségvetésével kénytelen összebűvészkedni, az se semmi. Luxus nincs közte, amiről könnyen lemondanánk...
Emlékszem én annó,mikor még nem volt gyerek, de már dolgoztam és nem kellett ugye haza adnom egy vasat se, mi minden összevásároltam magamnak, hihetetlen... Na de sose sírom vissza, nem is tudom hogy volt-e értelme az akkori életemnek, a családom nélkül...
:D
(Bocs, ma ilyen szentimentalista hangulatom van a ballagás miatt...)

Ancsa, mostmár jelentkezz ha tudsz, mert elég sokan reagáltunk a gondjaidra, úgy érzem. Én privit is írtam! :o

lola77

Sziasztok!

Elfelejtettem néhány dologra reagálni!

Rita: gratulálok a házassági évfordulóhoz (Erikáéknak is). Kinél hányadik? Megünnepeltétek?!:) :oops:
Majd hétvégén ha lesz kis időm, szavazok Mírára.

Jutte: ékszerüzlet van pl. a tescoban is, nem olyan vészes áron. Az intersparban ami van, az szerintem elég drága. Meg van a kis tesconál is (ha van még). Meg Dózsakertben is volt, a sétáló végén. Nem tudom, meg van e még.

Cirmike: kávéföző. No comment! :)

Betti: tényleg nagyon rendes Tőled, hogy így gondját viselted apukád sírjánál! Látszik, hogy igazi, mély érzésű ember vagy, aki szeret adni!
Csak vigyázz, ne használják ki sokan!!

Lola: jó emlékeket ébresztett bennem a ballagási leírásod, fotók. Tényleg nagyon megható esemény. Mert egy vízválasztó. Nem csak arra gondoltam tavaly, hogy úristen, mekkora lett Emese, hanem együtt izgultam vele az iskola miatt, mert tudom, hogy ezt neki is szoknia kell. Féltettem. Nagyon. Most már kicsit nyugodtabb vagyok persze, de nagyon nehéz volt átélni, hogy többet nem lesz óvodás! :(
Szerintem Dóri apuja csinált videót, de majd megkérdezem. Most elutaztak pár napra. Azért köszi!

Zotyó is meghatódott? Mamák ott voltak? Anették mit szóltak az ünnepséghez?

Soma nagyon csinos volt!!

Na megyek, Emese már húgoméknál, ott alszik. Most sütöttem apának szalonnát, kolbászt. Nem szeretek csinálni a szagok miatt, de apa úgy szereti! Én meg őt! :)

JÓ éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Betti,

Gondolom már sokan mondták, hogy nagyon értékes ember vagy. Bárcsak minden emberbe szorult volna egy kicsi a tulajdonságaidból.
Érezzétek jól magatokat holnap az esküvőn!

Lola,

Nagyon csinos volt Soma. Úgy tetszik amikor ilyen pici fiú öltönyt és nyakkendőt vesz fel. Igazán büszke lehetsz rá! Gondolom mennyire meghatódtál.
Kata, aki a képen van Laurával, tegnap szülői után mikor az anyukája beszélgetett vele a leendő sulis dolgokról, elkezdett sirni. Kérdezte anyukája, hogy mi a baj és azt válaszolta, hogy oviban akar maradni, mert a suliban senkit nem fog ismerni, és az olyan ciki:) Nagyon aranyos lehetett.
jutte

Ritáéknak és Erikáéknak Boldog Házassági Évfordulót!!

Köszönöm,igazán elpirultam,nagyon aranyosak vagytok.

Más téma:szerintetek tényleg itt van az influenza?

Betti

Betett Apa valami jó filmet,ezer éve nem dvd.-tünk.

Ja Emeseanyu.kéreeek koobit,meg szalonkát.
Nyitom az abalakot. :D

Kép
berna23

Betti: megérkezett??? :) Lilahagymát és friss kenyeret is küldtem! :)

Igen, szerintem itt van a sertés influ. De szerintem annyira ne ijedjünk meg, mert állítólag gyógyult már az ürge. Most azokat figyelik, akikkel érintkezett. Csak valamit nem értek. Először megvizsgálták, negatív lett az eredmény (hogyan???) és hazaküldték. Érintkezett akivel érintkezett. Utána, nem figyeltem, hogy hogy, asszem csak nem javult az állapota, vettek megint vért és most már a járványügyisekhez küldték és ott derült ki a h1n1. Utána kezdték a kezelést, de már jól van.

Ja, mellesleg brazil állampolgár, aki new yorki lakos. Fa...a! Reméltem, ha már idejut a vírus, akkor magyar ember hozza be!!!! :twisted: :P :shock:

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Hétvégén megpróbálok bővebben jönni......

Holnap azaz szo-on a sparokban minden törpös termék mellé dupla törp jár!!!!!!!!!!!!!!!!!4000 ft-onként pedig szintén duplán......

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Betti!

Örülök, hogy minden Ok! Nagyon szép dolog volt tőled, amit Apudnak adtál. És annyira jó, hogy ilyenkor a párunk is mellettünk áll (természetesen) a jó cél érdekében.
Holnapra jó esküvőzést.

Lola!

Soma nagyon jól nézett ki (mint mindig). Tényleg nagyon megható lehetett. Hogy van a suli kérdéssel? Várja már? Vagy azért tart is tőle? Lesznek ismi osztálytársai?

EDB anyu!

Nagyon édes volt, ahogy írtad, hogy kolbiszagot nem szereted, de Apa igen és Apáért mindent. Akkor ma estére két gyerekesek lesztek??

Jutte!

Bár én a halat nem szeretem, de ha Te mondod hogy jó volt elhiszem. Én is szeretném a kaja témát olcsóbban megúszni, de van egy válogatós férjecském... :D

Na megyek is korán alukálni. Ma nagyon leszívtak a gyerekeim. Gergő evett és utána hasrafordult és ki is bukta a tejcit. Ez volt ma egész nap, nem tudom mennyi maradt a gyomrába. Evett teljesen híg krumplipépet. Haladunk a hozzátápival.

Ja Betti tényleg Te kérdezted, hát tartok Gergőnél tőle, de már lazábban fogom venni. Korábban fog nyamnyognivalót a kezébe kapni mint Dani és korábban elkezdem darabosabban adni neki az ételeket mint Daninál. Az étvágyával nem lesz gond. Ha mást nem anyatejet iszik majd 18 évesen is :D :D :D Az bejön neki!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

húú jó sokat írtatok ma, nem győztem olvasni.. :)

Házassági évfordulósok, jó ünneplést!!! :) :) :) :) :)

Betti,
tényleg nagyon szép amit az apukádért tettél.. nem csodálom, hogy az anyukád meghatódott.
Madártej-szelet?? NYami... mesélj hogy csinálod?

Ancsa,
nagyon sajnálom, ami veletek történt. A férjed egy görény, már bocs. Szerintem is menj be az önkormányzathoz és érdeklődd meg, hogy miben tudnak segíteni. Mekkora pelust hord a Liza - baba?

Gabi,
Elhiszem, hogy meglepődtél a Gergő fogai miatt!!: ) :) azért ez korán van.. :)
gratula a dédinek!!! Jobban van már?

Erika,
nagyot mosolyogtam, mikor írtad, hogy a Tamara mennyire örül a bölcsinek :). inkább jobban preferálnád a családi napközit, mint a bölcsit?

Lola,
nagyon megható lehetett a Soma ballagása. Olyan édesek ahogy ott ülnek egymás mellett. Esküszöm nekem is elszorult a szívem, hogy mennyire gyorsan megnőnek a gyerekek.. Nem tudom, hogy mi lesz ha a Máté is ballag - először a bölcsiből -, én a mikulás ünnepségeken is bőgök :) :) :)

Apropo Máté - szegénykém még mindig fosik. Nagyon sajnálom őt, nem tudom mi ez. A Láza már elmúlt, de még nem az igazi. Ma voltunk a dokinál, azt mondta hogy ha keddig nem múlik akkor küldünk székletmintát az ANTSZ-nek vizsgálatra. Addig megy a normaflor és a smecta (igaz ezt nem nagyon issza) 1000-el + diéta. Mást nem nagyon tudunk tenni. Már félek, lassan minden tápanyagot kimos a szervezetéből ez a hasmenés... :( :(
A kedve amúgy jó, nagyon édes..

Köszönöm amiket a tatai képről mondtatok, én fényképeztem szerintem is szuper. A szívem elszorult mikor megláttam a fiukat... :) A Lilike meg ma 2 hónapos (lassan ma töltötte a 2. hónapot, mert mindjárt szombat lesz) szóval már nagylány! :) :) 4,94 kg, és 60 cm! na befejeztem az ömlengést a családomról :)

sziasztok
jó hétvégét
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Ja egy kérdés még a végére.

Ki hol-nyittatta meg a babakötvényt?
A Lilinek szeretném, de nem tudom hol milyen kondíciók vannak..

köszi
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok,

Tudja valaki, hogy ma milyen gyerekprogramok lesznek a Vértesben?

Zsanka,
Máténak jobbulást kivánok!

Jó hétvégét mindenkinek!

Judit
jutte

Sziasztok

Múltkor valamelyikőtök érdeklődött gyerekülés felől.
Mi vettünk előző héten Timinek egy nagyobb ülést,így a régi eladó 5000 ft-ért, asszem 0-18 kg-ig, kék kockás, hasonlóan néz ki mint a römer king, asszem peg pregio-s vagy valami ilyesmi. De ha valakit érdekel lefotózom és felrakom.

Üdv mindenkinek, és jó hétvégét.
Lívia

Kép
slivia

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?