Új privát üzeneted érkezett!

Dino, szerintem nyugodtan kérdezz akár a szexszel kapcsolatban is az orvostól, szerintem ne zavarjon, hogy férfi, ne férfiként, hanem az orvosodként gondolj rá.

Györesz, nekem nagyon szimpatikus kórház a Kútvölgyi, és eddig csak jókat hallottam róla. Van egy topic itt a babaneten: kútvölgyis anyukák, érdemes oda is ellátogatnod.
Én kb. 3 hete érzek apró mocorgásokat a hasamban, de még én is bizonytalan vagyok, hogy a babát érzem-e, bár nem tudom elképzelni, hogy mi mást érezhetnék, mert ezek olyan különös mocorgások, olyan rezgő érzés, amit ezelőtt sosem éreztem.
Nekem is első baba, és szerencsére teljesen jól vagyok, túl vagyok a rosszulléteken, és remekül érzem magam. Kép

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!

Köszi az infot. Az előbb megnéztem azt a topicot amit mondtál, de majd még megnézem és kérdezősködök!

Voltál mostanában ultrahangon? Látták már a kisbabád nemét?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Kellemes hétfőt mindenkinek!
Állítólag hétvégére itt a nyár 25fok lesz.Már ideje,hogy nagyon süssön a nap mert kell a picurnak a D vitamin.
Valamelyik nap egy szexuálpszihológus beszélt a TV-ben és azt mondta,hogy a pocaklakó is élvezi a szexet a mamával.Mert az ilyenkor felszabaduló boldogsághormonok hozzá is eljutnak.
Még két hét és megyek megnézik,hogy fejlődik-e a babám.Nagyon várom,hogy lásam minden rendben.
Mindenki azt mondja egyek többet.Én eszek hiszen már 5kg-ot híztam.Nem értik meg,hogy ez nem ettől függ.
Kellemes napot mindenkinek!GnéKriszti
gnékriszti

Napsütéses jóreggelt mindenkinek!Kép

Hazajöttünk mi is, így 2 hét után, nem mondom, volt mit olvasni. De azért ez jó dolog. Kép

Nálunk minden OK, babóca néha csendes, néha bulit tart (ilyenkor kirugdalja a pocakom oldalát), holnap pedig megint lesz egy esélyünk, hogy meglessük, hátha hajlandó megmutatni, fiú-e, vagy lány. Már oooooolyan kíváncsi vagyok...

Pocakméretben mi hihetetlenül növünk, a kórházban mindig körbe is csodálkoznak (most köldökmagasságban 107 cm-nél járok), pedig nincs is keskeny csípőm, hogy ne tudna hová nőni a baba, de hát ez van. Bárcsak már egyszer a BKV-n is feltűnne valakinek, hogy mekkora.......... Nektek át szokták adni a helyeket?

Zenét azt hallgatunk, én nagyon szeretem a klasszikusat, úgyhogy babóca is azt hallgat, Vivaldit, meg most Mozartot (azt mondták, azt külön szeretik a babák, még jó, hogy én isKép). Meg a párom szokott neki énekelni esténként altatódalokat. Kép Lehet, hogy az ő feladata lesz majd este elaltatni, amikor megszületett? Kép

Maccs,
én járok az Aranytízbe thai-chi-re, és nagyon élvezem. Kell egy alaphozzáállás, mert az elején és a végén van egy-egy beszélgetés, ami néha elég elvont bír lenni, de maguk a gyakorlatok szuperjók, első alkalommal alig bírtam csinálni, mert folyton nevetnem kellett attól a gondolattól, hogy milyen jól érezheti magát a baba odabenn.Kép Szóval szerintem akinek van ideje meg egy kis türelme, az próbálja ki mindenképp.

Babs.
24+6
babs

Jó reggelt, jó mulatást, verőfényes
napsütést!

A hétvégén olyant tettem, amit már évek óta nem:
dombon lefelé elestem a telkünkön. Kép Hála istennek a pocakot nem ütöttem meg, de a bokám kibicsaklott (ebből indult ki az egész, beleléptem egy füvektől elrejtett pici gödörbe, és kifordult a bokám), és ez még hagyján lett volna, de később vettem észre, hogy ahogy előre estem és letámasztottam (profin mint egy 2 éves ovis) a derekam is meghúzódott. Kép Persze a párom még jól leb...ott, hogy miért nem vigyázok, mintha az ember direkt esne hasra.. !Most úgyérzem magam, mint akit baseball-ütővel vertek egész éjjel és a sánta gebe fürge állat hozzám képest.

A ma reggeli ágyból kikecmergésemet viszont látnotok kellett volna! Kép

Tanulság: Vigyázzatok az alattomos fűcsomókkal! Kép

Mindenesetre picikém teljesen jól van, ez abből is érezhető, hogy tegnap este és ma reggel szét akarta rugni az oldalamat. Már tisztán láthatóak a kis kidudorodások a rugik hatására a pocimon. Kép

Babs!

Hát a tömegközlekedésről csak annyit, hogy én örülök, ha nem csapnak hasba könyökkel vagy táskával, (ha tömegközlekedek általában 4-6os vilin, vagy 7-es buszon járok) az már meg sem fordul a fejembe, hogy esetleg fel is állhatna valaki.

Múltkor viszont volt egy jó kis sztorim: a kisboltban előttem állt egy bácsi púposra rakott kocsival a pénztárnál, ő elötte meg egy idősődő néni volt, szintén dugig a bevásárló kocsija. Én vettem 2 kiflit, meg valami felvágottat és kész. Bácsi felnézett, meglátta a kisvakondnacimat, a kaját a kezembe (lusta voltam a kocsival vacakolni) és egyből hangosan el kezdett kiabálni: "jaj menjen csak elém azzal a pocakkal!" Én elkezdtem szabadkozni, hogy nem sietek, stb, erre a néni is csatlakozott, hogy "dehogynem tessék csak menni azzal a naaagy pocakkal, ide egész előre, elém!" mindezt olyan hangosan, hogy szerintem még a szomszéd ház lakója is hallotta Kép Persze a kocsijaiktól nem fértem el a pénztár folyosóján, ők meg csak tuszkoltak, teljesen zavarban voltam... Még amikor visszaértem a melóhelyemre is olyan vörös volt a fejem, hogy meg is kérdezték, hogy mi bajom van! Kép Nagy élmény volt.Kép

Köszi az infot a thai-chi-ről azt hiszem most szerdán meg is nézzük magunknak, agyilag egész jól elszoktam viselni az elvont dolgokat! Kép Azért felhívom a "nénit" aki tartja, mert sajnos lehet, hogy ahhoz képest, hogy először mennék, valószínű rögtön késéssel kezdenék. A munkaidőm 5-ig tart, és a Budaörsi út legvégén van... Persze ez is kérdés, hogy derekam hogy fog addig alakulni Kép

Üdv:
Macs (24 kereken)
maccs

Kép Hihi, megint irtam egy marhaságot: nincsenek is 2 éves ovisok! Kép Kép Kép
Macs
maccs

Sziasztok Kismamik, csöpp Lurkók!

Alig bírtam végigolvasni, amit írtatok. A szexre nem gondoltam, hogy ilyen aktív hozzászólásokat váltok ki Kép Köszi szépen, megnyugtatatok, hogy az ha összehúzódik, attól nem kell megijedni. ma megyek dokihoz, megpróbálok beszélni erről vele. Remélem zárt a méhszáj, ki szeretném faggatni, hogy mit tehetek pünkösdkor. Vízmániás vagyok, de mindenki tilt a fürdéstől! Főként anyám (ÁNTSZ vezetője Kép ) Szerinte el sem tudom képzelni, hogy mi van a vizekben, főleg a strandon! Azóta nem merem elővezetni nála a témát.
A pezsgőfürdőt a múltkor a dokim lefújta, szerinte a baba nem szereti ezt a masszírozást. Pedig én imádom! Kispapa is! Napra se mehetek a pletyók szerint, akkor mit tehet egy kismami, ha nyaral? Árnyékban Mozart? Kép
Ti mit terveztek? Egyáltalán fürödtök kádban?

Maccs
Köszi a szakirodalmat a heti változásokról!

Minike
Ne szomorkodj, inkább csomagold be a Napot is, ha jössz, és akkor mindenkinek lesz D vitamin Kép
(egyébként most jó idő van, én kánikulaellenes vagyok,bocsi)

Juti
Nekem viszonylag korán kialakult, és nagyon örültem neki, mert akkor hittem el, hogy tényleg babánk lesz. Egyébként nagyon halvány Kép A feketétől messze van a színe. A köldököm viszont kezd kisimulni, egyre viccesebb lesz, remélem majd ki is fordul, az nagyon tetszene.

Linato
Köszi a javítást!

Reditke
A klasszikus zene állítólag fejleszti a baba értelmi képességeit, én még nem nagyon hallgatam, viszont Cserháti dalait imádom, a férjem persze már nagyon unja, főleg, hogy ezredszer hallgatom, de még mindig nem megy tökéletesen a szöveg Kép Amúgy Sláger rádió! Nem vettem észre összefüggést a zenehallgatás és a baba mocorgása között. Akkor indul be, ha vasalok, ugyanis nem tudok sokáig állni. Nagyon édes baba, ha pihennem kell, azonnal jelez!

Moszmota
Olyan édes a baba Kép azt hogy sikerült összehozni?

Györesz
Üdv a csapatban!

Dino
Ha sokat ülök, nekem is fáj, legkényelmesebb a kamaszfiú póz üléshez, tudod, ahogy ők a metrón csücsülnek: széles terpesz, legalább két ülést elfoglalva! Kép

Babs
Én simulós pólót hordok, és nagyon büszke vagyok Maszatkára, szoktam simizni is utazás közben, de helyet még nem adtak át. Egyszer a 2-es villamoson még egy könyököt is kaptam egy nőtől a pocimba,pedig előtte szóltam, hogy vigyázzon Kép . Szerencsére a kezem odatettem a pocimra, és védtem valamennyire az ütést, de majdnem elbőgtem magam a spiné viselkedése miatt. Azóta üldözési mániás vagyok! Állandóan az egyik kezem a pocim, ha állni kell, egyébként ha lehet végállomástól utazom, ha sokat kell, így ülhetek. Kép

Liv
Szerintem a rezgés már az. nekem is ilyen volt az elején. Lüktetett egy picit, aztán vége. Most már jóval nagyobbat lüktet Kép Néha akkorát, hogy felszisszenek a meglepetéstől Kép
papzso

Sziasztok!

Ma védőnőnél voltam, aki rám hozta a szívbajt egy negyed órára, ugyanis pontosan eddig kereste, és nem találta a szívhangot. Szombaton egyáltalán nem éreztem mocorgást odabent, csak tegnap, de elkég gyenguszokat, így eleve úgy mentem oda, hogy mi lesz, ha...
Aztán meglett a kis csavargó! A köldökömtől, ahol eddig lakott, leköltözött a méhem aljára. Persze a készülék elől menekülni kezdett, de sikerült meghallgatni a szivecskéjét, ami szerencsére teljesen rendben van. Meg is dorgáltam picit, hogy máskor ne bújjon így el.

Hétvégén sokat olvastam az anya-magzat kapcsolatanalízisről. Ti hallottatok már erről? Engem nagyon érdekel a téma.

Üdv,
Trompipi (Andi)
22+2
Vendég

Sziasztok!
Gyors választ szeretnék kérni tőletek valamire, mert nagyon meg vagyok ijedve, annak ellenére, hogy azt mondtam, ha nem lesz jó az AFP eredménye, akkor sem leszek ideges.
Az előbb hívtam az orvosomat, hogy milyen lett az AFP eredménye, azt mondja, tökéletes, de hívjam vissza 15 perc múlva. Visszahívom, erre azt mondja, kicsit magas: AFP 80, 2,4 MOM. Azt tudom, hogy a 2,4 MOM mérsékelten emelkedettnek számít, de mi a 80? Annak mennyinek kellene lennie?
Csütörtökön uh + 3D-sre is elküld. Ennek csak van vmi oka... Nagyon félek.
Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
ne aggódj! Azt az AFP számot, amit mi itt emlegetni szoktunk (aminek 0.7-2.5 között kell lennie) 2 szám arányából számolják, ebből az egyik 80, de az tök jó. De ne parázz tényleg!!! (Egyébként, ha azt gondolod, hogy különleges oka van, hogy 3D UH-ra küld, akkor kérdezd meg tőle, miért, ha baj lenne, azt el kellett volna mondania, ne aggódj!)

Maccs,
akkor szerdán találkozunk. Kép Hívd fel a nénit, sokszor amúgy is később kezdünk, legfeljebb majd kicsit tovább fecsegünk az elején...

Zsó,
a vízről mindenkinek más a véleménye - az egyik doki ezt mondja, a másik azt. Szerintem ha amúgy zárt a méhszáj és minden OK, akkor ne hagyd ki, én azt hiszem bele is halnék, ha nem mehetnék vízbe. A hátam hallhatóan sóhajtozik, amikor belemegyek a vízbe, annyira jó neki, pedig még csak 5.5 kilóval vagyok több, mint voltam, mi lesz itt még nyáron... Persze könnyebben elkapunk most fertőzéseket, mint alapállásban, de ha még van elég idő a baba születése előtt kikezelni őket, akkor semmi gáz (csak azt nem tom, az utolsó hónapban mit csinálunk majd...). De én a 12. hét óta járok hetente rendszeresen kismama-vizitornára, plusz néha hétvégén a párommal usziba, és eddig még megúsztam, viszont a hátam és az egyéb izületeim hihetetlenül hálásak a vízben mozgásért.

Andi,
van itt 2-3 topik vhol a társalgóban a kapcsolatanalízisről, a múltkor végigolvastam őket, mert engem is nagyon érdekelt, de bennem aztán (sajnos?) elég negatív lett a végeredmény. Szóval nem akarlak befolyásolni, inkább olvasd el, mit írtak azok, akik jártak. Meg hogy utána mi történt velük. Tanulságos.
babs

Babs, azért aggódom, mert az orvosomnak pont a 80-as szám nem tetszett, nem a 2,4!!! Ezért szeretném tudni, hogy az mi, milyen értéknek kellene lennie (tól-ig határ), mert azt hittem, már tisztában vagyok a számokkal, hogy mi mit jelent, de ezek szerint mégsem.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok, csak először Liv Kép-nek egy gyors válasz.
Normál érték AFP:
- MOM: 07,-2,5
- 20-100 ng/ml
Tehát a te 2,4-ed és 80-ad is benne van a határok között. Nyugi!
A 3D pedig élmény lesz Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Üdv az Györgyesz!Kép

Andi!
Ne aggódj, lehet, hogy nincs kedve mocorogni, vagy éppen, hogy befele rugdos, ezért nem érzed. Most én is megfáztam, de én érzem a mozgását. Te hányadik hétben vagy? Én a 22-ben lehet, hogy ezért is érzem a megfázás ellenére.

Linato!
Nem emlékszem elküldtem a pici lányunk nevét?

Babs!
Én is szívesen leültem volna a BKV-én. A 7, 73 volán járok leginkább, de még nekem sem adták át a helyet. Egyszer fordult elő, hogy egy lány a 4,6 villamoson átadta volna, de mivel ne sokára leszálltam, így mondtam neki, hogy maradjon, de nagyon aranyos volt. Szerintem ő is azért vett észre, mert a kezem sokszor a pocimon van, hogy ha nagyot fékezne a busz vagy villamos akkor védjem a picúrt.

Papzso!
Tudod két mérnök ember ....KépNa jó ez poén volt. Egyébként én is és a férjem is mérnöki végzettségűek vagyunk.
Így sikerült. Egy édes pici lány ül a pocakomban, és ez számomra a legcsodálatosabb érzés, megtetézve azzal, hogy a legutolsó UH-ra teljesítette a kéréseimet, azaz megmutatta biztosra, hogy kislány, és reggel is felvolt, így láthattam mocorogni, nem csak aludni.

Liv!
Ne aggódj! Szerintem, ha emelkedett az AFP, akkor a doki biztosra akar menni.
3D-t, azért szeretik az orvosok, mert ott mindent jól megtudnak nézni, míg 2D-ben néha egy -két dologra nem derül fény.
Biztos nem lesz semmi. Kép
Editnek igaz van, a 3D igazi élmény. Nekem 3-szor volt 3D vizsgálat, és csuda jó érzés. Fel is van téve mindjháromról kép, nézd emg, és szerintem te is kedvet kapsz hozzá.Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Liv,
a rendelőben írták az AFP-ről:
A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.
... A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.

Szóval a 80 még OKs, nem tom, a dokid miért aggódik rajta - biztos, hogy aggódik? Egyébként meg úgyis az UH számít, az az igazi szűrés, az AFP nagyjából csak alap, nagyjából izgalomkeltésre jó... Kép
babs

Babs,
beleolvastam, és úgy jártam, mint Te... Már nem is érdekel. Olyan hókusz-pókusz íze van, pláne, hogy az egyik anyuka azt mondta, "jelzett" a baba, hogy kislány (Kinga lesz), ennek ellenére kisfiú született, ráadásul 31 órányi vajúdás után...
Vendég

Andi,
igen, pont erre az esetre gondoltam... Bár én először nagy lelkesen végigolvastam "Kinga" teljes történetét, mi mindent mesélt a mamájának és hogy megegyeztek benne, hogy mikor fog megszületni... Aztán már csak azt kellett hozzátennem, hogy ülésenként 7000 (!!) forintot kér érte a pszchiho, először 2hetente, aztán hetente, a végén pedig hetente néhányszor, hát... KépKép
babs

Jó gyorsan végigolvastam Kép
Hú nagyon sokat írtatok péntek óta.

Próbálok hozzászólni.

Orsi Kép Én úgy tudom, hogy a 15. héttől hall a ababa. Itt a babanetes UH hétről-hétre alatt is azt írják.

Györesz Kép Üdv közöttünkKép

Dino Kép
Szia a fiús anyák táborában Kép Jó sok kis tökös lesz Kép Nekem nem fáj ülve a hasam, pedig napi 9-10 órát ülök a gépem előtt a munkahelyemen.
Viszont szombat óta annyira fáj a fenekem felső része Kép Eddig semmi bajom nem volt, félek, hogy elkezdődnek a kismamás problémák. Bár még bízom benne, hogy valamiféle izomláz csak Kép

Maccs Kép Vigyázz magadra te lány! Jobb már a bokád?

Papzso Kép
Nap: én 10x hetesen voltam síelni és 36-os faktoros krém mellett olyan csodás napfolt lett a homlokomon, hogy párom néha csak kis Gorbacsovnak hív. A kozmetikus szerint ilyenkor a pigmentek máshogy csoportosulnak és ezért nem ajánlják a kismamáknak a napsütést. Ez is olyan, hogy lehet nked semmi bajod nem lesz.
Én mondjuk nagyon jó naptűrő, kreolbőrű vagyok, az a típus, aki nem ég le, hanem azonnal barnul és mégis Kép
Fürdés strandon: én alapban sem járok, mert mindig összeszedek valamit, de ez is típus kérdése. Egyedül a tenger, amiben hajlandó vagyok fürödni évek óta. Strandon csak a zuhany alá állok. Egyébként kádban sem fürdök, mert utálom. csak a zuhany.

Juti Kép
nekem meg 2 hete kifordult a köldököm, pedig a kismamaság ezen egyetlen jellemzőjét szerettem volna kihagyni. Alapban nagyon befelé áló köldököm van, szinte egy lyuk (jó mélyen kivágta anno a szülésorvos) és most meg olyan hegyes, hogy minden szűk cuccban kidudorodik és néha beleakad a kezem.

Babs Kép
Én nem BKV-zom szerencsére, de valahogy a pocimat ösztönösen védem, ha tömegben megyek. Múltkor párom szólt, hogy miért csinálom, hogy az egyik kezem a hasam előtt van, mire én tök megdöbbentem, mert észre sem bóvettem Kép

Pussz
Edit (23+5) - ma megyünk a havi rendszeres vizsgálatra és UH-ra este, már nagyon várom Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Babs!
Ok! Ha új arcot látsz aki ráadásul késik, akkor az én vagyok! Kép

Liv!

Próbálj meg pozitívan gondolkodni (tudom, hogy nehéz, én is félnék), és meglátod nem lesz semmi baj. Szorítunk. A kútvölgyiben állítólag amúgy is szokott egy 3d-s benne lenni a szűrővizsgálatokban, legalábbis a kollégáméknál mindkét gyereknél volt .

Trompipi!
Én a 16. héten voltam halálosan náthás. Akkor éreztem először igazán, hogy rug a baba, mert minden tüsszentés után hasbarugott. Kép (Egészségedre helyett?) De minden baba más, és amúgy is szoktak lusti napjaik lenni, pláne, ha épp a mama sem a legaktívabb időszakában van...
Különben a dokim ajánlott rá egy homeopátiás szert, a SINUPRET nevezetű bogyót, ami nekem profin bevált, és ugyan majdnem egy ezres, de tényleg segített abban, hogy levegőhöz jussak. A leírásban is szerepel, hogy bizonyított, hogy terhesek is nyugodtan szedhetik. Én legközelebb ha nem leszek terhes, de megfázok, akkor is ezt veszem majd a neocitrán és társai helyett!!

Pusz:

Macs
maccs

Azért vicces, hogy mindannyian a pocak elé tesszük a kezünket, ha attól félünk, hogy valaki megütheti - a múltkor olvastam egy hasonlatot: vegyél egy vastag falú lufit, tegyél bele egy tojást (ez a baba), töltsd meg vízzel, zárd le jól. Na most próbál meg összetörni a tojást - hát, nem nagyon megy. KépKép Azóta én kicsit nyugodtabb vagyok, amikor lökdösődnek velem...
babs

Reditke: megnéztem neked a CD-t, Baba - mama zeneharmónia a címe, és a www.xrecords.hu oldalon lehet róla olvasni, illetve megrendelni.

Trompipi: a múltkor én is így jártam a védőnővel, hosszú percekig kereste a manó szívhangját, mire megtalálta - elbújt a lepény mögé.... Kép
Viszont a mocorgásra mondott egy jó dolgot, a csokitesztet Kép Az a lényege, ha egy ideje nem érzed a babót, vagy csak kicsit, próbáld ki, hogy lefekszel és megeszel/iszol valami nagyon édeset (csoki, fagyi stb.) - és a baba 20 percen belül meg fog mozdulni... Az enyém pl a fagyira reagál azonnal, akkorákat szokott rúgni Kép Bár most a moziban is nagyon aktív volt, de nem tudtam eldönteni, Brad Pitt tetszett neki, vagy a csatajelenetek Kép

Bea
22+1
tikobaba

Bea Kép
Nagyon köszi. Meg is rendeltem.

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia Liv!
Szerintem se idegeskedj előre! Rengeteg ilyet olvastam, hogy nem volt jó valakinek az AFP eredménye és teljesen feleslegesen izgult! A barátnőmnek is egy kicsit emelkedett volt és tele rakták a leletét nagy piros felkiáltójelekkel, hogy a frászt hozzák rá és az égvilágon semmi baja nem volt a picinek!
Persze azért megértelek! Nekem jövőhét elején lesz meg az eredmény és biztos én is halálra aggódnám magam, ha nem lenne tökéletes!

Képzeljétek el én 15 hetes voltam amikor a villamoson egy fiatal lány átadta a helyet! Annyira meglepődtem és zavarba jöttem, de azért elfogadtam és nagyon boldog voltam, hogy mostmár idegenek is észreveszik!

Szia Papzso!
Én is imádom a vizet! Csak úgy bírom ki a nyarat, ha egész nap vízközelbe és vízbe lehetek! Csak sajnos én nagyon hajlamos vagyok összeszedni mindenféle fertőzést, most is Kliont kell használnom ami ráadásul néha felmarja a nyálkahártyát és vérzek tőle! Ezért én megpróbálon nyáron víz nélkül kibírni, mert a halálom a kúp, majd csak zuhanyozok! De szerintem, ha Te nem vagy nagyon fogékony az ilyenekre nyugodtan próbáld meg a fürdést nyáron!

Már nem tudom, hogy melyikőtök írt a kapcsolat analízisről, én meg is vettem a könyvet: "Lelki köldökzsínor", amibe nagyon érdekes dolgok vannak, de valahogy mégis egy kicsit hihetetlen számomra! Szerintem bőven elég ha beszélünk a picihez és simogatjuk a pocinkat! Bár ha valaki hisz benne akkor azért próbálja ki, mert biztos van benne valami!

Üdv mindenkinek, Györesz

Kép
Kép
györesz

Na, akkor holnap biztos nagyon fog rúgkapálni, mert megyek terheléses vércukorvizsgáltra, és be kell nyomnom egy dl cukros vizet...
Egyébként ma nagyon aktív! Imádom!
Vendég

Györesz, én írtam a kapcsolatanalízisről, meg Babs, és megbeszéltük, hogy már nem is olyan szimpatikus ez az egész. Tényleg hihetetlen. Te olvastad itt a Babaneten az erről szóló topikot? Van benne egy-két érdekesség.
Vendég

Sziasztok!

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak Nevek
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház Hanna/
Momo IX.16 Szt.István kóház
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház Szonja/Dávid
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú, kislány/kisfiú Olivér, Eszter/Kristóf
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Györgyesz X.30 Kútvölgyi kórház
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>

Tegnap éjjel nagyobbik lánykám 1/2 2-től 5-ig nem tudott aludni ezért engem szórakoztatott.Kép
Most viszont nagyon álmos vagyok. MAjd később megpróbálok írni.Kép Most mennem kell főzni.
linato

Linato, köszi, hogy beírtál minket. A neve Lili lesz, majd legközelebb ezt is tedd be, kérlek. Jó főzőcskézést. Mi jót főzöl?
Vendég

Moszmota nagyon huncut vagy Kép
Én a babás szmájlira gondoltam Kép, bár bevallom, hogy így visszaolvasva valóban valóban eléggé félreérthető, különösen a múltkori pikáns kérdést követően Kép

A bukfences is nagyon tetszik.

A barátnőimnak készítettem babanaplót, amikor megszületett a gyerekük, nekünk a húgom fog, de én arra gondoltam, hogy jó lenne a gépen is vezetni egy naplót, ahhoz pedig szupik lennének ezek az aranyos figurák Kép

Csoki-mozgás
Most már értem, hogy Maszatka miért mocorog olyan sokat Kép Én szinte egész nap tömöm az édességet. Persze a Toblerone helyett most csokis müzli, kezdek aggódni, hogy a szülőszobába úgy kell begurítani majd Kép Egyelőre csak 4 kilo Szilveszterhez képest, persze februárhoz, amikor valami miatt fogytam 4 kg-t, most már 8. Remélem, hogy a fogamzáskori súlyhoz képest kell a hízást számolni Kép

zsófi 23+5
papzso

Trompipi, még nem olvastam, de valahogy nem is annyira érdekel! Tudod amikor mevettem a könyvet totál bezsongtam, de ahogy olvastam egyre jobban mesének tünt! Nem is olvastam ki a könyvet, már valahogy nem érdekel! Én anélkül is beszélek a picihez, csak sajnos még nem igazán érzem! Néha érzem valamit, de még nem vagyok biztos bene, hogy Ő az! Már nagyon várom, hogy úgy igazán mocorogjon!

Nektek mikor mozdult meg először a babátok?

Van valaki aki használt mostanába Kliont? (mióta várja a picit)

Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Linato!
De ari vagy, hogy máris betettél engem is a táblázatba, köszönöm szépen! Egy kicsit elírtad a nevemet, Györesz helyett Györgyeszt írtál, de nem baj!

Üdv, Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Szép ki hétvégi termés volt, alig tudtam végig olvasni!

Pénteken munka után nyakamba vettem a várost, hogy vegyek pár kismama rucit, mert már a régi ruháim nem nagyon jók. Sikerült egy halom pénzt elköltenem, szívtam is a fogam érte, de hát ami kell az kell. Először voltam a VIII. ker-i Baross utcai 2 boltban. Az egyikben vegyesen voltak &#8222;régi módi&#8221; és modern ruhák, ott egy drapp színű sztreccs gatyót vettem, aminek gumival lehet állítani a bőségét és a dereka igazából szinte feljön mell alá, rásimul a hasra, így nagyon kényelmes és normál hosszúságú felsővel sem néz ki hülyén, mert nincs más anyagú betét benne, hanem egyféle anyag. Volt olyan együttes, ami gatyó + ilyen mellény szerű, szuper csíkos anyagból, de valahogy rajtam olyan idétlenül állt, így azt nem vettem. Az egyrészes fürdőruci pedig nagyon mamókásnak tűnt, így fel sem próbáltam. A másik boltban szintén vettem egy gatyót, világoskék, nagyon vékony kicsit farmerszerű anyagból, trapéz szárral, dereka szintén gumis-gombos variációjú. Ebben a boltban nagyon klassz rövid és hosszú kertész farmerruhák voltak és több jópofa gatyó, az árban benne van, hogy méretre igazítják, nekem pl. a gatya szárából le kell vágni. Ezután elmentem a Kálvin téri Városkapu üzletházban lévő boltba, itt annyira nem tetszett semmi, viszont volt kb. 5 db fürdőruha, amiből egyet felpróbáltam és nagyon megtetszett. Elgondolásommal ellentétben végül ez egy kétrészes lett. A bugyi picit magasabbra feljön, mint az átlagos bikinialsó, a felsőrész pedig olyasmi, mint egy top, spagetti pántos és olyan hosszú, hogy leér a bugyiig. Így olyan, mintha egyrészes lenne, de mégis kettő és ha akarom, kivillanthatom a hasam. Nagyon jópofa, csak nehéz így leírni. Persze óriás pocira már biztos nem a legtökéletesebb, ha valaki el akarja rejteni a hasát, de az nekem csak úgyis augusztus végén lesz és addig ez a darab tökéletes. Ezután sétámat a Blahán folytattam, megnéztem Mammystic-et. Itt végül egy hosszított ingblúzt vettem. Aztán még a körúton beugrottam egy normál boltba, ahol vettem két normál ujjatlan felsőt L-es méretben, így ezekbe is beleférek még egy ideig. Csak legyen már nyár! Az üzletek nem voltak messze egymástól, de rendesen kipurcantam, tovább már nem is bírtam volna nézelődni. Azt hiszem, hogy ezekkel a cuccokkal és még hasznosítható régi ruháimmal el leszek a nyáron, talán többet nem kell vásárolnom.

Zenét én egyelőre csak a rádióból hallgatok, ill. van egy-két kedvenc CD-ém, de semmi specifikus baba zene. Gondolom, ami nekem tetszik, az neki is jó.

Szex: Nálunk nagyon hullámzó, de szerencsére a párom nagyon megértő, sőt néha ő nem akarja, mert félti a babát, hogy mit élhet meg ebből.

Még mindig nem tudom, hogy éreztem-e már a babót mozogni vagy sem, holnap megyek dokihoz és végre megnézzük a drágát, hogy mit csinál. Remélem, az AFP eredményem is jó lesz.

Nevek közül a Nóra és a Márk az esélyes nálunk.

Szerintem a szülés után is maradjunk meg ebben a topicban, mert tök jó és a későbbiekben is hasonló örömök / problémák / kérdések fognak foglalkoztatni minket.

Tormpipi, Maccs, ketek jobbulást! Mindekinek szép hetet kívánok, vigyázzatok magatokra!

Macsek
19+0

Kép

Kép
macsek11

Papzso!
Én úgy szoktam, hogyha találok valami jó kis figurát, akkor lementem, és később mellékletként rakom be az üzenetbe. Néha beolvasok más topikokba, amik érdekelnek, és sokan nagyon aranyos kis "képeket" tesznek fel.
Próbáld meg. Azt hiszem egy gif filet ment el. Nekem már szép kis gyűjteményem lett ebből. Kép

Györgyesz!
Nekem a 19. hét elején mozdult meg. Elsőt várod? Mert akkor lehet, hogy csak félidőben mozdul meg. Szerintem ez egyén és baba függvénye.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!
Igen az elsőt várom, de mégis érzek neha valamit amit eddig nem éreztem! A barátnőmenk is az első 17 hetesen mozdult meg! Persze én is tudom, hogy az is lehet, hogy késöbb fogom igazán érezni, de már nagyon-nagyon várom!

Hány hetesen tudták megmondani, hogy kisfiú vagy kislány?

Kép
Kép
györesz

Györgyesz!
Kezdeti mocorgásokat én is éreztem, feszült a hasam, amikor helyzekedett.
De amikor biztos voltam benne, hogy csak is ő rúgott meg, az a 19. héten az UH után volt.
A nemét a 18-20 hét körül már megtudják állapítani, ha a baba is akarja. Nekem a 19. heti Uh-on már valószínűsítette a doktornő, hogy kislány, de a 21 hetin már biztosra mondta a doktor úr, mert totál megmutatta, hogy milye van, csak én nem ismertem fel 2D-ben, még a videón sem. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Liv, ha sok a feherje (nem tudom mi a pontos neve), azt ugyis latjak 3D-n hogy nyitott-e a gerince stb. Es mint tudjuk, az alacsony lenne a kromoszomarendellenesseg jele. Ha kesobb mentel AFP-re vagy csak meresi hiba van, akkor is lehet kicsit magas. De ha pontos a meres az sem jelent sokat, mert meg csak kicsit magas. Ha ez megnyugtat, a baratnomnek a 3D-n sem lattak semmit, de azert valami kulon tanacsadasra is elkuldtek es csak idegeskedett, de a fia tok egeszseges. Ezert nincs AFP hollandiaban, stb egy jo par orszagban, mert csak izgulnak az anyak. Es tok jo eredmeny mellett is szuletik beteg baba, es pocsek mellett is tok egeszseges. (en elhataroztam hogy meg sem nezem az afp eredmenyt, de amikor mentem erte alig birtam ki hogy ne nezzem jol meg. Tok izgultam es szerintem mindenki ezt teszi.)

A metron egyszer egy kinai fiu atadta a helyet. Amugy nekem kimondottan latszik a hasam, de a 9. honapban levo sogornommel utazva sem adjak at a helyet az emberek. En inkabb leszallok a tomott hevrol vagy villamosrol. Nagyon feltem a kicsit, mert mar tobbszor hasba vagtak nem kapaszkodo emberek, es ilyenkor en is ingerult leszek. Most mar reggel koran vagy kesve megyek csak be a munkahelyemre, mert felek utazni. Lehet hogy ezert fogom kiiratni magam. A sziget alatt ugyis szabin leszek, mert nem hinnem, hogy a tomott HEV-re lenne kedvem felszallni. A piacon is egyszer egy nenike a hasamba vagta a kiskocsijat, mire en mondtam hogy ne furakodjon, foleg ne a hasamat utogesse, mert o elore akar paprikat valogatni, erre o azt mondta, hogy bizonyara mikor eljottem a piacra mar akkor tudtam hogy terhes vagyok. Magyarul menjek haza, ha feltem a kicsit...
Kivancsi lennek ra, hogy mely teruletek azok Bp-n ahol a kismamakat engedik leulni. Mert a rozsadomb es obuda prominens helyein biztosan nem..

En csak a 21. het vege ota erzem biztosan a kisbabamat. Nem aggodtam, mert valamit ereztem elotte is csak, akkor meg nem tudtam, hogy nem-e a belem az....

Nekem a nevhez Miklost irjatok.

csengo
22+2
Vendég

Én jövőhét szerdán megyek a 18 hetes UH-ra, már nagyon várom, mert utoljára 11 hetesen láthattam a kicsikémet, azóta meg már biztos rengeteget fejlődött. Örülnék, ha meg tudnák mondani, hogy kukis vagy punis! Persze a lényeg, hogy egészséges legyen, de ez mégis olyan izgi! Ha fiú lesz Norbinak, ha lány Dorinának szeretnénk hívni!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

A helyet tényleg nem adják át, de ezen nem is csoádlkozom, első babánál sem történt ilyen.
Ez van.
Én is kapaszkodom két kézzel mindig, múltkor a 73-ason a négyes székeknél álltam, mindenki nézett kifelé az ablakon.
Ezt még elviseli az ember, mert nem mindenki néz fel, inkább az ablakon kifelé, de hogy így viselkedjen valaki, mint ahogy Csengő írta a néniről!!! Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ennyire érzéketlenek az emberek. Ha a családjában történne ilyen, akkor meg fel lenne háborodva.

Nem is mérgelődöm tovább, nincs értelme.
Kistörpénk egész hétvégén összevissza boxolt, ma is nagyon aktív:-)
Különösebb nem történt velünk most a két nap alatt, csak olvasgatlak Titeket:-)

Jó pocakosodást!

Lau
20+6
lau

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak Nevek
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház Hanna/
Momo IX.16 Szt.István kóház
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház Nóra/Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház Szonja/Dávid
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú, kislány/kisfiú Olivér, Eszter/Kristóf
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház Norbi/Dorina
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>

Trompi!
linato

LivKép
Nekem 84ng/ml volt az AFP-m, a MOM 2,5. Igaz ikreket várok, de ez akkor sem jelent semmit 1 babánál. Az ultrahang a mérvadó. Engem rögtön küldtek is UH-ra, és aznap megtudtuk, hogy makk egészségesek a kicsik. Ne izgulj, minden rendben lesz a picurral.

Sajnos a BKV-n valóban nem túl udvariasak, tök mindegy, hogy a rózsadombon vagy a nagykörúton vagy. Senki nem adta át a helyet, sőt látványosan rástartolnak előttem az üres helyekre, pedig látják, hogy mozdultam arra, hogy leüljek. És röhejesnek tűnik, de a fiatalabbak szerintem az udvariasabbak, a legvészesebb a középkorú társadalom. Piacra meg nem is érdemes menni, én is mindig védem a pocakomat az egyik kezemmel.KépKép

Magzatmozgás: Én most kezdtem a 19. hetet 2 babával, de ritkán érzek mocorgást. A dokinéni azt mondta a múlt héten, hogy nem baj, mert aktívak ők, hanem majd később fogok hirtelen erős mozgásokat érezni.

Kerekedjetek, sokasodjatok szépen!

Cat
18+1

Cat
Kép
cateye

LinatoKép
Köszönjük ezt a lelkiismeretes táblázatvezetést!Kép

GyöreszKép
Nekem 18 hetesen mondták meg a kisfiút.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Linato, köszi a főzési tippet. Azért kérdeztem, mert én sosem tudom, mit főzzek aznap. Ma nem kellett, mert a tegnapi pásztortarhonyából maradt.

Ülésátadás: szerencsére nem járok BKV-val, de a múlt héten, mikor mentem a lányom sulijába anyák napjára, az összes többi anyuka/nagymama nagyon figyelmes volt, egy idős néni mondta, hogy "üljünk csak le azzal a nagy pocakkal", mikor beléptem az aulába egy jó kis 1/2 órás rohanás után. Egyébként hihetetlen, milyen emberek vannak, az öergasszonyos-piacos történeten teljesen kiakadtam, asszem, tőlem kapott volna, ha ilyet mondon, hát még, ha a párom is ott van!
Vendég

Sziasztok!

Mi a parommal azt talaltuk ki, hogy mindig olelkezve allunk a villamoson vagy heven, es akkor max o esne belem... Persze konnyu nekunk, mert ugyanott dolgozunk.
Ti mennyi idonkent jartok a dokitokhoz? Mert nekem mindig azt mondja, hogy majd jelentkezzek be, ha megvan az eredmeny vagy kb egy honap mulva. De most pl semmit nem tudnek tole kerdezni es jol is erzem magam. Akkor is menjek?
Ne a penzt sajnalom, csak elkepzelem amint szerdan bemegyek nincs kerdes, nincs valasz, csak fizetekKép

Csak nekem tunik ugy, vagy most jobban figyelek ra, de en ugy latom hogy tele van Budapest pocakos kismamakkal. Ehhez kepest azt hallom hogy kihalunk, meg milyen keves a baba...

csengo
Vendég

Csengo: én minden hónapban járok terhesrendelésre, akkor mindig írja a kiskönyvemben a következő sort, meg vérnyomás mérés és súlymérés van.
Legközelebb jövő hét szombaton megyek.

Ma néztem, hogy kb. 2 órás csend után következik a boxolás a pocakbanKép
Ami intenzívebb lesz, amikor épp eszem valamit.
Félelmetes mennyiségű kaját tudok eltüntetni, eddig mégis csak 2 kilónál tartok.
De nem baj, lesz ez még több is!! Kép

A szülésre pedig most elkezdtük már félretenni a pénzt - szeptemberig még van idő -, ne akkor kelljen egyszerre annyit leakasztaniKép
Nálatok megmondta az orvos előre, mennyit szeretne kérni?

Lau
20+6
lau

Csengo: nekem is úgy tűnik, hogy több a pocakos kismama, a környezetemben meg egyszerre több mint 5 kismama van.
Majd nézzék meg, mennyi kisbaba születik augusztus-szeptember-októberbenKép

Eddig is mindig kiszúrtam a kismamikat, mert már két éve terveztük a babót, és eddig nem figyeltem, hogy ennyien lettek volnaKépKép

Lau
lau

Csengo,
én is minenütt kismamákat és kisbabákat látok! Lehet, hogy ez vmi hormonális ártalom?KépKépKép Kontrollra egyébként én is havonta járok, van is, hogy nincs új kérdés, csak megvizsgál, aztán már megyek is.

Lau,
nekünk megmondták, amikor kerestük a dokit, mert ajánlott doki volt. Kész tartifarendszerrel. De nekem egyébként jobb így, mintha azon stresszelnék, hogy vajon eleget akarok-e adni neki, vagy esetleg túl sokat?......
babs

CsengőKép

Én meg állandóan ikres babákat látok, pedig nekem 1 baba van Kép

Mi is havonta járunk vizsgálatra (súlymérés, vérnyomás, beutalók, kérdések-válaszok, hastapi, nőgyógyászati vizsgálat és UH). ma is megyünk Kép Kép

Lau Kép
Nekünk nem mondta meg, de nem is kérdezem, mert barátnőm nemrég szült nála, és tudom mennyit adott.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Moszmota
Köszi a segítséget,majd villogok az infós férjem előtt Kép

Most megyek dokihoz, kicsit izgulok, de remélem minden remdben lesz. A szüléspénz témába nem tudom, hogy hogyan kezdjek bele nála.
Most magánrendelésre járok, alkalmanként 3000.
Ez nekem teljesen oké eddig.
Egyébként én edig hatszor voltam, most megyek hetedszer, csütörtöktől 24. hét.

Vészesen közeleg a terheléses cukorvizsgálat.
pfuj Kép
papzso

Sziasztok!

Ide is benéztem: én aug. 10-re vagyok kiírva, vagyis nyári kismamam vagyok.

Cukorvizsgálat: nekem tök jó volt, mert egy felvágottas zsemlét és egy pohár akármit kellett ennem-innom. Hall az ember mindenféle rémséges cukorszirupokról...

Én 6+1-szer voltam nőgyógyinál (4 napos, 9-14-19-24-25-28 hetes, egyszer pluszban el kellett menni, mert nagyon görcsöltem). UH, most már méhszáj vizsgálat. Nyűgök megbeszélése.
Védőnőnél 4-szer voltam. Ott súly-, pocakkerület- és vérnyomás mérés van.
Havonta két oldalas vérvételem van, plusz vizelet.

Gigantikus pocak ide vagy oda, általában NEM adják át a helyet itt a nagy fővárosban. Inkább az idősebbek. Akiktől meg égő arccal fogadom el a helyet. A klímaxos nők a legrosszabbak. A huszonéves lányoknak magamban minidg azt kívánom (bár alapjában véve nem vagyok bosszúálló, rosszindulatú meg pláne nem), hogy amikor ők lesznek terhesek, állniuk kelljen, és tudják meg, milyen szar 28. hetesen 8 óra munka után állni a buszon vagy a villamoson.
Egyébként tényleg olyan furcsa, hogy ott állsz előttük, a hasad neki ér a válluknak, és nem mozdulnak meg. A fiatal férfiakon nem is csodálkozom. De a nőkön! Hiszen tudhatják, milyen pocakosnak lenni! Biztos ők stramm, erős kismamák voltak. A mi generációnk meg satnya!

Nekem a 24. héten volt egy nap, hogy nem mozdult meg a pocaklakó. Délután már rosszul voltam az idegességtől, de olvastam egy nőgyógyi könyvében, hogy a 23-24. hétben előfordul az ilyesmi.
Most viszont szüntelenül mocorog, már-már ez is aggaszt, hogy normális-e. Ha éjjel felébredek, akkor is rugdos. Reggel, amikor kilépek a forgalomba, akkor meghúzza magát, de a munkahelyemre érkezés utáni negyed órában már produkálja magát fiatal férfi kollégáim nagy örömére.

Kép
kisdió

Én még csak a 17. hétbe vagyok, de már elég sokszor voltam a dokinál, mert egy kicsit problémás vagyok! Magánrendelőbe járok, egy vizit 5000. Multkor viszont nagyon meglepődtem, mert véreztem egy kicsit és elmentem hozzá és amikor a vizsgálat után fizetni akartam akkor nem fogadta el. Vannak még csodák!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat az Afp-vel kapcsolatban! Kép
Csütörtökön ultrahang, utána mindenképpen írok.

Liv

Kép

Kép
liv

Csengő
Szerintem fontos a havi vizit, mert ilyenkor mindig meg kellene nézni a méhszájat és ha gond lenne rögtön lehet cselekedni. Nekem sem nagyon szokott kérdésem lenni ilyen alkalmakkor főleg, hogy a második gyermeket várjuk, de azért megnyugtató ha minden hónapban tudom, hogy minden OK.

Lau
Nekem megmondta az orvos konkrétan hogy mennyit kér a szülésért, nem is kellett kérdezni magától mondta. Na, azért ez egy kicsit meglepő volt.

Györesz,
Nekem az első kisfiam a 17. héten (igaz ő egy héttel nagyobb volt az UH alapján) a mostani kisember pedig a 16. héten mozdult meg először. A nemét a 18 hetes UH-án látták már egyértelműen.

Az emberek hozzáállása a kismamákhoz, valamint a kisgyerekekhez elég tragikus.Kép Múltkor a 3 éves kisfiammal és természetesen a pocakommal mentünk a villamoson, -és ki állt fel?-, természetesen egy külföldi turista adta át nekünk a helyet. Hát lehet, hogy ott más a kultúra.

Holnapra mindenkinek jó napot kívánunk!Kép

Dino(22+1)

Dino

Kép

Kép
dino

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?