Új privát üzeneted érkezett!

Sosi: örülök, h minden rendben ment. Hogy bírtad az utazást?

Zsu: és ez a babaágy milyen lett? Gondolom, azért ez is tetszik.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lányok!

Kissmanó: érdekes ez a zöld szín engem eddig elkerült, mióta babát várunk, szerettem bele ennyire :) Nálam narancs őrület volt előtte egyébként...

Tökmag: végre, végre, hogy tudtál rendesen aludni! Remélem ez mostantól így is marad :) (e-mail megjött köszönöm :) )

Anuk, Amadea nagyon szépek a fülbevalók! :)
Anuk, a mi kiságyunknál is sötétebb cseresznye a rács, ami nem a legszebb, de most már így marad... plusz a komód ajtaja sem az igazi, de már nincs erőm vitatkozni és cseréltetni.. ma amúgy el kellett vinnem szervízbe egy háztartási készülékünket, amit nem olcsón vettünk, tökre látszik rajta, hogy anyaghibás, de nem cserélik, amíg meg nem nézik, hogy tudják-e javítani... Két hete vettük, most egy hétig náluk lesz, és még ki tudja, kicserélik-e. Na de reménykedem, hogy kapunk másikat... szóval ehhez nincs erőm most még az ággyal is :(

Heni, nagyon jó hír, amit a kollégádról írtál, remélem ezzel a babával minden rendben lesz, és végigéli ezt a csodás kilenc hónapot, ami nekünk is megadatott!!!!

Sosi, üdv újra itthon! Örülök, hogy végül nem volt semmi gond az úton!

Szerda éjjelre tényleg hidegfrontot mondanak, lehet, akkor bébi bumm lesz a topicon :)
magdii

Hűű, lányok, két napja itt is tombol a hőség :P most már értem, mit nyűgiztetek a múlt héten :D ebben az esős klímában hajlamos elfelejteni az ember, milyen is izzadni, de most eszembe jutott :? ráadásul tetőtérben vagyunk... :?

Az utolsó heteket jól megpörgetitek ti is :D

Magdi, ezt a zöld babaszobát a párom is megjegyezte, hogy ilyen lesz a mienk is - bár ő kéket akar, én meg sárgát...sajnos még van időnk eldönteni.

Sajnálom, Amadea, hogy vsz. császár lesz nálatok, háát legalább fel tudsz lelkileg készülni, és kiegyensúlyozottabban várod a nagy napot. Meg legalább nem agyalsz annyit rajta, mint Noémi, aki már elég régóta ebben él...bááár, ki tudja :P Mindenesetre jó tanulság (nekem), ne legyenek túl nagy várakozásaim, aztán max kellemesen csalódok.

A herpeszem gyógyulgat, bár végül a gátmasszázst felfüggesztettem, biztos ami biztos. Még 2-3 napot kibírhatna a babó, aztán puszilgathatnám is...

Nálunk itt a Lidl-ben babaakció van, szerintetek bízzak az itt kapható kenguruban, vagy fontos a jó minőség? Ja, és a Lidl utolsó mentsváram volt szopismelltartó vásárlásra - de csak 80-astól van. Hihetetlen, de sehol sincs kis méret, amit vettem másutt, nemcsak ormótlan, de nem is tart semmit, mert nagy! A kulcscsontomig felér a háromszög, nagyon hülyén áll... :evil: :evil:

Világosítsatok fel, hol az a Római, ahol hekket lehet enni? Bocs, vidéki vagyok :oops: de már tervezem a nyári szünidőt, mit mutatok meg a páromnak (meg a bébinek) :P

Csillag, viszed már a babót rendszeresen friss levegőre, vagy mit ajánlanak? Ugye a nagy hőségben nem kell rájuk sapi?
Tényleg, Manó, Te írtad egyszer, hozzánk képest +1 réteg? Ez hőségben is igaz, vagy lehet pucéron hagyni a lábakat, karokat?

Megyek letusolni, tényleg durva a meleg :shock:
preta

Heni: nagyon örülök hogy kolléganődnek is összejött a béjb! Biztos nagyon boldog!

Anuk: nagyon szép a fülbevaló! Piros kővel csajosabb. :wink:
Amadeának igaza volt- tényleg jobb az ilyen kapcsos, mint a bedugós.

Noémi: egy vödör cseresznyét meg tudnék most enni!!
Mennyiért vetted a hasleszorítót? Az enyém baromi drága volt… :(

Amadea: nem hiszem el, hogy császáros leszel! De miért, valami gáz van??
Nagyon szép a fülcsi! Ez nikkelmentes egyébként? Azt honnan lehet megállapítani, hogy van- e benne vagy nincs? Azt olvastam hogy sok baba allergiás rá…

Puszedli: összefutottam ma a nődokimmal, elmeséltem hogy átaludtam az éjszakát, erre elkezdett táncolni a folyosón. :D

Sosi, örülök hogy jól éreztétek magatokat és egyben (kettőben) hazaértetek! :)

Csillag: egyre ügyesebb vagy mind a család, mind a védőnő (hehe) kezelésében, vagy babó ellátásában! Tök irigyellek, mert Te már túlvagy a kezdeti parán, hogy Úristen, jól fogom/fürdetem/etetem/pelenkázom, stb.

Magdi: hm... és hol a válasz? :P

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok! :shock:

Amadea!

Medencevégű a babád, azért lesz csaszi? Vagy rosszul emlékszem?

Nagyon szépek a babaszobák!

Az útról:

Kb 8-9 h volt az út :shock: . Ülés teljesen hátratolva és döntve , elöl egy kis zsámoly párnával, azon al ábaim, mint egy nyugágyban. Így ki lehetett bírni. Persze voltak olyan útszakaszok, főleg hegyi szakaszokon, ahol elég döcögős, meg kacskaringós volt, néha meg is fordult a fejemben, mi van, ha leválik a lepény, mire a párom: dehogy válik. :D
A tóban még nem lehetet fürdeni, csak júniustól, de ezt én nem is bántam. Túl nagy lett volna a vízkiszorításom. Sokat kirándultunk autóval. Gyilkos tó, Csíksomlyó, Korond, hazafelé Vajda Hunyad vára stb.Én még soha nem jártam Erdélyben és annyira meghatódtam attól, hogy ott tényleg olyan, mintha itthon lennél, ott a magyar nyelv az első, románt nem is hallottam. Este bekapcsoltam a TV-t a szálláson, hát nem a Barátok közt ment :D

Kép
Kép
sosi

Amadea, és ez a tágítás - nyitás fáj? Persze nem hangzik túl bíztatóan, de ha már érzéstelenítve leszek, gondolom akkor csinálják. Egyébként csaszi közben meztelenül kell lenni?

Nálunk valahogy úgy lesz, hogy először elviszik a babát az eláttó szobába, oda Viktor is mehet. Aztán miután velem végeztek, megyünk át az örzőbe, és oda majd behozzák Áron is - lehet nem rögtön. 6 óra után el kell menni zuhanyozni önállóan - persze azért segítenek, nehogy eljáulj, stb, de viszonylag egyedül. Ha ez megy, és minden oké, visznek át a gyerekágyra. A császárosok külön szobában vannak, közvetlenül a nővérpulttal szemben.
Elvileg az első éjszakát a csecsemős szobában tölti minden baba, de anyukák írták, hogy az az 1 csecsemős nővér olyannyira leterhelt, hogy nem ragaszkodik az első éjszaka jogához.
Még nem tudom lesz - e erőm hozzá, de jobb így, hogy nem kötelező!

Süni, nem 100%, hogy 10-es BPD felett nem engedik megpróbálni, inkább annyi, hogy ha nem halad megfelelően a szülés (1,5 óra alatt kell 1 újjnyit tágulni, akkor erre hivatkozva császároznak). A barátnőm kisfia 10,6-os BPD-vel született természetes úton.

Képzeljétek megint letört a fogamból egy darab - holnap megyek a fogorvoshoz! Kellett mint púp a hátamra. Viszont megtudtam, hogy ő is kismama, remélem kíméletes lesz! :)

Sosi, örülök, hogy épségben hazaértetek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lányok: vagyok, de csak olvasva. Asse tudom ma írtam-e vagy se, de mintha nem. Eccerűen hasad le a derekam, meg álmos vagyok, a tegnap esti dinnyeevés megbosszulta magát. Pisijáratok lettek a javából.
Ma majdnem beleestem a szennyvízaknának készülő sáncba. Keskeny hely volt ahol el lehetett menni, s laza a sánc oldala. Hát felgyorsult a szívverésem az tuti.
Kérdem ma apától, hogy még hányszor fognak ásni? Válasz: szerintem sokszor, belejöttek s élvezik. Hát nem ajánlom valami történjen, avagy felbosszantsanak. Mert tuti nincs még a mi szakaszunkra se ásási engedélyük, s ne már felhasználjam eme infót.

Benta: kössz a medencés linket. Mekkora a solar szőnyegetek ehhez?

Amadea: hö: még én sem hallottam, hogy tágítanának császárhoz is. S meg sem hagyják az esélyét annak, hogy Nóri megpróbáljon símán jönni? Oké, hogy nagy a buksi, de ha oly gyorsan menne mint Csillagéknál, akkor azért ő is rákészülhetne a nagy találkozásra, nem kéne tágítsanak sem, meg azért kiderülne, hogy esetleg mégiscsak kiférne normál úton erre a világra.

Puszedli: hát csak ne akarj még szülni. Tudod, megtárgyaltuk itt többen, hogy ne mind előzgessünk, várja ki ki-ki a sorát.

Csillag: tök jó, hogy észbekapott a védőnőtök.

Süni: én is minnyá megkérem apit, hogy pucolja meg az ananászt. Most arra csorog a nyálam.

na lépek, megpakolom a motyogatógépet.

Kép
kissmanó

Én most már eltévedtem: nem a flow miatt lesz császár Amadea? A BPD teljesen jó - 96 mm. Nem mondom nem kicsi, de szerintem nem ez az indok. :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
kfnoémi

ööö, közben míg írtam kimentem a konyhába, s nem kinn felejtettem magam? titta szerencse az irományom nem szállt el.

Sosi: hurrá, hogy szerencsésen hazaértetek. Nem mondom, tök jól esik a lelkemnek, hogy vidékünkről pozitív élményekkel (relatív no, az utak sajna hagynak kivetnivalókat maguk után, de azért Mo se kell hozzánk jöjjön némely útjával dicsekedni) tértetek haza.

Noémi: fogad igazán kímélhetett volna. :(

Preta: az a plussz egy réteg egy ilyen álltalános meghatározás. Szóval mikor te jól érzed magad egy pólóban szoknyában, akkor neki tuti hosszú ujjú is kell meg kisgatya (alatta meg ugye a body).
De ha neked meleged van, akkor természetesen neki is jó a rövidujjú, nem kell felfőzni. Sapi pedig....hát ha fúj a szél, akkor tuti nem árt. Bent a házban sosem adtam rájuk sapekot, még a télen születettnek sem (pedig első gyerek, s eléggé ajánlgatták). De egyébként mint írtam ez a nagy álltalánosság, azért a babók hőháztartása is különböző. Ki kell tapasztalni. Azt látod ha izzad, de pl. ha hátul a kis nyakához teszed a kezed, s ott hűvi, akkor jöhet a következő réteg. Ha okés, akkor jól van, de ha le van izzadva, akkor sok rajta a cumó.

Heni: tök jó az, ha a nagybötűs elrendezi a dolgokat. Most már csak a dolgok haladjanak is szépen a maguk ütemében, s tuti aranyos babó lesz a vége az ismerősödnél is.

Kép
kissmanó

Sziasztok Csajok!
Gyors bekukk! Nincs időm visszaolvasni...
Ma jöttünk haza a kórházból, 2 napot ráhúztunk, mert nagyon besárgult a baba.

Köszönöm mindenkinek a drukkokat és a gratulációkat!
A lényeg:
Kedd reggel uh és ctg után a doki 2 ujjnyira nyitva talált. Másnap délutánra visszarendelt csomaggal,hogy meginditja a szülést, mert már annyira lent volt a feje, hogy az uh-n nem tudták megmérni a BPD-t, meg ,már átlagnál kevesebb volt a magzatvíz.
De ha bármi lesz, azonnal menjünk be, mert gyors szülés várható.
Délután 1-2 között elkezdtem kicsit vérezni, úgyhogy visszamentünk a kórházba. Fájás semmi, némi keményedés, ctg negatív.
Már épp haza akartak küldeni, mikor az ügy.dokinő közölte, hogy azért megvizsgál. Már 3 ujjnyi volt a méhszáj, feszes volt a burok nagyon. Vizsgálat közben elpattant a burok, szegény dokinő zuhanyozott benne, a papucsából is az folyt Very Happy
Ekkor beindultak a fájások, és innentől számítva 2 óra múlva kezemben volt a csaj.... De jó is volt!
Nem volt idő se fájdalomcsillapításra, se labdára (amit ki akartam volna próbálni,)olyan gyors volt!
Nagyon édes baba, jól szopik,a nagyoknak is nagyon tetszik.

Mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok!!!!!

Ui:
Kismamik,faros babával!!! A szobatársam babája faros volt, már lelkileg császárban élt, erre a baba az utolsó előtti nap BEFORDULT!!!!!!! Úgyhogy csaszi stornozva lett!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.21 11:28-kor.

Banyoszka
banyoszka

Banyoszka: gartula! ügyesek voltatok, s jó hogy már otthon.
ha felvetted az otthoni "szagot" s van erőd, akkor gyere még képekkel, történetekkel, hogy fogadták a nagyok, stb

Kép
kissmanó

Banyoszka, nagyon édes pici lánykád van! :) Csodaszép ez a vigyor a pofiján! :) De szeretném már Benit is így látni... és szuper, hogy ennyire gyorsan lement az egész. Ügyesek voltatok!

Sosi, örülök, hogy minden rendben volt Veled és hogy jól éreztétek magatokat! Biztosan nagyon szép helyeken jártatok, ha akarsz, tegyél majd képeket, én nagyon kíváncsi vagyok rájuk! Mostmár ne utazgass, légyszi pihenj rá a Ti időtökre.

Amadea, szuper, hogy jobban érzed Magad. :) Ne aggódj, minden oké lesz... Nekem van egy ismerősöm, akinek azért kellett január 5. helyett december 21-én császárral kivenni a bébit, mert az orvosa elutazott az ünnepekre, amit persze csak az utolsó pillanatban közölt a kismamival. 3 perc alatt megvolt a bébi, és mivel tényleg megviseli a babákat egy kicsit, hogy nem tud az "út során" készülni a kibújásra, kicsit nehezebben lélegzett. De aztán rendbe jött minden, ráadásul Nálad azért nem olyan sokkal az eredeti időpont előtt veszik ki Nórit. A varrat miatt meg tényleg ne aggódj. Ha szépen "dolgozik" a dokibácsi, meg sem fog látszani. Nagyon izgulok Érted, hogy nehogy most az idegeskedés miatt legyen gond!

Noémi
, persze, hogy Érted is izgulok... :)

Tökmag, nagyon jó, hogy végre tudtál aludni a viszketéstől. Én ma reggel egy óriási pókot találtam a plafonon... a szívem majdnem megállt, amikor megláttam. Viszont délután kettőtől kb fél 6-ig aludtam. :) Nagyon jól esett... és már megint álmos vagyok. :D Remélem, ma is ilyen jó éjszakád lesz.

Heni

Kép
szheni

Heni: orvosos sztori nem semmi: hát ember az ilyen??? ezt tuti nem szabdna megcsinálni...

Banyoszka: nagyon édes a bébid! A z a mosoly is tündéri. És ezek szerint Neked is gyors szülésed volt. Csajok, mi mutatjuk az utat, neketek is ilyen rövid szülést!!

Megkérdeztem a védőnőt, és lehet a tejserkentő teát+ a homeós boigyeszt egyszerre alkalmazni, de mininmum 2 órának el kell telnie a kettő között.

Képzeljétek, a Baby Controll honlapon az volt, h minden ksézülékhez van egy CD, amin rajta van, h mit kell csinálni, ha gáz van, de nálunk nem volt, sőt nem is említik, h kellene lennie, a honlapról meg 20 perc alatt sem töltődött le az oktatófilm :( Nem tud vki vmit, hogy hol lehet a neten ennek utánanézni, esetleg képpel vagy videóval? Azért nem árt mindenről képben lenni, bár soha ne legyen rá szükség.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Na kicsit írok, mert bár még nem jutottam az olvasás végére, már így is biztos elfelejtem a felét annak, amit akartam.
A fülbevalók nagyon édik. Szerintem én berakatom a kórházba, a Dorkának is berakták és teljesen jó helyen van és ok.
Köszönöm a homeopacis bogyókkal kapcsolatban a javaslatokat, akkor így fogok tenni. :wink:
Amadea neked meg a pezsgőkúpos infót, azt hiszem azt is beszerzem. :)
Nagyon kiváncsi leszek a heti babadömpingre. :D Mindenkinek drukkolok a tervezett csaszihoz és a terv nélküli "érkezőknek" is.
Evicuska, én a Pop Andihoz járok. :lol:
poker

Kissmanó: hű, nagyon vigyázz ezekkel a gödrökkel, nehogy baj legyen!!

Plusz egy réteg: nekem ezzel tök sokat segített Kissmanó, így legalább lesz valami irányelvem, hogy öltöztessem a babót. De pl. mikor tavaly kint voltam páromnál angliában, én cipőben, vastag zokniban- nadrágban, két pulóverben, kabátban nyomtam, a babák meg egy szál bodyban! Azt hittem rosszul látok!! De így érezték jól magukat- ezt szokták meg. :)

Banyoszka: nagyon édes a kiscsaj!! Ez hihetetlen gyors szülés volt, nagyon szerencsés vagy! Gyere még képekkel! :)

Heni: örülök, hogy nem kezdtél el ugrálni a pók miatt- féllábon. Mostanában vigyázz az állatokkal! :lol:
Boldog évfordulót egyébként. :wink:

Kép
tökmag79

Banyoszka tündéri a babád, nagyon nagy gratula hozzá! :wink:
Olyan jó nézegetni a képeket, halljátok babások..... :) Ha lesz időtök, akkor szeretnénk még képeket.
Na, mennem kell, apa száműz a gép elől, még bevallásokat, meg mérlegeket akar gyártani.
Jó éjt!
poker

Tökmag, nagyon aranyos vagy, köszönjük szépen. :) Á, az ugrálásról kezdek leszokni. Tök nyugis vagyok mostanában, egy kicsit "növesztem a hájam" érzésem van. :) Egész nap csak úgy tengek-lengek, most viszont vhogy nincs lelkiismeret furdalásom miatta. Na, megyek fürdeni, aztán aludni, holnap korán kelek. Szorítsatok, hogy lásson már végre vmit a dokibácsi... Puszi mindenkinek!

Ja, a bnőm két hét múlva kell, hogy visszamenjen. Egyelőre egy + teszt, plusz egy petezsák... Juppppííííí! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Banyoszka!
Nagyon édes a babád! :D Gyors szülésért irigyellek....bár szerintem mi is meg leszünk 20 perc alatt :wink:

Sosi!
Örülök, hogy minden rendben volt, sokszor eszembe jutottál ám! Kérünk fotót!

Csillag!
Örülök, hogy alakul a szopi, na meg hat az Infacol!!!

Nem faros a babám, fejvégű már a 28. hét óta és eléggé lent van, a csípőlapátomban támaszkodik a háta, szépen beilleszkedett a doki szerint túl nagy buksijával a medencémbe. A flow is jó:2,65 (4-ig jó). A doki szerint nagy a baba (3500g -ra tippelte) és nem úgy alakul a méhszáj, ahogy kellene (2 hete:3100, most 210), így nem valószínű, hogy meg tudom szülni....hát szerintem túlaggódja, de mindegy...

Színház nagyon király volt, utána elmentünk hamburgerezni :oops: ...amilyen carul indult a napom, pont olyan jó lett a végére :wink:

KépKép
amadea

Ácicának akartam még írni, hogy a fiatal doki az "én dokim" és, hogy teljesen jók az eredményei :wink:

KépKép
amadea

hello Kismamik!

Látom, aktívan várakozva irogattok.
Manó: óvatosan a gödrökkel...
Amadea: örülök, hogy már nem vagy olyan csüggedt. Tudom, hogy abszolút nem vigasztaló, de valójában, én a Te elbeszélésed alapján gondoltam most először arra, hogy végső soron akár nálam is lehet császár ( egyelőre éppen nem utal rá semmi, de ugye ki tudja)...
Preta: a Római, amiról a lányok beszélnek, az a Római Part. Óbudán, a Duna melletti sétányt hívják így. Itt kellemesen lehet sétálni, beszélgetni, vannak ( és főleg voltak) csónakházak, ahonnan lehet bérelni hajót, és akkor lehet evezni a Dunán. És - mint Noémi is rámutatott - nagyon népszerű hekkező hely. Kocsival a legérdemesebb oda menni, de Hévvel, vagy busszal is lehet, ha esetleg majd ilyesmiben gondolkoztok.
Banyoszka: nagyon sok szeretettel gratulálok, igen nagyon aranyos a kislány.
Elvileg ugye én is a heti várományosok között volnék... bár megértem, ha nem számoltok oda, lassan már én se magamat. Pénteken és szombaton átrendeztük a könyvespolcot, ami 9 négyzetméter könyvet jelent, de ez a kislány, ez olyan nagyon jól érzi magát, hogy esze ágában nincsen kijönni.
Nekem is nagy kedvem van a gyümölcsökhöz, úgyhogy elballagtam a piacra, és délután betoltam 1,5 kiló epret, meg 1 kiló cseresznyét. Csak az a kár, hogy ezek a dolgok, ( meg a paradicsomok stb.) nem repülnek haza. Ahogy hoztam a zacskókat, mivel nagyon zsibbad ugye a jobb karom, és meleg is volt, kb úgy éreztem, mintha valaki fel akarta volna vágni az ereimet...
Este meg kiugrottam a ziekába az egyik barátnőmmel, és vásároltam néhány nélkülözhető dolgot.
Jaj, vicces rész: ivel amkönyvpakolás miatt csetresz volt a lakásban, a barátainkkal történő találkozókat kihelyezett fogadóórámon, a ház alatti népszerű belvárosi kocsma utcafrontján ejtettem meg - maximum egy pohár vörösbort ittam mondjuk, egyébként csak vizet. A harmadik alkalommal a gondnok kissé furcsán mért végig... úgyhogy várom a családsegítőt. höhö.
No, megyek, mert ki kell vasalnom az aranyos családfőm ingjeit. Most nem is jut más az eszembe. Asszem én már ezentúl mindig pocakos leszek. jó éjt,

mormota
mormota20

Jó reggelt!

Öltöztetés:

http://www.kismamablog.hu/baba-apolas/m ... a-melegben

Heni: örülök, hogy a barátnődnek sikerült! Drukkolok, h minden ok legyen!!

Sosi: örülök, h épségben előkerültél, és hogy jól sikerüt az utazás!

Banyoszka: akkor gyorsak voltatok! És ügyesek, tündéri a bébi!
gratula!

Amadea: örülök, h jól érezted magad a nap vége felé!

Heni
: kíváncsi vagyok mi lesz ma nálad a vizsgálatokon, ill. nálam! izgulok nagyon.
Vendég

Jó reggelt!

Jaj én ma olyan hülyeségeket álmodtam: nem Áronnal, csak úgy mindenfélével kapcsolatban. Ilyen hülye képek jöttek, de még az esti filmből is! :? Egyébként most megint rámjött a para kissé - egyszerűen nem fogom fel ésszel, hogy pénteken anya leszek! Nem tudom Ti hogy vagytok vele - lehet a konkrét időpont miatt van ez, de most valahogy nagyon hihetetlen!
Tegnap mikor lefeküdtünk aludni, mondtam is Viktornak, hogy elhiszed, hogy 1 hét múlva már Áron is itt lesz - és mi valószínűleg a szuszogását hallgattjuk?!

Heni, jelentkezz mi volt a dokinál!

Banyoszka, nagyon édes a kislányod! :)

Amadea, tényleg túl óvatosnak tűnik az orvosod...lehet hogy ha megpróbálnád menne minden a maga ütemében. Ha meg nem, akkor az 2-3 óra alatt úgyis kiderül...Az biztos, hogy Te szakmailag is átlátod, így biztosan nyugodt leszel a döntését illetően!

Mormota, megnyugtattál! Én tegnap 1 kg cseresznyét toltam be, de már este ezen gondolkodtam, hogy nem túlzás - e? Hát akkor nem! Mondjuk nem is vacsiztam, mert a gyümölcs annyira jól esett!

Csillagtáncos, nem tudsz reklamálni, ott ahol vettétek a készüléket? Vagy a baby controll gyártójánál? Nem hiszem, hogy túl nagy dolog lenne küldeni egy DVD-t.

Tegnap feladtunk hirdetést az expresszbe a lakást illetően. Ma is jön ingatlanos - hát nem örülök túlságosan, de úgy döntöttünk, most odaadjuk sima megbízási szerződéssel többnek is az eladás lehetőségét. Ha valaki eladja, megkapja a jutalékot - ez esetben nem sajnálom! Nagyon remélem, hogy így már lesz valami. Vészesen közeleg az az időpont, amikor vagy alá kell írni az új szerződést, vagy el kell állnunk a vételtől: ezt nagyon nem szeretnénk!

Ma 1/2 3-ra megyek fogorvoshoz! Drukkoljatok, hogy ne fájjon! :?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép jó reggelt!

Noémi: szerintem téged még mindig a császár gondolata sokkol.
Anno Edinával befektettek, s mivel türelmetlen voltam, 40+1-nél a dokim megígérte, hogy ha semmi sehol, akkor 2 nap múlva indít. Én meg tök happy voltam, alig vártam, hogy az a 2 nap elteljen. Hát még mikor 2 nap múlva nekiállt gondolkodni, hogy aznap, avagy ismét 2 nap múlva....azt hittem a guta megüt, ha nem ott rögtön, de azonnal kezd el történni valami.

Mormota: mijjazhogy örökké pocakos leszel? Tudod, repülő fenn.....

Heni: várjuk, hogy jelentkezz!!!

Tökmag: milyen volt az éccakád?

Az este én csudisok lütyőkét ittam (dinnyét már vissza is utasítottam), erre ugyanazon időpontokban mint a múlt éccaka indultak a pisijáratok. Hát nem vagyok pihent, kistörpöm is 1/2 7-kor felkelt. Asszem nekem még jobb is lenne min. 1 hónapot pocakosnak lenni, mert nem tudom hogy fogom menedzselni az apróság mellé Grétinek a szemfogai kibújását. Extra nyűg a kisasszony. De ugyanakkor ha még túl sok lesz hátra, akkor a derekam fog kettészakadni, az tény. Kész röhely, ha ebben a szobában vagyok ahol a laptop, itt már csak a görgős széken ülve "közlekedem".

Ácica: te komolyan gondoltad, hogy a fazon csinosítást gyantázással csinálják teljes egészében? Hú, eccerűen fakírnak kellene lennem még ahhoz is, hogy elméletben kibírjam. Gyakice szóba sem jöhet nálam.

Na megyek, elviszem törpét a bankba fizetni egy beszállítónak, majd megyünk veszünk epret. Fagyasztani is akarok, mert eldöntött tény, hogy epermisu krémje tökéletes lesz az após 60-ik szülinapi tortájának (nagy eperfan az öreg). S abba szerintem tökéletes az aromás fagyasztott eper is.
Itt a cserkó még nadddddon drága, azt még nem veszek.
De vasárnap este (míg moziban voltunk) itt járt sógor, náluk a kertben van cserkófa, hát kaptunk egy kóstolásnyit.

Kép
kissmanó

Kismanó, én csak simán megmosom, lecsumázom az epret, úgy fagyasztom le, és tökéletes a téli epermisuhoz is! Én karácsony környékén szoktam csinálni, akkor tök jó epret enni!

Lehet, hogy még mindig sokkol. Én is azon töprengtem, hogy remélem csütörtökön a főorvos nem fogja azt mondani, hogy mégsem pénteken, hanem várjunk még...

Egyébként a totál fazon rosszabbul hangzik mint amilyen - normál esetben. Én a tegnap előtti borotva óta úgy viszketek, hogy szídom magam, amiért megcsináltam. Most már ott tartok, hogy legszívesebben elmennék gyantáztatni, de még nem olyan hosszúságú, hogy lehetne...mire meg lehetne...addigra megint le lesz borotválva!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok lanyok!

Nagyon koszonom a sok kedves gratulaciot. :)

Tegnap hazajottunk. Lorka gyonyoru es edes! :D :D

Idopont: majus 22, 13.33

Szoval penteken bementem, de ugy, hogy mindenkeppen hazajovok. Kisfiam megbetegedett, es nem akartam egyaltalan inditast... Teljesen be voltam parazva. Doki megvizsgalt, es azt mondta, hogy szo sem lehet rola, sehova nem megyek, bo 2 es fel ujjnyi mehszaj, nagyon feszes burok.
Szuloszoba, vajudo. Eluldogeltem egy ctg-vel, de nem nagyon tortent semmi, meg kellet varni a dokit, mert mutoben volt.
Voltak rendszeres kemenyedeseim, de csak annyira, mint mar maskor is otthon.
Vegul 12.20-kor volt a burokrepesztes, ettol megkonnyebbultem, egyaltalan nem faj, ne feljetek tole.
Lorka 1 ora 10 perc mulva meg is volt. :D :D
Nagyon hamar tagultam, de azert nehez volt kinyomni a 39-es fejet. Nagyon megdicsertek, vagas es meg egy oltes nelkul is megusztam!!! :)
A szuleszno azt mondta, teljesen idealis az alkatom a szuleshez.
Rogton megkaphattam, az leirhatatlan volt. Meleg, fincsi es nagyon joszagu.
Sokaig maradtunk a szuloszoban, rogton ugyesen szopizott.
Most azert nagyon faraszto. Eloszor azert nem aludt ejjel, mert mar nagyon ehes volt, ma meg azert, mert tul sokat evett... Meg persze ott van a masik 2 gyerkoc, nekik meg mar anyahianyuk volt.
Remelem azert hamar belejovunk.
Atfutottalak titeket, azt remeltem, mar lesz tobb baba.
Mindenkinek sok erot es kitartast, es ilyen gyonyoru szulest kivanok,
Agi
lys

Sziasztok!

Most, hogy aludtam rá egyet, úgy döntöttem, hogy semmiképp se hagyom, hogy Nórit csak úgy kikapják....megértem, hogy nagy a baba, sz.r a méhszáj, de akkor is jár nekünk egy esély....szóval, ha addig nem indul be magától a dolog, csütörtökön megpróbálkozok egyik ismerősöm szülésindító koktéljával, aztán lesz valami....

Cseresznye: én is ennék, mert az eper már kicsit a könyökömön jön ki, de még sajnos nem érett meg...

Noémi!
Drukkok mennek..fogorvos miatt is és a lakás miatt is :wink: ....

KépKép
amadea

Lys!

De jó, hogy jelentkeztél! Úgy látszik, ez egy ilyen gyorsan szülő topic :wink: . Ha lesz egy kis időd6energiád majd várunk sztárfotót is :wink: , addig is még egyszer gratulálok cseppet sem picike babádhoz! :D

KépKép
amadea

Ági: hú, akkor ezt tényleg gyorsan lezavartátok. Nem semmi a Lorka születése sem, Grétié is hasonló volt.

Amadea: próféta szóljon belőled a gyorsan szülő topikkal :wink:
Sajna szülésindító sámánságokban nem hiszek. Se lépcső, se apa se semmiben.

Grét elszakított a nagyoknak valami fűzögetős láncát, s most azzal szórakozik, hogy a szemeket gurigálja szanaszét.
Nagyoknak meg kismilliószor elmondtam, ha a kicsi kezébe jut, ők a hibásak, miért nem teszik el. Miután kijátszodta magát, úgy is összepórszívózóm (mielőtt kóstolgatni kezdené)

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Banyoszka, csodás a lányod!!! És az a mosoly... :D

Lys, gratulálok neked is! De jó lenne, ha megmaradna ez a gyorsszülés széria.

Noémi, Amadea, nem is tudom, mi a jobb. Előre tudni a baba születésének idejét vagy sem. Néha irigykedem azért rátok.

Heni, Puszedli, kiváncsi vagyok, mit mond a doki ma Nektek.

Nekem nagyon szar éjszakám volt. Szinte semmit nem aludtam. Állandóan pisilni jártam. Mindegy, fel kell készülni az utolsó időszakra. Megpróbálom napközben bepótolni.
Valahogy én is úgy tervezem mostanában, hogy majd nem engednek haza a ctg-ről és gyorsan lezavarjuk mi is. No, de majd kiderül.

Megyek, betolok egy nagy pohár limonádét!

pusszantás mindenkinek

KépKép
süni76

amadea: én ezt nem értem, mert kb ugyanabban a helyzetben vagyunk, 2 hete 2100 a méhszájam semmit se csinál, doki szerint ez szüléshez nem elég, babát kb 4500nek tapintja, feje majd 10 centis, bent csücsüül kb a popsilukamban (bocsi de ugy érzem) flow-t nem csináltak, de egy szóval nem mondta hogy nem tudom megszülni... :shock: ssőőőt azt mondta hogy nyugi Niki megszüljük ezt a babót szépen :roll: , furi hogy mennyire különbözik a korházi protokoll... :?

ma 12.30 ra megyek NST-re meglássuk mi lesz a betonméhszáj-szindrómámmal...

BIBIBIIIIII Móvár( Mimmi) és Győr (én) kap először a mai hidegfrontbóóóóóóóólll, mert erről jön!!! :wink: :lol:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Banyoszka,
gyönyörű a kicsikéd, és az a mosoly!!! Állva szültél, jól látom?

Manó,
nem tudom a pontos méretet, de kb. olyan hosszú, mint a medence /6 m/, a szélessége meg 80 cm körüli. A derekam nekem is gáz.

Amadea,
a te sima szülésed ellen szerintem a neved előtti két betű szól leginkább, szerintem. Valószínű aggódik a kollégáért a doki, nem lehet?

Csillag,
azért nem látod, mert bénán sikerült a link, vagyis sehogy, megpróbálom még1x:

Bölcső:

http://picasaweb.google.hu/sudar.andras/Bolcso?authkey=Gv1sRgCJKA0snuiv_E5gE&feat=email#5339396279783746226

Kaja az ment nálunk, a rokonok voltak hasonlóak. Tápcsere, ha továbbra is fáj a pocak?

Most ráztam le a védőnőt, ki akart jönni. Na ne má', minek?!

Családnak /nagyszülők/ is szóltunk, a kórházba 1x bejöhetnek, megnézhetik, utána szépen mindenki hazamegy. Pár hét múlva jöhetnek, ha szólunk. Szerencsére egyet értettek.

Mormi,
én is azt érzem, így maradok :roll:

Benta

Kép
benta

Ja, 7 db kép van, lapozzatok előre-hátra!

Nyűgös vagyok, most már nagyon.

Kép
benta

Jó reggelt!

Banyoszka, nagyon édes a babád! És tényleg szuper gyors szülésed volt.

Csillag, örülök, hogy egyre ügyesebb Borcsa. És annak is, hogy alakul a védőnő.
Ügyesen megmondtad anyukádnak is a véleményed. Kicsit én is tartok attól nálunk ez hogy lesz.
A kiságy olyan-amilyen, de már nem érdekel, csak legyen. Ráadásul az ígér ajándék matracot sem kaptam meg hozzá, most még reklamálhatok amiatt is. De nem szeretem, ha átvernek.

Noémi, én borotválás után pár napig szoktam kenni Neogranormonnal. Attól nem is pattogok ki.

Lys, neked is gratulálok! Ennyi gyors szülés után kíváncsi vagyok a többire is.

Én most hűsítőnek rászoktam a hideg zöld teára. Ill. ma kezdem a málnalevél teát. Kíváncsi vagyok milyen íze lesz.
Ja, apa most hívott,hogy holnap nem tud menni dolgozni, így eljön velem szülőszoba látogatásra. Hurrá!!

Zsu

Kép
bvigh

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:47-kor.
magdii

Magdi,
no para! Mondom én, a fő paramanó! Menni fog, nekem is 10-es bpd-vel született az első, 4 kg, és a kutyát nem érdekelte! A kitolás meg nekem speciel nem fájt! A tágulás igen, de aztán nem!!! Viszont más hangjai tényleg nagyon ijesztőek tudnak lenni, én a 2. szülésnél rendesen bepánikoltam egy másik anyuka kiabálásától, aki előrébb járt, mint én. Van jó dokid, szülésznőd, nem lesz semmi gond!

Benta

Kép
benta

Banyoszka: nagyon tündéri a kisbabád!!! A szülésért nagyon irigykedem :) Lys, Nektek is sok-sok gratula, a Te szülésed is nagyon gyors volt :) Egy hasonlóval kiegyeznék én is :)

Niki: 4500 gramm Lilien? Hűha, és én a 3800-tól vagyok megijedve?:) Bár azt mondja a dokim, hogy nem a kilótól függ a könnyű szülés, ezért se foglalkozzam vele mekkora. Na persze, csak én kissé beszari vagyok :)

Noémi, szorítok Nektek a szép szülésért és a lakásprojektért is!!! Szerintem se aggódj a császár miatt, a lényeg Áron és a Te egészséged! Amikor a karjaidban tartod, már biztos nem az fog foglalkoztatni, ami előtte történt!

Tökmag: írok, írok nemsoká :) megpróbálok felvidulni, nem szeretnék befordulós levelet írni :)

Csillagtáncos: tök jó, hogy védőnő végre normálisabb volt! Ezek szerint van remény ezen a téren is (a mi védőnőnk sem százas egyébként :D) Olyan jó, lassan belejöttök a dolgokba, tök ügyesen csináljátok szerintem :) elgondolkodtam, mikor írtad az egész éjszakai sírást, és, hát tényleg nem egyszerű ez... de ezekkel a kezdeti nehézségekkel is milyen jól megbírkóztok!

Benta: köszönöm megnyugtató szavaid, remélem olyan szülésem lesz, mint Neked volt :) Csak azon is parázom, hogy méhszáj teljesen zárt, tehát elméletileg szülés még látóhatár közelében sincs, ergo tovább növekszünk... :shock: :roll:
magdii

Magdi: most mi a jobb? anno 8 éve semmit nem tudtam, netünk mókahelyen sem, itthon sem volt. könyvek kőkorszakiak, dokim antikommunikatív. méhszáj és társai? nem is hallottam róluk.
utólag visszagondolva, becsszó mintha évezreddel korábban szültem volna.
eleinte beijesztett, hogy csaszi, mett nincs megfordulva. se egy jó szó, se semmi.
aztán mégse csaszi, mett megfordult.
folyton forgott velem a világ.
löketem nem volt BPD és hasonlókról. meg a gyerek tippelt súlyára sem.
s mint írtam kedden megígérte, hogy csütörtökön indít. szóval nem hiszem lett volna valami különös, mert csütörtökön úgy kellett kikönyörögnöm, hogy tartsa be a szavát, s ne halasszon el szombatra.
délben 3-kor burkot repesztett, 2 flakon oxitocint belém nyomtak, s este 1/2 11-kor már a lányom hatalmas lábfejében gyönyörködött mindenki. én meg akkor mondtam, hogy símán jöhet a következő, állok elébe
(más kérdés, hogy utólag....gondolom fertőzés miatt, mert sokat nem bírtak fertőtleníteni lévén jód érzékeny vok, s más nem igazán volt akkor amit bevessenek nálam, nos utólag a gátam belülről összeomlott, de a szüléshez már semmi köze ennek a történetnek, csak távolról).

uhhó paramanci anyuci tessék lenyugodni. nem azt mondta a doki, hogy közel 5 kiló.....

Kép
kissmanó

Magdi,
nem szeretnélek túllicitálni, de holnap megkezdem a 40. hetet, ez a 3. gyerekem, és totál zárt, hosszú, megtartott a méhszáj, 3000-s. A többieknél is ez volt. Meg nem lepett, de azért szomorú.

Kép
benta

Manó,
mit jelent ez az összeomló gát? Már akartam kérdezni.

Kép
benta

hát valami varrásom belül is volt, nem csak kívül, ott a gát zónában, s kívülről egyáltalán nem látszott semmi, csak valami brutál tapenyolós vizsgálattal vették észre, hogy a belső varrás nem fogadott szót, teljesen ki volt nyílva, nem gyógyult, s ettől voltam olyan cudar rosszul. szó szerint nem bírtam létezni sem, ülni kettő darab szék közé tudtam csak, vagy állni vagy feküdni. szerencsére Edina partner volt a fekve szopiban, Adriennel nem tudom mi lett volna, ő nem csípte ama pozitúrát.

holnap jönnek vízórát cserélni. hurrá. még mit kell kibírni?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák! :D Üdv újra otthon anyukák :D Mindenkinek gratula mégegyszer!

Amadea: örülök hogy erre a véleményre lyukadtál/lyukadtatok ki reggelre. Szerintem nagy baromság csak úgy kikapni, miért ne lehetne megvárni míg magától elindul, aztán ha mégse férne ki, akkor még mindig ott a császár. Ha a ricinus-pálinka-baracklé kombinációra gondolsz, mint szülésbeindító koktél, én biztos hogy nem vetném be. Max. akkor ha a kórházban fekszem és ez lenne a legeslegutolsó esély. Sok problémát okozhat.
Nandu féle popsicsíkra visszatérve: szóval igen, ahol a farpofák kezdődnek, ott indul meg felfelé egy csík a gerinc vonala környékén és ahány centis az, annyi centi a tágulás.

Kép
Kép
evicuska

Poker: irigy a dokid miatt :wink: de tényleg, nagyon dícsérik. Egy jógára járó csajszi választott doki és szülésznő nélkül éjjel becsöngetett a szent istvánba, állva, minden beavatkozás mentesen szülte meg nála a babát.

Kép
Kép
evicuska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:48-kor.
magdii

Magdi!
Ne aggódj! Szerintem is meg tudod csinálni! Legalábbis egy próbát mindenképp megér a dolog....ha nem megy, még mindig lehet császár....Teljesen egyet értek Bentával!

Magdi, Niki!
Még mindig jobbak vagytok, mint a dokim :wink: , ő "csak" 3500g-tól van megijedve (de attól úgy látszik, nagyon), pedig neki már volt sok szülése és em is neki kell kinyomni :wink:

Benta!
Lehet, hogy igazad van....mindig elmondja, hogy ő még ilyet nem látott, hogy velem sosincs semmi gondja, meg milyen "minta kismama" vagyok, mert a kollégákkal mindig baj van...de könyörgöm pont ezért ne csesszen már ki velem.....a te példád is mutatja, hogy lehet szülni 3000-as méhszájról is, akkor a felpuhult 210 csak nem olyan reménytelen.....na meg simán tágulhat még péntekig....kíváncsi leszek, mit mond holnap.....reggel eltávozott a maradék nyákdugó is, most a változatosság kedvéért rózsaszín és folyós volt....úgyhogy csak nyílik valamit.....

Na meg sikerült nekem is elesni...fránya papucs...jól lehorzsoltam a térdem, más bajom szerencsére nem lett.

Manó!
Lehet tényleg jobb lenne nem tudni, hogy hány kg, meg mekkora feje és hasonlók....szerintem nyugodtabbak lennénk....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Bocsi, csak végigfutottalak titeket tegnap reggel óta.
bANYOSZKA, TÜNDÉRI GYÖNYÖRŰ A BABÁD :)

Tegnap használhatatlan voltam egész nap, kétszer elaludtam napközben, akkor azt hittem, h a fáradságtól görcsölgetek, ilyen mensis, egyfolytában tartó, nem időközönként jövögető, nem volt túl erős sem, de a gép előtt nem volt kedvem ülni.
Viszont ma is van és erősebben, pedig kialudtam magam, és még jön a front is, ahogy Niki is mondja, ki tudja, mi lesz még itt. :)
Holnap megyek nst-re.

Kép
Kép
mimmi

Evicuska!
Köszi szépen a "csíkos" infot!

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!
Csak egy gyors bekukk a helyzetjelentés miatt. Most értem haza, minden rendben volt... magzatvíz még van bőven, a méhlepény alig van elöregedve, Beni bébi fejecskéje 93,7 mm, a súlya kb 3500 gramm, és azt mondta a doktorbácsi, hogy ha a front nem teszi meg a hatását, akkor valószínűleg jövő hét elején szülünk majd. Úgyhogy végülis végigaggódhatom Miattatok a hétvégét. :):) A CTG-n minden tökéletes volt... nem kellett Benitot ébresztgetni, mert fönt volt, amikor kellett, viszont amikor azt kérte tőle a nővérke, hogy most nyugiban legyen, nagyon édesen lenyugodott... szóval már most jól nevelt a drága. :) Imádom...
Van egy olyan érzésem, hogy a hétvége nagyon babaesős lesz. Megismerkedtem két kismamával, mindketten június 3-ra vannak kiírva, így megbeszéltük, hogy egy szobában leszünk hárman. :D Jó lenne, mert már előre tudom, hogy mennyit tudnánk rosszalkodni... :):D
Mimmi, képzeld, nekem is vannak ilyen gondjaim, szinte egyfolytában görcsölök, a CTG viszont semmit nem mutatott.

Puszedli
, Nálad mi újság?
Noémi, hogy van a fogad?
Manó, nálatok is lesz front?

Heni

Kép
szheni

Na jó: azért csak kérdésre szolgál infókkal a mostani dokim is.
Mert ugye ápr. 30-án megkérdeztem, hogy mi a feltétele, hogy a klinikán szüljek. S döbbenetemre nem a hetek száma, hanem a babó becsült súlya a mérvadó, így tudtam meg, hogy azt már túlteljesítettük. De méhszájról csak relatívuszokban tudok, számokat nem hajlandó mondani, s ezt 2 éve ki is fejtette, hogy miért (pont azért, hogy ne okoskodjak, ne parázzak, ne bizakodjak).
S látván itt titeket, hát nem teljesen normális hozzáállás?

Magdi: nem azt mondtam, hogy ne parázz, csak ne ess végletekbe, nem válik előnyödre. Csak úgy egészségesen.

Hasam tuti lennebb szállt. Farmergatyóm nem bírom magamra venni. Kormányhoz teljesen másképp férek oda. Ellenben a kölök a hátát/fenekét ugyanabban a pozicióban nomja ki. Ezt nem értem.

Kép
kissmanó

Heni: nem tartom számon a frontokat, Grétit anno hidegen hagyta.
De már mondtam, én júniust megvárom.
Itt úgy is júni 1 gyereknap, bár hétfő (s nem túl szimpi), azért bevállalnám. Addig Pünkösd is lejár, húgom is végez a sajtótájékoztató és társaival, megy vissza Bp-re, ergó Anyám felszabadul, szóval szabad a pálya.
Apa is hétfőn született (én szombat, a csajaimról meg már tudjuk ugye :wink: )

Lányok: ne szenvedjetek annyit, látjátok Anuk milyen hősiesen bírja.

Erikáról, Ékesről senkinek semmi infója?

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?