Sziasztok!
A múltkor írtam egy hosszút és eltűnt. Pedig megesküdtem volna hogy elküldtem, de valahogy mégsem , mert nincs
Itt jó idő van, néha túl jó is, mert elég magas a páratartalom és így néha elég nyomott meleg van. Megnyugtattak hogy ez még csak tavasz, mert nyáron éjszaka lesz 42 fok és dög párás lesz a levegő.
Remélem csak poén volt
A csajok jól elvannak együtt, én megértem azt a korszakot, hogy végre "de jó neked, hogy ikrek, mert jól eljátszanak együtt". Most is vagy 2 órája rájuk sem néztem, az emeleti teraszon játszanak. Van kihúzható napernyő, így nem süt oda a nap, meg ott fent mindig fújdogál kicsit a szél. Lego, playmobil a sláger, meg néha kirakóznak meg királylányoznak. De leginkább állatkertet, lovardát meg hajót építenek (amin természetesen állatokat szállítanak). De ketten csendben elvannak, akár órákig is. Én elég tévéellnes voltam mindig is, most is max. heti 1-2x nézhetnek dvd-t, egy filmet amit választanak, és kész. Vasárnap bekötötték a tv-t, úgyhogy délelőtt ha főzök akkor most egy-két mesét megnézhetnek a mesecsatornán, legalább hallják a spanyolt. A 2 évesek színvonalán levő meséket még én is értem
Lilla!
Ott olyan egyszerűen megy az ovi, hogy csak viszed ha akarod? Itt még a magánsuli-oviba sem veszik fel ha nincs orvosi igazolás, hogy nem beteg. Ahhoz háziorvos kell, mert a sürgősségin nem állítják ki. A háziorvoshoz kell tb-szám, lakcímkártya, meg egy szám amit az itt élő külföldiek kapnak. Ezt elintézni nekünk kb. egy hónap volt. (Nyilván csak akkor tudtunk menni ha a férjem szabadnapos volt, meg egyik függött a másiktól) Szóval én nem is tudtam volna olyan egyszerűen beiratni. Jó ha ott ilyen könnyen megy... Nem tudom neked mennyire vennék könnyen a gyerekek az idegen nyelvű környezetet, de nekem szerintem nem lesz könnyű az eleje. Most itt az egyik plázában van 2 hétig Miki egér háza. Egy nagy sátor tulajdonképpen, benne tv-n folyamatosan Disney Miki egér mesék mennek, van miki egeres kifestő, kirakó, mágneses játék, stb, a gyerekek bemehetnek játszani. Mi is elvittük a csajokat, be is mentek, kb. fél órát játszottak bent, de mikor kijöttek azt mondták hogy többet ne menjünk. Nem igazán mondták meg hogy miért, de nem akarnak. Ma is kérdeztem, hogy ha van kedvük mehetünk, de nem. Szerintem azért, mert nem értették hogy mit mondanak nekik. Bár otthon sem mentek soha nélkülünk, én soha nem tudtam otthagyni gyerekmegőrzőben őket mert nem akartak. Az ovit se szerették különösebben, így mondjuk én nagyon nem csodálkozom, de szerintem ősztől elég kemény lesz nekik meg nekem is.
Most az egyik piacon kaptunk egy szórólapot, hogy jövő héttől lesz a piac ideje alatt gyermekmegőrző (az angol, mert itt mindenki angol), oda is szeretném majd elvinni őket, de szerintem nem fognak maradni. Pedig nem ártana nekik sem ha kicsit szoknák az idegen nyelvi környezetet.
Gyereknapra mi állatkertezést tervezünk, csak még nem döntöttük el, hogy melyik városba menjünk. Remélem jó idő lesz
Szóval ha nem bonyolult a beiratás akkor megpróbálhatod, legfeljebb ha nem szeretnek menni akkor mégiscsak maradnak otthon. Az enyémek is szoktak sokmindent és mindenkit emlegetni de szerintem ez még nem olyan erős kötődés bennük, hogy nagy törést jelentene ha nem találkoznának többet.
Az alvásról is írtam a múltkor: nálunk mióta itt vagyunk nincs déli alvás. Reggel 9-kor kelnek, így nem tudnám őket délben lefektetni, később meg már nem is akarom. Meg sokkal könnyebb úgy programokat szervezni ha nem kell még alváshoz is igazodni. Néha elalszanak a kocsiban, de ha nem megyünk hosszabban autókázni akkor simán kibírják estig, így is fél 10 körül fekszenek. Cserébe viszont könnyen elalszanak
Annamari!
Gratulálok a hosszú úthoz, a vezetéshez és az utolsó vizsgádhoz is! Az államvizsga nekem életem legjobb vizsgája volt, kifejezetten élveztem. Ott már végre nem hülyeségeket kérdeztek, hanem beteget kaptunk és vele kapcsolatban kérdeztek, rengeteg differenciáldiagnosztikai dolgot ami a kedvencem
És végre nem szivattak a molekuláris dolgokkal amiket viszont utáltam
Nem tudom máshol hogy megy az államvizsga, de szerintem ez már sokkal összetettebb és tul. képp azt kérdezik amiért azt a szakot választottad, nekünk tételek sincsenek, totál kötetlen, szóval nekem jó emlék. Ja és végre emberszámba vettek, ami az orvosin elég ritka. (És kb. míg legalább docens nem leszek nem is lesz benne részem többet ....)
Szóval ne izgulj, jó lesz, egy nagy kalappal!!!
Brigi!
Fülbevalóhoz gratulálok a lányoknak! Te beszélted rá őket vagy ők akarták? Az enyémeknek még nincs, de ha kérdezem nem is kell nekik. Úgyhogy nem erőltetem, pedig már szeretném.
A nem-alvás 8 hónapos korban ismerős, remélem nem tart sokáig.
Erről jut eszembe, képzeljétek, mostanában egy csomószor van, hogy éjszaka nem jönnek át a csajok, hurrá!! Nem tudom hogy átmeneti-e vagy végleges, de már csak heti 2-3x jönnek, ami nagy haladás. A reggeli összebújás még megvan, de azért nem mindegy, hogy hajnal 1-től nem férek el az ágyamban vagy csak reggel 7-től
Most ennyire futotta, még írnom kel pár e-mailt és mindjárt jön a férjem és megyünk a partra. Mostanában rengeteget mennek a homokban mezítláb, kíváncsi vagyok milyen hatással lesz Csenge lúdtalpára...
Ditke