Új privát üzeneted érkezett!

Döbbenet, döbbenet, döbbenet.
És olyan erők, olyan érzelmek, fizikai és lelki fájdalom, döbbenetes.

És olyan erő, ami hegyet mozgat és ÉLEK érezem az ÉLET erejét.

Ebédszünet van csak.

Rémísztő mélységek vannak.

Betti
Kép
betti0412

Egyébként jól vagyok, mint már rég.
De ez még nem a vége, csak jobb.

Megyek vissza.

Betti
Kép
betti0412

Betti ezt valamikor meg kell beszélnünk alaposan!!!

Annyira örülök Neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!

Végre itthon. Meg volt a családi nap. Jó volt kaja. Jó sokan voltunk. Az idő is jó volt. Kevés szúnyog.

Betti

Ez remélem tényleg jót fog tenni neked. Mi történik ott tulajdonképpen? Irsz majd róla?

Kép

Kép
melcsike70

Leda mindig olyan jókat írsz!!!

Sokszor éreztem én is, amikor olvastalak benneteket, hogy mekkora mázlista vagyok, ne szóljak semmit. Az elején még tényleg rosszul is érezem magam, hogy semmi gondom nincs. Még annyi sem, mint a második várandósságommal. Szóval egyáltalán semmi! Én a saját örömöm mellett nagyon szívesen meghallgatom mások bánatát. Sőt inkább azt érzem minél jobb nekem annál fontosabb, hogy másokat segítsek. (Ha tudom!) Amikor meg padlón voltam akkor igyekeztem mások öröméből töltekezni. Pl a várandós barátnőméből, aki már előrébb járt nálam. De azért volt akit nem szívesen viseltem el, sőt! Igyekszem megérteni, hogy mikor mi motivál valakit arra, hogy olyanokat mondjon amit... és nem bántásként venni azt ami nem is annak indult.

Most gondoltam bele, hogy szinte akkor lettem várandós, amikor Viola és Bogika angyalka lett. A kezdetektől itt vagyok... Kár, hogy négy évvel ez előtt nem sikerült ilyen segítséget találni.
hettuli

Betti! Látod érdemes volt elmenni, bármennyire nem akaródzott először. De ha nem kapok részletes beszámolót, akkor szétvet a kíváncsiság!!!
hettuli

Hettuli

Sajnálom, hogy akkor nem volt akivel megbeszéld a fájdalmadat, kérdéseidet,kételyeidet. Számomra a legjobb ami történhetett volna, hogy eljutottam ide a lányokhoz. Nem hiszem, hogy sikerült volna idáig eljutnom. Voltam dokinál egyszer, akkor jó volt beszélgetni vele. De aztán rossz volt, mert el kellett mondanom, és újra átéltem. Itt meg csak előre próbáljuk egymást terelni. Nem kell visszanézni.

Kép

Kép
melcsike70

Igen, Melcsike! Azt hiszem igazából én azért ragadtam itt, mert akkor nem tudtam kidolgozni magamból igazán a történteket. Vagy már nem is tudom...
hettuli

Igazából volt kivel megbeszélnem, de nem úgy, mint itt. A férjem meghallgatott, de ugyanúgy, mint a többieknél egy idő után már rámszólt, hogy elég! A szüleim meg jaj, majd lesz másik, el kell felejteni... Ez csak felbosszantott! Meg az, hogy mindenki engem sajnált, engem féltett, holott én tökéletesen jól voltam, de a kisbabám elveszett...

Kicsit fura a jelen helyzetemben ilyenekről írni, holott akár ma is szülhetnék!
hettuli

Kép

A buli....jó sokan voltunk.... :wink:

Kép

Fruzsi a buliban :D

Kép
Kép
szintus

Szinti

Jó sokan voltatok tényleg. Remélem hogy jól is éreztétek magatokat. Fruzsi egy kis tündér. Látom ő jól elvolt. :wink:

Hettuli

Úgy gondoltam, nem volt olyan aki ugyanúgy átélte mint te. Csak rosszul fejeztem ki magam.

Kép

Kép
melcsike70

Szép estét mindenkinek!

Szinti, ez aztán jó nagy buli volt!!!Nem esküvő volt inkább?????? :D

Jó hosszú napom volt, fáradt vagyok, pedig alig volt munka, de ez még rosszabb, mint amikor van, ez a francos válásg javulhatna már, annyi teendő lenne, de olyan lassú minden.Ma mire megjöttem am unkából a férjem szépen összepakolt az udvaron, most már egész pofás lesz lassan, de annyira terveztük az összel, ohgy idén már parkosítunk, csak nem tudtuk, ohgy így leszünk anyagilag..Pedig ha lennének tuják, tudnánk fát ültetni, meg a kerítés, jaj-jaj, én olyan szívesen motyorognék egész nap a kertben, a kis rózsáimmal, palántákkal..No, majd jövőre, remélem.

Ma, a temetőből hazajövet(mert munka után együtt mentünk9 kérdeztem a férjem, hogy van e vmi ,ami miatt most ilyen sokat kijár..Azt mondta, nem tudja, de ha egy napot kihagy, akkor már nem érzi jól magát...
Amikor ott voltunk Violánál, egyszercsak átment másik pici sírokhoz(ezeket nem gondozzák ,amjd 40 éve mentek el azok a babák) és szó nélkül gazolni kezdett..Aztán mondta, hogy jó lenne ide is valami virág..
Szomorú volt nézni ,ahogy a kis sírok között járkál és tesz-vesz.Valahogy akkor nyilallt a szívembe, hogy mennyire szeretnék adni neki egy babát..inkább kettőt..olyan jó APA lesz..gondoskodó ,féltő,szerető APA..szerencsés gyermek lesz, akit Ő nevel.

Lányok,Ti alig írtok a férjeitekről..
Melcsike,Zaha,Jázmin,többiek beszélnétek róluk?Ők hogy élik meg, mi van velük, hogy telnek a hétköznapjaik?

Picit még maradok, megvárom, hátha Betti még ír..

KépKépKép
tünci28

Szia Tünci

Az én párom, belül szenved, de kivül nem mutatja csak akkor, amikor ketten vagyunk csak akkor tud elgyengülni. És akkor sír, velem együtt. Nagyon szerette és hiányzik neki Bogi. Üvöltött a fájdalomtól amikor elment. És ő nem beszélte meg senkivel, csak próbált engem erősiteni akkor. Meg amikor egyedül van akkor sokat gondolkodik, mindig mondja. Persze nem állandóan, leginkább ha látja hogy szenvedek, akkor engedi Ő is ki magából. Ha nem vagyok lelkiválságban, akkor nem mutatja előttem, nem akar vele terhelni. Én mondtam, ha úgy érzi, csak nekem tud beszélni róla és ez meg is tette már párszor.

Kép

Kép
melcsike70

Nálunk nincsenek ilyen nagy beszélgetések, inkább én beszélek Ő meg meghallgat. Nem is tudom igazán semmi különösebbet irni. De egy biztos, hogy Ő is egy nagyon-nagyon jó Apa. Múlkor mondta, hogy sokszor azt várja, amikor beszélünk telefonon, hogy felsir Bogika és hallja telefonon keresztül. mert olyan sokszor elképzelte, hogy igy lesz.

Kép

Kép
melcsike70

Látom talán már elmentél aludni. A többiek meg ma már biztos nem jönnek.

Jó éjszakát!

Kép

Kép
melcsike70

köszönöm Melcsike, hogy leírtad ezt..csak szerettem volna tudni ,hogy másoknál hogy alakul.Mert magunkról beszélünk, de a férjeinkről alig..sokszor biztosan nagyon rossz nekik is.Főleg azért mert az az elvárás velük szemben ,hogy erősek legyenek, meg támogatók..aztán meg látható, hogy időnként már sok nekik is és összeomlanak..

Megyek aludni, holnap dolgozom megint.Jó éjt!
tünci28

Én is holnap este vagy délután 6kor megyek haza. Nem is tudom hogy már ilyenkor talán már délután a 6 óra.

Jó éjt mégegyszer és jó munkát.

Kép

Kép
melcsike70

Jó reggelt mindenkinek.

Kép

Kép
melcsike70

új nap, új hét......

Lányok, itt vagyok, ÉLEK.
Csupa nagy betűvel.

Annyi az energiám és olyan jellegű, amit még most nem is tudok, hogyan kezeljek. Néha csak fújok, fújok, hogy ne feszítsen szét.

A terápiáról sem itt, sem privátban nem írok, titkokat őrzök, sorsok, történetek, amiknek nem szabad még név nélkül sem megosztódni.

Az érzést leírni pedig nem lehet, hiába is akarnám.

Jól vagyok, jól.

Betti
Kép
betti0412

És még azt felejtettem el írni, hogy most nagyon megölteltelek benneteket, mindannyiótokat, mert olyan jó ÉLNI.

Betti
Kép
betti0412

Hát jól van Betti, jól van...

KépKépKép
tünci28

Tünci, elhiszed, annyira mondanám, de úgy nincs értelme a szavaknak.

Viszon mindenkinek, aki úgy érzi, egyszer......javaslom.

Talán később jönnek még szavak.
Elszaggattam a köteleim, és ez most nagyon fura állapot, új és ismeretlen, ilyet még nem éreztem és meg kell tanulnom, tanulnom kell bánni vele.

Betti
Kép
betti0412

Az a fontos,hogy érzed a hatását!A többi majd kialakul!
tünci28

Sziasztok!

Betti, örülök, hogy végre-végre...ha egyszer mégis tudnál róla valamit mondani, később, majd meglátod, tudsz vagy akarsz-e, az jó lenne. Ez a Hellinger volt?

Hettuli, nagyon szívesen kicserélem a képet, nem akarom, hogy mindig szomorkodj rajta :(
Akkor ha Száva (milyen szép a neve) bejelentkezik, tessék gyakorolni a cigánykereket. Én is nyomom itthon, nehogy leégjek a Barci előtt... :oops: :lol:
Amit írtál a kismamákról, nagyon igazad van. Én nem szeretném, ha Boboka, Leda, Te vagy akárki más eltűnne innen. Persze az is igaz, amit Leda írt, hogy nehéz lehet úgy várni a babát, hogy itt mi nap mint nap ezekről beszélünk. És hát - sajnos - mindig jönnek újak...

Leda, aranyos vagy. Én is ebben bízom, hogy egyszer könnyebb lesz talán. Pont ma reggel mondtam a férjemnek, hogy csak telne már az idő...reggel meg felhívtam a főnököm, hogy mondjam neki, jövő héten kezdek, aztán ahogy megkérdezte, megnyugodtam-e egy kicsit, egyből bőgés. Biztos azt gondolja, mit akarok ilyen állapotban, persze ő még csak ennyit érzékelt belőlem azóta. Azért nem sírok állandóan ugyebár. :)
Barak édes lehetett, nem tudta megunni a csúszdát :D
Találtál kint jó barátokat?

Melcsike, én ezért nem megyek soha többé semmilyen osztálytalálkozóra. Mert én sem tudnám nem megemlíteni őket, és akkor meg már...kész. Nehéz lehetett Neked is.
A dokival ugyanígy voltam, ahogy Te írtad. Kedves volt, aranyos, és az elején még jó is volt róla vele beszélni. Aztán már nem, már csak az jó, hogy itt lehetek.

Tünci, aranyosak vagytok az avataron.
Férjed dumája :wink:
Az én férjem is magábaforduló, próbálkozik beszélni róla, de látszik, erőlteti, nem megy ez neki annyira. Ilyen típus. Gyakran mondja, hogy mennyire hiányoznak neki, és mindig együtt emlegetjük, bárhova megyünk, hogy most itt lennének ők is. És egyszer mondta, hogy rossz látnia, amikor kislányok odafutnak az apukájukhoz. Ha ruhaüzletben járunk, biztos, hogy kiszúrja a kis rózsaszín ruhákat, édes kis csajcuccokat. Fáj a szíve nagyon, tudom, nem is kell, hogy mondja. Engem mindig meghallgat, vigasztal, soha nem mondta, hogy most már elég, mindig azzal biztatott az elején, mikor úgy éreztem, belehalok, hogy Vince miatt ki kell bírni...és duplán odafigyel Vincére, programokat szervez, kedves kis ajándékokat vesz, szóval le a kalappal. Ő így él túl, hogy nekünk segít, mert egyébként a munka miatt nem tud magára odafigyelni. Azt viszont úgy nem bírom, hogy mások se tőle, se tőlem soha nem kérdezik meg, ő hogy van??
Ezek az álmok...én ma álmpdtam valami szörnyűt Vincével, de nem emlékszem... :(

Szinti, hű, mennyi nép volt! Ez milyen szokás Nálatok?
Fruzsi tényleg cukorka :)

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha
A férjem kb két hónappal Viola után mondta,hogy annyira fáj neki, hogy tőle is mindenki csak azt kérdezi, hogy Én hogyan vagyok, Őrá snki sem kíváncsi..hogy sokaknak eszébe sem jut, mennyire fáj neki, hogy Ő is várta, szereti a kislányát..Mostanában látom rajta igazán,o hgy benne is milyen változások lettek..nem régen azt mnodta, ha sosem szaladgál a lábunk körül egy pici gyermek, akkor megette a fene az egész életünket... :cry: :cry:
tünci28

Mi meg tegnap elmentünk Szentendrére a skanzenbe. Nagyon szép az egész, kellett volna egy nap végigjárni, de fiatalemberünk hamarabb kidőlt... :wink:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Igen, ezt az enyém is megjegyezte, hogy odabent is csak engem kérdeznek, a haverjai is, egyedül anyósom és a főnöke kérdezte meg tőle, hogy van. Más téma, hogy úgysem kezdenének el siránkozni, de azért igen, az ő gyerekeik is, és olyan agyatlanok az emberek.
Igen, erre emlékszem, mikor írtad, hogy ezt mondta férjed. Nekik is rohadt nehéz.
Ma dolgozol?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Igen, dolgozom és holnap is, egész nap.
tünci28

Akkor hajrá :wink:
Én már előre félek, hogy nem fogok tudni túl sokat jönni, ha nekem is beindul a gépezet :(

Zaha

Kép
Kép
zaha

Ma mondta a lombikos kolleganőm, akinek két hónapja nem sikerült, ohgy jövő héten kapja vissza a fagyi babákat, most otthon marad két hétig..A másik lombikosnak csütörtökön ültették be a babákat, első lombik.Valahogy kicsúszott a számon, ohgy:Jaj, de jó már nektek! :oops:A francba nem akarok megint irigykedni, ne makarok türelmetlenkedni, nyugodtságot akarok még egy kis ideig!!!!
tünci28

Csak egy-két naponta jelentkezz be, hogy mindig tudjunk rólad!!!
tünci28

Jázmin is jelentkezzen be!! :wink:

És Lyly is!!!!!!!!!!! :wink:

És Hasli is!!!!! :wink:
tünci28

Nem Hellinger volt.

Születés csoport volt.

Betti
Kép
betti0412

Tünci:milyen helyesek vagytok az avataron, nagyon tetszik!
A férjem?Érzékeny.Nagyon.A szíve szakad bele, nagyon megviselte őt is.Nem fél sírni, együtt zokogott velem sokat és még többet, beszélünk róla sokat, de nálam többször törik el a mécses.Próbál vígasztalni, erős lenni, de belül fáj a szíve.Két évet vártunk rá majdnem, azalatt is sok vizsgálatot megszenvedtem és azt mondja mindig, hogy neki az fájt plusszba a legjobban, hogy látta, ahogy fizikailag is szenvedek.Szerinte az én szenvedésem volt a legrosszabb, ahogy végig kellett néznie és nem tudott segíteni rajtam...Nagyon bízakodik tesóbabában és egy "normális-szép-átlagos" életben, gyerekkel.
Amikor kijöttem a klinikáról, kicsit haragudtam rá, amiért nem "látszik" rajta a fájdalom, hogy ő a munkája révén le tudta magát kötni és nem volt ideje csak a lányunkon gondolkozni.Sokat beszélgettünk róla akkor és ő a munkába menekült, pont azért, hogy ne örlődjön fel és támaszom tudjon lenni.Két hetet voltam otthon táppénzen, de utána volt két kemény hetünk még, a mélypont akkor volt, azóta előre nézünk.Próbálunk.

Betti:nagyon örülök, hogy ilyen hatrással volt rád!!!
Kép
jázmin20

Zaha ez egy kicsit pénzdobálási szokás(sztem),de
mindenki tudja a sajátját...
Egyébként 3 család tartotta együtt,160személy volt(mint nálunk a lagziba)és még zenészek is voltak!
Szép volt,mi 1-től 5-ig maradtunk!
Anyósom állapota szerintem mindég rosszabb....gondolhatod,ha ugy 110kg-ból,mostmár csak 66kg....

Betti örülök,hogy jobban vagy!Amikor szombaton jöttél ide"hozzánk"akkor gondoltam,hogy megleplek,megnézlek(megszerettelek volna ismerni),de nem jött össze...majd legközelebb,meg gondolom siettél,ezért nem is eröltettem a dolgot!A hely ahova mentél tőlönk kb.40km-re van(nincs is messze,ugye?)

:wink:

Melcsike dolgozol?

Hasli merre vagy?

Tünci a férfiak általában magukba folytják a bánatukat....

Kép
Kép
szintus

Tünci, nincs már messze az a szeptember...de megértelek.

Szia Jázmin, hogy vagy?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Szinti, anyósod :(

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha: :D
Köszi, most éppen jól, bár dolgozok és fáradt vagyok.Meg hétfő van.És hol a kávééém? :wink:
Hova mész vissza dolgozni?Milyen területre?/ha publikus./
Én könyveléssel foglalkozom, szóval pénzügyi területen vagyok, mióta elvégeztem a fősulit.
jázmin20

Jázmin, írtam privit

Zaha

Kép
Kép
zaha

Ahogy telik a nap, úgy gondolkodom.
Annyit kaptam, de annyit, hogy nem hiába mondják, hogy utána járni kell még feldolgozni.
Teljesen másként látom a szülést, születést és az a mondat is elhagyta a számat, hogy nem jó helyen volt a decemberi baba még. Hamar volt. Nagyon hamar. És én mondtam ki, úgy hogy nem kényszerített rá senki.
Egyszerűen úgy tele vagyok élménnyel és tényleg annyit kaptam, hogy nem is tudom mit hogyan, mikor pakolok a helyére vissza.

Betti
Kép
betti0412

Betti:Van időd rendezni a dolgaidat.Mire a végére érsz, már nyitott leszel a babátokra és lelkileg is "helyre" kerülnek a dolgok.De jó, hogy ilyen hatással van-volt rád.Komolyan, ahogy olvastalak, a hideg kirázott.És ez mind mind a javadat szolgálja.
jázmin20

Sziasztok!

Szinti

Igen dolgozom. :? Olyan meleg van hogy csak na.

Betti

A nem is mondod, legalább ÉLSZ. :wink: Én ennek is nagyon örülök. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Zaha! Nehogy miattam levedd az avatart! Csak mindig visszajön az az érzés, amikor nagyban láttam először és megmondom őszintén olyan volt, mint amikor gyomron vágnak és nem kapsz levegőt... Nekem valahogy szükségem van arra, hogy tudjam milyen rossz történhet, hogy ne legyek felkészületlen, ne sodródjak az eseményekkel, ne egy lelketlen orvos döntsön az életemről, a gyermekem életéről! Ne érezhessem azt, hogy hagytam más döntsön helyettem és ezért olyan dolgok történtek, amit én nem akartam.

Melcsike értettem mit akartál mondani :D Egyébként jól érzed magad? Mármint a jó eredmények után???

A férjek meg úgy látom hasonlóak. Az enyém is támasz és egyre erősebb! Akkor jöttem rá igazán, amikor a műtét után ő kísért ki a zuhanyzóba. Amit a szemében láttam... Azóta tudom, hogy ő az én másik felem. Nem tud annyit csacsogni az érzelmeiről, mint én, de amikor azt mondja bármelyik nap megszülethet a lánya, olyan gyengéd öröm van az arcán, amit leírni nem lehet.

Tudom lányok, hogy így lesz majd nálatok is valamikor. Így kell lennie...
hettuli

Hettuli, bevallom, nem nagyon értem, amit írtál... :oops: hogy érted? Mert nálunk az orvosok nem voltak lelketlenek, nem döntöttek a fejünk felett, csak nagyon kényes és bonyolult volt a helyzet. Vagy általánosságban érted?

Most jöttünk a gyerekpszichológustól. Játszottak, beszélgettek Vincével, rajzoltak egy autót. Kérdezte a dokinő, ki üljön az autóba és azt berajzolták. Benne ül Vince, Anya, Apa, és oda kellett rajzolni Hajnát és Zalánt, mert Vinyó azt mondta, ők a tesói. Zalánt külön apa ölébe...nem mondom, hogy sírás nélkül ment. Hazahoztam a rajzot.
Na de lényeg a lényeg: nem kell járnunk, "minden a helyén van". :)

Zaha

Kép
Kép
zaha

Hettuli

Az a helyzet, én nem is veszem észre, hogy jó vagy nem jó az INR, mert mindig ugyanazokat a tüneteket produkálom. Ezek szerint tök mindegy, ez a légszomjszerű állapot igy is úgyis megvan.

Zaha

Vincus nem is produkálhatott volna jobban a dokinál. Kis drága persze hogy az Hajnika és Zalánka az Ő tesói. Csak Ők Angyalkák. :( Barcit ha megkérdezi bárki van e tesója, mindig azt mondja : Igen, csak Ő már meghalt. :cry:

Mindjárt megyek haza én is. :wink: Lassan letelik 6 órakor.

Kép

Kép
melcsike70

Franka, Veled mi a helyzet?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Melcsike, és ezen nem is tudnak segíteni? Már a légszomjon?
Barcika :cry:
Már csak egy órát kell kibírnod :wink:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha, általánosságban gondoltam. Főleg nem a te eseteddel kapcsolatosan...
hettuli

AARNIKA,HETTULI NEKTEK tartozom priváttal, többikenek reagálással, de most nem fog menni.Egész nap sok a munka, este nem tudom hogyan leszek,lesz erőm, akkor írok.Holnap szintén dolgozom, úgyhogy max egyperceseket tudok ...

Ti azért írjatok!!!!!!!!!!!!!!!!
tünci28

Hettuli valamin nyűglődöm, ha még lesz időnk, megírom...puszi
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?