Új privát üzeneted érkezett!

Nahááááát eltűnök pár órára és micsoda hírekre jövök :D
NAGYON NAGY GRATULA LYSNEK!!!! SOK-SOK BOLDOGSÁGOT ÉS PERSZE TEJCSIBŐL IS SOKAT :)

Kissmanó, köszönöm az infót a homeós bogyóról, ma elkezdtem szedni, plusz iszom a málnalevél teát, remélem segíteni fog szülésnél!

Tökmag, igen, láttam milyen drága a dinnye sajnos :( De annyira finom, ezért muszáj néha elcsábulni, behűteni és jól megenni nyammm :D Ez a vakarózás nagyon szörnyű, kitartás! Ezek szerint már nincs sok hátra Adél baba érkezéséig :)

Végül sült krumplit csináltam vacsira, olaj nélkül, az actifry-ban, így csak picit van lelkiismeret furdalásom a kalória bomba miatt :D Legalább az olajban nem tocsog a dolog :) De ahogy eljutok kifliért, meglesz az a mákos guba is :)
magdii

Szép estét mindenkinek!

Innen is szeretettel gratulálok Lysnek és a nem is olyan apró apróságnak!!! Mielőbbi regenerálódást, bő tejcit!
Lehet, hogy itt ma nem áll meg a sor? Niki, Amadea... :P

Heni, köszi a tájékoztatást a gátmasszázsról, látom, kitartóbbnak kell lenni, bár a technikám jó volt, csak rövid...
Segítsetek! Elöntötte az orromat és környékét a herpesz!! Persze mindig éjjel jön ki, reggelre már késő volt... :evil: kenegetek rá Zoviraxot, de mivel fertőtlenítsem a kezem ma este, a gátmasszázshoz?? Mert ilyen speckó fert. folyadékot még nem vettem. Ötlet??
Kb. egy hete meg olyan zsíros az arcbőröm (meg a hajam se bír ki egy napot) - vmi hormon megindult...

Csillag, remélem Borcsababa elkapja a fonalat, eddig csak kóstolgatta a cicidet! Nagyon indiszkrét vagyok, ha megkérdezem, a pocid kb. mekkorára ment vissza?

Az én málnalevélteámra az van írva, hogy egy hétig igyam, aztán lehet egy hét szünet, hogy ne stimuláljam túl a méhet. Még ma kezdtem el inni, mert elnéztem, de ha még szünetet is tartanék, semmi hatása nem lenne. Nektek nincs szünet benne, ugye?

Mimmi, ügyes a kislányod, dicsérgesd agyon, ne érezze magát kiszorítva, ha jön a tesó :) Majd írd meg, hogy reagál Beus, ha megszületik a béb, csak hogy készüljünk a kettős anyaságra... :) A pocid tényleg méretes, de nagyon csinos, arányos kismama vagy!

Ma gyakoroltam egész délután, a szomszédból volt rámbízva egy 4-5 éves kisfiú...háááát lefárasztott, szétpakolta az összes cuccot, ami itt áll dobozokban, részben a kisfiunké, részben a párom gyerekkori játékaira vetett szemet. Autópályát építettünk újságból, kiborította az összes recycling-ba gyűjtött papírt...Ja, és csak spanyolul tudott, én meg úgy egy szót se, bár azért elég jól eldiskuráltunk :D :D :D Kétszer lekövérezett :oops: :oops: ezt értettem :evil: de mondtam neki, baba van a hasamban. Erre ő: Hűű, akkor menjek a kórházba, ott felvágják szépen a hasamat és kiveszik, őt is így vették ki az anyukájából :D Azért remélem nem erre kerül sor...

Ma fejeztem be a zsebes falvédőt, eredetileg barna-sárga Kép [/img]
preta

Hahó Kismamik és Anyukák!

Mint mindig, most is beletelt kb. 1 órámba, amíg visszaolvastam, minden tekintetben nagyon aktívak vagytok! Előre is elnézést, ha pár napos témákra reagálok!

Nagy gratula Banyoszkáéknak és sok-sok tejcit és boldogságot!

Csillag: Köszönjük a történetet, nagyon édesek vagytok a képen és valóban nagyon szép a "frissen szült Kismama" :)

Reni mama: Üdv a csapatban!

Torokka: Nagyon jó hallani Felőled, sokszor eszembe jutottál. Örülök, hogy ennyi pozitív dolog történt Veled az elmúlt hetekben. Ahogy a lányok is többen, beleborzongtam én is a soraidba- véletlenek márpedig nincsenek! Bízom benne, hogy a munkád miatt nem kell majd aggódnod, pontosabban a hír fogadtatása miatt.

Noémi: Időnként én is úgy érzem, főleg a gravitáció erejénél fogva, hogy egészen lent érzem a babát, a gátamon pihenni, pedig elvileg nekünk még van időnk. Elhiszem, hogy jobban "örülnél" a spontán indulásnak, de mint Te is tudod, ennek is vannak előnyei és Téged pont olyan Lánynak ismertünk meg, akinek abszolút pozitív a felfogása és kisugárzása is, tehát így tovább! :) Én 29-én pont az utolsó lebonyolítandó esküvőm elő-partiján fogok dolgozni, majd szombaton az esküvőn- hihetetlen, hogy Te pedig életet adsz közben a kisfiatoknak. Gondolok majd Rátok én is! :)

Amadea: Sajnos erről a titokzatos csíkról még én sem hallottam.... :lol:

Tabati: Biztpsan azóta megválaszolták már, de igen, a toxemia jelei a következők együttesen: vízesedés, magas vérnyomás (90 feletti per érték) és fehérje a vizeletben- tudomásom szerint.

Anuk: Lehet, hogy kicsit elkéstem, de a másnapos rétes is jöhet... :lol:

Süni: Engem elkerült az igazi kívánósság eddig, de az első perctől esténként szigorúan egy nagy pohár hideg limonádé... mindig is szerettem, na de nem ennyire, most pedig nagyon jól hűsít. Azt hiszem marad is a kedvencek listáján.

Puszedli: Én sajnos nem tudom... milyen az a tejleves? :oops:

Mimmi: Gratula Biusnak a magyar eredményhez, büszke lehetsz a "nagy"lányodra! Szerintem igen, nagy a pocakod, na de milyen legyen ilyenkor??? :) Azt hiszem, pont tökéletesen illik Hozzád, nagyon szépek vagytok!

Nagy-nagy gratula Lyséknek is, nem semmi a "picúr" mérete, minden elismerésem!

Zsu: Vicces, de mintha a saját soraimat olvastam volna. Apa engem is mindig rendre utasít, ha úgy nyúlok a pocakomhoz, ahogyan Neki nem tetszik, pl "bekopogok" :D Már most nagy a szerelem!

Nellike napok óta rengeteget mocorog, remélem, hogy minden rendben van és nem fordult meg itt a nagy melegben. A bordáim alatti területet még mindig annyira nyomja, hogy a fájdalom mellett, szinte teljesen érzéketlen, zsibbadt (tudom, ellentmondásos) azon a területen a pocakom. Komolyan mondom, már megkönnyebbülés, amikor oda bök és szúr is egy kicsit ott.

Mi kedden megyünk az első CTG-re, és utána randi a dokival. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mik az eredmények!

Puszi Nektek, kitartás! :)

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Lyséknek sok boldogságot Lorka babához!!!

(Puszedli! Millió köszönet a segítségért!)

KépKép
amadea

Ugye megmondtam, hogy ma tuti lesz baba és kisfiú jön? :wink: És tuti lesz még hétvégén egy kiscsaj is....annyira érzem! Nikiékről nem tudunk semmit????

KépKép
amadea

Málnalevéltea, homeosbogyó: azt hiszem, én leszek a ritka kivétel...úgy látszik, nálam sajnos nem működnek :? ....3 hete iszom a teát, 2 hete szedem a caullophyllumot, hétfőtől naponta....még apát is bevetettem, de semmi...ha már így alakult, nem bánnám, ha pár napig még bent maradna....hétfőre meghívást kaptunk színházba, hétvégén borfesztivál, ráadásul kedvem lenne egy mozihoz is.... :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok!

Nikiről nincs hírem, remélem minden oké velük.

Köszi a Bius- és a pocidícséreteket, aranyosak vagytok.

Csajok, nagyon durván dagad a lábam, már a sírás kerülget, mert fáj is. Tisztára úgy néz ki és olyan érzés, mint ami bármelyik pillanatban ki tudna durrani, mint egy lufis vizesbomba. És a felpolcolás nem sokat segít :(

Uhh, Tabati! Tényleg csúcs lehetett úszni, ebben a melegben, meg gondolom az a fél-súlytalan állapot is klassz volt, nagyon irigyellek, de én nem merek menni.

Jön Apukám látogatóba hozzánk a hétvégére, úgyhogy szerintem nem nagyon fogok ráérni netezni, de ha lesz Nikiről hírem, azt mindenképp megosztom.

Jó hétvégét!

Kép
Kép
mimmi

Jó reggelt!

Cincibabus, olyan szép amit írtál, hogy miközben Te dolgozol én életet adok a kisfiamnak! :) Teljesen elérzékenyültem!

Amadea, én is így vagyok: nagyon várom már, de most hétfőig ne, mert program van. Ma a születésnap lesz, holnap meg Római part: egy utolsó fincsi bableves és hekk!

Hozzáteszem az sem lenne nagy baj, ha Áron ma jönne, nagyon szép ajándék lenne: a férjemmel ma 11 éve "jöttünk össze" :D
Én 16, ő 19 éves volt. Szerintem senki sem gondolta volna, hogy együtt maradunk - mi sem! De a lényeg, hogy ő a másik felem. :) És remélem még sokszor 11 évet fogunk egymás mellett eltölteni! :)

Nem tudom, hogy tudok-e még ma jönni, mert a szülinapra készülünk. Megpróbálok benézni, kíváncsi vagyok mi van Nikivel, illetve hogy van-e következő baba.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

Hajnalban volt egy nagy zuhé, hurrá most csak 15 fok van kint.
Apa elment, megérkezett az anyukám.
Minnyá nyomatom a tegnapra ígért táblit. Amadea: ha tudod, hogy tegnap (avagy még péntek éjfél előtt, ergó csütörtökön) született Lorka, azt írd meg. Köszi.

Amadea: szerintem sem a homeósok sem a málnalevél sem a gátmasszázs nem azt szolgálják, hogy a baba korábban jöjjön, hanem ha eldönti elég volt a benti életből, akkor a kifele út legyen mindkettőtök számára zökkenőmentes.
Bár málnalevél teát nem ittam, gátmasszázst sem csináltam (igaz az előző 2 gátmetszésemre hivatkozva azt mondták jobb ha nem próbálkozunk a védelemmel, mert nem valami szép a heg, s ha repednék a nagyon rossz lenne), de a homeósokat szedtem, s mindenkinek olyan gyors és fájdalommentes szülést kívánok mint amiben ezek után részem volt. S reménykedem, hogy most sem fog jobban fájni (bár kezdek izgulni, de asszem ahogy a 6 gyerekes komasszonyom írta vala, gyerekeink számának növekedésével egyre több dolgon kezdünk izgulni).

Kép
kissmanó

Kép
Kép
kissmanó

Jó reggelt Mamik!

Lys, gratulálok, sok boldogságot kívánok nektek!

Csajok, borzalmas éjszakám volt!

kb 6 órától nagyon fájt a hasam! hiába fürödtem, magnézium( attól picit jobb lett, de újra kezdte) semmi!
Nem tudom mi volt ez, de még ma is fájogat, pedig nekünk van még időnk bőven!
Próbáltam utánanézni a jóslóknak, de azt nem ilyennek írja...
olyan volt, mint amikor meg akar jönni, nem görcsök, hanem amikor úgy az egész pocak fáj, plusz valahol alul nagyon nagyon szurkált.
De semmi szünet és újrakezdés, folyamatosan, úgy 11-ig, amíg el nem aludtam.
valami tipp?

Noémi: Jó ünneplést mára! :)

Kép

Kép
mukkancs

Jóóóóóregggeeelt!
Mukkancs, sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakád volt. Ha teheted, pihenj napközben! Biztos keményedett a pocakod. Azért remélem, már sokkal jobb! Remélem kiokosítanak a többiek, ha jönnek!

Noémi, jó szülinapozást mára!

Nekem meg olyan mehetnékem van ma. Tegnap is egész aktív voltam (mosás, takarítás). Most is mindjárt vasalok. Asszem elkapott a "Szheni-kór" :D Férjem dolgozni ment, este koncertje lesz, úgyhogy kimozdulásra nem nagyon számíthatok. Holnap délelőtt meg tuti használhatatlan. Úgyhogy ma Apukám tart "ügyeletet".
Anyu mesélte, hogy ő még a szülése előtti nap felmosta a lakótelepi ház folyosóját :D

Van még valaki rajtam kívül, aki nem szed homeos bogyókat? Kezd lelkiismeretfurdalásom lenni magam miatt. Igaz, hogy a málnalevél teát iszom rendesen.

Mindenkinek csodaszép hétvégét kívánok!

KépKép
süni76

Sziasztok!

Mimmi!
Sajnálom a lábdagadást, nem akarod egyébként kipróbálni Heni homeos cuccát? Natrium chloratum volt, ha jól emlékszem....

Noémi!
Gratulálok az évfordulóhoz!!! :D Én 16, férjem 15 volt, amikor összejöttünk :wink: , ismerősök max. 1 hónapot adtak nekünk...szép lassan 9 éve nyúzzuk egymást :D
Érezd jól magad a szülinapon!A napsütés már meg van hozzá :wink:

Kissmanó!
Én úgy gondolom, hogy pénteken született Lorka, 14:32-kor kaptam az üzit Ágitól: "Megszületett Lorka! 4370gr, 58cm. Jól vagyunk. Ági." És szerintem sima szülése volt, ha nem bizti írta volna....
Táblázat egyre szuperebb :wink: !

Jól van, na, tudom én, hogy nem arra van a tea meg a bogyó....csak tegnap kicsit világvége hangulatom volt....komolyan megviselte a lelkemet, hogy nem volt net, tisztára el voltam zárva a világtól, néztem itthon a 4 falat, meg kisétáltam a temetőbe, amitől valahogy nem lett jobb kedvem....vagy csak simán car napom volt....no mindegy, ma már sokkal jobb
:wink:
Hű, itt akkora vihar volt az éjjel, hogy ihaj, de legalább tök jót aludtam, pedig nagyon fájt a pocim...

Mukkancs!
Ez nem hangzik túl jól :? , ilyenek nekem is vannak (szinte már állandóan), de neked szerintem még nagyon korai. Jobb lenne, ha látna doki....

Szép hétvégét mindenkinek!
Azért írjatok, ha eksön van :wink: !

KépKép
amadea

Sziasztok!Csak egy gyors bekukk.Minden oké.Köszönjük a grtaukat.Szerencsére elég tejem van.Dominik nagyon jo kisbaba.Éjjel is csak egyszer ébred enni.3 nap alatt 6 dkg-ot hizott.Megyek is még igyekszem jelentkezni a szü Kép lés történetével.

Kép
kata840725

Kata!

Dominik csuda édes!!! :D Szuper, hogy van tejed!!! Várjuk a szüléstörténetet!!!

KépKép
amadea

jajj csajok , ne haragudjatok hogy tegnap nem jöttem, látom már nagyon izgultatok :oops: kicsit pörgös lett a tegnapi nap, még egyben vagyok, MIMMI természetesen te leszel ez első akinek szolok, a férjem után :D

1. GRATULA LYS-nek!!!!

2. áááá ezek a meterológusok nagy balkukik...már 3 napja zuhogó esőnek kéne itt lenni, meg áradásnak, erre 35 fok van és kiszárad minden... így nem lehet a frontokra várni kéremszépen !!

3. eldugult a wc.nk tegnap, és nem volt pumpánk, de wc pumpa beszerezve, probléma orvoslva, így már bátran pisilek és egyebek tökundi dolgok jöttek fel, boááá

4.védőnéni: nem híztam egy dekát se minden rendben, aszondta mostmár ne lásson
NST: a szülésznő szerint tegnap kb ki kellett volna jönnie Lilinek , mert olyannyira lent van már hogy azt a tappancsot amit a szivéhez tesz, azt kb a bugyimba tette...tökéletesen le van szállva mütyüröm de nagyon lusti volt, be is kellett neki zizgetni olyan sokkolóval...amit csak én hívok annak ezután doki szerint tankönyvi görbét gyártottunk,nst közben rendesen keményedtem de itt ez a gagyi-ratyi nst-izé nem már méhtevékenységet

doki: méhszájam még mindig 2100 semmit de semmit nem változott :( :roll: :cry: doki szerint a héten bizti nem szülünk mert ilyen méhszájjal nem lehet !?!?! olyan nincs hogy valaki 3000es méhszájról 5 perc alatt fájásokkal kinyilik ???? :?: megint mondta hogy szép naaaagy baba lesz, de nyugi szépen megszüljük!ahaja...
de nagyon megpiszkerált mer utána nagyon fájt meg görcsölt.

kedden ujabb NST, aztán szombaton NST és magzatvízkukuccs (ha befér a cucc)

szorgosan szednem kell a homeot, innom a teát, és szexelni receptre (húúú volt ez már mindenórásterhes????, szexelt már így... akkor meg nem mondana ilyeneket)

este voltunk babainditó kertipartiban, de semmi, pedig énekeltek a hasamnak, meg közös kézrátétellel próbáltak a haverok ráhatni de semmi!!!

és elkezdtük a 40.hetet, ez már tuti finissss!

jajj olyan jól esett az aggódásotok...meg vagyok hatva, szipphüpp

Kép
Kép
mniki84

Hello Lányok!

Jelentem, itthonról írok! Hurrrá! :D
De jó újra köztetek, és hogy ilyen jó hírekre jövök!!!

Hatalmas gratuláció Lysnek és Lorka babának! Tényleg hatalmas a bébi! Az öcsém 4400 g-mal született, és anyukám 14 órát vajúdott (3. gyerek) :shock: Remélem, Áginak gyorsabban ment! várjuk a további infókat.

Niki nagyon gyanús nekem! Lehet, hogy már érezte itt a napokban, hogy nagyon közel a szülés, nagyon türelmetlen volt, amennyire láttam így bele-bele olvasgatva...

Hát a méhszájadatnál nekem is leesett az állam, mikor mondta a doki, és ez látványos lehetett, mert hozzátette, hogy ne aggódjak, ez nem gáz így 35 hetesen. Hát azért még minimum két hetet jó volna egyben lenni... szerintetek van rá esély? Még a végén Api szülinapjára érkezik a kicsikénk (jún. 9.)
:wink:

Gátmasszázs: hát itt azt mondták a védőnők, hogy nálunk mindenképp metszenek 1. babánál, szóval felesleges.... :?
Szőrmentesítés: én nem vállalom be a borotvát, elmegyek gyantára, de be vagyok carva, mert eddig csak bikinivonalat csináltattam, most meg ugye az egészet kéne :oops: :roll:

Kata: Dominik nagyon édes kisbaba, várjuk a szüléstörténetet.

Csillag: sajnálom, ahogy viselkedett veled az a némber vajúdás közben. :evil: Sajnos erre kell készülni, és akkor nem érhet ilyen kellemetlen meglepetés, de nem értettem, apát miért küldték haza.
Na elküldöm, el ne szálljon...

Kép
ácica de nouveau

Kata: olyan jó látni a neved az írások között. Végre, végre.
Kisfiad csudi szép krapek, már többünknek csurog a nyála Borcsát meg Dominiket nézve.
A tejcsi szuper jó dolog, ha megvan ne is hagyjátok megszökni.

Niki: lehet szekszelni receptre is, csak legyen az ember lányának ingerenciája hozzá. 2 éve volt, most egyáltalán semmi nincs. De nálam nem használtak apa spermácskái sem, amin így 2 év távlatából visszanézve nem is csodálkozom, hisz annyira konok a kiscsajom, hogy mit neki orvosi előírás, népi megfigyelés? Azon csodálkozom, hogy a könyörgéseimre szót fogadott, s kibújt míg dokinénim nem ment el szabira.
WC-t nem irígylem, de kertipartit igen.

Mi is tegnap végre eljutottunk babalátni. Írtó aranyos Zsófi baba, de hát tegnap már 7 hetes volt. 4 kilóval született, s már 1,5-öt magára is rámolt. Meg hosszra is gyúrt, kemény 6 centi. Hát nem semmi, anyája jól tartja. Míg ott voltunk is, egyet kajált, böfi, meg szunya. Ha nincs pocifájás, akkor úgy tökéletes az élet.
Grétikém nagyon el volt ragadtatva a picitől, remélem eme lelkesedés megmarad a tesónál is. Hát kiderül, sok már úgy sincs addig hátra.

Kép
kissmanó

Kép
[/url]

Kép
kata840725

Hello Niki!
Látom, közben megjöttél. :) Már nem kell sokat várnod, ne aggódj, hamarosan magadhoz ölelheted Lilit!

Torokka/Kata: Nagyon-nagyon örülök Neked, és a kicsi babádnak, aki kétségkívül tökéletesen fejlődik a pocidban. annyira megható és gyönyörű és csodálatos, ami történt Veled. A sors nem hagy senkit sokáig búslakodni. A munkával kapcsolatban: a Te döntésed, de a véleményem: soha egyetlen munka sem é többet, mint egy csodás kis új élet.

Mimmi: szerintem nagyon szép kismami vagy!... a poci: szép nagy, de ez a dolga. Hány kilóval kezdtél? Mert elvész rajtad a 30.

Lábdagadás: érdekes, nekem terhesség előtt mindig dagadt, ahhoz képest, most kevésbé. :shock: szerintetek normális vagyok?

Amadea: csicseregték a verebek, hogy hétfőn mégy CtG-re a Vasasba. Én is, 9-re. Lehet, hogy talizunk? :wink:
Na eldugultam, pussz mindenkinek!

Kép
ácica de nouveau

Sziasztok ismét!
Dominik elaludt ugyhogy leirom.
13-án csináltak NST-t ami nem tetszett a dokinak mert nem akart mocorogni a baba.Elküldtek lépcsőzni ami után elég aktiv lett de még igy is ugy gondolta az orvos hogy lehet ki kéne venni.14-én reggel bevittek a szülöszobára.Kaptam infuziot és azt mondták most már ne egyek és ne igyak semmit mert ugy döntöttek hogy mütét lesz.Délután meg is csinálták.Először altatni akartak aztán megkértem a dokit hogy ha nem gond akkor inkább csak érzéstelenitsenek mert látni szeretném mikor kiemelik.Hát ennél fantasztikusabb élmény nincs is mikor meglátod a kis magzatmázas visitó pocaklakót aki csodálatossá tette a várandósságodat.Én bevallom elsirtam magam mikor az első puszit adtam neki.Függölegesen vágtak és 21 öltéssel varrtak össze.Iszonyatosan fájt 4 napig de nem bánom mert nagyon megérte.Remélem majd tudok jelentkezni legalább 2 naponta és tudom majd hozni a friss képeket.Gratulálok Csillagnak,Banyoszkának és Lysnek is.

Kép
kata840725

Sziasztok Lányok!

Itt az időjárás semmit sem változik, dög meleg van, hiába mondanak hidegfrontot, esőt, vihart, egyszerűen kikerül minket. Ezzel csak az a baj, hogy megpusztulunk a melegtől, az eső pedig a veteményes miatt kéne, de nagyon...

Heni, meglesz ma a mákos guba :D :D És persze, borsólevessel, mert ez a kedvencem :oops: :lol:

Niki: én már hallottam, hogy valakinek azt mondták, a héten nem lesz szülés, és még aznap meglett a baba... Szóval semmi de semmi sem elképzelhetetlen :) Drukk megy, hogy minél hamarabb kezedben tarthasd a kislányod!!!

Kata, nagyon szép kisfiú Dominik! Gratulálok hozzá, és a szopihoz is, nagyon ügyesek vagytok!!!

Noémi, jó szülinapozást mára! :) Milyen sütit sütöttél végül? Remélem valami olyat, amivel nem kellett órákig vesződni :)

Kissmanó: én most szedem a homeós bogyót, remélem nem hiába... biztató, amit írsz, ezért remélem nálam is használni fog...

Tökmag: vettem dinnyét :wink: Nem sokat, de muszáj volt, ott nyújtózkodott, hogy hozzam el :D

Ma nekem is elég mozgalmas napom volt. Idáig. Reggel hat óra óta pakolászom, illetve vásárolni voltam, most meg pihegek itt a fotelben... Délutánra várjuk barátnőméket, jó lenne valami nagyobb rend a gyerekszobában, mivel azt jönnek megnézni :) De hiába pakolok már órák óta, valahogy nem akar fogyni a káosz... pedig már fényképeket is szeretnék csinálni, hogy megmutassam Nektek...
magdii

Niki!
Jó, hogy előkerültél! Ez már tényleg a finish!!!Drukkolok, hogy kibújjon a kiscsaj a hétvégén, tartanunk kell a "mintát" :wink:
Szex: hát én most vagyok besózva, eddig annyira nem kívántam:oops: ..."receptre" nekem se menne...

Ácica!
Nálunk sem feltétlenül metszenek az első babánál, klinikai szabály ide vagy oda úgyhogy nyugodtan vágjatok bele a masszázsba, meg azért az se mindegy mekkora az a vágás...
Ki a dokid?
Én 11-re megyek hétfőn,de attól még lehet, hogy összefutunk, majd sasolok :wink:

Kata!
Én is elsírtam magam a szüléstörténeteden, olyan meghatóan írtad le :oops: :D , sok boldogságot még 1x a fiacskádhoz. (De szerintem a dokid nem százas, hogy altatni akart, meg függőlegesen vágott :? ...elég durván hangzik)

KépKép
amadea

Sziasztok!

Noémi: még soxor 11 évet kívánok nektek! :wink:
Mikor és hol talizzunk a kence miatt?

Kata, Dominik gyönyörű baba! Szerintem én is el fogom magam bőgni, ha meglátom a kislányomat… már annyira várom!! Hogy tudsz mozogni/emelni/hajolni császár után? Nálad szóba sem jött, hogy beindítják és normál szülésed lesz?

Niki: már most engedetlen Lilkó? Mi az, hogy nem jön szép szóra? :)

Magdi: egyelőre a mi gyerekszobánk is úgy néz ki, mint egy lerakat- nagy plüssök bezsákolva (el kell vinni őket tisztítóba), kimosott- vasalt ágynemű + pólya + szopipárna szintén nejlonban, hogy friss maradjon. Zavar, de tudom hogy már csak egy- két hét és tökéletes babaszoba- feeling lesz. 8)
Dinnye (nyel)…!

Málnalevél- tea: mennyit ihatok belőle max. egy nap, meg tudná valaki mondani?

Kép
tökmag79

tökmag, én 3szor iszom 3 dl...olyan 1 litert lehet azt hiszem

Kép
Kép
mniki84

Kata, gratulálok Dominikhoz, nagyon szép baba. Elkényeztet benneteket az 1x-i éjszakai ébredéssel :D
Engem is meglepett a függőleges vágás :shock: De a lényeg, hogy utólag minden megpróbáltatást, fájdalmat megért.

Most mentek el barátaink. Lányzó közölte, hogy a hasam még baromira nincs lent, úgyhogy min. még 2 hét. Én is kb. így tervezem, de azért amikor eljő' az éjj (hú, de költői lettem), kívánom, hogy azonnal bújjon ki.

Málnalevélből én naponta 1 bögrével iszom. Néha 2x annyi ideig ázik a levél a vízben, mert megfeledkezem róla. Sebaj, így biztos dupla olyan hatása lesz :wink:

Epermisut megcsináltam. Holnap leteszteljük.

KépKép
süni76

Na, akkor holnaptól én is többet iszom.

KépKép
süni76

Sziasztok!

Lys, sok szeretettel gratulálok!

Kata,
mi volt a gond, amiért olyan sokat kellett kórházban lenned? Függőleges vágás?! Azt nem csak nagyon vészhelyzetben szoktak? Nálad miért?

Süni,
nem vagy egyedül, a teát iszom, de homeóval hadilábon állok. Nekem sose segít, kihagyom.

Ácica,
ha eddig nem csináltál teljes gyantát, akkor ne most kezd el szerintem. Ez divat, de hidd el, senki se várja el, legkevésbé a szülészek. 8 éve, mikor első fiam született, még nem volt szokás csupaszítani, leborotválták bent a kórházban, ahol kellett aztán szevasz. Részemről az igazított fazon /amennyire sikerül a hasamtól/, és kész. Szóval gondold meg!

Mimmi,
lánykádnak nagy gratula! Fiam igai pasi, minden felmérője 94% fölötti, de ritkán 100, valamit mindig elront figyelmetlenségből. Azért azon nagyon kell röhögni, mikor ír egy a hibátlan tollbamondást, de a címben /TOLLBAMONDAS/ hiányzik az ékezet, és ez a hibája.

Ma judo-versenyen voltunk Mátéval, bronzérmes lett
:lol: azóta le se vette a nyakából az érmet. Itt vannak anyósomék, ideális lenne ma éjjel szülni, kéznél vannak a gyerekvigyázók :)

Jó hétvégét mindenkinek!

Benta

Kép
benta

Feljövök, h hátha szült Niki, és erre semmi... Kapja magát össze az a kis Lilien!! :lol: :lol:

Kata: nagyon meghatóan írtad le a szülést- és Dominik gyönyörű! Még képeket!!!

Ácica: remek, hogy már nektek is van net, és tudsz gyakarabban is jelentkezni!!

Preta:
hasam elég kicsi, alig látszik, hogy szültem, azt mondják. De azért van persze, olyan 4 hónapos-forma kb. Meg a karomon azért van felesleg, mert pár ruha ujján érzem. És a lábamon is persze.
Tegnap próbálgattam pont a ruháimat: ingek kiejtve, szoknyák egy része okés, de a nadrágok totál csőd, alig valami. És ma rájöttem, hogy az egybenyári ruhák sem hordhatók- legalábbis remélem, mert akkor ugye van tejcsi.

Ma nagyon rossz napom van. Borcsa különösen cirkuszol az evéssel, a szopival pláne, totál kivagyok, annyira türelmetlen voltam az előbb is vele! ÉS megint alig aludtunk. De már kapja az Infacolt, remélem, előbb-utóbb használ.
És a nyüzsiből is elegem van: anyukám itt van egy hete, és még marad- ugye ő messze lakik, ezért jött, anyóséknál alszik, de napközben végig itt van. Tök nagy segítség, de néha már kéne nekünk egy kis nyugi. Anyósék is jönnek, bár állítólag amíg kórházban voltunk, durvább volt, mert férjem már totál kikészült tőlük. Az a legrosszabb, h hótra aggódják magukat, és pl állandóan az van, h "Úristen, beszállt egy légy! Mi lesz, ha rászáll a gyerek cuccaira??" és egyebek. Tegnapelőtt volt ennek a csúcspontja, akkor estére már totál kikészültem. Ma pedig Borcsa cirkuszol.
ÉS úúgy szeretnék, csak egy fél órára, nem kell több, de kimozdulni!!!!

Bocsánat a negatívkodásért, de most nagyon kijött belőlem. :([/b]

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vagyunk vagyunk és még egyben :) Bocsika de csak megint összejött egy egész oldal. :oops:

Lysnek hatalmas gratula a babához!!! Jó nagy baba lett nem mondom :D Sok sok tejcsit, és pihenést amennyire lehet.

Mimmi poci kép szuper nagyon jó kis pocak. :D Egyébként a teára nekem is az van ráírva. Ki érti ezt?

Zsu ne aggódj a vonalkázás miatt :) Lelkes kenegetés mellett nekem is lett összesen 4 db. Úgy tudom az alsó vonal a méhtevékenység, de pl itt ki van kapcsolva, legalábbis mikor fájásaim voltak és majd összepisiltem :oops: magam tőle akkor is nullán volt, akkor kérdeztem rá.

Csillag most olvasom, hogy Borcsa már ügyeskedik. De jó, ugye hogy fog ez menni. :)

Amadea nyugi (mondom én, aki úgy figyeli az időjárás jelentéseket hátha) Nóra tudni fogja, hogy mikor akar kijönni. Talán túl jól érzi magát anyuci pocijában :D

Süni én sem homeósozok :) Csak a tea, hogy rásegítsek a tágulásra/vagy szülésgyorsításra. Úgyhogy nehogy nekem emiatt legyen lelkifurdalásod :)

Kata Domonik gyönyörű! :D Hogy alukál, nagyon édi. (irigy irigy)

Ácica a gyantázás fájt, pedig anno nekem rendszeresen csupaszítottak, de most sokkal érzékenyebbek vagyunk az alsó fertájunkon. Kérd meg a csajszit, hogy pihenjetek közben, ez én „csajom” abba is belemegy, hogy több napra leosztja és szakaszosan csinálja meg (bikinivonal, alsó szekció, fenéknél). Hátha úgy elviselhetőbb kérdezz rá, úgy is vállalja-e a tied. Mondjuk én bevállaltam, hogy kapja le egyben, fél óra volt, de legalább túl voltam rajta, és azt mondogattam, hogy jó edzés a szülésre. :)

Front nos az volt. Kinn üldögéltem az erkélyen egy plédbe takarózva, és élveztem az esőt. Félig be is szundítottam annak ellenére, hogy megint jöttek a fájások és Emma felettébb fickándozott. Azt hittem lesz valami, de aztán ahogy elment az eső lenyugodott. Fél 5-kor reggel viszont felrugdosott, 6 óráig kínlódtam megint egy sort.

Egész délelőtt kismamás program volt a gyermekjólétiseknél, úgy tök véletlenül tudtam meg, mert persze sehol nincs se hirdetve, se semmi. :evil:
Szó volt az első napok nehézségeiről, a bölcsőhalálról, a szopinehézségekről, az alvás-altatásról, a baba és gyermek életmentő elsősegélyről. Nagyon érdekes volt, és nem csak videók meg beszélgetős rész volt, hanem gyakorlati bemutató is. Kórházi gumi-műanyag babákon lehetett gyakorolni mindenfélét. (Már aki bevállalta a bénázást :D ) Naná, hogy elsőként jelentkeztem, és baromi büszke voltam rá, hogy háromból háromszor sikerült „újraéleszteni” . Mondjuk ez szvsz nem jelenti azt, hogy ne adj isten csöppömnél nem kap el az ideg, de talán már tipródás nélkül meg merem tenni azt amit kell.
Délutánra meg kipurcantam, így aztán csak most jöttem :oops: Nomeg anyós hazajött :( Azt mondta nem érezte jól magát. Hát nem normális :shock: ingyen koszt-kvártély-fürdő a barátnő fizette és neki még az sem elég jó???
Vendég

Jó reggelt!

Nekem jól indult, ismét elmaradt az éccakai pisijárat, ezért csudi jól aludtam, bár 6 után pöttöm ébresztett. Szerencsére Anyukám "kezelésbe" vette, én csak szemlélődtem.
Pocakom asszem az este lennebb "költözött", legalábbis ilyen érzésem volt. Lefekvés előtt megmértem: 125 cm. Anyám ma reggel azt mondta, hogy ha nem lenne ez az uh-s technika, hogy "belelátnak" a pocakomba, tutira venné, hogy pár nap s még 2 unokája lesz 8)

Zsu: csík ha már utolért, ez van. Kipp-kopp nekem most sem jött ki. Legalább ennyi, ha már szülés után a kilók úgy ragaszkodtak mindig hozzám.

Anuk: anyósnak még egy pont a dili papír kiállításához. Mi a pöcs kéne neki, hogy jól érezze magát tőletek távol? Eccerűen betegesen ragaszkodik ahhoz, hogy megkeserítse a napjaitokat :evil:

Benta: amindenit! Ügyes a csemetéd, én sem vettem volna le az érmet a nyakamból. :!:

Mimmi: asszem nem gratuláltam a lánykád teljesítményéhez. Múltkoriban én is teljesen ledöbbentem a lány matek mínusz nagyon jójánál. Aznap mikor kapta ráadásul szülői is volt, tanítónéni név szerint is kiemelte egy másik lánnyal együtt, pedig eddig sosem nominalizált egyetlen szülőin sem egy tanítványát. Hát meglepetés volt a 2 csaj a javából.

Csillag: vigyázz, ördögi kör. Ha ideges vagy, Borcsa megérzi, ő is egyből az lesz, szopi nem megy majd jól, ettől te megint feszültebb lehetsz, s így tovább.
Asszem jobb lenne, ha Anyukád hazamegy, s utána jól bezárjátok a kaput mindenféle észosztó elől. Oké, idegesítő ha egy légy a gyerekkel egy szobában van, no de épp a szülők rendezzenek ebből jelenetet :roll: :?:

Süni: epermisu milyen lett?

Málnalevél tea: én ugye nem iszom, de anno azt mondták nekem a zokosok, hogy max 2 csésze, azon felül árthat. Miértet nem tudok.

Tökmag, Magdi: nálunk nincs is külön gyerekszoba, uhhó nálam rosszabbul nem állhattok. Ma reggel mondtam is, hogy az örökölt cumók ki vannak mosva, talán jó lenne az újonnan vásároltakat is kilötykölni. Kiságyat meg apa majd beállítja az alatt a pár nap alatt míg a klinikán leszünk. Bébjárgányt Anyukám a múltkor kimosta, szal az tiszta.

Amadea: hajrá, rántsad csak Ferit magadra, hátha nálatok bejön.

Kata: hát én is csak néztem ki a fejemből, hogy függőleges vágás? Tényleg, majd ha úgy adódik, azért mesélj miért is kellett ilyen alapember legyél a kórházban oly hosszú időn keresztül.

Lányok: Lorkát már nehéz lesz túllicitálni, oly hatalmas méretekkel huppant be a világba. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg csajszi követi-e, marad-e az 1 síma, 1 fordított a táblában. :lol:

Noémi: szülibuli jó volt? Grat a 11 évhez. Nálunk csak 10,5 szűkösen. Hát nem töltöttük "tétlenül" az időt :lol: :lol:

Heni: hol vagy? Lábad?

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Megvolt tegnap a szülinap! Jól sikerült, de eléggé elfáradtam! 11-kor hazahozattam magam, és le is feküdtem, de az egész napos pörgés után Áron úgy döntött, most akkor ő jön, és rákezdett. Hulla vagyok - én már tuti nem fogom tudni kialudni magam a szülésig. Egyszerűen nem megy! Ülve néha jó, de múltkor is mire majdnem elaludtam egy olyat mozdult a fejével (fel a gyomromban), hogy azonnal felébredtem. (most persze hogy itt ücsörgök a székben, meg sem mozdul, szerintem édesdeden alszik - így jó neki!)

Csillag, szerintem is küldj haza mindenkit! Ügyesek vagytok, megbírkóztok ketten is a feladattal. Pont tegnap mondta anyu, hogy beszélt az anyósommal, aki kérdezte, hogy én hogy gondolom majd a segítséget... :twisted: Mondta neki anyu, hogy szerinte sehogy, főleg amíg Viktor otthon lesz, utána meg majd szólok. Hát ezt most is megerősítettem: mondtam, hogy az ajtóig jöhetnek a kajával! :)
Nem tudom, nekem tök fontos, hogy az első napokat, amikor is család leszünk, együtt éljük meg. A háztartást tudom kezelni, a gyereket meg majd max nem fürdetjük meg. :) Bár nem hinném hogy ilyen gond lesz!
Szóval én nem akarok idegeskedni, hogy itt téblábolnak, és mondják a 30 éves praktikákat - illetve az anyósom, hogy pl. a sógórnőm mit hogy csinált. Kit érdekel?!

Niki, Amadea remélem csatlakoztok hozzám és a jövő héthez! :) Kitartás!

Kata, a szülésre én is nagyon kíváncsi lennék! Dominik nagyon édes! :) Olyan jó neked!

Ma megyünk ki a rómaira halat és bablevest enni! Utána szülhetünk! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Csajok!
Megvagyok, de nem volt időm tegnap semmire, és ma sincs sokkal kevesebb dolgom... :( Tegnap anyuék voltak itt szinte egészen estig, így nem nagyon volt időm benézni Hozzátok, és ma is jönnek, de azért igyexem majd.
Vigyázzatok Magatokra és szép napot mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Jó "reggelt" Lányok!

Nálam még most kezdődik a nap :shock: Feltűnően sokat alszom mostanában, pedig egy-két hete 6-7 körül mindig kipattant a szemem.

Anuk, Benta!
Köszi a gyantázással kapcsolatos tippeket! Még nem döntöttem el, alávetem-e magamat. Félek, nehogy begyulladjon, hiszen még nem volt kipróbálva... A borotválás után viszont nagyon szúr, ha nő vissza.
Na de ez legyen a legnagyobb gondom a szülés kapcsán! :)

Csillag!
Ne engedd, hogy az idegesség eluralkodjon rajtad, mert tényleg megérzi Borcsa. Valszeg tényleg az a baj, hogy túl sokan nyüzsiznek körülöttetek. Finoman anyunak is meg lehet mondani, hogy nagyon sokat jelent a segítsége, de úgy érzed, szükségetek van arra, hogy szűk családi körben legyetek. Sztem meg fogja érteni.

Amadea!
Lehet, Téged már benn is fognak hétfőn CTG után, ki tudja? Nekem nincs választott dokim, többen is vizsgáltak a várandósság alatt. Eddig a Keresztes Csaba volt a legkedvesebb velem, ráadásul rá nem kell órákat várni. Nekem ez fontos szempont, mert rühellek várni. Ilyen vagyok. Most is nála voltam, és mindent megmutizott az UH-n, elvégzett minden vizsgálatot, nem úgy, mint a múltkor T.A., akinek nekem kellett mondanom, hogy mit csináljon.
:shock: :?
Hát érdekes, hogy azt mondták a felkészítőn, hogy mindenképpen metszenek. :?

Manó, Mimmi, Benta!
Ti büszke édesanyák! nincs is szebb, mint amikor a gyerekek ilyen ügyesek. Gratulálok a teljesítményükhöz!

Jajj, lányok, én két marokra gyűröm befelé az epret, nem tudok keveset enni belőle.
Mai menü: hideg gyümileves, rántott hal rizzsel salátával. Desszert: eper- vagy banánturmix. :wink:

Pussz mindenkinek!

Kép
ácica de nouveau

Sziasztok!

Hű de jól aludtam! (Viszont legszívesebben visszafeküdnék.)

Ácica!
Én is nagyon aluszékony vagyok tegnap óta...biztos az időjárás is közrejátszik....Keresztes Csaba tényleg jó orvos! (T.A. meg egy seggfej :? )
Remélem nem fognak bent, a klinikára nagyon nincs kedvem befeküdni....bár Nóri tegnap óta nagyon keveset mozog.....
Hű, most megkívántam a halat, nem is emlékszem, mikor ettem utoljára....

Anuk!
Anyósod tényleg nem százas :? ...de hát ezt tudtuk eddig is...
Tök jó, hogy voltatok tanfolyamon, szerintem mindenkinek részt, kellene vennie egy ilyenen....bár kívánom, hogy sose kerüljön rá sor, hogy alkalmazni kelljen az ott tanultakat!!!!

Csillag!
Szerintem is küldj haza mindenkit, fő a nyugalom!!!(A tiéd legalább annyira, mint Borcsáé). Ha nagyon eleged van, menjetek sétálni....Borcsa is elég nagy már, az idő szép és szerintem a lelkednek is jót tenne....Babapoci hogy van?

Benta, Mimmi, Manó!
Gratulálok a gyerkőcökhöz, igazán büszkék lehettek rájuk!!!!

Málnalevélből én napi 1 csészével iszok, mézzel egészen finom, de azért nem annyira, hogy túlzásba vigyem :wink:

KépKép
amadea

Hello!

Én is még egyben, fitten, üdén :) Állítjuk fel a medencét, illletve a család állítja, én bent pakolászok. Lehoztuk a padlásról a kiskádat, kisikáltam, most már tényleg mindene megvan Benjáminnak, csak ő hiányzik, de nagyon :cry: Annyira szeretném már a karomban tartani :roll:

Ma nem vagyok hajlandó főzni, megyünk indiaiba. Hihetetlenül kívánom a csípőset. Holnapra színházjegyünk van, szerda fodrász, csütörtök kozmetikus. Kemény hét lesz a várakozás miatt, Noémi, nagyon irigyellek!!!

Manó,
látod milyen szuper az a lány! Írd meg róla mindig a jót is! Mi 15 éve nyűjük egymást, és még mindig tudok belé szerelmes lenni. A szülés megint újabb széttéphetetlen kötelékkel fog szolgálni. Te férjed bemegy?

Szép vasárnapot!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Látszik, hogy nagyon nyűglődök :D :
Csak erős idegzetűeknek :D :
http://www.bigyoshop.hu/blog2/?cat=103

Ezek a cumisüvegek a lap alján viszont tényleg tetszenek, de a halálfejes cumi/cumilánc is ütős:
http://babynova.hu/index.php?oldal=term ... egoriaid=1

KépKép
amadea

Amadea: ennek a rock star cumisüvegnek van ám hiperebb társa is. babakocsi. de nagyon bírtam, a minősége miatt. olyan de olyan kafa terepjárgány. igaz, a halálfejes verzió csak feketében volt, én pirosat akartam a csajomnak, de NEM halálfejeset. csak aztán ebbe az országba a kutya sem hozta, Mo-on állítólag a Poppet kellett volna importálja, beszéltem is telefonon velük, de az ár miatt nem hozták (khmmmm 465 eurónál kezdődött....apát pedig meg is győztem....igaz mikor látta a minőséget, hogy mit tud, főt hajtott).
A mai napig sajnálom.

Benta: apa úgy van vele, hogy ha eddig nem engedték be, akkor most már passzol. Nem akar bejönni. Én meg abszolút nem erőltetem.
Medencére irígy, én az idén nem tom hogy gogok pancsolni. Csatornázók ne kíváncsiskodjanak. S úgy, de úgy vennék napkollektort a medencéhez, de itt választék nincs, ami van olyan drága, hogy dobom a hátast.

Jajj mit olvastam: hogy a harmadik szülés a legkönnyebb, a negyedik vagy tök könnyű, vagy brutál. Hú, most nem akarok szülni, de nem ám :oops: Bár repülő fenn, gyerek benn még nem maradt. :roll:

Júni 6-ra vendégeket hívtam, grillezni. Hát kíváncsi vok még 2in1 leszek, vagy külön, netán apa kell egyedül a házitündér legyen.

Apa mai aranykérdése: császár utáni vágást varrják vagy magától forr össze :roll: :roll: :roll:

Kép
kissmanó

Kissmanó: :lol: :lol: az én párom eddigi legokosabb kérdése: koraszülött osztály, első látogatás, nővérke mutatja az ablakon keresztül Borcsát. István megkérdezi tőle, hogy hogyan tudják nyomon követni, hogy naponta mennyi a súlya??? :lol: :lol: A nővérke megmutatta neki a mérleget...
Ja, és amúgy folyton azt kérdezte tőlem a kórházban, h én megismerem-e a mi babánkat, és nehogy összecseréljék ám!

Az éjszaka volt az abszolút mélypont. Borcsa 9-től 3ig folyamatosan üvöltött, amikor én jöttem volna, h átveszem, már sírógörcsöm volt, ott bőgtem, h mindenből elgem van, István mondta is, h inkább aludjak. Így csak 6tól volt nálam a babó, de szerencsére akkor hamar elaludt a hasamon, én meg vele.
REmélem, ez az Infacol tényleg fog hatni, mert eddig annyira nem nyerő, ma de. is üvöltött a kis drága vagy 2 óra hosszat. Pedig tuti a levegős evése a baj. De most csak közepesen vagyok álmos, nem hulla, ellentétben Istvánnal, de ő még nem tud nappal aludni.

Az Urtica Urens elég jó, nekem egész sok a tejcsim mindig a bevétel utáni 2 etetésnél, a szopi után simán lefejek neki egy 2/3 adagot pótlásnak. Úgyhogy ajánlom.

Gyógyteák:
max. 2 csésze/nap, mert ezekben is van ugye hatóanyag, hiába "csak füvek", úgyhogy ugyanúgy figyelni kell rá mint a gyógyszerre vagy a homeós labdacsokra.

Na megyek, mert már hangicsál a béb...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag: mérleg :lol: :lol: :lol:
Esetleg próbáljátok ki a szélcsövet is.
De leírom anno Adriánál hogy használt a Gripe Water: ugye naponta csak 3x1 kiskanál az adag. De ő 6-7x kajált. Hát kaptam magam, s a kiskanálnyi adagot kétfele osztottam, így minden kaja előtt kapott egy fél adagot. Ez tökéletesen bevált. Persze Grétinél már nem. Grétinek, mint írtam, még aloe aktivátort is használtunk. A dobozán az áll, hogy Aloe Fleur de Jouvance. stabilizált áloe gél a fő alkotóeleme. Sajna adagolást pocifájásra már nem tudom, esetleg vissza kéne keresnem a 2007 júliusi topikban. Amúgy ez is Forever-es termék. Amadea: te hozzá tudsz szólni a témában?

Na, múlt héten a Grét fejéből, ma az Adriáéból szedtem ki 1-1 kullancsot. Rohadt dögök: monnyanak le. :!: :!:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Benta: gratula fiad judo- eredményéhez!

Csillag: nem tudsz kicsit kimozdulni otthonról? Vagy egyelőre nem engeded ki a kezedből Borcsa babát a segítő nagymamáknak?
Ismerősöm kislánya hetekig (!) üvöltött, aztán megszélcsövezte a doki és helyrejött.

Anuk: lehet hogy be kellene fizetnetek anyós valami hosszabb távú útra, ahonnan nem tud csak úgy pikk- pakk hazajönni! Vagy: annyira jól érzi magát, hogy ott is marad. :D

Kissmanó: Gréti már a nagylányokkal alszik? És ha a Tökös nagyobb lesz, neki dukál majd külön szoba, vagy ő is a csajokkal alszik majd? Nekünk a nagy dillemánk, mi lesz HA vállalunk mégegy bébit és fiú lesz- nem akarjuk a kislánnyal egy szobába tenni.
Párom nagy ellensége a kullancs: anno úgy belement, hogy elájult és nem akarták ellátni a kórházban sem… Azóta borzasztóan fél tőlük, mondta hogy a kiscsajt tuti be fogja oltatni!

Noémi: ha nem engeded be anyósodékat, utólag is megkapod majd a „jó”tanácsokat, figyeld csak meg. Ezt az én lányom nem így csinálta, blabla. Ezzel engem is ki fognak üldözni a világból az okostojások!! Már így is egy csomó szemrehányó tekintetet kaptam ismerősöktől, mikor mondtam, hogy a babó külön szobában fog aludni kezdettől fogva! :roll:
Hetek óta le akarok menni a Rómaira sült hekket enni… :cry:

Ácica: én is ugyanezért nem akarom leborotválni a cuccot, mert ha metszenek és még nő is vissza a szőr, tuti horror érzés lesz. De én meg a kiütéseim miatt nem merek elmenni, ne nézzenek már rám undorodva… :?
De tényleg nagyon fáj ha az egészet leszedik, úgyhogy jól gondold meg.

Amadea: ez a babynova- s link nagyon tuti, el is mentettem! :)

Kép
tökmag79

Sziasztok csak gyors írok, mert nem tudok se ülni, se állni, lassan már feküdni sem. :oops:

Hajnali háromkor olyan fájás kapott el, hogy azt hittem itt az idő, de mikor ránéztem a naptárra megfeddtem Pockomat, hogy ne basszon ki velem, tegnap volt a doki bácsink ügyeletes, nomeg nem is így beszéltük meg. Nagy nehezen le is nyugodott.

Erre reggel fél 8-tól 9-ig megint jött a "vég" szó szerint sírtam, ráadásul akkor nem is fájás volt, hanem wc-re mentem és olyan szorulásom volt, már gondoltam rá mentőt hívok, azt maximum kiröhögnek. Nyomni nem mertem, de se ki se be semmi :oops: Api hozta a szirupom bekortyintottam belőle és negyed óra múlva hajaj. Azt hiszem most két napig még beöntés sem kellene :oops: Utána jött a finom meleg vizes zuhany, de úgy szégyelltem magam mint állat, mert egyedül meg sem tudtam mozdulni annyira remegtem. Talán pici gyerek korom óta nem voltam így ráutalva senkire.

Most délután meg megint igen erős fájásaim voltak úgy jó egy órán keresztül hol erősebb, hol gyengébb, de nem rendeződött, meg magzatvíz is maradt ahol kell. Szegény Rod ma nagyon beleedződik
:? S még hol az este...

Megyek nem panaszkodom tovább, csak gondoltam tudjátok, hogy még megvagyunk. De a málnalevél teát abbahagyom...hátha azzal volt a baj :roll:
Vendég

Sziasztok!

Kissmanó!
Az aloes aktivátort én is hallottam, hogy jó pocifájásra...egyenlőre nincs vele tapasztalatom :oops: ...

Csillag!
Remélem gyorsan megoldódik ez a pocifájás!!!Nagyon kimerítő lehet :( ....azért próbálj figyelni magadra is....

Tökmag!
Nálunk is külön szobában lesz Nóri...szokja csak meg a saját kis környezetét. Én 2 éves koromig aludtam anyáékkal, a végén én sokalltam be....egyik este közöltem, hogy én ezentúl a szobámban alszok, fogtam a párnám és a pokrócom és átcuccoltam :D

Anuk!
Ha ilyen fájásaid vannak, lehet, hogy be kellene menned.....vagy legalább a dokidhoz....

Ácica!
Ha holnap mész ctg-re és kérdezik, ki a dokid, mondj valakit, ahova majd beviszik a kiskönyved, mert minden ctg után van UH is és ha nincs dokid, a Kajtár csinálja és az a rendszer, hogy összevárják az összes kismamit.....amikor szabin volt a dokim 9-től délig dekkoltam ott egy 1 perces UH miatt...ja, és ctg előtt is be kell jelentkezni a recepción....
Majd gyere és írj, hogy mi volt :wink:

KépKép
amadea

Anuk: te szegény. Nekem is vannak ilyen-olyan fájások, de azért nem olyanok, hogy más segítsége kelljen. Hálisten.
Anyósnak valami repülős út kéne, onnan nem lehet pillanatok alatt hazacuccolni.

Amadea: párna meg pokróc s irány a saját szoba. Ez jóóóóóó. Hmmmmm 39-es a vonalzód. Nem semmi....

Tökmag: jelenleg az a felállás, hogy ugye van 5 db. szobánk. Hátulról előre fele: az első kilőve, mett az a mi hálószobánk. Aztán van a nappali, amiből nyílik mindenféle szoba, meg ugye sajna "idő" híjján be sincs rendezve (de már az lenne a furcsa ha bútor van benne, úgy megszoktuk szűk 5 év alatt....nagyok az igények, s nem jött még el a bútorozás ideje). Aztán következik az a szoba amelyikben most a kis csaj a középsővel van együtt. Utána jön az elsőszülött szobája, majd legelől a dolgozó szoba.
Eredetileg úgy volt elképzelve, hogy minden gyerkőcnek 1 szoba (mert mire beköltöztünk megvolt a 2 csaj, de tudtuk lesz még 1 gyerkőc). De most szükség van a dolgozószobára is, uhhó gyerekszobának marad 2. S akkor a jelenlegi elgondolás az, hogy az elsőszülött mellé még 1 év múlva bepakoljuk a középsőt (veszünk 1 emeletes ágyat), s a 2 kicsi marad 1 szobában. Aztán az idő majd szépen eldönti, hogy mi is lesz a kiscsajjal meg öcsekkel 1 helyen. Öcsi pedig szépen velünk 1 szobában lesz eleinte, mint anno Gréti. Símán magamra való tekintettel, kényelmi szempontból. Elsőszülöttem 3 hós korától volt külön szobában.
Anno a pároméknál is mikor megjelent a húgi, a 2 nagyfiú maradt 1 szobában, s a szülőknek megszűnt létezni a hálószobájuk, kicuccoltak a nappaliba. 3 szobás tömbházlakásuk volt. Aztán sóginő elkerült más városba gimibe, majd ismét más városba fősulira, s mikor mindezekkel végzett, após akkor ocsúdott, hogy cuccoljanak vissza öregekül az ex hálószobába. Erre sóginőm megfenyegette őket, hogy akkor többet haza se megy. Hát még 1 évig maradt minden a régiben, majd tényleg visszacuccoltak, s utána építkeztek. 5 szobás hatalmas házat, én mindig is kérdeztem minek akkorát, mára após is belátja, hogy badarság volt. Hát 1 szobát ha átadnának...csak necces lenne 200 km-ről idehozni :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Csillag,
tisztára mintha rólam írnád az első gyereknél. Hidd el, hazamegy mindenki, egyedül lesztek, békében, rá tudsz majd hangolódni Borcsára és mindketten kivirultok! Simán sírhat a baba a sok felnőttöl is. Időre etetsz? Mindig szopi + pótlás? Ha ráérsz, írd meg, hátha lesz valami ötlet.

Itt a bölcső:

http://picasaweb.google.hu/sudar.andras/Bolcso?authkey=Gv1sRgCJKA0snuiv_E5gE&feat=email#5339396279783746226

Beleraktam a pólyát, meg a takarót, amit s.k. kötöttem, nem látszik nagyon, de szerintem gyönyörű :lol:

Medence tölr

Anyósékat is elrontottuk, teljesen odavoltak az indiai kajáért. Az egyik fiam imádja, meg benne van minden újdonságban, bármit szívesen megkóstol, a másik meg ókonzervatív, részéről pörkölt/rántott hús/pizza/ nokedli a fő irányvonal.

Amadea,
jók a cuccok :lol:

Medence töltődik és csábít.

Benta

Kép
benta

Sziasztok!
Kishercegem alszik ezért leirom miért kellet ennyit kórházban lennünk,mivel többen is kérdeztétek.Decemberben vérzés miatt kerültünk be de szerencsére semmi gond nem lett.Aztán januárban nagyon magas volt a pulzusom 110és120 között mozgott és ugyebár az ideális 72.Monitorral kellett figyelgetni sajnos.Áprilisban visszatartó infúziót kellett kapnom mert Dominik ugy döntött elég volt neki odabent.Aztán az orvosok ugy döntöttek hogy nekünk igy bent a kórházban biztonságosabb.A császár azért lett függöleges mert ugy kellet vágni ahogy pocaklakó feküdt hogy ki tudják gond nélkül emelni és már be volt állva rendesen.Hát röviden ennyi.Igaz hogy sokat nem voltunk itthon de megérte hiszen egy gyönyörű kisbaba büszke anyukája lettem.Köszönöm Dominik nevében is a dicséreteket.Remélem mindenki jol van igy a vége felé.

Kép
kata840725

Amadea: nagyon édes lehettél, ahogy átcuccoltál a saját szobádba! :)
Barátnőm kétéves kislánya a mai napig nem tud a szülők nélkül elaludni, szerintem ez gáz.

Kissmanó: szerintem elég az öt szoba is, még az a szerencse, hogy a lányok elviselik egymást és nincs gáz az együtt alvásból.
Férjed hogy bír aludni, hogyha éjjel sírdogál a babó? Vagy neki is szelektív hallása van, mint sok pasi ismerősömnek? :)
Nem baj, ha ekkora háza van anyósodéknak- legalább elférnek ott is az unokák!! :D

Benta, csudiszép a bölcső!!! A gyengém a natúr fenyő... :)

Kata: nem semmi, milyen jól viselted a kórházi bentlétet! Én tuti megzavarodtam volna, bár igazad van: utólag már kit érdekel? Kárpótolt Dominik... :)

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Hoztam egy pocifotót...

Kép

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!

Csillag, nem lehet egyszerű a nagyszülőkkel, de tényleg próbálj meg ne sokat idegeskedni! Bár, gondolom, ez nem megy könnyen... Sokszor tényleg jót akarnak a szülők, csak nem veszik észre, ha már sok belőlük :)

Tökmag: és mit mondanak, miért lenne baj a babának,ha külön szobában alszik??? Nálunk is külön lesz, bár volt, aki azt mondta, hogy lehet a saját kényelmem miatt jobb, ha az első hetekben inkább velünk lenne... hát nem tudom, szerintem nem fog, de persze majd élesben meglátjuk hogy alakul :) (múlthéten írtam emilt, azt megkaptad?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.04 06:50-kor.
magdii

Amadea: ezen a képen kb. 16 évesnek látszol, nagyon szép vagy!
Lehet, hogy hugommal csináltatok én is egy- két képet, mert ha jövőhéten jön a bébi, már késő. :)

Magdi, miért zsibbad a kézfejed??
Én imádtam a kamillateát kiskoromtól fogva- aztán pár éve kiderült hogy allergiás vagyok rá. :?
Hát mert nem vagy jó ANYA, ha:
- nem alszol egy szobában a bébivel
- ha nem tudsz szoptatni
- vagy egyáltalán mást tartasz jónak, mint az okostojások!
Megkaptam- válaszoltam is rá, nem érkezett meg...?? :o
Na gyerünk azokkal a képekkel. :)

Kép
tökmag79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?