Sziasztok!
Azért a héten biztos lesz egy kis bébi-bumm, legalábbis bízzunk a front jótékony hatásában
A dúlám azt mondta, hogy ő azt figyelte meg, hogy a lányokra a telihold hat inkább, a fiúkra meg a frontok. De a jógás babákra szerinte nem hatnak ezek a külső dolgok és hogy ők általában pontosan vagy kicsit később születnek... hát inkább pontosan, mint később... 15-ére volt kiírva harmadik babájával a barátnőm a dokimnál, voltunk ugye múlt hét szerdán, doki kitalálta hogy 22én pénteken fél8ra jelenjen meg, burokrepesztéssel beindítják, mert hogy most az a protokoll hogy csak 1 hetet várnak. Hát barátnőm teljesen kikészült, mivel abszolút természetes, háborítatlan szülést (aminek egyébként elméletileg követője a dokink is) szeretne magának. Már azon gondolkozott, hogy kórházat és orvost vált így a legeslegutolsó pillanatban, de csütörtök délután pont a szentimrés Bálint Sándor volt itt előadni, aki mondta neki, hogy szerinte etikátlan ilyenkor már dokit váltani, és a kórház se látná szívesen ennyire az utolsó pillanatban. Megpróbálkozott mindenféle természetes szülésbeindító módszerrel és végül péntek reggel valóban bementek a kórházba, de 5 perces fájásokkal. Valószínűleg leállhattak, az ügyeletes doki (Popp Andrea - egy másik ismerősömnek ő a dokija, és neki is módosított a dátumot, szóval jó megjegyezni a nevét
) pedig meguh-zta, nst-zte, kikérdezte a ciklusáról, és módosított a dátumot 22-re, tehát nyert +2hetet. Még nem született meg a babóca, még péntekig van ideje elindulni.
Szóval ezért gázos ez a túlhordás dolog...
Pénteken volt a császáros műhely Geréb Ágiéknál. Hát ugyanazt megtudtam amit már tudtam, hogy a császárom kényelmi megoldás volt az orvosoknak, semmilyen indoka nem lehetett. Ugye nálam arra hivatkozott az oszt.vezető főorvos +8 nap túlhordás után, hogy rossz a flowmetria, azonnal műtét. De mivel ettem ebédet, így vártunk 3-4 órát, közben persze végig nst-n voltam. És azzal nem is volt semmi gond, és még 10-15 perces fájások is elindultak... a dokim pedig egyszerűen csak bejött és megcsinálta a műtétet, ahelyett, hogy esetleg újra megnézték volna a flowmetriát pl. A lényeg ugye, hogy ha valóban baj lett volna a gyerekkel, akkor nem várnak 3-4 órát, nem lett volna jó az nst stb. Múlt héten a saját dokim is erre jutott miután megnézte Zalános kiskönyvemet, meg a császáros zárómat... és az a doki, aki először megvizsgált Rózával 6 hetes terhesen, ő is azt kérdezte a történet után, hogy csaknem péntek délután volt... szóval ennyit erről.
Arra hívta fel a figyelmemet, hogy azért jól kérdezzek rá a dokimnál, hogy mit is jelent neki az hogy ha minden rendben akkor szülhetek, milyen feltételeknek kell teljesülnie.
Jó fárasztó nap volt a péntek, ennél már csak a szombat volt rosszabb. Esküvőn voltunk. Lagziba, vacsorára már Zalán is jött velünk, kb. 3 órát volt ott, de fel-alá rohangálhattunk vele felváltva a lépcsőn, ha szólt a zene, csak úgy volt hajlandó élvezni valamennyire a dolgot, ha konkrétan a zenekar mellé odaálltál vele...stb. Szóval nem egy nagy élmény egy 1,5éves gyerekkel esküvőre menni... és a 39.hétben sem ez a legjobb program... a lábam teljesen kikészült, most már nem csak a bokám, hanem a lábfejem is dagad, feszül rendesen...
Vasárnap még családi misézés, ebédezés, aztán egy szabadtéri rendezvény meglátogatása... szóval ma már semmihez se volt kedvem, de Zalán nincs a toppon, legalábbis délelőtt elég hisztis kedvében volt, remélem most kialussza.
Na jó hosszú regényt írtam...
Poker: tudtam én hogy nincs borotválás, beöntés. A beöntéssel úgy vagyok, hogy sima szülésnél okés, de azért császárnál necces szerintem, mégse érzel deréktól lefele semmit 6 órán át...
Köszi a fülbevalós infót! Egy barátnőm aki szintén az Istvánban szült azt mondta, hogy ő nem rakatta be ott, mert hogy a védőnője azt mondta, hogy túl pici olyankor még a fülük, és nem biztos hogy jó helyre teszik be. Végül 1 hónaposan rakatta be már itthon, de szerintem az újszülött meg az 1 hónapos füle között max. pár mm különbség lehet...
És szerintem Noémi szerint vedd be a golyókat, mindkettőből kétszer 5öt egy nap, és negyed óra teljen el a két különböző golyó között. Legalábbis én is így tudom.
Anuk: eszméletlen fülbevaló árak
A héten mi is körbenézünk majd.
Amadea: tényleg lejjebb van a hasad
és valóban nagyon szép vagy
Hát ennyi reagot tudtam megjegyezni. Azt hiszem most ledőlök pihizni.