Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:29-kor.
magdii

Sziasztok!
Előszöris gratulálok a babákhoz! :P
Vagyunk még mi is 2in1 de ezek a frontok teljesen kikészítenek. :?
Holnap megyünk az első nst-re előtte pedig uh-ra, ja és még ezek
előtt a védőnőhöz is mennem kell mert vizesedek és nézünk vérnyomást és vizeletet.(amúgy a védőnőm egy idióta de hagyjuk)
Kíváncsi vagyok mekkora már Domim meg hogy mit mutat az nst...
Már vannak jóslóim, és nagyon lent van a kis buksikája, és erősen nyomást gyakorol a méhszélyamra.A legutóbbi uh-n kb 1 hónapja kettő és fél kiló volt a becsült súlya,mondta is a doki hogy jó nagy baba lesz :) A pocakom már hatalmas igaz eddig sem volt kicsi, de most meg... :oops:
Remélem nekem is olyan gyors szülésem lesz mint nektek! :)
Ja!Fogorvos!Nekem ki kellett húzni a bal hátsó fogamat mert fájt és kihatott a többire is, szóval nem tudtam rágni a bal oldalon.
Gondoljátok életem első foghúzása volt :roll: De inkább elmentem minthogy korababa legyen Domi mert a forgfájás koraszülést okozhat.Most meg iszom a kalciumot mint a kisangyal :D Lehet ma még teszek fel képeket,attól függ mennyire leszek rosszul így front előtt.Addig is puszi mindenkinek és kitartás!!!
Bocsi hogy sok lett de 1000 éve nem írtam ide 8)

Kép
eve3htv

Még egy dolog:azért nem szeretik a dokik megengedni a nagybuksis babákat természetes úton megszületni, mert
beszorulhatnak a szülőcsatornába és mind a babának mind
az anyának gond lehet ebből-agyvérzés,ájulás,maradandó károsodás stb.Sajnos párom családjában van ilyen beteg
kisgyerek aki azért lett fogyatékos mert beszorult a szülőcsatornába és agyvérzést kapott és az anyukája is,
majdnem belehaltak mindketten :(

Kép
eve3htv

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nem "szenvedni" akartam itt, csak leírtam az aggályaimat, mert kivel osszam meg, ha nem veletek, de köszi a nózira koppintást, vettem a lapot....

KépKép
amadea

Eve: igen, de a dokinak kell figyelje hogy halad a vajúdás-szülés, s ha gyanúja is felmerül annak, hogy baj jöhet, akkor ott a csaszi lehetősége.
szal nem kell csakazértisvégigcsináltatni a hüvelyi szülést a kismamikkal. kell engedni, hogy kiderüljön mennyire tágul. azt csak úgy símán nem lehet előre megjósolni.

Amúgy Te hogy fogsz szülni?

Amadea: ne már lesértődj, mert akkor tutira veszem, hogy ez befele fordulás, s akkor mondhatom Nóri tesz arra, hogy péntekre mit tervez a dokid. Ő azelőtt már készül kifele.
Szóval tessék szépen mosolyogni.
Persze Nóri attól akár most rögtön is elindulhat.

Kép
kissmanó

öööö, bocs, most nézem, hogy ráadásul az én mondatom használtad fel :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Persze, jogos az, hogy itt panaszkodjunk, mert tényleg itt találunk leginkább nyitott fülekre, csak azt akartam az oldalnyitó hsz-ban érzékeltetni, hogy a jóslók ellenére is lehet létezni, s erre a legjobb példánk Anuk.

ja, s remélem tényleg mindenki elkezd picit figyelni magára, lépéseire. Előbb Heni, most Amadea. Lányok: amiért nagy a poci, még kell nézni a lábunk alá (mondom én, aki olyan pirüettet adott elő vagy tíz napja a műhely lépcsőin, hogy csak.....meg ugye majdnem a sáncban kötök ki, szal....izé).
Remélem Amadea tényleg egy horzsolással megúsztad most, s nem lesz semmi ilyen hasonló "esemény" míg a pocót le nem pakolod. S utána sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.05.26 13:24-kor.

Kép
kissmanó

[b]Amadea[/b]:ez természetes hogy aggódsz!Ha a babád a kezedben lesz mindent el fogsz felejteni.Nyugi mert most fel kell készülnöd a bébike érkezésére,és sokat kell pihenned.Kitartás!

Kép
eve3htv

Kissmanó: még nem tudom, gondolom holnap megnézzük uh-n hogy milyen fekvésű-bár szerintem már nem tudott megfordulni eddig fejfekvésű volt-és hogy milyenek a méretek és majd megmondja a doki.Egy biztos!Be vagyok ijedve :roll: dehát ezen túl kell esni és kész!Vagy így vagy úgy-a lényeg hogy semmi baja ne legyen Dominak, egészséges legyen.

Kép
eve3htv

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:40-kor.
magdii

Sziasztok!

Gyors jelentek:
CTG voltak fájások, bár a bébim bealudt a végére.
UH: jó nagy a baba:o. 3100 g körül.
BPD: 96 mm, fronto 123mm, femur: 72 mm.

Kérdeztem mikor szülünk? Kérdi, mikor akarok? mondom jövő 7? Mondta, h oké, meglátjuk kedden milyen lesz a CTG-meg ha addig nem történik vmi, mondta, h elég nagy már. Szóval lehet szerdán vagy csüt.-ön kiveszi. Nem is baj, ha csak kedden tudnám meg pl., h holnap műtenek, annál kevesebbet izgulnék.

A védőnéninél minden oké volt, pisi, vérnyomás, szívhangot nem nézett.
Ja, és pont csuklott az UH-n, és még be is kapcsolta a doktornőm, tök édes volt!!
Vendég

Nem semmi, mennyit írtatok! :lol:
Apa elment lottózóba, így most van egy pár percem olvasni.
Nagyon izgalmasak a hírek és a témák mostanában. Lysnek nagyon gratulálok, remélem tényleg tartjuk a "szülési sebességet". Az, hogy az ember aggódik mindenfélén, ez érthető és tényleg igaz az, hogy sokszor a sok információ már "káros". Dehát ez a topic tényleg "gyógyír" a sebekre. 8) Időnként én is hajlamos vagyok átesni a ló túlsó oldalára. :roll:
Evicuska, én még mástól nem hallottam véleményt a "dokimról", de jó, ha ilyen hírek keringnek. Remélem te is elégedett leszel minden tekintetben. :lol:
poker

Ja még ezzel a becsült súllyal kapcsolatban.......
Nekem a Dorkát anno a szülés előtt 3-4 héttel 3kg-ra becsülték és mindenféle visszafogyás, lepény elöregedés nélkül születéskor 3kg volt. Szóval már jóval többnek kellett volna lennie. Úgyhogy ezt tényleg csak nagyon nagyjából tudják mondani.
poker

Na, visszajöttem egy kicsit. Végre sikerült visszaolvasni...
Amadea, drága! Hát Te sem vigyázol Magadra eléggé? Én is papucsban léptem félre annak idején... még jó, hogy a térdhorzsoláson kívül nem esett bajod. Azóta lelassultam ám, nem nagyon vannak megfontolatlan mozdulataim... :):) Vigyázz Magadra!!! Egyébként ha hiszed, ha nem, nem nyafogásnak fogtuk ám fel, amit írtál. Maximálisan megérti mindenki az aggályaidat, hiszen első baba Nálatok is Nóri, és biztos vagyok benne, hogy Te is úgy vagy vele, ahogyan mi: a legjobbat szeretnéd neki. De az orvos néha dönthet úgy is, hogy nem csak a babát nézi, hanem az anyukát is, és ha egy helyzetet úgy ítél meg, hogy veszélyes a mamára nézve, akkor bizony döntést kell hoznia. (Dehát ezt Te tudod...) Drága Amadea, ne keseregj, nem lesz semmi baj pénteken. Én is hallottam erről a szülésindító koktélról, sőt, képzeld, az ismerősök közül néhánynak be is jött. Megpróbálhatod, de sztem nem véletlenül mondta az orvos, hogy császár legyen inkább. Hidd el, hogy csak arról van szó, hogy félt az orvos Téged is. Egy ekkora babát megszülni nagyon fárasztó lesz, és ha beszorulna, akkor úgyis császár lenne, így viszont egy csomó időt megspórol Nektek. Nem beszélve arról, hogy ha menet közben hallanád meg, hogy vágni kell, tuti, hogy bepánikolnál, és sztem nem akarja ő sem, hogy ezt átéld. Fel a fejjel, péntekig még bármi lehet. Én nagyon szorítok Nektek! Nóri így is úgy is gyönyörű lesz!!

Noémi, aranyos volt, amit írtál, hogy pénteken már anyuka leszel... :D Olvasgatlak egy ideje (mily meglepő... :D), de nekem határozottan úgy tűnik, hogy már anyuka vagy. Érdekes ez a dolog, mert onnantól, hogy tudod, kisbabátok lesz, egészen biztos, hogy megváltozott minden az életetekben. Ez a 9 hónap meg épp elég volt arra, hogy megszokd a változásokat (pl, hogy már nem ketten vagytok, hanem hárman, vagy úgy vigyázol Magadra, hogy tudod, Áronnak is jót kell tenned). Készülsz rá, beszélsz hozzá, énekelgetsz neki, nyugtatod, ha túl aktív, vagy épp ébresztgeted, ha nem, figyelsz rá... Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó szülők lesztek/vagytok Viktorral... szóval nagyon édes volt, amit írtál. :D

Benta, sajnos én nem tudom, mi a helyzet a méhszájjal, mert ma nem vizsgált meg a doktorbácsi. Azt mondta, nem akar megpiszkálni... kint a folyosón beszélgettem kismamákkal, ketten nagyon panaszkodtak, hogy a méhszájvizsgálat után nagyon rosszul vannak, így végül örültem, mint majom a farkának, hogy én nem vagyok rosszul. A kiskönyvembe még mindig 3000-t írt, viszont szombaton kell mennem hozzá megint. Szombaton ügyeletes, azt mondta, azért vigyem a csomagomat, mert ki tudja... Úgyhogy Poker, Tabati, Tökmag, lehet, hogy megy majd sms.

Ági, nagyon-nagyon ügyesek voltatok! Örülök, hogy Lorka ilyen könnyen megszületett, és vágás nélkül :shock: :?: :?: Te mázlista!!! :):) Nagyon vigyázott Rád ez a bébi! De jó lenne, ha mindenkinél ilyen simán és szép élményekkel menne le az egész!

Tabati, hová tűntél? Remélem, minden rendben, és jól vagy... Tényleg eltűnt Ékesanya is...

Heni

Kép
szheni

Loptunk egy kis időt magunknak a férjjel és ettünk egy hatalmas fagyit édes kettesben :lol: Nagyon jó volt!

Amadea,
gyere csak panaszkodni, kinek mondanád, ha nem nekünk?

Heni,
akkor lehet szombat a tiéd, vasárnap az enyém? De jó lenne!!!

Olyan a hangulatom, mint a hullámvasút, most éppen fent vagyok, pörgök, de de. tök nyomott voltam.

Puszi csajok!

Benta

Kép
benta

Benta, én benne vagyok a szombatban is. Anyósék csak vasárnap jönnek haza. :) Ez a hangulatingadozás vhogy nálam is megvan... bár én inkább elalszom, ha bemorcizok. :) Megint aludtam vagy 2 órát...

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Végre idefértem a géphez! Viktor elment dolgozni (ez most fotós meló), 11-ig tart, szóval front ide vagy oda, addig nem szülhetünk...illetve ki kell tartanom addig! :)

Megvolt a fogorvos. Hát ami a rossz, hogy tényleg tönkrement a fogam, de szerencsére - kapaszkodjatok!! - tejfog! Igen, ilyen is létezik, 27 évesen még van! Valószínűleg nincs alatta igazi fog, és hát ugye ez már bőven kiszolgálta az idejét! Mindegy, most betömte, tart ameddig tart alapon, aztán ha tönkremegy így is ki kell húzni, és akkor pótolni - csak ugye az meg azért rossz, mert a két mellette lévő jó fogat kell hozzá lecsiszolni. Mindegy, ez még a jövő zenéje!
A tömés nem is fájt, bár kaptam injekciót, de előtte azért parázatam 1 percig - aztán elterelte a gondolataimat, hogy pénteken nem ennyivel fogom megúszni! :)

Amadea, mi az a koktél? Engem is érdekelne, bár a bába válaszolban én is valami olyasmit olvastam, amit Evicuska írt! Nyugodtan panaszkodj, azért vagyunk!

Magdii, tudom már megnyugodtál, de tényleg nem kell parázni. Ezeknek a becsült méreteknek nincs sok értelmük. Sok olyan esetet hallottam már, amikor a baba jóval kisebb/nagyobb lett. Ami számít, az a BPD, de szerintem az a vége felé szinte teljesen leáll. Nekem Áron a 36. héten 96 mm volt, 38. héten pedig 97. Szóval a természet tudja mi a dolga, megáll, most már csak zsírosodik! :)

Heni, Puszedli örülök, hogy Benitoval, illetve Nándival minden rendben.
Puszedli, akkor ezek szerint Nándi sem fordult be. De miért akarnád a jövő héten? Akkor még csak a 38. betöltött hét után leszel. Nem kéne megvárni a 39. betöltöttet? Nekem 39+1-nél csinálják, és tényleg vannak olyan esetek mikor befordul magától. Szóval nem túl korai a jövő hét?

Én is pihiztem most délután, de ebben az iszonyat melegben alig bírtam! Most egy fagyival lehűsítettem magam! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:41-kor.
magdii

Köszi, Magdii.

Ezt a vodkásat inkább nem próbálom ki, az tuti. Milyen lenne bemenni a kórházba, és közölni az aneszteziológussal, hogy ittam?! :)

Az utolsó jól hangzik, lehet holnap megpróbálom!

Igen, most nekem sem indulhat meg - 10 körül már igen. Az a gáz, hogy ez a pasi most hívta Viktort fotózni egy rendezvényre. Jól fizet, ráadásul 1/2 7 - 11-ig. Elég ciki lenne hazahívni, ráadásul úgy, hogy nem maradna ott senki sem fotózni.

Azt hiszem csinálok vacsira egy jó kis salátát. Van itthon joghurtom is, azzal leöntöm.

Most mondták, hogy holnap és csütörtökön is jön hidegfront...ráadásul 1 hétre előre elég vacak időd mondanak! Még jó hogy van Áronnak hideg időre is ruhája! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:41-kor.
magdii

Magdii, én már olvasgattam, és igaz, hogy a puffasztó zöldségeket - főleg K betűseket - nem lehet, de egy csomó mindent igen! Nekem fő kedvencem a sült cukkini (csak úgy natúran, de a paprika is fincsi!)

Na akkor reméljük Dávid hétközben akar majd veletek találkozni! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Persze, azért szerencsére marad zöldség, amit ehetünk :) Cukkini, kukorica, paprika, gomba, paradicsom grillezve, isteni, imádom!!!:)
Csak van egy zöldségkeverék, a Lidl-ben szoktam venni, esténként sokszor csinálok, na abban van bab, borsó, arra gondoltam, hogy azt most nélkülöznöm kell egy ideig :)
Viszont nagy szerencsénk, hogy itt a nyár, sok-sok gyümölcs és zöldség, amit ehetünk, most sokkal finomabb, mint télen :)

Én majd hétköznap iszom meg a bábakoktélt ;)
magdii

Szerintem a kukorica is kerülendő, mert puffaszt..

http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=768

meg ebben a cikkben még a paradicsomot is említik...nem tudom miért. Mindegy!

Tényleg jó sok mindent lehet - sajnos a málna idén kimarad, de cserébe lesz majd jó sok dinnye - remélem a + kg-tól is szabadulunk.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szaisztok csajok!

Nem tudom mi van, lehet, hogy a frontot érzem, de nem vagyok túl fényesen...Olyan gyenge vagyok, émelygek, meg semmi se jó...

Amadea: csak nyugodtan panaszkodj, ezért vagyunk itt, hogy meghalgassuk egymást és ha tudunk segítsünk!

Holnap megyek az eslő ctg-re, kíváncsi leszek, muatat-e valamit.

még akartam írni, de inkább megyek, mert nagyon nem jó valami!
Később még jövök!

Kép

Kép
mukkancs

Hűha, én már annyira izgulok értetek!!! Komolyan, tiszta izgi olvasgatni, kivel mi van! És Lys szülése után kezdem úgy érezni, hogy mi egész lassúak voltunk Borcsával... :lol: :lol:

Mormota: :lol: :lol: nyugi, szülés előtti este én is kocsmában voltam, igaz csak alkeszmentes sörrel.

Borcsa megint végigüvöltötte az éjszakát, de totál, este 10től reggel 5ig, kész vagyunk. Kissmanó, te írtad a szélcsövet? Az meg micsoda? Bár most meg azt olvastam, h OK, h ordítanak, meg szarul néznek ki közben, de igazából ez nekik nem egy komoly baj. De könyörgöm, akkor mi mikor alszunk??
Viszont ma, képzeljétek, már játszott az egyik játékával- pofozgatta, tök édi volt, teszek fel képet, bár a videón jobban látszik, de azt ugye nem lehet felrakni.
Vki küldte a babaöltöztets linket, tuti jó, tovább is küldtem
anyukámnak. Bár ma meg tegnap egész visszafogott volt.

Noémi: pont ma gondolkodtam rajta, h milyen furi, h te fixen tudod az időpontot, nekem meg mindig az (is) volt olyan sejtelmes a szülésben, h nem tudni pontosan, mikor következik be, de biztos itt lesz. Nálad meg olyan biztosan tervezhető időpont, amit be lehet írni a határidőnaplóba. Persze Áron péntekig még dönthet úgy, hogy ki akar jönni. :D

Benta: köszi,most mér meg tudtam nézni, tényleg nagyon szép! A törp méretaránynak van ott? CSak nem a sparos-plussos kollekció darabja?

Ez a K betűs kajaügy nem tudom, mennyire hülyeség-e, annyi pro és kontrát olvasni. Mindenesetre nálunk totál nem befolyásolta az egészet: volt bprsófőzelék, este üvöltött, másnap semmi ilyen, akkor is. Töltött képoszta-1 szál levelet ettem üvöltött, másnap semmi ilyesmit, akkor nem. ELőtte nap meg frankfurti leves-káposzta ugye, és az volt az egyetlen éjjel, amikor nem üvöltött.
Ma a tejtermékeket hagytam ki, hátha az a baj, bár ezt roppant sajnálnám.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kép Fülessel játszom

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hali bocsi nem olvastam vissza, de Banyoszka gyönyörűségét láttam :)

Holnap reggel már egyedül leszek végre valahára, bár anyós bejelentkezett, hogy jön :evil:

Megvagyunk egyben, csak ez a lakásmizéria, és drága hapsim "szeretett" családja teljesen kikészített, komolyan mondom olyan hisztériás rohamot kaptam, hogy ölni lettem volna képes. Még amit sikerült is elérnem az ügyben azt is tökéletesen szétcseszték. Persze anyóst nem érdekli, ha megszegjük a szerződést elúszik az összes agyonkuporgatott pénzünk és se lakás se lóvé, a sógor meg minden nap azzal nyaggat mikor húzunk el a fenébe, mert ő aztán kivágja a babát, ha sírós lesz. Szép kilátások :(

:( Gondolom babucit is megviselte...most valahogy totál kész vagyok idegileg nesze neked nyugodt készülődés a szülésre, de ha mégis sikerül a lakáscsere, akkor nemhogy zárat cseréltetek, de még rácsos ajtót is felszerelek, és SENKI nem zaklathat minket.
Vendég

Csillag: szélcső

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... -hasznalni

nekem a középsőm keresztanyuja hozta, Kecskeméten patikában vette, aug. elején lesz 2 éve, s ha jól emléxem 800 ft. volt.
ja, és nekem sokkal szimpibb mint a hőmérőzés, hisz a hőmérőnek nem flexibilis a vége.

Kép
kissmanó

Hát Csillag nem lehet valami egyszerű. Biztos, hogy a pocakja a probléma? Esetleg valami homeos dolog nem segítene azon?

TEgnap vettem egy könyvet: homeopátia és a gyerek. Abban ezt találtam:

Csecsemőkori hasfájás (görcsös hasi panaszok):

A baba azért sír és rándul görcsbe, mert fáj a hasa, vagy azért fáj a hasa mert felbosszantják? Azért sír, mert éhes, vagy éppen ellenkezőleg: mert túl sokat evett? Minden szülő találkozik ezekkel a kérdésekkel, amelyekre az orvosnak is nehéz egyértelmű választ adni.
5-6 hónapos kor környékén megszűnnek ezek a görcsök. Kétségtelen, hogy ez részben a táplálkozás változatosságának köszönhető, részben pedig összefügg a gyermek fejlődésével.
Türelem, higgadság, nyugodság, rendszeres táplálkozás és néhány homeoptis szer lehetővé teszi, hogy a szülők ezt a nehéz időszakot átvészeljék.

3 napon keresztül javasolt:
Lycopodium 5 CH reggel és este 5 golyó
Calocynthis 9 CH naponta 2 alkalommal 5 golyó

(azt hiszem ilyen pici babáknak vízben fel kell oldani, és kanállal beadni)

Még a Suttogóban van egy pár oldal a hasfájásról. Megvan neked a könyv? Kb. 5-6 oldal, de ha gondolod beszkennelem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na, közben el kellet autóznom fotós uramért :) És eszembe jutott, hogy bizony a kukoricát is kerülni kell majd. De a paradicsomot miért? Mindjárt megnézem a linket, amit betettél Noémi.

Csillag, igazán sajnálom, hogy Borcsa átsírja az éjszakákat, remélem minél előbb megtaláljátok a miértjét, és többet tudtok aludni!

Éjszaka hidegfront, így előre is izgi, hogy vajon hány babánk dönt úgy, hogy találkozik szüleivel :)

Anuk, lakáscseréhez megy a drukk, mostmár tízszeresen is! Rácsos ajtó nagyon jó ötlet! :)
magdii

Nem tudom a paradicsom okát - én is csodálkoztam.
Csak tegnap - cseresznye mámorban úszva - gondoltam utána nézek, hogy a nyári gyümölcsök közül van-e valami tiltólistán a málnán és a szedren kívül. Akkor találtam ezt.
Mondjuk pont a barátnőm mondta, hogy ezt tényleg ki kell tapasztalni. Valaki még káposztát is ehet, valakinek nagyon kell vigyáznia.

Egyébként Csillag most jutott eszembe, hogy a tejtermékekkel is gond lehet:

http://209.85.129.132/search?q=cache:yG ... clnk&gl=hu

http://www.allergiainfo.hu/inda17cs.html

KépKép
KépKép
kfnoémi

Én úgy tudom, minden olyat kerülni kell, ami az epét bántaná. Tehát az összes hüvelyes dolog, az összes k-betűs zöldség, beleértve a kukoricát is, az aprómagvas zöldségek, gyümölcsök (mint pl paradicsom, eper...). Amikor megműtöttek az epémre 3 éve kb, akkor is vigyázni kellett, akkor mondta ezt egy nagyon aranyos idősebb ápolónő. Azt hitte, szülés után vagyok és szoptatni fogok még... :)

Anuk, sajnálom, hogy megint csak mérgelődsz a család miatt. Remélem, azért nem fog mégis elveszni a pénz vagy a lakás... Ez a rácsos ajtó ötlet sztem sem rossz.

Csillag
, nagyon tündéri Borcsa. Az nem jó hír, hogy sír, és nem tudtok pihenni, de remélem, előbb-utóbb kiderül, hogy mi a gond, és minden rendben lesz.

Holnap reggelre vajon lesz újabb bébink? :) Reggel tuti ez lesz az első dolgom, hogy megnézzem...

Mukkancs, jobban vagy már?

Magdi, ezek a bábakoktélok... :) Szerinted hatásosak lehetnek? Egyébként régebben azt mondta az orvosom is, hogy ha nagyon görcsölnék (úgy a 32. hét környékén volt még), nyugodtan igyak meg 2cl rövid italt, bármit. Merthogy teljesen ellazítja az izmokat, és megszűnik a fájdalom. Lehet, hogy ezért kell a vodka, nem? Hogy egy kicsit csillapítson illetve egy kicsit feloldódjon a kismama tőle. Ennek ellenére én sem ittam ilyesmit...

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Bocsi, de ragad le a szemem :oops: , pedig délután is szundiztam, csak a szülésindító "praktikákra" reagálnék: én is a homeosra szavazok, meg is vettem hozzá a bogyókat....a másikkal nekem a ricinus a bajom...ahogy Evicuska írta:lehet nagyon veszélyes is...
Amúgy meg dehogy sértődtem meg...majd pont rátok....azt hiszem annál már jobban ismerjük egymást!

Borcsa nagyon tündéri! :D

Anuk!
Drukkolok a lakáscseréhez!!!!

KépKép
amadea

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:43-kor.
magdii

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:44-kor.
magdii

* 1 adag Caulophyllum thalictroides D4,
* 10 csepp Cimicifuga D2,
* 1 adag Pulsatilla D30.
Ezeket az összetevőket kell 2 deciliter vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1 óra alatt meginni.

Amadea, ezeket vetted meg?
Ezek CH-ban milyen potenciálok? Vagy így "d-ben is lehet őket kapni?

Nekem Pulsatillám van itthon (CH15), azt írták a megfordulásra, mivel lazít - hát nekem nem segített.
Ez 1x-re simán hat?

Igazából nem is tudom...csak sajnálnám Áront, hogy úgy kikapják.

Én is nagyon fáradt vagyok a napokban, szerintem a meleg is hozzájárul. De ma is 4-6-ig aludtam, úgyhogy éjfélig megint fent leszek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

csak mielőtt beesnék az ágyba:

örülök, hogy Amadea nem haragszol. a hunyát irígylem. nekem esélytelen, mikor törpe lefexik max 15 perc után szemeim mint a rugók kipattannak.

Anuk: basszuskulacs. Ne már ne jöjjön be a lakásprojekt. Anyós ezért kellett hazajöjjön, hogy bekeverjen?

tavalyelőtti júniusi topikban volt aki a vodkás-ricinusos bábakoktélt kipróbálta, de a babát nem érdekelte, köszönte szépen nem reagált rá. szerintem ez is olyan mint a lépcsőzés, szex és társai.
én továbbra is homeós párti vagyok.

ma délutáni sztory: (csak, hogy felkészüljetek mi várhat rátok is esetleg)
Grétit lefektetem, s megtárgyaljuk, hogy olyan fáradt, anya kinyitja az ablakot, s megy ki a szobából, bezárja az ajtót, Gréti meg alszik. Egy darabig csend is volt, majd kis nyűgösség, utána zakatolás (asszem nővérkéje ágyán levő pónikat elérte s azok repültek), dobálás hallatszott, majd csend. nem fordult meg a fejembe sem mit művelt a csaj. mikor felébredt s megyek be, kész csatatér a szoba: pelus tiszta szárazon a szoba közepén, body is kicsatolva lóg a csajon, hálózsákja a párnával együtt az ágy sarkába gyúrva, csomó dolog még a földön, gyerek meg lepedő, matrac tiszta pisi. Hát csak néztem ki a fejemből :shock: :roll: :shock:

Kép
kissmanó

Noémi: nem igazán lehet a CH-t a D-vel megfeleltetni potenciákban.
Mo-on van ahol lehet kapni D-st is, itt tuti nincs.

Kép
kissmanó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:45-kor.
magdii

2 és 2 óra?
tudomásom szerint a homeósok csak fél és fél órás megszorításosak kaja ügyben.

Kép
kissmanó

Hm, Kissmanó, nem tudom, csak másolom szorgalmasan amit találok olyan oldalakon, ami komolynak tűnik (ezt egy blogból másoltam, olyanéból, aki kipróbálta - de eredményt nem írt sajnos...)
Egyébként én is fél órát tudok normál homeó esetén, de ki tudja ekkora adagnál hogy van ez?
magdii

Köszi, Magdii - még meggondolom! Bár már sok időm nincs!

Kismanó, nem lehetett semmi, amit Gréti művelt! :) Gondolom utána legalább 1 órát pakoltál, takarítottál!

Nézegettem a hasam a tükörben, és arra gondoltam, hogy hogy fog hiányozni...de ez hülyeség, mert cserébe itt lesz Áron. Csak olyan furcsa.

Viktor mindjárt itthon van! :)

Én is elköszönök, holnap jövök!

Jó éjt!

Tökmag, merre vagy?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Itt már bejött a hidegfront, 2 napos hőség után - s miután vettem egy ujjatlan felsőt és előkotortam egy szoknyát- ma alig volt 20 fok :shock: De semmi! Sőt, ma szülőszobalátogatáson voltam, és mondták, milyen szerencsénk van, mert a 6 szülőszobából mind üres, és ez nagyon ritka.
A lépcsőzés nekem se jön be, pedig naponta tuti 15-20x feljövök a másodikra a szobánkba, a fürdő az elsőn, a konyha a fsz-en van - de sehol semmi. :)

Én azt hittem, hogy a 40. hét után várnak még 1-2 hetet, mielőtt indítanak - miért tervezik már többeteknél, hogy hamarabb "kiveszik" a babócát? hisz még senki se töltötte be a 40-et, ugye?

Ma felvilágosodtam az itteni rendszerről a tanfolyamon: kórházba csak ötperces fájásokkal induljunk, beöntés kérhető, ha van rá idő :? a vajúdás-szülés-és esetleges császár ugyanabban a szobában van (ma leremegett a lábam, ahogy beléptünk, vhogy most kezdek el félni :roll: ).
Ami viszont meglepett: a babát egyből mellre teszik, ott marad 2 órán át velünk, de nem fürdetik meg, vmi PH miatt :shock: majd felmegyünk a szobánkba, ahol a baba 24h velünk van, és mindent magad csinálsz az elejétől...ha sír, el kell kezdeni megszokni :roll: ha nem eszik, tanítsd meg :roll: - szóval be vagy dobva a mélybe, remélem azért ott lesznek, ha bénázok. Érdekes, a klinika DVD-jén az volt, hogy ha pihenni akarunk, elviszik a babát...
Szóval tanulságos volt. Már csak azt kívánom, a doki csüt-ön csináljon UH-t is - mert most hasonló cipellőben vagyok, mint Kissmanó írta: sehol egy adat, BPD, flow, becsült súly,semmi, még kismamakönyvem sincs :evil: mondjuk meg lehet szokni, hogy kevesebbet agyalok, de aztán jövök a babanetre, és én is akarok olyanokat tudni, mint TI!! :D
Egyébként volt olyan kismami a tanfolyamon, aki most hallott először a gátmetszésről, meg a beöntésről, pedig azt még én is értettem gyenge kis francia tudásommal :shock: hát legalább nem fél tőle :P

Mék akartam reagálni sokmindenre, olyan sok tartalmasat írtatok ma, de közben apa hezaért, és elment az idő.
Esküvői fotózás: pont ma voltunk gyűrűt venni egy baráti párnak, akiknél mi leszünk a tanúk. Mesélték, hogy a fotós 1500 eurót kér, de max. 100 fényképet csinál, és azt is csak a templomban és a parkban :shock: úgyhogy Belgiumból hívnak fotóst, aki 700-ért a lagziban is marad, és annyit fotóz, amennyit akarod. De még így is ledöbbentem. Magdi, Noémi, itt a párotok milliomos lenne :D

Még holnap megyünk kádat venni állvánnyal, aztán minden készen áll!
Sok pihenést mindenkinek!
preta

hello Mamik!

Preta: durva, de én is a tanfolyamon hallottam először a gátmetszésről, meg a beöntésről. mármint, hogy konkrétan el is mondták, mi az... azért tényleg be leszel dobva a mélyvízbe.

Csillag: akkor jó előjelem vagy:)

A magam részéről ma elmentem egy jó gyantázásra. hátha... Mondjuk kicsit füllentettem a kozmetikus csajnak (nem az állandó), hogy a nyolcadik hónap végén vagyok. Ő meg végig arról mesélt, hogy képzeljem, volt olyan, aki a 40. héten még jött gyantáztatni, hogy mik vannak... csak hümmögtem. Kissmanó álláspontját tudom elfogadni: ezek a sámánságok csak akkor hatnak, ha a bébi jönni akar sowieso. a marcsa, az nagyon jól elvan bent.

Paradicsom nem minősül aprómagvasnak, direkt megkérdeztem a szülésznőt a felkészítőn, két hete. A málna és az eper viszont tényleg. Én paradicsomból épülök fel, 78%ban.

Hol a Banka? semmi tengerentúli jelentés?

jó éjt mindenkinek.

mormota
mormota20

Jó reggelt!

Remélem kivétel nélkül mindenkinek jobb volt. Még a pici babáknak is. Mett én kb. úgy érzem magam mint egy mosott car.
Éccaka eccer arra ébredek, hogy "anya, hánytam". Na, és onnan szabadult a pokol. Szerencsére a sötétben csak összefogtam a koszos lepedőt, gyerek levette a koszos pizsit, hálózsákot s be a fürdőszobába. Itt a dolgozószobában megvetettem neki az ágyat, erre hozott magának lavórt, mert közben egy adag a wc-ben is landolt.
Most reggel meg itt hápog nekem, hogy ő miért nem megy oviba :shock: Áááá, nem is kéne egy kis diéta. Asszem lesz 1-2 meccsem ma vele.

Magdi: most reggel gondoltam bele: 2 óra előtte, bekortyolgatod még 2 óra alatt, utána még 2 óra, az már 6. Hát ki a kicsi fene bír ki ennyit étlen-szomjan? Én nem, az tuti.

Na, apróság is randallírozik, muszáj menni.
Később még jövök, lássuk a front tett-e valamit. Ide ugyan még nem ért....

Kép
kissmanó

Jó reggelt,

megyek fodrászhoz, szülésnek semmi jele, frontok ide vagy oda.

Manó,
hányás nálunk is volt múlt héten, szerencsére csak 1 éjjel.

Mormi,
nálad hogy ütemez az orvos?

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

kislányoknak
nem tudom mekkora lesz a végső ár az aukciónál, de szép cumók.
kár, hogy nálunk nem játszanak.

http://cgi.ebay.at/EXLUSIVES-Designer-P ... 1|294%3A50

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Ránk sem hatott a hidegfront. Illetve annyit azért igen, hogy Áron jó nagyon aludt, így én is tudtam. Még most is csak úgy ímmel - ámmal keltem fel, de legfeljebb majd délután pihenek!

Petra, nálam például a 40. héten lesz a császár. Szerintem az az elv, hogy lehet, hogy a baba már nem nagyon fér el, vagy rá van tekeredve a zsinór - ezért nem tud befordulni - és akkor a szülés körülbelüli várható időpontjában indítják meg.
Az biztos, hogy jól bedobnak a mélyvízbe - nem is tudom mi a jobb. Én annak sem örülnék, ha könyörögnöm kéne, hogy had kapjam meg a saját gyerekem!

A fotózás árak tényleg nagyon dúrvák.

Mormota, nem értem miért van kiakadva a kozmetikus csaj? Mi van abban, ha valaki a 40. hétben megy gyantára? TAlán még jobb is, mert ha esetleg ez beindítja, már nincs semmi gond.
Köszi a paradicsomos infot - megmentettél! Én is imádom! :)

Kismanó, akkor ez a napod sem lesz egyszerű! Kitartás!
Benta, jó szépítkezést! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Heni: örülök, h Benitoval minden ok! És kisebb a feje mint Nándinak.
Magdi: az én bébim sem sokkal kisebb. De attól még meg lehet szülni természetesen, ha nem megy, úgyis vágnak. Lehet 7végén megszülsz szépen, gyorsan…soha nem lehet tudni!

Én is elgondolkodok sokszor, h az a jó, ha ennyit tudunk, vagy úgy szülünk, mint régen anyukámék? Anyu s csak néz, h miket néznek, vizsgálnak.

Noémi: tejfog? Örülök, h túl vagy rajta! és reméljük azért jó sokáig fog tartani a tömés.

Még nem biztos a jövő 7. A doktornőm szerint elég fejlett. A 38. hét után bármikor lehet, ha a körülmények olyanok. Majd kedden beszélünk róla. Egy héttel jönne hamarabb, akkor már 38+4 vagy 38+5 lennék.

Amadea: kíváncsi vagyok, h fog-e segíteni ez a szülés beindító koktél. Jó lenne!

Anuk: örülök, h megvagy. Sajnálom a gondokat, örülnék, ha békén hagynának végre téged vagy jó pár évre!

Manó:
nálatok is zajlik mindig az élet. Nem unatkozol soha, csatornázás, gyerekek…
Gréti nem semmi volt! Hogy csinálhatta?
Kiscsajnak jobbulást!

Én még semmit nem érzek a frontból...és itt még 100ágra süt a nap.

De elfáradtam tegnap rendesen, este még elmentünk apával fagyizni meg sétálni, éjjel aludtam mint a tejbetök, egyszer pisiltem csak.
Vendég

sziasztok

jöhetek egy kicsit hisztizni?????

tegnap nagyon elkeseredtem még pityeregtem is apának, hogy miért nem akar Lili kijönni már, mi annyira akarjuk már, és várjuk, de ő meg nem akar minket látni NST tökéletes, Lili még lejjebb csuszott, szülésznő szerint már nagyon ki akar jönni, (de akko miért nem jön???) betonméhszáj változatlan, doki szerint nem valószínű hogy szülök..-hát úgy elkeseredtem hogy én leszek az egyetlen nő aki sose szül meg, hogy már a buszon bőgtem, hogy miiiiéééért nem? tudom nincs is itt még az idő, meg fejlődik még az én kis bogárkám, nem akarom kirángatni, csak annyira kivánsi vagyok és annyira várjuk már. és ekkor jött egy barinőm sms-e aki egy nappal előbbre volt irva mint én hogy megvan a bebe :cry:

szombatn NST, meg ASK ha meg tudja csinálni , de ehhez egy minit tágulni kell, ha nem megy semmit akkor jövö héten beinditja, de aranyos volt, mert mondta hogy nem lesz baj, meg fog indulni ez magától...

semmi nem hat az én lujzimra: se homeo, se málnalevél, se szex, se beszéd, se masszi, se front, semmmmmiiiiiiimár most egy akaratos kiscsaj

megyek a patikába, megveszem ezeket a homeós cuccokat is délután megiszom, amadea te mikor iszod? :D nagyon kiváncsi vagyok hat e...bár az én babám be van betonozva, nem hiszem hogy meghatja pár homeós bogyó... :roll:

bocsi a hisztiért, de icipicit tegnap elegem volt...ma már oksi :)

Kép
Kép
mniki84

Niki: adjak egy tippet?
Látogass el a 2007 júliusi topikba, s nézd meg, hogy enyém Grétára sem hatott semmi, de semmi. Aztán mikor megérett a buksijában az elhatározás, hogy márpedig jön, akkor ecceriben kint volt.
Ja, hogy akaratos? Az igaz, olyan konok már most mint a 2 nagy összesen.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?