Új privát üzeneted érkezett!

csak gyorsan egyet a fektetés témához, Brigihez hasonlóan én is elég korán kezdem, mert iszonyú lassúak este, mindenért rimánkodni kell (valaki menjen már be a kádba, jöjjön ki, öltözzön pizsibe stb stb), plusz még 3 mese - fejenként 1 - , szóval ha azt akarom, hogy legkésőbb fél 9-re ágyban legyenek, 7-kor kezdeni kell!!
Edit,
És arra akarok kitérni csak ezzel, hogy vacsi után én már nem engedem ki őket. Kakaózunk, pakolunk, felvonulunk az emeletre stb, valami levezetés-szerűt csinálunk, hogy akkor már ne rohangáljanak, pörögjenek.
tetszett amit Kata írt a kínai megközelítésről, hogy mennyi energiája van a gyereknek.. lehet benne valami :?

Kép
nettke

Nettke,Brigi!
Értem mit akartok írni,de nálunk ez nem jön be.
Mivel du-án1/2 4kor keltem őket ,kb. 1/2 5mire kiérünk az udvarra(uzsi,anya kávézik). 6körül pedig muszály vacsizni,mert uzsira nem hajlandóak csak egy tejszeletet ,turó rudit vagy kinder piguit stb enni.Így déltől hosszú az idő és nem bírják tovább.Tehát a vacsi időt nem tudom kitolni (max még egy fél órát csalhatnék,de akkor már hallgatom a "mikor eszünk" műsort) De a 1,5-2óra mozgás meg nem elég nekik.
Ha rossz idő miatt nem tudunk kint lenni,nálunk az este kész rémálom.Meg vannak vadulva,rohangálnak,birkóznak,ágyon ugrálnak.Egyszerűen látszik,hogy nem mozogtak eleget.
Viszont ha 8után jövünk be,sose kell könyörögnöm a fürcsi miatt.Egyenesen a kádba mennek.Nem kell könyörögni se a vetkőzésért,se a kádba menetelért.Mindig hagyok nekik fél órát a fürdésre és még felet a közös "enyelgésre"(mese,dumcsi).
Úgy tűnik azzal,hogy nincs este tv és a jó éjt mellé elmondom az elvárásaimat (szájad,szemed becsukod) ,rövidült az elalvási procedúra.Az elmúlt 2napban nem volt kiabálás, fenyegetőzés, szépen csendben elaludtak,ki ki a maga tempója szerint.

Brigi!
Nyáron engem se zavar a késői fektetés,mert nem vagyuk időhöz kötve. De amíg Dávidnak suli van,reggel időre megyünk és ehhez alkalmazkodni kell mindenkinek.Mondjuk ezzel a reggeli indulással szeptembertől nem tudom,mit kezdek.Most 1/2 8kor indulunk,de a következő tanévtől 3/4 7 lesz belőle.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!
Az úttal nem volt semmi baj, egész jól bírtam. Menet is, jövet is pihentünk több órát Váradon a tesómnál, így ki lehet bírni. Hazafelé egy rövidebb, ám rosszabb minőségű és keskenyebb úton jöttünk, de szerintem ezután arrafelé megyünk, mert szinte semmi forgalom nem volt, és 2-3 órával kevesebbet utaztunk.

Az ottlétünk isteni volt! A gyerekek nagyon élvezték a kertet, a kinti szórakozást. Nagyon hiányzik nekünk az udvar. Nagy álmom a családi ház, de szerintem sosem lesz, hacsak haza nem költözünk.

Osztálytalálkozón voltam otthon, isteni volt, nagyon szépen megszervezték, jó volt a társaság. Kicsit szomorú, hogy 14-en végeztünk, ebből 11-en mentünk el, és a 11-ből 8-an Magyarországról mentünk haza.
Nekem azóta folyamatos lelkiismeretfurdalásom van, hogy eljöttem. Valahogy árulónak érzem magam. És ez nem olyan, mint Magyarországról kimenni külföldre. Mert nekünk ott helyben, kissebbségben kellett volna megmaradni. Minket úgy neveltek, abba nőttünk bele, hogy ott kellene megmaradni magyarnak, ahol a legnehezebb, mi mégis a könnyebb utat választottuk. Na, ezt most nemis tudom miért írtam le.

Látom a fektetés nem csak nálunk probléma. Én nyáron sehogy sem tudom őket 9-nél előbb lefektetni. De ha 9-kor sikerül, akkor már jó vagyok. Az enyémeknek kell az, hogy legalább fél 8-8-ig kint legyenek. Otthon még tovább kint voltunk, és szerintem így lesz ez nyáron is. Én addig nem is problémázok emiatt, amíg ki tudják aludni magukat. Olyankor vagyunk egy kicsit bajban, amikor a beszédjavítóba kell menni, mert akkor fél 7-kor feltétlenül kelniük kell. Nekem meg 6-kor. Különben ma is 6-kor keltek fel maguktól, pedig fél 10-kor aludtak el. A fiúk akkor is nehezen alszanak el este, ha délután nem alszanak. Így aztán a délutáni alvások maradnak, amíg lehet. De most már elég jól bírják délutáni alvás nélkül is, így ha valahová megyünk, akkor sem nyűgösek délután. Mondjuk nagyon ritkán szervezek úgy programot.
Az a bajom, ha kimegyünk délután, akkor már nem marad idő itthon semmilyen közös foglalkozásra, játékra. Egyedül az esti mese nem marad el. Pedig Ádámnak nagyon kellene, hogy a finommotorikáját itthon is fejlesszük. Közben meg látom, hogy milyen jót tesz nekik a kinti mozgás. Egyre szebben beszélnek, Ádámnak már alig vannak hangtévesztései. Gergőnek azért még van. Pedig finommozgásokban Gergő az ügyesebb. A beszéd miatt már nem aggódok, mert szerintem teljesen az átlagos szintem vannak.

Most pont elégedett vagyok velük. Olyan értelmesek lettek, mindent meg lehet velük beszélni, ha megfelelően közelítem meg a témát. Persze ehhez az kell, hogy én se legyek hulla fáradt, legyen türelmem hozzájuk. Igaz, nem mindenkivel olyan jó gyerekek, és mindenkinél bepróbálkoznak, hogy meddig lehet elmenni. De összességében jól kezelhetőek, és egyre türelmesebbek.
Olyan jól bírták az utazást is, hogy le a kalappal! Hazafelé 11 órát jöttünk a dögmelegben, és így sem volt egy szavuk sem. Pedig összesen egy órát aludtak a kocsiban. Persze állandóan jár a szájuk, meg énekelni kell. De ha szólok, hogy most bent vagyunk a városban, nagyon figyelnem kell, akkor lecsillapodnak, aztán a harmadik faluban megkérdezik, hogy kiértünk-e a városból. És ugyan ki tudják kötni magukat, de a bekötést is jól viselik. Amikor megállok, akkor megkérdezik, hogy kiköthetik-e magukat. Ettől nagyon féltem kiskorukban, hogy mi lesz, ha már ki tudják kötni magukat.

Detti!
Örülök, hogy gyógyszerrel legalább rendben van az allergiád. Én Aeriust szedek parlagfüves időszakban. Nekem is felhívták a figyelmem a keresztallergiára, de még nem tapasztaltam az összefüggést az étkezéssel. Igaz évről évre súlyosabbak a reakcióim a parlagfűre.

Kata!
A hasad állapota borzalmasan hangzik. Remélem, már sokkal jobban van.

Nettke!
Én kivétel vagyok. Nem feltétlenül vinném pszichológushoz a lányodat. Tudom, hogy nagy probléma nektek, de a gyereknek sem egyszerű. Én nagyon sokáig bepisiltem, iskolás koromra szűnt meg teljesen. Teljesen átlagos, kiegyensúlyozott kisgyermekkorom volt. Anyukám sem görcsölte túl a dolgot. Egyszerűen nem ébredtem fel, nem éreztem, hogy pisilnem kell. Nagyon szégyelltem magam emiatt, de nem tehettem róla. Olyan is volt, hogy álmodtam, hogy pisilni kell, és már a megkönnyebbülésre ébredtem, amikor becsurgott.

Most megint főleg csak magunkról írtam. Mindenkitől elnézést, akinek nem reagáltam. Rohannom kell, elfelejtettem, h be kell rohannom az egyetemre:(

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Mindenki napozik???
Én leadtam anyósnak a fiúkat és most pihizek.Elvitték őket vasút-modell kiállításra!Kíváncsi vagyok,hogy tetszik nekik????
Tegnap és ma délelőtt meg patarán (törökkori várostrom) voltunk.Irtóra élvezték a fiúk a korhű jellmezekbe öltözött katonákat,az esti fáklyás felvonulást és a mai ostromokat.Volt nagy puska és ágyú durrogás, kard csattogás,harci zene és nagy üvöltés!!!Tényleg színvonalas és élvezhető módon csinálták meg az ostromokat!

Annamari!
Akkor fektetés szempontjából nálatok ugyanaz a helyzet,mint nálunk.
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat otthon és büszke lehetsz a fiúkra,hogy ilyen hosszú utat ennyire jól bírták.
Nem tudod a kintlétbe egy kis rafinériával belecsalni a fejlesztést?Mit kell csinálnotok?
Hogy állsz a sulival?

Kép

Kép
edit73

Tegnap megdolgoztattam a fiúkat a mai ebédjükért:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,
csak egy gyors bekukk, Tamás megcsinálta az album-kezdeményt, és közkívánatra fent vannak a szülinapos képek :lol:
A link:
http://www.flickr.com/photos/20377580@N02/

Remélem működni fog..

Kép
nettke

Sziasztok :)

Színház előtt bekukk. :P

Nettke :)
Végre, végre. Úgy látom több éves a restancia, mert felkerültek még régebbi képek is. Nagyon helyesek a gyerkőcök, és látom a csajok Beni mellett kellő fiús nevelést kapnak. Többségében az autók, autós torta stb. :D

Edit :)
Péntek este Olival is borsót fejtettünk, ezzel javítottuk a finom motorikát. :D :wink: Látom ez votl a program ott is. :P

Annamari :)
Le a kalappal a fiúk előtt, hogy így bírták az utat! Most csak az osztálytalálkozó miatt mentetek haza?
Gondolom Anyukádnál óriási élmény a fiúknak, mint amiben nekünk volt részünk a falusi nagyszülőknél, nyárról nyárra. :D

Rólunk: Ma voltunk a Fővárosi Nagycirkuszban. Nagyon-nagyon jó volt. Revidiálom a cirkuszról alkotott véleményemet. Egy nagyon színvonalas, értékes műsort láttunk, a fiúk imádták. Aki teheti nézze meg, ez a műsor most futni fog őszig. 1800 Ft volt a jegy, az első sorba, és nagyon megérte.

Pénteken Bóbita nap volt az oviban. Különböző feladatokat kellett teljesíteni a gyerekeknek a szülőkkel, és kaptunk érte pecsétet. Volt mocsárjárás, zsákbafutás, tojás egyensúlyozás stb. Persze nekem mindent kétszer kellett teljesíteni, mert mindkét fiúval meg kellett csinálni a feladatokat, hogy meg legyén a pecsétjük. Hurrá ikresek! Szegény Nettke vagy Pram. :lol: :lol:

További szép hétvégét!

Cat
Kép
cateye

Cat,

Mi meg szombaton voltunk a cirkuszban :lol: A tavalyihoz képest tényleg jobb volt, de ettől függetlenül én egy kicsit "szocinak" éreztem... Na nem a bohócot, mert arra nem lehetett azt mondani, hogy klasszikus :) A gyerekek viszont élvezték, és azért mi sem unatkoztunk. Nálunk a szakszervezet minden évben cirkusz jegyet ajándékoz gyereknapra, úgyhogy szerintem jövőre is megyünk :)

Jó szórakozást a színházhoz!

Nettke,

Este én is megnézem a képeiteket, nagyon kíváncsi vagyok ám!

Annamari,

Ügyik a fiúk, hogy így kibírták a hosszú utat! Szerintem egyébként szoktatás kérdése az utazás is. Nekem nagyon sok ismerősöm panaszkodik, hogy a gyerekeik nem bírják a hosszabb utakat. De nem is nagyon járnak autóval, ha meg igen, akkor a kölkök nyígnak. Na, nálunk sincs ilyen probléma, simán elutaznak 3-4 órát egy huzamba, de szoktatjuk is őket rendesen :roll: Nyáron többször is megyünk legalább 8 órás utakra...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!
Megvagyok Én is. :oops:
A párom múlt héten kiment dolgozni Hollandiába 5 hétre, így most minden rám hárult.A fiúk még annyira nem fogták fel, hogy milyen sokáig nem lesz itthon az Apjuk. Szerencsére minden este beszélünk skype-on.

A pénteket sajnálom, de így nem tudok elszabadulni, pedig nagyon jó lett volna veletek dumcsizni. :(

Edit!
Jajj, de kis ügyi segítőid voltak. :)

Kata!
Hogy van a hasad?

Az esti lefekvés nálunk is egy cirkusz. :(
Alig bírom ledugni őket 1/2 10-nél hamarabb, reggel persze meg rimánkodni kell, hogy keljenek fel.
Hétvégén nem mindig alszanak délben, attól függ mikor kelnek reggel, és persze, hogy milyen programunk van.
Gyereknapra kaptak rollert, nagyon örültek neki. :)

Majd még jelentkezem, ahogy tudok, mert most minden este cseresznyét szedek, már ha hagynak, mert rengeteg van a fánkon.

Judyt
KépKép
judyt

Na, Csajok, senkivel semmi izgalmas nem történik??? Merre jártok?

Judyt,

Minden elismerésem, ha 5 hétig fogod bírni apa nélkül. Segít azért valaki? Én tuti, hogy bekattannék :roll:

Mi sajnos lemondtuk a hosszú hétvégi programunkat, mert nagyon szar időt jósolnak :cry: :cry: :( :twisted: :twisted: Pedig már nagyon rákészültem, hogy biciklizni fogunk jó nagyokat, meg végre elvisszük a gyerkőcöket a Meseparkba, dehát sztornó az egész:-(

És végre döntöttünk bicikli ügyben is: veszünk két Schwinn-t. Kaptunk ugyan a sógornőmtől egy vadiúj Decathlon biciklit, de inkább egyformát szeretnénk. Egyedül egyébként a 16-os S-ről ér le a lábuk, de Bernát már nagyon jól megy a D-nal is, bár éppen, hogy a lába ujja éri a földet. Tegnap 6x borult... A S-nél meg van ismerősünk, úgyhogy elég olcsón hozzájutunk két, totálisan felszerelet biciklihez.

Pénteken ballagnak a fiúk a bölcsiből. Tök vicces az egész...

Jelentkezzetek most mán jányok!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Vagyok én is. Épp egy órája fejeztem be az utolsó félévi vizsgámat.
Már csak az államvizsga van hátra :D Mondjuk ettől tartok leginkább.

Judit!
Sajnálom, hogy egyedül maradtál, de azért biztosan megéri a párodnak kimenni.

Detti!
A fiúk is elballagtak a tavaly. Pontosabban készültek valami kis műsorral, de az enyémek a nulla beszédképességnél fogva legfeljebb tapsoltak. Gergő egyáltalán nem csinált semmit. Utána viszont tartottak egy közös kis nassolást, ők élvezték. És megkaptuk cd-n az összes bölcsis képüket, ez külön jó volt. Nekem nincs azzal bajom, hogy elbúcsúznak egymástól, egyedül a ballagás kifejezést tartom túlzásnak.
Most lesz valamilyen évzáró ünnepség, erről majd 4.-e után nyilatkozok.

Most gyermekhét van az oviban. A tegnap kijöttek a tűzoltók, megmutatták, hogy működik a szerkezet. Aztán volt egy kis zenés, játékos előadás. Ma fagyizni mentek és a rajzpályázat nyerteseit díjazták, holnap megy a Fehér Kereszt, állítólag kisállatokat visznek. Csütörtökön ugrálóvár meg kutyusos program, pénteken meg egész délelőtt játékok, vetélkedők lesznenk.
Ha visszatér majd a jó idő, majd pancsolni is fognak az ovi udvarán. Van egy medence, váltásban mehetnek bele a csoportok. Fürdőgatyát, fürdőlepedőt, gumiszandit kértek hozzá.

Edit!
Nincs semmilyen spéci fejlesztő feladatunk itthonra, mint amit egy átlagos családban játszik a gyerek. Rajzolás, fűzés, gyurmázás, festés, vágás, ragasztás. Vágni még egyáltalán nem engedtem őket, de nemsokára kipróbáljuk. Kell vegyek gyermekollót. Mondjuk, ha tényleg rossz idő lesz, beszorulunk a lakásba.

Most meg játszótérre akarnak menni, úh megyek.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Tényleg nagyon eltűnt mindenki. Én valahogy állandó munkában, mozgásban vagyok. Alig ülök le pár percre időnként. Pénteken akkor tudok menni, megbeszéltem az érintettekkel, hogy kinek mi lesz a dolga.

Ma kaptak fülbevalót a lányok. A kozmetikus nagyon le akart beszélni, hogy az ilyen kicsi lányok el szoktak menekülni, meg nagy üvöltés van. De az enyémek egy nyikk nélkül csinálták végig. Még gyávuska Réka is önként jelentkezett, hogy akkor neki is, pedig megbeszéltük, hogy ő csak nézi, mert nem akar.
Borka minden nap újabb és újabb frizurakérésekkel áll elő. Nem lenne baj, ha a fodrászathoz is értenék. :wink: Mesefilmek, és mesekönyvek királylányaitól lesi a mintát. Én meg küzdhetek. Még a legkönnyebb, ha megelégszik egy-egy virággal a copfjaiba. Volt már, hogy egy-egy bodzavirág tányér került mindkét oldalra a copfba. Na, az elég viccesen nézett ki. De neki tetszett.

Ja, amúgy gyártom a bodzaszörpöt nagyüzemben. Sajna már vége lesz a szezonnak, de azért pár adag elfogyott. Egy tartós hígítható szörp még ázik, de nem tudom milyen lesz, mert ilyet most csináltam először.
És vadul eprezünk. Nyam-nyam. Csak sajnos szinte minden nap locsolni kell, mert hónapok óta nem esett. :roll:

A faluban most csatornáznak. Ma értek a házunk elé. A lányok mindenáron fel akartak ülni a markoló kanalára. Persze apa megdumálta nekik. Hihetetlen, hogy a lányok is mennyire élvezik a gépeket. Már korábban is volt, hogy egy sima kis betonkeverő elől is alig tudtam őket elrángatni.

Lilla :)
Kár, hogy az új helyen ilyen jól érzitek magatokat. :wink: :lol: Pedig már úgy elterveztem, hogy a nyári szünetben összefutunk.

Most megyek, mert alig látok ki a fejemből, mert jóalvó Micike átment rosszalvó Micikébe és hajnalban műsort szokott adni. És én kénytelen vagyok meghallgatni. Napközben meg alig alszik. Két rövig (kb. 20 perc) és egy hosszú (2 óra). Ennyit enged nekem. Pedig azért dolgozik rendesen. Mászni még nem tud, de folyamatosan repked, forog, négykézláb tornázik. Nagy huncut.

Képeket sajnos nem tudok, de ígérem, hogy lesznek, csak a kicsinyítés még mindig nem megy.

JÓ éjt mindenkinek!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hello

Én is vagyok. :D Most értem haza a futásból. Tök jó, h itt van bicikliút, kb 40 percet futok és ebből 30-at azon tudok menni. Ma különösen élveztem, mert egy kis felhőszakadás után mentem, ami jó leveőt csinált. Manókkal is voltnuk már rajta futóbringázni-mi görkorival nyomultunk. Hát, 5 éve nem volt a lábamon, nem mondhatom, h hú de stabil voltam, de azért nagyobb égés nélkül megúsztam a dolgot. Van még mit fejlődni.... Vettem a gyerekeknek bukósisakot is, nagyon cukik benne, majd fotózom alkalomadtán. :)

Végre a héten már elállt az eső, úh tudunk menni csavarogni, strandra. Ma Daytona Beachen voltam a manókkal, az kb 30 percre van tőlünk kocsival. Legközelebb viszek fényképezőt, nagyon poén a hely. A tengerpart mellett van egy kiépített rész, ahol szökőkút-szerűen jön a víz, de direkt a gyerekeknek, h ugrálhassanak alatta. Van a Seaworld-ben is ilyen, arról van fotó, talán fel is van rakva.... nem tudom jobban elmagyarázni. :oops: Meg egy kis játszótér. És ami nekem nagyon bejött, h egy nagy parkoló is, ami ingyenes. Máshol csomó pénzt bedobál az ember a parkolóórába, ami ráadásul csak negyeddollárosokat fogad el. :twisted:

A jacuzzi is nagyon bejön a gyerkőcöknek, minden nap követelik azt is-erről már van is kép, csak fel kell raknom.

Viszont ha itthon kellene egyedül eljátszaniuk, csak kínlódnak. Délelőtt ált volna mit csinálnom, főzni is kell, mosni, stb... a takarítás tegnap egy 8 órás műszak volt egyedül. A DVD-vel vannak el egyedül hosszabb ideig, azt viszont én nem akarom, h egész délelőtt az előtt üljenek. Megint elgondolkoztam az ovin. Ti mit tennétek, beadnátok őket délelőttre??? Ők nagyon nem akarnak menni amúgy. Az otthoniba igen, bár ezt is csak úgy mondják, mert otthon se voltak lelkesek az első 2 hét után. Amúgy engem az tart vissza, h amire megszoknák, jó eséllyel el is jönnénk. Főleg, h biztos itt is beszednének minden helyi bacit az elején. A sertésnyavajáról nem is beszélve. :roll: Így is annyit emlegetik az otthoni ismerősöket, rokonokat, meg a Lady Lake-i szomszédainkat és a mamáékat. Valahogy úgy érzem, h szivatnám őket egy újabb elválással. Amúgy meg megőrülünk tőlük itthon, amikor senkinek nincs ideje rájuk éppen.

Edit

Tök jók a borsófejtős képek!!!

Brigi

Hát, még augusztusban összefuthatunk, ki tudja.... Adós vagy még szülinapoi képekkel ám te is, de most már a fülbevalós lányokat is szeretném megnézni!!! Kicsinyítéshez keress rá a VSO image resizerre a neten. Elvileg ingyen letölthető és egyszerre több képet is lehet vele átméretezni. Nem a legjobb, mert csak megadott méreteket tud és kicsit kicsik lesznek a képek vele, de legalább egyszerű. 8)

Mini még így is tök jó alvó!!! 8 hónaposan nekem 2-szer másfél órát aludtak max és hajnali műsor is volt emlékszem. Utólag nem is tudom hogy éltem túl az alváshiányt....

Nettke

Jók a szülinapi képek!!! Egy tortájuk volt v én vagyok vak? :oops: Meg se mertem mutatni az enyémeknek, mert akkor biztos nekik is tűzoltós kéne... Így se tudom milyet és honnan szerzek....

Annamari

Hú, ez már a célegyenes!!! Büszke lehetsz magadra!!! Mi is leszel pontosan? Mit fogsz tudni dolgozni vele? Gondolkozol amúgy h visszaköltözzetek Erdélybe? Milyen most ott a helyzet, nagyon nehéz boldogulni? Egy felől megértem a bűntudatodat, de szerintem nem lettél attól "kevesebb", h átköltöztél. Nyilván bátor és gerinces dolog ott maradni, de az is nagyon bátor tett, h egy végülis idegen országban felépítsd az életedet.

Detti

A Mesepark Ausztriában van? Mit fogtok csinálni az évfordulón? :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Itt vagyok én is...

Reggel gondoltam egy nagyot, és miután eldobtam a Lurkókat az oviba (7:30-ra mert kirándulni mentek), úgy döntöttem, hogy ma itthon fogok dolgozni. Sokkal hatékonyabban megy itthon, és közben a mosás is mehet...óriási mákom van a munkámmal!

Szóval megjöttünk Alsópáhokról...megint szuper volt! Mindkét gyerkőc megtalálta a kedvencét, estünk egyik helyről a másikra. És nekünk felnőtteknek is volt magunkra időnk. Majd teszek fel képeket, csak még nem jutottam el odáig. Drága hely, de megéri...annyira feltöltődtem. Nekem ez kell...el itthonról...úgyhogy annyira belelkesültem, hogy az aug-i hosszú hétvégén szeretnénk menni a Kapitányba, és az Ikrek szülinapját pedig Bobónál ünnepeljük. Tavaly besokaltunk a nagyszülős, soklétszámos party-tól, és már akkor eldöntöttük Zsolttal (két kiakadás közt a garázsban beszélgetve :oops: ), hogy nem tartunk több olyat. A lelkem fáj érte, de az nem helyén való, ha mi megszakadunk érte, más meg csak fikáz...idén elutazunk. Azt terveltem ki, hogy a Lurkók majd kapnak egy levelet szeptember közepén a postaládába, hogy Bobó várja őket.

Amúgy elvagyok...most elég nagy energiaszinten pörgök megint...a hangulatom is szuper....remélem jó darabig visz előre majd ez a lendület...

Edit! Köszi az infot, de végül úgy alakult, hogy a déli parton mentünk végig az autópályán, mert egyrészt belaudtak, másrészt már nagyon rápörögtek Bobóra. A borsófejtés király ötlet, szerintem én is bevetem valamikor! Köszi.

Brigi! Szuper, hogy tudsz jönni pénteken. Tegnap jártam a Decathlon-ban (mini kosárpalánkot szereztem be a kosaras férjem csemetéinek), és a cipő soron (ahol taliztunk egyszer) mindig eszembe jutsz...

Kata! Mi zú van a pociddal?

Csajok! Tudok ajánlani valami jó gyereknapi programot?

Pénteken talizunk! Juhi!!! :lol:
Ja, Babaval beszéltem, nem jön pénteken, édeskettes van otthon! :roll:

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Detti :)
Mi is akartunka meseparkba menni, de trágya időt mond. :( :( Pedig még keddre is szabit vettem ki.

Az én kölkeim is fel tudnak borulni a pótkerekes cangával is. Nem csoda, a magyar út és járdaviszonyokon. :evil: :twisted:

Annamari :)
Gratula a vizsgához! Államvizsga mikor lesz?
Hivatalosan mi leszel? Diplomaosztó?

13-án délelőtt megyünk mi is az öcsém diplomaosztójára Gödöllőre. Már a 2. diplomáját zsákolja be, piacképes diplomák (HR és angol-biológia tanári), van 10 éves bankos munkatapasztalata, nemzetközi referenciája és munkanélküli. :evil: :twisted: Már nagyon sajnálom őt, mert hetente 2-3 interjúra megy, mindig bent van az utolsó körökben és mégis semmi. Most szombaton is 3,5 órás tesztet írt egy nemzetközi energetikai cég HR posztjáért, és van még 3 lépcső. :shock:

Szerintem ha most keresnék munkát esélyem sem lenne. :(

Én bizony beadnám őket az oviba. Nektek is kellene egy szusszanásnyi pihenés. Legalább pár órára délelőtt. Nekik sem fog ártani, kell a gyerek közösség, addig meg meg tudnád csinálni a házimunkát.

Bátrak vagytok a görkorival! 8)

Brigi :)
Nincs kép a lányok markolós felállásáról?

Le a kalappal az energiád előtt, hogy befőzöl/szörpözöl ezerrel.

Vikó :)
Benned 3 emberre való energia veszett el.

Nálunk tegnap kirándultak a fiúk a szentendrei skanzenben. Én rettegtem egész nap, mert nem volt biztonsági öv a buszban. :evil: :twisted: Ma fagyizni mennek. Hasonlóan "happy hours" van az oviban mint Annamariéknál. Minden nap van valami extra program. Holnap búcsuztatják a nagyokat, és az én fiaim szavalnak. Állítólag önállóan jelentkeztek rá. :lol: Hát Olinak nem éppen Petőfire termett a beszéde, de ha van kedve szavaljon. :lol: :wink:

Cat
Kép
cateye

Lilla,

Igen, Ausztriában. Már tavaly is akartam menni, de valami miatt nem jött össze, pedig Árpi szüleitől fél órára van :roll: De majd júliusban, mert akkora sikerült szállást foglalni.
A futásért írigykedem, amióta a bokám meghúzódott, nem tudok futni normálisan, és még mindig bokaszorítót hordok. Viszont a biciklizésben nem zavar, legalább.

Brigi,

Tök jó, hogy tudsz jönni te is pénteken! Már nagyon kíváncsi vagyok a legkisebbetekre, remélem, a júniusi találka még mindig áll.

Cat,

Igen, én is szabit akartam kivenni keddre, hogy elmegyünk majd 4 napra a Fertő tó környékére bicózni, meg a Meseparkba, erre ki kellett törölnöm a szabimat, mert mégsenem :( Majd júliusban.

Annamari,

Gratuláok a vizsgáidhoz! Az államivizsgádhoz meg szorítok!

Vikóka,

Biztos jó lehetett a Kolpingba, megértem, hogy ti is visszajártok minden évben. Jövőre sem fogjuk kihagyni mi sem, az tuti.
A fiúk most anyukámtól kaptak egy kosárpalánkot, de nagyon nem találnak bele, és emiatt tök idegesek :roll:

Program: sajnos csak kintit tudnék ajánlani... a kinti meg nem annyira poén 16 fokban és esőben...

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Köszi, én is ezen dilemázok. Azt hiszem marad valami fürci. Már "csak" szombatra lövök valamit, mert vasárnap du meg hétfő egész nap kispajtis szomszédolunk itt-ott.

Jó ez az itthoni munka...főztem ebédet, és még babanetezek picit. ;-)

Cat!
Köszi. Igen, mások is ezt mondják, de az elmúlt pár hét nagyon sokat kivett belőlem. Ezt sikerült visszatöltenem. Ja, és már tudom, hogy hol van a Hága. Jártam a Nagy Lajoson, és addig sasoltam, amíg észre nem vettem. Már csak el kéne jutni. Azóta is olyan jó???

Dógozok...

Viki

KépKép
vikóka

A turi Háda, nem Hága. :lol: Elég ócska ám egyébként, de ki lehet 1-2 dolgot fogni. Ha tutira akarsz menni akkor a Rákóczi úti Hádába mész. Ott van egymással szemben kettő, az egyik felnőtt a másik csak gyerek. Mondjuk a felnőttet ott jobban szeretem. :D Bár már nem voltam ott hónapok óta, mert az egy fél napos program, annyi időm meg nincs.

Menjetek el a cirkuszba a hétvégén, mert iszonyú jó program! A fiúk megint akarnak menni. :D Mondjuk én kevésbé.

Nálunk nincs ovi kedden, megint nevelés nélküli nap van. :twisted:

Cat
Kép
cateye

Júniusi tali még oké, persze. Majd meg kellene beszélni, hogy ki mit hoz. Bográcsozáshoz mi nem értünk. De szívesen átadom a terepet akárkinek. :wink: :lol: Ha nem az, akkor viszont valami hidegkajás dolog lehet. Én sütiben vagyok jó. Esetleg szendvics. :oops:

Cat :)
Itt van anyu. és a friss bodzaszörp kb. egy vajas lekváros kenyér elkészítésének ideje alatt megvan. Főleg, hogy csak három lépést kell tennem a bodzavirágokért. :wink:

Én gyereknapon be nem tenném a lábam semmilyen benti programra, főleg, ha még esik is. :oops: :oops: :oops: Azt a tömegnyomort. :roll:

Akkor várok ötleteket kajaügyben. De persze sokmindent megbeszélhetünk vacsi alatt is, csak ott nem lesz ott mindenki, aki jönne. Ha jól rémlik.

Szép napot!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

A múltkor írtam egy hosszút és eltűnt. Pedig megesküdtem volna hogy elküldtem, de valahogy mégsem , mert nincs :evil:

Itt jó idő van, néha túl jó is, mert elég magas a páratartalom és így néha elég nyomott meleg van. Megnyugtattak hogy ez még csak tavasz, mert nyáron éjszaka lesz 42 fok és dög párás lesz a levegő. :shock: Remélem csak poén volt :?

A csajok jól elvannak együtt, én megértem azt a korszakot, hogy végre "de jó neked, hogy ikrek, mert jól eljátszanak együtt". Most is vagy 2 órája rájuk sem néztem, az emeleti teraszon játszanak. Van kihúzható napernyő, így nem süt oda a nap, meg ott fent mindig fújdogál kicsit a szél. Lego, playmobil a sláger, meg néha kirakóznak meg királylányoznak. De leginkább állatkertet, lovardát meg hajót építenek (amin természetesen állatokat szállítanak). De ketten csendben elvannak, akár órákig is. Én elég tévéellnes voltam mindig is, most is max. heti 1-2x nézhetnek dvd-t, egy filmet amit választanak, és kész. Vasárnap bekötötték a tv-t, úgyhogy délelőtt ha főzök akkor most egy-két mesét megnézhetnek a mesecsatornán, legalább hallják a spanyolt. A 2 évesek színvonalán levő meséket még én is értem :lol:

Lilla!

Ott olyan egyszerűen megy az ovi, hogy csak viszed ha akarod? Itt még a magánsuli-oviba sem veszik fel ha nincs orvosi igazolás, hogy nem beteg. Ahhoz háziorvos kell, mert a sürgősségin nem állítják ki. A háziorvoshoz kell tb-szám, lakcímkártya, meg egy szám amit az itt élő külföldiek kapnak. Ezt elintézni nekünk kb. egy hónap volt. (Nyilván csak akkor tudtunk menni ha a férjem szabadnapos volt, meg egyik függött a másiktól) Szóval én nem is tudtam volna olyan egyszerűen beiratni. Jó ha ott ilyen könnyen megy... Nem tudom neked mennyire vennék könnyen a gyerekek az idegen nyelvű környezetet, de nekem szerintem nem lesz könnyű az eleje. Most itt az egyik plázában van 2 hétig Miki egér háza. Egy nagy sátor tulajdonképpen, benne tv-n folyamatosan Disney Miki egér mesék mennek, van miki egeres kifestő, kirakó, mágneses játék, stb, a gyerekek bemehetnek játszani. Mi is elvittük a csajokat, be is mentek, kb. fél órát játszottak bent, de mikor kijöttek azt mondták hogy többet ne menjünk. Nem igazán mondták meg hogy miért, de nem akarnak. Ma is kérdeztem, hogy ha van kedvük mehetünk, de nem. Szerintem azért, mert nem értették hogy mit mondanak nekik. Bár otthon sem mentek soha nélkülünk, én soha nem tudtam otthagyni gyerekmegőrzőben őket mert nem akartak. Az ovit se szerették különösebben, így mondjuk én nagyon nem csodálkozom, de szerintem ősztől elég kemény lesz nekik meg nekem is.
Most az egyik piacon kaptunk egy szórólapot, hogy jövő héttől lesz a piac ideje alatt gyermekmegőrző (az angol, mert itt mindenki angol), oda is szeretném majd elvinni őket, de szerintem nem fognak maradni. Pedig nem ártana nekik sem ha kicsit szoknák az idegen nyelvi környezetet.
Gyereknapra mi állatkertezést tervezünk, csak még nem döntöttük el, hogy melyik városba menjünk. Remélem jó idő lesz :)

Szóval ha nem bonyolult a beiratás akkor megpróbálhatod, legfeljebb ha nem szeretnek menni akkor mégiscsak maradnak otthon. Az enyémek is szoktak sokmindent és mindenkit emlegetni de szerintem ez még nem olyan erős kötődés bennük, hogy nagy törést jelentene ha nem találkoznának többet.

Az alvásról is írtam a múltkor: nálunk mióta itt vagyunk nincs déli alvás. Reggel 9-kor kelnek, így nem tudnám őket délben lefektetni, később meg már nem is akarom. Meg sokkal könnyebb úgy programokat szervezni ha nem kell még alváshoz is igazodni. Néha elalszanak a kocsiban, de ha nem megyünk hosszabban autókázni akkor simán kibírják estig, így is fél 10 körül fekszenek. Cserébe viszont könnyen elalszanak :)

Annamari!

Gratulálok a hosszú úthoz, a vezetéshez és az utolsó vizsgádhoz is! Az államvizsga nekem életem legjobb vizsgája volt, kifejezetten élveztem. Ott már végre nem hülyeségeket kérdeztek, hanem beteget kaptunk és vele kapcsolatban kérdeztek, rengeteg differenciáldiagnosztikai dolgot ami a kedvencem :P És végre nem szivattak a molekuláris dolgokkal amiket viszont utáltam :oops:
Nem tudom máshol hogy megy az államvizsga, de szerintem ez már sokkal összetettebb és tul. képp azt kérdezik amiért azt a szakot választottad, nekünk tételek sincsenek, totál kötetlen, szóval nekem jó emlék. Ja és végre emberszámba vettek, ami az orvosin elég ritka. (És kb. míg legalább docens nem leszek nem is lesz benne részem többet ....)
Szóval ne izgulj, jó lesz, egy nagy kalappal!!!

Brigi!

Fülbevalóhoz gratulálok a lányoknak! Te beszélted rá őket vagy ők akarták? Az enyémeknek még nincs, de ha kérdezem nem is kell nekik. Úgyhogy nem erőltetem, pedig már szeretném.
A nem-alvás 8 hónapos korban ismerős, remélem nem tart sokáig.
Erről jut eszembe, képzeljétek, mostanában egy csomószor van, hogy éjszaka nem jönnek át a csajok, hurrá!! Nem tudom hogy átmeneti-e vagy végleges, de már csak heti 2-3x jönnek, ami nagy haladás. A reggeli összebújás még megvan, de azért nem mindegy, hogy hajnal 1-től nem férek el az ágyamban vagy csak reggel 7-től :P

Most ennyire futotta, még írnom kel pár e-mailt és mindjárt jön a férjem és megyünk a partra. Mostanában rengeteget mennek a homokban mezítláb, kíváncsi vagyok milyen hatással lesz Csenge lúdtalpára...

Ditke
ditke62

Ditke :)

NÁlunk Borka találta ki a fülbevalót. Nem is tudom, hogy honnan vette. Amúgy volt nekik. Még keresztelőre kapták, csak a lusta anyjuk nem rakatta be. :oops: De most legalább boldogok, hogy lehet.
Borka egyébként aggatja magára az ékszereket számolatlanul. Millió csat, nyaklánc, hajpánt, szalag, meg ami még eszembe jut. A karácsonyfa kutya füle hozzá képest.
Még húsvétkor ígértük a fülbevalót, aztán valamelyik hajlalban, úgy 5 óra tájt azzal ébresztett, hogy akkor most csináltassuk meg a fülbevalót. Mondtam, hogy meg kell beszélnem egy nénivel. Jó, de akkor hívjuk fel most. Biztos örült volna, ha én ébresztem 5-kor. 8)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csajok :)
Segítsetek!!!!! Mincinek állandó székrekedése van, borzalmasan szenved minden kakilással. És persze mivel fáj, hát visszatartja. Kapott már paradicsomot, szilvát, őszibarackot, cseresznyét, spenótot, de egyiktől sem oldódott meg a helyzet. Mit lehetne csinálni vele???? Annyira sajnálom szegényt. Ma is hőmérőznöm kellett.
Köszi, ha van ötletetek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Csajok!
Ma éjjel arra ébredtem, hogy nem tudok nyelni!!! :shock: Nekem ilyen még a gyerekek előtt volt, mindig kívülről dagadt a torkom, az másképp fáj.
Gondolom délután jobb lesz, így mehetek, vagy inkább maradjak????

Amúgy 2 napja itthon vagyunk, Gergő betaknyosodott, szerda egész éjjel fulladt. Mára szerencsére már "csak köhög" + időnként jó nagy orrfújás.

Brigi!

Mi szélcsövet használtunk, de az is csak szinte arra jó, mint a lázmérő. Laevolacot nem lehet ilyen picinek ugye?
Kamilla tea, vagy reggel üres gyomorra meleg vizet lehet inni. Én ezeket tudom. Na meg jól kend be a fenekét, hátha sz csökkenti a fájdalmat.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Gyere nyugodtan, nekem is fáj a torkom már néhány napja :roll: Legfeljebb nem eszünk egymás kanalával...

Brigi,

Nálunk ilyen probléma nem nagyon volt, inkább csak az, hogy mondjuk napokig nem kakiltak. Egyszer vagy kétszer kapott Ambrus glicerines kúpot, és azzal fél óra alatt volt eredmény.

Este fél8, ugye?

Detti

KépKép
kiliman

Igen, 19:30 Via Luna.

www.vialuna.hu

Az asztal az én nevemen van, 8 főre.

Várom!!! :lol:

Viki

KépKép
vikóka

Megyek, és alig várom.

Kata :)
Gyere!

Brigi :)
Glicerines kúp, laevolac vagy szélcső, ha mechanikus dolgot szeretnél inkább. Sajnos lányoknál ez gyakori gond, lehet Minci kifogta. :( :(

Cat
Kép
cateye

Brigi,
sajnálom Picurkát.. :cry: ennél jobbat én sem tudok, mi mindig csak "lázmérőztünk" vész esetén, illetve gyümölcslevet adtam higítás nélkül.

Jövök én is este, igyekszem!! :lol:
Kata,gyere!! Egy kis megfázás nem lehet akadály! :wink:

Edit,
ha jól emlékszem ma van.. szóval
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :lol: :lol:

Kép
nettke

Lányok,
Sajnos este nem tudok menni, ezért rendesen lóg az orrom :(
Nagyon jó időtöltést kívánok, jó kajákkal és jó beszélgetésekkel.

Kép
pramprampram

Mi a baj Gabi? Sajnálnám ha nem tudnál jönni. :( :( :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Szerintem tegnap este ismét egy remek találkozó sikeredett. Igaz, hogy kevesebben voltunk, de legalább mindenki mindenkivel tudott beszélni egy kicsit.

Nettke,

Egészen hazáig ezen az Utolsó vacsorán gondolkodtam, és rájöttem, hogy milyen hülye vagyok :roll: Ugyanis tavaly, amikor Milánóban voltunk, azért nem mentünk el megnézni a képet, mert két héttel korábban kellett volna rá jegyet foglalni, és emiatt kimaradt. Én nem tudom, hogy mivel kevertem, de elővettem a Vatikánban vásárolt könyvemet, és megnéztem, hogy a Sixtusi kápolnában mit láthattam. Az Utolós vacsorát biztos, hogy nem...

Kata,

Brigiékhez viszem majd a képeket, és ha sikerül addig megszereznem, akkor a 7. évadot is.

Vikóka,

Most fogok hozzá vasalni :lol: :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Csajok,
élmény volt!!! :lol: Ismét.
Detti,
asszem az Utolsó vacsorát egy életre megjegyeztük :lol: Én sem voltam biztos, de ez rémlett legjobban, én 1000 éve voltam Milánóban utoljára. Vikó férje biztos csodálkozott rajtunk.. 8) :lol:
Vasalás nálam is indul!!!

Kép
nettke

Élmény volt, mint mindig...és ez nem egy utolsó vacsora volt!:lol:

Ti vasaljatok szép szorgalmasan (én majd esténként)...mi Esztergomban fürdeni voltunk ....szuper volt...alig voltak! A délelőtt nagy részét Luca és Bence kettesben töltötte a gyerekmedencében. Tanakodtunk rajta, hogy vajon miért vannak ilyen kevesen??? Lehet, hogy sokan leutaztak? 14:00 körül már többen voltak, de még mindig nem a szokásos tömeg!

És akkor most:

Kedves/Drága Kiliman/Árpi!
A hölgyek egybehangzó véleménye alapján szeretnénk ezúton felkérni, hogy a 2009.06.13-án Brigiéknél tartandó Ikres bulira készíts számunka egy nagy adag isteni padlizsánkrémet. Emléke még most is él!
Köszönettel, a Csajok

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Szuper volt a tali ismét. 8) 2 hét múlva újra talizunk. Igaz kicsit hajszásabb lesz, de azért szusszanunk majd közben. :D

Nettke :)
Sajnos lecsúsztam a Szentivánéji jegyekről, elvitték előttem. De nem adom fel, vadászom a jegyeket, ne csüggedj, szerzek. Sokan eladják még előtte is. 10. sorba már találtam, de előbbre szeretnék. :wink:

Eger szuper volt, nem is térek magamhoz azóta sem.

Hol voltatok vacsizni végül?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Megvolt a gyereknap. (itt Spanyolországban április 15-én van, de mivel akkor mi nem tartottuk (nem is tudtunk róla), így vasárnap ünnepeltük) Szerencsére nem volt rossz idő, állatkertben voltunk. Elche és Santa Pola között van egy park:

Kép

Maga az állatkert nem nagy szám, de voltak állatos show-k, azok aranyosak voltak. Az előadások előtt pedig bohóc szórakoztatta a gyerekeket.

Volt elefántos:

Kép

Kép

fókás:

Kép

Kép

madaras:

Kép

Lehetett lovagolni is, persze hogy Pepe a legnagyobb lóra akart felülni.... Azt mondták, a póni a kicsiknek való :lol:

Kép

Összebarátkoztunk a tevékkel:

Kép

És a kecskékkel:

Kép

Amúgy a táblára az van írva, hogy a kecske Magyarországról származik... lehet, hogy ezért kedvelt annyira bennünket?

Sajnos a medencék még nem voltak nyitva, pedig van nagy csúszdás medence is, és lesz június közepétől olyan, ahol a fókákkal lehet majd együtt fürdeni. Úgyhogy a nyár folyamán egyszer még tuti visszamegyünk!

Ditke
ditke62

Morning,

Cat,

A Klasszban voltunk, ami tényleg elég klassz volt :)

Ditke,

Jók a képek, mennyi ideig szórakoztál velük? :lol:

A hétvégénk - az időjáráshoz képest - tök jól sikerült. Szombaton sikerült shoppingolnom ruhát a júliusi esküvőre, a gyerekek otthon voltak anyukámmal, este meg elmentünk kettesben vacsizni, hogy megünnepeljük a házassági évfordulónkat. Vasárnap pocsék volt az idő :( De azért csak kimozdultunk otthonról, és elmentünk a Millenárisra a Halász Judit koncertre. Nagyon élvezték a fiúk! Tegnap meg voltunk a Vidámparkban, alig lehetett őket elráncigálni onnan.

Detti

KépKép
kiliman

Ditke :)

Tök jó képek!! JÓ lehetett az egész. De hogy a lányaid mennyit változtak!!! Ha csak úgy meglátom a képet róluk, tuti, hogy nem jövök rá, hogy kik. Lehet, hogy csak a barnaság teszi. :wink:

Mi vasárnap strandoltunk Szigetváron. :) Tök jó idő volt. Délután simán ki lehetett ülni a kinti asztalokhoz. Mondjuk egy törölközővel a vállunkon. A lányok nagyon élvezték. Ők még nem voltak soha fürdőben.
Az odaúton viszont belénkjöttek hátulról, úgyhogy a kocsink megint megy a szerelőhöz. Utálom. :roll: Oké, hogy nem kerül semmibe, de most megint csomó ideig nem lesz autónk, az utánajárásról nem is beszélve. Szerencsére senkinek nem lett baja, a lányok is csak kicsit megijedtek.

Pénteki vacsi szupi volt!!!
Na megyek, mert Kismóki reklamál.

Szép napot!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

brigi!
Képek?
Jó lehet a fürcsizés,enyémek is imádják.Itt egész hétvégén szakadt az eső! :evil:

Ditke!
Szuperek a képek!Fókákkal úszkálni :shock: Hű,az valami szuper lehet!Na már ezért az élményért is megérte volna kimenni.Irigykedem!!!Biztos nagyon jó lesz!

Pram!
Mi a baj?Miért nem mentél vacsizni?

nettke!
Utólag is nagyon köszönöm! :D

Nkünk nagyon nem jól telt ez a hosszú hétvége.Nem elég,hogy szinte egyfolytában esett,a fiúk nagy butaságot csináltak!Bni egy hurkapálcával beleszúrt Oli fülébe.Nagyon megijedtünk,mert iszonyatosan sírt és ömlött belőle a vér.Ráadásul a Tamásse volt itthon,haza kellett rendelnem melóból.Bevittük ügyeletre,ahol a hozzá nem értő doki még ránk is ijesztett!!! :roll: :evil: :evil: Ő úgy látta,hogy megsérült a dobhártya.Az se tudta megmondani,mennyi fájdalomcsillapítót adhatok a gyereknek.
Másnap aztán az ügyeletes kórházban megnézte fül-orr-gégész,aki megnyugtatott,hogy a dobhártya ép.A hallójáratot sértette meg a hurkapálca,ezért vérzett annyira.Most is tele van neki alvadt vérrel.Majd kitisztul,addig figyeljünk rá,hogy ne kerüljön bele piszok,mert víz sem érheti.Ha meggyógyult,vigyük vissza kotrollra (vagy ha valami gond lenne)
Úgy tűnik,jól van,nem vettük észre,hogy gond lenne a hallásával.

Edit

Kép

Kép
edit73

Hú, Edit!!!! :evil: :shock:

Megállt bennem az ütő ahogy olvastam!!! Én is mindig ilyesmitől rettegek, csak inkább a szemük miatt-állandóan botoznak! :roll: Remélem tényleg nem lesz semmi belőle!!!!

Többieknek most csak puszit küldök, megyek pakolni, megyünk a partra. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Edit!!!!
Nagyon durva!!!!!!!!! Mit ki nem találnak!!!! Reméljük tényleg nem lesz semmi komoly. Félelmetes!

Ditke!
Hihetetlen szépek a csajok!!! És milyen barnák!!!! Nagyon klassz lehetett az az állatkert.

Detti!

A 24 7. évadja tömörítve van? Ha igen abból lehetne nem tömörítetten átírni? Akkor anyukám is meg tudná nézni. Tudom az sok lemez, de vinnék csere lemezeket is.

Lilla!!! :D :D :D Part... hmmm.

Brigi!

El sem tudom képzelni a jó időt, itt szakadt az eső, vasárnap brutál volt.
Kocsit sajnálom.. :(

Mi még mindig itthon, Gergőnek egyszerűen nem múlik a köhögése. Bár inkább csak akkor köhög, ha fut, ugrál...stb. , lehet, hogy holnap leviszem őket bölibe. Mondjuk csak két nap lenne, mert pénteken pulmonologiára megyünk.

A talin én is nagyon jól éreztem magam. :D

Kata

Kép
kateduo

Na itt vannak képek!!!! :)

A strandolásról majd holnap, mert Artúr vár a gépre és sokáig tart a feltöltögetés.

http://picasaweb.google.hu/palotas.brig ... inapKorul#

http://picasaweb.google.hu/palotas.brigitta/2009Husvet#

Ez rémes!! Nagyon sajnálom! Remélem azért hamar rendbejön és megtanulták a leckét.

Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Megint itt. :)

megcsináltam én is a házi feladatot. :wink: fent van egy rakat új kép az albumunkban. Nettke :D van a házról is. :D Erről már érdemes....
http://public.fotki.com/FloridaLilla/

Brigi

Atyaég!!! Annyira megváltoztak a csajok!!! Csak lesek! Főleg Borka. Nagyon nagylányos lett az arca!!! És egyre szebbek!!!!

Minit sajnálom, nekünk pont a hozzátápi kezdetéig voltak ilyen problémáink, utána soha. Gondolom nem adsz neki semmi fogós kaját (répa, krumpli, banán és társai). Vezesd be gyorsan a sárga és őszibarackot, szilvát, ha eddig nem tetted-Kecskemétiben lehet mindet kapni és jók. Nekünk ezzel oldódott meg a gond Nikinél. A kamillateát éhgyomorra és iszonyat sok cukorral kell adni, úgy hashajtó-bár nekünk sose jött be, de van aki esküszik rá. Én is lázmérőztem, még a szélcső se volt elég. :( Amúgy miből gondolod, h visszatartja? Egy 8 hós baba képes lenne rá akaratlagosan?
Még annyi jutott eszembe, h próbálj vmi plusz rostot keverni a kajájába-nem tudom mit lehetne, kérdezz rá a dokinál (én Nikinek később zabkorpát adtam) Lassan joghurtot is ehet majd nem?

Edit

Hogy vagytok???? Ez pont a szülinapodon történt???? :shock:

Ditke

Nagyon jók a képek és tényleg jó barnák! És mintha Pepe már nem lenne kisebb Csengénél???

Kata

Hasad?

Mi is állatkertbe vittük őket Gyereknapon. Ez viszont mindannyiunknak kifejezetten tetszett. Botanikus kerttel van keresztezve, gyönyörű a környezet, tiszta, nem büdös, az állatoknak nagy helyük van és sokféle állatot lehetett látni. Még lehet, h megyünk máskor is.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

JÓ reggelt!

Itt vannak a fürcsis képek:
http://picasaweb.google.hu/palotas.brig ... Gyereknap#

Szép napot Mindenkinek!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Muszáj megírnom, hogy milyen szépek ezek a gyerekek.

Lilla!
Niki olyan gyönyörű nagylány lett, hogy csak ámulok. Nagyon szép a haja is. És persze Dávid is szép nagyfiús, de a fiúkat ugye kevésbé dicsérjük a szépségükért.
Nagyon klassz helyen laktok. Valami ilyesmi házikó szerepel nekem is az álmaimban, csak zárt kerttel.
Egész biztosan egy életre szóló élményt szereztetek ezzel az úttal a gyerekeknek. Biztosan ők is nagyon élvezik. És persze jók a képek.

Brigi!
A lányok is olyan nagylányosak lettek! Mondjuk én még csak fényképen láttam őket, de azért olyan nagyon sokat nem változtak, mint Niki.
Mini székrekedésére nem tudok mit javasolni. Nálunk Ádámnak gyakorlatilag azóta ilyen, amióta elkezdtük a hozzátápit. Az még csak-csak segített az elején, hogy teletömtem őszibarackkal, de most már semmi nem lazítja. Talán az, ha napi 3 joghurtot megeszik. Más nem nagyon. Én soha nem lázmérőztem, és nem is szélcsöveztem, mindig megoldotta egyedül, de mai napig olyan a széklete, mint egy bárányé.

Edit!
Ez brutálisan hangzik. Nem is csodálom, ha megrémültél. Én is mindig az ilyenektől félek, mert magukra csak-csak, de egymásra azért még nem tudnak vigyázni.
Most hogy van Oli füle? Remélem tanultak most belőle. Nyilván Beni is megrémült. Hogy kezeltétek a helyzetet? Szerintem nálam jutott volna idő a nagy kapkodásban egy pofonnak is. Na, ez nem tanács, csak nekem eldurrant volna az agyam, tuti.

Lilla!
Hivatalosan kommunikációs szakember leszek, és megjelölik a diplomámban a szakirányt (szervezeti kommunikáció). Ehhez nem passzol nagyon a szakdolgozatom témája, de ez a kérdés érdekelt. Hogy mit fogok tudni vele kezdeni, az rejtély. Első körben örülni fogok, ha el tudok valahol helyezkedni, aztán jöhet az önmegvalósítás. Tulajdonképpen nincsenek illúzióim, manapság nagyon kevés ember tud elhelyezkedni a szakmáján belül.
Az államvizsga 24.-én lesz, akkorra kérem mindenkitől a drukkokat.

Ditke!
Ez sajnos nem orvosi, itt tételek vannak, azt kell elmondani. És bár elvileg mindent megtanultam egyszer, most újra kell tanulnom, mert eléggé a rövidtávú memóriámat terheltem annakidején a vizsgákra való felkészüléskor.
A lányok nálatok is gyönyörűek. Bár írtad, hogy nem nagyon társasági emberek, szerintem nekik is nagyon kellene a gyermektársaság. Az oviba sikerült beiratnod őket?
Most már az enyémek is egész jól eljátszanak egymással. Az utolsó vizsgám előtt kénytelen voltam hétvégén mellettük tanulni. Másfél órát játszottak úgy, hogy nem vesztek össze semmin. Na, ez nem mindig van így, de legalább képesek rá.
Különben abból a szempontból is jó volt ez a félév, hogy szerencsésen leszoktattam őket a tévénézésről. A fiúk képesek voltak előtte annyit tévézni, amennyit hagyom. Most meg nem is kérik. Akkor néznek minimaxot, ha a nagyapjuknál vagyunk, de ott is egyre kevesebbet, mert sokat vannak kint az udvaron. No meg havonta 1x-2x megyünk oda.

Sajnálom, hogy a talira most nem tudtam elmenni, az anyagiak most nagyon közrejátszottak. De a jövő hétvégén megyünk Brigiékhez, ha addig nem jön ki rajtuk a bárányhimlő. Hétfőn jár le a 3 hét, hogy egy olyan kisfiúval voltak, aki kedden estére bepöttyösödött. Azt mondják, már a pöttyök előtt is fertőzhet, remélem nem kapták el a fiúk, mert itt bolondulok meg, ha az államvizsga előtt pöttyöket kell kezelnem tanulás helyett.

No, jó hosszú lettem megint. Megyek tanulni.

Szép napot mindenkinek!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Én is pont azt akartam írni, hogy nekem meg Niki tűnik nagyon nagylánynak. Ő is rengeteget változott. A haja meg szégséges. :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi, Lilla!

Végignéztem a képeket, hát nem csak az én lányaim változnak :wink:
Nekem Borka meg Niki változott a legtöbbet. Nyilván a saját gyerekein kevésbé veszi észre az ember.

Lilla!
De, Pepe még mindig kisebb, meg girhesebb.
Visszavonom az USA-ról alkotott eddigi elképzelésemet, és most már én is el szeretnék menni! Annyira gyönyörű helyeken jártatok! Nagyon jók a képek! És a ház is nagyon tetszik. Nekem spec. jobban bejönnek azok a fajta házak mint amiket itt építenek a spanyolok. Munkaügyben van valami újság?

Edit!

Nagyon megijedtem, mikor olvastam amit írtál. Remélem most már minden rendben van. Én is mindig ilyesmitől rettegek, hogy kiszúrják egymás szemét, fülét, elesik egy üveggel a kezében és elvágja a torkát, stb. A múltkor hajmeresztő dolgokat műveltek egy mászókán. Aztán megbeszéltük a férjemmel, hogy mi sem voltunk különbek, ha anyámék a felét tudták volna ami veszélyes dolgot műveltem... (persze ált. már nagyobb voltam). Azt hiszem a gyerekkort csak megúszni lehet.

Annamari!

Drukkolok az államvizsgához! Amit leírtál nem hangzik túl jól, eleve utálom a tételhúzósdit, egy tételből nem lehet lemérni hogy mennyit tud valaki :evil:
A sulit sikerült elintézni, úgyhogy fel vannak véve, szeptembertől járnak. Addig nem nagyon tudunk menni közösségbe. A játszón, tengerparton hiába vannak gyerekek, soha ne játszanak velük, max. néha a kisbabákhoz odamennek, megnézik őket, aztán továbbállnak. Hiába mondom, hogy játszatok a többi gyerekkel, nem érdekli őket. Erőltetni meg szerintem nem lehet az ilyesmit.
Tegnap is kint voltunk a parton, egy olyan helyen, ahol rengeteg kagyló meg csiga volt, nagyok is. Találtunk rákot, stb. Voltak más gyerekek is, de az én lányaim egyedül szedegették a kagylókat a parton. Egyszerűen nem mennek oda máshoz. Vittem őket Miki egér játszóházba. Leültek egy asztalhoz kirakózni meg színezni, rajzolni, aztán mikor megunták kijöttek. Egyszer sem mentek oda a többi gyerekhez. Nem tudom mit tudjak még kitalálni, hogy nyissanak. Az állatkertben egy spanyol kislány odament hozzájuk. Együtt simogatták a kecskéket, szamarakat. A kislány nagyon barátkozott volna, de az enyémek csak megtűrték maguk mellett, egymás mellett játszottak, nem együtt. Aztán a kislány odament a szüleihez és kérdezte az anyukája, hogy miért nem játszotok együtt? Erre azt mondta, hogy "azok a lányok angolok" - gondolom nem értette hogy mit beszélnek és itt a külföldi kb. = angol. Vagy az angolok ilyen távolságtartók :lol:

Ditke
ditke62

Ditke,

Az iskolába egy osztályba fognak járni? Elképzelhető, hogyha külön lennének, nyitnának mások felé is, mert muszáj lenne..., nem? Az én fiaim mondjuk eléggé barátkozósak, főleg Ambrus, de oviba már külön lesznek, mert Bernát inkább a háttérbe szokott szorulni, mint a másik, és nem akarom, hogy egyik sokkal dominánsabb legyen. Úgyhogy lehet, hogy külön kellene a lányokat is járatni, bár mondjuk az idegen környezet nyilván megnehezíti ezt a helyzetet :roll:

Lilla, Ditke, Brigi,

Olyan csaj-felhozatal van, hogy csak na! Egyik szebb, mint a másik! Csak kapkodom a fejem :lol:

Edit,

Fúúú, elég durván hangzik, amit írtál! Elhiszem, hogy nagyon megijedtél, de szerencse, hogy nem történt nagyobb baj!

Annamari,

Szorítok az államvizsgádhoz! Én is kommunikációs szakember vagyok a második diplomám szerint, Európai Uniós szakirányon. Max. a szakirányom az, amivel lehetne mit kezdeni, ha akarnék. Bár engem is érdekelt a kommunikáció, illetve a média, de nem nagyon akartam szakmán belül elhelyezkedni. Megjegyzem, kapcsolatok nélkül nem is igazán lehet, sajnos :(

Jelentem: felvették a fiúkat a választott oviba!!! Gondoltam ,hogy így lesz, de azért bementem ma az oviba, hogy akkor mi is van. Jövő héten szülői.

Ma itthon vagyok Bernáttal. Tegnap délelőtt felhívtak a bölcsiből, hogy azonnal menjek a gyerekért, mert már 3x(!!!!) hígat kakilt... Biztos vírus... Hát nem rohantam, és nem hagytam félbe a munkámat, az tuti. Délután elvittem a dokihoz, de sajnos nem a miénk volt, emiatt nem is adott igazolást, hogy ma már mehet közösségbe, és mivel a mi orvosunk ma délután rendel, ezért egy gyakorlatilag egészséges gyerekkel szívok itthon. Kutya baja, nem kakilt se hígat, se semmilyet. Mi inkább gyomorrontásra gyanakodunk egyébként. A tegnapi doki is azt mondta, hogy nem látszik betegnek a gyerek egyáltalán...

Na, most megyek, mert szabadság ide, vagy oda, dolgoznom kell itthonról :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Edit!

Hogy van Oli füle?
Tényleg, Beni hogy reagált, hogy ilyen bajt csinált?

Lilla!

Szuper ez a ház, hát mit mondjak, én is ellennék ott!!!!! Niki hajáról meg ismered a véleményem.... :D :D :D
Na meg a kis "medencétek", ti mindig vízben vagytok???? :D
Hasam már jó, kivéve a kinézete. Már nem fáj, bőr visszanőtt, de piros folt van a helyén. Bízom benn, hogy halványodik idővel. Idén nem lesz rajtam kétrészes fürdőruha, max. ha nem lát senki....

Brigi!

Jó nagyot nőttek a csajok, rég tettél fel róluk képeket. Csak nézek milyen királylányos ruháitok vannak..... :D

Annamari!

Államvizsgádhoz egy kalappal és hihetetlen ügyes vagy, hogy így gyerekek mellett meg tudtad csinálni a sulit. Minden elismerésem.

Detti!

Szerintem is jó döntés a külön csoport, nálunk Vendel miatt kellene, de tudod a szívem..... Te jól csinálod!
Én már vittem úgy bölcsibe a fiúkat, h nem volt igazolásom, azt mondtam, h otthon felejtettem, aztán aznap gyorsan beszereztem a drnőtől. Nekünk mindig dátum nélkül adja, azt írok rá,amit akarok.

Ja, és minket is felvetek oviba, a körzetesbe. Remélem jó lesz.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Remélem semmi komolyabb gond nem lesz Oli fülével. Hihetetlen, hogy miket ki nem találnak. Ahogy valaki írta is magukra már csak-csak vigyáznak, de a másikat könnyen bajba sodorják. :( :(
Egy percre sem lehet magukra hagyni őket. :evil: :twisted:

Mi is megjártuk tegnap a vidámparkot. Én lefáradtam, de a fiúk még bírták volna. Már baromira utáltam a tűzoltóval tizedszerre is oltani a tüzet. :evil:

Külön osztály: Suliba én is külön osztályba akarom iratni őket, mert Samu rátelepszik Olira. Ez most fogalmazódott meg bennem.

Csajok :)
Én megnyugodtam, és karba tett kézzel csak hátradőlök a fotelben, mert annyira szépek a lányaitok. A fiaimnak lesz miben válogatni. :lol: Jó a korosztályos felhozatal. 8) :lol:

Detti :) ,Kata :)
Gratulálok az oviba jutáshoz! :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Oli jól van,semmi gond vele.Ovizik,ma van a gyereknap.Így délután 4kor kell értük menni.Ennek örömére sütit sütök ma.

Kata!
Beni nem igazán értette,hogy mekkora bajt csinált.Azt igen,hogy Oli sír és mindenki körülötte ugrál.De azt nem,hogy akár egy életre szoló bajt is okozhatott volna.

Kép

Kép
edit73

Annamari!
Az az igazság,magamra voltam mérges!!!Mert már előtte beszélgettünk a Tamással arról,hogy ez a hurkapálcás májusfa milyen veszélyes is tud lenni,de nem tettük el.
Ráadásul itt volt az anyu,így nem is voltam egyedül.És ketten se tudtunk elégge odafigyelni.
Beniről tudom,hogy nem volt szándékos,amit csinált és hogy még nem értheti,hogy ez nem egy olyan dolog,mint amikor megharapom a másikat.Ezért sem kapott ki!Próbáltam vele beszélgetni arról,hogy mit csinált és érzelmi oldalról megközelíteni,de nem igazán láttam rajta,hogy megértette volna.

Brigi!
Szuperek a képek!És tényleg sokat változtak a csajok!

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?