Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:49-kor.
magdii

Magdi!

Tök jó lett a bébiszoba!!! Szép nagy szobája lesz. Nekem micimaci kifejezetten bejövős :oops: :D (elvégre nagy medve fun volnék vagy mi :wink: )

KépKép
amadea

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 22:49-kor.
magdii

Amadea, köszönjük a dicséretet :) Én régen nem voltam annyira oda a macikért, de hogy meg tud változni az ember, ha babát vár :) Most kifejezetten bejön ez a micimackós dolog, vigyáznom is kellett, hogy ne essek túlzásokba :)
Sajnos, ahogy nézem a képeket, a zöld falszínt nem adja vissza valami jól a kép...
magdii

Magdi, naggggyon tuti lett a babaszoba!! Ez a zöld szín nagyon bejövős, imádom a pisztáciát és ez jut róla eszembe. :)
Mi is ilyen szopiszéket fogunk venni! :wink:
És nekünk is Micimackós függönyünk (+ ágynemű + szőnyeg...) van- holott nem szeretjük annyira, de tök jól mutat:

Kép függöny

Kép kiságy

Király, már kitöröltem a levelet... Mindegy, nekiugrok újra. :roll: :D

Kép
tökmag79

De miért nem jött át a levél, eddig nem rendetlenkedett a rendszer :evil: :roll: :?

Nagyon tuti a Ti függönyötök is, tényleg annyira jól mutat! A kiságyatok ezzel a sok plüssel valami tündéri aranyos :D
magdii

Sziasztok!
Hát, egy picit felugrottam most Hozzátok. :)
Nagyon édesek a babaszobák. :) Magdi, nagyon hangulatos a szoba, és nagyon szép ez a zöld szín. Nekem tetszik a micimackós függöny és a minták is a falon. :)

Tökmag, Adél baba szobája is nagyon csini. :) Én is írtam Neked mailt... :)

Anuk, annyira sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de szerencsére Rod a közelben volt. Szegénykém... nem is tudom, mit csinálnék a helyedben! Le a kalappal, hogy ilyen nyűgök mellett így helytállsz.

Amadea, nagyon szép vagy! És milyen sokkal lejjebb van már a pocid!!! Azt hiszem, lassan nálam is aktuális lesz egy utolsó pocakfotó...

Heni

Kép
szheni

Magdi: most nézem, hogy az ablak melett ZSIRÁFOS mérce van- imádom a zsiráfokat! :D
Levél ment... :wink:

Heni: már ment is a válasz. Ja, rizi- bizit küldhetnél, nagyon szeretem! :)

Kép
tökmag79

Heni, nagyon köszönjük a szobadicséretet :) Lábad jobban van már? Gondolom a vizesedés nem igazán, de a ficam remélem javulgat!

Tökmag, ilyen gyorsan írtál?:) Megyek meg is nézem, remélem átjött!
Igen, zsiráfos mérce, barátnőméktől kaptuk az esküvőnkre, nagyon édes :) Tényleg tök jó zsiráfos cuccok vannak, mi is vettünk, pl. fürdőlepedő, hálózsák, rugik, szóval nem csak micimaci őrület van, hanem zsiráfos is (na meg nyuszis persze :) )
Hogy állsz a kiütésekkel? Remélem valamit enyhült már!
magdii

Tökmag!
Adél-szoba is nagyon klassz! Kacsás ágyikó is bejövős!

KépKép
amadea

Benta: bölcső tündéri, de a kis kötött takaró is gondosan van készítve. Milyen kár, hogy már nem bírok kötni, régen imádtam. Medansziéhoz van napkollektorotok is? Bocsi, de most ez a vesszőparipám.

Magdi és Tökmag lurkók lakosztályai is bejönnek. Kivételesen a zöld falszín is, bár néha már kiütésem van a zöldtől (s mégis olyan a hazahozós cucca a legénynek :oops: )

Amadea: asszem költözik lennebb a pocid. Szerintem az enyém is a tegnap este lennebb helyezkedett (mintha éreztem volna a momentumot is), hisz jobban előre bírok hajolni mikor ülök.
Ha nem írod a kacsát, tuti nem veszem észre az Adél baba ágyikóján.

Micimackót nekem kötelező szeretnem. Hisz ő egy medve. Apácskának pedig a gimiből a beceneve a Medve.

Voltunk moziban, A bűn árfolyama címűt láttuk. Tetszett.

Kata: kössz, hogy kíváncsiságainkat kielégítve választ adtál a felvetett kérdésekre.

Kép
kissmanó

Manó,
nem napkollektorunk van, hanem solarszőnyeg. Ez egy fekete műanyag, futószőnyegszerű izé, a kerítésre tesszük fel, vékony csöveken halad át rajta a víz, és a medence keringetője forgatja rajta át a vizet. A nap tutin átmelegíti. Kerestem róla képet, de sajna nem találtam.

Kép
benta

Kép
benta

na, látom e második linknél már van ár is.
most lehet túlzottan belemélyedek a témába: nektek hány nm-es a medencétek, s hozzá milyen keringető szivattyú van, s mekkora szolár szőnyeg? kiéhezetten gyűjtöm az infókat.

bocs a többiektől az off topikért.

jó éjt!
éccaka tuti pisijárat lesz, egy 6 kilós dinnyének a negyedét apa idepakolta elém, én pedig szépen berámoltam.

Kép
kissmanó

Magdi: kiütés nem enyhült, ezért is mondta a doki, hogy jövőhéten akció...
Most már megértem Noémit: jó is meg nem is, hogy tudja a császi dátumát. Kicsit olyan beprogramozott érzése van az embernek, nem természetes.

Köszi csajok, még teszek fel képeket ha már egyben leszünk, egyelőre csomó minden dobozban/zacsiban van kimosva- sikálva, hogy friss maradjon babó érkezéséig. :)

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Lement a hétvége, itt volt apukám, ő is ráhúzott egy napot, mint 3 hete az anyu. Tettünk róla mondjuk, h jól érezze magát :) Ma hajnalban indult vissza, úgyhogy 4-kor keltem :? Bius is megy ma osztálykirándulásra, szerintem útnak indítom és megyek aludni :)

Megkínoztam magam szombaton: volt vagy 40 fok árnyékban és feldobtam az ötletet, h menjünk strandra. Persze Bius és apukám nem ellenkeztek (szegény férjem meg dolgozott), úgyhogy mentünk. Hát ezek mekkorát pancsoltak, öröm volt nézni, csak az volt a baj, h a medence széléről lehetett csak, pedig jaj, de nagyon jó lett volna bemenni, de nem mertem. Viszont csináltam 1 gigányi képet :) Ma szerintem be is adjuk előhívásra.

Csodálkoztam is magamon, h a szombatot nagyon bírtam, ez a strand, utána még családi vacsi egy csárdában anyós-após-apukám+mi összeállításban és utána még éjjelig dumáltunk itthon.
Tegnap mondjuk kicsit nyűgös-fáradt voltam, de nem vészesen.

Amúgy részemről szülhetünk :)

Valaki még múlt héten kérdezte, h ki készül első császár után most sima szülésre. Itt vagyok, én ilyen lennék szívesen.

Sziasztok!

Kép
Kép
mimmi

Jó reggelt!

Még mindig bontják azt a tetü házat, már baromira unom. Pont mikor bent leszünk, állítólag akkor lesz a munka gépi része, remélem,mire haza jövünk, végeznek. Bár mindig be kell szorozni a határidőket 2-vel.

Ma színházba viszem a fiúkat, Dzsungel könyve :) Szeretem, de azt reméltem, már nem tudok menni.

Kicsit nyügi vagyok, remélem ti nem.

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Tök jók a babaszobák!
Amadea: csini vagy!

Benta: a bölcső is nagyon tuti!

Tökmag: én már nem viszketek, az jutott eszembe, h lehet csak nagyon száraz volt a bőröm?

Nekem nem épp a legfényesebben skerült a 7végém. Péntek éjjel ahogy jött a vihar, bekeményedett a pocim, aztán elmúlt. Szombaton de. el kezdett fájni a hasam, és nem akart múlni, jöttek mentek a görcsök, keményedések. Jajj, mondom most mi van, se melegvíz, se séta, semmi nem használt. Doki persze nem veszi fel. Aztán 4-kor bementünk a klinikára, megvizsgáltak, CTG, fájások vannak, de nem indokolt a bentlét, közel is lakunk, menjünk haza, ha szülés lesz, úgyis erősödik, ha nem, akkor meg elmúlik. Na, estére már jobb is lett. Vasárnap meg du. jött elő ismét. Apa is alig volt itthon, szóval ment a nyűglődés ezerrel.

Ma házidoki, holnap CTG, megint + UH is :).
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Tegnap megvolt a fincsi bableves és a hekk, szóval szülhetünk!
Ezen kívül még hirtelen felindulásból leborotváltam a dzsungelt, szóval mondtam is Viktornak, hogy mától indul a "száműzzük Áront a pocakból" akció! :)
Mindketten úgy vagyunk vele, hogy szeretnénk, ha ő akarna kijönni!

Magdii, Tökmag szépek a szobák! (bár Tökmag Adél szobájáról csinálhatnál jobb képet, mert csak részletek látszanak..:( )

Amadea, szerintem nagyon lent van a pocid!

Ettől a héttől sokat várhatunk: Amadea, Tökmag, Benta, Én...most hirtelen ennyi, akiknél már nagyon esélyes...azért ez nagyon izgi.

Ma még elszaladok kiszedetem profin a szemöldököm, és befestetem a szempillámat is - nehogy már a kórházi fotókon offos legyek! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Én sem vagyok eltűnve ám, csak úgy tűnik.... :P
Olvasok szorgalmasan, de olyan marha kényelmetlen itt ülni a gép előtt, hogy mire elolvasom a "híreket", már nem bírok írni.
Nézegetem-nézegetem a telefononomat, hogy Henitől vagy Sünitől jön-e valami hír, de eddig még semmi....
A babaszobák csudiszépek, az újdonsült babóknak nagyon gratulálok, mostanában már olyan izgi ide feljönni..... :D
Jó, jó, eddig is jó volt, na de mostanában ezek a babahírek nagyon feldobják a topicot.
Velünk semmi különös. Tegnap voltam dokinál, levette a kókuszhoz a kenetet, megvizsgált, nem nyíltam, Uh nem volt és egy csomót vártunk. Ügyeletes volt és persze, hogy tegnap akart mindenki szülni. :wink:
Még egy csomó mindent akartam, de most persze, hogy nem jut eszembe.
poker

Sziasztok!

Magdi, Tökmag, nagyon szuper a gyerekek szobája!!!
Magdi, nem leszel egyedül. Mi is úgy tervezzük, hogy az első perctől a saját szobájában lesz. Aztán persze majd a gyakorlatban meglátjuk.

Benta, klassz a bölcső!

Amadea, szuper a kép. Szerintem is lentebb van a pocak.

Noémi, egészségedre! :D Remélem nem csalódtál a bablevesben és a hekk-ben! Ilyenkor előfordul, hogy ha az ember valamire nagyon vágyik, nem sikerül olyan jól...
Ha jól emlékszem - tegnap olvastam - , hogy nem nagyon tudsz aludni. Én azt szoktam csinálni, hogy amikor napközben érzem, hogy Zéti csendben van és alszik, akkor gyorsan ledőlök én is és alszom.

Puszedli, sajnálom, hogy ilyen rossz hétvégéd volt. Kiváncsi vagyok, mi lesz a ctg-n és az uh-on.

Kismanó, Mimmi, addig emlegetitek a strandot, hogy megkívánom én is. Pedig nem vagyok egy nagy vizi ember. Bezzeg a férjem. Tegnap már nézegette a Cora-s katalógust, hogy milyen tuti gyerekmedencék vannak. Mondtam, hogy azért azokkal kb. 2 évet még várnunk kell :D Bár a múltkor egyik barátunkkal megbeszélték, hogy vesznek legókészleteket és letesztelik a gyerekek előtt. Utána úgysem játszhatnak vele :D

Na, megyek, vasalok, szőrtelenítek. Bejelentkezett egy barátnőm. Hoz még hasznos dolgokat. Kiderült, kaptunk volna tőlük légzésfigyelőt+bébiőrt is, csak mi gyorsabbak voltunk. Mindegy, így sem panaszkodhatom...

Ja, Manó, jól sikerült az epermisu. Nekem és apukámnak nagyon bejött. Anyu és a férjem maradna az eredeti receptnél, de azért nekik is ízlett.

KépKép
süni76

Poker, nyugi, kapod az üzit, amint akció van :D Szerintem még 1 hét tuti lesz. Mostanában sok ilyen sms-t kapok ismerősöktől, barátoktól: "Egybe vagy még????" Most ez lesz a sláger.

Bár tegnap néztem az időjárás jelentést és láttam, hogy csütörtöktől lehűl a levegő. Na, rögtön megfordult a fejembe, hogy tuti szülünk. Férjem rám is szólt, hogy miért állok így hozzá a dolgokhoz.

KépKép
süni76

jóóó reggelt, én most keltem :oops:

sietnem kell, mert apa mostmár mindenhova cipel mint egy böröndöt :D

nekem is volt egy ingerenciám hogy akkor most mindent leborotválunk---> lehet ez egy jel?? 8) :D

na pussszantáásss

Kép
Kép
mniki84

hő már csak egy kirakókocka van a vonalzóóóóómon :shock:

és szerdán durva hidegfront!!!! csajok, kapjuk össze magunkat oks?

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Az első átaludt éjszakám, mióta kiütéses vagyok!!

Puszedli: lehet, hogy akkor tényleg csak száraz volt a bőröd. :)
Örülj neki, mert ez csuda rossz egy nyavalya! :?

Noémi: nyami hekk! Szülés után megyek én is enni!! :wink:
Tök jó feelingje van, ha az ember a Rómain eszi, nem?
Szobáról azért nem tettem fel nagyobb képet, mert tudod, még itt lakik nálunk hugom, és addig nem terítjük ki a szőnyeget, meg egy csomó plüss (nagyok) zsákban vannak. Kicsit még lomtár formája van a szobának, de ezen fél óra alatt lehet majd segíteni. :)Szeretném ha minden friss maradna Adél érkezéséig.
Tervezel kórházi fotókat? Én max a papucsomról engedélyezem, mert el tudom képzelni, hogy fogok kinézni majd. :roll: :D

Kép
tökmag79

Niki, én is a szerdai hidegfrontra pályázom... :):):)

Voltam ma egy kicsit a suliban. A kollégák nagyon meglepődtek, hogy látnak, azt hitték a múltkori látogatás után, hogy már csak a hírünket hallják... Viszont azt mondták, még nem fogok szülni, mert túl szép vagyok. :D:D Naja... akkor csak én érzem magam nagynak és csúnyának? :) A főnököm nagyon jó fej volt ma is... azt mondta, mondjam meg, melyik napot szeretném, ő elintézi. :D
Éééés... nagyon jó híreket kaptam. Emlékeztek arra a kolléganőmre, aki miatt egyszer kérdeztelek Titeket, hogy ciki-e rákérdezni, miután tavaly júniusban 8 hetesen elveszítette a babáját, hogy mi újság? Meghogy úgy érzem, neheztel, hogy nem érdeklődöm, mert nem akarom nagyon erőltetni a témát nála... hát, van egy pozitív tesztje. Annyira de annyira örülök neki!!!! Ma megy orvoshoz este, úgyhogy ezerrel szorítok, mert azt mondja, már nem hagy a véletlenre semmit... elvileg holnap lesz 6 hetes, de este már tutira fogja tudni. :)

Benta, megnéztem a medencéteket, nagyon szuper! Hű, de klassz lesz a fiúknak!

Kata, nagyon gratulálok Dominikhoz! Nagyon édes kisbaba, és biztosan ilyen nyugodt is, mint a képen!

Heni

Kép
szheni

Heni, akkor szerdán nagyon figyelem a telefont. 8)
Süni csak a jövőhétre pályázik.
Ja Istvánosok! Bár ezt már elvileg tudjuk, de én tegnap megkérdeztem a dokim, hogy oké, hogy nincs beöntés, meg borotválás, de mi van, ha én szeretnék? Na szóval, ha szeretnék, akkor sincs. Még a borotválás az ok, az ember összekaszabolja magát itthon valahogy, de én a beöntéshez ragaszkodtam volna. :roll: Merthogy nincs is hozzá kellék..... (mármint a kórházban) :shock:
A másik, amit kérdeztem, bár ez a része Henit nem érinti, legfeljebb Evicuskát, hogy raknak-e be fülbevalót, ha szeretném és igen raknak. Úgyhogy legalább ez a része le van tudva.
Kérdés: A dokim pár hete felírtam ugye a málnalevélteát, cimicifugat, caulophyllum-ot, meg hogy 2x5-öt kell szedni. De végülis azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a 2x5-öt hogy gondolja. Nekem úgy lenne logikus, hogy reggel az egyikből ötöt, este a másikból ötöt. Jól gondolom vagy ez így hülyeség? :?:
A málnalevelet meg két bögrével, ha bírom.
poker

Sziasztok! Ma is dögmeleg van, pedig éjjel dörgött-villámlott, de eső az nincs.

Amadea van CTG után UH? Hát utoljára 36. héten csináltak, több nem is lesz. De mint tudjuk ahány ház, annyi szokás. Jó a pocis fotó, tényleg lenn van már a babuci.

Benta nagyon jó a bölcsős kép. De jó, hogy tudsz kötni, milyen sok szép mindent fogsz még csinálni :)

Magdi, Tökmag nagyon jók a szobaképek! A picuriknak szuper jó helyük lesz. Magdi jól látom, neked is eltér a rács színe az ágyikó többi részétől ugye? (Még mindig ki vagyok rá akadva, hogy nem egyforma) Tökmag akkor most neked is programozott császár lesz?

Heni lábad hogy van? Vissza kell vele menni orvoshoz? Azért javulgatás esetén se fogj ám nekem táncolni egyből :D

Lányok köszönöm az együttérzést, ma egy kicsit jobb. Sógorral elmentünk a mérlegért, amit 3 hónapra potom 3000 Ft-ért sikerült bérelni, ráadásul tök újat kaptunk :D (megjegyzem itt egy hónapra szokták ennyiért adni, de van babakártyám, amire további kedvezményt fogok kapni a gyógyszertárba szupi :D )
Aztán ha már a városba vagyok gondoltam megnézem a fülbevalókat is. Csodák csodája sógor lelkiismeretesen kísérgetett, mondjuk látta tegnap mi volt, biztos gondolta ha engem ér valami Rod agyonvágja. :) Olyan árak vannak, hogy csak nyeldekeltem itt-ott. Mi kerül egy irinyó-pirinyó fülcsiben 18.000 Ft-ba, amiben csak egy cirkónia kő van? :shock:
Végül vettem egy édit, nem nagy szám mondhatni, de nekem tetszett, és 6.000 Ft volt. Kis ovális alakú biztonsági kapcsos, egyetlen piros kövecskével az elejében. Egy hasonlóról találtam képet, de a mienk tömör arany, nincs lyuk a kő körül, nomeg piros köves. :D
Kép

Nagyon nagyon várom a frontot! Emma csuklik-nyüzsög-nyújtózkodik szóval már nagyon jönne (remélem) pénteken a mi dokink lesz az ügyeletes. :) Rod meg bejelentette, hogy márpedig Ő ott akar lenni nemcsak a vajúdásnál, hanem a szülésnél is. :shock: Még az injekciós tűt sem bírja, nemhogy a véres stb dolgokat…mindenesetre mondtam neki jól gondolja meg, és együtt megnézünk pár szülés videót
Vendég

Megjártam a piacot: a termés 2 kg cseresznye, 1/2 eper, és egy sárgadinnye! Nagyon kívánom a gyümölcsöt ebben a melegben, most is éppen a felturbózott limonádét iszom.

Én is megvettem a homeos szereket. Végül ezeket - kimondottan császárhoz:

Arnica montana 9 CH: Felkészíti az ereket és az izmokat a műtétre, szülés után gyorsítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító hatású. A szülés kiírt időpontja előtti utolsó hónapban: naponta 1x5 golyócskát elszopogatni. A műtét napjának reggelén1x10 golyócskát elszopogatni. Szülés utáni pár napban naponta 1-2x5 golyócskát elszopogatni.

Delphynium staphysagria 9 CH: segíti a metszett seb gyógyulását. A műtét előtti 2- 3 napban napi 1x5 golyócskát elszopogatni. A műtét után egy héten keresztül napi 2x5 golyócska.

Bellis perennis 15 CH: A hasizmok és a medence izmainak regenerálódását segíti. A műtét után egy héten keresztül napi 2x5 golyócska.

Én úgy szedem, hogy a két különböző között minimum 15 perc teljen el.

KépKép
KépKép
kfnoémi

anuk , ment privi !!! :D ha már nem vesszük észre...

noémi én is akarok cseresznyyééééééétttt! tesóm is ezeket szedte császár után, alig vérzett a sebe is szép, ő aloe frist.el fujja, és mér alig látszik neki pedig 2 hete volt!

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Azért a héten biztos lesz egy kis bébi-bumm, legalábbis bízzunk a front jótékony hatásában :lol: A dúlám azt mondta, hogy ő azt figyelte meg, hogy a lányokra a telihold hat inkább, a fiúkra meg a frontok. De a jógás babákra szerinte nem hatnak ezek a külső dolgok és hogy ők általában pontosan vagy kicsit később születnek... hát inkább pontosan, mint később... 15-ére volt kiírva harmadik babájával a barátnőm a dokimnál, voltunk ugye múlt hét szerdán, doki kitalálta hogy 22én pénteken fél8ra jelenjen meg, burokrepesztéssel beindítják, mert hogy most az a protokoll hogy csak 1 hetet várnak. Hát barátnőm teljesen kikészült, mivel abszolút természetes, háborítatlan szülést (aminek egyébként elméletileg követője a dokink is) szeretne magának. Már azon gondolkozott, hogy kórházat és orvost vált így a legeslegutolsó pillanatban, de csütörtök délután pont a szentimrés Bálint Sándor volt itt előadni, aki mondta neki, hogy szerinte etikátlan ilyenkor már dokit váltani, és a kórház se látná szívesen ennyire az utolsó pillanatban. Megpróbálkozott mindenféle természetes szülésbeindító módszerrel és végül péntek reggel valóban bementek a kórházba, de 5 perces fájásokkal. Valószínűleg leállhattak, az ügyeletes doki (Popp Andrea - egy másik ismerősömnek ő a dokija, és neki is módosított a dátumot, szóval jó megjegyezni a nevét :wink: ) pedig meguh-zta, nst-zte, kikérdezte a ciklusáról, és módosított a dátumot 22-re, tehát nyert +2hetet. Még nem született meg a babóca, még péntekig van ideje elindulni.

Szóval ezért gázos ez a túlhordás dolog...

Pénteken volt a császáros műhely Geréb Ágiéknál. Hát ugyanazt megtudtam amit már tudtam, hogy a császárom kényelmi megoldás volt az orvosoknak, semmilyen indoka nem lehetett. Ugye nálam arra hivatkozott az oszt.vezető főorvos +8 nap túlhordás után, hogy rossz a flowmetria, azonnal műtét. De mivel ettem ebédet, így vártunk 3-4 órát, közben persze végig nst-n voltam. És azzal nem is volt semmi gond, és még 10-15 perces fájások is elindultak... a dokim pedig egyszerűen csak bejött és megcsinálta a műtétet, ahelyett, hogy esetleg újra megnézték volna a flowmetriát pl. A lényeg ugye, hogy ha valóban baj lett volna a gyerekkel, akkor nem várnak 3-4 órát, nem lett volna jó az nst stb. Múlt héten a saját dokim is erre jutott miután megnézte Zalános kiskönyvemet, meg a császáros zárómat... és az a doki, aki először megvizsgált Rózával 6 hetes terhesen, ő is azt kérdezte a történet után, hogy csaknem péntek délután volt... szóval ennyit erről.
Arra hívta fel a figyelmemet, hogy azért jól kérdezzek rá a dokimnál, hogy mit is jelent neki az hogy ha minden rendben akkor szülhetek, milyen feltételeknek kell teljesülnie.

Jó fárasztó nap volt a péntek, ennél már csak a szombat volt rosszabb. Esküvőn voltunk. Lagziba, vacsorára már Zalán is jött velünk, kb. 3 órát volt ott, de fel-alá rohangálhattunk vele felváltva a lépcsőn, ha szólt a zene, csak úgy volt hajlandó élvezni valamennyire a dolgot, ha konkrétan a zenekar mellé odaálltál vele...stb. Szóval nem egy nagy élmény egy 1,5éves gyerekkel esküvőre menni... és a 39.hétben sem ez a legjobb program... a lábam teljesen kikészült, most már nem csak a bokám, hanem a lábfejem is dagad, feszül rendesen...

Vasárnap még családi misézés, ebédezés, aztán egy szabadtéri rendezvény meglátogatása... szóval ma már semmihez se volt kedvem, de Zalán nincs a toppon, legalábbis délelőtt elég hisztis kedvében volt, remélem most kialussza.

Na jó hosszú regényt írtam...

Poker: tudtam én hogy nincs borotválás, beöntés. A beöntéssel úgy vagyok, hogy sima szülésnél okés, de azért császárnál necces szerintem, mégse érzel deréktól lefele semmit 6 órán át...
Köszi a fülbevalós infót! Egy barátnőm aki szintén az Istvánban szült azt mondta, hogy ő nem rakatta be ott, mert hogy a védőnője azt mondta, hogy túl pici olyankor még a fülük, és nem biztos hogy jó helyre teszik be. Végül 1 hónaposan rakatta be már itthon, de szerintem az újszülött meg az 1 hónapos füle között max. pár mm különbség lehet...
És szerintem Noémi szerint vedd be a golyókat, mindkettőből kétszer 5öt egy nap, és negyed óra teljen el a két különböző golyó között. Legalábbis én is így tudom.

Anuk: eszméletlen fülbevaló árak :shock: A héten mi is körbenézünk majd.

Amadea: tényleg lejjebb van a hasad :wink: és valóban nagyon szép vagy :D

Hát ennyi reagot tudtam megjegyezni. Azt hiszem most ledőlök pihizni.

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Előre is bocsi, hogy bunkó módon magunkkal kezdem, de megjártuk a dokit. Méhszáj 2100, felpuhult ugyan, de a doki szerint semmire se elég, a baba viszont hatalmas (BPD:95,5mm, kb. 3500 g). Flow:2,56 (max. 3-ig fogja engedni), szóval mindenképp csaszi lesz a vége. A mikort még nem tudom, amikor eléri a flow a 3-t (doki péntekre jósolta),most 2 naponta kell mennem UH-ra és ctg-re.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy Noémivel együtt "szülök" pénteken.
Először totál kiakadtam, zokogtam hazáig, mint egy hülyegyerek, de mire hazaértem lenyugodtam, most jól vagyok, elfogadtam és várom a nagy találkozást.

KépKép
amadea

Poker, köszönjük az infókat a kórházból. :)Holnap megyek, kíváncsi leszek, mit fog mondani...
Anuk, Tökmag és Magdi, köszi a kérdést, a lábam már egész jól néz ki. Egy kicsit még el van deformálódva, de majd szülés után utánanézünk rendesen. Addig meg szó szerint fél lábon is kibírom. :)
Anuk, remélem, pénteken akkor már legalább 2 babónak örülhetünk (Áronnak és Emmának) minimum. :wink: Kíváncsi leszek, lesz-e a frontnak vmi hatása... Nagyon szép ez a fülbevaló, de a Tiétek tuti szebb. Aranyos lehet a piros kövecskével. :)
Noémi, annyira irigyellek, hogy tudod, mikor születik Áron... a gyümölccsel kapcsolatban: én mostanában alma mániában szenvedek. Soha nem szerettem az almát, sőt, ez volt az egyetlen gyümölcs sztem, amit ha lehetett messzire elkerültem, mostmeg... tonnaszámra tudnám enni. Lehet, hogy a vas miatt...
Holnap reggel CTG-re megyek, és uh-ra is, mint Puszedli. :) És sztem meg is vizsgál majd...
Poker, én a Caulophyllumból este szedek 5 golyót, és a Cimicifugából is úgy, ahogyan Noémi írta. Málnalevél teát ittam naponta 2 csészével, de nagyon meghajtott, hiába ittam naponta csak egyet aztán, így inkább abbahagytam.

Heni

Kép
szheni

Amadea, ne aggódj, minden rendben lesz pénteken! Akkor Érted is izgulhatunk pénteken! 3 baba... nem is lenne rossz. (Amiből ugye 2 biztos, Anuknak csak megelőlegeztem Emmát.)

Heni

Kép
szheni

Niki, küldök egy kis cseresznyét - a 2 kg-ból "futja".
Tök jó, hogy írtad a nővéredet, akkor nem izgulok! (én is Firsttel fogom fújni).
Illetve van hasleszorítóm is, hogy minél jobban visszahúzódjon, állítólag ebben az első 24 óra a legfontosabb. Mesélték, hogy régen adtak homokzsákot a pocakra, ma már sajnos nem. Ezért bárhogy is szül az ember érdemes vagy ezt a pocakszorítós övet bevinni, vagy +1 törülközőt, és azzal jó szorosan körbetekerni! (ez nem csak a császárosoknak)

Amadea, miért tuti a császár? Ha mondjuk beindul? Vagy ez a flow már nem olyan jó, és emiatt?
Ha így van, ne aggódj! Te tuti nagyon jó kezekben leszel, és szépek lesznek az öltéseid! A lényeg, amit Ti is mondtatok nekem, hogy a baba egészséges legyen!
Emlékszel az álmodra, hogy Nóri meg akarta mutatni Áronnak, hogy hogyan kell megfordulni? Talán nem is véletlen, hogy egy napon fognak születni! :)

Köszi, Heni! Azért én még szeretném előbb száműzni Áront...de apa nem hajlik a dologra. Már nagyon anyuka vagyok neki, egy bazi nagy pocakkal. Mindegy, lesz ami lesz!

Amadea, ha már, akkor egy kérdés: szerinted az nem rossza a babának, ha egyszerűen kikapják? Vagy érezni fogja, hogy készülődik valami?
Én ettől az egytől féltem, ezért szeretném, ha magától indulna meg!

MEgyek, eszem egy kis cserkót!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Tök jó, hogy feltetted a homeos bogyókat, ma én is elkezdem őket, de szedem tovább a caulophyllumot is, mert azért nem mindegy a gyermekágyi vérzés szempontjából, hogy milyen méhszáj mellett császároznak. Ha zárt, meg kell ugye nyitni...

Anuk!
Örülök, hogy jobban vagy. Mérleggel ultra ügyes voltál (már megint) :wink:
A fülcsi nagyon édes! Mindjárt rakok fel képet a miénkről is, ha sikerül, az is hasonló. Nekem ezek sokkal jobban tetszenek, mint azok a rohadt drága "modernek"....

Poker!
A "beöntést" is meg lehet csinálni otthon, veszel a patikában pezsgőkúpot. Itt csak azt adnak és még nem volt vele "baleset".

Puszedli!
Ez izgisen hangzik! Kíváncsi vagyok, mi volt ma a dokinál!

Ácica!
Sajnálom, hogy nem futottunk össze:(....

Mimmi!
Azért várjatok még pár napot...

A bogyókon kívül kell még valami extraság a császárhoz? Az már biztos, hogy a mellszívót is viszem....speckó bugyi vagy valami?
Azt tudom, hogy amíg bent van a katéter a kórházi hálóinget engedik csak viselni....

KépKép
amadea

Noémi!
Nórinak valamiért nagyon szimpi Áron :D !
A First-öt jó, hogy írod, meg a hasszorítót, eszembe se jutottak :oops:
Ha beindulna magától (doki szerint ilyen méhszájjal semmi esély rá a héten), akkor is kiveszik. Mondjuk a doki úgy varr, hogy az már művészet, ő műtötte anyukámat, fél év múlva nagyítóval se találtuk meg a heget, pedig nem kente semmivel, nem szedett semmit....egyébként lehet, hogy más beleengedne simán egy hüvelyi szülésbe, azt vettem észre, hogy a dokim elég óvatos, nem szeret kockáztatni.....és inkább egy programcsaszi, mint a 20 óra vajúdás után kikötni a műtőben8így legalább fel tudok rá készülni lelkileg)...a babáknak tényleg nem túl jó, ha csak úgy kikapják őket, szegény Nóri, biztos meg fog kicsit lepődni....

KépKép
amadea

Ja, és itt a fülcsi:
Kép

KépKép
amadea

Amadea, megnyitják a méhszájat? Erről még nem is hallottam, ez mi? Mesélj erről egy kicsit légyszi!

Én ezeket a homeosokat szereztem ma be, és már el is kezdtem őket, kivéve a Bellist, azt majd csak a műtét után.
Szerintem minden egyéb ugyan az, mint a sima szülésnél!
Nálunk a Margitban 6 órát kell az őrzőben lenni, addig lehet ott apuka is. Van ugyan büfé a kórházban, de azért egy nasit + vizet viszek Viktornak is, hogy ne kelljen feltétlenül kimennie.
Megbeszéltük, hogy végig bent lesz. Nekem azt mondta az egyik barátnőm, hogy neki az őrzőben eltöltött idő volt unalmas - mondjuk neki nem adták oda a gyereket - így el is hiszem.
Nálunk egyrészt ott lesz Áron - remélhetőleg végig - másrészt ugye Viktor utána már csak itthon foghatja majd meg!

Egyébként én sokat mesélek ÁRonnak arról, hogy ha majd kijön a pocakomból egy ideig csak apa lesz vele, én egy kicsit később. És Viktor is kérem, hogy beszéljen olyanokat a pocakomhoz, amit majd Áronnak fog mondani, hogy megismerje! Egyébként már most nagy a szerelem. Ha Viktor beszél neki, és abbahagyja, Áron elkezd rúgdosni, hogy még! Úgyhogy nem hiszem hogy gond lesz!

Pont ma mondtam Viktornak, hogy fotózzon, de amint megkapja Áront a kezébe, ne törődjön semmivel, csak élvezze! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

http://www.babazo.hu/9honap/20070514szu ... zites.html

Ezt ismeritek? Online szülésfelkészítő - kis videókkal. Szerintem elég jók!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Igen, a méhszájat meg szokták nyitni, hogy a lochia rendesen tudjon ürülni, ezt a doki a kisujjával végzi nálunk....de ha a méhszáj kinyílt legalább 1 ujjnyira végig, az elég.
Nálunk sajnos nem adják oda a babát egyből, csak 3 óránként hozzák szopizni,de onnantól, hogy anyuka ki tud menni önállóan a WC-re, lekerül a gyermekágyas osztályra, ahol viszont rooming-in van.

KépKép
amadea

Sziasztok!

Látom,hogy mindenkinek eseménydúsan telt a hétvégéje.
Puszedli, gyere majd, mi volt, kíváncsi vagyok ilyen hétvége után meddig kell várnod még.
Fülbevalók, babaszobák nagyon szépek.
Magdi, én is szeretem a zöldet, bár nálunk a nappali volt hasonló 6 évig, úgyhogy most pár évet kibírok nélküle.De nagyon megy a cseresznye bútorral.
Amadea, pont így jöttem én is haza a dokitól, amikor mondta,hogy faros a bébi. Azóta nem tudom változott-e a helyzete, de már a császárt sem bánom.Legyen, ahogy lennie kell, csak Zalánnal legyen rendbe minden.

És a hét híre, végre van kiságyunk!!! Ha minden igaz, apa ma összerakja.

Anuk, neked akartam még írni,hogy anyósod nem normális. Szerintem ő csak akkor érzi jól magát,ha titeket bosszanthat.

Zsu

Kép
bvigh

Amadea: Reméljük azért péntekig beindulnak a dolgok, próbáljátok meg papás-mamást! :wink: hátha.

Császár után egy ideig az őrzőben vagy a 2.-on, ugye? Gondolom másnap reggel visznek le az elsőre. És ott végig velünk lesznek a babák? Nem lehet válogatni?

Császár előtt van beöntés?

Noémi: ilyenek én is beszélek már Nándival, bár nem tudom mennyit ért meg, de hátha...

Szépek a fülbevalók!!!

Tökmag: örülök, h átaludtad az éjszakát!!!
Vendég

Puszedli!

Császár előtt is van pezsgőkúp+borotválás( mindent leszednek)+ katétert tesznek fel. Ez mind lent történik a szülőszobán, majd a műtőben beadják az EDA-t és innentől kezdve kb. 10 perc múlva kiemelik a babát, akit egyből meg is mutatanak, pár percre oda fektetik a fejedhez, majd megfürdetik, felöltöztetik és visszaviszik a szülőszobára inkubátorba (apuka mehet vele és fényképezni is lehet), anyuka az őrzőbe kerül. 3 óránként hozzák a babát szopni (hogy először mikor hozzák ki, sok mindentől függ )....A posztoperatívon kevés a hely és sok a császár, így onnan igyekeznek mindenkit gyorsan "kidobni...

KépKép
amadea

szóval visznek le-föl. tiszta jó:(.

Akkor nem is mondom apának, h borotváljon le, minek ha ott megcsinálják?
Vendég

Sziasztok!

Látom van újabb babánk, hatalmas gratula!

Hazaértünk szerencsésen Erdélyből, nagyon jó volt, nem volt semmi probléma.
Csak bejelentkeztem, majd még jövök, de most mennem kell az oviba Lujzáért.

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

Megjártam a CTG-t. fájástevékenység nuku, egyenes a "görbe". Prüntyi végigaludta, pedig kajáltam előtte + kávéztam. :shock:
Utána volt UH. GII-es a lepény, flow: 2-es, de nem világosítottak fel, hogy akkor ez most mit is jelent. a doki szerint normális, hogy öregszik a lepény.
Sajna a HVT-m pozitív lett, ezért antibiotikumos kezelést kapok. Augmentin Duót kell szednem, 1000 mg-osat. Mondom a dokinak, hogy én nem tudom lenyelni a gyógyszert (a kicsiket sem), erre azt mondta, próbálkozzak, mert összetörni nem lehet.
Nem tudom, mi lesz?
Végső esetben sem törhetem össze?
Amadea? Hátha tudsz erről vmit.

Amadea!
Sajnálom, hogy nem találkoztunk, pedig fél 11 körülig ott dekkoltam. :? Akkor is sokan voltak, amikor Te voltál?
Köszi, hogy írtad, hogy mondjak nevet, sajna csak most olvastam, de végül szerencsére nem kajtár nézett, hanem egy fiatal doki.
Tuti már a csaszi? Ne keseredj el, a lényeg az egészségetek!

Anuk!
vigyázz magadra ilyen fájások mellett! Az a minimum, hogy ne hagyjanak magadra a fiúk!

Puszedli!
Nem semmi hétvégéd volt! Írj rögtön SMS-t, ha szülsz :wink:

Gyönyörűek a babaszobák! Magdi! nekem nagyon bejön ez a zöld, imádom!

Tökmag!
Lehet, én sem vállalnám be kiütésekkel a gyantát. Remélem, azért jobban leszel, nem irigyellek... :(

Ma még megyek háziorvoshoz táppénzes papírért!

(amióta nem dolgozok, jobban el vagyok fáradva, mert min dig van vmi elintéznivaló ). Ma este varrom a rácsvédőt.

Puszi mindenkinek!

Kép
ácica de nouveau

Amadea, Anuk, szépek a fülbevalók!

Amadea, a majd' 10 cm-s bpd és a flow miatt lesz a császár? Úgy hallottam, de nem biztos, hogy 10 cm bpd fölött szinte mindig megcsászározzák az ember lányát. Igaz ez? Én is nagyon közelítek hozzá. 2 hete volt 9 cm :shock:

Anuk, az jutott eszembe már tegnap is, hogy mi lenne, ha szereznétek anyósnak egy pasit?????? Akkor talán nem lenne ideje rátok és nyugisabb lenne. Hmmm??? :D Föltenni valami társkereső oldalra :wink:

Sosi, örülök, hogy minden rendben volt az úton!

Azért fura, hogy még a lehetőségét sem adják meg az Istvánban a beöntésnek. Évekkel ezelőtt én is úgy terveztem, hogy ott fogok szülni. Akkor szimpi volt ez a hozzáállás és a nem borotválás. Most már tudom (sejtem), hogy nem az a lényeg. Sőt, a beöntés kifejezetten jó. Esetleg ha átmennétek a gasztroenterológiára kérni? :D

Én ma szinte egész nap pihiztem, aludtam. Annyira jó volt. Persze szigorúan vasalás után. A pocakom viszont egyre nehezebb.

Hú, de megkívántam a gyümölcsöt Tőletek. Megyek és szétnézek, mi van itthon.

KépKép
süni76

Sziasztok!

Benta:
én miért nem látom a képeidet??? pedig olyan kíváncsi vagyok arra a bölcsőre, de nem jön be a link... :cry:

Babaszobák nagyon szépek, ez a zöld nekem is nagyon bejön!
Amadea, Te is szép vagy! Azért szomorított el a csaszi híre, mert egyáltalán nem gondoltál rá, hogy ez is benne van a pakliban?

Borcsa éjjel csak egy rövidebb rohamot produkált, azt hiszem, hat végre az Infacol. Ma volt itt a védőnő, meglepően kedves és normális volt, elnézést kért azért, amiért a múltkor túl sokat mondott egyszerre, és kifárasztott... :lol: Most nem vitte túlzásba, és tényleg hasznos dolgokról beszéltünk. Megnézett egy szopizást is, aztr mondta, h jól csináljuk, és majd erősödök Borcsa, és akkor még többet fog kiszopizni egyszerre. azért ez most megnyugtatott, mert már azt hittem, hogy rosszul tartom, vagy mi.

Anyukámnak tegnap megmondtam, h elég ha egyszer elmondja a jótanácsait, és azt is elmndhatja, ha szerinte rosszul csinálunk vmit a gyerekkel, de csak egyszer, és után a szálljon le a témáról. Ma teljesen visszafogott volt. Azt hiszem, ez hatott.
Fura, h nálunk nem az anyóstól vagyunk kikészülve, hanem mindegyikünk a saját anyukájától.

Benta: úgy van a kaja, hogy kb 2-2,5 óránként eszik nappal, éjjel meg 2,5-3 óránként. Általában ekkor már jelez ő is, ritka, amikor ébreszteni kell- de ugye muszáj, mert még mindig kicsit aluszékonyabb mint a rendes időre született bébik. Mindig szopik 20 percet, és utána kap pótlást: most már tudok 2x is anyatejet adni neki egy nap,a többit pedig tápszerből kapja. De remélem, hogy egyre többet fog majd szopni, és akkor egyre kevesebb lesz a tápszer. De így most elég sokáig tart egy etetés, bár már gyorsabban cumizik. Ha IStván itthon van, akkor ő szokta üvegből etetni, de ma már ment dolgozni. Büfiztetni is vagy ő vagy anyukám (vagy anyós ha itt van éppeen) szokta. De így is elég hosszú idő, mert ugye nekem meg közben fejnem kell. Ezért elég fárasztó. Neked mi volt hasonló az első fiadnál? Bár azt hiszem, azt nem az etetésre, hanem a rokonokra írtad.

Tökmag: örülök, h egy éjszakát végre tudtál aludni a pöttyöktől!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?